Ανασκάλεμα

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κάτω τα χέρια από την Αίγυπτο! Όχι στη φασιστικοποίηση μέσω Ελ Μπαραντέι και Αδελφών Μουσουλμάνων

Ακριβώς επειδή, όπως τονίσαμε και στην πρώτη δημοσίεψή μας, το ιστολόγιο τούτο είναι πολιτικό ημερολόγιο κι όχι στενά αγκιτατόρικο μέσο (αν και, όπως ήδη έχει γίνει φανερό παίρνει θέση στρατοπέδου στα ζητήματα), τους συντάκτες ύλης του τους βασανίζει το εξής δίλημμα: να γράφουνε για ένα γεγονός όταν ακόμα βράζει – εξελίσσεται, με κίνδυνο να μην έχουνε μπροστά τους όλο το πλαίσιο και τις αναγκαίες εκείνες λεπτομέρειες που θα συμβάλανε στο να βγει ένα σχετικά βάσιμο πόρισμα με βάση τις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού – μαοϊσμού ή να αναμένουνε για μια κατόπιν εορτής χορταστική αλλά κάπως ανιαρή πια τοποθέτηση;; Ανάλογα με το θέμα, τη διάθεση, το ειδικό βάρος θα πράττουμε κατά συνείδηση…

Στην Αίγυπτο αυτή τη στιγμή εξελίσσεται αναμφισβήτητα μια εξέγερση πιο κομβικής σημασίας για ολόκληρο τον πλανήτη από την ομογάλακτή της προ 15ημέρου στην Τυνησία. Είναι διαφορετικό και το ειδικό βάρος της Αιγύπτου σε όλο το χώρο Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, συνολικά στον αραβικό κόσμο, και αρκετά διαφορετικό το διακύβευμα της τελικής έκβασης των γεγονότων…


Στη βάση και των δύο εξεγέρσεων, σε Τυνησία και Αίγυπτο, βρέθηκε κύρια η σπουδαγμένη μισοάνεργη νεολαία που τραβάει τα πάνδεινα μην έχοντας διεξόδους σε κοινωνίες που, αν και έχουν μια σχετικά ισχυρή εθνική – κρατική βιομηχανία, μαστίζονται από την κρατική γραφειοκρατική διαφθορά και σπατάλη ανθρώπινου και υλικού πλούτου. Οι εθνικές μετααποικιακές γραφειοκρατικές κλίκες που δημιουργηθήκανε στις χώρες που απελευθερώθηκαν από τον ιμπεριαλισμό με ηγέτιδα την εθνική αστική τάξη κι όχι το προλεταριάτο και την αγροτιά, έχουνε όλα τα στραβά κάθε εκμεταλλευτικού ταξικού μπλοκ, στην εποχή του σαπίσματος του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Για πολλούς εργάτες, φτωχούς αγρότες αλλά και για τμήμα των παλιών και νέων μικροαστικών στρωμάτων της πόλης η ζωή περνάει μέσα από μυριάδες δυσκολίες, που πολλές φορές η χοντροπετσιά της εθνικιστικής γραφειοκρατικής αστικής τάξης τις επιτείνει, ενώ πάντα υπάρχει και η ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση μέσα από τις άνισες ανταλλαγές, τους επαχθείς όρους κρατικού δανεισμού, την εξαγωγή ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου με αποικιακούς όρους και μόνο σε κλάδους χαμηλής οργανικής σύνθεσης του κεφάλαιου για τις χώρες του Τρίτου Κόσμου και ούτω καθ’ εξής.

Αυτό που κάνει εντύπωση ωστόσο, είναι το γεγονός ότι μολονότι το καθεστώς της Αιγύπτου είναι γενικά αντιδημοκρατικό, τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών που κατακλύζουν τις κεντρικές πλατείες του Καΐρου, της Αλεξάνδρειας και του Σουέζ δεν είναι κύρια πολιτικά δημοκρατικά – αντιδικτατορικά, αλλά οικονομικά και μάλιστα ούτε καν συγκεκριμένα (π.χ. για τις τιμές ή για τους μισθούς) αλλά αόριστα ενάντια σε μια γενικόλογη «διαφθορά». Δεν έχουμε να κάνουμε δηλαδή με μια εξέγερση τύπου Πολυτεχνείου του 1973 στη χώρα μας ή Τιεν Αν Μεν στην Κίνα του 1989, αντιφασιστικού χαρακτήρα. Από τις δηλώσεις των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις που προβάλλουν συνεχώς τα διεθνή δίκτυα, είναι πολύ συγκεχυμένο το τι απαιτούν ακριβώς: άλλοι μιλούν για τη διαφθορά, άλλη θέλουν απλά να πάρει το αεροπλάνο ο Μουμπάρακ και να φύγει, άλλοι μιλάνε για τη Γάζα και τον «φιλο-ισραηλισμό» του καθεστώτος (προφανώς οι συγκεκριμένοι είναι φίλοι της Χαμάς), άλλοι βρίζουν τους Αμερικάνους, κανείς δεν προβάλει μια συγκροτημένη πολιτική πλατφόρμα με βάση την οποία να διεκδικεί την εξουσία. Αυτό το ρόλο φιλοδοξεί να παίξει ο Ελ Μπαραντέι, Αιγύπτιος πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, για τον οποίο θα πούμε δυο λόγια παρακάτω, και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που προς το παρόν, αν και η βάση της είναι με τα μπούνια στο αντι-Μουμπάρακ κίνημα, το παίζει μετριοπαθής και συγκρατημένη, για να μη δίνει στόχο στη Δύση.

Τι συμβαίνει τελικά στην Αίγυπτο;; Ήδη οι νεκροί ξεπερνάνε τους 100, σύμφωνα με το εκ Κατάρ ορμώμενο Αλ-Τζαζίρα, που ξεκάθαρα προμοτάρει την αντικαθεστωτική εξέγερση, γι΄ αυτό και ο Μπουμπάρακ το έκλεισε και το έδιωξε στις 30/1/2011 από την Αίγυπτο. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν προήλθαν από μια διάθεση του καθεστώτος να προκαλέσει λουτρό αίματος, αλλά πολλές φορές σε συμπλοκές πάνω σε προσπάθειες λεηλασίας κατοικιών ή επίθεσης σε δημόσια χτίρια, όπως στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο στρατός δε φαίνεται να υιοθετεί μία φιλοσοφία ματοκυλίσματος των διαδηλωτών αλλά λειτουργεί αμυντικά, και αυτό έχει την πολιτική του σημασία.


Η πρόσφατη ομιλία της
υπεραντιδραστικής Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον από το Κατάρ στις αρχές του μήνα, με την οποία καλούσε τους αραβικούς λαούς σε «φιλελεύθερες επαναστάσεις» ενάντια στα «διεφθαρμένα καθεστώτα» τους ήταν η αρχή του ντόμινο. Φυσικά το κάλεσμα της Κλίντον αφορούσε το δυτικόφιλο Τρίτο Κόσμο, καθώς στον ισλαμοφασιστικό ή σοσιαλφασιστικό το κάλεσμά της δεν έχει καμιά επίδραση. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν επίσης και οι αποκαλύψεις των Wikileaks, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα όσους ηγέτες και καθεστώτα μισοστηρίζονταν στη Δύση σαν αντίβαρο στην ιρανοποίηση – φασιστικοποίηση. Κι όταν λέμε μισοστηρίζονταν, εννοούμε ότι σαν αστικά και από στρατηγική άποψη αντιδραστικά καθεστώτα χωρίς λαϊκή και δημοκρατική πνοή, δεν είχαν τα κότσια να πουν ανοιχτά στους λαούς τους πως για την αντιμετώπιση του ισλαμοφασισμού ήταν αναγκαία μία τακτική συμπόρευση με την ΕΕ και σε ένα βαθμό με τις πιο αντι-ισλαμοφασιστικές τάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αφήνανε τους λαούς τους στην ισλαμική καθυστέρηση και στον πρωτόγονο αντισημιτισμό, που τα ενίσχυε η φτώχεια και η διαφθορά των δυτικόφιλων καθεστώτων, και πίσω από την πλάτη τους επιχειρούσανε να δώσουνε τη μάχη με τους όντως πολύ αντιδραστικότερους ισλαμοφασίστες με συνεργασίες κορυφής με τον ιμπεριαλισμό και με αστυνομικές μέθοδες.

Τώρα που τρίζουν, τους πουλάει και ο ιμπεριαλισμός και πολλές φορές και ο κατασταλτικός τους μηχανισμός, ενώ ένα κομμάτι προοδευτικού λαού που διαδηλώνει δεν θα μάθει ποτέ (ή θα μάθει πολύ αργά) ότι τη δίκαιη διαμαρτυρία του, λόγω έλλειψης αριστερής αντιιμπεριαλιστικής  πρωτοπορίας, θα την καρπωθούνε οι φίλοι του Αχμαντινετζάντ και σε τελική ανάλυση της Μόσχας.

Το καθεστώς Μουμπάρακ είναι σε γενικές γραμμές συνέχεια του νασερισμού, όπως αυτός τροποποιήθηκε επί το φιλοδυτικότερο από το διάδοχο του Νάσερ και δολοφονημένο το 1981 από τους ισλαμοφασίστες Σαντάτ. Είναι, όπως και εκείνο του Μπεν Αλί στην Τυνησία, που ήταν διάδοχος του αντιαποικιοκράτη Μπουργκίμπα, κρατικογραφειοκρατική δυτικόφιλη μισοδιχτατορία (εκλογές γίνονται, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς και όχι με όρους αστικής δημοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου).

Ο Σαντάτ και ο παλιός υπαρχηγός του Μουμπάρακ άφησαν στην άκρη τον αντιιμπεριαλιστικό αλλά και αντι-ισραηλινό παναραβισμό του Νάσερ και πέρασαν σε μια πολιτική συνύπαρξης με το Ισραήλ από το 1975 και μετά, γεγονός που αρχικά απομόνωσε την Αίγυπτο μέσα στον αραβικό κόσμο, αλλά με την άνοδο του ισλαμοφασισμού στο Ιράν (μετά τη νίκη της αρχικά προοδευτικής επανάστασης κατά του αμερικανόδουλου αντιδραστικού Σάχη Παχλεβί) από το 1983, οπότε και ο Χομεϊνί κατάσφαξε τους μαοϊκούς Φενταγίν, τους Μουτζαχεντίν του Λαού και τους αντιιμπεριαλιστές δημοκράτες, πολλές αραβικές χώρες τραβήχτηκαν στη γραμμή της ειρηνικής συνύπαρξης με το Ισραήλ (π.χ. Ιορδανία, Σαουδική Αραβία). Αν θέλουμε να αποφεύγουμε τα πολλά λόγια (που δεν τα αποφεύγουμε συνήθως), εκεί βρίσκεται όλη η ουσία του ζητήματος: ο Μουμπάρακ χτυπιέται σήμερα από τα δεξιά μονάχα για το λόγο ότι έχει επιμείνει με αξιοσημείωτη συνέπεια στον αντι-Χαμάς, αντι-Χεζμπολλάχ και αντι-Ιράν προσανατολισμό του, όπως και στην απόφασή του, βγαλμένη από την πικρή πείρα των αραβο-ισραηλινών πολέμων, να έχει σταθερή ειρήνη με το Τελ Αβίβ.

Απέναντί του, σε πολιτικό επίπεδο ποιον έχει σε τελική ανάλυση; Οι όντως αντικειμενικά προοδευτικοί άνεργοι μορφωμένοι νέοι δεν αποτελούν πολιτικό ρεύμα. Εδώ μιλάμε για το τι θα συμβεί αν ο Μουμπάρακ πάρει το αεροπλάνο όπως του ζητάνε και φύγει από το Κάιρο. Από τη μια έχουμε την Εθνική Ένωση για την Αλλαγή, με επικεφαλής τον Ελ Μπαραντέι, που πριν λίγες ημέρες επέστρεψε στη χώρα του από τη Βιέννη. Τα μέσα ενημέρωσης τον χαρακτηρίζουν –και σωστά- αντικαθεστωτικό, ενώ κάποια ντόπια φασιστάκια, από αυτά που έχουν πια καταλάβει απόλυτα τον ιστότοπο του αθηναϊκού Ιντυμήντια, τον αποκαλούνε «νεοφιλελεύθερο» (οι ίδιοι εύχονται, όπως λένε, η Αίγυπτος να γίνει ένα «δεύτερο αντιδυτικό Ιράν»).

Η αλήθεια είναι πως ο Ελ Μπαραντέι ήταν για τρεις θητείες αρχηγός της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, που κάνει τα κέφια του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ακολουθώντας την άθλια ιμπεριαλιστική αρχή της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Λες και οι λαοί και τα μη ιμπεριαλιστικά κράτη πρέπει να βρίσκονται εσαεί υπό την πυρηνική απειλή του ιμπεριαλισμού και να μην εξοπλίζονται, μένοντας σε μειονεκτική θέση.

Ο Μπαραντέι υποστηρίχτηκε ειδικά για την τρίτη του θητεία με πολύ εμφατικό τρόπο από την Κίνα αλλά και από τη Ρωσία (επίσης από τη Γαλλία και τη Γερμανία). Και ξέρουμε καλά τι τύπους υποστηρίζουνε για τα «οικουμενικά πόστα» τα δυο πρώτα σοσιαλιμπεριαλιστικά επεκτατικά κράτη, όπου κυβερνάνε οι προδότες των εργατικών εξουσιών, νέοι κτηνώδεις αστοί τύπου Πούτιν και Τζιντάο. Τα χειρότερα κατακάθια, τους χειρότερους αντιδημοκράτες και συμβιβαστές, τους χειρότερους ποδοπατητές της ανεξαρτησίας κρατών, εθνών και λαών. Ο Μπαραντέι διέπρεψε στις πιέσεις στο Ιράν να αποδεχτεί ρώσικο έλεγχο και εμπλουτισμό του ουρανίου για το πυρηνικό του πρόγραμμα με έλεγχο από τη Μόσχα, πράγμα που η σοβινιστική, μη υποταγμένη στη Ρωσία, τάση μέσα στους Ιρανούς μουλάδες (και σωστά) το απέρριπτε.

Πρέπει να πρόκειται, αν όχι για τσιράκι του σοσιαλιμπεριαλισμού, τουλάχιστο για ρωσόφιλο-κινεζόφιλο με τα μπούνια, πράγμα που σε συνδυασμό με τη σχέση Ρωσίας – Χαμάς δεν προοιωνίζεται καθόλου θετικές και ειρηνικές εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή
. Συν τοις άλλοις, στην Εθνική Ένωση για την Αλλαγή, παρατηρητές έχει ανεπίσημα, για να μην τρομάζει η Δύση όπως είπαμε, και η Μουσουλμανική Αδερφότητα. Πρόκειται για οργάνωση που υπάρχει από το 1928 με κύρια έδρα την Αίγυπτο και δράση και σε άλλες χώρες του αραβικού κόσμου.

Όσον αφορά στην Αίγυπτο, αρκεί να ειπωθεί πως η Μουσουλμανική Αδερφότητα συνεργάστηκε από τη δεκαετία του ’30 μέχρι το 1945 με τους Γερμανούς ναζήδες στο όνομα του αντιαγγλισμού μεταφράζοντας και διαδίδοντας σε όλη τη χώρα το «Ο Αγών Μου» του Χίτλερ και τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το αντισημιτικό αυτό λιβελογράφημα που είχανε χαλκέψει οι μυστικές υπηρεσίες του Τσάρου από τα 1897 και το είχανε αποκαλύψει οι μπολσεβίκοι, που με πρώτο το Λένιν, ήταν φανατικοί εχθροί του αντισημιτισμού. Από τη δεκαετία του ’50 – και σωστά – το εθνικοαστικό νασερικό καθεστώς τσάκισε τους Αδερφούς Μουσουλμάνους στη φυλακή και στην παρανομία, αφού μονίμως οργανώνανε τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες, εμπρησμούς, με πρόγραμμα να μετατρέψουν την Αίγυπτο σε ισλαμικό χαλιφάτο. Σήμερα, οι ΑΜ είναι φιλο-αλκαϊντιανοί και αντιδυτικοί μέχρι το κόκκαλο, πράγμα που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί ο ανατολικός ιμπεριαλιστικός άξονας Ρωσίας – Κίνας – Ιράν.

Φυσικά, αυτός ο άξονας δε μιλάει πολύ ή και δε μιλάει και καθόλου για την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Οι Κινέζοι φασίστες μάλιστα επειδή φοβούνται λαϊκή δημοκρατική εξέγερση στη χώρα τους αποφεύγουνε να δείχνουνε σκηνές από τα επεισόδια στην Αίγυπτο
και μπλοκάρανε την αναζήτηση στο Ίντερνετ για τα γεγονότα, καθώς μπορεί να τους συμφέρουν γεωστρατηγικά, αλλά πάντα ζούνε υπό το φόβο μιας νέας Τιεν Αν Μεν και δεν είναι καιροί για τέτοιες εικόνες που μπορεί να εμπνεύσουν τα κινέζικα πλήθη σε αντίστοιχες ενέργειες, που στην Κίνα θα ήταν σίγουρα προοδευτικές…

Μιλάνε όμως πολύ οι γλοιώδεις δυτικοί ιμπεριαλιστές, με χειρότερους φυσικά τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές ηγεμονιστές…

Ο φιλοπόλεμος Ομπάμα
, που ποδοπατάει την κρατική ανεξαρτησία του Αφγανιστάν και εσχάτως και του Πακιστάν, ενώ παρέδωσε στους φασίστες Ιρανούς μουλάδες το Ιράκ, βγήκε να κάνει μαθήματα «δημοκρατίας» στο Μπουμπάρακ, που δεν κατέχει σπιθαμή ξένου εδάφους ούτε έχει επιτεθεί ποτέ σε άλλη χώρα, και να του πει επιπλέον ποια μεταρρύθμιση να κάνει ή να μην κάνει, πόσο να σεβαστεί ή όχι τους διαδηλωτές κλπ. Σ’ αυτά φυσικά διαπρέπει η Κλίντον, που είναι από οικογενειακή παράδοση πολύ εξυπηρετική στο ρωσοκινέζικο άξονα. Το ίδιο κάνει και η πρώην χρηματοδοτούμενη από την  Κα Γκε Μπε τη δεκαετία του ΄80 για να απόπυρηνικοποιήσει την Αγγλία μαζί με το τότε μονόφθαλμο «Κίνημα του Αφοπλισμού» και το ρώσικο ΚΚ Μεγάλης Βρετανίας, νυν Υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Μονόφθαλμο ήταν εκείνο το κίνημα, γιατί έβλεπε μόνο δυτικούς πυραύλους Πέρσινγκ και Κρουζ, αλλά δε το ενοχλούσαν καθόλου οι σιδερόφραχτες στρατιές του Μπρέζνιεφ και του σοσιαλιμπεριαλισμού… Κι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Κάμερον, που μέσα σε λιγότερο από χρόνο έχει πάρει προβοκατόρικες θέσεις σε όλα τα διεθνή ζητήματα κατά του δυτικόφιλου Τρίτου Κόσμου (π.χ. Πακιστάν), κάλεσε σε «μεταρρυθμίσεις» τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, ενώ οι Γάλλοι πρώην αποικιοκράτες αλλά πιο οξυδερκείς δευτεροκοσμικοί ιμπεριαλιστές, που μυρίζονται τη βρομοδουλειά αλλά και πάλι δεν την κατανοούν, μιλάνε απλά για την «ανάγκη για εσωτερικό διάλογο στην Αίγυπτο».



Οι Ρώσοι επιδεικτικά υποβαθμίζουν τα γεγονότα στα βασικά καθεστωτικά τους ΜΜΕ…Άλλωστε, έχουν μάθει να δρέπουν καρπούς ΜΕΣΑ από τα κάθε είδους κινήματα κι όχι σαν εξωτερικοί επεμβατιστές, όπως έκαναν επί εποχής Μπρέζνιεφ… Ήδη στην Τυνησία το «ρώσικο» πρώην «Κ»Κ Τυνησίας και νυν Κίνημα για την Ανανέωση - Ετατζίντ (κάτι σαν ΣΥΝ Τυνησίας) πήρε υπουργείο στη μετά Μπεν Αλί κυβέρνηση, ενώ ο Ρασίντ Γκανουσί, του ισλαμικού «Κόμματος της Αναγέννησης», που το παίζει Τυνήσιος Ερντογάν, δηλαδή φανατικός ισλαμιστής που «ξαφνικά» έγινε δημοκράτης και μετριοπαθής, μυρίζει αρκετά Ρωσία, με βάση όσα έχουμε δει στον υπόλοιπο κόσμο, με τις κατά καιρούς μεταμφιέσεις των φίλων του ανατολικού ιμπεριαλισμού. Οι δε χαμασίτες και λοιποί φασίστες στον αραβικό κόσμο κάνουν δήθεν πως δεν είναι με την εξέγερση, την οποία αποδίδουν στο…Ισραήλ, που είναι το μόνο που δεν έχει να κερδίσει αλλά μονάχα να χάσει αν πέσει ο γενικά φιλικός προς το Τελ Αβίβ Μουμπάρακ! Κι αυτό ώστε αν οι μετανασερικοί εθνικιστές πέσουνε, να είναι πεισμένοι πως τους έριξε μονάχη της η Δύση και να μετατραπούνε σε τμήμα του αντιδυτικού μετώπου από εθνικιστική σκοπιά! 


Ωστόσο, η υποστήριξη του «μετριοπαθούς» γενικά αντιδυτικού και φιλο-ισλαμοφασιστικού Αλ Τζαζίρα στις εξεγέρσεις Τυνησίας και Αιγύπτου, η σύσκεψη προ 15 ημερών της ηγεσίας των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων που εμμέσως πλην σαφώς ζήτησαν από το Μπουμπάρακ να ανοίξει το δρόμο για καθεστωτική αλλαγή, η αμερικάνικη σχεδόν ανοιχτή αντι-Μπεν Αλί επέμβαση στην Τυνησία και οι τωρινές αντι-Μουμπάρακ προβοκάτσιες του διδύμου Ομπάμα – Κλίντον, μαζί με την απόδραση – αποφυλάκιση 6000 κατάδικων στην Αίγυπτο μεταξύ των οποίων και στελέχη των Αδερφών Μουσουλμάνων (και στην Τυνησία βγήκανε από τις φυλακές όλοι οι ισλαμοφασίστες), δείχνουνε ότι σε αυτές τις δύο εξεγέρσεις (που τις αντιμετωπίζουμε σαν ενιαία διαδικασία, γιατί αφορούν παρόμοιας υφής καθεστώτα και έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά) υπάρχει μια καθεστωτική, φιλοϊμπεριαλιστική γραμμή που βρίσκεται στην ηγεσία τους, παρά την -ξαναλέμε- σε γενικές γραμμές τίμια βάση τους. Εξεγέρσεις τις οποίες στηρίζει τμήμα του στρατού, του παλιού καθεστώτος, καθώς και σχεδόν σύσσωμος ο ιμπεριαλισμός και ο σοσιαλιμπεριαλισμός δε μυρίζουν καλά, κι αυτό δεν αναιρεί την απέχθεια που κάθε αριστερός ή και συνεπής αστοδημοκράτης έχει για καθεστώτα τύπου Μπεν Αλί και Μουμπάρακ. Τελικά, αυτά τα καθεστώτα πληρώνουν την έλλειψη πνοής της αστικής τάξης στην εποχή που το άστρο της έχει ήδη δύσει όσον αφορά στην κοινωνική πρόοδο.

Σε τελική ανάλυση μονάχα η αντιιμπεριαλιστική και πιο βαθιά η σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να σταματήσει τον ισλαμοφασισμό και τον πάτρωνα του τελευταίου σοσιαλιμπεριαλισμό, που ακριβώς επειδή βρίσκεται σε στρατηγική άνοδο (Ρωσία – Κίνα – Ιράν) είναι η πιο επικίνδυνη πηγή ενός παγκοσμίου πολέμου σήμερα σε σχέση με τον ευρισκόμενο σε πτώση –αν και οικονομικά ισχυρότερο- δυτικό ιμπεριαλισμό, που το γεροντικό ζάχαρο έχει αρχίσει να του επηρεάζει την όραση… Και τούτη την ώρα όμως, που το προλεταριάτο ακόμα ζυμώνει την πείρα των προηγούμενων εφόδων του στον ουρανό, δε μπορούμε παρά να επαναλαμβάνουμε, σε βαθμό σχολαστικισμού: Τα κράτη θέλουν ανεξαρτησία, τα έθνη την απελευθέρωση και οι λαοί την επανάσταση!

Ιμπεριαλιστές και σοσιαλιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια από την Αίγυπτο και τα εσωτερικά της! Για το μέλλον του υπεύθυνος είναι μονάχα ο αιγυπτιακός λαός!

Υ.Γ. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις, η Μουσουλμανική Αδερφότητα εξουσιοδότησε τον «εκλεκτό» Ελ Μπαραντέι να διαπραγματεύεται στο όνομα όλης της αντιπολίτευσης, ενώ καλεί σε ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας! Αυτό θα πει «επανάσταση»!

20 σχόλια:

  1. Το καμουφλαζ των Ισλαμοναζι και η στηριξη του Ιραν για Ισλαμικη Μεση Ανατολη

    Muslim Brotherhood Deception: They Say Different Things in English and Arabic

    Middle East Unrest: Iranian Clerics are Hopeful for Islamic Republic in Egypt and Rest of Region

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/01/to-kamoyflaz-twn-islamonazi-kai-h-sthrixh-toy-iran-gia-islamikh-.html#c734357c3498645?1296420329

    Περα απο τους αφελεις πλην κοντοφθαλμους δημοκρατες, αυτοι που στηριζουν ανοικτα την εξεγερση στην Αιγυπτο ειναι οι εγχωριοι και διεθνεις λακκεδες του Ρωσοκινεζοσιιτικο νεοναζιστικου αξονα ψευτοαριστεροι ναζι. Αυτο συμβαινει γιατι πολυ απλα σε παγκοσμιο και εγχωριο επιπεδο νεοαριστεροι ναζι και Ριζοσπαστικο ναζιστικο ισλαμ ειναι σε απολυτη συνεργασια για την καταστροφη του ''Μεγαλου Σατανα'' που ειναι ο Δυτικος Πολιτισμος. Ο κοσμος που εχουν ως οραμα για το μελλον δεν ειναι αυτος της ατομικης ελευθεριας, αλλα της χειραγωγισης και της φεουδαρχιας...ειτε απο θρησκευτικους Αγιατολαχ είτε απο λαϊκιστες νεοαριστερους πατερουλιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευκαλίων τι πίνεις;;

    Πρέπει να ναι γαμάτο γιατί το παραλήρημά σου είναι απίστευτο!

    Αριστερός ισλαμοναζί γκεϊ ακτιβιστής (εντός, εκτός και εναντίον).

    Αλλά και το δημοσίευμα του "κόκκινου μετεριζιού", είναι καφενειακού επιπέδου. Κόκκινο μετερίζι μου, τον Μαρξ τον ξέρεις μόνο απο φωτό έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλακωσανε οι κνιτες κρυφοναζι κρυφοφιλοισλαμοναζιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν θα σχολιάσω επί της ουσίας, αλλά μόνο και μόνο ο χαρακτηρισμός "σοσιαλιμπεριαλιστική δύναμη" για την Ρωσία είναι όλα τα λεφτά.
    Λοιπόν παιδιά σας έχω ευχάριστα νέα. Η Ρωσία έγινε καπιταλιστική με κάθε επισημότητα πριν από 25 μόλις χρόνια, και ο "σοσιαλιμπεριαλισμός" έχασε τον βασικό του πυλώνα. Μπορείτε και να το γιορτάσετε με κινέζικο μηλόκρασο, μιας και με τον κανονικό ιμπεριαλισμό (όχι τον "σοσιαλ") δεν βλέπω όχι απλά να τραβάτε κανένα ζόρι, αλλά και την προπαγάνδα του μια χαρά την κάνετε.
    Πάλι καλά που δεν σας πέρνει και κανείς στα σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Καπιταλιστικη'' συμφωνα με τον ονομα και πραγμα σχολιαστη ειναι μια χωρα που βαζει στην φυλακη οποιον επιχειρηματια δεν υποκυπτει στο καθεστως...
    ''Παραδοξως'' αυτη την ''Καπιταλιστικη'' χωρα που μαλλον θα επρπε να λεγεται κρατικοφασιστικη αγαπανε οι Συριζοκνιτες και οι Χρυσαυγιτολαικοορθοδοξιτες μαζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πετάξανε τη μάσκα. Από εκεί που το έπαιζαν άσχετοι με την εξέγερση και "μετριοπαθείς", τώρα ήδη με ύφος αλαζόνα νικητή δηλώνουν πως "δεν κάνουν διάλογο με το καθεστώς Μουμπάρακ", πως μόνο με την πτώση αλλά και τη φυγή(!) του Μουμπάρακ από τη χώρα μπορεί να γίνει πολιτικός διάλογος κλπ. Αυτά για εκείνους που αρνούνταν το ρόλο του ισλαμοφασισμού στο καθοδηγητικό επιτελείο της αιγυπτιακής εξέγερσης...

    Όσο για τη Χεζμπολλάχ; Από τον ιστότοπο της Καθημέρινής, διαβάζουμε:

    "Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου χαιρετίζει τους Αιγύπτιους διαδηλωτές
    Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση συζητάει το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με την κυβέρνηση.

    Η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από τη Συρία και το Ιράν, χαιρέτισε σήμερα τους Αιγύπτιους διαδηλωτές που επιδιώκουν την ανατροπή του Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

    «Χαιρετίζουμε τον υπερήφανο αιγυπτιακό λαό για τον αγώνα του ... και την απόρριψη εκ μέρους του της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και την προσδοκία του για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Σεΐχης Ναΐμ.

    Η Χεζμπολάχ, σφοδρός επικριτής του αιγυπτιακού καθεστώτος, είχε κατηγορήσει το Κάιρο για συντονισμό με το Ισραήλ στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας το 2008.

    Οι σχέσεις της Χεζμπολάχ με της Αίγυπτο εντάθηκαν το 2010, όταν αιγυπτιακά δικαστήρια καταδίκασαν 26 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη της Χεζμπολάχ, ως ένοχα για σχεδιασμό επιθέσεων για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, καθώς και για λαθραία διακίνηση όπλων προς τη Γάζα.

    Στο μεταξύ, από πηγές έγινε γνωστό ότι οργανώσεις της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης συναντώνται σήμερα για να σχεδιάσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους και εξετάζουν μεταξύ άλλων την πιθανότητα να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη σημερινή κυβέρνηση.

    Μέλη τριών αντιπολιτευόμενων οργανώσεων δήλωσαν προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι διεξάγονται συνομιλίες για να δοθεί μια απάντηση στο άνοιγμα που έκανε χθες το βράδυ ο Αιγύπτιος Αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν, ο οποίος δήλωσε πως θα ανοίξει διάλογο με «όλα τα πολιτικά κόμματα».

    Όμως εξακολουθεί να μην είναι σαφές αν η κυβέρνηση θα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τη μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη οργάνωση, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η οποία έχει τεθεί υπό απαγόρευση από τις αρχές.

    Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για διαιρέσεις στους κόλπους της αντιπολίτευσης για το ποιος θα είναι αρμόδιος να διαπραγματευτεί για λογαριασμό της.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ορισμένες οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, όρισαν τον Νομπελίστα της Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ως επικεφαλής των συνομιλιών με το στρατό και με άλλα μέρη.

    Ωστόσο ο Ελ Μπαραντέι αντιμετωπίζει επιφυλάξεις μέσα στη χώρα επειδή έχει περάσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, περιλαμβανομένου του διαστήματος που ήταν επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ (IAEA)."

    Στο πλευρό της εξέγερσης και ο κρυμμένος και μεταμφιεσμένος σε ισλαμοδημοκράτη πρωθυπουργός της Τουρκίας και φίλος της Χαμάς, του Ιράν και (τελικά) της Ρωσίας Ερντογάν, με σημερινές δηλώσεις του.

    Ο δε Ελ Μπαραντέι βγάζει φετβάδες - τελεσίγραφα για το πότε θα φύγει ο Μουμπάρακ, λες και τον εξέλεξε κανένας αιγυπτιακός λαός για εκπρόσωπό του.

    Τα διεθνή - δυτικά ΜΜΕ ζούνε κι αυτά στον αστερισμό της "δημοκρατικής αλλαγής" στην Αίγυπτο, με το Αλ Τζαζίρα να κάνει κανονική φιλο-ισλαμοφασιστική προπαγάνδα.

    Ο στρατός έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δε θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για το Μουμπάρακ, η δε Κλίντον είναι τόσο αντι-Μουμπάρακ που ο Λευκός Οίκος μέσω Μπάιντεν αναγκάστηκε να τα μαζέψει...

    Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας (ή αν θέλετε της αιγυπτιακής εξέγερσης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή Δευκαλίωνα (προσπερνάω το μπινελίκι γιατί τα θέλω και εγώ, μια και μπαίνω εδώ μέσα), το πρόβλημα σου με τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό είναι ότι οι καπιταλιστές δεν απολαμβάνουν σε αυτόν αρκετής ελευθερίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλο το ελευθερο κεφαλαιο που λειτουργει με ορους επιχειρηματικους και αλλο το κρατικοφασιστικο κεφαλαιο, Στην περιπτωση της Κινας και της Ρωσιας εχουμε να κανουμε με κρατικοφασιστικο κεφαλαιο δηλαδη κεφαλαιο που ταυτιζεται πληρως με την οικονομικη εξουσια δηλαδη εχουμε να κανουμε με την απολυτη εξουσια πανω στην ζωη των πολιτων δηλαδη μιλαμε για ναζισμο. Να το πω λιγο πιο απλα αν ενας Αμερικανος εργατης κανει απεργεια σε μια αμερικανικη επιχειρηση ή αν εχει καποια διαφορα με την επιχειρηση του αυτη την διαφορα δεν θα την επιλυσει ο κεφαλαιοκρατης αλλα καποιο θεσμοθετιμενο οργανο ή η δικαιοσυνη, αντιθετα στην Κινα ο Καπτεν Γουειν που ειναι προεδρος της Cosco ειναι και προεδρος του πειθαρχικου του ΚΚΚ που υπογραφει θανατικες ποινες σε απεργους...
    Επισης ενω το ελευθερο κεφαλαιο κερδιζει απο την παραγωγη αγαθων, το κρατικοφασιστικο κεφαλαιο κερδιζει με τις λυστρικες συμφωνιες που πετυχαινει ως αποτελεσμα της πολιτικης ισχυς του. Αλλο πχ να κανει καποιος επιχειρηματιας μια επενδυση 100 εκ ευρω να παραγει πλουτο 20 εκ ευρω το χρονο, δινωντας τους αντιστοιχους μισθους και φορους και κερδος 3 εκ ευρω και αλλο πχ να ερχεται καποιος Κρατικοπαρασιτικος ολιγαρχης (λεγε με πρωην Κνιτη Μπομπολα) με 10 εκ ευρω και να παιρνει κοψοχρονιας δημοσιο πλουτο αξιας 400 εκ ευρω στην Κασσανδρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Defkalion :
    -"δηλαδη κεφαλαιο που ταυτιζεται πληρως με την οικονομικη εξουσια " Τι θέλει να πει ο ποιητής; Οπου υπάρχει κεφάλαιο αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (και πολιτική) ΕΞΟΥΣΙΑ
    -Στην Ρωσία όπως και στην Κίνα πλέον (εδώ και 25 χρόνια δηλαδή) το κεφάλαιο είναι τόσο ιδιωτικό όσο και στις ΕΠΑ.
    -Αν ένας αμερικάνος εργάτης κάνει απεργία, θα βρεθεί χωρίς δουλειά και φαγητό την επόμενη μέρα, και αν δοκιμάσει πιο δυναμικούς τρόπους διεκδίκησης, θα τον τσακίσει η αστυνομία, ού μην και η εθνοφυλακή.
    -Το πιο κρατικοδίαιτο κεφάλαιο είναι το νεοφιλελεύθερο. Μπορώ να στο αποδείξω, αλλά η ανάλυση δεν χωράει εδώ.
    -Είναι ολοφάνερο πως εκτός από υποστηρικτής των πιο ακραίων θέσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, είσαι και νεοφιλελεύθερος. Εγώ πάλι είμαι εργάτης και κομμουνιστής. Ελπίζω η κοινωνική σου θέση να δικαιολογεί τις απόψεις σου αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Y.Γ.
    Ζω σε μία χώρα που από την ίδρυση της το 1928 μέχρι και σήμερα (και με εξαίρεση κάποια βουνά της που μεταξύ '42 και '49 ήταν ελεύθερα), είναι υπό δυτική αποικιοποίηση. Τι λόγου έχω να συμπαθώ την δύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''Οπου υπάρχει κεφάλαιο αυτό ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (και πολιτική) ΕΞΟΥΣΙΑ''

    Nαι ε; Kαι για πες μας πως γινεται και ο Πουτιν φυλακιζει οποιον κεφαλαιοκρατη θελει και του κανει κατασχεση; Πως γινεται και στην Κινα μπαινει φυλακη 11 χρονια οποιος ζητησει ελευθερια του λογου
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/12/mia-adeia-karekla-kai-epishmws-pleon-kina-ison-hitlerikh-germani.html
    Πως γινεται και μπαινει φυλακη οποιος καταγγειλει καποιο σκανδαλο
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/11/to-nazistiko-kathestws-ths-kinas-fylakise-polith-epeidh-enhmerwn.html
    Αντιθετα η ''Ευρωπη των μονοπωλιων'' ειναι αυτη που εμποδισε το μονοπωλιο Βγενοπουλου στις μεταφορες θαλασσιες και εναεριες...
    Η ''Ευρωπη των μονοπωλιων'' ειναι αυτη που καταγγειλε το ξεπουλημα Ελληνικου δημοσιου πλουτου (ορυχεια Κασσανδρας) στον Μπομπολα, την στιγμη που ολα τα κομματα με πιο προκλητικα τα ψευδοαριστερα που ειχαν διωξει τους Καναδους επνιξαν την ειδηση
    http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/08/1927&format=HTML&aged=1&language=EL&guiLanguage=en

    ''Ρωσία όπως και στην Κίνα πλέον (εδώ και 25 χρόνια δηλαδή) το κεφάλαιο είναι τόσο ιδιωτικό όσο και στις ΕΠΑ.''

    Nαι ε; Για αυτο ο προεδρος της Cosco ειναι και υπευθυνος του πειθαρχικου του ΚΚΚ που υπογραφει θανατικες καταδικες;

    ''Αν ένας αμερικάνος εργάτης κάνει απεργία, θα βρεθεί χωρίς δουλειά και φαγητό την επόμενη μέρα, και αν δοκιμάσει πιο δυναμικούς τρόπους διεκδίκησης, θα τον τσακίσει η αστυνομία, ού μην και η εθνοφυλακή.''

    Εχεις αρχισει να μας κανεις πλακα μου φαινεται. Ο Γκεμπελισμος σου καλα κρατει. Απλα να σου αναφερω οτι στην Αμερικη ο σεριφης ψηφιζεται απο τους πολιτες. Εδω μπορουμε να δουμε τι τραβανε οι Κινεζοι εργατες στην Κινα
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/ergasiakos-mesaiwnas-sthn-sosialofasistikh-kina-poy-tha-mas-swse.html
    Και τι τραβανε οι Ελληνες εργατες στον Πειραια απο τους συντροφους σας του ΚΚΚινας
    http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/11/ergasiakos-mesaiwnas-sto-limani.html
    και φυσικα δεν εχουμε δει να κανετε καμια μπουκα στο λιμανι για αυτα που τραβανε οι εργατες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''Το πιο κρατικοδίαιτο κεφάλαιο είναι το νεοφιλελεύθερο. Μπορώ να στο αποδείξω, αλλά η ανάλυση δεν χωράει εδώ.''

    Περιμενω εναγωνιως τις ''αποδειξεις''... θα πεσει πολυ γελιο

    ''Είναι ολοφάνερο πως εκτός από υποστηρικτής των πιο ακραίων θέσεων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, είσαι και νεοφιλελεύθερος.''

    Ο κλασσικος κνιτης, οταν τα βρισκει σκουρα κανει ad hominem επιθεση που εχει το μεγεθος αλλα και το περιεχομενο μιας φουσκας

    ''Εγώ πάλι είμαι εργάτης και κομμουνιστής''

    Σιγα μην εισαι και μπετατζης, και για πες μας ρε μεγαλε, τα μυνηματα σου 11 το πρωι τα στελνεις με iPhone απο την φαμπρικα; Ενας κνιτης εισαι σε διατεταγμενη υπηρεσια εισαι, τα αλλα να τα πεις αλλου που δεν σας εχουν παρει χαμπαρι. Εκτος αν εισαι λιμενεργατης των 3000 ευρω οποτε ενταξει... εισαι ''προλεταριος'' τι να πω

    ''Ελπίζω η κοινωνική σου θέση να δικαιολογεί τις απόψεις σου αλλιώς...''

    αλλιως τι ρε; Οσο παλι για την πραγματικοτητα, αυτη ειναι αταξικη και μια. Βεβαια υπαρχουν κατι φασιστες και σοσιαλοφασιστες που την διαστρεβλωνουν συστηματικα και καθονται και μας λενε τις μπαρουφες που λες και εσυ

    ''Ζω σε μία χώρα που από την ίδρυση της το 1928 μέχρι και σήμερα (και με εξαίρεση κάποια βουνά της που μεταξύ '42 και '49 ήταν ελεύθερα), είναι υπό δυτική αποικιοποίηση. Τι λόγου έχω να συμπαθώ την δύση;''


    Ναι σιγουρα... για αυτο ο ... πρωην; πρακτορας της Σταζι Κοκκαλης παιρνει ενα σωρο απευθειας αναθεσεις, του χαριζουν γηπεδο και δεν τρεχει τιποτα
    Για αυτο χαριζουν στον πρωην Κνιτη Μπομπολα τα ορυχεια Κασσανδρας και δεν τρεχει τιποτα
    Εδω μπορουμε να δουμε επισης τον προνομιακο τροπο με τον οποιο οι πρωην και νυν Κνιτες του Καγκεμπιτικου πρακτοριου του Περισσου, βρισκουν λεωφορους κρατικου χρηματος μπροστα τους, οταν οποιοσδηποτε μη κρατικοπαρασιτικος επιχειρηματιας συνανταει ενα σωρο εμποδια. Εδω ο εργασιακος μεσαιωνας της cosco...
    μπορει ο καθενας να δει ποιανου αποικια ειναι η Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://liberalcreta.pblogs.gr/2010/05/ergasiakos-mesaiwnas-sthn-sosialofasistikh-kina-poy-tha-mas-swse.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Defkalion:
    Παραλληρείς!
    -Οι εργάτες ξέρεις δουλεύουν και με βάρδιες, εάν δεν στο έχουν πει.
    -Η cosco είναι ιδιωτική εταιρία, την πάτησες!
    Το εάν στελέχη της έχουν θέση ΚΑΙ στον κρατικό μηχανισμό είναι τελείως άσχετο!
    Και ο Μπους με τον Τσένι ήταν μεγαλομέτοχοι σε πετρελαϊκές εταιρείες, των οποίων οι μετοχές εκτινάχθηκαν με τον πόλεμο στο Ιράκ. Σοσιαλφασίστες και στις ΕΠΑ; Σοβαρέψου!
    -Το που και πως βρήκαν οι κεφαλαιοκράτες στην Ρωσία τα κεφάλαια τους είναι μία ιστορία που θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
    -Στην αμερική ο σερίφης ψηφίζεται, αλλά όχι και ο Διευθηντής του FBI, ούτε της εθνοφυλακής. Ενημερώσου λίγο! Η περσινή απεργία των οδηγών λεωφορείων της Ν.Υ. που κατέληξε μέχρι και σε φυλακίσεις μελών του συνδικάτου είναι διαφωτιστική.
    -Η Χιλή του Πινοσέτ ήταν αρκετά πιο καταπιεστική από την Κίνα αλλά και πρώτο αμιγώς νεοφιλέλεύθερο κράτος στον κόσμο. Γιατί μπλέκεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα;
    -Τελικά δεν αποφασίζεις, μπαίνουν στην φυλακή (στην Ρωσία) αυτοί που καταγγέλλουν λες σκάνδαλα, αλλά δεν πρέπει να μπαίνουν αυτοί που τα κάνουν;
    -"αλλιώς τι ρε;"
    αλλιώς πάσχεις από αυτισμό πολιτικό ου μην και δοιανοητικό. Και η πραγματικότητα είναι ταξικότατη!
    -Το τι μπορεί να ήτανε κάποτε ο κάθε καπιταλιστής εμένα μου είναι παγερά αδιάφορο. Για μένα όλοι το ίδιο είναι.
    Και για τον Σωκράτη καλό είναι να ενημερωθείς το από πότε είχε παράσει στην υπηρεσία της CIA. Καλό είναι να ενημερωθείς και για το από πότε δεν υπάρχει η STAZI.
    -Χωρίς πολλά άλλα ένα κλασσικό γνώρισμα του νεοφιλελευθερισμού είναι οι ιδιωτικοποιήσεις με τις οποίες δημόσια αγαθά τα οποία έχουν φταχτεί με δημόσιο χρήμα περνάνε στην εκματάλευση ιδιωτών. Καλό θα ήτανε να κοιτάξεις πως στα νεοφιλελεύθερα καθεστώτα είναι ακριβώς στις δημόσιες υπηρεσίς που δραστηριοποιείται το κεφάλαιο και μέλιστα με κρατικές δανειακές εγγυήσεις, μην ρισκάροντας απολύτως τίποτε.
    -Η αγένεια σου είναι αντιστρόφως ανάλογη της επάρκειας των επιχειρημάτων σου, και προκειμένου να παρασυρθώ και εγώ σταματάω εδώ το όποιο διάλογο θα μπορούσε να γίνει με κουφούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Η COSCO είναι κρατικό κινέζικο μονοπώλιο και η διοίκησή της γίνεται άμεσα από στελέχη του "Κ"Κ Κίνας. Ρε τρας, ψάξε λίγο πριν γράψεις αυτό που γράφεις.

    2. Τα κεφάλαιά τους οι ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ κεφαλαιοκράτες της σημερινής Ρωσίας τα βρήκανε από την καταλήστεψη του πλούτου που είχε συσσωρέψει ο σοβιετικός λαός στις 4 δεκαετίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Κυρίαρχη μερίδα της αστικής τάξης στη Ρωσία είναι οι κρατικομονοπωλιστές πρώην καγκεμπίτες και στελέχη του φασιστικού μετασταλινικού "Κ"ΚΣΕ. Χωρια ότι αναγκαστικά με την καπιταλιστικοποίηση, εμφανιστήκανε και δυτικά τύπου καπιταλιστές, οι οποίοι όμως αργά αλλά σταθερά εκκαθαρίζονται, δικάζονται, μεταναστεύουν, εκτελούνται κλπ.

    3. Η Χιλή του Πινοσέτ είναι με μια έννοια το πρότυπο που ακολούθησε ο κινέζικος σοσιαλφασισμός. Σκληρή πολιτική διχτατορία στο εποικοδόμημα, ακραίος οικονομικός φιλελευθερισμός στην οικονομική βάση, με ταυτόχρονη όμως ύπαρξη (αυτή είναι η διαφορά στην Κίνα) και γιγαντιαίου κρατικο-καπιταλιστικού τομέα. Πάντως, δε συμφωνώ πως η σημερινή Κίνα είναι λιγότερο καταπιεστική από τη Χιλή του φασίστα Πινοσέτ. Ο κινέζικος φασισμός είναι πιο συμπαγής και κτηνώδης, γιατί ειναι και ιμπεριαλιστικός.

    4. Μπας κι έχεις διαβάσει πουθενά στο Λένιν και στο Μαρξ αυτές τις εξοργιστικές γελοίες επικλήσεις σε "δημόσια αγαθά", που δεν είναι "εμπορεύματα" κλπ. που αραδιάζει η ψευτοαριστερά στη χώρα μας, με επικεφαλής το τρικέφαλο ΣΥΡΙΖΑ - ψευτοΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ;; Τι σχέση έχουνε με το μαρξισμό αυτά τα πράγματα;; Σοσιαλδημοκρατικά στην καλύτερη περίπτωση, σοσιαλφασιστικά στη χειρότερη, τα "αντινεοφιλελεύθερα" παραμύθια είναι απλά να περάσει στις μάζες ότι κύριος εχθρός του λαού είναι ο αστικός φιλελευθερισμός και όχι ο φασισμός.

    Λάτρεις του αστικού "δημόσιου", κάνετε και τους επαναστάτες και ανατροπείς του αστικού κράτους! Οι μαρξιστές ζητάνε από το κράτος πάντοτε τις πιο ψηλές δαπάνες για την υγεία, το ψωμί και τη μόρφωση του λαού, αλλά ποτέ δεν ξεπέφτουνε να δουλεύουνε τους εργάτες ότι μες στον καπιταλισμό το νερό, το φαϊ, το ρεύμα, οι μεταφορές, ακόμα και οι παροχές υγείας κι ακόμα περισσότερο παιδείας, "δεν είναι εμπορεύματα".

    Είναι και παραείναι, και θα είναι σε ενα πολύ μικρότερο βαθμό ακόμα και μετά την επανάσταση, στα πρώτα χρόνια της σοσιαλιστικής εξουσίας (ειδικά στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες), μέχρι την οικοδόμηση του αναπτυγμένου σοσιαλισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Κ.Μ μας προτείνει να διαλέξουμε καπιταλιστή που παντα θα υπάρχουν

    ανταγωνιστές καπιταλιστές μεταξυ τους οσο υπάρχει καπιταλισμός.

    Και τι συνείδηση θα διαμορφώσουν οι λαοι του λιγότερου κακου ,και πως θα γίνουν

    ζυμώσεις κατω απο αυτη πρακτική για να γινει κίνημα και μαλιστα μαζικό

    τι ειναι οι άνθρωποι ποδήλατα να τους πεις απο εδω και πέρα τέρμα με

    όλους τους καπιταλιστές ξεχάστε οτι λέγαμε .

    Το σύνθημα πρέπει να είναι απλο και συνεχές για να περάσει στην συνείδηση

    διαφορετικά μπερδεύει τις περισσότερες φορες σκόπιμα.

    Ας είμαστε ειλικρινείς οι μαοικοι προσπαθώντας να αθωώσουν τον εθνο-κομμουνισμό

    του "μεγαλου"τιμονιέρη που συμμάχησε με ολους τους αρχι-φασιστες του κοσμου

    φτανει να ειχαν μέτωπο με την ΕΣΣΔ έρχονται τωρα να μας πείσουν οτι πρώτος

    εχθρος η ρωσια .Στην ελληνικη περίπτωση μιλάμε για φαρσα μετα και τις πρόσφατες

    εξελίξεις που διεθνοποιούνται κιολας.

    Κ.Μ Δεν τραβάει το εργό πρέπει να κανεις διορθωτική πορεία με τρόπο διαφορετικά

    βλέπω ιπτάμενα γιαούρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα όσα λες θα μπορούσα να τα συζητήσω και να σου απαντήσω.

    Με εμποδίζουν δύο πράγματα: το πρώτο, ότι δε δηλώνεις ούτε απ' έξω απ' έξω τι είσαι πολιτικά (αν και μυρίζει κνιτίλα).

    Το δεύτερο και βασικότερο είναι τα γιαούρτια και οι σχετικές φασιστικές αθλιότητες που γράφεις. Φυσικά, όποιος φοράει παντελόνια, δεν εκτοξεύει απειλές από το Ίντερνετ. Αν θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του (όπως κάνει και η σύνταξη του ΚΜ), μιλάει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ποτέ δεν επιδίδεται σε νταηλίκια.

    Κνιτάκο, σας έχει "τσούξει" λιγάκι το μετεριζάκι, το καταλαβαίνω, μπορεί από σπόντα να μάθει κανένας άνθρωπος πόσο αντιδιαμετρικά αντίθετα πράγματα είναι ο μαρξισμός κι η επανάσταση από τη μια και το ψευτοΚΚΕ σου από την άλλη. Αλλά μην κάνετε έτσι ρε, ηρεμία, θα πάθετε τίποτα...

    Υ.Γ. Εθνο-κομμουνιστές (δηλαδή εθνικοσοσιαλιστές - ναζιστές της νέας εποχής) είστε εσείς κύριε εξυπνάκια και όχι ο διεθνιστής επαναστάτης Μάο Τσε Τουνγκ. Ο άνθρωπος που επί της ηγεσίας του η Κίνα δεν άσκησε ΠΟΤΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στα εσωτερικά ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ χώρας, σε αντίθεσα με τους ναζιστές του Μπρέζνιεφ. Άιντε κνίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελα τωρα σε πείραξαν τα ιπτάμενα γιαούρτια σιγα την ύβρη

    αντίθετος ηταν χαλαρό και δροσερό σχημα λογου, μην παριστάνεις

    τον κουτό γιατι δεν εισαι ,εχεις και καποια προτερήματα (λιγα)

    Τωρα το κνιτης δεν το καταλαβαίνω και δεν αποδέχομαι να μιλήσω

    με τέτοιους ορους οχι γιατι ενοχλούμε αλλα γιατι ειναι καθαρά προπαγανδιστικό

    και πάνω σε τέτοια βαση δεν γίνεται διάλογος διοτι μπορεί να δημιουργήσει

    εκνευρισμούς.,ασε που ειναι παρωχημένο .σου προτείνω να κανεις το κνιτης

    Παπαρρηγόπουλο.Καλα κατάλαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε συ, κάθεται η Παπαρήγα και τα παπαρηγόπουλά της και ασχολούνται με το μετερίζι;;

    Οποία τιμή! Τι έπαινος!

    Τα δροσερά γιαούρτια, ιπτάμενα ή μη, θα σας τα ρίχνει ο λαός όταν πάρει γραμμή τι υποκρισία και ψευτιά είχε καταναλώσει από τα χαλκεία του Περισσού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οσοι γουστάρετε λυσσαλέα ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ να φύγετε από δω και να εγκατασταθείτε μια για πάντα στη μανούλα σας τη ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ, διότι εκεί και ΜΟΝΟΝ εκεί βρίσκεται η φωλιά σας. Εδω στην Ελλάδα δε σηκώνει να μας πουλάτε συνέχεια, κάθε λίγο και λιγάκι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΑΝΤΑΡΤΙΚΟ
    ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ, πρήζοντας μας τα συκώτια, κανοντάς μας και ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Αρκετά σας έχουμε ανεχθεί. Ως εδώ και ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή