Ανασκάλεμα

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ;; Δυο λόγια για το «Δεκέμβρη» του ‘08 + η μπροσούρα «Οι Ανατολικές Συνοικίες το Δεκέμβρη του ’44»

Ο Δεκέμβρης δεν ήταν ερώτηση. Ήταν πισωδρόμηση.
Τρία χρόνια έχουνε περάσει από τη μέρα που ένας αποκτηνωμένος μπάτσος, με φασιστικές πολιτικές καταβολές, πιωμένος, τράβηξε κουμπούρι και άφησε στον τόπο ένα παιδί 15 χρονώ, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, το γνωστό πια σε όλους μας Αλέξη. Ο δολοφόνος αυτός ήταν γέννημα των νέων τραμπούκικων και κτηνωδών σωμάτων που λάνσαρε ο σκοτεινός και βρώμικος σοσιαλφασίστας -και φίλος της ψευτοαριστεράς- Χρυσοχοΐδης στην πρώτη του θητεία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κυρίως των Ειδικών Φρουρών και της ΟΠΚΕ. Δε μετάνιωσε ποτέ για το έγκλημά του, αλλά ξέρναγε -μέχρι την καταδίκη του σε ισόβια- χολή και προσπαθούσε να παρουσιάσει τον έφηβο Αλέξη σαν ένα λούμπεν και αντικοινωνικό στοιχείο, δικαιολογώντας έμμεσα τη δολοφονία του.

Ο μπάτσος αυτός προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο για τον ίδιο τρόπο τον πρωτόλειο, πολλές φορές αυθεντικό αλλά γενικά επιδερμικό και συχνά σάπιο αντιαστυνομισμό του κλασσικού αναρχισμού και του λούμπεν που παροικεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Αυτός ο αντιαστυνομισμός, πέρα από το δίκαιο μίσος που γεννά σε πολλούς νεολαίους τόσο η ελληνική τριτοκοσμική και φιλοφασιστική αστυνομία, όσο και γενικά κάθε αστικός καταπιεστικός μηχανισμός όπου Γης, είναι απόρροια της θέσης του αναρχισμού ότι η αστυνομία είναι πάντα το κέντρο της αντιλαϊκής αντίδρασης, ανεξαρτήτως εποχής. Αυτή τη γραμμή, χωρίς να την υιοθετεί, τη χαϊδεύει ο σοσιαλφασισμός, κυρίως σαν Αλαβάνος - Δίκτυο - ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και σαν ΑΚ βέβαια), ακριβώς για να ανεβοκατεβάζει και να αλώνει, με φιλικές του τάσεις, τους αστικούς μηχανισμούς, μεταξύ αυτών και την αστυνομία. Όταν οι σοσιαλφασίστες αλώσουν πλήρως το κράτος, μαζί με τους συμμάχους τους μες στο φασιστικό ΛΑΟΣ, στα ΠΑΣΟΚ και στις ΝΔ, τότε τον αναρχισμό τον περιμένει μεγάλο ματσούκι και τσάκισμα, μπροστά στο οποίο το ξύλο από τους ΚΝΑΤάδες στις 20 του Οχτώβρη θα μοιάζει χάδι.

Τρία χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη μέρα, πολύς κόσμος συγκινιέται στη σκέψη του άδικου χαμού του Αλέξη. Όχι γιατί δε χάνονται με τον πιο άδικο τρόπο, καθημερινά, εκατοντάδες έφηβοι και παιδιά και στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη. Αλλά γιατί αυτός ο θάνατος προήλθε από τα χέρια ενός ανθρώπου – φορέα κρατικής εξουσίας, και οι μάζες, άσχετα από τις πολιτικές τους ιδέες, μισούν ενστιχτώδικα την άδικη κρατική βία και το αστικό κράτος που τις καταπιέζει και τις ταπεινώνει. Όταν λοιπόν ένας τύπος που ενσαρκώνει στα μάτια του λαού την κρατική εξουσία και βία, έστω χαμηλόβαθμος, σηκώνει το πιστόλι, σημαδεύει και πυροβολεί ένα παιδί, μόνο άκαρδοι άνθρωποι θα μπορούσαν να μη συγκινηθούν. Ακόμα και αυτοί που μισούσαν τα Εξάρχεια και απεχθάνονταν τη νεολαία που κυκλοφορεί και διασκεδάζει εκεί, στην οποία ανήκε και ο Αλέξης, ζητούσαν το κεφάλι του δολοφόνου, και μάλιστα στο βαθμό που δεν ένιωσε καμία απειλή ούτε έδρασε εν βρασμώ ψυχής.  Έγκλημα με θύμα παιδί η ψυχή του λαού δε το σηκώνει, ούτε το συγχωράει. Γι’ αυτό το λόγο, τις πρώτες δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η καταδίκη της ήταν όχι μόνο πάνδημη αλλά και λαϊκά πηγαία.

Δεν υπάρχει ωστόσο μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό που έκαναν ενάντια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη και ενάντια στους αγώνες της νεολαίας οι καψιματίες και σπασιματίες τραμπούκοι, υπό την ηγεσία του αναρχοναζισμού-αναρχομηδενισμού και της ΑΚ, με την πολιτική κάλυψη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ (στον οποίο τότε βρισκόταν σαν «ανανεωτική τάση» του ΣΥΝ και η σημερινή ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη). Μέσα σε δυο μέρες, και ειδικά με το μεγάλο εμπρηστικό μπάχαλο της Δευτέρας 8/12/2008, όπου ο προβοκάτορας Καραμανλής και ο συνεργάτης του Παυλόπουλος παράδωσαν την Αθήνα στο σοσιαλναζισμό και στον υπόκοσμο, ο 15χρονος Αλέξης, ένα αμούστακο παλικαράκι, φορτώθηκε στην πλάτη του όλη την προσπάθεια του σοσιαλφασισμού και των ΑλαβανοΤσίπρηδων να καβαλήσουν το κράτος και να επιβάλλουν την ηγεμονία τους πάνω σε μια -επί θύραις όπως φαντάζονταν- «οικουμενική» κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.


Οι κνίτες του ΣΥΝ όμως, υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, τον πραγματικά δημοκρατικό και αριστερό λαό, που τους απομόνωσε πολιτικά και τους έριξε από το 17% στο 3% στις δημοσκοπήσεις. Οι δε κνίτες του Περισσού, έριξαν παρέα με τη φράξια Καραμανλή μες στη ΝΔ και με τους ΛΑΟΣ – Χρυσή Αυγή τη θεωρία ότι επρόκειτο για «εξέγερση» - αμερικάνικη προβοκάτσια, για να αποσοβηθεί η ρώσικη στροφή του Καραμανλή και οι συμφωνίες με τον Πούτιν! Η Κανέλλη του ψευτοΚΚΕ μάλιστα έκανε λόγο για Κοσοβάρους (προφανώς αμερικανόδουλους του UCK) κάτω από τις κουκούλες και άλλες γελοιότητες!! Τώρα, από πότε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο αναρχισμός και το φιλικό τους λούμπεν έγιναν Αμερικάνοι και Κοσοβάροι, αυτό μόνο το φασιστικό και το κνίτικο μυαλό μπορεί να το χωρέσει! Ωστόσο, η θεωρία αυτή, λόγω της απέχθειας του κόσμου για τους διεστραμμένους καταστροφείς, έπιασε κάπως και έσωσε σε ένα βαθμό ΛΑΟΣ και ψευτοΚΚΕ στα μάτια του κόσμου, που δεν πρόσεξε τον καιροσκοπισμό και τα ήξεις αφίξεις των δύο αυτών σκοτεινών και ολιγαρχικών κομμάτων, που από τη μια ενίσχυαν το «κίνημα» κι από την άλλη «διαχώριζαν τη θέση τους».

Γεγονός είναι πως στις διαδηλώσεις, ειδικά της πρώτης εβδομάδας και μέχρι την κηδεία του Αλέξη, βρέθηκε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της αυθόρμητα προοδευτικής μαθητικής νεολαίας, βρέθηκαν και κάποιοι νέοι εργάτες και φτωχοί υπάλληλοι, βρέθηκαν και πολλοί δημοκράτες και αριστεροί, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν σε συγκρούσεις με τους μπάτσους, βγάζοντας αυθόρμητα, ελλείψει μαζικού οργανωμένου λαϊκού κινήματος, με αυτό τον τρόπο το μίσος τους απέναντι σε μια αστυνομία που η ταπείνωση των αδύναμων, των μεταναστών, των νεολαίων είναι στην ημερήσια της διάταξη. Μάλιστα, είναι όχι τόσο τα πράγματι χρυσαυγιτοποιημένα ΜΑΤ, πάνω στα οποία πέφτουνε συνήθως οι ΝΑΡίτες και οι ΑΚίτες με σχηματισμό για να προκαλέσουν μπάχαλα και να φάνε ξύλο για τις κάμερες, αλλά η «καθημερινή» αστυνομία με τα χρυσοχοϊδικής έμπνευσης νέα σώματα που ασκεί την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τραμπούκικη και άδικη βία πάνω σε όποιον είναι ευάλωτος σε αυτήν.

Τρία χρόνια μετά, ένα τμήμα της βάσης του συνεχούς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν το σύνολο του αναρχισμού, ονειρεύεται ακόμη «ένα νέο Δεκέμβρη» (ήδη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα προχώρησαν και σε ένα νέο μίνι γύρο σπασιματισμού στο Σύνταγμα). Δεν υπάρχει τάση και φράξια του αναρχισμού, από τις σχετικά καλύτερες μέχρι τις πιο αντιδραστικές, που να μην έγραψε κι από ένα ποίημα στα φυλλαδιάκια της για τις «φωτιές του Δεκέμβρη», που «φωτίσανε το μέλλον» κλπ. Δεν έχουμε καμία διάθεση να ειρωνευτούμε κανέναν, αλλά τόσος στρουθοκαμηλισμός και τόση παραγνώριση της αλήθειας, είναι απαράδεχτη για ανθρώπους που υποδύονται τους ασυμβίβαστους επαναστάτες, και πολλοί από αυτούς (για τους αναρχικούς μιλάμε εδώ) πράγματι πληρώνουν μεγάλο ή μικρό κόστος σε προσωπικό επίπεδο (ο σοσιαλφασισμός ποτέ δε θα κάνει τον αναρχισμό συνεταίρο στην εξουσία του, καθώς φοβάται πάντα την έμφυτη αντιεξουσιαστική διάθεση του τελευταίου. Γι’ αυτό οι αναρχικοί που δεν «προστατεύονται» από τον πάσης φύσεως κνιτισμό πληρώνουν πολλές φορές ακριβά τη συμμετοχή τους στο αναρχικό ρεύμα – αν και πολύ λιγότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς με βάση τα πεπραγμένα τους. Και φυσικά ασύγκριτα λιγότερο απ’ ό,τι θα πλήρωνε ένας πραγματικός επαναστάτης αντιιμπεριαλιστής, αν υπήρχε σήμερα μαζικό λαϊκό προοδευτικό ρεύμα).

Tο να μη βλέπεις τι σόι ιδεολογικά φρούτα έβγαλε ο Δεκέμβρης, τι μηδενιστική σαβούρα ξέβρασε, με τι αντικοινωνικό μίσος μπόλιασε ένα μέρος της «κινηματικής» μάζας, πόσο λούμπεν ενέταξε μέσα στο «αντικαπιταλιστικό» κίνημα, πόσο αέρα έδωσε στα πανιά των διάφορων δολοφόνων τύπου εμπρηστών Μαρφίν με βενζίνα, καταντάει έγκλημα όχι μονάχα κατά του πραγματικού αναρχισμού (στο κάτω κάτω, αυτός ας καθαρίσει μόνος του το όνομά του, δε θα το κάνουν οι μαρξιστές γι’ αυτόν), αλλά και κατά κάθε προοδευτικού κινήματος.

Δε μας φτάνει δηλαδή η πολιτική οικονομία του σοσιαλφασιστικού ρεβιζιονισμού ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ, που παρουσιάζει το κρατικό χρήμα αποθησαυρισμένο στα σεντούκια και άσχετο με την παραγωγική βάση, τη συγκέντρωση και κίνηση του κεφάλαιου, την ένωσή του μέσα στην παραγωγή με την εργατική δύναμη, γενικά με την πραγματική παραγωγή σε μια χώρα;;  

Η ψευτοαριστερά επιστρατεύει τον ιδεαλισμό και τη μεταφυσική για να αποκτηνώσει ιδεολογικά τις μάζες, να τις κάνει ανίκανες να σκεφτούν διαλεχτικά και υλιστικά και να παλέψουν για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υπέρβαση των παραγωγικών σχέσεων της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της εργατιάς και του λαού. Οι 100.000 διορισμοί του Τσίπρα και τα «όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ εδώ και τώρα στο δημόσιο με ωράριο 8-3» της Παπαρήγα στις αρχές του 2010 δεν είναι κλασσική αστική δημαγωγία, αλλά φασιστικό αφιόνι για τις μάζες, που ευτυχώς δεν έπιασε και πολύ. Φυσικά, οι μάζες, όση Παπαρήγα, Καζάκη, Θεοδωράκη, Τσίπρα και Καρατζαφέρη κι αν ακούνε, έχουν πολύ ψηλότερο επίπεδο από όσο φαντάζονται οι αιώνια επαρμένοι αυτοί απατεώνες και μικροί ναπολέοντες.

Οι απλοί άνθρωποι δεν ξέρουν να τα πούνε με περικοκλάδες, αλλά ξέρουνε ότι ένα κράτος π.χ. με αναπτυγμένη βιομηχανία και αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή, έχει συνήθως και καλύτερα νοσοκομεία, πιο καλά σχολειά για τα παιδιά των φτωχών, πιο καθαρό περιβάλλον, πιο ανθρώπινη ζωή, εκτός αν έχει διχτατορία που δεν αφήνει το λαό με την πάλη να επιβάλει ένα μέρος των κερδών του κεφάλαιου να τραβιέται προς την κοινωνία (π.χ. Κίνα), μέχρις ότου ο λαός συντρίψει τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση. Ξέρουνε ότι ο συνασπισμαίος στους δήμους και στα πανεπιστήμια, ο κνίτης στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, ο κολλητός των παραπάνω πασόκος λαμόγιος συνδικαλιστής και τελευταία και το παλιό τσιράκι των αφεντικών και νυν «λαϊκός δεξιός», από κοντά και οι χουντοφασίστες, μαζί μοιράζανε τη μίζα, την κρατική επιδότηση, τα μασημένα κοντύλια, μαζί συκοφαντούσανε και διαπομπεύανε κανέναν καλό άνθρωπο που ήθελε να δουλεύει τίμια και να μην κοροϊδεύει το λαό, μαζί απομυζούσανε από μια όλο και συρρικνούμενη από τους ίδιους παραγωγική βάση της χώρας για να ταΐζουνε τις συμμορίες τους, για να διαφθείρουνε ανθρώπους, την ώρα που ρίχνανε τις μάζες στη μεταφυσική, στα «3000 χρόνια συνέχειας του ελληνικού έθνους», την προγονοπληξία «όλοι μας χρωστάνε γιατί δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού από την Αρχαιότητα», στους Χριστόδουλους, στο σοβινισμό με τα «μακεδονικά» κλπ.


Ο αρχιδιαφθορέας του λαού Παπατζής ο Β'
Δε μας έφτανε λοιπόν όλη αυτή η πνευματική διαφθορά του λαού από τους σοσιαλφασίστες και τους σωβινιστές, έχουμε και τη θεοποίηση του απόλυτα διεφθαρμένου «Δεκέμβρη του ‘08», που ενώ πήγε να ξεκινήσει αυθόρμητα σαν αντιφασιστικός – αντιαστυνομικός, γρήγορα τον καπέλωσαν και τον τέλειωσαν με την προβοκάτσια οι σοσιαλναζήδες. Ποιο από τα παρακμιακά φαινόμενα που αναφέραμε παραπάνω χτύπησε ο Δεκέμβρης;; Τι από τα παραπάνω έκανε σημαία του;; Οι προστάτες αυτών που έκαιγαν κι έσπαζαν (οι οποίοι, σημειωτέον, ελάχιστα ασχολήθηκαν με τους μπάτσους, που στο κάτω κάτω θα είχε μια λογική να γίνουν στόχος εκείνες τις μέρες, άσχετα αν αυτό θα ήταν πολιτικά σωστό από μόνο του) είναι οι ίδιοι οι εκμαυλιστές και προβοκάτορες: οι χειρότεροι κνίτες του Φλωράκη σαν ΣΥΝ, όλος ο μαύρος οπορτουνισμός και τροτσκισμός και η ηγετική κλίκα του ΠΑΣΟΚ που μιλούσε για τα «κοινωνικά αίτια της εξέγερσης», με επικεφαλής τον «παγκόσμιο» ηγέτη της «Σοσιαλιστικής» Διεθνούς Παπατζή το Γ’.


Αυτοί οι αγύρτες φόρτωσαν στην πλάτη ενός 15χρονου παιδιού με μια πρωτόλεια αντιεξουσιαστική διάθεση, που βρέθηκε στις 6 του Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια, μια δικιά τους πλατφόρμα, που την έκανε λίγο μετά «εθνική» ο τηλε-καθοδηγητής όλης της καθυστέρησης και οπαδός της φασιστικής ΣΠΙΘΑς και του αντισημίτη Θεοδωράκη Λαζόπουλος. Η πλατιά μαθητική νεολαία δεν τσίμπησε, και μετά τα Χριστούγεννα, αφού είχε πρώτα βγάλει το άχτι της στο πετροβόλι με τα ΜΑΤ, ευτυχώς δεν ακολούθησε το νέο «ειρηνικό» μαθητικό κίνημα του ψευτοΚΚΕ, που έδινε γαρύφαλλα στους μπάτσους σαν ΣΑΣΑ της «Κ»ΝΕ, γιατί η ίδια η νεολαία μίσησε στ’ αλήθεια την αστυνομία για το φόνο του Αλέξη, σε αντίθεση με τους κρυφούς εραστές των μπάτσων των ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ, που καρφί φυσικά δε τους καίγεται για κανέναν Αλέξη και καμιά νεολαία.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο συνεχούς οικονομικής αιμορραγίας του λαού, τίποτα δεν έχει μείνει κρυφό κάτω απ’ τον ήλιο. Ξεμασκαρεύτηκαν ανεπίστρεπτα και έχουν τελειώσει οι «Δεκέμβρηδες του ‘08», και τα «ταξικά» κινήματα του ΠΑΜΕ και των φιλο-ΣΥΝ ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κάθε «κινηματική» μεγαλοστομία των μικροαστών πραξικοπηματιστών. Η κυβέρνηση των ψευτών και απατεώνων του Παπαντρέα του Γ’ έκοψε το κρέας του λαού φέτα φέτα, κατακρεούργησε μισθούς στο δημόσιο οριζόντια, έκανε ακόμη πιο εξευτελιστικές για τον εργαζόμενο τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα,  έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τη φτωχολογιά και σημαντικό μέρος των μεσοστρωμάτων, τσάκισε με απερίγραπτο πάθος και την παραγωγή και την κατανάλωση, έβαλε φόρο στα σπίτια του κόσμου, και οι «επαναστάτες» φουσκώνουν και μαζεύουν τα κινήματα τους ανάλογα με το τι έχει ανάγκη ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος κλπ.

Στις 19 του Οχτώβρη, οι διακομματικοί πραξικοπηματιστές βάλανε τη ΓΣΕΒΕΕ των βιοτεχνών-εμπόρων να κλείσει τα εμπορικά μαγαζιά και τις μικρές βιοτεχνίες, εκεί όπου εργάζεται συνολικά το 85% του ελλαδίτικου προλεταριάτου. Οι άνθρωποι έκλεισαν, γιατί κοντεύουν να πεθάνουν οικονομικά και είναι σε απόγνωση, και κατεβήκανε μαζί με τους εργάτες και τους υπαλλήλους τους στο Σύνταγμα, θέλοντας να εκφράσουνε τη δίκαιη οργή τους και γεμίζοντας το κέντρο στη μεγαλύτερη από άποψη όγκου διαδήλωση εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Το καθεστώς χρησιμοποίησε την κάθοδό τους και τους τραμπουκισμούς των ΚΝΑΤ της επόμενης μέρας, για να επιτείνει το κλίμα εκτροπής και να οδηγήσει στην «οικουμενική» με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ, και μάλιστα σαν της πλέον «ευρωπαιόφιλης» κυβέρνησης που είναι ικανή να κατευνάσει τον «αντιμνημονιακό λαό», με εγγυητή μάλιστα το δήθεν εμπνευστή της λύσης Παπαδήμου, δηλαδή τον Καρατζαφύρερ.

Λιγότερο από 1,5 μήνα μετά, κι ενώ ήδη οι παλιάνθρωποι της «οικουμενικής» των Βενιζέλων – Σαμαράδων – φασιστών του ΛΑΟΣ αρχίσαν να πετάνε ανθρώπους από το δημόσιο με τις εφεδρείες, χωρίς πρώτα να έχουν εφαρμόσει κανένα μέτρο εσωτερικής αναδιάταξης και αξιοποίησης του κόσμου που με δική τους ευθύνη έμπαζαν στο κράτος χωρίς να του δίνουν κίνητρο να δουλεύει και να νιώθει παραγωγικός και χρήσιμος, στις 1 του Δεκέμβρη διοργανώνεται μια εντελώς και επιδεικτικά άμαζη πορεία – απεργία – κηδεία, μιας και τώρα το παλούκι είναι στον πισινό της Ιταλίας, της Ισπανίας, όλης τελικά της ΕυρωΖώνης και της ΕΕ, οπότε πρέπει να φανεί ότι η οικουμενική «πέτυχε» να τιθασεύσει το λαό σε αντίθεση με τη μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που τον «εξόργιζε» και τον έβγαζε στο δρόμο.

Ο Καζάκης μιλά στους εθνικιστές και εθνικοφασίστες της πάνω πλατείας
Πού πήγαν οι «επαναστάτες» μας, που πήγε ο «Αγανακτισμένος» αντιμνημονιακός λαός, οι εθνικοφασίστες της πάνω πλατείας και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι ΑΝΤΑΡΣΥΑδες και οι ΑΚίτες της κάτω πλατείας;; Σε ένα μήνα μέσα, πού πήγε το κίνημα που «έριξε τον Παπανδρέου»;; Πού πήγε ο Φρανκενστάιν που ένωσε για κάποιους μήνες τη ΣΠΙΘΑ, το antinews των σωβινιστών της προσωπικής φράξιας Σαμαρά, τους λαϊκοΠΑΣΟΚους των ΔΕΚΟ, τους «Αυτόνομους Εθνικιστές» ναζήδες, το «Πατριωτικό Μέτωπο» που είχε την περιφρούρηση των Αγανακτισμένων και πήγε πριν λίγες μέρες στον Πούτιν να του δηλώσει υποταγή και συμμετοχή στη ρώσικη Ευρασία, με την «αριστερά των κινημάτων», δηλαδή με τον Αλαβάνο, την ΚΟΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;;

Το ψευτοΚΚΕ μάλιστα έφτασε στο γελοίο σημείο να επαίρεται επειδή την 1η του Δεκέμβρη είχε 4.000 κόσμο σε αντίθεση με τα 700 άτομα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μιλώντας για «νίκη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Κι όλα αυτά, την ώρα που η μια οικογένεια ζει την άλλη που έχει γεμίσει ανέργους, κι έχει αρχίσει να λείπει όχι σε έναν-δυο, αλλά σε πολλούς, το πετρέλαιο, το ψωμί, η δυνατότητα για γιατρό. Τέτοια αλητεία, τέτοια κοροϊδία, τέτοια βρώμα από τους διακομματικούς χαμερπείς παλιάτσους, δε μπορεί να την αντέξει καμιά τίμια λαϊκή ψυχή! Γι’ αυτό το λόγο είναι κυρίως απελπισμένος ο κόσμος: γιατί ξέρει καλά ότι όλοι οι διακομματικοί αρλεκίνοι είναι χρεοκοπημένοι, τιποτένιοι, μέσα στη λίγδα, την απάτη και την ανηθικότητα.

4 του Δεκέμβρη του '44 - Για τους νεκρούς του συλλαλητηρίου της 3ης του Δεκέμβρη
Τελευταία, οι κνιτοειδείς μες στον αναρχισμό σήκωσαν στην πορεία τους προς την αμερικάνικη πρεσβεία ένα πανό με το σύνθημα «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Αυτό ήταν το σύνθημα του κεντρικού πανό του ΕΑΜ στις 4 του Δεκέμβρη του 1944, στη μεγάλη διαδήλωση για την κηδεία των 21 νεκρών του ειρηνικού ΕΑΜικού συλλαλητηρίου της προηγούμενης μέρας, από τα βόλια της Αστυνομίας του Παπατζή του Α’ και του Άγγελου Έβερτ. Ο φιλοΣΥΝ ψευτοαναρχισμός, αλλά και οι αναρχομηδενιστές, τολμάνε να σκυλεύουνε την πολιτική κληρονομιά του ΕΑΜ, το οποίο οι ίδιοι, ως αρνητές του αντιφασιστικού μετώπου, του αντιιμπεριαλισμού, της εθνικοαπελευθερωτικής πάλης και της δημοκρατίας, ποδοπατούνε καθημερινά στην πολιτική τους πράξη. Μιλάνε για τη «Βάρκιζα που τέλειωσε» δήθεν το Δεκέμβρη του 2008, ξεχνώντας:

Πρώτο, πως τα όπλα που παραδόθηκαν από τον ΕΛΑΣ στη Βάρκιζα είχαν κατακτηθεί μέσα από την αντιφασιστική – λαϊκοδημοκρατική πάλη κατά του ναζιφασίστα καταχτητή, που οι ίδιοι συκοφαντούν και μισούν.

Δεύτερο πως αυτά που παραδόθηκαν ήταν περίπου τα μισά και κατά τεκμήριο τα χαλασμένα και άχρηστα, ενώ το ΚΚΕ έκρυψε τα πιο σύγχρονα και αξιοποιήσιμα όπλα για τη συνέχεια του αγώνα (46.000 όπλα παραδόθηκαν, εκ των οποίων 25.000-30.000 ήταν χαλασμένα και 16.000 χρήσιμα, ενώ κρατήθηκαν όπλα για εξοπλισμό στρατού 30.000 μαχητών, όπως σημειώνει στις «Αναμνήσεις» του ο τότε Οργανωτικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Ιωαννίδης).

Τρίτο, τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ μεταξύ 1946 και 1949, που συνέχισε τις καλύτερες παραδόσεις του ΕΛΑΣ, διορθώνοντας όσο ήταν μπορετό κάποιες αρνητικές κληρονομιές της πρώτης κατοχής.

Πρόκειται για σοσιαλφασίστες, σαν αυτούς τους προβοκάτορες που στο όνομα της ΟΠΛΑ, του Νίκου Ζαχαριάδη και της Γ΄ Διεθνούς είχανε γαζώσει στις αρχές του 2009 με 100 σφαίρες εκτός τόπου και χρόνου πέντε δόκιμους, άγνωστους αστυφύλακες στην Αγ. Παρασκευή. Γι’ αυτούς «ανατροπή της Βάρκιζας», που τη ζήτησε πρόσφατα και ο Τσίπρας (!), σημαίνει ήττα της αστικής μισοδημοκρατίας από τους θαυμαστές της ανατολικής στρατοκρατίας του Πούτιν, που χτες συνέλαβε στο πιτς φυτίλι 300 διαδηλωτές, επειδή τόλμησαν να καταγγείλουνε τη νοθεία των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής στη Ρωσία, έχει βάλει στρατό και αστυνομία σε επιφυλακή, ενώ «έριξε» και χιλιάδες ιστολόγια επικριτών του από το Διαδίκτυο. Βλέπεις, στη Ρωσία του «φίλου» Βλαδίμηρου δε χρειάζεται να καις μικροαστική περιουσία, να σπας και να λεηλατείς μαγαζιά, πράγμα που στην Ελλάδα δε σου επιφέρει καμία κύρωση. Απλά δημοκράτης να είσαι και να θες καθαρές αστικές εκλογές, πάς μια βόλτα από το «φρέσκο» για να στρώσεις και να πάψεις να έχεις τέτοιες «παράλογες» απαιτήσεις.

Αφίσσα της ΕΠΟΝ πάνω στα Δεκεμβριανά
Το ΚΜ αποτίει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους μαχητές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, στον αθηναϊκό λαό που για 33 μέρες, το Δεκέμβρη του ’44 και το Γενάρη του '45 (τον πραγματικό δηλαδή Δεκέμβρη κι όχι τη φάρσα του ’08), έδινε τη μάχη του ενάντια στη ντόπια αντίδραση, στους χίτες, στους επανεξοπλισμένους γερμανοτσολιάδες που πέρασαν στη δούλεψη των Εγγλέζων και του Παπατζή του Α’. Κι αυτό, παρά τις αλλοπρόσαλλες τακτικές που εφάρμοσε η ηγεσία του κινήματος (με κύριο υπεύθυνο το Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Σιάντο), που περιελάμβαναν χοντρές δεξιές και «αριστερές» παρεκκλίσεις και παραβιάσεις του συλλογικού χαραχτήρα της καθοδήγησης και του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (φαινόμενα που είχαν τις ρίζες τους στην Κατοχή), που κόστισαν και ζωές μαχητών, και οι οποίες τελικά οδήγησαν στην ήττα και στην προσωρινή έστω συνθηκολόγηση της Βάρκιζας. Γι’ αυτό και δημοσιεύει σήμερα ένα ντοκουμέντο της 6ης Αχτίδας της Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ, που εκδόθηκε στην Αθήνα στα τέλη του 1945.

Πρόκειται για ένα χρονικό της πάλης που έδωσε ο λαός των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας κατά της ματοβαμμένης επέμβασης των Εγγλέζων (που στάθηκαν στο πλευρό της ελλαδίτικης αντίδρασης), με αρκετές άγνωστες λεπτομέρειες για το πώς βίωσε και πώς έδωσε ο δημοκρατικός και αντιφασιστικός λαός των λαϊκών συνοικιών της πρωτεύουσας τη μάχη του Δεκέμβρη του ’44. Το βιβλίο επανεκδόθηκε από τις «Ιστορικές Εκδόσεις» της ενιαίας τότε ΟΜΛΕ το 1976, και τη δεκαετία του 2000 από τις εκδόσεις «Εκτός των Τειχών».

Όσο για τους χρυσαυγίτες που έκαναν προ λίγων ημερών και πάλι εκδήλωση για τον «κόκκινο Δεκέμβρη» και ύψωσαν πάλι στου Μακρυγιάννη τις ναζιστικές τους σημαίες, δίπλα σε ΛΑΟΣτζήδες και σε κάποια ραμολιμέντα της παλιάς Χωροφυλακής, ας όψεται η ψευτοαριστερά που συνεχίζει να καλύπτει τους νοσταλγούς του Χίτλερ σαν νόμιμο πολιτικό ρεύμα και κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στα δημοτικά συμβούλια της Αθήνας…

Υ.Γ. Μια ανάλυση του πώς φτάσαμε στο Δεκέμβρη του ’44, ποια λάθη δηλαδή, αντικειμενικά και υποκειμενικά, οδήγησαν, από το ’43 κιόλας, στην αυτοπαγίδευση της ηγεσίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ σε μια γραμμή που παλάντζαρε σα βάρκα και ουσιαστικά έκανε τους Άγγλους επιδιαιτητές της εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης στην Ελλάδα, είναι εκτός της θεματολογίας της συγκεκριμένης ανάρτησης. Άλλωστε, καλό είναι (χωρίς να αποτελεί θέσφατο) σε τέτοια ζητήματα ειδικού βάρους να εκφράζονται συλλογικά επεξεργασμένες απόψεις από κόμματα, οργανώσεις, ομίλους, συλλογικότητες κλπ. κι όχι να γράφει ο κάθε blogger το μακρύ και το κοντό του, νομίζοντας πως κατάχτησε την απόλυτη αλήθεια και βρήκε το μίτο της Αριάδνης…

Οι Ανατολικές Συνοικίες το Δεκέμβρη του '44

54 σχόλια:

  1. Βγήκαν δηλαδή στην αρχή οι καλοί που συγκρούστηκαν αυθόρμητα και πηγαία κι αφού αυτοί πήγαν σπίτι, βγήκαν μετά οι κακοί, οι τραμπουκο-σπασιματίες για να αλώσουν το κράτος. Λες και δεν καιγόταν το σύμπαν απ'την αρχή. Αλλά κι η μπατσαρία μπορεί νάναι, λέει , τριτοκοσμική και φιλο-φασιστική, αλλά ντάξει, δεν είναι και φουλ φασιστική σα τη Καγκεμπέ... Μήπως θάπρεπε ν'αρχίσει να καθαρίζει "ανάρχες" και "περιθωριακούς" για να εξοργιστεί κανείς? Ασε ρε φίλε, ούτε σε καφενείο δε στέκουν αυτά. Θες και οργανωμένη κουβέντα με συλλογικότητες κι όλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους διαφωνούν με το ΚΜ σε μία εκτίμηση ή άποψη ή και σε όλα. Αλλά να καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας και μετά να κραζόμαστε.

    Το ΚΜ δεν είπε βγήκαν οι καλοί, μετά πήγαν σπίτι και μετά ήρθαν οι κακοί. Οι καλοί με τους κακούς συνυπήρξαν από την πρώτη κιόλας μέρα, Σάββατο βράδυ, όταν οι καλοί πετροβόλαγαν τους μπάτσους στα Εξάρχεια και οι κακοί έκαιγαν την Ερμού ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

    Οι καλοί κατέβηκαν και την Κυριακή το μεσημέρι στην πορεία στην Αλεξάνδρας, και οι κακοί έκαιγαν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων(!) και δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα αποπνικτική που τέλειωσε την πορεία πριν την ώρα της.

    Προσοχή, καλοί δεν εννοώ τους σοσιαλφασίστες διοργανωτές της Κυριακής. Εννοώ ένα κομμάτι νεολαίας που κατέβηκε. Τα ίδια και για τη Νύχτα των Κρυστάλλων, τη Δευτέρα 8/12. Εκεί πια οι ναζήδες και ο υπόκοσμος οικειοποιήθηκαν ότι υπήρχε από πραγματικό αντιφασιστικό Δεκέμβρη. Το τελευταίο σκίρτημα του κάπως καλού Δεκέμβρη ήταν κάποιες συγκρούσεις μαθητών με τους μπάτσους μετά την κηδεία του Αλέξη. Η συνέχεια ήταν το καθαρό καπέλο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΚ, η "αντινεοφιλελεύθερη" πλατφόρμα "θέλουμε τα όνειρά μας" και οι άλλες μικροαστικές σαπουνόφουσκες με τις οποίες ο σοσιαλφασισμός ψαρεύει ευαίσθητους και καλούς ανθρώπους για τις βρωμοδουλειές του.

    Η ελληνική αστυνομία είναι πολύ μαύρο πράγμα, κι έχει μέσα της και ναζισμό, και φασισμό και φιλο-φασισμό. Ναι, πράγματι, την κτηνωδία της ρώσικης αστυνομικής μηχανής ευτυχώς ακόμα δε την έχει, γιατί η Ρωσία είναι σοβαρή χώρα και έχει σοβαρό φασισμό, όχι γελοιογραφία του όπως έχει η όμηρη του μιμητισμού τριτοκοσμική Ελλάδα.

    Πότε είπα εγώ να καθαρίσει "ανάρχες" και "περιθωριακούς";; Κοίτα, μαρφινάκηδες και κατά συρροή κλέφτες και λεηλατητές δεν έχω να τους υπερασπιστώ απέναντι στους μπάτσους, που όμως, έτσι ή αλλιώς, δε τους πιάνουν... Άσε λοιπόν φιλαράκο τις εξυπνάδες και την προσπάθεια να φέρεις το ΚΜ σε αντιπαράθεση με τους αναρχικούς σε φάση ότι είναι "με το νόμο και την τάξη".

    Είτε σε καφενείο είτε σε χασάπικο είτε στο ίντερνετ, τα επιχειρήματα έχουν μία και μόνη βαρύτητα: την εγκυρότητά τους. Και δεν είπα ότι θέλει το ΚΜ οργανωμένη κουβέντα με συλλογικότητες, πού τα είδες αυτά;; Λέω ότι στα ιστορικά θέματα πρέπει να τοποθετούνται με συλλογικό τρόπο δυνάμεις και φορείς κι όχι να γράφει ο καθένας την παπαρδέλα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στο Παρίσι οι εξεγερμένοι της Κομμούνας έκαιγαν μνημεία πολιτισμού. Να ξαναδιαβάσεις τον "εμφύλιο πόλεμο" του Μαρξ για να δεις πόσο ...κοντά είσαι στις απόψεις του και τον τρόπο που χαρακτήρισε αυτές τις δίκαιες και αναπόφευκτες πράξεις.
    Οσο για τους Συριζαίους και λοιπούς αν είχες διαυγέστερη αντίληψη, θα γνώριζες ότι μόλις μυρίζονταν μπαρούτι, φόραγαν το καπελάκι τους στο κεφάλι τους και την έκαναν για σπιτάκι. Οι άλλοι που έμεναν κι έδιναν μάχες, ήταν αυτοί που τους χαρακτηρίζεις "υπόκοσμο"( ούτε απ' την ορολογία της Κανέλλη δε διαφέρουν αυτά)... Και θυμήσου και το πανό τους που είχαν κρεμάσει στο "αγανακτισμένο" Σύνταγμα το καλοκαίρι που το έπαιζαν ακομμάτιστοι, στο οποίο εξομοίωναν το μπάτσο με τη μολότωφ, κι έλα να συζητήσουμε μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υγ. Οσο για την αστυνομία που δεν είναι και σαν τη Καγκεμπέ, το βλέπουμε, δε χρειάζεται. Μπορείς να ρωτήσεις αυτούς που έχουν πέσει σε ...ζαρντινιέρες, άλλους που σακατεύτηκαν ..περιέργως πώς, ή τον άλλο το δημοσιογράφο που κατέβηκε για να "καλύψει" τη συγκέντρωση το καλοκαίρι και γύρισε σπίτι του...κουφός! Μόνο τους όχι και λίγους μετανάστες που έχουν βγει από τμήματα ξάπλα, δε θα μπορέσεις να ρωτήσεις... Ναι, τελικά έχεις δίκιο, δεν είναι και σα τη Καγκεμπέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα τι σχέση έχει το γκρέμισμα των συμβόλων της αστικής αντίδρασης και της παλινορθωμένης γαλλικής μοναρχίας από τους Κομμουνάρους, που εγκαθίδρυσαν την πρώτη προλεταριακή εξουσία στην ιστορία της ανθρωπότητας, με τη λεηλασία κομπιούτερ(!) και γυαλιών ηλίου(!!!!) ή σπαθιών (!!!!!!!!!) από το σπασιματικό λούμπεν στο όνομα του νεκρού παιδιού, μόνο εσύ το ξέρεις ρε φιλαράκο! Να σου πω κάτι, αυτά τα εκλαϊκεύει η "ΚΟΝΤΡΑ" που ξέρει και "μαρξισμό" και τα πασάρει για να νιώθει εντάξει ο "κομμουνιστής" φίλος - μέλος της που συνευρίσκεται με τους διεστραμμένους;; Θα τρελλαθούμε τελειώς ρε φιλαράκο... Ωραίο επιχείρημα βρήκες να με πείσεις... Φυσικά σε μια προλεταριακή επαναστατική εξέγερση θα έχουμε και σαν δευτερεύουσα πλευρά και τη λεηλασία ή και την άσκοπη βία (και ο Οχτώβρης του '17 την είχε). Αλλά εδώ η λούμπεν βία ήταν ΤΟ ΚΥΡΙΟ και όχι το δευτερεύον. Σ' αυτό είναι που δεν απαντάει κανένας "έξυπνος" απ΄αυτούς που υποδύονται ότι "δεν είναι πασιφιστές, οπότε δεν καταδικάζουν τη βία". Προφανώς, και το ΚΜ δεν καταδικάζει τη βία.

    Μάλιστα το ΚΜ ζητάει βία και τρομοκρατία στους ναζήδες, αλλά αφού έχεις ανοίξει πολιτικά το θέμα και έχεις κάνει καμπάνια απομόνωσής τους μες στο λαό (όχι δηλαδή απλά τη στήνω στο "γλόμπο" σε στυλ συμμορία, χωρίς να ξέρει κανείς κλπ.)

    Όσον αφορά τώρα τους μπάτσους: ρε φίλε, εδώ το θέμα είναι πολύ σύνθετο και πολλές φορές αποφεύγω να το διατυπώσω, γιατί μπορεί να παρεξηγηθώ και δε το θέλω. Η ελληνική αστυνομία είναι πολύ κακό πράγμα. Βρώμικο, διεφθαρμένο, τραμπούκικο, εξευτελίζει ανθρώπους, ρατσιστικό, με φασιστικές παραδόσεις και πολύ μούργα. Η διαφορά είναι πως για σένα η κύρια πλευρά της κριτικής σου στην αστυνομία είναι ότι και καλά αντιμετωπίζει "πολύ σκληρά" το "λαϊκό κίνημα". Εγώ αντιθέτως λέω πως με πολιτική εντολή αντιμετωπίζει πολύ μαλακά το "λαϊκό κίνημα", ακριβώς γιατί αυτό το κίνημα είναι του κράτους, δηλαδή του ΣΥΝ και του ψευτοΚΚΕ. Προσοχή, γιατί είσαι μανούλα σ΄αυτά, μην πας να μου φορτώσεις ότι θέλω η αστυνομία να επιτίθεται και να δέρνει διαδηλωτές. Άλλο λέω. Ό,τι η περίπτωση π.χ. του Γιάννη Καυκά ή του παιδιού που κουφάθηκε ή της ζαρντινιέρας (που το παιδί ήτανε και άσχετο με την πορεία κιόλας και το λιώσανε οι φασίστες οι κολοασφαλίτες) είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ και όχι ο κανόνας στην "κινηματική" δράση της αστυνομίας. Αν είχαμε "χούντα του μνημόνιου", οι μπάτσοι θα τράβαγαν κουμπούρι, θα άφηναν στον τόπο 10-15 άτομα σε μια διαδήλωση, θα απαγόρευαν τη συνάθροιση και θα τέλειωνε το πανηγύρι. Εδώ οι μπάχαλοι σπάνε, καίνε, γ... το σύμπαν και μετά φεύγουνε σα κύριοι. Ο φασισμός της αστυνομίας είναι κυρίως ο "άλλος": στους ελέγχους στους μετανάστες, σε παιδιά με μακριά μαλλιά ή με σκουλαρίκια, στους Ρομά, μες στα τμήματα, στον Παντελεήμονα που συνεργάζονται με τους ναζήδες, στην καθημερινότητα γενικά. Αυτή είναι η κύρια πλευρά του φασισμού τους κι όχι εκεί που τους προβοκάρει ο σοσιαλφασισμός να επιτεθούνε σώνει και ντε, οπότε τους βγάζει και το χρυσαυγιτισμό των ψυχανώμαλων που μαζεύονται στα ακροδεξιά ΜΑΤ.

    Και κάτι τελευταίο: δέχομαι τη διαφωνία σου, θα ήθελες να είμαι πιο σκληρός στην κρίση μου για την ελληνική αστυνομία. Η ειρωνεία σου όμως για τη σύγκριση με την ΚαΓκεΜπε (που βασικά είναι η ρώσικη ΕΥΠ κι όχι αστυνομία) δείχνει ότι γενικά θεωρείς την ΚαΓκεΜπε ένα όχι και τόσο τρομερό πράγμα όσο την περιγράφω (δηλαδή ότι υπερβάλλω).

    Άνθρωπος που λέει τέτοια πράγματα, τη στιγμή που οι Ρώσοι αντιφασίστες συλλαμβάνονται στο σωρό και διαδηλώνουνε ενάντια στο σιδερόφραχτο καθεστώς, ή δεν είναι δημοκράτης ή πέφτει σε ΠΟΛΥ βαρύ λάθος. Σε καλώ να το σκεφτείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πρόεδρος Μάο Τσε-τούνγκ διδάσκει:

    Η επανάσταση δεν είναι γιορταστικό δείπνο ή γράψιμο ενός δοκίμιου ή ζωγράφισμα ενός πίνακα ή κέντημα ενός εργόχειρου. Δεν μπορεί να είναι τόσο εκλεπτυσμένη, τόσο αβίαστη και ήπια, τόσο μετριοπαθής, ευγενική, φιλοφρονητική, συγκρατημένη και μεγαλόψυχη. Η επανάσταση είναι εξέγερση, πράξη βίας, με την οποία μια τάξη ανατρέπει μιαν άλλη.

    — Έκθεση σχετικά με μια έρευνα για το αγροτικό κίνημα στην επαρχία Χουνάν (Μάρτης 1927)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι ωραία τα λέει ο Πρόεδρος Μάο Ανώνυμε της 4 Δεκεμβρίου 2012 4:04 μ. μ., το ΚΜ δεν μας τα λέει καλά που πα να βγάλει τη μούργα μπατσαρία λάδι. Άκου κει να τραβάγανε κουμπούρι οι μπάτσοι και να καθαρίζανε 10-15 σε κάθε διαδήλωση θέλει το ΚΜ για να τους δώσει τη βούλα της "χούντας"! Κατά τα άλλα "Η ελληνική αστυνομία είναι πολύ κακό πράγμα". Κακό πράμα, κάνει τσιζ…

      Διαγραφή
    2. Φίλε από πάνω, αυτό είναι ένα κάπως ακραίο παράδειγμα για να δώσω μία διάσταση πραγματικά αντικαθεστωτικής πάλης.

      π.χ. Ξέρεις καλά τη θέση του ΚΜ για τον "Αραβικό Χειμώνα". Αλλά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι πολλοί από τη βάση που μπήκε πίσω από τους ισλαμοφασίστες και σοσιαλφασίστες κατά των Μπεν Αλί - Μουμπάρακ - Καντάφι - Άσαντ αντιμετώπισαν πραγματικά τον κίνδυνο του θανάτου, των βασανιστηρίων, του πόνου, του κινδύνου.

      Ε, ο έλληνας "κινηματικός" μικροαστός που "ανάβει τις φλόγες της εξέγερσης" είναι ένα τέτοιο ποταπό σκουλίκι, που ΞΕΡΕΙ ότι επί της ουσίας δεν κινδυνεύει στ' αλήθεια όσο "αντικαπιταλιστικό" πλιάτσικο ή κάψιμο κι αν κάνει. Ξέρει ότι θά 'ρθει ο δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τονε βγάλει έξω άμα τον δέσουν οι μπάτσοι, ξέρει ότι για τα "δικαιώματά" του ως "κοινωνικού επαναστάτη" θα φωνάζει ο Κουράκης κι ο Λαφαζάνης στη Βουλή, ενώ και το ψευτοΚΚΕ, το κατά τα άλλα "αντιμπάχαλο" καθωσπρέπει κόμμα, θα ρίχνει την κύρια ευθύνη για τα επεισόδια στην κυβέρνηση.

      Αφού το ξέρουμε ρε συ το παραμύθι, και το ξέρεις και συ, δε γεννηθήκαμε χτες... απλά όποιος ξέρει δυο δράμια (όχι παραπάνω) ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, καταλαβαίνει πόσο καθεστωτικό, δηλαδή πόσο επί της ουσίας κυβερνητικό είναι το σημερινό "αντιμνημονιακό" ή και "αντικαπιταλιστικό" κίνημα των λιτανειών - πορειών που ενίοτε από λιτανείες μετατρέπονται σε κανιβαλικούς χορούς καταστροφής του κέντρου της Αθήνας από το εγκληματικό σοσιαλναζιστικό λούμπεν που καλύπτετε όλοι εσείς οι "καθωσπρέπει" διαδηλωτές...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε της 4 Δεκεμβρίου 2012 4:04 μ. μ. κι Ανώνυμε της 5 Δεκεμβρίου 2012 12:56 π. μ. γιατί χάνετε τα λόγια σας; Το ΚΜ το λέει καθαρά σε τούτη την ανάρτηση: είμαι κατά του αντιαστυνομισμού, το γράφω, το διακηρύχνω, γούστο μου, καπέλο μου και καουμποϊλίκι μου! Εδώ έφτασε σε προηγούμενη ανάρτηση που του βγήκε ένας περίεργος και του κότσαρε μια πολύ άγρια φωτογραφία με δικούς του κινέζους μπάτσους της μεγάάάάάλης πολιτιστικής (;;;) "επανάστασης" να στραπατσάρουνε ένα δυστυχισμένο, έφτασε λέω να τα μασάει, να βγάζει το σκασμό, να λέει ότι δεν ξέρει κινέζικα, λες και του ζήταγε κανένας πιστοποιητικό κινεζομάθειας, και για το πάπλωμα να κάνει μόκο και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Έτσι δεν είναι ΚΜ ή λαθεύω; Δε μου λες, να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι, επειδή εσύ, τουλάχιστο στο ακίνδυνο λακριντί του ιντερνέτ, πολύ μάγκας το παίζεις: ΚΟΒΑ έχεις φτιάξει με αντιπουτινικούς ΜΑΤατζήδες στην ΕΛΑΣ και σ’ έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα με την αντισοσιαλφασιστική, αντισοσιαλιμπεριαλιστική, μαοϊκή πάλη ενάντια στον αντιαστυνομισμό;

      Διαγραφή
    4. Υπεραντιδραστικός, πολιτικά ηλίθιος, προβοκάτορας, αθεράπευτος κνίτης ή λίγο απ΄όλα πρέπει να είναι κάποιος για να χρεώνει στο ΚΜ ή ευρύτερα στους μαοϊστές φιλοαστυνομισμό.

      Όποιος έχει μάτια και είναι στοιχειωδώς τίμιος και δημοκρατικός άνθρωπος, καταλαβαίνει ότι το ΚΜ κατηγορεί για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φιλοαστυνομισμό την καθεστωτική ψευτοαριστερά. Οι μαοϊστές δεν μοίραζαν γαρύφαλα στους μπάτσους ούτε μαζί με τους ΕΚΟΦίτες του Έβερτ το 1996 στα μπλόκα του Μπούτα και του Πατάκη, ούτε στα μαθητικά το 1998 ούτε στο διεφθαρμένο Δεκέμβρη του 2008.

      Και μάλιστα η ψευτοαριστερά είναι φιλική ακριβώς με τη χειρότερη δυνατή, φιλοχρυσαυγίτικη πλευρά της αστυνομίας, γι' αυτό και η Δούρου κράταγε τα πανό των μπάτσων στη συγκέντρωση τους μαζί με Καμμένο - Κασιδιάρη.

      Τράβα λοιπόν αυτά να τα πεις στους φίλους και στα αφεντικά σου. Που μου έμπλεξες και την πολιτιστική επανάσταση στις βρωμοδουλειές σου...

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ. Κι αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζω ούτε τα σοσιαλφασιστικά μπλόκα, ούτε το αντιΑρσένη κατάμαυρο κίνημα της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ του 1998 (οι μαθητές είχαν τα δίκια τους για τα 15 μαθήματα που τους είχαν φορτώσει στην πλάτη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), ούτε το διεφθαρμένο Δεκέμβρη του 08 σαν προοδευτικά κινήματα.

      Απλά σου καταδεικνύω την απύθμενη υποκρισία των πολιτικών σου αφεντικών, από τη μια "αντιεξουσία" και πλιάτσικο, κι από την άλλη συμμαχία - γαρύφαλα στην κλασσική αντίδραση.

      Όσο για την ανωνυμία, ρε φιλαράκο, εσύ γράφεις σαν 3 διαφορετικοί ανώνυμοι σε συσκευασία του ενός, η ιντερνετική ανωνυμία του ΚΜ σε μάρανε;; Γιατί, θέλεις να στείλεις τα ΚΝΑΤ ή την αστυνομία του Τσίπρα όταν αναλάβει κυβέρνηση για να το κλείσεις και θες να ξέρεις ποιον να αφήσεις στον τόπο;;; Ρώτα τους κνίτες και συριζαίους ή τους φίλους σας στην ΕΥΠ και στην Αστυνομία, αυτή θα ξέρουν λογικά και θα σε καθοδηγήσουν... Όλα στο πιάτο τα θες πια;;

      Διαγραφή
    6. Ρε ΚΜ, όποιος κι αν είσαι που δε με νοιάζει, δεν αφήνεις τα σάπια; Εγώ μπορεί να ’μαι τρεις διαφορετικοί σε συσκευασία του ενός ή η τρισυπόστατη και ομοούσια αγία τριάδα ή ό,τι άλλο θες, εσύ μπορείς να μας πεις επιτέλους γιατί οι δικοί σου οι μαοϊστές Κινέζοι της Πολιτιστικής Επανάστασης βασανίζανε τον κόσμο όπως δείχνει κι η φωτογραφία που σου στείλανε; Ή θ’ αρχίσεις πάλι τις υπεκφυγές, τις αναδιπλώσεις και τα δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα που σερβίριζες όταν είχες ανεβάσει ένα άρθρο για τη θεωρία των τριών κόσμων και σ’ είχε κάνει μέρες ολόκληρες ένας σταλινικός τελατίνι για τα καμώματα της μαοϊκής κλίκας; Και να μάθεις, όταν σε βάζουνε μπροστά στις πολιτικές ευθύνες των όσων γράφεις εδώ, να το λέει η περδικούλα σου και να παίρνεις στα ίσια θέση κι όχι να κλ… παναμάδες και να σε πιάνει μανία καταδίωξης με παραμύθια για πολιτικές διώξεις και τα ρέστα…

      Διαγραφή
  7. Ο Πρόεδρος Μάο τα λέει πάρα πολύ καλά.

    Ίσως όμως θα μπορούσε ο καλός ανώνυμος σχολιαστής να μας εξηγήσει ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ εξέφραζε η βία του "Δεκέμβρη του '08",τον οποίο δικαιολογεί έμμεσα χρησιμοποιώντας μάλιστα τσιτάτο του κλασσικού του μαρξισμού και παγκόσμιας εμβέλειας προλεταριακού επαναστάτη συντρόφου μας.

    Η βία του Δεκέμβρη ήταν βία η οποία εξέφραζε τις βαθύτερες διαθέσεις της πλατιάς μάζας του λαού απέναντι στους καταπιεστές του;; Ήταν βία τύπου Παρισινής Κομμούνας, Οχτώβρη, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΔΣΕ;;

    Τότε γιατί το "κόμμα της εξέγερσης", ο αλαβανοτσιπρικός ΣΥΡΙΖΑ της εποχής εκείνης, είχε υποστεί καθίζηση της πολιτικής του επιρροής πάνω στο Δεκέμβρη, πριν τον αναστήσουν οι "μνημονιακοί" προβοκάτορες, πεινώντας το λαό;;

    Γιατί ενώ τις πρώτες ημέρες μετά την δολοφονία του Αλέξη το κύριο αίσθημα μέσα στις μάζες ήταν το μίσος για το μπάτσο, μετά τα καψίματα όλος ο κόσμος συζητούσε για τους καψιματίες τραμπούκους κι έφτασε να θεωρεί δευτερεύον στοιχείο τη δολοφονία και πρωτεύον την αχαλίνωτη σοσιαλφασιστική βία;;

    Μήπως αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στη μνήμη του παιδιού αλλά και ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια αντιφασιστικής κάθαρσης μέσα στην αστυνομία;;

    Μήπως ο Δεκέμβρης του '08 αποκάθαρε το ΛΑΟΣ και τη ΧΑ ακόμη περισσότερο, ως κόμματα της τάξης που υπερασπίζονται την "περιουσία του κοσμάκη απέναντι στους άπλυτους που καίνε";;

    Μήπως...;; Λέω γω τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7186564&publDate=7/12/2012

    Aπό εδώ αντλήθηκαν και τα δικά σας "επιχειρήματα"; Οχι τίποτ' άλλο, αλλά μοιάζουνε λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας "δεκεμβριστής" του '08 κατηγορεί το μαοϊστικό ΚΜ για κνιτισμό... Δηλαδή, αυτός που συναγελαζόταν με όλο τον υπόκοσμο που έσπαγε, έκαιγε και πλιατσικολογούσε (αν δεν τα έκανε και ο ίδιος) και συμπορεύεται σε όλα τα "κινήματα" (με την έννοια των πραξικοπημάτων, γιατί αυτά δεν είναι κινήματα του λαού, ο λαός στην πλειοψηφία του τα μισεί ή έστω τα αντιπαθεί, ειδικά το νεοακροδεξιό "κίνημα παιδείας") με τους τραμπούκους, σοσιαλφασίστες ΚΝΑΤάδες, μπήκε να μας κατηγορήσει για φιλοκνίτες ή έστω για "κοινότητα επιχειρημάτων" με τους κνίτες...

    Ρε φίλε, οι κνίτες για το Δεκέμβρη ξέρεις τι λένε ή μάλλον τι έλεγαν τότε;; Ότι τον έκαναν οι Αμερικάνοι για να φάνε τον Καραμανλή λόγω των καλών, κατά τους ίδιους, φιλορωσικών του ανοιγμάτων. Δηλαδή, ό,τι έλεγε και το ΛΑΟΣ και η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Αυτό, χωρίς να αναφερθεί στο Δεκέμβρη, το υπονόησε και ο αρχιπαλιάνθρωπος και αρχιλακές του Πούτιν Τσίπρας σε συνέντευξή του στο εθνικοκαμμενέικο olympia.gr.

    Ο οργανωτής δηλαδή του "δεκέμβρη" Τσίπρας λέει έμμεσα ότι το δεκέμβρη τον έκαναν οι Αμερικάνοι, δηλαδή αυτοκατηγορείται για... αμερικάνος πράχτορας.
    Τράβα λοιπόν αυτά να τα πεις πουθενά αλλού. Κι όπως είχα πει και σε έναν άλλο από το μπλοκ σου, οι δημοκράτες και αντιιμπεριαλιστές, πόσο μάλλον οι μαοϊστές κομμουνιστές, είναι οι βαθύτεροι στρατηγικοί εχθροί των Κορκονέηδων, τους οποίους οι κνίτες και οι συνασπιμαίοι θα πάρουν ατόφιους για την εξουσία τους για να σπάνε τα κόκκαλα του λαού, ο οποίος καθόλου δε θα γουστάρει ρώσικο "αντιπλουτοκρατικό" καθεστώς, μίξη Παπαρήγα και Μιχαλολιάκου.
    Άσε λοιπόν τις προβοκάτσιες, στις οποίες διαπρέπεις... Όποιος διαβάσει το κείμενο του ψευτοΡιζοσπάστη και το κείμενο του ΚΜ που είναι δω από πάνω ή τα κείμενα της ΟΑΚΚΕ για το διεφθαρμένο ψευτοΔεκέμβρη σας, δηλαδή την επανάληψη ως φάρσα του ηρωικού και τραγικού συνάμα Δεκέμβρη του ΄44, καταλαβαίνει την αντιδιαμετρική αντίθεση σοσιαλφασιστών και κομμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια χαρα στα λεει μεγαλε....
    κοπάνα τωρα τα ταυτόχρονα για να εισαι καλημενος(!) και το πρωι με τον καφε ισως τα ματα/ξαναπούμε
    απο .
    πρώτος σχολιαστής, άσχετος με του προηγουμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Στρατηγικοί εχθροί των κορκονέηδων" όπως στην Κίνα, ας πούμε, που διατηρήσατε ωσάν άλλοι "κνίτες" σχεδόν ατόφιους τους παλιούς κομπραδόρους γδάρτες στη βιομηχανία και το κουλακολόι στην κινεζική ύπαιθρο;; Μέχρι που ήρθε ο "κοντός με τα γατιά" να αποβάλει κάθε φύλλο συκής (ο οποίος κοντός με συναίνεση του Μάο ματα-επανήλθε το '73, για να μην ξεχνιόμαστε κι όλας...)

    Ή τον αυτοκράτορα του Μαντσουκούο, Που Γι, που τον διατηρούσατε σαν "είδωλο ενδόξου εποχής" για να τον βλέπει κάθε αντιδραστικός που επισκεπτόταν την Κίνα και να λέει "για στάσου, ωρέ, τελικά δεν είναι και τόσο άσχημος ο κινέζικος σοσιαλισμός..." Και μη με κατηγορήσεις για "σφάχτη" (ας μην τον σκότωνες), αλλά έχουν και οι συμβολισμοί τη σημασία τους, πόσο μάλλον όταν σχετίζονται με αρχειακά ζητήματα όπως π.χ. την απαλλοτρίωση ή τη διατήρηση της αστικής τάξης στο σοσιαλισμό... Και μη μου σηκώσεις την τρύπια σημαία της επίκλησης των κινέζικων ιδιαιτεροτήτων γιατί οι γενικές αλήθειες του Μαρξισμού-Λενινισμού είναι κοινές για κάθε χώρα- τα υπόλοιπα είναι φούμαρα ή φύλλα συκής που προσπαθούν να κρύψουν ένα "σοσιαλιστικό" καπιταλισμό...

    Με τον κνιτισμό μπορεί να ήσουν στα μαχαίρια κυρίως τα πρώιμα μεταπολιτευτικά χρόνια σε αχτιβιστικό κύρια επίπεδο και σε καμιά περίπτωση βαθιά-αρχειακά, αλλά σε σημερινά ζητήματα, όπως αυτά που ανακινείς, διακρίνεται η αντλία πυρόσβεσης των όποιων σκιρτημάτων που την κρατάς από κοινού με κνιτισμό-συριζισμό... Και μην συγχύζεσαι τόσο πολύ, κουβέντα κάνουμε, μην καταφεύγεις στην αρρωστημένη προβοκατορολογία στην οποία τόσο διαπρέπει ο σάπιος κνιτισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχήν, γιατί δε γράφεις με το ονοματάκι σου ρε φίλε;;

      Αφού ξέρω ποιος είσαι (όχι της ταυτότητας το όνομα, το ψευδώνυμο λέω το πολιτικό), και μάλιστα παραπάνω έγραψες σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό σου ότι μας έκανες τελατίνι (γελάει ο κόσμος, που λένε, με τα κοπλιμέντα που κάνεις στον εαυτό σου μόνος σου).

      Λοιπόν, σε όλα όσα λες παραπάνω, δε θα σου απαντήσω ούτε μισή φράση, αν δεν πεις (στο κάτω κάτω τζάμπα είναι) πού αυτοεντάσσεσαι πολιτικά και ποια πολιτική οργάνωση - δύναμη στηρίζεις.

      Τελειώσανε τα παπατζιλίκια, αν νομίζεις ότι θα απολογείται το ΚΜ για τον... Που Γι (μιλάμε είσαι σε παροξυσμό πρωινιάτικα - εγώ λέω να ασχοληθούμε και με τις τάσεις μέσα στην Παρισινή Κομμούνα!!) κι εσύ σαν "ελεύθερος σκοπευτής" δε θα απολογείσαι για τίποτα, είσαι βαθιά γελασμένος τροτσκιστή μου!

      Α, και κάτι άλλο: επειδή είσαι σπουδαίος θεωρητικός, λύσε σε μένα και στους αναγνώστες μας την εξής απορία: ο "κοντός" τη σοσιαλφασιστική του διχτατορία την επέβαλε με κορυφή τα παλιά αστικά στοιχεία ή τους σοσιαλφασίστες δεξιούς αστούς ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΑ από το ΚΚ Κίνας, δηλαδή τους Κινέζους Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ - Γκορμπατσόφ;;

      Αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι παλιοί αντιδραστικοί δε συμμετείχαν στο πλατύ ταξικό αντεπαναστατικό μέτωπο του φασίστα Τενγκ), θα καταλάβεις γιατί έπρεπε να ασχολείσαι πολύ λιγότερο με τους παλιούς αστούς, που ειδικά μετά το 1966 είχαν τσακιστεί τελείως και οικονομικά και πολιτικά, και πολύ περισσότερο με τους ΑΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ. Αλλά αν το κάνεις αυτό, θα πρέπει να αρνηθείς τη θέση του ιδεολογικού σου μπαμπάκα, του ΔΕΞΙΟΥ ΕΘΝΟΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗ Εμβέρη, που λέει ότι την περίοδο του σοσιαλισμού δεν υπάρχει αστική τάξη ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, σαν φορέας της πισωδρομικής τάσης του ιστορικο-κοινωνικού προτσές ανάπτυξης. Αυτή η θέση ενώνει το Χότζα με τους Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ και οδηγεί σε παλινορθώσεις του καπιταλισμού τις οποίες ο λαός κυριολεκτικά δεν παίρνει μυρωδιά.
      Στην Κίνα του Μάο ο λαός όχι μόνο πήρε μυρωδιά, αλλά έκανε και την Τιεν Αν Μεν του ενάντια στους ΑΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ, τους ανάγκασε δηλαδή να αποκαλύψουν το βρώμικο μούτρο τους σα ναζήδες εγκληματίες και βασανιστές, προδότες κάθε σοσιαλισμού αλλά και κάθε δημοκρατίας...
      Σύγκρινε αυτό με τους Αλβανούς και το πώς κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο το καθεστώς των χοτζικών σοσιαλφασιστών, τα στελέχη του οποίου έχουν έρθει στην Ελλάδα και κάνουν τους μαφιόζους, έχοντας γεμίσει επίσης και το ΠΑΣΟΚ (τώρα φαντάζομαι θα μετακινηθούν μαζί σου στο ΣΥΡΙΖΑ)...

      Διαγραφή
  12. Για την τύχη του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας Πού Γι:

    At the end of World War II, Puyi was captured by the Soviet Red Army on 16 August 1945 while he was in an airplane fleeing to Japan.[38] The Soviets took him to the Siberian town of Chita. He lived in a sanatorium, then later taken to Khabarovsk near the Chinese border.

    In 1946, he testified at the International Military Tribunal for the Far East in Tokyo,[39] detailing his resentment of how he had been treated by the Japanese.

    When the Chinese Communist Party under Mao Zedong came to power in 1949, Puyi was repatriated to China after negotiations between the Soviet Union and China.[40][41] Except for a period during the Korean War, when he was moved to Harbin, Puyi spent ten years in the Fushun War Criminals Management Centre in Liaoning province until he was declared reformed. Puyi came to Peking in 1959 with special permission from Chairman Mao Zedong and lived the next six months in an ordinary Peking residence with his sister before being transferred to a government-sponsored hotel. He voiced his support for the Communists and worked at the Peking Botanical Gardens. At the age of 56, he married Li Shuxian, a hospital nurse, on 30 April 1962, in a ceremony held at the Banquet Hall of the Consultative Conference. He subsequently worked as an editor for the literary department of the Chinese People's Political Consultative Conference, where his monthly salary was around 100 yuan,[42] an office in which he served from 1964 until his death.

    With encouragement from Chairman Mao Zedong and Premier Zhou Enlai, and openly endorsed by the Chinese government, Puyi wrote his autobiography Wo De Qian Ban Sheng (Chinese: 我的前半生; pinyin: Wǒ Dè Qián Bàn Shēng; Wade–Giles: Wo Te Ch'ien Pan Sheng; literally "The First Half of My Life"; translated in English as From Emperor to Citizen) in the 1960s together with Li Wenda, an editor of Peking's People Publishing Bureau. In the Oxford University edition of the book, in the chapter I Refuse to Admit My Guilt, he made this statement regarding his testimony at the Tokyo war crimes trial:[43]

    I now feel very ashamed of my testimony, as I withheld some of what I knew to protect myself from being punished by my country. I said nothing about my secret collaboration with the Japanese imperialists over a long period, an association to which my open capitulation after September 18, 1931 was but the conclusion. Instead, I spoke only of the way the Japanese had put pressure on me and forced me to do their will.

    I maintained that I had not betrayed my country but had been kidnapped; denied all my collaboration with the Japanese; and even claimed that the letter I had written to Jirō Minami was a fake.[28] I covered up my crimes in order to protect myself.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mao Zedong started the Cultural Revolution in 1966, and the youth militia known as the Red Guards saw Puyi, who symbolised Imperial China, as an easy target of attack. Puyi was placed under protection by the local public security bureau, although his food rations, salary, and various luxuries, including his sofa and desk, were removed. Puyi became affected physically and emotionally. He died in Peking of complications arising from kidney cancer and heart disease on 17 October 1967 at the age of 61.[44]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύμφωνα με το "κομμουνιστικό μανιφέστο" η αστική τάξη ΟΡΙΖΕΤΑΙ σαν κάτοχος μέσων παραγωγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Τάξεις ονομάζονται μεγάλες ομάδες ανθρώπων οι οποίες ξεχωρίζουν μεταξύ τους από τη θέση που κατέχουν μέσα σε ένα ιστορικά καθορισμένο σύστημα της κοινωνικής παραγωγής, από τη σχέση τους (στο μεγαλύτερο μέρος κατοχυρωμένη και διατυπωμένη σε νόμους) προς τα μέσα παραγωγής, από το ρόλο τους στην κοινωνική οργάνωση της εργασίας και, συνεπώς, από τους τρόπους με τους οποίους οικειοποιούνται τη μερίδα του κοινωνικού πλούτου τον οποίο διαθέτουν, κι από το μέγεθος αυτής της μερίδας.

      Τάξεις είναι οι ομάδες εκείνες ανθρώπων που η μία μπορεί να οικειοποιείται την δουλειά της άλλης χάρις στη διαφορά της θέσης που κατέχει μέσα σ΄ένα καθορισμένο σύστημα κοινωνικής οικονομίας"

      Β.Ι. Λένιν "Η Μεγάλη Πρωτοβουλία", Άπαντα τόμος 39, σελ. 15, εκδ. Σύγχρονη Εποχή

      Διαγραφή
  15. Επειδή γράφεις κάτι ακατάληπτα και αν εννοείς εμένα που έκανα το προτελευταίο σχόλιο, πρέπει να σου πω ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση... τελατίνης.

    Ασφαλώς, και το να δημοσιεύεις μπροσούρες αντισταλινικών- αντιζαχαριαδικών μαοϊκών ομάδων των 70s (θεωρία των 3 κόσμων),πολιτικά σε εκθέτει μιας και μοστράρεσαι για ζαχαριαδικός. Πολλώ δε μάλλον όταν σ' αυτά τα κείμενα λέγονται μπούρδες και ψέμματα π.χ. ότι οι Αλβανοί δεν πήραν θέση και συντάχτηκαν με τους Σοβιετικούς σοσιαλιμπεριαλιστές στο Ζαϊρ...


    Οσο για απόψεις του στιλ ότι στην Κίνα βασανιζόταν κοσμάκης κλπ., δεν τα υιοθετώ, έχοντας ωστόσο ξεκάθαρη ταξική θέση για την λεγόμενη "ΜΠΠΕ", όσο και ξεκάθαρη θέση για το ότι ο Χρουστσιοφικός Ρεβιζιονισμός ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΧΙ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

    Αναφορικά με τον Που Γι, τι νόημα έχει αυτό που παρέθεσες; Για να πείσεις ότι ανένηψε πριν τα τινάξει αυτό το ελεεινό εγκληματικό ανδρείκελο του Γιαπωνέζικου ιμπεριαλισμού; Μήπως ανένηψαν και τα άλλα στελέχη του Κουόμιτανγκ που ανέλαβαν θέσεις-κλειδιά (υπουργοί κλπ.); Μήπως ανένηψαν και οι άλλοι... εθνικοί καπιταλιστές που διατηρήθηκαν στο πλαίσιο του μαοϊκού "αμοιβαίου ελέγχου και αρμονικής συνύπαρξης" διατηρώντας παράλληλα πολλοί εξ αυτών τις περιουσίες και τις διευθυντικές τους θέσεις στο βιομηχανικό κλάδο, παίρνοντας σταθερά τόκο 5 τοις εκατό επί της συμμετοχής τους τουλάχιστον μέχρι το 1966 επισήμως; Τι σχέση έχει αυτό με τη μ-λ θέση περί απαλλοτρίωσης της αστικής τάξης ή του τσακίσματός της όπως έγραψες ότι συνέβη υποτίθεται το 1966; Σε άλλο ποστ ήσουν πιο έντιμος πολιτικά, ψελλίζοντας περί αποζημίωσης της αστικής τάξης που ούτε κι αυτό ανταποκρίνεται βέβαια στην αλήθεια. Ετοιμα πράγματα κληρονόμησε επομένως ο - και το '73 επανακάμψας- νέος αστός Τενγκ...

    Μου αρέσει που τσιτάρεις και Λένιν. Αν ο σοσιαλισμός σου εξακολουθήσει να έχει αστική τάξη (άρα και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο), τότε κράτησέ τον καλύτερα για τον εαυτό σου και τους ομοϊδεάτες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μόκο κάνεις για το τι είσαι πολιτικά... "Αριστερός" κομμουνισμός και μιας μορφής τροτσκισμός τρίτης διαλογής που και καλά θέλει "εδώ και τώρα" απαλλοτρίωση όλης της αστικής τάξης, ακόμη και της μικρής και της μικρομεσαίας, αμέσως με την κατάλαηψη της εξουσίας, πράγμα που δεν έκανε ούτε ο Λένιν ούτε ο Στάλιν. Εσύ θα κατασπάραζες και το Ζαχαριάδη του 7ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και του "Προγράμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας" του ΕΑΜ του Ιούλη του 1945.

    Η θεωρία των τριών κόσμων είναι άρθρο της ΚΕ του ΚΚ Κίνας και την έχω αναδημοσιεύσει από την έκδοση του ΕΚΚΕ, ενώ την έχει εκδώσει και το τότε ΜΛΚΚΕ. Ποιες είναι οι αντιζαχαριαδικές ομάδες, μόνο η πολιτική σου ασχετοσύνη μπορεί να μας εξηγήσει...

    Εφ' όσον λοιπόν κάνεις τον "ελεύθερο σκοπευτή" και συνεχίζεις το κοκοκό για το τι θέση παίρνεις στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ πολιτική πάλη, μίλα μόνος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το '66 νίκησε η Κινέζικη Επανάσταση και κατέλαβε την εξουσία, ή μήπως το '49; Πάλι σε φτηνές "δικολαβίστικες" κατασκευές καταφεύγεις...

    Το '36 ολοκληρώθηκε στη ΣΕ η οικοδόμηση της οικονομικής βάσης του σοσιαλισμού, οπότε αστική τάξη (που, όπως ο ίδιος παραδέχεσαι, τοποθετείται πρώτιστα στην σφαίρα της υλικής παραγωγής κι ΟΡΙΖΕΤΑΙ ως κάτοχος μέσων παραγωγής) πάπαλα. Στην Κίνα όμως δεν συνέβη αυτό και "τεκμηριώθηκε" και θεωρητικά από τον ίδιο το Μάο η διαιώνιση της αστικής τάξης ως απαραίτητο συστατικό του συστήματος "αμοιβαίος έλεγχος και αρμονική συνύπαρξη". Μάλιστα η αστική τάξη διατήρησε και τα πολιτικά της κόμματα, όπως γνωρίζεις πολύ καλά. Τι σχέση έχει αυτό με το μαρξισμό-λενινισμό και το Ζαχαριάδη μόνο εσύ ξέρεις... Επομένως, δε μιλάμε για τη μεταβατική περίοδο από τον καπιταλισμό ώς την πλέρια οικοδόμηση της οικονομικής βάσης του σοσιαλισμού, αλλά για μετά, οπότε άσε τα σάπια, για να χρησιμοποιήσω κι εγώ τη φράση του αλλουνού σχολιαστή. Και επί τη ευκαιρία διαφώτισέ μας πότε ακριβώς ολοκληρώθηκε η οικοδόμηση της οικονομικής βάσης του σοσιαλισμού στην Κίνα, γιατί αυτό είναι όντως ένα άλυτο αίνιγμα...

    Το ΜΛΚΚΕ ήταν ζαχαριαδικό; Ηταν τόσο ζαχαριαδικό όσο και οι "θέσεις της ΟΜΛΕ για τα 56χρονα του ΚΚΕ" των οποίων θέσεων ήταν συντάκτης εξ ημισείας με το άλλο "μ-λ" στα κοινά πλαίσια της ΟΜΛΕ... Και που σύμφωνα με αυτές τις "θέσεις" ο Ζαχαριάδης ήταν ένας χρουστσιοφικός ρεβιζιονιστής του αισχίστου είδους... Λες και δεν τα ξέρεις αυτά και χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε...

    Να μιλήσουμε και για τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ, αλλά την ταμπελομαχία τι την θέλεις; Υπάρχει μήπως Κόμμα της Εργατιάς σ' αυτή τη χώρα ΣΗΜΕΡΑ;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και κάτι ακόμη για τα "παλιά". Το κινέζικο άρθρο "Για την ιστορική πείρα της διχτατορίας του προλεταριάτου" (όπου δίνονται συχαρίκια στους χρουστσιοφικούς που κατάφεραν να... ξεπεράσουν τα βαριά σφάλματα του Στάλιν-ο δε Τίτο χαρακτηρίζεται "σύντροφος" που προφανώς... καταδικάστηκε αδίκως) αναδημοσιεύτηκε εκείνη την εποχή και στη χρουστσιοφική "Πράβντα" και στον "Νέο Κόσμο"-όργανο του ψευτο-ΚΚΕ... Εχεις να πεις κάτι επ' αυτού;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε μου καλέ, κουράζεσαι άδικα και δεν ξέρω τι προσπαθείς να αποδείξεις. Δεμ μου φαίνεσαι άνθρωπος που του λείπει ούτε η νοημοσύνη ούτε η πολιτική γνώση. Όσο πιο συνοπτικά μπορώ λοιπόν, αν και λίγο κουρασμένος, σου απαντώ τα εξής:

    1. Για το τελευταίο, έχω να πω ότι και οι Κινέζοι, όπως και οι Αλβανοί, έλεγαν για χρόνια το Μπέρια τέρας, ενώ και οι δύο αναπαρήγαγαν τα όσα έλεγαν οι χρουστσιοφικοί για την "αντικομματική" ομάδα Μολότοφ - Καγκάνοβιτς - Μαλένκοφ. Επίσης, το ΚΚΕ μας στην τελευταία ολομέλεια της ΚΕ του (5η του Δεκέμβρη του ΄55) πήρε απόφαση για εξομάλυνση των σχέσεων με την Ένωση Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας.

    Αυτό κάνει τον Μάο, τον (τότε) Χότζα και τον Ζαχαριάδη οπορτουνιστές;; Αν θες πες το ανοιχτά, μην κρύβεσαι, ανάλαβε αν το πιστεύεις στ΄αλήθεια την ευθύνη αυτού που λες. Το ΚΚ Κίνας, το οποίο είναι φυσικό κι επόμενο για μια σειρά ιστορικούς λόγους να μην είχε ξεκάθαρη αντίληψη της πάλης γραμμών η οποία διεξαγόταν μέσα στο ΠΚΚ(μπ.) - ΚΚΣΕ, θα έβγαινε μπροστά στους Αμερικάνους να φωνάξει κάτω προδότες ρεβιζιονιστές πριν καν το ζυμώσει στις γραμμές του, πριν οι ρεβιζιονιστές δώσουν απτά δείγματα - παραδείγματα της ταξικής τους ποιότητας, πριν αποδειχθεί ότι ο δρόμος που έχουνε πάρει δεν έχει επιστροφή;; Αυτά δεν αρμόζουν σε κομμουνιστές οι οποίοι ηγούνται μιας χώρας 800 εκατομμυρίων, αλλά σε τυχοδιώχτες τροτσκιστές που συμμετέχουν σε σέχτες με έδρα στα Εξάρχεια.

    2. Μου είπες ότι αναδημοσιεύω μπροσούρες από γκρούπες αντιζαχαριαδικές. Κατάλαβα ότι εννοούσες το ΜΛΚΚΕ, μολονότι όπως σου είπα η θεωρία των 3 κόσμων είναι του ΚΚ ΚΙΝΑΣ (με κεφαλαία, πώς να σου το πω αλλιώς;;;) κι η έκδοση την οποία έχω αναδημοσιέψει είναι του ΕΚΚΕ. Το ανέφερα επίτηδες το ΜΛΚΚΕ για να σου στήσω μια τόση δα παγιδούλα, για να σε αφήσω να δείξεις ότι -συγγνώμη που θα σου το πω- δεν θες διάλογο ουσίας αλλά μενσεβίκικου - πλεχανοφικού - καουτσκικού δογματισμού. Τι σχέση έχει το ΜΛΚΚΕ και η θέση του για το Ζαχαριάδη, που ξέρεις ότι το ΚΜ την έχει χτυπήσει, και πολύ περισσότερο από το ΚΜ βέβαια την έχει χτυπήσει η ΟΑΚΚΕ, με τη θεωρία των 3 κόσμων και την αποδοχή της ή μη, μόνάχα εσύ το ξέρεις.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3. Λόγω κούρασης, ξέχασα να σου πω ότι το γιουγκοσλάβικο ρεβιζιονισμό τον αποκάλυψε αλύπητα και τον χτύπησε διεθνώς, μετά τον Στάλιν και το Μολότοφ, το ΚΚ Κίνας από το 1958 κιόλας. Γνωστές είναι οι μπροσούρες για το σύγχρονο ρεβιζιονισμό 1960-1964, οι οποίες τσακίζουν όλη τη "μαρξιστική" φασάδα του αποστάτη του κομμουνισμού και πισώπλατου μαχαιρωτή του ΔΣΕ Τίτο.

    4. Η διαφορά μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ήταν η εξής: πρώτον, η μία ήταν χώρα του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην πόλη, έστω με τεράστια φεουδαρχικά υπολείμματα στην ύπαιθρο, ήταν πάντως χώρα ιμπεριαλιστική - αποικιοκρατική. Η Κίνα ήταν ΑΠΟΙΚΙΑ. Άλλος ήταν λοιπόν ο χαρακτήρας της αστικής τάξης της Ρωσίας, ακόμη και της εθνικής η οποία παρήγαγε για την εσωτερική αγορά, κι άλλος ο χαρακτήρας της εθνικής αστικής τάξης της Κίνας, η οποία συντριβότανε από τη συμμαχία ξένου κεφάλαιου - ιμπεριαλισμού - φεουδαρχών - κομπραδόρικης αστικής τάξης και αυτό την έκανε είτε να ουδετεροποιείται είτε και να συμμετέχει ως ένα βαθμό στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

    Ειδικά δε με την πολιτική συμμαχιών του Μάο την περίοδο 1945-1949, ένα τμήμα αυτής της τάξης μπήκε στο μέτωπο της Λαϊκής Δημοκρατίας. Τι θα τους κάναμε αυτούς τους ανθρώπους;; Στην Κίνα το 1949 εγκαθιδρύθηκε η δημοκρατική διχτατορία του προλεταριάτου και της αγροτιάς, η λαϊκή διχτατορία των 4 τάξεων με ηγεμόνα το προλεταριάτο. Από το 1956 κιόλας, ξεκίνησε η εφαρμογή μέτρων που οδηγούσαν στην σοσιαλιστική διχτατορία του προλεταριάτου και της φτωχής αγροτιάς - όπου οι εθνικοί αστοί δέχονταν την ειρηνική απαλλοτρίωση, η λαϊκή εξουσία τους φερόταν και σωστά χωρίς να οξύνει και να ανάβει τα μίση και να δημιουργεί ρήγματα στους κόλπους του λαού. Όπου πήγε μαζί με τους δεξιούς να παλινορθώσει τις αστικές σχέσεις, την τσάκισε.

    Τα κόμματά της τα οποία παρέμειναν είχαν πλήρως αποδεχθεί τη δημοκρατική διχτατορία του λαού και δρούσαν στα πλαίσιά της. Αντίθετα, όπως σημείωνε και ο Λένιν, στην ΕΣΣΔ έμειναν νόμιμοι μονάχα οι μπολσεβίκοι γιατί όλα τα άλλα κόμματα/ρεύματα, ακόμα και οι αριστεροί σοσιαλεπαναστάτες - εσέροι, σε μεγάλο βαθμό, πέρασαν στην απέναντι όχθη και έγιναν εχθροί της εργατοαγροτικής εξουσίας.

    Εσύ πιστεύεις ότι εάν μια φράξια εσέρων, αναρχικών, ακόμη και καντέτων, δεν έμπαινε στο μαύρο μέτωπο της λευκής αντίδρασης στο ρώσικο εμφύλιο 1918-1922, ο Λένιν κι ο Στάλιν θα δίσταζαν να της αναγνωρίσουν νομιμότητα και να την αφήσουν να υπάρχει και να ζυμώνει, αν αποδεχόταν το σύστημα της διχτατορίας του προλεταριάτου;; Άλλο αν μετά θα την τσάκιζε γιατί αυτή θα συμμαχούσε με Μπουχαριναίους, Ζηνοβιεφικούς και λοιπά οπορτουνιστικά ρεύματα όταν τα πράγματα θα έσφιγγαν την δεκαετία του ΄30.

    Ποτέ ο Μάο δεν έχει γράψει ούτε έχει πει ότι ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ στον ολοκλήρωμένο σοσιαλισμό υπάρχει θέση για επιβίωση της αστικής τάξης. Εδώ ρε συ "σταλινικέ" (μην κρυβόμαστε, δεν υπάρχει λόγος), έκανε ολόκληρη ΜΠΠΕ (την οποία χτυπάς δυστυχώς συντασσόμενος με όλους τους αστούς και οπορτουνιστές σε όλο τον πλανήτη) για να τσακίσει τις ΑΣΤΙΚΕΣ αναβιώσεις ΜΕΣΑ στο ΚΚ, δηλαδή τον ΑΣΤΙΣΜΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ, λες να είχε αυταπάτες για τον ΠΑΛΙΟ - ΚΛΑΣΣΙΚΟ αστισμό;;; Μα μιλάμε σοβαρά εδώ πέρα;;; Και τι είναι πιο δικολαβίστικο από αυτούς τους ακροβατισμούς που μου αραδιάζεις;;


    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 5. Όσο για το Ζαχαριάδη, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ και το πού κολλάνε εδώ, δες αυτό το απόσπασμα από το πρόγραμμά της Λαϊκής Δημοκρατίας, με τον Ζαχαριάδη στην Ελλάδα, που το ΚΚΕ το αναγνώριζε για άμεσο πρόγραμμα του - μίνιμουμ πρόγραμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

    "Η Λαϊκή Δημοκρατία είναι εξουσία που ενσαρκώνει τη συμμαχία εργατών, αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, διανοήσεως, μικρών και μεσαίων αστών. Η Λαϊκή Δημοκρατία είναι ένας καινούργιος τύπος Δημο­κρατίας, όπου καταργείται η πολιτική καταπίεση των εκμεταλλευτών και όπου η εξουσία είναι στα χέρια του Λαού. Στη ΛΔ ο Λαός δεν είναι τυπικά ο φορέας όλων των εξουσιών, αλλά ασκεί άμεσα όλες τις εξουσίες. Η ΛΔ δεν καταργεί την ατομική ιδιοκτησία. Αντίθετα ενθαρρύνει την ατομική πρωτοβουλία και διευκολύνει τους πατριώτες βιομηχάνους και εμπόρους, με υποταγή και πειθάρχηση φυσικά της ατομικής δραστηριότητας και του ατομικού συμφέροντος στο συμφέρον του συνόλου". 23 Ιουλίου του 1945 αυτά!!!

    Δεξιό το ΕΑΜ ε;; Μήπως έμπαζε ο Νίκος ρε συ "σταλινικέ";; Μήπως δεν ήθελε κατάργηση "εδώ και τώρα" των αστών;; Και τα παλικάρια του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, για τέτοιους "δεξιούς" σκοπούς ρε συ θυσιάζονταν;; Μπας κι ήταν κι αυτοί "δεξιοί σα το Μάο";;;

    6. Τέλος, για το αν υπάρχει κόμμα της εργατιάς στην Ελλάδα σήμερα, σου απαντώ: ΟΧΙ, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως, κατά τη δική μου άποψη, μια προλεταριακή, κομμουνιστική και πρωτοπόρα Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ - ΟΑΚΚΕ, που με τη γραμμή, τη δράση αλλά και το παράδειγμα των ανθρώπων που τη συγκροτούν φωτίζουν το δρόμο για να φτιάξουμε μια μέρα αυτό το κόμμα, για να ξαναφτιάξουμε το ΚΚΕ που μας διαλύσανε οι προδότες του μαρξισμού στα 1956-1958.

    Για να φτιαχτεί κομμουνιστικό κόμμα βέβαια, χρειάζεται αναπτυγμένο εργατικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Το πρώτο θα φτιαχτεί, θα αρχίσει να σιγοβράζει μέσα στα κάτεργα της ΚΟΣΚΟ, μεθαύριο της Δωδώνης και στα άλλα γκέτο των ρωσοφτιαγμένων κρατικο-ολιγαρχών που αργά αλλά σταθερά αγοράζουν τη χώρα. Το δεύτερο θα είναι το κίνημα το οποίο θα γεννήσει η απόκαλυψη του ρωσοκινέζικου σοσιαλιμπεριαλισμού ως νέου αφεντικού της χώρας όχι μόνο στο εργατικό, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνική ζωή.

    Το νέο ΚΚΕ δε θα φτιαχτεί εν κενώ. Θα είναι γέννημα των θυελλών που έρχονται και θα σαρώσουν τον παλιό, τον σάπιο κόσμο. Μεγάλο ρόλο στη γέννηση του νέου ΚΚΕ θα παίξει επίσης και η αντιναζιστική - αντιφασιστική πάλη, την οποία ελεεινά θα ξεπουλάν, ήδη το κάνουν, οι γλοιώδεις οικονομιστές φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες, οι ευρωρεβιζιονιστές κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Mάο Τσετούνγκ για τους αντεπαναστάτες:

    «Τώρα είμαστε πνιγμένοι στη δου­λειά και απλώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους χτυπούμε καθημερι­νά, επί 50, ας πούμε, χρόνια. Εκείνος που δεν επιθυμεί να διορθωθεί ας μείνει τέτοιος ως τον τάφο και ας κριθεί μετά στον Άδη»

    -Μάο Τσε Τουνγκ. Διαλεχτά Έργα, τομ. V, σελ. 512, γαλλ. έκδοση, Πεκίνο, 1977

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «οι νόμοι της λαϊκής δημοκρατίας σχετικά με την εργασία... δεν στρέφονται ενάντια στον πλουτισμό της εθνικής αστικής τάξης...» Μάο Τσε Τουνγκ, Διαλεχτά Έργα, τομ. I, σελ. 209

    «Η Κίνα, έγραφε ο Τσου Εν Λάι, δεν είναι ακόμη κομμουνιστική χώρα κι αν η πολιτική του Μάο Τσε Τουνγκ εφαρμοστεί ορθά στην πράξη, η Κίνα δε θα γίνει κομμουνι­στική χώρα για μακρό χρονικό διάστημα» «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν», 14 Αυγούστου 1978

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφού διαβάσεις τα ενδιαφέροντα τσιτάτα που σου παρέθεσα, να σου απαντήσω κι εγώ τα εξής στα εξής σου:

    1. Καλά, όμως, δεν παίζεσαι. Εδώ μιλάμε για ένα ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΜΜΗΣ του κινέζικου κόμματος, με το οποίο ΣΙΓΟΝΤΑΡΕ και ΤΑΣΣΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ με την ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ-ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ των χρουστσιοφικών, με τους τελευταίους να το αναπαράγουν προς "γνώση και συμμόρφωση" των απανταχού κομμουνιστών, κι εσύ μιλάς για... Μπέρια και"αντικομματική" ομάδα... Δεν έχεις το "θεό" σου, πραγματικά.

    Αμα είσαι μάγκας που λένε, βρες ρε συ ένα παρόμοιο άρθρο των Αλβανών ή του ζαχαριαδικού ΚΚΕ που να τάσσονται αλληλέγγυοι ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ με τους χρουστσιοφικούς στην αντισταλινική εκστρατεία!

    Καμία εξομάλυνση δεν επήλθε στις σχέσεις ΚΚΕ- Ε"Κ" Γιουγκοσλαβίας. Συν τοις άλλοις, έχουν έρθει στο φως πλέον και τα πρακτικά των συνομιλιών Ζαχαριάδη- Διεθνούς Επιτροπής όπου ο Νίκος καταγγέλλει τη γιουγκοσλαβική κρίση σα μια καθοριστική αιτία της ήττας της δεύτερης ένοπλης επανάστασης. Απεναντίας, είναι ο δικός σου ΧΟΥΑ που δέχτηκε τον "μεγάλο μαρξιστή-λενινιστή σύντροφο Τίτο" στο Πεκίνο στα τέλη της δεκαετίας του '70 αποκαθιστώντας ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ μαζί του!!!

    Το Κόμμα του προλεταριάτου σύμφωνα με τον μαρξισμό-λενινισμό-σταλινισμό έχει μία και μόνη γραμμή, τη μαρξιστική-λενινιστική. Οι πολλές γραμμές είναι μία "θεωρητική" μπούρδα της ιδεαλιστικής σχολής του μαοϊσμού για να "δίνεται" κάλυψη στην ύπαρξη αντιτιθέμενων φραξιών μες στο κόμμα. Πράγμα απόλύτως λογικό βέβαια, διότι εφόσον υπάρχει αστική τάξη στη βάση της μαοϊκής καπιταλιστικής κοινωνίας,θα υπάρχει και στο εποικοδόμημα.

    Κι αν στα '56 δεχτούμε ότι δεν είχε αποδειχτεί ο δρόμος που είχαν πάρει, στα '62-'63 που έβγαιναν οι Κινέζοι κάνοντας εκκλήσεις για σύμπηξη κοινού αντι-αμερικάνικου μετώπου με τους σοβιετικούς σοσιαλιμπεριαλιστές, τότε λοιπόν στα '63, ακόμη να αποδειχτεί ο δρόμος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 2. Τότε λοιπόν, παράθεσε-αν δε σου κάνει κόπο βέβαια...- το άρθρο ή άρθρα της ΟΑΚΚΕ σου, που χτυπάει τις "θέσεις της ΟΜΛΕ" και τον αντιζαχαριαδισμό των ΟΜΛΕ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ!!! Γιατί παλιότερα άλλα έγραφες εδώ μέσα, ότι και καλά παρόλα τα λάθη τους, τους ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΑΔΕΣ δεν παύεις να τους θεωρείς μέντορες-συντρόφους σου...

    3.Το ζήτημα Τίτο, το' χεις κουράσει νομίζω. Η ουσία είναι μία και όσο θέλεις χτυπήσου. Το '56 ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΣ ΜΕΤ' ΕΠΑΙΝΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του από τους χρουστσιοφικούς, ενώ στα τέλη του '70 συνήψες και ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ σχέσεις μ' αυτόν τον αποστάτη. Τα υπόλοιπα ότι ήταν αλεξικέραυνο στον σοσιαλιμπεριαλισμό και "εγγύηση εθνικής ανεξαρτησίας" (ποιος; ένας ταπεινός λακές του διεθνούς κεφάλαιου που είχε βουτήξει τη γιουγκοσλάβικη οικονομία στα χρέη) τα θεωρώ απλώς γελοιότητες. Και το πιο αστείο ήταν τότε που τσίταρες Στάλιν παραλληλίζοντας ένα ταπεινό λακέ με τον αντι-αποικιακό αγώνα του Αφγανιστάν του Εμίρη. Είχες "γράψει" τότε, πραγματικά...

    4. Το τσιτάτο του Μάο που παρέθεσα πιο πάνω που μιλάει μέχρι και για ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ του πλουτισμού της εθνικής αστικής τάξης σε συνθήκες σοσιαλισμού (σοσιαλισμάρα δικέ μου, όχι αστεία), τα λέει όλα πραγματικά. Το καθεστώς "αμοιβαίος έλεγχος και αρμονική συνύπαρξη" δε μπήκες στον κόπο να μας το εξηγήσεις όμως. Αλήθεια, στο σοσιαλισμό η αστική τάξη θα ελέγχει αμοιβαία την εργατική τάξη; Για κάν' το λιανά αυτό...
    Τη δε μαοϊκή "δημοκρατική διχτατορία του λαού", θεωρώ περιττό να την σχολιάσω. Ολοι μαζί, εργατική τάξη, αγροτιά, διανόηση, εθνική αστική τάξη ασκούμε... δημοκρατική διχτατορία. Μα καλά να μην το πάρουν χαμπάρι αυτοί οι... ξεπερασμένοι 4 κλασσικοί του μαρξισμού ότι το δίλημμα δεν είναι "δικτατορία του προλεταριάτου ή δικτατορία της αστικής τάξης;". Υπάρχει και τρίτος δρόμος... Είναι η... δημοκρατική διχτατορία του λαού. Ολοι μαζί, φίρδην- μίγδην, για το... σοσιαλισμό!!!

    Μου αρέσει το "ακόμη και των καντέτων"!! Λες και υπήρχε περίπτωση να προκύψει... φράξια καντέτων φιλική προς τους Μπολσεβίκους... Ε, ρε, τι ακούμε... Επειδή παριστάνεις το σταλινικό, εκείνο το τσιτάτο του Στάλιν που λέει ότι " το Κόμμα του προλεταριάτου ασκεί την εξουσία αποκλειστικά μόνο του, χωρίς να μοιράζεται την εξουσία με κανέναν", το έχεις υπόψιν σου. Αλλά είπαμε. Αλλο Στάλιν , άλλο "αμοιβαίος έλεγχος"...

    Οσο για το ΠΡΟΟΠΤΙΚΑ, μέχρι πότε εκτείνεται αυτό χρονικά; Οχι τίποτ' άλλο, αλλά επειδή ο Μάο μετά το φιάσκο των Λαϊκών Κομμούνων είχε πει πως θα χρειαστούμε 10.000 χρόνια(!!!!) προκειμένου να φτάσουμε στον κομμουνισμό. Λαϊκές Κομμούνες, you know?? Τότε που οι άνθρωποι μοιράζονταν τις τρύπιες τους παντούφλες και σκότωναν τα σπουργίτια για να μην καταστρέφοουν τη σοδειά (!!!) Αυτό το τελευταίο το λέω για να έχεις μια εικόνα σύγκρισης, επειδή σε παίρνει συχνάκις ο... πόνος για την υποτιθέμενη κακοπέραση του αλβανικού λαού τη σοσιαλιστική περίοδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 5. Στην επόμενη ανάρτηση πήγαινε ακόμη πιο πίσω, να κοτσάρεις την απόφαση της 6ης ολομέλειας του '34 που ορίζει σαν αστικο-δημοκρατικό το χαρακτήρα της επερχόμενης επανάστασης...

    Πολύ καλά τα λέει το πρόγραμμα του ΕΑΜ, του Μετώπου που πάλεψε για την απελευθέρωση της χώρας από το ναζι-φασιστικό ζυγό. Μετά το '45 ήρθε το '46-'49 άλλαξαν οι συσχετισμοί δυνάμεων επομένως άλλαξε και ο χαρακτήρας της επανάστασης από αστικο-δημοκρατικός σε λαϊκο-δημοκρατικό- σοσιαλιστικό. Και όπως ίσως πολύ καλά γνωρίζεις η ζωή προχώρησε κι άλλο και ήρθε και το επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα του '54 που συγκέντρωσε το μένος των χρουστσιοφικών. Και κάτι ακόμη. Αλλο πληρώνω "φόρο υποτέλειας" στο ξένο κεφάλαιο, τους αστούς ειδικούς σα καθυστερημένη χώρα που είμαι, κάνοντας ακόμη και ΝΕΠ και εντελώς διαφορετικό εντάσσω την αστική τάξη στους κόλπους του λαού και οικοδομώ τη δημοκρατική διχτατορία του λαού... Αλλο φασόλια κι άλλο τομάτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ΚΚ Κίνας είναι το κόμμα που με την επαναστατική του ηγεσία κατανόησε σε βάθος την ρεβιζιονιστική προδοσία του 20ού Συνεδρίου, την εξήγησε, αποκάλυψε τα ταξικά της αίτια, κι έριξε το σύνθημα το 1964 για τη δημιουργία των μ-λ κομμάτων. Όλα τα άλλα είναι νά ΄χαμε να λέγαμε, και όλα αυτά δεν τα αμφισβητούσε τότε ούτε ο Χότζας σου... Αλήθεια, ο Χότζας πρώην ανώνυμε και νυν σταλινικέ, αφού είχε καταλάβει ότι οι Κινέζοι ήταν "δεξιοί" γιατί το είπε το 1978 κι όχι από τότε που το είχε "καταλάβει";;

    Την εξομάλυνση των σχέσεων ΚΚΣΕ - ΕΚΓ την είχε χαιρετίσει το ΚΚΕ στην 5η Ολομέλεια (κακώς για μένα, αλλά καταλαβαίνω γιατί, όταν οι ίδιοι οι σοβιετικοί αποστάτες είχαν ρίξει την ευθύνη στο Στάλιν για τη ρήξη με τον Τίτο). Εσύ φαντάζεσαι τους Κινέζους, που όλη τη διαμάχη με τον Τίτο την ήξεραν μέσω των Σοβιετικών, να βγαίναν την ώρα που οι Σοβιετικοί κάναν "αυτοκριτική ότι δεν έφταιγε ο Τίτο" να κρατάν μόνοι τους τη σημαία της μη εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Γιουγκοσλαβία;; Κι όμως, πρώτοι οι Κινέζοι, και μετά την Ουγγαρία και στη διάσκεψη του 1958 σηκώνουν τη σημαία του αντιτιτοϊκού αγώνα. Τώρα το ό,τι εσύ δε μπορείς να ξεχωρίσεις την κομμουνιστική ενότητα από την ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΗΓΕΜΟΝΙΣΤΙΚΗ δε σου φταίω εγώ. Φταίει ο τροτσκισμός σου, αν και εδώ υπήρξε όντως δεξιά παρέκκλιση του Χούα, την οποία και καταδικάζω, όπως σου έχω ξαναπεί, ανοιχτά και δημόσια.

    Για την κριτική στην ΟΜΛΕ κλπ. διάβασε αν θέλεις τις θέσεις της ΟΑΚΚΕ για την ιστορία του μ-λ κινήματος στην ιδρυτική της διακήρυξη: http://www.scribd.com/doc/69136162/%CE%99%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9F%CE%91%CE%9A%CE%9A%CE%95-%CE%99%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-1985-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF-1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όλα τα άλλα που λες είναι, συγχώρα με, βαρετοί δογματισμοί και δικολαβίες μενσεβίκου διανοούμενου των αρχών του περασμένου αιώνα. Δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία να σου τσιτάρω φράσεις έξω από τόπο και χρόνο, αποκομμένες από την περιρρέουσα τους διατύπωση, τα ολοκληρωμένα κείμενα, την διάκριση ανάμεσα σε ιμπεριαλιστική και εξαρτημένη χώρα και τη σχέση αυτής της διάκρισης με το ρόλο των ενδιάμεσων τάξεων στην ταξική πάλη κλπ.

    Ο Τενγκ ήρθε ακριβώς με τη γραμμή ότι δήθεν ο μαοϊσμός είναι η απόλυτη ισοπέδωση κάθε αστικής τάξης και κάθε αστισμού πριν την ώρα του, ότι "μείωνε" τους "πνευματικά εργαζόμενους" προς όφελος των χειρωνακτών, ότι άσκησε υπερβολική - αριστερίστικη βία στις παλιές τάξεις κλπ.

    Πού να ήξερε ο φασίστας αυτός ότι ένας χοτζικός το 2012 θα κατηγορούσε τους Μάο - Τσου για "δεξιούς", φιλοαστούς, διατηρητές της μπουρζουαζίας... Δηλαδή κατ' εσέ ο Τενγκ δεν ανέτρεψε τίποτα, απλά συνέχισε, λίγο πιο ξεσκολισμένα, τον καπιταλιστικό δρόμο. Και τότε "σταλινικέ", που αποφάσισες να ξαναγράψεις με το όνομά σου (αν και καλύτερα να έγραφες ως "νεοσταλινικός τροτσκιστής"), γιατί χρειάστηκε ο Τενγκ να τσακίσει και να πατήσει στο λαιμό, να φυλακίσει και να εξοντώσει πολιτικά τα καλύτερα και πιο επαναστατικά στελέχη του ΚΚ Κίνας, τους σημαιοφόρους της Πολιτιστικής Επανάστασης, την οποία ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΓΚ και όλους τους αντιδραστικούς του πλανήτη αναθεματίζεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα έχεις καταλάβει, από τις τόσο μακροσκελείς συζητήσεις μας, ότι δεν μου δημιουργούν απαρέσκεια, το αντίθετο, οι ιστορικές και ιδεολογικές συζητήσεις. Ωστόσο, έχω μία υποψία για το λόγο που σε κάνει με τέτοια μανία να "χτυπάς" με ιστορία, και στη συνέχεια να δίνεις εύσημα στον εαυτό σου σα δήθεν τρίτο πρόσωπο ότι με έκανες τελατίνι και άλλα ανέκδοτα.

    Μάλλον δε νιώθεις και πολύ καλά από το ξεσκέπασμα που κάνει η ΟΑΚΚΕ (και το ΚΜ συναγωνιστικά δίπλα της) στο σημερινό "αντικαπιταλιστικό" σου κίνημα, στο "Δεκέμβρη του '08" σου, στις "συγκρούσεις με τους μπάτσους και την καταστολή" σου, στην πολιτική οικονομία σου για τα "άπειρα κέρδη" και τα "σεντούκια" που έχεις δανειστεί από την Παπαρήγα, στον "αντιτροϊκανό αγώνα" σου κλπ.

    Επειδή λοιπόν εσύ είσαι και διαβασμένος πολιτικά και δε σε παίρνει να καθαρίσεις με ένα "άντε ρε αμερικάνοι πράχτορες, ασφαλίτες, αστοί δεξιοί ΟΑΚΚΕίτες" όπως λένε π.χ. οι κνίτες (μιλάμε οι τύποι είναι φασιστικός υπόκοσμος κανονικός, αν δεις στα μπλογκ τους τι για... στοματικούς έρωτες γράφουνε, βρισιές, χυδαιότητες, καθάρματα κανονικά όταν μιλάνε για τους μαοϊστές, αλλά και γενικότερα), θες ρε παιδί μου να "χτυπήσεις" κατατροπώνοντας τον ΟΑΚΚΕίτη "απ τ αριστερά". Αλλά στο σήμερα, επειδή είσαι έξυπνο παλικάρι, σου φαίνεται δύσκολο, γιατί τι να υπερασπιστείς το αντιμνημόνιο του Καμμένου ή τον "αντικαπιταλισμό" της Παπαρήγα;; Ξέρεις ότι εκεί ο ΟΑΚΚΕίτης ή το ΚΜ σε έχει, οπότε λες:

    Απλά τα πράγματα. Ιστορία και φουλ "αντικαπιταλισμός", όλοι ήταν αστοί και δεξιοί, άρα από κει θα χτυπήσω κι από κει θα βγάλω δεξιό τον οακκείτη.

    Κι εκεί όμως την πατάς. Γιατί αν το πάμε έτσι, εσύ θα βγάλεις δεξιό και το Λένιν του 1905 που μιλούσε για δημοκρατική διχτατορία του προλεταριάτου και της αγροτιάς σε σχέση με τον Τρότσκι που ήθελε μία "εργατική κυβέρνηση", δηλαδή σοσιαλιστική διχτατορία του προλεταριάτου. Αν δηλαδή σε κάθε στιγμή ο πιο -στη μορφή- αντικαπιταλιστικής έχει δίκιο, τότε και ο Σλιάπνικοφ και η Κολλοντάι με την αναρχοσυνδικαλίστική τους παρέκκλιση είχανε δίκιο το 1921, και οι Ζηνόβιεφ - Κάμενεφ - Τρότσκι το 25-27, και οι τροτσκιστές αργότερα, με βάση τη δήθεν "σταλινική" λογική σου "παντού και πάντα ακριβώς η ίδια φόρμουλα". Διχτατορία μπλοκ τάξεων μπορεί να υπάρξει, και στην ΕΣΣΔ των Λένιν - Στάλιν η εξουσία ήταν εργατοαγροτική (φτωχή αγροτιά), αρκεί στο ΠΗΔΑΛΙΟ να βρίσκεται η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και το ΚΟΜΜΑ της.

    Το ότι δεν σε ακουλουθώ λοιπόν ψάχνοντας στα βιβλία για τσιτάτα που να σου "απαντάνε" είναι συνειδητή μαοϊστική στάση απέναντι στην απονέκρωση του μαρξισμού που επιχειρείς φτωχαίνοντας την επαναστατική μας κοσμοθεωρία σε μια λογική "μια αντίθεση όλη όλη κεφάλαιο εργασία παντού και πάντα". Στη ΖΩΝΤΑΝΗ πολιτική χτίζονται τα μέτωπα και οι αντιθέσεις, "σταλινικέ". Κι εκεί νιώθεις προφανώς ότι πατάς σε σάπια σανίδα, γι' αυτό και οι μόνιμες και επαναληπτικές "αναδρομές" σου, είτε με όνομα είτε χωρίς, γι΄αυτό και τα κοπλιμέντα στον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το ΚΜ γράφει ότι οι κνίτες είναι «φασιστικός υπόκοσμος κανονικός» και «καθάρματα κανονικά όταν μιλάνε για τους μαοϊστές, αλλά και γενικότερα». Έχω μια απορία: Ο Μάο Τσε-τούνγκ που λέει τα παρακάτω (http://www.wilsoncenter.org/sites/default/files/CWIHPBulletin6-7_p4.pdf) για τον Στάλιν
    τι είναι;

    […] Stalin advocated dialectical materialism, but sometimes he lacked materialism and, instead, practiced metaphysics; he wrote about historical materialism, but very often suffered from historical idealism. Some of his behavior, such as going to extremes, fostering personal myth, and embarrassing others, are by no means [forms] of materialism.

    Before I met with Stalin, I did not have much good feeling about him. I disliked reading his works, and I have read only “On the Basis of Leninism,” a long article criticizing Trotsky, and “Be Carried Away by Success,” etc. I disliked even more his articles on the Chinese revolution. He was very different from Lenin: Lenin shared his heart with others and treated others as equals whereas Stalin liked to stand above everyone else and order others around. This style can be detected from his works. After I met with him, I became even more disgusted: I quarreled a lot with him in Moscow. Stalin was excitable by temperament. When he became agitated, he would spell out nasty things.

    I have written altogether three pieces praising Stalin. The first was written in Yan’an to celebrate his sixtieth birthday [21 December 1939—ed.], the second was the congratulatory speech [I delivered] in Moscow [in December 1949—ed.], and the third was an article requested by Pravda after his death [March 1953—ed.]. I always dislike congratulating others as well as being congratulated by others. When I was in Moscow to celebrate his birthday, what else could I have done if I had chosen not to congratulate him? Could I have cursed him instead? After his death the Soviet Union needed our support and we also wanted to support the Soviet Union. Consequently, I wrote that piece to praise his virtues and achievements. That piece was not for Stalin; it was for the Soviet Communist Party. As for the piece I did in Yan’an, I had to ignore my personal feelings and treat him as the leader of a socialist country. Therefore, that piece was rather vigorous whereas the other two came out of [political] need, not my heart, nor at my will. Human life is just as contradictory as this: your emotion tells you not to write these pieces, but your rationality compels you to do so. […]

    Minutes, Mao’s Conversation with a Yugoslavian Communist Union Delegation, Beijing, [undated] September 1956

    Source: Mao Zedong waijiao wenxuan [Selected Diplomatic Papers of Mao Zedong] (Beijing: The Central Press of Historical Documents, 1993), 251–262

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κατ' αρχήν σου είπα τροτσκιστή, με το ονοματάκι σου. "Σταλινικέ", τι μόκο ρε συ είναι αυτό για τα τρέχοντα;; Μόνο για να ανασκαλεύεις ιστορικά κουτσομπολιά και διπλωματική χαρτούρα κάνεις ρε συ;;

    Νομίζω (κι εύχομαι ότι) μπορείς πέρισσότερα...

    Υ.Γ. Γράψε τώρα ένα σχόλιο σαν ανώνυμος - τρίτο πρόσωπο στο οποίο να "επαινείς" τον "άγνωστό" σου δήθεν "σταλινικό"...

    Η μοναδική ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ άρα και ΜΑΟΪΚΗ - ΜΑΟΪΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ:

    http://www.marxists.org/subject/china/documents/polemic/qstalin.htm

    Για τη Γιουγκοσλαβία και τον Τίτο από κομμουνιστική πλευρά:

    http://www.marxists.org/history/international/comintern/sino-soviet-split/cpc/yugoslavia.htm

    http://www.marxists.org/subject/yugoslavia/maoism/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλό κι αυτό… Το ΚΜ αμφισβητεί την εγκυρότητα των επίσημων αρχείων της ΛΔΚ! Που αυτά που λέει ο Μάο τάβγαλαν κι οι ίδιοι (ΚΕ του ΚΚΚ και Υπουργείο Εξωτερικών της ΛΔΚ) σε βιβλίο στ’ αγγλικά («Mao Zedong on Diplomacy», Foreign Languages Press, Πεκίνο 1998, σελίδες 195–203) για να τα διαβάσει ο πολύς ο κόσμος που δεν μπορεί να ανατρέξει στο πρωτότυπο. Όμως το ΚΜ ξέρει καλύτερα και βάζει τα γυαλιά και στους Κινέζους! Αλλά έτσι είναι: όσα δεν φτάνει η αλεπού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν αμφισβήτησα την ύπαρξη του κειμένου, εξυπνάκια, αφού παραθέτεις και το λινκ.

    Την χρησιμότητα αυτής της τυμβωρυχίας σου και τα κίνητρά σου αμφισβητώ, που ξαναλέω, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την αδυναμία σου να αντιπαρατεθείς στην μαοϊστική γραμμή στο σήμερα...

    Ναι, πραγματικά, ο Μάο κατά βάθος μισούσε τον Στάλιν, γι' αυτό τον θεωρούσε κλασσικό του μαρξισμού και γι' αυτό στην Κίνα τα πορτραίτα του "μουστάκια" ήταν μέχρι να ανέβει ο Τενγκ στην εξουσία παντού δίπλα στους Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν.

    Γι' αυτό ο Μάο το 1971, στα 78 του χρόνια, και κριτικάροντας τον Λιν Πιάο, χαρακτηρίζει τον Στάλιν "διάνοια"... Ο Στάλιν έλεγε ότι ο Μπουχάριν, όταν ολοκληρώθηκε σαν δεξιός οπορτουνιστής, έμοιαζε με καντέτο στρεψοδίκη δικηγοράκο... Πρόσεχε γιατί κι εσύ προς τα εκεί τραβάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τώρα ποιος από τους δυο μας είναι "έξυπνος", αυτό ας το κρίνουν τρίτοι, εγώ δεν θεωρώ, όπως εσύ, τον εαυτό αρμόδιο σχετικά ούτε μ’ αρέσει να βλογάω τα γένια μου…

    Τα υπόλοιπα για τον πρόεδρο Μάο και τον αντιπρόεδρο Λιν, για τον Στάλιν και τον Μπουχάριν είναι "άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε"…

    Πάντως έτσι για νάχεις καβάντζα το τσιτάτο του "προέδρου" για τον Στάλιν και να το μελετάς συχνά και συστηματικά, μήπως και "φωτιστείς" για την "εφαρμογή" της "μαοϊστικής γραμμής στο σήμερα", σου επισυνάπτω και την επίσημη κινέζικη μετάφραση στ’ αγγλικά που οι φίλοι σου οι τροτσκιστές του www.marxists.org "ξεχάσανε" ν’ αναρτήσουνε.

    […]

    Stalin advocated dialectical materialism, but sometimes he lacked materialism and tended to be metaphysical, writing historical materialism, but acting often on historical idealism. His extremist actions, his personal deification, his hurting others’ feelings, etc., had nothing in common with materialism.

    Before meeting him, I had little affection for Stalin. I did not quite like reading his works and had read mainly “The Foundations of Leninism,” a long article criticizing Trotsky[149] and “Dizzy with Success.” I liked even less reading his articles on the Chinese revolution. Unlike Lenin, who opened his heart to people and treated others as equals, Stalin tended to be overbearing, giving orders to others. His works invariably have such airs. When I did meet him, I disliked him even more and had quite a quarrel with him in Moscow. Stalin had a bad temper and tended to say things not quite appropriate when he got excited.

    I have written articles praising Stalin, three in all.[150] One was written in Yan’an on the occasion of his 60th birthday, the second a toast I proposed in Moscow, and the third at the request of Pravda after Stalin’s death. As a rule, I do not like to felicitate others, nor do I like others to felicitate me. But when one went to Moscow on the occasion of his birthday, what could one do other than expressing praise? Could one have disparaged him instead? Upon his death the Soviet Union needed our support, and we wanted to support the Soviet Union; therefore, that eulogistic article was written. It did not eulogize Stalin as an individual, but eulogized the Soviet Party. In writing the article in Yan’an, I put aside my personal feelings and treated Stalin as the leader of a socialist country; that article has some degree of vitality. The other two articles were written not out of my free will, but out of necessity. Such is the contradiction in human life: One is not in the mood to write, but reason tells one has to.

    […]

    Σημειώσεις

    [149] A reference to the article “Trotskyism or Leninism?” by Stalin (see J. V. Stalin, Works, People’s Publishing House, 1956, Vol. VI, Chinese edition, p. 281–309).

    [150] The three articles refer to “Stalin, Friend of the Chinese People,” published by Xinzhonghua Bao (New China’s News) on December 20, 1939, “Congratulatory Speech for the Celebration of Stalin’s 70th Birthday” in Moscow on December 21, 1949, and “The Greatest Friendship,” published in People’s Daily on March 9, 1953, in memory of Stalin.

    — Draw Historical Lessons and Oppose Big-Nation Chauvinism (September 1956) [These are excerpts from Mao Zedong’s talk with a delegation of the League of Communists of Yugoslavia. (From the verbatim record)]

    Mao Zedong, On Diplomacy, Compiled by The Ministry of Foreign Affairs of the People’s Republic of China and the Party Literature Center under the Central Committee of the Communist Party of China, Foreign Language Press, Beijing 1998, σελίδες 200–201 (απόσπασμα) και 478 (σημειώσεις).

    Άντε, καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά και προπαντός καλά μυαλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 4 Δεκεμβρίου 2012 4:04 μ.μ/5 Δεκεμβρίου 2012 12:56 π.μ./
    5 Δεκεμβρίου 2012 1:41 π.μ/5 Δεκεμβρίου 2012 8:56 π.μ./
    8 Δεκεμβρίου 2012 1:56 π.μ./13 Δεκεμβρίου 2012 2:48 π.μ./
    13 Δεκεμβρίου 2012 3:54 π.μ

    Τα παραπάνω σχόλια ασφαλώς και ΔΕΝ είναι δικά μου, οπότε μην μπλέκεις τις κάλτσες με τις παντόφλες που λένε. Χαβαλετζίδικα και απολίτικα σχόλια προσωπικά ουδέποτε έχω κάνει και αν πρόσεξες ένα προηγούμενο σχόλιό μου έσπευσα να ξεκαθαρίσω πως χρουστσιοφισμός= ΚΥΡΙΟΣ αρχι-καταστροφέας του κομμουνιστικού κινήματος, ακυρώνοντας τυχόν βρομοασφαλίτικες ή κνίτικες σπέκουλες.

    Το ότι όταν τυχαίνει να σχολιάσω συχνά δεν βάζω τη ταμπέλα, δες το και σαν ένδειξη μετριοφροσύνης, ίδιον πάντα των κομμουνιστών. Τώρα αν σε κάποιον έκαναν εντύπωση αυτά που γράφω και το είπε, δε φταίω εγώ. Δε συνηθίζω να αυτο-παινεύομαι όπως μου λες και μου ξαναλές και γίνεσαι έτσι πολύ κουραστικός. Ούτε έχω χρησιμοποιήσει χυδαιότητες.

    Και φυσικά σ' αυτό που ειπώθηκε ότι λες ότι δηλαδή οι κνίτες είναι υπόκοσμος, ίσως είναι και το μόνο σωστό. Φάνηκε και στην ανάρτηση για το Ζαχαριάδη αυτό, όταν λύσσαξε εκείνος ο γελοίος ναζι-φασίστας και αναδύθηκε γενικότερα η βοθρίλα του Περισσιώτικου και κνίτικου υπόκοσμου. Επομένως, ναι, μαζί σου, σφαλιάρα στον Περισσιώτικο-κνίτικο υπόκοσμο, ξεβράκωμα ολοκληρωτικό μέχρι την πλέρια πολιτική τους συντριβή.

    Αλλά με τι πολιτικά εργαλεία θα το κάνεις αυτό όμως. Εδώ βρίσκεται το ζήτημα. Και όσον αφορά την Κίνα, ούτε εδώ κατατρύχομαι από εμπάθειες. Την Κίνα την θεωρήσαμε φρούριο του κομμουνισμού και του αντιρεβιζιονισμού, την αγαπήσαμε, ενωθήκαμε μαζί της, οι Ράφτηδες και οι άλλοι σύντροφοί μας θέλησαν να ξεφύγουν από τη χιτλερο-μπρεζνιεφική κόλαση και να μεταβούν στη μεγάλη κόκκινη Κίνα για να λυτρωθούν! Οταν οι βρομεροί κνίτες της εποχής εκείνης την αποκαλούσαν " μεγαλο-σωβινιστική πολεμόχαρη κλίκα του Πεκίνου"!! Αλλά η Κίνα δυστυχώς μάς πρόδωσε, πρόδωσε τα όνειρα και τις προσδοκίες εκατομμυρίων κομμουνιστών που πίστεψαν σ' αυτήν. Αυτός είναι και ο λόγος της δικής μου πολεμικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όντως, διαπίστωσα σαν διαχειριστής του ιστολογίου ότι τουλάχιστο τα τελευταία με Μάο - Γιουγκοσλάβους κλπ. δεν ήταν δικά σου. Μόνος σου όμως λες ότι άλλα ανώνυμα, τα οποία σου χρέωσα, ΕΙΝΑΙ δικά σου, γι' αυτό και στη συνέχεια έβαλες και το πολιτικό σου ψευδώνυμο.

    Θα σε παρακαλούσα να το χρησιμοποιείς όταν γράφεις εδώ, για να μην δημιουργούνται συγχίσεις ή ακόμη και παρεξηγήσεις άνευ λόγου - αν είναι να παρεξηγιόμαστε, ας παρεξηγιόμαστε επί του πολιτικού, όχι επί υποψιών.

    Δεν ξεχνώ την τακτική μας ενότητα κατά του χρουστσιοφικού κνίτη σε εκείνη την συζήτηση, κάθε άλλο. Και με εκπλήσσεις θετικά με το μένος σου κατά των κνιτών παραχαραχτών, τους οποίους ξεκάθαρα στο παραπάνω σχόλιο χαρακτηρίζεις φασίστες, έως και ναζήδες (με αφορμή εκείνο τον αλήτη - φίλο του Πετρόπουλου του κνίτη), ενώ επίσης σωστά χαρακτηρίζεις χιτλερο-μπρεζνιεφική τη Μόσχα, κάτι που έκανε με μεγάλη ένταση η Κίνα, ενώ η Αλβανία επέμενε στο "ρεβιζιονισμό" σαν χαρακτηρισμό και πολύ σπανιότερα έλεγε τους Ρώσους "χιτλερικούς", ακριβώς γιατί δεν τους θεωρούσε τέτοιους αλλά σοσιαλδημοκράτες (αν και τους έλεγε σοσιαλιμπεριαλιστές).

    Τα όνειρα και τις προσδοκίες μας όμως, "σταλινικέ", δεν τις πρόδωσε γενικά καμία Κίνα. Τις πρόδωσε η δεξιά σοσιαλφασιστική κλίκα του Τενγκ, με την αθέλητη βοήθεια του "αριστερού" ρεβιζιονισμού - σεχταρισμού των "Τεσσάρων". Εσύ όμως, τόσον καιρό εδώ, δεν χτυπάς τους "Τέσσερις" ή ακόμα πιότερο τον Τενγκ με τις γάτες του, αλλά το Μάο, τον Τσου, τη ΜΠΠΕ, τον κινέζικο κομμουνισμό από τις απαρχές του. Με αυτή τη λογική, αφού έγινε η αποστασία του 1956 έπρεπε να βγάλεις το Λένιν ή έστω το Στάλιν "ρεβιζιονιστή", "αστό δημοκράτη", "διατηρητή της αστικής τάξης", "είχε το Χρουστσόφ και το Σουσλόφ στο Προεδρείο του ΚΚΣΕ" κλπ. Λέω δηλαδή ότι αν πάμε με τη λογική σου ότι ο Τενγκ είναι απλή συνέπεια της γραμμής Μάο, τότε και οι Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ είναι απλή συνέπεια της γραμμής Στάλιν, άρα οι δύο τελευταίοι κλασσικοί του μαρξισμού είναι "ρεβιζιονιστές", έστω εν μέρει!!! Αυτά δεν στέκουνε, είναι "αριστερή" παρέκκλιση από τον μαρξισμό, συγχέει τα όρια σοσιαλισμού και σοσιαλφασισμού και συγγενεύει με τον τροτσκισμό και τον "αριστερό" ευρωκομμουνισμό του Αλτουσέρ, Πουλατζά, Β΄Πανελλαδικής κλπ. Αυτοί, επειδή δεν πιστεύουνε στη δυνατότητα του προλεταριάτου να ηγεμονεύσει σε ένα πλατύ μπλοκ τάξεων και να στερεώσει τη διχτατορία του, πάντα κριτικάρουν όλα τα μέτωπα με μικροαστούς, με εθνικούς αστούς κλπ. σαν "δεξιές παρεκκλίσεις", αν και είναι οι ίδιοι δεξιοί και οπορτουνιστές.

    Και επίσης: θα ήθελα πολύ να μου πεις, δε το λέω και καλά ειρωνικά, το λέω πολύ σοβαρά και με πνεύμα πραγματικού ενδιαφέροντος, εφ' όσον θεωρείς πράγματι ότι ο κνιτισμός είναι σοσιαλφασισμός, με ποια γραμμή προκρίνεις να αντιμετωπίσουν οι κομμουνιστές και ο λαός τους ναζήδες και τους σοσιαλφασίστες, ποιοι χωράνε σε ένα τέτοιο μέτωπο, ποιοι δε χωράνε, πώς πιστεύεις ότι πρέπει να ξετυλιχτεί η δράση του. Για να μιλάμε δηλαδή πραχτικά στο έδαφος του μαρξισμού και της επανάστασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΜ (http://kokkinometerizi.blogspot.de/2011/12/08-44.html, http://kokkinometerizi.blogspot.de/2012/11/blog-post_16.html): Χυδαιότητες των κνιτών οι στοματικοί έρωτες

    "αν δεις στα μπλογκ τους τι για... στοματικούς έρωτες γράφουνε, βρισιές, χυδαιότητες"

    "σεξουαλικά υπονοούμενα του πιο χυδαίου και σιχαμένου φυράματος"

    † ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ (http://imp.gr/index.php/2012-03-27-20-22-23/109-anakoinwthen-20120928a-2): Χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας

    "Ἀποδεικνύεται λοιπόν σήμερα ὅτι δέν κινούμεθα ὅπως μᾶς κατηγοροῦν ἀσταθεῖς ἀδελφοί, ἀπό ποταπά κίνητρα ἀκραίας ἤ φονταμενταλιστικῆς διαθέσεως οὔτε ἔχομε κάποιο ὁμοφοβικό σύνδρομο ἀλλά ὁρμώμενοι ἐκ λόγων ποιμαντικοῦ χρέους καί ποιμαντικῆς εὐθύνης προσπαθοῦμε νά ἐμπεδώσωμε τήν ἀλήθεια ὅτι τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας εἶναι θάνατος καί ὅτι ἡ παράχρησις τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος ἐγκυμονεῖ τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική ὅσο καί τήν σωματική ὑγεία του."

    "Ὀφείλομε νά τονίσωμε ὅτι ἡ ὁρολογία τῶν δύο ἱστοσελίδων σέ ἀναφορά μέ τήν χυδαία πράξη πού περιγράφουν εἶναι ἀπαράδεκτη. Καταδεικνύει ὅμως τήν τρομακτική τραγικότητα τῆς παραχρήσεως τῶν σωματικῶν ὀργάνων καί τῆς παραχρήσεως τῆς θεοσδότου ἐλευθερίας μας, γι’ αὐτόν ἀκριβῶς τό λόγο μέ πολλή πατρική ἀγάπη παρακαλοῦμε θερμῶς ὅλους τούς ὑπευθύνους διαμορφώσεως τῆς κοινῆς γνώμης ἀλλά καί τούς ὑπευθύνους διαχειρήσεως τῶν πραγμάτων τοῦ κόσμου μας νά ἀντιληφθοῦν ἐπί τέλους τήν εὐθύνη τους καί τό χρέος τους ἀπέναντι στό ἱερό πρόσωπο τοῦ ἀνθρώπου καί στό μέγιστο δῶρο τοῦ Θεοῦ, τή ζωή."

    Σύνδρομα στερητικών απωθημένων ή όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπόν, επειδή ανώνυμε είσαι χυδαίος και άθλιος, αποκαλύπτεσαι και είχε δίκιο ο "σταλινικός" ότι τουλάχιστον δεν ήταν αυτός ο συγκεκριμένος ανώνυμος. Σε είδα από το IP σου ότι είσαι ο ίδιος.

    Καλά ρε, από το Woodrow Wilson Center και το Μάο στα του Σεραφείμ και των "στοματικών" κλπ.;; Από την προβοκάτσια κατά του μαοϊσμού στο να πας να χρεώσεις και στο ΚΜ σεξουαλικό πουριτανισμό;;

    Αναφερόμουνα σε έναν κνίτη σε ένα μπλογκ που για να χτυπήσει την ΟΑΚΚΕ έγραφε ότι στη Χαλυβουργία η οργάνωση έκανε "σοσιαλεπαναστατικά τσ... στο Μάνεση". Φαντάσου ότι από τη ντροπή του όταν τους επιτίμησα, ο διαχειριστής του ιστολογίου, αν και κνίτης, απέσυρε σιωπηρά το σχόλιο και δεν υπερασπίστηκε τον σύντροφό του, όπως και άλλοι κάπως πιο πολιτισμένοι κνίτες της βάσης.

    Το τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του, αφορά τον ίδιο και την ευχαρίστησή του. Άσε λοιπόν τις βρωμιές, και μη γίνεσαι γελοίος μεγάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η Σοβιετική Ένωση – ένα καπιταλιστικό κράτος και μια ιμπεριαλιστική δύναμη
    Οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές κρύβουν τη σοσιαλφασιστική πολιτική με τα συνθήματα της δημοκρατίας και της ελευθερίας

    Ρ.Σ. Τιράνων 20/27.2.1976

    Η πραγματική κρατική εξουσία στη Σοβιετική Ένωση βρίσκεται σήμερα συγκεντρωμένη στα χέρια μιας γραφειοκρατικής στρατιωτικής κάστας, που επικεφαλής της είναι οι Μπρέζνιεφ, Γκρέτσκο, Γκόρσκοβ και άλλοι, οι οποίοι, όπως έχει τονίσει ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα, έχουν μετατραπεί σε μια κάστα φασιστών και επιθετιστών. Μια ομάδα στραταρχών και στρατηγών αποτελούν την κεφαλή της στρατιωτικής κάστας των σοβιετικών ρεβιζιονιστών.

    Είναι διψασμένοι για εξουσία και παντοδύναμοι στη Σοβιετική Ένωση. Σ’ αυτή την κάστα των στρατιωτικών, βοναπαρτιστών και πραξικοπηματιών στηρίζει η σημερινή κλίκα του Μπρέζνιεφ ολόκληρη την απεριόριστη και δικτατορική εξουσία της.

    Το εξαιρετικό δυνάμωμα των καταπιεστικών οργάνων, η αύξηση των φυλακών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ψυχιατρείων, της Μιλίτσια, του στρατού και άλλων περισσότερων είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της φασιστικής δικτατορίας στη Σοβιετική Ένωση. Έτσι σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν πάνω από 1000 στρατόπεδα συγκέντρωσης με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κρατούμενους, κυρίως άνθρωποι που από τους σοβιετικούς ρεβιζιονιστές χαρακτηρίζονται ως πολιτικοί εγκληματίες. Οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές για να μπορούν να εξασκούν την τρομοκρατία και βία έχουν ενισχύσει και τελειοποιήσει τη Μιλίτσια και την Κρατική Ασφάλεια και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της τρομοκρατίας για να καταπνίξουν την αντίσταση και την εξέγερση των εργαζόμενων μαζών. Η σημερινή σοβιετική Μιλίτσια έχει ειδικευθεί σε μέθοδες διάλυσης των συγκεντρώσεων, καταφεύγουν στη χρήση ρίψης δακρυγόνων, πυροσβεστικής και χρήσης ιππικού και άλλων μέσων. Έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μέσα παρακολούθησης των σοβιετικών πολιτών.

    Η νέα σοβιετική μπουρζουαζία για να νομιμοποιήσει τη φασιστική της τρομοκρατία και βία έχει ψηφίσει πλήθος νόμων, στους οποίους θεμελιώνεται η δεσποτική της εξουσία, τα μέτρα δίωξης και η φασιστική δικτατορία στη χώρα. Σ’ αυτούς τους νόμους ανήκουν πχ. «η απόφαση για τα μέτρα στήριξης της Μιλίτσιας», «οι κανονισμοί για τον διοικητικό έλεγχο της Μιλίτσιας σε ανθρώπους που βγήκαν από τις φυλακές», «η απόφαση για την εκπαίδευση στη σοσιαλιστική πειθαρχία στη δουλειά», «το διάταγμα για την πρόληψη και ανάκριση κρατουμένων», «το διάταγμα για την αλλαγή των αρχών των ποινικών νόμων στη Σοβιετική Ένωση και τις δημοκρατίες» και πολλούς άλλους. Όλα αυτά τα διατάγματα και διατάξεις αποτελούν τη νομική βάση με την οποία η νέα σοβιετική μπουρζουαζία νομιμοποιεί και στηρίζει τη φασιστική της δικτατορία.

    Ο υψηλός βαθμός στρατιωτικοποίησης της οικονομίας και ολόκληρης της ζωής της χώρας, ο αχαλίνωτος εξοπλισμός είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της κυρίαρχης σήμερα στη Σοβιετική Ένωση φασιστικής στρατιωτικής δικτατορίας. Η ακολουθούμενη από τους σοβιετικούς ρεβιζιονιστές πολιτική της βίας και της τρομοκρατίας, η πολιτική της επίθεσης και των φασιστικών στρατιωτικών τυχοδιωκτισμών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αχαλίνωτους εξοπλισμούς. Οι ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες της Σοβ. Ένωσης πλησιάζουν τα 100 δις. Ρούβλια και για το τρέχον έτος υπολογίζεται να φτάσουν τα 117 δις. Ρούβλια. Έτσι αυτές οι δαπάνες, σε σχέση με πριν δέκα χρόνια, έχουν φτάσει κάτι παραπάνω από το διπλάσιο. Περίπου 60% των επιχειρήσεων εργάζονται αποκλειστικά ή εν μέρει για εξοπλιστικούς σκοπούς. Και ο σοβιετικός στρατός έχει μετατραπεί σε έναν στρατό με ολοκληρωτικά φασιστικά και επιθετικά χαρακτηριστικά. Τα σοβιετικά στρατεύματα έχουν ήδη μερικές φορές, ακόμα και με τη χρήση τανκς, πνίξει στο αίμα τις εξεγέρσεις των σοβιετικών εργαζομένων και των λαών. Ο φασιστικός χαρακτήρας αυτού του στρατού σαν στρατού κατοχής φαίνεται στο γεγονός, ότι 100 χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται στις κατεχόμενες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Έναν ξεκάθαρο φασιστικό χαρακτήρα έχει και το σοβιετικό ρεβιζιονιστικό κόμμα. Ήδη από καιρό έχει εισαχθεί σ’ αυτό το κόμμα ο γραφειοκρατικός συγκεντρωτισμός φασιστικού τύπου, πράγμα που εκφράζεται στην υπαγόρευση, ότι τα απλά μέλη του κόμματος πρέπει τυφλά να υπακούουν στη φασιστική αστική κάστα. Οι διαμάχες και οι διαφωνίες, οι οξύτατες συγκρούσεις για εξουσία, οι επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση των αντιπάλων, η πάλη για προνομιακές θέσεις, οι διαγραφές από το κόμμα και άλλα αποτελούν τον κανόνα της εσωτερικής ζωής αυτού του κόμματος. Γι’ αυτό το λόγο οι ρεβιζιονιστές ηγέτες είναι υποχρεωμένοι από καιρό σε καιρό να καταφεύγουν σε εκκαθαρίσεις των γραμμών του κόμματός τους. Η ομάδα του Μπρέζνιεφ που έχει επιβάλλει την κυριαρχία της στο κόμμα χρησιμοποιεί καμπάνιες για να ξεκαθαρίσει τους αντιπάλους και να εξουδετερώσει τις ανταγωνιστικές ομάδες που απειλούν να παραμείνουν στην ηγεσία. Δίπλα στις μαζικές εκκαθαρίσεις στο κόμμα και την ηγεσία, που έκανε η ομάδα του Χρουτσόφ, πριν και μετά το 20ο και 22οσυνέδριο (σύμφωνα με τον σοβιετικό τύπο το 1972 ο αριθμός των διαγραφέντων από το κόμμα έφτασε σχεδόν το διπλάσιο, κατά μέσο όρο, των διαγραφών στο χρονικό διάστημα 1966 ως 1970). Ακόμα μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των διαγραφέντων κατά την διάρκεια της τελευταίας εκκαθαριστικής καμπάνιας του 1973 ως το 1974. Αυτό μαρτυρά τον οξύτατο ανταγωνισμό και την πάλη χωρίς αρχές, που διεξάγεται σ’ αυτό το κόμμα στη βάση του εκφυλισμού και της φασιστικοποίησης.
    Η φασιστικοποίηση του σοβιετικού ρεβιζιονιστικού κόμματος εκφράζεται και στο ότι επεξεργάζεται διάφορες θεωρίες που υπερασπίζουν και δικαιολογούν τις φασιστικές μέθοδες κυριαρχίας της σοβιετικής μπουρζουαζίας. Έτσι πχ. η κομματική ηγεσία και οι ιδεολόγοι της κατασκεύασαν τη θεωρία της πάλης κατά της τρομοκρατίας: Μ’ αυτόν τον τρόπο οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές παρουσιάζουν το δικαιολογημένο ξεσηκωμό και την εξέγερση των σοβιετικών εργαζομένων σαν τρομοκρατία, ενώ τις δικές τους καταπιεστικές μέθοδες τις παρουσιάζουν σαν πάλη κατά της τρομοκρατίας. Και την αιματηρή καταπίεση της αντίστασης των σοβιετικών λαών κατά τουμεγαλορώσικου σοβινισμού οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές προσπαθούν να τη δικαιολογήσουν με τη θεωρία τους της πάλης κατά του εθνικισμού. Όμως αυτή η αντίσταση, όπως υποχρεώθηκε να παραδεχτεί και ο ίδιος ο Μπρέζνιεφ έχει εξελιχθεί σε ένα εντελώς ανησυχητικό φαινόμενο στη Σοβιετική Ένωση. Ταυτόχρονα οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές, όπως έχει τονίσει ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα, προσπαθούν να επιβάλλουν στους ανθρώπους και τους λαούς έναν επιθετικό εθνικισμό για να είναι ευκολότερο να τους κατευθύνουν, όπως έκανε κάποτε ο Χίτλερ με το γερμανικό λαό, και να τους χρησιμοποιήσουν σαν κρέας για τα κανόνια στην πραγματοποίηση της τυχοδιωκτικής φασιστικής εξωτερικής πολιτικής. Με το σκοπό να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν στους σοβιετικούς ανθρώπους το σοβινισμό και τη μεγαλομανία, να τους μπολιάσουν με το μίσος ενάντια στους άλλους λαούς και να τους καλλιεργήσουν το ρόλο του διευθύνοντος και εκείνου που αρέσκεται να διατάζει οι χρουτσοφικοί ρεβιοζιονιστές έχουν αναπτύξει μια έντονη προπαγάνδα φετιχοποιώντας επίτηδες τη λεγόμενη πρωτοπορία των σοβιετικών ανθρώπων και της Σοβιετικής Ένωσης στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής στον κόσμο, τις ιδιαίτερες επιτυχίες στην κατάχτηση του διαστήματος και την έρευνα στο θαλάσσιο χώρο και την αποφασιστική βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη και υπεράσπιση άλλων χωρών. Αυτή η προπαγάνδα έχει ως πυρήνα την απομίμηση της φασιστικής θεωρίας του Χίτλερ για τη λεγόμενη υπεροχή και τον ιδιαίτερο ρόλο της εκλεκτής ράτσας καθώς και της πανσλαβικής θεωρίας των τσάρων, οι οποίοι κήρυσσαν τη λεγόμενη υπεροχή της σλαβικής ράτσας και το δικαίωμα της ηγεμονίας στις ηπείρους του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σαν συνέπεια της παλινόρθωσης του καπιταλιστικού καθεστώτος και της εξάπλωσης του αστικού τρόπου ζωής ολόκληρη η Σοβιετική κοινωνία διέρχεται έναν αχαλίνωτο εκφυλισμό. Η σοβιετική μπουρζουαζία ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Ενδιαφέρεται και προωθεί τον ηθικό εκφυλισμό, την εγκληματικότητα, την αλητεία, τον αλκοολισμό, τη πορνεία, τα ναρκωτικά και τις άλλες πληγές, ιδιαίτερα στη νεολαία για να μετατρέψει τους νέους σε αδίστακτους ανθρώπους χωρίς ηθική και σε εγκληματίες. Οι συμμορίες από εγκληματίες και αλήτες, από αδίστακτους ανθρώπους, από κλέφτες και εκφυλισμένα στοιχεία αποτελούν για τη φασιστική δικτατορίαευνοϊκό τμήμα για να μπορεί να πραγματοποιήσει την κυριαρχία της με τρομοκρατικές μέθοδες. Οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι καταπολεμούν δήθεν αυτή την εκφυλιστική διαφθορά. Αυτοί οργανώνουν συναντήσεις και παίρνουν αποφάσεις για πάλη δήθεν κατά του αλκοολισμού και της εγκληματικότητας όπως το 1972, όμως στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που εξωθούν τους νέους σ’ αυτόν τον εκφυλισμό με χίλιους τρόπους και με χίλια μέσα.
    ................
    Κάτω από την μάσκα της πάλης κατά των «συνεπειών προσωπολατρίας», η ρεβιζιονιστική κλίκα απ’ την αρχή εμφανίστηκε με πασιφιστικά αστικο-ρεβιζιονιστικά συνθήματα για την εξασφάλιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του πραγματικού σοσιαλιστικού ουμανισμού, της ησυχίας και τάξης, της ταξικής συμφιλίωσης και αρμονίας κλπ. κλπ…
    ................
    Όμως για τους αντεπαναστατικούς τους στόχους και επιδιώξεις, οι χρουτσοφικοί ρεβιζιονιστές ήδη απ’ την αρχή συνδύασαν την κυριαρχία με φιλελεύθερες μέθοδες με την κυριαρχία μέσω συγκαλυμμένων μεθόδων βίας και τρομοκρατίας φασιστικού τύπου. Έτσι έριξαν στις φυλακές, συνέλαβαν, δολοφόνησαν και εξαφάνισαν με μυστηριώδη τρόπο χιλιάδες κομμουνιστές, επαναστατικά στελέχη και εργαζομένους. Οργάνωσαν ένα φασιστικό στρατιωτικό πραξικόπημα για να εκκαθαρίσουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής που ήταν πιστά στο Μαρξισμό – Λενινισμό, στη διδασκαλία του Λένιν και του Στάλιν, και παραπέρα οργάνωσαν περισσότερα πραξικοπήματα και συνωμοσίες σε άλλες χώρες και στα κομμουνιστικά κόμματα. Πραγματοποίησαν μια μαζική «εκκαθάριση» στα όργανα του κόμματος και του κράτους, το στρατό και την Ασφάλεια και απομάκρυναν όλα τα επαναστατικά στελέχη. Προχώρησαν σε μια ανήκουστη πράξη, καίγοντας τη σωρό του Στάλιν και σ’ άλλες φασιστικές πράξεις αυτού του είδους.
    Ως προς το περιεχόμενο ο σοβιετικός σοσιαλφασισμός δε διαφέρει απ’ τον κλασικό φασισμό των προηγούμενων περιόδων, από το φασισμό Χιτλερικού τύπου ή από τις ανοιχτές φασιστικές δικτατορίες της εποχής μας. Το νέο στο σοβιετικό σοσιαλφασισμό βρίσκεται κυρίως στην μορφή εμφάνισής του και στα συνθήματα, κάτω απ’ τα οποία καλύπτεται. Το κύριο γνώρισμα του σοβιετικού σοσιαλφασισμού βρίσκεται στο ότι καμουφλάρεται με κομμουνιστικά συνθήματα. Ο κλασικός φασισμός μουσολινικού, χιτλερικού ή φρανκικού τύπου, παρόλο που χρησιμοποιούσε προλεταριακές ή σοσιαλιστικές μάσκες και συνθήματα, αντιμετώπιζε τον κομμουνισμό ως κύριο εχθρό και συνεχίζει να το πράττει. Ο φασισμός των σοβιετικών ρεβιζιονιστών αρνείται τον κομμουνισμό, παρόλο που είναι βασικός εχθρός του, όχι ανοιχτά στα λόγια, τον παρουσιάζει αντίθετα ως το ιδεώδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ακριβώς αυτή η δημαγωγική στάση εξηγεί και το ότι οι σοβιετικοί ρεβιζιονιστές στην περίοδο του περάσματος τους στην κυριαρχία με φασιστικές μέθοδες και την πλήρη εγκαθίδρυση στρατιωτικής δικτατορίαςδιαλαλούσαν ότι «το κράτος όλου του λαού» ήταν δήθεν μια απευθείας συνέχεια της δικτατορίας του προλεταριάτου. Αν λοιπόν η θέση του «κράτους όλου του λαού», που διακηρύχθηκε στο 22ο συνέδριο του σοβιετικού ρεβιζιονιστικού κόμματος, χρησιμοποιήθηκε πρακτικά απ’ τη σοβιετική ηγεσία ως ιδεολογική βάση για να διαμορφώσει τη Δικτατορία του προλεταριάτου σε μια στρατιωτική φασιστική δικτατορία, σήμερα η αναφορά στο «κράτος όλου του λαού» κάτω από την ετικέτα της δικτατορίας του προλεταριάτου χρησιμοποιείται για να συγκαλύψει τη φασιστική τρομοκρατία και τη φασιστική βία, να την παρουσιάσει ως δήθεν βία της Δικτατορίας του προλεταριάτου.
    Ο Μαρξισμός – Λενινισμός διδάσκει ότι ο χαρακτήρας της βίας καθορίζεται από ποιον και εναντίον τίνος ασκείται η βία. Αν ξεκινά κανείς απ’ αυτό το βασικό κριτήριο είναι σαφές, ότι η βία που ασκεί η σοβιετική ρεβιζιονιστικήμπουρζουαζία ενάντια στην εργατική τάξη και τις εργαζόμενες μάζες δεν είναι παρά φασιστική βία.
    Διαφορετικά από ότι ο φασισμός της προηγούμενης περιόδου που ήταν ένας δεδηλωμένος εχθρός κάθε δημοκρατικοποίησης και κοινοβουλευτισμού, κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος, οργάνωσης ή κόμματος και κάθε συμβιβασμού ή κάθε φιλελεύθερης στάσης, ο σοβιετικός σοσιαλιμπεριαλισμός, παρόλο που είναι ένας άγριος εχθρός κάθε επαναστατικού, δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος, διατηρεί τυπικά τις δημοκρατικές μορφές των θεσμών, των μαζικών οργανώσεων και της νομιμότητας που στην πραγματικότητα έχουνολοκληρωτικά φασιστικοποιηθεί. Στο βαθμό που ο σοβιετικορεβιοζιονιστικός σοσιαλφασισμός προσαρμόζεται στην εσωτερική και διεθνή κατάσταση προσπαθεί να εμφανίζεται συγκαλυμμένος με δημοκρατικές και φιλελεύθερες μάσκες. Γι’ αυτό οι ρεβιζιονιστές μιλούν περισσότερο όσο ποτέ άλλωτε για «σοσιαλιστική δημοκρατία» , την οποία μάλιστα παρουσιάζουν ως «δημοκρατία του λαού».
    Όλοι οι ρεβιζιονιστές, έχει πει ο Ενβέρ Χότζα, έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση για την έννοια «σοσιαλιστική δημοκρατία» και κερδοσκοπούν μ’ αυτή. Αυτό είναι μια μεγάλη απάτη και αδιάντροπη δημαγωγία. Εκεί που κυριαρχούν οι ρεβιζιονιστές, δεν υπάρχει δημοκρατία για τους εργαζομένους και δεν μπορεί να υπάρξει. Ο σύγχρονος ρεβιζιονισμός στη Σοβιετική Ένωση και στις άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες βασίζεται στη γραφειοκρατικοποίηση και φασιστικοποίηση ολόκληρης της κοινωνικής ζωής δηλαδή στην άρνηση της δημοκρατίας.
    Ο σοβιετικός σοσιαλφασισμός διαφέρει από τον προηγούμενο φασισμό και ως προς την ταξική του βάση και την κατάληψη της εξουσίας. Στο παρελθόν οι πιο αντιδραστικές και σοβινιστικές πτέρυγες της ιμπεριαλιστικής μπουρζουαζίας έθεσαν στην υπηρεσία τους σε περιόδους κρίσιμες για την αστική εξουσία, τα εκφυλισμένα στρώματα των μικροαστών και του λούμπεν προλεταριάτου, στρώματα εκτρώματα του ιμπεριαλιστικού εκφυλισμού, και σ’ αυτά τα στρώματα παραδόθηκε η διεύθυνση του κράτους. Η εγκαθίδρυση της φασιστικής δικτατορίας στην Σοβιετική Ένωση διαφέρει ως προς τη μορφή της κατάληψης της εξουσίας. Ο σοβιετικός σοσιαλφασισμός διαμορφώθηκε σταδιακά και κατέλαβε την εξουσία, χωρίς να προσφύγει σε μια ανοιχτή και επιδεικτική δράση χιτλερικού ή μουσολινικού τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Οι σοβιετικοί σοσιαλφασίστες δεν φορούν μαύρα και καφέ πουκάμισα ούτε και αγκυλωτούς σταυρούς, όπως οι φασίστες του παρελθόντος. Αντίθετα! Υπηρετεί το συμφέρον τους να υψώνουν κόκκινες σημαίες και να κοσμούν το στήθος τους με μετάλλια Λένιν για να καλύψουν αυτό που συμβαίνει στη μαύρη φασιστική ψυχή τους. Γι’ αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνοι απ’ τους προκατόχους τους. Από την άλλη ως ταξική βάση του σοσιαλφασισμούείναι τα εκφυλισμένα και γραφειοκρατικοποιημένα στρώματα των στελεχών του κόμματος και του σοβιετικού κράτους και προπαντός τα εκφυλισμένα στρώματα των ανώτερων στελεχών του σοβιετικού στρατού. Στο σημερινό καπιταλιστικό - ρεβιζιονιστικό κόσμο η κάστα των στρατιωτικών χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερα από ανοιχτές φασιστικές τάσεις. Γι’ αυτό η διεθνής μπουρζουαζία χρησιμοποιεί όπως και παλιότερα αυτό το στρώμα ως όργανο στις κρίσιμες στιγμές για να σώσει την κατάσταση με την εγκαθίδρυση ανοιχτών ή συγκαλυμμένων φασιστικών στρατιωτικών δικτατοριών.
    Ο φασισμός χαρακτηρίζονταν πάντα από την εγκαθίδρυση μιας προσωπικής δικτατορίας, από την εξύμνηση των ηγετών της. Και ο σοβιετικός σοσιαλφασισμός χαρακτηρίζεται από την προσωπική δικτατορία του Μπρέζνιεφ, στον οποίο η σοβιετική ρεβιζιονιστική μπουρζουαζία πρώτα απ’ όλα η κάστα των φασιστικών στρατιωτικών, αναγνωρίζει προς στιγμή τον πιο ικανό και κατάλληλο δικτάτορα και δημαγωγό για να πραγματοποιήσει τη σοσιαλφασιστική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Σου παρέθεσα το παραπάνω άρθρο γιατί αποδεικνύει-νομίζω- με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι το ΚΕΑ τουλάχιστον ζώντος του Ενβέρ δεν έκανε καμία έκπτωση αρχών στην πάλη του ενάντια στο σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό-σοσιαλφασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δε θα αποφύγω να κάνω ωστόσο κι ένα παραπολιτικό σχόλιο αναφορικά με όψιμους... Σεραφιμικούς. Είναι σωστό ότι όντως οι κομμουνιστές δεν είναι πουριτανοί. Αλλά είναι όμως παράλληλα και ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ πλέον πως φαινόμενα ομοφυλοφιλίας ευδοκίμησαν και άνθισαν στους κόλπους των υψηλών κλιμακίων των ναζί εγκληματιών... Επομένως, είναι λογικό υπονοούμενα τέτοιας υφής να επιστρέφονται ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ακριβώς εκεί στιγματίζοντας ταυτόχρονα και εκείνους που σήμερα χαϊδεύουν αυτιά και μπάζουν ναζί εγκληματίες σε εργατικούς αγώνες, αφού είχαν διαπρέψει παλαιότερα σε κοινές διαδηλώσεις με τα "παιδιά με τον αγκυλωτό σταυρό που δεν ενοχλούν" (όπως είχε δηλώσει κι η Αλέκα τότε) την περίοδο του Γιουγκοσλαβικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Φίλε "σταλινικέ",

    Με το κείμενο των Αλβανών τότε συντρόφων που δημοσίεψες δεν έχω σε γενικές γραμμές διαφωνία, ως προς την περιγραφή της κλίκας Μπρέζνιεφ και του ταξικού της χαρακτήρα. Εκείνο που λέω, και το έχω εδραιωμένο σαν άποψη, είναι ότι οι Αλβανοί είχαν τα κύρια πυρά τους στραμμένα στον κλασσικό αστισμό είτε σαν αμερικάνικο ιμπεριαλισμό είτε σαν δυτικόφιλους αστούς ή και διχτάτορες στο Τρίτο Κόσμο, πράγμα που κι εσύ μου έχεις επιβεβαιώσει και μάλιστα μου το έχεις υπερασπιστεί σαν συνεπή επαναστατική αντικαπιταλιστική θέση, σε αντίθεση με εκείνη του ΚΚ Κίνας, που την έχεις χτυπήσει σαν δεξιά και οπορτουνιστική. Νομίζω οι απόψεις μας σε αυτό το θέμα έχουν κονταροχτυπηθεί και το έχουμε εξαντλήσει.

    Ξέρεις όμως τι με απασχολεί περισσότερο, απείρως περισσότερο για την ακρίβεια;;

    Με απασχολεί η θέση που παίρνεις εκεί που ξεδιπλώνονται οι αντιθέσεις στο ΣΗΜΕΡΑ, γιατί έχω αγωνία να πλατύνει το μέτωπο της πάλης ενάντια στην υποδούλωση της χώρας και βαθύτερα του πλανήτη στους ανερχόμενους φασιστικούς ιμπεριαλισμούς τους οποίους υπηρετάνε ναζιστές και σοσιαλφασίστες.

    Σου δίνω ένα παράδειγμα, το οποίο είναι και σχετικά πρόσφατο: στις 24 του Νοέμβρη, έγινε στην Αθήνα μια "αντιφασιστική - αντικατασταλτική" πορεία, στην οποία καλούσε και συμμετείχε όλο το φάσμα της ψευτοαριστεράς και του ψευτοαναρχισμού - αναρχοφασισμού (φαντάζομαι και του πραγματικού αναρχισμού) πλην του ψευτοΚΚΕ, με βασικά συνθήματα τους "μελιγαλάδες", τα "κονσερβοκούτια που δε σκούριασαν" και τα "μνημόνια που φέρνουν το φασισμό", ενώ φυσικά πρωτοστάτησαν και οι εμετικοί ΣΕΚίτες με τα ανοιχτά σύνορά τους, και φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

    Χτες έγινε στην Αθήνα μια πορεία του EGAM ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό, στην οποία η βασική συνθηματολογία ήταν η ένωση των ευρωπαίων δημοκρατών ενάντια στους ναζιστές, η άρνηση του αντισημιτισμού, το "Σταματήστε τους γκάγκστερς της Χρυσής Αυγής" και (με παρέμβαση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας στην οργανωτική επιτροπή της πορείας) και το "Εχτός νόμου οι ναζιστές".

    Αυτή τη δεύτερη, ο "αγωνιστικός αντιμνημονιακός" σοσιαλφασισμός τη σαμπόταρε, αν και τυπικά σαν ΣΥΡΙΖΑ και σαν ΚΕΕΡΦΑ, δηλαδή ΣΕΚ, τη "στήριζε". Και ήταν λογικό, αφού η συνθηματολογία, η λογική, ακόμα και η σύνθεση του κόσμου ο οποίος συναποτελούσε τις δύο πορείες, εκείνη της 24ης του Νοέμβρη που στήριξε έμπρακτα ο ΣΥΡΙΖΑ με το "επαναστατικό" σκυλολόι που σέρνει πίσω του και τη χτεσινή, ήταν αντιδιαμετρικά διαφορετική.

    Εσύ με ποια γραμμή θεωρείς ότι θα αντιμετωπίσουμε το φασισμό, ποια δηλαδή είναι πιο αριστερή και πειστική για τις μάζες;; Οι "μελιγαλάδες" ή το αντιναζιστικό δημοκρατικό μέτωπο;; Θεωρείς π.χ. έγκλημα τη συμπόρευση με τους αστοφιλελεύθερους και τους σοσιαλδημοκράτες στη χθεσινή πορεία ή τη θεωρείς θεμιτή;; Μη μου απαντήσεις ότι "εγώ είμαι με τη διχτατορία του προλεταριάτου", κι εγώ μ' αυτήν είμαι. Στο βάθος σου βάζω το ζήτημα του κύριου εχθρού, απλά με ένα έμμεσο παράδειγμα...

    Υ.Γ. Έχεις απόλυτο δίκιο για την υπενθύμισή σου στον κνίτη για τα όσα δήλωνε αυτή η άθλια υπάλληλος του Κρεμλίνου, διορισμένη "γραμματίνα" του ψευτοΚΚΕ, στα 1999 επί Κοσόβου - Σερβίας. Νομίζω ότι τη δήλωση είχε τότε τσιμπήσει και αναδείξει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ, αλλά και ο "Ιός" της Ελευθεροτυπίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή