Ανασκάλεμα

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το σχόλιο για την ΟΑΚΚΕ στο «Βαθύ Κόκκινο» ή όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται

Η «Athens Voice» μετά την «παρέμβαση» των τάχα
«αντικαπιταλιστών» φασιστών
Η ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για την καταδίκη του εμπρησμού της Athens Voice (http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-58/item/431-%CE%B7-%CE%BF%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-athens-voice-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7) είχε μεγάλη διακίνηση στο ίντερνετ και πήρε πάρα πολλά θετικά σχόλια, ιδιαίτερα από αριστερούς δημοκρατικούς ανθρώπους. 

Κατά συνέπεια προκάλεσε μία κάποια ταραχή στους ιδεολογικούς προστάτες των εμπρηστών, ιδιαίτερα σε αυτούς που εμφανίζονται σαν «ντούροι κόκκινοι».
Αναφερόμαστε σε ένα σχόλιο της ιστοσελίδας «Βαθύ Κόκκινο» που πλασαρίστηκε σε κεντρικό της σημείο με τίτλο «Η ΟΑΚΚΕ, το «φαιο-κόκκινο» μέτωπο και η Ουκρανία» στις 9/11.

Ο σχολιαστής αναφέρει ότι ασχολήθηκε με την ανακοίνωση γιατί του «προκαλεί εύθυμη διάθεση» και «θυμηδία». Σχετικά με αυτό διαπιστώνουμε ότι το γελάκι του είναι νευρικό αφού αναγκάστηκε με αυτήν την ευκαιρία να κάνει μια έστω αμυντική πολιτική καταδίκη για τον εμπρησμό και να αναγνωρίσει με λύπη του ότι ανάλογα επιχειρήματα με εκείνα της ΟΑΚΚΕ τα χρησιμοποιούν και άλλοι που τους θεωρεί αριστερούς. Κυρίως όμως αναγκάστηκε να αλλοιώσει το κείμενο της ΟΑΚΚΕ, δηλαδή να διαπράξει μια εύκολα αποκαλύψιμη απάτη.

 Ο θεωρητικός του φαιο-«κόκκινου»
μετώπου, ρώσος νεοναζιστής
Αλεξάντερ Ντούγκιν
1. Γράφει λοιπόν ότι η ΟΑΚΚΕ «καλεί σε δημοκρατικό μέτωπο για να αποτραπεί η δικτατορία της Αριστεράς. Του «φαιο-κόκκινου» μετώπου, όπως τη χαρακτηρίζει που θα ρίξει την Ελλάδα στις αγκάλες της Ρωσίας!».
Ο σχολιαστής για να χτυπήσει την ΟΑΚΚΕ λέει ότι η ανακοίνωση χαρακτηρίζει την αριστερά σα «φαιο-κόκκινο» μέτωπο. Φαιό όμως σημαίνει τους φασίστες και το «κόκκινο» στην ανακοίνωσή μας είναι σε εισαγωγικά ακριβώς επειδή σημαίνει την ψεύτικη αριστερά. Δηλαδή η ανακοίνωση χτυπάει τη συμμαχία των φασιστών με την ψευτοαριστερά και όχι την Αριστερά, δηλαδή τη βάση των ψευτοαριστερών κομμάτων. Τμήμα της ψευτοαριστεράς αποτελεί η ηγεσία του πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί η ιστοσελίδα, δηλαδή το ΝΑΡ, που σημαίνει ΑΝΤΑΡΣΥΑ που σημαίνει στην ουσία ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτή την άποψη σωστά οι αυτοαποκαλούμενοι «βαθειοί κόκκινοι» θίχτηκαν από την ανακοίνωση μας όπως θα θιγόταν κάθε κόκκινος εντός εισαγωγικών.
Πρόκειται στην ουσία για μια απάτη που χρησιμεύει για να εμφανίσει το κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ σε δημοκρατικό μέτωπο σαν κάλεσμα σε αντικομμουνιστικό μέτωπο με τους φιλελεύθερους. Καθόλου πρωτότυπο. Έχουμε εδώ μία λάσπη ενάντια στην ΟΑΚΚΕ που τη συνηθίζουν οι χειρότεροι «κόκκινοι», οι σοσιαλφασίστες, που σε όλα τα μεγάλα ζητήματα συμπλέουν με τους κλασσικούς φασίστες, ενάντια στους σχετικά πιο δημοκρατικούς αστούς κραυγάζοντας κατά της ΕΕ και υπέρ της νεοχιτλερικής Ρωσίας και όλων των κρατικοφασιστικών καθεστώτων στον κόσμο. Γι' αυτό τους ενοχλεί σφόδρα το κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ για αντιφασιστικό μέτωπο, που είναι τόσο πολύ σύμφωνο με την τριτοδιεθνιστική παράδοση για τον κύριο εχθρό όσο είναι αναθεωρητικό τροτσκιστικού τύπου και στην ουσία ακροδεξιό το δικό τους «αντι-νεοφιλελεύθερο» μέτωπο. Αυτό το μέτωπο τους γελοιοποιεί όταν προσπαθούν να αποδείξουν ότι ακόμα και οι αντινεοφιλελεύθεροι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του νεοφιλελευθερισμού.

2. Ο σχολιαστής επιχειρεί να αμυνθεί απέναντι στην καταγγελία της ΟΑΚΚΕ για τους φαιο-«κόκκινους» πολιτικούς προστάτες των εμπρηστών προβάλοντας τη «σοβαρή θέση» ότι «κάθε αριστερός και αριστερή» πρέπει να είναι αντίθετος με ενέργειες σαν τον εμπρησμό της Athens Voice γιατί «εξυπηρετούν τη θυματοποίηση των θυτών», δηλαδή ισχυρίζεται ότι το κακό με τον εμπρησμό δεν είναι αυτή καθεαυτή η τρομοκρατική φίμωση μίας εφημερίδας, αλλά ότι αυτοί που την εκδίδουν θα μπορούν να παριστάνουν το θύμα λόγω του καψίματος και να κερδίζουν πολιτικούς και ίσως και κυκλοφοριακούς πόντους. Όμως πού την είδαν τη θυματοποίηση; Ποια ήταν εκείνα τα κανάλια που έπαιξαν από το πρωί μέχρι το βράδυ την είδηση του εμπρησμού σε πρώτο πλάνο, όπως είχε γίνει με την προβοκατόρικη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών; Πού άνοιξαν τηλεοπτικά παράθυρα στους συντελεστές της εφημερίδας για να μιλάνε διαρκώς για τον εμπρησμό και τις θέσεις τους; Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, η εφημερίδα - θύμα απομονώθηκε πολιτικά από το καθεστώς και η είδηση εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ από τα δελτία ειδήσεων και από τον μεγάλο τύπο. Το να μιλάς για θυματοποίηση με αυτά τα πραγματικά δεδομένα σημαίνει ότι δικαιώνεις απολύτως τους εμπρηστές και το διακομματικό καθεστώς που τους στήριξε, ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ με την προσχηματική του ανακοίνωση της δήθεν καταγγελίας.

Οι νεοτσαρικοί... «αντιφασίστες» του Ντονμπάς
3. Προς το τέλος του σχολίου ο σχολιαστής γράφει ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί η ΟΑΚΚΕ, επηρεάζει όσους αριστερούς …δεν συντάσσονται με το «αντιφασιστικό κίνημα του λαού του Ντονμπάς». Πέρα από την πραγματική θυμηδία που θα προκαλεί σε κάθε λογικό άνθρωπο ο ισχυρισμός ότι οι εγκάθετοι των ρώσων φασιστών εισβολέων συνιστούν αντιφασιστικό κίνημα (επειδή η χώρα που δέχεται την επίθεση έχει τους δικούς της φασίστες-προβοκάτορες), εδώ προδίδεται η βαθύτερη αιτία για την αντίθεση της ιστοσελίδας στην Athens Voice και ο λόγος για τον οποίο οι εμπρηστές δεν κάψανε κανέναν από τους κατεξοχήν «θύτες», δηλαδή καμία από τις κεντρικές «μνημονιακές» εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας όπως θα έκανε κανονικά ένας προβοκάτορας που θέλει να θυματοποιήσει τους «μνημονιακούς» ή ένας πολιτικά καθυστερημένος αντικαπιταλιστής. Κάψανε τη μοναδική ίσως εφημερίδα της αστικής τάξης που ως τώρα έχει με συνέπεια καταδικάσει μέσα από τους αρθρογράφους της την εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά και τη φιλο-πουτινική πολιτική πολλών κομμάτων, ιδίως των "αριστερών" και περισσότερο του ΣΥΡΙΖΑ.
Να γιατί συγχύστηκαν τόσο πολύ με την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ ώστε για πρώτη φορά το δείξανε. Πιστεύουμε ότι το ουκρανικό θα γίνει κάποια στιγμή ο ιδεολογικός τάφος του ελληνικού σοσιαλφασισμού. Λέμε του «ελληνικού» γιατί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν παρατηρήθηκαν ακόμα οποιοιδήποτε αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί που, όπως οι έλληνες, να πήγαν μαζί με τους ευρωπαίους φασίστες για να παρατηρήσουν τις «ελεύθερες εκλογές» στις φαρσοκωμικές «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Παραθέτουμε εδώ το σχόλιο της ιστοσελίδας "Βαθύ Κόκκινο" (http://vathikokkino.gr/archives/89331, 09/11/2014):

<<H OAKKE, το «φαιο-κόκκινο μέτωπο» και η Ουκρανία

Αφορμή για το σχόλιο αυτό αποτέλεσε ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ για τον εμπρησμό των γραφείων της άθλιας μνημονιακής «Athens Voice».Ανεξαρτήτως της θέσης που έχει κάθε αριστερός και αριστερή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες, που κατά τη γνώμη μας δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τη θυματοποίηση των θυτών, προπαγανδιστών της κυρίαρχης πολιτικής και πολιτισμικής σαπίλας, η ανακοίνωση προκαλεί εύθυμη διάθεση, καθώς καλεί σε δημοκρατικό μέτωπο για να αποτραπεί η δικτατορία της Αριστεράς. Του «φαιο-κόκκινου μετώπου», όπως τη χαρακτηρίζει, που θα ρίξει την Ελλάδα στις αγκάλες της Ρωσίας! Θυμηδία προκαλούν όλα αυτά. Παραδόξως και σε αριστερούς που χρησιμοποιούν τα ίδια ή παραπλήσια επιχειρήματα για να αιτιολογήσουν τη στάση ίσων αποστάσεων που κρατούν μεταξύ των νεοφασιστών του Κιέβου και του αντιφασιστικού κινήματος του λαού του Ντονμπάς.



http://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-19-25/item/433-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF%C2%BB-%CE%AE-%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9

79 σχόλια:

  1. Το "Βαθύ κόκκινο" δεν είναι ΝΑΡ. Απ' όσο ξέρω αρχικά το διαχειρίζονταν κάποιοι που ήταν φιλο-Κόντρα, ενώ τώρα το διαχειρίζεται ο Γ.Α. που ήταν ΑΡΑΣ, κατόπιν ΑΡΑΝ και τώρα σκέτα Ανταρσύα.

    Επίσης για να είμαστε ακριβείς, η Ανταρσύα δεν είναι όλη Σύριζα. Είναι μοιρασμένοι σε φιλο-Σύριζα (ΑΡΑΝ) και φιλο-ΚΚΕ (ΝΑΡ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα κι έτσι νά 'ναι, που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, αυτό δεν αλλάζει διόλου ούτε αναιρεί τη συλλογιστική της απάντησης της ΟΑΚΚΕ.

    Εχτός αν θέλεις να πεις ότι έχει κάποια διαφορά η λογική του ΝΑΡ από κείνην της ΑΡΑΣ - ΑΡΑΝ - "σκέτης" ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο θέμα της Athens Voice.

    Στη δε Ουκρανία, η "Κόντρα" βγήκε σχετικά "αντι-Ντονμπάς", δηλαδή είπε με την άκρη των χειλιών της δυο αλήθειες για τους ρωσόφιλους - ρωσόδουλους φασίστες, χωρίς όμως ούτε κατά διάνοια να βγει με γραμμή στήριξης της ουκρανικής αντίστασης στον εισβολέα. Όπερ σημαίνει μαλακή ρώσικη γραμμή με "αντιρώσικο" λούστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να έχω διαβάσει τις τοποθετήσεις τους, δεν πιστεύω ότι ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ/συνολική ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαφοροποιούνται σ' αυτό το θέμα και σε άλλα από το ΝΑΡ. Είναι επίσης γεγονός ότι το ΝΑΡ στο ζήτημα της Ουκρανίας έχει την πιο μαχητικά φιλο-ρώσικη στάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπή σας να βρίζετε τους αγωνιζόμενους του Ντονμπάς, που υφίστανται γενοκτονία από Ουκρανούς χίτες θαυμαστές των ναζί (εξάλλου νεοναζί είναι και μέσα στην κυβέρνηση, αρκετοί). Επίσης εκεί πολεμάει και διεθνής μπριγάντα αντιφασιστών με Ισπανούς, Γερμανούς και άλλους (μάλιστα και ένας έλληνας αντιφασίστας έπεσε πρόσφατα στην μάχη). Ο Πούτιν προσπαθεί να βάλει πόδι για τα δικά του συμφέροντα όμως υπάρχουν πολλές αριστερές πολιτοφυλακές με σφυροδρέπανα και σημαίες του Λένιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η "Κοντρα" καθε αλλο παρα αντι-Ντονμπας βγηκε. Οταν δεν εκανε ταχα μου ουδετερο "ρεπορταζ" (στην καλυτερη περιπτωση) μιλουσε για "κινημα που ξεκινησε απο υπαρκτα πολιτικα και κοινωνικα προβληματα" και χαραχτηριζε τους ρωσοδουλους σοσιαλφασιστες του Μποροτμπα "αντικαπιταλιστες"... Μιλαμε για σοσιαλναζι λουμπεναρια (οι Κοντραιοι). Ασε τα εμετικα διθυραμβικα που καθε δυο και τρεις γραφουν για τους προβοκατορες ισλαμοναζηδες (δες και το τελευταιο τους σχολιο για την ιστορια με το Σαρλι). Και φυσικα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με τη γραμμη του ΚΕΑ παλιοτερα, που υποτιθεται πως την υιοθετουσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για "αυτονομιστικο κινημα που ξεκινησε απο υπαρκτα πολιτικα και κοινωνικα προβληματα" μιλουν στο αρθρο " Ουκρανια Ανατροπη υπερ των φιλορωσων" στο φ.788 της φυλλαδας τους. Για τους "αντικαπιταλιστες του Μποροτμπα" μιλουν σχετικα εκτενως στο αρθρο " Αντιφασιστικη εξεγερση η ιμπεριαλιστικος πολεμος;" του φ. 796 της λουμπενοφυλλαδας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ. Ναι, είναι μεγάλα σοσιαλφασισταριά. Το 2010, αν δεν κάνω λάθος, που γύρναγε το "Καράβι από τη Γάζα", στο οποίο έπαιζαν κομβικό ρόλο, τους περίμενε στην Ελλάδα μεταξύ άλλων και ο αρχιΚΥΠίτης φασίστας Κοραντής του ΛΑΟΣ. Κι αυτοί οι επανασταταράδες, πέρα από κάτι ψιθύρους μερικών μελών τους, δέχτηκαν την αντισημιτική "αλληλεγγύη" του φασίστα αντί να τον καταγγείλουν στο λαό, αν πίστευαν ότι μαγαρίζει τον "αντιιμπεριαλιστικό" τους αγώνα υπέρ των Παλαιστινίων. Αλλά τι τους νοιάζει για την Παλαιστίνη, αυτοί οι σοσιαλτραμπούκοι μόνο για τους φίλους τους, ισλαμοφασίστες της Χαμάς νοιάζονται.

    Μεγάλοι 17Νοεμβρίτες και αποκτηνωμένοι στη γραμμή τους, μπορεί να χουνε και κάποια καλά παιδιά στη βάση τους γιατί το παίζουν πολλή "επανάστα", δε θέλω να είμαι αφοριστικός, αλλά στην ηγεσία τους είναι μαύρη μπόχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχολιο τους για τα γεγονοτα στο Σαρλι Εμπντο εχει τιτλο:" Πανικος στο νησι των μακαρων". Σκετη σοσιαλναζιστικη διαστροφη... Επισης, προ καιρου ειχαν αναρτησει στο σαιτ τους τα μηνυματα που τους εστειλαν οι ναζιΠυρηνες και η "Διεθνης" τους, FAI, σε εκδηλωση... αλληλεγγυης στους "φυλακισμενους πολιτικους κρατουμενους" που ειχαν κανει! Μποχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και κατι τελευταιο γι‘ αυτα που γραφει καποιος παραπανω: Τους ξερουμε καλα τους "αντιφασιστες" της "διεθνους μπριγαδας" στο Ντονμπας. Πρωην σταζιτες βασανιστες (ενας μαλιστα απ‘ αυτους καμαρωνει κι ολας- υπαρχει σχετικη καταγγελια γερμανων αντιφασιστων στο διαδικτυο) και χτηνανθρωποι φονιαδες του "σοβιετικου" στρατου κατοχης στο Αφγανισταν... Μποχα (και παλι)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σου έκανε μεγάλο κόπο φίλε να παραθέσεις ένα λινκ για την καταγγελία των Γερμανών αντιφασιστών για τους σταζίτες; Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η συγκλονιστικη (κατα τη γνωμη μου) καταγγελια του σοσιαλφασιστα σταζιτη Alexander Kiefel και αλλων της "ταξιαρχιας Τελμαν" (βρομιζουν και το ονομα του ηρωα Τελμαν!) που πολεμουν στο πλευρο των ρωσων ιμπεριαλιστων, ειναι εδω: ciml.250x.com/country/ .../ukraine1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το Παλαιστινιακο που ανεφερες, θεωρω πως οι υπεραντιδραστικοι Χαμασιτες βαθαινουν απ' τα δεξια το πολυχρονο εγκλημα της υπονομευσης και του ξεπουληματος του παλαιστινιακου αγωνα απ' την διεφθαρμενη αστικη φαρα της Φαταχ. Με δυο λογια προβοκαρουν και ζημιωνουν σοβαρα τη δικαιη υποθεση της παλαιστινιακης επαναστασης εναντια στο βαρβαρο σιωνιστη εισβολεα- καταχτητη. Οπως ακριβως οι αντιστοιχοι κοσμικοι μεν αλλα εξισου υπεραντιδραστικοι τουρκοφαγοι του PKK προβοκαραν συστηματικα και ζημιωσαν εξαιρετικα τη δικαιη παλη του Κουρδικου λαου για αυτοδιαθεση και εθνικη αποκατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι... Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπήρχε μαζική και οργανωμένη δύναμη στα αριστερά της Φατάχ, οπότε αυτή παρέμεινε και παραμένει χοντρικά το αστικό έστω επιτελείο της όποιας παλαιστινιακής ανεξαρτησίας (με Ρώσο πουλημένο αρχηγό δυστυχώς, τον Αμπάς. Ο Αραφάτ, με όλους του τους αστικούς οπορτουνισμούς, ήταν πατριώτης). Για τη δε εθνική αποκατάσταση των Κούρδων, δεδομένου ότι δεν έχουν συμπαγείς πληθυσμούς που να μπορούν να αποτελέσουν ενιαίο κράτος, νομίζω η πιο καλή λύση είναι να αποκτήσουν και στο Ιράν, την Τουρκία και τη Συρία ομοσπονδιακή αυτοκυβέρνηση όπως στο Ιράκ.

      Για το PKK συμφωνώ απόλυτα.

      Υ.Γ. Αν μπορείς, ξαναβάλε με προσοχή το λινκ για το ναζιστή το σταζίτη φιλορώσο.

      Διαγραφή
  13. Βαλε στη μηχανη αναζητησης google τη φραση comintern sh alexander kiefel και θα το βρεις. Ειναι η πρωτη αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό το σάιτ, βλέπω μια ενδιαφέρουσα γραμμή ενάντια στις δύο υπερδυνάμεις, με αιχμή μάλιστα στο ουκρανικό ΚΥΡΙΑ ενάντια στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό, ενώ και οι πρώην ρεβιζιονιστές χαρακτηρίζονται ΦΑΣΙΣΤΕΣ λακέδες του ρώσικου ιμπεριαλισμού.

      Όταν και εάν έχεις χρόνο, θα ήθελα να μου πεις ποιος "τρέχει" αυτή τη χοτζική ιστοσελίδα.

      Διαγραφή
  14. Στο ποστ που σου εστειλα υπαρχει και η καταγγελια του σταζιτη Kiefel (που ποζαρει σε φωτο καμαρωτος με τη σοσιαλναζιστικη στολη του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ιστοσελιδα ειναι της Κομμουνιστικης Διεθνους (σταλινικοι-χοτζικοι) που ειναι συνεχεια του ιστορικου ΚΚΓερμανιας (μ-λ) το οποιο ιδρυθηκε το 1968 και αργοτερα υιοθετησε την επαναστατικη γραμμη του Κομματος Εργασιας Αλβανιας. Στελεχη του ανατολικου τμηματος του ΚΚ Γερμανιας (μ-λ) ειχαν υποστει διωξεις και φυλακιστει απο το σοσιαλφασιστικο καθεστως Χονεκερ, ενω η ναζιστικη Σταζι τους ειχε χαρακτηρισει ως "εχθρο νουμερο 1 του κρατους". Αυτο νομιζω λεει πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε μου ειπες ομως, πώς τη βλεπεις την κατευθυνση της Κομιντερν (ΣΧ); Γιατι σ' εκεινη την αναρτηση για τον χοτζισμο ειχες γραψει πως οι χοτζικοι καταληξανε σοσιαλφασιστες ακολουθοι της Ρωσιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα η συντριπτική πλειοψηφία των χοτζικών ακριβώς αυτό κατέληξαν... Δεν πέταξαν το 2005 από τη διεθνή τους την Κόκκινη Σημαία της Βενεζουέλας, επειδή χτυπούσε το σοσιαλφασίστα Τσάβες και εντάξανε κει ένα ψευτο μ-λ φιλικό προς το καθεστώς;

      Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 95% των οργανώσεων που αναφέρονται στον Εμβέρη, δεν είναι σήμερα οπαδοί της εντελώς κνίτικης γραμμής περί "παγκόσμιου μοναδικού ιμπεριαλισμού, με επικεφαλής την Αμερική";

      Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πώς μια θετική σε ένα βαθμό τοποθέτηση ενός ρεύματος, σε ένα επιμέρους ζήτημα, αλλάζει τη γενική τοποθέτηση μου για ένα τόσο αρχειακό ζήτημα όπως το πού κατέληξε η γραμμή του χοτζισμού...

      Διαγραφή
  17. Δεν ειναι επιμερους ζητημα το ουκρανικο. Σ' αυτη τη φαση συμπυκνωνει ουσιαστικα τις παγκοσμιες αντιθεσεις μιας ολοκληρης εποχης και η σταση που παιρνει κανεις σ' αυτο καθοριζει κατα καποιο τροπο τη στρατηγικη του φυσιογνωμια. Και η κομιντερν μιλα καθαρα σ' αυτο το κομβικο ζητημα. Οσο για τη γενικευση που κανεις ειναι νομιζω αστοχη. Γιατι με μια παρομοια λογικη θα πρεπε κι εγω να σε ταυτισω με τους υπολοιπους μαοικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω καμία διάθεση να ταυτίσω ούτε την οργάνωση αυτή, που δεν έχω καταλάβει αν είναι γερμανική ή διεθνής (το σάιτ είναι λίγο παλιακό και δυσλειτουργικό και δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη) ούτε ακόμη περισσότερο εσένα με κανέναν άλλο χοτζικό.

      Είδα κάπου μέσα ότι για τα αγάλματα του Λένιν κατηγορεί "φιλο-ΕΕ συμμορίες" ότι τα ρίξανε. Αυτό από μόνο του είναι λάθος και ψέμα, γιατί κείνοι που τα ρίξανε είναι οι φασιστοναζήδες του Σβόμποντα, που κανέναν έρωτα με την ΕΕ δεν έχουνε, απλώς καβάλησαν το φιλοευρωπαϊκό κίνημα του λαού της Ουκρανίας για να πετύχουν τους άνομους σκοπούς τους, οι οποίοι δεν είναι και απίθανό να είναι χειραγωγημένοι από τον ίδιο τον Πούτιν. Πολλοί αντιφασίστες στην Ουκρανία αναρωτιούνται κατά πόσο ο ρωσοχαφιές Γιανουκόβιτς πριν πέσει ενίσχυσε υπόγεια τις τάχα αντιρώσικες ναζιστικές συμμορίες.

      Αυτά τα λέω χωρίς να αρνούμαι ότι και το λιγότερο χειρότερο στρατόπεδο στην Ουκρανία, εκείνο των ας πούμε εθνικιστών (με την τριτοκοσμική έννοια), των πραγματικά αντιρώσων και μη φασιστών τέλος πάντων, υποφέρει βαριά από την αντικομμουνιστική - αντισταλινική αρρώστια.

      Η τοποθέτηση πάντως έξω o ρώσικος στρατός από την Κριμαία και ότι η Ρωσία προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σοσιαλφαστική μπρεζνιεφική ΕΣΣΔ είναι θετικές τοποθετήσεις, που δεν τις παραγνωρίζω.

      Διαγραφή
  18. Δυσκολευομαι πραγματικα ν' αντιληφθω πού εγκειται η "παλιακοτητα" και "δυσλειτουργικοτητα" του σαιτ. Νομιζω πως καποιος που εχει μια στοιχειωδη εστω γνωση της αγγλικης, μια χαρα συγχρονο και ευχρηστο θα το ' βρισκε, με τις θεματικες του ενοτητες, τις επικαιρες αναλυσεις και με μια αρτια ξεκαθαρισμενη και συγκεκριμενη ιδεολογικο -πολιτικη γραμμη αρχων. Οποτε, αν εκανες τον κοπο να ριξεις μια ματια στο About us θα εβλεπες τι ειναι η Κομιντερν: μια Διεθνης οργανωση με τμηματα σε καποιες χωρες που στην ιδρυση της καθοριστικος ηταν ο ρολος των Γερμανων συντροφων (χωρις να παραγνωριζεται και η συμβολη συντροφων και αλλων εθνικοτητων). Για να στο πω απλα, ειναι η συνεχεια του παλιου επαναστατικου Διεθνους Μαρξιστικου Λενινιστικου Κινηματος. Οσο για τις ναζιφασιστικες συμμοριες τυπου Σβομποντα, η πραξη τους ειναι το κριτηριο του φιλο ΕΕ προσδιορισμου τους. Εκεινο που βλεπω ειναι αυτο που βλεπει ολος ο κοσμος (εσυ δεν το βλεπεις;): Μια ΕΕ και μια Δυση που δεν εχουν κανενα προβλημα να χρησιμοποιουν σαν αιχμη του δορατος αυτα τα κατακαθια προκειμενου να προωθησουν τα δικα τους ιμπεριαλιστικα συμφεροντα. Οσο εγκληματικη ειναι η επεμβαση του ρωσικου ιμπεριαλισμου, αλλο τοσο εγκληματικη ειναι και η φασιστικη κλικα του Κιεβου που υπηρετει με φανατισμο ζηλωτη τα ιμπεριαλιστικα συμφεροντα των δυτικων πατρονων της ματοκυλωντας χτηνωδως τους ρωσοφωνους ή και ρωσους πολιτες στην ανατολικη Ουκρανια. Αυτο λεει η Κομιντερν. Δε θα αθωωσουμε δα τους αμερικανο -ευρωπαιους ιμπεριαλιστες στο ονομα ενος αποκλειστικου αντι-ρωσισμου... Και να σου πω και κατι ακομη για τις ναζιφασιστικες συμμοριες: τους αρκει που προωθουν τις θεσεις τους με την εμμεση στηριξη της ΕΕ/ Δυσης -ολα τ' αλλα τους αφηνουν παγερα αδιαφορους. Και το αυτο ισχυει και για τους δυτικους πατρονες τους. Πού είναι το λαθος ή το ψεμα σ' ολα αυτα τα εξοφθαλμα γεγονοτα, συγγνωμη, αλλα μονο εσυ μπορεις να το πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και να συμπληρωσω πως ειναι αντιιστορικο- αντιδιαλεχτικο να τσουβαλιαζεις τους ψευτο-χοτζικους της ICMPLO και τους αντιδραστικους μικροαστους οπορτουνιστες της "Κοκκινης" Σημαιας Βενεζουελας με τους αυθεντικους χοτζικους κομμουνιστες. Γιατι αν οι Γερμανοι χοτζικοι κομμουνιστες ηταν στα '82 λακεδες της Ρωσιας οπως εσυ ισχυριζεσαι, δε βλεπω για ποιο λογο να τους εχει σε παρανομια και να τους κλεινει φυλακη ενα τοσο πιστο τσιρακι του Μπρεζνιεφ οπως ο Χονεκερ. Αυτο θα 'πρεπε να σε προβληματισει.... Και κατι ακομη γι' αυτο που ειπες για το Γιανουκοβιτς. Φυσικα και ειναι ενα αυταρχικο ρωσοδουλο τερας που δουλευε για λογαριασμο των Ρωσων αφεντικων του, αλλα το να λες πως ενισχυε αυτους που τον ανετρεψαν ειναι νομιζω συνωμοσιολογια της κακιας ωρας. Υπαρχει πουθενα λινκ με αποψεις Ουκρανων αντιφασιστων που να αποδεικνυουν πως ο Γιανουκοβιτς ενισχυε υπογεια τις ναζιφασιστικες συμμοριες τυπου Σβομποντα και Δεξιου Τομεα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και μη με ρωτησεις γιατι χαραχτηριζω εξισου αντιδραστικους τους μικροαστους της "Κοκκινης" Σημαιας Βενεζουελας και τους ψευτο-χοτζικους ("ΜΛΚΚ" Βενεζουελας) της ICMPLO, γιατι ειναι προφανες: οι μεν ειναι με την αγαπημενη σου αντιδραστικη γραμμη που συμπυκνωνεται στο "Με την Αμερικη εναντια στη Ρωσια", οι δε με την κλασσικη κνιτικη γραμμη "Με τη Ρωσια εναντια στην Αμερικη". Απεναντιας, εμεις της Κομιντερν βαζουμε την μπολσεβικικη λενινιστικη γραμμη: Με το ενιαιο μετωπο του παγκοσμιου προλεταριατου, των λαων και εθνων εναντια στις δυο υπερδυναμεις και τους καθε αποχρωσης ντοπιους αντιδραστικους λακεδες τους. Αυτο ισχυει και για τη Βενεζουελα και για την Ουκρανια και σε καθε μετωπο παλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σου παραθέτω εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο του Ουκρανού δημοκρατικού διανοούμενου και μελετητή του φαινομένου της Άκρας Δεξιάς, με ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς ο Γιανουκόβιτς (δηλαδή η Ρωσία) προμόταρε το ναζιστικό «Σβόμποντα» για να κάνει τις προβοκάτσιές του/της.

    http://anton-shekhovtsov.blogspot.gr/2014/05/the-ukrainian-far-right-svoboda-party.html

    Επίσης, από γράμμα Ουκρανών διανοούμενων και άλλων δημοκρατών, τον Απρίλιο του 2012 (πολύ πριν τη Μεϊντάν), στο οποίο καλούν τα μη φασιστικά, αντιρωσικά κόμματα να μην συνεργάζονται με το Σβόμποντα σου παραθέτω το εξής σημείο:

    Tiahnybok's party poses as Ukraine's most resolute defender against Russian irredentism and colonialism: Yet, it is indirectly helping Moscow's neo-imperial schemes as its public activities and strident statements tend to deepen the estrangement between, and promote separatist sentiments in, Western and Southern/Eastern Ukraine.

    Svoboda presents itself as the most consistent opponent of Yanukoych's semi-authoritarian regime: Yet, its leaders are frequently invited to voice their views on TV channels linked to the Party of Regions.

    http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/activists-svoboda-party-rejects-core-political-and-125818.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τώρα το ποιος ματοκυλά τους ρωσόφωνους και Ρώσους της ανατολικής Ουκρανίας, άσε με να πιστεύω ότι ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΥΡΑ δεν είναι η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, αλλά οι Ρώσοι στρατιώτες που στέλνει ο Πούτιν και οι νεοτσαρικές/νεοναζιστικές συμμορίες του Ντονμπάς και των "λαϊκών" νεοναζιστικών - αντιεβραϊκών "δημοκρατιών" που έχουν "συστήσει" εκεί αυτά τα καθάρματα.

    Καμιά Ευρώπη, ούτε καν καμιά υπερδύναμη ΗΠΑ δεν μπήκε στην Ουκρανία να της κόψει κομμάτι και να βασανίζει το λαό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσο δε για την "αγαπημένη" τάχα γραμμή της Κόκκινης Σημαίας της Βενεζουέλας "Με την Αμερική ενάντια στη Ρωσία", θα θελες να μου στείλεις ένα λινκ/σύνδεσμο που η Bandera Roja να λέει κάτι τέτοιο;

    Γιατί εγώ σε κείμενά της έχω δει πάμπολλες αρνητικές αναφορές στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και ξέρω μάλιστα ότι είχε και αντάρτικα σώματα, τα οποία πολεμούσαν τις αμερικανόφιλες κυβερνήσεις της Βενεζουέλας. Ο Τσάβες, μάλιστα, σαν καραβανάς, είχε πολεμήσει εναντίον των ανταρτών της Κόκκινης Σημαίας τη δεκαετία του '80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. Μα, ναζηδες θ' αφηνε να ζυμωνουν (ακομη και μεσα απο δικα του ΜΜΕ) ελευθερα τη γραμμη τους ο καθε αντιδραστικος Γιανουκοβιτς, οχι κομμουνιστες. Προφανως με μια τετοια τακτικη επεδιωκε να τους χειραγωγησει και να τους χρησιμοποιησει σαν μπαμπουλα, προβαλλοντας ο ιδιος ως ισορροπιστης που δειχνει κατανοηση και για τον "αγνο ουκρανικο εθνικισμο". Αλλο αυτο, ομως, και αλλο να λες πως τους ενισχυε υπογεια προκειμενου να τον ριξουν και να προωθησουν τα ρωσικα σχεδια που ΔΕΝ αποδεικνυεται απο πουθενα. Οσο για το κομματι της ανακοινωσης που παραθετεις: αυτες ειναι οι διαφορες αρχων που εχουν με τους ναζιστες που ουτε καν τολμουν να τους αποκαλεσουν ετσι; η ανυποληψια αυτων των ταγματαλητων ειναι απλα το προβλημα που εχουν μαζι τους; και τι πρακτικα μετρα πηραν για να τους απομονωσουν και τοτε και κατοπιν στη Μεινταν αφου θεωρουσαν οτι υπονομευουν και λερωνουν τον "αγνο" αντι-Γιανουκοβιτς αγωνα τους; Απολυτα ονειδιστικο γι' αυτους τους ταχα μου δημοκρατες ειναι το κομματι της ανακοινωσης τους που παρεθεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2. Η ουκρανικη "εθνοφρουρα", στελεχωμενη με τα ναζιστικα καθαρματα του Σβομποντα και του Δεξιου Τομεα και οι ναζηδες φονιαδες του "ταγματος της Αζοφικης" ειναι "Ρωσοι στρατιωτες του Πουτιν και νεοτσαρικες συμμοριες"; Οι βομβαρδισμενες κατεστραμμενες υποδομες, τα ισοπεδωμενα νοσοκομεια και σχολεια, οι χιλιαδες νεκροι αμαχοι, το κοψιμο καθε ειδους παροχων στην ανατολικη Ουκρανια ειναι και αυτα δουλειες του Πουτιν; Ασφαλως και δεν εκοψαν κομματι της Ουκρανιας οι ΕΕ/ ΗΠΑ αλλα κι αυτοι δεν πανε πισω: προτιμουν να την καταπιουν ολοκληρη μετατρεποντας την σε νεοαποικια τους (ως μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ). Γι' αυτο και ειναι τοσο αφειδωλευτοι στο να καθοδηγουν τους μισθοφορους τους της φασιστικης κλικας του Κιεβου στελνοντας ειδικους στρατιωτικους συμβουλους και να τους εξοπλιζουν για να ματοκυλουν τον ιδιο τους το λαο! Οι αμερικανοι και οι λοιποι δυτικοι ιμπεριαλιστες εισβαλλουν και καταχτουν ολοκληρες χωρες επιβαλλοντας κατοπιν κυβερνησεις ανδρεικελων ( Γιουγκοσλαβια, Ιρακ, Αφγανισταν, Λιβυη, Μαλι) χωρις καν το ψευτο-αλλοθι της προστασιας μειονοτητων ή ομοεθνων τους πολιτων που επικαλουνται οι ρωσοι ιμπεριαλιστες. Τοσο πολυ διαφερουν απο τους τελευταιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 3. Το ποση αξια εχουν οι "παμπολλες αντιαμερικανικες και λαικοδημοκρατικες αναφορες" στα κειμενα της "Κοκκινης" Σημαιας Βενεζουελας φαινεται απο την ΟΡΓΑΝΙΚΗ ενταξη της στο μπλοκ της αντιδραστικης αμερικανοδουλης αντιπολιτευσης! Ο οπορτουνισμος εχει πλουσια παραδοση στη χρηση προσωπειων προκειμενου να εξαπατα τις μαζες (στο βαθμο που τις εξαπατα). Και φυσικα δεν αποδεικνυει τιποτα απολυτως για τη σημερινη αντιδραστικη σταση αυτων των μικροαστων το ανταρτικο της παλιας επαναστατικης Κοκκινης Σημαιας, διοτι απλουστατα τα στερνα τιμουν τα πρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓ. Πώς σου φαινεται η "αποψη" καποιου εβραιου "διανοουμενου" Νορμαν Φιλκενστιν που αναδημοσιευουν οι Κοντραιοι στο σαιτ τους; Παραλληλιζει το "Charlie Debdo" με το χιτλερικο "Dur Sturmer" του ναζιστη αρχιεγκληματια Γιουλιους Στραιχερ. Κατι σε Ροζιε Γκαρωντι δε φερνει ο τυπος (ο Φιλκενστιν), τηρουμενων των αναλογιων; Απο μαρξιστης ρεβιζιονιστης κι απο ρεβιζιονιστης ισλαμιστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1. Αρχίζω από το τέλος. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την Κόντρα, έχουν ενταχθεί πια εντελώς στο φιλοϊσλαμοναζιστικό στρατόπεδο. Ας πάνε στον πρώην διοικητή της ΚΥΠ Κοραντή του ΛΑΟΣ, που τους υποδεχόταν μετά το Καράβι για τη Γάζα, να κάνουν μέτωπο μαζί του υπέρ του ισλαμοναζισμού. Δεν ασχολούμαι άλλο με τα φιλο-ισλαμοναζιστοειδή.

    2. Με το πατριωτικό κίνημα στην Ουκρανία υπάρχει πράγματι θέμα για το γεγονός ότι μέσα του έχει ισχυρή θέση ο ιστορικός αντικομμουνισμός, που δέχεται ως και τον Μπαντέρα στο όνομα της μετέπειτα καταπίεση από τους Ρώσους. Ωστόσο, μέχρι οι Ουκρανοί δημοκράτες να λύσουν αυτό το ζήτημα εσωτερικά, εγώ σαν αντιιμπεριαλιστής και θεωρώντας τη Ρωσία κύριο εχθρό των λαών της Ευρώπης (μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων), δε μπορώ να κάνω παντιέρα μου το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναγκάζομαι, ωστόσο, γι' αυτό το λόγο, να μην στηρίζω τη Μεϊντάν και την κληρονομιά της, γιατί δεν έχει καθαρό μέτωπο με την ακροδεξιά αντικομμουνιστική αντίδραση και μάλιστα της άφησε σε πολλές περιπτώσεις και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

    3. Την κύρια ευθύνη για τις καταστροφές και τον πόνο στην ανατολική Ουκρανία την έχει ο ρώσικος στρατός και οι ταγματαλήτες του. Αυτοί μπάσαν άρματα μάχης, όλμους και πολυβόλα. Δε θα κατηγορήσω τον ουκρανικό στρατό γιατί αμύνεται, αλλά ίσα - ίσα θα κατηγορούσε την κατ' εμένα ύποπτα ρωσόφιλη κυβέρνηση των Ποροσένκο - Γιατσένιουκ γιατί διαπραγματεύται μαζί τους, αντί να τους τσακίσει αλύπητα και να τους πάει "τρένο" μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

    Όσο για τους Αμερικανοευρωπαίους και τους συμβούλους τους, δε νομίζω ότι αρμόζει σε κάποιον που αναγνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλορώσικη φασιστική εισβολή να τους κατηγοράει ότι τάχα "ενισχούουν πολύ" την Ουκρανία, αλλά αντίθετα θά πρεπε να τους κατηγορεί ότι την ενισχύουν λίγο έως καθόλου. Η ατάκα Ολάντ "κατάλαβα απ' όσα μου είπε ο Πούτιν ότι απλώς δε θέλει την Ουκρανία στο NATO", που μεταφράζεται "αν αφήσουμε την Ουκρανία στη ρώσικη σφαίρα επιρροής, θα αποκλιμακωθεί η φάση και θα συνεχίζουμε τις μπίζνες μας με τον Αδόλφο, να του πουλάμε Μιστάλ" κλπ. εκεί συντείνει κι όχι σε στοχεύσεις περί δυτικής "νεοαποικίας". Αλλιώτικα, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι άδικος και από τις δύο πλευρές κατ' εσένα, οπότε θα πρέπει να λέμε ούτε ουκρανικός στρατός, ούτε φιλορώσοι ταγματαλήτες. Εγώ αντίθετα λέω: ουκρανικέ λαέ, απόσυρε τα καθάρματα του Τάγματος της Αζοφικής και άλλα τέτοια στοιχεία που προβοκάρουν τον αγώνα σου για μια ενιαία Ουκρανία, αλλά κατά τα άλλα τσάκισε τα ρωσόφιλα καθάρματα, λιώσε τους αλύπητα (προσοχή, όχι το ρωσόφωνο/ρώσικο πληθυσμό, μιλώ για τά ένοπλα καθάρματα/τσολιάδες του Πούτιν και το ρώσικο στρατό). Ο πόλεμος είναι δίκαιος από την πλευρά του ουκρανικού στρατού και άδικος από την πλευρά της Ρωσίας και των φασιστών νεοτσαρικών ταγματαλητών της από την άλλη, καθαρά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 4. Για την Κόκκινη Σημαία: Δεν έχω την εγγύτητα με τη Βενεζουέλα για να ξέρω εάν τακτικά η συμμετοχή στην "Ενότητα", δηλαδή στη δημοκρατική αντι-τσαβεσική αντιπολίτευση ήταν σωστή (νομίζω τελευταία αποχώρησε). Πάντως από στρατηγική άποψη η συμπόρευση με βρίσκει σύμφωνο.

    Κύριος εχθρός του βενεζουελάνικου λαού σήμερα είναι η ρωσο-κινεζόδουλη σοσιαλφασιστική κλίκα Τσάβες - Μαδούρο, που τσάκισε την οικονομία της χώρας, ουσιαστικά μοιράζοντας ανέξοδα τα κέρδη του πετρελαίου για εξαγορά τμημάτων της φτωχολογιάς, με ταυτόχρονη δημιουργία μιας βρωμερής νέας, γραφειοκρατικής αστικής τάξης με φασιστικά χαρακτηριστικά, της λεγόμενης "μπολιμπουρζουαζίας".

    Στην Ενότητα, επειδή το χα μελετήσει λίγο, δε συμμετέχει καμία οργάνωση με ακροδεξιό ή αντιδημοκρατικό πρόταγμα. Είναι όλοι από φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι αριστερή σοσιαλδημοκρατία (πιο πολλοί μάλιστα είναι οι κεντροαριστεροί). Το πρόγραμμά της - δε - είναι πρόγραμμα αστικής αντισοσιαλφασιστικής δημοκρατίας, που αφήνει ανοιχτό το δρόμο για να παλέψει κανείς, όπως διακηρύσσει και η ΚΣ για τη Λαϊκή Δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

    Μάλιστα, η ΚΣ χτυπάει πολλές φορές το Μαδούρο για μέτρα που η ίδια τα χαρακτηρίζει "φιλελεύθερα - νεοφιλελεύθερα", πράγμα που δείχνει μια σύγχυση. Με τίποτα πάντως δεν εκφράζεται ούτε καν ανεκτικά για οποιαδήποτε αμερικανική εμπλοκή ή επιρροή στη χώρα, γεγονός που το ξεκαθαρίζει πολύ εμφατικά στα κείμενά της.

    Δες κι εδώ: http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-24-24/item/160-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1,-%CE%B7-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οποτε εχεις χρονο θα ηθελα τη γνωμη σου για το Ροζιε Γκαρωντι και πιο ειδικα για το βιβλιο του "Το Κινεζικο Προβλημα" (εκδοσεις Βεγας) που αν και υπερασπιζεται το σοβιετικο ρεβιζιονισμο αναγνωριζει (υπουλα και υποκριτικα κατα τη γνωμη μου) και καποιες θετικες πλευρες στο μαοισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και η δικη μου σταση στο Ουκρανικο ειναι καθαρες κουβεντες: Δικαιος -απελευθερωτικος πολεμος εναντια στην επεμβαση των δυο υπερδυναμεων και των "ενδιαμεσων" ιμπεριαλιστων της ΕΕ και εναντια στους ντοπιους αντιδραστικους λακεδες τους αστους και σοσιαλφασιστες. Σ' αυτη την κατευθυνση βλεπω το δρομο για την καταχτηση πλεριας ανεξαρτησιας της Ουκρανιας και της εγκαθιδρυσης Λαικης Δημοκρατιας αυθεντικης κι οχι της ψευδεπιγραφης σοσιαλφασιστικης σαν κι αυτες των Ντονιετσκ -Λουγκανσκ. Αυτονοητο ειναι πως καθε αλλη σταση που στηριζεται στις λογχες ειτε των δυτικων ειτε των ανατολικων ιμπεριαλιστων, την καταδικαζω απεριφραστα, θεωρωντας την αδικο πολεμο που δεν εχει τιποτε το κοινο με τα συμφεροντα του ουκρανικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άρα κατ' εσένα ο πόλεμος του ουκρανικού στρατού να ξωπετάξει το ρώσικο κατοχικό στρατό και τους ταγματασφαλίτες του από το ουκρανικό έδαφος είναι γενικά άδικος και τάχα στηριγμένος στις λόγχες του δυτικού ιμπεριαλισμού, που όμως, ω του θαύματος, με τους ηγέτες του, Ομπάμα και Μέρκελ, αρνείται πεισματικά κάθε βοήθεια σε όπλα και πυρομαχικά...

    Αυτή η άρνηση στρατιωτικής ενίσχυσης από πλευράς της Δύσης προς την Ουκρανία δε σου κάνει δηλαδή χτυπητή αντίθεση με τη Ρωσία, που δεν ενισχύει απλώς τους αποσχιστές ταγματαλήτες, αλλά έχει εισβάλει Η ΙΔΙΑ, έχει προσαρτήσει την Κριμαία και διαμελίζει περαιτέρω την Ουκρανία.

    Μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Υ.Γ. Το αντιμαοϊκό βιβλίο του Γκαροντί το έχω υπ' όψη μου ως τέτοιο, αλλά ούτε το έχω ούτε το έχω φυλλομετρήσει ή διαβάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με καλεις να υποστηριξω τους ταγματαλητες της Δυσης και τους ευρωπαιους (ακομη και ελληνες) νεοναζι που πολεμουν στο πλευρο τους; Να υποστηριξω αυτους που με τα εγκληματα τους διχοτομουν και διαμελιζουν τη χωρα εξισου με τους Ρωσους ομολογους τους; Αυτοι θα ξωπεταξουν το ρωσικο στρατο και τους ταγματαλητες του απο τη χωρα;;; Ουτε 24 ωρες δεν εχουν περασει απο καινουργιο δημοσιευμα των New York Times που μιλα για εξεταση περαιτερω αποστολης στρατιωτικου υλικου στην κλικα του Κιεβου απ' την αμερικανικη κυβερνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλε σταλινικός, δε σε καλώ να υποστηρίξεις κανέναν. Ό,τι θες κάνεις. Το "περαιτέρω" είναι απλώς λάθος, γιατί οι Αμερικάνοι καμία βοήθεια δεν έχουν δώσει έναν χρόνο τώρα σε υλικό.

    Έλληνες νεοναζί είναι λίγο δύσκολο να πολεμούν στην Ουκρανία, παρά τις ψευτιές που μας ταΐζουν τα κνιτοειδή και αναπαράγεις κι εσύ με απόλυτη σιγουριά. Για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε η Χρυσή Αυγή, ούτε ο Μαύρος Κρίνος και οι Αυτόνομοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές έχουν φιλο-ουκρανική γραμμή. Ούτε καν οι κλασσικοί ακροδεξιοί τύπου Βορίδη και Άδωνι, που δεν είναι φιλορώσοι, δεν είναι μαχητικά φιλο-ουκρανοί. Από ποια τάση λοιπόν είναι οι φανταστικοί "έλληνες νεοναζί" που πολεμάν τάχα δίπλα στους Ουκρανούς ομολόγους τους; Από τον πλανήτη Άρη;

    Η ΟΑΚΚΕ πρώτη και πρωτοπόρα ανέδειξε το θέμα της συμμετοχής των ναζήδων στην Μεϊντάν, ούτε για μισό λεφτό δεν τό κρυψε, γι' αυτό και δεν στήριξε τη νέα εξουσία στο Κίεβο, αντίθετα τα κατάγγειλε.

    Άλλο αυτό όμως κι άλλο το ούτε Ουκρανία ούτε Ρωσία. Όχι ο Τρίτος Κόσμος και το καταπιεσμένο έθνος ίδια με την υπερδύναμη, το νέο Χίτλερ με τις 20.000 πυρηνικές κεφαλές.

    Η γραμμή ότι από την ουκρανική πλευρά δεν πολεμάει η Ουκρανία αλλά κρυμμένη η Δύση είναι η θεωρία Πούτιν, όταν του λένε ότι εισέβαλε: "Όχι ρε παιδιά, εγώ την αγαπώ την Ουκρανία, αδέρφια είμαστε, την βρωμοφιλελεύθερη επεχτατική Δύση πολεμάω και τη φθοροποιό επιρροή της. Και μέχρι το Κίεβο να φτάσω, δε θα μαι κατακτητής, αλλά απελευθερωτής". Το ούτε - ούτε σου του δίνει δίκιο.

    Η διαφορά είναι ότι εσύ δε λες "Ουκρανοί τσακίστε τους ολιγάριθμους προβοκάτορες του Δεξιού Τομέα και τα άλλα κατακάθια για να μην προβοκάρουν τη μάχη σας για την εθνική και κρατική σας ανεξαρτησία ενάντια στον Πούτιν". Λες "δεν υπάρχει Ουκρανία, υπάρχει μόνο Δύση και Ρωσία, που πολεμάν αδίκως αναμετάξυ τους".

    Άρα, μέχρι η Ουκρανία να ανακαλύψει ξανά τη Λαϊκή Δημοκρατία, ας τη διαμελίζει ο Πούτιν ή το πολύ "δε μας νοιάζει, οχού, καθάρματα από δω, καθάρματα κι από κει".

    Άστο, προτιμώ τη γραμμή των κνιτών και του Δελαστίκ. Είναι τουλάχιστο πιο ξεκάθαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε ΚΜι,

    Κατ' αρχάς άσε την εντυπωσιοθηρία με τα "ό,τι θες κάνε" και τα συναφή. Σε προσωπικό τόνο μου μιλάς, σε προσωπικό τόνο σου απαντώ -άλλαξε ύφος αν δε σ' αρέσει, εμένα τι με αφορά;

    Ποιον ένα χρόνο μου λες; Επίσημα, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη έστειλαν οι Αμερικάνοι ραντάρ και μέσω Λιθουανίας στρατιωτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ! Μην αγχώνεσαι λοιπόν, υπάρχει άφθονο υλικό ακόμη...

    Όσο για την είδηση συμμετοχής ελλήνων νεοναζί, αυτή καθόλου δεν ξεκίνησε από κνιτοειδή αλλά από δημοσιογράφο της βρετανικής Τέλεγκραφ που επικαλείται τον ίδιο τον ουκρανό διοικητή των ταγματαλητών του Τάγματος Αζόφ. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες ναζιστών της "Ελληνικής Δράσης" παρέα με τα αδερφάκια τους του Σβόμποντα. Πάνω στη βιασύνη σου να φτιάσεις στο τάκα -τάκα μια σούπα με κνιτοειδή, μαυροκρινίτες, χρυσαυγίτες και αλλοτινούς πλανήτες, ούτε αυτό το είδες... Ενώ εδώ σκίζεις τα ιμάτιά σου (και πολύ σωστά) για τα εγκλήματα των ναζιστών της ΧΑ, για τη ναζιστική κτηνωδία, το έγκλημα της Οδησσού που συγκλόνισε κι έδωσε πάτημα στους Ρώσους και τους ταγματαλήτες τους να προσεταιριστούν σχεδόν στην πλειοψηφία τους ρωσόφωνους κι εθνικά Ρώσους της ανατολικής Ουκρανίας και Κριμαίας, μια χαρά αναπαρήγες τις ψευτιές του Λευκού Οίκου και των ουκρανών νεοναζί -έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και για το τι έλεγες πρώτα και πρωτοπόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τέλος, το λενινιστικό ούτε -ούτε σημαίνει καταγγελία ενός άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου και δε δικαιώνει κανέναν Πούτιν και κανένα ιμπεριαλισμό. Δηλαδή ο Λένιν που αντιτάχτηκε φανατικά στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο του Ά ΠΠ με το ούτε -ούτε, αδιαφορούσε για την ανεξαρτησία των εθνών και για τη λαϊκή δημοκρατία και ήταν οπωσδήποτε επιλεκτικά φιλοϊμπεριαλιστής, αυτό ακριβώς λες και δεν αισχύνεσαι... Λες και η επαναστατική ζύμωση για δίκαιο πόλεμο ενάντια στους ιμπεριαλιστές δεν αποτελεί όρο για το οριστικό ξωπέταγμά τους και την κατάχτηση πλέριας ανεξαρτησίας που ανοίγουν και το δρόμο για ριζικές κοινωνικές μεταβολές -απορώ από ποιον ακριβώς δρόμο μπορείς να φτάσεις εσύ στη "Λαϊκή Δημοκρατία" σου...

    Κοίτα, όσο και να ελιχθείς φραστικά, το προφανές δεν κρύβεται: οι κνίτες κι ο Δελαστίκ έχουν διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, το ίδιο κι εσύ. Οσα φάλτσα και να παίζεις, κατά βάθος σε καταγοητεύει το όνειρο των Πολωνο -βαλτικών αντιδραστικών για έναν ανοιχτό ολοκληρωτικό πόλεμο ΝΑΤΟ -Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι φανερό και δεν το κρύβεις.

    Ελπίζω οι λαοί και πρώτα απ' όλους οι Ουκρανοί να μην σας την κάνουν τη χάρη, ν' αφυπνιστούν και να κάνουν στάχτη τις σκοτεινές αυτές επιδιώξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1. Το ό,τι θες κάνε δεν το είπα επιθετικά. Το αυτονόητο είπα. Θέλω να πω δεν σε πίεσα "ηλεκτρονικά" να υιοθετήσεις τη μία ή την άλλη θέση. Αναγνωρίζω πλήρως το δικαίωμά σου στην άποψή σου, την οποία θεωρώ όμως κεντριστική και τελικά ίσως και πιο επικίνδυνη από των κνιτών.

    Γιατί όσοι μεν βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του σοσιαλφασισμού είναι έτσι κι αλλιώς με τη Ρωσία, οπότε και τη δική σου και τη δική μου άποψη της θεωρούνε κακές και λάθεμένες.

    Όσοι όμως έχουν αρχίσει και προβληματίζονται σε φιλο-ουκρανική κατεύθυνση, θα βρουν σαν ανάχωμα στην αριστερή αντιρωσική θέση τη δικιά σου τάχα "υπεραριστερή" γραμμή, που είναι δεξιά και φιλοκνίτικη και δικαιώνει τελικά τον Πούτιν.

    Και μόνο που μιλάς για Πολωνοβαλτικούς αντιδραστικούς και δεν αναγνωρίζεις στις αστικές τάξεις αυτών των χωρών, παρά τον αντικομμουνισμό τους, το δικαίωμα και το δίκιο στην υπεράσπιση της πατρίδας τους ενάντια στον σοσιαλιμπεριαλισμό της Ρωσίας, αποκαλύπτεσαι σαν Ντούγκιν. Τάχα στον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας, οι "επιθετιστές" θα είναι οι δυτικοί υπό την επιρροή των "πολωνοβαλτικών" αντιδραστικών κι όχι ο Χίτλερ - Πούτιν. Αυτό λέει και το ψευτοΚΚΕ και ο Δελαστίκ, γιατί κουράζεσαι για να πεις τα ίδια με "σταλινικά - αντιρεβιζιονιστικά" λόγια;

    Πέρσι που μιλούσαμε την "έβγαινες" εντελώς αντιδυτικά, ότι Ρωσία δεν υπάρχει, αυτά είναι στο κεφάλι το δικό και της ΟΑΚΚΕ κλπ.

    Ξαφνικά επανέρχεσαι πρόσφατα με "φιλική" αναγνώριση ότι ναι, υπάρχει και Πούτιν σαν άξιος λόγου ιμπεριαλιστής (και πέρσι τον έλεγες έτσι, αλλά δεν αναγνώριζες ότι έπαιζε κανέναν ρόλο ούτε σε ανοίξεις αραβικές ούτε πουθενά και με κατηγορούσες περίπου ότι "βλέπω ρώσικα φαντάσματα παντού") για να μας πεις το ρώσικο "παραμύθι" με μπόλικη ουκρανική "Λαϊκή Δημοκρατία", που αυτή τη στιγμή όμως δε τη ζητάει και δε τη θέτει στην ημερήσια διάταξη κανένα πολιτικό ρεύμα στην Ουκρανία (ούτε μια μικρή ουκρανική ΟΑΚΚΟυ δεν υπάρχει, όλοι οι εμφανιζόμενοι σαν "κομμουνιστές" εκεί είναι κνίτες).

    Υ.Γ. Τρομερά όπλα τα ραντάρ. Βλέπεις το ρώσικο πύραυλο να σου ρχεται και προλαβαίνεις τουλάχιστο να μην εκραγείς μαζί του. ΦΟΝΙΚΑ όπλα, όπλα για να διώξουν το Ρώσο δε τους δίνουν. Γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

    Υ.Γ. 2 Μπορείς να μου πεις πού έγραψα γω για την Οδησσό τούτα που λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για την Οδησσο στο φ.496 ΝΑ, στο "ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. «Για να δια­ψευ­σθεί η πραγ­μα­τι­κή αυ­τή κα­τά­στα­ση στή­θη­κε στις 2 του Μά­η η με­γά­λη προ­βο­κά­τσια με την πυρ­κα­γιά στην Ο­δησ­σό. Τό­τε έ­γι­νε μια με­γάλη ει­ρη­νι­κή δια­δή­λω­ση ου­κρα­νών, που θέ­λα­νε την ε­νό­τη­τα του κρά­τους. Ξαφ­νι­κά οι ου­κρα­νοί δια­δη­λω­τές δέ­χτη­καν ε­πί­θε­ση και ξυ­λο­κο­πή­θη­καν και μα­χαι­ρώ­θη­καν α­πό ρω­σό­φι­λους τρα­μπού­κους τους ο­ποί­ους πή­ραν στο κυ­νή­γι. Αυ­τοί κα­τέ­φυ­γαν μέ­σα σε έ­να κτί­ριο. Ε­κεί κά­ποιοι ου­κρα­νοί με μο­λό­τωφ τους έ­βαλαν φω­τιά και τους έ­κα­ψαν ζω­ντα­νούς φω­νά­ζο­ντας και συν­θή­μα­τα υ­πέρ της α­παν­θρά­κω­σής τους. Αυ­τή η ει­κό­να πή­γε σε ό­λα τα ρώ­σι­κα κα­νά­λια και κα­τά τη γνώ­μη μας εί­ναι τό­σο στρα­τη­γι­κή ώ­στε να ση­μαί­νει ψυ­χι­κά το δια­με­λι­σμό της Ου­κρα­νί­ας».

    Αυτή είναι μια πολύ σωστή θέση και τοποθέτηση της ΟΑΚΚΕ για τα γεγονότα όταν γράφτηκε. Εκ των υστέρων, υπάρχουν στοιχεία ότι η φωτιά μέσα στο κτήριο πιθανά να προκλήθηκε και από μολότοφ των ρωσόφιλων φασιστών που καταλάθος έπεσαν από μέσα σε κλειστό παράθυρο και προκαλέσαν την πυρκαγιά. Πράγματι σε ένα βίντεο ακούγονται προβοκάτορες ή πραγματικοί ουκρανοί φασίστες του Δεξιού Τομέα να επιχαίρουν για το κάψιμο. Αυτό δεν αλλάζει όμως το δίκαιο και το άδικο ούτε της αρχικής σύγκρουσης στην Οδησσό, ούτε ότι οι φιλορώσοι μπάτσοι άφησαν τους Ρώσους τραμπούκους να εισέλθουν με λεωφορεία στην πόλη για να γίνουν τα επεισόδια, ούτε ότι οι υποστηρικτές της ουκρανικής ενότητας είχαν το γενικό δίκιο στη σύγκρουση της Οδησσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το ερώτημα είναι απλό: εμείς σαν κομμουνιστές τι πρέπει να θέλομε; Οι Ουκρανοί να πάνε τους Ρώσους καροτσάκι μέχρι τα σύνορα και να αποκαταστήσουν την εθνική τους κυριαρχία ή να πολεμάνε για την "ήττα της καπιταλιστικής πατρίδας"; Αν μεν ισχύουν όσα λέω γω, η νίκη της Ουκρανίας θά ναι νίκη του Τρίτου Κόσμου πάνω στη μία εκ των δύο υπερδυνάμεων, μάλιστα ενάντια στην πιο φασιστική και επεκτατική από τις δύο.

    Εάν από την άλλη ισχύει τούτο που λες εσύ, θα πρέπει ο Ουκρανός αριστερός να μάχεται για την "ήττα", να εφαρμόζει γραμμή επαναστατικού ντεφαιτισμού. Το ίδιο και ο Πολωνός και Λιθουανο-Λετονο-Εσθονός αριστερός, αφού κυβερνάται από τους αντιδραστικούς. Άρα, "Πούτιν έμπαινε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Α, μαλιστα, "κατα λαθος"... Κατα λαθος εγινε φασιστικο πραξικοπημα αντι για δημοκρατικη επανασταση στο Κιεβο, κατα λαθος καψανε ζωντανους τους ρωσοφωνους οι φασιστες στην Οδησσο, κατα λαθος στελεχωνουνε το στρατο της φασιστικης κλικας του Κιεβου τα ναζιστικα αποβρασματα του Σβομποντα και του Δεξιου Τομεα, κατα λαθος πολεμουν στο πλευρο των τελευταιων οι ναζηδες φονιαδες του "Ταγματος της Αζοφικης", κατα λαθος ισοπεδωνουν πολεις και χωρια στην ανατολικη Ουκρανια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ενα παραδειγμα απο την Ιστορια που αμιγεις ναζιφασιστες ηγηθηκαν εθνικοαπελευθερωτικου αγωνα μπορεις να μου βρεις; Ποια ακριβως κρατικη τους κυριαρχια υπερασπιζονται οι Πολωνοι και Εσθονο-Λετονο-Λιθουανοι πολεμοκαπηλοι αντιδραστικοι - ειναι οι χωρες τους υπο ρωσικη κατοχη; Κι αφου θεωρεις τη γραμμη σου συνεπη και ορθη, γιατι δεν την πας μεχρι τελους απαιτωντας οπως ο ναζιΓιατσενιουκ στρατιωτικη επεμβαση του ΝΑΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;;; / ΥΓ. Και μεσω Λιθουανιας στρατιωτικο εξοπλισμο, εγραψα. Αλλα εσυ ειδες μονο τα ρανταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και κατι ακομη: Μονο μεσα στο 2014 πραγματοποιηθηκαν πανω απο 200 (!) στρατιωτικα γυμνασια απο το ΝΑΤΟ ή απο ξεχωριστα κρατη -μελη στην Αν. Ευρωπη, τη Μαυρη Θαλασσα, εναεριες περιπολιες παρακολουθησης πανω απο τα κρατη της Βαλτικης, κ.λπ., κ.λπ... Κατα λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Λόγια, λόγια, λόγια... Οι Ουκρανοί στρατιώτες που δεν είναι φασίστες, τι πρέπει να κάνουνε; Αν ήσουνα εκεί τι θα τους πρότεινες να κάνουνε; Όχι λαϊκή δημοκρατία και άλλες εξυπνάδες, στο ΤΩΡΑ: να πετάξουν τα όπλα και να πουν "εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ Γερμανία" που λέγανε παλιά οι κνίτες, φωνάζοντας παράλληλα "κύριος εχθρός η κλίκα του Κιέβου"; Ή να συνεχίσουν να πολεμάνε το Ρώσο;

    Εγώ ας πούμε θα τους έλεγα πράγματι να τσακίσουν την Αζοφική και να αποκαλύπτουνε και να ξεριζώνουνε αλύπητα κάθε Αζόφ Μπατάλιον και κάθε "Τομέα", εξηγώντας ότι αυτοί προβοκάρουν και εκθέτουν τον αγώνα κατά του Ρώσου, διασπάν την Ουκρανία και φοβίζουν τους εθνικά Ρώσους και τους ρωσόφωνους Ουκρανούς...

    Ποτέ όμως δε θα έλεγα ότι το εσωτερικό ζήτημα, δηλ. το πραξικόπημα που ευνόησε και ο ίδιος ο Πούτιν κατά του Γιανουκόβιτς, για νά χει πρόσχημα να εισβάλει, είναι ίσης ή μεγαλύτερης σημασίας ζήτημα με την έξωθεν εισβολή και το διαμελισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Αλλά τι να λέμε, την ώρα που ο Ρώσος πάει για Μαριούπολη και Ντεμπάλτσεβε, συ μας λες ότι οι Ουκρανοί "ισοπεδώνουν" τάχα τις πόλεις και τα χωριά της χώρας τους... ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ, κι όχι οι Ρώσοι φονιάδες εισβολείς...

    Το ΝΑΤΟ κάνει πάρα πολύ καλά και κάνει αυτές τις ασκήσεις. Θα πρεπε να κάνει περισσότερες και να δώσει φονικά όπλα στην Ουκρανία για να χτυπήσει το Ρώσο, ενώ θα έπρεπε να απειλήσει τη Ρωσία ότι υπερασπιστεί την Ουκρανία και με τα όπλα εάν ο Πούτιν εισβάλει πιο βαθιά.

    Επίσης, η ηρωική μικρή Λιθουανία κάνει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ που δίνει όπλα στην Ουκρανία. Βλέπεις, οι Λιθουανοί είναι τριτοκοσμικό έθνος που έχει υποστεί εθνική καταπίεση, δεν είναι σιχαμένοι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι, Εγγλέζοι, Γάλλοι και Γερμανοί, που γλείφουνε τον Πούτιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δικαιωμα σου, νομιζω, ειναι να πας να "νουθετησεις" τους ουκρανους νεοναζι με τους οποιους "πολεμας" κατω απο την ιδια αμερικανοΝατοικη σημαια, δε θα πρωτοτυπησεις... Το αντιστοιχο δεν κανουν κι οι Μποροτμπαδες που νουθετουν "αριστερα -αντιφασιστικα" τις συμμοριες του Πουτιν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άρα ο ουκρανικός στρατός είναι συλλήβδην φασιστικός και μάλιστα όχι απλά φασιστικός, αλλά ναζιφασιστικός υπό τη σημαία των ΗΠΑ - ΕΕ.

    Κνίτικη πραμάτεια με χοτζική προβιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Ισοπεδωνουν" ταχα... Μολις λιγες μερες πριν, στις 30 Γεναρη οβιδες του ουκρανικου φασιστικου στρατου επληξαν στο Ντονιετσκ της ανατολικης Ουκρανιας ενα πολιτιστικο κεντρο κι ενα τρολει με αποτελεσμα τουλαχιστον 6 νεκρους συμφωνα με δημοσιογραφους του Ρουτερς οι οποιοι βρισκονται στην πολη. "Ταχα"... Οι "ηρωικοι" Λιθουανοι αυτοι που δινουν τα οπλα ειναι οι ιδιοι που τιμουν δημοσια τους "βετερανους" εγκληματιες συνεργατες των Ναζι και προσπαθουν να περιθωριοποιησουν -γκετοποιησουν τη ρωσικη μειονοτητα στη χωρα τους;;;; "Ταχα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Παίζεις μια χαρά το παιχνίδι του Βλαδίμηρα, ο οποίος χρησιμοποιεί την απέχθεια των λαών για την παλαιοδεξιά ή την παλαιοφασιστική αντίδραση για να κάνει τη νεοδεξιά και νεοχιτλερική πολιτική του...

    Υπάρχει σήμερα φασιστικός κίνδυνος για την ανθρωπότητα από την Ουκρανία ή τη Λιθουανία; Απειλούν αυτές οι χώρες κάποιες άλλες, τρίτες χώρες με εισβολή και διαμελισμό; Πρόκειται για ζητήματα τα οποία έχει να λύσει το δημοκρατικό και αντιφασιστικό, τελικά το προλεταριακό κίνημα όταν ανδρωθεί ξανά σε αυτές τις χώρες.

    Να στο πω κι αλλιώτικα. Όσο ο Πούτιν θα ναι μέσα, οι Ουκρανοί δημοκράτες θα έχουν μεγάλες δυσκολίες να αποκαλύψουνε την Αζόφ Μπατάλιον και τα άλλα κατακάθια. Γιατί στο όνομα της εθνικής ενότητας, η αντικομμουνιστική αστική τάξη της Ουκρανίας θα θεωρεί και τους "μπαντέρες" κομμάτι του εθνικού αντιρωσικού μετώπου.

    Ακόμη και γι΄ αυτό το λόγο έπρεπε να λες "κύριο ζήτημα να ξωπεταχτεί ο ρώσικος στρατός από την Ουκρανία".

    Δε το λες όμως. Γίνεσαι έτσι κεντριστής απολογητής της εισβολής ως ΙΣΗΣ σημασίας ζητήματος με την ύπαρξη ναζήδων στις φιλοκυβερνητικές ουκρανικές πολιτοφυλακές.

    Γίνεται δηλαδή ένας καλός τροτσκιστής του Β' Παγκόσμιου, όπως σωστά σου είχα επισημάνει και στις παλιότερες κουβέντες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Υ.Γ. Θα σου πρότεινα να μελετήσεις λίγο την περίοδο ακριβώς πριν την ανατροπή Γιανουκόβιτς, καθώς και τη στάση του Βλαδίμηρα αμέσως μετά. Εκεί, αν προσέξεις, θα δεις μια αλληλουχία γεγονότων που ξεκινάνε από μια αποχώρηση του Γιανουκόβιτς χωρίς προφανή λόγο, αφού είχε υπογράψει συμφωνία με την αντιπολίτευση για εκλογές τον Δεκέμβριο.

    Θα δεις ακόμη τη Ρωσία να αποδέχεται σχεδόν αμέσως ότι ο Γιανουκόβιτς, ο υπάλληλός της, δεν έχει καθόλου μέλλον ως πρόεδρος της Ουκρανίας και να αποδέχεται την πτώση του. Αυτό σχεδόν από την πρώτη μέρα. Γιατί η Ρωσία δεν σήκωσε παντιέρα "να επιστρέψει ο νόμιμός πρόεδρος της Ουκρανίας στη θέση του", πράγμα που στο κάτω κάτω θα ταν και δίκαιο, μέχρι να γίνουν εκλογές; Πράγματι υπήρξε πραξικόπημα, με την πρωτοτυπία όμως ότι ανατροπείς και ανατρεπόμενος συνωμότησαν από κοινού, δίνοντας έτσι πρόσχημα στη Ρωσία να αρχίσει την εθνική διάσπαση στην Ουκρανία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αρα, "Με την Αμερικη εναντια στη Ρωσια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και από τακτική άποψη, σε όσο βαθμό η Αμερική δεν εξυπηρετεί τη Ρωσία με τον βρώμικο, κλασσικού δυτικού τύπου επεμβατισμό και ηγεμονισμό της, ναι, με την Αμερική ενάντια στη Ρωσία. Από στρατηγική άποψη, κάτω οι δύο υπερδυνάμεις και σε τελική ανάλυση κάτω όλοι οι ιμπεριαλισμοί. Αν και συνήθως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ειδικά με τις φιλορώσικες προεδρίες Κλίντον - Ομπάμα, στέκεται ΚΑΙ τακτικά εχθρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αν ησουν εξουσια (λεμε τωρα) θα δεχοσουν να συνεργαστεις με τη CIA στα πλαισια του μυστικου προγραμματος της ανακρισεων "υποπτων για τρομοκρατια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Φυσικά όχι. Κατηγορηματικά όχι. Εντελώς τυχαία, στη ΝΑ υπάρχει και σχετικό με τα βασανιστήρια της CIA άρθρο: http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-58/item/457

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μαλιστα, μονο... εν μερει θα ειναι δηλαδη η τακτικη σου συμμαχια με την Αμερικη "σε ο,τι αφορα την Ευρωπη τουλαχιστον". Το αν οι Αμερικανοι ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στους ευρωπαιους "συμμαχους" τους ως ελαχιστο προαπαιτουμενο την αδιαπραγματευτη συνδρομη τους στον περιβοητο "πολεμο κατα της τρομοκρατιας", ασημαντη λεπτομερεια θα μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Α, καλα που το διαβασα. Δε σε γδερνει ουτε σου ξεριζωνει τα νυχια η CIA οπως η ΚαΓκεΜπε. Θα τοχω υποψη μου για να ζητησω να με ανακρινει η CIA αμα με συλλαβουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αυτό που δήθεν κατάλαβες από το άρθρο λέγεται και προβοκάτσια... Ρε φιλαράκο, γιατί δεν πας να γραφτείς στο ψευτοΚΚΕ να ησυχάσεις; Τι κάθεσαι και μπλέκεις εδώ με εμάς τους "Αμερικάνους";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 1. Ξεκινώ από το τελευταίο. Προβοκάτσιες και πράσιν' άλογα - άλλη φορά να μου παραθέτεις πιο σοβαρά κείμενα, όχι ορνιθοσκαλίσματα, δε φταίω γω και γι' αυτό.

    Με το ψευτοΚΚΕ που αναφέρεις και παρά τα επιμέρους,διαφορές αρχών δεν έχετε, δεδομένου ότι από κοινού διαστρεβλώνετε (ο καθένας με τον τρόπο του) τους κλασικούς που αναίσχυντα τους αλλάζετε τα φώτα, αλλιώτικα σιγά μην καθόμουν ν' ασχοληθώ με την κάθε ιδεαλιστική λόξα.

    Σ' εκείνο το αρχείο της ΝΑ που μου είχες στείλει ηλεκτρονικά, κάπου λέει ότι κάποιος, και μάλιστα ο νο2 της "οργάνωσης" παλιά πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ(!) Θεός φυλάξοι...

    2. Όταν κλείνεις τα μάτια μπροστά στα πραγματικά γεγονότα που σου παραθέτει κάποιος αποφεύγοντας να τα σχολιάσεις όπως ο διάολος το λιβάνι κι έχοντας μια απάντηση για όλα σαν τους Γιαχωβάδες, λογικό είναι να περνάς τη λενινιστική γραμμή για "τροτσκιστική" σαν ένας γνήσιος σοσιαλσωβινιστής της προδοτικής Β Διεθνούς, όπως κι εγώ πολύ σωστά σου είχα επισημάνει παλιότερα.

    Τα "επιχειρήματα" που επιστρατεύεις είναι απευθείας δανεισμένα απ' το σκουριασμένο "θεωρητικό" οπλοστάσιο των οπορτουνιστών της Β Διεθνούς - έτσι κι αυτοί έσπρωχναν τους εργάτες των χωρών τους να πολεμήσουν κάτω από ξένες σημαίες και να θυσιαστούν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πατρόνων στο όνομα της "υπεράσπισης της πατρίδας και της ανυπαρξίας επαναστατικής κατάστασης". Κι οι σοσιαλφασίστες κνίτες που "πολεμάνε από ρώσικο μετερίζι" για εξίσου ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, από άλλη μπάντα στην ίδια σοσιαλσωβινιστική συνομοταξία ανήκουν, οπότε εξ ορισμού άτοπο το άλλοθι που επικαλείσαι.

    Ο Λένιν δεν εξέταζε ποιος είναι ο επιτιθέμενος και ποιος ο αμυνόμενος σ' έναν άδικο διιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά ποιας πολιτικής συνέχεια είναι ο πόλεμος. (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κανένας αστικός στρατός ακόμα και φασιστικός δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από φασίστες όπως πονηρά το βάζεις, ίσα - ίσα στη μεγάλη του πλειοψηφία από εργάτες και φτωχά παιδιά του λαού. Αυτό που πρέπει να εξετάζει όμως κάποιος πούχει διαβάσει έστω και πέντα αράδες μαρξισμό είναι ποιος καθοδηγεί, ποιος βάζει τη γραμμή και τη σφραγίδα του σ' αυτό το στρατό κι εδώ δεν χωράνε νουθεσίες κι άλλες τέτοιες φαιδρότητες - εξ ου κι ένας στρατός φασιστικός όπως ο σημερινός ουκρανικός δεν μπορεί παρά να κάνει άδικο πόλεμο, ίδια κι απαράλλαχτα με τις φασιστικές συμμορίες του Βλαδίμηρα.

    Ούτ' Αμερική Ούτε με τη Ρωσία - Τα όπλα αντίστροφα: αυτό είναι το ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΚΟΝ του ουκρανικού στρατού και λαού αυτή τη στιγμή προκειμένου να γκρεμίσει την αμερικανόδουλη φασιστική κλίκα του Κιέβου, να τσακίσει δίχως οίχτο τις δικές "του" ναζιστικές συμμορίες και κάθε αντιδραστικό και σοσιαλσωβινιστή απατεώνα οικοδομώντας την πιο πλατιά εργατολαϊκή ενότητα με στόχο το άμεσο πέρασμα στην λαϊκοδημοκρατική/ σοσιαλιστική επανάσταση, τη συντριβή της αστικής εξουσίας και την οικοδόμηση του κομμουνισμού. Αυτό θα ζύμωνα αν ήμουν εκεί και δε θα περίμενα να "ωριμάσουν" τάχα οι συνθήκες νουθετώντας τους "μπαντέρες" και τ' άλλα κατακάθια. Ο Λένιν δεν δίστασε να παραδώσει σοβιετικά εδάφη στους Γερμανούς ιμπεριαλιστές στο Μπρεστ - Λιτόβσκι το '18 για να σταματήσει τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο μια ώρα αρχύτερα και να στεριώσει τη νέα προλεταριακή εξουσία, αγαπητέ "θεματοφύλακα της εθνικής ανεξαρτησίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Aπροκάλυπτη αν και όχι ανοιχτή μέχρι στιγμής επέμβαση γίνεται ΚΑΙ από τις δύο ιμπερδυνάμεις με αποστολή όπλων, στρατιωτικών συμβούλων - εκπαιδευτών, μισθοφόρων κλπ., πλην της πρώην Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας που την κατάπιε η Ρωσία εκμεταλλευόμενη τα πραγματικά εγκλήματα (Οδησσός, κλπ.) των "ανάρμοστων" φίλων σου, ουκρανών νεοναζί.

    Ήδη ο Λευκός Οίκος που τάχα δεν επεμβαίνει καθόλου, ενέκρινε στρατιωτική "βοήθεια" ύψους 350 εκατομ. δολαρίων στην Ουκρανία (για αγορά αμερικανικών όπλων φυσικά) κι έδωσε το πράσινο φως για τη συγκρότηση Σώματος Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ πέρσι το Μάη η γερμανική εφημερίδα Bild είχε αποκαλύψει πως 400 Αμερικάνοι μισθοφόροι φονιάδες της διαβόητης κι απ' το Ιράκ, Blackwater, μάχονται στο πλευρό του στρατού της κλικας του Κιέβου, χώρια τους αμερικανοΝΑΤΟικούς στρατιωτικούς συμβούλους - εκπαιδευτές.

    Και κατά τ' άλλα θες να πιστέψουμε το παραμύθι που σερβίρεις πως τα φονικά όπλα με τα οποία πολεμάει ο φασιστικός ουκρανικός στρατός εδώ και περίπου ένα χρόνο δεν του τα προμηθεύει κανείς, αλλά τα "γεννάει" μόνος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 3. Μάλλον εσύ συνωμοτείς ενάντια στην κοινή λογική. Από τη συμφωνία με την αντιπολίτευση το Δεκέμβριο μέχρι την όντως πραξικοπηματική καθαίρεσή του (και όχι αποχώρηση όπως λες) το Φλεβάρη από την πλειοψηφία της Βουλής με προσχώρηση τμήματος βουλευτών του Κόμματός του (τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το βυθιζόμενο σκάφος) είχε μεσολαβήσει το γνωστό φιλοΕΕ φασιστικό πραξικόπημα της Μεϊντάν με τους νεκρούς και το χάος που επακολούθησε, οπότε ο Γιανουκόβιτς ήταν πλέον καμένο χαρτί έχοντας χάσει κάθε πολιτικό έρεισμα. Τι νόημα θα είχε λοιπόν να εξακολουθούν να στηρίζουν τα ρώσικα αφεντικά ένα τελειωμένο πολιτικά τσιράκι τους που μάλιστα είχε καθαιρεθεί "νομότυπα" απ' την πλειοψηφία του ουκρανικού κοινοβούλιου;

    Πλάκα - πλάκα λες πως οι Πούτιν - Γιανουκόβιτς έκαναν χαρακιρι γιατί δεν ήθελαν αθόρυβα ολόκληρη την Ουκρανία για νεοαποικία τους, αλλά "συνωμότησαν" με απόλυτη σιγουριά για το αποτέλεσμα, μόνο που - αλίμονο - κινδυνεύουν τώρα να χάσουν οριστικά τη μισή από τη σφαίρα επιρροής τους...

    Ασφαλώς και το ρώσικο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό/ βιομηχανικό σύμπλεγμα κινείται άκρως επιθετικά και χτηνώδικα με όλα τα μέσα στον άγριο διιμπεριαλιστικό ανταγωνισμόόπως παντού έτσι και στην Ουκρανία, αλλά στοχεύοντας σε κέρδη και όχι σε περιττές απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 4. Όσο για την πρόσφατη φιλική τάχα αναγνώριση που σου κάνω: ό,τι έχω πει μέχρι στιγμής και η πολεμική μου ενάντια σ' όλες τις παραλλαγές του οπορτουνισμού (χρουστσομπρεζνιεφικό σοσιαλφασισμό, τροτσκισμό/ "νεο"τροτσκισμό, ευρωρεβιζιονισμό, τιτισμό, ψευτοχοτζικό νεορεβιζιονισμό/ σοσιαλφασισμό, "κλασσικό" μαοϊσμό, μαοϊσμό της τριτοκοσμικής κατεύθυνσης όπως ο δικός σου) έχει απόλυτη συνέπεια απ' την αρχή ώς το τέλος - το πώς το εκλαμβάνεις και το ερμηνεύεις εσύ, αφορά εσένα.

    Απεναντίας, κοίτα το δικό σου ύφος και τις παραλλαγές του: Ενώ ξεκινάς βολιδοσκοπώντας με φιλική τάχα διάθεση "έτσι είναι", "δεν διαφωνώ - όμως", "αναγνωρίζω τη θετική σ' ένα βαθμό τοποθέτηση" κλπ., όταν σιγουρεύεσαι όμως ότι δεν περνάει το κουτόχορτο, πιάνεσαι στη μέγγενα και κραυγάζεις: "κεντριστής", "είσαι τροτσκιστής", κοκ...

    Αλλά ούτε σ' αυτό πρωτοτυπείς. Τα διαφορετικά προσωπεία ανάλογα με την περίσταση είναι πολύ παλιό διακριτικό γνώρισμα του οπορτουνισμού, ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. YΓ. Τι κι αν το τελευταίο έγκλημα στο Ντανιέτσκ το έφερε σε φως ένα δυτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο όπως το Ρώυτερς - "αυτά τα λέει ο Βλαδίμηρας" κραύγασες και ξεμπέρδεψες...

    ΥΓ.2. Αφού εμείς οι χοτζικοί αντιμαοϊκοί κομμουνιστές είμαστε στα '82 "τρότσκες και ρωσάκια" όπως είχες πει σε παλιότερη κουβέντα, γιατί μας έκλεινε η Στάζι στα μπουντρούμια της; Για τα ωραία μας τα μάτια;

    ΥΓ.3. Από την καθοδήγηση της "ΟΑΚΚΕ" είχανε περάσει παλιά κάτι τροτσκιστές ή κάνω λάθος;

    ΥΓ.4. Αποφεύγοντας να τα σχολιάσεις (τα πραγματικά γεγονότα) όπως ο διάολος το λιβάνι πλην Οδησσού που υιοθετείς την "εκδοχή" των Λευκού Οίκου - ουκρανών νεοναζί με ολίγη από "καταλάθος" προκειμένου να δικαιώσεις τη "γραμμή" σου.

    ΥΓ.5. Για το τελευταίο που είπες, είσαι τυχερός που αυτά για την Αμερική και τη ΣΙΑ τα λες σ' εμένα που 'μαι κι ευγενικός και δεν σ' ακούνε τίποτε σύντροφοί μου επιζώντες Τασκενδίτες ζαχαριαδικοί ( των οποίων την κληρονομιά υποτίθεται πως υπερασπίζεις) και που απ' τα αμερικάνικα θανατονήσια και φυλακές του ντόπιου μοναρχοφασισμού καταλήξαν στα μπουντρούμια της σοσιαλφασιστικής Κα Γκε Μπε. Ευτυχώς να λες, γιατί από ποια πόρτα να φύγεις δεν θα 'ξερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το βασικό λάθος το οποίο διαπράττεις και που είναι το κέντρο της τοποθέτησής σου, από το οποίο απορρέουν όλα τα άλλα που σκαρώνεις με μαστοριά πατενταρισμένου οπορτουνιστή, είναι η εξής: κατ' εσένα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, πρόκειται για έναν πόλεμο Αμερικής - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, άρα όσο κατοχική εξουσία της Ρωσίας είναι οι "λαϊκές" νεοναζιστικές δημοκρατίες του Ντονμπάς, άλλο τόσο κατοχική εξουσία της Αμερικής είναι η εξουσία του Κιέβου. Εξ ου και οι το λιγότερο άσχετοι παραλληλισμοί σου με τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Πρόκειται για αντιμαρξισμό, για δογματική στενοκεφαλιά και φιλο-σοσιαλιμπεριαλισμό ολκής, στον οποίο άλλωστε το χοτζικό τροτσκιστικό σου ρεύμα έχει διαπρέψει.

    Η Ουκρανία, εξυπνάκια μου, είναι χώρα του Τρίτου Κόσμου και μάλιστα της πιο αναπτυγμένης πλευράς του. Στην Ουκρανία ο δυτικός ιμπεριαλισμός ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ, γι' αυτό και ο τελευταίος - λιγωμένος - έγλειφε ως και τους φασίστες της Μεϊντάν για να τις αποχτήσει. Μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, λοιπόν, δέχεται διαμελιστική επίθεση από μια υπερδύναμη, μάλιστα την πιο επιθετική, τη Ρωσία, χωρίς κανένα πρόσχημα.

    Πότε, πες μου πραγματικά, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στάθηκε ενάντιο σε έναν αγώνα για την ανεξαρτησία μιας τριτοκοσμικής χώρας, επειδή δίπλα της στεκόταν (στη συγκεκριμένη περίπτωση δε στέκεται καν στ αλήθεια) ένας άλλος πόλος του ιμπεριαλισμού, για τους δικούς του λόγους;

    Μήπως ο λαός του Βιετνάμ έπαψε να διεξάγει δίκαιο αγώνα, επειδή δίπλα του βρισκόταν από ένα σημείο και πέρα ο σοβιετικός σοσιαλιμπεριαλισμός; Μήπως ο λαός του Αφγανιστάν έχασε σε δίκιο επειδή λάμβανε βοήθεια από τον δυτικό ιμπεριαλισμό;

    Τι σχέση έχει αυτό με τον άδικο και από τις δύο πλευρές Α' Παγκόσμιο, στον οποίο πράγματι ακόμη κα για μικρότερες χώρες ίσχυε το περί άδικου πολέμου, μιας και αντικειμενικά εντασσόταν στα πλαίσια μιας βρωμερής, ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης; Άκου τα όπλα ανάποδα, Στίνα! Να αφήσουνε τον Αδόλφο δηλαδή να φτάσει ως το Κίεβο! Αυτό ούτε ο Κουτσούμπας δε το λέει τόσο ανοιχτά! Τέτοια αποκτήνωση ο χοτζικός "μας", ο οποίος αντί να εχτιμήσει τον φιλικό τόνο μας, ο οποίος ήταν εξαρχής τίμιος και όχι υποκριτικός, μας βγάζει και ανακόλουθους και υποκριτές.

    Κάνω την αυτοκριτική μου γι' αυτό και σου υπόσχομαι ότι από εδώ και στο εξής θα σε αντιμετωπίζω όπως αρμόζει στη βαθιά αντιδραστική πολιτική σου φυσιογνωμία.

    Θα συνεχίσω αναλυτικά όταν θα έχω χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ιδεαλισμος και παραχαραξη χερι - χερι απο ενα κακεκτυπο του Καουτσκι: ισα κι ομοια ο αντιδραστικος εμφυλιος στην Ουκρανια με το δικαιο ηρωικο εθνικοαπελευθερωτικο αγωνα των λαων του Βιετναμ και Αφγανισταν! Η "βοηθεια" (ακου βοηθεια, ο επιπολαιος!) ηταν ασημαντη και σε οση "ποσοτητα" και "ποιοτητα" χρειαζοταν προκειμενου να αναμειγνυονται με αποκλειστικο στοχο την αντιστοιχη επεχταση των ιμπεριαλιστικων τους συμφεροντων τοσο στο Βιετναμ οσο και στο Αφγανισταν. Η μικροαστικη σου αντιδραστικη αλαζονεια σε τυφλωνει και σε εκθετει. Στοιχειωδεις κανονες διατηρησης ψηγματων αξιοπρεπειας, σου επιβαλλουν να κατεβασεις αμεσως συμβολα και κλασσικους και να παψεις να σφετεριζεσαι το κοκκινο αναγραφοντας το πραγματικο σου: Μικροαστικο Μετεριζι της Αντιδρασης (ΜΜΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. ΥΓ. Γιατι μιλησα γω για ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ των δυτικων; Γι' αυτο υποδαυλισαν, υπεθαλψαν και στηριξαν απροκαλυπτα το φασιστικο πραξικοπημα της Μεινταν, προκειμενου να αποσπασουν την Ουκρανια απο τη ρωσικη σφαιρα επιρροης - αυτο ακριβως δεν λεω παραπανω; Αδολφος μονο ο Πουτιν, ενω οι αμερικανοΝΑΤΟικοι φονιαδες και διαμελιστες χωρων και λαων αμυνομενα περιστερια της ειρηνης και "εγγυητες της ασφαλειας του ουκρανικου και των αλλων λαων του κοσμου"! Και στα λαχανα πιπερι - μες στην αφορητη επιπολαιοτητα του, ο,τι ναναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΥΓ. 2. Οταν εχεις χρονο θα συνεχισεις; Εδω ειναι, δε φευγω, μην ανησυχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ο "φιλοσοσιαλιμπεριαλισμος ολκης" του χοτζισμου ειναι αποκυημα της μικροαστικης οπορτουνιστικης σου φαντασιας. Οταν η κινεζικη ηγεσια χαιρετιζε την ανοδο του Μπρεζνιεφ στην εξουσια στελνοντας τον Τσου Εν Λαι στη Μοσχα το επαναστατικο μαρξιστικο - λενινιστικο Κομμα Εργασιας Αλβανιας εμενε πιστο στην αρχειακη αντιρεβιζιονιστικη - αντισοσιαλιμπεριαλιστικη του σταση μεχρι τελους! Ακομη και στην περιπτωση του Βιετναμ που επιπολαια και βρομικα σειεις ως γερας, τα πραγματα ειναι πεντακαθαρα: ο συντροφος Ενβερ Χοτζα στο 8ο Συνεδριο του ΚΕΑ το Νοεμβρη του '81 κατηγγειλε ανοιχτα την κηδεμονια - κατοχη του Βιετναμ στην Καμποτζη και υπερασπιστηκε την πλερια ανεξαρτησια του καμποτζιανικου λαου. Τιποτ' αλλο εχεις να "πεις";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τα φονικά όπλα ο ουκρανικός στρατός τα έχει εδώ και χρόνια. Ξέρεις, υπήρχε Ουκρανία και πριν της επιτεθούν τα αφεντικά σου οι Ρώσοι, είχε στρατό κι ο στρατός αυτός είχε όπλα. Αλλά εσύ λες ό,τι σου λέει το Russia Today, ότι δεν υπάρχει Ουκρανία αλλά μονάχα Αμερική... Άρα δε μπορεί παρά η Αμερική να δίνει όπλα, όταν οι Ομπάμα - Μέρκελ - Ολάντ, ρωσάκλες όλοι τους στη γραμμή, βλέπεις με πόση χοντροπετσά καλούν την Ουκρανία να υποχωρήσει, να κάνει εκεχειρία, να μην πολεμάει άλλο...

    Έμπλεξες και το Μπρεστ Λιτοφσκ, λέγοντας ουσιαστικά ότι η Ουκρανία πρέπει να αφήσει υπό κατοχή στον Πούτιν το Ντονμπάς. Από άλλο, χοτζικό δρόμο δηλαδή, να ικανοποιηθούν ο Πούτιν - Χίτλερ και οι φίλοι σου οι κνίτες κι οι χρυσαυγίτες.

    Όχι παλικάρι μου, "φίλε" τάχα των ΔΣΕιτών παππούδων, τους οποίους ντροπιάζεις: η μόνη δημοκρατική και αντιιμπεριαλιστική γραμμή είναι ΕΞΩ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

    Όλα τα άλλα είναι πουτινικός λούστρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μετά τον Τυρίμο δε, έκανες και την προβοκάτσια να πεις ότι η ΟΑΚΚΕ τάχα λέει ότι η CIA βασανίζει "μαλακά - ήπια" κλπ. Πόσο πωρωμένος κνίτης στην ψυχή πρέπει νά ναι κάποιος για να πιστεύει τόσο βαθιά ότι η ΟΑΚΚΕ κατά βάθος είναι "αμερικανάκια", ότι αγαπάει τη CIA κλπ.

    Είναι άλλο να πεις διαφωνώ, έχετε λάθος ανάλυση, οι Τρεις Κόσμοι είναι λάθος, αλλά κουβεντιάζω μαζί σας, όλοι αριστεροί είμαστε, όπως θα έλεγε ένας απλός αριστερός άνθρωπος. Εσύ με το φανταστικό άρθρο που σκάρωσες με το μυαλό σου, στο οποίο τάχα η ΟΑΚΚΕ λέει για μαλακή CIA, άρχισες να μιλάς για ντροπές με ΔΣΕίτες κλπ.

    Στο πα και στο άλλο ποστ, αφού αποδείχτηκε ότι εδώ δε μπαίνεις για διάλογο αλλά για προβοκάτσια, τέλειωσες. Πάγαινε αλλού να πουλήσεις την κνίτικη - πουτινική πραμάτεια σου.

    Με είχαν προειδοποιήσει για την πάρτη σου από τότε που μου κανες το σύμμαχο στην πάλη με τον Πετρόπουλο και τον φίλο του, αλλά ήμουνα αφελώς καλοπροαίρετος και κάνω την αυτοκριτική μου. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Υ.Γ. Και να μην το ξεχάσω: πρώτον, οι "τροτσκιστές" που ανακάλυψες στην καθοδήγηση της ΟΑΚΚΕ υπάρχουν φυσικά μονάχα στο προβοκατόρικο μυαλό σου.

    Για το δε ρεβιζιονιστή και ακόλουθο του σοσιαλφασισμού Λιακόπουλο (τον "νο2" που λες) τον ξέβρασε η ταξική πάλη και πήγε και κούρνιασε παρέα με τους πρώην κνίτες που είχανε περάσει στο ΣΥΝ και στο ΝΑΡ. Έγινε της δικιάς σου γραμμής, αντιδυτικός ρωσόφιλος, ο οποίος δήλωνε μάλιστα "λάθος μου που επέκρινα τους Ρώσους" και τάχα μου "σκληρός ταξικιστής" της δικιάς σου κοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Υ.Γ. 2 Σ' αυτό που γράφεις στο ανώνυμο σχόλιό σου που δεν θα δημοσιευτεί, για να μη νομίζεις ότι το αφήνω να πέσει κάτω, δίνεται πολιτικός χαρακτηρισμός σε μια πλατφόρμα η οποία εμφάνιζε τροτσκιστικά χαρακτηριστικά του δικού σου τύπου, "ντούρου αντικαπιταλισμού" χωρίς κύριους εχθρούς, μέτωπα, παρεμβάσεις στην κεντρική πολιτική κλπ. ... Δεν εννοεί τροτσκιστές της Δ' Διεθνούς... Νόμιζα ότι τόσο τουλάχιστο σού κοβε να το καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή