Ανασκάλεμα

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Μια σύντομη βόλτα στο φαιο-«κόκκινο» περιβόλι…



Το πρότυπο κάθε φαιοκόκκινου
Το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο έχει τις ρίζες του στην εποχή της ρώσικης περεστρόικα, και συγκεκριμένα στην (μεταξύ 1990-1995) απόσπαση της κλασσικής φασιστικής ακροδεξιάς από την επιρροή του αμερικάνικου ηγεμονιστικού ιμπεριαλισμού. Οι πιο σιχαμεροί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι του αμερικάνικου μονοπώλιου συντηρούσαν και ανανέωναν τις σχέσεις τους με τον κατά τόπους κλασσικό φασιστικό υπόκοσμο, στο όνομα της αντικομμουνιστικής ενότητας και πάλης. Αυτό ακόμα και μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ, που συντελέστηκε την περίοδο 1956-1965.

Η ολοκλήρωση της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Κίνα που επισφραγίστηκε με τη σφαγή της Τιεν Αν Μεν και έκλεισε σε αυτή τη χώρα, αλλά και παγκόσμια τον κύκλο της μετατροπής του σοσιαλισμού σε ρεβιζιονισμό κι έπειτα σε σοσιαλιμπεριαλισμό 1978-1989, σε συνδυασμό με την «πτώση» του «σοσιαλισμού» σε Ρωσία και Ανατολική Ευρώπη, που ήδη από το 1987-1988 είχε σηματοδοτήσει ο Γκορμπατσόφ και το ρώσικο κρατικομονοπώλιο, για να καθησυχάσει τον Τρίτο Κόσμο και τη Δύση, αποκόλλησε τους κλασσικούς φασίστες από την ασφυχτική αγκαλιά της Ουάσιγκτον. 


Οι ναζιφασίστες είδαν στη δήθεν «νίκη» του δυτικού ιμπεριαλισμού επί του ανατολικού σοσιαλιμπεριαλισμού τη νίκη των ανοιχτών αγορών, του «εμπορεύματος», του «τοκογλύφου», του «εβραιοφιλελεύθερου», του καπιταλιστικού έστω διεθνισμού, της αναπτυγμένης ατομικής κατανάλωσης και του γενικού πνεύματος ηθικής ελευθεριότητας του καπιταλισμού της αγοράς, πράγμα που στη βαθιά οπισθοδρομική και απάνθρωπη ιδιοσυγκρασία τους έμοιαζε με προδοσία του «κοινού αγώνα» που είχαν δώσει με τους Αμερικάνους ηγεμονιστές ενάντια στους κομμουνιστές, ενάντια δηλαδή στους βασικούς «υπονομευτές» του τριπτύχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».


Κεφάλια 9 ανταρτών του ΔΣΕ επιδεικνύουν οι κανίβαλοι του μοναρχοφασισμού - Μακεδονία 1949
Οι Αμερικάνοι φυσικά, δεν είχαν κανένα  πρόβλημα να συμμαχήσουν και να χρησιμοποιήσουν και τους πιο μεσαιωνιστές παπάδες, παλιούς ναζήδες, κατακάθια του υπόκοσμου κλπ. στην προσπάθεια τους να νικήσουν το ΔΣΕ ή το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό του ΚΚ Κίνας ή τους πατριώτες αντιιμπεριαλιστές στην Κορέα και στο Βιετνάμ. Αλλά θεωρώντας πως πια δεν υπήρχε αντίπαλη υπερδύναμη μετά το 1991, ένιωσαν πως δε τους είχαν πια ανάγκη και πέταξαν τους κλασσικούς φασίστες σαν φθαρμένα εργαλεία. Η πτώση της διχτατορίας του άγριου φασίστα Πινοσέτ στη Χιλή και του απάνθρωπου απαρτχάιντ, πέρα από την ηρωική πάλη του χιλιανού λαού και των μαύρων της Νότιας Αφρικής, στα 1990, είχε να κάνει και με αυτή την εγκατάλειψή των φασιστών από την αμερικάνικη υπερδύναμη.


Αντίθετα, η νεοτσαρική Ρωσία, με τους δικέφαλους αετούς, τη σκληρή και στρατοκρατική διακυβέρνηση, τα «σφιχτά» χριστιανορθόδοξα  ήθη και το σκληρό αντι-φιλελεύθερο λόγο έμοιαζε και ήταν ένα πολύ καλύτερο διεθνές πρότυπο και κέντρο αναφοράς για τους κλασσικούς φασίστες, σε αντίθεση με την αστοφιλελεύθερη Δύση. Η Ρωσία, που δεν έχασε στο βάθος ποτέ την αγάπη του «κόκκινου» οπορτουνισμού και σοσιαλφασισμού (που το μόνο που της ζητούσε ήταν να είναι πιο «σκληρή με τους Αμερικάνους»), άνοιξε τις αγκάλες της και για κάθε λυπημένο -και παραπεταμένο από τους Αμερικάνους- ναζιφασίστα. Η συμμαχία της δε με την επίσης σκληρά στρατοκρατική, φασιστική και νεο-επεκτατική Κίνα των Χαν σωβινιστικών τεράτων, δίνει στον κάθε φασίστα και ναζιστή επί Γης όνειρα παγκόσμιας κυριαρχίας. Τίποτα δεν έχουν διδαχτεί τα επίδοξα ταγματασφαλιτοειδή από την τύχη των πολιτικών προγόνων τους, όχι μονάχα των Χίτλερ και Μουσολίνι ή των Ιαπώνων μιλιταριστών ηγετών, αλλά και των διάφορων Κουίσλιγκ και άλλων προδοτών συνεργατών τους. 

Οι ψεύτικοι κόκκινοι, μπρεζνιεφικοί σοσιαλφασίστες, τροτσκιστές και ο «μ-λ» οπορτουνισμός, δέχτηκαν (άλλοι εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα και με ταλαντεύσεις) τους φασίστες στην «αντιιμπεριαλιστική» παρέα τους.


Η Κανέλλη με τον αντισημίτη φασίστα μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ - Ο γελοιογράφος βάζει στα χέρια της ένα βιβλίο κατάλληλο για την περίσταση μιας τέτοιας συνάντησης


Σε τούτη την ανάρτηση, θέλουμε απλώς να επισημάνουμε το εξής: το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο στην Ελλάδα στήθηκε με υλικό από τρεις πόλους. Χίτες παλαιοσωβινιστές και φασίστες μέσα από την παλιά δεξιά, εθνικιστές και κυρίως λαλιωτικοί μέσα από το ΠΑΣΟΚ, σοσιαλφασίστες μέσα απ' την ψευτοαριστερά. Φυσικά, αυθόρμητες αντιστάσεις στη συνένωση-τερατούργημα και αντιθέσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του κάθε πόλου και ανάμεσα στους τρεις πόλους.

Το απότομο οικονομικό φτώχεμα του λαού μας ήρθε σαν αποτέλεσμα του ξεσπάσματος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που έσφιξε τα λουριά του εξωτερικού δανεισμού για τη χώρα μας και αποκάλυψε το κρυμμένο ως τα χτες εσωτερικό ελληνικό έγκλημα του παραγωγικού σαμποτάζ. 

Έτσι, οδηγηθήκαμε στα κάθε είδους μνημόνια της πείνας, που ωστόσο οι κυβερνώντες μας τα εφαρμόζουν με ΕΙΔΙΚΑ καταστροφικό τρόπο, ώστε να δίνουν έμφαση στην ΚΥΡΙΑ αρνητική πλευρά τους και καθόλου στις έστω λίγες πλευρές τους που ευνοούν μια σχετική απελευθέρωση της παραγωγής στον τόπο μας. Τα μνημόνια είναι το κακό πράγματι επιγενόμενο της κρίσης, όχι όμως και η βαθύτερη αιτία της πείνας.

Αυτή λοιπόν η βίαιη και ανεξήγητη για την πλατιά μάζα του λαού πτώση του βιοτικού του επίπεδου, τον οδηγεί σε μια γενική ριζοσπαστικοποίηση. Επειδή όμως δεν υπάρχει δυνατός πολιτικός φορέας με πραγματικά λαϊκό – προλεταριακό διαφωτιστικό χαραχτήρα, κάθε λογής παλιάτσος και πολιτικός αγύρτης έχει υψώσει τη σημαία του δήθεν «λαϊκού αγώνα», κατεβάζοντας τη μία μετά την άλλη τις πλατφόρμες της ψευτιάς και της απάτης. Τα βασικά ιδεολογήματα που σερβίρει αυτό το εκτρωματικό σύμφυρμα είναι:

«ο λαός ρίχνεται στην πείνα από ένα παιχνίδι που παίζει το διεθνές τραπεζιτικό κεφάλαιο»,

«υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία είναι τα λαμόγια-πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κλέβαν πολύ από το κρατικό ταμείο»,

«μας έχει δεμένους με τα δάνεια η Δύση για να μας τρυγάει και να μας αγοράζει τζάμπα, και οι προδότες πολιτικοί μας των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν αφήνουν να πάμε με τη Ρωσία και την Κίνα, που θέλουν ή μπορούν να μας σώσουν»,

«ένας από τους στόχους που έχουν, κυρίως οι Γερμανοί, είναι να ταπεινώσουν το έθνος μας, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την ανθρωπότητα».

Αυτή είναι διατυπωμένη, με τα πιο απλά λόγια, η γραμμή του φαιο-«κόκκινου» φασισμού για τούτη την πολιτική φάση. Σ’ αυτήν έχουμε σε γενικές γραμμές απαντήσει, και με αναρτήσεις του ΚΜ και με αναδημοσιέψεις από την εφημερίδα των συν. της ΟΑΚΚΕ «Νέα Ανατολή». Δεν είναι αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης.


Ο "μέγας" οικονομολόγος - αναλυτής - Αρχηγός του ΕΠΑΜ
Κείνο που θέλουμε να καταδείξουμε δω είναι η, άγνωστη ακόμα σε πολλούς τίμιους ανθρώπους, κυρίως της βάσης της ψευτοαριστεράς αλλά και ευρύτερα δημοκρατικούς, ιστορία των βρώμικων συμμαχιών που στήνονται κάτω από το τραπέζι από τον κάθε αγύρτη αρχηγίσκο του «αντιμνημονιακού αγώνα».  Αφορμή γι’ αυτή τη δημοσίεψη στάθηκε η πληροφορία ότι ο «μέγας οικονομολόγος» και τηλεμαϊντανός - αγαπημένος του καθεστώτος, το παλιό στέλεχος του ψευτοΚΚΕ Καζάκης, που έχει συστήσει ένα προσωποπαγές ψευτομέτωπο, το λεγόμενο «ΕΠΑΜ», διάγραψε την οργάνωση του ΕΠΑΜ Αθήνας και κάποια μέλη του στο Περιστέρι.


Αιτία;; Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αντιδράσανε για τη μαζική είσοδο στο ΕΠΑΜ πρώην (ή μήπως και νυν;) μελών του φασιστικού ΛΑΟΣ που διαφωνούν με το μνημόνιο και με τη συμμετοχή Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση. Επίσης, τα μέλη αυτά δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την «υιοθέτηση» από τον Καζάκη του πρώην (ή μήπως και νυν;;) γραμματέα τύπου του φασιστικού ΠΑΜ, ενός Ιφικράτη Αμυρά.

Φυσικά, οι συγκεκριμένοι αποχωρήσαντες/διαγραφέντες από το ΕΠΑΜ πάνε στο ΜΑΑ του Αλαβάνου, οπότε από άλλο δρόμο στην ίδια στρούγκα, αλλά το θέμα εδώ είναι ότι στη βάση όλων αυτών των μορφωμάτων υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται την απροκάλυπτη ατιμία και την κολοτούμπα. Μπορεί να έχουν πέσει έξω για τις αιτίες της κρίσης ή για τον κύριο εχθρό του λαού και των εργαζομένων, αλλά και μόνο η καταγγελία του αμοραλισμού των φαιο-«κόκκινων» αρχηγίσκων, βοηθάει το δημοκρατικό στρατόπεδο, γιατί τους γελοιοποιεί και τους κάνει αναξιόπιστους στην πλατιά μάζα του λαού, που τους παρακολουθεί κι έχει και κρίση και μνήμη. Είναι κυρίως σημαντικό για έναν καλό κόσμο που συνωθείται στη βάση της ψευτοαριστεράς, που μισεί τους φασίστες αλλά δε θέλει ακόμη να δει σε τι εκτρωματικές συμμαχίες μαζί τους τον οδηγεί η ηγεσία του.

Πάμε λοιπόν μια μικρή διαδικτυακή βόλτα, για να δούμε τις φανερές (πού να ξέραμε δηλαδή και τις κρυφές, που δε μαθαίνονται!!!) «διαδρομές» των ψεύτικων κόκκινων με τους πραγματικούς φαιούς στη χώρα μας, που τους ενώνουν από τη μια ο κοινός έρωτας για το Κρεμλίνο και από την άλλη το βαθύ μίσος για το δημοκρατικό λαό και τους εργαζόμενους, που τους εξαπατάνε και θέλουνε να τους εξανδραποδίσουνε…


1. Οι μόνοι που μιλάνε εξαρχής ανοιχτά για φαιοκόκκινο μέτωπο είναι οι «ριζοσπάστες» ναζιστές του Μαύρου Κρίνου, για τους οποίους η Χρυσή Αυγή είναι κυπατζίδικη και όχι αρκετά χιτλερική, ενώ οι ίδιοι «επαναστάτες εθνικοσοσιαλιστές». Από το ιστολόγιο των φαιο-«κόκκινων» ναζιστών, οι οποίοι συμμετέχουν και στους πιο «πλατείς» ναζήδες «Αυτόνομους Εθνικιστές», που συμμετείχαν στους «Αγανακτισμένους», μια σύντομη πλατφόρμα του φαιο-«κόκκινου», ένα κάλεσμα για ανατροπή της αστικής δημοκρατίας από ναζιστική μπάντα και μια απόδειξη ότι οι ναζήδες συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Σύνταγμα.




2. Οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» ναζήδες είναι οι ίδιοι που επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση στους Αμπελοκήπους το Γενάρη του 2010. Ανάμεσά τους, συνελήφθη και ο παλιός ναζιστής Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρώην χρυσαυγίτης και τότε αρχισυντάκτης της εφημερίδας του παλιού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλου, της χουντοφυλλάδας του «Ελεύθερου Κόσμου» και του περιοδικού PATRIA. Ο συγκεκριμένος, αφού αποφυλακίστηκε, μετείχε στο ψηφοδέλτιο του σημερινού Υφυπουργού Ανάπτυξης (ουσιαστικά Υπουργού Ναυτιλίας) φασίστα Άδωνι Γεωργιάδη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ για την αποφυλάκισή του υπογράφανε καλέσματα μεταξύ άλλων συνδικαλιστάδες της παράταξης της νέας ΝΔ του Σαμαρά, ΔΑΚΕ.

Για τα πεπραγμένα του ναζιστή στην επίθεση στην αντιρατσιστική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων:



Στον Κορυδαλλό - Ο Φύρερ με τον υπόδικο
Από την επίσκεψη του συγκυβερνήτη της χώρας αρχηγού του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, το Φλεβάρη του ’10, στις φυλακές Κορυδαλλού για να δει τον υπόδικο ναζιστή. Η είδηση από το σάιτ του φασίστα Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, που επίσης ήταν θερμός συμπαραστάτης του Παπαγεωργίου.


Ο Παπαγεωργίου έχει κατηγορηθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν για επιθέσεις εναντίον μελών του ΣΕΚ το 2001 και (με μαχαίρι) κατά μελών της ΔΕΑ το 2002, σα μέλος τότε της Χρυσής Αυγής (για την επίθεση στα μέλη του ΣΕΚ μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2006 σε 7μηνη φυλάκιση).




3. Ο εκπρόσωπος τύπου του φασιστικού κόμματος, το οποίο στάθηκε "βράχος" δίπλα στο μαχαιροβγάλτη, ο ΛΑΟΣτζής Αϊβαλιώτης (πρώην στέλεχος της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά), αρθρογραφούσε (1997-2003) με ψευδώνυμο -μέχρι να γίνει αντιληπτός- στο περιοδικό της φαιο-«κόκκινης» Λιάνας Κανέλλη «Νέμεσις», ενώ αυτή ήδη από το 2000 ήταν βουλευτίνα του ψευτοΚΚΕ!! Ο Αϊβαλιώτης μάλιστα ήταν από τους βασικούς αρθρογράφους του περιοδικού, με εκτεταμένα άρθρα που καταλάμβαναν πολλές σελίδες σε περίοπτη θέση στην ύλη.


Στο περιοδικό της ίδιας ιδεολογικής οπαδού του χριστιανορθόδοξου μεσαίωνα, που το ψευτοΚΚΕ -αυτοί δηλαδή που δολοφόνησαν το Ζαχαριάδη και το ΚΚΕ- την έχει για γέφυρα με τους φασίστες, δημοσιεύτηκε πριν από ένα περίπου χρόνο επιστολή ναζιστοειδούς με την υπογραφή Τίμων ο Αθηναίος (και Μισάνθρωπος) – «Καταραμένος Χρυσαυγίτης», που αναδημοσιεύτηκε στη συνέχεια στην ιστοσελίδα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής!!!


4. Ο Καζάκης, στέλεχος μέχρι τα μέσα (ή μήπως μέχρι τα τέλη;;) της δεκαετίας του ’90 του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ψευτοΚΚΕ, συμμετείχε σε εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πριν ιδρύσει δικό του «μέτωπο», και ενώ ήταν ήδη μέλος της 10μελούς συμβουλευτικής επιτροπής της φασιστικής ΣΠΙΘΑς.

«…Στην Πάτρα η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργάνωσε μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κρίση, η απάντηση του εργατικού κινήματος και η Αριστερά» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα. «Ομιλητές ήταν ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Καζάκης και ο Γιάννης Σηφακάκης…»



Τη ΣΠΙΘΑ και το Θεοδωράκη, η πολιτική τους γραμμή και θέσεις  τους τοποθετούν στο χώρο του φαιοκόκκινου φασισμού με ελληνικό εθνικοφασιστικό προκάλυμα, για να συμμετέχουν και οι εθνικιστές, ο Καραμπελιάς (αποχώρησε), ο Παπαθεμελής και ο Καμμένος. Εκεί συμμετείχε ο «μέγας» Καζάκης. Ο ίδιος Καζάκης που μέχρι και το 2009, έγραφε γράμματα στους προσυνεδριακούς διαλόγους του ψευτοΚΚΕ, ενώ το 2001 έγραφε στην «Εργατική Πολιτική», την εφημερίδα μιας φράξιας πρώην ΝΑΡιτών που σήμερα βρίσκονται στην «Κ.Ο. Ανασύνταξη». Τόσο η ΣΠΙΘΑ-Θεοδωράκης όσο και το ΕΠΑΜ-Καζάκης μιλούν ανοιχτά για πλήρη προσανατολισμό της χώρας προς τις φασιστικές Ρωσία και Κίνα, για να αντιρροπήσουμε -λέει- όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτιστικά (εδώ μπαίνουν και στα χωράφια του κλασσικού εθνικοφασισμού, ειδικά η ΣΠΙΘΑ) την εθνικά δήθεν επικίνδυνη και φθοροποιό (απροσδιόριστη) δυτική επιρροή...  





Ο ίδιος τύπος το καλοκαίρι ήταν ο αγαπημένος «αναλυτής» των εθνικοφασιστών και εθνικιστών, γενικά όλης της καθυστέρησης της «πάνω πλατείας», ενώ αργότερα οι ΣΥΡΙΖΑίοι τον κατεβάσανε και στην κάτω. Ο τύπος αυτός καταγγέλλεται σήμερα ότι έχει γεμίσει το ΕΠΑΜ του με ακροδεξιούς και φασίστες, πράγμα που ο ίδιος δεν αρνείται καθόλου. Δείτε τα σχόλια, σε ένα μάλιστα ο υποστηρικτής του Καζάκη εξισώνει «φασίστες και κομμουνιστές» που δεν πρέπει να τσακώνονται λέει μες στο ΕΠΑΜ…


Κι άλλες πληροφορίες από «εσωτερική» πηγή του «αντιμνημονιακού» κινήματος, που βγάζει τα άπλυτα, τον αριβισμό, την αρχομανία και την ανακολουθία του ανατολικόφιλου Καζάκη στη φόρα… Δείτε και τα σχόλια:




Από το ορθοδοξοφασιστικό σάιτ  «Αντι-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», με έμβλημα το σταυρό και το αστέρι της Βεργίνας, οι «ύμνοι» στο «μέγα» κνίτη οικονομολόγο και παλιό θαυμαστή του Μπρέζνιεφ, του Σουσλόφ κλπ.


5. Ο Ι. Αμυράς, ο οποίος έγινε μεταξύ άλλων η αιτία να αποχωρήσουν τα μέλη του Καζάκη (ΕΠΑΜ Αθήνας), είπαμε πως έχει σχέση με το Βιτάλη του ΠΑΜ. Τι είναι όμως το ΠΑΜ και ποιος είναι ο Βιτάλης;;


Το λεγόμενο «Πατριωτικό Μέτωπο» είναι μια οργάνωση της πιο ρωσόδουλης μορφής ελληνικού σωβινισμού, καθώς μπλέκει τη Βεργίνα με το ΕΑΜ, τον Πλαστήρα, τον Καποδίστρια, τον Ελευθέριο Βενιζέλο με το Γληνό κλπ. Είναι μάλιστα θερμός υποστηριχτής του ρώσικου γεωπολιτικού σχεδίου της ΕΥΡΑΣΙΑΣ, που είναι η υποταγή όλης της Ασίας και της Ευρώπης στη Ρωσία. Στην ιστοσελίδα του το κάλεσμα για πλήρη ένταξη της Ελλάδας στα γεωπολιτικά σχέδια του Άξονα φιγουράρει πρώτο πρώτο, ενώ αναφέρεται ότι Ρωσία – Κίνα ήταν ανέκαθεν οι «φυσικοί» σύμμαχοί μας(!).


Αντιγράφουμε από το σάιτ parallhlografos.wordpress.com :


«…Στον  Σταύρο Βιτάλη απενεμήθη τιμητικά  ο βαθμός του Ταγματάρχη από  τη «Σερβική Δημοκρατία» (ΚΜ: δηλ. το κατεχόμενο από τους γενοκτόνους Κάρατζιτς – Μλάντιτς τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης)! Το 1986 αναφέρει πως κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρίσκεται στην Ελλάδα. Παρά την μόνιμη κατάταξή του τον αμέσως επόμενο χρόνο εγκαταλείπει για να ιδρύσει το Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας!  Από το 1986 αναλαμβάνει πολιτική δράση με ακροδεξιούς και παραστρατιωτικούς κύκλουςΤο 1999 ο Σταύρος Βιτάλης βρίσκεται φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζεται με στολή του Σέρβου Ταγματάρχη και στρατολογεί κόσμο με σκοπό τη δημιουργία τάγματος εθελοντών για τη Σερβία, συγκεντρώνοντας ταυτότητες, διαβατήρια και έντυπα στρατολογίας από τους ενδιαφερόμενους. Στη δεκαετία 2000-2010 «συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου των κομμάτων ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Αναγέννηση», απ’ όπου πάντως διαγράφεται. Ο Σταύρος Βιτάλης είναι για πολλούς αμφιλεγόμενο πρόσωπο…»


Ο συγκεκριμένος φασίστας ήταν η «ψυχή» της ακροδεξιάς περιφρούρησης του Συντάγματος, που κυνηγούσε μετανάστες και τραμπούκιζε ανθρώπους επί «Αγανακτισμένων»



Ο δε Αμυράς είναι ένας φυλετιστής αγριοφασίστας, που σε συνέντευξή που πήρε για το Διαδίκτυο εν μέσω «Αγανακτισμένων» από τον εθνικοφασίστα Φαήλο Κρανιδιώτη, στενό πολιτικό φίλο και σύμβουλο του ακροδεξιού Σαμαρά, μιλάει για «αλλοίωση της φυλής» επειδή οι Έλληνες παντρεύονται με ξένες (!), ακόμα και με Γερμανίδες (!!!). Μέχρι και ο Κρανιδιώτης, που είναι αντιτούρκικο σωβίνι αλλά όχι φυλετιστής, του επισημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι γελάδια κι ότι δεν τίθεται θέμα γονιδίων, πράγμα που ο νέος φίλος του κνίτη Καζάκη Ι.Αμυράς δέχεται με πολύ δυσκολία και συνοφρυωμένος… Ακούστε τι λέει ο ανατριχιαστικός ΠΑΜίτης ή/και ΕΠΑΜίτης στο 47:37 για το "εθνοφυλετικό στοιχείο"...




Παπα-Αλαβάνος
6. Ο γεροκνίτης Αλαβάνος του ΜΑΑ μιλάει για τους «συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑς και του ΕΠΑΜ» που είναι «λίγο» πιο εθνικιστές απ’ όσο πρέπει, αλλά κατά τα άλλα «σύντροφοι»… Επίσης δίνει κάλυψη και στη φαιο-«κόκκινη» συνεύρεση…

«…Μες στο λαό υπάρχει μέτωπο, όταν στην πλατεία έρχεται ο δεξιός και δίπλα είναι ο αριστερός, έρχεται ο εγγονός του χωροφύλακα του εμφύλιου κι ο εγγονός αυτουνού που πέθανε στο απόσπασμα ας το πούμε… του Δημοκρατικού Στρατού (που ανήκε δηλαδή στον Δημοκρατικό Στρατό και πέθανε εκτελούμενος από απόσπασμα του Εθνικού Στρατού), καταλαβαίνετε ότι έχει διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν, δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο λαός είναι πιο μπροστά από τις δυνάμεις της Αριστεράς




7. Ο Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΝ και του «όλου» ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του «στη ζούλα» στα τέλη Οχτώβρη μιλάει ανοιχτά για το θαυμασμό του για τη Ρωσία του φασίστα Πούτιν, για το πόσο στενές σχέσεις πρέπει να έχουμε μαζί της, για το πόσο καλός ρωσόδουλος είναι ο σύντροφος -ο δικός του και της Παπαρήγα- Χριστόφιας, που δανείζεται απ΄ τη Ρωσία κλπ. Ταυτόχρονα, ανοιχτά συναντήθηκε με το Ρώσο πρέσβη, δείχνοντας το «δρόμο» μαζί με τον Καρατζαφέρη…

Το 2ο μέρος της συνέντευξής του σε διάφορα ιστολόγια έχει το σωβινοφασιστικό τίτλο (και δικαίως με αυτά που λέει εκεί μέσα ο σοσιαλφασίστας αυτός)  «Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι λύσεις, ο Ελληνισμός». Αυτά όλα από ένα κόμμα (το ΣΥΝ) που ξεκίνησε "εθνικιστικό" με το Μακεδόνικό (1992), από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι πρόπερσι ξυπνούσε και κοιμόταν με τον "αντιεθνικισμό", που ήταν φυσικά ο τροτσκιστικός αντιεθνικισμός της υποταγής στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό, και τώρα ξαναφόρεσε το σοβινιστικό μανδύα... Απερίγραπτοι σαλτιμπάγκοι, ψεύτες και απατεώνες...


Για την επίκλησή του Τσίπρα στη «λαϊκή δεξιά» σαμαρικού τύπου για συγκρότηση «νέου ΕΑΜ» τον καταγγέλλουν ακόμα και «ευρύτεροι» ΣΥΡΙΖΑίοι…


Για τη γλοιώδη στάση του στη συνάντηση του με το ρώσο πρέσβη, όπου και πάλι ο κνίτης εξαίρει τη δήθεν θετική θέση της Ρωσίας στο κυπριακό:


Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία, πριν ακόμα κι απ’ τις ΕΠΑ, μίλησε στις 20 του Ιούλη του 1974 για δικαιολογημένη αντίδραση μιας εγγυήτριας δύναμης (Τουρκία), κάλυψε δηλαδή  πρώτη απ’ όλους την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο…



Έτσι ακριβώς...χωρίς αμφιβολία!!!!
8. Δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά και οι «αιώνιοι» ΠΑΣΟΚοι, που πάντα οι αρχηγοί τους, με το  μονόπλευρο αντιδυτικισμό και «αντινεοφιλελευθερισμό» τον οποίο τους δούλευαν ανοιχτά (Παπατζήδες, Λαλιώτης) ή καλυμμένα (Σημίτης), τους έστρεφαν δια της εις άτοπον απαγωγής προς τη Ρωσία. 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:

«…αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας»


9. Ο επίσης «αιώνιος» φασίστας Καρατζαφέρης αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, στο Λαγονήσι(!), με τον ειδικά σταλμένο για βρωμοδουλειές στην Ελλάδα, παλιό υπαρχηγό του Πούτιν στην ΚαΓκεΜπε, και «καταγγέλλει» τον -συγκυβερνήτη του σήμερα- Παπανδρέου, με τη γνωστή απάτη ότι δεν πήρε δήθεν τα λεφτά που του έδινε η Ρωσία προ μνημονίου. Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ, ήδη από το Φλεβάρη του 2010, παρότρυνε τον Παπανδρέου το Γ’ να καταφύγει στο ΔΝΤ, ενώ ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών ήταν ο πρώτος διεθνώς που μίλησε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή για χρεοκοπία! 


Τις βρωμιές αυτές ωστόσο για τα τζάμπα ρώσικα δανεικά, που επίτηδες δε τις διαψεύδει ο Παπατζής ο Γ', έκανε γενική «εθνική αλήθεια» το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του παλιού μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ -και κολλητού του Παπατζή του Β’- Αντώνη Λιβάνη. Αυτό έχει μαζέψει όλο το φαιο-«κόκκινο» συρφετό για αρθρογράφους (από τον κνίτη Δελαστίκ του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υμνητή της ρώσικης κατοχής του Αφγανιστάν στα 1980-1989 αλλά και του Σαμαρά το 2009 "για να μη βγει η αμερικάνα Ντόρα αρχηγός της ΝΔ" μέχρι τον σαμαρικό γλιτσερό Κοττάκη) και δουλεύει, κυρίως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τη γραμμή της στροφής της χώρας προς τη Ρωσία!!



Η προτροπή του Μεντβέντεφ να πάμε σαν Ελλάδα στο ΔΝΤ, όταν δήθεν θα «μας δάνειζε τζάμπα» προ μνημονίου:




ΣΥΡΙΖΑ - ναζί μαζί μαζί
10. Η νομιμοποίηση της συμμετοχής των κλασσικών ναζιστών στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» από τους πραξικοπηματιστές του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ένα άρθρο από τη «Νέα Ανατολή», όπου γίνεται μια συνολική ανάλυση – ανασκόπηση του φαινομένου της φαιο-«κόκκινης» ενότητας μέχρι πέρσι το φθινόπωρο. Επίσης, μία πρόσφατη ανάρτηση του ΚΜ με αρκετούς συνδέσμους για τον κοινό φιλορωσισμό και τις υπόγειες «διαδρομές» ένωσης πραγματικών φαιών και ψεύτικων κόκκινων.


11. Ο εκ των αρχηγών της «Κίνησης για την Εθνική Άμυνα» - ΚΕΘΑ, δηλαδή της συσπείρωσης που έχει φτιάσει από το 2000 το ψευτοΚΚΕ στους απόστρατους καραβανάδες, Αντώνης Κακαράς, αρθρογραφεί στον ιστότοπο της φασιστικής ΣΠΙΘΑς, της οποίας μάλλον είναι μέλος (ενώ φυσικά συνεχίζει να στηρίζει πολιτικά και το ψευτοΚΚΕ). Γράφει λοιπόν άρθρο για το Πολυτεχνείο, στο οποίο παρουσιάζει λίγο έως πολύ το στρατό που κατέστειλε την αντιφασιστική εξέγερση, ως «φίλο» των φοιτητών, όχι μόνο τους φαντάρους, αλλά και διάφορους «καλούς αξιωματικούς». Η γραμμή είναι «στρατός – λαός μαζί» (ό,τι έλεγε το ψευτοΚΚΕ το 1973), η χούντα ήταν δήθεν πράξη «ελαχίστων επίορκων» και όχι του «πατριωτικού στρατού μας», που είναι δήθεν κομμάτι του λαού…Την εξέγερση δεν κατέστειλε λοιπόν ο στρατός, αλλά «κάποιοι με πολιτικά», ό,τι ακριβώς λέει και ο Καρατζαφέρης. Λες και οι ελεύθεροι σκοπευτές της ΚΥΠ λειτουργούσαν με άλλο σχέδιο από τους φασίστες αξιωματικούς του στρατού ή υπό άλλη διοίκηση… Φυσικά, η γνήσια αντιφασιστική γραμμή που ήταν τότε «φαντάροι στρέψτε τα όπλα ενάντια στους αξιωματικούς σας και ενωθείτε με το λαό και τους φοιτητές» προκαλεί στον κνίτη απόστρατο καραβανά ΣΠΙΘΑίο νευρικό κλονισμό


12. Αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ, εντός, εκτός και επί τ’ αυτά: Το μεν «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» του Δημαρά ετοιμάζεται για κοινή εκλογική κάθοδο με ΣΥΡΙΖΑ-ΜΑΑ-ΣΠΙΘΑ-ΕΠΑΜ, ενώ στο πρόγραμμά του καλεί να αποφύγουμε κάθε επαφή με την πυρηνική ενέργεια (ό,τι λέει και ο Παπανδρέου και η Ρωσία δηλαδή) και να «προστατεύσουμε το περιβάλλον». Όταν οι φαιο-«κόκκινοι» μιλούν για περιβάλλον, εννοούν υπανάπτυξη, κλείσιμο εργοστασίων, ματαίωση κάθε παραγωγικής επένδυσης, διαιώνιση της φτώχειας, μπάζα, εγκατάλειψη και τελικά και χειρότερες περιβαλλοντικές συνθήκες ζωής για το λαό. Η διακήρυξη του ΠΑΠ, εντελώς ενταγμένη στο «εθνικό» φαιο-«κόκκινο» μέτωπο και με εθνοσωβινιστικές παπάτζες του τύπου «συνέλληνες» κλπ.:

Εκτός του ΠΑΠ του Δημαρά, ο άλλος διαγραμμένος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οικονόμου έφτιασε μια άλλη, υποτίθεται πιο «δημοκρατική» συσπείρωση πρώην ΠΑΣΟΚων, η οποία θα κατέβει στις εκλογές με μια πιο μαλακή, «ευρωπαϊκή κεντροαριστερή» πλατφόρμα. Ονομάζεται «Ελεύθεροι Πολίτες» και θα συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ του στυφού Κουβέλη. 


Νέος ήρωας του αντιμνημονιακού αγώνα - Ο κνιτοπασόκος Κοτζιάς
Την ίδια ώρα, οι «τρίτοι» αντιμνημόνιοι διαγραμμένοι ΠΑΣΟΚοι, με επικεφαλής τον Κουρουμπλή, δημιούργησαν την Ενωτική Κίνηση. Σ’ αυτή επικεφαλής μπήκε ο Νίκος Κοτζιάς, εκ των ιδεολογικών καθοδηγητών του ψευτοΚΚΕ τη δεκαετία του ’80, μετά ΝΑΡίτης, έπειτα κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, αργότερα θαυμαστής του Σαμαρά και ξαφνικά εκ νέου «αριστερός αντιμνημόνιος». Φυσικά δε θα κληθεί ποτέ από κανέναν δημοσιογράφο να δικαιολογήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του. Φτάνει που είναι μέσα στην καθεστωτική γραμμή. 

Στην παρέα συμμετέχει και ο άλλος δήθεν φίλος των εργατών, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Κι αυτοί βαδίζουν για κάθοδο με το κοινό εξαμβλωματικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΠΙΘΑ στις εκλογές. Οι ύμνοι στην σφετερισμένη «Αυγή»:

Αν ο λαός δεν αντισταθεί σε όλα αυτά τα -στο βάθος συνασπισμένα σε ένα ενιαίο μπλοκ- απερίγραπτα υποκείμενα, χτίζοντας τη μαζική αντιφασιστική – λαϊκή δημοκρατική του αντίσταση, μας περιμένει μεγάλη πείνα, μεγάλος πόνος και μεγάλος, πολύ μεγάλος, ασύλληπτα θρασύς και αποκτηνωμένος φασισμός.

45 σχόλια:

  1. Πολυ καλη δουλεια ΚΜ να προσθεσω επισης το παρακατω αρθρο οπου θα δειτε οτι αρθρα του ΑΝΤΑΡΣΙΑ Δελαστικ δημοσιευονται στην ιστοσελιδα της Χρυσης Αυγης... κατα τα αλλα το παιζουν ιδεολογικοι ''αντιπαλοι''

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/03/heri-heri-antarsya-me-hrysh-aygh-kai-syrizoknitopasokofasistes-m.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ πολύ Δευκαλίωνα.

    Πρόσθεσα, από την ανάρτησή σου, το βιντεάκι του νεοαντισημίτη Θεοδωράκη με τον εθνίκα Καραμπελιά (πώς καταντάει ο άνθρωπος έχω να πω για τον δεύτερο...).

    Δεν έπρεπε νομίζω να λείπει από την ανάρτηση αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς καταντάει ο άνθρωπος - από καιρό - τώρα τον ξεμπροστιάζουν και οι δικοί του
      http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/01/blog-post_26.html
      Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012
      Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ. Παπαθεμελή και την ευσεβή παρέα του
      .
      Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!
      Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής
      Ο Μ. Θεοδωράκης είναι παγκόσμια τιμημένος και καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης. Για την πολιτική του καριέρα και τις τοποθετήσεις του σε πολιτικά ή άλλα θέματα δεν θα τοποθετηθούμε. Δικαίωμα του καθένα είναι να πιστεύει ότι θέλει ή ακόμη να είναι και μηδενιστής! Ο κατά τα άλλα συμπαθής Μίκης όταν εκφράζεται για θέματα πίστης και θρησκείας πάντα είναι αντιδραστικός.
      Πριν κάμποσο καιρό έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «ΔΑΥΛΟΣ» (το περιοδικό είναι κατάσπαρτο από μανία ενάντια στη χριστιανική πίστη και ιδιαίτερα …..την Παλαιά Διαθήκη). Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι θιασώτες της αρχαίας ελληνικής ειδωλολατρίας, που έγιναν μάλιστα και μαχητικοί ενάντια στη χριστιανική πίστη. Ζητούν να βγει αμέσως η Π. Διαθήκη από τα σχολεία.
      Και μόνο ο χτυπητός τίτλος του περιοδικού εκφράζει την ουσία της συνέντευξης:
      « Ο Μ. Θεοδωράκης μιλά στον «Δ» : ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ. Το ιδεολόγημα του «Ελληνοχριστιανισμού» εμπόδιο στην ανάπτυξη των Νεοελλήνων».
      .
      Περιοδικό “Δαυλός” , τεύχος 174 Ιούνιος 1996
      (η δωδεκασέλιδη συνέντευξη Θεοδωράκη στις σελίδες 10543-10555)
      http://www.davlos.gr/webfiles/pdf/174.pdf

      Διαγραφή
    2. Εδω Ο Καραμπελιας πεταει λασπη στον Καζακη -
      - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
      http://ardin-rixi.gr/archives/3580
      Φεβρουαρίου 4, 2012
      Ποντάροντας στη χρεοκοπία της χώρας
      του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη που κυκλοφορεί

      Διαγραφή
  3. Ο Πάνος Καμμένος, λαϊκο-ακροδεξιός βουλευτής, στέλεχος της ΝΔ εδώ και 20 και πλεόν χρόνια, "διαγραμμένος" δήθεν από την ΚΟ του κόμματος αλλά ΜΕΛΟΣ του ακόμα, ετοιμάζεται λέει να συνδράμει τον Καζάκη-ΕΠΑΜ, ενώ θρυλείται ότι το λόγο του στη Βουλή με τον οποίο καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου απ' τα δεξιά, τον ετοίμασε μαζί με συνεργάτη του Δ.Καζάκη.

    Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καμμένος, παρά τον εθνικοφασιστικό/λαϊκίστικό χαραχτήρα του, δεν ήταν μέχρι τα τώρα ρωσόδουλος αλλά εβερτικός, αντίθετα χτυπούσε πολύ Λαλιώτη-Κόκκαλη και υπεράσπιζε τη γενικά σωστή θέση για πολιτικές διασυνδέσεις 17Ν - κλίκας Παπανδρέου (αν και με μια γραφικότητα, που τον έκανε να πέφτει σε χοντροκοπιές, να εφευρίσκει "αρχηγούς" της 17Ν κλπ.)

    Επίσης, να πούμε πως ο νέος αυτός φίλος του Καζάκη είχε για λογογράφο του, στη δεκαετία του '90 τουλάχιστο, τον Γ. Γεωργαλά, δηλαδή τον προπαγανδιστή της χούντας των συνταγματαρχών. Ο κνίτης "οικονομολόγος" της πλάκας ενώνεται πια με όλο το φασιστο-συρφετό, χωρίς καμιά ντροπή, και δεν καταγγέλλεται παρά από ελάχιστους γι' αυτό...

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_7183.html

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_2936.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπαρχει βεβαια και ο αντιστοιχος διεθνης ''Καζακης'' ο Max Keiser ο οποιος τα παιρνει απο ΜΜΕ της Ρωσιας του Ιραν και του Καταρ οπως φαινεται και εδω. Μιλαμε δηλαδη για πληρωμενο πρακτορα του αξονα Ρωσια-Ιραν-Καταρ

    http://liberalcreta.pblogs.gr/2011/07/ta-pairnei-apo-mme-ths-rwsias-toy-katar-kai-toy-iran-o-megalos-a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί φίλοι,

    όσο και να ανταποκρίνονται στην αλήθεια κάποια από αυτά που λέτε, τελικά δίνετε συγχωροχάρτι στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Μάλιστα οι σύντροφοί σας της ΟΑΚΚΕ υποστηρίζουν ανοιχτά τη μιλιταριστική, ρατσιστική, γενοκτονική σιωνιστική οντότητα που κάποιοι αμαθείς αποκαλούν "κράτος του ισραήλ". Το ζήτημα για έναν αριστερό ή κομμουνιστή είναι να αντιπαλεύει κάθε είδους ιμπεριαλισμό. Αν το ψευτοΚΚΕ στηρίζει τις φασιστικές αστικές τάξεις σε Ρωσία και Κίνα εσείς στηρίζετε Ομπάμα, Μέρκελ και Τζίπι Λίβνι. Ποια η διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αγαπητέ φίλε, να έκανες μια τοποθέτηση πάνω σε όσα από αυτά που λέει το ΚΜ σε αυτή την ανάρτηση ή γενικά πιστεύεις ότι ΔΕΝ ισχύουν. Πάντως, τα της παραπάνω ανάρτησης είναι τεκμηριωμένα ένα προς ένα, ως προς την αλήθεια τους.

    2. Οι κομμουνιστές, αν θέλουν να είναι κομμουνιστές, δε δίνουν ποτέ συγχωροχάρτι σε κανέναν ιμπεριαλισμό. Αλλιώς είναι οπορτουνιστές και προδότες του προλεταριάτου. Έχει πλάκα όμως. Φρίκοι και καζακοειδείς-συριζαιοειδείς χαίρονταν με τους βομβαρδισμούς ΕΠΑ-ΕΕ στη Λιβύη γιατί ενίσχυα την "Αραβική Άνοιξη". Το ίδιο οι φαιοκόκκινοι δεν έβγαζαν λέξη για τις χυδαίες επεμβάσεις Ομπάμα - Κλίντον στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, που ουσιαστικά έδωσαν τη χαριστική βολή στους Μπεν Αλί - Μουμπάρακ και ανέβασαν στην εξουσία τους ισλαμοφασίστες. Πες μου μία (1) πολιτική δύναμη από τους κάλπικους "αντιιμπεριαλιστές" που έβαλε θέμα στήριξης της πατριωτικής αντίστασης του λιβυκού λαού.

    Ακόμα και στον Ιράκ το 2003, ενώ η σωστή γραμμή ήταν "Έξω οι επιθεωρητές του ΟΗΕ - Όχι στο βρώμικο πόλεμο κατά του Ιράκ", οι ρωσόφιλοι έλεγαν μεν όχι στον πόλεμο, αλλά δεν έβαζαν ζήτημα ότι ο ΟΗΕ δεν έχει κανένα δικαίωμα να ελέγχει τα όπλα μιας ανεξάρτητης χώρας που εκείνη τη στιγμή δεν έκανε καμία εισβολή σε άλλη χώρα ούτε απειλούσε κανέναν. Οι Ρώσοι παρεά με το φίλο τους Εγγλέζο Μπλερ από το πρωί μέχρι το βράδυ φτιάχνανε το παραμύθι των όπλων μαζικής καταστροφής. Μαζί τους και οι πιο πολεμόχαρες τάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που τους τρέχαν τα σάλια για άλλη μια περιπέτεια και για τα πετρέλαια.

    Ποτέ, ούτε μία φορά οι μαοϊστές δεν έχουν ούτε καλύψει ούτε απαλύνει ούτε δικαιολογήσει τις βρωμιές του αμερικάνικου ηγεμονιστικού ιμπεριαλισμού, ούτε εκείνες του δυτικοευρωπαϊκού δευτεροκοσμικού. Ένα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο πράγμα λένε οι μαοϊστες. Πως ένα μεγάλο μέρος της ψευτοαντιιμπεριαλιστικής φλυαρίας αντιδυτικού τύπου, δεν είναι από την πλευρά των λαών, δηλαδή από τα αριστερά του δυτικού ιμπεριαλισμού, αλλά από την πλευρά του ανατολικού στρατοκρατικού ιμπεριαλισμού, δηλαδή από τα δεξιά.

    Το ανατολικό μονοπώλιο όμως έχει πολιτικά στελέχη που ξέρουνε μαρξισμό και "αριστερή" γλώσσα, και φυσικά κάθε τους βρωμιά τη βαφτίζουνε στην "αντιιμπεριαλιστική" χρυσόσκονη. Το ίδιο κάνουν και οι (λίγοι) συνειδητοί και οι (πολλοί) ασύνειδοι χαφιέδες τους όπου γης, φαιοί και "κόκκινοι".

    Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ζήτημα Ισραήλ. Κατ' αρχή για τη θέση της ΟΑΚΚΕ: η ΟΑΚΚΕ, χοντρικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, είχε την κλασσική μαοϊστική θέση: κύριος υπεύθυνος, πέρα από τις δύο υπερδυνάμεις, για το μεσανατολικό το Ισραήλ, που παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των ΕΠΑ και καταστέλει το αυθόρμητο τριτοκοσμικό αντιιμπεριαλιστικό αραβικό κίνημα. Μάλιστα, στο πρόγραμμα της το 1990 έβαζε θέμα ενότητας της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες στη βάση της καταδίκης του σιωνιστικού κράτους, όπως έλεγε τότε.

    Φυσικά η ΟΑΚΚΕ, και τότε και τώρα, είναι ολόψυχα με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ΔΙΠΛΑ στο Ισραήλ, αγώνα που εκφραστής του αναδείχθηκε ιστορικά η Φατάχ του εθνικιστη αντιιμπεριαλιστή και γενικά τίμιου πατριώτη Γιάσερ Αραφάτ. Μπορείς να διαβάσεις και τις δημοσιέψεις στη Νέα Ανατολή του 1987 για την πρώτη -πραγματική τότε- Ιντιφάντα (υπάρχουν στη σελίδα της ΟΑΚΚΕ).

    Αυτό που άλλαξε μετά το 1990-1995 στη Μέση Ανατολή ωστόσο, και παγκόσμια σε ένα βαθμό, είναι η άνοδος του ισλαμοφασισμού και γενικά του πρωτόγονου αντισημιτισμού. Αντισημιτισμό κουβαλάγανε και οι παναραβιστές αντιιμπεριαλιστές των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά όχι τόσο σε φυλετική βάση. Ήταν περισσότερο πατριωτικός αντισιωνισμός, που γινόταν αντισημιτισμός από την αστική αντιδραστικότητα των διάφορων Αράβων ηγετών, που αδυνατούσαν να διαχωρίσουν τους αστούς από το λαό του Ισραήλ.

    Οι ισλαμοφασίστες όμως τύπου Χαμάς και Χεζμπολλάχ δεν έχουν τέτοιες σκοτούρες. "Καλός Εβραίος ο νεκρός Εβραίος" λένε και καθαρίσανε. Γι' αυτό και η Χαμάς, μαζί με τους σιωνιστές φασίστες μες στο Ισραήλ, προβοκάρει κάθε λύση του παλαιστινιακού. Γιατί δεν υπάρχει γι' αυτήν λύση αν δε διαλυθεί το Ισραήλ και δεν εκκαθαριστούν οι Εβραίοι. Όμως το Ισραήλ είναι ένα κράτος 60 και πλέον χρόνων, που φτιάχτηκε από όλους τους λαούς της Γης μέσα από τον ΟΗΕ για να βρούνε μια πατρίδα οι Εβραίοι και να μη μπορέσει κανείς ποτέ να εφαρμόσει πάνω στα κορμιά τους το χιτλερικό κανιβαλισμό. Πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ, η ΕΣΣΔ των Στάλιν - Μολότοφ, που το ενίσχυσε μάλιστα μαζί με την Τσεχοσλοβακία, με όπλα ενάντια στις αγγλόδουλες αραβικές κλίκες που επιτέθηκαν αμέσως να το διαλύσουν.

    Αν τώρα, εκτός από τον ισλαμομεσαίωνα, θυμηθούμε πως ο αντισημιτισμός έγινε το όχημα για την ανατροπή της σταλινικής ηγετικής ομάδας του ΚΚΣΕ(μπ.) από τους μεγαλορώσους Σουσλόφ - Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ και για εκκαθαρίσεις στα ΚΚ της Ανατολικής Ευρώπης (π.χ. Σλάνσκυ, Άννα Πάουκερ) και τελικά και για το φάγωμα του Μπέρια από το φασίστα Χρουστσόφ, και πως και σήμερα η ενότητα κάθε φασίστα και σοσιαλφασίστα είναι ακριβώς η ρητορεία για τους "σιωναζί" κλπ. βρωμιές, μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί οι μαοϊστές δε μπλέκουν το δίκιο του παλαιστινιακού λαού με τους ναζήδες της Χαμάς.

    Το έχουμε ξαναπεί από δω:

    Με τη Φατάχ και τους αντιιμπεριαλιστές πατριώτες Παλαιστίνιους κατά του Ισραήλ.

    Με το Ισραήλ ενάντια στη Χαμάς.

    Αυτή είναι η αντιιμπεριαλιστική, δημοκρατική θέση του δίκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερα για ισλαμοφασισμό ΕΔΩ:
      http://grassrootreuter.wordpress.com/2012/01/29/commentvolume2/
      το σχόλιο του grassrootreuter volume 2 : plus Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα
      January 29, 2012
      ΚΑΙ ΕΔΩ:
      http://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2012/01/23/stamatiadis-hate-speech-tragas/
      Real hate: η θυματική ρητορική του Γιώργου Τράγκα
      Posted on 23/01/2012 by DiKra
      του Γιώργου Σταματιάδη

      Διαγραφή
  8. Σύνδεσμοι:

    ΚΑΤΩ Ο ΣΑΡΟΝ - ΚΑΤΩ Η ΧΑΜΑΣ
    Όχι στο σύγχρονο αντισημιτισμό

    http://www.oakke.gr/posters/p_2002/scrn/ps24-04-02.htm

    Για τον Αραφάτ: "...Η τραγωδία του Αραφάτ έγκειται στο δύσκολο ρόλο που ανέλαβε να παίξει ως ηγέτης ενός εθνικού κινήματος μιας πολύ δύσκολης περιοχής σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Το σίγουρο είναι ότι από όλη αυτή του την πορεία και όλους αυτούς τους οππορτουνισμούς έχει απομείνει η γενική γραμμή του που συνεχίζει να κινεί ένα μεγάλο μέρος των στελεχών και της βάσης της Φατάχ, η γραμμή της ανεξάρτητης ύπαρξης του παλαιστινιακού έθνους και κράτους. Αυτή η γραμμή από τη φύση της θα έρχεται σε σύγκρουση όχι μόνο με τον εξωτερικό εχθρό, το σιωνισμό και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό αλλά και με τον “εσωτερικό” εχθρό το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό και τους αραβικούς σοβινισμούς. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Ο Αραφάτ δεν υπήρξε μεγάλος αλλά υπήρξε ως το τέλος Παλαιστίνιος."

    http://www.oakke.gr/na395/arafat395.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ. Οι λαοί του Τρίτου Κόσμου πρέπει να αξιοποιήσουν και τελικά θα αξιοποιήσουν τις αντιστάσεις τόσο του Δεύτερου Κόσμου (μονοπωλιακές χώρες δυτικής Ευρώπης, Ιαπωνία, Καναδάς, Αυστραλία), όσο και του αμερικάνικης υπερδύναμης, όταν ο Άξονας Ρωσίας - Κίνας θα κινήσει για την παγκόσμια ηγεμονία με πολεμικά μέσα.

    Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αυτός ο πόλεμος δε θα είναι ο τάφος του ιμπεριαλισμού, όχι όμως με την τροτσκιστική έννοια (ούτε - ούτε), αλλά με τη γραμμή "ήττα του Άξονα - λαϊκοδημοκρατικές επαναστατικές εξελίξεις σε κάθε χώρα μετά τη νίκη του αντιφασιστικού μπλοκ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από πότε έγινε ο Αξονάς σου ...διμερής? Μέχρι πρότινος -αν δεν απατώμαι- συμπεριλαμβανόταν και το Ιράν. Ξέρεις, αυτό το Ιράν που κάποιοι πολύ θα ήθελαν να το μετατρέψουν σε ακόμη πιο τριτοκοσμικό, τουτέστιν ισοπεδωμένο και λυσσομανούν τώρα τελευταία...
    Οσον αφορά την αξιοποίηση των αντιστάσεων, μήπως συμπεριλαμβάνεται σ'αυτές και η αντιπυραυλική ασπίδα ή ο πόλεμος Αιθιοπίας-Κένυας εναντίον της Σομαλίας?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Ιράν έχει δύο πλευρές. Και οι δύο είναι φασιστικές, με μία ουσιώδη διαφορά.

    Ο φασισμός του Αχμαντινετζάντ είναι "διεθνιστικός", δηλαδή παίζει με τις υπερδυνάμεις, τον ιμπεριαλισμό, το Κατάρ, χτυπάει τους Καντάφι και τους Άσσαντ, δηλαδή τον τριτοκοσμικό εθνικισμό που αντιστέκεται έστω από σωβινιστικό πνεύμα στον ιμπεριαλισμό. Είναι αυτή η γραμμή που κρέμασε το Σαντάμ, ενώ όλος ο πλανήτης νόμιζε ότι τον κρέμασαν οι Αμερικάνοι (το Ιράκ σήμερα διοικείται από τους ιρανόδουλους σιίτες, ενώ ο Σαουδάραβας βασιλιάς έχει καταγγείλει τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αλ-Μαλίκι για χαφιέ του Ιράν και βρίζει τους Αμερικάνους που στηρίζουν το Μαλίκι. Οι ιρανόδουλοι κρέμασαν το Σαντάμ, που πέθανε κι αυτός αντικειμενικά, αν και φασίστας, σα πατριώτης).

    Αυτή λοιπόν είναι η πλευρά του Ιράν που συμμετέχει στον Άξονα σαν τέτοια κι έχει όνειρα περιφερειακής κυριαρχίας, κάπως σαν την Ιταλία που ήταν ο φτωχός συγγενής του Άξονα Γερμανία - Ιαπωνία - Ιταλία.

    Υπάρχει και ο φασισμός των μουλάδων, του Ανώτατου Ηγέτη Καμενεϊ. Αυτοί είναι κτήνη του μεσαίωνα, κρεμάνε τον κόσμο μαζί με τον άλλονε, κάθε λογικός και δημοκρατικός άνθρωπος θέλει να τους δει νεκρούς από λαϊκό δικαστήριο. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ όμως σήμερα έρχονται σε σύγκρουση με την αλαζονική απαίτηση των υπερδυνάμεων να ελέγχουν τα οπλοστάσια των χωρών του Τρίτου Κόσμου, καθώς και με τη ρώσικη προσπάθεια να ελέγχει η Μόσχα τη ροή ουρανίου προς την Τεχεράνη, ώστε το Ιράν να μην έχει πυρηνική αυτονομία.

    Στη σύγκρουση λοιπόν Καμενεϊ - Αχμαντινετζάντ, είμαστε Καμενεϊ. Επίσης, χρειάζεται άμεση καταγγελία της υπερ-προβοκατόρικης πολιτικής του ρωσο-ισραηλινού, ακροδεξιού σιωνιστή φασίστα ΥΠΕΞ του Ισραήλ Λίμπερμαν, που σέρνει μαζί του το σκληρό σωβινιστή δεξιό Νετανιάχου και τον Μπάρακ των "Εργατικών" σε ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

    Αυτό το έγκλημα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ - και σε αυτή την περίπτωση η αντίσταση του Ιράν σε αναίτιο χτυπημα του Ισραήλ θα είναι στην κύρια πλευρά ΔΙΚΑΙΗ. Την ίδια ώρα όμως, θα ανάψει το φυτίλι του ισλαμοφασισμού, που παρέα με τον "Αραβικό Χειμώνα", θα σαρώσει και θα γυρίσει στο Μεσαίωνα όλο το τόξο από το Μαρόκο ως το Αφγανιστάν, δηλαδή θα παραδώσει το μισό τρίτο κόσμο στο μέτωπο Ρωσίας - Κίνας.

    Υ.Γ. Μόνο ένα μέτωπο λαών, εθνών και κρατών που αποδεδειγμένα παλεύει με το αίμα των ανθρώπων του να σώσει την ανθρωπότητα από τον κανιβαλισμό, σαν το Αντιφασιστικό Μέτωπο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, θα μπορούσε υπό συνθήκες να επιβάλει σε μια χώρα τι όπλα να έχει ή να μην έχει. Και αυτό πάντα με βάση το κοινό αίσθημα της παγκόσμιας δημοκρατικής κοινής γνώμης.

    Αλλιώτικα, η αλαζονική απαίτηση των ιμπεριαλιστών του ΣΑ του ΟΗΕ καμία άλλη χώρα του Τρίτου Κόσμου να μην αποκτήσει τη μπόμπα, είναι η χειρότερη ιμπεριαλιστική βρωμιά. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα, εφ' όσον οι υπερδυνάμεις και οι άλλοι ιμπεριαλιστές έχουν τη μπόμπα, να έχει και εκείνη, για να προστατεύει τον εαυτό της και να μην υπόκειται σε απειλές και εξευτελισμούς. Αυτή ήταν η θέση της Λαϊκής Κίνας και του πρωθυπουργού Τσου Ενλάι, όταν το 1963 οι Σοβιετικοί ρεβιζιονιστές συμφώνησαν με τους Αμερικάνους για τη "μη διάδοση των πυρηνικών παραπέρα" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΡΑΝ
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html
      Ιράν, ο πόλεμος που έρχεται και η Αθήνα
      Τετάρτη, Φεβρουάριος 08, 2012
      ΡΩΣΙΑ
      http://kostasxan.blogspot.com/2012/02/blog-post_5049.html
      Ρωσία: "Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στρατιωτική επίθεση εναντίον Ιράν και Συρίας"
      Παρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2012

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη, το πλήρες άρθρο περί Ιράν
      (και οι πηγές) βρίσκεται εδώ:
      Radical Islam Monitor in Southeast Europe (RIMSE)
      http://rimse.gr/?p=360
      ΙΡΑΝ: Η επερχόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
      και οι παγκόσμιες διαστάσεις της Τεχεράνης,
      του Ιωάννη Μιχαλέτου
      Posted on February 2, 2012

      Διαγραφή
  12. Η αντπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ναι, αντικειμενικά είναι καλό πράγμα, αν και οι Αμερικάνοι την έχουνε προσανατολισμένη έτσι κι αλλιώς σε Ιράν, Β. Κορέα και όχι στη νεοναζιστική υπερδύναμη Ρωσία.

    Έτσι κι αλλιώς όμως, ο Ομπάμας την μάζεψε, την άλλαξε, την αποδυνάμωσε, οπότε άνθρακες ο θησαυρός... Καραμανλικός είσαι βλέπω, ο Καραμανλής είχε εκμανεί που η Μπακογιάννη είχε πάρει θέση υπέρ της ασπίδας... Κατά της ασπίδας φυσικά ήταν και το ΠΑΣΟΚ, το "αμερικάνικο" αυτό κόμμα που δήθεν "διέκοψε τις συμφέρουσες σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία", τις οποίες τώρα λέει θα "ξαναχτίσει" ο Σαμαράς (παρέα προφανώς με τον Τσίπρα, τον Καρατζαφέρη, το Χρυσοχοϊδη, την Αλέκα)...

    Α ρε απατεώνες τομάρια, τι ψέμα και τι κουτόχορτο ταϊζετε τον έρμο το λαό μας...

    Υ.Γ. Για τον πόλεμο Αιθιοπίας - Κένυας εναντίον της Σομαλίας, δεν έχω ειλικρινά ιδέα. Όταν ψάξω και καταλάβω περί τίνος πρόκειται, σου απαντώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε συ κοκκινο μετερίζι τι προβοκάτσια έστησαν παλι οι κνιτες

    στη χαλυβουργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.oakke.gr/na473/473halivourgia.htm

    ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

    ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

    Το δίλημμα είναι: Με την ταξική πάλη και την επανάσταση ή με το ΠΑΜΕ;

    Τώρα πάλη για επαναπρόσληψη των απολυμένων της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" και για καλύτερους όρους στη σύμβαση με το Μάνεση - Όχι στη διάσπαση των εργατών της Ελευσίνας με εκείνους του Βόλου που την καλλιεργεί το αντεργατικό ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και πως πρέπει να αποφευχθεί η διάσπαση των εργαζόμενων του

    Μάνεση (μην το κανεις τοπικιστικό Βόλος-Αθήνα) με υποχώρηση

    των πασκιτων του εργοδοτών/ευρω-μνημονίου η των παμιτων ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία έχουν έναν πολύ σύνθετο αγώνα να δώσουν. Οι ίδιοι θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν και κανείς από τα έξω δεν έχει δικαίωμα να τους το επιβάλλει. Λέω απλώς την άποψη μου:

    Πρέπει πρώτα να αποκαταστήσουν την ενότητα τους σε ΟΛΑ τα εργοστάσια της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" και να βάλουν στο αφεντικό με αγωνιστικούς όρους το αίτημα να τους ανοίξει τα κιτάπια του και να τους πείσει -αν λέει αλήθεια- ότι όντως υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα όσο τους λέει, που να δικαιολογεί, δηλαδή να κάνει μονόδρομο, τη μείωση των ωρών δουλειάς.

    Ας πούμε ότι ο Μάνεσης πιεσμένος ανοίγει τα κιτάπια και φαίνεται ότι δε λέει ψέμματα. Εκεί η μάχη έχει δύο πλευρές:

    Να μην αλλάξει η τιμή πούλησης της εργατικής δύναμης, δηλαδή να μην αυξηθεί η αποσπώμενη από το Μάνεση υπεραξία, να μην ενταθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης. Τι θα πει αυτό;; Θα πει αν έχει ΤΟΣΟ μεγάλο πρόβλημα το εργοστάσιο (που μάλλον έχει), επειδή έχουν πέσει οι δουλειές και η οικοδομή -που έδινε πολύ χρήμα στη χαλυβουργία σαν κλάδο- έχει τσακιστεί, πρέπει πάση θυσία να μην πέσει η τιμή της ώρας εργασίας π.χ. από τα 10 στα 8 ευρώ (τυχαίοι αριθμοί). Η τιμή πρέπει να παραμείνει ίδια, και να μειωθούν μόνο οι ώρες δουλειάς. Μείωση θες Μάνεση;; Ωραία. Αντί για 8, 6 ώρες δουλειά αλλά με την ίδια τιμή ώρας. Γιατί έτσι, όταν περάσει η κρίση και το αφεντικό ξανάχει κέρδη, οι εργάτες επιστρέφοντας στις 8 ώρες, θα βρεθούν με τους σημερινούς μισθούς και πάλι, και θα μπορούνε να διεκδικήσουνε και αύξηση, ενώ αν πέσει η τιμή της ώρας, το αφεντικό θα αποσπά μεγαλύτερο όγκο απλήρωτης δουλειάς από τον κάθε εργάτη, ενώ και μετά την επιστροφή στις 8 ώρες, θα τους πληρώνει λιγότερο απ' ότι σήμερα.

    Διαπραγμάτευση λοιπόν με το Μάνεση στη βάση να είναι όσο το δυνατό μικρότερος ο καιρός της ειδικής περιόδου για μειωμένες ώρες, η μείωση ωρών να είναι ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ μικρότερη, ωστε να μη χάσουν οι εργάτες μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους, δρακόντιοι όροι για επιστροφή στην τωρινή έστω κατάσταση οταν η εταιρεία πάρει τα πάνω της. Να μη μετατρέψει ο Μάνεσης με αφορμή την κρίση το εργοστάσιο σε γαλέρα υπερεκμετάλλευσης.

    Από την άλλη, απαράβατος όρος η απομόνωση των φερτών του ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ, που καλλιεργούνε τη γραμμή "απεργία χωρίς διαπραγμάτευση μέχρις εσχάτων, όποιος λέει κάτι άλλο είναι τσάτσος του κεφάλαιου". Φυσικά είναι αστείο να μιλάνε για τσάτσους του κεφάλαιου οι υπάλληλοι μιας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και του πιο υπερσυγκεντρωμένου ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου και φίλοι - σύντροφοι των Μπόμπολα - Κόκκαλη - Γερμανού - Καραγκουλέ κλπ. Κι όμως, τολμάνε και λένε όσα λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η γραμμή τους είναι δεξιά - αντεργατική - σαμποταριστική, γιατί στηρίζεται στην απάτη και στο ψέμα, ότι δήθεν δεν υπάρχει πρόβλημα, το κεφάλαιο έχει άπειρα λεφτά οπότε λέει πάντα ψέματα ότι έχει κρίση, οπότε καμία διαπραγμάτευση. Πού να ήξερε ο Μαρξ, που ανάλυσε πρωτοπόρα και επιστημονικά τα αίτια και τους μηχανισμούς εκδήλωσης των κρίσεων στον καπιταλισμό ότι η καπιταλιστική κρίση δεν υπάρχει αλλά είναι "κόλπο του κεφάλαιου που έχει άπειρα λεφτά"... Κατά τους κνίτες, μάλλον ο καπιταλισμός δεν έχει ποτέ κρίση, οπότε έχει ξεπεράσει τις αντιφάσεις του, άρα δεν υπάρχει λόγος να παλεύουμε για το σοσιαλισμό...

    Το εργοστάσιο πρέπει να σωθεί, πρώτα πρώτα για τη ζωή των εργατών του και όλης της εργατικής τάξης, αλλά και γιατί είναι βαριά βιομηχανία, από την αλάχιστη που έχει μείνει σε τούτη τη -σαμποταρισμένη και μαχαιρωμένη από τους σοσιαλφασίστες- όμορφη και πολύ πονεμένη χώρα.

    Ταξική πάλη με το Μάνεση γίνεται όταν υπάρχει εργοστάσιο. Άμα κλείσει, δεν έχει ταξική πάλη αλλά θάνατο, πείνα και εξαθλίωση. Φυσικά πρέπει να απομονωθούν μέσα στον αγώνα και οι πραγματικοί τσάτσοι του Μάνεση (σίγουρα θα υπάρχουν), που όμως μέχρι στιγμής δεν παίζουν κάποιο ρόλο ούτε έχουν εμφανιστεί ανοιχτά πουθενά.

    Πρέπει όποιοα συμφωνία γίνει να ισχύσει για όλους τους εργάτες, Βόλου, Ελευσίνας ή όπου αλλού, για να μην υπάρχει διάσπαση μέσα στην εργατιά.

    Όχι εργοστάσιο γαλέρα υπερεκμετάλλευσης - όλα τα στοιχεία στους εργάτες για να κρίνουν οι ίδιοι τι θα δεχτούν και τι όχι, να εκπαιδευτούν στον εργατικό έλεγχο που τους προετοιμάζει σαν τάξη για τη δική τους εξουσία - Ανοιχτές διαπραγματεύσεις με το αφεντικό μπροστά στους εργάτες κι όχι πίσω από την πλάτη τους - Πάλη ενάντια στο αφεντικό για τις μικρότερες δυνατές περικοπές ωρών και γρήγορη επιστροφή στο 8ωρο - Ενότητα των εργατών στη βάση ενάντια στους σαμποταριστές του ΠΑΜΕ και στους όποιους τσάτσους του Μάνεση - Να σώσουμε το εργοστάσιο από το ΠΑΜΕ χωρίς να πουληθούμε στο Μάνεση - Όχι στη διάσπαση Βόλου Ελευσίνας που προωθεί το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ - Ή με την ταξική πάλη και την επανάσταση ή με το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ

    Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η γραμμή που ζυμώνει η ΟΑΚΚΕ (που βρέθηκε αρκετές φορές στο εργοστάσιο της Ελευσίνας και πήγε και στο Βόλο να μιλήσει με τους εργαζόμενους) στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, με απόλυτο σεβασμό στις διαθέσεις τους και στην άποψή τους, και αυτή η γραμμή νομίζω ότι είναι η αριστερή - ταξική συνδικαλιστική γραμμή σε αυτό το ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το βασικότερο ξέχασα - το συμπληρώνω πρώτο πρώτο:

    Άμεση ανάκληση των 34+15 απολύσεων που έκανε η εργοδοσία της "Ε.Χ" - Όχι εργοστάσιο γαλέρα υπερεκμετάλλευσης - όλα τα στοιχεία στους εργάτες για να κρίνουν οι ίδιοι τι θα δεχτούν και τι όχι, να εκπαιδευτούν στον εργατικό έλεγχο που τους προετοιμάζει σαν τάξη για τη δική τους εξουσία - Ανοιχτές διαπραγματεύσεις με το αφεντικό μπροστά στους εργάτες κι όχι πίσω από την πλάτη τους - Πάλη ενάντια στο αφεντικό για τις μικρότερες δυνατές περικοπές ωρών και γρήγορη επιστροφή στο 8ωρο - Ενότητα των εργατών στη βάση ενάντια στους σαμποταριστές του ΠΑΜΕ και στους όποιους τσάτσους του Μάνεση - Να σώσουμε το εργοστάσιο από το ΠΑΜΕ χωρίς να πουληθούμε στο Μάνεση - Όχι στη διάσπαση Βόλου Ελευσίνας που προωθεί το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ - Ή με την ταξική πάλη και την επανάσταση ή με το ΠΑΜΕ-ψευτοΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://leninreloaded.blogspot.com/2012/02/blog-post_3183.html
      Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012Αρωματικό απάνθισμα
      ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΙΣΧΟΣ!!Οι χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία κι ο κνίτης Σιφωνιός τους χειροκροτάει!!
      από ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ 19:48, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

      http://www.politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=28079&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=af13858aee49aab652d965a621bae90e
      Το ΚΚΕ παρουσίασε στους εργάτες της Χαλυβουργικής τη Χ. Α.;
      Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 17, 2012

      Διαγραφή
  19. Η θεση των κκεδων ειναι πως οι καπιταλιστές δεν μπορούν και

    δεν θελουν να λύσουν εργατικά προβλήματα αυτα που λες ειναι

    αρκουδιες και δεν άφησες τίποτα απ"εξω τα είπες ολα μαζι

    Το εργοστάσιο στον καπιταλισμό για να σωθεί πρέπει να εχει

    κέρδη για τον Μανεση είτε στην Ελλάδα ειτε στην Βουλγαρία

    συνεπώς για εσένα θα πρέπει να γίνουμε Βουλγαρία αλλιώς δεν

    έχει... Λόγο του Μααστριχ και της Ε.Ε που δεν ειναι ο κυριος

    εχθρός για εσενα αλλά η ρωσο/κινα που ειναι κομματάκι μακριά.

    (εκει εχεις παγιδευτεί)

    Τελικά ο εργοδότης δινει η αγοραζει εργασία ? η ανεργία ειναι εργαλείο η απλα συμβαίνει ?

    Η ταξική πάλη κορυφώνεται στην κρίση η" υπάρχει ιδεαλιστικά σε κάποια ακρη

    του μυαλού που κάποτε θα μας πει καλήμερα απο μονη της χωρις κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επέλεξαν(αντί της αντι-πυραυλικής) τη φτηνότερη άρα και πιο συμφέρουσα γι'αυτούς λύση των εγκατεστημένων επίγεια ή σε πολεμικά πλοία πυραύλων SM-3 δε σημαίνει ότι την αποδυνάμωσαν. Οσο για τη στόχευση ενάντια στο Ιράν, σίγουρα το πολωνικό π.χ. έδαφος, όσο να πεις, έχει μια ...εγγύτητα στο Ιράν.
    Δεύτερον, το φιλοπόλεμο Ιράν του φιλοπόλεμου Αξονά σου αντί να ξαπολύσει πόλεμο(όπως χρόνια διατυμπανίζουν οι φίλοι σου) ετοιμάζεται να τον ...υποστεί από τους ...εν αμύνη ευρισκόμενους Ισραηλίτες και την ...κατερχόμενη σε σχέση με τη Ρωσία αμερικάνικη "υπερδύναμη". Αν μη τι άλλο,οι τελευταίοι δείχνουν μια αντοχή αναπάντεχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μ'αυτούς λοιπόν -που μετά τη Λιβύη ετοιμάζονται να ματοκυλίσουν το Ιράν- θα χτίσεις το κανούργιο σου Αντιφασιστικό Μέτωπο που θα μας σώσει από τον ρώσικο κανιβαλισμό?? Γιατί καλά κάνεις και ξιφουλκείς κατά της ρώσικης μονάδας που παρήλασε στην Αλεξανδρούπολη, αλλα δε βλέπω να σε απασχολεί και πολύ το αβύθιστο "αεροπλανοφόρο" της Σούδας π.χ....
    Οσο για το ποιος διάκειται ευμενώς προς τον... καραμανλισμό, η "νέα ανατολή" σου, μιλούσε σε τελευταίο φύλλο για την τελευταία σχετικά φιλοευρωπαική κυβέρνηση. Για ποιον? Για μια κυβέρνηση που βύθισε το λαό στην εξαθλίωση, αποτελώντας άξιο προκάτοχο των κυβερνήσεων Παπατζή και Παπαδήμου...
    Και όντως είναι τομάρια απατεώνες(όπως τους αποκαλείς) η σαβούρα του Περισσού σε όλη τους την ιστορική διαδρομή, αλλά κι ο μαοισμός όμως δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Οταν π.χ. οικοδομούσε επί Μάο "ειλικρινείς σχέσεις"(έξω από κάθε έννοια αρχών δηλαδή) με το καθεστώς των Σάχηδων ή όταν στο εσωτερικό (κινέζικο) "μέτωπο" βάφτιζε την ανατραπείσα παλιά μπουρζουαζία "εθνική αστική τάξη" και την ενέτασσε στους "κόλπους του λαού", αναγνωρίζοντάς της ρόλο και στη βάση και στο εποικοδόμημα(δικά της πολιτικά κόμματα) εκτιμώντας τις "ειλικρινείς της προδιαθέσεις" σ'ένα καθεστώς που μόνο διχτατορία του προλεταριάτου δεν ήταν... Ετσι, για να μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο ζήτημα του Ιράν έχω τοποθετηθεί κι έχουν τοποθετηθεί και οι "φίλοι μου". Είπαμε, Καμενεϊ - Αχμαντινετζάντ, αφού διαβάζεις με τέτοια ενδελέχεια, θα έπρεπε να το είχες δει στο άρθρο για τον Αραβικό Χειμώνα.

    Ποτέ οι φίλοι μου δεν είπαν ότι το Ιράν μόνο του θα πάει να εξαπολύσει πόλεμο - απλά θα παίξει ρόλο τοπικού ηγεμονιστή τραμπούκου στα πλαίσια του Άξονα. Μάλιστα μια επίθεση του ισραηλινού επεκτατισμού - σιωνισμού σα δήθεν "αποτρεπτική" (με επικεφαλής το ρωσο-ισραηλινό σιωνιστή- αντιπαλαιστίνιο ρατσιστή ΥΠΕΞ Λίμπερμαν), που όπως σου ξαναείπα είναι άδικη και νομιμοποιεί την αντίδραση του Ιράν, θα λειτουργήσει προβοκατόρικα υπέρ του Άξονα και του ισλαμοφασισμού στον Τρίτο Κόσμο. Αν νομίζεις ότι η ανερχόμενη δύναμη τούτη την ώρα στην Εγγύς και Μέση Ανατολή είναι το απομονωμένο Ισραήλ των ηλίθιων και σιχαμερών σωβινιστών τύπου Νετανιάχου, τότε τι να σου πω... Δεν έχεις καταλάβει γρι από διεθνείς εξελίξεις, με κάθε σεβασμό στην άποψή σου.

    Κανείς δεν είπε πως το λαϊκό μέτωπο κατά του φασισμού περιλαμβάνει τους ηγέτες των χωρών του Δεύτερου Κόσμου ή της αμερικάνικης υπερδύναμης. Πάνω στον πόλεμο όμως, αντικειμενικά, αυτές οι ηγεσίες, αν σταθούν στο ύψος ενός Ρούζβελτ ή έστω ενός (αποικιοκράτη μακελάρη κατά τα άλλα) αντιχιτλερικού Τσώρτσιλ, θα αποτελέσουν ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κομμάτι του προοδευτικού στρατόπεδου. Ρε συ, αφού τα ξέρεις, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, γιατί επανέρχεσαι συνέχεια;; Στο κάτω κάτω η ζωή θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί. Στο κάτω κάτω, κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, στη Λιβύη οι μόνοι που είπαν "ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΛΙΒΥΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ" ήταν οι μαοϊστές. Εσύ μου έλεγες για το δικτάτορα και τους καλούς εξεγερμένους, μέχρι που μπήκε το ΝΑΤΟ και δεν ήξερες από πού να τα μαζέψεις (και με το δίκιο σου, δε σε ειρωνεύομαι...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για τη Σούδα: είναι το απομεινάρι της εξάρτησης της χώρας από το δυτικό ιμπεριαλισμό σε γεωστρατηγικό επίπεδο, και μάλιστα απ' ό,τι χειρότερο μες στο δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, τους βρωμιάρηδες αρχιεπεμβασίες Αμερικάνους ηγεμονιστές.

    Έπρεπε ο λαός μας να είχε διαολοστείλει τις αμερικάνικες βάσεις τη δεκαετία του '70, όταν το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα το ζητούσε και το θεωρούσε σωστά ύψιστο ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας. Από γενική ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ άποψη, είναι σωστό το αίτημα ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ από την Ελλάδα. Ωστόσο, σήμερα που ο βασικός κίνδυνος έρχεται από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό για τη χώρα μας, αλλά και για όλους τους λαούς του κόσμου, δε μπορεί να βάλεις προαπαιτούμενο για το αντιφασιστικό μέτωπο το αίτημα "έξω οι αμερικάνικες βάσεις". Είναι κάπως σα να έλεγες το '39-'40 έξω οι Εγγλέζοι από τη χώρα σα κύριο αίτημα, ενώ ο Δημητρόφ σε συμβούλευε ότι κύριος εχθρός η Ιταλία, οπότε μη βάζεις τους Εγγλέζους μπροστά μπροστά στη συνθηματολογία σου.

    Πάντως, η στρατηγικά ολοκληρωμένη γραμμή είναι: ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, φιλικός διακανονισμός με την Τουρκία για να έχει διαδρόμους να περνάει από το Αιγαίο τα πλοία της, επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια για να κλείσει το Αιγαίο για Ρωσία-ΕΠΑ, κλείσιμο των Δαρδανελίων από την Τουρκία, Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και ενότητας Ελλήνων και Τούρκων ενάντια στον πόλεμο και στο φασισμό. Αυτή είναι η μαοϊστική κομμουνιστική θέση, με αναγνώριση του δίκιου της Τουρκίας στο θέμα της υφαλοκρυπίδας, όπως και του γεγονότος ότι κύριος εμπρηστής της ελληνοτουρκικής διαμάχης τους δύο τελευταίους αιώνες, με υποδαύλιση από τη Μόσχα, ήταν η Ελλάδα και όχι η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για Σάχη κλπ. δεν ξανα-απαντώ, τα έχουμε ξαναπεί τόσο εκτεταμένα που έχουμε καταντήσει αηδία. Για εθνική αστική τάξη Κίνας, πάρα πολυ κωδικοποιημένα: δεν επρόκειτο για μεγαλοαστούς, αλλά για το τμήμα εκείνο της μεσαίας κυρίως ντόπιας παραγωγικής-βιομηχανικής αστικής τάξης της Κίνας, που ο ιμπεριαλισμός και οι κομπραδόροι του δεν της άφηναν ζωτικό χώρο ανάπτυξης, γι' αυτό και τραβήχτηκε με το αντιιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, κι ένα μέρος της πήρε μέρος ακόμα και στη λαϊκοδημοκρατική επανάσταση 1945-1949. Αυτούς τους ανθρώπους τι θα τους έκανε η λαϊκή δημοκρατία;; Θα τους σκότωνε;; Προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό τους ενέταξε στη λαϊκοδημοκρατική οικονομία, και αργά αργά μεταξύ 1949-1965 τους δήμευσε με αποζημιώσεις, χωρίς βία κλπ. την περιουσία και την πέρασε στο λαϊκό κράτος. Κι απ' ό,τι είδες, δεν ηγήθηκε η εθνική αστική τάξη της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Κίνα, αλλά η σοσιαλφασιστική δεξιά του Τενγκ, που ήταν ηγετικό τμήμα της αστικής τάξης νέου τύπου, δηλαδή της γραφειοκρατικής μονοπωλιακής αστικής τάξης που ξεπήδησε μέσα από το κόμμα και το σοσιαλιστικό κράτος, σα σφετεριστής - αναποδογυριστής τους.

    Τέλος: φιλοευρωπαϊκή διάσταση της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009. Βλέπω διαβάζεις με πάθος Νέα Ανατολή, και σε συγχαίρω γι' αυτό, κάνει καλό να διαβάζεις μαρξιστικό τύπο (σε καταλαβαίνω, Κόντρα τι να διαβάσεις, τα ίδια λέει και ο ψευτοΡιζοσπάστης, και ο ψευτοΛαϊκός Δρόμος, και η Αυγή κλπ.). Η φιλοευρωπαϊκή διάσταση λοιπόν αυτής της κατά τα άλλα κυβέρνησης απατεώνων, με επικεφαλής τον αρχιπροβοκάτορα Κωστάκη τον μικρό, εκφραζόταν από το μπλοκ Σουφλιά - Μπακογιάννη εντός της.

    Αυτοί δεν ήταν τίποτα καλοί άνθρωποι ή φίλοι των εργατών (κάθε άλλο). Ούτε είχαν καμιά διάθεση να τα βάλουν με Μπόμπολα, Κόκκαλη, Γερμανό κλπ. Απλούστατα, ειδικά ο Σουφλιάς, ήταν αναπτυξιακοί αστοί, όσο αναπτυξιακός μπορεί να είναι ένας αστός σ' αυτή την εξαμβλωματικά μεταπρατική - γραφειοκρατικά σιχαμερή αστική ελληνική κοινωνία των δύο τελευταίων αιώνων. Ο Σουφλιάς λοιπόν προσπάθησε με το κτηματολόγιο, με το χωροταξικό για την Αθήνα και με τους περιφερειακούς οδικούς άξονες να βάλει κάποιες βάσεις για την ανάπτυξη. Όχι μόνο γκρεμοτσακίστηκε, αλλά πετάχτηκε και εκτός πολιτικής. Η δε Μπακογιάννενα πήρε θέση υπέρ της αντικειμενικά θετικής ασπίδας, ενώ δε συντάχθηκε πλήρως με τον Πούτιν στην εισβολή στη Γεωργία, αλλά έκανε μια λιγάκι καλύτερη από τον υπόλοιπο ελληνικό συρφετό τοποθέτηση στον ΟΑΣΕ.

    Αυτή η τάση εκτελέστηκε με τον τρόπο που ο Καραμανλής έστειλε τη ΝΔ στο θάνατο το 2009, για να την αναστήσει ο κρυφοφασίστας Σαμαράς πετώντας τους γλοιώδεις φιλελεύθερους ηλίθιους στο καναβάτσο, και φτιάχνοντας μια ΝΔ που μοιάζει όλο και πιο πολύ στο ΛΑΟΣ. Τέτοια ΝΔ δε θα έφτιαχνε ποτέ, με όλη την αθλιότητά του, το αστοφιλελεύθερο μπλοκ των Σουφλιά - Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. http://www.youtube.com/watch?v=4CX5ibOFGt8
    Δυνατο αρθρο! Το πιο πανω σου ξεφυγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εδώ να δεις τι γίνεται
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6352
    Νέα «αποκαλυπτήρια» για Καζάκη…
    Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 18, 2012
    .
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6276
    Καζάκης: Ταχυδακτυλουργίες και τελετουργικά σώου
    Δημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 14, 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εδώ τα φαιοκόκκινα τσακώνονται
    http://omadeon.wordpress.com/2012/04/01/oloi-mazi-na-fygoun-oi-nazi/
    Για τη λάσπη κατά του Δημήτρη Καζάκη… ποιος ψεύτης γιορτάζει σήμερα?
    01/04/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_9845.html
      Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012
      Διάλογος Καζάκη-ακροατών της Ανεξάρτητης Ένωσης Ενόπλεων Δυνάμεων (αποσπάσματα)

      http://leninreloaded.blogspot.com/2012/03/blog-post_5100.html
      Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012
      Ομιλία Καζάκη στην Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ένοπλων Δυνάμεων

      Διαγραφή
    2. Ναι, το είδα και στο Ιντυμήντια.

      Μια υπόμνηση απλά για τους αναγνώστες του ΚΜ σε σχέση με το leninreloaded που έβαλε ο ανώνυμος φίλος: το έχει ένας τύπος (ανοιχτά λέει και το όνομα - επώνυμό του, απλά δε μας απασχολεί να το γράψουμε, δε στοχοποιούμε κανέναν) ο οποίος είναι φασιστοειδές και οπαδός των ψευτοΚΚΕ - ΑΚΕΛ. Για να εξηγούμαι, δε λέω ότι είναι φασιστοειδές απλά γιατί είναι φιλοκνίτης - κνίτης ουσιαστικά. Τον λέω έτσι γιατί σε όλες τις κουβέντες που γίνανε για το θέμα Σιφωνιού - Χρυσή Αυγή έκανε το μπλογκ του ναυαρχίδα της κνίτικης σιχαμερής δικαιολόγησης του εγκλήματος, έβριζε, έκοβε σχόλια επικριτικά για τους φασίστες, έφτιανε θεωρίες συνωμοσίας ότι τάχα το "σύστημα" ανέδειξε την είδηση, ότι τη δημοσίευση στο Ιντυμήντια την έκανε το "σύστημα" (γι' αυτά τα ναζιστοειδή, όπως και για τους φασίστες, υπάρχει ένα ενιαίο παγκόσμιο σύστημα χωρίς ιδιαίτερες εσωτερικές αντιθέσεις).

      Αυτό το λέω γιατί ο φασίστας κνίτης Καζάκης δεν είναι χειρότερος από τον ίδιο το leninreloaded, ο οποίος αυτά τα δημοσιέυει σε γραμμή "φύγετε από τον Καζάκη και πηγαίντε στην Παπαρήγα", δηλαδή φύγε από το ΛΑΟΣ και πηγαινε στη Χρυσή Αυγή...

      Έλεος...

      Διαγραφή
    3. Πρόσεξες στο πρώτο link ;
      Omadeon Λέει:
      "...Και ξεκαθαρίσαμε ότι αν ο Καζάκης κάνει την παραμικρή συνεργασία με Χ.Α. τότε… Καζάκης ΤΕΛΟΣ..."

      "...ο ημι-ακροδεξιούλης Καμμένος..."

      ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ;
      Oπως έγραψες:
      Έλεος...

      Διαγραφή
  28. Απλώς φανατίζεστε εδώ μεταξύ σας, τσουβαλιάζοντας τους πάντες, και σε μερικές περιπτώσεις ετερόκλητους μεταξύ τους.

    Αν νομίζετε ότι έτσι ενισχύετε την υπόθεση του κομμουνισμού, ή και το ΚΚΕ, έχετε λάθος. Διότι δεν προλαβαίνετε να πείσετε όλο το λαό να ψηφίσει ΚΚΕ και η λάσπη σε αριστερούς αντιπάλους δεν οδηγεί πουθενά.

    Μια προσωρινή άνοδο ψήφων θα έχει το ΚΚΕ στις εκλογές, κι αυτό ΟΧΙ λόγω των επιθέσεων σε άλλους.

    Καλά, η "κριτική" που συκοφαντεί ΑΚΟΜΗ κι εμάς σαν "τα φαιοκόκκινα που τσακώνονται" είναι για τα πανηγύρια. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή η ανορθολογική φανατίλα είναι αυτή που κριτικάρω.

    Ετσι κι αλλοιώς όμως, ΜΕΤΑ τις εκλογές, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ "ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ" μεταξύ μας (ΚΑΤΑ των φαιοκόκκινων).

    Με τη λάσπη δεν εκμηδενίζεται κανένας αντίπαλος. Στο διαδίκτυο η λάσπη στο τέλος επιστρέφει σε εκείνον που την έριξε. ΔΕΝ θα γίνουμε "αντι-κομμουνιστές" με το ζόρι, επειδή... έτσι βολεύει κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε φίλε, άλλο έργο βλέπεις;;

    Ποιο ΚΚΕ;; Το "ΚΚΕ" του Περισσού είναι το κατ'εξοχήν φαιο"κόκκινο" έκτρωμα, και το χτυπάμε από δω μέσα με όλη μας την καρδιά. Τι άνοδο του "ΚΚΕ" σε ψήφους κλπ. λες, χαμπάρι δεν παίρνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστον αυτόν, τα έχει βρει με όλους ...
      λίγο κρασί, λίγο θάλασσα κι εγώ δεν ξέρω τι)

      http://omadeon.wordpress.com/2007/10/17/vernant_naquet/#comment-1435
      2. omadeon Λέει: 17/10/2007 at 19:08
      Υ.Γ.2 Μία ΑΛΛΗ εξίσου σοβαρή δυνατότητα, που ΗΔΗ υλοποιείται, ανεξάρτητα από τη θέλησή μας, είναι ένας Παγκόσμιος Τύπος επαναφοράς Αρχαίας Πνευματικότητας, τόσο πολλών διαφορετικών λαών και παραδόσεων ταυτόχρονα (όπως οι Δρυίδες και η θρησκεία της Μεγάλης Θεάς Ισιδας που…επανήλθαν μέσω Ιρλανδίας, και π.χ. της Αρχιέρειας της Ισιδας Olivia Robertson) όπου ΚΑΙ η αρχαία Ελληνική λατρεία έχει ενεργό μέρος και άξια θέση, αλλά όσο (από την άλλη πλευρά) και μία καθαρά ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ επαναφορά αρχέγονων εμπειριών μέσω της Μουσικής TRANCE όπως π.χ. την περιγράφει κάποιος “Φαύλος” σε κείμενο που αναπαρήγαγα εδώ:
      http://omadeon.wordpress.com/2007/07/14/unit-trance2/
      (πιο κάτω, ΜΕΤΑ τις αναγγελίες για το trance music club “UNIT” παρατίθεται το κείμενο του “Φαύλου”, δηλαδή το σημαντικότερο μέρος του).
      Υ.Γ.3 Όσον αφορά τώρα, την Παγκόσμια Λατρεία της Μεγάλης Πολλαπλής Θεάς (που συνοψίζεται στη Μορφή της Θεάς Ίσιδας) υπάρχει (αγαπητέ Γιάννη) και η “Αδελφότητα της Ίσιδας”, στην οποία… ανήκω ΚΑΙ εγώ, με δίπλωμα προσωπικά υπογεγραμμένο από την Αρχιέρεια Dame Olivia Robertson το έτος 1987, εδώ:
      http://omadeon.com/art/isis_orig.jpg
      Και το site της Αδελφότητας της Ισιδας είναι ΕΔΩ:
      http://www.fellowshipofisis.com/
      Η δική μου σχέση μαζί τους; ΜΟΝΟ συμπάθεια εκ του μακρόθεν και μέσω αλληλογραφίας (όπως και με την Νορβηγική συν-Αδελφότητα της Kati Koppana, κάποτε). Δεν θέλησα ποτέ μου να έρθω σε άμεση επαφή μαζί τους για να… μην απογοητευτώ, και εξάλλου δεν συμπαθώ τα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ “δόγματα”… χεχε

      Διαγραφή
  30. Το παραλήρημα και ο ιδεολογικός αχταρμάς του Ιφικράτη Αμυρά
    http://vathikokkino.com/2012/04/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-2/
    Δεν έχουν το Θεό τους στον ΣΥΡΙΖΑ!
    Αναρτήθηκε από kokkiniotis σε 21/04/2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τελικά μετά την κατακραυγή οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν καταθέσανε την υποψηφιότητα του ναζιστή αυτού στο Πρωτοδικείο...

    Μάλιστα, για να μη φάνε κράξιμο, ένας ανώνυμος ΣΥΡΙΖΑίος μπήκε στο μπλογκ του Αμυρά και τον εγκαλεί ότι δήθεν "ψευδώς" έλεγε ότι θα είναι υποψήφιος...

    Λες και δεν έχουμε δει τις συνεντεύξεις του Τσίπρα στον Αμυρά όπου χαριεντίζονται σα φιλαράκια ή δεν ξέρουμε ότι ο Αμυράς ανήκει στο εθνικοσοσιαλιστικό ΔΗΚΚΙ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ...

    Το φαιο-"κόκκινο" αρχίζει και παίρνει την τελική αποκρουστική μορφή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. http://www.lifo.gr/now/politics/9167
    23.4.2012
    «Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα»
    Ο θεωρητικός της χούντας Γεωργαλάς κατηγορεί τον Καμμένο για απλήρωτη εργασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/04/h-alhtheia-giayta-poy-eipe-o-kazakhs-gia-ton-glezo-zhtame-syggnw.html
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ!ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΗ
    Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ...
    ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ...ΑΥΤΟ:

    http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/05/ektakto-prwtomagiatiko-stratodikeio-apo-ton-d-kazakh-ston-manwlh.html
    Έκτακτο πρωτομαγιάτικο στρατοδικείο από τον Δ.Καζάκη στον Μανώλη Γλέζο
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ:
    http://livestre.am/1VMTd

    Για το θέμα του Γλέζου δείτε από το 35 και μετά! Με λίγα λόγια ο Γλέζος σε ομιλία του την Κυριακή στην Αρτέμιδα συνέκρινε το ΕΠΑΜ με την ΕΣΠΟ δηλαδή τους Γερμανοτσολιάδες φασιστοδωσίλογους της κατοχής! Αυτή ήταν η δήλωση του Γλέζου, που εξόργισε τον Δ. Καζάκη!

    http://www.youtube.com/watch?v=VkGGaxB2nN4
    Καζάκης εναντίον Μ.Γλέζου
    Δημοσιεύτηκε στις 2 Μάι 2012 από argyce
    Έκτακτο πρωτομαγιάτικο στρατοδικείο από τον Δ.Καζάκη στον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποιός ε;
    http://dimitriskazakis.blogspot.co.uk/2012/06/blog-post_10.html
    Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012
    Η άνοδος του φασισμού και ποιος την μεθοδεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μόνο ο Καρατζαφύρερ ξέρει κολοτούμπες;
    "Aριστεροί" ραγιάδες - διαβάστε και τα υπόλοιπα.
    http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/
    Περί εκλογών και λάσπης κατά της CATASTROIKA, κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ. 02/05/2012
    ...Στη λίστα των επιλογών μου, κανονικά θα έβαζα και το ΕΠΑΜ, αφού πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δημήτρης Καζάκης είναι πολύ τίμιος, οξυδερκής, ιδιαίτερα χρήσιμος, και έχει συκοφαντηθεί πολύ. Ομως… δεν γουστάρω ”μπάστακα” μαζί του στη Βουλή, το… χαμένο κορμί του Παπαθεμελή (χαχαχα). Λυπάμαι Δημήτρη, δεν φταις εσύ, ο ειλικρινής… ερασιτέχνης της πολιτικής! ΟΛΑ τα λάθη ανθρώπινα είναι. Τα δικά σου λάθη, τα θεωρώ μικρά και συγχωρητέα. Μόνο που… δεν μας παίρνει (τέτοιες μέρες, τέτοια λόγια) να ψιλοκοσκινίζουμε ληγμένο θέμα! Διότι, τώρα πια, το …χαμένο κορμί του Παπαθεμελή (που “ένας ναύτης αμελεί” -κατά το Λαζοπούλειο άσμα) απομάκρυνε ΗΔΗ και όλους τους (ανένταχτους κυρίως) αριστερούς ψηφοφόρους του ΕΠΑΜ! Επομένως… ΤΩΡΑ κινδυνεύει ο Καζάκης να μη μπει στη Βουλή λόγω του Παπαθεμελή, αλλά και λόγω του… ημι-ακροδεξιού μπουνταλά Καμμένου, που… άρπαξε όλους τους δεξιούς (και ηλίθιους) κι έφυγε (αφήνοντας στο διάβα του… Καμμένη γη), οπότε… σόρυ, τώρα πια όποιος ψηφίσει ΕΠΑΜ παίζει “τζόγο”, αφού κάθε ψήφος σε μικρά κόμματα (που δεν θα μπουν στη Βουλή) ευνοεί το πρώτο κόμμα, λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου. ΣΚΛΗΡΗ είναι η πραγματικότητα, αγαπητέ Δημήτρη (ας πρόσεχες)! Μην πτοείσαι, όμως, διότι έχεις ακόμη… πολύ μέλλον μετά τις εκλογές (και μετά τη βραχύβια δοσιλογική συγκυβέρνηση που πολύ πιθανώς θα προκύψει). (Δείτε και το τέλος αυτής της ανάρτησης, όπου παραθέτω κάποια σχόλιά μου, περί Καζάκη…)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή