Ανασκάλεμα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα ακυρώνει τη συμμετοχή της σε άσκηση του ΝΑΤΟ κατ' εντολή της Ρωσίας!


Για όσους αναμασάν ατόφια τη θεωρία που πλασάρουν τόσο οι φασίστες ανατολικοί, όσο και οι φιλελεύθεροι δυτικοί ιμπεριαλιστές περί «μονοπολικού κόσμου», «μιας και μόνης υπερδύναμης» και φυσικά περί «δυτικής – δυτικόδουλης Ελλάδας», η παρακάτω είδηση μπορεί να φανεί ιδιαίτερα διδαχτική, στο βαθμό φυσικά που είναι καλοπροαίρετοι και όχι συνειδητοί ρωσόδουλοι ή ρωσόφιλοι αντιδραστικοί.

Η χώρα που ανατίναξε μόνη της τη βιομηχανία της με πάθος Ηρόστρατου από το 1981 και δώθε, η χώρα που κατάφαγε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για να φασιστικοποιήσει και εκμαυλίσει το λαό της, η χώρα που δεν τιμώρησε ποτέ τους ταγματαλήτες - συνεργάτες των κατακτητών προδότες της, η χώρα με τους μόνους νόμιμους ναζιστές μαχαιροβγάλτες της υφηλίου μετά το 1945, δε θα μπορούσε παρά είναι εντός του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα εναντίον του ΝΑΤΟ από τα δεξιά, δηλαδή από την πλευρά του φασισμού. Με δυο λόγια, η Ελλάδα κάνει ενότητα με τη χειρότερη πλευρά του ΝΑΤΟ, όταν αυτό ενώνεται με τη Ρωσία ή την εξυπηρετεί με την ιμπεριαλιστική του επεμβατικότητα, ενώ έρχεται σε αντίθεση μαζί του όταν εκείνο παίζει τον δευτερεύοντα αλλά υπαρκτό ρόλο του αναχώματος στη ρωσική επιθετικότητα.

Η ληξιαρχική πράξη εισόδου της Ελλάδας στο τότε επιθετικό δόρυ του παγκόσμιου αντικομμουνισμού, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, σφραγίστηκε το 1952 από την εκτέλεση του ήρωα, στελέχους του ΚΚΕ, Νίκου Μπελογιάννη. Τότε όλο το ξενόδουλο σιχαμερό μπλοκ των ηγεσιών του ψεφτοδημοκρατικού Κέντρου και της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς ήξερε να υμνεί τη «Βορειοατλαντική Συμμαχία» σαν «προμαχώνα της ελευθερίας», δηλαδή του αμερικανοκίνητου φασισμού, του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης σε όλο τον πλανήτη.

Όταν το ΝΑΤΟ, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε να αποτελεί στην κύρια πλευρά του ανάχωμα στην ιμπεριαλιστική επέλαση της νέας, διψασμένης για νέες σφαίρες επιρροής υπερδύναμης που ήλθε «τελευταία στο τραπέζι της μοιρασιάς»(Λένιν), δηλαδή της ΕΣΣΔ-Ρωσίας, τότε η εντελώς σάπια εσωτερικά Ελλάδα, που δειλά δειλά μετά το 74 στρεφόταν, έστω από τη συντηρητική ΝΔ του Καραμανλή του Α’ προς τη μισοδημοκρατική Ευρώπη, έκανε το μεγάλο της ρεσάλτο: από τον αμερικανόδουλο και αμερικανόφιλο φασισμό, με βατήρα το μικρό «ευρωπαϊκό διάλειμμα» 1974-1981 (το οποίο ήταν και αναιμικό και ποτισμένο με κλασσικό αντικομμουνισμό κλπ., αλλά πάντως ήταν πρόοδος), πέρασε στη «ρώσικη εποχή» του Παπανδρέου – Φλωράκη, δηλαδή στο στρατόπεδο του χειρότερου επεκτατικού φασιστικού ιμπεριαλισμού της εποχής μας.

Σρεμπρένιτσα
Δεν υπήρξε ανατολική φασιστική αθλιότητα που να μην καλύψει αυτό το μαύρο μπλοκ: σοσιαλφασιστική στρατιωτική διχτατορία στην Πολωνία, ρώσικη εισβολή – κατοχή – μακέλεμα του Αφγανιστάν, κατάρριψη του κορεατικού τζάμπο, Τσέρνομπιλ, σφαγιασμός Βόσνιων και Κροατών από την επεχτατική ρωσόφιλη ορθόδοξη Σερβία, γενοκτονία της Τσετσενίας, εισβολή και κατοχή τμημάτων της Γεωργίας. Παράλληλα, η βρωμερή Ελλάδα των υποτίθεται «δυτικών» Σημίτη – Γ. Παπανδρέου και του «ευρωπαίου» Καραμανλή του Β’ ήταν πάντα μέσα και σε κάθε δυτική ιμπεριαλιστική επέμβαση η οποία ευνοούσε τα ρωσικά σχέδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα πολέμησε με λύσσα τη μόνη δίκαιη στην κύρια πλευρά της στρατιωτική επέμβαση της Δύσης, εκείνη ενάντια στους σέρβους τσέτνικ εθνοεκκαθαριστές εντός της Βοσνίας το 1994-1995.

Η ξενοδουλεία και ο βρώμικος, ουσιαστικά ακροδεξιός χαρακτήρας της ελληνικής πολιτικής στα διεθνή ζητήματα, που πλασάρεται ως «κεντριστική μετριοπάθεια» φαίνεται εμφατικότερα στο εξής: η Ελλάδα δεν είναι π.χ. μια κλασσικά αντιδυτική χώρα, τύπου Ιράκ μετά το 1991 μέχρι την πτώση Σαντάμ, η οποία τίμια επιλέγει να πορευτεί με τριτοκοσμικούς ανεξαρτησιακούς όρους. Είναι το σιχαμερό σε επίπεδο ηγεσίας απόστημα, που πάει με τη Δύση στα χειρότερα και πιο επεμβατικά της, ενώ την πουλάει όταν εκείνη εκδηλώνει το θετικό αντιρωσικό – αντισοσιαλιμπεριαλιστικό της πρόσωπο, όπως στην περίπτωση στην οποία αναφερόμαστε παρακάτω.

Η Ελλάδα, σαν εφτακομματικό – εννιακομματικό φασιστικό/σοσιαλφασιστικό καθεστώς δε μισεί τη Δύση για τον ιμπεριαλισμό της, αλλά για την (όποια εντελώς δευτερεύουσα έστω) αντίστασή της στη Ρωσία. Γιατί οι περισσότεροι από τους σημερινούς πράχτορες της Ρωσίας, πλην των ψευτοαριστερών, έχει περάσει από τη δούλεψη και του δυτικού ιμπεριαλισμού, όταν η Δύση ήταν το κέντρο της παγκόσμιας αντίδρασης.

Γι’ αυτό και η Αθήνα επέλεξε, μετά από ρώσικες πιέσεις στον κατά τα άλλα «δυτικό» Βενιζέλο να μη συμμετάσχει σε μια νατοϊκή άσκηση η οποία έχει ΑΜΥΝΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΡΩΣΙΚΟ και όχι επιθετικό – ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, ενώ την ίδια ώρα έβγαινε να στηρίξει «ασμένως» μια δυτική επέμβαση στη Συρία, η οποία θα άνοιγε το δρόμο στη Ρωσία (και η οποία τελικώς δεν χρειάστηκε, αφού ο Πούτιν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη Γενεύη 2).

Φυσικά, καμιά Χρυσή Αυγή και κανένα ψευτοΚΚΕ, κανένας Καμμένος – ΑΝΕΛ και κανένας ΣΥΡΙΖΑ δε θα διαμαρτυρηθεί για την ωμή επέμβαση της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας μας με αφορμή την άσκηση. Ίσα ίσα, θα επιχαίρουν για την αποχώρηση της «δυτικόδουλης» κυβέρνησης από την «πολεμόχαρη άσκηση», υπό την πίεση της «φίλης» Ρωσίας και θα καλέσουν σε ακόμη μεγαλύτερα απομάκρυνση μας από τις Βρυξέλλες και προσέγγιση με τη Μόσχα. 

Οι ηγεσίες τους, με πρώτη εκείνη της ναζιστικής συμμορίας, μπορούν, μαζί με τους Σαμαρά – Βενιζέλο βεβαίως βεβαίως, να λάβουν με κάθε επισημότητα τον τίτλο των ρωσοτσολιάδων, που πλέον τον έχουν κερδίσει με το σπαθί τους. Σε καλή μεριά...

Υ.Γ. Σημειωτέον ότι η είδηση είναι γραμμένη «ήπια» αλλά εμφατικά στη γραμμή του φαιο-«κόκκινου» μετώπου περί «ψυχροπολεμικού ΝΑΤΟ» και «ειρηνόφιλης Ρωσίας»…


Σε ματαίωση της συμμέτοχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Steadfast Jazz 2013, που έχει εξοργίσει τη Μόσχα και η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Πολωνία οδηγήθηκε τελικά η Ελλάδα, ύστερα από έντονες ρώσικες αντιδράσεις.

Η αντίδραση της Μόσχας κορυφώθηκε ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΑ στην άσκηση “Brilliant Arrow (BAW) 2013” η οποία θεωρήθηκε άσκηση προετοιμασίας για την Steadfast Jazz” με την αποστολή 4 αεροσκαφών F-16.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία από τις 26 Αυγούστου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά αποτέλεσε την γενική πρόβα του εναέριου σκέλους της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ NRF (NATO Reaction Force) δύναμη η οποία θα δοκιμαστεί εντατικά στην Πολωνία τον Νοέμβριο.

Όπως ανέφεραν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρη πηγές της ΠΑ «αρχικά ο προγραμματισμός ήταν να συμμετάσχει η ΠΑ στην Steadfast Jazz» για να προσθέσουν «άλλες όμως προτεραιότητες ήρθαν στο προσκήνιο και έτσι είναι οριστικό η ΠΑ δεν πρόκειται να πάει στην Πολωνία».
Στην άσκηση ήταν πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπα ελληνικά F-16 με ρωσικά Su-27SM3 τα οποία θα μετασταθμεύουν πλέον στην νέα ρωσική αεροπορική βάση Lida στη βόρεια Λευκορωσία.

Η ρωσική αντίδραση εκδηλώθηκε σε διάφορα επίπεδα.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα Βλαντίμιρ Τσικβισβίλι ο οποίος μετέφερε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης του για τη συμμετοχή της ΠΑ σε μια άσκηση η οποία πρόκειται να διεξαχθεί εφαπτόμενη πρακτικά με τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το ίδιο είχε αναφέρει και ο Ρώσος πρεσβευτής στην συνάντηση που είχε και με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών πιέσεων ήταν τελικά η συμμετοχή της ΠΑ να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή δεδομένης και της κατάστασης στην συρία

Σε ότι αφορά την Brilliant Arrow συμμετείχαν συνολικά πάνω από 800 άτομα προσωπικό (ιπτάμενο και μηχανικοί εδάφους) και περίπου 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα από 8 Νατοϊκές χώρες. Η 341 Μοίρα συμμετείχε με κλιμάκιο αποτελούμενο από τέσσερα (4) F-16C/D Block 50 και σαράντα (40) άτομα προσωπικό.

Τι είναι η Steadfast Jazz 2013

Το σημαντικό στοιχείο στην συμμετοχή των μαχητικών της ΠΑ είναι όπως και αναφέρθηκε ότι η Brilliant Arrow αποτελεί ουσιαστικά προετοιμασία για τη συμμετοχή των κρατών που πήραν μέρος σε αυτή, στην άσκηση “Steadfast Jazz 2013” η οποία έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας αποκαλώντας την «ψυχροπολεμική».

Αυτό γιατί το σενάριο της “ Steadfast Jazz” έχει ως κύριο άξονα ένα σενάριο εισβολής της Ρωσίας στην … Πολωνία (!) και την δοκιμασία της δύναμης ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ απέναντι σε αυτή την εισβολή.

Κάποιοι στο ΝΑΤΟ φαίνεται ότι εξακολουθούν να σκέπτονται, ούτε καν με ψυχροπολεμικούς όρους, αλλά με όρους Β’Παγκοσμίου Πολέμου!

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει την οργίλη, όπως προαναφέραμε, αντίδραση της Ρωσίας, είναι πως η “ Steadfast Jazz” εκτός της Πολωνίας πρόκειται να διεξαχθεί στην Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία φθάνοντας δηλαδή στα σύνορα με την Ρωσική Ομοσπονδία!

Στην αναγγελία της ΝΑΤΟϊκής άσκησης ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας της Anatoly Antonovείχε πει: «Δεν μπορώ να αποκρύψω το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά είναι ξαφνιασμένη από τον δηλωμένο στόχο της άσκησης αυτής που περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 της Νατοϊκής συμμαχίας πυροδοτώντας μια απάντηση εναντίον μιας επιθετικής κατά της Πολωνίας. Αυτές οι ασκήσεις είναι στο πνεύμα του ψυχρού πολέμου», συμπλήρωσε ο Ρώσος υφυπουργός.

Σε απάντηση η Ρωσία προς την άσκηση του ΝΑΤΟ διοργανώνει μεταξύ 20 και 26 Σεπτεμβρίου τη μεγάλη άσκηση Zapad 2013 η οποία θα διεξαχθεί στη Λευκορωσία. Η τελευταία συνορεύει τόσο με την Λιθουανία και την Λετονία όσο και με την Πολωνία.

Στο μεταξύ και όπως ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας Πάνω από 2.500 ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς τη Λευκορωσία στο πλαίσιο της Zapad 2013 . Οι ασκήσεις θα εξελιχθούν σε δύο στάδια και θα περιλαμβάνουν και μονάδες «ταχείας αντίδρασης» από τον Οργανισμό για τη Συνθήκη της Συλλογικής (CSTO).

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Βατσεσλάβ Ούσικ, δήλωσε πως η Λευκορωσία θα στείλει 10.400 στρατιώτες για τις ασκήσεις, που θα περιλαμβάνουν επίσης περίπου 60 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 250 οχήματα μάχης.

Η ρωσική αντίδραση όμως στην Steadfast Jazz 2013 στην οποία θα συμμετάσχουν και μαχητικά της ΠΑ δεν σταματά εκεί. Ήδη μαχητικά αεροσκάφη Su-27SM3 έχουν μετασταθμεύσει στην νέα ρωσική αεροπορική βάση Lida στη βόρεια Λευκορωσία με σκοπό την αναχαίτιση μαχητικών του ΝΑΤΟ που ενδέχεται παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας και που θα συμμετέχουν στην Steadfast Jazz.

Έτσι η περίοδος μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 9 Νοεμβρίου (η Steadfast Jazz θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 και 9 Νοεμβρίου) αναμένεται να είναι ιδιαίτερα « καυτή « στην περιοχή της Α. Ευρώπης και η ΠΑ φρόντισε εγκαίρως -και ορθώς- να απουσιάζει από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου