Ανασκάλεμα

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο «φράχτης» στον Έβρο, η ψευτοπροοδευτική υποκρισία και η γιγάντωση του ναζισμού



Αν ρωτήσει κάποιος ένα μέσο άνθρωπο του λαού, κάτοικο του κέντρου της Αθήνας (ίσως πια και οποιασδήποτε επαρχιακής πόλης), ψηφοφόρο ας πούμε ενός εκ των δύο κομμάτων εξουσίας, ποιο από τα δύο «στρατόπεδα» υποστηρίζει στη γνωστή στο πανελλήνιο εδώ και μια τριετία «μάχη» του Αγίου Παντελεήμονα, κατά 80% τουλάχιστο θα απαντήσει εκείνο των «πατριωτών» (στο οποίο ανήκουν και οι ναζιστές, αλλά και οι συντριπτικά περισσότεροι κάτοικοι) και όχι εκείνο των «αντιρατσιστών». Στο δε ερώτημα περί ύψωσης ή μη του γνωστού πια «φράχτη» στον Έβρο, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται στον αστικό τύπο (κι ας αφήσουμε τις ευκολίες περί «χάλκευσης» κλπ.) είναι συντριπτικά υπέρ του, όπως και υπέρ της απέλασης όλων των χωρίς χαρτιά μεταναστών που αναπνέουνε τούτη την ώρα κάτω από ελλαδίτικο ήλιο ή φεγγάρι.


Την ίδια ώρα, μια ναζιστική συμμορία, ένα κόμμα τραμπούκων, μαχαιροβγαλτών, πολιτικά και ψυχικά διεστραμμένων οπαδών και νοσταλγών του Χίτλερ, η Χρυσή Αυγή, έχει στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.


Μάλιστα ο αρχηγός της Μιχαλολιάκος, που θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για ηθική αυτουργία σε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, χαιρέτησε εχθές (17/01/2011) με ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ χαιρετισμό (!!!) αποχωρώντας από τη συζήτηση στο Συμβούλιο για τα πρόσφατα τραγελαφικά γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα, με ΜΑΤ, Χρυσαυγίτες και «αντιρατσιστές» να γίνονται μαλλιά κουβάρια…

Είναι η ίδια συμμορία της Χρυσής Αυγής που με την ανοχή και την εγκληματική (θα μπορούσε να πει κανείς και συνειδητή) αδιαφορία καραμανλικής ΝΔ και παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ σαν κυβερνήσεων, και τις πλάτες –μέσω της γενικής, επίσης συνειδητής, υποβάθμισης του ζητήματος με ταξικίστικα επιχειρήματα- του ψευτοΚΚΕ, έχει αναλάβει ρόλο προστάτη, μπάτσου και νταβατζή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι μέσα στην επίτηδες και με κρατική αρωγή γκετοποιημένη περιοχή τους, βλέπουν το μαχαιροβγάλτη ναζί και την «προστασία» του ως «μάννα» εξ ουρανού…




Πού οφείλεται αυτό;; Γιατί οι τηλεοπτικές εκπομπές για το μεταναστευτικό βρίθουν «εκπροσώπων κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα», που στο μεγαλύτερό τους μέρος είναι ΛΑΟΣτζήδες και Χρυσαυγίτες, ή έστω πολιτικοί τους ακόλουθοι και σύμμαχοι;; Από πότε ο ελληνικός λαός, και δη η φτωχολογιά που ζει στο κέντρο της Αθήνας εγκολπώθηκε φασιστικές ιδέες και αγάπησε τους ναζιστές;; Πού είναι η ΜΑΖΙΚΗ προλεταριακή αριστερά άλλων εποχών, που σήμερα εκφράζεται σε επίπεδο ανοιχτής γραμμής και ζύμωσης μονάχα από μικρές σε οργανωτικό μέγεθος, αλλά συνεπείς δυνάμεις του ζαχαριαδικού μαοϊσμού, που ανοίγουν ευτυχώς θαρρετά το ζήτημα ανάσχεσης αυτού του φασιστικού ρεύματος;; Πού είναι οι ηρωικές παραδόσεις του αντιφασισμού και του διεθνισμού;; Αλλά πού είναι και η  ευρύτερη δημοκρατική αριστερά, αυτό που θα λέγαμε παλιότερα «βάση της ΕΔΑ»;; Που είναι οι πραγματικά ευαίσθητοι και κοινωνικά πρωτοπόροι άνθρωποι;;

Δυστυχώς αυτούς τους τελευταίους τους ρουφάει σα ρουφήχτρα και τους σαπίζει ιδεολογικά ο χυλός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ και ένα μέρος τους (όχι το καλύτερο, θα ‘λεγε κανείς) και οι τροτσκο-δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι μικροαστοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλος αυτός ο χώρος, σε όλες τις συζητήσεις που ανοίγουνε με θέμα το μεταναστευτικό στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ηλεκτρονικά ή έντυπα, βάζει την εξής ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ και παράλογη πλατφόρμα: οι μετανάστες είναι θύματα του ιμπεριαλισμού ή του νεοφιλελευθερισμού, δυστυχισμένοι άνθρωποι, οπότε δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τους στερήσει τη δυνατότητα να έρθουν, όποτε και όπως θέλουν, στη χώρα μας και να εγκατασταθούν, με ή χωρίς χαρτιά, με ή χωρίς ιατρικά έγγραφα, με ή χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα ταυτότητας, γενικώς άνευ όρων…

Αυτή η πλατφόρμα μοιάζει πολύ ανθρωπιστική και αντιιμπεριαλιστική, και γενικά τείνει να συγκινεί αριστερούς στην καρδιά νεολαίους (αν και όλο και λιγότερους), αν και δε συγκινεί πλέον παρά ένα 5% του γενικού πληθυσμού. Κάθε τίμιος άνθρωπος με καλή καρδιά σκέφτεται πώς θα ήταν να βρισκόταν στη θέση του ταπεινωμένου, εξευτελισμένου λαθρομετανάστη, που πούλησε και την ψυχή του γι’ αυτό το ταξίδι και κινδυνεύει να πνιγεί, να δεχτεί σφαίρα στο δόξα πατρί, να χάσει το παιδί του που το κουβαλάει αγκαλιά μες στις κακουχίες ή να μην ξαναδεί ποτέ τους αγαπημένους του.

Αυτά σκέφτεται κάθε απλός δημοκρατικός άνθρωπος που γενικά -σε φυσιολογικές εποχές- τείνει (και πρέπει να τείνει) να είναι φιλομετανάστης, και βέβαια να αντιστέκεται στους κανίβαλους φασίστες που θέλουν να διαβαθμίζουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη γλώσσα που μιλάνε.




Κανείς όμως από τους εγκληματίες υποκριτές του χυλού της κατ’ όνομα μονάχα «ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής» αριστεράς, δεν έχει θέσει το ζήτημα σε πραγματικά ταξική, διεθνιστική, τελικά και ανθρωπιστική βάση. Η ανεξέλεγκτη είσοδος εκατοντάδων λαθρομεταναστών καθημερινά και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ ουσιαστικό έλεγχο στην χειμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα, στην Ελλάδα της εκτιναγμένης πραγματικής ανεργίας του 20%, της αποβιομηχάνισης και της αποεπένδυσης, της κατάρρευσης των δημοσιονομικών, του γενικού φαλιμέντου, σημαίνει λαθραία εισαγωγή του εμπορεύματος της εργατικής δύναμης.

Γιατί βεβαίως όποιος μιλάει για λαθραίους ανθρώπους είναι φασίστας, καθώς κανένας άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του λαθραίος, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες -μαρξιστικά μιλώντας- είναι φορείς του δυνάμει εμπορεύματος της εργατικής δύναμης, και μάλιστα ΚΥΡΙΩΣ ως τέτοιοι έρχονται στη χώρα μας και όχι για τουρισμό! Όλοι γνωρίζουνε όμως πως η εργατική δύναμη ενός ανθρώπου χωρίς χαρτιά πουλιέται με τους πιο δυσμενείς και άθλιους όρους, δηλαδή πολύ φτηνότερα από του ντόπιου εργάτη και του παλιότερου μετανάστη, που έχει πάρει χαρτιά και άδεια παραμονής.

Αποτέλεσμα;; Η πίεση που ασκεί η ανεξέλεγκτη νέα μετανάστευση στα μεροκάματα του παλιού προλεταριάτου ρίχνει το γενικό μέσο μισθό, αυξάνει την ανεργία και αντικειμενικά –χωρίς να φταίνε δηλαδή υποκειμενικά οι «λαθραίοι» μετανάστες- διασπάει την εργατική τάξη στα δύο. Και τη διασπάει με το χειρότερο δηλητήριο που λέγεται εθνορατσισμός, που αποτελεί φυσικά τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας, και που φωλιάζει όλο και πιο πολύ στην καρδιά των Ελλήνων εργατών, ακόμα και των Ανατολικοευρωπαίων παλιών μεταναστών, Αλβανών ή Πολωνών. Την κατάσταση επιδεινώνει και η αποσύνθεση του εργατικού συνδικαλισμού από τις κρατικοδίαιτες και κομματικοδίαιτες συνδικαλιστικές αντεργατικές συμμορίες ΟΛΩΝ των κομμάτων, με προεξάρχουσες (ακριβώς γιατί έχουν και την πιο ταξική δήθεν φρασεολογία) εκείνες του ΠΑΜΕ, που είναι και οι πιο τραμπούκικες.

Αυτός ο συνδικαλισμός έχει αφήσει ουσιαστικά τα μεγάλα αλλά κυρίως τα μικρά και μεσαία αφεντικά να αλωνίζουνε κι αλεστικό να μη δίνουνε, με αποτέλεσμα οι μισές βιοτεχνίες της Αττικής  τουλάχιστο να έχουν μετατραπεί σε Νταχάου για χιλιάδες μετανάστες εργάτες που ταπεινώνονται καθημερινά με το καμτσίκι, ενώ την ίδια ώρα οι ελλαδίτες προλετάριοι κοντεύουνε να τρελαθούνε από την ανεργία.

Παράλληλα, τίθεται και το θέμα του τράνζιτ: πολλοί μετανάστες, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, έρχονται στη χώρα με την ελπίδα να περάσουν, νόμιμα ή παράνομα, σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Το «Δουβλίνο ΙΙ» όμως έχει κλείσει τις πόρτες (άλλο θέμα τούτο, που δε χωράει εδώ, γιατί και σ’ αυτό πέφτει σπέκουλα), κι έτσι πολλοί άνθρωποι στοιβάζονται υπό συνθήκες πραγματικά απαράδεκτες και ζωώδεις, 15-20 μαζί ανά διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας ή σε καταυλισμούς της Πάτρας, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων, που τους διώχνουνε με πούλμαν από τον Έβρο κατευθείαν για τον Άγιο Παντελεήμονα. Κατευθείαν δηλαδή για εκεί όπου θα καταστήσουν σε λίγο το Μιχαλολιάκο και τους διεστραμμένους ναζιστές που κουβαλάει μαζί του -για να σφάζουνε και να δέρνουνε μετανάστες και δημοκρατικούς ανθρώπους- κοινοβουλευτικό κόμμα!

Κανένα όμως από αυτά τα υποκείμενα του «φιλοαριστερού» - «διεθνιστικού» τμήματος του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων Πράσινων και του ΣΥΝ, που με τη μεσοαστική κοκκέτικη περιβολή τους κάνουνε δήθεν πως νοιάζονται για τους μετανάστες, δεν έβαλε ποτέ θέμα παραχώρησης ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων στους παλιότερους μετανάστες (το ψευτοΚΚΕ απέχει από το διάλογο ή κάνει γενικές διακηρύξεις περί ιμπεριαλισμού και περί ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν, για να μη τα χαλάσει με τη συντηρητική και καθυστερημένη πολιτικά βάση του, που αποθεώνει σωβινιστικά λαϊκίστικα υποκείμενα τύπου Κανέλλη). Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, το μόνο που ξέρει καλά είναι οι εκβιασμοί σε Πόντιους και Αλβανούς για να το ψηφίσουν με αντάλλαγμα χαρτιά παραμονής και διευκολύνσεις (π.χ. όργιο Απριλίου 2000), δηλαδή κι αυτό το ιερό πολιτικό δικαίωμα της ψήφου για το μετανάστη μετά από χρόνια παραμονής του σε έναν τόπο, το εξευτέλισαν σε σχέση δούναι και λαβείν οι σοσιαλ-παλιάνθρωποι του μηχανισμού του Λαλιώτη...

Κανένας από αυτούς τους «αντιρατσιστές» δε χτύπησε πραγματικά το φασισμό και το ναζισμό μέσα στην Αστυνομία, που ταπεινώνει και βασανίζει συστηματικά μετανάστες με το χειρότερο και πιο βρώμικο-χυδαίο τρόπο στα τμήματα, στα κρατητήρια, στο δρόμο, όπου την παίρνει.  Κανείς τους δε χτύπησε τη συνεργασία ΜΑΤ - Χρυσής Αυγής επί 20ετία. Κανείς από αυτούς τους ψευτοδιεθνιστές δεν έβαλε το ζήτημα μιας ΓΣΕΕ που να αντιπροσωπεύει πραγματικά την εργατική τάξη αυτής της χώρας, μιας ΓΣΕΕ δηλαδή που το μισό της προεδρείο να είναι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ εργάτες, βγαλμένοι μέσα από την ταξική πάλη, ώστε να μην έχουμε όπως σήμερα συνδικάτα (έστω αυτά τα άμαζα γραφειοκρατικά) της «ανώτερης» ελληνικής ράτσας. Κι αυτό αφορά και Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία. Κανείς δεν έδωσε πάλη ώστε αυτό το σάπιο αστικό κράτος να αποκτήσει μια μεταναστευτική πολιτική που να συνδέει την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου με τα εργατικά χέρια που χρειάζονται, να ελέγχει με διακρατικές συμφωνίες ποιος μπαίνει σ’ αυτή την καταρημαγμένη χώρα, όπως έκαναν παλιότερα  η Δυτική Γερμανία και η Αυστραλία, και ταυτόχρονα με αυτή τη σύνδεση να υπάρχει εργατικό κίνημα που να μην επιτρέπει στα αφεντικά να χωρίζουν την εργατιά στα δυο με διαφορετικά μεροκάματα. Ίση δουλειά, ίσο μεροκάματο – αυτά κανένας από αυτούς τους συνδαιτυμόνες του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας «αντιρατσιστές» δε τα πάλεψε ποτέ του.

Γι’ αυτό και σήμερα, αν ΛΑΟΣ και ΧΑ κατέβαζαν τον κόσμο που πραγματικά επηρεάζουν στο δρόμο με βάση το μεταναστευτικό και την πείνα που θερίζει τη φτωχολογιά, οι αβανταδόροι των φασιστών λόγω των προβοκατόρικων αντιμαρξιστικών τους θέσεων «αντιρατσιστές» της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  θα είχαν κρυφτεί σε κανένα υπόγειο για δυο με τρεις εβδομάδες από το φόβο τους (η βάση τους, γιατί η ηγεσία δεν ιδρώνει από τέτοια, άλλωστε οι άνθρωποι «αντινεοφιλελεύθεροι» είναι, όχι αντιφασίστες).

Τελικά τι συμβαίνει;; Είναι καλό πράγμα ο φράχτης;; Δηλαδή τι θα γίνουμε, τιμωροί των μεταναστών, των φτωχών και των ξωμάχων, των βασανισμένων κορμιών;;




Σε καμία περίπτωση. Απλά πρέπει όλοι οι τίμιοι και λογικοί άνθρωποι, και πάνω απ’ όλα οι κομμουνιστές, να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας στο λαό: όσο υπάρχουν σύνορα, θα υπάρχει φύλαξή τους. Ακόμα και τα λίγα χρόνια που υπήρξε σοσιαλιστικό στρατόπεδο με πάνω από δύο χώρες (χοντρικά μεταξύ 1949 – 1960), μεταξύ των σοσιαλιστικών χωρών υπήρχαν σύνορα, που μάλιστα φυλάσσονταν δρακόντεια. Ούτε η ΕΣΣΔ επί Λένιν και Στάλιν ούτε η Λαϊκή Κίνα επί Μάο απηύθυναν κάλεσμα στα ταξικά αδέρφια του προλεταριάτου του τρίτου κόσμου να πάνε να εγκατασταθούν εκεί. Το μόνο που έκαναν –και πολύ σωστά – είναι ότι παρείχαν στέγη, τροφή, δουλειά και μόρφωση στους αγωνιστές που προέρχονταν από φασιστικές χώρες, π.χ. στους Ισπανούς αντιφασίστες μετά την ήττα από το Φράνκο, στους Έλληνες και εθνικά Μακεδόνες αντάρτες του ΔΣΕ μετά την ήττα του 1949, στους Γερμανούς κομμουνιστές μετά τη νίκη του Χίτλερ.

Όσοι αντιτίθενται από θέση αρχής στον πράγματι αποκρουστικό αισθητικά και ανθρώπινα φράχτη, πρέπει αν είναι τίμιοι να προβάλουν σαν αίτημα ζύμωσης να αποσυρθεί και ο αστικός Στρατός, και η Αστυνομία, και η Φρόντεξ, και τα Τάγματα Εθνοφυλακής των εφέδρων από την οποιαδήποτε φύλαξη των συνόρων. Να προβάλλουν δηλαδή την πλατφόρμα του πιο καθυστερημένου και ουτοπικού αναρχισμού για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μες στον καπιταλισμό ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, που τον κατακεραύνωνε ο Μαρξ από τα 1870 κιόλας. Αλλιώς τι θα πει είμαι κατά του φράχτη;; Δηλαδή αν ο άτυχος μετανάστης πέσει πάνω σε περίπολο του στρατού χωρίς φράχτη και κανένας 18χρονος φαντάρος, σαστισμένος ή και πωρωμένος από εθνορατσιστικό μίσος, του τραβήξει μια σφαίρα από G3 στο στήθος, ποια θα είναι η διαφορά σε σχέση με την ύπαρξη του «φράχτη»;; Απ’ ό,τι γνωρίζουμε όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η «κυβερνητική» ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και φυσικά το ψευτοΚΚΕ που το παίζει δίπορτο βγάζοντας και δήθεν εθνικιστικές κραυγές για να παίζει με όλα τα ακροατήρια, δεν έχουν βάλει αίτημα να μην υπάρχουν πια σύνορα σε συνθήκες ιμπεριαλισμού. Και φυσικά δε το βάζουν, και γιατί θα ήταν παράλογο και γιατί μετά αντίο Βουλή και εξουσία. Μάλιστα το ψευτοΚΚΕ μονίμως βλέπει εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας (στο ΝΑΤΟ, στην Τουρκία κλπ.),  οπότε συνάγεται εύκολα πως θέλει να φυλάει το αστικό κράτος τα σύνορα (έτσι λέει τουλάχιστο). Με όλους αυτούς τους πολιτικούς ψευτοαριστερούς αρλεκίνους και υποκριτές όμως, δε μπορείς να βγάλεις άκρη. Άλλα σκέφτονται, άλλα εννοούν, άλλα επιδιώκουν κι άλλα λένε στο λαό. Πρόκειται για την πιο άθλια αστική ψευτιά κι υποκρισία.

Το ιστολόγιο δεν υποχρεούται να εκπονήσει πολιτικό πρόγραμμα λύσης του μεταναστευτικού για να κάνει τις παραπάνω εύλογες θεωρούμε επισημάνσεις. Ωστόσο επειδή θεωρεί αδόκιμο και τελικά απαράδεκτο να μην κάνει μια πρώτη, γενική τοποθέτηση μετά τη σφοδρή κριτική που ασκεί ιδιαίτερα στα κόμματα της λεγόμενης αριστεράς (όρος που έτσι όπως τον καταντήσανε τείνει να χάσει το νόημά του), επ’ αυτού έχει να σημειώσει τα εξής:

Πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η παράνομη μετανάστευση ΕΙΔΙΚΑ τώρα ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι επιτείνει την ήδη τεράστια πτώση του γενικού μεροκάματου, την ανεργία, τις συνθήκες διαβίωσης ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, και γεννάει σχεδόν νομοτελειακά και ελλείψει αριστερών και δημοκρατικών αντιστάσεων τον κανιβαλικό εθνοτικό ρατσισμό, τελικά το ναζισμό που σε λίγο θα μας βγάζει τα νύχια με τανάλιες, και εμάς και των μεταναστών. Πρέπει ταυτόχρονα να ενώνονται σε κάθε ευκαιρία έλληνες και μετανάστες εργάτες με αίτημα το ίσο μεροκάματο για ίση δουλειά, το σεβασμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των μεταναστών. Πρέπει να πάνε φυλακή τα κτήνη - δουλέμποροι που εμπορεύονται ανθρώπους, όπως και να ξεπατωθούν στο πρόστιμο όσοι νοικιάζουν σε 30 και 40 ανθρώπους μαζί ένα διαμέρισμα, σε συνεργασία συνήθως με τις μεταναστευτικές μαφίες που καταπιέζουν πρώτα πρώτα τους ίδιους τους μετανάστες. Πρέπει να ενταθεί όντως ο έλεγχος στα σύνορα αλλά και στα νησιά, όχι τόσο με τον αναποτελεσματικό και ηλίθιο τελικά φράχτη, αλλά με πολιτισμένες και σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης επαναπροωθήσεις, χωρίς βία και ταπείνωση φτωχών ανθρώπων, ώστε να λειτουργεί η επαναπροώθηση αποτρεπτικά και να μη ρισκάρουν οι μετανάστες να ξεκινάνε από την άλλη άκρη του κόσμου και να δίνουν χιλιάδες δολάρια στους παλιανθρώπους της δουλεμπορίας, και τελικά να γυρνάνε πίσω άπραγοι. Αν ο άλλος ξέρει ότι οι πιθανότητές του να παραμείνει εδώ είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, δεν ξεκινάει καν αυτό το μακρύ και επίπονο ταξίδι. Αντίθετα μένει στη χώρα του και αντικειμενικά συμμετέχει μέσα από τη ζωή στην αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού του για ένα καλύτερο αύριο. Αυτή είναι η μαρξιστική θέση, και απέναντι στους γελοίους ψευτο-αντιιμπεριαλιστές, που ορίζουν τη μετανάστευση μονάχα ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενώ τεράστιες μεταναστευτικές μάζες προέρχονται από τριτοκοσμικές χώρες που έχουν διαρκή ειρήνη εδώ και 50 χρόνια.

Πρέπει να πιεστεί επίσης η κυβέρνηση του Ερντογάν, που εγκληματικά νίπτει τας χείρας της μπροστά στο όργιο του δουλεμπορίου, να μαζευτεί και να μαζέψει τα κοπέλια της που πνίγουνε φτωχούς μετανάστες με τα φουσκωτά στο Αιγαίο, αφού τους έχουν κυριολεκτικά γδύσει…

Πρέπει οι παλιοί μετανάστες το πολύ σε δέκα ή έστω δεκαπέντε χρόνια να γίνονται πολίτες τούτης της χώρας με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (στα 5 χρόνια δικαίωμα μόνιμης παραμονής και στα 10 με 15 χρόνια δικαίωμα ψήφου σε ΟΛΕΣ τις ΕΚΛΟΓΕΣ κι όχι μόνο στις δημοτικές), επίσης τα παιδιά τους που γεννιούνται και πάνε σχολείο εδώ να παίρνουν την υπηκοότητα με πλήρη δικαιώματα στα 18 τους χρόνια, ώστε κανείς αστός και φασίστας να μην μπορεί να τους εκβιάσει και να τους χρησιμοποιήσει για τους άθλιους αντεργατικούς διασπαστικούς σκοπούς του. Πρέπει και η παιδεία αλλά και το συνολικό πολιτισμικό πρότυπο της χώρας μας να εντάξει τους μετανάστες με τον πιο ομαλό τρόπο μέσα στην κοινή ζωή, με την απλόχερη αγάπη και εμπιστοσύνη που μόνο φτωχοί προς φτωχούς ξέρουν να δείχνουν, στη βάση του προλεταριακού διεθνιστικού πολιτισμού. Παράλληλα, πρέπει να γίνει δημοκρατική δουλειά και μέσα στις κοινότητες των μεταναστών για να χτυπηθούν με πειθώ και διαπαιδαγώγηση οι πιο δεξιές, καθυστερημένες πλευρές στη συμπεριφορά (υποτίμηση γυναικών, πολυγαμία κλπ.), δεμένες σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. Αφγανιστάν) με τη φεουδαρχική καθυστέρηση. Για τώρα βέβαια χρειάζεται πρώτα απ’ όλα και άμεση ιατροφαρμακευτική, υγειονομική φροντίδα, γιατί ειδικά σε συνθήκες Παντελεήμονα ενδημούνε και κάθε είδους ασθένειες, χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και μετανάστες ζουν υπό μεσαιωνικές συνθήκες που βοηθάνε να σιγοβράζει το ρατσιστικό μίσος.

Πρέπει φυσικά ο λαός και μια πραγματική αριστερά να απαιτήσουνε από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις να πάψουνε οι πακτωλοί των χρημάτων να γυρίζουν στον αέρα του τριτογενούς αεριτζίδικου τομέα των υπηρεσιών, να δοθεί ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ προτεραιότητα στις κρατικές αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις στο δευτερογενή τομέα, δηλαδή στη βιομηχανία, ώστε να ανοίξουν οι δουλειές, να αναπτυχθεί ο τόπος για το σήμερα αλλά και για το σοσιαλιστικό αύριο, να μειωθεί η ανεργία, να ενωθούν Έλληνες και μετανάστες μες στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο νέο ταξικό τους συνδικάτο, μέσα τελικά στη ρέουσα ζωή. Τελικά μέσα στην ταξική και πολιτική πάλη για την αλλαγή των παραγωγικών σχέσεων.

Θα έπρεπε τέλος (αν υπήρχε φυσικά) ένα μαζικό λαϊκό - δημοκρατικό κίνημα να ασκούσε συντριπτική βία στους ναζιστές μαχαιροβγάλτες, να τους τσάκιζε κυριολεκτικά και παραδειγματικά, και ταυτόχρονα να απαιτούσε από το αστικό κράτος να τους θέσει εχτός νόμου και να τους κλείσει φυλακή με εξάντληση κάθε δυνατής αυστηρότητας. Όπως επίσης πρέπει να σημειώσουμε πως δεν τίθεται καν θέμα για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, θύματα φασιστικών και δικτατορικών καθεστώτων, που πρέπει να παίρνουν ΑΜΕΣΩΣ και με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σήμερα πως οι καθεστωτικοί «αντιρατσιστές» του τύπου ΣΥΝ και ΣΕΚ παίζουν ρόλο βοηθού - πασαδόρου για το μπλοκ ΛΑΟΣ – Χρυσή Αυγή, που μαζεύει τον «καρπό» της απέχθειας του λαού για τον αφ’ υψηλού, μικροαστικό «αντιρατσισμό» της πλάκας και των απροκάλυπτα παράλογων θέσεων…

Παρ’όλα αυτά, η διεθνιστική κραυγή της πρωτοπορίας του ελληνικού προλεταριάτου προς τα ξένα αδέρφια του πρέπει πάντα να αποτελεί κομμάτι της πλατφόρμας του και της συνθηματολογίας του, άσχετα αν δυστυχώς την έχουν μαγαρίσει οι ψευτοαντιρατσιστές, μετατρέποντάς τη σε καρικατούρα:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου