Ανασκάλεμα

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι αντεργάτες κατεδαφιστές εργοστασίων του ψευτοΚΚΕ διασπάνε και ποδοπατάνε τους χαλυβουργούς. Η τακτική κυβέρνησης - ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ και η «Χαλυβουργία Ελλάδος»



Το ΚΜ αναδημοσιεύει το κείμενο της τελευταίας αφίσας που κόλλησε πλατιά στην Αθήνα και σε μερικές ακόμη μεγάλες πόλεις της χώρας (και στο Βόλο) η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια αφίσα που με αφορμή τις εξελίξεις στο απεργιακό μέτωπο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» και τις αντεργατικές, δήθεν «ταξικές», ενέργειες των κνιτών εκεί, θέτει το ζήτημα της πάλης της εργατικής τάξης για τη σωτηρία των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που δέχονται τη σαμποταριστική επίθεση ενός ιμπεριαλισμού, αλλά και το ζήτημα της οργάνωσης της εργατικής τάξης απέναντι στα αφεντικά, για την επιβολή από την ίδια πρακτικών εργατικού έλεγχου στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ειδικά τώρα πάνω στην κρίση. Οι δύο αυτές πλευρές της πάλης είναι που θα επιτρέψουν στην εργατική τάξη πρώτα-πρώτα να επιβιώσει, και η ίδια και η χώρα, κι έπειτα να ηγηθεί της πάλης όλου του λαού για το γκρέμισμα της εκμετάλλευσης.


Ο αποκλεισμός με το έτσι θέλω στην κνίτικη γλώσσα λέγεται "απεργία"
Αναδημοσιεύουμε επίσης δύο κείμενα από το ιστολόγιο της ΟΑΚΚΕ, σε ό,τι αφορά στις συντονισμένες προβοκάτσιες ψευτοΚΚΕ – ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» στο Βόλο κατά των χαλυβουργών στο εκεί εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδας»,  αλλά και στην -με κρατικές και αστυνομικές πλάτες- φασιστική ενέργεια του ψευτοΚΚΕ να αποκλείσει -παρά τη θέληση των εργατών- το συγκεκριμένο εργοστάσιο την περασμένη Πέμπτη 12 του Γενάρη, με αφορμή ψευτοαπεργία που είχε καλέσει μόνο του με το γραφειοκρατικό κνιτοκρατούμενο κλαδικό σωματείο του μετάλλου της Μαγνησίας, δήθεν για συμπαράσταση στους απεργούς της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» του Ασπρόπυργου. Αυτό το κλαδικό σωματείο φέρει το όνομα του μεγάλου επαναστάτη, στελέχους και ήρωα του ΚΚΕ Μήτσου Παπαρήγα, βολιώτη, σιδερά στο επάγγελμα και γραμματέα της ΓΣΕΕ στα 1946, που εκπαραθυρώθηκε-δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια της Αθήνας στις 22 του Φλεβάρη του 1949, λίγο πριν τη δίκη του.


Ο ήρωας Μήτσος Παπαρήγας μιλά στον ΟΗΕ - 1947
Κάποιοι πέθαιναν στα χέρια της αστυνομίας, και κάποιοι την παίρνουν τηλέφωνο και οι μπάτσοι βαράνε προσοχές. Αυτό από μόνο του λέει τα πάντα. Το ψευτοΚΚΕ είναι -σήμερα- πολύ βαθύτερα ΚΡΑΤΟΣ (και παρακράτος) απ’ ότι είναι ο βιομήχανος Μάνεσης. Αυτό, ενώ το καταλαβαίνουν περίφημα πολλοί δημοκρατικοί άνθρωποι και άνθρωποι του λαού, που έχουνε ζήσει τους κνίτες στο πετσί τους και τους ξέρουνε καλά, δεν περιμέναμε φυσικά να το καταλάβει όλος ο εξωκοινοβουλευτικός συρφετός. Αυτός κρυφοθαυμάζει το ΠΑΜΕ και τη «δύναμή του», την «επιρροή του στους εργάτες», την «οργάνωσή του».


Σε αντάλλαγμα γι’ αυτό τον ανυπόκριτο θαυμασμό, το ΠΑΜΕ έχει παραχωρήσει στους θλιβερούς αυτούς μικροαστούς το ρόλο του να τραμπουκίζουν και να γιουχάρουν όποιον εργάτη της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου προκρίνει άλλη συνδικαλιστική τακτική από εκείνη του ΠΑΜΕ για την απεργία στις Γενικές Συνελεύσεις. Νιώθουν οι ψευτοεπαναστάτες αυτοί μισοδιανοούμενοι του εξωκοινοβούλιου τόσο δέος που βλέπουν για πρώτη φορά ζωντανό εργάτη με ροζιασμένα χέρια, αυτόν για τον οποίον μιλούσαν για χρόνια στα αμφιθέατρα, στα γραφεία και στα «στέκια» τους, που δε βλέπουνε πέρα από τη μύτη τους, ενώ συμμετέχουνε ενεργά στην προσπάθεια του σοσιαλφασισμού να μετατρέψει την απεργία αυτή (ήδη τα έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό) από μάχη ενάντια στο βιομήχανο Μάνεση πάνω στο συγκεκριμένο (δηλαδή στους όρους εργασίας των εργατών, αμοιβή, μείωση ή όχι ωρών κλπ.), σε απεργία – ατραξιόν μέχρις εσχάτων άσχετα από τα αιτήματα, τις διαθέσεις και τα συμφέροντα των χαλυβουργών, που αφ’ ενός να λειτουργεί σα πόλος συνδικαλιστικής συσπείρωσης γύρω από το σοσιαλφασιστικό γραφειοκρατικό έκτρωμα ΠΑΜΕ, αφ’ ετέρου, αν μπορέσει, να χτυπήσει τόσο στρατηγικά τη Χαλυβουργία Ελλάδος, που να την κλείσει κι έτσι να επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στη χώρα και στο λαό προς όφελος του σοσιαλιμπεριαλισμού, αφού είναι από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες που έχουν μείνει στην Ελλάδα.


Αυτό δεν έχει να κάνει με την αλληλεγγύη που εκφράζουν απλοί άνθρωποι του λαού προς τους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου που απεργούνε (και που αξίζουν κάθε σεβασμού για το γεγονός ότι έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά σε εποχές σκληρής ανεργίας), και που πολλές φορές, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει και την πολύ συγκινητική πλευρά της. Ακόμη και αυτή η αλληλεγγύη καναλιζάρεται κατάλληλα από το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ και το ΣΥΝ, ώστε να λένε στους εργάτες: «Συνεχίστε μέχρι θανάτου. Όλη η τιμή της εργατιάς κρίνεται από σας», τη στιγμή που ο Μάνεσης ήδη έχει υποχωρήσει σχεδόν σε όλα και οι εργάτες έχουν ουσιαστικά νικήσει. Κι όχι μόνο, αλλά ψευτοΚΚΕ – εξωκοινοβουλευτικός συρφετός – αναρχισμός, με την ηγεμονία του πρώτου, έχουν οργανώσει εκστρατεία διάσπασης των εργατών Ασπροπύργου, Βόλου και Βελεστίνου, αντί να τους ενώνουν και ενοποιούν απέναντι στο Μάνεση, ώστε να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, όπως θα έκαναν αν ήταν πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και του λαού.


Λένε «απεργοσπάστες» τους εργάτες του Βόλου, λες και οι άνθρωποι πήραν ποτέ απόφαση για απεργία ή λες και πρέπει να εκτιμούν την  κατάσταση της επιχείρησης και το τι θα πράττουνε κάθε φορά, με βάση τα κριτήρια των κρατικο-επιχορηγούμενων πρακτόρων της Μόσχας  που κατοικοεδρεύουν στον Περισσό και που γκρεμίζουνε μαζί με την άλλη υπηρεσία του Κρεμλίνου, το ΣΥΝ, καθώς και με τους σοσιαλφασιστικούς πυρήνες μες στο κράτος και μες στα κλασσικά αστικά κόμματα, ό,τι έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτό τον τόπο.

Η αποτυχία πάντως του αντεργατικού πραξικοπήματος του ψευτοΚΚΕ την Πέμπτη στο Βόλο είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα. Η εργατική τάξη είναι η τάξη που θα τραβήξει -παγκόσμια- την κοινωνία στην πρόοδο και στο φωτεινό μέλλον. Σιχαίνεται και δεν ξεχνάει ποτέ αυτούς που θέλουν να την ταπεινώνουν, να την ποδοπατάνε, να την υποτιμάνε και να τη βρίζουν. Ας το θυμούνται καλά αυτό οι τραμπούκοι του ψευτοΚΚΕ και όλου του σοσιαλφασιστικού συνεχούς, που ακολουθεί και βοηθάει το τελευταίο στις αντεργατικές βρωμιές του.





ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΟΤΕΡ

Κυβέρνηση - ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ χτυπάνε όσα δεν ανήκουν στο ανατολικό κεφάλαιο ενώ προστατεύουν τα φιλικά τους κάτεργα.  Η αντεργατική τακτική τους στη χαλυβουργία.

Η βα­θύ­τε­ρη αι­τί­α της ελλη­νι­κής χρε­ω­κοπί­ας και της πεί­νας του λα­ού δεν εί­ναι η κρα­τι­κή δια­φθο­ρά, όπως λέ­ει ο Πα­παν­δρέ­ου. Η Κί­να έχει με­γα­λύ­τε­ρη δια­φθο­ρά αλλά εί­ναι υπερπλεονασματική. Ού­τε εί­ναι η αι­τί­α οι δα­νει­στές όπως λέ­νε τα ψευ­τοΚ­ΚΕ-ΣΥΝ και ο Σα­μα­ράς, από­δει­ξη ότι η υπερ­χρε­ωμέ­νη Ιρλαν­δί­α μειώ­νει το χρέος της. Οι δα­νει­στές χτυπάνε πα­ντού τη φτω­χο­λο­γιά, όμως μό­νο εδώ χτυ­πιού­νται και κα­τα­στρέ­φο­νται σχε­δόν οι πά­ντες.



Η βα­σι­κή αι­τί­α της ελλη­νι­κής χρε­ω­κο­πί­ας εί­ναι το συ­στη­μα­τι­κό βιο­μη­χα­νικό σα­μπο­τάζ για 30 ολό­κλη­ρα χρό­νια. Αυτό σύντριψε τις ελλη­νι­κές εξα­γω­γές και οδή­γη­σε σε πρω­το­φα­νές ύψος το έλλειμ­μα τρε­χου­σών συ­ναλ­λα­γών που εκτό­ξευ­σε το πε­λώριο κρα­τι­κό χρέ­ος. Αυ­τό φταί­ει που η υπερ­χρέ­ω­ση δυ­να­μώνει. Για­τί οι ίδιες δυ­νά­μεις που έκα­ναν όλα αυ­τά τα χρό­νια το σα­μπο­τάζ το συ­νε­χί­ζουν και το εντεί­νουν και πά­νω στην κρί­ση (!) Οι δυ­νά­μεις αυ­τές εί­ναι σχε­τι­κά κυ­ριαρ­χι­κές στην ηγεσία του ΠΑ­ΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ­ΟΣ, εί­ναι από­λυ­τα κυ­ριαρ­χι­κές στα ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ και λει­τουρ­γούν υπέρ μιας ιμπε­ρια­λι­στι­κής χώ­ρας.


Πρό­κει­ται για τη Ρω­σί­α. Οι άνθρω­ποί της ισχυ­ρί­ζο­νται ότι εί­ναι η Γερ­μα­νί­α που εξα­θλιώ­νει  την Ελλά­δα για να την αγο­ρά­σει τζά­μπα. Όμως αυ­τοί που κυ­ρί­ως αγο­ρά­ζουν αυ­τή τη στιγ­μή τα πιο ζω­τι­κά κομ­μά­τια της ελλη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας εί­ναι η Ρω­σί­α και οι φί­λοι της ντό­πιοι κρα­τι­κο­ο­λι­γάρ­χες, το Κα­τάρ και η Κί­να. Αυ­τοί αγό­ρα­σαν αθόρυ­βα το πιο κρί­σι­μο πα­κέ­το με­το­χών στην Άλφα, στην Πει­ραιώς και στην Γιούρομπαν­κ, αυ­τοί πή­ραν το λι­μά­νι του Πει­ραιά και διεκ­δι­κούν τον ΟΛΠ,  αυ­τοί παίρ­νουν στα χέ­ρια τους την ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γή των ανα­νε­ώσι­μων, αυ­τοί πή­ραν τα ορυ­χεί­α χρυ­σού (Μπό­μπο­λας, Κα­τάρ με τους Κα­να­δούς σε εξαρ­τη­μέ­νη θέ­ση).


Οι ρω­σό­δου­λοι κά­νουν το βιο­μη­χα­νι­κό σα­μπο­τάζ με δύ­ο τρό­πους, τον επί­ση­μο κρα­τι­κό-κυ­βερ­νη­τι­κό και τον ανε­πί­ση­μο κρα­τι­κό που εμφα­νί­ζε­ται σαν τα­ξι­κός.



Το επί­ση­μο κυ­βερ­νη­τι­κό σα­μποτάζ το κά­νουν με το να μειώ­νουν την κα­τα­νά­λω­ση του λα­ού χω­ρίς του­λά­χι­στον να βο­η­θά­νε τις βιο­μη­χα­νί­ες να στρα­φούν στις εξα­γω­γές, με το να υπερ­φο­ρο­λο­γούν τις βιο­μη­χα­νί­ες, ιδιαί­τε­ρα την ατμο­μη­χα­νή όλης της βιο­μη­χα­νί­ας που στη χώ­ρα μας εί­ναι η οι­κο­δο­μή, με το να αυ­ξά­νουν την τι­μή της ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας μέ­σω κυ­ρί­ως της υπο­νό­μευ­σης των φτη­νών λι­γνί­τη και λι­θάν­θρακα, με το να μπλο­κά­ρουν κά­θε κον­δύ­λι του ΕΣΠΑ για τη βιο­μη­χα­νί­α, με το να μα­ταιώ­νουν όλες τις με­γά­λες ιδιω­τι­κές επεν­δύ­σεις (εργο­στά­σιο υα­λουρ­γί­ας στην Κα­βά­λα, υφα­ντουρ­γί­α πρώ­ην Λα­να­ρά στη Νά­ου­σα), και με την πι­στω­τι­κή ασφυ­ξί­α της βιο­μη­χα­νί­ας την ώρα που στις τρά­πε­ζες έχει όλο και πιο  μεγά­λη  ισχύ το κρά­τος χά­ρη στις κρα­τι­κές εγγυ­ή­σεις. Εξαιτίας αυτού του σαμποτάζ οι περισσότερες βιομηχανίες έχουν το 2011 ζημιές.


Το ανε­πί­ση­μο κρα­τι­κό, δή­θεν «τα­ξι­κό», σα­μπο­τάζ το κά­νουν με τον ΣΥΝ και το ψευ­τοΚ­ΚΕ.


Ο ΣΥΝ χτυ­πά­ει κυ­ρί­ως με πρό­σχημα το «πε­ρι­βάλ­λον» σε συ­νερ­γα­σί­α με την κυ­βέρ­νη­ση και με το ΣτΕ  (μα­ταί­ω­ση με­ταλ­λουρ­γί­ας χρυ­σού σε Χαλ­κι­δι­κή και Θρά­κη πριν χω­θεί το Κα­τάρ, μα­ταί­ω­ση της εκτρο­πής του Αχε­λώ­ου, μα­ταί­ω­ση των χω­ρο­τα­ξι­κών πα­νελ­λα­δι­κά). Επί­σης χτυ­πά­ει με τα κι­νήματα «δεν πλη­ρώ­νω» με τα οποί­α στα­μά­τη­σε όλους τους αυ­το­κι­νη­το­δρό­μους που κα­τα­σκεύ­α­ζαν κύ­ρια δυ­τι­κές εται­ρεί­ες και έρι­ξε στην ανερ­γί­α χι­λιά­δες εργά­τες. Όχι τυ­χαί­α δια­φύ­λαξε τον αυ­το­κι­νη­τό­δρο­μο των ανα­το­λι­κών Μπό­μπο­λα-Κόκ­κα­λη (Μο­ρέ­α), κα­θώς και την απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γί­α της Αττι­κής οδού και  της γέ­φυ­ρας Ρί­ου-Αντίρ­ριου που τα διό­δια τους χρη­μα­το­δο­τούν τον Μπό­μπο­λα.



Το ψευ­τοΚ­ΚΕ πε­ρι­μέ­νει σαν κο­ρά­κι  κά­θε επι­χεί­ρη­ση που την έχει χτυ­πή­σει η κρί­ση να κά­νει απο­λύ­σεις ή να κα­θυ­στε­ρή­σει  τη μι­σθο­δο­σία για να μετα­τρέ­ψει κά­θε κα­τ' αρ­χήν δί­και­η δια­μαρ­τυ­ρί­α των εργα­ζο­μέ­νων σε απερ­γί­α διαρ­κεί­ας ή σε επί­σχε­ση εργα­σί­ας διαρ­κεί­ας ή αν οι εργαζό­με­νοι δεν απερ­γή­σουν προ­σπα­θεί απ έξω να φρά­ξει την πύ­λη. Έτσι έκλει­σε πα­λιό­τερα την Πι­ρέλ­λι και έτσι έχει χτυ­πή­σει τε­λευ­ταί­α, τον «Κατσέλη», τον «Καρυπίδη», την «Ελίτ», τη ΦΑ­ΓΕ και πολ­λά άλλα εργο­στά­σια. Όποιο σω­μα­τεί­ο ή εργά­της δια­μαρ­τύ­ρε­ται γι αυ­τήν την τα­κτι­κή τον βγά­ζουν φιλοεργοδοτικό.
Μήπως το στεφάνι είναι για μνημόσυνο εργοστασίου;;

Αυ­τό φαί­νε­ται σαν τα­ξι­κή πά­λη αλλά δεν εί­ναι. Εί­ναι μια από τις μορ­φές του πο­λέ­μου που κά­νει το ρω­σο­κινέ­ζι­κο κε­φά­λαιο για να τσα­κί­σει τη ντό­πια βιο­μη­χα­νί­α ή να την εξα­γο­ρά­σει φτη­νά.


Γι' αυ­τό  το ψευ­τοΚ­ΚΕ και ο ΣΥΝ δεν κι­νη­το­ποιού­νται ενά­ντια σε ανα­το­λι­κά με­γα­λο­α­φε­ντι­κά σαν τον Κόκ­κα­λη ή τον Μπό­μπολα που στα εργο­τά­ξια του οργιά­ζει η υπερεκ­με­τάλ­λευ­ση και όπου το συν­δι­κά­το οι­κο­δό­μων του ΠΑ­ΜΕ λει­τουρ­γεί εκεί σαν προσωπάρχης. Ού­τε, ακό­μα πιο χτυ­πη­τά δεν αντι­δρούν ενάντια στο χει­ρό­τε­ρο  πα­ρά­νο­μο  δου­λο­κτη­τικό αφε­ντι­κό της χώ­ρας, την ΚΟ­ΣΚΟ. Κι όμως εκεί δί­πλα στον Πει­ραιά τα ψευ­τοΚ­ΚΕ-ΣΥΝ με εξα­ντλη­τι­κές απεργί­ες ακό­μα και για αυ­ξή­σεις πάνω στην κρί­ση (!) έχουν μι­σο­πε­θά­νει τη Ζώ­νη Πε­ρά­μα­τος που θέ­λει να την πά­ρει η ΚΟΣΚΟ.



Κοπελούζος
Ακό­μα πιο  χαρα­κτη­ρι­στι­κό εί­ναι ότι την ώρα που ο άνθρω­πος της ρω­σι­κής Γκάζ­προμ Κο­πε­λού­ζος απέ­λυ­σε προ­χθές στην ψύ­χρα 50 εργα­ζό­με­νους σε σύ­νολο 100 (σ. ΚΜ: εταιρεία Silcio στην Πάτρα) τα ψευ­τοΚ­ΚΕ-ΣΥΝ απλά κα­τήγ­γει­λαν τις απολύσεις, ενώ έχουν κά­νει ση­μαί­α τα­ξι­κής συ­νέ­πειας την απερ­γί­α διαρ­κεί­ας που κα­θο­δη­γούν στη χαλυβουργία. Εκεί πιά­στη­καν από τη σκλη­ρή πά­λη των εργα­τών όχι για να τους βο­η­θή­σουν, αλλά για να κλεί­σουν το εργο­στά­σιο και να τους κα­τα­στρέψουν.

Η Χα­λυ­βουρ­γί­α Ασπρο­πύρ­γου εί­ναι χα­ρα­κτη­ριστι­κή πε­ρί­πτω­ση δι­πλού σα­μπο­τάζ από κυ­βέρ­νη­ση και ΣΥΝ - ψευ­τοΚ­ΚΕ. Η κυ­βέρ­νη­ση τη χτύ­πη­σε όπως και τις άλλες 2 με­γά­λες χα­λυ­βουρ­γί­ες με το τσά­κι­σμα  της οικο­δο­μής που κα­τα­βύ­θι­σε την πα­ρα­γω­γή χά­λυ­βα και με την αύ­ξη­ση της τι­μής του ρεύμα­τος (την ώρα που το χά­ρι­ζε στο Μυτι­λη­ναί­ο). Ο ΣΥΝ τη χτύ­πη­σε με προ­σφυγή στο ΣτΕ που μα­ταί­ω­σε πά­νω στην κρίση ένα έργο με το οποί­ο μια αε­ρο­γέ­φυρα θα με­τέ­φε­ρε το σκραπ από τη θά­λασ­σα στο εργο­στά­σιο και θα έρι­χνε σημα­ντι­κά το κό­στος παραγωγής. 


Όταν η συ­γκε­κρι­μέ­νη εται­ρεί­α με με­γά­λες ζη­μιές δύ­ο χρό­νων απο­φά­σι­σε ση­μα­ντι­κή μεί­ω­ση χρό­νου δου­λειάς-μι­σθού, οι εργά­τες απά­ντη­σαν με απερ­γί­α που εί­ναι μια από τις γε­νι­κά σω­στές τα­κτι­κές για αύ­ξη­ση της δια­πραγ­μα­τευ­τικής δύ­να­μης ενός σω­μα­τεί­ου όταν πα­λεύ­ει για τις λι­γό­τε­ρες δυ­να­τές απώ­λειες. Τό­τε χτύ­πη­σε το ψευ­τοΚ­ΚΕ που πήρε τη συν­δι­κα­λι­στι­κή εξου­σί­α και επέ­βα­λε τη δι­κιά του γραμ­μή: «κα­μιά δια­πραγ­μά­τευ­ση για μεί­ω­ση χρό­νου δου­λειάς και μι­σθού - απερ­γί­α διαρ­κεί­ας». Αυ­τή από ένα σημεί­ο και πέ­ρα την επέ­βα­λε φα­σι­στι­κά πνί­γο­ντας στις Γε­νι­κές Συνε­λεύ­σεις κά­θε αντί­θε­τη φωνή σαν εργο­δο­τι­κή με γιού­χες και με την απει­λή βί­ας και κα­ταρ­γώ­ντας τη μυ­στι­κή ψη­φο­φορία. Την ίδια ώρα οι εργα­ζό­με­νοι της ίδιας εται­ρεί­ας στο εργο­στά­σιο του Βό­λου με μυ­στι­κή ψη­φο­φο­ρί­α απο­φά­σι­ζαν να δε­χτούν την πρό­τα­ση της εργο­δο­σί­ας. Το ψευ­τοΚ­ΚΕ αντί να ζη­τή­σει κοι­νή Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση Βό­λου-Ασπρο­πύρ­γου και να ενώ­σει τους εργά­τες σε μια κοι­νή διαπραγ­μα­τευ­τι­κή τα­κτι­κή διε­ξό­δου απέ­να­ντι στην εργο­δο­σί­α κα­τη­γό­ρη­σε τη συν­δι­καλι­στι­κή ηγε­σί­α του Βό­λου για εργο­δοτική.



Οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να απα­ντούν στο βα­σι­κό σα­μπο­τα­ρι­στι­κό τέ­χνα­σμα των ψευ­τοΚ­ΚΕ, ΣΥΝ που εί­ναι να κά­νουν από­λυ­το το αί­τη­μα «κα­μιά από­λυ­ση» (ή το ισο­δύ­ναμο αί­τη­μα «κα­νέ­να μοί­ρα­σμα των απο­λύ­σε­ων σε όλους τους μι­σθω­τούς με μεί­ω­ση χρό­νου εργα­σί­ας-μι­σθού όσο διαρ­κεί η πτώ­ση εργα­σιών»).  Το «κα­μιά από­λυ­ση» εί­ναι σω­στό αί­τη­μα όταν μια επι­χεί­ρη­ση έχει δου­λειές και απο­λύ­ει για να εντα­τι­κο­ποι­ή­σει την παρα­γω­γή. Όταν όμως έχει για και­ρό μειω­μέ­νη πα­ρα­γω­γή και με­γά­λες ζη­μιές τό­τε μια απερ­γί­α διαρ­κεί­ας με αυ­τό το αί­τη­μα μπο­ρεί να την κλεί­σει και να ρί­ξει τους εργα­ζό­με­νους σε ανερ­γί­α διαρ­κεί­ας. Στην ου­σί­α με το «κα­μιά από­λυ­ση» οι σα­μπο­τα­ρι­στές ανα­θέ­τουν στις με­μο­νω­μέ­νες επι­χει­ρή­σεις να λύ­σουν το γε­νι­κό πρό­βλη­μα της ανερ­γί­ας ακρι­βώς για να τις φορ­τώ­νουν με ένα μι­σθο­λο­γι­κό βά­ρος που μό­νο το κε­φά­λαιο συλ­λο­γι­κά, δη­λα­δή το κρά­τος μπο­ρεί να ση­κώ­σει. Γι αυ­τό οι τα­ξι­κά συ­νει­δη­τοί εργά­τες διεκ­δι­κούν μεν από κά­θε ξε­χω­ρι­στή επι­χεί­ρη­ση όσο γί­νε­ται λι­γό­τε­ρες απο­λύ­σεις και ψη­λό­τε­ρες απο­ζη­μιώσεις, αλλά απαι­τούν από το κρά­τος να πλη­ρώ­νει τα επι­δό­μα­τα ανερ­γί­ας. Εί­ναι χα­ρακτη­ρι­στι­κό ότι ακό­μα και στην ΕΣΣΔ του Λέ­νιν την επο­χή της ΝΕΠ τα εργο­στά­σια κά­να­νε απο­λύ­σεις για να επι­βιώ­σουν.


Να για­τί τα συν­δι­κά­τα πρέ­πει να με­λε­τά­νε την κα­τά­στα­ση μιας επι­χεί­ρη­σης και να απαι­τούν από τον εργο­δό­τη να τους δί­νει βα­σι­κά οι­κο­νο­μι­κά στοι­χεί­α της και να ελέγ­χουν αν αυ­τή εί­ναι όντως σε κρί­ση ή αν εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται την ανερ­γί­α για να κά­νει κά­τερ­γο το χώ­ρο δου­λειάς. Αυ­τή εί­ναι μια μορ­φή εργα­τι­κού ελέγ­χου.

Σή­με­ρα στην Ελ­λά­δα των ρω­σό­δου­λων σα­μπο­τα­ρι­στών οι βιο­μη­χα­νικοί ερ­γά­τες πρέ­πει να πα­λεύ­ουν για τη διά­σω­ση του κά­θε ερ­γο­στα­σί­ου που η κυ­βέρ­νη­ση, οι τρά­πε­ζες, το ΣτΕ, οι κρα­τι­κές υ­πη­ρε­σί­ες και η ψευ­το­α­ρι­στε­ρά θέ­λουν  να το κλεί­σουν. Αυ­τό χω­ρίς να έ­χουν αυ­ταπά­τες ό­τι η ερ­γο­δο­σί­α δεν θα τους στρι­μώ­ξει σε πρώ­τη ευ­και­ρί­α. Γι αυ­τό πρέ­πει να συν­δυά­ζουν την πά­λη τους για τη σω­τη­ρί­α κά­θε ερ­γο­στα­σί­ου με το δυ­νά­μω­μα της συν­δι­κα­λιστι­κής τους ορ­γά­νω­σης α­πέ­να­ντι στην ερ­γο­δο­σί­α και την πα­γί­ω­ση του ερ­γατι­κού ε­λέγ­χου. Αν η ελ­λη­νι­κή ερ­γα­τι­κή τά­ξη σώ­σει τα ερ­γο­στά­σια  θα δυ­να­μώσει τη θέ­ση της και σε αυ­τά και στη χώ­ρα γε­νι­κά α­πο­δει­κνύ­ο­ντας ό­τι μπορεί να γί­νει η­γε­τι­κή τά­ξη του έ­θνους.



Έ­τσι θα βά­λει υ­πο­θή­κες για την ε­πα­ναστα­τι­κή ε­ξου­σί­α της κα­θώς η στά­ση της αυ­τή θα έρ­θει σε χτυ­πη­τή α­ντί­θε­ση με την α­νι­κα­νό­τη­τα και τον πα­ρα­σι­τι­κό χα­ρα­κτή­ρα της α­στι­κής τά­ξης που επέ­τρε­ψε σε μια χού­φτα πρα­κτό­ρων να πισω­γυ­ρί­σει ι­στο­ρι­κά την υ­λι­κή α­νά­πτυ­ξη της χώ­ρας και να ρί­ξει το λα­ό σε έ­ναν πα­ρα­τε­τα­μέ­νο ε­φιάλ­τη. Επί­σης έ­τσι θα εί­ναι σε θέ­ση να πα­λέ­ψει τώ­ρα δα για τα ερ­γα­τι­κά δι­καιώ­μα­τα σε ό­λα τα ερ­γο­στά­σια και ε­πι­χει­ρή­σεις ό­που τα α­φε­ντι­κά μα­ζι­κά πια εκμεταλλεύ­ο­νται την α­νερ­γί­α που προ­κα­λούν οι σα­μπο­τα­ρι­στές για να τα κά­νουν πλή­ρη κά­τερ­γα α­πο­λύ­ο­ντας ό­σους θέ­λουν, ό­πως θέ­λουν και ό­πο­τε θέ­λουν προσλαμ­βά­νο­ντας μι­σθω­τούς σκλά­βους χω­ρίς κα­νέ­να δι­καί­ω­μα ού­τε στο χρό­νο εργα­σί­ας, ού­τε στην αμοιβή.

Αθήνα, 8/1/2012







 

 

ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ


Είχε ήδη κολληθεί η αφίσα της ΟΑΚΚΕ ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ, όταν μάθαμε ότι κάποια σοσιαλφασιστικά μπλογκ διακινούν ένα κείμενο-ανακοίνωση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής του Βόλου (πυρήνα της Χ.Α. του Βόλου), που κατηγορεί το «ΚΚΕ» ότι με την απεργία του στον Ασπρόπυργο ίσως κλείσει το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου όπως έκλεισε και η Πιρέλλι. Χθες παρουσίασε το κείμενο και ο Ριζοσπάστης. Επίσης το χρησιμοποίησε και μια ιστοσελίδα φιλική στο Σαμαρά που λέγεται I news για να δημοσιέψει ένα κνίτικο άρθρο που ξιφουλκούσε κατά του ναζιστικού κειμένου και υπέρ της απεργίας των απεργών του Ασπροπύργου, του σοσιαλισμού και του Γληνού!!!


Το κείμενο αυτό των χρυσαυγιτών, των πιο ρωσόδουλων από όλους τους φαιοκόκκινους,  είναι μια βρωμερή προβοκάτσια ενάντια στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας που αντιστέκονται στη προβοκατόρικη και φασιστική γραμμή του ψευτοΚΚΕ. Στόχος του κειμένου είναι να συκοφαντήσει κάθε αντίθετο ρεύμα στη μεγαλύτερη ως τώρα βιομηχανική σαμποταριστική απόπειρα του ψευτοΚΚΕ σαν συνοδοιπόρο και ομοϊδεάτη των ναζιστών. Οι βαθύτεροι καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να στηρίξουν το ψευτοΚΚΕ επειδή το τελευταίο δοκιμάζει όλο και μεγαλύτερη απομόνωση μέσα στους εργάτες της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο και στο Βόλο.  



Άλλοθι για να σπάσει η απομόνωση του ψευτοΚΚΕ και να γίνει η επίθεση στο εργοστάσιο του Βόλου

Η απομόνωση αυτή φάνηκε τελευταία έντονα από το πόσο λίγο κόσμο μάζεψε το ΠΑΜΕ από όλη την Ελλάδα στη μεγάλη κινητοποίηση που οργάνωσε στις 5/1 για να αποκλείσει το εργοστάσιο του Βόλου. Φάνηκε και από το ότι ελάχιστοι εργάτες του Ασπροπύργου, (μόνο ένα πούλμαν από τους 400 εργαζόμενους), πήγαν στο Βόλο εκείνη τη μέρα και περισσότερο φάνηκε από τη στάση του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΕΚΒ). Αυτό ως πρόσφατα με επικεφαλής τους σαμαρικούς της ΝΔ πίεζε το Σωματείο της χαλυβουργίας του Βόλου να μπει στην απεργία του Ασπροπύργου παρά την αντίθεσή του στην γραμμή του ΠΑΜΕ.


Τώρα όμως το ΕΚ Βόλου αρνήθηκε να συμμετάσχει στη νέα πανθεσσαλική απεργία στις 12 του μήνα που ετοιμάζει το ΠΑΜΕ για να την χρησιμοποιήσει σαν άλλοθι για να κάνει μια νέα απόπειρα να περικυκλώσει και να αποκλείσει το εργοστάσιο του Βόλου. Αν δεν το πετύχει αυτό θα αποτύχει να κλείσει τη Χαλυβουργία Ελλάδας καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της έχει ήδη μεταφερθεί στο Βόλο. Επίσης αν δεν το πετύχει θα αποδειχτεί συνδικαλιστικά τυχοδιωκτική και θα συντριβεί από τους όλο και πιο εξοργισμένους εργάτες του Ασπροπύργου που απεχθάνονται τη συνδικαλιστική δικτατορία του και τα ασταμάτητα ψέματά του και που κυρίως αρχίζουν να διακρίνουν την εσκεμμένα καταστροφική γραμμή του.


Γι’ αυτό εκείνο που χρειάζεται τώρα στο ψευτοΚΚΕ στην τελική έφοδό του είναι να έχει ένα άλλοθι που να δικαιολογεί οποιασδήποτε μορφής βία κυρίως των «συμπαραστατών» ενάντια στις αποφάσεις του Σωματείου του Βόλου και ενάντια στο εργοστάσιο εκεί. Το άλλοθι για μια τέτοια επίθεση θα είναι ότι το σωματείο του Βόλου είναι όχι μόνο εργοδοτικό, όπως το κατηγορούσαν ως τώρα, αλλά και φιλικό προς τους αποκρουστικούς ναζιστές.  Όχι τυχαία οι δημαγωγικά ψευτο-αντικαπιταλιστές ναζιστές στο συγκεκριμένο προβοκατόρικο κείμενό τους παίρνουν  θέση υπέρ του εργοδότη στο όνομα του «κοινού εθνικού συμφέροντος» εργατών-εργοδοσίας.


ΨευτοΚΚΕ – Χρυσή Αυγή το έχουν ξανακάνει στην Ν/Ε Ζώνη στο Πέραμα


Οι προβοκάτορες ναζιστές με την αφίσα της Αυτοοργάνωσης
Αυτήν την ίδια τακτική για να σπάσουν την απομόνωσή του ψευτοΚΚΕ είχαν ακολουθήσει οι προβοκάτορες που καθοδηγούν τη Χρυσή Αυγή τον Φλεβάρη του 2010 ενάντια στους εργάτες της Ζώνης όταν αυτοί εξεγέρθηκαν ενάντια στην πολύχρονη φασιστική και διεφθαρμένη δικτατορία του ψευτοΚΚΕ εκεί. Οι εργάτες κινήθηκαν τότε σαν Αυτοοργάνωση Εργατών της Ζώνης, η οποία ήταν και είναι ακόμα ένα συνδικαλιστικά πλατύ μέτωπο εργατών στο οποίο συμμετέχουν και οι σύντροφοί μας του ΕΡΓΑΣ. Όταν η Αυτοοργάνωση έβγαλε αφίσα καταγγελίας του ΠΑΜΕ και κάλεσε σε συγκέντρωση στο Πέραμα, εμφανίστηκε από το πουθενά η Χρυσή Αυγή του Πειραιά, που δεν είχε ποτέ καμιά δραστηριότητα ή εμφάνιση στη Ζώνη, και έβγαλε ανακοίνωση υποστήριξης της συγκέντρωσης (!). Λίγο μετά έβγαλε  ανακοίνωση και η κεντρική Χρυσή Αυγή. 


Το Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης συνεδρίασε επειγόντως, και έβγαλε ανακοίνωση που κατήγγειλε τη συμπαράσταση της Χρυσής Αυγής σαν προβοκάτσια και δήλωνε ότι δεν συνεργάζεται και δεν δέχεται μέσα της ρατσιστές. Ωστόσο μια ομάδα της ΧΑ ήρθε για «συμπαράσταση» στη συγκέντρωση (!) Τότε η Αυτοοργάνωση, που στο μεταξύ είχε τυπώσει και μοίραζε προκήρυξη ενάντια στην προβοκάτσια, εμπόδισε τους  χρυσαυγίτες να μπουν στο χώρο της συγκέντρωσης, τους κατήγγειλε με δύναμη και αυτοί έφυγαν. Την άλλη μέρα οι κνίτες που είχαν βιαστεί και είχαν αρχίσει στα μπλογκ να καταφέρονται ενάντια στην Αυτοοργάνωση και στην ΟΑΚΚΕ για συμμαχία με τη ΧΑ αναγκάστηκαν να το βουλώσουν.



Από άλλο κείμενο της ΧΑ Βόλου, κατά του Πολυτεχνείου
Τώρα οι προβοκάτορες που καθοδηγούν τη ρωσόδουλη ΧΑ ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική με εκείνη στη Ζώνη. Η οργάνωση της ΧΑ του Βόλου έβγαλε το προβοκατόρικο κείμενο της στις 19 του Δεκέμβρη. Και αυτό το κείμενο βγήκε από το πουθενά καθώς οι ναζήδες δεν ανακατεύονται ανοιχτά στον εργατικό συνδικαλισμό, αν και κάπως πιο καλυμμένα συμμετείχαν σε πολλά κινήματα απεργιακά ή μη του αντιμνημονιακού μετώπου στο πλευρό του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝ, στο Λιμάνι, στα ταξί, στους συμβασιούχους, και στις ΔΕΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο αυτό του Βόλου ή κάποιο άλλο σχετικό δεν το δημοσίευσε ως τώρα η κεντρική σελίδα της ΧΑ. Το δημοσίευσε μόνο η μικρής κίνησης τοπική ιστοσελίδα των ναζιστών του Βόλου. 


Αυτό το έκανε η συμμορία για να προβοκάρει τους χαλυβουργούς του Βόλου χωρίς να εκτεθεί κεντρικά στη βάση της ότι δεν συμπεριφέρθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση αρκούντως «αντικαπιταλιστικά», δηλαδή να διακηρύξει στη βάση της ότι δεν χαλάει τη στρατηγική συμμαχία της με τους σοσιαλφασίστες του κοινού φαιοκόκκινου μετώπου. Αυτό επιβεβαιώνεται από ένα μικρό σχόλιο που αναρτήθηκε σήμερα, λίγο πριν γραφτούν αυτές οι γραμμές, στην κεντρική ιστοσελίδα της ΧΑ  το οποίο απαντάει στο χθεσινό Ριζοσπάστη που την κατηγορεί για φιλοεργοδοτισμό. Εκεί η ΧΑ δηλώνει ότι  «ίσως  δεν συμφωνεί απόλυτα  με την ανακοίνωση των συναγωνιστών της του Βόλου, αλλά δεν θα τους λογοκρίνει». Παρά αυτή την εσκεμμένα  διφορούμενη διατύπωση το υπόλοιπο σχόλιο συμφωνεί στα βασικά με την ανακοίνωση του Βόλου. Πάντως το ότι το κείμενο του Βόλου διακινείται μόνο τις τελευταίες μέρες από τους σοσιαλφασίστες οφείλεται στο ότι τώρα θέλουν αυτοί να προετοιμάσουν πολιτικά την μεγάλη τους επίθεση στο εργοστάσιο του Βόλου.  


Οι αληθινές συμμαχίες δεν κρύβονται

Πιστεύουμε ότι και αυτή η βρωμερή προσπάθεια των σοσιαλφασιστών θα πέσει στο κενό. Και αυτό γιατί το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και όλη η εξωκοινοβουλευτική δήθεν «φιλοαπεργιακή ταξική» ουρά τους έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ πολιτική ταύτιση με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή σε όλα τα κεντρικά πολιτικά μέτωπα, δηλαδή έχουν και κοινό κύριο εθνικό και ταξικό εχθρό, την πολιτική δημοκρατία και την ΕΕ, αλλά έχουν και κοινό κύριο φίλο, ομολογημένο ή ανομολόγητο, το νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας και Κίνας.


Λέμε ανομολόγητο γιατί εκτός από τον ΣΥΝ που υποστηρίζει τη Ρωσία και στα λόγια, οι υπόλοιποι τον στηρίζουν στην πράξη σε όλες τις ωμές και κτηνώδεις επιθέσεις του στον κόσμο και στους εργαζόμενους της χώρας μας ειδικότερα. Να γιατί όλα τα ψευτοαριστερά ρεύματα κράτησαν και κρατούν σε πλήρη και απρόσκοπτη νομιμότητα το ναζιστικό αυτό δολοφονικό έκτρωμα επί δεκαετίες, να γιατί το διευκόλυναν με τη σιωπηλή πολιτική προστασία τους να αποκτήσει τον αρχικά τον στρατιωτικό έλεγχο μιας κεντρικής συνοικίας της Αθήνας και μετά να μπει στη δημαρχία, να γιατί το σπρώχνουν τώρα να μπει στη Βουλή,  να γιατί ο ΣΥΝ συνεργάζεται μαζί του στα διόδια, να γιατί όλοι τους κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί σοσιαλφασίστες το αφήνουν να παρελαύνει σαν κρατικός παράγοντας στη Λούτσα κάτω από τις ευλογίες του επίσης ρωσόδουλου μητροπολίτη Μεσογαίας, να γιατί το ψευτοΚΚΕ τους ονομάζει ακόμα και στο χθεσινό του δημοσίευμα φασιστοειδή και όχι ναζιστές.


Το ερώτημα λοιπόν μετά από όλα αυτά είναι: Τι είδους ταύτιση με τους ναζί μπορούν να καταλογίσουν στους εργάτες στο Βόλο αλλά και στον Ασπρόπυργο όλοι αυτοί οι στενοί πολιτικοί σύμμαχοι και προστάτες των ναζί;   

Αλλά και τι τους ενοχλεί που οι ναζιστές στην ανακοίνωσή τους του Βόλου μιλάνε για κοινό «εθνικό συμφέρον εργατών και εργοδοτών», καταγγέλλουν τον «ακραίο συνδικαλισμό» και την «ταξική πάλη» και ζητάνε συνδικαλισμό του συμβιβασμού των «διαφόρων συμφερόντων»;


Μα αυτό δεν κάνουν ήδη όλοι αυτοί οι ψευτοταξικιστές στα χειρότερα κάτεργα, δηλαδή στα εργοτάξια και εργοστάσια του ανατολικού κρατικοφασιστικού κεφάλαιου, στα μικρομάγαζα και στα χωράφια;

Απλά τώρα είναι η εποχή της «ανειρήνευτης ταξικής πάλης» όπου οι ψευτοταξικιστές έχουν αναλάβει κυρίως το ρόλο να τσακίσουν τις πιο σύγχρονες επιχειρήσεις που είναι και οι σχετικά λιγότερο επιρρεπείς στο να είναι κάτεργα. Σε αυτήν τη φάση έχουν αναθέσει στη σύμμαχή τους Χρυσή Αυγή απλά το ρόλο του χρήσιμου προβοκάτορα. Μετά από αυτήν την εποχή,  αν καταφέρουν το στόχο τους, θα περιφρουρούν ανοιχτά και από κοινού μαζί της την «αντιιμπεριαλιστική εθνική οικονομία». Σε μια τέτοια περίπτωση η σημερινή συνδικαλιστική πλατφόρμα των ναζί που βγήκε πιο καθαρά, αν και δοκιμαστικά, στο Βόλο θα είναι το μέλλον του συνδικαλισμού του ΠΑΜΕ και όλης της μακριάς ουράς του.


ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!


Αποστομωτική η απάντηση των Χαλυβουργών

Η χθεσινή γενική πρόβα του ψευτοΚΚΕ για την φασιστικού τύπου κατάληψη του εργοστασίου της χαλυβουργίας του Βόλου απέτυχε παταγωδώς από ηθική-συνδικαλιστική άποψη πράγμα που έκανε αδύνατη τη συνέχιση της κατάληψης σ’ αυτή τη φάση και θα την κάνει ακόμα δυσκολότερη αν επιχειρηθεί ξανά. Οι σοσιαλφασίστες του ΠΑΜΕ κατάφεραν και έκλεισαν την πύλη μόνο και μόνο επειδή έδρασαν από τις 4 το πρωί μυστικά και αιφνιδιαστικά σαν ένα στρατιωτικό κομάντο. Οι εργάτες δεν είναι στρατιωτικά οργανωμένοι και πηγαίνανε στο εργοστάσιο για να βγάλουν το ψωμί τους.


Δεν είχαν λοιπόν διάθεση να εμπλακούν και δεν ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με τους σοσιαλφασίστες αλλά δεν έκρυψαν την οργή τους γι αυτή την ωμή άσκηση βίας. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο σκληρές και αποστομωτικές ανακοινώσεις που έβγαλε το Σωματείο των εργαζομένων της χαλυβουργίας στο Βόλο ενάντια στους «παλικαράδες του ΠΑΜΕ» και «στα φερέφωνα του Περισσού» που τις δημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω. Την πρώτη την έδωσαν στον τύπο και την δημοσίευσε κατ αρχήν η θεσσαλική εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Τη δεύτερη τη μοίρασαν στην πόλη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Το ότι είχαν το ηθικό και πολιτικό σθένος να το κάνουν  ήταν γιατί εκτός από το δίκιο είχαν πίσω τους όλους τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας. Η απόδειξη γι αυτό ήταν ότι ούτε ένας εργαζόμενος για δείγμα δεν στάθηκε στην πύλη δίπλα στους πραξικοπηματίες ψευτοαπεργούς. Αυτή η απόλυτη απομόνωσή τους στους εργάτες  της χαλυβουργίας και στο βάθος και στην πόλη τους υποχρέωσε να σπάσουν την κατάληψη και να φύγουν.  



Όπως όλοι οι πραγματικοί ναζιστές  που στηρίζουν την ύπαρξή τους στην επίδειξη δύναμης και στο γκεμπελίστικο ψέμα, δηλαδή στη απόλυτη αντιστροφή της αλήθειας, οι κονδυλοφόροι  του ‘’Ριζοσπάστη’’ εμφάνισαν την ήττα τους σαν νίκη. Γράψανε λοιπόν  στο σημερινό ‘’Ριζοσπάστη’’  ότι «τα τσιράκια του Μάνεση (έτσι αποκαλούν τη διοίκηση του σωματείου) έμειναν χωρίς απεργοσπάστες» και ότι «ούτε μια μπετόβεργα δεν βγήκε χτες από τα δύο εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο». Μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης που στήσανε οι κατοχικές δυνάμεις έξω από το εργοστάσιο, ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του σωματείου του Περισσού «Μήτσος Παπαρήγας», απευθύνθηκε στους μη συμμετέχοντες στη συγκέντρωση τους εργαζόμενους της χαλυβουργίας λέγοντας τους: «Σήμερα κάνατε ένα βήμα! Μην το αφήσετε στη μέση! Γυρίστε την πλάτη στο σωματείο του Μάνεση! Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη».


Δηλαδή όχι μόνο οι εισβολείς εμφάνισαν τους εξοργισμένους εναντίον τους εργαζόμενους της χαλυβουργίας του Βόλου σαν απεργούς, δηλαδή όχι μόνο ισχυρίστηκαν εκ των υστέρων ότι το θύμα τους «τα ήθελε», αλλά το ισχυρίστηκαν αυτό και ενώ το βίαζαν. Πραγματικά τα πάντα σε αυτό το δημοσίευμα είναι η πιο σιχαμερή αντιστροφή της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το εργοστάσιο και στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου απομονώθηκαν απόλυτα και κανείς εκτός από τους εαυτούς τους δεν τους ακολούθησε. Η αλήθεια είναι ότι αν και εξήγγειλαν πανμαγνησιακή απεργία κανένα σωματείο εκτός από τις σφραγίδες τους δεν συμμετείχε σαν βάση στην ψευτοαπεργία τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που απέκλεισαν το εργοστάσιο είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδας και δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τα ίδια τα μέλη τους.



Η αλήθεια είναι ότι «την βία των καπιταλιστών» που εκφραζόνταν όπως λένε από την αστυνομία που ήταν εκεί δεν την νίκησε κανένα κίνημα παρά μονάχα ένα τηλεφώνημα του ίδιου του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου στον υπουργό δημόσιας τάξης! (Νίκες κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας διά τηλεφωνημάτων των «καταστελόμενων» στους αρχηγούς της αστυνομίας οι οποίοι αμέσως συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις τους, αποτελούν πρωτοφανή επαναστατικά κατορθώματα).

Η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο χτύπημα που προετοίμασαν από τον Περισσό επιστρατεύοντας ακόμα και μέλη του πολιτικού τους γραφείου στην κατάληψη απέτυχε. Η αλήθεια είναι ότι νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας τα μάζεψαν και έφυγαν στα μουλωχτά, και όχι το πρωί όπως λένε.


Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι πια τους ακολουθούν στον δρόμο της καταστροφής της χώρας κλείνοντας τα εργοστάσια. Δεν θα αργήσει η στιγμή που όλος ο λαός θα τους μισήσει, ιδιαίτερα η εργατική τάξη και τότε θα ανοίξει ο δρόμος στο νέο εργατικό συνδικαλιστικό και πολιτικό κίνημα, στο νέο πλατύ κομμουνιστικό κίνημα.





Η ανακοίνωση του ΔΣ των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας

Ταχύρυθμα μαθήματα… Δημοκρατίας «παρέδωσαν» σήμερα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας και στους Βολιώτες πολίτες τα τοπικά παραταξιακά φερέφωνα του «Ριζοσπάστη» και του Περισσού, που εξάντλησαν την… αγωνιστική τόλμη τους σε βάρος συναδέλφων τους, απαγορεύοντάς τους να μπουν στο εργοστάσιο και να πιάσουν δουλειά!

Επιβάλλοντας πρακτικές, που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν και όταν πετιούνταν στο δρόμο συνάδελφοί τους, που δούλευαν στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Όργανα του ΚΚΕ (Ριζοσπάστη, 902 κλπ.), οι ντόπιοι «ακτιβιστές» του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» πούλησαν συνδικαλιστικό και απεργιακό τσαμπουκά σε απλούς εργάτες, που υπέπεσαν στο… παράπτωμα να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης και να πάνε το πρωί για το μεροκάματο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από νωρίς το πρωί και πριν ακόμη στον χώρο του εργοστασίου της Χαλυβουργίας φθάσουν τα πούλμαν εξ Αθηνών, με απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, οι «παλικαράδες» του ΠΑΜΕ είχαν ήδη αναλάβει τη… δράση τους! Είχαν ήδη έλθει και περιζώσει το εργοστάσιο με στελέχη τους, αξιώνοντας από τους εδώ εργαζόμενους στη Χαλυβουργία να μην πιάσουν δουλειά!

Έτσι απλά! Με διαδικασίες συνοπτικές, που μια καλή «γεύση» τους οι Βολιώτες είχαν πάρει ήδη από πολύ νωρίς το πρωί, με το πηχυαίο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, που προανήγγειλε (ερήμην όλων των Βολιωτών) ότι σήμερα η πόλη θα… νέκρωνε ως συμπαράσταση στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου.
Και αυτή μεν η συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους μας του Ασπρόπυργου δόθηκε και εκφράσθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη και περιστροφή κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε τα δυο Σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, παρουσία του ίδιου του Προέδρου του Σωματείου τους, συναδέλφου  Σιφωνιά.

Από ’κει όμως και πέρα, είχε το ίδιο ξεκάθαρα λεχθεί προς τους συναδέλφους, ότι οι εδώ εργαζόμενοι θα πειθαρχούσαν στις αποφάσεις της Γενικής τους Συνέλευσης, που δεν ήταν αποφάσεις υπαγορευμένες από τα Κόμματά τους, όπως ισχύει με το ΠΑΜΕ και τον «Μήτσο Παπαρήγα», αλλά από τις κρίσιμες περιστάσεις των καιρών, που γι’ αυτήν ειδικά την περιοχή σημαίνει πως και μια ακόμη θέση δουλειάς είναι πολύτιμη και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί, έστω και με θυσίες.

Οι Χαλυβουργοί της Θεσσαλίας δεν περιπλέκονται σε παιχνίδια που στήνονται και εξυφαίνονται στα κομματικά μαγειρεία.

Γι’ αυτό και σήμερα, όταν με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο παρεμποδίσθηκαν από τους ντόπιους «τιμητές των αγώνων» και από τους συναδέλφους μας που ήρθαν με πούλμαν από τον Ασπρόπυργο (και απ’ όπου αλλού), όταν χλευάσθηκαν και εξυβρίστηκαν και απαξιώθηκαν, δεν ανταπέδωσαν τα ίσα.

Σεβόμενοι το ιερό δικαίωμα της απεργίας, αλλά και το εξίσου ιερό δικαίωμά τους να αποφασίζουν ελεύθερα (και σε τοπικό επίπεδο δεν έχει ληφθεί απόφαση για 24ωρη), θέτουν στην κρίση της κοινής γνώμης τα γεγονότα.
Οι ίδιοι άνθρωποι, που σήμερα παριστάνουν τους αγωνιστές και επιβάλλουν συνδικαλιστικό νταηλίκι, σε τοπικό επίπεδο ευθύνονται για πολλά κουφάρια εργοστασίων στο Βόλο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στ’ αφεντικά τους κάθονταν σούζα κι ας μην πληρωνόντουσαν και είναι οι ίδιοι που τώρα κάνουν αγωνιστικά μνημόσυνα στα κουφάρια τους. Ο λαός και οι εργαζόμενοι τους γνωρίζουν. Οι νεότεροι θα τους μάθουν και θα τους καταχωρίσουν εκεί που ορίζει… η ιστορία».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΒΟΛΟΣ 13-01-12

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ –ΣΑ ,
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ-ΝΗ , ΑΝΕΡΓΕ-Η
    
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ»/ΚΚΕ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ.
   
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ 400 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 5ΩΡΟ ΓΙΑ 4ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 8ΩΡΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ.
   
ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ  ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ.
   
ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΛΠΗ (ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο Ν.1264/82) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ»/ΚΚΕ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.
    
ΤΟ «ΠΑΜΕ»/ΚΚΕ ΜΕ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.
   
ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΜΕΤΡΟ.
   
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 1964  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
     
   
ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΠΕΚΟΥΛΕΣ
     
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

5 σχόλια:

  1. ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΖΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

    Σε νέα εκστρατεία προχώρησαν τα χαράματα της 17ης του Γενάρη οι σοσιαλφασίστες του ΠΑΜΕ και του ψευτοΚΚΕ ενάντια στους εργάτες και το εργοστάσιο της ελληνικής χαλυβουργίας στο Βόλο.


    Μετά την ηθική ήττα τους την περασμένη Πέμπτη (12 του Γενάρη) όπου ναι μεν κατάφεραν να κλείσουν το εργοστάσιο, αλλά δοκίμασαν την αποδοκιμασία των εργαζομένων και την καταγγελία τους στα ΜΜΕ, οι άνθρωποι του ψευτοΚΚΕ δεν έβαλαν μυαλό. Προσπάθησαν και πάλι να κλείσουν το εργοστάσιο του Βόλου και πάλι κινήθηκαν με πρόσχημα μια 24ωρη απεργία. Δηλαδή κήρυξαν μια 24ωρη παν-αττική απεργία που το βασικό της σύνθημα ήταν η συμπαράσταση στην απεργία των χαλυβουργών του Ασπροπύργου και στα πλαίσια της κήρυξαν μια 24ωρη απεργία του ΠΑΜΕ μόνο στη Μαγνησία. Στην ουσία, εδώ και καιρό, η απεργία στον Ασπρόπυργο δεν υπάρχει σαν τέτοια, δηλαδή σαν έκφραση της ελεύθερης θέλησης και συμμετοχής των εργατών, και έχει αντικατασταθεί από μια κατοχή του εργοστασίου από το ψευτοΚΚΕ, δηλαδή από μια φασιστική κατάργηση κάθε έννοιας γενικής συνέλευσης και κάθε έννοιας εργοστασιακού σωματείου. Όσο για τη Μαγνησία, και πάλι κανείς δεν ακολούθησε την 24ωρη απεργία παρά μόνο το ΠΑΜΕ και η συνδικαλιστική σφραγίδα του στη Θεσσαλία, με την οποία το ψευτοΚΚΕ λερώνει το όνομα του παλιού ήρωα και μάρτυρα, πραγματικού κομμουνιστή Μήτσου Παπαρήγα.

    Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα το ψευτοΚΚΕ έβαλε πούλμαν και μετέφερε ανθρώπους του από την Αθήνα και από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας. Το πολύ 10 εργαζόμενους κατάφερε να φέρει από τον Ασπρόπυργο και όλοι οι άλλοι, καμιά 200ρια τώρα, ήταν σε μεγάλο βαθμό φοιτητές και λίγοι καθηγητές. Πάλι συγκεντρώθηκαν στις 4 το πρωί έξω από το εργοστάσιο και πάλι ήθελαν να κλείσουν την πύλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλά αυτή τη φορά οι εργάτες ήταν έτοιμοι. Το βράδυ ήταν εκεί η κανονική βάρδια της παραγωγής μαζί με τη διοίκηση του σωματείου και από πολύ νωρίς, πιο νωρίς από τους κνίτες ακόμα και από τις 9 το βράδυ, ήταν εκεί εργαζόμενοι από όλες τις βάρδιες.

    Ταυτόχρονα οι εργάτες είχαν συμπαραστάτη τους το σωματείο των φορτηγατζήδων του Βόλου. Είναι πολλές οι νταλίκες, που πάνε καθημερινά το μετάλλευμα στο εργοστάσιο και βγάζουν από αυτό τα έτοιμα σίδερα. Οι οδηγοί παρέταξαν τις νταλίκες τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν πια οι εισβολείς του ΠΑΜΕ να κλείσουν την πύλη του εργοστασίου με τα πούλμαν τους. Αυτό το ενιαίο μέτωπο νταλικέρηδων - εργατών πρόκυψε από την κοινή τους εντελώς ζωτική ανάγκη να μην κλείσει το εργοστάσιο, αλλά και στη συνέχεια από την κοινή δημοκρατική τους οργή ενάντια στους εισβολείς από την επίθεσή τους της 12ης του Γενάρη. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι είχαν καλέσει τον τύπο και τα τοπικά κανάλια.

    Έτσι οι τραμπούκοι δεν τόλμησαν αυτή τη φορά να πάνε να κλείσουν την πύλη. Αλλά ακόμα και αν αυτό το πετύχαιναν, δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν για απεργία, γιατί έτσι κι αλλιώς οι εργάτες δουλεύαν κανονικά μέσα στο εργοστάσιο, ποδοπατώντας την πραξικοπηματική ψευτοαπεργία-βιασμό που είχαν επιχειρήσει οι σοσιαλφασίστες. Εκείνο που έκαναν λοιπόν οι τραμπούκοι αυτή τη φορά ήταν να πάνε απέναντι και να αρχίζουν να κάνουν συνθηματολογούν με δυνατά ηχητικά που κουβάλησαν μαζί τους.

    Αλλά πώς να σηκώσουν το ηθικό των επίδοξων εισβολέων τα ηλεκτρικά κύμβαλα, όταν οι πραγματικοί βιομηχανικοί εργάτες είχαν σηκώσει απέναντί τους στο εργοστάσιο μια σειρά πανώ με συνθήματα όπως «ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ», «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ» (που το υπέγραφε το Σωματείο Αυτοκινητιστών Μαγνησίας) ενώ δέσποζε ένα πελώριο πανώ 10 μέτρων που έγραφε: «ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ»; Αυτό το πανώ δεν συμβολίζει μόνο τη μάχη που δίνουν οι χαλυβουργοί της Θεσσαλίας για τη δουλειά και για τη ζωή τους, αλλά σηματοδοτεί αντικειμενικά και μια νέα ιστορική στιγμή για το εργατικό και γενικότερα το δημοκρατικό κίνημα στην Ελλάδα.

    Και τούτο γιατί δεν σηκώθηκε σαν μια έκφραση στιγμιαίας οργής ενάντια σε μια στιγμιαία άδικη και βίαιη πράξη. Σηκώθηκε σαν έκφραση συσσωρευμένης αρνητικής πείρας δεκαετιών, πείρας όχι μόνο των εργατών, αλλά όλου του λαού, όλης της κοινωνίας ενάντια στο πιο καταστροφικό των παραγωγικών δυνάμεων, οπότε και της εργατικής τάξης, στο πιο αλαζονικό και στο πιο φασιστικό πολιτικό ρεύμα της χώρας. Και η καταγγελία δεν διατυπώθηκε μόνο συλλογικά από ένα πανώ. Εκφράζοντας όλο αυτό τον κόσμο, τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου όσο και ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Μαγνησίας μίλησαν στο πιο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλίας, το TRT (η συνέντευξή τους προβλήθηκε στις 9μμ σήμερα) και κατήγγειλαν ανοιχτά το ΠΑΜΕ σαν φασιστικό. Ο πρώτος δήλωσε ότι μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν για τη δουλειά τους και το μέλλον τους και κανένας άλλος αντί γι’ αυτούς. Ο δεύτερος είπε ότι από το εργοστάσιο δεν ζουν μόνο οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά άλλες 400 οικογένειες και δεν θα αφήσουν το ΠΑΜΕ να τις καταστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σοσιαλφασίστες έχουν διαπράξει πολλά και μεγάλα αναπάντητα ως τώρα -και άγνωστα στους πολλούς- εγκλήματα ενάντια στη χώρα και το λαό μας, γι’ αυτό ξεστομίζουν οι εργάτες και οι εργαζόμενοι φίλοι τους με μια τέτοια σιγουριά και τόλμη τόσο βαριές καταγγελίες ενάντιά τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ψευτοΚΚΕ δεν κάνει μόνο προβοκατόρικους υποτίθεται «υπεραριστερούς», στην πραγματικότητα υπερδεξιούς, «αγώνες» για να κλείνει επιχειρήσεις, αλλά έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει κατά κόρο τα πιο μεγάλα και βρώμικα πουλήματα ενάντια σε πραγματικές εργατικές διεκδικήσεις όπου τα αφεντικά, και συνήθως είναι αυτά τα χειρότερα, είναι φιλικά του.

    Πέρα από την ορθότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας στο Βόλο είναι αντανάκλαση της συσσωρευμένης πολιτικής εμπειρίας του λαού, το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ απομονώθηκε τις τελευταίες μέρες εντελώς στο Εργατικό κέντρο του Βόλου και σχεδόν σε όλο τον τοπικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, της Θεσσαλίας. Έτσι τοποθετήθηκαν ενάντια στη στάση του ΠΑΜΕ στο ζήτημα του εργοστασίου και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν τολμάγανε ως χθες να αντιπαρατεθούν στο ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ για να μην είναι κόντρα στην κεντρική πολιτική και συνδικαλιστική γραμμή των κομμάτων τους.

    Έτσι, έχοντας μαζί τους όλο ουσιαστικά το νομό οι εργαζόμενοι κατέβηκαν να δώσουν τη πιο μεγάλη ως τώρα μάχη τους ενάντια στους σοσιαλφασίστες και την κέρδισαν. Από πολιτική και από συνδικαλιστική άποψη οι σοσιαλφασίστες κάναν ένα πολύ μεγάλο λάθος και τούτο γιατί όπως όλοι οι αντιδραστικοί υποτίμησαν τις μάζες. Στην ουσία πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι.

    Η ΟΑΚΚΕ χαιρετίζει αυτή την πολύ σημαντική νίκη των χαλυβουργών του Βόλου αν και πιστεύει ότι ο πόλεμος για την σωτηρία της χαλυβουργίας δεν έχει καθόλου τελειώσει. Γιατί ο πραγματικός τους αντίπαλος δεν είναι απλά το ΠΑΜΕ, αλλά το βαθύ πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται πίσω του. Από την πλευρά της η ΟΑΚΚΕ στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό τους. Στα πλαίσια αυτής της συμπαράστασης σύντροφοί μας κόλλησαν την προηγούμενη βδομάδα και στο Βόλο μαζικά την αφίσα μας ενάντια στους βιομηχανικούς σαμποτέρ.

    Όσο οι σοσιαλφασίστες σαν πολιτικοί δυνάστες της χώρας συνεχίζουν τις απόπειρες τους να βιάζουν τη συνείδηση και τη θέληση των εργατών στον Βόλο και στον Ασπρόπυργο, το μόνο που θα πετύχουν τελικά είναι να τους κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα πολιτικής και συνδικαλιστικής επιμόρφωσης και να τους οργανώνουν ταξικά πολύ πιο βαθιά και πιο αποτελεσματικά από όσο το κατάφερναν τόσα χρόνια τα οικονομικά τους αφεντικά συγκρουόμενα μαζί τους στο καθ’ αυτό οικονομικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουστ ρε τσιράκια των αφεντικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μίλησε κι ο τσάτσος της Ρωσίας, ο κνατατζής φασίστας...

    "Πόνεσε" ο Βόλος, εντάξει, αλλά πες κάτι πιο πρωτότυπο...

    Υ.Γ. Οι μαοϊστές δεν ήταν ποτέ τσάτσοι των αφεντικών, καταστροφέα. Ρώτα να μάθεις πώς κάρφωναν οι κνίτες τους τότε επαναστάτες του ΕΚΚΕ και της ΟΜΛΕ στα αφεντικά για να σπάσουν το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλισμό σε μια εποχή (74-81) που πράγματι οι μεγαλοαστοί ξεσκίζονταν στα κέρδη και η εργατιά σήκωνε κεφάλι να ζητήσει ψωμί και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

    Ρουφιάνοι της κρατικής επιδότησης και της συνεννόησης με την αστυνομία (που της δίνεται εντολές και σας υπακούει), φίλοι κάθε φασιστικής διχτατορίας και κάθε καθυστέρησης... Άιντ' από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή