Ανασκάλεμα

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σκέψεις σχετικά με την «πανεθνική πανεργατική απεργία» της 23ης του Φλεβάρη

Για την Τετάρτη, 23 του Φλεβάρη, η ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μαζί με την ηγεσία της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έχουνε προκηρύξει κάτι που στη μορφή μοιάζει με πανεργατική και πανυπαλληλική απεργία. Παρά το δήθεν «μεγάλο ταξικό μένος» που τρέφει κατά των «προδοτών του λαού» που ηγούνται σε αυτές, το συντονιστικό των κατεχόμενων από τους τραμπούκους και τις συμμορίες του ψευτοΚΚΕ συνδικάτων και σωματείων, μαζί και λίγων εργατικών κέντρων, που αυτοονομάζεται «Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΠΑΜΕ), συμμετέχει κι αυτό με τα μπούνια. Μάλιστα μάζεψε άρον άρον μια δική του ψευτοαπεργία που τοίμαζε για τις 10 του Φλεβάρη, για να ενισχυθεί το «πανεθνικό απεργιακό μέτωπο» στις 23.

Επειδή ο εθισμός στην απάτη και στο ψέμα είναι πολλές φορές χειρότερος κι από αυτόν στις ναρκωτικές ουσίες, πρέπει πάντοτε κάποιοι να τολμούν, όσο το σηκώνουν τα κυβικά τους, να πηγαίνουνε κόντρα στο ρεύμα. Με τα κουτσά τους, με τα στραβά τους, με τις δυσκολίες και τις ταλαντεύσεις σε προσωπικό επίπεδο, με την εσωτερική πάλη που ξανάβει η πολιτική φόρτιση που κουβαλάμε όλοι μας…


«Το να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα είναι μια μαρξιστική λενινιστική αρχή», έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ, και είχε απόλυτο δίκιο. Τι θα πει λοιπόν «κάτι που μοιάζει με πανεργατική απεργία»;; Τι την κάνει να μοιάζει με πανεργατική απεργία, τι την κάνει να ΜΗΝ είναι (κατά τη γνώμη του ιστολογίου) πανεργατική απεργία, ποια είναι η αριστερή και ακόμα περισσότερο η προλεταριακή θέση για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης σε όλη τη χώρα και για το πλαίσιο αυτών των «απεργιακών» συγκεντρώσεων;; Ας προσπαθήσουμε, όσο μας επιτρέπουνε οι δυνατότητές μας, να την ψηλαφίσουμε…

Πρώτα και κύρια, για ποιο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μιλάμε;; Για ένα κίνημα που ουσιαστικά ποτέ στη χώρα μας δεν απογαλακτίστηκε από την κρατική ηγεμονία και ποδηγέτηση. Μέχρι το 1981 ήταν η εξωτερική κυβερνητική βία της κλασσικής αντεργατικής αντίδρασης που δεν άφηνε την εργατιά να εκφραστεί δημοκρατικά, μετά το 1981 ανέλαβε το μέτωπο των σάπιων αντεργατών τραμπούκων του ψευτοΚΚΕ σε συνεργασία με το χειρότερο τμήμα του ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει την ακόμη χειρότερη αποστράτευση, τον «αγώνα» μέσω αντιπροσώπων, τη συναλλαγή, τον εκμαυλισμό, τη λούφα, τον εξευτελισμό κάθε έννοιας συνδικαλισμού, το τελικό τσάκισμα του πρωτοβάθμιου σωματείου. Ειδικά το τελευταίο, οι κνίτες το ξεκινήσανε αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974, με τη βία που ασκήσανε στο κίνημα των πρωτοβάθμιων σωματείων με το αιτιολογικό ότι δήθεν «όξυναν τα πράγματα και θα ξανακατεβαίνανε τα τανκς». Οι δε κρατικοκαπιταλιστές συνδικαλιστές – συνδιαχειριστές του δημόσιου πλούτου της ΠΑΣΚΕ - ΠΑΣΟΚ έφτασαν μέσα από τη ρεμούλα να γίνουν μέχρι και σε ατομικό επίπεδο αστοί, ενώ σίγουρα το ανώτερο στρώμα της ΠΑΣΚΕ είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της γραφειοκρατικής κρατικής αστικής τάξης της χώρας.

Η ΔΑΚΕ, που μαζί με την ΠΑΣΚΕ του αμιγώς ιδιωτικού τομέα, είναι η κλασσική συνδικαλιστική παράταξη των ιδιωτικών αφεντικών, εντάχτηκε, ειδικά μετά την πτώση του Μητσοτάκη από την ηγεσία της ΝΔ το 1993, εντελώς και στο λαϊκίστικο «φιλεργατικό» ιδεολογικό στρατόπεδο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Οι συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΝ είναι το πιο σιχαμερό κνιταριό, οι πιο φιλόδοξοι και αριβίστες κνίτες του ψευτοΚΚΕ της εποχής του Φλωράκη, που είναι ταυτόχρονα «επαναστάτες» και «μετριοπαθείς», γι’ αυτό και βρίσκονται εντός προεδρείων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (λέμε προεδρείων, γιατί στις Εκτελεστικές Επιτροπές και των δύο είναι και η ΔΑΣ, η παράταξη δηλαδή του ΠΑΜΕ – ψευτοΚΚΕ, που κατά τα άλλα δεν έχει «καμία σχέση» με τον «εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό»).

Όλοι οι παραπάνω λοιπόν, δηλαδή οι ΔΑΣ – ΑΠ – ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ
(οι φασίστες του ΛΑΟΣ δεν έχουνε ακόμη διακριτή παρουσία στο συνδικαλιστικό κίνημα), μαζί με την εξωκοινοβουλευτική ουρά του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλο τον υπόλοιπο τροτσκιστικό μικροαστικό συρφετό, μας καλούνε να μην πάμε την Τετάρτη στη δουλειά και να κατέβουμε (ας μιλήσουμε δω για την πρωτεύουσα, που δίνει τον τόνο των κινητοποιήσεων) στο Πεδίο του Άρεως αν είμαστε απλοί «αντινεοφιλελεύθεροι», στην Ομόνοια αν είμαστε «ταξικοί και συνεπείς», στο Μουσείο αν είμαστε «επαναστάτες αντικαπιταλιστές» και γουστάρουμε και λίγο σπάσιμο, κάψιμο και «αντικαπιταλιστική» βία. Στο Σύνταγμα θα μας περιμένουνε οι μισοστημένοι από το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή «αγαναχτισμένοι» φασίστες, που θα βρίζουν τους «πολιτικούς που τα φάγανε» και θα θέλουν «μπούκα στη Βουλή», όπως και οι μπάχαλοι «σύντροφοί» τους.

Η αφίσα της ΓΣΕΕ το λέει καθαρά: «Δεν είναι δικό μας το χρέος και τα ελλείμματα»
. Και ποιος θα διαφωνούσε αν με αυτό η ηγεσία της εννοούσε πως τα χρέη και οι μαύρες τρύπες ανήκουνε στα τομάρια, με προεξάρχοντα εκείνα της κλίκας Α. Παπανδρέου - Λαλιώτη του δικού της κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που αλόγιστα σπατάλησαν τους πακτωλούς χρημάτων κρατικού δανεισμού αλλά και το τζάμπα ευρωπαϊκό χρήμα των επιδοτήσεων για τον εκμαυλισμό ανθρώπων, συνειδήσεων, ψυχών και για την ταξική εξαγορά μέρους της φτωχολογιάς, αντί να αναπτύξουν την παραγωγή και τις υποδομές της χώρας;; Ποιος θα διαφωνούσε αν εννοούσε το μέτωπο Ανδρέα Παπανδρέου – ψευτοΚΚΕ – ηγεσίας Κύρκου στο «Κ»Κεσ. και μετέπειτα του ΣΥΝ, που με καταστροφική μανία χτυπούσε αποκλειστικά στις αναπτυξιακές (δηλαδή στις λιγότερο αντιδραστικές) τάσεις μέσα στην αστική τάξη της χώρας, πρώτα στη φιλοευρωπαϊκή σε γενικές γραμμές μητσοτακική ΝΔ κι έπειτα στην κρατικοκαπιταλιστική αλλά αναπτυξιακή τάση Κουτσόγιωργα μες στο ΠΑΣΟΚ;; Τελικά ποιος θα διαφωνούσε αν η ΓΣΕΕ είχε σαν κύριο εχθρό των κινητοποιήσεών της τον «πρωθυπουργό της χώρας», δηλαδή το κομματικό αφεντικό της, τον Παπανδρέου τον Γ’, και τον προκάτοχό του Καραμανλή τον Β’, για το συνειδητό οδήγημα της χώρας στη μισοχρεοκοπία και στο ΔΝΤ, που έφερε και θα φέρει κι άλλο μεγάλο πόνο και συμφορές για το λαό μας;;

Έλα όμως που η -ουσιαστικά απολογητική απέναντι σε ΠΑΜΕ και ψευτοΚΚΕ- ΓΣΕΕ δεν εννοεί τίποτα από τα παραπάνω, κι ακόμα περισσότερο η ΑΔΕΔΥ. Εννοούνε ότι «ό,τι έγινε, έγινε», όσα φαγώθηκαν καλώς φαγώθηκαν, ό,τι ρεμουλοσυνήθεια και αλητεία έγινε κοινός τόπος τώρα είναι αργά να αλλάξει, τελικά πως δεν κάναμε σα χώρα και τίποτα τρομερά κακό, και κυρίως, το πιο εγκληματικό, εννοούνε πως ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα δεινά μας δεν είναι η ψευτοαριστερή φασιστική και προδοτική κατά του έθνους και του λαού αποβιομηχάνιση, σαμποτάζ και καταστροφή κάθε τι σύγχρονου και αναπτυγμένου σε αυτό τον τόπο, με επικεφαλής της καταστροφής τους ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ – Α. Παπανδρέου – Σημίτη – Καραμανλή τον Β’ – Γ. Παπανδρέου, αλλά η ΕΕ, η Γερμανία, οι κερδοσκόποι, το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο και ούτω καθ΄ εξής.

Παραλλαγή αυτής της θεωρίας, που είναι εξίσου αντιδραστική από ιδεολογικής περισσότερο πλευράς, είναι πως φτάσαμε δω που φτάσαμε γιατί «κλέβαν οι πολιτικοί»
. Αυτό το ζυμώνει με τον πιο χυδαίο και εμετικό τρόπο ο ομιλών σα συνιδιοκτήτης της ΔΕΗ αρχισυνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Φωτόπουλος, με «αντιπλουτοκρατικό» ύφος που θυμίζει χιτλερικά τάγματα εφόδου, όταν ζητάει «να πουλήσουν οι υπουργοί τα κότερά τους» για να βγούμε από την κρίση. Πέρα από το γεγονός ότι τα όντως κλεμμένα από τις δυτικές και εθνικιστικές μασέλες μέσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι φραγκοδίφραγκα μπροστά σε αυτά που χαρίζονται στους κρατικοδίαιτους μεγαλοκαπιταλιστές που είναι συνδεδεμένοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τη Ρωσία, την Κίνα, το ψευτοΚΚΕ κλπ. με προκλητικό τρόπο, αυτή η γραμμή περνάει στο λαό την αντίληψη πως η κρίση έχει να κάνει με μικροποσά ή πως γενικά υπάρχει πολύς πλούτος και χρήμα μες στη χώρα που φτάνει μια απλή γιούρια για να το πάρουμε, να φάμε και να χορτάσουμε.

Οι σοσιαλφασίστες του ΠΑΜΕ πάλι, δεν έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα με το ανοιχτό και ξεδιάντροπο ψέμα
. Η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της για την απεργία βάζει για ξεκάρφωμα ή έστω σαν μια αντίσταση στον αμιγή κνιτισμό, και το αίτημα  για διευκόλυνση των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κνίτης συνδικαλιστής ερεθίζει τον πεινασμένο και πονεμένο λαό, τον κάνει να του τρέχουνε τα σάλια: «στα σεντούκια τά ‘χουνε, πολλά, αμέτρητα, κι αρκεί να μας ανεβάσετε εμάς απάνω για να ζήσουμε όλοι ζωή και κότα». ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΕΒ, ΕΕ, ΗΠΑ, ΔΝΤ, εβραίοι, ιμπεριαλισμός, όλα αυτά είναι ένα πράγμα χωρίς εσωτερικές ρωγμές, που εμποδίζουν το λαό να χαρεί τον αμύθητο πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα και που η κρίση, ε, δεν τον έχει και πολυμειώσει, μην υπερβάλλουμε κιόλας…

Ο δε «τρίτος πόλος»
, που σα πεισματάρης μπόμπιρας το παίζει ΠΑΜΕ εντός της ΓΣΕΕ, δηλαδή «αντικαπιταλιστική αριστερή» πτέρυγα του «ρεφορμισμού», εκτός από έναν ριζοσπαστικό μικροαστικό κόσμο, ίσως ατομικά πιο τίμιο από τα φιλόδοξα παλιανθρωπάκια ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, που πιστεύει όμως ό,τι ακριβώς και η βάση του ΠΑΜΕ για τα αίτια της κρίσης και τα σεντούκια, φιλοξενεί και όλο το προβοκατόρικο σπασιματικό λούμπεν και του κλασσικού αναρχισμού, αλλά και του σύγχρονου αναρχοφασισμού, που «καίει απεργοσπάστες» άμα λάχει αλά Μαρφίν, πάντως που σίγουρα καίει μαγαζιά, κτίρια και τράπεζες με ένα φασιστικό νεολουδητισμό, βρώμικο από πάνω ως κάτω και ποτισμένο με σοσιαλφασιστικό ιδεολογικό δηλητήριο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι μέλη της κομματικής γραφειοκρατίας των καθεστωτικών κομμάτων (μάλιστα η ΓΣΕΕ δέχεται το αίσχος της εκπροσώπησης και του ΛΑΟΣ στις συγκεντρώσεις της, αντί να διαολοστείλει τα φασισταριά, όπως θα έκανε μια δημοκρατική εργατική συνομοσπονδία), υπάλληλοι του Δημοσίου (καθηγητές - δάσκαλοι, υπάλληλοι υπουργείων, υπάλληλοι των Δήμων) και των ΔΕΚΟ, πολλοί οικονομικά μικροαστοί κι ένα πολύ μικρό κομμάτι κύρια του υπαλληλικού προλεταριάτου μικροεπιχειρήσεων του κέντρου (βιβλιοπωλεία, χαρτοδετεία, καφετέριες κλπ.) στις οποίες παρεμβαίνει ο σοσιαλφασισμός και ο αναρχοσυνδικαλιστικός οικονομισμός, οπότε τα αφεντικά για νά ‘χουνε ήσυχο το κεφάλι τους επιτρέπουνε χωρίς πολλές πολλές επιπτώσεις τη συμμετοχή των «παιδιών» στο «αντινεοφιλελεύθερο πανηγύρι».  Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας ή ελάχιστος ταξικός ηρωισμός στη συμμετοχή σε αυτές τις κρατικές τελετουργίες – απεργίες. Φυσικά, αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που τα αφεντικά βγάζουν την ταξική βρωμιά τους και προβαίνουν σε απολύσεις απεργών. Ωστόσο αυτό συμβαίνει σπάνια σε αυτές τις «εθνικές» (καθεστωτικές και εγκεκριμένες) απεργίες (συμβαίνει πολύ περισσότερο σε πρωτοπόρους στις διεκδικήσεις στον τόπο δουλειάς, που είναι όμως ακόμα ανοργάνωτοι και γενικά δε συμμετέχουν στις ψευτοαπεργίες).

Η ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η πλήρης απάθεια του μικροαστικού και κρατικογραφειοκρατικού συρφετού για την πλήρη απουσία της πλατιάς μάζας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά του προλεταριάτου του μεγάλου εργοστάσιου και της μεγάλης εταιρείας. Αυτά τα καθάρματα (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, χωρίς εξαίρεση, καθεστωτικοί και «επαναστάτες») έχουν πουλήσει κάθε συνδικαλισμό στη μεγάλη και μεσαία επιχείρηση, κάθε δικαίωμα του προλεταριάτου, κάθε αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στο σπάσιμο του μεροκάματου, στη χρήση των μεταναστών εργατών για να ρίχνουνε τις απολαβές, που γεννάει το ρατσισμό, γενικά ο,τιδήποτε έχει να κάνει με εργατικό δικαίωμα και προλεταριακή συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Αυτό το κάνανε γιατί, την ώρα που από το 1981 τουλάχιστο και μετά, τα κλασσικά «δυτικού» τύπου αφεντικά του ιδιωτικού κεφαλαίου χτυπιόνται από την πλευρά πρώτα του κρατικού καπιταλισμού και μετά από την πλευρά του «ιδιωτικού καπιταλισμού» των ρωσοφτιαγμένων και κνιτοφτιαγμένων ολιγαρχών του πλούτου, κάτι έπρεπε να πάρουνε σαν αντάλλαγμα για να βγάλουνε το σκασμό και να μην σηκώσουνε πολιτικό μπαϊράκι ανεξαρτησίας: αυτό το κάτι ήταν η μαύρη εργασία, τα τσακισμένα μεροκάματα, η δυνατότητα να αναπληρώσουνε κάπως το κουτσουρεμένο από τις φορολογικές γιούριες και την κρατικογραφειοκρατική απομύζηση κέρδος τους με φτηνό εργατικό κρέας.

Αυτοί είναι όλοι αυτοί οι «αντικαπιταλιστές» των διάφορων φασιστικών ΠΑΜΕ και ΑΠ, και οι «τρίτοι πόλοι» των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικών, αναρχοφασιστών - μηδενιστών και σία που φωνάζουνε «ανοιχτά σύνορα για όλους» ζητώντας κι άλλο φτηνό κρέας για τα αφεντικά, κι άλλο ρατσισμό και Χρυσή Αυγή, κι άλλη πείνα και ανεργία για το λαό μας και για τους ήδη εγκαταστημένους μετανάστες που είναι πια μέρος του. Στο βάθος οι καθοδηγητές τους μισούν πολύ περισσότερο τον ίδιο το λαό απ’ ό,τι τα ιδιωτικά αφεντικά, που στο κάτω κάτω είναι απλώς η αντίπαλη τους αστική φράξια, που πρέπει να την εξοντώσουν ή υποτάξουν ολοκληρωτικά για να φέρουν τη σοσιαλφασιστική διχτατορία της απόλυτης πείνας και ταπείνωσης του λαού, σε συνεργασία με τα αφεντικά τους της Ρωσίας και της Κίνας
.

Τα αιτήματα κάθε κρατικοαναθρεμμένης, νεομεσαιωνικής συντεχνίας τύπου κλειστών επαγγελματικών καστών είναι καλοδεχούμενα και στις τρεις αντεργατικές συγκεντρώσεις, αντί να ζητιώνται απλούστατα αντισταθμιστικά μέτρα για τους λίγους μικροαστούς που θα θιγούν από το άνοιγμα των επαγγελμάτων και να διαπαιδαγωγούνται οι μικροαστοί στο πνεύμα του προλεταριάτου. Το αίτημα για απόλυτη προτεραιότητα των επενδύσεων, ιδιωτικών και κρατικών μες στην κρίση, ειδικά στη βιομηχανία και στον εκσυγχρονισμό της γεωργικής παραγωγής, για το τσάκισμα των γραφειοκρατικών προσκομμάτων τύπου ψευτοοικολόγων σαμποταριστών και Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, που έπρεπε να είναι πρώτο ή δεύτερο σε κάθε μίνιμουμ εργατική πλατφόρμα, θεωρείται «προδοσία υπέρ του κεφαλαίου», ειδικά από το ΠΑΜΕ και τον «τρίτο πόλο», που πρωτοστατούνε άλλωστε στο σαμποτάζ.

Το αίτημα για εργατική δημοκρατία μες στα συνδικάτα και αντιμετώπιση των τραμπούκων του ΠΑΜΕ που δέρνουνε και νοθεύουνε στη ζούλα δεν τίθεται ούτε από τη ΓΣΕΕ ούτε από τον «τρίτο πόλο». Σίγουρα και το αίτημα ενάντια στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», που αν γινόταν πραγματικά με διαφανείς όρους θα μπορούσε να δώσει την αναγκαία ώθηση, παρέα με επενδύσεις πάνω στην πουλημένη γη, για έξοδο της χώρας από την κρίση χωρίς παραπέρα χτύπημα του βιοτικού επιπέδου του λαού, θα φιγουράρει στις συγκεντρώσεις των «αντιστασιακών» κατά της τρόικας. Τα χωράφια που κάθονται, οι βραχονησίδες και τα κτίρια που τα τρώνε τα ποντίκια «είναι η ψυχή» των «αντικαπιταλιστών», αυτών των υποκριτών παλιανθρώπων που προτιμάνε να λιώνει ο λαός στην ανεργία και την ανέχεια παρά να πουληθούνε «τα ασημικά», που ο προβοκάτορας αυτός, που υποδύεται τον πατριώτη, πρωθυπουργός θέλει να φτιάσει λέει νόμο μη και δε μείνουνε να σαπίζουνε. Αυτός όμως θα συνεχίσει να κόβει μισθούς και συντάξεις και θα κρατάει την «εθνική» γη απούλητη, αφού το μόνο που δε νοιάζει όλο αυτό το συρφετό, είναι το ψωμί της φτωχολογιάς.

Θα ‘ναι κάτω σίγουρα και οι «δεν πληρώνω το χρέος», οι μπαταχτσήδες δηλαδή που μαθαίνουνε το λαό ότι τώρα δα, μες στον καπιταλισμό, μπορούμε να μετατρέπουμε από εμπόρευμα σε μη εμπόρευμα ό,τι μας γουστάρει, με τον τσαμπουκά, έξω από κάθε οικονομική λογική. Οι καλόγεροι βαφτίζανε το κρέας ψάρι, γιατί και οι σύγχρονοι καλόγεροι κνίτες του ΣΥΝ να μην κάνουν το ίδιο;; Έτσι και το χρέος. «Δεν πληρώνουμε κύριοι ιμπεριαλιστές, εκμεταλλευτές», λένε τα φασισταριά που υποδύονται τους συνεχιστές του ΕΑΜ και του παλιού ΚΚΕ, που τα βρωμίζουνε και μόνο που τολμάνε και τα βάζουνε στο στόμα τους, αυτοί οι απόλυτοι αρνητές τους. Όταν όμως δανείζονταν το ελλαδικό κράτος με επιτόκιο 1% με την προστασία του ευρώ, δηλαδή τελικά του παλιού γερμανικού μάρκου, αυτό δεν ενέπιπτε σε ιμπεριαλιστική μορφή σχέσης με τη Γερμανία αλλά σε έμπρακτη παραίτηση του γερμανικού ιμπεριαλισμού από την άσκηση ιμπεριαλιστικής μεγαλοκρατικής πολιτικής ΕΝΤΟΣ της ΕΕ. Πώς αλλιώς θα έβγαινε ο Τσίπρας να ζητάει 100.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο 6 μήνες πριν σκάσει η ελληνική φούσκα, πώς θα έλεγε η Παπαρήγα τα φασιστικά της παραμύθια για τα 1400 ευρώ βασικό μισθό, που κάθε χρόνο ανέβαινε και 100 ευρώ στα δημαγωγικά πλαίσια του ΠΑΜΕ;; Πώς, αν δεν στηρίζονταν στην τεχνητή και με ημερομηνία λήξης ευμάρεια των με γερμανική εγγύηση δανεικών, που δίνανε και στο λαό μια ψευδαίσθηση ύπαρξης πολύ πλούτου;;

Ε, τώρα λοιπόν όλα αυτά τα αντεργατικά παγώνια, με κόρδωμα χιλίων καρδιναλίων, μιλάνε για «ναζίστρια» Μέρκελ και «νέα Κατοχή», από την οποία, εμείς οι άπραγοι και άδολοι (μαζί μάλλον με τους κυβερνήτες μας, που είναι λιγάκι «αντιστασιακοί» σα το Σαμαρά ή σα το «αντιμνημονιακό» τμήμα του ΠΑΣΟΚ), πρέπει να απαλλαγούμε. Άρα, εκ των πραγμάτων, η πορεία της Τετάρτης στη Βουλή δεν είναι πορεία κατά της πολιτικής του Γ. Παπανδρέου και κατά του μνημονίου από τα αριστερά και δημοκρατικά, αλλά «εθνική» - κρατική διαδήλωση μισοστήριξης του Παπανδρέου στα παζάρια του με την ΕΕ για να συνεχίσει αυτός να εκβιάζει, να διασπάει, να προβοκάρει, να διατηρεί επί της ουσίας ανέγγιχτο όλο το μοντέλο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Και για να κάνει βέβαια πλάτες φανερά στους Κινέζους φασίστες και στα κρυφά στην αντιΕΕ γεωπολιτική του ρώσικου ιμπεριαλιστικού ναζισμού, που όπως έλεγε στα 1975 ο Μάο, έχει για πρώτο στόχο του να καταφάει τη Δυτική Ευρώπη.

Χώρια η συγκλονιστική απάθεια και των τριών συνιστωσών των κρατικών «εργατικών» πορειών για το χουντικό φασισταριό που μαζεύεται στο Σύνταγμα και εκμεταλλεύεται καθυστερημένα πολιτικά στοιχεία του πληθυσμού για να πραγματοποιεί «εθνικές» μπούκες στη Βουλή με έμβλημα την ελληνική σημαία και αγκιτάτορες χρυσαυγίτες και «πλατιούς» ΛΑΟΣτζήδες. Ο ΔΕΚΟϊτης ΠΑΣΚΕίτης, ο πλατύς ΣΥΡΙΖΑίος, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑς και ο αναρχικός κάθε είδους δεν διαφέρουν επί της ουσίας καθόλου στην ανάλυση των αιτιών της κρίσης με τους φασίστες, οπότε δε νιώθουν κανένα πρόβλημα στην όσμωσή τους με τους βασιλοχουντικούς και τους τηλεθεατές του Καρατζαφέρη και του Λιακόπουλου, που έχουνε φάει όλη τη ναζιστική υπεραπλουστευμένη «αντιπλουτοκρατική» προπαγάνδα που πληρώνει αδρά ο Πούτιν.

Εργατική απεργία και διαδήλωση που δεν είναι μίνιμουμ και από την αρχή διαχωρισμένη από τους ακροδεξιούς λαϊκιστές και το φασισταριό, δεν είναι διαδήλωση του λαού αλλά του φασισμού, συνεπώς αντεργατική και αντιλαϊκή. Το ίδιο ισχύει φυσικά για μια εργατική απεργιακή πορεία που δέχεται στο σώμα της φασίστες τραμπούκους και δολοφόνους, που καίνε, σπάνε, διαλύουν, απειλούν, δέρνουν και τελικά (όπως έδειξε η 5η του Μάη του 2010) ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ κιόλας
.

Εργατική απεργιακή πορεία που δεν έχει ξυλοφορτώσει μέχρι λιποθυμίας τα ψευτοαναρχικά αυτά φασιστάκια
και δεν έχει παραδώσει στην αστυνομία τους αρχηγούς τους (δεν εννοούμε εκείνους τους δογματικούς αντικρατιστές αναρχικούς που πετροβολάνε πάντα και εκτός τόπου και χρόνου την αστυνομία, αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα – εδώ μιλάμε για τους σπασιματίες τραμπούκους που χτυπάνε και καίνε ανθρώπους και υλικό πλούτο) επίσης δεν είναι εργατική απεργιακή πορεία, αλλά ένα μπάχαλο, όπου κάθε είδους προβοκάτορας του ιμπεριαλισμού, του σοσιαλιμπεριαλισμού, της αντίδρασης, του κράτους, του σοσιαλφασισμού, οποιουδήποτε κύριου ή δευτερεύοντα εχθρού του λαού και της εργατιάς μπορεί να αλωνίσει.

Όμως τελικά με την κύρια αντιΕΕ και αντιΓερμανία πλατφόρμα αυτών των κινητοποιήσεων, μετατρέπονται τελικά και αυτές οι ίδιες σε μια προβοκάτσια κατά της Ευρώπης και των λαών της, αφού η επιτυχία τους δίνει το σήμα της «λαϊκής εξέγερσης»  στο εξωτερικό και ο Παπανδρέου, που κρατάει στα χέρια του την ευστάθεια του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, άρα όλης της ΕΕ, μπορεί με άνεση να αποσπάσει υποχωρήσεις από την τρόικα, όχι σε ό,τι αφορά το ψωμί του λαού (κάτι θά ‘ταν αυτό), αλλά την προστασία των συντεχνιών του, τη συνέχεια της ρεμούλας και της διαφθοράς, τις απ’ ευθείας αναθέσεις στους ρωσο-ολιγάρχες, κνιτο-ολιγάρχες και στους Κινέζους φασίστες. Πρόκειται τελικά για «απεργιακές» συγκεντρώσεις και πορείες που, με βάση το οικονομικό και πολιτικό τους πλαίσιο, η επιτυχία τους είναι αντιστρόφως ανάλογη με το καλό της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας, αλλά και του καλού όλων των ευρωπαϊκών λαών.

Και η εργατική τάξη;; Πώς θα αντισταθεί στο μεσαίωνα που της ετοιμάζουν;; Κι άμα δεν κατεβαίνει κανείς στις πορείες, έστω αυτές τις κολοβές, δε θα μας πάρουν και τα σώβρακα τα αφεντικά και το κράτος τους;; Αυτό αναρωτιούνται πολλοί τίμιοι άνθρωποι, είτε κατεβαίνουν οι ίδιοι από ένα «φιλότιμο του δρόμου» σ’ αυτές τις πορείες, είτε δεν κατεβαίνουν αλλά θέλουν να υπάρχουν αυτές γιατί νομίζουν πως «βάζουν ένα χαλινάρι» στις κυβερνήσεις.

Σαν ιστολόγιο, σαν πολιτικό ημερολόγιο κατάθεσης σκέψεων για το σήμερα και υλικού απ’ τα παλιά, είναι πολύ βαρύ να πετάμε πυροτεχνήματα και σαν αυτόκλητοι μάγοι να δίνουμε βαρύγδουπες απαντήσεις σε τόσο κομβικά και παλλαϊκά ερωτηματικά, που και σα συγγραφέας αυτού του κειμένου δε τα έχουμε λυμένα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές νομίζουμε πως η αντίσταση στα μέτρα πείνας και λιτότητας που έφερε η κρίση που προκάλεσαν με την καταστροφική τους δράση οι ψευτοσοσιαλιστές και ψευτοκομμουνιστές στη χώρα μας, περνάει μέσα από μια αναγέννηση του ευρύτερου κινήματος των εργαζομένων σε εντελώς νέα βάση και μάλιστα σε αντιπαράθεση με τον καθεστωτικό κρατικό και σοσιαλφασιστικό συνδικαλισμό, με τα στελέχη του, με τις πορείες του, με τα πλαίσια του, και με ταυτόχρονη προσπάθεια να κερδηθεί η βάση του.

Στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, το νέο αυτό κίνημα των εργαζομένων θα ξεκινήσει φουντώνοντας την ταξική πάλη ενάντια σε όσους προωθούν τη λούφα, την τεμπελιά, την κλεψά, το ρουφιανιλίκι και το γλείψιμο, την υποτίμηση και την ταλαιπώρια του λαού, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα κολλητηλίκια με τη διοίκηση, το παραγωγικό τέλμα και την αποσάθρωση
. Έτσι θα ενώσει ό,τι τίμιο και δημοκρατικό υπάρχει μέσα στο χώρο δουλειάς, θα απομονώσει τα λίγα καθάρματα, θα πείσει και θα τραβήξει τους ταλαντευόμενους, θα δώσει νέο κέφι και νέα ζωή, καθάριο αέρα που θα διαλύσει τη γραφειοκρατική αντιπαραγωγική σαπίλα. Στη διάσπαση που θα προσπαθήσουν να κάνουνε οι παλιοί λαμογο-συνδικαλιστές, η απάντηση θα είναι η ενότητα με την τίμια βάση τους, που θα τους απομονώσει. Κύριος εχθρός σε αυτή την αντιφασιστική ουσιαστικά πάλη πρέπει να είναι οι συνδικαλιστές του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ, οι κλασσικοί φασίστες και όσοι μες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ συμμαχούν με αυτούς στο μέτωπο της διαρπαγής και της βρωμιάς. Ειδικά σε ΟΛΜΕ και ΠΟΣΔΕΠ, ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να αλλάξει και τη φυσιογνωμία της χώρας, νικώντας τους στρατούς και τις συμμορίες κύρια του ΣΥΝ που λυμαίνονται την παιδεία και την έχουν οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και καταστροφή.

Στον ιδιωτικό τομέα, η πάλη είναι ακόμη πιο σύνθετη και δύσκολη, αλλά τελικά εκεί κρίνεται και η μάχη για το προλεταριάτο και η ηγεσία όλου του εργατικού κινήματος.
Εκεί πρέπει να φτιαχτούν νέοι πυρήνες ανά τόπο δουλειάς, ανά επιχείρηση, στην αρχή εντελώς ανεξάρτητοι από όλο τον παλιό συνδικαλιστικό συρφετό που συνήθως τά ‘χει πλακάκια με τα αφεντικά, με στόχο την οργάνωση των εργατών για ζητήματα ασφάλειας στη δουλειά, μισθών και απολαβών, και ακόμη περισσότερο για αντίσταση στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στην ταπεινωτική και απαξιωτική συμπεριφορά των καπιταλιστών και των προϊσταμένων προς τους εργάτες και τους φτωχούς χαμηλόβαθμους υπαλλήλους. Μεγάλη σημασία έχει επίσης η κατοχύρωση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ δικαιώματος για ελεύθερο συνδικαλισμό σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή για σωματείο ανεξάρτητο από τα αφεντικά και το κράτος.

Εκεί που η κρίση έχει χτυπήσει ήδη, πρέπει να γίνεται κάθε προσπάθεια να πάρουν οι εργάτες στα χέρια τους κάθε στοιχείο για το πώς έφτασε η δοσμένη επιχείρηση στην κατάσταση που έφτασε, να αναγκάσουν τον καπιταλιστή να κόψει πρώτα από τις σπατάλες, τις ρεμούλες και τις υπέρογκες αμοιβές των υποταχτικών του, να τον αναγκάσουν να δεχτεί μια μορφή ανοιχτού και ειλικρινούς εργατικού ελέγχου, κι έπειτα να συζητήσουν ο,τιδήποτε αφορά μείωση ωρών εργασίας για ένα διάστημα ή σε έσχατη περίπτωση για απολύσεις συναδέλφων με ΑΠΟΛΥΤΩΣ κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια, κι όχι με βάση το ποιος είναι καλός ρουφιάνος. Πάντως, μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει οι εργάτες να παλεύουν για να μην κλείνει η παραγωγική μονάδα και να μην απαξιώνονται τα μέσα παραγωγής, και σε αυτό πρέπει να συγκρούονται ακόμα και βίαια με τους κατεδαφιστές μέσων παραγωγής του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ, αλλά και με υπουργούς τύπου Χρυσοχοϊδη και Μπιρμπίλη, φίλους στην πράξη των παραπάνω σοσιαλφασιστών στην καταστροφή.

Αυτό το νέο εργατικό κίνημα (μια μορφή του οποίου είναι κατά τη γνώμη μας π.χ. η δουλειά που κάνει η Αυτοοργάνωση των Εργατών της Ν/Ε Ζώνης Περάματος) θα βρει στην αρχή απέναντί του θεούς και δαίμονες. Τα αφεντικά, το κράτος, τους σοσιαλφασίστες κνίτες παντός είδους και τις συμμορίες τους, τους κλασσικούς πουλημένους σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικούς συνδικαλιστές, τους  χειρότερους αναρχοσυνδικαλιστές οικονομιστές που θα το κατηγορούνε για "συνεργασία με τα αφεντικά" (αν και οι τίμιοι αναρχοσυνδικαλιστές, που είναι ταξικοί και γενικά καλής πάστας αγωνιστές θα είναι  τελικά μαζί του) τις κακές συνήθειες των εργατών και υπαλλήλων, ό,τι αρνητικό κληρονομεί ο καπιταλισμός στον ανθρώπινο χαρακτήρα, ηγετίσκους που θα πάνε να το καπελώσουν, την αστυνομία που θα ψάχνει ευκαιρία να το ξυλοφορτώσει κλπ. Σιγά σιγά όμως, θα μπορούσε να πάρει ένα ένα τα κάστρα του αντιπάλου, με το υπερόπλο της ενότητας στη βάση, του ενιαίου μετώπου. Με τους μετανάστες μες στα συνδικάτα, οργανωμένους και σε ηγετικές θέσεις δίπλα στους γεννημένους εδώ εργάτες, με τις γυναίκες σε πρωτοπόρο ρόλο, χωρίς διακρίσεις με βάση την κομματική προέλευση, το φύλο ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, με βαθιά, πρωτόγνωρη δημοκρατία στις εσωτερικές διαδικασίες, με ένα συνδικαλισμό δηλαδή που θα ξανακάνει τον εργαζόμενο να περπατάει στητός και περήφανος.

Αυτού του εργατικού κινήματος οι πορείες θα περιέχουν αναγκαστικά κάποιες φορές και τη βία, την αμυντική βία τη σύμφωνη με τις διαθέσεις του λαού όμως, που θα είναι απάντηση στην τρομοκρατία του φασισμού, του σοσιαλφασισμού και των οργάνων τους και όχι την προβοκατόρικη, την αντιλαϊκή, που χτυπάει προϊόντα του μόχθου του εργαζόμενου ανθρώπου, όπως είναι τα κάθε λογής κτίρια, τα κάθε λογής εμπορεύματα κλπ. Θα είναι πορείες που θα κάνουν το παν για να είναι ειρηνικές και μαζικές, ουσιαστικά λαϊκές, αλλά και που δε θα φοβούνται τη σύγκρουση αν προκληθούν, πραγματοποιώντας την όμως με όρους σιδερένιας οργάνωσης και όχι φασιστικού καταστροφικού μπουλουκιού. Όλα βέβαια τα παραπάνω, για τούτο δω το ιστολόγιο που δηλώνει ευθαρσώς τις κομμουνιστικές, λενινιστικές – μαοϊστικές του πεποιθήσεις, προϋποθέτουν και θα έρθουν παράλληλα με το χτίσιμο της πρωτοπορίας της εργατιάς και όλου του εργαζόμενου λαού, του νέου ΚΚΕ, συνέχειας και ξεπεράσματος του παλιού ΚΚΕ που διάλυσαν οι ψευτοκομμουνιστές στα 1956-1958, και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της διεθνούς ταξικής πάλης.

Για να γυρίσουμε στις 23 του Φλεβάρη, όσοι άνθρωποι κάνουν την επιλογή να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, θεωρώντας για δικούς τους λόγους πως κάτι καλό μπορεί να προκύψει για το λαό μας από -αυτού του πλαισίου και είδους- τις κινητοποιήσεις, ας φροντίσουν τουλάχιστο να απομονώσουν τους σοσιαλφασίστες ηγέτες του ΠΑΜΕ και την αντιλαϊκή γραμμή τους και να μην τους ενισχύσουν με την παρουσία τους. Ας φροντίσουν επίσης να συμπορευτούν με τα λίγα μπλοκ πραγματικών απεργών, έστω του ΔΕΚΟϊτικου ΠΑΣΟΚισμού και όχι υπό τα αμιγώς σοσιαλφασιστικά λάβαρα των κομματικών μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπού συρφετού. Ας δώσουν επίσης τη μάχη για πραγματική περιφρούρηση της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ από τους μηδενιστές ναζιστές καταστροφείς και ας καταστήσουν υπεύθυνους τους ΓΣΕΕίτες «ηγέτες» για ό,τι συμβεί με φωνές, συνθήματα που να τους καλούν να μην αφήσουν τη διαδήλωση να μετατραπεί σε μπάχαλο του κάθε φασίστα σπασιματία. Ας δώσουν τη μάχη να πεταχτούν έξω από τα μπλοκ και να μην οσμωθούν με την πορεία οι χρυσαυγίτες και οι φασίστες που θα περιμένουν πάλι στο Σύνταγμα, αλλά να φάνε φάπες και να φύγουν κουτρουβαλώντας.

Όλα αυτά βέβαια έχουν κάποιο νόημα στο βαθμό που δεν είναι έτοιμο προβοκατόρικο σχέδιο
(εν γνώσει του παπατζή πρωθυπουργού) για έκτροπα που θα δώσουν την εικόνα «λαϊκής επανάστασης» και θα οδηγήσουν σε εκλογές φασιστικής εκτροπής με λίστα, όπου Παπανδρέου και Σαμαράς θα κόψουν και θα ράψουν «ρώσικα» φορέματα στα κόμματά τους, ποδοπατώντας ό,τι μισοδημοκρατικό και φιλοευρωπαϊκό ή πατριωτικό έχει μείνει μες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο στελεχών. Αυτό που ψιθυρίζεται για «ειρηνική κατάληψη της Βουλής», δηλαδή εθνική μπούκα «κατά των πολιτικών» με γραμμή «Σπίθας» και «Χρυσής Αυγής» (σε τελική ανάλυση με πλατιά γραμμή «αντικαπιταλιστικού» ψευτοΚΚΕ), θα είναι θανατηφόρο χτύπημα και αλυσόδεμα του λαού με πιο βαριά δεσμά από τα σημερινά, όπως η Ταχρίρ και η άνοδος του μπλοκ σοσιαλφασιστών – κνιτοφιλελεύθερων – ισλαμοφασιστών στην Αίγυπτο στη θέση του εθνικιστή Μουμπάρακ είναι τραγωδία για τον αιγυπτιακό λαό.

Πραγματικές, ηρωικές απεργίες θα έρθουν πολλές στο μέλλον
. Θα μοιάζουνε και θα ξεπερνάνε αυτές της περιόδου ’45 – ’60 (υπό την καθοδήγηση των παλιών στελεχών του Εργατικού ΕΑΜ και της ΕΑΜικής παράταξης του ΕΡΓΑΣ) και του ’74-’81 (που είχαν για πρωτοπόρους τους μαοϊστές), θα ξεκινάνε από τα κάτω, από εργοστάσια και χώρους δουλειάς, θα έχουνε αυτοθυσία και δημοκρατικό ταξικό πνεύμα, αριστερό και προοδευτικό αντικαπιταλισμό, δε θα χτυπάνε τις παραγωγικές δυνάμεις, θα ενώνονται ρυάκια ρυάκια και θα γίνονται ποτάμι ορμητικό σε πραγματικές πανεργατικές συγκεντρώσεις. Στις «εθνικές» συγκεντρώσεις και τις ψευτοαπεργίες τις ευλογημένες από τον Παπούλια, τον Παπανδρέου, το Σαμαρά, τους παπάδες και την οργανική διανόηση του καθεστώτος, γνώμη του ιστολογίου είναι ότι οι προοδευτικοί άνθρωποι και οι εργάτες δεν πρέπει να παίρνουν μέρος.

Αλλά και όσοι τελικά το κάνουν, ας φροντίσουν την Τετάρτη να μη μαχαιρωθεί ούτε η κολοβή αστική μισοδημοκρατία από το φασισμό, να μην υποθηκευτεί το μέλλον της εργατικής τάξης και του λαού, ούτε η ειρηνική –όσο γίνεται μες στον ιμπεριαλισμό, για να θυμόμαστε και το Λένιν- ενότητα των λαών της Ευρώπης…

28 σχόλια:

  1. To καθεστως ετοιμαζε σημερα σκηνικο Δεκεμβρη, ουρλιαζαν οι Αλαβανοι, οι Τραγκες και ολοι οι λακεδες του καθεστωτος, ωστοσο παρα την προπαγανδα δεν καταφεραν να κατεβασουν τον κοσμο που χρειαζοντουσαν για να δημιουργησουν την δημοκρατικη εκτροπη που ηθελαν. Ο Παπουτσης επισης ηταν ψιλιασμενος και ειχε μια ιδανικη αποτρεπτικη οργανωση (αυτο θα του το χρωστανε οι φασιστες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι δε τους βγήκε... Δεν τσιμπήσανε δηλαδή νέο σε σχέση με τις προηγούμενες πορείες αγανακτισμένο από την πολιτική πείνας και λιτότητας κόσμο, που να τον "εμβολιάσουν" ιδεολογικά με το κνίτικο αφιόνι.

    Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις με τούτο το καθεστώς... Η προβοκάτσια είναι στο αίμα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει μας έπεισες θα σηκώσουμε την πράσινη σημαία.

    Αλλα ως γνήσιος υλιστής θα έπρεπε να ξερεις οτι δεν

    ζωντανεύουν οι νεκροί ( εργας )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποια πράσινη εννοείς;; Της Λιβύης που βομβαρδίζουν οι δυτικοί συμμαχώντους με τους ισλαμοφασίστες "εξεγερμένους";; Ναι, αυτή να τη σηκώσουμε.

    Σοβαρά τώρα, ρε κνίτη, πες μου κάτι: τέτοια λοβοτομή πέφτει στο ψευτοΚΚΕ, που το μόνο που ξέρετε να πείτε στον πολιτικό σας αντίπαλο, εχθρό κλπ. είναι ότι είναι "πασόκος" και "σηκώνει την πράσινη σημαία";;

    Όπως θα κατάλαβες από την αρχική φωτογραφία η "πράσινη σημαία" του Παπανδρέου όταν ήταν αντιπολίτευση και έβγαζε τον πραγματικό του εαυτό ήταν δίπλα στην "κόκκινη" δική σου στις "αντινεοφιλελεύθερες κινητοποιήσεις".

    Όσο για το "ζωντάνεμα νεκρών", εσύ ξέρεις καλύτερα. Ό,τι οπορτουνιστικό, δεξιό και πραξικοπηματικό (ακόμη και με "αριστερή" μορφή) στην ιστορία του εργατικού κινήματος το έχουν νεκραναστήσει οι καθοδηγητές σου φτιάχνοντας ένα μπρεζνιεφικό - νεοτροτσκιστικό Φρανκενστάιν.

    Ε, ο νέος ΕΡΓΑΣ (όχι της ΟΑΚΚΕ στη Ζώνη, εννοώ τον μελλοντικός λαϊκοδημοκρατικός πόλος του ταξικού συνδικαλισμού, που μπορεί να λέγεται αλλιώς) θα θεριέψει ακριβώς στην πάλη ενάντια σε αυτό που εσύ περνάς για μαρξισμό και δεν είναι τίποτ' άλλο από ακροδεξιά αστική νεοφεουδαρχική ιδεολογία των φασιστικών ιμπεριαλιστών της Μόσχας και του Πεκίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eσυ δεν ζητάς συμπόρευση με τις πασοκικη δεκο και την ΓΣΣΕ ?

    ( εχεις χιουμορ και δεν το ξερεις )και θες και περιφρούρηση ποιοι θα τα κάνουν αλα αυτα

    Θα σε ψαχνει ο παπανδρεου οπως τον αλλο με την σύνταξη και επειδή ξερει να

    εκτιμά θα σας κεράσει και δυο σουβλάκια.

    Εκτος απο αυτο εσυ μπροστά στην ρωσο-κινα προτιμάς την πολιτισμένη ΕΕ και ποιο

    δυτικά σιγσ-σιγα

    Ε" ετσι ειναι τα πράγματα δεν τα παίρνεις με μερίδες δεν γίνεται τωρα με την λιβηη

    αυριο με αλλους και ποιος ξερει αργότερα

    Αλλος ειναι ο οπορτπυνιστης δεν φταίω εγω

    Αν βρεις κοντά σε έμενα πράσινη σημαία(οχι αλογα) τα σουβλάκια τα κερνώ εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι καλά που δεν περίμενες να περάσει κανένας χρόνος από τότε που γράφτηκε το άρθρο για να θυμηθείς να ψάξεις πώς θα θεμελιώσεις τον "αντεπαναστατισμό" ή τον "πασοκισμό" του ΚΜ.

    Από ένα ολάκερο άρθρο που αφορά το πώς έφτασε η χώρα εδώ, ποιοι ευθύνονται για την κατάντια του συνδικαλισμού, το ρόλο της κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης, βρήκες το σημείο που έλεγε "αν κατέβαιτε οπωσδήποτε, μην πάτε στην απόλυτη αντεργατική αντίδραση του ΠΑΜΕ που είναι φίλος με τους Κινέζους φασίστες, αλλά στους λιγότερο χειρότερους".

    Να σου πω την αλήθεια, έχοντας πια στέρεα την πεποίθηση ότι οι διαχειριστές των βασικών συνδικαλιστικών παρατάξεων ακόμη και των μη σοσιαλφασιστικών και φασιστικών κομμάτων (της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) είναι πλέον τα κνιτοειδή τύπου Παπασπύρου στην ΠΑΣΚΕ και το σαμαρικό νεο-λούμπεν στη ΔΑΚΕ (βλ. αφίσσα κατά των "τοκογλύφων" και του "ξεπουλήματος), τη συγκεκριμένη θέση δεν την υπερασπίζομαι σα θέση αρχής.

    Γιατί η αλήθεια είναι ότι το μπλοκ της καταστροφής είναι κυρίως το μπλοκ που τυπικά είναι των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ουσιαστικά του τροτσκιστικού και σπασιματικού λούμπεν κι όχι εκείνο του αμιγούς κνίτη (ΠΑΜΕ), που από το 1974 και δώθε πάντα κάνει το καλό παιδί στην αστική τάξη, την οποία βέβαια αναγκαστικά στενοχωρεί όταν σαμποτάρει π.χ. τον τουρισμό.

    Βρε εξυπνάκια, ο Παπανδρέου θέλει μπάχαλο και σπάσιμο, για να εκβιάζει την Ευρώπη και να ταρακουνάει τις αγορές, μέχρι η ΕΕ να σκύψει και να δεχτεί την οικονομική της εξάρτηση από τη φασιστική Κίνα και τη γεωπολιτική από τη φασιστική Ρωσία (μιας και μια διασπασμένη και εσωτερικά πλακωμένη Ευρώπη είναι ό,τι πρέπει για τον υπερσυγκεντρωτικό ιμπεριαλισμό της υπερδύναμης του Πούτιν).

    Καλός...καλοκάγαθος ήταν κι αυτός που έδινε τη σύνταξή του στον παπατζή, αντί να του ρίξει δύο φάσκελα του εγκληματία και σαμποταριστή της χώρας. Το σουβλάκι θα κοπεί, γιατί ο φίλος σου ο "ρώσος" Βενιζέλος πάει το ΦΠΑ στο 23% και για το φαϊ, οπότε θα πέσει δίαιτα.

    Δεν προτιμάω την ΕΕ ως πιο πολιτισμένη. Την προτιμώ ως διακρατική αστικοδημοκρατική ενότητα δευτεροκοσμικών και λίγων αναπτυγμένων τριτοκοσμικών κρατών απέναντι στις ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις (Ρωσία - ΕΠΑ) και στη νέα ανερχόμενη μελλοντική υπερδύναμη, τη φασιστική Κίνα. Αν με ρωτάς διασπασμένη αστική Ευρώπη ή ενωμένη αστική Ευρώπη, σου έχω ξανα-απαντήσει: ενωμένη. Αυτό είναι το ερώτημα που μπαίνει σήμερα. Αν αύριο ξεσπάσει σοσιαλιστική επανάσταση σε χώρα της ΕΕ και η ΕΕ συνασπιστεί ενάντιά της (εντελώς υποθετικό το σενάριο, μιας και κέντρο της επαναστατικής όξυνσης είναι από το 1950 και δώθε ο Τρίτος Κόσμος και όχι η Ευρώπη), τότε θα είμαι κατά της ΕΕ και υπέρ της επαναστατημένης υποθετικής χώρας. Τι δεν καταλαβαίνεις;;

    Τώρα αυτό για τη Λιβύη και ότι είμαι λέει οπορτουνιστής επειδή σήμερα έτσι κι αύριο αλλιώς, σου τό 'χω ξαναπεί, γράφε πιο στρωτά γιατί καταλήγεις να λες άλλα αντ' άλλων. Αν κατάλαβα καλά, "μου τη λες" σε φάση "καλά, εσύ ο ευρωπαιόφιλος, πώς είσαι κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης;;".

    Μαοϊστής κομμουνιστής θέλω κάποια στιγμή να έχω την τιμή να αποκαλούμαι, οπότε δεν είμαι υπέρ ΚΑΜΙΑΣ ιμπεριαλιστικής επέμβασης στον Τρίτο Κόσμο. Ούτε αμερικανο-δυτικής, ούτε ρώσικης. ΕΣΥ πρέπει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ, γιατί έβγαλες (σαν κόμμα) το ΣΚΑΣΜΟ και ουσιαστικά στήριξες:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. την αιματηρή καταστολή της πατριωτικής και δημοκρατικής έγερσης του τσέχικου και σλοβάκικου λαού το 1968 από τους Ρώσους καταχτητές - σοσιαλιμπεριαλιστές
    2. το μακελειό με 2.000.000 νεκρούς του αφγανικού λαού από τους ίδιους Ρώσους φονιάδες

    3. το σφαγείο των Κροατών αρχικά και των Βόσνιων κυρίως από το σέρβικο φιλορώσικο γενοκτονικό φασισμό

    4. τη γενοκτονία του 1995-2000 με την ισοπέδωση της Τσετσενίας και του περήφανου λαού της από τα μεγαλορώσικα κτήνη

    5. την αιματηρή καταστολή της ηρωικής αντιφασιστικής εξέγερσης της Τιεν Αν Μεν από τους Κινέζους φασίστες

    6. την αντιθιβετιανή εκστρατεία των ίδιων

    7. το κόψιμο (το 2008) κομματιού της ανεξάρτητης τριτοκοσμικής Γεωργίας από τα αφεντικά των αφεντικών σου (Ρωσία) με ωμή εισβολή

    Όταν ρωτήσεις το γραμματέα της ΚΟΒας σου και μάθεις περί τίνος πρόκειται, σε περιμένω με το σκονάκι σου να μου γράψεις για τις "διεθνιστικές επεμβάσεις" του Μπρέζνιεφ και των διαδόχων του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λοιπόν ανοίγω το σκονακι Νο1 ..για να δω ,οχι λαθος αυτο ειναι το 2

    μισο λεπτο να ψάξω καλυτερα ..

    επεκ.,κοδησο, jim morrison(ασχετο) Ε.Κ(Β.λεβεντης) να ,σε βρηκα Κ.Μ.


    Αρχίζοντας απο το τελος.. Λείπει η ουγγαρια θα το "ξέχασες"

    Λέγω τωρα :καμία πραξη ενέργεια εισβολή δεν έγινε στο κενο ,ουγγ.-τσεχ.παραβιάστηκαν

    συμφωνίες ανατ.γερμ.-(εκει δεν υπήρξε εισβολή έγιναν αλλα και το τοίχος δεν υπήρχε πριν το 61

    και η πρόσβαση ήταν ελεύθερη). Αλλα μια εισβολή ειναι παντα εισβολή Ο.Κ ?

    Ομως δεν εχω κανενα λογο να αποδεχτώ τις ποικιλότροπες επεμβάσεις(διαχρονικά) της

    ληστοσυμμορίας των ΗΠΑ και της Φιλιππινέζας τους Ε.Ε.Που ειναι διεθνής και οχι περιφερειακή

    οπως η Ρωσια


    Εχεις παγιδευτεί στις αντιφάσεις σου διοτι ξεκινάς απο λανθασμένη

    αφετηρία που δεν ειναι πολίτικη αλλα συναισθηματική εννοώ φυσικα

    το κκε και την ΕΣΣΔ μετα το 53 σωστά ?Που μπορεί σε εναν βαθμο να το κανεις για να

    κρύψεις τον Σταλιν και οχι να τον υπερασπίσεις

    Άραγε επεμβάσεις δεν ειδες πρόσφατα στο Αφγανιστάν που ήταν εντελώς προσχηματική

    (11/9/). Ενω η σοβιετική τουλάχιστον ειχαι να κανει και με ανθρώπινα δικαιώματα δηλ.οι

    ταλιμπαν τοτε εκαναν πραξικόπημα εναντια στην απόφαση ενος λαου να αποδράσει απο

    το βαρύ σκοτάδι έχοντας παράλληλα σύνορα μαζι τους.


    Στα προηγούμενα και στα επόμενα δεν προσπαθώ να στηρίξω τους Ρωσους τωρα πια

    καπιταλιστές αλλα να τα βαλω στην πραγματική τους διάσταση


    Στην Γεωργία τωρα . Οι Ηπα που δεν σε ενοχλούν έσπρωξαν την Γεωργια σε μια πραξη

    αυτοκτονίας και μετα σχεδον τους εγκατέλειψαν (γνωστά πράγματα και απορώ πως τολμάς

    και τα νομιμοποιείς )πρώτοι οι Γεωργιανοί κινήθηκαν και τελικά εκτέθηκαν και διεθνώς.

    Το τι προσπαθείς να πεις για την κινα δεν καταλαβαίνω μάλλον εχεις προσωπικούς λογους

    μια και δεν ήταν στις συμπάθειες μας ούτε παλαιά(Που παρεμπίπτοντος στήριξαν την επέμβαση

    στο βιετναμ και στη συνέχεια εκαναν και μια δίκια τους τους κοψανε τον κώλο και γύρισαν πίσω)

    και πολύ περισσότερο τωρα .

    Να μπω και στον κόπο να μιλήσω και για το γερμανο-αμερικανικο σφάγιο στην καρδια της

    Ευρώπης (( που απο εδω και περα θα την λεω(της) Μερόπης )).

    Ο λογος των γερμανων ηταν μαλον ο κροατικος λιγνίτης και η μποτα των ΗΠΑ στα βαλκανια

    με στρατεύματα πλεον, διαμελισμός μιας σχετικά ευημερούσα και ανεξάρτητη χωρα που δεν

    χαριεντιζοταν ουτε με την ΕΕ αλλα ουτε και με το ΝΑΤΟ

    Και έχοντας τωρα δεδικασμένο για αλλαγή συνόρων.Και εσυ διαλέγεις να αναφερθείς στον

    σερβικό εθνικισμό και αρα αντιμετωπίζεις τους αμερικανους και τις φιλιππηνεζες τους ως

    απελεφθερωτες !!! Δικαίωμα σου και μπραβο σου.

    Οσο για το υποτιθέμενο υπο κατασκευή σοσιαλιστικού κρατους μου είπες

    το αυτονόητο χαιρω πολυ.

    Οσο για τους θιβετιανούς μαζι σου αλλα τα θρησκευτικά δικαιώματα της κανελη δεν τα

    υπερασπίζεσαι που δεν πατρονάρει η cia όπως τον κοσμοπολίτη Δαλαι λαμα

    Αυτα για τα διεθνή, τωρα σουπερ μάρκετ και τα ντόπια μετα


    Αμερικη αμερικη ειαι μια χωρα μαγική


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην αρχίσεις πάλι την γκρίνια για το συντακτικό μου προσπαθώ να γράψω

    πυκνά και γρήγορα γιατι ψαχνω το πλήκτρο με το τουφέκι .

    Δεν σου ειναι αρκετή η ουσια αφου την καταλαβαίνεις κιόλας

    και δεν γράφω word αλλα απευθείας

    Ειμαι θυμα της δωρεάν παιδείας.αυτών που εσυ θεωρείς έστω και

    προσωρινά για σύμμαχους

    Υ.Γ αλλα σημαντικό

    Ο σοσιαλισμός όσο και αν εκφυλιστεί παντα θα εχει μεσα του

    το σπέρμα της αλλης κοινωνίας κατι που ποτε δεν πρόκειται να βρει

    ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός κοσμοπολίτικος καπιταλισμός

    που παραμένει ενας γυαλιστερός λουτροκαμπινές οσο ευρωπαϊκό

    λούστρο και να του βάλουνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρώτο: ποτέ δε σε ειρωνεύτηκα για το συντακτικό σου ούτε κρίνω τους ανθρώπους με τέτοια κριτήρια. Απλά μερικές φορές μάλλον έχεις πολλά στο μυαλό σου και μπερδεύεσαι την ώρα που γράφεις, και μετά δε βγαίνει νόημα.

    Δεύτερο: πάμε ένα ένα σε αυτά που λες. Την επέμβαση στην Ουγγαρία τη θεωρώ γενικά δίκαιη, όπως τη θεωρούσε και το ΚΚ Κίνας, ωστόσο κουβάλαγε μέσα της σα δευτρεύουσα πλευρά και το μεγαλορώσικο σοβινισμό. Άλλωστε, δυστυχώς και μετά τη συντριβή των αντεπαναστατών αλλά και μέρους του λαού που από λάθη της λαϊκοδημοκρατικής εξουσίας πήγε μαζί τους, οι Σοβιετικοί εγκατέστησαν τον αρχιρεβιζιονιστή Γιάνος Κάνταρ. Άλλο λοιπόν Ουγγαρία, άλλο Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν. Γενικά πάντως, οι επεμβάσεις σε ανεξάρτητες χώρες δεν είναι καλό πράγμα, ειδικά στο σοσιαλισμό.

    Καμία επέμβαση των ΕΠΑ και της ΕΕ στον Τρίτο Κόσμο δεν εξωράισα, και αν είδες οι μαοϊστές ήταν οι μόνοι που πήραν τόσο καθαρή θέση υπέρ της Λιβύης και κατά της επέμβασης του ΣΑ του ΟΗΕ εκεί. Μόνο που δεν κρύβουν σαν και σας το ρόλο Ρωσίας - Κίνας στην επίθεση, αλλά τον αναδεικνύουν, ακριβώς γιατί τις θεωρούν ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ και από τους ΝΑΤΟϊκούς επεμβατιστές.

    Η επέμβαση των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν δεν είχε σε τίποτα να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν αποικιακός πόλεμος εξοντωτικού τύπου και κάθε δύναμη που τους πολέμησε, ακόμα και η πιο καθυστερημένη ισλαμική, έπαιξε έναν αντικειμενικά προοδευτικό ρόλο. Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλατε φασιστικά και χωρίς πειθώ - διαπαιδαγώγηση του λαού τον εκδυτικισμό, έκανε την αφγανική κοινωνία να αναδιπλωθεί στο Μεσαίωνα. Δράσατε δηλαδή σαν κοινοί προβοκάτορες και σοσιαλιμπεριαλιστές που είστε (οι σοβιετικοί εννοώ)!

    Η εισβολή των ΕΠΑ στο Αφγανιστάν ήταν άδικη, αλλά στην αρχή ο πόλεμος ήταν άδικος και από τις δύο πλευρές, γιατί οι Ταλιμπάν δεν παρέδιδαν το Λάντεν. Βέβαια, είχαν δίκιο στο ό,τι οι Αμερικάνοι δε τους έδιναν στοιχεία για την ενοχή του. Πάντως σήμερα, η αντίσταση των Ταλιμπάν στην αμερικάνικη κατοχή είναι απόλυτα δίκαιη και το σύνθημα "έξω οι Αμερικάνοι από το Αφγανιστάν" που ρίχνει ο πατριώτης και αντικειμενικά αντιιμπεριαλιστής Μουλάς Ομάρ πολύ σωστό, ενώ οι Ταλιμπάν είναι και αντιΡώσοι και αντιΙρανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεωργία: οι ΕΠΑ δεν έσπρωξαν καμία Γεωργία - αυτά τα λένε οι καθοδηγητές σου και τα αφεντικά τους οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές. Η Ρωσία, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, έκανε το εξής: επειδή σε κάθε χώρα που έφυγε από την ΕΣΣΔ, υπήρχαν ρώσικες μειονότητες (από τότε που όλα ήταν ένα κράτος), σε κάθε χώρα έφτιανε και ένα αυτονομιστικό κίνημα, για να την εκβιάζει: άμα δεν κάνεις ό,τι σου λέει ο Πούτιν, σου κόβω ένα κομματάκι. Στη δε Αμπχαζία και Ν. Οσσσετία, δεν ήταν καν Ρώσοι, αλλά πήγε ο Πούτιν και τους έβγαλε ρώσικα διαβατήρια (!!) για να έχει το δικαίωμα μετά να επέμβει(!) για την προστασία τους (!!!!). Ό,τι έκανε ο Χίτλερ με τη γερμανική μειονότητα στη Σουδητία της Τσεχοσλοβακίας το 1938, κύριε κνίτη, που φτιάχνεσαι με το να διαμελίζονται χώρες και μου κάνεις και τον κομμουνιστή.
    Ο πόλεμος της Γεωργίας με τις ρωσόδουλες συμμορίες σε Αμοχαζία και Ν.Οσσετία ήτνα δίκαιος και εσωτερική της υπόθεση. Η Ρωσία, μια υπερδύναμη, μπήκε και μακέλεψε μια μικρή περήφανη χώρα, την πατρίδα μάλιστα του μεγάλου Στάλιν και του διεθνιστή Μπέρια (δεν έχει σημασία, απλά το θυμήθηκα). Όποιος δε δέχεται την απλή αυτή αλήθεια, δεν είναι ούτε καν δημοκράτης, όχι μαρξιστής. Κριτική στο ΝΑΤΟ μπορείς να κάνεις και πολυ σωστά θα έκανες για το ό,τι ΠΟΥΛΗΣΕ τη Γεωργία για να συνεχίσει τις βρωμοδουλειές του με τη ρώσικη υπερδύναμη.

    Στη Γιουγκοσλαβία του 1991 τώρα: νομίζω τα έχουμε ξαναπεί, αλλά δεν πειράζει. Το 1945 η αντιφασιστική λαϊκή Γιουγκοσλαβία φτιάχτηκε σαν ομόσπονδο κράτος 6 λαϊκών δημοκρατιών (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Μακεδονία). Κάθε ένα από αυτά είχε δικαίωμα αποχώρησης και κρατικής ανεξαρτησίας όποτε το ήθελε. Αυτό το δικαίωμα χρησιμοποίησαν Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Μακεδονία. Και όλες (πλην της Σλοβενίας, που είχε μόλις 18 νεκρούς και της Μακεδόνίας, που την ανέλαβαν οι Έλληνες φασίστες Σαμαράδες, Παπανδρέου και Δαμανάκηδες και τα σωβίνια) δέχτηκαν τη βία του σέρβικου ρωσοκινούμενου φασισμού.
    Είδες εσύ Κροάτη φαντάρο ή Βόσνιο στη Σερβία;; Έκοψε καμιά Σλοβενία ή Μακεδονία κομμάτι από τη Σερβία;; Αντίθετα οι Σέρβοι κατέλαβαν το 1/3 της Κροατίας και τα 3/5 της Βοσνίας και σφάζανε χωρίς έλεος για τη "Μεγάλη Σερβία" (κατά το Μεγάλη Ελλάδα, Μεγάλη Αλβανία κλπ.). Τι λιγνίτες μου λες και τι ανοησίες, λοιπόν;;
    Οι Κροάτες και οι Βόσνιοι διεξήγαγαν έναν δίκαιο εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο, οι Σέρβοι εναν άδικο, γενοκτονικό, εθνοεκκαθαριστικού τύπου.
    Δυστυχώς, στην Ελλάδα το τετρακομματικό συντονιστικό των ηγεσιών ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΛΑΝ και η φιλελεύθερη ηγεσία της ΝΔ (Μητσοτάκης), λόγω ρωσοδουλίας οι πρώτοι και λόγω οπορτουνισμού οι μητσοτακαίοι, έλεγαν στο λαό τα πιο χυδαία ψέμματα και παρουσίαζαν μια εικόνα επιπέδου ΓΚΕΜΠΕΛΣ για τον "υπέροχο σέρβικο λαό που αγωνίζεται" κλπ.
    Εν τω μεταξύ, οι Σέρβοι δεν είχαν ποτέ τριβές σοβαρές τριβές με τη Δύση ή την Ευρώπη, ώστε να τους "μισούνε" οι δυτικοί. Γι' αυτό εφευρέθηκε η θεωρία ότι τους μισούσαν λέει γιατί είναι "ορθόδοξοι, όπως οι Έλληνες και οι Ρώσοι". Κατάλαβες τώρα ποιανού το παιχνίδι έπαιξε ο ηλίθιος κανιβαλικός μεγαλοσέρβικος εθνικισμός;; Του Ορθόδοξου τόξου των Γκοραμπατσόφ - Γέλτσιν και των διαδόχων τους. Και φυσικά το ψευτοΚΚΕ σου δε θα μπορούσε να μην είναι με τους σφαγείς υποταχτικούς των μεγάλων αφεντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να ασκεί όποιος θέλει τα θρησκευτικά και λατρευτικά του δικαιώματα (και η Κανέλλη). Η διαφορά της Κανέλλη από τους Θιβετιανούς είναι ότι εκείνοι κυνηγιούνται σα τα σκυλιά γιατί αντιτίθενται έστω από μισοφεουδαρχικό, καθυστερημένο πατριωτισμό σε μια ανερχόμενη φασιστική υπερδύναμη που τους καταπιέζει, ενώ η Κανέλλη όχι μόνο δεν καταπιέζεται στην Ελλάδα, αλλά είναι στον πυρήνα της πιο βαθιάς εξουσίας, της φαιοκόκκινης διακομματικής φασιστικής (ηγεσίες ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ, Κουβέλης, Καρατζαφέρης - Χρυσή Αυγή, κλίκα Παπανδρέου - Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη - Λαλιώτη, κλίκα Σαμαρά - Καραμανλή - Σιούφα).

    Εγώ ξέρω τις σχέσεις του Δαλάι Λάμα με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Εσύ θα μας καταγγείλεις ποτέ, έστω για τα μάτια, τα ανείπωτα βασανιστήρια του κινέζικου προλεταριάτου από τους φίλους σου τους ανατροπείς του Μάο και της λαϊκής εξουσίας που το 1978 στρογγυλοκάθισαν στο σβέρκο του κινέζικου λαού, με τα χειροκροτήματα του ψευτοΚΚΕ και του "Κ"ΚΣΕ μεταξύ άλλων;;

    Τώρα έγινες και τροτσκιστής (που είσαι δηλαδή). Σαν το ΕΕΚ-Τροτσκιστές, που λέει ότι η κρατική ιδιοκτησία του Πούτιν στη Ρωσία είναι απομεινάρι του σοσιαλισμού και πρέπει να το προφυλάξουμε(!).

    Κέντρο της επαναστατικής θύελλας στον πλανήτη από το 1945 και δώθε είναι ανεπίστρεπτα ο Τρίτος Κόσμος, γιατί εκεί συγκεντρώνονται πιο οξυμμένα οι αντιθέσεις του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η Ευρώπη μπορεί να ξαναγίνει επαναστατικό κέντρο μόνο αν βρεθεί υπό συνθήκες ρώσικης στρατιωτικής κατοχής (το ίδιο και η Ιαπωνία αν βρεθεί υπό κινέζικη κατοχή).
    Α, και ξεκόλλα επιτέλους με αυτά τα ελληνορθόδοξα περί κοσμοπολιτισμού. Το τελευταίο που ηταν ποτέ οι μαοϊστές ήταν αστοί κοσμοπολίτες. Απλά ρώτα το γραμματέα της ΚΟΒας σου τη διαφορά διεθνισμού και κοσμοπολιτισμού, κι επειδή θα σου πει παρλαπίπες, έλα μετά από δω να τα ξαναπούμε.
    Υ.Γ. Ρε συ, στο "Δοκίμιο" που βγάλατε στο Ίντερνετ λέει (στο κεφάλαιο για το ΔΣΕ κλπ.) για ένα λαό που τον λένε μακεδόνικο. Εσύ δε μού ΄λεγες ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα;; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα... Και μια οργάνωση "Ιλιντεν" για τους Μακεδόνες, που τη διαλύσατε το 1957...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολύ καλη ιδεα να εκπολιτίστουν οι ταλιμπαν με διάλογο η με

    όποιον σωστό τρόπο, .εχεις καμία καλη ιδεα να την συζητήσεις

    μαζι τους ? Δεν προτείνω την επέμβαση ουτε πιστεύω σε σωτήρες

    Ε' δεν ειναι ομως δυνατόν να ισχυρίζεσαι προβοκατόρικο τον

    εκδημοκρατισμό τους θα μπορούσες να πεις άκαιρο αλλα προβοκατόρικο

    δεν αξίζει καν να απαντήσει κανεις..

    Παντός πολυ εύκολα δικεωλογεις επεμβάσεις (ουγγ.) 11/9 κτλ αντίθετα

    πολυ εύκολα και πρόχειρα καταδικαζεις αλλες

    Με λιγα λόγια οι περιφερειακή δράση της ρωσιας που μονο εσυ

    βλέπεις οτι θα γινει σχεδον παγκόσμια οχι καν στήριξη της δεν υπάρχει

    αλλα ουτε ανοχή.τωρα τι εντυπώσεις προσπαθείς να δημιουργήσεις

    με το φιλορωσοι που συχνα αναφέρεις οχι εγω αλλα κανενας άνθρωπος

    που χαίρει άκρας υγειας δεν το πιστεύει.

    Θα εχεις κάποιο λογο τον οποιο τον κρύβεις αλλα εισαι εκτος

    πραγματικότητας.

    Αντίθετος έχουμε να κάνουμε με εναν επαγγελματία δολοφόνο με ανάλογο

    παρελθόν παρόν που δεν το κρύβει μαλιστα και ανάλογο μέλλον που

    επίσης δεν το κρύβει .Μιλαμε για τον πλέον επικίνδυνο μηχανισμό που

    όμοιος του στον σύγχρονο κοσμο δεν υπάρχει .Και εσυ προσπαθείς να

    στρέψεις την προσοχή μας ανατολικά .Εδω τα πράγματα ειναι παράξενα

    και δεν ερμηνεύονται..


    Μια και έβαλες το μακεδονικό πάλι θα σου πω να βρεις ενα σημείο που

    λεω οτι δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα .Το θέμα ειναι πως το χειρίζεσαι

    και τι κίνδυνοι υπάρχουν την καθε φορα και πως μπορεί να εξελιχθεί το

    καθε τι .Βλέπεις πολλές ομοιότητες με τους Σουδήτες που ανέφερες .Αυτο

    ειναι εντελώς εξωπραγματικό.

    Θα σου θυμίσω οτι εύκολα η σταση του ζαχαριαδη με το "ανυποχώρητο"

    σκεπτικό σου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αντι-διεθνιστική οταν το 36

    άρχισε να εισάγει το εθνικό στοιχειό μιλάμε για εναν συμβιβασμό που η

    σκοπιμότητα παίρνει αλλες διαστάσεις ( ακολουθώ την σκεψη σου)

    Ειταν λάθος ,φυσικά οχι .Διοτι εδω ειχαμε να κάνουμε με μια έωλη και

    ανιστόρητη άποψη για ανεξάρτητη Μακεδονια - θρακη (σωστό ?)

    Και τις καταστροφικές απόψεις για το 22 που ηταν τα ιδια πρόσωπα( τα )

    Πουλιπουλος χαιτας και μαξιμος ( που πέρα απο τις λαθεμένες πολίτικες τους

    τα θεωρώ σεβαστά πρόσωπα αλλα μονο για παρέα )

    Η αντιδιαλεκτικη σου θεση στο Μακεδονικο ειναι ξεκάθαρα αριστερίστικη διοτι

    εαν δεν ειναι τέτοια τοτε ειναι αντι-Ζαχαριαδικη στο συγκεκριμένο θέμα .

    Υπάρχει περίπτωση κάποιος γραμματέας κοβ να δώσει τέτοιο χαρτάκι ???

    Ειμαι με τα "μπουνιά" ΚΚΕ αλλα σου εχω ξαναπεί εχω ενα βίτσιο να

    διαβάζω την ιστορια εξω-κομματικα και δεν ξερω αν ειναι παράδοξο

    αλλα αντι να δημιουργούνται αμφιβολίες τοσο επιβεβαιώνεται σε εμένα

    οτι αυτο το κομμα εχει παρελθόν παρόν και ακομα περισσότερο μελλον

    και δεν έφτασε τυχαία εν ετι 2011

    Ξέρεις πολλά ΚΚ με τέτοια διαδρομή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακεδονία θρακη ενα κρατος. Λεω οχι .

    Αλλο πράγμα μακεδονια μονη της αλλα εννοείτε χωρις αποσπάσεις.

    οπως θα μπορούσε να το δει κάποιος σαν την Κρήτη που ομως

    ειδες? υπήρξε κίνημα και χαριτολογώντας ακομα και σήμερα

    αναφέρονται ως "εξωτερικό"


    Για τον συμβιβασμό με τις αλλες "διαστάσεις" που σου γραφω

    εννοώ εσενα για τις υπερβολικές διαστάσεις που δινεις στα

    ζητήματα που θέλεις

    Με δυο λόγια η τωρινή σου θεση θα μπορούσε κάποιος να την

    συγκρίνει με αυτη του πριν το 36δηλ προβληματική

    (και απέναντι στους μακεδονες) που δίνει επιχειρήματα στα

    "κακα" παιδιά του σήμερα..

    ΥΓ

    Ασε που έπαιξε και λιγο με το μακεδονικο στον εμφύλιο και μετα

    καταλαβαίνοντας οτι έρχονται τα κύματα της ήττας και των παλιών

    λογαριασμών ..

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Και ποιος σε έχρισε ρε φιλαράκι εκπολιτιστή του Αφγανιστάν;; Ποιος έχρισε το Ρώσο σοσιαλ-ιμπεριαλιστή υπεύθυνο εκεί, να κάνει εισβολές και να μακελεύει, αφού πρώτα ο Ρώσος πρέσβης είχε βάλει να αλληλοσκοτωθούνε όλοι οι αρχηγοί φραξιών μέσα στο "Λαϊκοδημοκρατικό" ρωσόδουλο κόμμα που πήρε με πραξικόπημα την εξουσία το 1978. Τι Ταλιμπάν λοιπόν μου τσαμπουνάς;; Ο τρόπος με τον οποίο βγήκε η μπούργκα με την εξωτερική βία του Ρώσου καταχτητή έκανε την αφγανική κοινωνία να αναδιπλωθεί από αντίδραση στο μεσαίωνα. Αυτό σου είπα.

    Τι περιφερειακή ρε μεγάλε, θα μας τρελλάνεις;; Σού 'χω πει, εδώ δε μιλάς με όρους Παπαρήγα. Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πολεμικές συμμαχίες με Βενεζουέλες, οικονομικοί άξονες με Βραζιλία και Ινδία, παιχνίδι στη Βόρεια Αφρική, στην Ελλάδα με τους χαφιέδες όλων των ηγεσιών, στην Αμερική με ρεύματα μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και με ακροδεξιούς συνομωσιολόγους μες στους Ρεπουμπλικάνους, στη Γερμανία με τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες που είναι πάντα από υφεσιακοί μέχρι και χαφιέδες της Ρωσίας (Σρέντερ), ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ο Άξονας με Κίνα και Ιράν, τα παιχνίδια στην Αρκτική, οι απειλές στην Ιαπωνία στον Ειρηνικό, οι ενεργειακοί εκβιασμοί της Ευρώπης, η στρατηγική σχέση με τον Ερντογάν... ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ Ή ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ;; ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ κύριε κνίτη;

    Με το μακεδονικό δε τα έχεις κάνει σαλάτα: σου είπα εγώ ρε φίλε πουθενά ότι μιλάω για απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης;; Τι προβοκάτσιες είναι αυτές;; Πολύ σωστά έκανε ο Ζαχαριάδης και η ΚΕ του ΚΚΕ που το 1935 αλλάξανε τη γραμμή για το μακεδονικό από Ενιαία Μακεδονία Θράκη σε ισοτιμία για όλες τις μειονότητες μέσα στην Ελλάδα. Η προηγούμενη θέση ήταν διεθνιστική, αλλά η πραγματικότητα της ομογενοποίησης των πληθυσμών στη Βόρεια Ελλάδα από τις ανταλλαγές πληθυσμών, την είχε κάνει να είναι παρωχημένη. Οι θέσεις του Πουλιόπουλου, του Χαϊτά και του Μάξιμου για το μακεδονικό ήταν διεθνιστικές, δε θυμάμαι να είχαν πρόβλημα με αυτό (ο Κορδάτος είχε και γι' αυτό αποχώρησε από το ΚΚΕ). Άλλα ήταν τα οπορτουνιστικά λάθη των 3 αυτών, "αριστερά" και λικβινταριστικά - δεξιά των Πουλιόπουλου - Μάξιμου και δεξιά του Χαϊτά (ήταν μπουχαρινικός).

    Καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια σήμερα - Αναγνώριση όλων των εθνικών μειονοτήτων και των δικαιωμάτων τους με παράλληλη δημοκρατική ενότητα πλειοψηφικού και μειονοτικού πληθυσμού για να μην ανάβουνε σωβινιστικές φωτιές - κύριος εχθρός ο σωβινισμός του κυρίαρχου έθνους. Αυτή είναι η προλεταριακή διεθνιστική και τελικά και η αριστερή δημοκρατική θέση. Τα άλλα που λες είναι όπως πάντα ένα απίστευτο μπερδεμένο κουβάρι όπου τελικά δεν καταλαβαίνω για τι πράγμα με κατηγορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε όλους αυτους τους μηχανισμούς μετέχουν οχι 1 2 η"3χωρες αλλα πανω

    απο δεκα με δύναμη που τους επιτρέπει να επηρεάζουν,και πολλές αλλες

    σε δεύτερους ρολους

    Εχεις καταλάβει πολυ καλα οτι δεν συμφωνώ σε κανενός είδους επεμβάσεις

    αλλα εσυ επιμένεις αξιωματικά με το ζορι οτι ειναι ετσι.

    Δεν μπορώ ομως σε καμία περίπτωση να θεωρήσω άλλους ως τους βασικούς

    υπευθύνους εκτος απο τις ΗΠΑ .Θα ηταν ύβρη απεναντι στα εκατομμύρια

    θυματα τους και σε αυτους που τους περιμένει να γινουν και αυτοι με την

    σηρα τους θύματα.


    Η διάφορα μας που δήθεν δεν καταλαβαίνεις ειναι στο ποιος ειναι ποιο

    επικίνδυνος ,εγω λεω ΗΠΑ εσυ Ρωσια και το εκμεταλλεύεσαι για να

    μου πεις οτι ειμαι φιλορωσος και κινεζος (αυτο και αν ειναι).

    Ρε ακομα σφαζουν στο αφγανισταν στο ιρακ και οχι μονο και ειναι

    υπεύθυνοι για τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που αφου τσάκισε(αν υπήρχε ποτε)

    το κρατος πρόνοιας στις ΗΠΑ τώρα το εξάγουν και στην Ευρώπη(Μεροπη) .

    Τα ρουβλια εξόντωσαν την λατινική αμερικη η το δολαριο .


    Εσυ δεν λες οτι η τωρινή επέμβαση στο αφγανισταν ηταν δίκαιη αρχικά,αυτο

    το δικαίωμα μου λες εσενα ποιος σου το έδωσε ?

    Την Παλαιστίνη το Ισραήλ τα γνωρίζεις .Και για τα Βαλκάνια που λες παραπάνω

    είχαμε η δεν ειχαμαι αλλαγή συνόρων Ε¨?

    Εσυ παλεύεις με τον λιακοπουλο και το λαος για το ξανθο γένος καλη επιτυχία.

    Και δεν ειμαι φιλορωσος ειμαι αντιαμερικανός.Με έπρηξες...τραχανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1. Οι ΕΠΑ, ειδικά μετά την ήττα τους από το βιετναμέζικο λαό μπήκαν σε διαδικασία αμφισβήτησης του κύρους τους σαν υπερδύναμης. Από το 1979, μολονότι συνεχίζει να ισχύει το σύνθημα κάτω οι δύο υπερδυνάμεις, το βάρος πρέπει να δίνεται στη Ρωσία. Κι ειδικά μετά το 1991, όπου η Ρωσία υποδύεται σε όλη τη Γη την πεθαμένη ή τον ψόφιο κοριό, ενώ εκπονεί την πιο επιθετική στρατηγική όλων των εποχών, πρέπει εντελώς κατά προτεραιότητα να χτυπιέται αυτή.

    Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι;; Ότι εγώ σε αντίθεση με αυτά που λες, καμία επέμβαση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δε θεωρώ δίκαιη (με εξαίρεση τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση του 1995 στη Βοσνία κατά των Σερβοβόσνιων εθνοεκκαθαριστών του Κάρατζιτς) ούτε θεωρώ ότι έκανε καλό στους λαούς. Εσύ αντίθετα, κι ας εξανίστασαι ότι δεν θες καμιά επέμβαση, εφ' όσον είσαι ψευτοΚΚΕ, υπερασπίζεσαι τις εισβολές της Ρωσίας (εκτός αν είσαι δημοκράτης και αντιιμπεριαλιστής, οπότε θα έφευγες από αυτό το φασιστικό κόμμα). Ποτέ δεν είπα ότι η αμερικάνικη επέμβαση στο Αφγανιστάν ήταν δίκαιη στην αρχή, είπα ότι είχαν μια πλευρά άδικου και οι Ταλιμπάν που δεν έδιναν το Λάντεν.

    Σήμερα παντού στον κόσμο πρωτοπορία της αντίδρασης δεν είναι οι όντως αντιλαϊκοί νεοφιλελεύθεροι αλλά οι σφαγείς κρατικοφασίστες, σα φασιστικές ρωσο-κινεζόφιλες διχτατορίες και βοναπαρτισμοί στον Τρίτο Κόσμο και κυρίως σαν ισλαμοφασισμός (γιατί ακόμη και οι ρωσόφιλες διχτατορίες έχουν και μια αντιρώσικη εθνικιστική πλευρά βλ. Συρία - Άσαντ που τώρα του κάνουν εξέγερση από τα δεξιά οι ναζήδες ή Λευκορωσία - Λουκασένκο ή Βόρεια Κορέα - Κιμ Γιονγκ Ιλ, που επίσης δε τους γουστάρουν οι Ρώσοι ναζήδες).
    Τη Λατινική Αμερική όντως την φρέναραν και την πισωγύρισαν οι αμερικανοκίνητες φασιστικές διχτατορίες, αλλά ΣΗΜΕΡΑ ο βασικός κίνδυνος είναι οι ψευτοαριστερές βοναπαρτιστικές εξουσίες που είναι κόκκαλο φιλορώσικες και φιλοκινέζικες, με επικεφαλής τον Τσάβες και το Ραούλ Κάστρο(που όμως τώρα έχει προβλήματα υγείας και είναι άγνωστο ποιος θα τον διαδεχτεί).
    Παλαιστίνη, Ισραήλ, Λιακόπουλο και ξανθό γένος, πάλι δε σε κατάλαβα. Δεν πειράζει. Υγεία.
    Και τραχανάς είσαι και φαίνεσαι, κνιτάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προβλήματα υγείας έχει ο Τσάβες εννοώ, όχι ο Ραούλ Κάστρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο γάιδαρος πετάει ? Άμα ειναι Ρωσος πετάει και κανει

    και τούμπες.

    Ε"αμα εχει ωρα βλέπει και τηλεόραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να τα μας τωρα μου πουλάει και αγριάδα ο ναυτοπροσκοπος

    λεγε με και κνιτουλη μου φτανει που ξέρω εγω


    Δε μου λες κυρ-διεθνηστουλη θυμήθηκες και την Κουβα! Το

    πρόβλημα ειναι οτι θυμίζοντας υην κουβα θυμόμαστε και

    το εμπάργκο τις επεμβάσεις τους ψεκασμούς την απαγόρευση

    διπλωματικών σχέσεων των φιλων σου αμερικανων και την

    φιλιπηνεζα τους.

    Βρε άγριε την ωρα που ξεσκίζουνε τον κοσμο όλο και συγκεκριμένα

    την ευρωπη σου τα ίδια τραπεζικά τραστ ΗΠΑ ΕΕ εσυ μας λες

    κοιτα ανατολικα πρώτος εχθρος η ρωσια που της έκανε κολπα

    μεχρι και η ντορα με τα πυραυλικά στην Πολωνία .Ρε μπας και

    εισαι πύραυλος ?τσιριμοκιζεις το ξερεις .

    Τι δεν καταλαβαίνεις οταν μιλάμε για ΗΠΑ ΕΕ και σου λεω

    Ισραήλ Παλαιστίνη θελει εξήγηση ?



    Και μην κανεις τον ψόφιο κοριό οι φιλοι σου απελευθερωτες

    άλλαξαν για πρώτη φορά μετα τον μεσοπόλεμο ΣΎΝΟΡΑ

    στην ευρωπη ενα "κρατος" που το είπαν ΚΟΣΟΒΟ το ξερεις !.

    Που αν δεν γινόταν η πρώτη επέμβαση δεν θα γινόταν αυτη

    του κοσοβου

    Οσο για το κύκνειο άσμα της αμερικανας στο βιετναμ που λες,

    οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί έγιναν πολλαπλάσιοι μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έγραψες αυτο

    Υ.Γ. Ρε συ, στο "Δοκίμιο" που βγάλατε στο Ίντερνετ λέει (στο κεφάλαιο για το ΔΣΕ κλπ.) για ένα λαό που τον λένε μακεδόνικο. Εσύ δε μού ΄λεγες ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα;; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα... Και μια οργάνωση "Ιλιντεν" για τους Μακεδόνες, που τη διαλύσατε το 1957...

    Πολυ καλή ιδέα για δες το αλλιώς εσυ δεν μου έλεγες οτι το ΚΚΕ το έκρυβε τι έγινε τωρα στο δοκίμιο ? τελικά το ΚΚΕ τι λέει υπάρχουν Μακεδονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1. Η Ντόρα πήγε να κάνει αυτό που εσύ αποκαλείς "τσιριμονιές" δεχόμενη τη σημασία της ανάπτυξης της αντιπυραυλικής ασπίδας (που για μένα είναι ένα καλό πράγμα για την άμυνα της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία) και ο "ρώσος" Καραμανλής την άδειασε με τον πιο ωμό τρόπο.

    2. Η αλλαγή συνόρων στο Κόσοβο και η απόσχισή του από τη Σερβία είναι έγκλημα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού. Ξέρεις ωστόσο ποιος κατέλαβε το αεροδρόμιο της Πρίστινα ψηφίζοντας στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφαση προτεκτορατοποίησης του Κοσόβου;;

    Ναι, κνιτάκο, η Ρωσία σου του φασίστα του Πούτιν, του Τζουγκάνοφ και του Ζιρινόφσκι. Η "αντιαμερικάνικη" - "αντίβαρο" - "εντάξει έχει τα ελάττωματάκια της αλλά βάζει φρένο στους φονιάδες των λαών" Ρωσία του Καρατζαφέρη, του Τσίπρα, του Κουβέλη και της Παπαρήγα (στα φανερά) και των Παπανδρέου - Σαμαρά (στα κρυφά).

    3. Μα τις αντιφάσεις σας αναδεικνύω, παλικάρι μου. Και δεν υπάρχει τέτοιο έθνος, αλλά τι να γράψεις για την 5η Ολομέλεια του '49 ή για την "Ίλιντεν";; Θα σε παίρνανε στο ψιλό αν τα αγνοούσες τελείως από την κομματική "ιστορία", αυτό το "αριστερό" σοσιαλφασιστικό έκτρωμα που τοιμάζονται να δημοσιέψουνε οι συνεργοί των Ρώσων στη δολοφονία του ΚΚΕ και του Νίκου Ζαχαριάδη.

    Α, και πού 'σαι, πρόσεχε με τους ναυτοπρόσκοπους γιατί θα γελάσει το παραδαλό κατσίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κοίτα ενα απο τα πολλά μου ελαττώματα ειναι οτι

    ξεχνώ να προσέχω (διαχρονικά)

    παντός το εκτιμώ ενας κνιτουλης ειμαι αλώστε


    Α¨και δεν με κατάλαβες δεν είπα τσιριμόνιες

    Τσιριμωκιζεις εκ"του Τσιριμώκου και αυτος πολλά

    τα έλεγε και δούλεψε για τους ιδιους πατρόνες με

    εσένα.μετα

    Αλλα και ενας αλλος(Κάουτσκι) που τον ήξερε απ εξω τον

    Μαρξ αλλα αυτο δεν τον εμπόδισε να γινει

    προδότης

    Και δεν είμαι ξεφτίλας να πουλάω "μαγκιές"απο απόσταση


    κουσιατε να ζνταροβιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρώτα πρώτα, ούτε εγώ σου πουλάω μαγκιές και όντως θα ήταν γελοίο μεταξύ άγνωστων μεταξύ τους φυσικών προσώπων να ανταλλάζονται απειλές. Άλλο ήθελα να πω, αλλά άσ' το...για άλλη φορά.

    Λοιπόν ο Τσιριμώκος δούλεψε για την ελλαδίτικη αστική τάξη και σε τελική ανάλυση και για το δυτικό ιμπεριαλισμό γινόμενος πρωθυπουργός του Βασιλιά στα Ιουλιανά (θα δημοσίεψω σε λίγες μέρες μια ανάλυση των τότε μαοϊκών της Αναγέννησης για εκείνη την εποχή).

    Ακόμη και για την ελληνική αστική τάξη να δούλευα ή για το δυτικό ιμπεριαλισμό, στο σήμερα θα ήμουν χίλιες φορές λιγότερο χειρότερος από τους συνειδητούς (Παπαρήγα) ή ασύνειδους (εσύ) χαφιέδες των ναζιστών σοσιαλιμπεριαλιστών, προδοτών του σοσιαλισμού κρατικο-μονοπωλιστών Ρωσίας και Κίνας. Αν δηλαδή ήμουνα ένας αφοσιωμένος χαφιές των ΕΠΑ ή της ΕΕ, στον πόλεμο που έρχεται θα πολεμούσα τουλάχιστο με την πλευρά των συμμάχων κατά του Άξονα.

    Τώρα τι χαφιές είμαι εγώ που λέω χοντρόπετσους μονοπωλιστές που ανοίγουν το δρόμο στο φασισμό τους ΕΕτζήδες και αλαζονική υπερεπεμβατική ιμπεριαλιστική υπερδύναμη τις ΕΠΑ, και εντελώς ξεφτιλισμένους, χωρίς χαρακτήρα, εθνική και δημοκρατική συνείδηση τους Έλληνες αστούς, μόνο εσύ το ξέρεις... Μάλλον τα αφεντικά μου με πληρώνουν για να τους βρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν μίλησα για χαφιέδες συνειδητούς αλλα εχεις πάρει ενα

    δρόμο παράξενο που δεν μπορώ να ερμηνεύσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοίταξε να δεις. Έχω ανεχτεί από σένα πολλές χοντράδες εδώ μέσα.

    Επιμένεις να απευθύνεσαι σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολιτικά σε αντιδιαμετρικά αντίθετη θέση από τη δική σου με όρους "νουθεσίας", "να τον διορθώσεις", "έχεις πάρει ένα δρόμο", "κοίτα πώς κατάντησες" και διάφορα άλλα εμετικά και σοσιαλφασιστικά.

    Πού ξέρεις ρε φίλε εσύ τη διαδρομή του καθενός, ποιο δρόμο ακολούθησε και ακολουθάει, πού πήγαινε και πού πάει;; Τι είσαι, ασφαλίτης, χαφιές ή μάλλον καγκεμπίτης του Περισσού;;

    Νομίζετε ρε κνίτες ότι με τέτοιες φτήνιες θα αποθαρρύνετε ένα κόσμο από τη βάση της ψευτοαριστεράς με πραγματικές αριστερές διαθέσεις να παρακουλουθήσει την αντι-σοσιαλφασιστική φιλολογία και αρθρογραφία;; Νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε στους αριστερούς αντισοσιαλφασίστες το σύνδρομο του "αστού", του "δεξιού" κλπ.;;

    Λάθος πόρτα χτυπάς φιλαράκο. Δεν υπάρχει πιο ακροδεξιό, πιο αντικομμουνιστικό πολιτικά ρεύμα από το σοσιαλφασισμό σου, από αυτό που εκφράζουν οι ηγεσίες της ψευτοαριστεράς, τα διάφορα ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ, ΝΑΡ και σία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κοίτα αν θελεις να με διώξεις απο το ιστιολογιο σου μια και

    εχεις ιδιοκτιτικη νοοτροπία μπορείς να το ζητήσεις.

    Ακάλεστος δεν παω πουθενά και εχω και αλλα να κανω

    δεν πρόκειται να πληξω

    Εγω προβοκάτσιες δεν καταδέχομαι να κανω.

    Τι θελεις μια συζήτηση χωρίς ισοτιμία με Γκεμπελικές

    πρακτικές να μου λες πετάει ο γάιδαρος και να σου λεω

    ναι.Και τι πρόβλημά εχεις εαν εισαι σίγουρος για αυτα που

    λες.Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ? Που δεν τον πολυ-βλεπω αλλα

    δεν θελω να σου χαλάσω την φαντασίωση.


    (τα παραπάνω καλύτερα να μην τα αναβάσεις γιατί

    δεν έχουν πολίτικο περιεχόμενο και δεν αφορούν άλλους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το δημοσιεύω, γιατί αν σου απαντούσα κρύβοντας το δικό σου δε θα έβγαινε νόημα για το μέσο αναγνώστη, που τόσο πολύ τον υποτιμάς επειδή δε σχολιάζει και τον θεωρείς μάλιστα "ανύπαρκτο".

    Φυσικά και θα ήταν βαρετότατη μία συζήτηση και θα σιχαινόμουνα κανένα γλυφτάρι που θα έμπαινε να γράφει "παιάνες"! Και όσον αφορά στο κατά πόσο είναι ανοιχτό το ιστολόγιο, σου λέω πως εδώ μέσα γίνονται ανεχτοί οι πάντες πλην ανοιχτών ναζιστών (δηλ. ακόμα και ένας χαζοσωβινιστάκος που βρίσκεται κατά λάθος στο ΛΑΟΣ δε θα κρυβότανε).

    Ακόμα περισσότερο δεν κρύβονται σχόλια ανθρώπων από τη βάση της λεγόμενης "αριστεράς". Δε σου ζητώ λοιπόν να φύγεις (εκτός κι αν δε θες να γράφεις, δε θα βάλω και το σκύλο μου να κλάψει, σε διαβεβαιώ). Απλά σου συνιστώ να γράφεις ΕΠ' ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ κι όχι να κάνεις ασκήσεις στο πώς θα με ψυχολογήσεις.

    π.χ. Γι΄ αυτά που λέει ο Δρουσιώτης στο άρθρο που δημοσίεψα σήμερα για το ρόλο των "αφεντικών" στην Κύπρο το '74 έχεις να πεις τίποτα;; Να κάνουμε δηλαδή πολιτικό διάλογο. Εκεί μάλιστα, να το φχαριστηθώ.

    Αλλιώς ν' αρχίσω και γω "α ρε κνιτάκο, κακομοίρη, που σε σέρνει η Παπαρήγα από τη μύτη", "τι κατάντια είναι αυτή ρε να είσαι ένα απλό ασύνειδο πρακτοράκι του Πούτιν" και σχόλια τέτοιου επιπέδου.

    Διάλογος θα είναι αυτός μετά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή