Ανασκάλεμα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έλεος με την ανοχή στην καθεστωτική φαιοκόκκινη Λιάνα Κανέλλη και στους γκεμπελισμούς της!



Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος λαός σχετικά αστικοδημοκρατικής χώρας που είναι αναγκασμένος να καταναλώνει καθημερινά σε γιγαντιαίες ποσότητες τη γκεμπελική, χυδαία προπαγάνδα του πιο αβυσσαλέου φασισμού και σοσιαλφασισμού. Και μάλιστα, λόγω τόσο της αντιλαϊκής αθλιότητας όσο και της ιδεολογικής λιποταξίας της παραδοσιακής αστικής τάξης, ο λαός έχει συνειδησιακά διαμορφωθεί έτσι που να θεωρεί «αντικαθεστωτικές» τις πλέον άθλιες, διαστρεβλωτικές της αλήθειας και της πραγματικότητας φωνές, και φυσικά τους φορείς τους! Οι κορυφαίες τηλεπερσόνες αυτού του κάλπικου αντικαθεστωτισμού στη χώρα μας είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του φασιστικού ΛΑΟΣ, και η φαιοκόκκινη Λιάνα Κανέλλη, η υστερικών αντιδράσεων και «ιδιάζουσας» ιδιοσυγκρασίας βουλευτίνα του σοσιαλφασιστικού ψευτοΚΚΕ!

Καθαρές λύσεις! Γιατί να χολοσκάμε;;

Είναι γνωστό πως η τελευταία έχει έναν ιδιαζόντως αγενή, υστερικό, εκφραστικά δυσμορφικό τρόπο να εκφράζει (με τα κατά τα άλλα καλά ελληνικά της)  τις λαϊκίστικες, ακροδεξιές της θέσεις επί παντός επιστητού. Αυτό το στυλ της προσπαθεί εδώ και μια δεκαετία να το χαλιναγωγήσει γιατί -χωρίς να το θέλει- δημιουργούσε σε δημοκρατικούς και αριστερούς ανθρώπους συνολική αποστροφή για το ψευτοΚΚΕ, που την έχει περιμαζέψει πολιτικά για να του φτιάχνει τα μέτωπα με τον κλασσικό φαιό φασισμό στην Εκκλησία, το Στρατό, την Αστυνομία, την κλασσική ακροδεξιά συντήρηση κλπ. Ο ρόλος της είναι πράγματι στρατηγικός για το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται, γεγονός που έχει να κάνει με την άριστη από πλευράς της γνώση του τηλεοπτικού παιχνιδιού της εφήμερης εντύπωσης, της «έξυπνης» και πομπώδους ατάκας, της επιθετικής και ξερολίστικης πόζας.


Το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι η συγκεκριμένη «αντιιμπεριαλίστρια» κολλητή του σωβινοφασίστα φιλοχουντικού Χριστόδουλου (που δε βρίσκεται πια μαζί μας), υποστηρίκτρια του Μιλόσεβιτς και θαυμάστρια του Ρώσου «υπερεθνικιστή» φασίστα Ζιρινόφσκι (με του οποίου την ομιλία είχε κατενθουσιαστεί, όπως λένε όλοι οι συνδαιτυμόνες της, σε συγκέντρωση συμπαραστατών της γενοκτονικής Σερβίας στο Βελιγράδι στα 1999), πρώην ΝΔ, ΚΟΔΗΣΟ, φίλη της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου και μετέπειτα συνεργαζόμενη κνίτισσα. Είναι η καθεστωτική γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ, που της δίνει τη δυνατότητα να βγάζει το έντονο και φανερά συμπλεγματικό «ταμπεραμέντο» της με προσωπικά σχόλια, ειρωνείες, εμετικά υπονοούμενα απέναντι σε συνομιλητές της, χωρίς αυτό να της κοστίζει τίποτα. Κι αυτό, απλώς επειδή μερικοί από αυτούς δε σαγινεύονται από τα εθνικοσοσιαλιστικού τύπου «αντικαπιταλιστικά» παραληρήματά της, στα οποία εσχάτως την ανταγωνίζεται ο «μέγας οικονομολόγος» Καζάκης, επίσης φίλος της Ρωσίας του Πούτιν.


Στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού MEGA λοιπόν της 23ης του Ιούνη, η Κανέλλη φιλοξενούνταν για τρίτη φορά μέσα σε συντομότατο χρονικό διάστημα για να «φωτίσει» το λαό, λέγοντας του πως τα χρήματα υπάρχουν αποθησαυρισμένα στα σεντούκια και μπορούμε να τα πάρουμε αύριο το πρωί, κοινώς κρίση δεν υπάρχει, όλα είναι μια συνομωσία ενός «σκοτεινού καπιταλιστικού κέντρου» που μας δουλεύει για να μας τα τρώει κλπ. (έχει μάθει καλό «μαρξισμό» παρέα με τους φωστήρες του Περισσού!). Ο γνωστός αστός δημοσιογράφος Καψής, μολονότι τον έχει προσβάλει στο παρελθόν σε εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη με το γνωστό της ύφος («πουλάκι μου», «έχεις οξεία πασοκίαση», «γαϊδούρι» κλπ.), με πολύ ήρεμο τρόπο της επισήμανε -με την αστική του θεώρηση που δεν είναι φιλολαϊκή αλλά είναι πιο τυπικά λογική από τις παλαβομάρες του φαιοκόκκινου φασισμού- πως η χρεοκοπία σα λύση (μέσω «άρνησης του χρέους») είναι πιο επαχθής και βαριά για το λαό ακόμη και από τη σημερινή κατάσταση…



Τι ήταν να το πει! Εξεγέρθηκε η «κόκκινη» υπέρμαχος του «έθνους και της ορθοδοξίας», τον ειρωνεύτηκε επιθετικά, σε παρατήρησή του ότι προσβάλλει πρώτα και κύρια τον εαυτό της του ανταπάντησε επίσης εμμέσως πως «προσβολή είναι και μόνο που εμφανίζεται μαζί του στο ίδιο παράθυρο», τελικά του είπε περί διαγραμμάτου «να το βουλώσει» (!!), όλα αυτά ωρυόμενη, προφανώς για να αποδείξει ότι ο δημοσιογράφος είναι το «τσιράκι των εβραιομασώνων κλεφτών και τραπεζιτών» ενώ η ίδια «η φωνή του λαού».



Όλη η συζήτηση εδώ:



Τώρα βέβαια από πότε το αστικό κράτος και παραπέρα το ιδιωτικό κεφάλαιο που ελέγχει τα μη κρατικά ΜΜΕ άρχισε να δίνει κάθε 3 μέρες μικρόφωνο σε τόσο «αντικαθεστωτικές» φωνές, που να καλούν σε τόσο βαθιά «ανατρεπτικές» λύσεις, όπως αυτές που προτείνει η παλιά φίλη όλου του αντιδραστικού σκυλολογιού που γέννησε η μετεμφυλιακή Ελλάδα «κομμουνίστρια» Λιάνα Κανέλλη, μάλλον η ίδια πρέπει να μας το εξηγήσει… Αν είναι για κάποιο λόγο που δίνουμε τόση έμφαση σε ένα σχετικά τυπικό τηλεοπτικό καυγά, που στο κάτω κάτω δε συνιστά και γεγονός πρωτεύουσας σημασίας, είναι ακριβώς αυτός: δεν αντέχεται πια οι πλέον αποκρουστικοί ιδεολογικά εκπρόσωποι της σαπίλας που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό και το λαό στη δυστυχία, να έρχονται σήμερα με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να απαιτούν να ηγηθούν του κινήματος κατά της πείνας! Πρόκειται για πρόκληση ασύλληπτου μεγέθους!


Γιατί ποιος είναι που, στη θέση της προόδου του νεοελληνικού έθνους στον υλικό – παραγωγικό αλλά και στον πνευματικό - πολιτιστικό τομέα, έβαζε τις προγονόπληκτες εθνοσωβινιστικές ρητορείες, τους αγώνες για τα «μάρμαρα», για να «γλιτώσουμε τον αφελληνισμό μας από τη Δύση», για τη «Μακεδονία μας», παλιότερα για τη σωτηρία μας από τους «Τούρκους και τον επεχτατισμό τους στο Αιγαίο», για να «σώσουμε τα πνεύματα, τις ψιλές και τις δασείες», την «τρισχιλιετή πορεία του ελληνικού έθνους»;; Το κήρυγμα της εθνικής καταστροφής έγινε από τους νεοδοσίλογους με το μανδύα του πατριωτισμού, όπως οι γερμανοντυμένοι από το '44 και δώθε ονομάστηκαν πατριώτες και οι πατριώτες του ΕΑΜ προδότες! Ζούμε στη χώρα της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ των εννοιών!!!

Δεν ήταν η κυρία Κανέλλη, μαζί με το σωβινιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, τους «εθναμύντορες» του Δικτύου 21 που σήμερα έχουνε καταλάβει δι’ εφόδου την ηγεσία του κόμματος της δυτικόφιλης αστικής τάξης (ΝΔ), την παραδοσιακή εθνοφασιστική ακροδεξιά και τους ναζιστές, σε συμμαχία είτε με τον Κύρκο-ΣΥΝ (βλ. συλλαλητήρια 1992) είτε αργότερα με το ψευτοΚΚΕ;; Αυτοί δεν ήταν που, την ώρα που το πιο ζωντανό και ρωμαλέο τμήμα του έθνους έβγαινε από την χούντα στη μεταπολίτευση έτοιμο για υλικά και πνευματικά άλματα, για να στεριώσει τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και να προχωρήσει ακόμη και σε ριζοσπαστικές, πραγματικά αντιιμπεριαλιστικές λύσεις (το Πολυτεχνείο φώτιζε το δρόμο), έριξαν το σύνθημα (με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου) του σαπίσματος μέσω της προσφοράς ΜΗ εργασίας στο δημόσιο (εκμαυλισμός), της παραγωγικής αποσάθρωσης, της εκμετάλλευσης του άφθονου κοινοτικού χρήματος για το ηθικό ξεχαρβάλωμα της υπαίθρου αντί για τον συγχρονισμό της παραγωγής, της κλιμάκωσης του κανιβαλικού εθνικισμού, είτε κλασσικής ελληνοχριστιανικής παλαιοδεξιάς κοπής, είτε ανδρεοπαπανδρεϊκού «αντιιμπεριαλιστικού» - αντιτούρκικου και αντισημιτικού τύπου;;


Ακόμη και τον τίμιο, γνήσιο και αντιιμπεριαλιστικό αντιαμερικανισμό του λαού μας, που είχε υποφέρει από τους ηγεμονιστές των ΕΠΑ, τον μετέστρεψαν στο σημερινό καθεστωτικό αντιαμερικανισμό, που πλέον καταλήγει στο δόγμα των ΣΠΙΘΑ – Καζάκη και σία: Πάμε με τη Ρωσία και την Κίνα για να συντριβεί ο «μονοκράτωρ» αμερικάνικος σατανάς.


Δεν ήταν η Παπαρήγα που, στο αρχικά δίκαιο κίνημα των συμβασιούχων Stage το 2009 που ζητούσαν τη μοριοδότηση που δικαιούνταν από το νόμο (που τους πέταξε ο -φίλος του Κύρκου- Υπουργός Εσωτερικών  Ραγκούσης σαν «παιδιά της δεξιάς»), πήγε κι έβαλε αίτημα (αφού καπέλωσε το κίνημα) «όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ να προσληφθούν μόνιμοι στο Δημόσιο»;; Όχι όλοι οι συμβασιούχοι, όλοι οι πτυχιούχοι της Ελλάδας!!!!!!

Κι αυτά τέλη του 2009 – αρχές του 2010, δηλαδή εν μέσω κρίσης και λίγο πριν τη χρεοκοπία! Οι σοσιαλφασίστες, όπως έκαναν σε ένα βαθμό και οι πιο παλιοί προδότες του προλεταριάτου, οι σοσιαλδημοκράτες, αγαπούν πολύ το αστικό κράτος και πιστεύουν πολύ (ή κάνουν ότι πιστεύουν) στις θαυματουργές του ικανότητες, αρκεί να το καταλάβουν οι ίδιοι! Άσε που η προοπτική μιας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και άγχος δουλειάς ερεθίζει τα ένστικτα μεγάλου μέρους της φτωχολογιάς, που στενάζει καθημερινά στο μεροκάματο ή στην ανεργία…

Πότε το ψευτοΚΚΕ, η Λιάνα και οι φίλοι της οι ακροδεξιοί φασίστες κυνήγησαν τη διαφθορά π.χ. στις εφορίες, που ακόμη και σήμερα οργιάζει αφήνοντας ασύδοτη τη φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων και μεσαίων λαμόγιων, αλλά και τμήματος της μεγαλοαστικής τάξης που λαδώνει χοντρά;; Πότε την έκαναν κυρίαρχο θέμα;;

Τα παραπαίδια τους του ΣΥΝ και τα κινήματά τους (πριν το 1995 τα έκανε το ίδιο το ψευτοΚΚΕ, μετά μοιράστηκαν οι ρόλοι) δεν έχουν ξεπατώσει κάθε προσπάθεια για δημιουργία παραγωγικών ή τουριστικών μονάδων μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα, με οικολογικά, αρχαιολογικά και μεσαιωνικά γενικώς προσχήματα, με την υποστήριξη θυλάκων μέσα στο κράτος (π.χ. Ε’ Τμήμα του ΣτΕ) και των ηγετικών κλικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ειδικά από το 1997 και δώθε;; Το δίπολο «διάλυση του παραγωγικού ιστού» - «φαιοκόκκινο ιδεολογικό αφιόνι» είναι που οδήγησε όχι μόνο στη χρεοκοπία, αλλά και στην αδυναμία να ξεσκαρτάρει ο λαός ποιος είναι φίλος του και ποιος εχθρός του, ή μάλλον ποιος είναι ο κύριος και ποιος ο δευτερεύοντας εχθρός του.

Ο Πρετεντέρης και η Τρέμη, αντί να διαολοστείλουν τη λαοφιλή «κόκκινη εθναμύντορα» βουλευτίνα και να υπερασπιστούν το συνάδελφό τους, συνέχισαν την κουβέντα ως να μη συνέβαινε τίποτα και χωρίς να προβάλλουν αντίρρηση στα «τόσο προφανή» επιχειρήματα που προέβαλε η Κανέλλη, που λόγω «Αγανακτισμένων» και γενικότερου αντικοινοβουλευτικού – φιλοφασιστικού κλίματος, νιώθει μια τρομερή έξαψη και βγάζει τον πραγματικό εαυτό της, που της είχε τιθασέψει εδώ και χρόνια η Παπαρήγα, ωρυόμενη και πάλι.
Μέγας αντικαθεστωτικός! Μιλάει μόνο 6 ώρες την ημέρα στα ΜΜΕ!



Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη τσαρλατάνους τύπου Κανέλλη, Καζάκη, Καρατζαφέρη, Θεοδωράκη για να του εξηγήσουν ποιος τον οδήγησε καρφί στην καταστροφή.






Χρειάζεται φωτισμένους ανθρώπους μέσα από τα σπλάχνα του, που θα του πούνε παστρικά και με το κεφάλι πάνω και τα πόδια κάτω πώς και γιατί η Ελλάδα βρέθηκε με ένα έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου 1 προς 3,5, δηλαδή ένα να εξάγει και τρεισήμιση να εισάγει.


Πώς και γιατί το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών είχε εκτροχιαστεί ειδικά από το 2000 και πέρα, με πόσο χαμηλά επιτόκια (λόγω ευρώ) δανειζόμασταν τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα τέκνα του Γκέμπελς μιλάνε για τα ληστρικά επιτόκια…

Ο νέος δοσιλογισμός
Πού κατασπαταλήθηκαν τα λεφτά των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης ή ακόμα πώς ΔΕΝ απορροφούνταν από τους σαμποταριστές (ακόμα και το τωρινό ΕΣΠΑ), πώς το καθεστώς χρησιμοποίησε τους εθνικιστές κρατιστές του ΠΑΣΟΚ για να κρατικοποιήσουν το κλασσικό ιδιωτικό κεφάλαιο τη δεκαετία του ’80, για να τους πετάξει σήμερα ώστε να φέρει τη «βασιλεία» της ΚΟΣΚΟ, της ΓΚΑΖΠΡΟΜ και των καθεστωτικών ρωσοφτιαγμένων «ελλήνων» ολιγαρχών του πλούτου («νταβατζήδες» τους έλεγε για ξεκάρφωμα ο φίλος τους Καραμανλής ο Β’), πώς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ διάλυσαν και ξεπάτωσαν κάθε έννοια ταξικού συνδικαλισμού λιγότερο με τη βία και πιότερο με την εξαγορά και τον προσεταιρισμό…

Χρειάζεται ανθρώπους που θα του πούνε ποιοι άφηναν και αφήνουν (ή καλύπτουν ιδεολογικά με πρόσχημα το «διεθνισμό») δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους μετανάστες να μπαίνουν σωρηδόν μέσα σε μια κούφια παραγωγικά χώρα, τους στοίβαζαν και στοιβάζουν σα σακιά σε δυο τρεις περιοχές της Αθήνας, τους κρατούσαν και κρατούν παράνομους για να σπάνε άθελά τους τα μεροκάματα κι έπειτα τους παραδίνουνε λεία στα μαχαίρια των ναζιστών και στο μίσος των άνεργων μαζών, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεξέλεγκτη την εγκληματικότητα τόσο του ντόπιου όσο και του ξένου λούμπεν.

Φυσικά αυτά τα πράγματα, που σε άλλη χώρα θα τα έλεγαν ακόμη και κάπως τίμιοι αστοί, στη χώρα μας είχαν την τόλμη να τα επεξεργαστούν και να τα αναδείξουν μονάχα εκπρόσωποι, έστω απείρως μειοψηφικοί, του επαναστατικού προλεταριάτου, μαοϊστές ζαχαριαδικοί κομμουνιστές. Και είναι φυσικό. Πού να βρει η αστική τάξη αυτής της χώρας, με τα εξαμβλωματικά χαρακτηριστικά, τα κότσια να αντιπαρατεθεί στους κρατικοφασιστικούς ιμπεριαλισμούς και στα τσιράκια τους;;



Οι παραδοσιακοί αυτοί αστοί μισούν το λαό ελάχιστα λιγότερο απ' όσο τον μισούν οι σοσιαλφασίστες.
Αρκεί να δει κανείς πόσο ηδονίζονται (π.χ. μερικοί εκ των αναλυτών του ΣΚΑΪ, που εκφράζει στην κύρια πλευρά τη δυτικόφιλη αστική γραμμή και λέει κάποιες αντικειμενικά αντι-σοσιαλφασιστικές αλήθειες) όταν περιγράφουν τις περικοπές δαπανών που φέρνουν τα απανωτά μνημόνια για τα λαϊκά στρώματα (ειδικά οι οικονομιστές φιλελεύθεροι) ή το με πόσο πάθος ζητάνε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σε καιρούς βαριάς και βασανιστικής ανεργίας και σαμποτάζ των επενδύσεων, που ποτέ δεν το καταγγέλλουν σαν τέτοιο.

Άλλωστε, οι αστοφιλελεύθεροι ήταν οι ίδιοι που επί 30 χρόνια ανέχτηκαν όλα τα παραπάνω σοσιαλφασιστικά εγκλήματα, που έκοβαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και οι ίδιοι, με αντάλλαγμα δυο απλές ταξικά κανιβαλικές απολαβές: τσάκισμα του συνδικαλισμού και των πραγματικά διεκδικητικών κινημάτων στα εργοστάσια, τσάκισμα του πραγματικού μεροκάματου, φτηνή εργατική σάρκα (κατά προτίμηση μεταναστευτική).

Οι δε «οξυδερκέστατοι», σαπισμένοι Ευρωπαίοι μονοπωλιστές έβλεπαν το χρήμα να γυρνάει στον αέρα στα χρηματιστήρια και στον τριτογενή τομέα και θεωρούσαν την αυτοκτονική Ελλάδα, που έβαζε μπουρλότο στον εαυτό της και στην Ευρώπη «ανθούσα οικονομία» (ειδικά επί του αρχιπροβοκάτορα Σημίτη), μπάζοντάς την στην ΟΝΕ. Τώρα τρέμουν και φοβούνται νέο κύκλο βαθιάς ύφεσης, που μαζί με τα οικονομικά προβλήματα των ΕΠΑ, που αργούν να ανακάμψουν, μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύκλο κρίσης. Ανθρωπάκια επιπέδου Παπανδρέου και Σαμαρά χορεύουν στο ταψί την Υφήλιο. Πρόκειται για «εθνικό μεγαλείο»!


Γιατί λοιπόν να μην είναι περήφανη η «κόκκινη» Λιάνα;; Αυτή έτσι κι αλλιώς από την Εκάλη όπου μένει, δεν κόφτεται για τη φτωχολογιά και τις αιματηρές θυσίες στις οποίες την υποβάλλουν οι φίλοι της που σαμπόταραν εσωτερικά τη χώρα (και μαζί τους αντικειμενικά πια και οι χοντρόπετσοι δυτικοί δανειστές). Αυτή έχει άλλα όνειρα. Θέλει να δει τον «υλιστικό ποταπό σατανά της Δύσης» να προσκυνάει το «δικέφαλο αετό της Ορθοδοξίας», τον ενωμένο με το ψεύτικο, ντενεκεδένιο σφυροδρέπανο. Άσε που, σαν παλιά σωβινίστρια, μπορεί να νομίζει ότι ο Πούτιν και οι «ορθόδοξες στρατιές του» θα «μας» δώσουν την Κωνσταντινούπολη!

Στάχτη και μπούλμπερη λοιπόν και η Ελλάδα και η Ευρώπη, που «τολμά» να είναι (όσο της επιτρέπει ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλιστικός χαραχτήρας της) κοσμική, άθεη, τεχνολογικά προοδευμένη, ορθολογιστική, με σχετικά υψηλή ατομική κατανάλωση (στοιχεία που η μελλοντική προλεταριακή επανάσταση θα αναπτύξει ως την άκρη, όπως πάντα τόνιζε ο Λένιν), σε αντίθεση με το «σπαρτιάτικο» και «ορθόδοξο αλά Χριστόδουλος» μεσαιωνικό πρότυπο της Κανέλλη και των ΛΑΟΣτζήδων που αρθρογραφούσαν -μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι- στο περιοδικό της!

27 σχόλια:

  1. Σ.Φ.Δ.

    Φίλε ΚΜ, συμφωνώ πλήρως στα όσα λες ενάντια στην κλινική περίπτωση αυτής της ελεεινής γυναικούλας όπως επίσης για το απαράδεκτο γεγονός πως οι τάχα σοβαροί, δημοκράτες και φιλελεύθεροι συνομιλητές της ανέχονται τα τραμπούκικα παραληρήματά της που τόσο καλά αναδεικνύουν την κυρίαρχη σήμερα ιδεολογία στην Ελλάδα. Θα προσθέσω όμως ότι η συγκεκριμένη πανάθλια υστερική ορθοδοξοφασίστρια του ΚΚΕ είναι ιδιαιτέρως αγαπητή από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και βεβαίως αυτό χαρακτηρίζει και τον ίδιο.
    Θα διαφωνήσω στο σημείο που πετάς, κατ'εμέ ανέντιμα, την πετρούλα σου ενάντια στους ''παραδοσιακούς αστούς''.
    Η αλήθεα είναι πως ουδείς από όσους κατηγορείς σπεκουλάροντας ότι τάχα μισούν τον ''λαό'' πρότεινε ποτέ απολύσεις ενάντια στον ''λαό'', ουδείς ποτέ ηδονίστηκε και ούτε βεβαίως πρόκειται για απολύσεις και μειώσεις μισθών εργαζομένων. Στην περίπτωση αυτή - αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις για απολύσεις στο δημόσιο -δεν θα έχουμε να κάνουμε στην πραγματικότητα με απολύσεις αλλά με απλή παύση μισθοδοσιών που δίνονται σκανδαλωδώς και σε βάρος ακριβώς των εργαζόμενων και του λαού προς ανθρώπους-κοπρόσκυλα, που άεργοι ήταν και άεργοι θα παραμείνουν. Δεν θα υπάρξει καμμία μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης, άρα και ο όρος ''απόλυση'' είναι κατ'εμέ στην πραγματικότητα και τυπικά άστοχος (πέρα από ουσιαστικά όπου δεν τίθεται καν θέμα). Κάθε άλλο, το άνω του 15% επίσημης ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα αυτή την στιγμή είναι η αιτία για την οποία εξοργίζεται οποιοσδήποτε έντιμος και λογικός άνθρωπος ακόμα περισσότερο με τη συνέχιση αυτής της αθλιότητας.
    Καμμία συμπάθεια για τα εκατοντάδες χιλιάδες κοπρόσκυλα που επί δεκαετίες ζουν με πλούτο που παρήγαγαν όχι τα ίδια αλλά οι συμπολίτες τους και άλλοι λαοί. Καμμία επιείκια γιατί έχουν και προσωπική ευθύνη γι'αυτό που συνέβη, όντας επιπλέον παντελώς αναξιοπρεπείς και χυδαίοι, ντροπή και χείριστο ηθικό παράδειγμα. Αφού αποδέχτηκαν να ζουν σαν παράσιτα τί πιο δίκαιο από το να ψοφήσουν σαν παράσιτα. Δεν είναι ανθρωπισμός να υπερασπίζεσαι αυτόν που ζει σε βάρος άλλων, ανθρωπισμός είναι να τιμάς την ανθρώπινη δημιουργία - εργασία. Και βεβαίως λοιπόν θα ηδονιστούμε και θα χειροκροτήσουμε την τρόικα αν επιτύχει να επιβάλλει απολύσεις άεργων που παριστάνουν τους δημόσιους υπαλλήλους, όχι μόνο γιατί έτσι θα απαλλαγούμε από τα παράσιτα αλλά γιατί επιτέλους θα έχουν κι αυτά εκλείποντας την ευκαιρία να γίνουν χρήσιμα στην κοινωνία, πράγμα που είναι η μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης και ευτυχίας.

    Σ.Φ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ.Φ.Δ.

    Αν πάλι θέλουν να αποφύγουν την φυσική έκλειψη υπάρχουν οι τεράστιες εκτάσεις που σήμερα μένουν ακαλλιέργητες ή περίπου, τα εκατοντάδες μας νησιά με τις βαρκούλες και τις παραλίες, και πάμπολλες άλλες δραστηριότητες αξιοπρεπέστατες από τις οποίες μπορούν να αποκομίσουν έντιμα τα προς το ζην και να συμμετέχουν και στην ανάπτυξη της χώρας, όπως και η πολιτική στάση ενάντια στο γραφειοκρατικό καθεστώς-βρυκόλακα και υπέρ της προόδου. Άσε που όλα αυτά τα κοπρόσκυλα έχουν εξοικονομήσει ήδη πέρα από τους αδούλευτους μισθούς τους και τα ''εφάπαξ'' τους και άλλα σκανδαλώδη και παλαβά προνόμια, οπότε τα περισσότερα έχουν προ πολλού αποκτήσει και τα εξοχικά τους με τους κηπάκους τους, όπου άνετα μπορούν να καλλιεργήσουν ντοματούλες, πατατούλες κλπ και να ζήσουν μια χαρά, όπως ακριβώς τους αξίζει.

    Σ.Φ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Σ.Φ.Δ.

    Κακό χαραχτηριστικό αυτό που έχουμε σα λαός να μην μπορούμε να κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλο αν δεν πετάξουμε και την προσβολίτσα μας. Αυτό το λέω με αφορμή την "ανέντιμη" όπως λες κριτική μου στους παραδοσιακούς αστούς, πρακτικά δηλαδή στους αστοφιλελεύθερους. Λαθεμένη το καταλαβαίνω να τη θεωρείς, ανέντιμη όμως γιατί;;

    Θα ήθελα, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση, να μου απαντήσεις ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ στα σοσιαλφασιστικά εγκλήματα της τελευταίας 30ετίας: Το ό,τι ανέχονταν για πολλά χρόνια τη συνύπαρξη στο ίδιο κόμμα (ΝΔ) με χουντικούς και φιλοναζιστές, βοηθώντας τον προβοκάτορα Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ να φτιάχνουνε τα "αντιδεξιά" τους μέτωπα με τα κόμματα του Κρεμλίνου;;

    Το ό,τι λιβάνιζαν το Σημίτη και το Γ. Παπανδρέου σαν μεγάλους αντιεθνικιστές φίλους της Ευρώπης ενισχύοντας αντικειμενικά τη φιλορώσικη προβοκατόρικη πολιτική εισοδισμού τους;;
    Το ό,τι για τους περισσότερους (για τους Έλληνες αστοφιλελεύθερους μιλάω, όχι για τους Γάλλους) η Ρωσία του Πούτιν και η φασιστική Κίνα δεν αποτελούν πρόβλημα;;
    Μάλιστα η Μπακογιάννη προτιμάει την COSCO στο λιμάνι από τους γραφειοκρατο-λαμόγιες του ΠΑΣΟΚικού ΟΛΠ, όπως και θα χαιρόταν πολύ να πάρουν οι ρωσο-ολιγάρχες (σαν "ιδιώτες") τη ΔΕΗ για να τσακιστεί ο πράγματι αποκρουστικός Φωτόπουλος.
    Ή μήπως η πλήρης άρνηση τους και να συζητήσουν ακόμη το να τεθούν εκτός νόμου οι ναζιστικές συμμορίες;;

    Όσο για το αν ηδονίζονται, άσε με να διατηρώ την αποψή μου, την οποία μάλλον χρεώνεις στη μαρξιστική μου ταξική αντιπάθεια για τους αστούς. Δεν είναι καθόλου αυτό. Δε το βάζω έτσι και συμπαθώ και την παραμικρότερη αντίσταση στη λαίλαπα, αστική ή λαϊκή. Αλλά πολλές φορές το "τι να κάνουμε κύριοι, θα πέσει το βιωτικό σας επίπεδο και βγάλτε και το σκασμό" των ΣΚΑΪτζήδων (που σου λέω ότι λένε πάρα πολλές αλήθειες κατά τα άλλα) προβοκάρει υπέρ του σοσιαλφασισμού, ο οποίος λέει στις μάζες: "Είδατε ρε ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας;; Αυτοί σας κλέβουν το ψωμί", γιατί φυσικά ο Τσίπρας ξέρει να ντύνεται "λαός" ενώ η Μπακογιάννη ή ο Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ ούτε ξέρει ούτε θέλει να μάθει. Γι΄αυτό και τελικά θα το φάνε το κεφάλι τους και δε θα φταίνε οι μαρξιστές, που τους είχαν προειδοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το βασικό θέμα του σχολίου σου:

    Στο βάθος αποδέχεσαι τη θέση ότι το βασικό πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας είναι η αεργία στο Δημόσιο. Αυτή πράγματι υπάρχει, είναι εξοργιστική, και αποτελεί κατάφορη αδικία απέναντι στους ανθρώπους που εργάζονται εχτός του κράτους και πληρώνουν φόρους, κύρια δε για το προλεταριάτο. Ωστόσο, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, αν και πολύ υψηλός, δεν είναι εξωφρενικός, ούτε και οι αποδοχές του μέσου υπαλλήλου προκλητικές. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η πολύ χαμηλή παραγωγικότητα, το εξοργιστικό ρεμαλίκι και κυρίως η ΔΙΑΦΘΟΡΑ του (με κύριους αρμούς εφορίες - πολεοδομίες - δήμους). Το πρώτο λύνεται με αξιολόγηση, ελεγκτικό μηχανισμό, οργανογράμματα, δρακόντεια αυστηρότητα, ξαναμοίρασμα όλου του δυναμικού με έμφαση εκεί που χρειάζονται συναλλαγές με το κοινό για να μην ταλαιπωρείται ο λαός στους γκισέδες, αξιοκρατία στις προαγωγές, και βασικά ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ της τίμιας πλατιάς μάζας των δημοσίων υπαλλήλων που δεν ανέχονται να ζούνε εις βάρος του λαού. Από κει και πέρα, δε διαφωνώ με τη μείωση των προσλήψεων που έχει επιβάλλει το Μνημόνιο, με τα παραπάνω μέτρα οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπάρχουν φτάνουν και περισσεύουν, άσε που αν χτυπηθεί η διαφθορά στις εφορίες τα έσοδα του δημόσιου θα αυγατίσουν.

    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΜΩΣ είναι το ζήτημα του ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ, που ενισχύεται από την ΥΦΕΣΗ που φέρνουν οι συνεχείς φορο-γιούργιες του προβοκάτορα Παπανδρέου. Πετώντας στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ακόμη και τους χειρότερους αν θέλεις, με μηδενική προοπτική ανεύρεσης εργασίας, ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ και συμπιέζεις ακόμη περισσότερο προς τα κάτω τα μεροκάματα και τα δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα!! Κάτι βέβαια που την Ξαφά ή το Μάνο (που επίσης λένε πολλές αυτονόητες αλήθειες) δε τους ενοχλεί καθόλου, όπως δε τους ενοχλούσε και ο τρόπος με τον οποίο η μαζική μετανάστεψη δημιούργησε τις δύο τελευταίες δεκαετίες συνθήκες δουλοχτησίας στα χωράφια και στις μικρομεσαίες βιοτεχνίες, ρίχνοντας ταυτόχρονα και τα ελληνικά μεροκάματα και γεννώντας τον κανιβαλικό ρατσισμό, με τη συνενοχή της "αντιρατσιστικής" εγκληματικής ψευτοαριστεράς!!!

    Ας ρίξουν λοιπόν (λέω εγώ, με όλο το σεβασμό) οι πολιτικά δημοκράτες το βάρος τους στο να σταματήσει το σαμποτάρισμα της ανάπτυξης και να σπάσει η χώρα τα δεσμά των ανατολικών και ανατολικόδουλων σαμποτέρ, ας οργανωθεί ο λαός για να συντρίψει τους υπονομευτές της χώρας και αν υπάρχει οικονομικός οργασμός, καμία αντίρρηση να "μεταφερθεί" εργατικό δυναμικό από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.

    Αν αυτή τη στιγμή, αντί να εφαρμοστούν τα μετρα που σού 'γραψα παραπάνω και που νομίζω είναι υπέραρκετά για να χτυπηθεί η γάγγραινα του σάπιου κράτους, αρχίσουν οι μαζικές απολύσεις δεκάδων χιλιάδων μέσα στο ζόφο της φτώχειας που ήδη ζούμε, σου εγγυώμαι ότι θα πάμε για τον πιο καραμπινάτο φασισμό που θα έχει γνωρίσει η χώρα, με λαϊκή βάση μάλιστα.

    Υ.Γ. Συμφωνώ ότι ο λαός "γουστάρει" Κανέλλη. Ξέρω πάρα πολλούς που λένε "τους τα λέει καλά" κλπ. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας είναι ποιος είναι το αντίπαλο δέος της Κανέλλη και αν υπάρξει ποτέ σοβαρή, νηφάλια και παστρική - κατανοητή ανασκευή των ψεμμάτων που αυτή λέει στον αέρα. Δε φταίει ο λαός για τη λιποταξία δήθεν "δημοκρατών" αστέρων της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, που τη γλύφουνε, καλλιεργώντας έτσι την αίσθηση ότι έχει δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ. Εννοείται πως είμαι υπέρ της άμεσης παύσης και απόλυσης, και παραπέρα και της φυλάκισης σε χοντρά αδικήματα, διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων. Δε το συζητάμε αυτό (προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Τοποθετήθηκα κατά των απολύσεων του μέσου "τεμπέλη - υπεράριθμου" δημόσιου υπάλληλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ.Φ.Δ.

    Αγαπητέ ΚΜ δεν νομίζω ότι υπάρχει σε όσα έγραψα προσβολή γιατί χαρακτήρισα μια συγκεριμένη στάση. Δεν είπα ότι είσαι ανέντιμος αλλά ότι ''κατ'εμέ'' είναι ανέντιμη η κριτική σου για να τονίσω ότι δεν είναι χαρακτηρισμός-προσβολή προσώπου αλλά συγκεκριμένης θέσης. Αν πάντως συνεχίζει να σε ενοχλεί δεν έχω πρόβλημα να αποσύρω αυτή την έκφραση και να βάλω στην θέση της την λέξη ''άδικη'', ''προκατειλλημένη'' ή κάτι παρόμοιο, που νομίζω ξεκάθαρα δεν είναι προσβολή. Ελπίζω να είναι λήξαν αυτό το θέμα, γιατί ειλικρινά μόνο να σε προσβάλλω δεν είχα πρόθεση.

    Δεύτερον επειδή κάποιος θα μπορούσε από όσα έγραψα να εξάγει το λανθασμένο συμπέρασμα πως είτε θεωρώ εαυτόν τμήμα της υποτιθέμενης αστοφιλελεύθερης ελληνικής τάξης ή ότι συντάσσομαι μαζί της, χρειάζεται να διασαφηνίσω πως ούτε εκ θέσεως ούτε εκ πεποιθήσεως βρίσκομαι σε αυτή την πλευρά, όχι γιατί έχω κάποιο πρόβλημα με τον ιδεολογικό χαρακτηρισμό ''αστοφιλελεύθερος'', κάθε άλλο, αλλά γιατί αρνούμαι πως υπάρχει μια τέτοια τάξη στην Ελλάδα. Και ότι αυτό βεβαίως είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Θεωρώ πως δεν μπορούμε να μιλάμε καν για ''αστούς'' στην Ελλάδα, και φυσικά ούτε λόγος για φιλελεύθερους δημοκράτες αστούς.
    Είναι σαφώς περισσότερο κοντά μου ο ακόμα πιο μειοψηφικός μέσα στον υποτιθέμενο χώρο του στην Ελλάδα μαρξισμός, που βεβαίως είναι και ο ίδιος προϊόν της αστικοφιλελεύθερης κουλτούρας και όχι της αγροτοχωριάτικης δεισιδαιμονίας (άσχετα αν ίσως δεν τον θεωρώ το καλύτερό της). Επί του προκειμένου είναι αναμφίβολα πιο κοντά μου η ΟΑΚΚΕ από αυτό που ονομάζεις ελληνική ''αστική'' τάξη.
    Συνεπώς το τελευταίο που πρόκειται να κάνω είναι να υπερασπιστώ αυτή την τάξη συνολικά. Συμφωνώ με όσα γράφεις, ότι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν το κεντρικό πρόβλημα της μπλοκαρισμένης ανάπτυξης, ότι εν τέλει προβοκάρουν υπέρ του φασισμού και τα βρίσκουν μαζί του. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό. Διαφωνώ με την συγκεκριμένη αναφορά που έκανες στην αρχική ανάρτηση. Γιατί σε αυτό το σημείο έχουν καταρχήν πράγματι δίκιο οι όποιοι φιλελεύθεροι και ούτε είναι αντιλαϊκή η στάση τους. Βέβαια αυτό το δίκιο πρέπει να υποστηριχτεί από ευθεία καταγγελία του βασικού προβλήματος της παρεμπόδισης της ανάπτυξης, αλλιώς πράγματι αν πάνε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ η ανάπτυξη παραμένει αλυσοδεμένη θα είναι σαν να σπρώχνουν την χώρα προς τον φασισμό.
    Όμως οι μεμονωμένοι φιλελεύθεροι μιλούν καθαρά και για ανάπτυξη και για το ότι δεν μπορεί μια χώρα να ζει με τόσο αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο όπως αυτό της Ελλάδας. Οι λαϊκιστές που εξεγείρονται όταν ακούν για απολύσεις κοπρόσκυλων από το πανάθλιο δημόσιο είναι που εχθρεύονται και την ανάπτυξη.
    Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο δικό σας ''καθήκον'' αν μου επιτρέπεις. Όπως έχω ήδη πει στους φίλους της ΟΑΚΚΕ και θα ξαναπώ, από την στιγμή που είναι οι μόνοι που καταγγέλουν ευθέως ένα ηθελημένο σαμποτάζ της παραγωγής, πρέπει να συστηματοποιήσουν την ανάλυση και να την καταθέσουν. Μέχρι τότε δεν δικαιούται κανείς να απευθύνει κατηγορίες γιατί οι άλλοι είναι πιθανό είτε να μην αναγνωρίζουν την παρεμπόδιση της ανάπτυξης ως συνειδητό σαμποτάζ, ή να κάνουν πως δεν το βλέπουν. Αν αυτή η θέση κατατεθεί αναλυτικά και αρχίσει να μεταδίδεται – η μετάδοση μιας ρηξικέλευθης θέσης πάνω σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικά άρθρα – θα είναι πιο ζόρικα τα πράγματα, και αναγκαστικά θα ξεχωρίσει τί είναι ο καθένας.

    Προσωπικά πιστεύω κι εγώ ότι κάθε πρόταση πρέπει να ξεκινάει από την καταγγελία της μπλοκαρισμένης ανάπτυξης και την δραματική ανάγκη απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων και μετά να ασχολείται με τα δημοσιονομικά, όπως επίσης ότι οι αναλογικές μειώσεις μισθών είναι ούτως ή άλλως λάθος μέτρο και από στενά οικονομική άποψη άσχετα ακόμα από τις πολιτικές προεκτάσεις. Οι μειώσεις μισθών πρέπει να είναι κλιμακωτές και να μην αγγίζουν τους χαμηλότερους μισθούς γιατί αλλιώς στραγγίζεται η κατανάλωση και μεσοπρόθεσμα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και δημοσιονομικό.

    Σ.Φ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ.Φ.Δ.
    Πάντως η πρόταση του Μάνου - που παρεπιμπτόντως ούτε αυτού μπορεί να του χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό η ελληνική αστική τάξη αν δούμε και την διαδρομή του- μιλάει για επίδομα ίσο με το 70% του μισθού για 3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος, με την προοπτική ότι μέσα σε αυτό το διάστημα οι ιδιωτικοποιήσεις και γενικά το άνοιγμα της οικονομίας και των επενδύσεων θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα απορροφηθεί εκεί όλος αυτός ο κόσμος, σε πραγματικά παραγωγικές εργασίες. Δεν λέω ότι την προσυπογράφω, γιατί όπως είπα υποστηρίζω κλιμακωτές και όχι αναλογικές μειώσεις, αλλά είναι γεγονός πως και λογική και κοινωνικά ευαίσθητη είναι, ενώ αποτρέπει την εξαθλίωση που όπως λες θα οδηγούσε σε εκτροπή.

    ΥΓ. Κατά σύμπτωση σήμερα προβλήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση από τον Σκάι, με συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Μάνου, όπου διατυπώθηκαν θέσεις με τις οποίες πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις πλήρως. Τέθηκε καθαρά η παρεμπόδιση της ανάπτυξης και το εμπορικό έλλειμα ως πηγή του προβλήματος. Από κει και πέρα όπως έγραψα παραπάνω, όποιος θεωρεί πως μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η παρεμπόδιση της ανάπτυξης δεν προέρχεται όπως αντιλαμβάνεται ένας δυτικός οικονομολόγος ή φιλελεύθερος πολιτικός απλά από κρατισμό, λαϊκισμό, συνεργατισμό των κυβερνώντων με συντεχνίες κλπ, αλλά έχει ακόμα βαθύτερα πολιτικά και στρατηγικά αίτια, έχει και το καθήκον να το τεκμηριώσει.
    Εδώ το λινκ για όποιον θέλει να παρακολουθήσει την εκπομπή http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64392

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ΣΦΔ

    Επί προσωπικού, δέχομαι απόλυτα τη διευκρίνησή σου, οπότε δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα.
    Σε οικονομικό επίπεδο, υπάρχει στην Ελλάδα μεγαλοαστική τάξη, αν και ξεδοντιασμένη από 30 χρόνια "υπαρκτού σοσιαλισμού" (με το περίπου "διάλειμμα" του αστοφιλελεύθερου, αν και όχι ιδιαίτερα δημοκράτη, Μητσοτάκη). Είναι η αστική τάξη της αφ' ενός της καθ'αυτό παραγωγής του δευτερογενούς, η βιομηχανική (όπως εκφράζεται μέσω ΣΕΒ), αφ'ετέρου οι μεγαλέμποροι και οι εφοπλιστές κατά κύριο λόγο (όπως και οι δεμένοι με το δυτικό ιμπεριαλισμό μεγαλοεισαγωγείς κλπ.), και η μεγάλη αστική τάξη της υπαίθρου με τα χιλιάδες στρέμματα (αν και αυτή γενικά έχει σαπίσει παραγωγικά). Μαζί τους, σε κοινό ταξικό μπλοκ χωρίς να είναι αστική τάξη, είναι και τα μεγαλομεσαία στελέχη κύρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων, που λειτουργούνε με κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

    Όλοι αυτοί εκφράζονται πολιτικά κύρια από τον κλασσικό δυτικόφιλο μεγάλο όγκο των στελεχών της ΝΔ, από τη ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη, από κάποιους πολιτικά φασίστες αλλά οικονομικά φιλελεύθερους του ΛΑΟΣ (π.χ. Βορίδης) και από τους δυτικότροπους σοσιαλδημοκράτες και την πτέρυγά τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ (αυτό που θα αποκαλούσαμε "εκσυγχρονιστές", που έχουν πάντα έναν προβοκάτορα αρχηγό - σήμερα έχουν τον εχθρό τους Βενιζέλο).

    Όλοι αυτοί φυσικά και είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία καιροσκόποι, υποταχτικοί, ερωτευμένοι με την πολιτική τους καρριέρα και εντελώς αδύναμοι και ανθρωπάκια όταν έρχεται η ώρα της ρήξης (θυμήσου πώς ανέχτηκαν π.χ. οι ΝΔίτες να τους κάτσει στο σβέρκο σαν αρχηγός εκείνος που τους μαχαίρωσε πισώπλατα το '93 - '96) και από στρατηγική προλεταριακή άποψη εχθροί του λαού και της εργατικής τάξης. Εξάλλου, δε φημίζονται δε (κανείς τους) για το αρχειακό πολιτικό τους πάθος για την πολιτική δημοκρατία. Πώς να στο πω, το '41 το 70% απ' αυτούς θα είχε πάει στο Κάιρο να σουλατσέρνει ή θα καθόταν στην Αθήνα κλεισμένο σπίτι του, το 20% θα είχαν μπει στην κυβέρνηση Τσολάκογλου και το 10% θα είχε μπει στην Αντίσταση. Και μιλάω για τους δυτικόφιλους, οι ρωσόδουλοι θα ήταν ο ίδιος ο Τσολάκογλου.

    Είναι πολύ σοβαρό αυτό το ζήτημα που βάζεις, με μεγάλη ενάργεια και ευκρίνεια. Το έχω συζητήσει και εγώ με τους συναγωνιστές της ΟΑΚΚΕ. Το ζήτημα, πέρα από μια προσπάθεια που πράγματι έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο με ωραία, τεκμηριωμένα με στοιχεία οικονομικά άρθρα για το σαμποτάζ, και με εκατοντάδες αναφορές από το 1995 τουλάχιστο σε άρθρα της Ν.Α. σε υποθέσεις όπου ψευτοαριστερά και αρμοί του κράτους φιλικοί προς αυτήν σαμποτάρουν, είναι αλλού.

    Για να δει κάποιος το σαμποτάζ σα συνειδητή κίνηση καταστροφής της χώρας και υποδούλωσής της στο χειρότερο δυνατό εχθρό (το ρωσοκινέζικο σοσιαλιμπεριαλιστικό άξονα) πρέπει να ξεπεράσει τις ταξικές του προκαταλήψεις. Ο φιλελεύθερος π.χ. ακόμη και ο καλύτερος πολιτικά δημοκράτης και αντιφασίστας σιχαίνεται π.χ. τη συνομωσιολογία (και δικαίως). Μαζί με τα νερά (δηλαδή την φασιστική συνομωσιολογία τύπου Λιακόπουλου, ΛΑΟΣ, ΧΑ και άλλων ναζιστών) πετάει και το παιδί, δηλαδή αρνείται και τις πραγματικές συνομωσίες, που ειδικά στην εποχή του ιμπεριαλισμού και του σοσιαλιμπεριαλισμού, γίνονται επιστήμη.

    Έχει λοιπόν την έμφυτη τάση να αποδώσει τη συντριπτικά αντιαναπτυξιακή σαμποταριστική δραστηριότητα π.χ. του Παπανδρέου στο γεγονός ότι οι ΠΑΣΟΚτζήδες είναι γενικά κρατικολαμόγια, γραφειοκράτες και μικρομπακάληδες στη νοοτροπία και ψιλομισούν την κλασσική οικονομία της αγοράς. Αυτά ισχύουνε, γι΄αυτό και πολλοί λένε "ορίστε, να η απάντηση". Άλλοι τα ρίχνουνε στην ιδιότυπη ελλαδίτικη γραφειοκρατία, πάλι ΠΑΣΟΚικής κοπής (και ψευτοΚΚΕδικης και ΣΥΝασπισμαίικης φυσικά, την τελευταία 15ετία και ΝΔίτικη), που είναι δυσκίνητη, χοντρόπετση, ζητάει μίζες και καθυστερεί, κάνοντας την επένδυση να αιμορραγεί κλπ. Λένε και άλλες 2-3, γενικά σωστές και λογικές δικαιολογίες οι φιλελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που με τίποτα δεν μπορούν να δούνε, γιατί τους εμποδίζουν τα ταξικά γυαλιά τους, είναι τι τα ενοποιεί όλα αυτά τα φαινόμενα στο βάθος, τελικά τι οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες καταβόθρες χρέους στην ιστορία.

    Γι' αυτό αν έχεις προσέξει, και ο Μάνος και η Ντόρα παίζουνε πολύ με την έννοια της "κοινής λογικής". Και πράγματι, στην κύρια πλευρά έχουν δίκιο, αν εξετάσεις τα πράγματα επιφανειακά. Σε κάθε πτυχή λειτουργίας αυτής της κοινωνίας και οικονομίας, γίνονται τέτοιοι παραλογισμοί και σπατάλες, που είναι να τρελλαίνεσαι.

    Αν όμως δε βάλεις την πολιτική ανάλυση να δουλέψει, όσα στοιχεία και να παρουσιάζει η ΟΑΚΚΕ ή ο τάδε ξέμπαρκος μαρξιστής φίλος της, αν ο τύπος αυτός του αστού δε βάλει την κεφάλα του κάτω να σκεφτεί πώς γίνεται ο τόσο "Ευρωπαίος και σώφρων" Παπανδρέου να βάζει υπουργό Περιβάλλοντος πάνω στη χρεοκοπία μια συνασπισμαία οικολογομεσαιωνίστρια, ένα άθλιο υποκείμενο που έκανε το παν για να διαλύσει κάθε βιομηχανία που έχει απομείνει σε αυτό τον τόπο και να μειώσει στο ελάχιστο κάθε προσφερόμενη για οικονομική δραστηριότητα γη, δε θα βγάλεις άκρη.
    Αν δεν αναρωτηθείς πού βρίσκει ο Σαμαράς τα πολιτικά "καρύδια" να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους τους λαϊκοδεξιούς της Ευρώπης, ξέροντας ότι μες στη χώρα έχει αρραγές μέτωπο με ΟΛΟΥΣ πλην Μπακογιάννη τους υπόλοιπους αρχηγούς...
    Αν δεν αναρωτηθείς ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ όλα τα κανάλια παίζουν με παιάνες τους Αγαναχτισμένους και τους αβαντάρουν, τη στιγμή που υποτίθεται πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για να ρίξει τα σπρεντ και να ανεβάσει την αξιοπιστία της χώρας, άρα θέλει υποτίθεται να δείχνει μια χώρα ήρεμη και χωρίς εσωτερική σύγκρουση...Κι ενώ τους Αγαναχτισμένους τους καθοδηγεί ο σχεδόν φασιστικά αντιΠΑΣΟΚ πλέον ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικοφασίστες, που βρίζουν το ΠΑΣΟΚ για "κόμμα των εβραιομασώνων"... Λογικά, ο Παπανδρέου θα έπρεπε να ξυφουλκεί και να έχει βάλει το MEGA και τη NET από το πρωί μέχρι το βράδυ να αποκαλύπτουν κάθε τι αρνητικό των Αγαναχτισμένων, για να τους εκθέσει και νικήσει πολιτικά. Ωστόσο, σε αυτήν την "περίεργη" χώρα που "τάχα" αυτό που λείπει είναι η "απλά η κοινή λογική", κατά βάθος ο "εβραιομασώνος" Παπανδρέου είναι με την πλατεία, όπως υπονόησε στην ομιλία του στη Βουλή πριν λίγα λεπτά ο επίσης υπερπροβοκάτορας Βενιζέλος, αυτή η θεσσαλονικά σουπιά που τον αγαπάνε και οι σωβινιστές, η Εκκλησία κλπ. Κι αυτό όχι γιατί η πλατεία είναι λαός, αλλά γιατί την πλατεία την καθοδηγάνε οι σύμμαχοί του και οι φίλοι του στον αντιευρωπαϊκό από τα δεξιά αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο blog της ΟΑΚΚΕ ένα πολύ ωραίο προ λίγων εβδομάδων, με δεκάδες επενδύσεις που έχουν ακυρωθεί ή κωλυσιεργούν στην Κρήτη.
    Στο blog του διαδικτυακού φίλου Δευκαλίωνα Τ., τη "Φιλελεύθερη Κρήτη", τα λεγόμενα του καθηγητή για το γιατί δεν κάναμε γεώτρηση για το φυσικό αέριο στο Λιβυκό Πέλαγος.
    Άρθρα επί άρθρων, στης ΟΑΚΚΕ πάλι, για τα ελλειματικά ισοζύγια (το εμπορικό και το τρεχουσών συναλλαγών), για την κρατική γραφειοκρατική ακρίδα, για τη διαφθορά, για τη μη απορρόφηση κοινοτικού χρήματος από τα ΚΠΣ, για δεκάδες αντιβιομηχανικές προβοκάτσιες λαλιωτικών, ΣΥΝ, Οικολόγων, κνιτών, αναρχομεσαιωνιστών.

    Νομίζεις ότι οι αστοί δεν τα διαβάζουν;; Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαβάζουν ή εν πάσει περιπτώσει έχουν γνώση των αναλύσεων της ΟΑΚΚΕ, τις οποίες μάλιστα και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά. Καμιά φορά "τζουρνεύουν" και πληροφορίες ή και ολόκληρες φράσεις και τις χρησιμοποιούν, στην αντιπαράθεσή τους με τους ρωσοδούλες. Έχεις δει κανέναν να έχει τα κότσια να υιοθετήσει όχι το σύνολο της γραμμής (για Στάλιν - Μάο, δικτατορία του προλεταριάτου κλπ.) αλλά ακόμη και το απόλυτο μίνιμουμ;; Αυτός που θα το κάνει την ίδια μέρα θα σβήσει από παντού, θα τον πετάνε από τη γραβάτα απ' όλα τα κανάλια κι αν δεχτεί από σπόντα να τον βγάλει κανένας ΣΚΑΪτζής, θα φάει καμιά σφαίρα στα πόδια να "ηρεμήσει". Δεν είναι παίξε γέλασε αυτές οι δουλειές, θέλουνε άντερα που δυστυχώς η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό ιστορικά δεν τα έχει δείξει.
    Πάντως νομίζω πως έχεις δίκιο, κάπως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα αυτό το υλικό για το σαμποτάζ ώστε να είναι προσβάσιμο όλο μαζί και για το λαό και την αριστερά της κοινωνίας (κυρίως) και για κάποιους φωτισμένους αστούς (επίσης).

    Υ.Γ. Ναι, την είδα την Κυριακή την εκπομπή (σχεδόν κάθε Κυριακή τη βλέπω, μ'αρέσει κιόλας το στυλ του Μάνου, έχει έναν αστοφιλελεύθερο κυνισμό αλλά και χιούμορ)...

    Απλά κάτι τελευταίο. Είναι τεράστια η απόσταση μεταξύ του "Παπανδρέου δυτικού που δεν έχει τα κότσια να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ" και απλά "λαϊκιστή ακροδεξιού Σαμαρά" και του "Παπανδρέου και Σαμαράς προβοκάτορες του σοσιαλιμπεριαλισμού". Γιατί στη μια ο Παπανδρέου είναι δυνάμει σύμμαχος αν "σοβαρευτεί", στην άλλη εχθρός θανάσιμος για ξεσκέπασμα.

    Νά ΄σαι καλά
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σ.Φ.Δ.
    Επί της ουσίας φίλε ΚΜ συμφωνούμε όμως θέλω να αναπτύξω λίγο περισσότερο το κατά την γνώμη μου καθοριστικής σημασίας θέμα της ανάγκης συγκεντρωτικής και διεξοδικής παρουσίασης της ανάλυσης της ΟΑΚΚΕ.
    Μιλάς σαν η θεωρία αυτή να έχει αναπτυχθεί λεπτομερώς και παρόλα αυτά να μην της δίνουν σημασία εξαιτίας των ταξικών γυαλιών τους, ενώ το πρόβλημα ακριβώς είναι πως δεν έχει αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε σε σχέση με την βαρύτητα αυτού που υποστηρίζει. Μιλάμε για τις εκλεγμένες ηγεσίες των τελευταίων 3 δεκαετίων ως καθοδηγούμενες από εθνοπροδότες, από πράκτορες ξένης δύναμης που επιβουλεύεται την χώρα, για έναν πόλεμο τεράστιας κλίμακας που σχεδιάζεται ενάντια στην Ευρώπη (!). Να υιοθετήσει κάποιος κάτι τόσο βαρύ έστω ιδιωτικά (έστω μέσα του θα έλεγα) που ναι, μπορεί να τον φέρει ως και αντιμέτωπο με σφαίρες, είναι υπερβολικά δύσκολο, δεν είναι μια συνηθισμένη υιοθέτηση μιας άποψης που αν δεν σου κάνει μεθαύριο την αλλάζεις. Εδώ αν πάρεις δημοσίως αυτή την θέση έχεις στιγματίσει την ζωή σου για πάντα. Μπορεί να καταλήξεις αποκλεισμένος, φυλακισμένος, νεκρός, γελοιοποιημένος, και όσο περισσότερο κύρος και επιρροή έχεις τόσο πιο δύσκολο να το κάνεις όπως είναι αυτονόητο. Άλλο να είσαι μπλόγκερ ή ανώνυμος και άλλο πολιτικός ή ακαδημαϊκός. Αν κάποιος υποστηρίξει αυτή την θεωρία αυτομάτως δηλώνει πως πολλοί από τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας στην Ελλάδα, εκλέχθηκαν και αγαπήθηκαν από τον λαό, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας και συνεπώς πρέπει να εκτελεστούν. Μιλάμε για κάτι συγκλονιστικό, όχι απλά για μια πολιτική άποψη. Ε λοιπόν να γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει συστηματική καταγραφή της ανάλυσης αυτής. Όχι ότι θα υπάρξει σίγουρα κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μπορεί και να υπάρξει κάποιο, έστω και αν η πιθανότητα είναι μικρή. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να υπάρξει.
    Προσπαθούν από την ΟΑΚΚΕ να κάνουν ταυτόχρονα επιστημονική και πολιτική δουλειά. Αυτό δεν γίνεται. Όχι ότι κάποιος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα επιστήμων και να απευθύνεται και στις μάζες. Φυσικά και μπορεί, αλλά όχι την ίδια στιγμή. Δεν γίνεται ένα κείμενο να είναι ταυτόχρονα επιστημονικό, αναλυτικό αλλά και εκλαϊκευμένο, προπαγανδιστικό. Αν πας να κάνεις και τα δύο μαζί δεν θα κάνεις τίποτα από τα δύο. Αυτά που γράφεις θα είναι υπερβολικά δύσκολα για τις μάζες και γεμάτα κενά για τους ειδικούς.
    Μου φαίνεται επίσης πάρα πολύ φυσικό πολλοί πολιτικοί και αναλυτές να παρακολουθούν την ΟΑΚΚΕ στα κρυφά. Δεν χρειάζεται κανείς να μου το πει, εγώ ο ίδιος είμαι παράδειγμα, με την έννοια του ότι ενώ θεωρώ τις απόψεις της σοβαρότατες και πραγματικά θέλω να τις δω να αναδεικνύονται, δεν μπορώ να τις υιοθετήσω ως το τέρμα δημοσίως. Δεν υπάρχουν τίποτα ταξικά γυαλιά, υπάρχει ελλειπής απόδειξη του θεωρήματος. Πρόκειται για μια ερμηνεία που διεγείρει το νου και φωτίζει πράγματι πολλά σημεία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι και σωστή. Και το πτολεμαϊκό γεωκεντρικό σύστημα εξαιρετικό και λειτουργικό είναι, αλλά λάθος. Κάτι που δεν έχει διατυπωθεί ολοκληρωμένα και δεν έχει επιβιώσει μέσα από την βάσανο της σκληρής κριτικής δεν είναι επιστημονικό αλλά παραμένει αυθαίρετο, μια απλή άποψη. Μόνο που όπως ήδη είπα η συγκεκριμένη δεν μπορεί να υιοθετηθεί ως μια απλή άποψη γιατί η βαρύτητά της είναι τρομακτική και καθοριστική για την ζωή και αυτών που θα αναλάβουν να την υποστηρίξουν και προωθήσουν. Άρα δεν αρκεί να φαίνεται λογική, να ελκύει, να εξηγεί μια σειρά πραγμάτων, πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν επιστημονικό θεώρημα. Μόνο αν το καταφέρει αυτό θα έχει την δυνατότητα να βρει πληθώρα υποστηρικτών, ξεκινώντας από τον επιστημονικό κόσμο, πράγμα που θα της δώσει στην πορεία διάδοση και στις μάζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των λίγων που έρχονται σε επαφή με τις θέσεις της ΟΑΚΚΕ απλώς τις προσπερνάει γιατί ο εγκέφαλος δεν μπορεί καν να συγκρατήσει στοιχεία άσχετα με οτιδήποτε υπάρχει ως νοηματικό πλαίσιο εντός του. Όταν υπάρχει μια μαζική προβολή κάποιων μηνυμάτων και βρεθείς ξαφνικά μπροστά σε ένα μήνυμα παντελώς ξένο και αντίθετο προς αυτά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να το αφομοιώσει. Ακόμα κι αν δεν το γελοιοποιήσει γιατί η δομή αυτού είναι σοβαρή και με κύρος, θα το αποβάλλει.Το μήνυμα για να αποκτήσει εγκυρότητα πρέπει να είναι συχνό και να εκπέμπεται από πολλές διαφορετικές πλευρές, εκτός βέβαια αν ο δέκτης είναι ένας εγκέφαλος ανεπτυγμένος με πολλές γνώσεις επί του αντικειμένου, που μπορεί να πιάσει ακαριαία και από μόνος του την σοβαρότητα της ανάλυσης. Ο μέσος άνθρωπος δεν έχει τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση για κάτι τέτοιο. Για να θεωρήσει κάτι έγκυρο πρέπει να ακούσει πρώτα ειδικούς ή κάποιους που αναγνωρίζει ως ειδικούς να το αναφέρουν ως έγκυρο, ή να ακούγεται συνέχεια και ολόγυρα (πέρα από ιδιαίτερα βιώματα που μπορεί να τον έχουν κάνει να δει αλλιώς τα πράγματα απ'ότι τα παρουσιάζουν τα κεντρικά επαναλαμβανόμενα μηνύματα). Γι'αυτό βλέπουμε ότι πολλές φορές παράφρονες αντιλήψεις έχουν αποδοχή ενώ επιστημονικές όχι.
    Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν είτε έχεις την δυνατότητα να πατήσεις κι εσύ μέσα στο κράτος, το παρακράτος, τις μυστικές υπηρεσίες, τα ΜΜΕ και να εξαπολύσεις έναν πόλεμο επικοινωνιακής προπαγάνδας και ψυχολογίας, πρακτόρων, τρομοκρατών, παρακρατικών, ''κινημάτων'', ή αν αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, όπως στην περίπτωσή μας, το μόνο που μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας είναι να συγκεντρώσεις και να συστηματοποιήσεις το μήνυμα στοχεύοντας αποκλειστικά σε μια πνευματική – επιστημονική ελίτ, μέσω της οποίας θα μπορέσει να δοθεί η μάχη στα πανεπιστήμια, τα συνέδρια, εν τέλει τα ΜΜΕ κλπ. Ιδίως από την στιγμή που δεν μπορείς να ταυτιστείς με κάποιο συγκεντρωμένο και οργανωμένο αντίθετο υλικό συμφέρον, εφόσον όπως κι εσύ λες πιο πιθανό είναι να τα βρουν οι Έλληνες ''αστοί'' με τον φασισμό παρά να τον αντιμετωπίσουν (σαφέστατα λόγω έλλειψης βαθιών δημοκρατικών αρχών και υλικοψυχικής σύνδεσης με τον λαό για να σχολιάσω και αυτό το θέμα, που προκαλείται από την μεταπρατική και όχι καινοτόμα φύση μιας άρχουσας τάξης τριτοκοσμικού, μοναρχικού και όχι αστικού τύπου). Βεβαίως ο τελικός στόχος είναι να κερδίσεις τις μάζες, όμως αυτό προϋποθέτει να έχεις καταλάβει πομπούς επαναλαμβανόμενων μαζικών μηνυμάτων, δεν γίνεται με ένα άρθρο εδώ και ένα εκεί και πηγαδάκια σε πλατείες μέσα σε ποταμούς προπαγάνδας του εχθρού.
    Καταλαβαίνω ότι αυτή μου η θέση θεωρητικά έρχεται ίσως σε αντίθεση με τα κομμουνιστικά αντανακλαστικά, που κατ'εμέ λανθασμένα θέλουν να βλέπουν την κοινωνική εξέλιξη ως καθοριζόμενη από τις μάζες, ενώ στην πραγματικότητα αυτή επέρχεται βεβαίως διαμέσω αυτών όχι όμως από αυτές (συμφωνεί όμως με την γκραμσιανή ιταλική μαρξιστική σκέψη!). Αλλά στην πράξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί δεν προτείνω φυσικά να εγκαταλειφθούν όσα γίνονται μέχρι τώρα ούτε λέω πως αυτά είναι χωρίς σημασία, απλώς προτείνω ένα επόμενο βήμα.
    ΥΓ. Μπορείς να μου αναφέρεις κάποια παραδείγματα πολιτικών που έχουν χρησιμοποιήσει φράσεις της ΟΑΚΚΕ, αν είναι εύκολο; Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αλλά μου κίνησες την περιέργεια.
    ΥΓ2. Όπως είναι φανερό απευθύνομαι μέσω του ιστολογίου σου απ'ευθείας και στους φίλους της ΟΑΚΚΕ, που ξέρω ότι σε διαβάζουν, μην τα ξαναγράφω και σε αυτούς.

    Καλή συνέχεια
    Σ.Φ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε Σ.Φ.Δ.

    Άργησα λιγάκι, και λόγω των ιδιαίτερων ημερών που προηγήθηκαν και γιατί ήθελα να σου απαντήσω με κάποια άνεση χρόνου και στοχασμού στα πολύ σοβαρά ζητήματα που θέτεις.

    Γράφω έχοντας επισημάνει τα βασικά επιχειρήματα της τελευταίας σου τοποθέτησης, για να μην ξεφύγω σε απεραντολογίες. Ξεκινώ λοιπόν.

    Είναι γεγονός πως όσο λιγότεροι αριθμητικά και πιο μειοψηφικοί είναι οι φορείς ή υποστηρικτές μιας θεωρίας ή αντίληψης, τόσο πιο βαρύ είναι το καθήκον τους για ολόπλευρη και αναλυτική – πειστική έκθεσή της. Π.χ. η ΣΠΙΘΑ, μολονότι έβγαλε μια πολυσέλιδη διακήρυξη, δε χρειάζεται να την αναλύει λεπτομερώς όπου σταθεί και όπου βρεθεί: τα βασικά της στοιχεία, δηλαδή ότι μας χρεοκόπησαν οι δυτικοί εχθροί μας που απεργάζονται τον αφελληνισμό μας, ότι οι μόνοι φίλοι μας επί Γης είναι η Ρωσία, η Κίνα και οι αντιαμερικάνικοι φασισμοί όπου Γης, ότι ο καπιταλισμός είναι κατά βάση «συνομωσία των πλούσιων και κερδοσκόπων» κι όχι κοινωνικο-οικονομικό σύστημα που λειτουργεί με βάση αδήριτους νόμους όπως υποστηρίζει ο μαρξισμός, ότι κέντρο του κακού είναι το Ισραήλ κλπ. είναι οι βασικές θέσεις της πλατιάς ψηφοφορικής μάζας τόσο των δύο κλασσικών αστικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) όσο, ακόμα περισσότερο, των καθυστερημένων πολιτικά μαζών που ακολουθούν τα φασιστικά και σοσιαλφασιστικά κόμματα με προεξάρχοντα το ψευτοΚΚΕ, το ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ. Αντίθετα, η ΟΑΚΚΕ και κάθε αντισοσιαλφασίστας πρέπει να ξεκινάει από την αλφαβήτα, από το 1+1=2.

    Ωστόσο, δε νομίζω πως αυτό που λείπει στον ανήσυχο πολιτικά άνθρωπο (γιατί πράγματι σε αυτόν απευθύνεται προς το παρόν η ανάλυση της ΟΑΚΚΕ κι όχι στον εντελώς πλατύ ή απολίτικο τύπο), ειδικά στο διανοούμενο που περιγράφεις, είναι η αποδεικτική έκθεση της θεωρίας των 3 Κόσμων και της ελληνικής εξειδίκευσης και παραπέρα εμβάθυνσης από την ΟΑΚΚΕ. Η συγκεκριμένη θεωρία, αν κάποιος χρησιμοποιήσει σαν οδηγητικό μπούσουλα ακόμη και το υλικό της «Νέας Ανατολής» από το 2004 και δώθε που υπάρχει στο Ίντερνετ, αποτυπώνεται εξαιρετικά ανάγλυφα στα βασικά της σημεία. Και επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι δεν είναι το κεντρικό και δομικό στοιχείο της θεωρίας αυτής ο πραχτόρικος χαραχτήρας των παραπάνω προσώπων. Ναι, είναι ένα σημαντικότατο στοιχείο που εξηγεί τις μεταμφιέσεις τους σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους, την ώρα που δουλεύουν τον αντιδραστικό από τα δεξιά αντιδυτικισμό. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό για να χρησιμοποιήσει κάποιος την αναλυτική μέθοδο του σύγχρονου ελλαδίτικου μαοϊσμού ή ένα μέρος της, να αποδεχτεί το πραχτόρικο ή εκτελέσεις στο Γουδί που λες παραπάνω κλπ. Φτάνει να αποδεχτεί το γεγονός ότι υπάρχει μια συντονισμένη κίνηση της ελληνικής αστικής τάξης σε ένα βαθμό και του ελληνικού πολιτικού προσωπικού της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό προς τη Ρωσία (η αστική τάξη σαν τάξη είναι περισσότερο δεμένη ακόμη με το δυτικό ιμπεριαλισμό, ενώ το πολιτικό της προσωπικό έχει μετά το 1990 μαζικά αποσκιρτήσει προς την Ανατολή).

    Άρα, ένα το κρατούμενο, η θεωρία υφίσταται και μάλιστα με τις λεπτομέρειές της. Και επειδή φαντάζομαι ότι διαβάζεις με τον ίδιο φανατισμό που διαβάζω και εγώ τα τελευταία χρόνια «Νέα Ανατολή» και γενικά τα κείμενα της ΟΑΚΚΕ, δε σου βάζω εδώ λινκς για άρθρα στρατηγικά που δίνουν ανάγλυφα τους άξονες της θεωρίας του αντι-σοσιαλιμπεριαλιστικού μετώπου. Να σου πω την αλήθεια, η θεωρία του Μάο Τσε Τουνγκ για τη συνέχιση της επανάστασης κάτω από τις συνθήκες της διχτατορίας του προλεταριάτου ή για τη διεθνή αντι-σοσιαλιμπεριαλιστική και αντι-σοσιαλφασιστική πάλη με το «Κόκκινη Σημαία ενάντια σε Κόκκινη Σημαία» διατυπώθηκαν με πολύ λιγότερα λόγια και ίσως ακόμη λιγότερο συστηματικά απ’ ό,τι έχει διατυπώσει η ΟΑΚΚΕ την ανάπτυξη -από την πλευρά της- της θεωρίας των Τριών Κόσμων. Η θεωρία λοιπόν, ειδικά για τη διανόηση, αστοδημοκρατική ή αριστερή, ακόμη και αντιδραστική, είναι ΕΚΕΙ. Μπορεί ο καθένας να την χρησιμοποιήσει για τους ταξικούς σκοπούς του, θετικά ή για πισωγύρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το ζήτημα της απόδειξης της ορθότητας: εδώ θα μου επιτρέψεις, χωρίς να σου επιτίθεμαι, να σου πω πως πέφτεις σε έναν άνευ προηγουμένου ακαδημαϊσμό. Είναι δυνατό να περιμένεις μία θεωρία πολιτικο-κοινωνικού τύπου που εκπονείται από μια κομμουνιστική πολιτική οργάνωση να πάει πρώτα στο «εργαστήρι» και να πλακωθεί η ακαδημαϊκή διανόηση πάνω στην ορθότητά της ή μη, και να βγει τελικά ένα πόρισμα;; Εντάξει, το ξέρω, δε το εννοείς έτσι, αλλά και πάλι νομίζω πως δε στέκει καλά αυτή σου η θέση. Η μόνη επιβεβαίωση που χωράει στην κοινωνική θεωρία είναι η επιβεβαίωση της πράξης. Πες μου την αλήθεια, αν μέσα στον πρώτο χρόνο που διάβαζες τις αναλύσεις της ΟΑΚΚΕ, δεν είχε επιβεβαιωθεί αλλά αντίθετα είχαν γίνει τα εντελώς αντίθετα απ’ όσα έλεγε, θα συνέχιζες να τη διαβάζεις;; Μπορεί και να το έκανες για το πρωτότυπο στυλ, αλλά μέχρις εκεί. Το πιθανότερο, όπως και εγώ θα έκανα το ίδιο, θα είχες κόψει λάσπη που λένε.

    Η ακύρωση των γιγαντιαίων τουριστικών επενδύσεων στην Ηλεία λόγω των πυρκαγιών του 2007, όταν όλο το έθνος ούρλιαζε ότι καίγονται για να τα πάρει «το κεφάλαιο», είναι επιβεβαίωση ΟΑΚΚΕ. Η τοποθέτηση πάνω στην κρίση της Μπιρμπίλη στο ΥΠΕΚΑ και η ακύρωση του χωροταξικού του αναπτυξιακού Σουφλιά το 2009 είναι επιβεβαίωση ΟΑΚΚΕ. Το διακομματικό μέτωπο για την ήττα της φιλοευρωπαίας (με όλα τα στραβά και τις αθλιότητές της) Μπακογιάννη και την εκλογή του ακροδεξιού, προδότη του κόμματός του, ορθοδοξοτοξίτη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ με πρωτοφανείς αντικαταστατικές διαδικασίες και τη στήριξη του -φίλου του Πούτιν- Καραμανλή του Β’ είναι επιβεβαίωση ΟΑΚΚΕ. Η τοποθέτηση του πρώην δικηγόρου της ΚΟΣΚΟ Παμπούκη από το 2009 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ επικεφαλής όλης της περί «επενδύσεων» κυβερνητικής δραστηριότητας από το δήθεν «αμερικάνο» και «υπερδυτικό» Παπατζή που προχτές στη Βουλή έβριζε 1 ώρα την ΕΕ και τους «κερδοσκόπους» μαζί με τον προβοκάτορα υπουργό του και διάδοχό του Βενιζέλο είναι επιβεβαίωση ΟΑΚΚΕ. Όπως και το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Παπανδρέου γλείφεται με έναν από τους πιο δεξιούς και σιωνιστές πρωθυπουργούς του Ισραήλ, το διάδοχο του Σαρόν Νετανιάχου, στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός οργιάζει με κυβερνητική, κρατική και κυρίως διακομματική ιδεολογική κάλυψη και οι αντιναζιστές και οι Εβραίοι οδηγούνται σε δικαστήρια από ναζήδες τύπου Πλεύρη, με τους δικαστές να επιτίθενται στους δημοκράτες και να χαϊδεύουν τους ναζί!

    Το μέτωπο του εδώ και 15 χρόνια «αντιεθνικιστή» ΣΥΝ, που υπερασπιζόταν με τον πιο χυδαίο και καθεστωτικό τρόπο τις χειρότερες και πιο αντιπαθητικές στο λαό πλευρές του αναρχισμού (και κυρίως του ψευτοαναρχισμού), με τους εθνικοφασίστες και τους «αυτόνομους» ναζήδες της «πάνω πλατείας», με ταυτόχρονη «κεντριστική» θέση απέναντι στα μπάχαλα με δήθεν «ειρηνιστικές» κραυγές δεν εξηγείται με καμία άλλη θεωρία και αντίληψη πλην εκείνης της ΟΑΚΚΕ (εκτός αν πάμε στον ιρασιοναλισμό και στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει σχέση αίτιου και αιτιατού στα πολιτικοκοινωνικά φαινόμενα, ότι όλα γίνονται τυχαία ή μάλλον τυχάρπαστα).

    Φυσικά, όλα τα παραπάνω από μόνα τους δε σημαίνουν πως η ΟΑΚΚΕ έχει απόλυτο δίκιο. Το καθένα μάλιστα από μόνο του θα μπορούσε να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες, αν εξεταζόταν μεμονωμένα. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ αποδεικνύουν πως τουλάχιστο σχετικά η ανάλυση της ΟΑΚΚΕ έχει σοβαρή βάση και δίνει εξηγήσεις σε πολύ σοβαρά ερωτηματικά που αλλιώς θα έμεναν αναπάντητα. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο εγώ όσο κι εσύ τη διαβάζουμε με τέτοια ευχαρίστηση, δηλαδή το ό,τι απαντά σε εύλογα ερωτηματικά για τη φύση διάφορων «ανεξήγητων» φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν ψάχνεις για αστυνομικά στοιχεία του στυλ πότε στρατολογήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Λαλιώτης από την ΚαΓκεΜπε ή ο Κωστάκης ο Καραμανλής από τη διάδοχό της (που δεν ξέρω καν αν έγινε έτσι ακριβώς, τη μέθοδο δηλαδή με την οποία εξαρτά ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός τους συμμάχους και τους υποταχτικούς του), δε νομίζω να τα βρεις ποτέ, ούτε εσύ ούτε η ΟΑΚΚΕ. Η πολιτική καθοδηγεί την αστυνομική έρευνα και όχι το ανάποδο. Η πολιτική και η ιδεολογία βρίσκονται σε διαλεχτική σχέση και με την επιστημονική έρευνα, καθώς η επιστήμη και η ιδεολογία (καθώς και η φιλοσοφία) έξω από μεθοδολογικές και άλλες διαφορές, ακολουθούν κοινή πορεία και αλληλοωθούνται, κατά τρόπο που η μία δίνει τροφή στην άλλη (όπως σημειώνουν ο Α. Αϊνστάιν και ο Λ. Ινφελντ στο «Η εξέλιξη των ιδεών στη φυσική»).

    Η μη αποδοχή της συγκεκριμένης θεωρίας από κανένα τμήμα της αστικής ή και της αριστερής διανόησης και ακόμη περισσότερο η μη αναπαραγωγή της στο εξωτερικό σε αυτή την ολοκληρωμένη μορφή (προλεταριακός επαναστατικός αντισοσιαλφασισμός) δεν οφείλεται λοιπόν στην έλλειψη μιας μπροσούρας – συνολικής έκθεσης της εν λόγω θεωρίας. Οφείλεται στο γεγονός πως η μετατροπή του κομμουνισμού στο αντίθετό του από τους σοσιαλφασίστες έχει δημιουργήσει την εξής διχοτομική κατάσταση: εκεί όπου υπάρχουν κινήματα με αριστερή ταξική διάθεση στη βάση τους στο δυτικό ιμπεριαλιστικό κόσμο και στο δυτικόφιλο Τρίτο Κόσμο δηλητηριάζονται από την ψεύτικη «κόκκινη» σημαία του διεθνούς κνίτη ή του διεθνούς ΣΥΝασπισμαίου (π.χ. Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς), που το μπολιάζουν με τα κρατικοφασιστικά, φιλοσοσιαλιμπεριαλιστικά αιτήματα και πλαίσια και δεν το αφήνουν π.χ. να κάνει κύριο εχθρό του την φασιστική Κίνα που είναι υπεύθυνη κατά μεγάλο μέρος για τα δεινά του παγκόσμιου προλεταριάτου και τη συμπίεση του μεροκάματου και των δικαιωμάτων του. Εκεί που υπάρχουν, στον ανατολικό ιμπεριαλιστικό κόσμο και στις εξαρτημένες από αυτόν χώρες του Τρίτου Κόσμου εθνικοανεξαρτησιακό ή αντισοσιαλφασιστικό κίνημα, αυτό καθοδηγείται συνήθως από δυνάμεις που σηκώνουν την εθνική ή την αστοδημοκρατική σημαία, ακριβώς γιατί «κομμουνισμό» εκεί εννοούν το φασισμό του Πούτιν, του Χου Γιν Τάο, του Τσάβες αν θέλεις κλπ.

    Αδυνατώ λοιπόν να αντιληφθώ πώς ένα εγχειρίδιο που απλώς θα συγκεντρώνει και θα συστηματοποιεί κάπως αυτή την ανάπτυξη της μαοϊστικής διεθνούς ανάλυσης θα δημιουργήσει άμεση μεταλλαγή στη συνείδηση του μέσου Έλληνα ή και Ευρωπαίου διανοούμενου. Όσο για την μη ύπαρξη όχι ενός, αλλά τουλάχιστο 2-3 τέτοιων μπροσουρών – εγχειριδίων (μία για την Ελλάδα και το πώς ο σοσιαλιμπεριαλισμός την έχωσε στο μαντρί του ιστορικά, μία συμπληρωματική των Τριών Κόσμων για τις εξελίξεις από το 1977 ως σήμερα και μία για το νέο κομμουνιστικό κίνημα και τις προγραμματικές του αρχές και θέσεις με παράλληλη αποτίμηση της ιστορικής πείρας της Γ’ Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μαοϊσμού), κι εγώ το έχω επισημάνει, αλλά εξηγείται αφ΄ ενός από το ό,τι λίγοι άνθρωποι επωμίστηκαν όπως είπες ταυτόχρονα την επιστημονική και την πολιτική δουλειά εδώ και 26 χρόνια, αφ’ ετέρου (και δε είναι μομφή προς την ΟΑΚΚΕ αυτό, αφορά όλους μας) από έναν συμπαθητικό και γλυκό ερασιτεχνισμό που έδερνε ανέκαθεν όλο το οργανωμένο μ-λ κίνημα. Αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο, να ψέγουμε τους ανθρώπους που δε σταμάτησαν να βγάζουν την εφημερίδα ή την πολιτική δραστηριότητα για να αφιερωθούν αμιγώς στην επιστημονική ανάλυση. Αυτό θα ήταν αρχειομαρξισμός και λικβινταρισμός τύπου Πουλιόπουλου στις γραμμές του ΚΚΕ της δεκαετίας ’20, απίστευτο ξεστράτισμα και παρέκκλιση από την επαναστατική κομμουνιστική γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για το πόση βαρύτητα έχει η υιοθέτηση της σύγχρονης μαοϊστικής θεώρησης για το σοσιαλιμπεριαλισμό και το ρόλο του παγκόσμια και στην Ελλάδα. Πράγματι, δεν είναι άποψη του στυλ «από το ΣΥΡΙΖΑ πήγα στο ΚΚΕ(μ-λ)» ή «από ΚΟΕ έγινα Κόκκινη Ορχήστρα». Είναι ρήξη αφ’ ενός χωρίς επιστροφή με την ψευτοαριστερά, αν προέρχεται κάποιος από εκεί, αλλά σε μεγάλο βαθμό και με τα πιο δεξιά στοιχεία της φιλελεύθερης μπουρζουαζίας και διανόησης, αν κάποιος άλλος έχει τέτοια ταξική ή ιδεολογική καταγωγή. Γι’ αυτό και είναι λογικό να είναι για κάποιον δις και τρις δυσκολότερο να την υιοθετήσει δημόσια. Ωστόσο, και αυτό αφορά εμένα αλλά σκέψου το αν θέλεις, πολλές φορές αναρωτιέμαι, όταν δεν υπερασπίζομαι σε όλη τη γραμμή αυτές τις απόψεις δημόσια, αν το κάνω γιατί έχω όντως αμφιβολίες ή γιατί με φοβίζει η αναγκαία διάρρηξη των σχέσεών μου με μια σειρά ανθρώπων, που βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των θέσεων… Πολλές φορές δηλαδή πιάνω τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί την αμφιβολία για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα και πιο ασφαλής ανάμεσα σε οπαδούς της μέσης άποψης, παρά γιατί η αμφιβολία είναι στέρεη επί της ουσίας. Μπορεί με σένα να μη συμβαίνει το ίδιο, οπότε ΟΚ.

    Απλά θα σου επισήμαινα πως όχι μόνο η κατατομή της ΟΑΚΚΕ ταξικά είναι κατά συντριπτικό ποσοστό προλεταριακή και φτωχοϋπαλληλική, αλλά και οι πολιτικοί οπαδοί της, απ’ όσο ξέρω, προέρχονται κατά τεκμήριο από τη φτωχολογιά ή τα πολύ χαμηλά μεσοστρώματα του μορφωμένου μισοπρολεταριάτου. Δε μπορεί να αρνηθεί κανείς τον ταξικό παράγοντα στην ανάγνωση μιας πολιτικής θεώρησης, φίλε ΣΦΔ, γιατί είναι σα να ανατρέπει την υλιστική διαπίστωση ότι οι κοινωνικοί όροι ζωής και ένταξης του ατόμου στην παραγωγή είναι ο βασικός παράγοντας που επικαθορίζει την κοινωνική του οπτική (χωρίς φυσικά αυτό να είναι απόλυτο, π.χ. αστική διανόηση που περνάει με το προλεταριάτο και γίνεται επαναστατική διανόηση, συγχωνευόμενη μαζί του κλπ.) Φυσικά και υπάρχουν ταξικά γυαλιά, και πραγματικά θέλει μεγάλη επιστημονική συνέπεια και ρωμαλέο πνεύμα για να τα υπερβεί κάποιος.

    Τέλος, για το ζήτημα μάζες και οδηγητές γνώμης: ο Γκράμσι ποτέ δεν αρνήθηκε τον κομβικό ρόλο των μαζών στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλιώς δε θα ήταν μαρξιστής ούτε κομμουνιστής! Αυτό που περιγράφεις είναι η διανοητική πρωτοπορία των πολιτικά ανήσυχων ανθρώπων, που είναι οι πρώτοι που εγκολπώνονται μια ρηξικέλευθη και ανατρεπτική ιδέα. Αυτούς, μαζί με τα πιο πρωτοπόρα, ατρόμητα και έντιμα στοιχεία της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και της φτωχής υπαλληλίας προσπαθεί και παλεύει να οργανώσει στις γραμμές του κάθε κομμουνιστικό κόμμα ή οργάνωση, ώστε να καταστεί πέρα από «συλλογικός διανοούμενος» (Αντόνιο Γκράμσι) και συλλογικός καθοδηγητής του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Αυτοί οι πρωτοπόροι πολιτικά άνθρωποι όμως δεν είναι κυρίως, ούτε κατά κύριο λόγο η καθεστηκυία ακαδημαϊκή διανόηση, η δεμένη νύχι – κρέας με τον κορβανά της αστικής τάξης, από την οποία πληρώνεται και εξαρτάται. Και δε μιλάω μονάχα για την ανατολική ή τη συνασπισμαίικη ελληνική, αλλά και για τη δυτική, που τόσο απογοητευτικά παχύδερμη στέκεται στην σοσιαλιμπεριαλιστική επέλαση αλλά και στα δυτικά ιμπεριαλιστικά γουρουνίσια και αντιδημοκρατικά γιουρούσια σε ανεξάρτητες χώρες ή όταν η δυτική αστική τάξη πουλάει τη Γεωργία, την Τσετσενία, τη Βοσνία κλπ.

    Υ.Γ. Η γκραμσιανή θέση για τη δυνατότητα προλεταριακής ηγεμονίας μέσα στους ιδεολογικής σημασίας μηχανισμούς του αστικού κράτους υπό συνθήκες καπιταλιστικής εξουσίας, προεπαναστατικά, ενέχει ήδη μια σοβαρή παρέκκλιση, η οποία ανάγεται στις δυσκολότατες συνθήκες υπό τις οποίες συνέγραφε τα σχετικά ο δεσμώτης του φασισμού ηρωικός μας σύντροφος. Αυτή την παρέκκλιση την πήρε όλος ο νεοαλτουσεριανισμός και τη διέστρεψε, κάνοντάς τη το μέσο για το γιουρούσι κατάληψης ακαδημαϊκών θέσεων τόσο στο δύσμοιρο ελληνικό πανεπιστήμιο (πράγμα που δημιούργησε αυτό το αίσχος της φιλο-σοσιαλφασιστικής και σοσιαλφασιστικής καθηγητικής ακρίδας του ΣΥΝ και της ΠΟΣΔΕΠ) όσο και γενικά στη μεταπολεμική δυτική Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υ.Γ. 2 Άλλα διεθνή και ντόπια γεγονότα που επιβεβαιώνουν τις γενικές γραμμές της ανάλυσης της ΟΑΚΚΕ και πολλές φορές και τις παραμικρές λεπτομέρειες.

    Απόδειξη ρωσοδουλίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγελάριου Γερμανίας, που έγινε στέλεχος της Γκάζπρομ.
    Απόδειξη ρωσοδουλίας Καραμανλή του Β΄, που τον είχε πάρει γραμμή σχεδόν από τα τέλη της δεκαετίας του '90.
    Υπερ-φιλορωσισμός και αντιαμερικανισμός ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, "Αυτόνομων" ναζιστών.
    Γραμμή ΣΠΦ και άλλων αναρχοναζιστών για "κοινό μέτωπο αναρχικών και επαναστατών εθνικοσοσιαλιστών" κατά του "καπιταλισμού"
    Αντιδραστική - ισλαμοφασιστική και αντισημιτική κατάληξη των "δημοκρατικών" εξεγέρσεων της Βόρειας Αφρικής.
    Ένωση ψευτοΚΚΕ με εκροσώπους της παραδοσιακής σωβινιστικής καθεστωτικής καμαρίλας σε "αντιιμπεριαλιστική" - φαιοκόκκινη - φιλορώσικη και αντιδυτική βάση
    Από τα 1995 κιόλας εκτίμηση για τη διαμόρφωση του νεοναζιστικού Άξονα Ρωσίας - Κίνας - Ιράν
    Από το 2004 πρόβλεψη ότι πάμε για χρεοκοπία λόγω παραγωγικής αποσάθρωσης και σαμποτάζ
    Χτύπημα φαιοκόκκινης κνιτορώσικης γραμμής 17Ν, που φαίνεται πια σε κάθε συνέντευξη δεκαεφτανοεμβρίτη, που μιλάει γλώσσα "αντικαθεστωτική" - "κάτω οι κλέφτες πολιτικοί"
    Γλύψιμο Παπατζή σε ΔΗΜΑΡ όπως παλιότερα στο ΣΥΝ και άρνηση του να στηρίξει τους προπηλακιζόμενους από τους φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
    κλπ.κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταλαβαίνεις με ποιους εχεις καταντήσει να μιλάς ? ποιοι εχουν ανοίξει

    διάλογο με εσένα που ειναι αποτέλεσμα αυτών που γράφεις

    Τι να πω δηλαδή εδω τα πράγματα εχουν ξεφύγει προ-πολλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λοιπόν, ο πονοκέφαλός μου και η μεσημεριανή ραστώνη μου δημιούργησε μια σχετική επιβράδυνση των αντανκλαστικών. Ξαναβλέποντας το σχόλιό σου και βλέποντας ότι ο μόνος εχτός από σένα που έχει συμμετάσχει στην ως τα τώρα σχετική συζήτηση είναι ο φίλος ΣΦΔ, αυτονόητα συνάγεται ότι αναφέρεσαι σ' εκείνον.

    Για να εξηγούμαστε:

    Μάζεψε το στόμα σου με τα "καταντήσει" κλπ. Σε έχω ξαναπροειδοποιήσει, όταν μπαίνεις στο ιστολόγιο του άλλου, δεν είναι και πολύ ευγενικό να τον βρίζεις ή να τον προσβάλλεις (άλλο η πολιτική κριτική, εκεί μπορεί κανείς να είναι όσο σκληρός θέλει). Συν τοις άλλοις, έχει και μία ψυχοπαθολογία η περίπτωσή σου: σου ζήτησα ρε φίλε "κομμουνιστική" υπεράσπιση του ιστολογίου;; Άκου λέει "έχουν ξεφύγει τα πράγματα"... Δεν έχεις καταλάβει ότι το ιστολόγιο αυτό στήθηκε σαν μετερίζι πολέμου ενάντια σε αυτό που το κόμμα σου προβάλλει σαν "κομμουνισμό" και που είναι απλούστατα σοσιαλ-φασισμός;; Νομίζω τα έχουμε συζητήσει εκτεταμένα στο ποστ για το Νίκο το Μπελογιάννη.

    Ναι, ο αντιφασίστας ΣΦΔ είναι παρασάγγες πιο κοντά (με όλες τις διαφωνίες μας) στη γραμμή που εκφράζει τούτο εδώ το ιστολόγιο σε σχέση με έναν κνίτη του ψευτοΚΚΕ, κι ας κουβαλάει ο δεύτερος σφυροδρέπανα και σταλινικά μουστάκια για καμουφλάζ...

    Ξέρεις γιατί, για να στο πω απλά και να μη νομίζεις ότι απλώς βγάζω το άχτι μου απέναντί σου;; Γιατί το καλοκαίρι του '08 στη Γεωργία εσύ ήσουν με τον Πούτιν ενώ εγώ και ο ΣΦΔ με την τριτοκοσμική μικρή ανεξάρτητη Γεωργία. Γιατί το 1995 όταν οι "ήρωες" Κάρατζιτς - Μλάντιτς έσφαζαν το βοσνιακό λαό κάνοντας εθνοκάθαρση στη μέση της Ευρώπης με τις πλάτες της Ρωσίας, εγώ και ο ΣΦΔ ήμαστε με τη Βοσνία κι εσύ με τους "αντιιμπεριαλιστές" και τους χρυσαυγίτες που είχανε πάει εθελοντές για να μαχαιρώνουν γυναικόπαιδα για τη "Μεγάλη Σερβία". Γιατί εγώ κι ο ΣΦΔ λέμε "εχτός νόμου οι ναζιστές μαχαιροβγάλτες και οι συμμορίες τους" κι εσύ λες "έλα μωρέ, τι ΠΑΣΟΚ, τι ΝΔ, τι ΧΑ, όλοι αστοί είναι, ο αντιφασισμός είναι συγχωροχάρτι στους φιλελεύθερους" κλπ. Γιατί όταν στην τελετή της φλόγας για τους ναζιστικούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 στην Ολυμπία η αστυνομία συνέλαβε τους Γάλλους δημοκράτες αχτιβιστές, ο ψευτοΡιζοσπάστης σου τους έβριζε για πράχτορες του δυτικού ιμπεριαλισμού επειδή αναδείκνυαν το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του Θιβέτ στη φασιστική Κίνα, ενώ εμείς ήμαστε με τους δημοκράτες.

    Έτσι είναι φιλαράκο. Απλά τα πράγματα. Τα μέτωπα, η πολιτική εγγύτητα και συναναστροφή χτίζονται πάνω στη ζωντανή πολιτική κι όχι στην ιστορική θέση που έχει ο καθένας μας π.χ. για το Λένιν ή το Στάλιν.

    Καλό είναι λοιπόν, αν ξαναμπείς εδώ, αντί να μου υποδεικνύεις με ποιον συναγωνιστή ή φίλο θα μιλάω και με ποιον όχι (αν είναι δυνατό!!), να γράφεις απ'ευθείας την αντίθεσή σου ή την άποψή σου πάνω σε αυτά που λέει το ΚΜ, ο ΣΦΔ, ο "σταλινικός" και όποιος άλλος φίλος γράφει ή σχολιάζει εδώ μέσα.

    Σου εγγυώμαι πως αν είσαι ευπρεπής ποτέ δεν πρόκειται να πειραχτεί σχόλιό σου όπου ασκείς πολιτική κριτική, κι ας είναι το πιο πολιτικά απεχθές σε μένα ψευτοΚΚΕ-δικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έμενα δεν με ενοχλεί να με χαρακτηρίζεις ψυχοπαθολογικό γιατι μπορεί και να ειμαι

    ποιος ξερει αυτο θα το απαντήσει η επιστήμη και το μέλλον.

    Για σενα ανησυχώ διοτι ο συνομιλητής σου ειναι σχεδον ρατσιστής αν και προσπάθησε

    να το μαζέψει απο ενα σημειο και μετα γιατι ουτε που φανταζότανε αρχικά οτι θα συμφωνούσατε

    κάπου.

    Εσυ χωρίζεις τους εργαζόμενους ??? (και δεν μιλάω για εργατικη αριστοκρατία ) αλλα δημοσιους κτλ.

    Ο φιλος σου μου θυμίζει τα αφεντικα που ενοχλούνται απο την "ανεξαρτησία" που τους δίνει η

    μονιμότητα ..Φταινε οι άνθρωποι δηλαδη.

    Και του απαντας τοσο ενοχικά μπας και γίνει φιλος σου

    Το ιδιο ειχες κανει και με εναν της αυτονομίας του καστοριαδη που αμφισβητεί δομικά την

    κομμουνιστική "ιδεολογία" σου (σημ.ο καστοριαδης) του φαντασιακού ΤΟΥ με πρόταγμα την καλοπέραση

    πίνοντας ερυθρο ξηρο και τρώγοντας καμομπερ ..

    Και θεωρούσε τα δεκεμβριανά πραξικόπημα του ΕΑΜ βγάζοντας βολτα τον Αριστοτελη που

    με το ενα ποδι ηταν ιδεαλιστής και το αλλο δηλος υλιστής που έλεγε και ο Λενιν..

    (εκτος απο παιδευτής πετυχημένων δολοφόνων)

    Και μου ζητάς κομμουνιστική περιφρούρηση (Ο.Κ κανένα πρόβλημα) αλλα πρώτη φορα

    βλεπω κάποιον να δρα ενεργά μονο και μονο για να ισχυριστεί οτι δεν υπάρχει πια ΚΚΕ


    Αλήθεια θεωρείς γνήσιο κληρονόμο του ΚΚΕ τον εαυτο σου

    Υ.Γ

    τόσο υποχωρητικό σε συνεργασίες "κομμουνιστή"πρώτη φορα βλεπω

    τι να πούμε και εμεις οι νεότεροι που προσπαθούμε να γίνουμε και ζαλιζόμαστε βλέποντας τέτοια παράξενα φαινόμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε φίλε, έχεις την πλάκα σου. Άκου λέει ερυθρό ξηρό και "καμομπέρ"... Χαχαχαχα

    Πρώτο, ο φίλος ΣΦΔ είναι ο ίδιος που υποστήριζε τον Καστοριάδη. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά του επιτίθεσαι ως σε δύο διαφορετικά πρόσωπα, ενώ είναι ένα...

    Ο ΣΦΔ δεν είναι ρατσιστής με τους δημόσιους υπαλλήλους. Ούτε αναφέρεται σε όλους. Είναι αλήθεια ότι η οργή που έβγαλε το πρώτο σχόλιό του για το άεργο ρεμαλίκι ενός σημαντικού μέρους των κρατικών υπαλλήλων έχει την πολύ δίκαιη πλευρά του, κι αυτό δεν προκατάληψη, είναι η αλήθεια. Θα έχεις έρθει φαντάζομαι σε επαφή ή θα έχεις ακούσει για αυτό το είδος δημοσίου υπαλλήλου.

    Απλώς εγώ, σα μαρξιστής, του έθεσα υπ' όψιν δύο πλευρές που δεν έθετε: αφ'ενός την ανάγκη πρώτα να υπάρξει χτύπημα του ρεμαλικιού από τα πάνω (οργανόγραμμα - μετατάξεις - αξιοποίηση προσωπικού ώστ ενα είναι χρήσιμο - αξιολόγηση) και από τα κάτω (αυτοοργάνωση σε δημοκρατική βάση των χαμηλόβαθμων και χαμηλομεσαίων υπαλλήλων ώστε να χτυπήσουν και οι ίδιοι αυτή τη νοοτροπία και με την πειθώ και με την επιβολή αν χρειαστεί), αφ'ετέρου πρέπει η οικονομία να βρίσκεται σε άνθηση, ώστε αν χρειαστεί να μειωθεί το προσωπικό του δημοσίου να υπάρχουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα να δουλέψουν οι υπεράριθμοι που θα φύγουν από το δημόσιο.
    Αυτή είναι η άποψή μου, ούτε προσπαθώ να κάνω κανέναν φίλο μου, ούτε άλλες χαζομάρες που αραδιάζεις. Εσύ μάλλον θεωρείς ότι οι κομμουνιστές πρέπει να απαντάνε υβρίζοντας το συνομιλητή τους κι όχι με επιχειρήματα...
    Όσο για τον Καστοριάδη, είναι γνωστές οι αντδραστικότατες θέσεις του για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, το Δεκέμβρη του '44 που πράγματι τον θεωρεί "κομμουνιστικό πραξικόπημα", για την ΟΠΛΑ που την εξισώνει με τη Γκεστάπο κλπ. Αυτά όλα τα κληρονόμησε από το Στίνα το φίλο του, που ήταν χιτλεροτροτσκιστής τότε ("Γερμανοί φαντάροι αδέρφια μας").
    Ωστόσο η ζωή δεν τελειώνει στα 25 του Καστοριάδη. Αργότερα, ο Καστοριάδης αντικειμενικά στάθηκε σε κάπως προοδευτικές θέσεις στα διεθνή ζητήματα, χτυπούσε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό, παρά τον έντονο μικροαστισμό και αναχωρητισμό του, καθώς και ένα ναρκισσισμό που τον διέκρινε.
    Πάντως με την Κίνα του Χου Τζιντάο, με τον Κάρατζιτς, με τη Βόρεια Κορέα σαν "σοσιαλιστική" και με το "Κ"ΚΡΟ του τσαρικού χριστιανόπληκτου "κομμουνιστή" Ζιουγκάνοφ που έχεις συμμαχίες εσύ, ο Καστοριάδης δεν ήτανε... Και στο λέει αυτό ένας πολύ αντι-καστοριαδικός.

    Υ.Γ. Γνήσιος κληρονόμος του ΚΚΕ είναι όποιος συνεχίζει να υπερασπίζεται το μαρξισμό και το πολιτικό φορτίο της Γ΄Διεθνούς, και κηρύσσει αμείλικτο πόλεμο στο κόμμα - πραχτορείο του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού στη χώρα μας, που χόρεψε κανιβαλικά πάνω στον τάφο του Ζαχαριάδη κι έκλεψε το όνομα του ΚΚΕ (δηλ. στο ψευτοΚΚΕ). Βρες εσύ ποιοι είν΄αυτοί, εγώ είμαι απλά ένας μεμονωμένος άνθρωπος, δε διεκδικώ δάφνες για τίποτα...
    Υ.Γ. 2 Οι συνεργασίες είναι για τους κομμουνιστές αυτονόητο στοιχείο της πολιτικής τους γραμμής και δράσης...ΕΑΜ, ΚΚ Κίνας με Κουομιντάγνγκ κατά των Ιαπώνων, ΕΣΣΔ-Στάλιν με ΕΠΑ-ΕΒ στο Β' Παγκόσμιο, Δημητρώφ - Λαϊκά Μέτωπα, εκλογική συνεργασία ΚΚΕ με ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ(!) στις εκλογές του 1956 μέσω της ΕΔΑ κλπ. Τώρα, δε σε αδικώ που δε τα ξέρεις με την Παπαρήγα που έχεις μπλέξει...
    Υ.Γ. 3 Κι εγώ προσπαθώ να γίνω. Αλλά μια συμβουλή: σίγουρα ΔΕ θα γίνεις μένοντας στο μαντρί του σοσιαλφασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υ.Γ. 2 Οι συνεργασίες είναι για τους κομμουνιστές αυτονόητο στοιχείο της πολιτικής τους γραμμής και δράσης...ΕΑΜ, ΚΚ Κίνας με Κουομιντάγνγκ κατά των Ιαπώνων, ΕΣΣΔ-Στάλιν με ΕΠΑ-ΕΒ στο Β' Παγκόσμιο, Δημητρώφ - Λαϊκά Μέτωπα, εκλογική συνεργασία ΚΚΕ με ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ(!) στις εκλογές του 1956 μέσω της ΕΔΑ κλπ. Τώρα, δε σε αδικώ που δε τα ξέρεις με την Παπαρήγα που έχεις μπλέξει...
    .3 Ιουλίου 2011 1:41 μ.μ.
    Σιγά το νέο

    Νιώθω ενα δέος συνομιλώντας με εναν ιστορικο γίγαντα της ιστοριας

    πραγματικά εισαι πολύ ατσίδας .την κουκουβάγια δεν βλέπω


    Από που θεωρείς οτι γνωρίζεις πράγματα που εμεις οχι μήπως εχεις

    στην διάθεση σου αρχεια άγνωστα σε εμάς τους καθημερινούς απο ποιανού

    τις εκδόσεις ειδες το αγιο φως μεγάλε να φωτιστουμε και εμεις.

    πολλα πράγματα τα "γνωρίζεις" μισά .Ας πούμε για παράδειγμα τα γεγονότα στην τασκενδη

    που πριν απο το πογκρόμ στον Ν.Ζ υπήρξε ενα αλλο που ειχε και ενα θύμα

    εκτος των 200 τραυματισμένων και που φρόντισε ο Ν.Ζ εκείνες τις μερες να λείπει

    στην μοσχα αφήνοντας στο "ποδι"του τον Δ.Βλαντα...



    Καλα μιλάμε εσυ πρέπει να εισαι πολύ πασοκ απο την μια και απο

    την αλλη πρέπει να εχεις πρόβλημα γεωγραφικό με την ρωσια απο τον

    Καποδίστρια και πριν αναντιστηχο με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό και

    αμερικανικό ιμπεριαλισμό

    Να σημειώσω εδω ποσο κομοθνιστικη πολίτικη κριτικη ειναι η χυδαία

    αναφορά στην κανελη(εσυ δεν μιλαγες για ευρείες συμμαχίες) που

    με τις όποιες ενστάσεις παραμένει μια εντυπωσιακή

    προσωπικότητα που δείχνει οτι οι σύγχρονοι κομουνιστές μπορούν να ειναι

    και διανοούμενοι και οχι γκρίζοι συνωμότες κουτβιδες που πράγματι έκαναν

    το κόμμα αξιόμαχο αλλα σκότωσαν την εσωτερική δημοκρατικότητα του

    μετά τον διορισμό του ως μελος της Κ.Ε και κατω απο το Κύρος της Κ.Δ

    Η ειρωνεία ειναι οτι μονο ο Σιαντος δεν ηταν και έμεινε μονος του στο τιμονι


    Μπορεί να θεωρηθεί τροτσκιστική η κριτικη μου αλλα αφου δεν μου δίνεις το

    δικαίωμα της αριστερης κριτικης(αναφέρομαι στην προηγουμένη "συνομιλία" μας

    σου την μπαίνω απο δεξια)

    Δεν θελω για την ωρα να συνεχίσω να χτυπάω κάτω απο την ζωνη για λογους

    αρχης που εσυ δεν διαθέτεις.

    Πόσο λυπηρό ειναι για εναν "κομουνιστη" η προσπάθεια του να περιορίζεται στην

    συκοφάντηση και οχι στην κριτικη και να ξεχνα τι υπηρεσίες προσφέρει στους

    εξουσιαστες. Το οτι δεν πατάει κουνούπι στο ιστιολογιο σου δεν σε προβληματίζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχεις πραγματική σύγχυση εν κρανίω. Έχω κάθε καλή διάθεση να απαντάω στα παραληρήματά σου, και πλέον, ό,τι και να πεις, δεν προσβάλλομαι.

    Γελοιποιήθηκες τόσο με τη σύγκριση Κανέλλη και "γκρίζων κούτβηδων", που αποβαίνει λέει υπέρ της Κανέλλη (πού να 'το ξερε ο Στέργιος ο Αναστασιάδης, ο Νίκος ο Ζαχαριάδης, ο Ναζίμ Χικμέτ κι άλλοι κούτβηδες του '20 ότι τους "ξεπέρασε" η σωβινοφασίστρια Κανέλλη), που πια η κριτική σου λειτουργεί διαφημιστικά για το ιστολόγιο.

    Αν κατάλαβα καλά είσαι από τους αντιζαχαριαδικούς κνίτες που κάνουν κριτική στην ηγεσία για πολύ "ζαχαριαδισμό - σταλινισμό". Μη στενοχωριέσαι βρε, στα ψέμματα το κάνουνε, για να περάσουν τη "σκληρή αντικαπιταλιστική γραμμή" με μια ιστορική δικαίωση. Αυτοί τον δολοφόνησαν μαζί με το Φλωράκη σου, μη φοβάσαι, στην ουσία κι αυτοί αντιζαχαριαδικοί είναι.
    Ποτέ δε σου το έπαιξα ξερόλας. Με ειρωνεύτηκες για τις συμμαχίες των κομμουνιστών, και σου απάντησα στο ίδιο ύφος.
    Για την Τασκένδη λες ανακρίβειες και αθλιότητες των Τσολάκη - Δημητρίου και ΣΙΑ. Όσο για τον ΠΑΣΟΚισμό μου, έριξα το γέλιο της αρκούδας. Γενεές δεκατέσσερις το περνάω το ΠΑΣΟΚ και το σύντροφό σου το ρωσοπράχτορα Ανδρέα Παπανδρέου, τόσο μαστουρωμένοι από το λιβάνι της Λιάνας της ορθόδοξης είστε που παντού βλέπετε ΠΑΣΟΚους;;
    Να σε πληροφορήσω ότι είμαι και Εβραίος επίσης, μπορεί δε να τα παίρνω από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και το Σόρος...

    Υ.Γ. Το ό,τι δεν γελοιοποιώ το ιστολόγιό τούτο, δημοσιεύοντας στοιχεία επισκεψιμότητας λες και επιδεικνύω κάτι, σε οδήγησε σε λάθος συμπέρασμα. Η επισκεψιμότητα του ιστολογίου είναι μεγαλύτερη κι από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μου όταν το δημιουργούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ελα τώρα μην υποτιμάς τον εαυτο σου και τους αναγνώστες

    κατάλαβες τι είπα για την Κανέλλη θα ηταν αστείο να έκανα

    οποιαδήποτε σύγκριση τι να συγκρίνω δηλαδη ?

    Και να ηθελε κάποιος 80χρονια ειναι μεγάλη απόσταση

    απλά προσπαθώ να μαθαίνω οσο ποιο αντικειμενικά γίνεται

    Ο καθε ενας που αγωνίστηκε κατο απο την σημαία του κόμματος

    εκείνα τα χρόνια εχει την δίκια του θέση στην ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. dionmich1 αν πραγματι πιστευεις οτι ''δεν παταει κουνουπι'' στο ιστολογιο, τοτε γιατι ασχολησε και απαντας/προβοκαρεις το συγκεκριμενο ιστολογιο; Τι φοβασαι απο ενα ιστολογιο στο οποιο ''δεν παταει ουτε κουνουπι'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φοβάμαι τα κουνούπια (γιατι ειμαι γλυκοαίματος) και τις κατσαρίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ''Στάχτη και μπούλμπερη λοιπόν και η Ελλάδα και η Ευρώπη, που «τολμά» να είναι (όσο της επιτρέπει ο κρατικομονοπωλιακός καπιταλιστικός χαραχτήρας της) κοσμική, άθεη, τεχνολογικά προοδευμένη, ορθολογιστική, με σχετικά υψηλή ατομική κατανάλωση (στοιχεία που η μελλοντική προλεταριακή επανάσταση θα αναπτύξει ως την άκρη, όπως πάντα τόνιζε ο Λένιν)''

    Θα μπορούσατε να αναφέρεται συγκεκριμένα ενδεικτικά, κάποιο έργο ή έργα ή και αποσπάσματα όπου ο Λένιν μιλάει γι αυτό το ζήτημα ; [που απ ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για την ανάπτυξη των πιο θετικών στοιχείων του αστικού διαφωτισμού αλλά και του καπιταλισμού].

    Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η εικόνα της έστω δημοκρατικής κοσμικής Ευρώπης μπορεί να κρατήσει κι όχι να πάει περίπατο, μετά από την άνοδο όλων αυτών των φασιστών και ναζί ρωσόφιλων και ρωσόδουλων και χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή αντίσταση αστική η δημοκρατική ή λαϊκή να αναχαιτίσει την κατάσταση...Μάλλον κινδυνεύει η Ευρώπη να γυρίσει ιδεολογικά πριν το 1789...

    Τέλος θέλω να πω - έστω και καθυστερημένα κι ας μην είναι εν ενεργεία η σελίδα - ένα μεγάλο και θερμό ΜΠΡΆΒΟ για το ιστολόγιο και για τη δουλειά που έχει γίνει. [ορισμένες αναρτήσεις έχουν κοινοποιηθεί στο φβ μου].

    ΑπάντησηΔιαγραφή