Ανασκάλεμα

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι νεοακροδεξιοί τραμπούκοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και οι φασίστες του ΛΑΟΣ δίνουν ανοιχτή νομιμοποίηση στους χιτλερικούς της Χρυσής Αυγής. Αντιφασιστική αντίσταση τώρα!!

Οι χιτλερικοί απειλούν ανοιχτά το λαό

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ζούμε ημέρες πισωγυρίσματος στην προ Μεταπολίτευσης ανώμαλη περίοδο, και μάλιστα με δήθεν «λαϊκό αντισυστημικό» αγαναχτισμένο προκάλυμμα! Το διακομματικό, βαθιά ολιγαρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς κορυφής, μας οδηγεί ίσια στο γκρεμό, δηλαδή οικονομικά στην πείνα και πολιτικά στο φασισμό.

Την ώρα που το καθεστώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην εφαρμοστεί καμία από τις έστω αστικές εκείνες αναπτυξιακές μέθοδες που θα δίνανε μια ανάσα στη χώρα και στο λαό (πώληση λιμνάζουσας ακίνητης περιουσίας του κράτους, ιδιωτικοποιήσεις με διαφανείς όρους – διαγωνισμούς, πάταξη της φοροδιαφυγής, απελευθέρωση των παραγωγικών επενδύσεων, χτύπημα διαφθοράς σε εφορίες – πολεοδομίες - δήμους και λούφας στο δημόσιο τομέα, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κατακέφαλο χτύπημα μίζας και προμηθειών στην υγεία κλπ.), εφαρμόζει ό,τι χειρότερο περιλαμβάνουνε οι «συνταγές» των αστοφιλελεύθερων της τρόικας, επί τα χείρω προσαρμοσμένο από το ίδιο: νέες περικοπές μισθών στο δημόσιο, χειροτέρευση των όρων εργασίας ειδικά για τη νεολαία στον ιδιωτικό τομέα, νέα φορογιούρια στους μικρομεσαίους και στο σχετικά πιο παραγωγικό τμήμα του μεγάλου εμποροβιομηχανικού κεφάλαιου.

Πρόκειται, σε συνδυασμό με το -χωρίς σταματημό εξελισσόμενο- παραγωγικό σαμποτάζ, για συνταγή συνειδητής, εγκληματικής αποτυχίας, που βυθίζει τη χώρα σε ακόμη πιο βαθιά οικονομική ύφεση, εκτινάσσει την ανεργία και δημιουργεί οικονομική ψυχολογία κατάρρευσης και γενικού φαλιμέντου!


Αφού λοιπόν οι προδότες αυτοί, που αλληλοστηριζόμενοι βρέθηκαν στις ηγεσίες των κομμάτων τους (βλ. οικουμενική στήριξη στον «πατριώτη» ακροδεξιό Σαμαρά κατά της «αμερικάνας» αστοφιλελεύθερης Μπακογιάννη, στον «νεωτεριστή» Παπανδρέου όταν εκλεγόταν το 2004 σα μονάρχης – μοναδικός υποψήφιος με δαχτυλίδι Σημίτη και «ψήφους με SMS», ασυλία του φασίστα φιλοναζιστή Καρατζαφέρη, ασυλία του πολιτικού μηδενικού -εκλεκτού του Αλαβάνου- Τσίπρα κλπ.), φέρανε σφιχταγκαλιασμένοι, μαζί με τον οικουμενικό αρχηγό του κράτους τους Παπούλια, τη χώρα στο χάος, τώρα βαλθήκανε και να πατρονάρουνε και το πώς ο λαός θα αντιδράσει απέναντι στο αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησαν με τη μπαμπεσιά και την εξαγορά…

Για το κίνημα των «αγαναχτισμένων» τα είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση – αναδημοσίεψη του άρθρου από τη «Νέα Ανατολή» των συναγωνιστών της ΟΑΚΚΕ, που ήταν διεισδυτικότατο. Ωστόσο, η πραγματικότητα τρέχει με χίλια και κάθε μέρα προστίθενται νέα στοιχεία στο ψηφιδωτό της πολιτικής εκτροπής, η οποία μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας ως προς το ρυθμό της αλλά, για όσους βλέπουνε καθαρά, είναι ήδη εδώ.

Ούτε μήνα μετά το όργιο αντιμεταναστευτικής κανιβαλικής βίας, τύπου «Νύχτας των Κρυστάλλων», στην 3ης Σεπτεμβρίου και στην Ηπείρου από τα τάγματα εφόδου των ναζήδων της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός αρχηγός του φασισμού Καρατζαφέρης, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra Channel» χαραχτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ τη Χρυσή Αυγή ούτε καν ακροδεξιό ρεύμα, αλλά μια απλή «δεξιά παράταξη», κλείνοντας το μάτι στους δολοφόνους και στέλνοντάς τους πακέτο τον μέσο αντιμνημονιακό εθνικοφασίστα, που ωστόσο, όσο άθλιος κι αν ήταν μέχρι σήμερα, είχε ένα κράτημα όταν, αντί για ελληνικές σημαίες, έβλεπε σβάστικες και Χίτλερ! Οι χρυσαυγίτες πλέον καταθέτουν στεφάνια και στο μνήμα του αντιστασιακού συνταγματάρχη Ψαρρού του 5/42 – ΕΚΚΑ, παρέα με τις τοπικές του ΛΑΟΣ και της σαμαρικής ΝΔ, ενώ οι ίδιοι καμαρώνουν βέβαια και ως συνεχιστές των εθνοπροδοτών των Ταγμάτων Ασφαλείας! Αυτό για όσους ηλιθιωδώς πιστεύουν πως η διαμάχη Καρατζαφύρερ – ναζιστών είναι αληθινή και όχι ψευδεπίγραφη!


Την ίδια ώρα, το ΛΑΟΣ έχει μέσα του και τον γενικά αμερικανόφιλο, πολιτικά εθνικοφασίστα αλλά οικονομικά φιλελεύθερο Βορίδη, που έχει «μαγέψει» τους εν Ελλάδι οικονομιστές φιλελεύθερους (βλ. το ιστολόγιο «Μπλε Μήλο», του οποίου οι συντάκτες εχτός από θαυμαστές του «μνημονιακού» Βορίδη, είναι και οπαδοί του «αντιμνημονιακού» Σαμαρά) και τον οποίο διεκδικεί όχι μόνο η ΝΔ, αλλά και η ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη, που δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον πολιτικό φασισμό του, μιας και είναι οικονομικά αντικρατιστής (αυτό θα πει δημοκρατισμός!).

Την ίδια ώρα λοιπόν που οι ναζήδες εισέρχονται «από τα δεξιά» στο καθ’ αυτό πολιτικό παιχνίδι, η ψευτοαριστερά και το φιλικό της τμήμα του ΠΑΣΟΚ, που τους γιγάντωσε με την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» και του δουλεμπόριου, τους νομιμοποιεί «απ’ τ’ αριστερά». Το ΠΑΣΟΚ με την προκλητική του άρνηση να δεχτεί ακόμη και σαν ενδεχόμενο το να βγει εχτός νόμου η συμμορία και να πάνε φυλακή τα καθάρματα και οι δολοφόνοι που την αποτελούνε και με την ανοχή στην ύπαρξη φιλοναζιστικών θυλάκων μέσα στο κράτος και ειδικά στην Αστυνομία, η δε ψευτοαριστερά είτε κάνοντάς τους πλάτες μέσω της λογικής «τι ναζιστής, τι αστός» (ψευτοΚΚΕ), είτε μπάζοντάς τους ανοιχτά μέσα στα κινήματά της (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA της 3ης Ιουνίου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής, κατήγγειλε πως στην αντισυγκέντρωση που διοργάνωσε στις 2/6 ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης – Ελληνικού σε εκδήλωση της Τ.Ο. Αργυρούπολης του ΠΑΣΟΚ, εκτός από το νεοακροδεξιό συρφετό με τα γιαούρτια, τα αυγά και τις πέτρες που καθοδηγάει ο «πανδαμάτωρ» ΣΥΝ και οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ που τον ακολουθάνε για να γλύφουνε κανένα κοκκαλάκι κρατικής εξουσίας, σκάσανε μύτη και χρυσαυγίτες – «αντίπαλοι του μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας», που, ω του θαύματος, είναι τόσο «πατριώτες» που διαδηλώνουν με το ίδιο πλαίσιο και συνθήματα με τους «προδότες του έθνους» ψευτοαριστερούς, που δήθεν καταγγέλλουν! Όλη η συζήτηση του Πεταλωτή με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτη:





"Το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος"
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης, ο άθλιος αυτός λεκτικός τραμπούκος, δεν έδειξε να ενοχλείται από την συγκεκριμένη καταγγελία Πεταλωτή, τον οποίο είχε το θράσος να αποκαλεί «ναζί, χουντικό, φασίστα»(!!!), με τους δημοσιογράφους του σταθμού να υπερασπίζονται χλιαρά τον κυβερνητικό βουλευτή! Φυσικά, ο Πεταλωτής, όπως και οι υπόλοιποι λιλιπούτειου πολιτικού αναστήματος τύποι που συναγελάζονται στις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν έχει το σθένος να καταγγείλει εφ’ όλης της ύλης τους τραμπούκους της ψευτοαριστεράς, γιατί ξέρει ότι θα καρατομηθεί από τον παπατζή πρωθυπουργό. Ωστόσο, επί του προκειμένου, έκανε μία πολύ καλή τοποθέτηση, χαρακτήρισε τους ΣΥΡΙΖΑίους «γκοτζαμάνηδες» και σωστά ανέδειξε τον ακροδεξιό και άσχετο με αριστερές πραχτικές χαραχτήρα αυτών των ενεργειών!

Πριν από λίγο, και «απαντώντας» στον Πεταλωτή, οι χρυσαυγίτες ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ την παρουσία μελών και φίλων του «λαϊκού συνδέσμου» - ναζιστικής συμμορίας στην αντισυγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας απλώς πως δεν πετούσαν πέτρες αλλά «απλώς μούντζωναν», καθ’ ότι είναι και καθώς πρέπει πολιτικός φορέας «που δεν ασκεί βία»!! Έτσι εξηγείται λοιπόν που ο σοσιαλφασίστας Σκουρλέτης δεν έβγαλε άχνα για την καταγγελία του Πεταλωτή! Οι ΣΥΡΙΖΑίοι του Ελληνικού – Αργυρούπολης, με τον παλιό κνίτη Κορτζίδη για δήμαρχο - επικεφαλής, δεν έχουν «κανένα πρόβλημα» να ενωθούν «στο δρόμο» με αγαναχτισμένους «αντιμνημονιακούς» ναζήδες! Ίσως οι αναγνώστες να μην αντιλαμβάνονται τι θα πει αυτό…

Θα πει πως κάποιος που μπορεί πριν 10 μέρες να μαχαίρωνε μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, μπορεί χθες να έκανε ένα διάλειμμα από το κυνήγι του σκουρόχρωμου μετανάστη και να πήγε, παρέα με τα «παιδιά» (και προπάντων «αντιρατσιστές») του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάξει «κλέφτες, κλέφτες», να πετάξει αυγά και πέτρες στους «πολιτικούς» και να γιαουρτώσει τους «υπαλλήλους του παγκοσμιοποιημένου εβραϊκού κεφαλαίου, των μασόνων και των σιωνιστών».


Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑίος την προηγούμενη μπορεί να ήταν στη «συνέλευση» στο συντριβάνι στο Σύνταγμα, που διεξάγεται υπό την «υψηλή εποπτεία» Αλαβάνου – ΚΟΕ (ΜΑΑ), που φυσικά δε «φαίνονται» ως φορέας πουθενά… Ο χρυσαυγίτης πάλι, μπορεί να πέρασε μια βόλτα από την πάνω πλευρά του Συντάγματος, όπου βρίσκονται οι πολιτικοί οπαδοί του ΣΠΙΘΑ Θεοδωράκη, οι «πλατείς» σαμαρικοί και καρατζαφερικοί, οι εθνικοφασίστες «300 Έλληνες» καθώς και οι ΔΕΚΟτζήδες λαϊκοΠΑΣΟΚοι με τις ελληνικές σημαίες. Εκτός κι αν ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος έχει απαγορέψει την κάθοδο στο Σύνταγμα, για να μη χαλάσει η σούπα (όσο κι αν έχουν πλανέψει το λαό οι καθεστωτικές ηγεσίες, η θέα των ξυρισμένων ναζιστοειδών, με τις γκαμπαρντίνες, τα γυαλιά ηλίου και την διεστραμμένη φυσιογνωμία είναι απεχθής στο μέσο άνθρωπο)…





Την ίδια ώρα, ο «εκλεκτός» των ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ – Οικολόγων Πράσινων – Δράσης – Φιλελεύθερης Συμμαχίας δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης, αφού άφησε καλά καλά σε όλη την προεκλογική περίοδο στο απυρόβλητο τους χιτλερικούς, ετοιμάζεται τώρα να τους δώσει γραφείο και δύο δημοτικούς υπαλλήλους με απόσπαση, μιας και αποτελούν κι αυτοί «μια παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο» και το δικαιούνται!
Δηλαδή, ο λαός της Αθήνας θα πληρώνει δυο ανθρώπους και μια τηλεφωνική γραμμή, ίσως και νοίκι, για να διαδίδουν οι κανίβαλοι τις εμετικές τους «ιδέες» του φυλετισμού, της μετά φόνου ληστείας, της κτηνωδίας! ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, με προεξάρχοντες τους προδότες του μαρξισμού και της επανάστασης!!!

Τον Πεταλωτή και τον κάθε Πεταλωτή, ή τον κάθε πρώην και μελλοντικό υπουργό του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, θα τον ταχτοποιήσει ο λαός, είτε μέσω της ψήφου του, είτε μέσω της μακρόχρονης πολιτικής πάλης με ειρηνική μορφή είτε τελικά αφαιρώντας του κάθε εξουσία με την μαζική, λαϊκή επαναστατική ανατροπή του σάπιου πολιτικού εποικοδομήματος, με την ανατίναξη του ανάπηρου ελλαδικού αστικού κράτους της εξάρτησης και της ξενοδουλείας. Δεν είναι δουλειά κανενός αυτόκλητου τραμπούκου «εθνοσωτήρα», κανενός νεοχουντικού αποβράσματος να υποκαθιστά το λαό στο όνομα της «πάλης κατά του συστήματος»… Πόσο μάλλον όταν οι υποτιθέμενοι «ανατροπείς» του «συστήματος», δηλαδή οι ψευτοαριστεροί και οι φασίστες βρίσκονται στον πυρήνα του καθεστώτος και του δράματος στο οποίο οδηγείται, ήδη βρίσκεται, ο εργαζόμενος λαός, Έλληνες και μετανάστες…

Τούτη την ώρα, εκείνο που επείγει είναι η συνάντηση όλων εκείνων των ενεργών ή μέχρι σήμερα παροπλισμένων ανθρώπων, που αποτελούνε τη δημοκρατική πρωτοπορία του λαού και του έθνους, και οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν το βαρύ φορτίο της οργάνωσης της αντίστασης στον επελαύνοντα φαιοκόκκινο φασισμό.

Ο Καζάκης αχτιφάρει τους εθνικοφασίστες στο Σύνταγμα

Δε γίνεται να πάμε στον κοινωνικό κανιβαλισμό, εκεί όπου οι χρυσαυγίτες θα μαχαιρώνουνε ανενόχλητοι, οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι τραμπούκοι τους θα δέρνουνε και θα πετροβολάνε, οι ΣΠΙΘΑ - Θεοδωράκης και ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Καζάκης (πρώην στέλεχος του ψευτοΚΚΕ) θα οργανώνουνε το στρατό της Ρωσίας και της Κίνας μες στη χώρα με όχημα τους πολιτικά ηλίθιους εθνικιστές και τους εθνικοφασίστες, οι κνίτες του ψευτοΚΚΕ με τις πλάτες του βαθιού κράτους θα καταλαμβάνουνε υπουργεία και καταπέλτες για να κάνουνε «απεργία» στη θέση των πραγματικών εργατών, ο Παπανδρέου θα γδέρνει το λαό με τη συνέργεια όλων των παραπάνω και οι Σαμαράς – Καρατζαφέρης θα ενώνουν υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας τη ΣΠΙΘΑ και τους Χρυσαυγίτες, με δήθεν υπεύθυνο – «ευρωπαϊκό» προσωπείο.

7 σχόλια:

  1. Η ΧΑ είναι ελεγχόμενη από το βαθύ κράτος και ουσιαστικά μια βιτρίνα για να μαντρώνονται εκεί οι σχετικών αντιλήψεων και να μην είναι ανεξέλεγκτοι. Ψάξτο λίγο και στο διαδίκτυο, υπάρχουν πληροφορίες από αποχωρήσαντες πρώην μέλη. Άλλωστε αν δεις προσεκτικά δεν είναι ανοιχτά ναζιστική αλλά δηλώνει "εθνικιστική" με αναφορές σε Μεταξά, TA κλπ.
    Υπάρχουν καθαροί ναζιστές, π.χ. αυτοί: http://ns-hellas.blogspot.com/
    αλλά είναι "εκτός συστήματος" και τη ΧΑ τη θεωρούν κάλπικη οργάνωση.

    Επίσης οι υπόγειες διαδρομές της ΧΑ είναι κυρίως με τη ΝΔ, όχι με το ΛΑΟΣ. Ανέκαθεν αυτό, όχι μόνο τώρα επί Σαμαρά. Γι'αυτό βλέπεις ότι η δράση τους εντείνεται επί ΠΑΣΟΚ και πέφτει περιέργως επί ΝΔ. Είναι όπως οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ με τους αναρχικούς, που κι αυτοί ελέγχονται από το βαθύ κράτος (βλ.δήλωση Σφακιανάκη της ΕΛΑΣ: "το Indymedia ειδικά το υποστηρίζουμε")
    Αν δεις και όλα αυτά τα ακροδεξιά ιστολόγια του "εθνικο-ορθόδοξου" χώρου που ελέγχονται από τη ΝΔ, επιτίθενται στο ΛΑΟΣ ως όργανο του Μητσοτάκη, των μασόνων, των εβραίων κλπ. με στόχο να τραβήξουν από εκεί την ακροδεξιά πελατεία, είτε να γυρίσει στο μαντρί είτε στη χειρότερη περίπτωση να πάει στη ΧΑ. Ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να τους αποσπάσει μερικούς από αυτούς, γι'αυτό τα λέει αυτά. Έχει όμως και κλασσικούς αστοδεξιούς π.χ. Βορίδη, Γεωργιάδη, Κοραντή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Για τον έλεγχο της ΧΑ από το βαθύ κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες, δεν είμαι μπάτσος για να το γνωρίζω, το έχω όμως ακούσει και διαβάσει πολλές φορές. Είναι γνωστό επίσης πως οι χρυσαυγίτες έχουν πολλές επαφές και όσμωση με τα ΜΑΤ. Είμαι πάντως επιφυλακτικός απέναντι στο ό,τι "η ΧΑ είναι αμιγώς ασφάλεια", για τον εξής λόγο:

    Πολλοί, ιδιαίτερα αναρχικοί και συνασπισμοαναρχικοί - ψευτοαντιφασίστες χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσουν το μη ξεχώρισμα της αντιφασιστικής από την αντιφασιστική πάλη. Το στυλ τους είναι: "ποια ΧΑ, αυτοί είναι τσιράκια του κράτους, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", οπότε η πάλη ενάντια στη ΧΑ περιορίζεται σε πάλη ενάντια στο κράτος ή στο "δικομματισμό".

    Αυτή η ύπουλη θεωρία είναι στο βάθος του "αντικαπιταλιστικού" ψευτοΚΚΕ και του αντινεοφιλελεύθερου ΣΥΝ, που λένε ότι φασισμός σαν αυτόνομη οντότητα δεν υπάρχει, ούτε είναι κύριος εχθρός του λαού, ότι τελικά οι πραγματικοί φασίστες είναι οι οικονομικά φιλελεύθεροι (Μπακογιάννη, Μάνος, Μητσοτάκης, "εκσυγχρονιστές" δυτικόφιλοι του ΠΑΣΟΚ κλπ.), οπότε είναι ψευδεπίγραφο να παλεύουμε κατά της ΧΑ και είναι έγκλημα να καλούμε τα αστικά μη φασιστικά κόμματα (τη βάση τους αλλά και την ηγεσία τους) σε αγώνα κατά των ναζιστών.
    Εγώ αντίθετα λέω πως η ΧΑ είναι πολύ μεγαλύτερος εχθρός του λαού από το Μητσοτάκη, και μάλιστα, μην έχοντας καμία αυταπάτη για το ποιόν τους, θα μπορούσα να βρεθώ σε τακτική ενότητα με πολιτικά δημοκρατικούς αστούς σε ζητήματα αντιναζιστικής πάλης. Εδώ το προλεταριάτο βρέθηκε σε τακτική συμμαχία με τη μεταξική κυβέρνηση κατά των Ιταλών φασιστών και Γερμανών ναζιστών, εγώ θα κολλούσα να απευθύνω κάλεσμα στη Ν. ΠΑΣΟΚ ή στην ΟΝΝΕΔ (αν είχαν οι μαοϊστές την πολιτική δύναμη) να συμμετάσχουν σε μία αντιφασιστική κινητοποίηση;; Κι αν δεν έρχονταν, ας έπαιρναν τις ευθύνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2. Η Χρυσή Αυγή είναι ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ κι όχι απλή ακροδεξιά, εθνικοφασιστική κλπ. οργάνωση. Αυτό αφορά τη συγκρότηση του ιδεολογικοπολιτικού της πυρήνα, το φυλετισμό της, τον κανιβαλικό αντισημιτισμό της, την υπεράσπιση της Γερμανίας στο Β' Παγκόσμιο (γράφουν συχνά ότι η παγκοσμιοποίηση των "εβραιομασώνων" χτίστηκε πάνω στα ερείπια του Βερολίνου), στα βιβλία που πουλάει κλπ. Ναζιστής είναι και ο Δ. Ζαφειρόπουλος του "Ελεύθερου Κόσμου", που κάνει εισοδισμό στους χουντικούς και στην κλασσική ακροδεξιά (και στο ΛΑΟΣ).

    Πράγματι, υπάρχουν πιο "καθαροί" ναζιστικοί φορείς, που δε θέλουν "οπορτουνισμούς" και δεν αγαπάνε το Μεταξά, τον Παπαδόπουλο, την αστυνομία κλπ. αλλά μονάχα το Χίτλερ. Υπάρχουν επίσης και "αριστεροί" ναζί, τύπου Μαύρου Κρίνου, που προσπαθούν να κάνουν εισοδισμό στα Εξάρχεια και στον σπασιματικό αναρχισμό.

    Ωστόσο, δεν πρέπει την προσπάθεια της ΧΑ να απογαλακτιστεί από τον καθαρό ναζισμό και να παίξει μπάλα με τους εθνικοφασίστες να την καλύπτουμε και να της δίνουμε κύρος (όπως κάνει το ΛΑΟΣ, που την βγάζει "απλά δεξιά οργάνωση"). Οι δημοκράτες και αριστεροί πρέπει πάντα να επιμένουν στο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ χαραχτήρα της ΧΑ και να ζυμώνουν αυτή τη θέση στο λαό, γιατί και αληθινή είναι, και την απομονώνει ακόμα και σε έναν χουντικό, που δεν είναι όμως χιτλερικός και οπαδός του Ολοκαυτώματος.

    Σίγουρα η "Χρυσή Αυγή" έχει υπόγειες επαφές και με το κόμμα της παραδοσιακής παλιάς Δεξιάς, που δε φημιζότανε και ποτέ για το βαθύ δημοκρατισμό του. Ειδικά δε τώρα με τα ακροδεξιά σαμαράκια, η όσμωση γίνεται πιο εύκολη (μέλος του συνδυασμού του Κικίλια πάει σε εκδηλώσεις του "Ελεύθερου Κόσμου" κλπ.) Ωστόσο, είναι προβοκάτσια ότι "τι ΝΔ, τι ΛΑΟΣ, τι ΧΑ". Το ΛΑΟΣ είναι φασιστικό κόμμα, η ΧΑ ναζιστικό, ενώ η ΝΔ τίποτα από τα δύο. Στη ΝΔ υπάρχουν αρκετοί δημοκράτες, πολλοί ευρωπαιόφιλοι και σχετικά μειοψηφικοί ανοιχτοί αντιδημοκράτες και εθνικοφασίστες. Είναι ένα κόμμα του οποίου η βάση δεν πρέπει να χαρίζεται στο φασισμό, όπως έκανε προβοκατόρικα το μέτωπο Ανδρέα Παπανδρέου - ψευτοΚΚΕ τη δεκαετία του '80, σπρώχνοντας και τη ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις, ειδικά επί Αβέρωφ. Αντικειμενικά βέβαια, λόγω "αντιμνημονιακού" πάθους, ενώ το ΛΑΟΣ το παίζει καθωσπρέπει, η σαμαρική ΝΔ έχει βρεθεί σε τακτικό μέτωπο με τη ΧΑ, αλλά και με το ψευτοΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Άλλο το ένα όμως, κι άλλο το άλλο. Ο Χατζηδάκης, ο Τασούλας, ο Μαρκόπουλος και ο Παυλόπουλος δεν είναι φασίστες ούτε φιλοναζιστές. Η κλίκα Σαμαρά είναι ακροδεξιά, αλλά κυρίως εθνικιστές τύπου "Δικτύου 21", που είναι ξένο σώμα που κόλλησε το καθεστώς πάνω στη ΝΔ. Η σύγχυση δε βοηθάει το ξεκαθάρισμα των ζητημάτων.

    3. Τελευταίο. Ο Βορίδης δεν είναι αστοδεξιός, αλλά φασίστας με οικονομικά φιλελεύθερο λόγο. Πινοσέτ δηλαδή. Ο Γεωργιάδης είναι σκληρός εθνικοφασίστας, όχι "ρώσος" γιατί είναι και πολύ αντι-ψευτοΚΚΕ, και φιλοναζιστής. Ο Κοραντής είναι όντως γενικά αστός, αλλά επίσης ακροδεξιός. Το ΛΑΟΣ ποζάρει για αστική δεξιά, αλλά με τίποτα δεν είναι. Όπως η ΧΑ είναι ναζιστική και ποζάρει για "απλά ακροδεξιά", έτσι και το ΛΑΟΣ είναι φασιστικό (με πολλές τάσεις, π.χ. ορθοδοξοφασίστες σωβινιστές αντισλάβοι τύπου Βελόπουλου) που ποζάρει για καθωσπρέπει "δεξιό της πολυκατοικίας". Δεν είναι τυχαίο που όπως το ΛΑΟΣ καλύπτει τη ΧΑ, έτσι και ο σιχαμερός Σαμαράς κοντράρει το ΛΑΟΣ όχι για το φασισμό του, αλλά επειδή είναι "αστικό του μνημονίου και φιλοΠΑΣΟΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φιλελευθεροι και οι αριστεροι εκαναν κοινο μετωπο απεναντι στον φασισμο στον Ισπανικο εμφυλιο. Στην Ελλαδα επειδη δημοκρατες και φιλελευθερους εχουμε βασικα στα λογια, ελαχιστοι ακολουθησαν το παραδειγμα του στρατηγου Σαραφη, οι περισσοτεροι γιαλαντζι αστοι δημοκρατες και φιλελευθεροι πηγαν αρχικα με τους Γερμανους και μετα με τους εθνικοφρονες πρωην Γερμανοτσολιαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δευκαλίωνα, για τους αστοδημοκράτες πολιτικούς στην Ελλάδα, θα πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου. Όχι γιατί σαν "κομμουνίσταρος" θέλω να βγάλω σκάρτους τους ΜΗ κομμουνιστές αντιφασίστες, αλλά γιατί τα πράγματα έγιναν ιστορικά ακριβώς όπως τα περιγράφεις, κάτι που σε τιμά γιατί είσαι και ο ίδιος φιλελεύθερος (αν και επίτρεψέ μου να σε θεωρώ αριστερό φιλελεύθερο πια, με βάση τις θέσεις σου) και δε διστάζεις να πεις τόσο μεγάλες αλήθειες.

    Χιλιάδες ΜΗ κομμουνιστές αντιφασίστες πολέμησαν για τη δημοκρατία και τη λευτεριά μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ. Αλλά συνήθως ακέφαλοι, χωρίς να τους ακολουθούν τα στελέχη των παλαιοδημοκρατικών - κεντρώων ή των συντηρητικών αστικών κομμάτων. Γι' αυτό και παρά το τεράστιο εύρος και κύρος του ΕΑΜ μες στο λαό, πλην του ΚΚΕ και των 3 άλλων μικρών κομμάτων που συνίδρυσαν το ΕΑΜ, καμία άλλη πολιτική δύναμη δε μεγάλωσε μέσα από τον αντιστασιακό αγώνα.

    Μια παρατήρηση για το θέμα Σαράφη, ιστοριογραφικού ενδιαφέροντος: ο Σαράφης προ δικτατορίας Μεταξά ήταν βενιζελικός, που τον είχαν ξηλώσει από το στρατό και καταδικάσει ισόβια λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα των βενιζελικών της 1/3/1935, που το ΚΚΕ είχε αποκαλύψει και καταδικάσει ως αντιδραστικό και αγγλοκίνητο. Μάλιστα οι πιο πολλοί κεντρώοι φιλελεύθεροι και οι ΠΑΣΟΚτζήδες κεντρογενείς ακόμα κράζουν το παλιό ΚΚΕ ότι επειδή αποκάλυψε ότι θα γινόταν το κίνημα στο "Ριζοσπάστη" με επιστολή ενός αντιφασίστα αξιωματικού, έκανε πλάτες στη μοναρχική δεξιά!

    Ωστόσο, ο ίδιος ο Σαράφης ήταν αριστερόστροφος φιλελεύθερος και θεωρούσε το κίνημα σαν μια προσπάθεια για να μην παλινορθωθεί η μοναρχία. Στη φυλακή γνωρίζει τους κομμουνιστές, τους συμπαθεί και τον κερδίζουν με το ήθος και το χαραχτήρα τους. Στην Κατοχή συγκρότησε μαζί με αριστερούς φιλελεύθερους (Χατζήμπεη, Γρηγοριάδη) την οργάνωση ΑΑΑ, η οποία είχε γραμμή την πιο πλατιά δημοκρατική και πατριωτική ενότητα.

    Εκεί που πέταξε ψηλά σαν αητός είναι όταν, πηγαίνοντας να αναλάβει εκ μέρους του Συμμαχικού Στρατηγείου την ηγεσία της αντίστασης στη Θεσσαλία, ο ΕΛΑΣ αφόπλισε την ΑΑΑ κι εκείνος, παρά το ό,τι δεν ήταν σωστή αυτή η πρακτική του ΕΑΜ, ζώντας από κοντά την πειθαρχία και το ήθος του ΕΛΑΣ, πείστηκε και μπήκε στο καθοδηγητικό του επιτελείο, περνώντας από την γενικά αγγλόφιλη στην αριστερή πλευρά της αντιφασιστικής αντίστασης.

    Μέσα στο 1945, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και τελικά, λίγο πριν την καθαίρεση Ζαχαριάδη το 1956, είχε φτάσει (από την Ελλάδα όπου και βρισκόταν, μετά από πολύχρονη εξορία στα ξερονήσια) να είναι αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Γενικά, και ο Σαράφης και ακόμα περισσότερο ο Γληνός νομίζω ότι αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα οι απόλυτα αρχειακοί και βαθείς δημοκράτες, ακριβώς λόγω της ανυπαρξίας πραγματικά στέρεας αστικοδημοκρατικής παράδοσης, φτάνουν στο τέλος να εγκολπώνονται την πιο προωθημένη μορφή δημοκρατίας, δηλαδή την προλεταριακή, και τελικά τον κομμουνισμό.

    Αυτό φυσικά δε σημαίνει καθόλου ότι αυτό είναι απαραίτητο για να είναι συνεπής αντιφασίστες. Ειδικά σήμερα, που ο κομμουνισμός έχει τόσο συκοφαντηθεί σα σοσιαλφασισμός, πιστεύω ότι πολλοί γενναίοι αντιφασίστες και δημοκράτες θα έχουν πολλές επιφυλάξεις για τον κομμουνισμό, και πρέπει οι κομμουνιστές χωρίς φόβο να ενώνονται μαζί τους, πείθοντάς τους στην πράξη για τη φερεγγυότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α, και κάτι άλλο γι' αυτό που είπες για τον ισπανικό εμφύλιο: όχι μόνο συνεργάστηκαν οι πολιτικά φιλελεύθεροι, δημοκράτες κεντρώοι και κεντροαριστεροί των Union Republicana και Izquierda Republicana (Δημοκρατική Ένωση και Δημοκρατική Αριστερά) με το ΚΚΙ, αλλά και με τους αναρχικούς και όλο το υπόλοιπο μπλοκ των δημοκρατικών αντιφασιστικών δυνάμεων, αλλά οι καλύτερες σχέσεις μες στο μέτωπο ήταν μεταξύ των αστοδημοκρατών, των κομμουνιστών και των καλύτερων και πιο μετωπικών στοιχείων μέσα στους αναρχικούς.

    Αντίθετα, η "ριζοσπαστική" - λαϊκίστικη τάση των Σοσιαλιστών, οι τροτσκομπουχαρινικοί του POUM και οι μαξιμαλιστές της βάσης των αναρχικών ήταν εκείνοι που συνεχώς έβαζαν τρικλοποδιές στην αντιφασιστική ενότητα, ζητώντας (την ώρα που ο Φράνκο προέλαυνε) σοσιαλιστικά - κολεχτιβίστικα μέτρα και απαλλοτριώσεις(!).

    Χωρίς πλάκα, οι αστοδημοκράτες της Ισπανίας από όλους τους από σοσιαλιστές και αριστερότερα συμμάχους τους στον Εμφύλιο, τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και τη μεγαλύτερη συνέπεια την αναγνώριζαν στους σταλινικούς επαναστάτες Ισπανούς κομμουνιστές του Χοσέ Ντίαθ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ,ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
    ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΗ 2011 ;;; :

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63115108

    ΑπάντησηΔιαγραφή