Ανασκάλεμα

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η διακομματική συμμορία εξαθλιώνει κι άλλο το λαό για να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη - Να μην περάσουν τα νέα μέτρα για να καταρρεύσει η προβοκάτσια

Η διακομματική των λακέδων του σοσιαλιμπεριαλισμού είναι απλά απίστευτη! Πόση ραδιουργία, γλίτσα, μπαγαποντιά, ανειλικρίνεια, εθελοδουλία μπορεί να κουβαλάνε τελικά αυτοί οι πραξικοπηματίες, με τυπικό εκπρόσωπό τους το φασίστα τυχοδιώχτη και καιροσκόπο Καρατζαφύρερ!

«Διαπραγματεύονται» δήθεν «για να αποφύγουνε» το κόψιμο του ψωμιού του κόσμου, την επισημοποίηση δηλαδή και στα χαρτιά αυτού που έχουν πετύχει ήδη άτυπα με τη μαύρη εργασία, τη δουλοχτησία στους μετανάστες και την υπονόμεψη της φυσικής συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφάλαιου, την αποβιομηχάνιση και το μπλοκάρισμα των επενδύσεων. Και την ίδια ώρα, χωρίς ίχνος έγνοιας για τη μοίρα αυτού του τόπου και των ανθρώπων του λαού, παίζουν με επικεφαλής το τρίο Βενιζέλου – Σαμαρά – Καρατζαφύρερ το παιχνίδι της «μισοαπειθαρχίας» στην Ευρώπη, χωρίς ποτέ να απειθαρχούν τίμια και ανοιχτά διαφωνώντας, ούτε όμως να συμφωνούν και να ενώνονται ειλικρινά με τους Ευρωπαίους.


Αυτό το ήξεις αφίξεις το κάνουν ακριβώς για να ενισχύουνε τις φυγόκεντρες τάσεις μέσα στην ΕΕ. Φυγόκεντρες τάσεις που είναι χαράς ευαγγέλιο για τους Ρώσους ενεργειακούς εκβιαστές φασίστες και τους Κινέζους βασανιστές του προλεταριάτου δικτάτορες, και οι οποίες ενισχύονται και από την προβοκατόρικη κλίκα της Χίλαρυ Κλίντον, η οποία κουμαντάρει τη γενική διεθνή στρατηγική της αμερικάνικης υπερδύναμης και έχει για συνένοχό της το δήθεν «κεϋνσιανό φιλολαϊκό» Ομπάμα.


Κανένας από τους παλιάτσους αυτούς δεν είναι επί της αρχής φιλομνημονιακός ούτε αντιμνημονιακός. Δε δίνουνε δεκάρα, ακόμα περισσότερο οι Παπαρήγα – Τσίπρας – Κουβέλης, για την καταβαράθρωση των μισθών και τη γερή κούρα πείνας σε εργάτες και φτωχούς υπάλληλους, ή για τη συντριβή πολλών μικρομαγαζατόρων και βιοτεχνών. Δεν είναι ενάντιοι, παρά τα όσα λένε, σε ΑΥΤΗ την πλευρά του μνημόνιου, στη μείωση δηλαδή των μισθών, που δυστυχώς τελικά είναι και η κύρια.

Είναι ΛΥΣΣΑΛΕΑ αντίθετοι σε εκείνη την δευτερεύουσα αλλά υπαρκτή πλευρά των διάφορων μνημόνιων που αφοράει  τις λεγόμενες κατά τους αστοφιλελεύθερους «διαρθρωτικές αλλαγές», δηλαδή στις συνταγές εκείνες που χτυπάνε κάπως την κρατικογραφειοκρατική και μισοφεουδαρχική, παρασιτική πλευρά του ελληνικού καπιταλισμού του Τρίτου Κόσμου.

Κι αυτό όμως οι σαμποταριστές των ηγεσιών των 7 κομμάτων (μέσα και οι Οικολόγοι Πράσινοι), δε το κάνουν από ιδεολογική «αγάπη» αρχής στον κρατικό ή καλύτερα κρατικοληστρικό καπιταλισμό και στη γραφειοκρατία. Απόδειξη ο τρόπος με τον οποίο τσακίσανε τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων πρώτες – πρώτες. Το κάνουν γιατί οι «διαρθρωτικές αλλαγές», έστω αυτές οι κολοβές των δυτικοφιλελεύθερων συνταγών, θα άνοιγαν μια χαραμάδα για την ανάπτυξη και ρήγματα στο αρραγές μέτωπο των σαμποταριστών που ολοκληρώθηκε μετά το 1997, όταν και η ΝΔ πέρασε στα χέρια ρωσόδουλου αρχηγού. Θα υπονόμευαν δηλαδή τη βάση της εξουσίας τους, αλλά και το ρόλο που έχει επιφυλάξει η Ρωσία στην Ελλάδα, της ανοιχτής πληγής για να αιμορραγεί συνολικά η ΕυρωΖώνη και να εκδώσει κάποια στιγμή ευρωομόλογο ή να γίνει κουλουβάχατα και να αποδυναμωθεί πολιτικά και οικονομικά η ευρωπαϊκή εθελοντική ενότητα.

Έτσι λοιπόν, αφού αρνούνται τη δυτικού τύπου ιδιωτικοποίηση, δηλαδή με σχετικά διαφανή διαγωνισμό και εξασφαλίσεις, το πραγματικό άνοιγμα επαγγελμάτων (που όμως, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι αστοφιλελεύθεροι, πρέπει να γίνει με προσοχή και με αντισταθμιστικά για όσους θίγονται, για να μη συντριβούν οι μικρομεσαίοι και η προλεταριοποίησή τους να μην είναι βίαιη), την πραγματική απεμπλοκή των επενδύσεων, το τσάκισμα των σαμποταριστικών κλικών σε ΣτΕ, πολεοδομίες, δήμους, δασαρχεία και αρχαιολογικές υπηρεσίες, το βίαιο ξερίζωμα της διαφθοράς κύρια σε εφορίες – πολεοδομίες – δήμους, το αναπέτασμα στο χώρο της εκπαίδευσης με το δημοκρατικό πόλεμο (με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας καθηγητών, μαθητών και φοιτητών) ενάντια στις κλίκες και στις συμμορίες ψευτοΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα σε σχολειά και πανεπιστήμια, τι μένει;;

Μένει το κόψιμο από μισθούς και συντάξεις, η χειροτέρεψη των όρων δουλειάς του προλεταριάτου και της φτωχής υπαλληλίας (κύρια των νέων) με την ελπίδα, για τους αντιδραστικούς δυτικούς μονοπωλιστές της τρόικας, ότι έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, άρα οι εξαγωγές, άρα θα μειωθεί πρώτα το έλλειμμα μέχρι να εξαλειφθεί και μετά θα καλυτερέψει η προοπτική του χρέους, οπότε σιγά σιγά θα αναθαρρήσει όλη η Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των υπόλοιπων χωρών του ευρωπαϊκού νότου. Πρόκειται για ηλίθιους, κοντόθωρους και ολοκληρωτικά ατάλαντους «μάγους», και δείγμα της σαπίλας τους είναι που ανέχονται να γίνονται όμηροι και παίγνια του κάθε Παπατζή του Γ’, Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Αν είχαν μια ικμάδα προοδευτικού -έστω αστικού προοδευτικού- πνεύματος, οι Ευρωπαίοι δε θα διαπραγματεύονταν με τέτοια χαμερπή υποκείμενα, που έχουν εντρυφήσει στην ψευτιά, στην απάτη και στη λαμογιά, ούτε θα τους έδιναν δεκάρα τσακιστή να διαχειριστούν. Κι όχι μόνο, αλλά οι μοιραίοι αυτοί τύποι βγάζουνε από τη ντουλάπα και το κλασσικό ιμπεριαλιστικό τους ύφος που το θυμούνται από την αποικιοκρατία, και δίνουνε στους ρωσόφιλους Έλληνες φασίστες και σοσιαλφασίστες την ευκαιρία να το παίζουν θιγμένοι και «αντιστασιακοί»!! Μιλάμε για ιλαροτραγωδία.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του «δομημένου» χάους;; Το κάπως εθνοανεξαρτησιακό (ο θεός να το κάνει με τον καιροσκοπισμό που τους δέρνει) -στη στελέχωσή του- ΠΑΣΟΚ καταρρέει και συνθλίβεται, μαχαιρωμένο από τους πάντα «ρώσους» αρχηγούς του, και για καβαλάρης του και υποχρεωτικός του συνεργάτης πλασάρεται ο στυφός γλοιώδης Κουβέλης - ΔΗΜΑΡ, το παιδί του θαμώνα της ρώσικης πρεσβείας (και επί Γέλτσιν – Πούτιν, όχι μόνο επί ΕΣΣΔ) Κύρκου, που υποστήριζε τους ενεργειακούς εκβιασμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία και ήταν υπουργός της οικουμενικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ 1989-1990, που έδωσε τις ψηφιακές παροχές στον πράκτορα της Στάζι Κόκκαλη.

Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι βέβαια ΤΟΣΟ μασίφ ανατολικόδουλο κόμμα, όσο ο ΣΥΝ και το ψευτοΚΚΕ. Έχει πολλούς δημοκράτες, ακόμα και πολλούς αριστερούς ανθρώπους, κυρίως όμως στη βάση και στη μεσαία της στελέχωση. Μέρος της είναι η παλιά δημοκρατική αντιπολίτευση μέσα στην ΕΑΡ και το ΣΥΝ, που είχε για ηγέτη τον -γενικά αριστερό- δημοκράτη Παπαγιαννάκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ψευτοδημοκράτης Κύρκος είχε ψηφίσει τον κνίτη Αλαβάνο και όχι Παπαγιαννάκη για πρόεδρο του ΣΥΝ, το 2004
, γιατί έπρεπε, λέει, να προέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ από το κομμουνιστικό (εδώ γελάνε) κίνημα.  Ωστόσο, αυτή η δημοκρατική τάση έδινε αντικειμενικά δημοκρατική και ευρωπαϊκή πατίνα στους κνίτες του ΣΥΝ και πιο παλιά στην φιλοκνίτικη πτέρυγα μέσα στην ΕΑΡ (Κύρκος – Κουβέλης), ενώ δεν είχε πρόβλημα και με το γκρέμισμα εργοστασίων. Σήμερα, κουμανταδόροι της ΔΗΜΑΡ είναι ο αρχιρώσος αρχηγός της, ο επίσης γλοιώδης κυρκογενής γραμματέας της Λυκούδης και ο κρυφοαντιευρωπαίος, από τα δεξιά αντιφιλελεύθερος, αντιδραστικός (οπαδός της γραμμής του «Κ»Κεσωτερικού για συνδιαλλαγή με τη χούντα) παλιός ρηγάς Χατζησωκράτης. Χώρια ο ξεπλυντής των Βορίδη – Άδωνι -που δε τους θεωρεί φασίστες- εμετικός Ψαριανός και ο αρχισαμποταριστής της Πάτρας βουλευτής Τσούκαλης.

Σε κάθε περίπτωση, και μετά και την είσοδο στη ΔΗΜΑΡ όλης της παλιάς ΑΕΚΑ με επικεφαλής τον παλιό τραμπούκο της «Κ»ΝΕ στη Νομική εισοδιστή Μπίστη (το κνιτοειδές αυτό έχει αλλάξει, χωρίς υπερβολή, 7 κόμματα από το 1983), το μέτωπο ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ που αργά ή γρήγορα θα συγκροτηθεί, θα ηγεμονεύεται από τις κλίκες Κουβέλη – Λαλιώτη και θα αποτελεί πρωτοπορία της υπεραντιδραστικής, καταστροφικής ρώσικης γραμμής στη χώρα μας, ενώ θα αφήνει και τον πιο «ταξικό αντιμνημονιακό» ΣΥΝ να εισοδίζει στο αστικό κράτος. Άλλωστε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΝ χώρισαν με αγάπη, σαν αδέρφια, για να μπορεί ο ΣΥΝ να δέρνει και να καίει, χωρίς να παίρνει πολιτικό κόστος ο «καθωσπρέπει» Κουβέλης, όπως έγινε το Δεκέμβρη του 2008…

Από την άλλη, η μανούβρα των διακομματικών πραξικοπηματιστών, να μεταμφιέσουν για δύο χρόνια το φασιστικό ΛΑΟΣ σε «πρωτοπορία» της «ευρωπαϊκής μνημονιακής» δήθεν γραμμής (το παραμύθι τελείωσε σήμερα και για τους πιο δύσπιστούς), ώστε να επιτρέψει η Ευρώπη να χωθεί στην κυβέρνηση και στο κράτος και να παγιωθεί ως «δημοκρατικό» κόμμα, έβγαλε στον αφρό τη ναζιστική Χρυσή Αυγή με ποσοστά εισόδου στη Βουλή. Οι δημοσκοπήσεις δε λένε πάντα την καθαρή αλήθεια, αλλά αποτυπώνουν τάσεις που είναι πραγματικές.

Η κνίτικη κριτική παρουσιάζει το φασίστα για "τραπεζοτσολιά"
Οι ευθύνες της ψευτοαριστεράς αλλά και του αναρχομηδενιστικού λούμπεν, που ζυμώνουν εδώ και χρόνια τη θέση ότι ο αντιφασισμός σαν πρόταγμα είναι αποπροσανατολιστικός ή και αντιδραστικός ή ότι οι φασίστες είναι πράχτορες των φιλελεύθερων για να μας αποσπάνε την προσοχή, είναι ιστορικές. Ακόμη και τον Καρατζαφέρη οι ψευτοαριστεροί και αναρχοφασίστες τον διευκόλυναν στρατηγικά να παίξει το ρόλο του σώφρονα Ευρωπαίου, παρουσιάζοντάς τον με γελοιογραφίες και άλλες εξυπνάδες σαν τσιράκι των τραπεζών, φίλο της τρόικας, με μια δήθεν αντιΛΑΟΣ γραμμή που ήταν ΟΛΟΪΔΙΑ με της Χρυσής Αυγής – ότι ο Καρατζαφέρης στο βάθος δεν είναι παρά «λαγός του δικομματισμού» και όχι φασίστας!! Αλλά για τις ηγεσίες της ψευτοαριστεράς δεν πρόκειται για καλοπροαίρετη αλλά αριστερίστικη ή λάθος εχτίμηση, όπως επρόκειτο π.χ. για μέρος της ηγεσίας του επαναστατικού τριτοδιεθνιστικού KPD (ΚΚ Γερμανίας) μεταξύ 1927-1933 απέναντι στο ναζισμό.


Είναι το γεγονός ότι πράγματι έχουν ασύγκριτα περισσότερα κοινά με το φύρερ Μιχαλολιάκο και με τον Καρατζαφέρη απ’ ότι με ένα δημοκράτη. Κοινή γεωπολιτική ανάλυση, κοινή μικροαστική «αντικαπιταλιστική» λύσσα, κοινή στο βάθος συνωμοσιολογική «υπεριμπεριαλιστική» (ένα παγκόσμιο ενιαίο κέντρο πίσω από την κρίση)  ανάλυση για τα γεγονότα, κοινός αντιευρωπαϊσμός, κοινή λατρεία για τους «αντιιμπεριαλιστικούς» φασιστικούς ιμπεριαλισμούς της Ανατολής, κοινός πραξικοπηματισμός και λούμπεν βία και τρομοκρατία κατά του λαού. ΨευτοΚΚΕ – ΣΥΝ και Χρυσή Αυγή, παρά -προφανώς- τη διαφορά που έχουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους, βρίσκονται στην ίδια όχθη. Αν η Ελλάδα γίνει η πρώτη χώρα του πλανήτη μετά το 1945 στην οποία κόμμα που υμνεί το Χίτλερ και το Άουσβιτς θα περάσει την πόρτα του κοινοβούλιου, οι δολοφόνοι του παλιού ΚΚΕ που πολέμησε το ναζισμό με αντρεία, οι «κύριοι» του Περισσού και της Κουμουνδούρου θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά.

Οι δε δύσμοιροι οπαδοί της ΝΔ αδυνατούν να παρακολουθήσουν τον αρχιψεύτη, γελοίο, κρυφοφασίστα ηθοποιό που τους φόρεσαν καπέλο για αρχηγό το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, τα κνιτοειδή και η Ρωσία. Τους δούλεψε ότι πάλευε για το ψωμί του κόσμου με τις αντιμνημονιακές κορώνες, τους δούλεψε ότι δε θα γινόταν «μέρος της συναίνεσης» σαν κυβερνητικός εταίρος, τους δούλεψε ότι μπήκε στην κυβέρνηση για ελάχιστα και θα γίνονταν εκλογές στις 19 του Φλεβάρη, τους δούλεψε ότι δε θα συναινούσε σε νέα μέτρα, ενώ συνεχίζει να πουλάει εθνικοπατριωτική αντιδυτική κορώνα για να δηλητηριάζει το λαό και για να στοιχίζεται στο «εθνικό» αντιδυτικό μέτωπο, όπως του είπε και πριν δυο βδομάδες ο αρχηγός του ο Πούτιν στη Μόσχα.

Βέβαια, δεν ξέρουμε αν ο Πούτιν είχε χρόνο για το τσιράκι του, καθώς πληροφορίες λένε ότι δε συναντήθηκαν και η κλίκα Σαμαρά έφτιαχνε ψεύτικες φωτογραφίες στο κομπιούτερ με το Photoshop, για να φανεί ότι Πούτιν – Σαμαράς τα είπαν δια ζώσης και ότι ο ΠΟΛΑΝίτης μπατίρης «πήρε το χρίσμα από την φίλη αυτή χώρα» για να αναλάβει πρωθυπουργός… Το χτεσινό του διάγγελμα, με τον εμετικό προσωπικό τόνο και τους αφόρητους ρητορισμούς του δήθεν «λαϊκού δεξιού», μόνο η σημερινή συνέντευξη τύπου του χειρότερου από το Σαμαρά αρχιφασίστα ΛΑΟΣτζή το ξεπερνούσε… Δικαίως χτυπιούνται στη ΝΔ και οι φιλελεύθεροι, και οι συντηρητικοί, και οι λαϊκοδεξιοί και τα σωβίνια τύπου Φαήλου, καθώς ο Σαμαράς τους δουλεύει και τους χρησιμοποιεί όλους για να παίζει τα βρώμικα παιχνίδια του, όπως ακριβώς έκανε με τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ ο Παπατζής ο Β’ επί δεκαετίες και πρόσφατα και ο Παπατζής ο Γ’.  Με τη μία τάση ξεδοντιάζουν την άλλη, και στη συνέχεια αντιστρέφουν τους ρόλους.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, πρέπει να το πούμε καθαρά: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Όχι γιατί αν δεν ψηφιστούν θα γλιτώσουμε την πείνα, όπως λένε οι αρχιεγκληματίες και πρώτοι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ, αλλά γιατί μέτρα εξαθλίωσης του λαού τη στιγμή που το διακομματικό καθεστώς βομβαρδίζει την παραγωγή, σημαίνουν πείνα, δυστυχία, θάνατο, μεγαλύτερη ρωσοφιλία και αντιευρωπαϊσμό για τον ελληνικό λαό, μεγαλύτερη πληγή για την ΕΕ και στο βάθος για όλο τον πλανήτη που αποτελεί στόχο προς καταβρόχθιση από τους ΡωσοΚινέζους διεστραμμένους κρατικομονοπωλιστές.


Δεκάρα τσακιστή να μη δώσει η Ευρώπη στους Έλληνες μπαταχτσήδες διακομματικούς αρλεκίνους. Καμία χώρα δεν αλλάζει με έξωθεν επιβολή. Αφήστε την Ελλάδα να βγει από την ΕυρωΖώνη με φιλικούς όρους, με μεγάλο χαμηλότοκο δάνειο για να μην πεινάσει κι άλλο ο λαός πάνω στη μετάβαση κι αφήστε τον λαό της Ελλάδας, έλληνες και μετανάστες, να δώσει τη μάχη του με τη συμμορία των προβοκατόρων «ηγετών» του. Τότε δε θα μπορούν τα καθάρματα να λένε ότι για την αποβιομηχάνιση φταίνε οι Ευρωπαίοι «που μας χρωστάνε γιατί τρώγανε βελανίδια όταν χτίζαμε παρθενώνες», όπως είπε πρόσφατα το γελοίο, υποταγμένο στην ψευτοαριστερά του Τσίπρα απόβλητο του εθνικοσωβινιστικού ΠΑΣΟΚ και νυν «αρματάρχης» Δημαράς.

Οι επιτροπείες και τα τελεσίγραφα της τρόικας πράγματι συναντάνε την αντίδραση και πληγώνουνε το φιλότιμο του λαού (με τη βοήθεια βέβαια της διόγκωσής τους από τους ρωσόδουλους). Σωτηρία με αυτές τις γελοιότητες, δεν υπάρχει. Είναι δική μας δουλειά να καθαρίσουμε τη χώρα μας από τους εκμαυλιστές και τους απατεώνες, που έχουν για αφεντικά αυτούς με τους οποίους οι Μέρκελ και Σαρκοζύ πρόθυμα συνεργάζονται (βλ. γαλλογερμανικά κανακέματα της Κίνας και συγχωροχάρτι στη Ρωσία για τη Γεωργία).

Να μην έχει κανείς αυταπάτες ότι, για άλλη μια φορά, «έστω κι αν πονέσουμε», σώζεται η χώρα και ο λαός, με τον κατώτατο μισθό να πηγαίνει καθαρά στα 489 (440 στους κάτω των 25) και το επίδομα ανεργίας στα 361. Αυτά και με τη βούλα, αν και τα μικροαφεντικά στην πόλη και οι αγροτοπατέρες αστοί στους κάμπους, που τους λατρεύουν ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ, τα έχουν εφαρμόσει άτυπα εδώ και πολλά χρόνια, και συντρίβοντας τον εργατικό συνδικαλισμό και απομηχανοποιώντας την παραγωγή.

Αν περάσουν και αυτά τα μέτρα, απλά παίρνουμε παράταση μέχρι την επόμενη προβοκάτσια. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα ούτε για το λαό μας ούτε για την Ευρώπη με αυτούς τους μπράβους της νύχτας εκβιαστές που πλασάρονται για «καθωσπρέπει ηγέτες» κομμάτων στη χώρα μας.

Πρέπει αυτό το παραμύθι να λάβει τέλος, για να αποκαλυφθούν στα μάτια του λαού οι ψεύτικοι φίλοι του, δηλαδή οι μεγαλύτεροι εχθροί του, και να μπούμε επιτέλους στη στράτα του λαϊκού δημοκρατικού αγώνα για ψωμί, δημοκρατία και ανάπτυξη, τελικά για τη σοσιαλιστική προοπτική για τον τόπο μας, την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, από τη στιγμή που η αστική τάξη, ντόπια μεταπρατική και δίχως χαραχτήρα και δυτική μονοπωλιακή, δείχνουν πόσο βαθιά δεμένες  με χοντρά ταξικά σκοινιά με το σοσιαλιμπεριαλισμό είναι και πόσο λίγη αντίσταση δείχνουν στις προβοκάτσιές του.





24 σχόλια:

  1. "Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η μεθοδευμένη από το καθεστώς ένταση στις Ελληνο-Ρωσικές σχέσεις σε αυτή τη συγκυρία, μια ένταση που κινδυνεύει να υπονομεύσει τους μακραίωνους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών των δύο χωρών, την ώρα μάλιστα που η Ρωσία προσφέρθηκε να μας βοηθήσει να σωθούμε από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των τραπεζιτών και των διεθνών αρπακτικών. Η ένταση αυτή, προφανώς καθ' υπαγόρευση των επικυρίαρχων, έρχεται σε συνέχεια της πρακτικής ακύρωσης των κοινών ενεργειακών και αμυντικών προγραμμάτων, ώστε να αποτραπεί κάθε εναλλακτική συνεργασία και προοπτική για τη χώρα, που θα έθετε εν αμφιβόλω τις αποικιοκρατικές δεσμεύσεις υποτέλειας."

    Από ανακοίνωση τύπου 6/1/2012 του σοσιαλναζιστικού ΕΠΑΜ του κνίτη Καζάκη, αυτού του καθεστωτικού αγύρτη ψευτοοικονομολόγου που έχει βαλθεί να ενώσει το φαιό φασισμό με τον ψευτοκόκκινο σε "λαϊκό μέτωπο"...

    Α ρε καθάρματα, λακέδες, πόσο σκληρός θα είναι μαζί σας ο λαός μας όταν σας πάρει γραμμή... Κτήνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσχετο αλλά επίκαιρο.

    Σχέδιο δράσης κατά των εκλογών στα ΑΕΙ:
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=443688

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω και αλλη χυλόπιτα εφαγες απο τον κοσμο..
    για πάρτη σου..
    http://www.youtube.com/watch?v=utZAt5-DwMY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε Περισσιώτες, μα το θεό σας το ρεβιζιονιστή, να πούμε, τόσο πρόβλημα σας δημιουργεί το μετεριζάκι που κάθε τόσο βάζετε τον κακομοίρη που έχετε μισθώσει να μπαίνει εδώ να γράφει σχόλια σε στυλ "ποπό, λίγοι μπαίνουνε στο ιστολόγιο, μοναξιές" κλπ.;; Χαχαχαχα έχω λιώσει στο γέλιο.

    Από την άλλη πάλι, νομίζω ότι ψάχνετε να δείτε επισκεψιμότητα κι επειδή το ΚΜ δε βάζει τέτοια στοιχεία (το θεωρέι γελοίο) ζητάτε να ψαρέψετε.

    Λοιπόν, θα σας αποκαλύψω κάτι: το ποστ για τους ναζιστές που βάλατε στη Χαλυβουργία έχει εκατοντάδες αναγνώσεις τις τελευταίες δύο μέρες. Μην ανησυχείτε λοιπόν, οι πομπές σας δε θα χαθούν, θα τις μάθει ο κόσμος...

    Άκου το χαζοβιόλη, έβαλε και τραγουδάκι ο χιουμορίστας... Βάλε και Τερλέγκα μεγάλε, με τέτοιο κάζο που έπαθες με τη Χαλυβουργία, μέχρι χασικλίδικα ρεμπέτικα σε βλέπω να ξεθάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε τον κνίτη να χορεύει τώρα που συνεργάζετε ανοιχτά με την χ.α. και ας συνοψίσουμε τη μεθοδολογία της συκοφάντησης του αντιπάλου και ιδεολογικού τραμπουκισμού που κάνουν τα blog των κνιτών:

    "...
    Δεν είδατε τι έγινε μετά που τους έκραξε ο Σιφωνιός
    Είστε αντικομμουνιστές
    Το βίντεο είναι ψεύτικο
    Είστε κακοπροαίρετοι
    Προβοκάτσια αριστεριστών, οακκε, αναρχικών που το διέδωσαν για να βλάψουν το κόμμα
    Είστε επαναστάτες του πληκτρολογίου και δεν ξέρετε από αγώνες
    Ποιοί είστε εσείς που τολμάτε να σχολιάζετε τη γραμμή (του κόμματος) των απεργών
    Εδώ έχουμε 115 μέρες απεργία, τους ναζιστές θα κοιτάμε τώρα
    Είστε απεργοσπάστες
    Για τις αποφάσεις του σωματείου δεν ευθύνεται το παμε που υποστηρίζει την απεργία
    Φταίει ο Σιφωνιός
    Δεν χρειάζεται να το πολυσυζητάμε γιατί διαφημίζεται η χρυσή αυγή
    ..."

    Ρητορική ερώτηση: Σε ποιόν τα πουλάνε αυτά;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις απόλυτο δίκιο ανώνυμε φίλε!!

    Και μπράβο για τη σταχυολόγηση των κνίτικων επιχειρημάτων - όλα σε ένα, πολύ καλό! Ακριβώς αυτά λένε, αν και ομολογώ πως για μερικούς από αυτούς, τους λιγότερο διαβρωμένους, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δε τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.

    Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει, για λίγους έστω από τη βάση της ψευτοαριστεράς, την αρχή ενός προτσές απομάκρυνσης από αυτούς τους σοσιαλφασιστικούς μηχανισμούς, που όπως ωραία είχε γράψει η ΟΑΚΚΕ σε ένα άρθρο για το Νίκο το Ζαχαριάδη, δηλητηριάζουν όποια ευγενική ψυχή τα πλησιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ ότι υπάρχουν ευγενικές ψυχές αλλά καταλήγουν γενίτσαροι σε αυτό το έκτρωμα με το σφυροδρέπανο για λιβανιστήρι. Όπως λες και εσύ φίλε ΚΜ οικειοποιούνται τέτοια κληρονομιά, ανθρώπους και αγώνες και μετά την αντιστρέφουν ώστε να ταιριάζει στο τραμπούκικο προφίλ τους, τι να πιστέψει και ο δόλιος ο κνίτης. Πως να αποδεσμευτεί από εκείνους εκεί μέσα; Τι να την κάνουν πχ την Πολιτιστική Επανάσταση όταν υπάρχει η θεατρίνα Λιάνα, ο τσακίδιας Μεντρέκας και ο καπιταλιστοφάγος Μπογιόπουλος δίπλα στον "Lenin uber alles", στον "δικτάτορα" Στάλιν ή την "ταξική πάλη της πκς και του παμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι ακριβώς φίλε. Με τον τρόπο που ενσταλάζει ο Περισσός σε μέλη και στενές επιρροές τον ταξικισμό και τον "αριστερό" σοσιαλφασισμό, συμβαίνει το εξής παράδοξο: όσο πιο πολύ παθιάζεται ο κνίτης με το "μαρξισμό", με το Λένιν και το Στάλιν, με το ΔΣΕ κλπ. τόσο πιο φασίστας να γίνεται. π.χ. Όσο πιο ΔΣΕ είσαι σαν κνίτης, τόσο πιο τραμπούκος και σοσιαλφασίστας γίνεσαι στο αμφιθέατρο ή στο συνδικάτο, γιατί "έτσι θέλουν οι αστοί και οι οπορτουνιστές, ξύλο".

    Πρόκειται για την αίσχιστη διαστροφή - όσο πιο "αριστερά", τόσο πιο φασιστικά. Κι έτσι κάνουν και τους δημοκράτες μέσα στο λαό να γίνονται βαθιά αντικομμουνιστές, μιας και για κομμουνισμό νομίζουμε τα σοσιαλφασιστικά τραμπούκικα τάγματα εφόδου. Ναι, έχουν το μερίδιο τους και οι αντικομμουνιστές από κλασσική αντιδραστικότητα φιλελεύθεροι, αλλά ο σύγχρονος αντικομμουνισμός ειδικά στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της αποστροφής των λαών για το σοσιαλφασισμό.

    Αλήθεια, ανώνυμε φίλε, πες μου την άποψή σου, αν θέλεις φυσικά: πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος από την ψευτοαριστερά για να περάσει στην πραγματική αριστερά, πρέπει πρώτα να περάσει -συνειδησιακά- από το στάδιο του να απορρίψει το σοσιαλφασισμό από αστικοδημοκρατική πλευρά;;

    Δηλαδή, ο πλανημένος αριστερός της βάσης ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να περάσει απευθείας στην πραγματική αριστερά, δηλαδή από την ψεύτικη στην πραγματική διχτατορία του προλεταριάτου ή πρέπει πρώτα να μισήσει την ψεύτικη, και να περάσει καιρός μέχρι να πειστεί για το ό,τι είναι αναγκαία η πραγματική;;

    το λέω αυτό με αφορμή τη λύσσα των ναζιστοειδών της "Κ"ΝΕ στα διάφορα ιστολόγια, που δε τους πολυένοιαξε ο φιλοχρυσαυγιτισμός της ηγεσίας τους αλλά μονάχα "μη και θιχτεί το κόμμα".

    Πιστεύεις ότι η πλειοψηφία τους είναι χαμένοι από χέρι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής23 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:09 μ.μ.

    Φίλε ΚΜ το τι κάνει καθένας με τη συνείδησή του είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί, αν και μερικοί στα τελευταία τους είχαν ανήσυχο ύπνο όπως ο Κεπέσης. Για να σου απαντήσω με μια λέξη αν στη βάση είναι χαμένοι από χέρι πιστεύω πως όχι. Γιατί οι περισσότεροι είναι περαστικοί από εκεί.

    Τώρα αν κάποιος φτάσει στο σοσιαλφασισμό και τον αποδεχτεί φαντάζομαι χάνει την ανθρωπιά του και δύσκολα επανέρχεται. Αυτοί τώρα που υπεραμύνονται των επιλογών του κόμματός τους και δεν βλέπουν πόσο εκθέτει τους ίδιους ο Περισσός, λένε ψέμματα στον εαυτό τους και έχουν γίνει οπαδοί. Πριν λίγο καιρό βρίζανε τους απολυμένους του 902. Σήμερα βρίζουν και το γιό του Χαλβατζή γιατί έκανε λέει - θεός να την κάνει - κριτική στο κόμμα τους.

    Εσύ ΚΜ τι εκτίμηση κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξέρω, φίλε αντισοσιαλιμπεριαλιστή... Δεν έχω εδραιωμένη άποψη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

    Θέλω να πιστεύω πως ο λόγος που κάποιος πρωτο-οργανώνεται σε ένα φορέα που ευαγγελίζεται την αντικαπιταλιστική πάλη, με ρεφορμιστικά ή επαναστατικά μέσα, είναι ένα πρωτόλειο αίσθημα αγάπης για το δίκιο, για την πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, για την κοινωνική πρόοδο.

    Βέβαια, τα τελευταία χρόνια ο σοσιαλφασισμός στρατολογεί κυρίως από τη μικροαστική νεολαία, που όλα αυτά τα βιώνει εντελώς θεωρητικά και κοσμοδιορθωτίστικα. Δεν είναι καν δηλαδή ο νεολαίος εργάτης που οργανωνόταν στην "Κ"ΝΕ τη δεκαετία του '70.

    Το βασικό όμως πρόβλημα είναι το εξής: η γενική καθεστωτική αντίληψη, την οποία μοιράζονται οι σοσιαλφασίστες, οι φιλελεύθεροι και οι φασίστες, είναι ότι πράγματι η ψευτοαριστερά είναι αριστερά.

    Δηλαδή, όχι μόνο οι κνιτοειδείς με τον απλοϊκό - πρωτόλειο και δήθεν "απόλυτο" αντικαπιταλισμό τους, κατηγορούν κάθε μαρξιστή για "δεξιό", "φιλελεύθερο", "μητσοτακικό", "αμερικάνο πράχτορα", αλλά και οι φασίστες και οι φιλελεύθεροι παρουσιάζουν τους κνίτες σαν "πολύ μαρξιστές και αδιάλλαχτους ρομαντικούς επαναστάτες", που από την πολύ "ρομαντική" τους επαναστατικότητα βουτάνε και κανά ρόπαλο όπως στις 20 Οχτώβρη ή γλείφονται με τους χρυσαυγίτες όπως προχτές!

    Πολλές φορές λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, όταν ακούνε αυτονόητες αλήθειες, σου λένε "αυτά τα λέει ο Πρετεντέρης", "αυτά είναι προσχήματα του κεφάλαιου" κλπ. Όταν λοιπόν όλοι οι αστοί, ακόμα και οι εχθροί των σοσιαλφασιστών, δέχονται τη διάταξη δυνάμεων που συμφέρει την ψευτοαριστερά, και δε λένε ανοιχτά ότι το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΝ κλπ. είναι υπερδεξιά και αντικοινωνικά, αντιπροοδευτικά, νεοφεουδαρχικά και νεοφασιστικά εκτρώματα, σου λέει και ο πλατύς νεολαίος της ψευτοαριστεράς: "Ε, αυτό θα είναι η επανάσταση, αυτό που κάνουμε εδώ στην "Κ"ΝΕ, στη Ν. ΣΥΝ κλπ.". Μαθαίνει δηλαδή τον υπερδεξιό πραξικοπηματισμό να τον θεωρεί επανάσταση, και πιθανότατα νομίζει ότι έτσι ήταν και το παλιό ΚΚΕ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, οι μπολσεβίκοι. Μιλάμε για την πλήρη αντιστροφή της αλήθειας που μου ανεβάζει πραγματικά το αίμα στο κεφάλι, γιατί ειδικά για τους εκ Περισσού προερχόμενους, αν διαβάσεις τον ψευτοΡιζοσπάστη, θα δεις ότι καλλιεργείται συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από την άλλη, οι αστοφιλελεύθεροι, επειδή ακριβώς δεν έχουνε καμιά αγάπη για τους εργάτες και κανένα πάθος (το αντίθετο) κατά της εκμετάλλευσης, προβοκάρουν τον αντιφασισμό και σε τελική ανάλυση και το αντιφασιστικό μέτωπο και πωρώνουν χειρότερα την όποια καλή βάση έχει μείνει στην ψευτοαριστερά, κάνοντας δύο πράγματα:

    1. χρησιμοποιώντας, για να χτυπήσουν τους κνίτες, και τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ αντικομμουνισμό, που παρουσιάζει σαν τέρατα το Λένιν, το Στάλιν, το Μαό και το Ζαχαριάδη

    2. χρησιμοποιώντας, σε γενικά καλά αντικνίτικα άρθρα τους, και κλασσικές κορώνες για την ανάγκη να μειωθούνε οι μισθοί, να απολυθούνε δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.

    Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και με την ανυπαρξία μιας παγκόσμιας αριστεράς που να δείχνει με το δάχτυλο την ψευτοαριστερά και να την αποκαλύπτει σαν την χειρότερη δεξιά, δε μπορώ να είμαι αυστηρός με τη βάση του κνιτισμού, και συνεχίζω να πιστεύω πως σε γενικές γραμμές εκείνο το τμήμα της βάσης της ψευτοαριστεράς που δεν έχει απορροφηθεί από τους σοσιαλφασιστικούς μηχανισμούς και δεν έχει ενσωματωθεί στο φασισμό, είναι γενικά πιο καλή πάστα ανθρώπων από τα μέλη π.χ. της Δράσης του Μάνου.

    Ωστόσο, αν στο Δήμο μου πέρναγε στο δεύτερο γύρο ένας της Δράσης κι ένας του ψευτοΚΚΕ, θα ψήφιζα τον "Δράση" και θα πήγαινα και στη συγκέντρωσή του πριν το δεύτερο γύρο να μοιράσω προκήρυξη.

    Αυτή είναι η σχοζοφρένεια της ενδιάμεσης αυτής εποχής.

    Αλλά, για να είμαι και λίγο αυστηρός, όταν πάνε οι χρυσαυγίτες και μιλάνε αγκαλιά με αυτό το ξεφτιλισμένο υποκείμενο, το Σιφωνιό, αυτός τους χειροκροτάει, οι κνίτες βλέπουνε τους ναζί και το σύντροφό τους αντάμα, κι αντί να τα βάλουνε με την Παπαρήγα τα βάζουνε με το ΚΜ, την ΟΑΚΚΕ, τους αναρχικούς ή όποιον άλλον τους κατάγγειλε γι' αυτό το αίσχος,ε, εκεί δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό.

    Ο κνίτης που δεν ενοχλείται από τη συμπόρευση με τους χιτλερικούς είναι και σε ατομικό - ψυχικό επίπεδο πιο δεξιά κι από τον πιο σκληρό αντικομμουνιστή φιλελεύθερο. (Έτσι κι αλλιώς, κάθε κνίτης, ακόμα και ο καλός στην καρδιά, αντικειμενικά είναι πιο δεξιά από τους αντικομμουνιστές φιλελεύθερους, με βάση την πολιτική του πράξη).

    Νομίζω τελικά, φίλε αντισοσιαλιμπεριαλιστή, ότι την απάντηση τη δίνει το μότο του ιστολογίου, που δεν είναι φυσικά του ιστολογίου αλλά του Μάο: "Κόκκινη Σημαία ενάντια σε Κόκκινη Σημαία" - αυτή η πάλη θα απελευθερώσει και όση τίμια βάση θα έχει απομείνει να στηρίζει τη σοσιαλναζιστική ψευτοαριστερά.

    Νομίζω (ξαναλέω, δε το έχω λήξει) ότι θα ήταν γραμμικό - αντιδιαλεχτικό να ζητήσει κανείς από τον πρώην κνιτοσυνασπισμαίο της βάσης να γίνει πρώτα αστοδημοκράτης για να γίνει στη συνέχεια πραγματικός κομμουνιστής.

    Αλλά σίγουρα η εσωτερική και κοινωνική πάλη που έχει να δώσει ο κνιτογενής για να πετάξει τη σκουριασμένη, βρώμικη σοσιαλφασιστική ιδεολογική του πανοπλία (που σίγουρα θα του έχει επηρεάσει σε ένα βαθμό τον τρόπο θέασης των πραγμάτων), είναι πολύ μεγαλύτερη, για να μπορέσει να περάσει στον επαναστατικό κομμουνισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υ.Γ. Τυχαία, και ξαναδιαβάζοντας μετά από κάποια ώρα το διάλογο, διαπίστωσα ότι από μια αποστροφή μου στο τέλος δεν είναι απόλυτα σαφής.

    Όταν λέω ότι δε χρειάζεται να ζητά κανείς από τον πρώην ανήκοντα στην ψευτοαριστερά να γίνει πρώτα αστοδημοκράτης για να γίνει κομμουνιστής, σημαίνει απλώς ότι δε νομίζω ότι χρειάζεται να περάσει μια περίοδο αστοδημοκρατικής άρνησης του κομμουνισμού ΣΥΝΟΛΙΚΑ, αληθινού και ψεύτικου.

    Από την άλλη όμως, δε μπορεί κανείς να είναι σήμερα πραγματικός κομμουνιστής αν δε θεωρεί την Παπαρήγα και τον Τσίπρα μίλια δεξιότερους από τη Μπακογιάννη και το Μάνο, ή ακόμα και από την πλειοψηφία των στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι πυρήνας της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ συνείδησης και πολιτικής γραμμής ότι η ψευτοαριστερά, μαζί με τη ναζιφασιστική ακροδεξιά, είναι ο πυρήνας της εσωτερικής και παγκόσμιας καπιταλιστικής αντίδρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής24 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:51 μ.μ.

    Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου ΚΜ. Ο ιδεαλισμός και ο δεξιός αντικαπιταλισμός του μετασοσιαλιστικού κόμματος του Περισσού είναι η φιλοσοφία και η πολιτική κάθε σύγχρονου φασισμού. Κάθε καταπίεσης πάνω στην εργατική τάξη. Μια εποχή ήταν οι μόνοι που έκλειναν εργοστάσια και από ένα σημείο και μετά αυτή τη δουλειά την άφησαν σε οικολόγους κτλ. Ένας κνίτης δυσκολεύεται πχ να πιστέψει ότι αυτό:
    "η απελευθέρωση, όπως είναι μια ιστορική και όχι διανοητική πράξη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να απελευθερωθούν αν δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν τροφή, στέγη και ένδυση στην κατάλληλη ποιότητα και ποσότητα", το έχει γράψει ο Μαρξ. Και αν το πεις χωρίς το όνομα οι κνίτες θα σε πούνε αμερικανοτσολιά και κουτόφραγκο. Αυτό και άλλα παρόμοια που έχουν γραφτεί για την εργασία και την παραγωγή.

    Και όσο εσύ θα παίρνεις το μέρος του αστού δημοκράτη απέναντί τους, εκείνοι θα συνασπίζονται "ακόμα και με το διάβολο", ή με τη "γάτα που πιάνει το ποντίκι", όπως μας απέδειξαν σε πρόσφατα παραδείγματα (δεν πληρώνω, κερατεα, αγανακτισμένοι, επαμ, σπιθα, κτλ). Δεν ξέρω πάντως για την ελληνική αστική τάξη. Αυτοί είναι μάλλον λούμπεν.

    Συμφωνούμε για τον υπερδεξιό προσανατολισμό του Περισσού και το μικροαστικό λαϊκισμό και την προπαγάνδα του ριζοσπάστη. Και αυτό όχι μόνο στα εσωτερικά θέματα, αλλά κυρίως στα διεθνή. Εκεί πέφτουν απίστευτα ψέματα και χοντροκομμένη προπαγάνδα. Πάρε πρόσφατο παράδειγμα τα άρθρα τους για τη Συρία. Έχει βουήξει το σύμπαν με το φασίστα που υποστηρίζει η Ρωσία. Αυτοί όμως τι κάνουν. Βαφτίζουν "συγκρούσεις" τις δολοφονίες που κάνει στο λαό το πάνοπλο συριακό καθεστώς και παρουσιάζουν Ρωσία και Κίνα σαν αντι-ιμπεριαλιστές που δεν θέλουν ξένη επέμβαση για να συνεχίσει τα εγκλήματα ο Άσαντ κατά του συριακού λαού με τα όπλα που του πουλάνε. Αυτό θα πει ναζιστική προπαγάνδα. Να είσαι εσύ ο ιμπεριαλιστής και να καταγγέλνεις τους άλλους για ιμπεριαλισμό, όταν έρχονται εκ των υστέρων και φωνάζουν για το μακελειό που έστησε ο προστατευόμενός σου με τα όπλα και τη διπλωματία σου. Ανοιχτά και ξεκάθαρα να υποστηρίζεις τις καθεστωτικές δολοφονίες όπου και όταν σε συμφέρει, ή αν γίνει πολύς ντόρος να βάζεις τον φίλο σου τον Ανάν να τα "φτιάξει" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως έκανε και στο Νταρφούρ, που εξασφάλισε τα πετρέλαια στην Κίνα.
    Εκεί στη Συρία θα παιχτεί το επόμενο δράμα του ΟΗΕ κατά τα φαινόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπα όπα, κάτσε τώρα φίλε αντι-σοσιαλιμπεριαλιστή, γιατί μού τα "χάλασες" - πλάκα κάνω, αλλά εδώ έχουμε μία σοβαρή διαφωνία.

    Δηλαδή, εσύ αν ήσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και είχες ψήφο, θα ψήφιζες υπέρ του ψηφίσματος του δυτικού ιμπεριαλισμού που ουσιαστικά άνοιγε το δρόμο για επέμβαση στα εσωτερικά της Συρίας;;

    Για τη Συρία, στην αρχή της εξέγερσης, επειδή ήξερα την τρομερία ρωσοφιλία και εξάρτηση του καθεστώτος από τη Ρωσία, πίστεψα κι εγώ πως οι εξεγερμένοι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Βόρεια Αφρική - Μέση Ανατολή, ήταν εθνικιστές ή ισλαμιστές τριτοκοσμικοί ενάντια σε ένα ρωσόδουλο καθεστώς.

    Η αλήθεια δυστυχώς είναι πως και στη Συρία, το μέτωπο των εξεγερμένων είναι πιο δεξιά από τον Άσαντ. Είναι παρόμοιο με αυτό της Λιβύης: ισλαμοφασίστες αντισημίτες, πρώην γραφειοκράτες της διχτατορίας Άσαντ που αποστάτησαν, χαφιέδες του δυτικού ιμπεριαλισμού σε ένα ετερόκλητο μέτωπο που το στηρίζει η ρώσικη πια στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, το ρωσόφιλο αντισημιτικό Κατάρ, καθώς και όλη η ιμπεριαλιστική υπερεπεμβατική Δύση, με προεξάρχοντα τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

    Φυσικά, ο Άσαντ είναι φασίστας και εγκληματίας, ωστόσο πρώτο είναι σχεδόν σίγουρα λιγότερο φασίστας από αυτούς που θα τον διαδεχτούν, το καθεστώς του είναι εξαιρετικά διαβρωμένο από τους Ρώσους, οπότε η "ένωση" αντιπολίτευσης - κυβέρνησης θα είναι πιο εύκολη απ' ό,τι στη Λιβύη που ήταν κι αυτή ρωσόφιλη αλλά πιο ανεξάρτητη και αντι-ισλαμοφασιστική στα τελευταία του Καντάφι. Η αντιιμπεριαλιστική θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν να ψηφίσεις μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα κατά του ψηφίσματος, καταγγέλοντάς τες ταυτόχρονα ως τους χειρότερους εχθρούς των λαών και διπρόσωπες. Το ξέρω ότι ακούγεται αντιφατικό, αλλά αυτή είναι θέση αρχής - δε μπορεί ο ιμπεριαλισμός να χώνει τα βρωμόχερά του μέσα σε ανεξάρτητες χώρες - στο κάτω κάτω, ο "Ελεύθερος Συριακός Στρατός" έχει σκανδαλώδη στήριξη και βάσεις μέσα στην Τουρκία του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, ήδη δηλαδή έχει αποδεχτεί έξωθεν βάση και στήριξη, ενώ και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ζητάει επέμβαση του ιμπεριαλισμού.

    Απλώς οι κνίτες, για να φανατίζουν το καθυστερημένο κοινό τους στην αντιδυτική γραμμή, "στηρίζουν" δήθεν σαν "εθνικοανεξαρτησιακοί" τον Άσαντ, που όμως τον διαφημίζουν και για σοσιαλιστή, κι έστελναν μέχρι πρόσφατα το ΠΑΜΕ για επισκέψεις στην "αντιιμπεριαλιστική" Συρία, αντιιμπεριαλιστική εννοώντας π.χ. τη στήριξη της σε ισλαμοφασιστικές οργανώσεις. Είναι πολύ σύνθετο θέμα η Συρία, αλλά σε ένα βαθμό η Λιβύη μας το λύνει. Για το Νταρφούρ έχεις απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για την υπεράσπιση του αστού δημοκράτη ή και του δυτικού ιμπεριαλισμού απέναντι στο σοσιαλφασισμό και το σοσιαλιμπεριαλισμό.

    Ξέρεις τι σκέφτομαι πολύ τελευταία αντι-σοσιαλιμπεριαλιστή;; Οι ήρωες τριτοδιεθνιστές κομμουνιστές, ενώ στις πιο πολλές χώρες ήταν παράνομοι, κι ενώ ο δυτικός ιμπεριαλισμός όχι μόνο τους ξέσκιζε στα βασανιστήρια και την ανείπωτη και σκληρόψυχη βία του, ιδιαίτερα ο εγγλέζικος, δε δίστασαν να τον καλέσουν σε ΜΕΤΩΠΟ και να το ΚΑΝΟΥΝ με άφταστη συνέπεια μαζί του, από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα κι από την ΕΣΣΔ μέχρι την Αργεντινή το 1941-1945 (ενώ τον καλούσαν στο ΜΕΤΩΠΟ από το 1934, άλλο που ο δυτικός ιμπεριαλισμός έκανε Μόναχα και μαλαγάνευε το Χίτλερ). Και μιλάμε για μια Αγγλία που βασάνιζε απάνθρωπα στις αποικίες λαούς και ήταν ρατσιστική μέχρι το μεδούλι. Στις δε ΗΠΑ, το 1941, ακόμη οι μαύροι αντιμετωπίζονταν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

    Τα λέω όλα τα παραπάνω για να δείξω ότι οι σταλινικοί σκληροτράχηλοι κομμουνιστές δε φοβήθηκαν την κριτική του κάθε σιχαμερού ψευδοταξικιστή ή τροτσκίζοντα ότι δήθεν έγιναν πήγαν με τους "ιμπεριαλιστάς" κατά των χιτλερικών. Το υπερασπίζονταν πολύ σθεναρά το μέτωπο αυτό, όπως και το μέτωπο με τους αντιφασίστες αστούς και μικροαστούς σε κάθε χώρα, και έριχναν το ανάθεμα στους ταξικιστές τρότσκες και αριστεριστές ότι παίζουν το παιχνίδι του Χίτλερ.

    Έτσι νομίζω πρέπει να κάνει ένας αντι-σοσιαλφασίστας και σήμερα, αν και δεν είναι το ίδιο εύκολο, γιατί ο κύριος εχθρός - ρώσος δεν είναι τόσο ορατός. Ναι, κύριε κνίτη, στηρίζω τον κάθε αντικνίτη ΠΑΣΟΚτζή και ΝΔίτη απέναντί σου, μολονότι είναι αντεργάτης, γιατί εσύ δεν είσαι απλά αντεργάτης, είσαι εγκληματίας. Τον στηρίζω ΜΟΝΟ εκεί που τον χτυπάς εσύ από τα δεξιά, κατά τα άλλα τον αντιπαλεύω και τον αστοδημοκράτη από τα αριστερά για ζητήματα μεροκάματου, δικαιωμάτων κλπ.

    Νομίζω πάντως ότι τα εκτρωματικά ΕΠΑΜίτικα φαιοκόκκινα και η συνεύρεση με το ναζισμό στη Χαλυβουργία τα καθαρίζουν σιγά σιγά τα ζητήματα... Δηλαδή, με τι μούτρα θα σου λέει ο κνίτης γιατί υποστηρίζεις τη Μπακογιάννη όταν τις πετάει γιαούρτια ο ΣΥΝ και ο αναρχοφασισμός, άρα είσαι αστός, την ώρα που ο ίδιος γλωσσοφιλιέται με τους μαχαιροβγάλτες του ναζισμού;;

    Το ίδιο και στα διεθνή, με Ρωσία, Αμερική κλπ. Νομίζω ότι η ζωή, η ζωντανή εμπειρία των λαών (και δω και παντού) θα καθαρίσει τα ζητήματα πιο πολύ από καθαρά κι απόλυτα από κάθε θεωρητική ανάλυση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, και κάτι τελευταίο. Αν βρεθεί και κανένας ταξικιστής του ούτε - ούτε, και αρχίσει το τροπάρι "και γιατί να επιλέξω ρε φίλε, εγώ σοσιαλιστική επανάσταση θέλω", ας μας πει αν το αντιφασιστικό μέτωπο έκανε κακό ή καλό στη σοσιαλιστική επανάσταση ιστορικά. Γιατί και η κινέζικη επανάσταση, και η ελληνική, και εκείνες στην ανατολική Ευρώπη μετά τον πόλεμο, ακριβώς στο μέτωπο αυτό στηρίχθηκαν. Με το μέτωπο κατάφερε ο Μάο και απομόνωσε τον Τσανγκ Κάι Σεκ, του πήρε όλο το δημοκρατικό λαό και νίκησε. Πόσοι κομμουνιστές ήρωες του λαϊκοδημοκρατικού ΔΣΕ μπήκαν στο ΚΚΕ μέσω του ΕΑΜ, ενώ πριν τον πόλεμο ήταν βενιζελικοί, βασιλικοί ή απολίτικοι.

      Το μέτωπο φέρνει δίπλα στους κομμουνιστές τις πλατιές μάζες που ακολουθούνε τα ΜΗ φασιστική αστικά και μικροαστικά κόμματα, και οι κομμουνιστές κερδίζουν ένα μεγάλο μέρος τους λόγω ακριβώς του ότι είναι οι πιο συνεπείς στην αντιφασιστική πάλη, ενώ οι αστοί αντιφασίστες ταλαντεύονται, υποχωρούνε, συναλάσσονται με το ναζισμό μέχρι το τέλος. Μάλιστα, για το γεγονός ότι Αγγλία και ΗΠΑ δε δέχτηκαν καμία από τις προτάσεις του Χίτλερ για συμβιβασμό και κοινή πάλη κατά της ΕΣΣΔ το 1943-1945, πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο η τέλεια μετωπική πολιτική του Στάλιν και της ΕΣΣΔ, που αν το έκαναν αυτό θα τους έπαιρνε όλο τον κόσμο και θα τους ξετίναζε παγκόσμια. Αλλά αυτά οι ταξικιστές τροτσκιστές τα θεωρούνε κινέζικα...

      Διαγραφή
  16. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής25 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:16 μ.μ.

    Για να το ξεκαθαρίσουμε δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στη Συρία και για αυτό στο σχόλιό μου δεν παίρνω θέση για μια μια πιθανή επέμβαση. Αυτό που σχολιάζω είναι η στάση του ριζοσπάστη να καταγγέλει τους φίλους της Συρίας από αντιαμερικανισμό, γιατί κατά τη γνώμη μου αν ήταν συνεπείς αντι-ιμπεριαλιστές θα έλεγαν για τα όπλα της Ρωσίας και δεν θα τους παρουσίαζαν σαν "ειρηνευτική δύναμη". Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ούτε τους μεν, ούτε τους δε βλέπω σαν απελευθερωτές ή ειρηνοποιούς.

    Στο θέμα του αντιφασιστικού μετώπου, όπως λες σωστά έφερε τον κόσμο κοντά στον κομμουνισμό και τους οργάνωσε πολιτικά και κοινωνικά. Οι συνθήκες πάντως διαφέρουν πολύ από εκείνες του 40. Ένα τέτοιο μέτωπο δεν θα μπορούσε να βασιστεί στον ταξικισμό όπως γράφεις αλλά στην αλληλεγγύη. Έπειτα μέσα σε αυτό αμφότερες οι τάξεις πρέπει να σέβονται το κοινωνικό συμβόλαιο. Κάθε δημοκράτης πρέπει να σκεφτεί να κλείσει τα μάτια και τη μύτη μπροστά στο φασισμό, να σώσει το τομάρι του και οι άλλοι ας πνιγούν ή να σωθεί μαζί με αυτόν όλος ο υπόλοιπος κόσμος; Αυτό το δίλημα θα του το βάζουν οι περιστάσεις.

    Τώρα για τις μεθόδους των κνιτών με τραμπουκισμούς και ιδεολογική τρομοκρατία έχω να σου λέω.. Πάντως όπως κατάλαβες από τις αντιδράσεις τους στο θέμα που προέκυψε, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν ότι έγινε αυτό που είδαμε. Το έχουν ξανακάνει, θα το κάνουν συνέχεια. Όσοι από αυτούς έχουν ανοιχτά μάτια και βλέπουν ας κάνουν τη χάρη στον εαυτό τους να μην συμμετέχουν και σε αυτήν την προδοσία του εργατικού κινήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά, δε το συζητάμε ότι είναι ναζήδες οι κουμανταδόροι του ψευτοΡιζοσπάστη... Και φυσικά είναι δείγμα του ακροδεξιού τους χαραχτήρα ότι παρουσιάζουν τους μεν δυτικούς ως τους μόνους επεμβασίες και τους ρωσοκινέζους για απλούς μεσολαβητές. Απλά για μένα η κύρια πλευρά της εκδήλωσης του ναζισμού της Μόσχας δεν είναι τα όπλα που δίνει στον Άσαντ, αλλά η έμμεση ταυτόχρονη στήριξη που δίνουν οι πράχτορές της μέσα στις γραμμές του ισλαμοφασισμού στην αντιπολίτευση, και τελικά η προσπάθεια για "ενοποίηση" της "ρώσικης" πλευράς του καθεστώτος Άσαντ με τη "ρώσικη" πλευρά της αντιπολίτευσης. Αυτό δεν πέτυχε απόλυτα στη Λιβύη, γιατί ο Καντάφι ήταν μέγας εθνίκας και δεν υποτάχτηκε στο Ρώσο ούτε στους δυτικούς επεμβασίες... Στη Συρία ίσως δούμε την απόλυτη επιτυχία του ρώσικου πλάνου...

    Για το θέμα του αντιφασιστικού μετώπου: δεν καταλάβα ακριβώς τι θες να πεις. Ποιον τύπο ακριβώς κατακρίνεις όταν λες ότι "κλείνει τη μύτη του για να γλιτώσει ατομικά από το φασισμό και δεν τον νοιάζει ο υπόλοιπος κόσμος";; Δε το ρωτάω επιθετικά, αλλά θέλω να καταλάβω ποιο είναι το ερέθισμα που σου δόθηκε. Ξέρεις κανέναν αντι-σοσιαλφασιστικό φορέα ή και πρόσωπο - διαδικτυακή περσόνα έστω που να είναι μεν με το μέτωπο, αλλά να μη "δείχνει όση αλληλεγγύη πρέπει" στους αστοδημοκράτες από λανθάνοντα ταξικισμό;; Αν ναι, το συζητάμε, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

    Τέλος, αν έχεις χρόνο και διάθεση, μοιράσου με το ΚΜ και με τους αναγνώστες του εμπειρίες σου από κνίτικα "μαργαριτάρια"... Είναι ωραίες και διδακτικές οι ιστορίες...

    Να είσαι καλά
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής25 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

    Εγώ πάντως με τη Συρία δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα πολλά πράγματα. Ίσως δεν έχω καλή ενημέρωση. Για το άλλο που έγραψα να "διαλέξουν αν θα κλείσουν τη μύτη" ίσως δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα. Εννοώ ότι ο κόσμος που σκέφτεται δημοκρατικά και δεν θέλει συμμαχίες με τους φασίστες και τους σοσιαλφασίστες ή θα κλειστεί στο καβούκι του ή θα συγκροτήσει το αντιφασιστικό μέτωπο. Για τον ταξικισμό θα ήθελα τη γνώμη σου.

    Δεν μου έχει τύχει μια και δύο στη δουλειά μου να έρθουν κνίτες για να διώξουν όσους δουλεύουν στις 24ωρες και 48ωρες απεργίες τους. Νουθεσίες, σχόλια, "έλα να αγωνιστείς μαζί μας για μεγαλύτερο μεροκάματο", "είσαι απεργοσπάστης" κτλ. Εγώ άλλες φορές τους εξηγώ - ενώ δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος να το κάνω - ότι κάνω αυτή τη δουλειά παρά τα πτυχία μου γιατί δεν υπάρχουν άλλες. Αν είναι να αγωνιστώ θα το κάνω για να υπάρχουν δουλειές που θα μπορώ να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου και παράλληλα θα αγωνίζομαι για το μεροκάματο με ανοιχτή τη δουλειά μου, αλλά λίγοι δείχνουν να καταλαβαίνουν τι εννοώ. Τις περισσότερες φορές δεν έχω την όρεξή τους και τους προσπερνάω.

    Εκεί που λύνουν και δένουν είναι στο πανεπιστήμιο. Στις καταλήψεις πλακώναν τα εαακ και βρίζανε όποιον πήγαινε να μπει μέσα, βρισίδι και φωνές στις συνελεύσεις, σπρωξίδι και ξύλο από διάφορα άτομα που τους έβλεπες μόνο στις εκλογές, μπούκες στα αμφιθέατρα στη μέση των διαλέξεων. Ειδικά στις συνελεύσεις λίγο να ακουγόταν κάτι διαφορετικό - σωστό ή λάθος - έπεφταν πάνω του και του έπερναν το μικρόφωνο ή τον γιούχαραν. Το τρομερό ήταν ότι έρχονταν σε ψηφοφορίες άτομα άσχετα με τη σχολή και μια φορά που τόλμησα να το καταγγείλω έγινε το έλα να δεις. Πως βγήκα από εκεί μέσα είναι θαύμα. Μια άλλη φορά σε μια κατάληψη τότε με τον αναβρασμό με το άρθρο 16 ένας τύπος που δεν τον είχα ξαναδεί στη σχολή ήρθε να με τραμπουκίσει επειδή πέρασα το "μπλόκο" που είχαν στήσει στο διάδρομο της σχολής. Ο τύπος δεν είχε διάθεση να μιλήσει και με κοιτούσε με ύφος "θα σε πλακώσω". Του είπα ότι η κατάληψη δεν βοηθάει το πανεπιστήμιο αλλά το καταστρέφει και με έπιασε από το γιακά. Οι άλλοι εαακίτες που με ήξεραν και είχα μιλήσει με πολλούς από αυτούς, ήρθαν τον τράβηξαν και του έλεγαν "άστον αυτόν" ή κάτι τέτοιο και ο τύπος φώναζε "τράβα στην πορεία ρε που ήρθες εδώ να μας πεις εσύ για την κατάληψη" και άλλα τέτοια όμορφα. Αλλά πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά, μικρή η Αθήνα, ο ίδιος ο τύπος ήρθε στο μαγαζί που δούλευα μερικά χρόνια αργότερα, κουρεμένος, ντυμένος καλά, εγώ τον κατάλαβα και του είπα ότι γνωριζόμαστε αλλά αυτός έκανε ότι δεν με είχε ξαναδεί, αλλά είχε ακόμα αυτό το ύφος "θα σε πλακώσω". Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.
    Θυμάμαι έναν άλλο στο αμφιθέατρο, ο "ψυχάκιας" - έτσι τον έλεγαν στο πανεπιστήμιο - που σε κάθε συνέλευση άρπαζε το μικρόφωνο και σχεδόν το κατάπινε για να ακούγεται δυνατά. Ο τύπος ήταν πκς και κάθε τρίτη λέξη του ήταν "οι αμερικάνοι". Αυτός και χωρίς το μικρόφωνο φώναζε - είχε γενικά πρόβλημα έντασης στη φωνή του - ότι όλα μας ανήκουν και για να χτίσουμε το σοσιαλιστικό κράτος πρέπει να πάρουμε πίσω την ολυμπιακή και τον οτε και τη δεη (!;). Ο τύπος όταν μπήκα εγώ στη σχολή ήταν ήδη στο τέταρτο έτος και τέλειωσε όταν εγώ τελείωνα το μαστερ μου. Αυτός και ένα άλλο "ηγετικό στέλεχος" με 10 χρόνια και βάλε στη σχολή με έβλεπαν με καλό μάτι αλλά κάθε φορά που μιλούσαμε καταλήγαμε σε διαφωνίες πχ για την Μπολώνια ή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε ο ψυχάκιας άρχισε να χάνει την υπομονή του και να αρχίζει τα "αμερικανάκι", "που 'σαι αμερικανάκι". Γενικά για εκείνον ήσουν ή "κ"κε ή αμερικανάκι. Δηλαδή ο ένας τραμπουκίζει ο άλλος χλευάζει. Ή σου στέλνουν τον δαπίτη. Ή όλο και κάποια κόκκινη ή μπλε "συντρόφισσα" θα έρθει να στα ρίξει για να σου πει στις εκλογές να την ψηφίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής25 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:56 μ.μ.

    Το 07 ήρθαν δύο άτομα του παμε στο σπίτι ενός φίλου κνίτη (αυτοί είναι οικογενειακώς "κ"κε) και έλεγαν ότι είναι κρίσιμη εκλογική περίοδος και ότι ο λαός τους φοβίζει (τους πλούσιους) και τέλος πάντων όλοι να ψηφίσουμε το κόμμα. Οι παμίτες μετά που τέλειωσαν τη συζήτηση ρωτούσαν έναν-έναν Σύσσωμη η οικογένεια του φίλου μου, πολύ συμπαθείς άνθρωποι και αξιοπρεπείς είπαν ότι θα τους ψηφίσουν. Μετά ρωτάνε εμένα και τους λέω ότι η ψηφοφορία είναι μυστική. Σε δευτερόλεπτα ο ένας που είχε λέει χρόνια στην Ουγγαρία (ψημένος στο κόμμα) άλλαξε τόνο και πήρε ένα ειρωνικό ύφος "μυστική; ποιός το λέει αυτό; .." και "είσαι γελασμένος". Ήμουνα και σε σπίτι φίλων οπότε είπα να μην συνεχίσω αλλά αυτός δεν πτοήθηκε και επί μία ώρα με ρώταγε και με ξαναρώταγε (αφού έκανε ανακεφαλαίωση) και παίζαμε το παιχνίδι "λοιπόν, τι θα ψηφίσεις;-προτιμώ να μην πω". Τελικά ο τύπος έφυγε αλλά μου είπε με λίγα λόγια "to be continued". Ευτυχώς δεν είχε συνέχεια.
    Τώρα είναι λίγο φλυαρίες όλες αυτές οι λεπτομέρειες αλλά στα γράφω λίγο αυθόρμητα και θα προτιμούσα να μην γράψω στο νετ άλλες ιστορίες που μου έρχονται τώρα, με έναν τραμπούκο του μ-λ ή κάτι άλλους ιδεολόγους της πεντάρας. Αυτά για τώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τον ταξικισμό, απλώς θεώρησα πως μπορεί να σε απασχολούσε κάποια κατ' εσένα ταξικίστικη - σεχταριστική παρέκκλιση σε κάτι που διάβασες εδώ στο ΚΜ, γι' αυτό προσπάθησα να σε διευκολύνω να το πεις... Αλλά έκανα λάθος, οπότε άκυρο...

    Για τα άλλα που λες, για κνίτες και εαακίτες, είναι τυπικά δείγματα του πώς έχει διαμορφώσει - λοβοτομήσει εγκεφαλικά ο σοσιαλφασισμός κομμάτια της νεολαίας, που ένας επαναστατικός ή έστω λαϊκοδημοκρατικός - αριστερός πολιτικός φορέας θα τα γονιμοποιούσε και θα έβαζε την ενέργεια τους να διοχετεύεται σε προοδευτική - απελευθερωτική κατεύθυνση.

    Και το τραγικότερο απ' όλα είναι ακόμα και τμήματα του τίμιου και δημοκρατικού λαού να θεωρούν "κομμουνιστές με κάποια ελαττώματα" τα στελέχη του σοσιαλφασισμού, και έναν αντι-σοσιαλφασίστα, αν ανοίξει το στόμα του, να τον κοιτάνε υπό γωνία... Γι' αυτό έχω μανία με το να τονίζω πάντα τη ΔΕΞΙΑ φύση του σοσιαλφασισμού/ρεβιζιονισμού, ακόμη κι όταν αυτός εμφανίζεται με "υπεραριστερό" προσωπείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αντι-σοσιαλιμπεριαλιστής26 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:46 π.μ.

    Έχουν τα κολλήματά τους και τα στερεότυπά τους και οι δημοκρατικοί άνθρωποι και όχι μόνο αυτοί στη βάση του "κ"κε. Είχα αφεντικό παμίτισα, με κουτσά-στραβά δημοκρατικές απόψεις και εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντί μου αλλά κατ' εξοχήν αντι-ΕΕ και για αυτήν όποιος υπερασπίζεται την ΕΕ είναι δεξιός και το γιαούρτι στη βουλή το έριχνε. Είχε δηλαδή μια ψευτοεπαναστατικότητα όχι τυχαία για παμε. Λίγο την ένοιαζε πχ αν της έλεγες ότι σε σχέση με τις ανατολικές χώρες η ΕΕ είχε πιο προοδευτικό προσανατολισμό. Εδώ είχε ολόκληρο "κίνημα" εναντίον της..
    Άλλοι που είναι κατά της βίας και το πιστεύουν, κατεβαίνουν σε πορείες και δίπλα τους τα σπάνε και δεν λένε τίποτα. Σε αυτούς υπάρχει μια σύγχυση ότι "δε βαριέσαι και αν πέσει μια βιτρίνα, και αν καεί η Αθήνα είναι αγώνας κατά του κράτους" ή ότι "η προπαγάνδα των μίντια στρέφει την κοινή γνώμη στα σπασίματα". Μιλάμε για τραγική σύγχυση. Να μισείς τη βία και να μένεις παθητικός απέναντί της ή να τη δικαιολογείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξέρεις τι γίνεται φίλε αντι-σοσιαλιμπεριαλιστή;; Όσο κατά της βίας και να είσαι (της φασιστικής βέβαια και όχι της πραγματικά επαναστατικής βίας, που είναι πολύ καλό πράγμα, αν και όχι σαν αυτοσκοπού), αν δεν αντιληφθείς ότι ένα κίνημα είναι π.χ. δεξιότερα από την κυβέρνηση, δεν μπορείς να την καταδικάσεις ολόπλευρα.

    π.χ. Το Δεκέμβρη του 2008. Αν δεν καταλάβαινες ότι ο ΣΥΝασπισμαιοκαλυπτόμενος φρίκος που έκαιγε κι έκλεβε, διαφθείροντας και μετανάστες ή και ντόπιους, είναι ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από την ΙΔΙΑ πλευρά με το χρυσοχοϊδικό Κορκονέα κι όχι από την απέναντι, είναι λογικό να λες "εδώ σκοτώθηκε το παιδί, τη βιτρίνα θα κοιτάμε;;". Το ίδιο ίσχυε και με τα καψίματα της προπερασμένης Κυριακής. Αν δεν τον κάνεις τον άλλο να καταλάβει ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του καψίματος είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, λογικό είναι ο άλλος να σου λέει "ντάξει ρε φίλε, κακό το κάψιμο, αλλά εδώ μας κόβουνε το ψωμί, τα κτίρια θα κοιτάω;;". Γιατί αν όντως πιστεύει ότι άλλη είναι η πολιτική δύναμη που του κόβει το φαϊ και αντίπαλή της αυτή που καίει, σου λέει "λιγότερο κακό μου κάνει αυτός που καίει την τράπεζα ή το μαγαζί απ΄αυτόν που μου μειώνει το μεροκάματο".

    Κι αυτό στο λέω γιατί καμιά φορά μπορεί να πέφτουμε στο λάθος, από την διάθεσή μας να πείσουμε ότι η Ρωσία, το ψευτοΚΚΕ κλπ. είναι πιο δεξιό πράγμα από την ΕΕ, την ΠΑΣΟΚοΝΔ κλπ. να προσπαθούμε να αναδείξουμε την "καλή πλευρά" των κλασσικών αστών ή των μη φασιστών ιμπεριαλιστών κλπ. Και φυσικά, ο άλλος που γι' αυτόν ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ. είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο, μιας και η Ρωσία δε φαίνεται πουθενά και το ψευτοΚΚΕ περνάει για "αριστερό με ελαττώματα", είναι λογικό να μας περνάει για "δεξιούς". Απλά, επειδή καμιά φορά "κωλώνουμε" να βάλουμε όλη την ανάλυση με τη Ρωσία, το πραχτοριλίκι κλπ., άμα λες μόνο "κακό το σπάσιμο και η βία" λες τη μισή αλήθεια. Γιατί άλλο θα ήταν το αυθόρμητο σπάσιμο σε ένα πραγματικό κίνημα, που πάλι θα έπρεπε να το χτυπήσεις σαν προβοκατόρικο - μικροαστικό, κι άλλο το καθεστωτικό ακροδεξιό σπάσιμο με τις πλάτες του Αλαβάνου και έμμεσα και της Παπαρήγα και όλων των καθεστωτικών ηγεσιών. Άλλο είναι το αριστερίστικο λάθος σε ένα πραγματικά προοδευτικό κίνημα, κι άλλο η "υπεραριστερή" στη μορφή πραξικοπηματική βία που έχει την ανοχή των μπάτσων σαν καθεστωτική του τύπου της προπερασμένης Κυριακής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι σωστό να λες "η ΕΕ πολύ καλύτερο πράγμα από τους ανατολικούς μέχρι το '89 υπαρκτούς ψευτοσοσιαλισμούς και από τους σημερινούς ανατολικούς φασισμούς". Αν όμως δεν τονίζεις ότι είναι καλή κυρίως σαν ανάχωμα στο Ρώσο κι όχι καλή "γενικά", γιατί η αστική δημοκρατία είναι ωραία και τι καλά που τα περνάμε απλώς επειδή δεν έχουμε φασισμό στην Ευρώπη κλπ., τότε λες τη μισή αλήθεια και όντως μπατάρεις δεξιά, κι αυτό το παθαίνουμε καμιά φορά όταν από το φόβο του χλευασμού από τον μέσο άνθρωπο ή και τον ψευτοαριστερό της βάσης (από το φόβο θέλω να πω του να εκφράσουμε μια άποψη τόσο αιρετική και πρωτάκουστη για το μέσο τύπο), "κρύβουμε" ή "μαλακώνουμε" τη Ρωσία και το ρόλο της. Τουλάχιστο σου μιλάω από προσωπικές εμπειρίες, δεν ξέρω αν εσύ σε αυτό βγαίνεις πιο θαρρετά και ολοκληρωμένα, όταν οι συζητητές σου δεν γνωρίζουν την αντι-σοσιαλφασιστική πολιτική πλατφόρμα...

    Να το πω πιο απλά: δεν έχει νόημα να προσπαθείς να πείσεις κάποιον ότι η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ είναι καλοί άνθρωποι. Δεν είναι. Καθάρματα και τσιράκια των μονοπωλίων των χωρών τους είναι. Αλλά μπροστά στον Πούτιν είναι αρσακειάδες και απέναντί του νομιμοποιούμαστε να τους σφίξουμε και το χέρι, να τους χαμογελάσουμε, να κλείσουμε συμφωνία μαζί τους και να την τιμήσουμε μάλιστα. Το κάθε τι μετριέται με το αντίθετό του. Το ίδιο ισχύει και για το παράδειγμα που σου είπα με τις δημοτικές εκλογές. Δε θα πας στο δεύτερο γύρο να λες πόσο καλός άνθρωπος είναι ο μη σοσιαλφασίστας αστός, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι, αλλά ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ είναι ο κνίτης ή ο ναζιφασίστας, και άρα πόσο σημαντικό είναι να γλιτώσουμε από την κυριαρχία του δεύτερου. Κι από κει και πέρα θα λες ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε και στον κλασσικό αστό στις αντιδραστικές αντιλαϊκές πλευρές του (αφού όμως νικηθεί ο φασίστας/σοσιαλφασίστας).

    Σκέψεις είναι αυτά, δε στα λέω στο δασκαλίστικο, απλά μου ήρθαν διαβάζοντας το τελευταίο σου σχόλιο για το θέμα του διαλόγου σου με την ΠΑΜΕίτισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή