Ανασκάλεμα

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Σκηνές από την ηρωική λαϊκή δημοκρατική εξέγερση της πλατείας Τιεν Αν Μεν του 1989

Πρόκειται για ένα σύντομο βίντεο επενδυμένο με την πολύ όμορφη μουσική από το soundtrack της γνωστής ταινίας "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Είναι σκηνές από τη δημοκρατική εξέγερση του κινέζικου λαού με πρωτοπόρα τη νεολαία και κορμό τη φτωχολογιά του Πεκίνου, ενάντια στη δικτατορία των  νέων αστών - ψευτοκομμουνιστών του "Κ"Κ Κίνας με επικεφαλής τον Τενγκ Ξιάο Πινγκ.

Τα αιτήματα ήταν αντιφασιστικά και λαϊκά, με πρώτο τη δημοκρατική δυνατότητα έκφρασης για το λαό, επίσης τη μείωση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης που ο πληθωρισμός τις εκτόξευε στα ύψη, την πάταξη της ήδη τεράστιας μετά από 10 χρόνια παλινορθωμένου καπιταλισμού διαφθοράς. 


Προλετάριοι επαναστάτες, ριζοσπάστες της Πολιτιστικής Επανάστασης του 1966-1976, αριστεροί δημοκράτες, ακόμη και πολιτικά φιλελεύθεροι, αστοί διανοούμενοι - αντιφασίστες βρέθηκαν μαζί στο δρόμο, προτάσσοντας τα στήθη τους ενάντια στις σιδερόφραχτες στρατιές εκείνων που ανέτρεψαν την εργατική εξουσία στα 1978-1980 εγκαθιδρύοντας, όπως είχε προειδοποιήσει ο Μάο Τσε Τουνγκ, μια φασιστική διχτατορία πάνω στο λαό. Οι εγκληματίες, προδότες του κομμουνισμού δολοφόνοι έβαλαν το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, που είχε ορκιστεί να μη χτυπήσει ποτέ λαό, να καταστείλει τους ηρωικούς νεολαίους και τους εργάτες του Πεκίνου. Το εγκλημά τους θα μείνει χαραγμένο σα στίγμα ντροπής για κάθε ρεβιζιονιστή - σοσιαλφασίστα, υποστηρικτή του μετά τα 1980 καθεστώτος της πάλαι ποτέ Λαϊκής, και σήμερα φασιστικής, Κίνας.

Να θυμόμαστε την Τιεν Αν Μεν! Μας διδάσκει πολλά για το σήμερα και για το αύριο!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου