Ανασκάλεμα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Για την επίθεση των ναζιστών στα μέλη του ψευτοΚΚΕ στο Πέραμα - Να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή




Στην παρανομία οι χιτλερικοί δολοφόνοι – Βρώμικο «παιχνίδι» με τη Ζώνη

Η αποθράσυνση των χιτλερικών φονιάδων της συμμορίας της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που επιτίθενται πλέον ανοιχτά και σε μέλη και στελέχη καθ’ όλα καθεστωτικών και «κρατικών» κομμάτων, όπως είναι το ψευτοΚΚΕ.

Η υπερδεξιά σοσιαλφασιστική φύση του τελευταίου το τοποθετεί στο ίδιο ευρύ πολιτικό μπλοκ με τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο η συμμορία βρίσκεται εμφατικά στα δεξιά του και δε μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο πολιτικό φορέα σε επίπεδο βίας, κτηνωδίας και άρνησης του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού.

Η συμπαράσταση, λοιπόν, στα θύματα της επίθεσης των ναζιστών, ακόμη κι αν πρόκειται για τους τραμπούκους - διχτάτορες εργατοπατέρες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος τύπου Πουλικόγιαννη, είναι αυτονόητη.

Κείνο ωστόσο που δεν έχει απαντηθεί με σαφήνεια από κανέναν από όσους έσπευσαν όψιμα να καταδικάσουν «με πάθος» την επίθεση είναι οι αιτίες και η εσωτερική λογική της. Σε τι δηλαδή ενόχλησαν οι κνίτες τους ναζήδες της συμμορίας;

Αυτό είναι πράγματι ένα περιπλεγμένο άλλο όχι άλυτο μυστήριο. Φυσικά, οι σοσιαλφασίστες της ευρύτερης επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. περιοδικό UNFOLLOW), αλλά και ο αναρχοσυνδικαλιστικός εργατισμός (π.χ. Ροσινάντε), που από το σεχταρισμό του δεν βλέπει την τύφλα του, έσπευσαν αμέσως να δώσουν την απάντηση: «Οι κνίτες χτυπήθηκαν σαν εργάτες και μάλιστα συνδικαλιστές, και σαν τέτοιοι πρέπει να λάβουν την αλληλεγγύη όλων μας»!

Με τόσους έμεινε ο Πουλικόγιαννης στη Ζώνη (Ιούνιος 2013),
αφού την τσάκισε και τη διέλυσε κατ' εντολή του Περισσού
Πρέπει κάποιος να έχει πολύ θράσος για να παρουσιάζει τους αντεργάτες τραμπούκους ψευτοσυνδικαλιστές του Περισσού στη Ζώνη σαν «εκπροσώπους του εργατικού κινήματος», ενώ οι ίδιοι δρουν σαν δυνάμεις φασισμού και ανατίναξης της ναυπηγοεπισκευής, χρησιμοποιώντας όλες τις μέθοδες βίας και εκμαυλισμού εδώ και δεκαετίες και τελικά οδηγώντας τη Ν/Ε Ζώνη στην απόλυτη αναδουλειά και καταστροφή, δήθεν από «υπερβάλλοντα ταξικό ζήλο κατά των εφοπλιστών»!

Ήδη οι κνίτες και η μικροαστική ουρά τους διακινούν βίντεο όπου στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλούν δήθεν «υπέρ των εφοπλιστών», δηλαδή το γνωστό ψευτοαριστερό παραμύθι: κύριος εχθρός οι φιλελεύθεροι, οι κλασσικοί Δεξιοί, οι έλληνες αστοί και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με τη Χρυσή Αυγή σε ρόλο απλού μπράβου – τσιρακιού – βοηθού, δηλαδή σε ρόλο δευτερεύοντα και εντελώς επικουρικού εχθρού. «Σκότωσε το Μητσοτάκη, τη Μπακογιάννη, τη Δεξιά και τους εθνικούς ή δυτικούς ΠΑΣΟΚους και η Χρυσή Αυγή θα πεθάνει μόνη της», λένε με άλλα λόγια στο λαό τα σοσιαλφασιστικά καθάρματα, υπό τη γενική μπαγκέτα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ…

Τα κατακάθια της συμμορίας μιλάν με καταστρεμμένους και
άνεργους λόγω σαμποτάζ εργάτες της Ζώνης - Ο κνίτης
στέλνει κόσμο στους ναζήδες
Οι ναζήδες, οι οποίοι φυσικά σα θρασύδειλα υποκείμενα αρνήθηκαν «κάθε σχέση» με την επίθεση στους κνίτες, είπαν στην απάντησή τους μια μαγική φρασούλα: ότι τάχα οι κνίτες τους «συκοφαντούν», επειδή πρόσφατα φτιάχτηκε «Εθνικιστικός Φορέας Ελλήνων Εργατών» στη Ζώνη. Αυτό, ως προς το δεύτερο σκέλος, δε μπορεί νά ‘ναι ψέμα: οι ναζήδες πρέπει πράγματι νά ‘χουν στήσει τέτοιο έκτρωμα στο Πέραμα, εκμεταλλευόμενοι την εφιαλτική ανεργία στην οποία έριξαν τον κόσμο οι βετεράνοι πράκτορες της Ρωσίας του ψευτοΚΚΕ, εκμεταλλευόμενοι και την κρίση.

Μάλιστα, οι ναζήδες έχουν πάρει κάποια επιχειρήματα από την πραγματική, οακκείτικη Αριστερά στη Ζώνη (διαστρεβλώνοντάς τα), ότι οι κνίτες με τις απεργίες άνευ αντικειμένου διώχνουν ή δεσμεύουν τα προς επισκευή καράβια. Φυσικά, ο ΟΑΚΚΕίτης και ΕΡΓΑΣίτης κομμουνιστής και αριστερός συνδικαλιστής πάντα έφερνε σε αντιπαράθεση την ψεύτικη και προβοκατόρικη με την αληθινή, ταξική απεργία, συνέδεε πάντα την ανάπτυξη της Ζώνης με την ταξική πάλη με τα αφεντικά για τα μεροκάματα και τις συνθήκες δουλειάς, μιλούσε για αληθινή δημοκρατία και συνδικάτο των εργατών κι όχι των ρουφιάνων και των αποστατών. Δηλαδή συνδικάτο που δε θα είναι ούτε των αφεντικών – εργοδοτών της Ζώνης, ούτε των πρακτόρων του ρώσικου ιμπεριαλισμού, σαμποταριστών με έδρα τον Περισσό.

Κυρίως, ο οακκείτης, σε αντίθεση με τον κνίτη, φώναζε πάντα με στεντόρεια φωνή για το τσάκισμα, τη διάλυση, το πέταγμα εκτός νόμου των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Οι ναζήδες, λοιπόν, οι ανώμαλοι αντεροβγάλτες που επίσης υμνούν τη Ρωσία σαν «ορθόδοξη», «νεοτσαρική» και αντίβαρο σε Αμερική κι Ευρώπη, ως τι μιλούν για τις απεργίες των κνιτών; Μήπως για να τις παρουσιάζουν ως τάχα ταξικές και να ξεκαρφώνουν τον Κουτσούμπα στα μάτια των εργατών και του λαού ως αντιναζιστή και φιλεργάτη;

Από την άλλη, πότε το ψευτοΚΚΕ κατάγγειλε τη δράση και το δυνάμωμα των ναζιστών στο Πέραμα; Πότε κάλεσε σε πανδημοκρατικό μέτωπο για τη συντριβή των χιτλερικών σε μια παραδοσιακή γειτονιά της φτωχολογιάς;

Η πρώην αρχηγός του ψευτοΚΚΕ με τον τότε πρόεδρο
της φασιστικής Κίνας, Χου Τζιντάο (2008)
Φαίνεται ότι οι ναζήδες και ο φορέας που τοιμάζουν/τοιμάσαν εκεί είναι ο προάγγελος του ξεπουλήματος της Ζώνης στους κολλητούς των ρώσων πατρώνων της χώρας μας, Κινέζους. Οι κνίτες μάλλον θα παίξουν το ρόλο του «απόλυτου αντικαπιταλιστή», που θα λέει «Ζώνη σοσιαλιστική, δε μας νοιάζει αν την έχει έλληνας ή κινέζος, κρατικός ή ιδιωτικός καπιταλιστής», ενώ η Χρυσή Αυγή θα λέει «δουλειά στον έλληνα εργάτη», δηλαδή δουλειά με κινέζο εργοδότη, αφού έλληνα καπιταλιστή - εργολάβο σαν εργοδότη οι κνίτες δε θα αφήσουν ποτέ να «ευδοκιμήσει» στο Πέραμα!

Ο δε Σαμαράς – ΝΔ, μη καταδικάζοντας τη βία των χρυσαυγιτών κατά των κνιτών, δήθεν κατά Παπαμιμίκο «για να μη γίνουν αντισυστημικοί ήρωες» οι ναζί, συνεχίζει τη γραμμή «κάτω τα δύο άκρα», η οποία εξισώνει τους ακροδεξιούς σοσιαλφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ με τους ναζιστές κανίβαλους της Χρυσής Αυγής. Αυτό θα το δούμε να παίζεται σαν λογική και στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, δηλαδή «ούτε Τσίπρας ούτε Μιχαλολιάκος». Αυτές είναι σαμαρικές πλάτες στο Μιχαλολιάκο.

Το γεμάτο έπαρση παγώνι του σοσιαλφασισμού
Το ίδιο βέβαια θα κάνει και ο Τσίπρας, που αν βρεθούν στο δεύτερο γύρο αντίπαλοι υποψήφιοι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, θα λέει «μνημόνιο ή φασισμός, ένα και το αυτό, κάτω όλοι», αξιοποιώντας και τα «δύο άκρα» του Σαμαρά. Το ψευτοΚΚΕ θα λέει και πάλι «όλοι είναι κεφάλαιο, ελάτε στη Λαϊκή Συμμαχία αν θέλετε να σωθείτε». Όλοι πάντως, μηδενός εξαιρουμένου, θα κάνουν πλάτες στο ακόμη μεγαλύτερο γιγάντωμα της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστική είναι και η γραμμή του ψευτοΚΚΕ μετά τον ξυλοδαρμό στο Πέραμα, που δε ζήτησε συμπαράσταση στη βάση της δημοκρατίας και του αντίστοιχου δημοκρατικού πολιτισμού, αλλά στη βάση της «εργατικής» του φύσης. Δεν είπε δηλαδή ότι κάθε ελεύθερος και δημοκρατικός άνθρωπος, κάθε πατριώτης πρέπει να καταδικάσει και να τσακίσει τα χιτλερικά καθάρματα που του μάτωσαν τα μέλη, κι ας έχει όποια άποψη θέλει για τον κομμουνισμό, αλλά τόνισε ότι χτυπήθηκε σαν «εργατικό ταξικό κίνημα της Ζώνης» από «τσιράκια των εφοπλιστών», οπότε μόνος δίκαιος αντιχρυσαυγιτισμός είναι να αποθεώσουμε ως ταξικούς εργάτες τους σοσιαλφασίστες τραμπούκους του ΚΝΑΤά Πουλικόγιαννη στη Ζώνη.

Και τα συνθήματα του ψευτοΚΚΕ, στην στενή κομματική του πορεία την επομένη του ξυλοδαρμού εντός του Περάματος δεν ήταν πλατιά δημοκρατικά – αντιναζιστικά, αλλά «ταξικά» κατά των «αφεντικών – εφοπλιστών», σαν δηλαδή να είχαν δεχτεί επίθεση από απολιτικούς μπράβους της νύχτας και όχι από χιτλερικούς!

Δηλαδή, κατά το ψευτοΚΚΕ, αν οι ναζί σαπίσουν στο ξύλο π.χ. έναν φιλελεύθερο, μη κομμουνιστή ομοφυλόφιλο ο οποίος δεν είναι «ταξικός» για τα μέτρα του Περισσού, το περιστατικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ενδοαστική διαμάχη, αδιάφορη για το προλεταριάτο

Κάθε συνειδητός δημοκράτης και πατριώτης, κάθε ταξικός εργάτης που κλονίζεται από τις επιθέσεις των ναζιστών σε μέλη κομμάτων που καμώνονται τα αριστερά, πρέπει να σκέφτεται παστρικά και να απαντάει μέσα του στο εξής ερώτημα: πότε οι ΗΓΕΣΙΕΣ αυτών των κομμάτων έκαναν πραγματικά ενωτική, μαζική, βαθιά αντιναζιστική και ευρύτερα αντιφασιστική πάλη;

Πότε ένωσαν πραγματικά το λαό, συντηρητικούς, δημοκρατικούς και αριστερούς αντιφασίστες της βάσης ή και της μεσαίας στελέχωσης όλων των μη ανοιχτά φασιστικών – ναζιστικών ρευμάτων για τη συντριβή του χιτλερικού φιδιού;

Κασιδιάρης - Παναγιώταρος - Σιφωνιός
Δεν είναι το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ που κουβάλησε – αποδέχτηκε – χειροκρότησε δια του σιχαμερού λούμπεν εκπροσώπου του, Σιφωνιού, τον Κασιδιάρη στη Χαλυβουργία, βρωμίζοντας τους εργάτες της; Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχτηκε, το φθινόπωρο του ’10, τους χουντοφασίστες και φιλοχρυσαυγίτες του «Πατριωτικού Συνδέσμου» του Χάμου στα διόδια του Διού Πιερίας ως «Δεν Πληρώνω»;

Σε τι μπορεί να εξόργισε ο Κουτσούμπας τον Μιχαλολιάκο, όταν όλη η πολιτική γραμμή του ψευτοΚΚΕ στα διεθνή ζητήματα είναι ταυτόσημη με εκείνη της ΧΑ κι όταν και στα εσωτερικά η αιχμή και των δύο είναι προς τη φιλελεύθερη αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πότε η Χρυσή Αυγή ένιωσε να πιέζεται η σκανδαλώδης νομιμότητά της από ενέργειες του ψευτοΚΚΕ ή έστω από τη μαζική του ζύμωση και προπαγάνδα;

Εδώ η δαρμένη από το ναζιστή Κασιδιάρη, Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενη στους ναζί, τους είχε καλέσει να επικροτήσουν το ψευτοΚΚΕ, που παρά το ναζισμό τους, δεν καλεί να βγουν παράνομοι, ώστε να μη βγουν ταυτόχρονα παράνομοι και οι «κομμουνιστές», δηλαδή οι σοσιαλφασίστες.

Τέλος, πότε το ψευτοΚΚΕ άσκησε την έστω «εξωθεσμική» βία του σαν υποτίθεται «αριστερίστικο – σεχταριστικό» που είναι, επάνω στους ναζιστές και στις συμμορίες των τραμπούκων τους; Αντιθέτως, και όταν ακόμη γίνεται στόχος επιθέσεων, σκανδαλωδώς αποφεύγει οποιαδήποτε αντιπαράθεση στο δρόμο, ακριβώς για να μην πολωθεί το κλίμα με τα αντιδυτικά ναζιστικά του σταυραδέρφια.

Κι αυτό δεν αφορά τόσο τη βάση του ψευτοΚΚΕ, που σε μεγάλο βαθμό, έστω με τις θολούρες της, έχει αντιναζιστικές διαθέσεις, όσο την εντελώς βρώμικη και δοτή – διορισμένη από το Κρεμλίνο ηγεσία του.

Άλλωστε, μαζί θα κάμουν τελικά τον αντιδυτικό – «αντικαπιταλιστικό» νεομεσαιωνικό τους πόλεμο κατά των «δυτικοφιλελεύθερων ναών του κέρδους» και τελικά κατά του επαναστατικού προλεταριάτου, που θα το κατηγοράν για «εβραιομπολσεβίκικο»…

Αντιναζιστικό, δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο με ενότητα του λαού στη βάση των ευρέως παραδεγμένων αρχών του δημοκρατικού πολιτισμού, με καταγγελία και ξεσκέπασμα της φιλοναζιστικής στάσης των ηγεσιών όλων των «ελληνικών» κοινοβουλευτικών και ευρωκοινοβουλευτικών κομμάτων είναι ο μόνος δρόμος.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ( www.antinazi.gr ) είναι ο πόλος που μπορεί να συσπειρώσει τη μαγιά για ένα τέτοιο μέτωπο, παρά και ενάντια στους δήθεν «αντιφασίστες» προβοκάτορες που καθοδηγάν τη «ριζοσπαστική Αριστερά» των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ και σία και τον όλο και χειρότερο από άποψη σύνθεσης, πρακτικών, κουλτούρας και γραμμής αναρχισμό.

5 σχόλια:

  1. Καλά όλα τα άλλα ρε Μετερίζι... Αλλα το να θίξεις την ομοφοβία του ΚΚΕ δεν είναι λίγο υποκριτικός πολιτικαντισμός από μέρους σου. Για πες μου τη διαφορά του σοσιαλφασιστικού ΚΚΕ και της μαοικής κομμουνιστικής ΟΑΚΚΕ όσον αφορά τη στάση στα lgbt ζητήματα; Και δεν αναφέρομαι σε αρχαία πράγματα όπως τις μαζικές δολοφονίες ομοφυλοφίλων στη μαοική Κίνα ούτε στον απροκάλυπτο παραδοσιακό ετεροσεξισμό των Μ-Λ οργανώσεων (για να μείνουμε συγκεκριμένοι έχει πάρει το μάτι μου άρθρο στη Νεα Ανατολή τη δεκαετία του '80 που υποστήριζε ότι η ομοφυλοφιλία θα θεραπευτεί στο σοσιαλισμό!). Αναφέρομαι σε πιο σύγχρονα επιδικα. Τους τελευταίους μήνες το παγκόσμιο lgbt κίνημα έχει εξελιχθεί στον πιο δεινό δημόσιο επιικριτή του φασιστικού ρωσικού κράτους, μετά την ψήφιση της νομοθεσίας για την απαγόρευση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας. Καλεί τμήμα του και σε μπουκοτάζ των ολυμπιακών αγώνων της μόσχας που πέρα από το σημαντικό επίδικο της ασφάλειας των lgbt αθλητών και επισκεπτών προάγουν μια καθαρά ναζιστική αισθητική-όλοι οι ολυμπιακοί αγώνες έγγράφουν μια κοινωνικά δαρβινική λογική αλλά αυτοί ακόμα περισσότερο. Η οακκε και το κόκκινο μετερίζι δεν έχουν αφιερώσει ούτε δύο αράδες ούτε ένα μικρό κείμενο για αυτές τις κινητοποιήσεις όπως και για τους εκατοντάδες συληφθέντες και νεκρούς ομοφυλοφιλους/ες στη ρωσία. Είναι ενδιαφέρον ότι η ΟΑΚΚΕ, η είναι τόσο ομοφοβική που αρνείται να αναγνωρίσει ως σύμμαχο το mainstream lgbt κίνημα παρότι αποτελεί διαχρονικά έναν από τους ισχυρότερους κριτές των καθεστώτων που ορίζει ως σοσιαλφασιστικά όπως του Κάστρο κλπ, παρότι στην ελλάδα είναι από τους πιο ισχυρούς πυλώνες του αντιφασισμού του ευρωπαισμού του φιλοαμερικανισμού και του οικονομικού και πολιτικού φιλελευθερισμού. Αντίθετα αντιμετωπίζει το gay pride που έχει γίνει επανελλειμένως στόχος φασιστών, αγανακτισμένων, παπάδων κλπ σα μικροαστικό lifestyle πανηγύρι που όχι μόνο απαξιοί να συμμετάσχει αλλά και να βγάλει τον ελάχιστο λόγο αλληλεγγύης. Όπως δε λέει λέξη όταν γίνονται ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή θέλω να σου απαντήσω αναλυτικά, αλλά για λόγους εντελώς άσχετους με τη θέλησή μου δε μπορώ τώρα, σε καλώ να αναμείνεις λιγάκι και να μη γράφεις το ίδιο σχόλιο και σε άλλα ποστ. Δεν σε αποφεύγω, απλώς δε θέλω να απαντήσω αρπακόλλα, αλλά σοβαρά και νηφάλια, γιατί θέτεις ένα σοβαρό θέμα.

      Διαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε

    Έμπλεξες πολλά πράγματα μαζί, αλλά με ενιαιοποιητικό ιστό την κατ' εσένα λαθεμένη θέση της ΟΑΚΚΕ έναντι των ομοφυλοφίλων και του κινήματός τους. Απ' όσο ξέρω από την επαφή μου με τους συναγωνιστές, η θέση της ΟΑΚΚΕ είναι θέση ξεκάθαρης υποστήριξης των ομοφυλοφίλων έναντι των απειλών για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, με βάση το σεξουαλικό τους προσανατολισμό - φύση. Πράγματι, η ΟΑΚΚΕ αρχικά είχε την κλασσική τριτοδιεθνιστική αντίληψη για την ομοφυλοφιλία, ωστόσο η σύγχρονη ψυχιατρική και γενικά η επιστήμη όλο και περισσότερο τείνουν να επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φυσική κλίση και όχι για παρέκκλιση κοινωνικού χαρακτήρα, οπότε η ΟΑΚΚΕ έχει εγκαταλείψει (και σωστά κατ' εμένα) εκείνες τις παλιές θέσεις, που δεν ήταν ομοφοβικές, αλλά απλώς αποδείχτηκαν από τη ζωή λαθεμένες (κάτι όμως που δε μπορούσε να είναι γνωστό εκείνη την εποχή).

    Ασφαλώς λοιπόν και είναι αντικειμενικά σύμμαχοί μας και κομμάτι του δημοκρατικού αντιφασιστικού κινήματος οι ομοφυλόφιλοι μαχητές κατά των φασιστικών και σοσιαλφασιστικών καθεστώτων. Λόγω μεγέθους και αντικειμενικών παραγόντων, η ΟΑΚΚΕ (και οι φίλοι της τύπου ΚΜ) πράγματι "χάνουν" πολλές φορές γεγονότα τα οποία θα έπρεπε να σχολιαστούν δημόσια, καθώς οι πένες τους κι ο χρόνος τους είναι απελπιστικά λίγες/λίγος (κι από λάθος καμιά φορά, δε τα ρίχνω όλα σε αντικειμενικούς παράγοντες).

    Ωστόσο, έχεις δίκιο, και πολύ με συγκίνησε πρόσφατα η κίνηση των σουηδών αθλητριών που έβαψαν τα νύχια τους στο χρώμα του ουράνιου τόξου (σύμβολο του lgtb κινήματος) και μπήκαν στο μάτι του φασίστα του Πούτιν.

    Η ΟΑΚΚΕ επίσης βρέθηκε, μέσω της μετωπικής της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στο Χυτήριο όταν το κοινό μέτωπο ναζιστών - ορθοδοξοφασιστών απειλούσε να διαλύσει με τη βία μια παράσταση λόγω του ομοφυλόφιλου Χριστού κλπ. Μοίρασε προκήρυξη στην είσοδο, έμεινε μαζί με τους συντελεστές και το δημοκρατικό κοινό όλο το βράδυ, την επόμενη της ναζιστικής επίθεσης. Ναι, είναι παράλειψη ότι και το Μετερίζι και η ΟΑΚΚΕ δε γράφουνε πιο συχνά για το ζήτημα της φασιστικής βίας εναντίον των ομοφυλοφίλων, ωστόσο αυτό - και το λέω δημόσια, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου θες - δε γίνεται από πρόθεση ούτε από κάποια προκατάληψη. Είμαστε δίπλα τους κι η θέση μας είναι ότι ο λαός πρέπει να υπερασπιστεί τους ομοφυλόφιλους και με το αίμα του αν χρειαστεί έναντι της φασιστικής - ναζιστικής βίας. Τελεία και παύλα.

    Τώρα κάτι άλλο: δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι η ΟΑΚΚΕ έχει κάποια σχέση με τον "φιλοαμερικανισμό" και με τον αόριστο "φιλοευρωπαϊσμό". Η ΟΑΚΚΕ είναι μία αντιιμπεριαλιστική προλεταριακή οργάνωση, η οποία θεωρεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό εχθρό της στρατηγικά, αλλά σε αυτή τη φάση και τακτικά, καθώς και υπερεπεμβατικός είναι και τη Ρωσία εξυπηρετεί με τις βρωμιές του, ειδικά επί Κλίντον - Ομπάμα. Όσο για τη δε Ευρώπη, είμαστε με την Ε.Ε. με τη λογική της αντιρρόπησης της ρώσικης επιρροής πάνω στα ευρωπαϊκά κράτη και λαούς και επειδή είναι μια ένωση κρατών σε εθελοντική - ειρηνική βάση και όχι με τη βία.

    Δεν είμαστε φίλοι του ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφάλαιου, που φτωχαίνει τους εργάτες του και συνεργάζεται με τους ρωσοκινέζους φασίστες δουλοκτήτες για να κάνει τις επενδυσούλες του στον Τρίτο Κόσμο. Για να καθαρίζουμε δηλαδή τα πράγματα, μην έχουμε παρανοήσεις...

    *συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ζήτημα του gay pride: εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα. Το ίδιο το lgtb κίνημα επιλέγει, μέσω αυτής της μορφής, μια λογική γροθιά στο μαχαίρι ή αλλιώς "βλάκα συντηρητικέ λαέ, αφού δεν καταλαβαίνεις πόσο φυσιολογικό είναι να είσαι ομοφυλόφιλος, τράβα ψόφα". Η αισθητική δηλαδή την οποία προωθεί, αν και την καταλαβαίνω κι έχουν τα δίκια τους οι άνθρωποι, με τα τάγκα, τα φτερά και τα πούπουλα κλπ., αποξενώνει μια μικροαστική μάζα που στη κρυφοναζιστική και σοσιαλφασιστική Ελλάδα του ταγματαλήτη, του πασόκου εθνικιστή και του κνιτοτραμπούκου είναι δουλεμένη στην αντι-ομοφυλοφιλία.

    Από συζητήσεις με συναγωνιστές, έμαθα το εξής: σε μια χώρα του εξωτερικού, επίσης με συντηρητική παράδοση (στη Δυτική Ευρώπη), μια από τις πιο μαχητικές αντιφασιστικές οργανώσεις έχει επικεφαλής της ομοφυλόφιλους. Οι συναγωνιστές λοιπόν, σε συζητήσεις τους με συναγωνίστρια σε διεθνές φόρουμ, της τόνιζαν πόσο προσπαθούν να σέβονται ακόμη και το συντηρητισμό μέρους των μαζών, να μη τις βρίζουν και προκαλούν, αλλά να ενώνονται μαζί τους σε κοινά μέτωπα κι αγώνες.

    Ο ομοφυλόφιλος, στην κρυφοναζιστική Ελλάδα, θα αγαπηθεί και θα γίνει ένα με το λαό αυτό όταν εμπλακεί και σε άλλες πλευρές του δημοκρατικού κινήματος, στο αντιναζιστικό, στο φιλομειονοτικό, στο κίνημα για το ψωμί και σιγά σιγά ο γεμάτος συντηρητικές αυταπάτες λαός θα αρχίσει να τον βλέπει σαν ένα φίλο του με μια ιδιαιτερότητα στο σεξουαλικό προσανατολισμό, κάτι που δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, είναι απλώς κομμάτι της ζωής.

    Η ΟΑΚΚΕ είναι ένα εργατικό κόμμα, με προλεταριακή σύνθεση. Στην εργατική τάξη, λοιπόν, ακόμη επιβιώνουν λαθεμένες προκαταλήψεις, κάτι που νομίζω στον πιο αναπτυγμένο Βορρά έχει σπάσει τις τελευταίες δεκαετίες. Προτιμά λοιπόν να κάνει δουλειά σε αυτό το επίπεδο μέχρι αυτές οι απόψεις να ζυμωθούν και να κατακτήσουν μεγάλο μέρος της λαϊκής πρωτοπορίας.

    Ταυτόχρονα βέβαια, θα βαζε τα στήθη της μπροστά σε οποιαδήποτε ναζιστική επίθεση κατά του gay pride τύπου "όξω πούστη απ την Αθήνα" και φυσικά καταδικάζει τη φασιστική απαγόρεψή του από τους ρώσους και σέρβους ορθοδοξοφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ κάποτε ξεκίνησα να διαβάζω κάποια πράγματα στο σάιτ του οακκε ,καλά τα έλεγαν στην αρχή αλλά μετά έχασε την σοβαρότητά του όταν άρχισαν να αποκαλούν τους μουτζαχεντίν και τους ''άνοιξη της ''Πράγας'' ''μαχητές της ελευθερίας''....
    Κάθε προσπάθεια ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης και προάσπισης του σοσιαλισμού ,καταδικάστηκε από κάποιους χώρους ως ''σοσιαλφασισμός'' και ''σοσιαλιμπεριαλισμός'' [δεν ξέρω καν αν στέκουν αυτές οι έννοιες επιστημονικά και ιστορικά].
    Υπόψιν πάντως,ότι ο γράφων δεν ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη κομμουνιστική αριστερή οργάνωση/κόμμα [αν και πιστεύω ότι ο οικοδεσπότης αυτής της ιστοσελίδας θα μου κολλήσει την ταμπέλα που μου αρμόζει κατόπιν] απλά είμαι νέος[στα 20] και κάπως αδιαμόρφωτος με απορίες...μου φαίνεται ότι κάποιες ομάδες [μαζί και το οακκε] περισσότερο φαίνεται να διαπνέονται από αντικκε αισθήματα παρά να αντιτάξουν κάποια θετική εναλλακτική ,ως μία τουλάχιστον διαφοροποιημένη αντίληψη....δίνουν την εντύπωση ότι το κκε είναι ο χειρότερος...εχθρός του λαού...
    Τώρα από την άλλη είμαι μέσα για μία πλατιά αντι ναζιφασιστική συμμαχία κομμουνιστικών αριστερών δυνάμενων που θα περιλαμβάνει και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις,και αστικές δηλαδή που είναι με την αστική δημοκρατία και τον αστικό κποινοβουλευτισμό ..
    Ο ναζι φασισμός παίρνει θάρρος και σηκώνει ανησυχητικά το κεφάλι του ρίχνοντας την χολή και το εκτρωματικό του δηλητήριο παντού....βουλή ..μμε ...με ιστολόγια...κανάλια και βίντεο στο γιου τιουμπ κλπ...και δεν ξέρω αν θα πρέπει να αναλωνόμαστε σε τέτοιες διαμάχες....'σταλινικοί '΄ ''αντισταλινικοί'' μαοίκοί - μη μαοϊκοί ...κκε 1956....με κκε σύχρονο κλπ....ας τις αφήσουμε για μετά..
    Όπως είπα οι εκτρωματικές φασιστικές αντιλήψεις διαδίδονται και σηκώνουν κεφάλι ...και πετάνε την μαύρη ιδεολογία τους...και διάφορες αντιδραστικές αντεπιστημονικές αντιλήψεις...πχ....λένε δεν μπορεί να υπάρξει ''ισότητα΄΄ και μ αυτό θέλουν να δικαιολογήσουν πολλά όπως...την κοινωνική ανισότητα...τον μισογυνισμό ,τον φυλετισμό κλπ...γιατί λένε ''η ισότητα δεν υπάρχει πουθενά στη φύση'' ... Πέρα από το ότι κάνουνε μια αντιδραστική αντεπιστημονκή ακραία ''βιολογικοποίηση '΄της κοινωνίας που πάντα είχε ύπουλες βλέψεις...δεν είναι και συνεπής... Διότι καλά εντάξει ..η ισότητα ων φυλών και των όντων και ο κομμουνισμός δεν συναντούνται στη φύση....όμως στην φύση δεν συναντάται ούτε η θρησκεία.. κι όμως οι φασίστες είναι βαθιά θεοφοβούμενοι άνθρωποι και κόπτονται πάντα να υπερασπίζουν την θρησκεία...Αντίφαση περίεργη λοιπόν...
    Να σχηματιστεί ένα μαζικό ταξικό εργατοαγροτικό κίνημα με μαρξιστική λενινιστική κατεύθυνση ,να γίνει μία πλατιά αντιφασιστική συμμαχία...να απαγορευτούν σάιτ ,σελίδες ,προβολές ...ναζοφασιτικού,εθνικιστικού ακροδεξιού περιεχομένου, να απαγορευτεί και η χρυσή αυγή εννοείτε...ο λαός να τους καταπολεμήσει ,να τους απομονώσει..
    Να συγκροτηθούν στα σχολεία αν είναι δυνατόν [γιατί όχι; ] αντίστοιχοι ερυθροφρουροί ,ταξικά και ιδεολογικά σφυριλατημένοι ,που να ελέγχουν για τυχόν περιεχόμενο διδασκαλίας και υλικού μαθημάτων από καθηγητές...εθνικιστικών ,φασιστικών,ναζιστικών,δεξιών και αντικομμουνιστικών αντιλήψεων και να το καταδικάζουν και να το εμποδίζουν ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή