Ανασκάλεμα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ επιτίθενται βρώμικα στην κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ



Το βαθύ καθεστώς

Μεγάλη οργή και λύσσα έχει καταλάβει την ηγεσία του ψευτοΚΚΕ μετά το αντισοσιαλφασιστικό χαστούκι με το οποίο τη «φιλοδώρησαν» οι εργάτες της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» του Βόλου, μαζί με το συνδικάτο των φορτηγατζήδων, αλλά και όλη την κοινωνία της Μαγνησίας. Οι κνίτες απομονώθηκαν από το πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που σχεδόν ενστιχτώδικα συγκροτήθηκε στη θεσσαλική πόλη, ουσιαστικά στη βάση του τριπτύχου ψωμί – δουλειά – δημοκρατία. Δηλαδή, στη βάση να ζήσει το εργοστάσιο για να ζήσουν οι εργάτες και οι οικογένειές τους, όλες οι οικογένειες που ζουν από τη δραστηριότητά του (π.χ. των φορτηγατζήδων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών), και να μην επιβάλει κανείς απ΄ όξω και με το ζόρι τις μέθοδες πάλης των εργατών και του λαού. Κανένας κνίτης, κανένας τραμπούκος, κανένας φασίστας, κανένας εξωκοινοβουλευτικός «συμπαραστάτης» που απειλεί εργάτες στον Ασπρόπυργο «για το καλό τους» και επειδή δήθεν «είναι πολύ δεξιοί και φοβούνται το αφεντικό».

 

Η κρίση και ο αγώνας για επιβίωση της εργατιάς, του λαού, της χώρας, οδηγεί τα πράγματα στα άκρα τους, στις έσχατες συνέπειές τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι εργάτες του Βόλου δε βγήκαν στο ΠΑΜΕ από τα δεξιά αλλά από τα αριστερά, καταγγέλλοντάς το για φασισμό και ύπουλη προσπάθεια να κλείσει το εργοστάσιο. Δε το χτύπησαν δηλαδή με τη λογική ότι είναι πολύ «αριστερό» ή «προωθημένο στις μορφές πάλης», αλλά σαν καθαρά ακροδεξιά κατοχική αντεργατική δύναμη, που δε θα την άφηναν να παίξει με το ψωμί των παιδιών τους. Και δε την άφησαν.


Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο η γραμμή που έβαλε με την τελευταία της αφίσα για το βιομηχανικό σαμποτάζ, που κολλήθηκε ΚΑΙ στο Βόλο, η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Σχεδόν το 1/3 της αφίσας ήταν αφιερωμένο στις εξελίξεις στη «Χαλυβουργία Ελλάδος» σε Ασπρόπυργο και Βόλο – Βελεστίνο και στο πώς πρέπει, κατά την άποψη της ΟΑΚΚΕ, να σταθούν οι εργάτες απέναντι τόσο στο μέτωπο των σαμποταριστών ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ - κυβέρνησης, όσο και απέναντι στην εργοδοσία του Μάνεση.

 

Παράλληλα, όπως έγραψαν και στο τελευταίο φύλλο της «Νέας Ανατολής» οι συν. της ΟΑΚΚΕ, ήρθαν σε επαφή και μίλησαν με τους εργάτες της Χαλυβουργίας (σε Ασπρόπυργο και Βόλο), ζυμώνοντας δημοκρατικά την γραμμή του ενιαίου ταξικού δημοκρατικού μετώπου. Η αφίσα της ΟΑΚΚΕ έκανε μεγάλη εντύπωση στην πόλη του Βόλου, κολλήθηκε και στο ΕΚ Βόλου και έδωσε γερά επιχειρήματα στους εργάτες και στο σωματείο τους για να αντιμετωπίσουν τους σοσιαλφασίστες τραμπούκους κατεδαφιστές εργοστασίων ακόμα πιο στιβαρά.

 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η φυλλάδα που ο Περισσός τολμάει να ονομάζει με το όνομα της ιστορικής εφημερίδας του παλιού ΚΚΕ, ο ψεύτικος «Ριζοσπάστης», με την πένα κάποιου Θ.Λ., στην κυριακάτικη έκδοσή του της 22ας του Γενάρη, ξερνάει απίστευτη χολή κατά της ΟΑΚΚΕ, χωρίς φυσικά να την κατονομάζει και χωρίς, πολύ περισσότερο, να «ανασκευάζει» τα επιχειρήματα της αφίσας της. Μιλάει για κυπατζίδικες εμπνεύσεις και μηχανισμό του Μάνεση, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε χαχόλους. Ωστόσο, με εξαίρεση ένα τμήμα του σοσιαλφασιστικού, εντελώς σάπιου μηχανισμού αυτού του κόμματος, ακόμα και πλατιές επιρροές του ψευτοΚΚΕ, όπως σωστά σημειώνει η ΟΑΚΚΕ, είναι ψιλιασμένες για το τι θα πει κνίτικος φασισμός σε επίπεδο σπίλωσης, ψέματος, ανηθικότητας, τελικά αλητείας και παλιανθρωπιάς απέναντι σε όποιον αυτό το κόμμα θεωρεί αντίπαλό του.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη και ενάντια σε ανθρώπους που είναι κατά τα άλλα εντελώς μέσα στη σοσιαλφασιστική γραμμή του, αλλά που για κάποιο λόγο στην πορεία βρέθηκαν σε σύγκρουσή μαζί του στη γενική τακτική.

 

Για το ζήτημα της Χαλυβουργίας δε θα πούμε περισσότερα, καθώς εκτίθεται αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ.

 

Εκείνο ωστόσο που εξοργίζει και βγάζει από τα ρούχα του κάθε τίμιο άνθρωπο που έχει μια στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας του τόπου, είναι αυτή η ευκολία (που την έχει κάθε ναζιστής και φασίστας πλαστογράφος) με την οποία πετάνε αυτοί οι λακέδες του σοσιαλιμπεριαλισμού τις βρώμικες ρετσινιές στους αντιπάλους τους.

Ν. Καλούδης - Από τους ηγέτες του φλωρακικού ψευτοΚΚΕ
 

Μιλάμε για τους ανθρώπους (στα ηγετικά κλιμάκια) που έχουνε συνεργαστεί με όλη την παγκόσμια και ντόπια αντιλαϊκή αντίδραση από το 1956-1958 και δώθε, αποτελώντας οργανικό μέρος της. Το τι πουλήματα, τι συκοφαντίες, τι εγκλήματα έχουνε διαπράξει (σε πολλά από αυτά έχουμε αναφερθεί σε δημοσιέψεις του ΚΜ) οι καθοδηγητές του ψευτοΚΚΕ, είναι ασύλληπτο, και μάλιστα -ειδικά μέχρι το 1990- καθοδηγώντας μία βάση που πολλές φορές ήταν πραγματικά αριστερή στις διαθέσεις της (ακόμα έχει καλούς και αριστερούς ανθρώπους που το ακολουθάνε, πιο πολύ πλατιούς βέβαια παρά στο στενό κομματικό μηχανισμό του).

Οι πλαστογραφίες των σοσιαλφασιστών καταγγέλθηκαν
στη Μεταπολίτευση από την πραγματική ΣΕ της κατάληψης 
του Πολυτεχνείου 


 

 

Οι άνθρωποι είχαν τολμήσει  το Φλεβάρη του 1974 -εν μέσω χούντας- να σπιλώσουν π.χ. στην προβοκατόρικη φυλλάδα της κνίτικης Αντι-ΕΦΕΕ «Πανσπουδαστική Νο8» και από το ραδιοφωνικό σταθμό τους στο Βερολίνο ως πράχτορα της ΚΥΠ τον τότε μαοϊστή φοιτητή της ΦυσικοΜαθηματικής, στέλεχος της ΑΑΣΠΕ (φοιτητικής παράταξης του μαοϊστικού ΕΚΚΕ) Διονύση Μαυρογένη, που είχε καθοδηγήσει την πορεία των φοιτητών από τη Νομική στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973, ξεκινώντας την κατάληψη. Ο άνθρωπος κρυβόταν σε στάνη στην Κρήτη καταζητούμενος από μισή ντουζίνα υπηρεσίες και οι σοσιαλφασίστες, εν μέσω απριλιανού φασισμού, τον συκοφαντούσαν ως δήθεν «κυπατζή» που είχε σπουδάσει κιόλας «μαρξισμό – λενινισμό και ειδικές μεθόδους εξάρθρωσης αντιδιχτατορικών οργανώσεων». Πρόκειται για τους ίδιους που απειλούσαν να φέρουν τους οικοδόμους για να λήξει η «τυχοδιωχτική» κατάληψη την πρώτη μέρα.

 

Τα ίδια έκαναν σε όλη την Ελλάδα. Ενώ ήταν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην αντιχουντική αντίσταση (όση έκαναν ή μάλλον όση τους άφηνε η Ρωσία -που είχε ρίξει γέφυρες με τη χούντα- να κάνουν), βγαίνανε στις Γενικές Συνελεύσεις  των φοιτητικών συλλόγων στη Μεταπολίτευση στελέχη τους (που είχανε κάνει λούφα όλη την 7ετία)  και βρίζανε σαν προβοκάτορες φοιτητές της ΑΑΣΠΕ, της ΠΠΣΠ, άλλους κομμουνιστές και αριστερούς (πρώτα και κύρια τους μαοϊστές), που είχανε περάσει από τα φρικιαστικά βασανιστήρια και τα μπουντρούμια της ΕΣΑ και της Ασφάλειας

 

Είναι οι ίδιοι που σήμερα σφίγγουν το χέρι του αρχηγού του κόμματος των βασανιστών και των χουντοφασιστών, αλλά και των  κυπατζήδων, του ΛΑΟΣτζή Καρατζαφέρη. Αυτό θα πει κνίτικο θράσος.

 

Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν άφησαν απεργία που να μη σπάσουν και να μην πουλήσουν μεταξύ 1974-1981, αλλά και 1981-1985, τους ματσουκοφόρους Μαλάμηδες αστυνόμους του φοιτητικού κινήματος, τους θαυμαστές της Στάζι και του Αντρόποφ. Μιλάμε για τους ανθρώπους που διάλυσαν και υπονόμεψαν όλα τα πρωτοβάθμια ταξικά εργοστασιακά σωματεία, που αν είχαν ζήσει θα είχε ζήσει και η βιομηχανία αλλά και η ταξική οργάνωση της εργατιάς στη χώρα μας. Γι’ αυτούς που πούλησαν την αποχουντοποίηση στα πανεπιστήμια, μαζί με τα χειρότερα στοιχεία μες στο ΠΑΣΟΚ και στο «Κ»Κεσ., με αντάλλαγμα θέσεις βοηθών στην καθηγητική γραφειοκρατία, για να κάνουν εισοδισμό στο αστικό κράτος, να ελέγξουν και να διαλύσουν παιδεία και έρευνα.

 

Φίλοι των Σέρβων και Ρώσων φονιάδων της ηρωικής Βοσνίας και της μαρτυρικής Τσετσενίας, κολλητοί των ορθοδοξοφασιστών με τους οποίους βρήκαν γέφυρα την Κανέλλη, συνεργαζόμενοι με χουντικούς «πρέσβεις επί τιμή» και απριλιανούς σαμποταριστές δικαστικούς του ΣτΕ, ομιλητές σε συνέδρια των αξιωματικών (!) της αστυνομίας και απόστρατων καραβανάδων κλπ. κλπ. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε εδώ, τούτα έχουν γραφτεί και θα ξαναγραφτούν κάποια στιγμή πιο εκτεταμένα και λεπτομερώς.


Εκεί που καρφώνονται πάντα σε τελική ανάλυση, είναι στο ότι ποτέ, ούτε εκεί που το παίζουν καθοδηγητές του «ασυμβίβαστου ταξικού αγώνα», δε βάζουν ζητήματα εργατικού ελέγχου, ανόδου του επιπέδου συνειδητότητας της εργατικής τάξης στην πράξη. Φοβούνται πολύ και δε θέλουνε με τίποτα να εκφράζονται λέφτερα οι διαθέσεις, οι σκέψεις, οι εχτιμήσεις των εργατών, να πιστεύουν οι ίδιοι οι εργάτες στη δύναμή τους, στη δυνατότητά τους να διευθύνουν τελικά οι ίδιοι και την (κάθε) επιχείρηση και τελικά όλη την κοινωνία.

 

Θέλουν οι ίδιοι οι κνίτες να φτιάνουν απ’ τα πάνω τα συνθήματα, να επιβάλουν τις μορφές πάλης στους εργάτες, το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει και με ποιο τρόπο ο κάθε αγώνας, τους όρους της διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό φοβούνται τη μυστική ψηφοφορία, γιατί σαν κοινοί κακοποιοί θέλουνε να απειλούνε με ξύλο και να χτυπάνε στο φιλότιμο με τις κατηγορίες του «αστού» και του «δεξιού» όποιον εργάτη έχει άλλη άποψη από τη δικιά τους. Φυσικά δεν υπάρχουν πιο βαθιά αστοί και δεξιοί από τους ίδιους, ο σοσιαλφασισμός είναι ακροδεξιά μαύρη αντίδραση, με κόκκινο μανδύα.

 

Ποτέ σε συνδικάτο ή άλλο μαζικό φορέα που ελέγξανε, κιόλας από το 1974 (με τη βία, τη νοθεία και την γραφειοκρατική αποσάθρωση) δεν αφήσανε άλλη φωνή λέφτερη, πουθενά δεν επιτρέψανε την έκφραση άλλης, αντίθετης από τη δική τους, γνώμης. Αντίθετα, ξέρουν μονάχα να βρίζουν χυδαία, να συκοφαντούνε με ψευτιές και συχνά να σηκώνουν και το βρωμόχερό τους και να κοπανάνε. Αυτοί είναι οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ, η απόλυτη άρνηση των παλιών κομμουνιστών και του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ.

 

 Η επίθεσή τους στην ΟΑΚΚΕ, που έντεχνα αποσιωπάνε το όνομά της, είναι μιας μορφής (και από την πλευρά τους) αποδοχή του μαοϊκού «Κόκκινη Σημαία ενάντια σε Κόκκινη Σημαία»
. Πράγματι, σε τελική ανάλυση, αυτή είναι η μορφή της πάλης που θα καθορίσει το μέλλον αυτής της χώρας, και πιο βαθιά όλου του πλανήτη.

 

Το επαναστατικό προλεταριάτο, παίρνοντας μαζί του τα πιο φωτισμένα στοιχεία από όλες τις αντιιμπεριαλιστικές τάξεις, το δημοκρατικό λαό, θα νικήσει το σοσιαλιμπεριαλισμό και τα τσιράκια του. Η νομοτέλεια της κοινωνικής εξέλιξης δουλεύει εις βάρος του σοσιαλφασισμού.

 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση - απάντηση της ΟΑΚΚΕ στον ψευτοΡιζοσπάστη.

 

http://oakke.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html

 

 

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΑΚΚΕ


Στη σελίδα 16 του κυριακάτικου «Ριζοσπάστη», μέσα σε μια σειρά από σχόλια και ανταποκρίσεις  γεμάτα ψέματα που κρύβουν την πανωλεθρία του ψευτοΚΚΕ στο Βόλο στις 17 του μήνα (π.χ. ότι δεν δούλεψε το εργοστάσιο, ενώ δούλεψε κανονικότατα), βρίσκεται σε περίοπτη θέση και μάλιστα 2 φορές στην ίδια σελίδα, μια επίθεση λάσπης στην ΟΑΚΚΕ.

Συγκεκριμένα υπάρχει το εξής απόσπασμα:
«Ξάφνου πύκνωσαν οι «φίλοι των εργατών». Στην πόρτα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, μέσα από το τζάμι για να προστατεύεται, είναι κολλημένο ένα ΚΥΠατζίδικης έμπνευσης κείμενο με τίτλο «Βιομηχανικοί εργάτες σώστε τα εργοστάσια από τους σαμποταριστές». Το ίδιο κείμενο είναι αναρτημένο σε site που έχει μόνιμο αντικείμενο την αντιμετώπιση του ΚΚΕ. Αποσπάσματα του συγκεκριμένου κειμένου έγιναν δήλωση του γραμματέα του εργοδοτικού σωματείου του Μάνεση στο Βόλο και συνθήματα απ' αυτό το κείμενο αναρτήθηκαν επίσης για μερικά λεπτά σαν πανό στο εργοστάσιο του Βόλου. Για μερικά λεπτά, όσο δηλαδή χρειάστηκε να πάρουν οι κάμερες των καναλιών ένα πλάνο με τον άνθρωπο του βιομήχανου Μάνεση, τον γραμματέα του εργοδοτικού σωματείου να καταγγέλλει το ΠΑΜΕ». 

Δίπλα σε αυτό το κείμενο υπάρχει η παρακάτω φωτογραφία και κάτω από τη φωτογραφία η λεζάντα: «Η συμβολή του ΕΚ Βόλου ενάντια στην απεργία, συμπληρώθηκε με την προβοκατόρικη αφίσα που φιλοξένησε στα γραφεία του».

Στην ίδια σειρά σχολίων καταγγέλλεται παρακάτω για άλλη μια φορά η αφίσα, αλλά ονομάζεται ανακοίνωση μιας «δήθεν «κομμουνιστικής οργάνωσης» (που) διατάσει οι εργάτες να μείνουν μακριά από το ΠΑΜΕ»...

Οι γκεμπελίσκοι δεν αναφέρουν στο κείμενο τους ότι η αφίσα-ανακοίνωση που είναι κολλημένη στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου είναι αφίσα της ΟΑΚΚΕ (εκείνη ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ που σύντροφοί μας  κόλλησαν και στο Βόλο). Επίσης δεν αναφέρουν ότι το πανό που υψώθηκε στο εργοστάσιο στη διάρκεια του μεγάλου κάζου τους στις 17 του μήνα έγραφε: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ».

Από αυτό το πρώτο απόσπασμα του Ριζοσπάστη που παραθέτουμε παραπάνω οι αναγνώστες μας πρέπει να προσέξουν την φρασούλα : «μέσα από το τζάμι για να προστατεύεται».  Αυτή η φρασούλα σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι, αν ήταν έξω από το τζάμι, η αφίσα θα ήταν απροστάτευτη, δηλαδή οι τραμπούκοι του ψευτοΚΚΕ  θα την έσκιζαν ή θα την κάλυπταν, δηλαδή θα την έπνιγαν  όπως κάθε φορά κάνουν σε όποια φωνή τους καταγγέλλει και τους ξεσκεπάζει. Για να μπορούν να ασκήσουν τη βία τους στους όποιους «διαφωνούντες» οι γκεμπελιστές τραμπούκοι απευθύνουν πάντα στον αντίπαλό τους  μια κατηγορία που αν γινόταν πιστευτή θα τον έκανε αντιπαθητικό στις μάζες. Γι’ αυτό μιλάνε για «ΚΥΠατζίδικης έμπνευσης αφίσα».

Και αυτό το λένε οι γκεμπελιστές με ασύλληπτο θράσος, καθώς οι ίδιοι -και όχι η ΟΑΚΚΕ- είναι αυτοί που έχουν κομματικές οργανώσεις στην ΚΥΠ και σε όλα τα σώματα ασφάλειας, και βέβαια τις καλύτερές τους στο στρατό,  που παίρνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το κράτος, που μιλάνε υποχρεωτικά βάσει νόμου πολλές φορές καθημερινά σε όλα τα κρατικά κανάλια  και που τελικά έχουν δικιά τους αστυνομία τραμπούκων με κρατική έγκριση, ενώ δίνουν διαταγές και στην κανονική αστυνομία που απέναντί τους κάθεται προσοχή.

Κατηγορούν λοιπόν αυτοί που είναι εδώ και χρόνια τμήμα του πιο βαθιού κράτους  σαν κυπατζίδικη την ΟΑΚΚΕ, που είναι το κόμμα που το κρύβει όσο  μπορεί, που κυριολεκτικά  το φιμώνει όχι απλά το βαθύ κράτος, αλλά σύσσωμο το κυρίαρχο πολιτικό καθεστώς, γιατί σε όλα η ΟΑΚΚΕ είναι το αντίθετό του.

Γι’ αυτό το λόγο οι σοσιαλφασίστες δεν αναφέρουν ότι είναι η ΟΑΚΚΕ που υπογράφει την αφίσα. Όπως δεν αναφέρουν  τι έγραφε  το πανό των χαλυβουργών. Αυτοί  βέβαια δεν χρειάστηκαν την αφίσα της ΟΑΚΚΕ για να μάθουν  τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί οι τραμπούκοι-εισβολείς του ΠΑΜΕ που αποφασίζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, ενάντια σε αυτούς και που επιπλέον τους συκοφαντούν ασύστολα.  

Οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ δεν θέλουν δηλαδή να ακουστεί ότι είναι η κομμουνιστική ΟΑΚΚΕ που τους ξεσκεπάζει σαν αντεργατική δύναμη,  ούτε θέλουν να ακουστεί  ότι η κατηγορία που τους απευθύνουν για πρώτη φορά τόσο ωμά εργάτες είναι ότι είναι φασίστες. Και δεν θέλουν να ακουστεί ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί ξέρουν ότι είναι όλο και πιο αντιπαθητικοί  και απομονωμένοι στην εργατική τάξη  και ύποπτοι ακόμα και στις πλατιές τους επιρροές για το ότι δρουν και αντεργατικά και φασιστικά.

Στην πραγματικότητα αυτή η επίθεση στην ΟΑΚΚΕ και όλος ο ατέλειωτος αχταρμάς κειμένων που πιάνουν σελίδες ολόκληρες του κυριακάτικου «Ριζοσπάστη» αποκαλύπτουν ένα πράγμα: ότι το ψευτοΚΚΕ έχει μεγάλο πρόβλημα  μετά τις οργανωτικές και πολιτικές αποτυχίες του στο Βόλο, ειδικά μετά από εκείνη την παταγώδη στις 17 του Γενάρη όπου απομονώθηκε από ένα παλλαϊκό μέτωπο όλης της Θεσσαλίας εναντίον της σαμποταριστικής του πολιτικής. Και δεν απομονώθηκε γι' αυτά που κάνει τώρα αλλά γι’ αυτά που έκανε χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο όλες τις τρεις τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες έκλεισε σαν αιχμή  του δόρατος του βαθιού κράτους μια σειρά μεγάλα εργοστάσια και ερήμωσε πόλεις ολόκληρες, προετοιμάζοντας τη σημερινή εθνική χρεωκοπία.

Το ψευτοΚΚΕ είναι σε πανικό γιατί μόλις τώρα κατάλαβε ότι αρχίζει να έχει έναν μεγάλο αντίπαλο, που το ίδιο κατασκεύασε απέναντί του. Και αυτός ο αντίπαλος δεν είναι η αδύναμη ντόπια βιομηχανική αστική τάξη της Θεσσαλίας και δυο-τρεις βουλευτές που κατήγγειλαν την ωμή επίθεση του ενάντια στη χαλυβουργία του Βόλου. Το ψευτοΚΚΕ καταγγέλλει τις όποιες αντιστάσεις της αστικής τάξης της Θεσσαλίας -και μόνο αυτής γιατί η υπόλοιπη έκανε μόκο ως τώρα- κυρίως για να φανεί το ίδιο σαν τάχα εργατικό κόμμα που είναι θύμα της επίθεσης του κεφάλαιου ενώ είναι, σε επίπεδο ηγεσίας, ένας ελεεινός υπάλληλος του γιγαντιαίου ρωσοκινεζικού κρατικομονοπωλιακού κεφάλαιου και του πιο κομπραδόρικου κομματιού του ελληνικού κεφάλαιου.

Αυτός ο υπάλληλος, το ψευτοΚΚΕ, έχει σαν αντίπαλο του την βιομηχανική εργατική τάξη και τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό που βλέπουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλία τόσο μαζικά αυτό το κόμμα σαν εχθρό, επειδή μόλις τώρα τους χτυπάει ανοιχτά και -πάνω στην ανεργία- για να τους ρίξει στην ανεργία.


Γιατί τώρα μόλις αρχίζουν να ξυπνάνε από τον λήθαργο του οικονομισμού της κρατικής υπαλληλικής ελεημοσύνης στον οποίο τους είχαν ρίξει επί δεκαετίες οι ψευτοταξικιστές ρωσόδουλοι όταν γκρέμιζαν τα εργοστάσια. Γι’ αυτό στάθηκαν δίπλα στους χαλυβουργούς του Βόλου οι φορτηγατζήδες του Βόλου και κανένα  σωματείο του Βόλου δεν υποστήριξε τους τραμπούκους εκτός από τις σφραγίδες του ψευτοΚΚΕ. Έτσι έγινε και κολλήθηκε και διαφυλάχτηκε στο ΕΚ Βόλου η αφίσα της ΟΑΚΚΕ, μια από τις πιο σημαντικές στρατηγικά και καίριες πολιτικά που έχει εκδώσει ως τα σήμερα.

Πέρα από αυτήν την στρατηγική πλευρά του ζητήματος αυτό που έχει άμεσα και ζωτικά πολιτικά ανησυχήσει πολύ το ψευτοΚΚΕ είναι ότι η αποτυχία της ωμής επίθεσής τους στις 17 του μήνα για να κλείσουν τη χαλυβουργία του Βόλου τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση στον Ασπρόπυργο. Εκεί στην τελευταία από τις συνελεύσεις παρωδίες στις οποίες συμμετέχουν καμιά 150ρια από τους 400 χαλυβουργούς που πνίγονται και τρομοκρατούνται από ένα στρατό «συμπαραστατών» που κουβαλάει εκεί το σοσιαλφασιστικό μέτωπο ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ,  τόλμησαν και σήκωσαν τα χέρια τους 16 χαλυβουργοί, υποστηρίζοντας ότι θέλουν μυστική ψηφοφορία. Αυτό το έκαναν κόντρα στο ΠΑΜΕ που παράνομα και φασιστικά έβαλε σε ανοιχτή ψηφοφορία μπροστά στους τραμπούκους «συμπαραστάτες» το αν οι εργάτες θέλουν ή όχι μυστική  ψηφοφορία για να αποφασίσουν για το πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους(!).


Χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο
Η οργή της βάσης των εργατών του Ασπροπύργου ενάντια στο ΠΑΜΕ είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εκτεταμένη και πολύ πιο βαθιά από ποτέ και γι’ αυτό ελάχιστοι ανέβηκαν στις 17 του μήνα στο Βόλο. Τώρα το ψευτοΚΚΕ ξέρει ότι κινδυνεύει να νικηθεί στον Ασπρόπυργο ιδιαίτερα αν ενωθούν οι εργάτες του Βόλου και του Ασπροπύργου και σχηματίσουν ένα δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στους σαμποταριστές αλλά και ταυτόχρονα για να υπερασπίσουν τους απολυμένους της Χαλυβουργίας αν η εργοδοσία επιμείνει στις απολύσεις που έχει εξαγγείλει στον Ασπρόπυργο, δηλαδή αν επιχειρήσει να εκδικηθεί τους εργάτες για την προβοκάτσια που έκανε εναντίον τους ο σοσιαλφασισμός. 

9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ο διεστραμμένος ψυχικά κνίτης ή και εξωκοινοβουλευτικός (αυτοί άλλωστε είναι τα bulldog του ψευτοΚΚΕ στους "εργατικούς" του "αγώνες" και κατά βάθος είναι ερωτευμένοι με τον Περισσό) μπήκε στο blog, διάβασε, έκρινε, και με την ποιότητα αλλά και το "ταξικό" πάθος που τον διακρίνει, αποφάνθηκε: "Στο διάολο ρουφιάνοι".

      Τι μπόχα έχει μαζέψει ο σοσιαλφασισμός στις τάξεις, εκτός από καλούς αλλά παραπλανημένους ανθρώπους... Τό 'βγαλες το άχτι σου κνιτάκο;; Αν όχι, υπάρχουν κι άλλες μέθοδες εκτόνωσης, αλλά σ' αυτές (είμαι βέβαιος) έχεις ήδη εντρυφήσει...

      Διαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου βαθιά μεσα μου πιστεύω πως υπάρχουν κοινοί

    τόποι μεταξύ μας και γιατι οχι κάποια συνεργασία

    ΥΓ

    Μην βιαστείς να απαντήσεις πριν δεις την πρόταση μου ολοκληρωμένη

    Με τιμή

    Γιάννης Αλαφούζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο διονμιχ1 σε νέες περιπέτειες!!

      Ρε κνίτη, με απογοητεύεις! Μετά τόσες μέρες, θυμήθηκες να κατηγορήσεις το ΚΜ για συνεργάτη του Αλαφούζου;;

      Μέχρι να συνέλθεις από το Βόλο, περάσανε μέρες ε;; Τι να πεις...

      Τη διαλύσατε τελικά τη χώρα, βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου στην παραγωγή 489 καθαρά και κάτω των 25 ετών 440 καθαρά.

      Που είναι το ΠΑΜΕ ρε μεγάλες να μας δώσει 1400 βασικό μισθό, "κόντρα στη συναίνεση και στο συμβιβασμό";; Πού είναι το "ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα" στους χώρους δουλειάς να αντισταθεί στην κυβέρνηση, στα αφεντικά και στο φτώχεμα;;

      Αλλά ναι ξέχασα τι δουλειά έχει το ΠΑΜΕ να ασχολείται με συνδικαλισμούς και αφεντικά... Στρατός της Ρωσίας για να κλείνει εργοστάσια ώστε να εξαρτηθούμε από το σοσιαλιμπεριαλισμό είναι, τι δουλειά έχει με εργάτες, μισθούς και δικαιώματα...

      Κάνεις και χιουμοράκι τρομάρα σου, την ώρα που πάνε το λαό στη γκιλοτίνα της πείνας και της δυστυχίας...

      Διαγραφή
  3. Δείτε βίντεο του κνίτη Σιφονιού που υποδέχεται τους χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο

    (Από http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1379699)

    Αίσχος στον Περισσό!

    ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!!Οι χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία κι ο κνίτης Σιφωνιός τους χειροκροτάει!!

    Δεν είναι αστείο ούτε όνειρο, είναι αλήθεια!! Δείτε το βίντεο

    http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χε νικησει αραγε η απεργια στον Ασπροπυργο αν ειχαν απεργησει και οι Βολιωτες; Ας μας το πει η ΟΑΚΚΕ που λεει "αλλά και ταυτόχρονα για να υπερασπίσουν τους απολυμένους της Χαλυβουργίας αν η εργοδοσία επιμείνει στις απολύσεις που έχει εξαγγείλει στον Ασπρόπυργο"

    πως αραγε; Θα δουλευουν κανονικα αλλα με κοκκινο περιβραχιονιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, εξυπνάκια, ναι, αν το είχαν αποφασίσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Όχι να πας εσύ με τον πραξικοπηματισμό σου να τους το επιβάλεις με το ζόρι.

    Κοινές συνελεύσεις, απεύθυνση στο λαό, δημοκρατία μες στο συνδικάτο. Αυτός ήταν ο δρόμος και όχι οι αποκλεισμοί του εργοστασίου του Βόλου από το σοσιαλναζιστικό στρατό σου.

    Τώρα τσάκισες τους εργάτες και τους άφησες έρμαιους στην εκδίκηση του Μάνεση, κοινώς κατέβασες εισήγηση λήξης της απεργίας χωρίς να έχεις εξασφαλίσει τη μοίρα των απολυμένων.

    Και μπαίνεις κι από πάνω και ειρωνεύεσαι... Φιλότιμο ντιπ ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις αφίσες αυτες τις κόλλησαν συντροφοι απο το βόλο ή απο την αθηνα που πηγαν μεχρι τον βολο; Υπάρχει γενικότετα οακκε στο βόλο; Γιατι μενω βόλο εδω και 4 χρονια ως φοιτητης και δεν ετυχε να βρω κανεναν που να ναι οακκε. Ενδιαφέρον θα ειχε μια συζητηση με οακκιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον από πάνω ανώνυμο φίλο

    Η ΟΑΚΚΕ πράγματι δεν έχει οργανωτική παρουσία στην πόλη του Βόλου. Έχει όμως αλλού στη Θεσσαλία. Τις αφίσες τις κόλλησαν σύντροφοι τόσο από τη Θεσσαλία, όσο και από την Αθήνα.

    Επειδή όπως καταλαβαίνεις, εδώ είναι δημόσιο μέσο, οπότε δε είναι μπορετό να γράφονται λεπτομέρειες, αν θέλεις μπορείς να επικοινωνήσεις κεντρικά με την ΟΑΚΚΕ είτε μέσω μέηλ είτε τηλεφωνικά, και να έρθεις σε επαφή για οποιαδήποτε συζήτηση θέλεις με συντρόφους είτε από τη Θεσσαλία είτε από την Αθήνα.

    Και πράγματι, μιας κι έχω το δικαίωμα να το λέω σαν εξωκομματικός κι εγώ (αν και στενός πολιτικός φίλος της ΟΑΚΚΕ) και δεν μετράει για αυτολιβάνισμα, έχει πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση με συντρόφους της ΟΑΚΚΕ...

    Γραφεία:
    Χαλκοκονδύλη 35
    104 32 Αθήνα
    Τηλέφωνο-Fax
    210-5232553
    Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info@oakke.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή