Ανασκάλεμα

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ – ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - 20 χρόνια από τη δίκη της ΟΑΚΚΕ για το Μακεδονικό (+ Υλικά του 2ου Συνέδριου του ΝΟΦ των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας - 1949)


Από το φύλλο των "ΝΕΩΝ" της 11ης του Γενάρη 1992
Πριν από ακριβώς 20 χρόνια, 10 του Γενάρη του 1992, στα περιπολικά του κέντρου της Αθήνας έφτανε επείγον σήμα. «Σκοπιανοί» πράχτορες, που «επιβουλεύονταν τη Μακεδονία μας», κολλούσαν από τα ξημερώματα εκείνης της Παρασκευής αφίσες, που ζητούσαν -άκουσον άκουσον- να αναγνωριστεί το «θρασύτατο» αυτό μικρό βαλκανικό κράτος που ονόμαζε τον εαυτό του Μακεδονία. 

Επρόκειτο σίγουρα για «αντεθνική συνωμοσία ντόπιων και ξένων κέντρων». Γι’ αυτό και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη (ΝΔ), ο «αξιότιμος» κ. Αντώνης Σαμαράς (που στα 20 χρόνια που πέρασαν πρόλαβε και έριξε τη ΝΔ προς όφελος του Αντρέα Παπαντρέου, έφτιαξε φαιοκόκκινο κόμμα -ΠΟΛΑΝ- και μετά φαλίρισε πολιτικά, «αναστήθηκε» το 2004 για να ξαναγίνει το 2009 αρχηγός στο κόμμα που πρόδωσε), μέγας εθναμύντωρας και «σκοπιανοφάγος», διάταξε: Σύλληψη και αυτόφωρο στους «Σκοπιανούς» αφισοκολλητές. Το ιλαρό του γεγονότος ήταν η ερώτηση του μπάτσου που συνέλαβε τον έναν από τους 6 «αφισοκολλητές» που πιάστηκαν εκείνη τη μέρα: όταν του απευθύνθηκε και ο «αφισοκολλητής» απάντησε στα ελληνικά, ο δύσμοιρος μπάτσος ρώτησε με πηγαία και ειλικρινή απορία: «Έλληνες είστε;;».

Οι συλληφθέντες φυσικά δεν ήταν απλοί αφισοκολλητές, ούτε ακόμη περισσότερο «πράχτορες» της πρόσφατα τότε ανεξαρτητοποιημένης από τη γιουγκοσλαβική ομοσπονδία Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ήταν κομμουνιστές, μέλη και στελέχη της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ). Η αφίσα που κολλούσαν, με κόλλα και με σελοτέιπ (γιατί τότε είχε ανακύψει ένα θέμα στην Αθήνα με την αφισορύπανση), ήταν αφίσα της ΟΑΚΚΕ που καλούσε την Ελλάδα να σταματήσει την τραμπούκικη σωβινοφασιστική εκστρατεία ενάντια στο ειρηνόφιλο γειτονικό κράτος, που δήθεν «μας απειλούσε»(!) και να το αναγνωρίσει με το συνταγματικό του όνομα, σεβόμενη την αρχή της μη επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα των άλλων χωρών.



Με επικεφαλής το κατ’ εξοχήν κόμμα – υποδοχέα και εκφραστή του σωβινισμού, το ΠΑΣΟΚ με το ρωσόδουλο ηγέτη του Αντρέα Παπαντρέου και τους επίσης «ρώσους» διαφθορείς και εκμαυλιστές του αριστερού κινήματος Κύρκο-Ανδρουλάκη-Δαμανάκη του ΣΥΝ, από τα τέλη του 1991 μέχρι ουσιαστικά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη της ΝΔ τον Οχτώβρη του 1993, όλη η καθυστέρηση της χώρας, ναζιστές, χίτες μοναρχοφασίστες και παλαιοδεξιοί εθνικιστές μέσα κι έξω απ’ τη ΝΔ, παλαιο-κεντρώοι σωβινιστές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ό,τι πιο καθυστερημένο έσερνε μαζί της η ψευτοαριστερά, βγήκανε στο δρόμο με κανιβαλικές διαθέσεις. Στόχος να κατασπαράξουν ένα νεαρό έθνος που «τολμούσε» να ονομάζεται ιστορικά με το ίδιο όνομα που, στο μεγαλοϊδεάτικο νεοελληνικό εθνικό μύθο, συνδέεται με την «Αρχαία Μακεδονία του Φίλιππου και του Αλέξανδρου», των οποίων φυσικά είμαστε -λέει- «άμεσοι απόγονοι».




Ήταν τέτοια η υστερία που επικρατούσε εκείνο το διάστημα στη χώρα, που μια αφίσα που σήμερα φαντάζει (και είναι) μια ψύχραιμη αντισωβινιστική, απόλυτα λογική και νηφάλια τοποθέτηση μιας μαρξιστικής – λενινιστικής – μαοϊστικής οργάνωσης, εκείνη την εποχή θεωρήθηκε «προδοσία κατά του έθνους», «διατάραξη των σχέσεών μας με φιλική χώρα» (τη Σερβία, στη συμμαχία με την οποία η αφίσα καλούσε τους Έλληνες να αντισταθούν), «πρόκληση πολιτών σε βιαιοπραγίες», «πρόκληση διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες», «περιύβριση αρχής» και άλλα απίστευτα κι όμως αληθινά, ενώ ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψη τους οι 6 της ΟΑΚΚΕ (πριν κλειστούν για τρεις μέρες στο μπουντρούμι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης) προσπαθούσε να τους τρομοκρατήσει με γελοιότητες περί «εσχάτης προδοσίας» και «ποινής του θανάτου» !! Αυτά μπορεί να ακούγονται έως και γελοία το 2012, αλλά είναι ενδειχτικά ενός κλίματος παραληρηματικής κτηνωδίας, το οποίο είχε επιβάλλει ο ελληνικός εθνοσωβινισμός, υπό τη μπαγκέτα του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού (ο ελληνικός εθνικισμός είναι έτσι κι αλλιώς κτηνώδης, όποιον ιμπεριαλιστή κι αν έχει για ηγεμόνα – αφεντικό, αλλά ειδικά όταν έχει το Ρώσο, όπως συμβαίνει μετά το 1974 και ειδικά μετά το 1991, αποκτηνώνεται τελείως).


Βρώμικος και αφιονιστής του λαού μέχρι το μεδούλι...
Ήταν αυτός ο σωβινισμός, μαζί με την πολιτική μυωπία των οικονομιστών φιλελεύθερων, που οδήγησε στη συντριβή της τελευταίας κυβέρνησης που, αν και αντιλαϊκή, ήταν στην κύρια πλευρά της ευρωπαιόφιλη (κυβέρνηση ΝΔ 1990-1993 με αρχηγό το Μητσοτάκη) και ξανάφερε στην εξουσία «θριαμβευτικά» τον υπονομευτή κάθε εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο Ανδρέα Παπανδρέου, με το ΠΑΣΟΚ του, τον Οχτώβρη του 1993.  


Ένας κρυφοφασίστας με ένα γελοίο φασίστα ανταλλάζουν εικόνες...
Με την αμέριστη βοήθεια φυσικά του ακροδεξιού και κρυφοφασίστα αποστάτη Σαμαρά, του οποίου την αποστασία, σε αντίθεση με την επίσης βρώμικη αποστασία του Μητσοτάκη από την Ένωση Κέντρου το 1965, την έχουν «ξεχάσει» όλοι, αν και η δική του είναι πολύ πιο πρόσφατη (το ‘κανε για τη Μακεδονία και για τον κρατικό χαραχτήρα του ΟΤΕ το «παιδί», μας έσωσε από τους «απάτριδες νεοφιλελεύθερους», γι’ αυτό…)


Από τον πραγματικό Ριζοσπάστη...
Πέρα από τη «μανία» του ΚΜ με τις ημερολογιακές επετείους, ο λόγος που θυμόμαστε σήμερα τη σύλληψη και δίκη των 6 της ΟΑΚΚΕ στα 1992 είναι δεμένος με τη σημερινή ψευτοζαχαριαδική στροφή του ψευτοΚΚΕ. Οι κνίτες, που σκυλιάζουν στο ζήτημα Ζαχαριάδη και παλιού ΚΚΕ ακριβώς γιατί είναι επιχειρηματολογικά αδύναμοι (όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συζήτηση κάτω από την προτελευταία -πριν από τούτη δω- δημοσίεψη του ΚΜ), το μεγαλύτερο τους πρόβλημα το αντιμετωπίζουν στο ζήτημα του διεθνισμού του παλιού ΚΚΕ, ειδικά στο μακεδονικό, όπως πολύ σωστά έχει εντοπίσει η ΟΑΚΚΕ. Αυτό, γιατί δε μπορούν να κάνουν μέτωπο συμμαχίας με το σωβινισμό στο στρατό και με τις σωβινιστικές τάσεις μέσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ή να κρατούν ανοιχτούς διαύλους με τη ΣΠΙΘΑ, το ΕΠΑΜ κλπ. αν δεν πουλήσουν και δε θάψουν βαθιά -για να μη φαίνεται- τον αρχειακό διεθνισμό του παλιού ΚΚΕ, ώστε να καθησυχάσουν τα σωβίνια.

Το 1991-1993 οι καθ’ αυτό κνίτες του Περισσού κράτησαν την πιο βρώμικη και επαμφοτερίζουσα στάση: από τη μια έλεγαν ότι «το όνομα δεν είναι το πρόβλημα», καλυπτόμενοι σα μισοδιεθνιστές, από την άλλη αρνιόνταν -και αρνιούνται και σήμερα- την ύπαρξη μακεδόνικου έθνους(!), ενώ εντελώς βρώμικα χρέωναν την αυτονόητη επιμονή του μακεδόνικου λαού στο εθνικό όνομά του σε «σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα της περιοχής», σχέδια στα οποία «όλως τυχαίως» δήθεν «αντιστεκόταν» η μόνη ρωσόφιλη δύναμη της παλιάς Γιουγκοσλαβίας, η εθνοεκκαθαριστική Σερβία του σωβινιστή Μιλόσεβιτς, του ρωσόδουλου Ντράσκοβιτς και του ναζιστή ξεκοιλιαστή γυναικόπαιδων Αρκάν.


Αυτοί τολμάνε να μιλάνε στο όνομα του Ζαχαριάδη και του παλιού ΚΚΕ
Και φυσικά, ούτε λόγος για την εθνικά μακεδόνικη μειονότητα στη χώρα μας, για την οποία το ΚΚΕ είχε στηθεί στον τοίχο – αυτά κατά τους κνιτοφασίστες τα λένε «οι Αμερικανοευρωπαίοι και οι κοσμοπολίτες πράχτορές τους». Η γραμμή του ψευτοΚΚΕ στο Μακεδονικό ήταν επί της ουσίας πιο δεξιά από τους Σαμαράδες και τους Παπαθεμελήδες, που εκφράζανε τότε μέσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα τις πιο «σκοπιανοφαγικές» σωβινιστικές τάσεις. Ήταν ουσιαστικά δηλαδή: «Μακεδονία κούρνιασε και συ στο αντιευρωπαϊκό – αντιδυτικό μέτωπο, στο ορθόδοξο τόξο της Ρωσίας, κι ας λέγεσαι όπως θέλεις». Αυτή η γραμμή είναι σήμερα η γραμμή που δουλεύει ανοιχτά ο ΣΥΝ, που τότε το έπαιζε «εθνικιστής μακεδονομάχος».




Έξω από το δικαστήριο, είχαν στηθεί κλάκες ναζιστών και φασιστών τραμπούκων, θρασύδειλων υποκειμένων, που επιτίθονταν σε συμπαραστάτες και αλληλέγγυους, απειλούσαν, ένας μάλιστα άνθρωπος του υπόκοσμου και της νύχτας, επικεφαλής μιας κάποιας «Εθνικής Σταυροφορίας» χαστούκισε το Γραμματέα της Κ.Ε. της ΟΑΚΚΕ την ώρα που εκείνος έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση. Αυτά τα καθάρματα, που ανατριχιάζουν και κάθε πόρος του κορμιού τους καταλαμβάνεται από ηδονή κάθε φορά που νομίζουν πως βρήκαν το ξένο αφεντικό που θα τους οδηγήσει  σε «εθνικά μεγαλεία», είτε το λένε Χίτλερ είτε Πούτιν, ανάλογα με την εποχή, είχαν βγάλει και τρικάκια με το σύνθημα «Οι προδότες καρατομούνται».


Ο θεσσαλονικιώτικος Μεσαίωνας, με επικεφαλής τον τότε ΠΑΣΟΚο Παπαθεμελή
«Προδότες» ήταν οι 6 κομμουνιστές (5 εργάτες και μία χαμηλόβαθμη δημόσια υπάλληλος) και η οργάνωσή τους, που ζητούσαν ειρήνη και φιλικές σχέσεις της χώρας και του λαού μας με τα γειτονικά κράτη και λαούς, και «πατριώτες» όλος ο συρφετός του τυχοδιωχτισμού, της εθνοκαπηλείας, της βρωμιάς, της υπανάπτυξης, της αρχαιοπληξίας, του υπερσυντηρητισμού και του μαύρου ανορθολογισμού, της εξάρτησης του τόπου μας από τους ξένους, από την ανεξαρτησία (την ανάπηρη «ρώσικη» καποδιστριακή εξαρτημένη ψευτοανεξαρτησία του 1830) και δώθε. Έτσι είναι σε αυτή τη χώρα, γιατί εδώ οι πατριώτες στήθηκαν στο απόσπασμα από το 1944-1945 και για δέκα χρόνια, ενώ οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των χιτλερικών που σκότωναν Έλληνες, άλλαξαν ρούχα και γίνανε «άξιοι κάθε τιμής εθνικόφρονες», που πολεμούσαν τους «εαμοσλάβους». 

Οι ΟΑΚΚΕίτες καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 6μιση μήνες φυλακή με αναστολή (μετά από απανωτές αναβολές, αθωώθηκαν στο Εφετείο στα 1998, όταν το κλίμα είχε αλλάξει και η κτηνωδία των ανώμαλων «μεγαλέξαντρων» είχε κατακάτσει).


Η μάχη που έδωσαν οι 6 της ΟΑΚΚΕ με την αφισοκόλληση, τη σύλληψη, αλλά κύρια με την προλεταριακή και περήφανη στάση τους στο δικαστήριο, παρά το ότι δε ζούμε, ούτε ζούσαμε το 1992 σε εποχές εκτελεστικών αποσπασμάτων και αποχαλινωμένης φασιστικής κρατικής βίας πάνω στους επαναστάτες (αυτό το μισοδημοκρατικό κεκτημένο το κέρδισε -το επέβαλε καλύτερα- το αντιφασιστικό Πολυτεχνείο, που είχε για πρωτοπόρους τους μαοϊστές), ήταν συνέχεια και υπεράσπιση της γραμμής και του αγώνα του ΚΚΕ, των διεθνιστών κομμουνιστών αυτής της χώρας, που προτίμησαν το 1949-1950 να πάνε στο απόσπασμα παρά να αποκηρύξουν τη γραμμή της 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, που μιλούσε για εθνική αποκατάσταση του μακεδόνικου λαού που ζούσε τότε σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σε ελλαδικό έδαφος.



Ο Νίκος Ζαχαριάδης στο 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ
Σαν ένα μικρό φόρο τιμής σε αυτή τη μάχη των συν. της ΟΑΚΚΕ, δημοσιεύουμε εκείνη την ιστορική αφίσα.

Μαζί, δημοσιεύουμε υλικά από το 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των εθνικά Μακεδόνων που πολεμούσαν, μαζί με τους Έλληνες λαϊκοδημοκράτες και αντιφασίστες, μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ κατά του μοναρχοφασισμού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που έγινε στις 25 και 26 του Μάρτη του 1949 στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες. Ένα συνέδριο, στο οποίο το ΚΚΕ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του, το Ν. Ζαχαριάδη.

Πρόκειται για την εισήγηση του Πάβελ Ρακόφσκι, που θέτει στρατηγικά ιδεολογικά ζητήματα, καθώς και τα ζητήματα της σύνδεσης της πάλης του ΔΣΕ και της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης της λεύτερης Ελλάδας με το ζήτημα της εθνικής αποκατάστασης των Μακεδόνων που ζούσαν μέσα στα ελληνικά σύνορα.


Ο μεγάλος Δημητρόφ με το Βρετανό κομμουνιστή ηγέτη Χάρυ Πόλιτ (1935)
Αν οι σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ, που έχουν το θράσος όχι μόνο να ψευτο-«αποκαθιστούν» αυτούς που συνειδητά δολοφόνησαν, αλλά και να λένε (βλ. Μαϊλης) ότι όλη η γραμμή Ζαχαριάδη αλλά και Στάλιν – Δημητρόφ για τη λαϊκή δημοκρατία ήταν «δεξιό λάθος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος», αλλά και οι δήθεν «φιλοζαχαριαδικοί» αγύρτες Λαφαζάνηδες κνίτες του ΣΥΝ που το 1992 μιλούσαν για «λευκές σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ», θέλουνε και βαστάνε, ας δημοσιέψουνε και κανένα τέτοιο ντοκουμέντο των Μακεδόνων ΔΣΕιτών στις κυριακάτικες ιλουστρασιόν εκδόσεις του σφετερισμένου Ριζοσπάστη και της σφετερισμένης Αυγής. Αλλά μετά…γεια χαρά Κανέλλη, ΣΠΙΘΑ, ΕΠΑΜ, Χρυσή Αυγή, γεια χαρά φαιοκόκκινο μέτωπο με τους στρατιωτικούς και όλη την κλασσική φαιή αντίδραση που πιστεύει στ’ αλήθεια τα παραμύθια ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και μισεί το παλιό ΚΚΕ και το διεθνισμό του (οι ναζιστές πιστεύουν μάλιστα πως είμαστε όχι μόνο πολιτισμικά, αλλά και φυλετικά απόγονοι του μεγαλέξαντρου!).


Όλος ο καλός ο κόσμος της παλιάς δεξιάς με το Μιλόσεβιτς το 1992... Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης, ο ακροδεξιός ΥΠΕΞ του Σαμαράς και ο χουντοφασίστας Γεωργίου, τότε διπλωμάτης και σήμερα υπαρχηγός του ΛΑΟΣ και Αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ. ΨευτοΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ήταν ακόμη πιο φανατικά φιλοσέρβοι από τους ΝΔίτες

Είναι αλήθεια ότι -σε όλο τον καπιταλιστικό σήμερα κόσμο- είναι σύνηθες φαινόμενο, βασικά είναι ο κανόνας, η αστική αντίδραση να κάνει το ψέμα να περνάει για αλήθεια και τούμπαλιν. Το νεοελληνικό ωστόσο εξαμβλωματικό καθεστώς της εθελοδουλίας, του σωβινισμού πάντα με ξένες πλάτες, της θρασυδειλίας και του ιδεολογικού αφιονιού, που δηλητηριάζει το λαό μας χρόνια και καιρούς, χωρίς να έχει ευτυχώς ακόμη σκοτώσει την ψυχή του, δεν είναι απλή αστική αντίδραση. Είναι συμπυκνωμένος κατάμαυρος μεσαίωνας, κι αυτό θα το καταλάβει όποιος διαβάσει την αφίσα κι έπειτα ξανακοιτάξει ποιες κατηγορίες απέδωσε το δικαστήριο στους συν. της ΟΑΚΚΕ. Η δημοκρατική επανάσταση στη χώρα μας (που θα είναι σοσιαλιστική στο χαραχτήρα και αντιιμπεριαλιστική στη μορφή της) θα έχει ΠΟΛΛΗ δουλειά και πολύ κόπρο να καθαρίσει…

Υ.Γ. Οι 6 ΟΑΚΚΕίτες (με τις τότε επαγγελματικές τους ιδιότητες) που δικαστήκανε στα 1992 ήτανε οι Διονύσης Γουρνάς - μεταλλεργάτης, και Β' Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Θόδωρος Παγωμένος – μεταλλεργάτης και οικοδόμος (συνταξιούχος), Κώστας Κούτελος - εργάτης, Ρούλα Αδαμακοπούλου - γαζώτρια, Στέργιος Γκιουλάκης - φορτοεκφορτωτής, Άννα Στάη – υπάλληλος του ασφαλιστικού ταμείου των οικοδόμων.

Για περισσότερα στοιχεία για τη δίκη, τις απολογίες των συν. της ΟΑΚΚΕ, τα γεγονότα γενικότερα, το ποιοι συμπαραστάθηκαν κλπ. παραθέτουμε τους συνδέσμους σε φύλλα της «Νέας Ανατολής». Δυστυχώς, το φύλλο 155, που λογικά είναι το πρώτο φύλλο μετά τις συλλήψεις, δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. Όταν και όποτε το «ανεβάσουν» οι συν. της ΟΑΚΚΕ, θα προστεθεί και αυτό σα σύνδεσμος.

Φύλλα 156 (απολογίες, καταθέσεις στο δικαστήριο, γεγονότα) και 184 (σκεπτικό καταδίκης).

Το δε υλικό από το 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας το αναδημοσιεύουμε σε μορφή scribd, όπως το έχει «ανεβάσει» η Βασιλική Μετατρούλου.

Υ.Γ. Από τη φύση αυτού του σημειώματος, δεν πιάσαμε όλες τις πτυχές, π.χ. το γιατί ο επεκτατικός σωβινισμός ξαναμπήκε στο κλουβί του, πώς η γραμμή του ψευτοΚΚΕ έγινε μετά το 1996 πανεθνική, πώς γίνονται οι οβιδιακές μεταμορφώσεις των καθεστωτικών κομμάτων στα λεγόμενα «εθνικά θέματα» από καιρού εις καιρόν κλπ. 


Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ του Γενάρη του 1992:



ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ – ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δε φτάνει η πείνα για το λαό και η χρεοκοπία στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα τα δυο μπλοκ των ληστών, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει απειλή από το μικρότερο, φτωχότερο και λιγότερο οπλισμένο κρατίδιο της Ευρώπης.

Αυτοί που έχουν φερθεί με ψευτιά και θράσος απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι εξίσου ψεύτες και θρασείς στις διεθνείς τους σχέσεις. Σκύβουν το κεφάλι στους ισχυρούς και ποδοπατούν τους αδύναμους.

Στην προκειμένη περίπτωση, επιδιώκουν συμμαχία με την επεκτατική Σερβία σε βάρος της σλαβικής Μακεδονίας, κάτω από την επιδοκιμασία της Ρωσίας και την ανοχή των ΗΠΑ.

Όποια ξένη εγκυκλοπαίδεια, όποια σοβαρή ιστοριογραφική μελέτη και οποιαδήποτε διεθνή αναφορά αναζητήσει κανείς δε θα βρει τη γειτονική μας χώρα να ονομάζεται αλλιώς από Μακεδονία ή σλαβική Μακεδονία, ή παλαιότερα Γιουγκοσλαβική Μακεδονία.

Οι κάτοικοι αυτής της μικρής χώρας από αιώνες ονομάζουν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και μιλούν μία γλώσσα ξεχωριστή, που την ονομάζουν Μακεδονική. Ταυτόχρονα η ηγεσία τους αρνείται κάθε σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία και το σύνταγμά τους απορρίπτει κάθε εδαφική διεκδίκηση απέναντι στην Ελλάδα.

Η απαίτηση της Ελληνικής άρχουσας τάξης να αλλάξει το όνομα αυτής της χώρας είναι εξωφρενική, φασιστική και φιλοπόλεμη.

Έλληνες πατριώτες και δημοκράτες,

Εμποδίστε μια νέα φωτιά στα Βαλκάνια.

Τσακίστε τους πολεμοκάπηλους των 3 κομμάτων και απομονώστε σοβινιστές και εμπρηστές τύπου Σαμαρά και Παπαθεμελή, ο οποίος απειλεί ανοιχτά με πόλεμο.

Συμπαρασταθείτε στη σλαβική Μακεδονία απέναντι στη Σερβική απειλή.




[Συλλογικό ΝΟΦ & Πάβελ Ράκοφσκι] - Ιδεολογικές βάσεις του ΝΟΦ Εισήγηση στο 2ο Συνέδριο του ΝΟΦ [Σλαβομακεδο...

28 σχόλια:

  1. Πάρτε την κοκκινίλα σας μαζί με την σλαβική Βαρδαρία σας και σε άλλη παραλία αν δεν σας αρέσει εδώ. Γίνετε σλάβοι (που είστε δηλαδή) και Κινέζοι και ΜΑΟ ΜΑΟ ό,τι άλλο γουστάρετε. ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΜΩΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ. Και αφήστε τα παραμιλητά περί αυτοδιάθεσης των λαών, και οι Έλληνες λαός είναι και αυτοδιατίθενται ως Μακεδόνες. Σας χαλάει ο Ελληνισμός μήπως; Ε τι να κάνουμε; Συγνώμη που υπάρχουμε ακόμη, και θα υπάρχουμε σε πείσμα όσων επιζητούν τον αφανισμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τίμιος εθνικός δρόμος, κύριε σωβινιστά, είναι να μην κρύβεις το κεφάλι στο χώμα σα τη στρουθοκάμηλο.

    Ο μακεδόνικος λαός υπάρχει, γιατί έτσι τα έφερε η ιστορία και η εθνογένεση. Το ίδιο υπάρχει και η εθνικά μακεδόνικη μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το τι θέλετε ή πιστεύετε εσείς και οι ονειροφαντασίες σας με το Βουκεφάλα και την Κόκκινη Μηλιά.

    Κανείς δε λέει σήμερα ότι το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας δεν κατοικείται στη συντριπτική πλειοψηφία από Έλληνες. Ισοτιμία για τη μειονότητα με αναγνώριση του εθνικού χαραχτήρα της, αναγνώριση του εθνικού χαραχτήρα της τούρικης μειονότητας στη Θράκη, καμία αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, κοινή δημοκρατική πάλη Ελλήνων, Τούρκων και Μακεδόνων ενάντια στον πόλεμο, στο φασισμό, τελικά ενάντια στο βασικό εμπρηστή των Βαλκανίων, ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό.

    Αυτός είναι ο δρόμος για μια ανεξάρτηρτη, ευτυχισμένη, δημοκρατική Ελλάδα. Αυτά που λέτε σεις είναι βαρβαρότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.. όπως και ο στρουθοκαμιλισμός. Δεν υπάρχει "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα, διότι απλά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε έθνος Μακεδονικό. Επιτέλους ανοίξτε τα μάτια σας και μάθετε ιστορία. Επίσης, ψάξτε στο διαδίκτυο για την υπόθεση των απελαθέντων Σουάβων Γερμανών και την απαγωγή των Ελληνοπαίδων, καλό θα σας κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πορεία εθνογένεσης κύριε είναι μια κοινωνικο-οικονομική, πολιτική και πολιτισμική διεργασία (προτσές). Δεν έχει να κάνει ούτε "τρισχιλιετείς ελληνισμούς", ούτε με "χιλιετείς μακεδονισμούς", σερβισμούς, βουλγαρισμούς κλπ. (παρεμπιπτόντως, μόνο οι άρρωστοι έλληνες σωβινιστές ανεγκέφαλοι έχουν όρο του τύπου ελληνισμός, δείγμα της παραφροσύνης τους).

    Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς γεννήθηκε και αναπτύχθηκε το μακεδονικό έθνος, διαβάστε το ντοκουμέντο του 2ου Συνέδριου των τότε συντρόφων του ΝΟΦ. Αναφέρεται όλη η πορεία της μακεδόνικης εθνογένεσης από το Μεσαίωνα και δώθε.

    Α, και κάτι άλλο, κύριε "αρχαιοέλληνα". Λέει κάπου ο Ρακόφσκι ότι οι μακεδόνισσες γριούλες μπορούνε τώρα (στις περιοχές δηλαδή που έλεγχε η ΠΔΚ και ο ΔΣΕ) να μοιρολογάνε λεύτερα στη μητρική τους γλώσσα τους νεκρούς τους.

    Τέτοια κτήνη σα τους "αρχαιοέλληνες" φασίστες, που βάζανε πρόστιμο και κυνηγάγανε τις γιαγιάδες (από τη δεκαετία του '20, μετά με το φασίστα Μεταξά και μετά με το μεταδεκεμβριανό καθεστώς από το '45 και δώθε) επειδή δε μοιρολόγαγαν στα ελληνικά, αλλά στα μακεδόνικα, και δέρνανε τους μακεδόνες με τη χωροφυλακή για να τους κάνουνε με το ζόρι Έλληνες, ανήκουν σίγουρα σε "ανώτερη φυλή": πρέπει να είστε πραγματικά περήφανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, όταν ενός Μακεδόνα του ξέφευγε το γαϊδουράκι και το φώναζε στα μακεδόνικα, γιατί ο γάιδαρος δεν ανήκε στην "ανώτερη" ελληνική φυλή των γαϊδάρων να ξέρει ελληνικά, ο χωροφύλακας παραμόνευε κι έκοβε πρόστιμο.

    Μετά το παραπάνω, γίνεται νομίζουμε κατανοητό ποιοι είναι οι γάιδαροι σε αυτή την υπόθεση.

    (Κάνετε και τους διαβασμένους και κορδώνεστε σαν παγώνια, τρομάρα σας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρον το ντοκουμέντο του ΝΟΦ, δεν το είχα υπ' όψιν μου. Ενδιαφέρον θα 'χε ν' ακούγαμε απόψεις και επί του ζητήματος αυτού. Ηταν άραγε το μεγάλο αυτό κομμάτι των μαχητών/-ριών του ΔΣΕ εθνικά... ΠΓΔΜ? Οπως... φερ' ειπείν η μεγάλη κι αθάνατη ηρωίδα του Ελληνικού Λαού Μίρκα Γκίνοβα -"η πρώτη εκτελεσθείσα γυναίκα στην νεοελληνική ιστορία"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο για τους "γλωσσαμύντορες-εθναμύντορες", θα πρότεινα να ρίξουν μια ματιά στις δηλώσεις του "σκληρού πατριώτη" Ε. Αβέρωφ- Τοσίτσα που από του βήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου (μέσα τις δεκαετίας του '50) παραδεχόταν-"διακήρυσσε" urbi et orbi την ύπαρξη "Σλαβικής Μακεδονίας"... Με λίγη προσπάθεια μπορούν να τις ανακαλύψουν και στο Διαδίκτυο.

    Και να μην παραλείψω το εξής σημαντικό. Από τα τέλη της δεκαετίας του '40 και εξής, η ελληνική "πατριωτική" άρχουσα τάξη κατάπινε αμάσητες τις-όντως υπαρκτές- προκλήσεις του Τίτο που χρησιμοποιούσε σα μοχλό το Μακεδονικό για τις επεκτατικές του βλέψεις σε Θεσσαλονίκη- Μακεδονία. Ο Τίτο, τότε, ήταν η "επιφανής προσωπικότητα", "ο μεγάλος άνδρας της νέας Γιουγκοσλαβίας"- πολύτιμος σύμμαχος για τη συντριβή της ΔΣΕίτικης σοσιαλιστικής επανάστασης και όχι μόνο. Οχι, δεν ήταν... "δημιουργός ενός ανύπαρκτου ψευδο- έθνους"... Αυτό το... ανακάλυψαν αρχές της... δεκαετίας του '90... Άκρα συνέπεια και αδιαπραγμάτευτος πατριωτισμός, αν μη τι άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γέμισε ο τόπος ξερόλες. Τα λεγόμενα του Τρότσκι γαργάρα τα κάνατε. Δεν περίμενα και τίποτε άλλο βέβαια. Πολύ μου αρέσει πως όποιος δεν συμφωνεί με την εγκεφαλόπλυση σας τον χαρακτηρίζετε φασίστα, αρχαιοέλληνα κλπ κλπ. Πόσο αστείους σας κάνει αυτό, ιδέα δεν έχετε!! Υπάρχει μεγαλύτερος φασίστας από εκείνον που δεν ακούει κανέναν πέρα από τον εαυτό του;

    Αλλά είσαστε περισσότερο αστείοι διότι τον κομμουνισμό τον έχετε χιλιοδιασπάσει και λέτε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, ισχυριζόμενοι πως τάχα εσείς τα έχετε λάβει σωστά και οι άλλοι όχι.. Σαν τις διάφορες αιρέσεις της ίδιας θρησκείας είσαστε. Κωμικοτραγικοί.

    http://www.okde.org/spartakos/keimena/s30_trotsky_makedoniko.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχτός του γεγονότος ότι ο Τρότσκι στα 1932 είχε περάσει όχι απλά στον οπορτουνισμό αλλά στην ανοιχτή αντεπενάσταση, στη συγκεκριμένη συζήτησή του με τους πράχτορές του τους Αρχειοφασίστες δε βλέπω καμία άρνηση της ύπαρξης των Μακεδόνων ως εθνικά τέτοιων μες στην Ελλάδα.

      Είναι προφανές ότι ο Τρότσκι δε γνωρίζει καλά το θέμα και ζητάει από τους αρχείους να του δώσουν κάποια στοιχεία. Ωστόσο, ακόμη κι αυτοί δε λένε πουθενά ότι δεν υπάρχουν Μακεδόνες, απλώς συζητάνε ποιο είναι το πιο κατάλληλο σύνθημα για το θέμα.

      Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την Ελλάδα το 1992;;;

      Διαγραφή
  9. Νόμιζες πως θα γράψω σχόλιο στην κωμική ανάρτηση σου ?

    όπως κατάλαβες ολοι οι χώροι που συνομιλούσαν μαζι σου στο

    μπλοκ σου γύρισαν την πλατή εκκωφαντικά ,αλλα αφου τσίμπησαν κάποιοι

    αφελείς και έσπασε το "εμπάργκο" μπήκα και εγω να σου πω τα συχαρίκια.

    Στα ισια πάντως εισαι θλιβερός αλλα απο την αλλη καμια δουλειά δεν είναι

    ντροπή

    Κουσιατε ναζνταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διονμιχ σορρυ που σ' το λεω, αλλα εχεις γινει τελειως χαζοβιολης...

    Ποιοι χωροι συνομιλουσανε μωρε με το ΚΜ, τι παρλαπιπες ειναι αυτες... Μεμονωμενοι ανθρωποι εχουν γραψει κατα καιρους σχολια και εχουμε ανοιξει ενδιαφεροντες διαλογους...

    Τι ειναι το ΚΜ για να θελει διαλογο με "χωρους";; Παραγοντας ποδοσφαιρικης ομαδας;; Α ρε κνιτη, ολα με το κουτοπονηρο βρωμικο σοσιαλφασιστικο πνευμα τα φιλτραρεις... Ψυχωση εχεις με το ΚΜ, παρακολουθεις πιο πολυ κι απο μας το ποσοι και ποτε μπαινουν, τα σχολια κλπ.

    Συμφωνω οτι καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη - ουτε αυτη που σου εχουν αναθεσει τα αφεντικα σου να μπαινεις εδω και να προβοκαρεις, αλλωστε τι αντικομμουνιστης θα ησουν αν δε το εκανες;;

    Α, και κατι αλλο: μη νομιζεις οτι με κουρντιζεις με τα ρωσικα: τα ρωσικα τα μιλανε και οι Ρωσοι αντιφασιστες, οι εχθροι των αφεντικων σου, που συνηθως "αμειβονται" με μια σφαιρα στο κεφαλι, οπως η Πολιτκοφσκαγια... Τα μιλαγαν και οι ηρωες μας, οι μεγαλοι μπολσεβικοι επαναστατες... Ξερεις ποιους λεω, αυτους που μαχαιρωσατε στην πλατη για να καταλαβετε την εξουσια το '56...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μισεῖς τήν Ἕλλάδα ἔτσι; Μήν το κρύβεις ἀτιμούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λ.Τ.: Γιατί πρόβαλε το κόμμα το σύνθημα για ανεξαρτησία της Μακεδονίας;

    Α.Μ.: Ο Manouilsky και ο Kolarov επέμεναν σ' αυτό. Την εποχή εκείνη, το βουλγαρικό κόμμα είχε συμμαχήσει με τους Βούλγαρους εθνικιστές, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν "Μακεδόνες", ελπίζοντας να τους κερδίσουν με το μέρος τους. Σ' αυτή τη βάση ήταν που προβλήθηκε το σύνθημα για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας. Όμως οι "Μακεδόνες", υπό την ηγεσία του Zankov, έστρεψαν αμέσως τα πυρά τους κατά των κομμουνιστών.
    ----------------------------------------------

    Λ.Τ.: Στην Κύπρο και τα Δωδεκάνησα είχαμε καταπιεσμένους Έλληνες, στη Μακεδονία, καταπιεσμένους σλάβους.

    -----------------------------
    Κατάλαβες ποιοί εἶναι/ἦταν οἱ "Μακεδόνες" καί τί καταγωγῆς ἦταν οἱ "καταπιεσμένοι σλάβοι" ;
    Ἔγώ εἶμαι βέβαιος ὅτι δέν κατάλαβες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΛΤ και ο ΑΜ είναι οι πασίγνωστοι ΛΤ και ΑΜ;

      Διαγραφή
  13. "Ταυτόχρονα η ηγεσία τους αρνείται κάθε σχέση με την αρχαία ελληνική Μακεδονία και το σύνταγμά τους απορρίπτει κάθε εδαφική διεκδίκηση απέναντι στην Ελλάδα."

    Πόσο μπροστά είστε ως ΟΑΚΚΕ... από τότε βλέπατε τα πράγματα πως θα είναι σήμερα.
    Χαιρετισμοί αλληλεγγύης από το σύντροφο Γκρουεφσκι.


    ο Φιλοαμερικάνος αντιμπεριαλιστής
    P.S. Σκατά στους Ρώσους...Έξω οι Βάσεις των Ρώσων ...Μέσα οι Αμερικάνικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουμε σα λαός τα ωραία, τα μεσογειακά, τα ανοιχτόκαρδα χαραχτηριστικά μας, αλλά έχουμε αδερφάκι μου και αυτό το πονηρό εξυπνακίστικο βαλκανιο-ανατολίτικο, που είναι άλλο πράμα...

    Δε μου λες φίλε ανώνυμε είρωνα, τους Σαμαράδες της ΝΔ και κυρίως τους Παπαθεμελήδες του ΠΑΣΟΚ που απειλούσανε με πόλεμο και διάλυση της γειτονικής χώρας τους ξέχασες;;

    Το σοσιαλφασίστα Ανδρουλάκη, τότε κνίτη του ΣΥΝ, που μίλαγε για ορθόδοξο τόξο και σύνορα με τη Σερβία - αλλά αν δε μας κάτσει και για οικονομική κατάχτηση της μικρής αυτής χώρας, δε τον θυμάσαι;;

    Τους ΣΤΟΧΟΥΣ των φασιστών που τους χρηματοδοτούσε ο Σαμαράς από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, τους παπάδες και το σωβινιστικό παραλήρημα της καθυστέρησης και του κανιβαλισμού, που ρεζίλεψε τη χώρα μας στους λαούς και τα έθνη όλου του δημοκρατικού και ειρηνόφιλου πλανήτη, τα έχεις απωθήσει από τη μνήμη σου;;

    Τι Γκρουέφσκι λοιπόν και αμερικάνικες βάσεις τσαμπουνάς δω πέρα;; Όταν οι Αμερικάνοι ήταν ο κύριος εχθρός των λαών, όλα αυτά τα καθάρματα που σήμερα είναι με τη Ρωσία ήτανε τραμπούκοι των Αμερικάνων. Σήμερα έχουνε ενωθεί με τους προδότες και αποστάτες του κομμουνισμού και της αριστεράς, δηλαδή το σκληρό επαγγελματικό στελεχικό μηχανισμό ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ - ΔΗΜΑΡ πίσω από ένα νέο βρώμικο παγκόσμιο αφεντικό, που ενώνει σβάστικα και ψεύτικο σφυροδρέπανο.

    Αυτά ο λαός μας ακόμη δε τα βλέπει γιατί η Ελλάδα είναι από τα πρώτα εργαστήρια του Πούτιν κι εδώ η καθεστωτική διχτατορία στα ΜΜΕ και γενικότερα ασκείται ακόμη με δημοκρατικά φασάδα. Αλλά σε λίγο θα έχουμε ναζιστές βουλευτές (ήδη έχουμε από το 2007 φασίστες του ΛΑΟΣ), το έκτρωμα του άλλου "φιλολαϊκού" φασίστα Καμμένου συν τα κνιτοειδή, τους Σαμαράδες, τους ΒενιζελοΛοβέρδους κλπ. Ήδη κάναν την Ελλάδα ερείπιο και τις εργασιακές σχέσεις διάλα και κινέζικες, σε λίγο θα αρχίσουν και τον καθ΄ αυτό πολιτικό φασισμό, και παράλληλα θα αρχίσουν να αγοράζουν μαζικά πια τον πλούτο της χώρας κοψοχρονιά Ρώσοι, Κινέζοι, οι φίλοι τους οι ισλαμοφασίστες αντισημίτες του Κατάρ κλπ.

    Εκεί να σε δω μεγάλε, που είσαι με την εξυπνάδα στο στόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φονιτικι ορθογραφία

    Ι ελινικι μιονότιτα ςτιν ΕΣΣΔ πριν τον Β'ΠΠ έβγαζε τιν εφιμερίδα «Κομυνιςτις»,
    πυ ίταν ι βαςικι εφιμερίδα-τις,με τι φονιτικι ορθογραφία:
    1) ο φθόνκος «ε» με το γράμα «ε» .
    2) ο φθόνκος «ι» με το γράμα «ι»,
    3) ο φθόνκος «ο» με το γράμα «ο».
    4) ο φθόνκος «ου» με το γράμα «υ».
    5) ι ςινδιαςμί «αυ,ευ,ηυ» γράφοντε «αβ/αφ,εβ/εφ,ιβ/ιφ».
    6) το «γχ» γράφετε «νχ».
    7) το «γγ» γράφετε «νκ».
    8) το «γκ»,όταν ίνε στιν ίδια ςιλαβι,διατιρίτε,αλιος γράφετε «νκ».
    9) αποβάλετε το δέφτερο ςίμφονο,στα διπλα ςίμφονα.
    10) όταν γράμα δεν προφέρετε,αποβάλετε,π.χ. «Πέμτι».
    11) Το τελικο «ς» ίνε το μόνο μικρο ςίγμα (καλίτερα,διότι το «σ»
    μιάζι με «ο»).
    12) τα «ξ,ψ» γράφοντε «κς,πς»
    13) τόνος ςτι λίγυςα δεν ςιμιόνετε
    14) μπροςτα απο εγκλιτικι ί εγκλινόμενι λέξι πυ δεν έχι τόνο μπένι πάβλα.
    Σίμερα ςτιν Ελάδα ας γίνι νόμος,πυ θα κατοχιρόνι τιν ελεφθερία τυ καθενος
    να χρισιμοπιι αφτι τι φονιτικι ορθογραφία ί να μι τι χριςιμοπιι κε να χριςιμοπιι
    τιν ιστορικι ορθογραφία.[Προτιμο προςοπικα αφτι τι φονιτικι ορθογραφία,
    κε με διατίριςι τον «ξ,ψ»].
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ιςτερόγραφο---Παραθέτο τις ακόλυθες ορθογραφικες προτάσις μυ,αν κε τις θεορο πολι
    θεοριτικες, ιπερβολικες κε αχρίαςτες,για να αναςκεβάσο τα επιχιρίματα τον
    αντιδραςτικον,για «αξεπέραςτα» προβλίματα που δίθεν προκίπτυν :

    Σε περίπτοςι ςίνχιςις κε μόνο :
    Στι λίγυςα να διατιρίτε το «-ται» τυ γ' προςόπυ ενικυ,το «-αι» τυ απαρέμφατυ,και το
    «αι» τις δοτικις,το «οι»τις δοτικις κε τις εφκτικις,το «ω» τον ριμάτον,μετοχον,
    επιριμάτον,τις γενικις κε δοτικις,το «η» τυ θιλικυ ενικυ,διατιρύντε το θαβμαςτικό,
    κλιτικο επιφόνιμα «ω» κε ο ςίνδεςμος «ως».Όταν ακολυθι φονίεν πυ μπορι να ςχιματίζι
    ί να μι ςχιματίζι καταχριςτικι δίφθονκο με το «ι», κε ίμαςτε στιν περίπτοςι πυ δεν ςχιματίζι,
    τυ βάζυμε διαλιτικα «ϊ».Επίσις βάζυμε διαλιτικα κανονικα.
    Επίςις ςτα ομόιχα,όταν ιπάρχι σίνχισι,σιμιόνομε κατ' εξέρεσι τα διπλα σίμφονα,κε τα
    «αι,ω»,κε τα «ει,η,οι,υ,υι».Το «ει» σιμιόνετε,μόνο όταν ιπάρχι σίνχισι με «ι»,κε το
    «η» δεν σιμιόνετε,όταν ιπάρχι σίνχισι μόνο με «υ»,παραδίγματα αλφαβιτικα :
    1.αγωνία,2.απώλιτος,3.αψυς,4.βώλος,5.δήγμα,6.διάλιμμα,7.ένκυος,8.εις (& είς),
    9.έκκλισι,10.εξάρτυσι,11.εφφορία,12.ήλος,13.ηνίον(ινίον,υνίον),14.θύρα,15.ιδιώτις,
    16.ίττα (είτα,πυ το γράφυμε ίτα),17.καινος,18.κάλλος(κάλως,κάλος),19.κλείνο,
    20.κλήμα,21.κλήσι,22.(το) κόμμι (κόμι,κώμι),23.κομμος,24,κτήσι,25.κύον,26.κύτος,
    27.κώμα,28.κώμι,29.λήμμα (λείμμα,το γράφυμε λίμμα,λύμα,το γράφυμε λίμα,διότι
    δεν ιπάρχι διαφορετικι γραφι,με ένα «μ»),30.λοιμος,31.λύρα,32.λυτος,33.μάννα,
    34.μυία,35.οινόδις,36,ξυρος,37.παιδίον,38.πάλη,39.παράληψι,40.πείνα,41.πήρα,
    42.πιοα,43.ποιο,44.πώλος,45.πυγι,46.στύλος,47.στοίχος,48.σωρος,49.τοίχος,
    50.τόννος,51.τρεις,52.υιος,53.ύλι,54.υμις,υμέτερος 55.υνίον,56.υπερορία,57.φίλλον,
    58.φύλο (τον φίλο),59.χείλια,60.χήρα,61.χήρος,62. χοίρος,63.χυλος,64.χωλι,65.ψηλος,
    66.ωμος,67.ώρα,68.ωράριο
    Ο πιο πάνο κατάλογος,πυ διάβασα σε παλιο λεξικο,ίνε επαρκις και υσιαστικα πλίρις,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ καλό το σχόλιο του ανώνυμου φίλου για τη φωνητική ορθογραφία.

    Μακάρι να επικρατούσε και να γλιτώναμε από τη γάγγραινα της αρχαιοπληξίας και του αραχνιασμένου σοβινισμού στη γλώσσα. Ακόμα καλύτερα, αν ακολουθούσαμε την πρόταση Γληνού στα τέλη της δεκαετίας του '20 για εισαγωγή του λατινικού αλφαβήτου.

    Κι όποιος μιλήσει για "εθνοκτόνους παγκοσμιοποιητές" και άλλες παλαβομάρες, ας μας πει: ο Κεμάλ δεν ήταν ένας αστός και με πολύ αντιδραστικές πλευρές, ωστόσο λαμπρός Τούρκος πατριώτης;; Έπαθε τίποτα το τουρκικό έθνος από την εισαγωγή του λατινικού αλφαβήτου;; Αλλά ξέχασα, εμείς έχουμε και "πολιτισμό 3000 χρόνων", δεν είμαστε σα τους "Τουρκομόγγολους"... Τρομάρα μας!!

    Πολύ όμορφη η φωνητική γραφή και δεν είναι τυχαίο ότι βλάστησε στη σταλινική, σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση της δεκαετίας του '30, δηλαδή στη σοσιαλιστική πατρίδα του παγκόσμιου προλεταριάτου τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας προςτεθυν 3 γράματα λατινικα,τα b,g,d,(bε,gε,dε,
    το κεφαλέο bε με το σλαβικο Б ),
    στιν ελινικι αλφαβίτα.

    Τα γράματά τις να γίνυν τα εξις 27 :

    αβbγgδdεζ(η)θικλμνξοπρςτυφχψ(ω).

    Π.χ. bάλα ( Бάλα )--εμbρος,gαστρομένι--αλιλενgίι,
    dομάτα-ενdος.

    Άλοςτε ι φθόνgι b,g,d,δεν ίνε αρχεοελινικι,αλα
    λατινικι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eφχαριστο για τι διμοσίεψι τυ σχόλιυ μυ.

    Έκανα ένα λάθος στον κατάλογο.
    Το (πολιτικο) «κόμμα» με δίο «μμ»,
    κε το «κόμα» (ίπνος)με «ο» (πάντα,
    μόνο στιν περίπτοσι σίνχισις)

    Παρακαλο διορθόςτε κε βάλτε :

    «22.κόμμα (κόμα) 23.(το) κόμμι (κόμι,κώμι),24.κομμος,25,κτήσι,
    26.κύον,27.κύτος,28.κώμι,».
    Εφχαριστο.
    _______________________________________________

    ΑΜΕΣΑ ΙΛΟΠΙΙΣΙΜΙ ΙΔΕΑ :
    ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ
    ΜΕ αβ/αφ,εβ/εφ,ιβ/ιφ
    ΚΕ ΤΟ ΠΡΟΚΙΠΤΟΝ «φς» ΜΕ «ψ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μωρέ, ξέρεις τι γίνεται;; Δε θα ήταν άσχημο, αλλά αφ'ενός θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο για τη συγγραφή και δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν οικείο για το μέσο αναγνώστη από οπτικο-αισθητικής πλευράς.

    Κατά τα άλλα, έτσι έπρεπε να γράφουμε, να τελειώνουμε με τα γλωσσολογικά πτώματα των σωβινιστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τι είναι η πατρίδα; η αποδοχή του μιμιδίου - φορέα πολιτισμού εκ γονέων οσον αφορά τον περιορισμό μας?

    γιατί η ελληνικη σημαία δεν σεβεται τα δικαιωματα του ανθρωπου κι εχει θρησκευτικα συμβολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. είμαι υπέρ της φωνολογικης - φωνητικής γραφής

    κάτι σαν όλα γιώτα και όλα όμικρον κι όλα ε,
    μα με περισσότερα σύμβολα

    πχ η Πέμπτη να γίνει Πέμτη

    το μπ να γίνει b

    το ντ να γίνει d

    να κάνουμε γράμμα για το γάμμα όπως γάμμα και j όπως γιαγιά=jαjα

    δεν είναι όλα τα γάμμα το ίδιο

    είμαι μουσικός

    να είναι χωρίς ιστορική γραφή

    μα εντελώς μουσικά

    πχ όχι συγγραφέας μα sιγραφέαs όλα τα σς να είναι μόνο s

    επίσης να προσθέσουμε και το ? για έντονη ερώτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολύ σωστά

    το ου κι εγώ το θέλω σκέτο u ή υ

    επίσης να κάνουμε άρθρα για κβαντομηχανική

    και ψυχολογια κι άλλες επιστήμες


    να είναι η γνώση προσβάσιμη στο ευρύ κοινό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποιος είναι πιο ορθός όρος για την εθνότητα αυτή: σλαβομακεδόνες ή μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν είσαι λίγο δεξιός Έλληνας τους λες Σλαβομακεδόνες

      αν είσαι πολύ δεξιός Έλληνας τους λες Βουλγαροβαρδάρηδες

      αν είσαι πραγματικός αριστερός τους λες Μακεδόνες

      αν είσαι αδιάφορος, πας με το γκομενάκι βόλτα ;)

      Διαγραφή
  24. Νομίζω το εθνικά Μακεδόνες είναι το πλέον δόκιμο, το σλαβομακεδόνες είναι απλώς επεξηγητικό της εθνοσυγγένειας αυτού του λαού. Το "σλαβομακεδόνες" χρησιμοποιούνταν και από το επαναστατικό ΚΚΕ για να γίνεται πιο εύκολα το ξεχώρισμα με τους έλληνες μακεδόνες, που κατάγονταν από τη ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ περιοχή Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το "σλαβομακεδόνες" είναι υποτιμητικό για αυτούς.


    Εγώ θα ήθελα όλος ο πλανήτης να ήταν ένα έθνος.

    Πράγμα ουτοπιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή