Ανασκάλεμα

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Άκυρο με σφυροδρέπανο και το όνομα της ΟΑΚΚΕ στην κάλπη - Μαύρο σε όλους

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Να μην πέσει κανείς στην παγίδα του ψεύτικου δίπολου «ευρωπαίων» - «αντιευρωπαίων»


Είναι αδύνατο να εξηγήσει κανείς τη στάση των κομμάτων στις διερευνητικές εντολές, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις στο νέο παλάτι των μηχανορραφιών και τελικά στην προσφυγή τους σε νέες εκλογές, αν θεωρεί ότι αυτή αφορά κύρια το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα. Αφορά και αυτό, αλλά κυρίως αφορά τον καλυμμένο πολιτικό πόλεμο που διεξάγουν οι έλληνες ρωσόδουλοι κυβερνήτες ενάντια στην Ευρωζώνη γενικά. Αυτοί έχουν σαν γενικότερο στόχο τους να διασπάσουν και να παραλύσουν την ΕΕ για λογαριασμό του αφεντικού τους. Για να το πετύχουν αυτό διατηρούν την Ελλάδα σε μια κατάσταση ασταμάτητης παραγωγικής αιμορραγίας, ακήρυχτης χρεωκοπίας και διαρκούς πολιτικής κρίσης  ώστε να απειλούν και να εκβιάζουν με χρεωκοπία και πολιτική διάλυση όλη την ΕΕ.

Η στρατηγική τους είναι «μέσα στο ευρώ - ενάντια στο ευρώ». Ο άμεσος στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η έκδοση ευρωομολόγων, που σημαίνει: 1ο δανεισμό και υπερχρέωση-εξάρτηση της ΕΖ από το ρωσοκινεζικό άξονα και 2ο ανάληψη του χρέους των χωρών του Νότου από τις χώρες του Βορρά, πράγμα που χωρίς πολιτική ενότητα της ΕΖ θα οδηγήσει σε καταστροφική όξυνση των διακρατικών αντιθέσεων εντός της ΕΖ και κατ’ επέκταση εντός της ΕΕ. 



Η μεγαλύτερη αντίφαση βρίσκεται στη στάση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


Μόνο ο αρνητικά κεντρικός πολιτικός ρόλος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις μπορεί  να εξηγήσει τη φαινομενική αντιφατικότητα στη στάση των τεσσάρων κομμάτων που πρωταγωνίστησαν στην εβδομάδα των εντολών, προσπαθώντας να σχηματίσουν ή καλύτερα κάνοντας πως προσπαθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση για να κάνουν στο τέλος νέες εκλογές, που από μόνες τους δυναμώνουν στο έπακρο την παραγωγική αποσύνθεση στην Ελλάδα και την πολιτική κρίση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Η πιο μεγάλη και η πιο αποκαλυπτική αντιφατικότητα βρίσκεται στη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμματα φιλοευρωπαϊκά και είχαν κάποιο ίχνος ενστίκτου πολιτικής αυτοσυντήρησης σαν τέτοια, δεν θα δέχονταν να σχηματίσουν κυβέρνηση κι ακόμα περισσότερο να υποστηρίξουν κυβέρνηση με ένα κόμμα το οποίο είναι τόσο καραμπινάτα αντιευρωπαϊκό όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο θεωρεί εθνοπροδοσία τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που τα ίδια μόλις είχαν υπογράψει. Ποιος δεν ξέρει δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι σε πλήρη σύγκρουση με όλες τις πανευρωπαϊκές συνθήκες και αποφάσεις που πάνω τους έχει συγκροτηθεί η ΕΕ και σε σύγκρουση με όλες τις βασικές ενοποιητικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα που ακολουθούν οι χώρες της ΕΕ;

Αλλά τα κόμματα αυτά όχι μόνο δέχτηκαν να στηρίξουν πολιτικά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δήλωσαν αμέσως ότι θέλανε επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου, δηλαδή αθέτησαν τις συμφωνίες που τα ίδια είχαν υπογράψει με την ΕΕ, πράγμα που σήμαινε ότι προσχώρησαν στη θέση των εχθρών τους και καταδίκαζαν τον εαυτό τους σε αυτοταπείνωση και πολιτική μειονεξία απέναντι στους κατηγόρους τους. 

Αυτήν την αλλαγή θέσης την έκαναν στο όνομα του ότι αυτή ήταν η πλειοψηφική θέση του εκλογικού σώματος. Αλίμονο όμως αν τα κόμματα καταργούσαν τις θέσεις τους επειδή τις καταψήφιζε το εκλογικό σώμα. Μόνο οι φασίστες λαϊκιστές πιστεύουν ότι η πλειοψηφική πολιτική άποψη ενός λαού είναι πάντα σωστή.

Τα δημοκρατικά κόμματα όταν οι θέσεις τους καταψηφίζονται από το εκλογικό σώμα απλά αρνούνται να αντιπροσωπεύσουν σε κυβερνητικό επίπεδο αυτό το σώμα και καλούν τα αντίπαλά τους κόμματα να το κάνουν αυτό. Αλλά το ακόμα πιο φαινομενικά παράδοξο, το πιο τερατώδες, στην επιμονή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, για στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του κοινού δήθεν φιλοευρωπαϊσμού και της ανάγκης τάχα για αποφυγή των εκλογών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το κόμμα που οργάνωνε τις φασιστικές αντισυγκεντρώσεις ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και κυνηγούσε, προπηλάκιζε και έδερνε τα πιο φιλοευρωπαϊκά στελέχη του, ενώ έστηνε μαζί με τους κλασσικούς φασίστες τους αποκλεισμούς της Βουλής και τους προπηλακισμούς και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και εκείνων της ΝΔ. Μόνο προδοτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα έδιναν στήριξη και μάλιστα θα πρότειναν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μόνο γι’ αυτό το λόγο.

Η μόνη κυβέρνηση  που θα τους επιτρεπόταν να προτείνουν οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μην κατηγορηθούν ότι γυρεύανε σώνει και καλά νέες εκλογές ήταν αυτή με την αυτοπροσδιοριζόμενη ως σαφώς φιλοευρωπαϊκή ΔΗΜΑΡ. Αλλά αυτή πιο επίμονα και πιο απόλυτα από τα άλλα έβαζε σαν όρο για τη συμμετοχή της στην κοινή «φιλοευρωπαϊκή» κυβέρνηση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη ΔΗΜΑΡ λοιπόν και όχι το ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κατηγορούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σαν τον κύριο υπεύθυνο για τις νέες εκλογές οπότε και τη συνακόλουθη πολιτική και οικονομική ανωμαλία. Επίσης αν αυτά τα τρία κόμματα ήθελαν πρώτα απ όλα μια κυβέρνηση για τη χώρα δεν θα άφηναν κυριολεκτικά στο απυρόβλητο στη διάρκεια των εντολών το ψευτοΚΚΕ και το κόμμα του Καμμένου (ΑΝΕΛ). Αντίθετα θα κατηγορούσαν και αυτά σαν κόμματα του αδιεξόδου και της ανωμαλίας. Τέλος, με καμιά τους ανακοίνωση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατήγγειλαν σαν το άκρο άωτο της πολιτικής ανωμαλίας και σαν ντροπιαστική για τη χώρα την είσοδο των αρχι-αντιευρωπαίων ναζιστών στη Βουλή. Ούτε βέβαια διαφοροποιήθηκαν από την επαίσχυντα κολακευτική στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αρχιναζιστή Μιχαλολιάκο στη συνάντησή τους στο παλάτι. (Δες σχετική ανακοίνωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας  http://www.antinazi.gr/ekloges_ha160512.htm).


Η  μεθοδευμένη συμπληρωματικότητα στη στάση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και του διπρόσωπου ΣΥΡΙΖΑ


Μήπως αυτή η παταγωδώς αντιφατική, δηλαδή οπορτουνιστική  στάση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, σημαίνει ότι είχε κάποια συνέπεια, έστω στην αντιδραστικότητά της, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ;  Όχι βέβαια.  Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνος του ο ορισμός της πιο ξεδιάντροπης διπροσωπίας, καθώς περιλαμβάνει επίτηδες μέσα του όλες τις αντίθετες τάσεις ώστε να μπορεί να ισχυρίζεται σε κάθε στιγμή κάθε πράγμα και ταυτόχρονα το αντίθετό του. Με αυτόν τον τρόπο από τη μια ταλαντεύει τους εχθρούς του και από την άλλη συσπειρώνει πίσω του κάθε δίχως αρχές συντηρητικό μικροαστό, ιδιαίτερα εκείνον που είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να θέλει να είναι εντελώς ασφαλής και ταυτόχρονα να νιώθει εντελώς επαναστάτης.

Ο θεομπαίχτης Τσίπρας με το φίλο του τον Ιερώνυμο
Η βασική αντίφαση, η βασική βρωμιά του ΣΥΡΙΖΑ στο δεκαήμερο των εντολών και των νεο-παλατιανών συσκέψεων ήταν ότι προσαρμόστηκε στο κάλεσμά που του έκαναν για τάχα «φιλοευρωπαϊκή» κυβερνητική ενότητα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας επίτηδες ταυτόχρονα με την επίσημη πολιτική του της «ακύρωσης» και  της «κατάργησης» του μνημόνιου και την πολιτική της «επανεξέτασης» του, που είναι μια άλλη έκφραση για το «επαναδιαπραγμάτευση». Την «επανεξέταση» την πρόβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ βασικά προς την ΕΕ, που είναι  και ο βασικός αποδέκτης της πολιτικής του σε αυτή τη φάση, ενώ την «ακύρωση» την πρόβαλε προς τους ψηφοφόρους του και την «αριστερή» του βάση για να τους καθησυχάσει. Μέρος αυτής της βρώμικης διπλής τακτικής ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά στις διερευνητικές εντολές,  πράγμα που έδειχνε ότι έμπαινε έστω και πιο μακροπρόθεσμα ζήτημα συμμετοχής του σε μια «φιλοευρωπαϊκή» κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη μια μεριά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μπορούν να εξηγηθούν σαν συμπληρωματικές ενός και του ίδιου παιχνιδιού, της ίδιας παράστασης παραπλάνησης της Ευρώπης. Σε αυτήν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παίζουν τώρα το ρόλο του «καλού» φιλοευρωπαϊκού πόλου. Το ψευτοΚΚΕ, οι ναζήδες της «Χρυσής Αυγής»  και, σε μικρότερο βαθμό ο Καμμένος, δεν χρειάζεται να προσποιούνται ιδιαίτερα. Φαίνονται και είναι ο ανοιχτά «κακός», ο καθαρά αντιευρωπαϊκός πόλος. Η απάτη τους έγκειται στο ότι παριστάνουν τους εθνικιστές, ενώ είναι οι πιο σιχαμεροί υποτακτικοί της ρώσικης υπερδύναμης.

Περισσότερο από αυτούς, αλλά λιγότερο από τους εξίσου φανατικούς  αντιευρωπαίους Σαμαρά και Βενιζέλο, πρέπει να προσποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνει μετά τις εκλογές το «κέντρο» ανάμεσα στους «καλούς» και τους «κακούς», και μάλιστα το κέντρο προς τη μεριά των «καλών», δηλαδή το φιλοευρωπαϊκό κέντρο της πολιτικής ζωής. Η ρωσόδουλη στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ παριστάνει ότι είναι σαφώς μέρος των «καλών» φιλοευρωπαίων και ο ειδικός ρόλος της είναι να πείθει την Ευρώπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται, αλλά είναι απαραίτητος σε κάθε φιλοευρωπαϊκή διακυβέρνηση της χώρας, γιατί μόνο αυτός θα είναι τάχα σε θέση να ηρεμεί τον οργισμένο ενάντια στα μέτρα λιτότητας λαό.

Παίζει δηλαδή η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ τον ανάλογο ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη και τη Δύση γενικά ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει  χωρίς το ψευτοΚΚΕ αλλά και τον Καμμένο - ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν με πλήρη δικαιώματα στη Βουλή το ναζιστικό έκτρωμα. (Ήδη το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε στα κανάλια να φιλοξενούν τις ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»). Έτσι δουλεύει το «ρώσικο συνεχές». Οι υποτιθέμενοι πιο φιλοευρωπαίοι και πιο δημοκράτες καλούν στο πάρτυ της δήθεν φιλοευρωπαϊκής εξουσίας  τον πιο κοντινό φίλο τους και τελικά συμμετέχει σε αυτό όλη η ρώσικη φαιο-«κόκκινη» φασιστική συμμορία.

Η παραπάνω φαινομενική διάταξη των πολιτικών δυνάμεων είναι η μόνη που μπορεί να διασπάσει την ΕΕ και κυρίως να δυναμώσει την αντιγερμανική γραμμή μέσα της. Ο κύριος στόχος των διερευνητικών επαφών και νεο-παλατιανών συσκέψεων και κυρίως ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος συγκλονισμός που ακολούθησε την κήρυξη νέων εκλογών ήταν να σερβίρουν οι ρωσόδουλοι προβοκάτορες που κυβερνούν τη χώρα μας σαν φιλοευρωπαϊκή την πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου για επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου και τους ίδιους σαν τους καταλληλότερους επαναδιαπραγματευτές για την ΕΖ, μιας και αυτοί θα είναι ενδοτικότεροι, ηπιότεροι του πολύ σκληρότερου επαναδιαπραγματευτή που είναι ο Τσίπρας και των εχθρών κάθε διαπραγμάτευσης που είναι οι ψευτοΚΚΕ-Καμμένος-ναζί.

Αν δηλαδή δεν υπήρχε ένα ακόμα σκληρότερο αντιευρωπαϊκό μέτωπο σαν αυτό των ψευτοΚΚΕ-Καμμένου-ναζί, που θα έκανε τον Τσίπρα  να φαίνεται σαν ένας κάπως στρυφνός φιλοοευρωπαϊστής ο οποίος όμως θα μπορεί να συγκρατεί τον δήθεν επαναστατημένο λαό, δεν θα έβλεπε κανείς στην ΕΕ με συμπάθεια τους Σαμαρά – Βενιζέλο. Όμως κάθε επαναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου είναι στην ουσία άρνηση του κύρους των συμφωνιών που υπογράφει συλλογικά η ΕΖ με κάθε μέλος της, είναι άρνηση του κύρους ειδικά της Γερμανίας που ηγείται οικονομικά της ΕΖ και γι’ αυτό στην ουσία της η επαναδιαπραγμάτευση είναι η πιο βασική μέθοδος απομόνωσης της Γερμανίας και διάσπασης της Ευρωζώνης.

Ήδη εδώ και δύο χρόνια κάθε μνημόνιο και κάθε δανειακή σύμβαση αμφισβητείται διαρκώς από την Ελλάδα και καινούργιες εκδοχές του υπογράφονται. Το ότι αυτές είναι αμφισβητήσεις και απορρίψεις του κάθε προηγούμενου μνημόνιου δεν φαίνεται τόσο καθαρά, γιατί τα νέα μνημόνια είναι όλο και πιο δυσμενή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Όμως είναι όλο και πιο δυσμενείς και για τους ευρωπαίους πιστωτές  που έχουν αρχίσει μαζικά να χάνουν τα λεφτά τους οπότε η Ευρώπη αιμορραγεί και το χρέος του Νότου της Ευρωζώνης δυναμώνει αλλά και η ίδια η ΕΖ, ειδικά ο Νότος της, σαπίζει μέσα στην οικονομική αναξιοπιστία ενώ και οι πολιτικές αντιθέσεις Βορρά-Νότου οξύνονται όπως ακριβώς θέλει η Ρωσία.


Η μετά την 6η του Μάη πολιτική σοδειά των ρωσόδουλων


Ήδη η πολιτική σοδειά από αυτή τη μετά 6ης του Μάη διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι μεγάλη. Ξαφνικά όχι μόνο ο περσινός διασπαστής της ΕΕ Σαμαράς έχει γίνει τώρα η μεγαλύτερη ελπίδα της Δύσης σαν το τελευταίο ανάχωμα στον Τσίπρα, αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας έχει αναδειχθεί σε μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, σε έναν «χαρισματικό» όπως τον λένε πολιτικό παίχτη διεθνούς εμβέλειας αφού αψηφά και στριμώχνει την καγκελάριο της Γερμανίας. Έτσι τον εμφανίζει ιδιαίτερα ο φιλικός των Κλίντον-Ομπάμα  τύπος των ΗΠΑ με πρώτους και καλύτερους τους Τάιμς της Νέας Υόρκης.  Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του εκεί (19/5) ο Τσίπρας καμαρώνει και ο ίδιος σαν παίχτης του «πολιτικού πόκερ» σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως τον θέλει να είναι η συντάκτης του σχετικού άρθρου.

Βέβαια δεν στριμώχνει ο Τσίπρας την Μέρκελ, τη στριμώχνει η καλύτερη διπλωματική μηχανή της παγκόσμιας ιστορίας, η ρώσικη- καγκεμπίτικη μηχανή μέσω πρακτόρων ή φίλων και συμμάχων της που μπορεί να είναι ανώτατα γραφειοκρατικά στελέχη της ΕΕ, ή παγκόσμια χρηματιστηριακά στελέχη και ειδικοί, ή ακόμα και πρωθυπουργοί μεγάλων χωρών, σύμφωνα με την παράδοση της τσαρικής διπλωματίας.  Είναι δηλαδή οι διάφοροι Ομπάμα, Κάμερον, Μόντι, Ρεν, Γιουνκέρ,  Ρομπάι, Νταλλάρα, Ρέγκλιγκ (του EFSF) και άλλοι -τουλάχιστον αντικειμενικά σύμμαχοι όπως ο Ολάντ- που,  σε συνεργασία με τους Πούτιν-Μεντβέντεφ, καθοδηγούν σήμερα τα πανίσχυρα κρατικά και διακρατικά (π.χ. G8) πολιτικά σώματα που εκπροσωπούν, στη βάση υπαρκτών αντιθέσεων, ενάντια στη Γερμανία των Μέρκελ - Σόιμπλε.

Αυτή είναι η Γερμανία του πανίσχυρου τεχνολογικά βιομηχανικού εξαγωγικού της μονοπώλιου που, παρά την πολιτική στενομυαλιά του, μετά την πτώση του Σαρκοζί είναι η καρδιά και το μεγαλύτερο οχυρό της Ενωμένης Ευρώπης.

Το μόνο καλό στην υπόθεση αυτή είναι ότι όσο περισσότερες υπερφυσικές  δυνατότητες του αποδίδουν του νάρκισσου Τσίπρα οι παρακμασμένοι δυτικοί μονοπωλιστές, τόσο περισσότερο αυτός φουσκώνει και τόσο περισσότερο κινδυνεύει  να απογειωθεί και να εκτεθεί εκθέτοντας και το κόμμα του που τα μικροαστικά στελέχη του είναι επίσης επιρρεπή στην απογείωση.  Ήδη ο Τσίπρας έχει γίνει αρκετά πιο εριστικός, πιο αυταρχικός και πιο υπερόπτης από όσο του επιτρέπει το δικό του βάρος σαν μικρομεσαίου υπαλλήλου μιας υπερδύναμης και άρχισε να παριστάνει τον Ναπολέοντα και μέσα στη Γαλλία.

Βέβαια όχι μόνο σαν διεθνή πρόσωπα αλλά ούτε καν σαν έλληνες κομματάρχες δεν θα μπορούσαν να σταθούν οι Τσίπρες και οι Σαμαράδες αν δεν τους διόριζαν και δεν τους κρατούσαν στις θέσεις τους άλλοι συνάδελφοί τους αρχαιότεροι υπάλληλοι της ρώσικης υπερδύναμης όπως είναι οι  Αλαβάνοι, οι Παπούλιες, οι Παπαρήγες, οι Γ. Παπανδρέου κλπ. Από αυτούς τους υπαλλήλους οι καλύτεροι στο ρόλο τους είναι εκείνοι που είναι σεμνοί, δηλαδή εκείνοι που έχουν συνείδηση του πραγματικού όγκου τους, οπότε δεν δημιουργούν προσωπικές αντιπάθειες, καθησυχάζουν τα θύματά τους και είναι έτοιμοι για κάθε αυτοταπείνωση και κάθε αυτοκαταστροφή για χάρη του υψηλού αφεντικού τους.

Ο μακράν καλύτερος σε αυτό το ρόλο ήταν ο Γ. Παπανδρέου που, σαν άξιος μαθητής του πατέρα του, κατέστρεψε εντελώς την Ελλάδα και αρρώστησε βαριά την ΕΖ, προσποιούμενος για δυόμισι ολόκληρα κρίσιμα χρόνια ότι ήταν ο πιο ασήμαντος δούλος της.

Τώρα αυτό το ρόλο του ισχυρού «φιλοευρωπαίου» τον έχει αναλάβει κατά κάποιον τρόπο ο Σαμαράς, ενώ ο Τσίπρας ανέλαβε τον προηγούμενο ρόλο του Σαμαρά, δηλαδή το ρόλο της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» απέναντι στο φιλομνημονιακό στρατόπεδο. Λέμε «κατά κάποιον τρόπο» γιατί όλη η Ελλάδα και όλη η Δύση έχουν μετατοπιστεί τώρα πιο αντιγερμανικά και ασκούν τώρα άμεσα ή έμμεσα πίεση στη Γερμανία για ειδική στήριξη με νέα αναπτυξιακά κονδύλια στην Ελλάδα και κυρίως για έκδοση ευρωομολόγων, που είναι απαραίτητα τάχα για να σβήσουν την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πυρκαγιά που μπορεί να ανάψει η έξοδος μιας τσιπρο-κρατούμενης Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτό φάνηκε καθαρά στην τελευταία σύνοδο των G8 όπου ο Μεντβέντεφ και ο Ομπάμα  στήσανε με τη βοήθεια του Ολάντ ένα γεύμα με έδεσμα τη Μέρκελ. Αυτήν ουσιαστικά την απομόνωσαν βάζοντας σε πρώτο παγκόσμιο πλάνο το ζήτημα της Ελλάδας σαν ζήτημα τάχα μειωμένης έμφασης στην ανάπτυξη, από την πλευρά της Γερμανίας, και εμμονής της στις πολιτικές περιορισμού του χρέους. Οι Έλληνες σαμποταριστές, με τη βοήθεια των Ρώσων πατρώνων τους και χάρη στο σάπισμα της πολιτικής και οικονομικής σκέψης του δυτικού μονοπωλιακού-χρηματιστικού κεφάλαιου (καθώς και χάρη στη δουλικότητα του ελληνικού παραγωγικού κεφάλαιου απέναντι στην ανατολική πολιτική εξουσία), έχουν καταφέρει  να κρύψουν από τη Δύση ότι η ελληνική καταστροφική μείωση της παραγωγής οφείλεται στο εσωτερικό παραγωγικό σαμποτάζ και την αποδίδουν στα μνημόνια της λιτότητας που επιβάλει στην Ελλάδα η Γερμανία.


Η ωμότητα των εκβιαστών προκαλεί πάντως έντονες αντιστάσεις στην ΕΖ


Αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη έχει τελειώσει και ότι οι ρωσόφιλοι έχουν κιόλας διασπάσει την ΕΕ και έχουν αποσπάσει από αυτήν τον εξωτερικό υπερδανεισμό της κυρίως με τη μορφή των ευρωομολόγων οπότε και την εξάρτησή της από τον ανατολικό άξονα των δανειστών Ρωσίας-Κίνας-Βραζιλίας.

Άλλωστε η κάθε φορά προώθηση των διεθνών θέσεων των Ρώσων σοσιαλιμπεριαλιστών απέναντι στην ΕΕ έρχεται με το βαρύ πολιτικό και διπλωματικό τίμημα οι Έλληνες πράκτορές τους να γίνονται όλο και πιο μισητοί και στις κυβερνήσεις και στους λαούς της ΕΕ. Ιδιαίτερα από την άνοδο του Τσίπρα και μετά έγιναν για πρώτη φορά αντιληπτοί σαν ωμοί εκβιαστές. Αυτό όχι μόνο γιατί ο Τσίπρας προβάλλει πια ανοιχτά σαν επιχείρημα του ότι μπορεί να ποδοπατήσει εντελώς το μνημόνιο επειδή η ΕΖ δεν θα τολμήσει να κόψει το δανεισμό στην Ελλάδα για να μην χρεοκοπήσει και η ίδια, αλλά γιατί όλη η εσωτερική πολιτική διαμάχη διεξάγεται γύρω από αυτόν τον εκβιασμό.

Δηλαδή ο μεν ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η ΕΖ θα υποκύψει στον εκβιασμό σε όσο εύρος και αν αναιρεθεί το μνημόνιο, ενώ οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λένε ότι ο εκβιασμός θα πιάσει μόνο αν η αναίρεση, δηλαδή η αναδιαπραγμάτευση του μνημόνιου πάει μέχρι ενός σημείου τέτοιου ώστε να μην μας διώξει η ΕΖ. Αυτή όμως η συμπεριφορά έχει σαν αποτέλεσμα ότι και οι εμφανιζόμενοι ως «καλοί» φιλοευρωπαίοι να έχουν πια γίνει σε αρκετούς αρκετά ύποπτοι σαν εκβιαστές. Αν δεν υπήρχε ο Ολάντ, που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα φανατικός όσο και δόλιος προστάτης τους, αυτοί θα είχαν αποκαλυφθεί εντελώς. Βέβαια αν δεν υπήρχε ο Ολάντ, δεν θα έβαζαν την αναδιαπραγμάτευση έτσι όπως την βάζουν και ίσως δεν θα αποτολμούσαν καν νέες εκλογές αποσταθεροποιώντας όλη την Ευρώπη.

Νομίζουμε ότι λόγω της ευρύτερης συνειδητοποίησης αυτού του γεγονότος σημειώθηκε για πρώτη φορά μια μίνι εξέγερση ενάντια στους εκβιαστές στη συνεδρίαση του τελευταίου Γιούρογκρουπ στις 15 του Μάη. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της μίνι εξέγερσης ήταν ότι πρωτοστάτησαν σε αυτήν δύο χώρες του ευρωπαϊκού οικονομικού Νότου, που βρίσκονται επίσης σε διαδικασία διάσωσης και κάτω από το βάρος δανειακών συμβάσεων λιτότητας: η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Οι προβοκάτορες περίμεναν ότι αυτοί θα ήταν με την Ελλάδα για να ελαφρύνουν όπως και εκείνη τους όρους δανεισμού τους. Όμως αυτοί στράφηκαν εναντίον της, γιατί η Ελλάδα ποδοπατώντας τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφει και ακολουθώντας πολιτική αποανάπτυξης, κάνει και τις ίδιες αναξιόπιστες στα μάτια των διεθνών πιστωτών, με αποτέλεσμα να αυξάνει τα επιτόκια δανεισμού τους και να καθυστερεί την έξοδό τους στις αγορές χρήματος.

Στην ουσία η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ακύρωσαν με τη στάση τους στο τελευταίο Γιούρογκρουπ το πιο βασικό επιχείρημα των Ελλήνων προβοκατόρων και των Ρώσων πατρώνων τους, που δυστυχώς έχει πιάσει πλέον στις πιο πολλές χώρες της Δύσης, ότι πρέπει η ΕΖ να στηρίζει πάντα την Ελλάδα, παρά την ασυνέπειά της, για να μην επεκταθεί η πιστωτική κρίση στον ευρωπαϊκό Νότο. Πρόκειται στο βάθος για το επιχείρημα ότι η Ελλάδα καταρρέει και συντρίβεται οικονομικά κύρια λόγω της πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές της, οπότε ή πρέπει να της μειωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις είτε, έστω να της δοθούν νέα κεφάλαια για ανάπτυξη. Έχουμε αποδείξει ότι η πολιτική της λιτότητας και γενικότερα κάθε πολιτική υποτίμησης του νομίσματος είτε εξωτερική (όπως γίνεται σε χώρες με δικό τους νόμισμα που το υποτιμάνε και έτσι αυτόματα υποτιμιέται η αξία της εργατικής δύναμής τους) είτε εσωτερική (όπως γίνεται στην Ελλάδα όπου το νόμισμά της δεν μπορεί να υποτιμηθεί οπότε μειώνεται βίαια, δηλαδή νομικοπολιτικά, η τιμή της εργατικής δύναμης) δεν φέρνει από μόνη της τη χρεωκοπία.

Γιατί ναι μεν η υποτίμηση της εργατικής δύναμης χτυπάει τον εργαζόμενο λαό και τη φτωχολογιά, ναι μεν δυναμώνει την κοινωνική ανισότητα και σε μια πρώτη φάση λόγω μείωσης της κατανάλωσης των λαϊκών μαζών χτυπάει τους παραγωγικούς κλάδους που είναι δεμένοι αποκλειστικά με την εσωτερική αγορά, όμως αυξάνει τις εξαγωγές και μειώνει το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών το οποίο βρίσκεται στη βάση κάθε εξωτερικής υπερχρέωσης μιας χώρας.

Από την αντισαμποταριστική πάλη του Βοτανικού
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν η πολιτική λιτότητας από μόνη της να συνεχίζει να αυξάνει καταρρακτωδώς το δημόσιο χρέος και να διατηρεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και ακόμα περισσότερο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, όπως συμβαίνει στη χώρα μας. Η μόνη εξήγηση γι’ αυτό το φαινόμενο είναι το συνεχιζόμενο επί πολλά χρόνια, και μάλιστα το κλιμακούμενο με την κατάλληλη ελληνική εφαρμογή του μνημονίου παραγωγικό σαμποτάζ, ιδιαίτερα το βιομηχανικό.

Μάλιστα διαπιστώνουμε τελευταία ότι οι διακομματικοί προβοκάτορες δυναμώνουν  και το γενικότερο οικονομικό σαμποτάζ, ακόμα και το δημοσιονομικό, για να φέρνουν πιο κοντά την απειλή της ελληνικής χρεωκοπίας στην ΕΖ.  Έτσι καθυστερούν με κάθε τρόπο ακόμα και την είσπραξη των κρατικών εσόδων (π.χ. μη αποστολή εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ, καθυστέρηση υποβολής φορολογικών δηλώσεων κλπ.),  χώρια που τρομοκρατούν όσο μπορούν, ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, τους  καταθέτες για να στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό ώστε από την Ελλάδα να εξαπλώνεται σε όλη την ΕΕ ένας τρόμος για μαζική απόσυρση των καταθέσεων και για τραπεζικές χρεωκοπίες, πράγμα που δυναμώνει τις πιέσεις για έκδοση ευρωομολόγων.

Η οργή μέσα στο Γιούρογκρουπ ενάντια στους δικούς μας προβοκάτορες εκδηλώθηκε -παρά τη σχετική απομόνωση της Γερμανίας στο ζήτημα της κεφαλαιακής ενίσχυσης του ευρωπαϊκού Νότου, και της Ελλάδας, με πρόσθετα κεφάλαια- με το ότι όλες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει  να τηρήσει απαρέγκλιτα τη δανειακή της σύμβαση με την ΕΖ. Αυτή η συμφωνία άρχισε να κάνει νερά στη συνάντηση κορυφής της 24 του Μάη, οπότε ο Ολάντ ξεκίνησε την επίθεση του στη Γερμανία για τα ευρωομόλογα, σπάζοντας το γαλλογερμανικό άξονα. Εκεί «Γάλλοι επίσημοι υπαινίχθηκαν ότι πρέπει να υπάρξει κάποια ελαστικότητα σχετικά με το πόσος χρόνος θα δοθεί στην Ελλάδα για την ικανοποίηση των δημοσιονομικών στόχων της». (Financial Times, 23/5). Αυτό σημαίνει μια πρώτη μικρή αναθεώρηση και μη «απαρέγκλιτη» εφαρμογή του μνημονίου.


Να τελειώνουμε με το βρώμικο αποπνικτικό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο που βάζουν οι ζητιάνοι κυβερνήτες


Στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν χρειάζεται δωρεάν κεφάλαια για να αναπτυχθεί, πράγμα που θα ήταν χρήσιμο για άλλες χώρες της ΕΖ σαν την Ισπανία και την Ιταλία, που πάσχουν σήμερα από εξωτερική πιστωτική πίεση. Η Ελλάδα χρειάζεται απλά να μην απορρίπτει τις επενδύσεις, και αυτό μπορεί να συμβεί με μια πολιτική προϋπόθεση: να πέσουν από την εξουσία οι σαμποταριστές. Με αυτήν την έννοια η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, όσο είναι οι σαμποταριστές στην εξουσία. Αυτοί όσα περισσότερα λεφτά παίρνουνε από τους δανειστές τόσο πιο θρασείς γίνονται, τόσο πιο πολύ μένουν στην εξουσία, τόσο πιο πολύ τσακίζουν την παραγωγή, τόσο πιο πολύ αυξάνουν το ελληνικό χρέος και την πείνα του λαού, τόσο μεγαλύτερα κανόνια βαράνε στη συνέχεια και επαχθέστερα μνημόνια υπογράφουν, οπότε τόσο  πιο αφερέγγυο κάνουν τον ευρωπαϊκό Νότο και όλη την ΕΕ, και τόσο πιο πολύ υπερχρεώνουν και αποσαθρώνουν την Ευρώπη.

Από αυτήν την άποψη η στάση των Βενιζέλο - Σαμαράδων δεν διαφέρει από εκείνη του Τσίπρα. Είναι όλοι τους εξίσου μεγάλοι εκβιαστές και ο ένας τους βοηθάει τον άλλο όπως εξηγήσαμε στην αρχή και διαφέρουν μόνο στην ξεδιαντροπιά και στην υπουλία. Έτσι ο θρασύς Τσίπρας εκβιάζει τη ΕΖ ωμά, λέγοντας ότι αν δεν δώσει νέα λεφτά στην Ελλάδα  αυτή θα κηρύξει χρεωκοπία, οπότε θα ακολουθήσει ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό ολοκαύτωμα. Ο «φιλοευρωπαίος» Βενιζέλος ισχυρίστηκε στις 21 του Μάη ότι με το που υπέγραψε την τελευταία δανειακή  σύμβαση η Ελλάδα, γλίτωσε 100 δις από το χρέος με το PSI και επίσης τσέπωσε περίπου 70 δις ρευστό. Έτσι, καυχήθηκε, τώρα που είναι να υλοποιήσει η Ελλάδα τις πιο επώδυνες δεσμεύσεις της σύμφωνα με το μνημόνιο, μπορεί από ασφαλέστερη θέση να αλλάξει αυτό το μνημόνιο υπέρ της. Μια τέτοια μπαμπεσιά, που ακόμα και αν γίνει δεκτή από την ΕΖ  θα ελαφρύνει για λίγο μόνο την Ελλάδα, θα την καταδικάσει στη συνέχεια να μην τη δανείζει κανείς στον αιώνα τον άπαντα. Αυτή την μπαμπεσιά, αυτά τα καθάρματα την ονομάζουν «εθνική πολιτική της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους».

Τι να κάνουμε λοιπόν εμείς σαν λαός;

Να αποδεχόμαστε τα κάθε φορά πιο άγρια -λόγω σαμποτάζ- μνημόνια που υπογράφουν οι  «μετριοπαθείς» εκβιαστές κυβερνήτες μας για να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στους  εταίρους της, με αποτέλεσμα όμως οι απατεώνες να παίρνουν νέα δανεικά και να επιβιώνει μόνο για λίγο η χώρα, αλλά μετά να αιμορραγεί και αυτή και όλη η ΕΕ; 

Ή να μην αποδεχόμαστε ποτέ και καθόλου τα μνημόνια που υπογράφουν οι  «μετριοπαθείς» εκβιαστές και έτσι να γινόμαστε σύμμαχοι της  «αριστεράς» των εκβιαστών τύπου Τσίπρα ή των «ανένδοτων» εκβιαστών-μπαταχτσήδων τύπου Παπαρήγα – Καμμένου - «Χρυσής Αυγής»;

Σε αυτό το πνιγηρό δίλημμα απαντήσαμε εδώ και ένα χρόνο, αντιμετωπίζοντας τα πράγματα κατ’ αρχήν με την πλατιά ματιά των διεθνιστών που βλέπουν την ευτυχία του λαού τους να είναι δεμένη άρρηκτα με την ευτυχία των άλλων λαών. Έτσι είπαμε ότι δεν πρέπει κατ’ αρχήν η ΕΖ να υπογράφει δανειακές συμβάσεις με τους παλιανθρώπους εκβιαστές και μπαταχτσήδες κυβερνήτες μας, κρατώντας τους μέσα στο ευρώ και για τον ίδιο λόγο ούτε ο ελληνικός λαός πρέπει να υποστηρίζει τέτοιες συμφωνίες.

Το να δανείζει κανείς στους Έλληνες κυβερνήτες για να τους διατηρεί μέσα στο Ευρώ τρέμοντας μήπως και φύγουν από αυτό είναι χειρότερο από το να δανείζει σε πρεζόνια ή σε χαρτοπαίχτες.

Είναι σαν να δανείζει σε συμμορίες Ινδών ζητιάνων. Αυτοί είναι γνωστοί για το ότι παραμορφώνουν  φρικτά  τα άκρα των μικρών παιδιών θυμάτων τους, που τα κάνουν εντελώς ανάπηρα, και μετά τα περιφέρουν για να εισπράττουν ελεημοσύνες.  Μάλιστα οι διακομματικοί έλληνες σαμποταριστές που παραμορφώνουν και καταστρέφουν την Ελλάδα και μετά ζητάνε δανεικά κι αγύριστα δεν είναι απλοί Ινδοί ζητιάνοι. Είναι θρασείς Ινδοί ζητιάνοι που επιτίθενται σε όσους δεν τους δίνουν λεφτά και μάλιστα τους ενοχοποιούν για την παραμόρφωση που οι ίδιοι προκάλεσαν στα παιδιά τους, και κυρίως τους εκβιάζουν ότι  τα ίδια θα πάθουν και τα δικά τους παιδιά, δηλαδή οι δικές τους χώρες, αν δεν δώσουν κι άλλα λεφτά στην Ελλάδα. Και για να έρθουμε στη συγκεκριμένη μας περίπτωση αυτός ο εκβιασμός πιάνει επειδή αυτοί που ζητάνε ελεημοσύνη και αυτοί που τη δίνουν ανήκουν στην ίδια οικογένεια, την οικογένεια του ευρώ.


Για να πάψει η συμμορία των κυβερνητών μας - ζητιάνων να βασανίζει Ελλάδα και ΕΕ: Έξω από το ευρώ σε ενότητα με την ΕΕ


Γι αυτό το λόγο η ΟΑΚΚΕ έχει διατυπώσει τη θέση ότι όρος για την ανάκαμψη και τη σωτηρία της Ελλάδας αλλά και για τη σωτηρία όλης της ΕΖ είναι η διακοπή κάθε σχέσης «αναγκαστικής ελεημοσύνης» Ελλάδας – ΕΖ που σημαίνει πάνω απ’ όλα το να μην μπορεί να εκβιάζει η πρώτη τη δεύτερη. Για να γίνει αυτό πρέπει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ, κι αυτό μέσα από μια όσο γίνεται πιο φιλική διαδικασία και όχι μόνιμα, αλλά για όσο διάστημα θα χρειαστεί η χώρα μας να πατήσει στα πόδια της νικώντας τις παραμορφώσεις που της προκάλεσαν οι τερατώδεις πράκτορες κυβερνήτες της.

Αυτή η προσωρινή έξοδος είναι η βασική προϋπόθεση για να πάψει η συμμορία των κυβερνητών μας - ζητιάνων να παραμορφώνει και να βασανίζει το λαό μας και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Σήμερα στην Ελλάδα κυριαρχεί συντριπτικά η πολιτική της «πάση θυσία παραμονής εντός του ευρώ - ενάντια στο ευρώ».

Γι’ αυτό την πρακτική πρωτοβουλία της εξόδου από το ευρώ μπορούν να  την πάρουν μόνο οι πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θα βάλουν την πολιτική ενότητα αλλά και την αξιοπρέπεια των χωρών της ΕΕ πάνω από τους χρηματιστηριακούς εκβιασμούς των ρωσόφιλων, που σε όλο τον κόσμο λένε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ισοδυναμεί με τη συντέλεια του κόσμου. 

Για να μην αδυνατίσει πολιτικά και ηθικά την ΕΖ και την ΕΕ, αυτή η διαδικασία εξόδου πρέπει να κερδίσει τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΖ θα πρέπει να διαθέσει τα μεγάλα κεφάλαια  που χρειάζονται για την ομαλή μετάβαση της χώρας μας στο νέο νόμισμα, κυρίως να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα και το εξωτερικό εμπόριο της για τη μεταβατική περίοδο. Αυτά τα κεφάλαια είναι πέρα από εκείνα που χρειάζονται  για  να υψώσει η ΕΖ ένα ισχυρό χρηματικό τείχος που θα προστατέψει τις πιο ευάλωτες χώρες του Νότου από τις πιέσεις αυθόρμητες ή συνειδητές των παγκόσμιων αγορών χρήματος, ιδιαίτερα αν οι ρωσόδουλοι απαντήσουν στην πρόταση της  ΕZ για φιλική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με μια άτακτη ελληνική χρεωκοπία, αν δηλαδή η συμμορία επιχειρήσει να σκοτώσει τον ελληνικό λαό για να εκδικηθεί την Ευρώπη διαλύοντάς την.

Όμως όλες αυτές οι μεταβατικές διευκολύνσεις πρέπει να ανακοινωθούν μια κι έξω από τα πριν και τα αντίστοιχα σημαντικά κεφάλαια να είναι δεσμευμένα υπέρ του ελληνικού κράτους, για να μην συνεχίζεται μια διελκυστίνδα όξυνσης όπου η ΕΖ να εμφανίζεται όπως τώρα σαν από τα έξω κυβερνήτης, σαν ένα είδος νεοαποικιοκράτη στα μάτια του ελληνικού και των άλλων ευρωπαϊκών λαών.

Μια κυρία που διακρίθηκε στο σαμποτάζ: η
συνασπισμαία υπουργός του παπατζή Μπιρμπίλη
Εννοείται οι σαμποτέρ θα χτυπήσουν λυσσασμένα κάθε τέτοια μετάβαση και θα σπαταλήσουν όσα κεφάλαια και αν τους δοθούν από την ΕΖ. Όμως αυτά δεν θα πηγαίνουν πια στο άπατο και ένοχο πιθάρι των δανειακών συμβάσεων, ενώ για πρώτη φορά οι ευρωπαϊκοί λαοί και ο ελληνικός λαός θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν συνείδηση του πραγματικού ελληνικού πολιτικο-οικονομικού προβλήματος απογυμνωμένου από  τους μύθους που πλέκουν γύρω του από πρόθεση ή από παρακμή οι ανατολικοί και οι δυτικοί κρατικομονοπωλιστές πολιτικοί και οικονομολόγοι. Κυρίως, θα πεθάνει η βρώμικη θεωρία ότι η χαμηλή ζήτηση που προκαλούν τάχα τα μνημόνια φέρνουν την καταστροφή της ελληνικής παραγωγής και όχι ότι αυτή η τελευταία φέρνει τα μνημόνια.

Καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω ότι η έξοδος από το ευρώ που προτείνει η ΟΑΚΚΕ δεν έχει καμιά σχέση με το πέρασμα στη δραχμή που απαιτούν οι ρωσόδουλοι φασίστες και ο Πούτιν ο ίδιος (που με το γνωστό καταμερισμό ρόλων έχει αναθέσει στον δήθεν δυτικόφιλο Μεντβέντεφ να προωθεί την τακτική πολιτική γραμμή του «εντός του ευρώ- ενάντια στο ευρώ», ενώ ο ίδιος έχει αναλάβει τη στρατηγική πολιτική γραμμή του περάσματος στην αντιευρωπαϊκή δραχμή που θα είναι στην ουσία ένα κομμάτι από το ρούβλι).

Η βασική διαφορά του δικού μας «εκτός του ευρώ» από το «εκτός του ευρώ» των ρωσόδουλων είναι ότι αυτό εδώ σημαίνει μονομερείς ενέργειες, άρνηση της ύπαρξης του χρέους και πολιτική ρήξη με την ΕΖ και την ΕΕ, ενώ το δικό μας σημαίνει συνεννόηση με την ΕΖ, παραμονή στην ΕΕ και ταυτόχρονα πάλη μέσα στην ΕΕ για τη στήριξη της χώρας στις δυνάμεις της. Από καθαρά οικονομική άποψη το «εκτός ευρώ» από το «εντός του ευρώ» σηματοδοτεί κυρίως μια διαφορά νομισματικής πολιτικής για μια υπερχρεωμένη χώρα.

Μόνο η πρακτική πολιτική διάσταση δίνει τη θεμελιακή διαφορά ανάμεσα στις δύο θέσεις σήμερα. Από αυτή την άποψη, αυτοί οι ψευτοευρωπαίοι που τρομοκρατούν τον κόσμο ότι η όποια έξοδος από το ευρώ είναι η συντέλεια του κόσμου είναι μεγάλοι υποκριτές αφού οι ίδιοι βάλανε τη χώρα στο Ευρώ πλαστογραφώντας τα οικονομικά στοιχεία της και εξαπατώντας τους εταίρους τους.

Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι σε πρώτο πλάνο το «ενότητα ή σύγκρουση με την Ενωμένη Ευρώπη» και βαθύτερα ακόμα το «ανάπτυξη και εθνική ανεξαρτησία ή σαμποτάζ και εθνική υποτέλεια».

Ενότητα και αυτονομία, αυτή είναι η συνταγή κάθε υγιούς συνεταιρισμού προσώπων, λαών και κρατών. Στην ΕΖ πρέπει να είναι ενταγμένη μια βαθιά μέσα της ανεξάρτητη και με αυτοπεποίθηση Ελλάδα, αλλιώς καλύτερα να μην είναι καθόλου. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναμπεί στην ΕΖ μόνο αφού πατήσει στα πόδια της και αφού περάσει από μια διαδικασία κάθαρσης, πολιτικής και ιδεολογικής, από τον υπόκοσμο που την κυβερνάει.


Όχι στα ψευτοδιλήμματα της 17ης του Ιούνη. Ούτε με τους «φιλοευρωπαίους» - Ούτε με τους αντιευρωπαίους εκβιαστές και μπαταχτσήδες


Από το ιστολόγιο Φιλελεύθερη Κρήτη: Η ολοκλήρωση του
βήματος του λαού στις 17 Ιουνίου
Υποθέτουμε ότι μπορεί κανείς μετά από όλα τα παραπάνω να συμπεράνει ότι δεν πρέπει να μπει στο σημερινό βασικό ανύπαρκτο δίλημμα διακυβέρνησης που βάζουν οι εκβιαστές κυβερνήτες στις επερχόμενες εκλογές: με τους «ευρωπαίους» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή με τους  «μισοευρωπαίους» ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους ανοιχτούς αντιευρωπαίους πίσω του (ψευτοΚΚΕ-Καμμένος-ναζί) ή αλλιώς «με το ευρώ ή τη δραχμή»;;


Μετά την εξευτελιστική προσχώρηση της Μπακογιάννη στη σαμαρική ΝΔ και την ακόμα πιο εξευτελιστική υποταγή της έτσι κι αλλιώς φιλο-κρατικοολιγαρχικής «Δράσης» του Μάνου στο ρωσόφιλο φασίστα Τζήμερο, δεν υπάρχουν σήμερα φιλοευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις σε ηγετικό επίπεδο διακυβέρνησης και γι’ αυτό δεν υπάρχει ουσιαστικό εκλογικό δίλημμα. Όπως είπαμε, σήμερα υπάρχει ένα αλληλοσυμπληρούμενο συνεχές που καταστρέφει συντονισμένα την Ελλάδα με τον ίδιο ζήλο που εκβιάζει την ΕΕ.

Χωρίς ισχυρούς Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη να ταλαντεύουν την ΕΖ, ο Τσίπρας και από πίσω του οι Παπαρήγα-Καμμένος-ναζί,  δεν θα αποτελούν διασπαστική αιχμή ενάντια στην ΕΖ. Από την άλλη, χωρίς Παπαρήγα-Καμμένο-ναζί  πίσω από έναν επίσης ισχυρό Τσίπρα, που θα πιέζουν τους Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, οι τελευταίοι δεν θα έχουν αρκετή συσσωρευμένη αντιευρωπαϊκή ενέργεια για να είναι αποτελεσματικοί εκβιαστές-διασπαστές της ΕΖ.

Και επειδή αρκετοί πραγματικά φιλοευρωπαίοι δημοκράτες,  που δικαίως μισούν τον Τσίπρα και τους άλλους, θα πάνε στους Σαμαρά-Βενιζέλο για σωτηρία, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μια σχετική ισχυροποίηση των Σαμαρά-Βενιζέλου στις 17 του Ιούνη θα δημιουργήσει μεγαλύτερες αυταπάτες στην ΕΖ και θα ενισχύσει περισσότερο το ρωσόφιλο «άξονα του ευρωομολόγου» από όσο θα κάνει μια ισχυροποίηση του  Τσίπρα, που ήδη πολλά μάτια έχει ανοίξει στην Ευρώπη.

Νέο ΠΑΣΟΚ κνιτορώσικης κατασκευής
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η νέα σαμαρική ΝΔ και περισσότερο το συντετριμμένο νέο βενιζελικό ΠΑΣΟΚ που θα βγουν από αυτές τις εκλογές θα είναι πολύ πιο φασιστικοποιημένα και«ρωσοποιημένα» από τα μέχρι τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί οι εκλογές αυτές θα είναι με λίστα, δηλαδή με βουλευτές που θα ορίζουν  οι αρχηγοί. Δηλαδή, θα έχουμε τις πιο μεγάλες εκκαθαρίσεις φιλοευρωπαίων των δύο κομμάτων που έχουμε δει ως τα σήμερα.

Ανοιχτές οι πόρτες της νέας ΝΔ για φιλοναζήδες τύπου Πλεύρη...
Ήδη ο Βενιζέλος ωμά εκκαθαρίζει το αυτοδυναμικό ΠΑΣΟΚ που έκανε το θανάσιμο λάθος να στοιχιστεί πίσω από τον Γ. Παπανδρέου, όπως οι εκσυγχρονιστές στοιχίστηκαν κάποτε πίσω από τον Σημίτη που επίσης τους πούλησε. Από την άλλη ο Σαμαράς έχει ανοίξει τη ΝΔ για να μπει μέσα όλος ο φασιστικός οχετός του ΛΑΟΣ. Η λίστα ήταν ο πιο βασικός λόγος, από εσωτερική άποψη, που η διακομματική συμμορία ήθελε νέες εκλογές.

Βέβαια αυτές οι παρατηρήσεις μας δεν σημαίνουν ότι πρέπει οι δημοκράτες να ψηφίσουν Τσίπρα, Παπαρήγα και ναζί για να ξυπνήσουν μια ώρα αρχύτερα οι ευρωπαϊκοί λαοί. Αυτό ισοδυναμεί με το να αυτοκτονεί κανείς για να συγκλονιστούν οι ως τότε αδιάφοροι φίλοι του.

Γιατί οι μεν ηγέτες Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Τσίπρας, Παπαρήγα, Καμμένος, Μιχαλολιάκος είναι εξίσου αντιδραστικοί, εξίσου φασίστες και ναζιστές όντας υπηρέτες μιας ναζιστικής υπερδύναμης (άλλωστε γι' αυτό όλοι μαζί οι υπόλοιποι συνειδητά φέρανε τον καθαρό ναζί Μιχαλολιάκο στη Βουλή).

Όμως η μέση στελεχική σύνθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι αντίστοιχοι κομματικοί μηχανισμοί τους είναι κατά μέσο όρο παρασάγκες πιο δημοκρατικοί και πιο αριστεροί από εκείνους των ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ  και Καμμένου - ΑΝΕΛ.

Και αυτοί  με τη σειρά τους είναι κατά μέσο όρο πολύ λιγότερο φασιστικοί από εκείνους των ναζι-ρατσιστών κανίβαλων της «Χρυσής Αυγής». Η πρακτική διαβάθμιση του κακού έχει μεγάλη σημασία στην πολιτική και οι λαοί αυτό το παίρνουν έτσι κι αλλιώς υπ' όψη τους όταν ψηφίζουν. Εκείνο απλά που θέλουμε να πούμε είναι ότι όχι μόνο όποιος θα ψηφίσει φαιο-«κόκκινα» κόμματα, αλλά και όποιος ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σήμερα κάτι επίσης πολύ κακό για το λαό, για τη χώρα και ιδιαίτερα για την Ευρώπη, γι αυτό δεν πρέπει να το κάνει.


Άκυρο με το όνομα της ΟΑΚΚΕ στην κάλπη


Δεύτερο δάνειο του ΚΜ από τη Φιλελεύθερη Κρήτη.
Το αυθεντικό σκίτσο σατιρίζει τις ρώσικες προεδρικές εκλογές...

Η ΟΑΚΚΕ θα ήθελε πολύ να είναι η ίδια η μόνη θετική ψήφος διεξόδου σε αυτές τις εκλογές της μαυρίλας. Επίσης θα ήθελε να μιλήσει άλλο ένα δίωρο στην τηλεόραση, για να αποκαλύψει βαθύτερα τους διακομματικούς προβοκάτορες. Γι’ αυτό  προσπάθησε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να κατεβεί σε αυτές τις εκλογές. Όμως   το οικονομικό εμπόδιο ήταν αυτή τη φορά ανυπέρβλητο. Ζούμε στιγμές μεγάλης ανεργίας και χαμηλών μισθών και γενικά εισοδημάτων των συντρόφων μας και των φίλων μας που ήδη «μάτωσαν» για να κατεβούμε στις εκλογές του Μάη και τα  60.000 ευρώ που χρειάζονταν συνολικά (30.000 ευρώ για κάθε εκλογική μάχη) είναι παρά πολλά για μας αυτή την περίοδο.

Επίσης κρίναμε ότι δεν θα πρέπει να υποθηκεύσουμε όλες τις μελλοντικές μας οργανωτικές και προπαγανδιστικές δραστηριότητες για μια δεύτερη εκλογική μάχη στην οποία σέρνουν το λαό μας οι προβοκάτορες και ενώ έχουμε κατ’ αρχήν μιλήσει για τη φάση που περνάμε και έχουμε επίσης μετρήσει την απήχησή μας στο λαό με ένα πολύ ικανοποιητικό για τις περιστάσεις αποτέλεσμα. Έρχονται ώρες πολύ μεγάλων και κρίσιμων μαχών για το κόμμα μας, καθώς έχουμε μπει σε μια περίοδο καλυμμένης φασιστικής δικτατορίας.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα από την ώρα που όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αφού ενέκριναν τους τραμπουκισμούς των «αγανακτισμένων πολιτών» του ΣΥΡΙΖΑ και τις αντισυγκεντρώσεις τους ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, έχωσαν τους ναζί μαχαιροβγάλτες στη Βουλή, τους κάλεσαν στο προεδρικό μέγαρο, όπου ο πρόεδρος τους ξέπλυνε  πολιτικά, και μετά υποχρέωσαν τα κανάλια να τους δίνουν προπαγανδιστικό χρόνο.

Εφ’ όσον δεν έγινε δυνατό  το κατέβασμά της στις εκλογές, η ΟΑΚΚΕ  καλεί τους ψηφοφόρους της να ακολουθήσουν τη γραμμή του πολιτικά συγκεκριμένου άκυρου, δηλαδή να γράψουν πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο ή σε ένα λευκό χαρτί το όνομα ΟΑΚΚΕ με το σφυροδρέπανο, κάνοντας στην ουσία μια πολιτική δήλωση που παρ’ όλο που δεν θα καταμετρηθεί επίσημα θα ζυμωθεί αρκετά πλατιά: ότι σήμερα υπάρχει μία και μόνο κομματικά οργανωμένη δημοκρατική και πατριωτική γραμμή διεξόδου για τη χώρα μας.  

Πάντως σε κάθε περίπτωση η ΟΑΚΚΕ έχει ήδη αρχίσει να οργανώνει τη δράση της για τη νέα περίοδο όπου έχουμε μπει και θα πάρει σύντομα αποφάσεις για το πώς θα πρέπει αυτή να είναι όσο γίνεται πιο πλατιά και αποτελεσματική. Το οργανωτικό ζήτημα θα μπει στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας. Όχι μόνο τα μέλη μας, αλλά και όλο και περισσότεροι φίλοι μας, είναι καλοδεχούμενοι να μας βοηθήσουν με τη δράση αλλά και τις ιδέες τους σε αυτήν την προσπάθεια.

44 σχόλια:

  1. Δηλαδή τόσα χρόνια η ΕΕ δεν έκανε παραγωγικό σαμποταζ που μας έβαζε να αγοράζουμε χωρίς δασμούς τα βιομηχανικά προϊόντα της και έκλεινε προνομιακές συμφωνίες με λαδώματα (ΖΗΜΕΝΣ, εξοπλιστικά) ενώ παράλληλα μας διέλυσε και την αγροτιά με την ΚΑΠ και τις ποσοστώσεις; Φτάσαμε με αυτούς να έχουμε αρνητικό αγροτικό ισοζύγιο...
    Αλλά έτσι είναι, οι αγκαλιές του προέδρου σου με τον Νίξον τα ξεκίνησαν όλα αυτά και από τότε οι μαοϊστές γίνανε τσιράκια του δυτικού ιμπεριαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΕ δολοφόνησε τον Αγγελόπουλο, τον Μποδοσάκη κλπ, έκλεισε και κλείνει εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας, ακύρωσε και ακυρώνει επενδύσεις δις με "οικολογικά" και άλλα προσχήματα, διέλυσε και διαλύει τα πανεπιστήμια και τη δημόσια διοίκηση, δηλητηρίασε και δηλητηριάζει τον λαό με σάπια, μικροαστικά, δήθεν "αντι-καπιταλιστικά" συνθήματα ;;
      Όχι δεν τα έκανε η ΕΕ αυτά, τα έκαναν οι επαγγελματίες σαμποταριστές ρωσοκινεζοτσολιάδες που δρούσαν και δρουν σαν παρακρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία των αφεντικών τους, μπρος στους οποίους πάντα στέκονταν και στέκονται κλαρίνο:
      http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=329460

      Άσε λοιπόν τα περί εκμετάλλευσης του νότου από τις ανεπτυγμένες χώρες του βορρά να τα πει κανείς άλλος, όχι η χώρα που την κατέντησαν δούρειο ίππο μέσα στην ΕΕ του χειρότερου φασισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα από την εποχή του μεσοπολέμου κι έπειτα.

      Διαγραφή
  2. Μεγάλος μαρξιστής ο κνίτης, τό 'λυσε το ζήτημα, οι μαοϊστές είναι τσιράκια του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ή μήπως είναι συριζαίος, δηλαδή κνίτης κυβερνητικός;;

    Ό,τι από τα δύο, ας λάβει την απάντησή του: η ΕΕ, δηλαδή οι ιμπεριαλιστικές δυτικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης που ηγούνται σε αυτήν (γιατί η ΕΕ των 27 έχει μέσα της και αναπτυγμένο Τρίτο Κόσμο, που είναι η Ανατολική Ευρώπη) όντως δε χολόσκαγε να αναπτυχθεί η βιομηχανία στην περιφέρειά της. Μάλιστα, οι πιο στενόμυαλοι εθνικιστικοί κύκλοι των δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών της τη βρίσκανε με το πλεόνασμα των εμπορικών ισοζυγίων τους με χώρες σαν την Ελλάδα. Ωστόσο, ακόμα και οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι της ΕΕ με κάπως πιο μακροπρόθεσμο και διορατικό ιμπεριαλιστικό βλέμμα, εφηύραν τις επιδοτήσεις σαν ελάφρυνση αυτής τηε ανισομέρειας στην εξής λογική: ας κάνουμε μονοπωλιακή - ιμπεριαλιστική και την περιφέρεια της ΕΕ και ας ανταγωνιστούμε σαν ενιαία ιμπεριαλιστική ΕΕ τις υπερδυνάμεις και τους άλλους δευτεροκοσμικούς ιμπεριαλιστές.

    Το γεγονός ότι το λαλιωτο-κνίτικο ελληνικό σοσιαλφασιστικίζον καθεστώς δωροδόκησε με τις επιδοτήσεις το λαό μέσω της κατανάλωσης και δεν έστρεψε τίποτα στην παραγωγική αναδιάρθρωση, κι αυτό αφορά σε τεράστιο βαθμό και τον πρωτογενή - αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, με συγχωρείς κνίτη δουλοκτήτη του κάμπου αστέ, δεν έχει να κάνει με την ΕΕ. Έχει να κάνει με σένα το φασίστα και τους συμμάχους σου μες στα ΠΑΣΟΚ και στις ΝΔ, τους εκμαυλιστές που δίνατε ψεύτικη ευμάρεια στο λαό και τώρα τον ρίξατε στην πείνα και την εξαθλίωση.


    Όντως, πολλές αγροτικές πολιτικές της ΕΕ ήταν εξαγορά της ευρωπαϊκής πλούσιας αγροτιάς κατά της αγροτιάς του Τρίτου Κόσμου. Ωστόσο, κανένας μαοϊστής δε θα είχε θέμα με μια εθνικοανεξαρτησιακή τριτοκοσμική Ελλάδα που μες στην ΕΕ θα έβαζε καλώς εννοούμενα ζητήματα προστατευτισμού της εθνικής παραγωγής, δηλαδή θα χτυπούσε τις δευτερεύοσες πλευρές εσωτερικής ιμπεριαλιστικής λειτουργίας του καταμερισμού εργασίας μες στην ίδια την ΕΕ, που σαν ένωση καπιταλιστικών κρατών έχει ασφαλώς και τις αρνητικές πλευρές στους όρους συγκρότησής της.

    Μόνο αυτό δεν κάνατε όμως, κνίτη!! Τρώγατε ό,τι μπορούσατε να φάτε, αρπάζατε ό,τι μπορούσατε να αρπάξετε, κι από κει παν κι οι άλλοι! Κι έχεις το θράσος να μου λες για Νίξον και παπαρδέλες! Η συνάντηση Μάο - Νίξον, εξυπνάκια, ήταν απότοκο της σοσιαλιμπεριαλιστικής, φασιστικής εισβολής των αφεντικών του Φλωράκη και της Παπαρήγα(ς) στην Τσεχοσλοβακία, καθώς και της μισο-εισβολής στην Κίνα (επεισόδιο του ποταμού Ουσούλι - 1969).

    Ο κλάσσικός του μαρξισμού, ο πέμπτος μετά τους Μαρξ Ενγκελς Λένιν Στάλιν, ο Μάο, έφτασε να συζητά με τον αρχηγό της αμερικάνικης υπερδύναμης, με την οποία εσύ έκανες μορατόριουμ και την οποία ρωτούσες μέσω της ΚαΓκεΜπε πώς θα της φαινόταν αν βομβάρδιζες με πυρηνικά την Κίνα (1968). Συνεργάτης του δυτικού ιμπεριαλισμού λοιπόν, αλλά και ανταγωνιστής του για σφαίρες επιρροής, είσαι συ! Κόψε λοιπόν τα φύκια που πουλάς για μεταξωτές κορδέλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. , что делает ваша организация незначительное в конце победит по всей земле!

    Μετάφραση:Ό,τι και να κάνει η ασήμαντη οργάνωσή σας στο τέλος θα κυριαρχήσουμε σε ολόκληρη τη Γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω τα ρωσικά σου να είναι καλύτερα από τα αγγλικά του Τσίπρα...

      Madame Merkel... Μα ούτε τα ρήματα δεν τον μάθανε να κλίνει στα εγγλέζικα τ' αφεντικά του πριν τον βάλουνε αρχηγό;; Χάλασε κι η ΚαΓκεΜπε...

      Διαγραφή
    2. @βλαδίμηρος
      Τελειώσαν οι σοκοφρέτες της της χρυσής αυγής;

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν έχω σχέσεις με αυτή την δικτατορική γκρούπα...Ως Ρώσος όμως θέλω να δω την κυριαρχία μας να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Γη και τη ρώσικη ορθόδοξη εκκλησία να υποσκελίζει όλες τις υπόλοιπες...μπήκα να σχολιάσω γιατί όπως φαίνεται το ασήμαντο κόμμα σας αποτελεί το μόνο εμπόδιο σε αυτό...ευτυχώς όμως δεν θα πετύχετε τίποτα..ήδη οι συμπατριώτες μου σας άφησαν εκτός εκλογών και σύντομα θα καταλάβετε οτι οι προσπάθειες σας δεν έχουν κανένα νόημα, πράκτορες της CIA....

      Διαγραφή
    4. Αντι-σοσιαλιμπεριαλιστή, κατάλαβες ποιος είναι ο "βλαδίμηρος" ε;;

      Ο παλιός καλός μας φίλος, που ήρθε απόψε απ' τα παλιά, ο κνιτάκος ο διονμιχ ο χιουμορίστας...

      Διαγραφή
    5. Δεν είμαι ενταγμένος σε κάποια πολιτική παραταξη ειδικά από τη στιγμή που διαπιστώνω πως ΟΛΕΣ οι κυριότερες είναι υποταγμένες σε μας...ή μόνη σχέση που είχα ποτέ με το κκε είναι κάποτε με μια κνίτισσα που όμως από ότι μαθαίνω πλέον ανήκει στο χώρο των οικολόγων...το κκε χάλασε κάπου το 1991...

      Διαγραφή
    6. Μου φαίνεται τελικά ότι έπεσα έξω. Μάλλον ο βλαδίμηρος είναι αδέσποτο τρολ...

      Μπας κι εννοείς την Κοντούλη;; Γιατί αυτή κάτι έλεγε ότι κάποτε ανήκε σε ένα κόμμα που είχε "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό"... Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...

      Θα σου πρότεινα πάντως να πας να τρολλάρεις σε κανένα από τα ιστολόγια που υπερασπίζονταν την επίσκεψη Κασιδιάρη στη Χαλυβουργία τύπου leninreloaded... Άιντε παλικάρι μου...

      Διαγραφή
    7. Θα ήθελα να καταδικάσω την ανάρμοστη συμπεριφορά προς το Κόμμα της εργατικής τάξης,το ΚΚΕ,διαπιστώνω έναν κατάφωρο οππορτουνισμό στις τάξεις σας.Ακόμα θα διαφωνήσω με τον βλαδίμηρο καθώς αναφέρει πως το Κόμμα μας χάλασε το 1991.Κάνετε μεγάλο λάθος είμαστε 9 δεκατίες στην πρωτοπορία

      Διαγραφή
    8. Ανάρμοστη συμπεριφορά θα ήταν αν κάποιος έβριζε ή έκανε χυδαία επίθεση. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ούτε λέει ψέματα το Κόκκινο Μετερίζι. Η συζήτηση είναι καθαρά πολιτική. Δεν πιάνει λοιπόν η λογοκρισία.

      Αντίθετα το τσουβάλιασμα "9 δεκαετίες" Ζαχαριάδη με τους Φλωράκηδες και τις Παπαρήγες δεν είναι απλά οπορτουνισμός, αλλά σοσιαλφασισμός, τον οποίο το κόμμα που λες κομμουνιστικό παίζει στα δάχτυλα. Μια πιο νηφάλια ανάγνωση του blog θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι εννοώ.

      Διαγραφή
    9. Λυπάμαι για την ολιγοήμερη απουσία μου,που δεν μου επέτρεψε να βάλω φρένο στις ανακρίβειες που λέγονται για μένα.
      αναφέρομαι στην πτώση της εσσδ όταν μιλάω για το 1991,η οποία σηματοδότησε και το τέλος του περάσματος της επίσημης γραμμής μας στην Ελλάδα απο το ΚΚΕ.
      Παρόλαυτα,ίσως έσφαλα και η νέα στάση του να βοηθάει περισσότερο στην εκπλήρωση των σκοτεινών μας στόχων,καθώς ο κόσμος δεν υποψιάζεται και τόσο ότι μας βοηθάει.Σε κάθε περίπτωση,ενισχύει το σαμποτάζ του αισχρού δυτικού κεφαλαίου.

      победа близка:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

      Διαγραφή
    10. Η αλήθεια είναι ότι η καθαρή συνέχεια του σοσιαλφασίστα Γκορμπατσόφ, δηλαδή της μεταμόρφωσης της ψευτοΕΣΣΔ σε ανοιχτή νεοτσαρική Ρωσία ήταν η γραμμή Δαμανάκη-ΣΥΝ κι όχι Παπαρήγα-ψευτοΚΚΕ. Η ΒΑΘΙΑ όμως, η απόλυτα ναζιστική Ρωσία, η ρατσιστικά αντιδυτική από τα δεξιά, η ναζιστικά "αντικαπιταλιστική" κατά του "σιχαμερού καταναλωτικού φιλελεύθερου καπιταλισμού που διαφθείρει το έθνος και την παράδοση" είναι η Παπαρήγα-ψευτοΚΚΕ.

      Ο ΣΥΝ είναι η μορφή της Ρωσίας, οι μανούβρες της πριν τον πόλεμο, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής.

      Ας σκεφτούμε λίγο: Δαμανάκη - ΣΥΝ φουλ Ευρώπη και Μάαστριχτ επί εποχής δήθεν "δυτικού" Γέλτσιν. Αργά αργά "αριστερή" στροφή μετά το 1998-2000, όταν περνάμε από το Γέλτσιν στον Πούτιν. Μετά δε το 2001 και την παγκόσμια "αντιιμπεριαλιστική" εκστρατεία του Ρώσου κατά του Μπους, ο ΣΥΝ βάδιζε όλο και πιο "αριστερά - αντινεοφιλελεύθερα - αντικαπιταλιστικά", γκρεμίζοντας τα παραμύθια των -συντρόφων του ΣΥΝ- κνιτών του ψευτοΚΚΕ, που τον παρουσίαζαν για "σοσιαλδημοκρατικό τσιράκι της Ευρώπης". Ο ΣΥΝ είναι το κόμμα της μεγάλης πολιτικής και της μανούβρας, γι΄αυτό πρέπει να είναι τόσο τερατωδώς οπορτουνιστικός και τυχοδιωχτικός, τόσο χωρίς αρχές, τόσο σιχαμερά γλοιώδης και ψεύτης.

      Το ψευτοΚΚΕ αντίθετα είναι Πούτιν - ή στο πλαίσιο της αριστεράς "Τιούλκιν". Θέλει εδώ και τώρα κρατικοναζιστική διχτατορία - "λαϊκή εξουσία" με το λαό στο περιθώριο, να εκτελεί ντιρεκτίβες των "πεφωτισμένων" σοσιαλφασιστών, που θα καταργήσουν τις καπιταλιστικές παραγωγικές σχέσεις από την πλευρά του κανιβάλισμού, της δουλοχτησίας και της φεουδαρχίας, κι όχι από την πλευρά του σοσιαλισμού και της εργατικής εξουσίας.

      Το ψευτοΚΚΕ είναι κάπως σαν τον Τσιρονίκο ή το φον Γιοσμά, το μπαμπά του υποψήφιου βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, σαν τον Πούλο. Αυτοί ήτανε συνεργάτες των Γερμανών που δεν κάτσανε να περάσουνε στην υπηρεσία των Αγγλοαμερικάνων, σα τα άλλα καθάρματα, αλλά ακολούθησαν τους Γερμανούς μέχρι την Αυστρία ή και το Βερολίνο στην υποχώρηση.

      Τώρα εσύ κνίτη μπορεί να τρολλάρεις όσο θες, αλλά δίνεις ευκαιρίες εκεί που εσύ... αυτοευχαριστιέσαι τέλος πάντων, να λέμε και καμιά σοβαρή κουβέντα για τους σοβαρούς αναγνώστες του ΚΜ...

      Διαγραφή
    11. Επαναλμβάνω για ακόμα μια φορά ότι δεν έχω σχέσεις άμεσα ούτε με το ΚΚΕ ούτε με κάποιο άλλο κόμμα,ακόμα και αν το επικροτούσα κάποτε για τα κότσια που είχε να στηρίξει επίσημα τη Σοβιετική Ένωση.Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μην αναμασάς συνεχώς τα ίδια.
      Η αλήθεια είναι πως και ο ΣΥΝ έχει προσφέρει τεράστια βοήθεια σε μας,όπως και το ΚΚΕ.Μάλιστα,η πλαστή τους διαφώνια έχει αποπροσανατόλισει τον κόσμο και έχει βοήθησει εμάς να εκφράζουμε πολλές τάσεις που μας εξυπηρετούν(εξάλλου και τα άλλα μεγάλα κόμματα ειναι επίσης υποταγμένα σε μας.
      Εκφράζω όμως τις ανησυχίες μου γιατι πιστεύω πως ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έχουν πράγματι έχθρα μεταξύ τους για το ποιός θα αναλάβει τη διαχείριση της χώρας για λογαριασμό μας όταν με το καλό κυριαρχήσουμε οριστικά.

      спячка закончилась, и медведь голоден!:η χειμερία νάρκη τελείωσε και η αρκούδα πεινάει!

      Διαγραφή
    12. Καλά, ΟΚ... Τα ηλίθια τρόλλικα σχόλια τελειώνουν εδώ. Όχι τίποτ' άλλο, μη μου πεις μετά ότι ασκώ λογοκρισία...

      Διαγραφή
    13. Άμα δεν θες να ασχοληθείς με τα σχόλια μου,μην απαντάς...

      Διαγραφή
  4. Η "πολιτική" θέση που εκφράζεις ότι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης "δεν χολοσκάγανε", "τη βρίσκανε" και τα τέτοια είναι λούμπεν θέσεις καφενείου και τίποτα παραπάνω. Καμία σχέση δεν έχουν με τα επιστημονικά διδάγματα του λενινισμού σχετικά με τον ιμπεριαλισμό και την νεοαποικιοκρατία που επιβάλλουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.Οι μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ είναι τέτοιες, ακριβώς λόγω της θέσης τους στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας και λόγω της οικονομικής υποδούλωσης των μικρών χωρών.
    Ο μαοϊσμός σαν "θεωρία" ήταν ένα τσουβάλι από τυχοδιωκτικές θέσεις που αλλάζανε κατά πως συνέφερε τις κλίκες του Πεκίνου και εξυπηρετούσαν τις μεταξύ τους κόντρες για την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://zaxariadis.blogspot.gr/2010/12/blog-post_1572.html
    Οταν το ΚΚΕ ηταν ΚΚΕ το εβλεπε ετσι το θεμα,τωρα η καρπαζια πηγε συννεφο και αυτοι ασχολουνται με τις εκλογες...
    Για την επιθεση στην κενελλη λεω....
    Δ.Π Παγκρατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου φίλε ΔΠ από Παγκράτι,

      Έχεις απόλυτο δίκιο. Εκείνο το ΚΚΕ όμως ήταν ΚΚΕ, ήταν σάρκα από τη σάρκα του λαού και προλεταριακή προωτοπορία ολόκληρου του δημοκρατικού κινήματος, σαν ηγεμονική δύναμη μες στον Πολιτικό Συνασπισμό του ΕΑΜ.

      Τούτο δω το ψεύτικο "ΚΚΕ", που είναι από τους βασικούς πολιτικούς παράγοντες συγκάλυψης και ξεπλύματος των ναζιστών (βλ. προηγούμενη ανάρτηση του ΚΜ για τη στάση της Παπαρήγα απέναντι στη ΧΑ στο Προεδρικό Μέγαρο), τι πάλη να δώσει με τους ναζήδες;;

      Αφού όλη η γεωπολιτική ανάλυσή τους είναι κοινή. Μόνο στο μεταναστευτικό έχουν διακριτούς ρόλους. ΨευτοΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε ανοιχτά τα σύνορα με "μαρξιστικά διεθνιστικά" συνθήματα και η ΧΑ αναλαμβάνει να σφάζει στον Παντελεήμονα. Σκούπα - φαράσι δηλαδή...

      Αν είσαι μέλος αυτού του κόμματος, σχώρα με, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά θέλω να σου εξηγήσω ότι δε χρειάζεται να πικραίνεσαι αλλά να ψάξεις τι κρύβεται πίσω από κάθε πολιτική πράξη και στάση...

      Να είσαι καλά φίλε

      Διαγραφή
  6. Τσάμπα τα λες εδώ βλαδίμηρος. Η "δικτατορική γκρούπα (χρυσή αυγή)" υποστηρίζει με πάθος αυτό που υποστηρίζεις και εσύ:
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=143006&catid=9

    Για τον Ανώνυμος στις 7 Ιουνίου 2012 9:04 μ.μ.,
    που μας λέει για τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μπορεί να το ξέχασε ότι μέσα σε αυτές συγκαταλέγονται και οι σημερινές λατρεμένες του Ρωσία και Κίνα. Μερικά ενδειχτικά παραδείγματα της ιμπεριαλιστικής βίας της Ρωσίας και της Κίνας που δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν για τον Ανώνυμο: Περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Τσετσενία, η Γεωργία, η Μιανμαρ, το Νταρφούρ κτλ δεν υπάρχουν. Για τον Ανώνυμο η Κίνα δεν ασκεί ωμή πολιτική βία στο προλεταριάτο της στην οποία οι δικοί μας υποτελείς προσφέρουν μια "πόρτα προς τη δύση" να απλώσει τα μαφιόζικα κεφάλαιά της.
    Τσουβάλι από τυχοδιωχτικές θέσεις ο μαοϊσμός; Τι άλλο να πουν κάποιοι που λάτρεψαν το Χρουτσώφ, τον Μπρέζνιεφ και τον Ζάο-Πινγκ και τώρα προσκυνάνε τον Πούτιν και την COSCO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παντα ψήφιζα ΟΑΚΚΕ αλλα μετα την ξεφτίλα να παει ενάντια
    στους απεργους χαληβουργους στον βολο μαζι με την πασοκικη
    ηγεσία τα ματ και την χρυση αυγη, στον βολο επαναλαμβάνω, πικράθηκα
    πολυ και θα ψηφίσω ΚΚΕ και σύριζα, θα ψηφίσω 2 φορές
    Στιν βολο τους εξαπάτησαν οπως ηταν αναμενόμενο και μείωσαν μισθούς

    φελιξ τζερζινσκι μπρρρ....

    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντα ψήφιζα "ΚΚΕ" (νόμιζα ότι ήταν το κανονικό ΚΚΕ), αλλά μετά την ξεφτίλα να βάλουνε αυτό το Σιφωνιό να υποδεχτεί τους ναζήδες στη Χαλυβουργία και να τους χειροκροτάει, μετά τη φασιστική του συμπεριφορά στο Βόλο που έβριζε τους εργάτες και πήγε να τους τραμπουκίσει, διάβασα και τι εγκλήματα έχει κάνει μαζί με τους άλλους ρωσόφιλους και ρωσόδουλους όλου του πολιτικού φάσματος από το 1960 και πέρα, πικράθηκα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και στις εκλογές της 6ης Μάη ψήφισα την ΟΑΚΚΕ που είναι η μόνη οργάνωση που θέλει να ξαναστήσει το πραγματικό ΚΚΕ, και τώρα στις 17 Ιούνη θα ψηφίσω άκυρο με σφυροδρέπανο και ΟΑΚΚΕ πάνω σε λευκό χαρτί...

      Γιακόβ Σβερντλόφ μπρρ....

      Διαγραφή
  8. Μονο που στην χαλυβουργία εισέβαλαν ξαφνικά ενα μεσημέρι
    ενω στον βολο ήσασταν στο ιδιο πολιτικό μετερίζι ,που ειναι κοκκινο οσο
    εγω ειμαι αρχιεπίσκοπος.

    Και απο πολιτικής απόψεως εξαπατήσαμε(ως προδομένος ΟΑΚΚιτης) τους
    Βολιώτες εργατες που κανένας δεν έβρισε μάλιστα συνέβη το αντίθετο απο
    την πασκε βολου αλλα προσπάθησε (υπάρχουν και σχετικά βιντεο) να τους
    υπενθυμίσει οτι η εργατική ταξη ειναι μαζι κατι που εσεις εχετε ξεχάσει ,αν και
    δεν νομίζω να το θυμόσαστε ποτε, και τους εξαπατησατε αντικειμενικά διοτι
    μείωσαν τους μισθους , οπως παίσατε διανα για το μνημόνιο και το ευρω που αυτοδιαλύεται
    απο τους ρωσοδουλους ισπανους και οπου νανε απο τους σαμποταριστες
    πουτινικους ιταλους, ειστε πολυ υπεύθυνη δύναμη στις οικονομικές σας "μελετες" 1+1= ?

    Γιατι δεν πατε στους εργάτες να τους ενημερώσετε ,δεν θα κολλήσετε κανένα νόσημα
    άνθρωποι ειναι σας διαβεβαιώ και απο οτι ξερω πλένονται τακτικά
    Και γιατι λευκο με οακκε υπάρχουν τα προηγούμενα ψηφοδέλτια οσα ηταν και πριν τις
    εκλογές ,τσάμπα κόβουμε τα δέντρα για χαρτια που δεν αγγίζει κανης
    ΥΓ
    Η πασκε βολου άλλαξε μεριά μετα τις μειώσεις των μισθών εσεις ειστε ακομα με τον Μανεση,
    που εχει τριπλασιάσει τις παραγγελίες του ενω ζητάει μειώσεις

    δαγκωτό ΚΚΕ συριζα Ανταρσυα ,σταυρό σε κανελη και Δουρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως κατάλαβες, έλαβες τρόλλικη απάντηση γιατί το σχόλιο σου "πρώην ΟΑΚΚΕίτη" της πλάκας, είναι καραμπινάτα χαφιέδικο και βρώμικο από πάνω ως κάτω.

      Ούτε καλό χαβαλέ δε μπορείτε να κάνετε ρε κνίτοσυνασπισμαίοι, τώρα το παίζετε και πρώην οακκείτες που δήθεν ανακαλύψατε στο ψευτοΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Κανέλλη και στη Δούρου την αριστερά.

      Για να τελειώνουμε, ψευτάκο μου: το μόνο πολιτικό μετερίζι που είναι κόκκινο σε αυτή τη χώρα, σου αρέσει δε σου αρέσει, είναι αυτό της μικρής ΟΑΚΚΕ. Το μόνο επαναστατικό προλεταριακό στη γραμμή και στην ανάλυση, αλλά και στη δράση του. Ο αρχιεπίσκοπος τώρα μπορεί να είσαι, μιας και ο Ιερώνυμος πήγε στη Μόσχα και κατέθεσε διαπιστευτήρια στα κοινά αφεντικά σας, τους Ρώσους φασίστες ιμπεριαλιστές.

      Το ότι την αναξιοπιστία των άλλων χωρών του Νότου της Ευρωζώνης για να να δανειστούν χρήμα από τις διεθνείς αγορές την επιτείνει και την ανατροφοδοτεί συνεχώς η ελληνική πολιτική σήψη και οι συνεχείς εκβιασμοί των προβοκατόρων ηγετών της χώρας μας το γνωρίζει κάθε νοήμων άνθρωπος που διαβάζει στοιχειωδώς διεθνή τύπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως την καπιταλιστική κρίση και τη γενικότερη αστάθεια τη δημιούργησε το ελληνικό ζήτημα. Αν θέλεις, το ελληνικό ζήτημα έγινε καταλύτης για τις ρώσικες προβοκάτσιες κατά της ΕΕ πάνω στο ήδη σαθρό έδαφος στο οποίο ισορροπεί ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός.

      Την επαφή της ΟΑΚΚΕ, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαφή και τη σχέση εμπιστοσύνης της με τους εργάτες δεκάδων χώρων δουλειάς σε όλη τη χώρα τα τελευταία 27 χρόνια, εξυπνάκια κνίτη με τα ρόπαλά σου, την ξέρει όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με τη συγκεκριμένη οργάνωση, τη γραμμή και τη δράση της. Άλλωστε, τα στελέχη και μέλη που τη δημιούργησαν το 1985, ήταν κατά βάση η Οργάνωση Πειραιά του ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, δηλαδή η πιο γειωμένη και με επαφή με το εργατικό κίνημα οργάνωση του τελευταίου αποσπάσματος του επαναστατικού μαοϊσμού της χούντας και της πρώιμης μεταπολίτευσης στη χώρα μας. Καλά, εσύ, "ψηφοφόρος" της ΟΑΚΚΕ από τον Περισσό όπου κατοικοεδρεύεις, πώς και δε τα ξέρεις αυτά;; Είσαι δε και τόσο παλιανθρωπάκος, που υπονοείς ότι η ΟΑΚΚΕ, η πιο γειωμένη στη χειρωνακτική εργατική τάξη εξωκοινοβουλευτική αριστερή οργάνωση, δήθεν δεν πλησιάζει "εργάτες που δεν πλένονται" κλπ.

      Ρε σοσιαλφασίστες, τέτοια μπόχα ψυχική και τέτοια παθολογική σχέση με το ψέμα και τη συκοφαντία, από τις σχολές των ναζιστών των προϊσταμένων σας στη Μόσχα τις έχετε κληρονομήσει;;

      Όσο για το Μάνεση και την ΠΑΣΚΕ, η γραμμή της ΟΑΚΚΕ για την πάλη σε ολόκληρη της Χαλυβουργία Ελλάδος ήταν ξεκάθαρη από την αρχή αυτής της υπόθεσης, κρυστάλλινη και κανένας κρατικοδίαιτος τραμπούκος, επαγγελματίας λακές του σοσιαλιμπεριαλισμού και κατεδαφιστής εργοστασίων δε μπορεί να την απαντήσει και να την αποδομήσει. Στην ξαναβάζω να τη βλέπεις να συγχίζεσαι, φίλε της Χρυσής Αυγής, που την ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΣ στη Χαλυβουργία, αφού οι χρυσαυγίτες δεν πάνε πουθενά απρόσκλητοι, σα θρασύδειλοι ναζήδες μαχαιροβγάλτες που είναι. Αυτούς που μέχρι να πάρουνε 7% δε τους είπες ποτέ ναζιστές στη φυλλάδα σου κι έλεγες "μην ασχολείστε, είναι αποπροσανατολισμός και ενισχύει το ΠΑΣΟΚ (!) να μιλάμε για φασίστες και ναζιστές". Υποκριτές, ε υποκριτές...

      Διαγραφή
  9. Η γραμμή της ΟΑΚΚΕ για τη Χαλυβουργία:

    ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

    ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    Με την ταξική πάλη και την επανάσταση ή με το ΠΑΜΕ;
    (Απόσπασμα από άρθρο της ΝΑ)

    ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΝΕΣΗ

    Οι απεργοί της Χαλυβουργίας της Ελλάδας πράγματι παλέψανε ηρωικά γιατί ρισκάρανε σε τέτοιες συνθήκες υπερ-ανεργίας την ύπαρξή τους, αλλά δεν είναι καθόλου προδοσία στον εαυτό τους αν αλλάξουν το λάθος αίτημά τους με το σωστό που αναφέραμε. Εκείνο που κάνει κάποιους όχι εργάτες αλλά ημιμαθείς μικροαστούς αντικαπιταλιστές να σκέφτονται μήπως κάτι τέτοιο είναι προδοσία, είναι το μόνιμο επιχείρημα των κνιτών: Αν δεχτεί κανείς τη μείωση δουλειάς και αμοιβής είναι με την εργοδοσία. Θα είσαστε λοιπόν ενάντια στην εργοδοσία ή με την εργοδοσία;

    Η απάντηση ξεκινάει από το ότι οι εργάτες στη Χαλυβουργία Ελλάδας είναι ανάμεσα σε δύο εργοδοσίες. Η μία εργοδοσία είναι το το κεφάλαιο Μάνεση, κλασσικό δυτικού τύπου ντόπιο βιομηχανικό κεφάλαιο. Η άλλη εργοδοσία είναι το κεφάλαιο ανατολικού ρωσοκινεζικού κρατικοφασιστικού τύπου, που εκπροσωπείται στη χώρα πολιτικά από το ψευτοΚΚΕ, το κόμμα προσωπάρχη του Μπόμπολα, το κόμμα που ποτέ δεν έκλεισε την Ίντρακομ, την Γκάζπρομ, τον Μυτιληναίο, τον Βγενόπουλο και που δεν είπε ποτέ κιχ ενάντια στο κάτεργο της Κόσκο.

    Αυτό το κόμμα, δηλαδή αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει τα περισσότερα εργοστάσια που δουλεύουν στην Ελλάδα με όρους των ελάχιστων πολιτικών και εργατικών δικαιωμάτων, δηλαδή εκείνων που υπάρχουν ακόμα στη Δυτική Ευρώπη ακόμα και στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Κίνα και όχι στη Ρωσία. Στην ουσία σε ότι αφορά τη χώρα μας το δίλημμα είναι: να αφήσουμε να ζήσει το εργοστάσιο του καπιταλιστή του πρώτου τύπου ή να του το κλείσει ο καπιταλιστής αποικιοκράτης του δεύτερου τύπου με την πιθανότητα ακριβώς επειδή είναι αποικιοκράτης να μην επενδύσει ποτέ σε μια βιομηχανία έντασης κεφαλαίου αλλά έντασης εργασίας με μισθούς Κίνας.

    Αλλά επειδή στην Κίνα όπως και στη Ρωσία έχουν ήδη πετύχει τέτοιους μισθούς και δεν έχουν κανένα λόγο να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ένα ταξικά καταπιεσμένο και ταυτόχρονα εθνικά υποδουλωμένο νέο προλεταριάτο, το μέλλον που προορίζουν για το έθνος μας αυτοί είναι να γίνει βάση του κινέζικου λαθρεμπορίου, των ρώσικων ενεργειακών αγωγών, του ρώσικου στόλου και στρατού της Μεσογείου που θα λιάζονται σε μιαν χώρα ρουφιάνων και παρασίτων κάθε είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε αυτό το δίλημμα απαντάει η ΟΑΚΚΕ με αποφασιστικότητα εδώ και 20 χρόνια από τότε που κατάλαβε το σαμποτάζ: Θέλουμε το εργοστάσιο σε συμμαχία και με τον ιδιοκτήτη του μόνο με τον σκοπό να ζήσει η τάξη και το μέσο παραγωγής που τους δίνει το μισθό. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να είμαστε σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη στο έδαφος της ταξικής πάλης μέσα στο εργοστάσιο. Χωρίς εργοστάσιο ούτε βιομήχανος καπιταλιστής ούτε εργάτες ούτε ταξική οικονομική πάλη υπάρχουν. Επίσης και το κυριότερο χωρίς εργοστάσιο δεν θα υπάρξει ούτε σοσιαλιστική επανάσταση. Το εργοστάσιο είναι πρώτο το πολιτικό σχολείο της εργατικής επανάστασης και της εργατικής εξουσίας και δεύτερο ο βασικός υλικός όρος της επαναστατικής εξουσίας και της αταξικής κοινωνίας που θα την ακολουθήσει.

    Το δίλημμα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ταξική πάλη και επανάσταση ή βιομήχανος καπιταλιστής. Το δίλημμα είναι ταξική πάλη και επανάσταση ή ΠΑΜΕ.

    Πρέπει να είμαστε με την ταξική πάλη και την επανάσταση. Πρέπει γι' αυτό οι απεργοί να σώσουν το εργοστάσιο από το ΠΑΜΕ χωρίς ταυτόχρονα να πουληθούν στο Μάνεση. Αυτό σημαίνει διαπραγματεύσεις για καλύτερη σύμβαση όσο είναι δυνατό, για μικρότερης διάρκειας σύμβαση όσο είναι δυνατό, για εργατική ενότητα μέσο δημοκρατικών γενικών συνελεύσεων και διαφανών διαπραγματεύσεων. Αυτό σημαίνει καλή οργάνωση και επαγρύπνηση και κυρίως εργατικός έλεγχος για να μπορέσει η τάξη να διεκδικήσει στην πρώτη ευκαιρία αυτό που έχασε σε αυτή τη φάση. Αυτό σημαίνει πάλη ενάντια στους σαμποταριστές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για να σωθούν τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις που τώρα ποι ρωσόδουλοι σημαδεύουν για κλέισιμο.

    Αυτός είναι ταξικός αλλά και δημοκρατικός-αντιφασιστικός αγώνας. Το ψευτοΚΚΕ, και ο ΣΥΝ στο στελεχικό τους απαράτ δεν είναι απλά σαμποταριστές, είναι φοβεροί φασίστες που σύντομα θα γίνουν, αν δεν τους εμποδίσουμε, τύραννοι, δεσμοφύλακες και βασανιστές του λαού. Η ΟΑΚΚΕ δεν θα τους αφήσει ποτέ να καταστρέψουν ή ακόμα το χειρότερο να αλώσουν την εργατική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή ισως δεν εγινα εγω κατανοητός επαναλαμβάνω ,ο Μανεσης
    απο την αρχη ειχε διπλασιασμό παράγωγης η" και παραπάνω ,στην
    ανάλυση που γραφεις λεει αλλο,δηλ οτι η επιχείριση δεν βγενει κατι
    που ειναι αναληθές.και γνωστο πλεον
    Γιατι μου βγάζεις μια ανακοίνωση που συγκρούεται με την πραγματικότητα

    και 2ο
    Η πασκε βολου σου επαναλαμβάνω λογο του ψεματος και τις μειώσεις μισθων
    αλλαξε θεση ,εσυ εισαι ακομα στην κατεύθυνση συνεννόησης με τον Μανεση ,γιατι ?
    Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός αλλα απαντας σε αλλα απο αυτα που συμβαίνουν.
    .και αν θες μην μου λες μήλα οταν λεω για πορτοκάλια καλο μεσημέρι ευχαριστώ
    για την φιλοξενία ,και ελπίζω να απαντήσεις σε αυτο που λεω και οχι σε κατι αλλο ,οπως
    προηγουμένως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόιταξε "πρώην οακκείτη" που τώρα μιλάς σαν ανοιχτός πια κνίτης, άρα παραδέχεσαι ότι τα πέρι "πρώην ψηφοφόρου της ΟΑΚΚΕ" ήτανε φούμαρα:

      Αυτός που έχει διπλασιασμό παραγωγής δεν κοιτάει να βάλει πεντάωρο στον Ασπρόπυργο, αλλά να εντατικοποιήσει τη δουλειά του 8ωρου για να βγάλει πιο πολλή σχετική υπεραξία από τη δουλειά των εργατών. Αυτό λέει ο μαρξισμός για τον καπιταλιστή που μπουκώνει από τη μπόλικη δουλειά και ταυτόχρονα θέλει να απομυζήσει πιο πολλά από την εργατιά που την έχει για να του δουλεύει το εργοστάσιο.

      Όπως και νά ΄χει λοιπόν, αν οι φίλοι σου οι Σιφωνιοί δίνανε από την αρχή βάση στο να πάρουνε τους ισολογισμούς και να τους ανοίξουνε στους εργάτες της Χαλυβουργίας και μετά σε όλο το λαό για να δείξουνε το δίκιο τους, και μεγαλύτερη θα ήτανε η συμπαράσταση και σίγουρη η κοινωνική απομόνωση του καπιταλιστή Μάνεση και πάρα πολύ πιθανή η γρήγορη νίκη των εργατών ενάντια στο αφεντικό τους,

      Εσύ όμως τα έκρυβες, ακριβώς για να φτιάσεις ατραξιόν παραγωγικού σαμποτάζ και γραφειοκρατικής εξαμβλωματικής παραφθοράς μιας απεργίας που την εξέλιξες σε κατάληψη, όχι από τους εργάτες αλλά από τον κομματικό φασιστικό στρατό σου ενός εργοστασίου βαριάς βιομηχανίας. Παραπέρα, γιατί ο Μάνεσης, αφού είχε διπλασιασμό παραγγελιών, προχώρησε σε τόσες και μαζικές απολύσεις;; Δε θέλει να τις βγάλει, να τις δώσει σ' αυτούς τους οποίους προμηθεύει και να βάλει κέρδος;; Καπιταλιστής με διπλασιαμό παραγγελιών και κερδών που πάνω στην ακμή της επιχείρησης της οποίας είναι ιδιοοχτήτης κάνει μαζικές απολύσεις και μειώσεις ωρών δουλειάς είναι πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας (άλλο ότι το κεφάλαιο σε ευνοϊκές για το ίδιο συνθήκες κοιτάει πώς να τσακίσει τα δικαιώματα και το μισθό των εργατών, αυτό είναι μόνιμη τάση του μέσα στη σήψη που δέρνει από τα τέλη του 19ου αιώνα την κοινωνική του ύπαρξη. Γι' αυτό από τότε μπαίνει αντικειμενικά - κοινωνικά επί τάπητος η υπόθεση της διχτατορίας του προλεταριάτου και της ανατροπής του καπιταλισμού σαν ώριμο κοινωνικό αίτημα. Κι αν σήμερα οι εργάτες δε το έχουν στη σημαία τους, ευθύνονται οι ναζήδες τα αφεντικά σου που έκαναν τον κομμουνισμό συνώνυμο του Μπρέζνιεφ, του Γιαρουζέλσκι, του Νατζιμπουλάχ και του Τενγκ Ξιάο Πινγκ, ή αν θες του Φλωράκη, του Τσολάκη και της Παπαρήγα).

      Μια χαρά τα λέει λοιπόν η ανακοίνωση. Κι όσο για την ΠΑΣΚΕ του Βόλου, τώρα έγινε "ταξική";; Δεν είναι "πασόκοι εργατοπατέρες" τώρα αρχιυποκριτή κνίτη, τους αγάπησες για να χτυπήσεις την ΟΑΚΚΕ;; Το τι κάνει η ΠΑΣΚΕ του Βόλου είναι δικός της λογιαριασμός, κι αν πρέπει να χτυπήσει το Μάνεση που έδειξε όντως αστική χτοντροπετσιά και εκδικητικότητα με τις απολύσεις στον Ασπρόπυργο, καλά να του κάνει (αν δεν την έχει βάλει ο Βενιζέλος να βγάλει τα κάστανα του ΠΑΜΕ από τη φωτιά, πράγμα που απεύχομαι να έχει συμβεί). Άσε λοιπόν τα μήλα και τα πορτοκάλια, και κυρίως άσε τις προβοκάτσιες και το φασιστικό ψέμμα, εκτίθεσαι...

      Και για να τελειώνουμε: ακόμα και τα τσιράκια του ντόπιου αστού Μάνεση, όσα υπάρχουν, είναι λιγότερο σιχαμένα και δεξιά από τους λακέδες του ανερχόμενου ναζιστικού ιμπεριαλισμού που απειλεί να αποικιοποιήσει τη χώρα μας και το κάνει γοργά. Η επαναστατική ΟΑΚΚΕ είναι κατά του Μάνεση από τα αριστερά, δηλαδή από την πλευρά των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Καλεί τους εργάτες σε πάλη ενάντια στον καπιταλιστή στο έδαφος της ύπαρξης του εργοστασίου, και άρα της έκφρασης που παίρνει εντός του η ταξική πάλη. Οι φασίστες - τσιράκια του σοσιαλιμπεριαλισμού που θέλουν κλείσιμο του εργοστασίου και καταστροφή της χώρας για να κάνουνε πλιάτσικο τα αφεντικά τους, σαν και του λόγου σου, είναι δέκα παρασάγγες πιο δεξιά κι από το Μάνεση ακόμα.

      Και σε τέτοιους σοσιαλφασίστες οι κομμουνιστές δεν έχουν να απολογηθούν, αντίθετα τους παλεύουν λυσσαλέα και με ανειρήνευτο πνεύμα...

      Διαγραφή
  12. Εγώ μιλάω ως ενας κεντρωός που στηρίζει ένθερμα εδώ και χρόνια τον Βασίλη Λεβέντη, εναν πολιτικό τον οποίο τον κυνήγησαν οι "μεγάλοι" Μητσοτάκης και Α.Παπανδρέου επειδή είδαν τον κίνδυνο που σήμαινε γι'αυτούς η Ένωση Κεντρώων. Διαβαζοντας όμως τα κείμενα της ΟΑΚΚΕ κατάλαβα γιατί αφήνουν κάποιους στην αφάνεια οι κυβερνήσεις μας. Διαβλέπουν τον κίνδυνο σε κάποιους ανθρώπους και ομάδες και τους φιμώνουν οι πράκτορες των Ρώσσων ώστε να μην αποτελέσουν κίνδυνο προς τον ρωσσοκινέζικο άξονα όπου εξαπλώνει την ισχύ του μέρα με τη μέρα και θα μας κυριαρχήσουν όλους αν δεν τους αντιμετωπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυστυχώς εισαι αγενής και εμπαθής,δεν πειράζει σε συγχωρώ
    αλλα τα αφήνω στην ακρη χαρη της γοητείας για δημοκρατική ανταλλαγή
    απόψεων, ,επίσης κανένας δεν ειναι τέλειος
    "ευχαριστώ" που που δεν μου δίνεις το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι
    και το κανεις εσυ για έμενα αρχίζω ομως να φοβάμαι μην πέσω θυμα τύπου
    δικών Μόσχας. Φαντάζομαι πως θα απαντήσεις με καποιο κατεβατό που λογο
    μεγέθους από την μια δεν θα το διαβάσω και απο μια αλλη φαντάζομαι τι θα γράφει.
    Αφου με βρίσεις θα επανέλθω για να μιλήσουμε επι της ουσίας που επιμένεις
    να μην το επιθυμείς

    Θα περιμένω και θα επανέλθω για διάλογο ,με εχεις παρεξηγήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. Μα τον μπουκώνει τον βρομο εργατη με περισσότερη εργασία ,για σκέψου το ήρεμα.
    τωρα οσο για τους ισολογισμούς δεν ειναι αναγκη οταν αυξάνονται
    οι προμήθειες
    Θα επανέλθω οπως σου ειπα για εναν ανθρωπινό διάλογο επι της
    ουσιας και αν με πείσεις οχι μονο θα ξαναψηφίσω οακκε αλλα θα σου
    κολλάω και άφησες.
    Πάντως καλα της εκανε της κανελη και της Δουρου ,να και κατι που συμφωνούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, καλέ μου "φίλε" Ανώνυμε, θες να κάτσω και να κάνω διάλογο μαζί σου όταν η τελευταία σου φράση είναι ότι "καλά της έκανε της Κανέλλη και της Δούρου, συμφωνούμε", ενώ οι μαοϊστές έχουν βγει με ανακοινώσεις, άρθρα και ζητάνε εδώ και τώρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ και ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ το ναζισμό;; Δηλαδή βλέπω φαντάσματα αν πω ότι είναι πασιφανές ότι μπήκες εδώ για να προβοκάρεις όχι τόσο το ΚΜ (που στο κάτω κάτω είναι ένα ιστολόγιο) αλλά την ΟΑΚΚΕ, γι' αυτό και υποδύεσαι (χωρίς να σε πιστεύει φαντάζομαι ούτε ένας εκ των αναγνωστών) τον δήθεν πρώην οακκείτη ψηφοφόρο;;

      Ένας άνθρωπος που επαναλαμβάνει όλες τις τυπικές προλήψεις που καλλιεργεί ο ρωσόδουλος σοσιαλφασισμός (ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ-ΝΑΡ) κατά της ΟΑΚΚΕ για να κόβει το δρόμο των επαναστατών νεολαίων προς το μαρξισμό - λενινισμό - μαοϊσμό, αποκλείεται να έχει ψηφίσει έστω και μια φορά ΟΑΚΚΕ ή και να το έχει σκεφτεί καν. Γιατί για να ψήφιζες, αυτές τις βρωμιές που λές θα τις είχες ξεπεράσει και αναιρέσει, είτε θεωρητικά είτε βιωματικά. Θα μπορούσες, όπως κάθε άνθρωπος, να είχες ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ διαφωνίες με το ΚΜ, την ΟΑΚΚΕ, το μαοϊσμό γενικά κλπ., αλλά διαφωνίες ΜΕΣΑ στο στρατόπεδο της δημοκρατίας και του λαού. Όχι ότι ένας άνθρωπος του λαού δε μπορεί να έχει κνίτικη σκέψη, αλλά εσύ έχεις και εμπάθεια και μίσος και ειρωνεία, που μαζί με την από πάνω ως κάτω κνίτική σου επιχειρηματολογία, σε κατατάσσει αν μη τι άλλο στην κατηγορία του μπαγαμπόντη "εξυπνάκια", που από τη μύτη πιάνεται, γιατί περνιέται για αληθινά έξυπνος, ενώ είναι απλώς ένας κνίτης.

      Θα μου κολλάς και "άφησες" ρε μεγάλε;; Τι είπες τώρα ρε συ;; Μου θύμισες τα συνεργεία με τους κακοπληρωμένους Πακιστανούς που έβαζε επί χρόνια ο ΣΥΝ να του κάνουν αφισοκολλήσεις, γιατί οι οργανώσεις του δε λειτουργούσαν... Στο ζήτημα Σιφωνιού - Χαλυβουργίας, απαντάς με γενικολογίες και αοριστίες, και ουσιαστικά δικαιώνεις την κνίτικη γραμμή του σαμποτάζ, ενώ έρχεσαι σε αντίθεση και με τη διαλεχτική αλλά και με την τυπική λογική, όταν μου λες ότι η εργοδοσία ενός εργοστασίου που σφίζει από δουλειά προτείνει 5ωρο(!) για 4 μήνες πάνω που έχει διπλασιάσει τη δουλειά. Να μου έλεγες ότι ο Μάνεσης ενώ έπρεπε να δώσει αύξηση 4%, εκμεταλλεύτηκε το μνημόνιο και την κρίση και προέβαλε δικαιολογίες για να γλιτώσει την αύξηση, ενώ είχε φουλ κέρδη (σου λέω ένα φανταστικό σενάριο για να συνεννοηθούμε), να σου πω "ναι ρε συ, κλασσική πρακτική των αφεντικών, όπως πάντα ψάχνουνε πως να πετσοκόψουνε το συνολικό όγκο των μισθών, ακόμα και σε περίοδες άνθησης της επιχείρησής τους", αν και συνήθως σε συνθήκες άνθησης δίνουνε ψίχουλα στους εργάτες και για να τους διασπάνε (δίνοντας πιο πολλά ή λουφαδόρικες θέσεις στους τσάτσους) και για να τους εξαπατάνε και να τους καλλιεργούνε ρεφορμιστική συνείδηση. Εδώ όμως δεν έχουμε τίποτα από αυτά - έχουμε ψεύτες και εκμαυλιστές τραμπούκους του ΠΑΜΕ που μαθαίνουνε την πολιτική οικονομία του πουτινικού ναζισμού στους εργάτες για "μαρξισμό".

      Διαγραφή
    2. Αυτή η πολιτική οικονομία που τη δουλεύει και το Russia Today, οι βασικές ρωσικές εφημερίδες, όλες οι εφημερίδες των κομμάτων τύπου ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ ανά την Ευρώπη και τον κόσμο ("κομμουνιστικά" ή "μετακομμουνιστικά"), αλλά και η σιχαμερή "αριστερή" πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι η εξής:

      "Μια μορφή κεφάλαιου υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Το δυτικό ιμπεριαλιστικό χρηματιστικό. Αυτό καταδυναστεύει όλο τον πλανήτη κι έχει άπειρα λεφτά. Κάθε διεκδίκηση απέναντι σε αυτό το κεφάλαιο και στους πολιτικούς εκφραστές του, τους συντηρητικούς οικονομικά φιλελεύθερους, τους κεντρώους νεοφιλελεύθερους ή τους φιλελεύθερους δεξιούς σοσιαλδημοκράτες, είναι νομιμοποιημένη. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις είναι ακροδεξιές, οπότε όποιος τους αντιστέκεται, με οποιαδήποτε πλατφόρμα, ακόμα και παπάς ή ναζιστής ή μεσαιωνιστής, είναι αντικειμενικά βοήθεια στον αντικαπιταλιστικό αγώνα. Κύριος εχθρός μας επίσης είναι οι τράπεζες, που όπως και να το κάνουμε τις έχουν κατά κύριο λόγο οι Εβραίοι καπιταλιστές".

      Αυτή ήταν και η πλατφόρμα της αντι-παγκοσμιοποίησης, που ένωσε Λεπέν και "αριστερούς" στη Γαλλία, που έχει κάνει όλο τον "αντικαπιταλιστικό" συρφετό να θεωρεί πρόοδο τους μιλιταριστές Τσάβες και τους ιθαγενιστές αντιδραστικούς Μοράλες, που κάνει την Κανέλλη αγαπητή στη βάση του ψευτοΚΚΕ και γενικά της "αντικαπιταλιστικής" καθυστέρησης, αυτό κάνει τον Καζάκη να ενώνει πρώην κνίτες και συνασπισμαίους με χουντικούς και φασίστες και να τον χειροκροτάνε με το ίδιο πάθος στην ίδια αίθουσα και οι δύο. Αυτό κάνει τον ακροδεξιό Καμμένο-ΑΝΕΛ να θεωρεί ότι γειτνιάζει πιο πολύ με τον κνίτη Τσίπρα παρά με την κεντρώα Μπακογιάννη.

      Αυτή λοιπόν είναι και η κνίτικη πλατφόρμα στη Χαλυβουργία. "Έλα μωρέ τώρα, που θα κοιτάμε χαρτιά. Έχει το κεφάλαιο άπειρα στα σεντούκια. Φτάνει να τα αποσπάσουμε. Απεργία μέχρι θανάτου γιατί από μας κρίνεται η αξιοπρέπεια όλης της εργατικής τάξης". Λες και είπε κανείς ότι ο Μάνεσης και ο κάθε Μάνεσης θα μοιραστεί ποτέ, πριν τη σοσιαλιστική επανάσταση, τα κέρδη με την εργατιά. Την εργατική τάξη τη νοιάζει το ψωμί της τώρα δα, για να ζήσει τα παιδιά της, τα δικαιώματά της μες στο εργοστάσιο για να μπορεί να δουλεύει ανθρωπινά και να γίνεται πολιτική - συνδικαλιστική δουλειά λεύτερα, και η διατήρηση του μέσου παραγωγής ώστε να το κληρονομήσει η αυριανή εξουσία του λαού. Αυτά είναι ζητήματα αρχής. Η υποχώρηση στο 5ωρο για 4 μήνες, οι διαπραγματεύσεις, η μελέτη των ισολογισμών κλπ. είναι ζητήματα που κρίνονται στο συγκεκριμένο. Δε λέει πουθενά ο μαρξισμός ότι όποιος εργάτης συζητήσει μείωση αν η παραγωγή πάει για φούντο είναι αντεπαναστάτης ή ότι προδίδει τις αρχές του προλεταριάτου. Αυτά τα λένε οι ναζήδες τα αφεντικά των κνιτών, για να κλείσουνε τις επιχειρήσεις του υπόλοιπου κεφάλαιου και να μείνουνε μόνο τα δικά τους κάτεργα, όπου η απεργία θα απαγορεύεται επί ποινή θανάτου.

      Αν δε σου αρέσουν τα κατεβατά, λοιπόν, να μην προβοκάρεις, να μην είσαι ψεύτης και να κάνεις διάλογο με ανοιχτά χαρτιά κι όχι με βρωμιές "ψήφιζα ΟΑΚΚΕ" και ότι και καλά το ΚΜ επιδοκίμασε το ναζιστή που βάρεσε Δούρου - Καννέλη...

      Διαγραφή
    3. Και κάτι που παράλειψα.

      Μήπως μπορείς να μου απαντήσεις, τέλος, ποιος είναι ο "βρομοεργάτης" που λες ότι τον "μπουκώνει" ο Μάνεσης;; Τολμάς και βρίζεις την εργατική τάξη και τους προλετάριους ως "βρομοεργάτες", έστω και δήθεν ειρωνικά προς εμένα;;

      Εξηγήσου καθαρά, γιατί αυτό είναι χυδαιότητα...

      Διαγραφή
    4. ΚΜ
      Τα παιδιά της κνε μπήκαν να τρολάρουν, όχι να συζητήσουν. Το λένε ξεκάθαρα ότι δεν διαβάζουν τις απαντήσεις τους. Γράφουν για αγενείς και εμπαθείς και για βρωμοεργάτες και μετά μιλάνε για ανάρμοστη συμπεριφορά της ΟΑΚΚΕ. Λίγο το έχει ο Περισσός τώρα προεκλογικά που έμαθαν ότι δεν κατεβαίνει η ΟΑΚΚΕ να βάλουν 4-5 τρολ καθημερινά στο blog για να ψαρέυουν καμιά ψήφο ξώφαλτσα;

      Διαγραφή
    5. Έχεις απόλυτο δίκιο, φίλε αντι-σοσιαλιμπεριαλιστή. Απλά από μια διαστροφή, νομίζω ότι ακόμα και οι σοσιαλφασιστικές τους τρολιές δίνουν την ευκαιρία για απαντήσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν έναν αριστερό αναγνώστη, που δεν έχει καθαρίσει αλλά ταλαντεύεται για το ποια είναι η αριστερή γραμμή, εκείνη της ψευτοαριστεράς ή εκείνη των μαοϊστών.

      Ωστόσο, αν συνεχίσουν το απροκάλυπτο τρόλινγκ, θα φάνε ψαλίδι, γιατί σα τους ναζήδες τους φίλους τους είναι οπαδοί της θεωρίας "πες πες κάτι θα μείνει" και πετάνε ό,τι ναζιστική βρωμιά τους έρθει στο κεφάλι κατά της ΟΑΚΚΕ... Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους που υποδύονται τους κομμουνιστές και δε συγκλονίζονται ούτε συζητάνε την επέλαση των ναζι-ρατσιστών κανίβαλων της Χρυσής Αυγής;;

      Διαγραφή
    6. Μικρή διόρθωση: "Το λένε ξεκάθαρα ότι δεν διαβάζουν τις απαντήσεις σου "

      Διαγραφή
  15. Ας ξαναπροσπαθήσω, που ξερεις καμια φορά
    Σύντροφε
    Aμφιβαλεις οτι ο Μανεσης απο την πρώτη στιγμή πηγε να εκμεταλλευτεί
    την δυνατότητα νεας σύμβασης με χαμηλότερο μισθό ενω ταυτόχρονα
    ειχε αύξηση και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλης παράγωγης ?
    Απλο δεν ειναι αυτο που σε ρωτώ
    ΥΓ
    Γιασου αντι-σοσιαλιμπεριαλιστη με τα ωραια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχε κανένα νόημα τότε να προτείνει πεντάωρο για 4 μήνες στον Ασπρόπυργο. Θα κοίταζε να τους έχει οχτάωρο για να του βγάζουνε την αυξημένη παραγωγή που λες ότι είχε/έχει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην πάρουν αύξηση ή να μειωθεί ο μισθός των εργατών.

      Οι εργάτες καλά έκαναν και αντιστάθηκαν αρχικά στη μείωση, γιατί ο τύπος αυτός δεν εξήγησε παστρικά την αναγκαιότητα να μειωθούν οι ώρες δουλειάς, ούτε άνοιξε τα κιτάπια του στους εργάτες. Πήγε αλαζονικά και με το έτσι θέλω να περάσει τη μείωση ωρών, και πάνω κει πάτησαν οι δεξιότεροι του Μάνεση κνίτες κλεισοεργοστασιάκηδες να στήσουνε σαμπταριστικό - ψευτοαπεργιακό μέχρι θανάτου - φιλοχρυσαυγίτικο ταμπούρι. Και το κατάφεραν, γιατί μετά από 30 χρόνια διαλυμένου από τις συμμορίες ΕΣΑΚ-Αυτόνομης Παρέμβασης-λαλιωτικής ΠΑΣΚΕ, αλλά σε τελική ανάλυση και κρατικογραφειοκρατικής - σοσιαλδημοκρατικής ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιου συνδικαλισμού, οι εργάτες δεν είχαν την πείρα και τη γνώση να αντιληφθούν το πολιτικό φασιστικό παιχνίδι που παιζότανε στην πλάτη τους. Ήρθε και -εκτός από την ψεύτικη - δηλητηριασμένη του ΠΑΜΕ- και η πραγματική οικονομική βοήθεια από καλούς ανθρώπους που συγκινήθηκαν από έναν εργατικό αγώνα (όπως τον αντιλαμβάνετε ο καθένας), ήρθαν και οι τραμπουκισμοί των μικροαστών υπεραντιδραστικών επίσης κλεισοεργοστασιάκηδων εξωκοινοβουλευτικών και αναρχικών "συμπαραστατών", κι έδεσε το γλυκό...

      Εσύ συνέχισε να λες τις ασυναρτησίες σου, και μια χαρά τα λέει ο αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής για σένα και την παρεούλα σου από την "Κ"ΝΕ... Νόμισες ότι εδώ είναι πεδίο για να πουλήσεις "ταξικότητα" και "επανάσταση" και γενικά τη σοσιαλφασιστική πραμάτεια σου, αλλά γελάστηκες...

      Διαγραφή
  16. Καλα κοιτα να δεις που δεν τολμας να εμφανιστής πουθενά με τετοιο
    γελιο που πεφτει μολις ακουει ο κοσμος για το κόμμα κωμωδία και ασε
    τα σκληρα που λες, για τους δεξιούς χρυσαυγητες, διοτι μονο εσυ και εκείνοι τα λετε
    τουλάχιστον αυτοι ειναι συνεπής με την βλακια που τους δέρνει ενω εσυ
    εισαι θρασύδειλος κανεις την βρωμιά σου,δηλ. προσπαθείς διοτι ουτε
    γιαυτο δεν εισαι αξιος,πισω απο την γρίλια
    Και βρομίζεις το Μαρξιστικο κομμουνιστικό κινημα με τις θρασύδειλες καφριλες που
    προσπαθείς να κανεις κρυπτομενος .
    Επιβεβαιώνεις ομως πως ο σταλινισμος ειναι μια αρρώστια διάρκειας και οχι φαινόμενο
    του περασμένου αιωνα που θα μπορούσε σημερα να δωσει προοπτική οπως
    προσπαθεί να τον παρουσιάσει το ΚΚΕ και σε ενα βαθμο το καταφέρνει
    Το οτι κανένας δεν σου δίνει σημασία δεν ακυρώνει την πρόθεση ,συνέχισε πάντως
    εισαι διασκεδαστικός ,εκει μάλιστα εχεις απτά αποτελέσματα
    ΥΓ
    Παλι αρχίζεις να προβοκαρεις τον αντιεξουσιαστικο χωρο και τους αλληλέγγυους σου προτείνω
    να σοβαρευτεις και να περιορίσεις την προσπάθεια να τον παρουσιάσεις με τον μικροαστικό
    στραβισμό σου γιατι ουτε σε ενόχλησαν αλλα ουτε εχουν και απεριόριστη υπομονή,ενα κομμάτι
    τουλάχιστον..... Γκε γκε νούμερο

    Βαρκιζα τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ρε ναζιστή, ηρέμησε... Δηλαδή, όταν τελειώσει η υπομονή τι θα κάνεις εσύ κι οι φίλοι σου;;

      Θα αρχίσετε να ψάχνετε μαοϊστές για να τους "καθαρίσετε";; Τώρα, αυτές τις απειλές διαδικτυακά θα σου συνιστούσα να μην τις κάνεις, γιατί εκτός των άλλων δείχνουν και έλλειψη λεβεντιάς, θρασυδειλία...

      Όσο για τα "Βάρκιζα τέλος" που σου μαθαίνει ο ΣΥΝασπισμός, εσύ μετά τη Βάρκιζα θα ήσουνα χίτης μαυρομετωπίτης τραμπούκος και φασίστας...΄Άσε λοιπόν ήσυχους τους παλιούς κομμουνιστές, κι όσο για τα νταηλίκια σου, τράβα σε άλλη παραλία και καλύτερα πήγαινε κάν΄τα στα φιλαράκια σου τους "αντινεοφιλελεύθερους αντισυστημικούς" χρυσαυγίτες...

      Γκε γκε στα μούτρα σου λοιπόν!!!

      Διαγραφή
  17. Εγώ διασκεδάζω με σένα Ανώνυμος. Από τις συνεχείς γκάφες σου και τα απωθημένα σου για την μικρή ΟΑΚΚΕ. Συνεχίστε έτσι να χλευάζετε από τις πανίσχυρες καθεστωτικές σας θέσεις. Να αλλάξετε και τη διεθνή αφού δεν σας αρέσει ο Στάλιν. Κάντε την "Εμπρός της γης οι βολεμένοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.ediktyo.gr/2012/06/blog-post_6751.html
    Συνέντευξη του Ιφικράτη Αμυρά στον Μαύρο Κρίνο
    Ιούνιος 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή