Ανασκάλεμα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Νίκος Ζαχαριάδης – Απόρρητο αυτοβιογραφικό σημείωμα προς την ΚΕ του ΚΚΕ (15/08/1946) - Και δυο λόγια για τη νομή επαναστατικών ντοκουμέντων από το ψευτοΚΚΕ


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ



Το ΚΜ δημοσιεύει σήμερα ένα ντοκουμέντο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Είναι το απόρρητο βιογραφικό που σύνταξε ο Νίκος Ζαχαριάδης το καλοκαίρι του 1946 και το κατάθεσε στην ΚΕ του ΚΚΕ.  Πρόκειται για την κατά τη δική του κρίση αποτίμηση της μέχρι τότε 43χρονης ζωής του. Δεν περιέχει πληροφορίες που να αλλάζουν ΔΟΜΙΚΑ σε κάτι την εικόνα που έχουν οι επαναστάτες και κομμουνιστές, αλλά και πολλοί αριστεροί δημοκράτες για τη φωτοδότρα αυτή προσωπικότητα του ελλαδίτικου προλεταριάτου, και πιο βαθιά του νεοελληνικού έθνους. Είναι ωστόσο ενδεικτική της καλώς εννοούμενης μετριοφροσύνης, αλλά και της αδρής, ρωμέικης πλευράς του αρχηγού του ΚΚΕ, που δεν χωράει περικοκλάδες και φλυαρίες. Την ίδια ώρα, περιέχει αξιόλογες πληροφορίες, κύρια για την διαμόρφωσή του σαν προσωπικότητας και την -προ της ανάληψης των καθηκόντων του Γραμματέα του ΚΚΕ- ζωή και δράση του.


Το ντοκουμέντο αυτό, αν δεν παρανοούμε την εισαγωγή του ιστολογίου XYZ Contagion από το οποίο και το αναδημοσιεύουμε, έρχεται στη δημοσιότητα από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με αφορμή τη δίτομη έκδοση όλων των δημοσιευμένων, αλλά και αδημοσίευτων κειμένων που φέρουν την υπογραφή του Νίκου Ζαχαριάδη της περιόδου 1940-1947. Την επιμέλεια της έκδοσης έχει κάνει ο κνίτης δημοσιογράφος Γ. Πετρόπουλος, που κατά κάποιο τρόπο έχει αναλάβει εργολαβία από το κόμμα του το ψευτοΚΚΕ (από το 2003 κιόλας) να εμπλέκεται σαν «πλατύς» και όχι «στενά κομματικός» δημοσιολόγος – προλογιστής σε κάθε «εξωκομματική» έκδοση σχετική με το μεγάλο Έλληνα κομμουνιστή.


Ο ίδιος βέβαια ο Πετρόπουλος, όπως έχει αναδειχτεί από παλιότερες δημοσιέψεις στο φιλο-σοσιαλφασιστικό αθηναϊκό Ιντυμήντια, είναι μέλος της ΚΟΒ του ψευτοΡιζοσπάστη του ψευτοΚΚΕ κι όχι απλώς ένας ακόμη δημοσιογράφος της εφημερίδας αυτής, που να μην έχει οργανωτική σχέση με το κόμμα του Περισσού. Οπότε, γράφει και προλογίζει με την άδεια και με την άμεση ορμήνια των κομματικών του καθοδηγητών, μολονότι τα κείμενά του έχουν ένα «εξωκομματικό – πλατύ» άρωμα. Αυτό ισχύει τόσο για την έκδοση των ντοκουμέντων της αντικαταστατικής και κακόφημης «6ης Πλατιάς Ολομέλειας της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ» του 1956, που είχαν εκδοθεί με δικό του πρόλογο το 2003-2004 από τις εκδόσεις Προσκήνιο, όσο και για το βιβλίο του Αλέξη Πάρνη στα 2011 «Γεια χαρά – Νίκος», στο οποίο είχε τον επίλογο – τελικό λόγο, που έδινε και το τελικό πολιτικό στίγμα, με τεράστια ηθική ευθύνη του Πάρνη.

Δεν είναι στόχος μας εδώ να επιτεθούμε προσωπικά στον Πετρόπουλο. Ο άνθρωπος κάνει τη δουλειά του, και σε περίπτωση που την κάνει «ασύνειδα» (δηλαδή δεν έχει συναίσθηση του βρώμικου ρόλου που παίζουν τα «πλατιά» και «κριτικά» κνίτικα κείμενά του) ακόμη χειρότερα. Εμείς σαν ΚΜ πιστεύουμε πάλι πως ξέρει πολύ καλά τι κάνει, κι αυτό λέει και η κοινή λογική (παρ’ ότι ο Πετρόπουλος, και πάλι στο γνωστό φιλοφασιστικό «αναρχοΣΥΝ» σάιτ, είχε παρουσιαστεί να βρίσκεται σε σύγκρουση με την ηγεσία του ψευτοΚΚΕ, γιατί ξέφευγε από τη «γραμμή» και γινόταν πολύ προσωπικός στον τόνο και στις κρίσεις του, σε συνεντεύξεις του με την ιδιότητα του ιστορικού στον κλασσικό αστικό τύπο).


Η γραμμή του Πετρόπουλου είναι χοντρικά «κάτω η δεξιά στροφή του 20ού Συνέδριου του ΚΚΣΕ – ζήτω η μετά το 1991 νεοσταλινική στροφή του ψευτοΚΚΕ», δηλαδή η αποκήρυξη ως «ρεφορμιστικής – υποχωρητικής σε αστούς και Αμερικάνους» της γραμμής «Κ»ΚΣΕ – ψευτοΚΚΕ την περίοδο 1956-1991, και μάλιστα κυρίως της περιόδου 1956-1968, μιας και είναι φανατικός υπερασπιστής της θέσης ότι η μετά το 1968 μπρεζνιεφική – φλωρακική «σκληρή» γραμμή ήταν αριστερότερη – καλύτερη από εκείνη του κλασσικού δεξιού χρουστσοφισμού ή του ελληνικού παρτσαλιδισμού τύπου «Κ»Κεσωτερικού.

Στο δε ζήτημα Ζαχαριάδη, η γραμμή Πετρόπουλου είναι η αποδοχή της θεωρίας της ΚαΓκεΜπε και των Φλωράκη – Παπαρήγα ότι οι χαλκεμένες ψευτοεπιστολές του κρατούμενου Νίκου από το Σουργκούτ είναι αληθινές, και «φυσικά» δικαιώνουν το Μπρέζνιεφ, το ψευτοΚΚΕ, το Φλωράκη κλπ. ως «δεξιούς μεν αλλά καλύτερους από την αντισοβιετική Κίνα του αριστεριστή Μάο».


Οι δύο γίγαντες μαζί, με αφορμή την επίσκεψη Μάο στην ΕΣΣΔ το 1949
Όλη η θεωρία του ψευτοΚΚΕ για να «αρνείται» δήθεν το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, αλλά ταυτόχρονα να χτυπάει την αντι20οσυνεδριακή, μαρξιστική – λενινιστική κριτική του ΚΚ Κίνας στο ρεβιζιονισμό βασίζεται ακριβώς σε αυτές τις βρώμικες χαλκευμένες «επιστολές» Ζαχαριάδη. Οι κνίτες λένε: «οπορτουνισμός ο Μπρέζνιεφ, οπορτουνισμός ο ευρωρεβιζιονισμός, οπορτουνισμός ο μαοϊσμός, αλλά ο Μπρέζνιεφ ήταν ο πιο αντιαμερικάνος απ’ τους τρεις και εν πάση περιπτώσει, ο λιγότερο χειρότερος». Τώρα το γεγονός ότι το ΚΚ Κίνας συγκρούστηκε με τους ρεβιζιονιστές της ηγεσίας του ΚΚΣΕ στα 1959-1964 ακριβώς γιατί οι Σοβιετικοί μετασταλινικοί αποστάτες ακολουθούσαν αρχικά πολιτική εξευμενισμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, συνεργασίας μαζί του ενάντια στον Τρίτο Κόσμο και αποδοχής του «ειρηνικού – κοινοβουλευτικού δρόμου για το σοσιαλισμό», και ότι οι κνίτες καθοδηγητές του ψευτοΚΚΕ ήταν τότε με τα μπούνια με τις θεωρίες αυτές του ΚΚΣΕ ενάντια στο ΚΚ Κίνας, αυτά δήθεν τα «ξεχνάνε». 


Πωρωμένοι με τα αφεντικά τους, ακόμη και τόσα χρόνια μετά...

Άλλωστε, «οπορτουνισμό» οι κνίτες εννοούν την τακτική των αφεντικών τους (επί Χρουστσόφ κυρίως) να εξευμενίσουν πρώτα τους δυτικούς ιμπεριαλιστές με δεξιά-σοσιαλδημοκρατική φρασεολογία πριν τους επιτεθούν, σαν ιμπεριαλιστές ανταγωνιστές πια, αλλά με «αριστερή – αντιαμερικάνικη» πλατφόρμα, μετά το 1968. Αν ο Μπρέζνιεφ έκανε άλλες 5-6 εισβολές ναζιστικού τύπου αλά Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν, οι Παπαρήγες και τα άλλα κνιτοειδή του Περισσού, αλλά και οι Λαφαζάνηδες και Τριγάζηδες του ΣΥΝ και οι Δελαστίκ του ΝΑΡ θα ήσαν σήμερα λιγότερο αυστηροί μαζί του…

Ο Ζαχαριάδης θα τους δυσκολεύει πάντα, γιατί θα τους εκθέτει αιώνια. Γιατί ποτέ δε θα γίνουν απόλυτα πιστευτοί, ακόμα και στους καλοπροαίρετα ευκολόπιστους, ότι από τη μια ο Νίκος προτιμούσε το Μπρέζνιεφ από το Μάο κι από την άλλη έμενε σα το αγρίμι στον πάγο, ενώ με μια αντιμαοϊκή κουβέντα θα μπορούσε να σουλατσέρνει στις ντάτσες και να τρώει χαβιάρι με τους κοιλαράδες παλιανθρώπους του Πολιτμπυρώ του «Κ»ΚΣΕ. Ό,τι βρωμιά και να κατασκευάσουν τα καθάρματα του σοσιαλφασισμού, η μεγαλειώδης επαναστατική και λεβέντικη στάση του προλετάριου επαναστάτη Γραμματέα του ΚΚΕ, μέχρι τη στιγμή που τον κρεμάσανε οι σοσιαλναζήδες που διάλυσαν το Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι) του Λένιν και του Στάλιν, αλλά και το ΚΚΕ μας, θα τους κουρελιάζει τα λιβελογραφήματα και θα σβήνει το πονηρό χαμόγελο από τα πρόσωπά τους.

Γιατί μπορεί ο Ζαχαριάδης και συνολικά η Γ’ Διεθνής να έπεφταν κι αυτοί σε λάθη, που άλλα τα διόρθωναν κι άλλα όχι, και που ήταν δεμένα κατά κύριο λόγο με τα όρια της εποχής τους. Άλλωστε, τα λάθη του γίγαντα, κλασσικού του μαρξισμού Στάλιν στο διαλεχτικό χειρισμό των αντιθέσεων στην περίοδο της διχτατορίας του προλεταριάτου, ήταν που δίδαξαν το μέγα επίσης κλασσικό Μάο για να εκπονήσει τη θεωρία της «γραμμής των μαζών» που συμπλήρωσε τη θεωρία του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού του Λένιν και τη θεωρία για τη συνέχιση της επανάστασης κάτω από τις συνθήκες της διχτατορίας του προλεταριάτου, με μορφή την Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση.


Αλλά η Γ΄ Διεθνής (μαζί της και το τριτοδιεθνιστικό ΚΚ Κίνας μέχρι τα 1978) και ο Ζαχαριάδης - ΚΚΕ, ό,τι και να λένε και να τους σούρνουν σοσιαλφασίστες και φιλελεύθεροι, είτε τους ψευτοπαινεύουν είτε τους χτυπάνε χυδαία, ήταν ΦΩΣ και ΠΡΟΟΔΟΣ για την παγκόσμια ιστορία, ήταν για την ακρίβεια, τα καλύτερα και τα πιο ευγενικά παιδιά που γέννησε η σύγχρονη ανθρωπότητα. Ήταν οι άνθρωποι που πάλεψαν και κάηκαν για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη, όπως έγραφε ο μεγάλος Τούρκος κομμουνιστής ποιητής και συμπαραστάτης του Ζαχαριάδη, ακόμα κι όταν εξορίστηκε στο Μποροβίτσι, παλιός κούτβης Ναζίμ Χικμέτ.

Το φως λοιπόν του Ζαχαριάδη κανένα φτερωτό μυρμήγκι δεν μπορεί να το εμποδίσει να απλωθεί πλατιά. Έτσι το κνιταριό επιλέγει να δημοσιεύει κείμενα και ντοκουμέντα, καταπότε το συμφέρει, και να τα δένει με τη σημερινή γραμμή του ψευτοΚΚΕ. Π.χ. όταν θέλει να γλύψει τους εθνικιστές, βγάζει το πρώτο γράμμα του Νίκου στον πόλεμο του ’40, που το πλασάρει έντεχνα για δεξιό-σοσιαλπατριωτικό, για να ΄χει η Κανέλλη να παίζει με τους εθνικιστές και τους φασίστες. Όταν θέλει να ζυμώνει την άρνηση του αντιφασιστικού μετώπου, δίνει βάση στα άλλα δύο γράμματα του Νίκου στον πόλεμο, που επειδή είναι στη γραμμή «ούτε Άγγλοι – ούτε Ιταλοί», με βάση την τότε γραμμή της Γ’ Διεθνούς (για την οποία ευθύνονταν οι σιχαμένες ραδιουργίες των Εγγλέζων και Γάλλων ιμπεριαλιστών κατά της ΕΣΣΔ), ταιριάζουν πιο καλά με την σημερινή συκοφάντηση από πλευράς των τροτσκο-αντικαπιταλιστών φασιστών κάθε αντιφασιστικής μάχης ως «δεξιάς σοσιαλδημοκρατικής παρέκκλισης».

Εμείς από την πλευρά μας, ό,τι ντοκουμέντο πέφτει στα χέρια μας από την παλιά εποχή του κομμουνιστικού κινήματος, θα το φιλτράρουμε μέσα από την ταπεινή μας κρίση και αν δεν περιέχει εμφανείς έστω χαλκεύσεις ή πρόδηλες βρωμιές καγκεμπίτικου τύπου, θα το αξιοποιούμε για το καλό του λαού, του προλεταριάτου και της επαναστατικής τους διαπαιδαγώγησης και πάλης. Στο συγκεκριμένο κείμενο, αν προσεχτεί καλά, υπάρχουν «διαμάντια» για το πώς σκέφτονταν και αντιμετώπιζαν τη ζωή και την πάλη οι πραγματικοί κομμουνιστές, όπως και για τις ιστορικές περίοδες στις οποίες αναφέρεται, ειδικά για το Μεσοπόλεμο…

Ο σύνδεσμος της δημοσίεψης (από τη Βασιλική Μετατρούλου), από την οποία αντλήσαμε το κείμενο του βιογραφικού σημειώματος του σταυρωμένου συντρόφου και αρχηγού του ΚΚΕ:  

http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/12/14/nikos-zaxariadis-autobiography/.

Υ.Γ. Η ορθογραφία, ακριβώς επειδή είναι του πρωτότυπου, αφήνεται ως έχει. Είναι κι αυτή κομμάτι της εποχής και του πνεύματός της, αλλά και του χαραχτήρα του μεγάλου αυτού επαναστάτη. Το μόνο που είναι δικό μας είναι οι υπογραμμίσεις και οι τονισμοί με μαύρα γράμματα.



Νίκος Ζαχαριάδης – Αυτοβιογραφικό σημείωμα προς την ΚΕ του ΚΚΕ (15/08/1946)


Γεννήθηκα στις 27.4.1903 στην Αδριανούπολη. Ο πατέρας μου Παναγιώτης είταν από μικροαστική οικογένεια, τέλειωσε στην Πόλη τη Μεγ. του Γένους Σχολή, δούλεψε μερικά χρόνια καπνεργάτης, ειδικεύθηκε εξπέρ (πραγματογνώμων) στα καπνά και γίνηκε υπάλληλος στην Εταιρία Regie (Γαλλικό μονοπώλιο καπνών στην Τουρκία), όπου και δούλεψε σχεδόν όλη του τη ζωή ωσότου διαλύθηκε η Εταιρία αυτή το 1926 είτε 1927.

Η καταγωγή του είταν απ’ τη Ρούμελη. Πέθανε στην κατοχή. Αντιδραστικός δε στάθηκε ποτέ, και ποτέ δε μούπε ούτε μια λέξη για το δρόμο που τράβηξα. Απτήν Πόλη ακόμα 1921-22 διάβαζε ευχάριστα τον τύπο μας, κυρίως του άρεσε η «Κομέπ». Μα ποτέ δε μπόρεσε να ξεφύγει απτήν υπαλληλική μικροα­στική ψυχολογία, απτό φόβο μη χάσει τη θέση του, μην πάθει τίποτε. Στην Ελλά­δα ήρθε το 1927 ή 1928 και δούλεψε ώσπου πέθανε σαν αποθηκάριος σε εταιρίες καπνού, και στα τελευταία του χρόνια στη Δράμα, στην αποθήκη του γαμπρού μου καπνέμπορα Μιχάλη Δρόσου. Ο πατέρας μου περιουσία δεν απόχτησε ποτέ, και όλη του τη ζωή την πέρασε σε μεταθέσεις, σαν υπάλληλος της Ρεζί, απ’ τη μιαν άκρη της Τουρκίας στην άλλη. Εμένα προσωπικά ο πατέρας μου μου στάθηκε ξένος από μικρό παιδί γιατί με χτυπούσε πολύ, εμένα εξαιρετικά, γιατί, όπως έλεγε, τούκανα αταξίες και τον έκθετα στον κόσμο. Στο σπίτι ποτέ δεν είχαμε πολυτέλεια, και ποτέ όσο έμενα στο σπίτι δε γνώρισα πείνα, αν και από μικρό παιδί θυμάμαι γκρίνια στο σπίτι γύρω απ’ τα οικονομικά. Ο πατέρας δεν έπινε ποτέ, ούτε και έπαιζε. Στα 1899, όντας, σαν υπάλληλος της Ρεζί, στα Άδανα της Κιλικίας (Μικρασία), γνώρισε και πήρε τη μάννα μου Ερατώ Πρωτόπαπα. Η μητέρα είνε και αυτή από μικροαστική οικογένεια.

Η μητέρα της (γιαγιά μου) είταν απ’ τη Χίο. Ο πατέρας της (παππούς) είχε φύγει απ’ την πατρίδα του, το Καστρί της Κυνουρίας, νέος με τον αδελφό του Δημήτρη ζητώντας τύχη. Ο Δημήτρης τράβηξε για την Αλάσκα. Ο παππούς μου έφτιασε μπακάλικο, και μετά έκανε και ξενοδοχείο στα Άδανα. Τη μητέρα μου την προίκισε με μετρητά που οι γονιοί μου τ’ απόσυραν απ’ τον παππού μου λίγα λίγα όταν τα χρειαζόντουσαν. Στα 1900 γεννήθηκαν στα Άδανα οι δυο αδελφές μου Ιφιγένεια και Αλεξάνδρα (Φώφη και Σάσα), δίδυμες. Απ’ τα Άδανα μετατέθηκε στην Αδριανούπολη, όπου το 1903 γεννήθηκα εγώ. Το 1915, ξανά στα Άδανα, γεννήθηκε ο αδελφός μου Δημήτριος (Μίμης).

Στα 1905 ο πατέρας μου μετατέθηκε στα Σκόπια της Μακεδονίας, πάντα σαν εξπέρ της Ρεζί. Στα Σκόπια πρωτοπήγα στο σχολείο της Ελληνικής κοινότητας. Στα 1908 πήγαμε τα παιδιά με τη μητέρα μας στα Άδανα για να δει τους γονιούς της. Εκεί έζησα την τουρκική συνταγματική μεταπολίτευση και τη σφαγή των Αρμενίων. Ξαναγυρίσαμε στα Σκόπια, όπου μείναμε ως τους Βαλκανικούς πολέμους. Απ’ τα χρόνια που μείναμε στα Σκόπια έμειναν μέσα μου πολύ ζωηρές και έντονες οι παιδικές εντυπώσεις και αναμνήσεις απτόν ένοπλο και εξοντωτικό αγώνα που έκαναν τα χρόνια εκείνα οι Μακεδόνες, Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Αλβανοί ενάντια στους Τούρκους και συναμεταξύ τους.

Στα 1912 ήμουνα στη Θεσσαλονίκη όταν μπήκαν οι Έλληνες. Επειδή η Σερβία και η Ελλάδα δεν αναγνώριζαν τη Ρεζί, τον πατέρα μου τον μετέθεσαν στη Νικομήδεια στα 1913. Εκεί τελείωσα το δημοτικό εφτατάξιο σχολείο, και στα 1916-17 για 1 χρόνο πήγα στο γυμνάσιο στην Αδριανούπολη, όπου στο μεταξύ είχε μετατεθεί και βρισκότανε μόνος του ο πατέρας μας. Η μητέρα μου με τα άλλα τα παιδιά μείναν στη Νικομήδεια. Στην Αδριανούπολη στο γυμνάσιο μια παρέα από μαθητές (ανάμεσά τους και ο Τάσος ο Χαϊνόγλου [Χαΐνογλου]) πρωτομιλήσαμε για οικονομική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό. Στα 1917 έβγαλα την 1η Γυμνασίου, και εδώ τελειώνει η σχολική μου εκπαίδευση. Γύρισα στη Νικομήδεια, όπου και έπιασα δουλειά και γω στη Ρεζί.

Τέλη 1918 με αρχές 1919 στη Νικομήδεια ένας κύπριος διερμηνέας στον αγγλικό στρατό, ο Ευριπίδης Αναστασιάδης, μου πρωτομίλησε συστηματικά για το σοσιαλισμό, τη ρούσικη επανάσταση, το Λένιν και τους μπολσεβίκους. Τότε είμουνα και αρχηγός της ομάδας προσκόπων. Παραιτήθηκα από αρχηγός γιατί δε συμφωνούσα με το θρησκευτικό προσανατολισμό του προσκοπισμού. Στα 1919 έφυγα κρυφά απτό σπίτι για να πάω εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό. Με πήρε χαμπάρι η μητέρα μου και με επέμβασή της στο στρατολογικό γραφείο ματαίωσε τη στρατολογία μου. Έτσι έμεινα στην Πόλη, όπου έπιασα δουλειά σαν υπάλληλος στον εξάδερφό μου καρβουνέμπορα Ανέστη Σεφεριάδη. Η δουλειά είταν επίβλεψη στις φορτώσεις και εκφορτώσεις στο λιμάνι, με συμμετοχή στη φυσική δουλειά. Εκεί γνώρισα τις πρώτες πείνες, γιατί η επιχείρηση ουσιαστικά χρεωκόπησε και ένα χρό­νο σχεδόν δεν πληρώθηκα. Τότε έπιασα δουλειά στο λιμάνι σαν φορτοεκφορτωτής, και μετά σε ρυμουλκά και σε καράβια με ταξίδια στη Μαύρη Θάλασσα.



Στα 1919 πρωτοπήγα στην Πανεργατική της Πόλης, οργάνωση αναρχοσυνδικαλιστική με προσανατολισμό προς τους I.W.W. (βιομηχανικοί εργάτες του κόσμου).
Μέλος της οργανικό δεν έγινα ποτέ. Εκεί γνώρισα τους Μάξιμο, Σκλάβο, Νικολαΐδη (Γέρο, Παππού), Σγουρή, Βάσο, Μιχαηλίδη, Σακαρέλλο, Τζινιέρη, Κριτικό και άλλους.

Στην Πανεργατική υπήρχε κομμουνιστικός πυρήνας που συνδεότανε με την Κ.Δ. Εκεί άρχισα και την πραχτική επαναστατική μου δουλειά. Στα 1921 οργανώσαμε τη Νεολαία Εργατών και υπαλλήλων με πυρήνα νέων κομμουνιστών, που είμουνα ο γραμματέας του. Στα 1922 και 1923 πήγα μπαρκαρισμένος σε καράβι δυο φορές στη Σοβ. Ένωση και γίνηκα μέλος της Ομοσπονδίας Κομμουν. Νεολαιών της Σοβ. Ένωσης απτό 1921 με βάση τη Νεολαία της Πόλης. Στα 1921 έγινα και μέλος της Ναυτεργ. Ένωσης της Πόλης. Στα 1922 μέλος του Συνδικάτου Εργατών Με­ταφοράς της Σοβ. Ένωσης και της Διεθνούς Λέσχης Ναυτεργατών στη Θεο­δόσια.

Όταν έφυγα στα 1923 για τη Σοβ. Ένωση, είχα και σύνδεση και βεβαίωση να μείνω αυτού για σπουδές. Ο υπεύθυνος όμως της Κ.Δ. στην Οντέσσα δεν είταν πια εκεί, και έτσι η σύνδεση δεν έγινε. Επειδή όμως ύστερα απτήν ανακάλυψη λα­θραίου φορτίου στο καράβι που δούλεβα δε μπορούσε να γυρίσει στην Πόλη, το συνδικάτο Ναυτεργατών της Θεοδόσιας με έστειλε με δικά του πια έξοδα για σπουδές στη Μόσχα στην Κ.Ε. Ναυτεργατών και στη Γ.Σ. Εργ. της ΕΣΣΔ. Ξέχασα να πω ότι στα 1923 αναγκάστηκα βιαστικά και κρυφά να μπαρκάρω γιατί, με εντολή της οργάν. Νεολαίας, μαζί με τον Οδυσ. Τσικότα μπήκαμε στο σπίτι ενός Ρώσου εμιγκρέ, πράχτορα των άγγλων στην Πόλη, που έκανε τον κομμουνιστή και ερ­χότανε στα γραφεία της Νεολαίας, και του πήραμε μια σειρά από χαρτιά, ψεύτικες σφραγίδες που τον ξεσκέπαζαν. Στα 1923 έγινα και μέλος του Κ.Κ. Τουρκίας.

Στη Μόσχα έφτασα στα μέσα του 1923, και με συστατικά απτά ρούσικα συνδικάτα πήγα στο Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο των εργαζομένων της Ανατολής (Κουτβ) μα­ζί με το Νικολαΐδη (Παππού), ναυτεργάτη θερμαστή που κι αυτός είχε φτάσει στη Σεβαστούπολη απ’ την Πόλη (ο Νικολαΐδης ποτέ δεν είταν κομμουνιστής και πάντα έμεινε αναρχοσυνδικαλιστής· έγινε μέλος του Π.Γ. του Κ.Κ.Ε. και κατάντησε στα 1928-29 χαφιές μαζί με το Χατζαναστάση). Στο Κουτβ έμεινα ως τον Απρίλη του 1924, οπότε, σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην Ελλάδα, πήρα την πρωτοβουλία και μια ομάδα απτούς Μενεγάκη-Κριτικό-Σκλάβο-Νικολαΐδη κάναμε αίτηση στην Κ.Δ. και αυτή μας έστειλε στην Ελλάδα, όπου και φτάσαμε τέλη του Μάη είτε αρχές του Ιούνη του 1924. Μαζί μας, χώρια όμως από μας, κατέβηκαν τότε και οι Μήτσος Σακαρέλλος και Στέλιος Αρβανιτάκης.

Μπήκα αμέσως σαν απλό μέλος στην Κ.Ν. της Αθήνας, και λίγο αργότερα στην καθοδήγησή της. Πρωτοπιάστηκα με προκηρύξεις σχετικές με τη Διεθνή Ημέρα Νέων, μαζί με ένα συνεργείο της Κ.Ν.Α. Μας άφισε ο ανακριτής. Το Σεπτέμβρη του 1924 η Κ.Ε. της ΟΚΝΕ μας έστειλε στη Θεσ/νίκη, που είχε δημιουργηθεί διάσταση ανά­μεσα στο εκεί μέλος της Κ.Ε. Ζακ Βεντούρα και την καθοδήγηση της Κ.Ν. Θεσ/νίκης γύρω απ’ το γιορτασμό της Δ.Η.Ν. Με πήραν στην καθοδήγηση της Κ.Ν., και μετά στην 3μελή γραμματεία της. Έπιασα και δουλειά σαν ειδικός γραμματέας της Κ.Ο.Ε.



Στις αρχές του 1926 με πιάσαν μαζί με άλλους συντρόφους για το Εθνικό και με κλείσαν στο Γεντί Κουλέ, απ’ όπου και έφυγα ύστερα από τρεις μήνες και συνέ­χισα τη δουλειά μου στη Κ.Ν.Θ.
Στο ίδιο διάστημα με κοοπτάτσια η Κ.Ε. της ΟΚΝΕ με έκανε μέλος της και με κάλεσε στην Αθήνα, όπου βρέθηκα όταν κηρύχτηκε η δι­κτατορία του Πάγκαλου. Πήρα μέρος στην Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. που συνήλθε όταν κηρύχτηκε η διχτατορία αυτή. Μετά γύρισα στη Θεσ/νίκη, στη δουλειά της Κ.Ν. και στην καθοδήγηση της Κ.Ο., που είχε πάθει χτυπήματα. Το Μάρτη ή Φλεβάρη του 1926, με προδοσία του αρχείου Μπέσυλα, μ’ έπιασε στο δρόμο ο χαφιές Παππάς. Του έφυγα όμως ρίχνοντάς τον σ’ ένα λάκκο αρχαιοτήτων και έμεινα στη δουλειά μου στην Κ.Ο. και την Κ.Ν. Το διάστημα αυτό ξεσκεπάστηκε στην Κ.Ο. Θεσ/νίκης ο χαφιές Στέλιος Αρβανιτάκης. Την περίοδο αυτή που γινόντουσαν οι προεδρικές εκλογές, ένα μέρος απτήν καθοδήγηση της Κ.Ο. (τότε είταν 3μελής: Δ. Μαραγκός, Ζακ Βεντούρα και εγώ), για ν’ αποσπάσει και ατομικά ρουσφέτια, είχε ’ρθεί σε συνεννόηση με τον απεσταλμένο για τις εκλογές απ’ τον Πάγκαλο στη Θεσ/νίκη ταγματάρχη Παναγόπουλο για να διευκολύνει τη δουλειά του Πάγκαλου, που δεν ήθελε την αποχή (που απειλούσαν να κηρύξουν και όλα τ’ αστικά κόμματα) για να εμφανίσει την καλπιά που ετοίμαζε πιο νόμιμη. Σχετικά με τις εκλογές εγώ είχα κατεβεί στην Αθήνα στην Κ.Ε., που τότε την αποτελούσαν οι Λεφτ. Σταυρίδης και Λέαν. Κριτικός.

Εγώ ήμουνα υπέρ της αποχής. Η Κ.Ε. κατάληξε σε τούτο δω: να πάρει μέρος το Κ.Κ.Ε. στην προεδρική εκλογή με υποψήφιο το γέρο Βαλιανάτο, που τότε είταν εξορία σε ένα νησί. Επειδή όμως είταν δύσκολο να γίνουν οι δημοσιεύσεις (κυρίως να συγκεντρωθούν τα στοιχεία του Βαλανιάτου για να κατατεθεί η υποψηφιότητά του στον Άρειο Πάγο), αποφασίστηκε ότι για το αν και πώς θα πάρουμε μέρος τελικά στην εκλογή θα μας ειδοποιούσε η Κ.Ε. με το Λεωνίδα Χατζησταύρου της Κ.Ο.Ε., που θα κατέβαινε στην Αθήνα για να πάρει μέρος στο πανελλαδικό συνέδριο της Γεν. Συνομ. των Εργατών. Με αυτή τη γραμμή ξαναγύρισα στη Θεσ/νίκη. Αυτά γινόντουσαν 10-15 πριν τις εκλογές. Μέχρι την Παρασκευή πριν απ’ την Κυριακή της εκλογής, δεν πήραμε καμιά ειδοποίηση απτήν Αθήνα. Στο μεταξύ ο Μαραγκός συνέχιζε τις επαφές του με τον Παναγόπουλο υπέρ της συμμετοχής μας στην εκλογή. Ο Βεντούρας ταλαντευότανε. Τις ενέργειες του Μαραγκού τις μάθαινα κυρίως απ’ το Βεντούρα. Τότε έκανα το εξής: επειδή ο Μαραγκός εξέθετε την ΚΟΘ και το Κ.Κ.Ε. με τις ενέργειές του, του πρότεινα να ζητήσει άδεια για συγκέντρωση της ΚΟΘ στο Λευκό Πύργο. Ο Μαραγκός πήρε την άδεια απτόν Παναγόπουλο. Και η συγκέντρωση ορίστηκε για την Παρασκευή 2 μέρες πριν απτήν εκλογή.

Ύστερα από επιμονή μου κύριος ομιλητής μπήκα εγώ. Απ’ τους εβραίους ο Βεντούρας. Ο Μαραγκός επέμενε να μιλήσει και ο αδελφός του Γεώργος, που ο Παναγόπουλος κείνες τις μέρες τον είχε αποφυλακίσει. Εγώ δε συμφώνησα. Ο Γ. Μαραγκός όμως εμφανίστηκε στον τόπο της συγκέντρωσης για να μιλήσει. Αναγκάστηκα να τον διώξω. Μίλησα μόνον εγώ, ξεσκεπάζοντας με όση συνέπεια μπορούσα όλο το έργο της διχτατορίας και κηρύχνοντας αποχή. Τα σχέδια του Παναγόπουλου χάλασαν. Κανένας δεν περίμενε τέτοια ομιλία. Ο Βεντούρας τρομοκρατήθηκε, έστριψε και δε μίλησε. Οι εργάτες χειροκρότησαν την αντιδιχτατορική γραμμή. Έτσι τέλειωσε η συγκέντρωση. Στην εκλογή κάναμε αποχή. Αυτό επιβλήθηκε απ’ τα πράγματα, γιατί ούτε το κόμμα μπόρεσε να βάλει την υποψηφιότητα του Βαλιανάτου, μα ούτε και τα αστικά κόμματα, που είχαν κοινό υποψήφιό τους το Δεμερτζή, πήραν μέρος στις εκλογές.

Κήρυξαν και αυτοί αποχή. (Ξέχασα πιο πάνω να πω τούτο δω: ο Λεφτ. Σταυρίδης είχε υποστηρίξει ότι, αν δεν καταφέρναμε να βάλουμε δικό μας υποψήφιο, θα έπρεπε να υποστηρίξουμε το Δεμερτζή. Εγώ είχα αντιταχτεί στο σημείο αυτό απόλυτα, και δεν είχε καταλήξει η Κ.Ε. σε ξεκαθαρισμένη θέση πάνω στο ζήτημα αυτό. Τα γράφω όλα τα πιο πάνω γιατί, λίγο ύστερα από την εκλογή, με απόφαση της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κατέβηκα στον Πειραιά και ανέλαβα τη γραμματεία της ΚΟΠ, ενώ στη Θεσ/νίκη στάλθηκε ο Μοναστηριώτης. Αυτός και τότε και αργότερα, όταν προσχώρησε στο λικβινταρισμό, προσπάθησε τις συνεννοήσεις τουΜαραγκού-Παναγόπουλου να τις φορτώσει σε μένα, και μέσα στο άναμμα της πάλης ενάντια στο λικβινταρισμό κυρίως σε μένα, ενώ και μόνη η γραμμή που βάλθηκε στη συγκέντρωση ξεκαθαρίζει το ζήτημα. Ο λικβινταρισμός μίλησε για συνεννόηση Κούτβη-Παγκάλου και χτύπησε κυρίως το ότι ο Παναγόπουλος έδωσε την άδεια για τη συγκέντρωση, χωρίς να θέλει να δει την πολιτική ουσία στο ζήτημα).



Απ’ το Μάη πάνω κάτω του 1926 δούλεψα γραμματέας στην ΚΟΠ, στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ, και διηύθυνα το Κεντρικό Αμί (αντιμιλιταριστική δουλειά)
. Στο μεταξύ (τέλη του 1925 θαρρώ) είχε γίνει το συνέδριο της ΟΚΝΕ στην Αθήνα. Πήρα μέρος σαν αντι­πρόσωπος της Θεσ/νίκης και είμουνα και εισηγητής. Βγήκα στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ.

Στην ΚΟΠ έμεινα μέχρι το Δ/βρη του 1926, οπότε αντικαταστάθηκα απ’ το Χεϊ­νόγλου [Χαΐνογλου], γιατί στο μεταξύ είχα πιαστεί για την υπόθεση του αρχείου Γεωργοπαπαδάτου. Με την ανατροπή του Παγκάλου πήρα ενεργό μέρος στα γεγονότα της 9 του Σ/βρη. Δικό μου ήταν το σύνθημα και η αρθρογραφία του «Ρ» απ’ την πρώτη μέρα, που ξαναβγήκε ύστερα απ’ την ανατροπή του Πάγκαλου, για την αριστερή και την πραγματική Δημοκρατία. Το σύνθημα αυτό το καταδίκασε κατοπινά η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. στη σύσκεψη του Σ/βρη του 1926 και πιο αργά. Τέλη του 1926 πιάστηκα στο μέρος όπου γίνηκαν τα γεγονότα με τους αρχείους, στην πλατεία Αγ. Θεοδώρων, κοντά στα γραφεία του «Ρ». Απ’ το χωροφύλακα που μ’ έπιασε έφυγα στραμπουλίζοντάς του το χέρι.

Μετά δυο μέρες με κυνήγησε μια ομάδα αρχείων, και με τη βοήθεια χωροφυλάκων μ’ έπιασαν σαν αυτουργό στο φόνο του Γεωργοπαπαδάτου.

Με πήγαν στην Παληά Στρατώνα, απ’ όπου βγήκα ύστερα από 10-12 μέρες. Η υπόθεση έχει έτσι. Οι αρχείοι στο αστυνομικό τμήμα Θησείου είπαν ότι είμαι ο Ζαχαριάδης. Εγώ όμως είχα κανονικώτατα χαρτιά στο όνομα Ζάδης. Την άλλη μέρα που με πιάσαν, ο Διοικητής του τμήματος με παρέπεμψε στο αυτόφωρο για παράνομη οπλοφορία γιατί μου βρήκαν πιστόλι. Δικάστηκα 15 μέρες. Αμέσως μετά με πήγαν στον ανακριτή για την υπόθεση Γεωργοπαπαδάτου. Είταν όμως παραμονές πρωτοχρονιάς και ο ανακριτής έλειπε. Τότε οι χωροφύλακες με πήγαν στην Παληά Στρατώνα, μια και είχα καταδίκη για 15 μέρες. Εκεί με κατάγραψαν με το όνομα Ζάδης και με βάλαν στα κατάδικα. Είχες τότε δικαίωμα να πληρώσεις και να εξαγοράσεις το μισό της ποινής. Λεφτά δεν είχα και ειδοποίη­σα την οργάνωση, που πλήρωσε μόνο στη 12η μέρα.

Στο μεταξύ ο ανακριτής είχε ζητήσει το Ζαχαριάδη απτά υπόδικα, μα τέτοιος στα χαρτιά της Χωροφυλακής δεν υπήρχε. Ώσπου να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, πρόλαβα με την εξαγορά και βγήκα. Έμενα παράνομος.

Στο μεταξύ στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ είχα ’ρθεί σε διάσταση με τον Κολοζώφ. Ο Κολοζώφ είταν ένα εγωιστικό και φιλόδοξο αντικομματικό στοιχείο. Με φοβότανε ότι θα τον υποσκελίσω στην ΟΚΝΕ, και η αλήθεια είνε ότι στο Συνέδριο της ΟΚΝΕ το 1925 μπορούσα και έπρεπε να τον διώξω απτήν ΟΚΝΕ, δεν το έκανα όμως από μικροαστική ευαισθησία. Όταν είμουνε στην ΚΟΠ, πριν ακόμα πέσει ο Πάγκαλος, η Κ.Ε. του Κόμματος μου ανάθεσε να οργανώσω την απόδραση του Π. Πουλόπουλου και του Γ. Κολοζώφ. Έστειλα την Ντόμνα Παπάζογλου –γυναίκα τότε του Κολοζώφ– στη Φολέγανδρο με το σχέδιο απόδρασης, και τη μέρα που ορίστηκε πήγα ο ίδιος με βάρκα να τους πάρω. Αυτοί όμως, για λόγους «πολιτικούς», είχαν αρνηθεί να φύγουν και δεν κατέβηκαν στο μέρος όπου τους περίμενα. Αυτό το περιστατικό μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ την περιφρόνησή μου προς τον Κολοζώφ.

Όταν γύρισε απτήν εξορία, του τάπα όλα ανοιχτά στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ. Είμουνα όμως απασχολημένος κυρίως στην ΚΟΠ, και αυτός άρχισε στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ διαβολές ενάντιά μου ότι παραμελώ την ΟΚΝΕ, αν και ήξαιρε ότι η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με είχε βάλει στην ΚΟΠ γραμματέα και είχα όλο το βάρος της δουλειάς. Στην εποχή του Πάγκαλου, στα 1926, είχαμε μείνει στην Κ.Ε. της ΟΚΝΕ κυρίως οι Αγησ. Βλάχος, Γεωργ. Κωνσταντινίδης (Ευσταθίου είτε Ασημίδης) και εγώ. Στο μεταξύ είχαμε στείλει τον Κωνσταντινίδη στη Βιέννη σε μια συν/ψη της Βαλκ. Ομοσπονδ. Κομμ. Νεολαίας. Όταν γύρισε ο Κωνσταντινίδης, άρχισε μαζί του ο Κολοζώφ την υπόσκαψή μου. Παράσυραν και τους Ξυπόλυτο, Μουτζούρη και Ντούβα. Εγώ έβλεπα μόνο την κομματική μου δουλειά και ούτε έχανα λεφτό με τις εντρίγκες του Κολοζώφ.

Στο μεταξύ πέρασα στην παρανομία, και έτσι έφτασα στη συν/ψη της ΟΚΝΕ το Φλεβάρη του 1927. Σ’ αυτήν πήρε μέρος και ο αντιπρόσωπος της Κ.Δ.Ν. Γκάρικτς (αυτός που κατοπινά τουφεκίστηκε στην ΕΣΣΔ σαν τροτσκιστής). Όταν είδα εγώ ότι ο Γκάρικτς, χωρίς να μελετήσει τα γεγονότα, αγκάλιασε τον Κολοζώφ, ζήτησα, σε συμφωνία με την τότε καθοδήγηση του Κόμματος (Χαϊντάς-Ευτυχιάδης κτλ.), να περάσω οριστικά στο Κόμμα, και αυτό αποφάσισε και η συν/ψη της ΟΚΝΕ. Τα γράφω όλα αυτά για να κρατηθεί η ιστορική συνέχεια. Απτό 1924 που πρωτογνώρισα τον Κολοζώφ κατάλαβα τι αριβιστικό στοιχείο είνε, και στα 1927, όταν έφευγα απ’ την ΟΚΝΕ, είξερα πού θα καταντήσει ο Κολοζώφ και η παρέα του. Το λάθος μου είνε ότι θεληματικά τους άφισα λεύτερο το έδαφος και δεν τους πολέμησα πολιτικά-ιδεολογικά ακόμα και στη συν/ψη της ΟΚΝΕ το Φλεβάρη του 1927, δεν τους ξεσκέπασα όταν είδα και τη στάση του Γκάρικτς, που δεν έβλεπε πέρα απ’ τη μύτη του.

Στα μέσα του 1927 η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με έστειλε γραμματέα της Θεσσαλίας στο Βόλο. Μετά τρεις μήνες ένα βράδυ, από κατάδοση ενός προβοκάτορα, με πιάσαν, τους ξέφυγα όμως, χάρη στα ψεύτικα χαρτιά, όταν με στείλαν με συνοδεία να τους δείξω το σπίτι που καθόμουνα. Στο Βόλο έμεινα και παραπέρα, ως τις αρχές του 1928, οπότε με ξαναπιάσανε μ’ όλον τον πυρήνα μου στη συνεδρίασή του από προδοσία ενός μέλους του πυρήνα χαφιέ, χωρίς να διευκρινίσουν πάλι ποιος είμαι. Έμεινα τρεις σχεδόν μήνες φυλακή στο Βόλο. Μετά το τρίμηνο ετοιμαζόμουνα για εξορία. Λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί το 3μηνο, κάποιος καταδότης ειδοποίησε τον αρχιχαφιέ της Λάρισας Τέγο. Αυτός ήρθε, με ανεγνώρισε, και τότε με στείλαν στην Αθήνα για την υπόθεση του Γεωργοπαπαδάτου. Με κλείσαν στην Παληά Στρατώνα. Με στείλαν στη Λειβαδιά, με ξαναφέραν στην Παληά. Η δίκη στο κακουργοδικείο αναβλήθηκε 6 φορές. Στο Βόλο είχα πριονίσει ένα σίδερο και άνοιξα μια τρύπα στον τοίχο μα δεν τα κατάφερα κυρίως γιατί τα πρόσωπα απ’ τους κοινούς κατάδικους που αναγκαστικά παίρναν χαμπάρι για τη δουλειά τη στραπάτσερναν.

Για τους ίδιους λόγους απότυχα και στη Λειβαδιά, όπου άνοιξα τρύπα στον τοίχο, μα με κατάδωσε ένας κοινός κατάδικος. Ύστερα όμως απ’ την 5η αναβολή στο κακουργοδικείο του Πειραιά, ανεβαίνοντας με τον ηλεχτρικό, πήδηξα απ’ το τραίνο και έφυγα. Τότε με απόφαση της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., και παρά τις αντιρρήσεις μου (μου βάλαν ζήτημα πειθαρχίας), στάλθηκα στα μέσα του 1929 στηνΕΣΣΔ για σπουδές. Στο διάστημα αυτό μέχρι την αναχώρησή μου για την ΕΣΣΔ, πήρα ενεργό μέρος απτό 1925 και μέσα απτή φυλακή στην πάλη ενάντια στο λικβινταρισμό. Σε μια συζήτηση πριν απ’ το 4ο συνέδριο του κόμματος, και απ’ αφορμή την αρθρογραφία μου απτή φυλακή για την κατάσταση και το απεργιακό κύμα που το 1ο 6μηνο του 1929 φούντωνε γοργό, ο Πασχάλης (Αναστασιάδης) με χτύπησε απτήν «Κομέπ» για δεξιές εκδηλώσεις. Τον Πασχάλη στα 1926 τον είχα ξεσκεπάσει και χτυπήσει στην Κ.Ν. Θεσ/νίκης σαν στοιχείο μικροαστικό, εγωιστικό και τυχοδιωκτικό. Για ν’ αναδειχτεί και επιπλεύσει, αυτός χτυπούσε τότε δίχως αρχές τους καλούς κι εξελίξιμους νεολαίους της Κ.Ν. Θεσ/νίκης. Την απάντησή μου στον Πασχάλη δεν τη δημοσίεψαν.

Στη Σοβ. Ένωση έμεινα ως τον Οχτώβρη του 1931. Στο διάστημα αυτό, τέλη του 1929, γνωρίστηκα και συνδέθηκα με τη γυναίκα μου Μάνια Νοβάκαμα [Νοβάκοβα] του Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας. Το 1934 αποχτήσαμε γυιο, τον Κύρο. Πέρασα στο ρούσικο κόμμα και παρακολούθησα πολιτικά και οικονομικά μαθήματα. Τον Οχτώ­βρη του 1931 ξαναγύρισα στην Ελλάδα. Με κοοπτάτσια γίνηκα μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. μαζί με τους Γιάνν. Ιωαννίδη, Νεφελούδη, Σκλάβαινα και Γιάνν. Μιχαηλίδη. Από τότε πήρα μέρος, μέχρι τη μέρα που πιάστηκα, στις 17 Σ/βρη του 1936, στην καθοδήγηση του κόμματος, και η προσωπική μου ευθύνη σ’ όλο αυτό το διάστημα για την όλη την πορεία και δουλειά του Κ. είνε σοβαρή και μεγάλη.



Στο διάστημα αυτό σε φυλακή και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία έκανα 8½ χρόνια. Βασική έγνοια μου σε όλο αυτό το διάστημα είταν να μη γίνω αφορμή για οποιαδήποτε πολιτική είτε οργανωτική ζημιά στο κόμμα
, και παράλληλα να υπερα­σπιστώ τη γραμμή του κόμματος και να το βοηθήσω στη δουλειά του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρισκόμουνα. Φυσικά ούτε σκέφτηκα ποτέ να παίξω από μέσα καθοδηγητικό ρόλο και αντιτάχτηκα σε σχετικές σκέψεις που πρόβαλλαν άλλοι. Ξεκινούσα πάντα από την αρχή ότι οτιδήποτε κάνει ένας από μέσα, και μάλιστα στις συνθήκες τις δικές μου, έτσι είτε αλλοιώς θα τώξερε είτε θα το μάθαινε η ασφάλεια. Ανάλογα με τη θέση αυτή κανόνιζα τη δουλειά μου, με βασική πάντα φροντίδα να μη γίνω αφορμή για οργανοτεχνικό χτύπημα ενάντια στο κόμμα. Νομίζω ότι βασικά το κατάφερα καλά.

Στο διάστημα της φυλάκισής μου κύρια απασχόλησή μου είταν:

α) Μελέτη των προβλημάτων του Κ. και του τόπου.

β) Φροντίδα για την ομαλή ατομική-ομαδική και κομματική-πολιτική ζωή μέσα στη φυλακή και στο στρατόπεδο.

γ) Απασχόληση με ειδικά κομματικά ζητήματα, όπως λ.χ. η υπόθεση Μάθεση.

δ) Με τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, ξέροντας την κατάσταση στο κόμμα, πήρα την πρωτοβουλία για το 1ο και το 2ο γράμμα, και η όλη «συνεργασία» μου με την Π.Δ. απόβλεπε στο να χρησιμοποιήσω, μέσα στις δύσκολες εκείνες στιγμές, και την ελάχιστη δυνατότητα για σωστή πολιτική κομματική δουλειά, χωρίς να πολυλογαριάζω τους τύπους, έτοιμος να χρησιμοποιήσω και την παραμικρή δυνατότητα που είταν υποχρεωμένος να δώσει ο εχθρός για να κάνει όπως πίστευε τη δουλειά του.

Στις 20 του Μάη 1941 η Γεν. Ασφάλεια (Παξινός, Χαραλαμπίδης και Σία) πραγ­ματοποίησε απόφαση που ασφαλώς από πριν είχε πάρει ο Μανιαδάκης με τους άγγλους και με παρέδωσε στην Γκεσταπό, που την ίδια μέρα μ’ έστειλε στη φυλακή της Γκεσταπό, Βιέννη. Εκεί με ανάκριναν. Αρνήθηκα να δώσω οποιοδήποτε οργανωτικοτεχνικό στοιχείο για το Κ.Κ.Ε. και κατάληξα στη δήλωσή μου ενάντια στο χιτλερισμό, την κατοχή στην Ελλάδα κλπ. που είνε δημοσιευμένη στο «Ρ».

Απ’ τη Βιέννη μ’ έστειλε η Γκεσταπό στο Νταχάου. Εκεί η πολιτική απασχόλησή μου είταν:

α) Να οργανώσω τους γερμανούς κομμουνιστές κομματικά, πράγμα που τελικά έδωσε πολύ λίγα αποτελέσματα γιατί υπήρχαν πολλές φαγωμάρες και σύγχυση ανά­μεσά τους.

β) Η πάλη για την καθαρότητα της γραμμής και πάλης μας: 1) στο ζήτημα της πραχτικής δουλειάς (σαμποτάζ, βλάψη με όλες τις δυνατότητες στους χιτλερικούς), 2) στο θεωρητικό-πολιτικό τομέα σωστή τοποθέτηση και των αγγλοαμερικανών στον πόλεμο. (Αναφέρω ειδικά τα σημεία αυτά γιατί και στα δύο ήρθα σε σύγκρουση με τους συντρόφους που καθοδηγούσαν τους αυστριακούς κομμουνιστές, που είταν και οι καλλίτεροι, οι πιο πολλοί και οι πιο καλά οργανωμένοι στο Νταχάου. Οι αυστριακοί σύντροφοι αρνιόνταν την πραχτική δουλειά με σαμποτάζ και ενεργητική αντίπραξη στο χιτλερισμό, και δεύτερο είχαν βαθειές σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες σχετικά με τους αγγλοαμερικανούς και το ρόλο τους.)

γ) Η δουλειά με τους έλληνες συντρόφους, που απόβλεπε στη φυσική και πολιτική επιβίωση και σε πραχτική σαμποταριστική δουλειά, όσο χωρούσε.

Η σκέψη και η προσπάθεια να φύγω και να ξαναγυρίσω στην κομματική δουλειά δεν μ’ άφισε ποτέ. Και απτήν Κέρκυρα είχε μπει το ζήτημα απτό Π.Γ. Και όταν έφευγε ο Μιχαηλίδης πήρε σχετικές οδηγίες, μα δεν έκανε τίποτε. Και στην ασφάλεια προσπάθησα, και με αστυφύλακες άγνωστούς μου. Ο Σκαφίδης [Σκαφίδας] με προμήθευσε ύστερα από αίτησή μου με πριονάκι που τούφερε ο αδελφός του. Μα τα πριονάκια αποδείχτηκαν ακατάλληλα. Κάτι αστυφύλακες που με συνέδεσαν με τη Π.Δ. μου πρότειναν να φύγω. Σ’ αυτούς όμως δεν είχα εμπιστοσύνη, όπως δεν είχα εμπιστοσύνη και στο φύλακα και μετά υπαρχιφύλακα Περικλειώτη, που μου πρότεινε στην Κέρκυρα ένα φανταστικό και αρκετά ύποπτο σχέ­διο για απόδραση. Προσπάθειες έκανα και απτό Νταχάου. Μα οι γερμανοί σύντροφοι, παρά τις υπο­σχέσεις τους, δε δώσαν καμιά βοήθεια, κυρίως γιάφκα για όξω. Όταν στα μέσα του 1944 μπήκε μπρος ένα πραγματοποιήσιμο σχέδιο με τους δικούς μας πια του Μόναχου, είταν πια αργά.

Όταν με πήγαν στο Νταχάου, στα βιογραφικά μου στοιχεία που έδωσα είπα τα πράγματα όπως είχαν.

Στο Νταχάου, εφόσον η διοίκησή του δεν είχε μια συγκεκριμένη υπόδειξη από πάνω για εξόντωση, και εφόσον εσύ από μέσα δεν πιανόσουνα σε δουλειά πολιτική-οργανωτική είτε κλεψιά κλπ., μπορούσε να σταθείς στα πόδια αν έλυνες το ζήτημα της τροφής, της φυσικής ύπαρξης (λ.χ. εύκολη δουλειά, πρόσθετη τροφή κλπ.). Σ’ αυτό το σημείο με βοήθησαν σοβαρά τόσο οι γερμανοί και αυστριακοί κομμουνιστές, όσο και οι έλληνες σύντροφοι, που ήρθαν πιο αργά.


Όταν στις 29 του Απρίλη ήρθαν οι αμερικάνοι στο Νταχάου, εγώ έφυγα και πή­γα στο Μόναχο, στους εκεί δικούς μας αιχμάλωτους πολέμου (εαμίτες και ελασίτες). Μετά 2 μέρες ήρθαν οι αμερικάνοι και με πήραν και με κράτησαν, ως τη μέρα που μ’ έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι, σ’ ένα είδος περιορισμού. Στο Παρίσι παρουσιάστηκα στην Ελλην. Πρεσβεία, αυτή ενήργησε στην αγγλική Πρεσβεία, και έτσι έφτασα στις 29.5.45 στην Αθήνα με το όνομά μου σαν αξιωματικός του ελληνικού στρατού. Αυτό έγινε για να ευκολυνθεί το ταξίδι.

Εδώ ξαναμπήκα στη δουλειά του Κόμματος. Το Κ.Κ.Ε., περνώντας τη μεγάλη δοκιμασία της διχτατορίας, του πολέμου, της κατοχής και του μεταδεκεμβριανού καθεστώτος, δημιουργήθηκε στο πρώτο κόμμα του Λαού και της χώρας. Τραβά θαρ­ραλέα το σωστό δρόμο. Πιστεύω όμως πως χρειάζεται απτήν υπεύθυνη κομματική καθοδήγηση να εξεταστούν πρόσωπα και πράγματα στην κομματική δουλειά απτό 1931 και δω, για να ξεκαθαριστούν και διευκρινιστούν πολλά ζητήματα που μένουν κάπως εκκρεμή και εμποδίζουν, ας είνε και λίγο, την απρόσκοπτη πορεία του Κόμματος. Κυρίως πρέπει να ερευνηθούν και να φωτισθούν, υπεύθυνα κομματικά, μια σειρά ζητήματα στην εσωκομματική ζωή και εξέλιξη, όσο και στην πολιτική του κόμματος τόσο στην περίοδο της διχτατορίας του Μεταξά όσο και κατοπινά.

Αυτό σήμερα είνε τόσο πιο απαραίτητο όσο πάμε για καινούργιες δυσκολίες, και για το Κ.Κ.Ε. είνε αναγκαίο να διδαχθεί και διαπαιδαγωγηθεί πάνω στην πείρα του απτίς δύσκολες και κρίσιμες περιστάσεις και καμπές που πέρασε στο παρελθόν.

Αθήνα 15.8.46
Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ


Σημείωση: Οι αδελφές μου παντρέφτηκαν δίχως προίκα. Η Σάσα πήρε ένα κρητικό στρατιωτικό τότε και τώρα ιδιωτικό γιατρό, τον Κώστα Ζαχαράκη. Τώρα είνε δικός μας. Η Φωφώ πήρε τον καπνέμπορα Μιχάλη Δρόσο, αντιδραστικό μαυρομετωπίτη. Η ίδια είνε δικιά μας. Όταν γύρισα απτή Γερμανία, τον αδελφό μου Μίμη τον βρήκα μέλος του Κ.Κ.Ε. Η μητέρα είταν και είνε πάντα μαζί μου.

109 σχόλια:

  1. Ο Νίκος Ζαχαριάδης παρά τα όποια λάθη του ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα μέχρι σήμερα. Πολλοί που δεν ξέρουν του χρεώνουν τη Βάρκιζα, ενώ αυτή έγινε με εντολή της ηγεσίας Σιάντου, που μάλιστα δεν στήριξε τον αγώνα του Δεκέμβρη 44 και τον έκλεισε όπως όπως. Η Βάρκιζα υπογράφτηκε το Φλεβάρη ενώ ο Ζαχαριάδης ήρθε στη χώρα το Μάη του 45. Βέβαια ο Ζαχαριάδης για να μην σπείρει τη σύγχυση στο λαό αναγκάστηκε αρχικά να δεχτεί το τετελεσμένο της Βάρκιζας. Όσο για το Βελουχιώτη, παρά τα προτερήματά του στο στρατιωτικό πεδίο, στασίασε στην κομματική γραμμή (ενώ υπόγραψε την παράδοση των όπλων του ΕΛΑΣ) και έκανε τους γνωστούς υπερ-αριστερούς τυχοδιωκτισμούς. Ο Ζαχαριάδης δεν μπορούσε να τον καλύψει. Θα έπρεπε να διαλύσει ουσιαστικά το ΚΚΕ αν τον υποστήριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις ιδέα από πόσους ανθρώπους την έχω ακούσει αυτή τη μπαρούφα, που σωστά την επισημαίνεις ανώνυμε φίλε.

    "Ο Ζαχαριάδης έκανε τη Βάρκιζα" - και μάλιστα πολλοί όταν τους λες το αντίθετο, σε κοιτάνε και με μισό μάτι, ότι και καλά πας να τους τα περδικλώσεις για ύποπτους λόγους...

    Δυστυχώς η πολιτική κυριαρχία του αναθεωρητισμού πάει χέρι χέρι με την πολιτικοϊστορική αμορφωσιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πετρόπουλος έχει τουλάχιστον ονοματεπώνυμο...Το δικό σας;...Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις ανωνύμα τους πάντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαίνω το συγκεκριμένο επιχείρημα...

    Το ΚΜ δεν κατηγόρησε τον Πετρόπουλο για μαστροπό ούτε για κλέφτη.

    Επισημαίνει το απλό γεγονός: ο Πετρόπουλος, την ώρα που μέσω Πάρνη - Σήφη έχει χρηστεί μέγας ζαχαριαδολόγος - προλογιστής, είναι μέλος του κόμματος των δολοφόνων του Ζαχαριάδη, και θελημένα ή αθέλητα συντελεί στην πράγματωση ενός ιδεολογικού - πολιτικού εγκλήματος, που είναι η οικειοποίηση του θύματος (Ζαχαριάδη) από τους ηθικούς συναυτουργούς της δολοφονίας του (ηγεσία ψευτοΚΚΕ).

    Αυτό είναι πολιτική κριτική, που την ασκεί ένα μαοϊστικό ιστολόγιο, που δεν έχει κομματική ένταξη, αν και είναι φίλα προσκείμενο στην Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (η οποία όμως δεν έχει καμία ευθύνη για τα γραφόμενά του).

    Το ΚΜ κάνει χρήση της δυνατότητας ανωνυμίας του/των συντάκτη-ών του, ακριβώς για να κρίνεται αποκλειστικά το τι γράφεται εδώ μέσα και όχι ο συγγραφέας του. Δεν είναι ζήτημα αρχής η επώνυμη γραφή στο Διαδίκτυο, ούτε ήταν ποτέ για τους επαναστάτες.

    Άλλο πράγμα να έγραφε κανείς ανώνυμα προσωπικές προσβολές με προσωπικά στοιχεία ενάντια σε ανθρώπους, ακόμα και πολιτικά αντιδραστικούς, με ταπεινά κίνητρα. Αυτό θα ήταν πράγματι καταδικαστέο.

    Αλλά ότι θα έπρεπε το ΚΜ να βάλει το ΑΦΜ και τον αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας για να κάνει κριτική στον κνίτη "ζαχαριαδολόγο", κολλητό των σοσιαλφασιστικών καθαρμάτων Φλωράκη και Κουκούλου (Ηρωδιάδας) κ. Πετρόπουλο, ομολογώ δεν το γνώριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκ μέρους του Γ. Πετρόπουλου- ο οποίος έχει εδώ και καιρό περάσει την ηλικία που θα του επέτρεπε να είναι κνίτης- ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν ξέρετε πόσο διασκέδασε με όσα του γράφετε. Να 'στε καλά βρε παιδιά...

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τι βρίσκει διασκεδαστικό ο καθένας, είναι καθαρά υποκειμενικό, κύριε ΠΖ.

    Νομίζουμε ότι ο κ. Πετρόπουλος, όπως και εσείς, έχετε τη νοημοσύνη να καταλάβετε ότι το κνίτης δεν αφορά την νεολαίστικη οργάνωση του ψευτοΚΚΕ, αλλά αποδίδεται από τους μαοϊστές και στους "κομματικούς", ακριβώς σε αντιδιαστολή με το "κομμουνιστής".

    π.χ. για να μην πεις ο ευρωβουλευτής του ψευτοΚΚΕ, λες "ο κνίτης ευρωβουλευτής", κι ας είναι εκείνος 60 ή 70 ετών.

    Πολύ θα θέλαμε να διασκεδάζαμε και μεις με τις "ζαχαριαδολογίες" του κ. Πετρόπουλου, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, ως εκ της ιστορικής ευθύνης που έχει κάθε μαρξιστής στην πάλη απέναντι στο ρεβιζιονισμό και της σημερινής ανάγκης για ξεσκέπασμα της υπεραντιδραστικής φύσης του κόμματος του κ. Πετρόπουλου...

    Αλήθεια, μιας και σας εντέλει ο κ. Πετρόπουλος να απαντάτε αντ' αυτού στο ΚΜ, μήπως έχετε την καλοσύνη ΠΖ να τον ρωτήσετε την άποψή του για αν τον αρχηγό του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη τον κρέμασε η ΚαΓκεΜπε σε συνεργασία με το -φίλο του κ. Πετρόπουλου- Φλωράκη ή απλώς "αυτοκτόνησε";;

    Σαν ιστορικός (και μάλιστα όχι κακός σε επίπεδο γνώσεων, θα έλεγε κανείς - με βάση τα γραφτά του) πιθανά να γνωρίζει...

    Ίσως επίσης θα ήταν εύκολο στον κ. Πετρόπουλο να μας πει αν συμφωνεί με τον απερίγραπτο οχετό των Θεοχαράτου - Φλωράκη στον Α' Τόμο της "βιογραφίας του Χαρίλαου", όπου πάνε να βγάλουν το Ζαχαριάδη τρελλό, που ο Φλωράκης "ηθελε να τον σώσει αλλά αυτός πήγε και κρεμάστηκε λόγω του ότι τα είχε ήδη χαμένα"...

    Μπορεί σε κάποια από τις συναντήσεις του κ. Πετρόπουλου με το "Χαρίλαο", σαν αυτή που περιγράφει στον επίλογο του βιβλίου του Πάρνη, να του είπε κάτι σχετικό ο "μεγάλος" αυτός άνδρας, ο αγαπημένος όλης της ελληνικής αντιλαϊκής αντίδρασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς να είμαι ιστορικός, υποθέτω πως για να έχει κάποιος άποψη πρέπει να έχει υπόψη του στοιχεία. Με βάση ποια στοιχεία θεωρείτε βέβαιο πως
    "τον αρχηγό του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη τον κρέμασε η ΚαΓκεΜπε σε συνεργασία με το -φίλο του κ. Πετρόπουλου- Φλωράκη"; Αν υπάρχουν, καλό θα ήταν να δημοσιοποιηθούν. Αν όχι, υπάρχουν πολλά μπλογκς που ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας και θα ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τέτοιες "έρευνες".

    Ρεβιζιονιστικά δικός σας
    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην ξεκινήσουμε μία ανούσια διελκυστίνδα, κύριε ΠΖ, σας επισημαίνω τάχιστα τα εξής, που κάνετε ότι τα ξεχνάτε, ενώ είναι πασίγνωστα, σε όποιον γνωρίζει δυο βασικά πράγματα για την υπόθεση "εξορία και δολοφονία του Νίκου Ζαχαριάδη".

    Από το 1962 μέχρι το 1973, για 11 ολόκληρα χρόνια, επιβλήθηκε στο Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ αναγκαστική εξορία - ημιφυλάκιση κατ' οίκον στο σιβηρικό Σοργκούτ, με αφαίρεση του δικαιώματος να ταξιδέψει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Δυο τρεις φορές που το προσπάθησε, συνελήφθη και γύρισε με τη βία στο Σοργκούτ. Υπόκειτο μέχρι το 1968 στους άθλιους τραμπουκισμούς των ενωμένων "κυρίων" του ψευτοΚΚΕ και του μετέπειτα "Κ"Κεσωτερικού, μετά το 1968 μόνο του ψευτοΚΚΕ, αφού οι "κύριοι" του "Κ"Κεσ. έγιναν ξαφνικά "δημοκράτες" (μέχρι να ξαναγίνουν κνίτες το 1988).

    Του κατάσχανε τα γραφτά, με ιδιαίτερο μένος μάλιστα επιδιδόταν σε αυτή τη δραστηριότητα ο ξεχωριστός σοσιαλφασίστας Κώστας Τσολάκης, Β' Γραμματέας του ψευτοΚΚΕ επί Φλώράκη (δεν ξέρω μήπως ήταν επίσης φίλος του κ. Πετρόπουλου).

    Το 1973, όταν και τον σκότωσαν, είπαν ότι πέθανε από καρδιά. Έτσι γράψανε και στο πιστοποιητικό θανάτου. Το 1990 βγήκανε οι πρώτοι μάρτυρες που μίλησαν για την κρεμάλα, και "ξάφνου" οι αρχιψεύτες των "Κ"ΚΣΕ - ψευτοΚΚΕ "θυμήθηκαν" ότι αυτοκτόνησε, αλλά τότε λέει δε το είπαν γιατί θα γινόταν πολιτική ζημιά. Είχανε χαλκέψει και "γράμματα" που καταδίκαζαν το Μάο, υμνούσαν το Φλωράκη ως "άξιο κουκουέ", αλλά ταυτόχρονα του κληροδοτούσαν και το κουφάρι του Νίκου σε αυτόν ειρωνικά κλπ., από τη μια δήθεν έβλεπε ελπίδα στη νέα καθοδήγηση Φλωράκη κι από την άλλη αυτοχτονεί κλπ. Παλαβομάρες δηλαδή και εμφανέστατες ψευτιές.

    Αλληλοαναιρέσεις, αντιφάσεις, ο Πονομαριόφ του "Κ"ΚΣΕ που έλεγε ότι ο Ζαχαριάδης πήγε μόνος του (!!) στο Σοργκούτ, μια καραδιακές προσβολές και μια κρεμάλες, μια αντιρεβιζιονιστής Ζαχαριάδης και την άλλη αντιμαοϊκός φλωρακικός (τότε γιατί τον άφηναν εκεί στους πάγους;;), μια να του κατάσχουν γραφτά και μια να τους αγαπάει και να τους λέει "άξιους κουκουέδες" (οπο΄τε γιατί τα κατάσχανε;;), όλα αυτά κύριε ΠΖ εσείς και ο κύριος φίλος σας ο ιστορικός τα θεωρείτε θεωρίες συνωμοσίας ή απόλυτα λογικά ερωτήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα της δολοφονίας;;

    Συνωμοσία η απόλυτα τεκμηριώσιμη -με την πολιτική αλλά και την τυπική λογική- δολοφονία Ζαχαριάδη, αλλά π.χ. όχι φαντάζομαι η θεωρία ότι τους δίδυμους πύργους τους έριξαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι. Αυτό, π.χ., δεν είναι υπεργελοία φασιστική θεωρία συνωμοσίας, ούτε οι βρωμιές που ξέρναγε το ψευτοΚΚΕ ότι η 17Ν ήταν πράχτορες των Αμερικάνων και των αστών, ενώ έτρωγε αποκλειστικά παλιούς δεξιούς αστούς και δυτικούς, με γραμμή ΕΣΣΔ - ψευτοΚΚΕ - Αντρέα Παπαντρέα.

    Υπάρχουν θεωρίες και θεωρίες, έτσι κύριε ΠΖ;; Είναι οι θεωρίες που βολεύουν εσάς και τους καθοδηγητές τους δικούς σας και του φίλου σας, κι εκείνες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια και τη λογική, αλλά κάνουν "κακό", γιατί βάζουν τον κόσμο, και ειδικά τους αριστερούς ανθρώπους, να σκεφτούν τι αλλαγή συντελέστηκε στα μεσα της δεκαετίας του '50 στο κομμουνιστικό κίνημα παγκόσμια, και ποιοι (Ζαχαριάδης - Μάο) αντιστάθηκαν σε αυτήν πρωτοπόρα και ηρωικά.

    Τι να σας κάνουμε, λυπούμαστε ειλικρινά αλλά η περίοδος της ασυλίας του σοσιαλφασισμού έχει τελειώσει. Δε γίνεται τους ήρωες του λαού μας, όλων των λαών του κόσμου να τους νέμονται ξεδιάντροπα οι εχθροί τους. Με τις λιλιπούτειες δυνάμεις μας, όσο μπορούμε, δε θα τους αφήσουμε.

    Μαρξιστικά δικό σας
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω ακριβώς τους φίλους του Πετρόπουλου, ιδιαίτερα αυτούς που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή. Υπόθέτω όμως με βάση τα όσα λέτε γι' αυτόν πως είναι οπαδός του Τενγκ Χσιάο-πινγκ, αφού εσείς είστε του ΜΑΟ. Αλήθεια, αυτό γιατί δεν του το γράψατε; Χώρια που και την Βάρκιζα αυτός την υπέγραψε...

    Υ. Γ.

    Ο Τολάκης ποτέ δεν ήταν Β' Γραμματέας του ΚΚΕ. Επειδή όμως τον αγαπάτε πολύ τον προβιβάσατε δεόντος. Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται. Όπως και η ροπή προς τις πρακτικές αυτού που χαρακτηρίζεται αντίπαλος. Έχω την εντύπωση πως αν είχατε υπό τον έλεγχό σας τον Πετρόπουλο θα τρέχατε στα εγχειρίδα- εκ Τασκένδης- του Τσολάκη για να τον περιποιηθείτε κατάλληλα.

    Ο επιμένως οπορτουνιστικά

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κώστας Καρανικόλας, μέλος του ψευτοΚΚΕ στα 1987, που ωστόσο μεταξύ 1956 και 1973 ήταν διαγραμμένος σα ζαχαριαδικός στην Τασκένδη, στο βιβλίο του "Μια Λευκή Σελίδα του ΚΚΕ - Από το Νίκο Ζαχαριάδη στο Χαρίλαο Φλωράκη" αναφέρει τον Τσολάκη σαν Β' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Πάντως ήταν μέλος του ΠΓ επί πάνω από 20 χρόνια, και με αρμοδιότητες ίσως και βαρύτερες από εκείνες του Φλωράκη, μιας και ο Τσολάκης ήταν, σύμφωνα με τους πολιτικούς πρόσφυγες, απευθείας πράκτορας της ΚαΓκεΜπε. Σημειωτέο, σας ξαναλέω, ότι ο Καρανικόλας ήταν ΜΕΛΟΣ του ψευτοΚΚΕ όταν έγραψε το βιβλίο αυτό, άρα κάτι παραπάνω θα γνώριζε.

    Κατά τα άλλα, το χιουμοράκι σας είναι το λιγότερο μέτριο, και είναι φυσικά ένας εύσχημος κνίτικος τρόπος να αντιπαρέρχεσθε την ουσία των όσων σας αντιτείνω. Δικαίωμά σας φυσικά...

    Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον Πετρόπουλο, ούτε τον γνωρίζουμε τον άνθρωπο, πολιτικά τον κρίνουμε και δε φταίμε εμείς που στα κείμενά του χρησιμοποιεί και βιωματικά στοιχεία από "συγκινητικές" του συνομιλίες με Φλωράκη, Κουκούλου κλπ.

    Έκαστος εφ' ω ετάχθη, και όταν με μελιστάλαχτο συναισθηματικό ύφος εξωραϊζεις δολοφόνους και ανθρώπων αλλά κυρίως πολιτικών ρευμάτων και ιδεών, το λιγότερο που πρέπει να περιμένεις είναι να δεχτείς κριτική...

    Εκτός αν, από την απέραντη κρατική ασυλία του ψευτοΚΚΕ και τα λιβανωτά στα οποία το έχει συνηθίσει η αστική τάξη ειδικά μετά το 1981, ο κ. Πετρόπουλος φανταζόταν ότι όλοι αυτοί η προλογιστική του δραστηριότητα θα του επέφερε μονάχα διακομματικούς επαίνους, σαν αυτούς που λάμβανε ο φίλος του ο μακαρίτης Φλωράκης...

    Υ.Γ. Για να πω και μια "καλή" κουβέντα, ο πρόλογος του κ. Πετρόπουλου στον τόμο "Ντοκουμέντα του ΕΑΜ για τα Δεκεμβριανά" από τις εκδόσεις Προσκήνιο έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία (από ιστορικής πλευράς). Ο κ. Πετρόπουλος δεν ανήκει στη συμπαθή τάξη των ατάλαντων. Κρίμα όμως που το ταλέντο και το μεράκι του το αφιερώνει στο ξέπλυμα των αντικομμουνιστικών εγκλημάτων του σοσιαλφασισμού...

    Ο επιμένων μαρξιστικά - λενινιστικά - μαοϊστικά
    και άρα αντισοσιαλφασιστικά

    Εκ της σύνταξης του ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπεκφυγές και φλυαρία ο συνομιλητής σου σε ρώτησε συγκεκριμένα πράγματα οπως

    πχ δεν ηταν β γραμματέας ο τσολακης και εσυ τον άρχισες στα

    κνιτικα η σύμφωνα με τον εναν την αλλη με τον δίπλα και παει λέγοντας

    Τωρα για τους μαοικους το μπούκωσαν το πασοκ και κατι αλλοι

    κλείνουν το ματάκι στον ψηλεα.

    Υ.Γ

    Πολυ πλούσια τα ιστορικά στοιχεία ακομα τα περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από το πρώτο σχόλιό μου αναγνώρισα τη πρωτοκαθεδρία σας στο χιούμορ. Οπότε μεταξύ μας σύγκριση δεν χωρεί. Υποκλίνομαι.
    Στα περι Τσολάκη και ιστορίας τώρα.
    1. Επειδή βρήκατε κάπου μια πληροφορία ότι ήταν Β' Γραμματέας στο ΚΚΕ την κατάπιατε αμάσητη. Στοιχειωδώς οφείλατε να την τσεκάρετε. Αλλά σας αρκούσε, ως φαίνεται, και σας βόλευε να ήταν Β' Γραμματέας επειδή το... ένδοξο παρελθόν του στην Τασκένδη δίνει υπόσταση στα επιχειρήματά σας ως προς το ΚΚΕ. Εύγε. Β' Γραμματέας κάπου υπήρξε. Ψάξτε το και ψάξτε και το πότε. Πάντως όχι την περίοδο Φλωράκη.
    2. Ο μαρξισμός- ο οπορτουνιστικός βεβαίως αφού ο δικός σας είναι γνήσιος- απαιτεί να κρίνεις τα ιστορικά πρόσωπα χωρίς προκαταλήψεις. Τα του καίσαρος τω καίσαρι. Όμως εσείς βγάλατε τον Φλωράκη δολοφόνο, όπως και την Κουκούλου. Επόμενως τι σας χρειάζεται μια μελέτη των δεδομένων και των πράξεών τους μέσα στα ιστορικά δεδομένα; Τι σας χρειάζεται για παράδειγμα το γεγονός ότι η Κουκούλου υπέγραψε την δήλωση κατά Ζαχαριάδη όντας στη φυλακή κι έχοντας από την μια μεριά το κόμμα κι από την άλλη τον δεσμοφύλακα και το καθεστώς, που περίμεναν και την ελάχιστη διαφοροποίησή της για να κάνουν την δουλειά τους σε βάρος χιλιάδων αγωνιστών; Έτσι, προφανώς, θα κρίνετε εντελώς απαράδεχτη και δολοφονική την στάση της Ιουλίας Πλουμπίδη που όντας στη φυλακή, όταν το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον άνδρα της προδότη εκείνη τον χώρισε. Αλλά τι χρειάζονται όλα αυτά; Εδώ δεν κάνουμε ιστορία. Εδώ κάνουμε πολιτική σέχτας κι αλίμονο στα γεγονότα που δεν συμφωνούν μαζί μας.
    3. Ο Πετρόπουλος αν μη τι άλλο γράφει με στοιχεία. Είτε παρουσιάζοντας ιστορικά κείμενα είτε μαρτυρίες που έχει ο ίδιος από ανθρώπους με τους οποίους συνομίλησε. Στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει ιστορικά στοιχεία για τον Ν. Ζαχαριάδη που κανένας σας- απ' οσους πίνεται νερό στο όνομα του ηγέτη του ΚΚΕ- δεν έδωσε. Το ίδιο κάνει και με το τελευταίο βιβλίο που επιμελήθηκε, με κείμενα του Ζαχαριάδη και ιστορικές πληροφορίες που παντελώς αγνοούσατε. Αλλά δεν έχετε το θάρρος να του αναγνωρίσετε ότι πήγε τη γνώση σας ένα βήμα μπροστά. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

    Υ.Γ. Ωραίο αυτό το περι σοσιαλφασισμού που συνεχώς αναμασάτε. Έχει κι άλλους όρους το παρελθόν. Μαζέψτε τους κι εκτοξεύστε κατά το δοκούν. Φραστικές κορώνες και χαρακτηρισμοί φαίνεται πως μας λείπαν τόσα χρόνια για να λύσουμε τα προβλήματα του κινήματος. Κι εγώ ο ηλίθιος που νόμιζα τον μαρξισμό κάτι πιο δύσκολο...
    Γι' αυτό...

    Επιμένων οπορτουνιστικά

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τον ανώνυμο του 1.26 π.μ.

    Είσαι ολοσδιόλου βαρετός και κνίτης. Τι θέλεις, φωτογραφίες από το Σοργκούτ για να πειστείς;;

    Α, και δε συγκυβέρνησαν με ΠΑΣΟΚ και "Ψηλέα" οι μαοϊστές, αλλά το ψευτοΚΚΕ σου το 1989-1990...

    Προς κ. ΠΖ: επιτέλους, μπήκατε στην ουσία, έστω και ακροθιγώς. Θα σας απαντήσω λίαν συντόμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. Ο Τσολάκης ήταν μέλος του ΠΓ οπωσδήποτε μεταξύ 1968 και 1991 (νομίζω ήταν και αναπληρωματικό μέλος του ΠΓ και πριν το 1968 - στην ΚΕ του ψευτοΚΚΕ από το ιδρυτικό 1ο του συνέδριο του 1961 - το κατ' ευφημισμό "8ο Συνέδριο του ΚΚΕ"). Δεν ήταν ένα απλό καθοδηγητικό στέλεχος, αλλά ο απευθείας αντιπρόσωπος του "Κ"ΚΣΕ στο ψευτοΚΚΕ - κρατικός υπάλληλος της Ρωσίας κατά μία έννοια. Δε βλέπω για ποιο λόγο ο Καρανικόλας, όντας κνίτης στα 1987, να ψεύδεται. Εν πάση περιπτώσει, αρνείστε τον σημαίνοντα ρόλο αυτού του τραμπούκου στην καθοδήγηση του αγαπημένου σας κόμματος;; Ποιος ο λόγος αυτής της αντιπαράθεσης στο τριτεύον;; Μα φυσικά να χαθεί το πρωτεύον...

    2. Κοιτάξτε κύριε ΠΖ. Αυτή την ηθική του ρεβιζιονισμού, τον ψευδο-ουμανισμό που θέλοντας να συσκοτίσει την κύρια πλευρά των ζητημάτων, τα βγάζει και έτσι και αλλιώς, ώστε να χάνεται το δίκιο και το άδικο, σας τη χαρίζω.

    Ωραία, η Ηρωδιάδα σας και ο Φλωράκης σας έκαναν λάθος το 1956, υπό την πίεση από τη μια του αστικού ελληνικού κράτους κι από την άλλη του αλάθητου που θεωρούσαν ότι είχε το ΚΚΣΕ. Σας λέω έντιμα ότι δεν γνωρίζω τι στάση θα κρατούσαμε τότε, πιθανότατα να λέγαμε και μεις "ζήτω το 20ό Συνέδριο" - μέχρι και το ΚΚ Κίνας άργησε να αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο.

    Μετά το 1964 ωστόσο, η κυρία Κουκούλου και ο κύριος Φλωράκης συνέχιζαν να βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο;; Δεν είδαν, δε διάβασαν ότι υπήρξε ένα ρεύμα που πολέμαγε το ρεβιζιονισμό από την ίδια μπάντα που τον πολέμησε και ο Ζαχαριάδης, και γι' αυτό καθαιρέθηκε πρώτος απ' όλους από τους σοσιαλφασίστες;;

    Και καλά ο Φλωράκης, η "σύζυγος" αυτή δεν είχε για τον πατέρα του παιδιού της καμιά αγάπη και τρυφερότητα, όταν ήξερε ότι τον είχανε στον πάγο και δεν κούνησε το μικρό της δαχτυλάκι για να βγει από κει;; Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο φίλο του κ. Πετρόπουλο, τον συγγραφέα Πάρνη, που ενώ γύρισε στην Ελλάδα στα 1962-1963, δεν ξεσήκωσε τον κόσμο για την τύχη του Ζαχαριάδη, αν και ήταν φίλος του.

    Και καλά κι αυτό. Μετά το 1973, που ήξεραν για την δήθεν "αυτοχτονία" - δολοφονία, πάλι μούγγα, πάλι άχνα;; Και το 1990, που βγήκαν οι κρεμάλες, πάλι ότι διάταζε η KGB;; Και μετά το 1991 ΕΣΤΩ, πριν φτάσουμε στη ψευτο-σταλινική στροφή μετά το 1996-2000, η Κουκούλου (που πέθανε το 1995 νομίζω) και ο αγαπημένος των κλασσικών αστών Φλωράκης, πού αναθεώρησαν, πού εξιλεώθηκαν, πού έκαναν τη συντριπτική τους αυτοκριτική;; ΠΟΥΘΕΝΑ κύριε ΠΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι επειδή ο κ. Πετρόπουλος εκθειάζει και περιβάλει με συναισθηματικά φωτοστέφανα αυτά τα αντεπαναστατικά και ολοσδιόλου σάπια υποκείμενα, πρέπει να δέχεται συντριπτική κριτική από τους μαρξιστές, και αυτός και το κόμμα του, πιο πολύ αυτός μάλιστα γιατί υποδύεται ή του αφήνουν οι καθοδηγητές του την ψευδαίσθηση ότι είναι κάπως "ανεξάρτητος".

    3. Γνωρίζετε φαντάζομαι, πως τα αρχεία του κομμουνιστικού κινήματος, με εξαίρεση ένα μέρος που νέμεται ο ΣΥΝ, είναι εφτασφράγιστα από το κόμμα σας. Άρα ο κ. Πετρόπουλος έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο στο να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αρχειακό, πράγματι ενδιαφέρον υλικό (κυρίως βέβαια από το Ριζοσπάστη, αλλά πράγματι δεν είχε κάνει κανείς τον κόπο ως σήμερα να αποδελτιώσει και να εκδόσει αυτά τα κείμενα).

    Το γεγονός πως οι εκδόσεις για το Νίκο έρχονται όμως παρέα και υπηρετώντας τη στρατηγική του ψευτοΚΚΕ, του δολοφόνου που ντύνεται με τα ρούχα του θύματός του, είναι ηθικά κατάπτυστο και καταδικαστέο. Και δεν οφείλουμε καμιά ευχαριστία σε κανένα μέλος αυτού του κόμματος, ειδικά σε ανθρώπους που ως εκ της μόρφωσης και της ειδικότητάς τους ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την αλήθεια αλλά σκόπιμα και δόλια τη διαστρεβλώνουν, για να μένουν μες στο μαντρί τους. Δε θέλω να αδικώ τον κ. ιστορικό μας, γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι έδωσε κι αυτός τις πάλες του με το μηχανισμό, δε μπορώ να μπω στο συναισθηματικό του κόσμο και δεν θέλω τελικά να τον αδικήσω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Κρίνω το τελικό απόβαρο της πολιτικής του πράξης. ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ πολιτικά. Τα άλλα είναι για καφενειακές ή ψυχολογικοειδείς κουβέντες.

    Τέλος, γίνατε και φιλελεύθερος - αναρχικός: αυτοί ενοχλούνται από την "ξύλινη μαρξιστική" γλώσσα, που εμποδίζει να βλέπουμε την ιδιατερότητα κλπ. Αυτός είναι ο όρος με τον οποίο το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα περιέγραφε πάντα εκείνους που με σοσιαλιστική μάσκα, προάγουν τη χειρότερη αντιλαϊκή αντίδραση: τους αντικομμουνιστές σοσιαλδημοκράτες της δεκαετίας του ΄20, τους μπρεζνιεφικούς ρεβιζιονιστές ψευτοκομμουνιστές από το 1968 και δώθε.

    Επειδή θα τη συναντάτε και θα σας απευθύνεται όλο και συχνότερα από δω και πέρα σαν πολιτική κατηγορία, καλό είναι να τη συνηθίσετε... Είπαμε, η ασυλία τελείωσε...

    Λενινιστικά - Μαοϊστικά και φυσικά Ζαχαριαδικά δικό σας
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχετικά με τον Μάο: Αφήστε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν αγαπητέ φίλε. Μόνο έτσι θα βρείτε ποια θα κόψετε από τη ρίζα. Να μην ξεχνάμε και την πεμπτουσία της Μαοϊκής ερμηνείας του Μαρξισμού.
    Κατά τ' άλλα. Επειδή το 1956, μάλλον θα κάνατε ότι ο Φλωράκης και η Κουκούλου για το τι κάναν αυτοί το 1973 (κι όχι το 1964 που ήταν μέσα)καλύτερα να διαβάσετε τις θέσεις του ΚΚΕ από το 9ο Συνέδριο και μετά. Ίσως σας θυμίσουν τη στάση του Ζαχαριάδη μετά την επιστροφή του από το Νταχάου. Πως αλλάζεις δηλαδή τη γραμμή χωρίς να διαλύσεις το κόμμα.

    Για τον Τσολάκη είστε γενικώς αμαθής και φυσικά με πρακτορολογίες δεν απαντάτε στα ιστορικά ζητήματα. Μην σας κακοφαίνετε που του μοιάζετε. Αυτό εντάσσεται στα παιχνίδια της ιστορίας.

    Υ.Γ. Και μην ξεχνάτε. Ο Μαρξισμός απαιτεί αμερόλητη κρίση και για πρόσωπα και για καταστάσεις. Φοβάστε μάλλον την αντικειμενική κρίση με στοιχεία και ντοκουμέντα γιατί θα σας χαλάσει το μύθο.
    Για τον Πάρνη, καλύτερα να μελετήσετε τα σοβιετικά αρχεία που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά. Όσο για το τι έκανε όταν γύρισε στην Ελλάδα δεν θα σας θυμίσω την απομόνωση που υπέστη από την ΕΔΑ. Θέλω όμως να μου πείτε εσείς πόσο τον αγκάλιασαν οι δικοί σας Μαοϊκοί που δρούσαν εδώ και ήσαν και οργανωμένοι.

    Υ.Γ. Το λουλούδι του Πετρόπουλου θα το κόψετε τώρα ή όταν έρθετε στην εξουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι λογικό να τα λέτε καταπώς σας βολεύει καλέ μου κύριε ΠΖ (η μήπως είστε ο ίδιος ο κ. Πετρόπουλος, μιας και δεν υπογράφετε αυτό το τελευταίο σχόλιο;)

    Σας απαντώ λοιπόν: Ο κλασσικός του μαρξισμού Μάο Τσε Τουνγκ οταν μιλάει για τα 100 λουλούδια μιλάει για τον προλεταριακό και ευρύτερα λαϊκό δημοκρατισμό. Ουσιαστικά, διδασκόμενος από τη δεξιά χρήση της έννοιας του μονολιθικού από τους ρεβιζιονιστές μες στο ΚΚΣΕ, έθετε το θέμα να αφήνεται ο λαός να ζυμώνει πλατιά και να συζητάει τους τρόπους, τις μέθοδες, τη μορφή και την ταχύτητα κάθε εφαρμογής μέτρων σοσιαλιστικής οικοδόμησης αλλά και εμβάθυνσης του σοσιαλισμού στο εποικοδόμημα. Τα περί κομμένης ρίζας, με τον τρόπο που τα θέτετε, αν δε σφάλλω, τα γράφετε ειρωνικά βγάζοντας και σεις το Μάο, όπως έμμεσα και το Στάλιν "φονιά που έτρωγε τον κόσμο κι έκοβε κεφάλια" κλπ.

    Τέτοιοι είστε στο βάθος, αντισταλινικοί και φυσικά αντιμαοϊστές, κι αυτό είναι παρήγορο, γιατί καθαρίζει η ήρα από το στάρι.

    Όσον αφορά στις θέσεις του ψευτοΚΚΕ στο 2ο Συνέδριό του ("9ο του ΚΚΕ") το 1973, ανοίγετε ένα πολύ μεγάλο θέμα. Το θέμα του περάσματος από τη δεξιά σοσιαλφασιστική στην "αριστερή" σοσιαλφασιστική γραμμή, από τον παλινορθωτή Χρουστσόφ στο φασίστα ιμπεριαλιστή Μπρέζνιεφ. Στο βάθος η γραμμή του "9ου" είναι πιο δεξιά, υπεραντιδραστική και βρώμικη από του "8ου", αν και αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης.

    Το πρόβλημα είναι πως, και είναι φυσικό να μην το καταλαβαίνετε, μιας και ανήκετε στο ψευτοΚΚΕ, το κόμμα αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Ηταν από το 1961 που ιδρύθηκε πρακτορείο της Ρωσίας, με οπλαρχηγούς κάτι καθάρματα τύπου Τσολάκη, τους οποίους τώρα κάνετε δήθεν ότι κατακρίνετε, αφού φυσικά πεθάνανε και ολοκλήρωσαν το έργο τους και δε χρειάζονται πια τα λιβανωτά σας. Που έχετε το θράσος να μας παραβάλετε με τα αφεντικά σας τους ρωσόδουλους αρχιτραμπούκους. Έλεος, έχει και η υπομονή τα όρια της... Πρακτορολόγους να πάτε να πείτε τους εναπομείναντες εν ζωή τασκενδίτες, που ξέρουν καλά τη σχέση Τσολάκη - αστυνομικοπολιτικών αρχών της ΕΣΣΔ. Θα σας απαντήσουν αποστομωτικά, να είστε βέβαιος.

    Αντικειμενικά κρίση κατ' εσάς είναι να αναλαμβάνουν οι δολοφόνοι την αποκατάσταση του θύματος, όποτε τουες βολεύει ώστε να χρησιμοποιούν το θύμα για εφήμερες αλλά κυρίως μακροπρόθεσμες πολιτικές σκοπιμότητες, βρώμικου χαραχτήρα. Ξαναρίξαμε μια ματιά στο Επίμετρο του "Γεια Χαρά Νίκος" του Πάρνη, του κ. Πετρόπουλου. Είναι τρομερό - πρόκειται για αίσχος. Δυο κουβέντες για τον Πάρνη, δυο για τον "μεγάλο κομμουνιστή Ζαχαριάδη", και το ζουμί: ο Ζαχαριάδης πάντα αγαπούσε την ΕΣΣΔ και ποτέ δεν άνοιξρε λογαριασμούς μαζί της ούτε με το ψευτοΚΚΕ, που -λέει- το θεωρούσε ΚΚΕ. Και σφύριγμα της λήξης με στιχομυθία με "Χαρίλαο", που προειδοποιεί έμμεσα τον Πάρνη να μη στραφεί κατά του ψευτοΚΚΕ, και τον Πετρόπουλου να μεταφέρει τις ορμήνιες του "Χαρίλαου" στον Πάρνη.

    Όλοι αδέρφια είμαστε, ο δεσμώτης των πάγων και ο διορισμένος από τους σοσιαλιμπεριαλιστές του Κρεμλίνου, ο κ. Πετρόπουλος και οι πολιτικοί πρόσφυγες που εξορίζονταν στη Σιβηρία και εισάγονταν σε ψυχιατρεία, όπως ο Λακαρέας, εμείς κι εσείς. ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ. ΔΕ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Όχι όλοι ένα επειδή το απαιτεί η διορισμένη επίσης από τους καγκεμπίτες το 1991 Παπαρήγα και ο εσμός της. Όχι αυτοί που κράτησαν ψηλά τη σημαία του ΔΣΕ κι αυτοί που τον είπαν "αριστερίστικο έγκλημα και λάθος" μαζί, στό όνομα της "αντικειμενικής και νηφάλιας προσέγγισης", επειδή έχετε λερωμένη τη φωλιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Πάρνης είναι υπόλογος γιατί δεν ύψωσε στεντόρεια φωνή να καταγγείλει, με το που ήρθε στην Ελλάδα, τη φυλάκιση του αρχηγού και φίλου του στον πάγο. Κατά τη γνώμη μας, ο Πάρνης προδόθηκε από το "ψώνιο" του κάθε καλλιτέχνη, που μπροστά στην αναγνώριση κάνει σκόντο σε πολλά. Αυτό φαίνεται αν προσέξει κανείς καλά το "Γεια Χαρά Νίκος" και το πόσο επιμένει ο Πάρνης στις βραβεύσεις του μεταξύ 1950 και 1960. Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας τραβάει μέχρι εκεί που μπορεί - δεν θέλουμε να χτυπήσουμε τον Πάρνη, που δεν υπήρξε ενεργός πολιτικά μετά τη διαγραφή του από το ΚΚΕ. Απλώς λέμε πως ενώ η Οδύσσσεια των Διδύμων ήταν ένα πολύ δυνατό έργο, αποδείχτηκε πως ήταν ενταγμένο στη λογική "ζήτω η ψευτοσταλινική στροφή του ψευτοΚΚΕ" με τα πετροπούλεια επίμετρα στο "Γεια χαρά Νίκος". Τέλος πάντων...

    Δε γνωρίζω τη στάση της "Αναγέννησης" προς τον Πάρνη, για την ΕΔΑ το φανταζόμουν. Πάντως δεν ήταν υποχρεωμένοι να τον αγκαλιάσουν, ούτε νομίζω ότι ο Πάρνης ήταν ιδεολογικά μαζί τους. Το να είσαι φίλος του Νίκου και αντιχρουστσοφικός γενικά δε σε κάνει αυτομάτως μαρξιστή και άρα και μαοϊστή στα 1963-1964 και δώθε.

    Άφησα για το τέλος τα περί κοψίματος του λουλουδιού του κ. Πετρόπουλου. Δηλαδή, κύριε ΠΖ, φίλε του κ. Πετρόπουλου, ο ιστορικός μας ο οποίος είναι μέλος του τρίτου κοινοβουλευτικού αστικού κόμματος, που μπροστά του βαράνε προσοχές ο Παπούλιας, οι στρατιωτικοί στα στρατόπεδα το Πάσχα, τα ΜΑΤ που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όταν τα καλεί το ΠΑΜΕ (βλ. 20 Οκτώβρη) και εσείς, φοβάστε την πιθανότητα εξουσίας των μαοϊστών, δηλαδή πρακτικά της μικρής σήμερα ΟΑΚΚΕ (μιας και το ΚΜ δεν είναι πολιτικό ρεύμα αλλά πολιτικοϊστορικό μπλογκ) και αρχίσατε να την εγκαλείτε για επαναστατική τρομοκρατία που θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας;;

    Μάλλον το κόμμα του κ. Πετρόπουλου, παρέα με τους Τσίπρες, τους Καρατζαφέρηδες και τα άλλα παιδιά της "ρώσικης παρέας" ετοιμάζει εξουσίες όπου τα κεφάλια θα πέφτουν με ρυθμούς βιομηχανικής αλυσίδας. Μην υποδύεστε λοιπόν τα μελλοντικά θύματα, γιατί είστε σήμερα σύντροφοι των μελλοντικών ανοιχτών βασανιστών του λαού μας. Αυτούς τους βασανιστές, που σκότωσαν το Ζαχαριάδη, υπηρετούν και οι ζαχαριαδολογίες του κ. ιστορικού μας.

    Βλέπετε, πριν αρχίσετε γελοιωδώς να εγκαλείτε το ΚΜ ότι θα πάρει την εξουσία (!!!!!) και θα κόψει το λουλούδι - κεφάλι του κ. Πετρόπουλου, ξεχάσατε να μας πληροφορήσετε γιατί ο κ. Πετρόπουλος αρνείται με τόσο πάθος ότι το λουλούδι του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού ηγέτη της σύγχρονης εποχής το έκοψαν οι φίλοι και συνδαιτυμόνες του, ή έστω τα ρώσικα αφεντικά τους... Κι όχι μόνο αρνείται, αλλά γράφει και επίμετρα για τη "λατρεία" που είχε ο Ζαχαριάδης προς τους βασανιστές του μπρεζνιεφικούς φασίστες, Ρώσους και Έλληνες.

    Όσο και να προσπαθεί όμως η Παπαρήγα και ο κάθε Πετρόπουλος να φέρει το Ζαχαριάδη στα μέτρα Φλωράκηδων και Κουκούλων, η διαφορά γίγαντα και νάνου δε γεφυρώνεται. Καιρός να το καταλάβετε καλέ μου ΠΖ. Και εσείς και ο καλός σας φίλος.

    Ειλικρινά δικό σας
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το χάνεις και

    Άρχισες τα κοπλιμέντα κνιτης/ψευτο-ταδε για να τον προσβάλλεις και

    να μην εχει διάθεση να ασχοληθεί μαζι σου.Βλέπω ομως πως ειναι πιο

    δυνατός και σε αντέχει

    Η Σ.Ε δεν ηταν ενα μέρος για τουρισμό και αναζητήσεις οχι μονο

    προσώπων αλλα και συνθέτων καταστάσεων παρουσία ψυχρού

    πολέμου,οχι πως ηταν σαν την 3/κοσμοί/κη κινα ( η Παναγία να σε φυλάει) αλλα

    είχε και τα προβλήματα της.

    Εσείς οι προσωπολάτρες θα προτιμούσατε να μπει στην παντα ο

    κοινωνικό-πολιτικός αγώνας το κόμμα και ο λαος και να ασχοληθούν

    πρώτα με την υστεροφημία μεγάλων αγωνιστών που δεν ηταν δα και

    αναμάρτητοι,και αυτοι άνθρωποι ήσαν....

    Μονο που αυτα ειναι δουλειά άλλων τα κινήματα έχουν αναγκαστικά

    τις δικές τους προτεραιότητες

    ΥΓ

    Και οι μαοικοι στην Σ.Ε μια χαρα τον περιποιήθηκαν ,αχ τα έρμα χαλκεια

    αυτα θα φταιν και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Π.Ζ είμαι μην ανησυχείτε που παρέλειψα να υπογράψω. Ο Πετρόπουλος απλώς διασκεδάζει. Μάλιστα θα υπογράψω και ολογράφως όταν δω και την δική σας υπογραφή. Πάντως, βλέπω, ξέρετε να ξεχωρίζετε την ήρα από το στάρι. Είδατε τι καλό κάνει ν' ανθίζουν όλα τα λουλούδια... Και τα σπαρτά βεβαίως...

    Μην χάνετε την ψυχραιμία σας. Και προπαντώς μην εκτίθεστε. Κατανοώ που το πάτε. Μόνο που τα κείμενα του Ζαχαριάδη που παραθέτει ο Πετρόπουλος στο επίμετρο του στο βιβλίο του Πάρνη υπάρχουν σε χειρόγραφα. Σας στενοχωρεί που ο Ζαχαριάδης δεν πήγε με τον Μάο αλλά για να μπορείτε να εκμεταλλεύεστε το όνομά του βγάζετε τα γραπτά του πλαστά. Ξαναδιαβάστε το βιβλίο του Τολούδη κι αν δεν ξέρετε την ιστορία αυτών των κειμένων του Ζαχαριάδη (πως βγήκαν από το Σοργκούτ) θα σας την πω με άλλη ευκαιρία.
    Τώρα για τον Μάο, που τον αποκαλείτε κλασικό του μαρξισμού, έχω μερικές ερωτήσεις. Ξέρετε κανέναν άλλο κλασικό, οποιασδήποτε θεωρίας, που το έργο του να έσβησε μαζί με το βιολογικό του τέλος; Ή μήπως δεν έσβησε επειδή εσείς τον υποστηρίζετε; Ξέρετε κανέναν άλλο κλασικό που να κυριαρχούσε όπως ο Μάο στη χώρα του και μετά τον θάνατό του αυτό που έκτισε μια ολόκληρη ζωή να πήρε τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από αυτόν που ο ίδιος συνιστούσε; Τι στο διάολο έγινε και ο μεγάλος Μάο, της νέας Κίνας κατήντησε να είναι σήμερα απλώς ένα Μαυσωλείο για τουρίστες; Γιατί κανείς δεν κατάλαβε το δίκιο του και γιατί οι αντίπαλοί του βρέθηκαν να είναι τόσο ισχυροί μετά το θάνατό του;. Τι ακριβώς δεν έκανε καλά;

    Εν πάση περιπτώσει αγαπητέ μου, μην ανακατεύετε ανόμοια πράγματα. Ο Ζαχαριάδης ήταν τριτοδιεθνιστής δεν ήταν εθνικός κομμουνιστής όπως ο Μάο σας. Κι είτε σας αρέσει είτε όχι ήταν με την Σοβιετική εξουσία όχι γιατί ήταν εξουσία αλλά γιατί ήταν σοβιετική (με όποιες στρεβλώσεις κι αν είχε). Έτσι μπορούσε να διακρίνει την ηγεσία και τις στρεβλώσεις του Σοβιετικου καθεστώτος χωρίς να τα ταυτίζει με τον εργατικό τους χαρακτήρα. Δηλαδή δεν πέταγε και το μωρό μαζί με τα απόνερα. Κάτι που ο Μάο σας δεν το κατανόησε ποτέ του. Γι' αυτό κι όταν τα έσπασε με τους Σοβιετικούς πέρασε στην αγκαλιά των ΗΠΑ. Ξεχνάτε μάλλον τις αγάπες με τον Νίξον, Ξεχνατε τη θεωρία του Σοσιαλιμπεριαλισμού. Ξεχνάτε τις επιθέσεις στο Βιετνάμ. Ξεχνάτε...

    Τέλος, για τα περί πράκτορα Τσολάκη ένα οφείλω να σας πω. Είτε ήταν είτε δεν ήταν τέτοιος είχε όλη την κουλτούρα που χρειαζόταν για να κάνει όσα έκανε χωρίς να χρειάζεται να είναι πράκτορας. Την ίδια ακριβώς κουλτούρα που έχετε κι εσείς.

    Μετά όπορτουνιστικής, σοσιαλιμπεριαλιστικής (αυτό είναι καλύτερο από το σοσιαλφασισμό και πιο σύγχρονο) τιμής

    Π.Ζ.
    (αυτή τη φορά δεν το ξέχασα- Ελπίζω να μην πέσει πάλι θύμα της υποψίας σας ο Πετρόπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γίνατε λοιπόν και τουλουδικός, αν και κνίτης, γίνατε και τροτσκιστής ("εργατικό κράτος με παραμορφώσεις") στο όνομα φυσικά του φανταστικού τροτσκιστή Ζαχαριάδη που φτιάξατε παρέα με τους φίλους σας, κατεδαφίζετε δε και το μεγαλύτερο, μαζί με το Λένιν και το Στάλιν, άνθρωπο που έζησε στον 20ό αιώνα, τον επικεφαλής της λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης στη μεγαλύτερη χώρα του αποικιακού χώρου Μάο Τσε Τουγνκ σαν "εθνικό κομμουνιστή".

    Όσο για τα λουλούδια που ανθίζουν, ένα θα σας πω: αν είχαμε ως ιστολόγιο νοοτροπία του σοσιαλφασίστα τραμπούκου Τσολάκη, τα σχόλιά σας δε θα δημοσιεύοντο ποτέ και ο διάλογος αυτός δε θα γινόταν επίσης ποτέ... Κι όμως αντί να θεωρείτε εσείς ντροπή για τον εαυτό σας να υπερασπίζετε το φλωρακικό ψευτοΚΚΕ και υποκείμενα αυτού του επιπέδου, πάτε να φορτώσετε στο ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΜ... τσολακισμό!!

    Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιος ανώνυμος έγραψε ένα σχόλιο του οποίου το περιεχόμενο ήταν "σταματείστε να ασχολείστε με τον Πετρόπουλο και το φίλο του τον ..." και έγραφε ένα επώνυμο. Το θεωρήσαμε χυδαίο και βρώμικο σαν πρακτική, και σίγουρα το έγραψε κάποιος από το κόμμα σας που σας γνωρίζει...

    Για να καταλάβετε επίπεδο και ποιότητα εσωκομματικών σχέσεων... Φυσικά σαν ΚΜ το σβήσαμε αμέσως, δε δημοσιεύτηκε ποτέ δηλαδή, και δε θα κάνουμε ποτέ χρήση του επιθέτου σας... Δεν ξέρουμε αν ο Τσολάκης θα έπραττε το ίδιο...

    Για τα υπόλοιπα αύριο, και πείτε στον κ. Πετρόπουλο να μη διασκεδάζει τόσο, γιατί από το γέλιο μπορεί να πάθει καμιά συγκοπή, χρονιάρες μέρες, και είναι κρίμα, γιατί όπως σας είπα, μόνο ατάλαντος δεν είναι και είναι καλό να έχει κανείς αξιόλογους αντιπάλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και με τον Βελουχιώτη τιέγινε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εντάξει. Τώρα το ρίξαμε στην παλαβή. Με αποκαλείται Τουλοδικό επειδή σας παρέμπεμψα στο βιβλιό του. Μα εκεί δημοσιεύονται τα επίμαχα κείμενα του Ζαχαριάδη για την Κίνα του Μάο. Που να σας παραπέμψω; Στα απομνημονεύματα του Ζαμπέτα;
    Με λέτε τροτσκιστή επειδή μιλώ για σοσιαλισμό με στρεβλώσεις. Στο Λένιν προφανώς δεν βρήκατε πουθενά αυτούς τους όρους. Φαίνεται πως τον διαβάζετε σε τυφλοσούρτη τσιτάτων όπως το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο ή τις δέκα εντολές του Μωυσή. Μόνο που η επανάσταση δεν ερμηνεύεται ούτε χωράει στα κουστουμάκια που της ράβετε.
    Τον Μάο δεν τον κατεδαφίζω εγώ. Η αδυναμία σας να απαντησετε αποδεικνύει τη δική του αδυναμία να σας βοηθήσει να τον αναστηλώσετε.

    Υ.Γ. Γιατί δεν το δημοσιεύσατε αυτό το κειμενάκι που σας ζητάει να μην ασχολείστε με μένα και τον Πετρόπουλο; Για να μπορείτε να χρεώσετε στους συντρόφους μου τον συντάκτη του; Δημοσιεύτε το. Εγώ δεν έχω καθόλου αντίρρηση. Κι αν πρόκειται για δικό μου σύντροφο μια φορά εσείς θα βγήτε διπλά οφελημένος. Θα με κατατροπώσετε με βοήθεια από τις γραμμές μου και θα έχετε και μια μεταγραφή στις τάξεις σας έτοιμη.

    Σοσιαλιμπεριαλιστικά υποκλινόμενος

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως καταλαβαίνεις Κ.Μ. ο Περισσός έχει βάλει το βαρύ πυροβολικό του και τις πιο έντεχνες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας για να σε αντιμετωπίσει.
    Εντέχνως εμμένουν στα επουσιώδη όπως αν ''διασταύρωσες'' σε καμια εικοσαριά πηγές την τάδε πληροφορία. Λες και έχει ουσιαστική σημασία αν ό Τσολάκης ήταν 2ος ή 8ος Γραμματέας.
    Τα κνιτοειδή που σου απαντάνε προβοκατόρικα μας κάνουν πλάκα. Στα προφανή από την λογική και τα γεγονότα ντοκουμέντα σε εγκαλούν να παρουσιάσεις ''αποδείξεις''.
    Έχει πλάκα να σε εγκαλούν για τους αξιολογικούς χαρακτηρισμούς που δίνεις όταν αυτοί και το κόμμα τους έχουν κάνει βιομηχανία προπαγάνδας την εννοιολογική αλλοίωση των λέξεων.
    Σου ζητάνε μάλιστα να αποκαλύψεις και την ταυτότητα σου για να γίνεις εύκολη λεία των δολοφονικών τους ταγμάτων και της συνεργαζόμενης κρατικοφασιστικής γραφειοκρατίας. Υποκρίνονται ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ο πολιτικός πάλη γίνεται με ΄΄διάλογο'' όταν έχουν δολοφονήσει οι συνεργάτες 17Νοεμβρίτες ένα σωρό κόσμο και όταν οι τραμπούκοι τους και οι συνεργάτες τους στο παρακράτος έχουν καταστρέψει χιλλιάδες που άθελα ή ηθελημένα προσπάθησαν να αντισταθούν στην φασιστική και νεοχιτλερική τους πολιτική.
    Γελοίοι μέσα στην σοβαροφάνεια τους, υποκρίνονται πως ''δεν πείθονται'', όπως ο απατημένος σύζυγος που μπαίνοντας στο σπίτι του και βλέποντας την σύζυγο του γυμνή με τον καλύτερο του φίλο, αυτοί του λένε ''δεν είναι αυτό που νομίζεις'' και αυτός μονολογεί ''αυτή η αμφιβολία θα με φάει''...
    Εκμεταλεύονται την δημοκρατικότητα του ιστολογίου για να στο μαγαρίσουν, και πολύ στα σοβαρά τους έχεις πάρει κατά την γνώμη μου.

    Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφού του αρέσει του κ.κ. Πετρόπουλου τόσο πολύ η... διασκέδαση, δε ρίχνει και καμιά ματιά στο τελευταίο βιβλίο του βετεράνου κομμουνιστή Ν. Κεπέση (χρόνια ολόκληρα μέλος της ΚΕ του κόμματός του ) που μιλά ξεκάθαρα για δολοφονία, ενώ χαρακτηρίζει το Φλωράκη "ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Ζαχαριάδη". Ετσι για να διασκεδάσει ρε παιδί μου, όπως διασκέδασε και η Παπαρήγα όταν το έλαβε απ'τον ίδιο το Νίκανδρο.
    Οσο για το βιβλίο του Πάρνη, ας ξαναθυμηθεί μια φράση που περιέχεται εκεί. Να την παραθέσω να διασκεδάσουμε όλοι παρέα??? "Αλλο τα ζαχαριάδικα άρβυλα του Δημοκρατικού Στρατού , κι άλλο τα σκαρπινάκια και τα γοβάκια της χρήσιμης κατά τ'άλλα κοινοβουλευτικής Αριστεράς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. YΓ. Κι αν δεν το "πιάσει" με την πρώτη το τελευταίο ο "ζαχαριαδολογών ιστορικός" του Περισσού, ας ρωτήσουν τον ίδιο τον Πάρνη να τους επεξηγήσει τη φράση του. Ετσι για να διασκεδάζουμε όλοι παρέα- δεν είναι σωστό ο καθείς μόνος του...
    Οπως και να'χει πάντως το να "εκμεταλλεύεσαι" έναν άνθρωπο σε τέτοια ηλικία (πέρα από την όποια -υπαρκτή πάντως- ηθική ευθύνη του ανθρώπου αυτού) για να σπεκουλάρεις με το "ζαχαριαδικό ζήτημα" δείχνει απόλυτη εξαχρείωση και πολιτική αλητεία τουλάχιστον. Κι αυτή είναι γνώμη όχι δική μου αλλά μιας μερίδας εν ζωή πολιτικών προσφύγων Τασκενδιτών που έζησαν στο πετσί τους τη ρεβιζιονιστική θηριωδία κρατώντας πάντα ψηλά την κουκουέδικη επαναστατική αντιρεβιζιονιστική σημαία. Αυτοί είναι πρωτίστως εκείνοι που διαθέτουν το ασφαλές κριτήριο για να κρίνουν την ειλικρίνεια ή την πλαστότητα γραπτών που αναφέρονται στο όνομα του αγαπημένου τους Αρχηγού. Μ' αυτά τα πρόσωπα που έδρασαν επαναστατικά για μια ολόκληρη εποχή (και όταν η αγαπημένη τους πατρίδα η Σ.Ε. ήταν σοσιαλιστική, και μετέπειτα, όταν μετετράπη σε σκοτεινό άντρο φασιστικής αντεπανάστασης-μέσα δεκαετίας 50) έχω την τιμή να συνδέομαι στενά κι όποιος ενδιαφέρεται κι επιθυμεί (..ιστοριοδίφης ή μη) μπορεί να κοπιάσει να μάθει από πρώτο χέρι τη γνώμη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓ2. Α, και για να μην το ξεχάσω. Μιας και μιλάμε για ...διασκέδαση, ας μας απαντήσει ο Πετρόπουλος, αυτός που μιλάει αντ'αυτού ή όποιος άλλος από τον Περισσό επιθυμεί. Διασκέδασε πολύ ο Χαρίλαος και οι υπόλοιποι από την ηγεσία του Περισσού στην κηδεία του Ζαχαριάδη το '91, όταν μετά το ...πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας την έκαναν σα βρεγμένες κότες από την πίσω πόρτα της εκκλησιάς??? Η κατά τη διάρκειά της έστω, όταν δόθηκε ο λόγος στον Τουλούδη να μιλήσει εξ ονόματος των Τασκενδιτών πολιτικών προσφύγων??? Κι επειδή ο Χαρίλαος μάς έχει αφήσει χρόνους και ...ζωή μετά θάνατον μάλλον δεν υπάρχει για να ερωτηθεί, ρωτήστε την Παπαρήγα... Ισως να μην ξέχασε... Ξεχνιούνται αυτές οι ωραίες στιγμές άλλωστε?... Αν μη τι άλλο, εκεί στον Περισσό πάντα διακρίνονταν για το... υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου χιούμορ τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Π.Δ

    Νομίζεις δεν σε ξέρουμε θα σου στείλω τον φαρμακοχερη και

    την παππαρηγα σπαιντερμαν και θα σου δείξει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ανταπόκρισή σας είναι συγκινητική. Δεν πρόλαβα να γράψω ότι ο Πετρόπουλος το διασκεδάζει και σπεύσατε να κάνετε την διασκέδασή του καλύτερη. Αυτό το αίσθημα αλληλεγγύης είναι πρωτόγνωρο αν και κρατώ μια επιφύλαξη ότι μπορεί να προβλέπετε στο Κόκκινο Βιβλίο του Μάο. Οπότε το ζήτημα αποκτά ιδεολογική διάσταση που εδράζεται σε ζητήματα αρχών...

    Υ.Γ. Έχει γράψει κι άλλα ο Κεπέσης; Εγώ είχα μείνει στο «Η δίκη μου και όχι μόνο». Εκεί ο Ζαχαριαδισμός του είναι... αξιοπρόσεκτος.

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΓ3. Κι επειδή οι Περισσοί αναφέρθηκαν στον κυρ- Τσολάκη ή Ταρζάν αποποιούμενοι κάθε ευθύνης για τα πεπραγμένα ενός απ'τα πρωτοπαλίκαρά τους (ως άμεσοι πολιτικοί του επίγονοι)στην Τασκένδη, μια μικρή επισημανσούλα, έτσι για να φρεσκάρεται η μνήμη τους πού και πού. Αλήθεια, αφού δεν τον πάνε τον Τσόλακα, γιατί τον μνημονεύουν ως μεγάλο κομμουνιστή μετά φωτογραφίας του μάλιστα και δη σε προβεβλημένο πλαίσιο σ'εκείνα τα φωτογραφικά ταμπλό των 90χρονων του ΚΚΕ??? Σκεφτόμαστε ή ρωτάμε προτού μιλήσουμε για κάτι, κύριοι του Περισσού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς Δ.Τ.: Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και έχεις δίκιο. Απλώς, επειδή αν αφήσω αναπάντητα τα όσα λέει ο συγκρεκριμένος κύριος, θα μπορεί με όλη την έπαρση που δέρνει κάθε κνίτη να λέει ότι δήθεν "κατατρόπωσε" τους "μαοϊστάς" με τα "καταπληκτικά" ανύπαρκτα επιχειρήματά του, οι δε αναγνώστες του ιστολογίου που δεν έχουν ξεκαθαρισμένα τα ζητήματα ή ταλαντεύουνται, μπορεί να θεωρήσουν ότι πράγματι έτσι συνέβη. Γι' αυτό και όσο σχολιάζει ο κύριος ΠΖ, θα παίρνει απαντήσεις -εκτεταμένες μάλιστα- κι ας φτάσουμε στα 2.000 σχόλια. Δε μας πειράζει καθόλου. Να είσαι καλά.

    Προς Ανώνυμο φιλοζαχαριαδικό αντικνίτη: Ξέρεις τις διαφωνίες των μαοϊστών με το ρεύμα "Κινηση για Ανασύνταξη 18-55" και "Κόντρα", όπως και με το "ζαχαριαδισμό" όπως τον έκφρασε ο Κεπέσης λίγο πριν το θάνατο του. Ωστόσο τα σχόλιά σου βοηθάνε στο ξεσκέπασμα του κνιτισμού. Και μόνο ότι συμπαρατάσσεσαι με το μαοϊστή ενάντια στον κνίτη είναι θετικό, παρά τις διαφωνίες μας (π.χ. για το αν η σημερινή "αριστερά" είναι κοινοβουλευτική ρεφορμιστική ή σοσιαλφασιστική). Να είσαι και συ καλά.

    Προς Διομνιχ1: Στείλε και το Μαϊλη μπάτμαν ρε φίλε. Πήγαινε τώρα με τη Μπέλλου να "διορθώσεις" τη NEP του Λένιν και να βγάλεις "δεξιό" το Στάλιν. Κωμικός είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και τώρα ο κύριος ΠΖ:

    Κατ΄αρχή πιστεύω ότι έχετε τη νοημοσύνη να καταλάβετε ότι τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών δεν γίνονται σε συνεννόηση με εμένα. Η αλληλεγγύη είναι αυθόρμητη, καθώς η μία πλευρά αυτής της αντιπαράθεσης, το ψευτοΚΚΕ, μέσω υμών των δύο, του φίλου σας και εσάς, θέλει και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο - και Ζαχαριάδη και Φλωράκη και Παπαρήγα, και ΚαΓκεΜπε αμόλυντη, και απ' όλα. Ε, ακόμα και μη μαοϊστές απηυδύσανε κύριε ΠΖ. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν αρέσκεται στις απατεωνιές, έστω και αν αυτές είναι όχι οικονομικές αλλά πολιτικοϊδεολογικές.

    Το βασικό σας επιχειρήμα, μέσα στο επιμελημένα ανέμελο ύφος σας, είναι ένα: ο Ζαχαριάδης ήταν με τη -μετά το 1956- "σοβιετική" (μεγαλορώσικη στην πραγματικότητα) εξουσία μέχρι και το θάνατό του, ο Μάο ήταν "εθνικός" κομμουνιστής και σύμμαχος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και δεν πρόσφερε τίποτα ιδιαίτερο στην παγκόσμια επαναστατική σκέψη.

    Το πρώτο για να το λέει κάποιος θέλει θράσος: ο Ζαχαριάδης, από όλους τους κομμουνιστές ηγέτες του πλανήτη, ήταν εκείνος που βίωσε ΠΡΩΤΟΣ πιο άμεσα το τι σήμαινε 20ό Συνέδριο και χρουστσοφικό - σουσλοφικό πραξικόπημα. Τις μέρες του συνέδριου του στήσανε την επιτροπή των 6 κομμάτων, και τον Ιούλη του '56 τον εξόρισαν για πρώτη φορά στην "ήπια" εξορία του Μποροβίτσι. Αν προσέχατε τις επιστολές που δημοσιεύει ο Πάρνης και που γενικά δεν αμφισβητούνται γιατί είναι προ Σοργκούτ, θα βλέπατε πόσο θετικά εκφραζόταν ο Νίκος Ζαχαριάδης για το ΚΚ Κίνας (π.χ. για το άρθρο "Ακόμα μια φορά για τη διχτατορία του προλεταριάτου" του Δεκέμβρη του 1956, αλλά και αργότερα), σε αντιπαραβολή φυσικά με τις διαφορές αρχών του με το Χρουστσόφ. Αυτά δε τα γνωρίζετε;;

    Εν πάση περιπτώσει, ουδείς είπε ή ισχυρίστηκε ότι ο Ζαχαριάδης έγινε ταμάμ μαοϊστής μετά το 1962-1964. Ένα πράγμα όμως ξέρουμε καλά, όσα ψευτοχειρόγραφα της πλάκας και αν κουνάτε εσείς, ο κύριος Πετρόπουλος, η ΚαΓκεΜπε που τα έφτιαξε και οι Παπαρηγομαϊληδες: ότι από το 1962 έως το 1973, ο Νίκος μας αρνήθηκε ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ να πει μια καλή κουβέντα για σας και το κόμμα σας, ώστε να τον αφήσετε ελεύθερο. Προτίμησε να του πέσουν τα δόντια, να κάνει απεργίες πείνας, να φτάσει στα έσχατα όρια της σωματικής αντοχής για να μην αναγκαστεί να πει ότι "Κ"ΚΣΕ και ψευτοΚΚΕ είναι κομμουνιστές και να μην καταδικάσει το Μάο Τσε Τουνγκ και το ΚΚ Κίνας. Αυτό λέει η τετράγωνη λογική, αυτό διδάσκει η 11χρονη σιωπή του, και όσο και να χτυπιέστε, η αλήθεια αυτή είναι προφανής σε κάθε τίμιο άνθρωπο.

    (Συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καμιά λοιπόν μετασταλινική σοβιετική εξουσία δεν αναγνώρισε ποτέ ο Νίκος Ζαχαριάδης. Για τον απλούστατο λόγο πως, όπως και οι Κινέζοι σύντροφοι, κατάλαβε ότι μόνο σοβιετική και εργατική δεν ήταν.

    Ο Ζαχαριάδης και ο Μάο Τσε Τουνγκ, όπως και ο Τσου Ενλάι, ήταν τα τελευταία αν δεν κάνω λάθος εναπομείναντα εν ζωή στα 1970 μέλη της τελευταίας ΕΕ της ΚΔ (που είχε φυσικά διαλυθεί από το 1943). Είναι ύβρις τεραστίου μεγέθους να χαρακτηρίζετε τον ηγέτη της μεγαλύτερης -μαζί με την Οχτωβριανή- επανάστασης στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ΜΗ τριτοδιεθνιστή (!!!) και ως "εθνικό" κομμουνιστή. Αυτές οι τροτσκιστικές βρωμιές που έχει ανασύρει η ηγετική κλίκα του Περισσού από τους προδρόμους της σοσιαλφασίστες τροτσκιστές του '40 ξεπερνάνε τα όρια του γελοίου.

    Η προσφορά του Μάο Τσε Τουνγκ ακτινοβολάει παγκόσμια: στη στρατηγική του λαϊκού πολέμου στις χώρες με εκτεταμένα εδάφη στον Τρίτο Κόσμο. Στην έμφαση που πρέπει να δίνεται στην εργατοαγροτική συμμαχία, με τη γραμμή "καθοδήγηση οι εργάτες - κινητήρια δύναμη η αγροτιά". Στο χειρισμό των αντιθέσεων στους κόλπους του λαού με διαλεκτικό τρόπο. Στην εφαρμογή της τακτικής του ενιαίου μετώπου με τον πιο συνεπή τρόπο και ταυτόχρονα στη διατήρηση της αυτονομίας του ΚΚ (κάτι π.χ. που δε μπόρεσε να πετύχει απόλυτα το ΚΚΕ με το ΕΑΜ). Στην απομόνωση και στο χτύπημα του αριστερισμού - ταξικισμού. Στην καταπολέμηση του δεξιού ρεβιζιονισμού και του γραφειοκρατικού πνεύματος την εποχή της διχτατορίας του προλεταριάτου. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και στην εκπόνηση της διεθνούς γραμμής της θεωρίας των ΤΡΙΩΝ ΚΟΣΜΩΝ.

    Αυτές όλες οι πλευρές του Προέδρου Μάο είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ και ακτινοβολούν παγκόσμια, συμπληρώνοντας και αναπτύσσοντας το έργο των Μαρξ-Ένγκελς και Λένιν-Στάλιν. Το κόμμα σας βέβαια και η μπρεζνιεφική "σοβιετική" σας εξουσία στα 1970 έγραφαν και μετέφραζαν 5 εγχειρίδια το μήνα για τον "τρελλό Μάο που θέλει πυρηνικό πόλεμο", τον "αριστεριστή βολονταριστή", τον "κίτρινο κίνδυνο του κινέζικου εθνικισμού" (φτάνατε έως και το ρατσισμό δηλαδή) και άλλες απερίγραπτες αντεπαναστατικές σαπουνόφουσκες, που "διακριτικά" τις έχει πια αποσύρει η "Σύγχρονη Εποχή" (αν ψάξετε λίγο όμως, θα τις βρείτε, αν δε τις έχετε ήδη...). Αυτό ήταν το επίπεδο αντιπαράθεσης της "σοβιετικής" εξουσίας των τανκς που ποδοπατούσαν το λαό της Τσεχοσλοβακίας με τους συνεχιστές του Λένιν και του Στάλιν και υπεραπιστες της παλιάς πραγματικά κόκκινης ΕΣΣΔ Κινέζους κομμουνιστές.

    Εφ' όσον και σωστά το ΚΚ Κίνας είχε εχτιμήσει ότι από το 1970 ανερχόμενη υπερδύναμη ήταν η ΕΣΣΔ, ενώ οι ΕΠΑ έμπαιναν στην άμυνα, πολύ καλά έκανε ο Μάο και ο Τσου και προσέγγισαν τακτικά την προεδρία Νίξον των ΕΠΑ. Ήταν επαναστατική εφαρμογή της αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΛΔ της Κίνας, με κύρια αιχμή ενάντια στο σοσιαλιμπεριαλισμό των αφεντικών του κόμματός σας, των Ρώσων φασιστών. Η θεωρία των Τριών Κόσμων είναι επαναστατική και σωστή, και αν κάνατε τον κόπο να βλέπατε τις υπόλοιπες δημοσιέψεις τούτου του ιστολογίου, θα είχατε καταλάβει ότι υποστηρίζει τη συγκεκριμένη θεωρία.

    (Συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για το εργατικό κράτος με γραφειοκρατική παραμόρφωση: εδώ διαπράττετε μια ιδεολογική λαθροχειρία. Μπερδεύετε αυτό που επισημαίνει και ο Μαρξ για την μετεπεναστατική κοινωνία που "μόλις έχει βγει από τα σπλάχνα της αστικής κοινωνίας" στην "Κριτική του Προγράμματος της Γκότα", και ο Λένιν στα 1921 ότι "έχουμε εργατοαγροτικό κράτος με γραφειοκρατική παραμόρφωση" με τη ρεβιζιονιστική καπιταλιστική παλινόρθωση.

    Είναι άλλες οι στρεβλώσεις ενός λαϊκοδημοκρατικού - σοσιαλιστικού κράτους που μόλις έχει βγει από την επίπονη επαναστατική γέννα και άλλο πράγμα, μετά από 40 χρόνια διχτατορίας του προλεταριάτου, να πισωγυρνάει όλη η βάση και το εποικοδόμημα προς τον καπιταλισμό και μάλιστα προς το φασισμό. Η τάση επί Λένιν και Στάλιν είναι οι κληρονομημένες στρεβλώσεις και παραμορφώσεις να εξαλείφονται ή να χαλιναγωγούνται, και σε κάθε περίπτωση να αποτελούν τη δευτερεύουσα πλευρά. Επί Χρουστσόφ και δώθε, δεν έχουμε απλές στρεβλώσεις αλλά αλλαγή στο ποιος έχει την εξουσία, από την εργατική τάξη στην αστική τάξη νέου τύπου και παλινόρθωση των καπιταλιστικών παραγωγικών σχέσεων σε απέραντη κλίμακα. Μην μπλέκεστε λοιπόν σε τέτοιες ατραπούς, γιατί τρώτε τα μούτρα σας και τα κάνετε χειρότερα για σας τα πράγματα. Μόνο ο εντελώς αντιδραστικός τροτσκισμός, ο ιδεολογικός σας σταυραδερφός, αγνοεί τόσο επιδεικτικά την ταξική φύση του εργατικού και του αστικού κράτους, και λατρεύει κάθε κρατικό καπιταλισμό σα "δυνάμει" σοσιαλισμό ή και σα κανονικό σοσιαλισμό (γιατί πράγματι κάποιες μορφές κρατικού καπιταλισμού ευνοούν από μια πλευρά το πέρασμα στο σοσιαλισμό, με προϋπόθεση όμως τη συντριβή του ΑΣΤΙΚΟΥ κρατικού μηχανισμού και την πολιτική εξουσία των εργατών).

    (Συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τέλος, μία παρατήρηση: όταν οι κνίτες μιλάνε με τύπους που έχουν απέναντι στο ψευτοΚΚΕ κόμπλεξ κατωτερότητας (ΝΑΡίτες, τροτσκιστές, ΣΥΝασπισμαίοι, "αριστερά" ΠΑΣΟΚια, μέρος των αναρχικών κλπ.) είναι όλο έπαρση και επίθεση, ακριβώς γιατί ο συνομιλητής τους "σέβεται τους αγώνες του ΚΚΕ" και "αναγνωρίζει ότι είναι κόμμα μεγάλο και αγωνιστικό" κλπ. Εκεί ο διάλογος και η διαλεχτική δεν έχουνε θέση. Ο κνίτης μοιράζει βρισιές, χαραχτηρισμούς, και γενικά φαίνεται να κερδίζει, αν και γίνεται αντιπαθής.

    Τις λίγες φορές που οι κνίτες δέχονται κριτική από τα πραγματικά αριστερά τους, από τα πραγματικά σταλινική, μαοϊστική, αντισοσιαλφασιστική ή και απλά δημοκρατική πλευρά, μεταμορφώνονται ξαφνικά σε σοσιαλδημοκράτες, κάτι σα "Κ"Κεσ. παλιού τύπου.

    "Να δούμε αντικειμενικά τις συνθήκες, όχι στην προσωπολατρεία, να μη θεοποιούμε πρόσωπα κλπ." με μια ψευτονηφαλιότητα, που δε τους διακρίνει καθόλου όταν π.χ. γελοιοποιούν το Λένιν ή το Στάλιν με γηπεδικά και εμετικά συνθήματα στα αμφιθέατρα ή όταν φωνάζουν ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, ξεθάβοντας στα 2011 την ΟΠΛΑ για να το παίζουν "τιμωροί - αντάρτες πόλης", ενώ όταν ήθελαν κομπρεμί με την παλιά αστική τάξη για να χωθούν στο κράτος μεταξύ 1958-1991 είχαν θάψει και ΟΠΛΑ και ΔΣΕ και όλα και τα έλεγαν "αριστερίστικα λάθη" (αν και η ΟΠΛΑ όντως διέπραξε τέτοια λάθη εξτρεμιστικού - αναρχίστικου χαραχτήρα, που ο Ζαχαριάδης τα χτύπησε, χωρίς φυσικά να μηδενίζεται η ηρωική της δράση κατά των γερμανόδουλων, στους οποίους ασκούσε δίκαιη λαϊκή βία και τρομοκρατία).

    Όσο συνεχίζετε πάντως, τόσο περισσότερο πείθετε όχι εμάς αλλά το μέσο αναγνώστη του ιστολογίου, ότι ο Πετρόπουλος παίζει συνειδητότατα διαστρεβλωτικό της ιστορίας του ΚΚΕ και του κινήματος ρόλο, πράγμα που τον καθιστά πολιτικά και ηθικά υπόλογο, το ίδιο και περισσότερο με τη σοσιαλφασιστική ηγεσία του κόμματός σας.

    ΥΓ. Για το γιατί δεν άντεξε η κινέζικη εργατική εξουσία μετά το 1978, η απάντηση δε χωράει δω ούτε την έχουμε στην ολότητά της: η ουσία πάντως βρίσκεται στην απώλεια της ΕΣΣΔ και των άλλων πρώην σοσιαλιστικών χωρών που μετατράπηκαν από αρωγοί σε εχθρούς της σοσιαλιστικής Κίνας, στον εκτεταμένο μικροαστικό - αγροτικό - καθυστερημένο χαραχτήρα της κινέζικης οικονομίας, στην αντικειμενικά προβοκατόρικη αριστερίστική πολιτική των Τεσσάρων που έσπρωξε στην αγκαλιά της σοσιαλφασιστικής δεξιάς του ΚΚ Κίνας μεγάλο μέρος των επαναστατών του κόμματος, στην αδυναμία της προλεταριακής αριστεράς να βρει ισχυρή διαδοχή και να κάνει σωστή πολιτική μετώπου μες στο κόμμα και στην κοινωνία μετά το θάνατο των Μάο - Τσου Ενλάι - Τσου Τεχ. Αυτά όλα όμως αφορούν τους κομμουνιστές, τους επαναστάτες, καθώς και τους αριστερούς. Όχι τους υπερασπιστές δολοφόνων και ξεπλυντές "κόκκινων" τανκς σε Τσεχοσλοβακίες, Πολωνίες και Αφγανιστάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μένω άφωνος και αναγνωρίζω την ήττα μου. Κύριοι με κατατροπώσατε. Διαβάζω από αυτά που γράφετε:
    «Εφ' όσον και σωστά το ΚΚ Κίνας είχε εχτιμήσει ότι από το 1970 ανερχόμενη υπερδύναμη ήταν η ΕΣΣΔ, ενώ οι ΕΠΑ έμπαιναν στην άμυνα, πολύ καλά έκανε ο Μάο και ο Τσου και προσέγγισαν τακτικά την προεδρία Νίξον των ΕΠΑ. Ήταν επαναστατική εφαρμογή της αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΛΔ της Κίνας, με κύρια αιχμή ενάντια στο σοσιαλιμπεριαλισμό των αφεντικών του κόμματός σας, των Ρώσων φασιστών».

    Ένα-ένα τα συμπεράσματα για να μαθαίνουμε:

    1. Η ΕΣΣΔ ήταν η ανερχόμενη δύναμη και οι ΗΠΑ σε άμυνα. Οπότε με ποιον πάμε; Με τις ΗΠΑ, δηλαδή με τον αδύνατο ή αλλιώς με τον λιγότερο δυνατό. Πολύ χριαστιανικό μου φαίνεται αλλά χάριν της επανάστασης θα το δεχτώ.

    2. Έχει καμία σημασία ότι αυτός- οι ΗΠΑ δηλαδή- είναι ο ηγέτης του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Θεός φυλάξει! Καμία. Η αντιιμπεριαλιστική συμμαχαία γίνεται με το αφεντικό των ιμπεριαλιστών. Λίγο παλαβό μου μοιάζει αλλά χάριν της επανάστασης και αυτό θα το δεχτώ.

    3. Γιατί πάμε με αυτόν (Με τις ΗΠΑ δηλαδή);. Για λόγους τακτικής. Τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική την αποδυνάμωση του δυνατού. Και τι προκύπτει. Η ενδυνάμωση του αμυνόμενου, δηλαδή του αδυνατού. Και τι κερδίζουμε εμείς. Να ξαναγίνουν οι ΗΠΑ ισχυρές. Κάπου χάνω τον έλεγχο της λογικής αλλά μάλλον εγώ φταίω.

    3. Θα πηγαίναμε ποτέ με την ΕΣΣΔ αν αυτή ήταν σε άμυνα και οι ΗΠΑ η ανερχόμενη υπερδύναμη; Παναγία βόηθα! Ποτέ με τους σοσιαλιμπεριαλιστές. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα πως επιδιώκουμε να βρίσκονται οι ΗΠΑ συνεχώς σε θέση ισχύος. Κι αυτό παλαβό μου φαίνεται αλλά για να το λέτε εσείς, για να προκύπτει από τα γραπτά σας θα τό 'χετε μελετήσει το θέμα. ¨Ομως μετά από πολύωρη σκέψη κι αφού βρήκα παπά να με ευλογήσει καταλήγω πως έχετε:

    4. Τετράγωνη λογική, τετράγωνη πολιτική και προπαντός... Επαναστατική. Όταν σκέφτεσαι έτσι είναι να μη ανακηρύξεις τον Μάο κλασικό του μαρξισμού...

    Ζήτω ο ΜΑΟ- ή μήπως δεν φταίει σε τίποτα ο κακομοίρης και όλα είναι των επιγόνων.

    Υ.Γ. Εντάξει κύριοι με τον Πετρόπουλο. Το ξεκαθαρίσαμε το ζήτημα. Είναι πιο ένοχος και από την Παπαρήγα και από τον Φλωράκη, και από την Κουκούλου και από όποιον θέλετε. Αυτός τα έκανε όλα και τα πιστώνεται και για όσα δεν έκανε πάλι τα πιστώνεται. Το Βιβλίο που επιμελήθηκε είναι καλό; Αξίζει να το πάρει κανείς ή είναι για πέταμα επειδή το επιμελήθηκε ένας σοσιαλιμπεριαλιστής;

    Ο προβληματισμέμος

    Π.Ζ


    Προβληματισμένος γιατί τώρα δεν ξέρω με ποιον να πάω για τακτική συμμαχία. Οι ΗΠΑ είναι στα κάτω της και η Κίνα πέρασε στον σοσιαλιμπεριαλισμό με μπόλικο καπιταλισμό ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι η ανερχόμενη υπερδύναμη. Το βρήκα θα πάω με τον Ομπάμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εντάξει, στα εύκολα το ρίξατε. Οι μαοϊστές είναι κατά βάθος πράκτορες και σύμμαχοι των Αμερικάνων... Ξαναδιαβάστε την εισαγωγή για να δείτε ποιος εξευμένιζε τους Αμερικάνους μεταξύ 1956 και 1965 και εξασφάλιζε μαζί τους και με όλο τον παγκόσμιο αστισμό το θάνατο των πραγματικών επαναστατικών ΚΚ σε όλη τη γη. Και ποιος αντιστεκόταν από θέση αρχής σε όλα τούτα. Δε θα επαναλαμβανόμαστε για να δημιουργείτε εσείς εντυπώσεις.

    Α, και όσον αφορά στον Ομπάμα: στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, σε όλη την Αραβική Άνοιξη παρέα με αυτόν ήσαστε - όπως και στη Λιβύη ουσιαστικά, όπου αρνηθήκατε την υποστήριξη ανοιχτά και καθαρά στην κυβέρνηση Καντάφι που δεχόταν επίθεση και λέγατε "ούτε ιμπεριαλιστές επιδρομείς - ούτε υποστήριξη στον Καντάφι".

    Οι Μάο - Τσου δεν έκαναν καμία υποχώρηση αρχής στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Ουσιαστικά θωράκησαν τη χώρα τους αλλά και τον Τρίτο Κόσμο απέναντι στη ρώσικη σοσιαλιμπεριαλιστική απειλή, που το 1969 είχε φτάσει σε πολεμική σύρραξη για να προσαρτήσει κινέζικο έδαφος.

    Η αποδυνάμωση του κάθε φορά κύριου εχθρού είναι αποδυνάμωση του ιμπεριαλισμού σαν τέτοιου, οπότε έμμεσα και του "αμυνόμενου" ιμπεριαλισμού. Η νίκη της λαϊκοδημοκρατικής επανάστασης στην Κίνα και στην Ανατολική Ευρώπη μετά το 1945 ήταν εκτός από ήττα του φασιστικού ιμπεριαλισμού Ιαπωνίας, Γερμανίας, Ιταλίας, και ήττα του αγγλοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ο ίδιος ο Μάο όμως που τσάκισε τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές στην Κίνα και στην Κορέα μεταξύ 1945 και 1953, συνεργάστηκε αρμονικότατα μαζί τους μεταξύ του 1941 και του 1945. Ψιλά γράμματα για τροτσκιστές σα και του λόγου σας...

    Α, και αφήστε το εμπόριο... Όχι, να μην το αγοράσει κανείς το βιβλίο, για να μην παγιώνεται η ιδέα ότι τα επαναστατικά ντοκουμέντα θα κυκολοφορούνε με επιμέλειες κνιτών και σοσιαλφασιστών... Να το αγοράσει ένας και να βγάζει φωτοτυπίες μονάχα τα κείμενα του Νίκου χωρίς τους προλόγους του κ. ιστορικού μας ή να το ανεβάσει στο Διαδίκτυο σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου παράνομα...

    Κι ας κάνει αγωγή ο κ. Πετρόπουλος με τους κνίτες και τον Καστανιώτη για τα "πνευματικά δικαιώματα", να γελάσει ο κάθε πικραμένος...

    Ικανοποιηθήκατε από τη λύση που σας δίνουμε;;

    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχω μια καλύτερη λύση. Να το αγοράσουν όλοι το βιβλίο και να κάψουν δημόσια, στην πλατεία Συντάγματος τα κείμενα του σοσιαλιμπεριαλιστή Πετρόπουλου.

    Μετά να πάρουν τις σελίδες που δεν θα έχουν καεί με τα κείμενα του Ζαχαριάδη και να βγάλουν τα καλύτερα αποσπάσματα σε ένα νέο κόκκινο βιβλίο.

    Κι αφού φτιάξουν τον Ζαχαριαδικό τυφλοσούρτη- συμβουλευόμενοι βεβαίως κι εσάς επειδή υπάρχει κίνδυνος να κάνουν λάθος επιλογή αποσπασμάτων, αφού πάρουν την ευλογία του επαναστατικού ιερατείου- να τον πουλάτε(τον τυφλοσούρτη δηλαδή) από το blog σας μαζί με συνταγές μαγειρικής.

    Διότι ο άνθρωπος αν δεν φάει δεν μπορεί να σκεφτεί για την επανάσταση (αυτό το έγραψε ο Μαρξ).

    Μετά θα 'ρθείτε εσείς στην εξουσία και θα γλυτώσουμε τα βάσανα. Διότι ο άνθρωπος έχει βάσανα εφόσον σκέφτετε. Όταν όμως θα σκέφτεστε εσείς για 'μας, εμείς δεν θα χρειάζετε να σκεφτόμαστε και θα είμαστε συνεχώς χαρούμενοι και αβασάνιστοι.

    Πως σας φαίνεται; Μετά από τόση συζήτηση μαζί σας, σας προσεγγίζω προγραμματικά.

    Ο προγραμματισμένος και με τα σπίρτα στην τσέπη

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νομίζω ότι ο διάλογος μαζί σας ολοκληρώθηκε...

    Φυσικά δεν απαντήσατε εσείς και ο φίλος σας στο βασικό και αρχειακό, και πώς θα μπορούσατε άλλωστε. Σας το ξαναβάζω, όχι γιατί έχω την ελπίδα ότι θα το κάνετε τώρα, αλλά για να βλέπει ο αναγνώστης σήμερα και σε ένα χρόνο αν πέσει πάνω σε αυτό το διάλογο ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ:

    "Αλήθεια, μιας και σας εντέλει ο κ. Πετρόπουλος να απαντάτε αντ' αυτού στο ΚΜ, μήπως έχετε την καλοσύνη ΠΖ να τον ρωτήσετε την άποψή του για αν τον αρχηγό του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη τον κρέμασε η ΚαΓκεΜπε σε συνεργασία με το -φίλο του κ. Πετρόπουλου- Φλωράκη ή απλώς "αυτοκτόνησε";;

    Σαν ιστορικός (και μάλιστα όχι κακός σε επίπεδο γνώσεων, θα έλεγε κανείς - με βάση τα γραφτά του) πιθανά να γνωρίζει...

    Ίσως επίσης θα ήταν εύκολο στον κ. Πετρόπουλο να μας πει αν συμφωνεί με τον απερίγραπτο οχετό των Θεοχαράτου - Φλωράκη στον Α' Τόμο της "βιογραφίας του Χαρίλαου", όπου πάνε να βγάλουν το Ζαχαριάδη τρελλό, που ο Φλωράκης "ηθελε να τον σώσει αλλά αυτός πήγε και κρεμάστηκε λόγω του ότι τα είχε ήδη χαμένα"...

    Μπορεί σε κάποια από τις συναντήσεις του κ. Πετρόπουλου με το "Χαρίλαο", σαν αυτή που περιγράφει στον επίλογο του βιβλίου του Πάρνη, να του είπε κάτι σχετικό ο "μεγάλος" αυτός άνδρας, ο αγαπημένος όλης της ελληνικής αντιλαϊκής αντίδρασης... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Πετρόπουλος αγαπητέ μου συμφωνεί απολύτως με τα όσα λέει ο Ζαχαριάδης για το θέμα που θίγεις. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις και να μην ρωτάς. Αν γνωρίζεις τι λέει ο Ζαχαριάδης έχεις την απάντηση που ζητάς. Αν όχι ψάξε και τα ξαναλέμε.

    Π.Ζ.

    Μην αναζητήσετε ύπεκφυγή και παγίδα στην απάντησή μου. Αν υπάρχει υπεκφυγή παγίδα αυτή βρίσκεται ενδεχομένως στην άγνοιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Ζαχαριάδης έχει τοποθετηθεί μετά θάνατο για το αν τον κρέμασε η ΚαΓκεΜπε ή "αυτοχτόνησε";;

    Κοιτάξτε κύριε, γιατί αρχίσατε να γίνεστε εκνευριστικός. Έχετε επιλέξει μαζί με το φίλο σας να λιβανίζετε τα αφεντικά σας. Με γεια σας με χαρά σας. Ο Ζαχαριάδης όχι μόνο δε σας ανήκει, αλλά είναι και το διαλεχτικό αντίθετό σας.

    Δε θα τον λερώσετε όμως, ούτε θα τον κοντύνετε στα μέτρα των αποστατών με τους οποίους συναγελαζόταν ο κολλητός σας.

    Έχετε σηκώσει ένα βράχο που τελικά θα σας λιώσει.

    Όλα τα άλλα, τα παραμύθια και τα χειρόγραφα της ΚαΓκεΜπε, που "όλως τυχαίως" εμφανίζονται το '91, μετά δηλαδή την αλλαγή του σεναρίου από καρδιακή προσβολή σε "αυτοχτονία", που αναμασάτε, σας χαραχτηρίζουν. Εγώ δυστυχώς δε μπορώ να σας κατηγορήσω για άγνοια. Είστε συνειδητός αντικομμουνιστής και αντιδημοκράτης, λάτρης του σοσιαλιμπεριαλισμού. Λυπάμαι αλλά δε φταίει το ΚΜ γι' αυτό.

    Χαιρετίσματα στο ζαχαριαδολόγο φίλο σας
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σωστό το ΚΜ. Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω, και συγκεκριμένα στη λύση για το βιβλίο. Τους χρειαζότανε, και μακάρι να υλοποιηθεί αυτή η λύση σε έκταση. Που έχουν και το θράσος να διαφημίζουν τις "επιμελημένες" τους εκδόσεις αρχειακών κειμένων στα οποία μόνο εκείνοι έχουν πρόσβαση, παριστάνοντας και τους... εμβριθείς ερευνητές και ιστορικούς. Αυτό μπορεί να το κάνει ο καθείς, κύριοι του Περισσού. Και επί τη ευκαιρία, για δημοσιέψτε στην επόμενη "επιμελημένη" σας έκδοση κι εκείνη την περίφημη επιστολή του Ζαχαριάδη προς την οικογένειά του που την έχει φάει το μαύρο σκοτάδι- επιστολή την ύπαρξη της οποίας επιβεβαιώνει ο γιος του Ζαχαριάδη, Σήφης, έχοντας ισχυριστεί στον υποφαινόμενο πως η μη δημοσίευσή της σχετίζεται με το γεγονός "πως περιέχει κάτι πολιτικό γι' αυτούς", δηλαδή για σας (το κόμμα σας δηλαδή). Ας το ψάξει λίγο ο Πετρόπουλος που διασκεδάζει τόσο πολύ (μάλλον επειδή διαπιστώνει πως ...ψιχαλίζει). Επιφορτισμένος είναι άλλωστε από τους ινστρούχτορές του με τη "ζαχαριαδολογία", και δε μπορεί, κάπου στα αρχεία (στα οποία η πρόσβαση απαγορεύεται στους κοινούς θνητούς) θα υπάρχει κι αυτή η επιστολή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΥΓ. Το βιβλίο του Κεπέση τιτλοφορείται "μαρξισμός-λενινισμός- προλεταριακός διεθνισμός" και υπάρχει και στο ίντερνετ κύριε ΠΖ. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι αφήνετε τέτοιου είδους υπονοούμενα για έναν ουσιαστικά δικό σας άνθρωπο (το Ν.Κεπέση) και ευρισκόμενο μάλιστα για ολόκληρα χρόνια σε κορυφαία ηγετική θέση του κόμματός σας, δείχνει το θράσος άκαπνων γενίτσαρων της αποστασίας του μαρξισμού απέναντι σ'έναν παλιό αγωνιστή που αν μη τι άλλο έγινε μαζί με τόσους άλλους της γενιάς του "παρανάλωμα του πυρός" στους μεγάλους ένοπλους επαναστατικούς αγώνες του Λαού μας της δεκαετίας '40-'50. Συγχαρητήρια κύριοι του Περισσού. Να το διαδώσετε αυτό που λέτε για το Νίκανδρο και στους οπαδούς σας, να ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν. Γιατί ο Νίκανδρος μπορεί να ενήργησε όπως ενήργησε ένα μεγάλο μέρος της ώριμης ζωής του (το στίγμα πάντα μένει βέβαια), αλλά πάνω στο κύκνειο άσμα του τον "έπνιξε" το παντοτινό ρωμέικο φιλότιμο και σας ξεβράκωσε (πολιτικά και ηθικά) για πάντα. Κι αυτό σας πόνεσε πολύ. Περαστικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αφού ξεμπροστιάστηκα ως "συνειδητός αντικομμουνιστής και αντιδημοκράτης, λάτρης του σοσιαλιμπεριαλισμού" δε μου μένει παρά να σας αποκαλύψω την ταυτότητα μου:


    Αφήστε με, παρακαλώ, μια στιγμή να περάσω
    Θαμαι σύντομος
    όπως όλοι οι αληθινά μεγάλοι. Δε με ξέρετε;
    Είμαι, λοιπόν, εγώ που φώναξα πριν τόσες χιλιάδες
    Χρόνια, εκείνο το ασύγκριτο, μάταιο "νενικήκαμεν".
    Εγώ που πρόδωσα τους Έλληνες σ' όλες τις μάχες και
    τους Πέρσες
    σ όλη την αιωνιότητα . Ακριβώς, το μαντέψατε!
    Είμαι ο Λάζαρος.
    Εγώ που μου φωνάξανε μια νύχτα, τέσσερις μέρες νεκρός:
    Λάζαρε, βγές έξω. Κι εγώ ήξερα πως κανείς δεν
    μπορούσε να μ αναστήσει,
    συμπόνεσα τόσο την ανθρώπινη ευπιστία
    που σηκώθηκα."

    Π.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έστε παντέλως αστοιχειώτος. Αν γνωρίζατε τα κείμενα του Ζαχαριάδη θα ξέρατε τι τον οδήγησε στο θάνατο και πως αυτός το ερμήνευε. Έχει μιλήσει διότι ο θάνατος δεν του ήρθε απροσδόκητα. Ψάχτε λίγο. Τον 21ο αιώνα δεν είναι σωστό να μη καταπολεμάμε την αγραμματοσύνη μας.

    Υ.Γ. Αφού τα κλειδιά του κομμουνισμού τα κρατάτε εσείς, εγώ είμαι ό,τι τραβάει η ψυχή σας.

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καταλάβετε επιτέλους κάτι: τα "γράμματα από την άλλη μεριά", οι "επιστολές" του Νίκου "λίγο πριν περάσει στην αιωνιότητα", όπως γράφει σεμνά σεμνά ο κολλητός σας στο επίμετρο του "Γεια χαρά - Νίκος", αποδεχόμενος ΑΠΟΛΥΤΑ το γνήσιο των επιστολών και άρα τη θεωρία της αυτοχτονίας, για μας είναι ψευτιές της ΚαΓκεΜπε και χαλκεία.

    Κι αυτό φαίνεται από το πότε έγιναν γνωστά και ότι πάντα οι "αποκαλύψεις" συμβαδίζουν με τις αλλαγές της διεθνούς ταχτικής της Ρωσίας και της πολιτικής ταχτικής του ψευτοΚΚΕ.

    Αστοιχείωτα, τέλος, και φασιστικά είναι τα μούτρα τα δικά σας και των αφεντικών σας. Προστάτες δολοφόνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Επιμένετε βλέπω κύριε "ΠΖ" με το μπλαζέ υφάκι και αντί για την "ταμπακιέρα", δημοσιεύετε χαριτωμενιές. Επειδή προσάπτετε σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι ο Ζαχαριάδης δολοφονήθηκε πως δεν "έχουν τίποτα στο χέρι" που να το αποδεικνύει αυτό, σας πέταξα το γάντι εγώ προσωπικά. Ορίστε λοιπόν. Φέρτε μας ή δημοσιέψτε την επιστολή Ζαχαριάδη στην οποία αναφέρθηκα που βρίσκεται στα σίγουρα στα κλειδαμπαρωμένα αρχεία του κόμματός σας. Να δούμε τότε ποιος θα διασκεδάσει και σε ποιων το σάπιο ρεβιζιονιστικό μούτρο θα παγώσει το χαμογελάκι τους ύαινας. Την επιστολή κύριοι του Περισσού και άμεσα. Να δούμε πόσ' απίδια βάνει ο σάκος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλά, ό,τι πείτε κύριε. Το σωστό είναι ό,τι εσείς παραδέχεστε ως σωστό. Και το γνήσιο επίσης. Κάποιοι παλιοί μεταφυσικοί φιλόσοφοι υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο αυτοί. Ο κόσμος υπάρχει γιατί οι ανθρωποι θέλουν να υπάρχει, γιατί καλλιέργησαν στον εαυτό τους αυτή την ψευδαίσθηση. Αν την αποβάλλουν θα απαλλαγούν και απ' όλα τα δεινά που τους δημιουργεί. Το ίδιο κάνετε κι εσείς κι έτσι, αντι να αναμετρηθείτε με έναν Ζαχαριάδη που δεν σας βολεύει, τον βγάζετε πλαστό. Αλλά αν σας είχε μείνει έστω κι άνας κόκος μαρξισμού, αν κοιτούσατε αυτές τις επιστολές- που τις βγάζετε πλαστές- με περισσότερη προσοχή και αμεροληψία- θα βλέπατε ότι υπάρχουν πράγματα που καμία Κα-Γκε- Μπε και κανένας πλασατογράφος δεν θα μπορούσε να τα φτιάξει. Ούτε φυσικά να τα αφήσει σε μια γνήσια επιστολή που χάλευσε.

    Αλλά τι σας ζητάω τώρα. Είναι δυνατόν να ζητάς από μεταφυσικούς να δουν τον κόσμο υλιστικά.

    Στο πνεύμα αυτό οφείλων κι εγώ να σας αποκαλύψω το εξής: Το βιβλίο που επιμελείται ο Πετρόπουλος, το έφτιαξε η Κα- ΓΚΕ- ΜΠΕ σε συνεργασία με τον Φλωράκη και την Κουκούλου. Το είχε ξεκινήσει ο Κολιγιάννης. Το είχε δε πάρει χαμπάρι ο Ζαχαριάδης και ήθελε να τους σταματήσει. Γι' αυτό και τον έβγαλαν από τη μέση. Τώρα είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

    Π.Ζ.


    Αργότερα θα βγω ως μέγας Ναπολέων. Και μετά θα γίνω υπαρχηγός της σκέψης του παραπάνω που γράφει ως σταλινικός. Εξαιρετική σκέψη και ανάπτυξη του λόγου. Φαντάζομαι πως του αρέσει να φωτογραφίζεται με προβιά και ρόπαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πραγματικά ο διαλεκτικός υλισμός είναι απόλυτα σύμφωνος και δικαιολογεί την κράτηση στους πάγους για 11 χρόνια, τη στιγμή που δήθεν ο κρατούμενος στο βασικό ζήτημα που είναι ΕΣΣΔ ή Κίνα είναι ΕΣΣΔ, και στο επίσης βασικό που είναι "ψευτοΚΚΕ ή μ-λ χώρος" είναι ψευτοΚΚΕ.

    Μα επιτέλους κύριε υπερασπιστή δολοφόνων, όχι με διαλεχτική αλλά με τυπική λογική, πώς εξηγούνται αυτά;; Μήπως αντί για μαρξιστής είστε δικολάβος γ' κατηγορίας, που λέει ό,τι συμφέρει τα αντιμαρξιστικά πολιτικά αφεντικά του;; (Δε σας χρεώνω υλικό κίνητρο. Το κάνετε με γνήσιο πάθος, το πιστεύετε σίγουρα, είμαι βέβαιος).

    Α, και για τις βρωμιές Θεοχαράτου - Φλωράκη, πάλι μούγγα. Δε το έχετε καταλάβει;; Όσο σοσιαλδημοκρατικό (στην ουσία φυσικά σοσιαλφασιστικό) "αντικειμενισμό" και "μαρξιστική διαλεχτική νηφαλιότητα" και αν επιστρατεύεσετε, ο Ζαχαριάδης με την 11χρονη σιωπή του, μάλλον καλύτερα με την 11χρονη ΣΤΑΣΗ του στον πάγο και με όλη την προηγούμενη ζωή του, σας έβαλε μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σας ύπαρξης.

    Η εκδίκησή του θα είναι σκληρή αλλά δίκαιη...

    Υ.Γ. Μια πλαστογραφία κύριε ΠΖ για να είναι επιτυχημένη, πρέπει να είναι καλή. Σαν ΚΜ π.χ. προσωπικά πιστεύουμε πως από τα χαρτιά που του βούταγε ο Τσολάκης πήρανε οι ΚαΓκεΜπίτες και οι κνίτες ολόκληρες φράσεις, στοιχεία από σκέψεις και αναμνήσεις του, φυσικά το γραφικό του χαραχτήρα, και σκαρώσανε τις ναζιστικού τύπου βρωμιές τους του τύπου "άξιος κουκουές ο Φλωράκης" κλπ.

    Μα στο "θεό" σας, ξέρετε κανέναν που να θεωρεί άξιο το νέο ηγέτη του κόμματος που τον κρατάει στον πάγο, δηλαδή να αναθαρρεί ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα με το "νέο αρχηγό", άρα μπορεί να αποκατασταθεί και ο ίδιος και να ζήσει νέες χαρές με το κόμμα, έστω σαν βετεράνος, και ταυτόχρονα να αυτοχτονάει;;

    Δε μου φαίνεστε για ηλίθιος, κάθε άλλο. Άρα συνειδητά αυτοκοροϊδεύεστε, αλλά το χειρότερο πουλάτε τρέλλα και σε μας τους υπόλοιπους.

    Τοποθετηθείτε λοιπόν, αν σας βαστάει, για τα λεγόμενα Θεοχαράτου - Φλωράκη του 2001...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Για να τα συνοψίσω όλα σε μία πρόταση:

    Αφού ήταν "δικός σας", γιατί διάολο τον κρατάγατε στον πάγο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 1. Όταν λέω ότι είστε εντελώς αστοιχείωτος εσείς δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να με δικαιώσετε. Ο Φλωράκης κράταγε στον πάγο τον Ζαχαριάδη; Ξέρετε κύριε πότε έγινε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο Χ. Φλωράκης; Ξέρετε πότε βγήκε στο εξωτερικό; Ξέρετε πότε ενημερώθηκε για το που βρίσκεται ο Ζαχαριάδης; Ξέρετε τι απόφαση πήρε το ΚΚΕ επί Φλωράκη για τον Ζαχαριάδη;

    2. Αγνοείτε προφανώς ότι ο Ζαχαριάδης ήταν εξόριστος στο Σοργκούτ με απόφαση του ΚΚΣΕ. Αγνοείτε επίσης ότι μόνο με απόφαση των Σοβιετικών μπορούσαν να αρθουν τα μέτρα εναντίον του. Και ξεχνάτε φυσικά ότι τα αιτήματα του Ζαχαριάδη για αναγνώριση καθεστώτος Πολιτικού Πρόσφυγα, για απόδοση διαβατηρίου και για ελεύθερη μετακίνηση μόνο οι σοβιετικοί μπορούσαν να τα ικανοποιήσουν.

    3. Θέλετε να παραβλέπετε εντελώς πως ο Πετρόπουλος είναι αυτός που πριν το τελευταίο βιβλίο με κείμενα του Ζαχαριάδη επιμελήθηκε άλλα δύο γι' αυτόν, που έφεραν στο φως στοιχεία και ντοκουμέντα για τον ηγέτη του ΚΚΕ που εσείς ούτε που τα φανταζόσασταν. Το ένα το εξέδωσε με το ψευδώνυμο Πάνος Γιαννικόπουλος και το άλλο με το όνομά του. Εκεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για το μαρτύριο του Ζαχαριάδη.

    4. Ο Ζαχαριάδης δεν είχε ανοικτούς λογαριασμούς με το ΚΚΕ γιατί δεν ταύτιζε το κόμμα με την εκάστοτε ηγεσία του και στο ίδιο ακριβώς πνεύμα δεν ταύτιζε την ΕΣΣΔ με την εκάστοτε ηγεσία της. Για σκεφτείτε τους καπιταλιστες να απορρίπτουν τον καπιταλισμό και να βάλουν κατά του κοινωνικού συστήματος επειδή δεν τους αρέσει μια κυβέρνηση. Το αντίθετο κάνετε όλοι εσείς που ταυτίζετε τις κοινωνικοπολιτικές σχέσεις με τα πρόσωπα και σε τελευταία ανάλυση με τον εαυτό σας. Είναι ο Μάο- Είναι ο Στάλιν- Είναι σοσιαλισμός. Δεν είναι αυτοί- είναι καπιταλισμός. Είναι ο Ζαχαριάδης; τότε ειναι καλό ΚΚΕ. Δεν είναι ο Ζαχαριάδης- Πάει το κόμμα. Έχετε αντικαταστήσει το μαρξισμό με τη μεταφυσική και την εργατική τάξη με τη θεοκρατία και το μεσσιανισμό. Και θέλετε να κάνετε και μαθήματα από πάνω. Κρατάτε τον Πάπα από τα... γένια. Πάρτε τα γένια του και κάντε τα κομπολοί.

    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 1. Να σας κάνω μία ερώτηση κύριε ΠΖ. Έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε χαχόλους ή σε αδιάβαστους;; Εδώ εσείς, παθιασμένοι οπαδοί των Μπρέζνιεφ - Φλωράκη έχετε ξεσκονίσει τα ντοκουμέντα για να διαστρέφετε τα πάντα, οι μαοϊστές - ζαχαριάδικοί δε θα το είχαν κάνει;;

    Δυστυχώς ή ευτυχώς, και το βιβλίο με την εισαγωγή του "Πάνου Γιαννικόπουλου" - Πετρόπουλου από το "Φιλίστωρα" και τα ντοκουμέντα της "6ης" από το "Προσκήνιο" τα έχουμε στη βιβλιοθήκη μας. Δεν αλλάζουν φυσικά σε τίποτα την άποψή μας για το ρόλο του Πετρόπουλου, και ακόμα περισσότερο του ψευτοΚΚΕ.

    Ακούστε τώρα κάτι άλλο. Το πού βρισκόταν ο Ζαχαριάδης ο Φλωράκης το γνώριζε πριν το Δεκέμβρη του 1972, οπότε και διορίστηκε Γραμματέας του ψευτοΚΚΕ από τα αφεντικά του, αφού αρνήθηκαν τη θέση οι Γλέζος, Θεοδωράκης, Ηλιού (δείγμα ότι για τους Σοβιετικούς δε μέτραγε το πόσο "δεξιός" - σοσιαλδημοκράτης ήταν κάποιος, αρκεί να υποτασσόταν σ' αυτούς - σας το λέω με αφορμή τη δήθεν "αριστερή" στροφή του "9ου" (2ου) συνεδρίου σας, που την έχετε περί πολλού). Το ήξεραν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που ήθελαν να το μάθουν, αφού είχε κυκλοφορήσει από τους πολιτικούς πρόσφυγες και είχε γίνει γνωστό. Αφήστε λοιπόν τις ανοησίες. Όσο για την απόφαση να τον "καλέσουν" στην Ουγγαρία για συμβουλάτορα, δε σας απασχολεί καθόλου γιατί ο Ζαχαριάδης, αν του έγινε ποτέ από τον Λουλέ, την αρνήθηκε;; Γιατί ρε παιδί μου δεν πήγε;; Θα υπήρχε μεγαλύτερη αποκατάσταση απ' αυτήν, αν ο ίδιος θεωρούσε ακόμα την ΕΣΣΔ σοσιαλιστική και το ψευτοΚΚΕ για πραγματικό ΚΚΕ;; Αφού σας λέω, δε το σώζετε με τίποτα, δε σας βγαίνει, γιατί παιδεύεστε;;

    2. Φυσικά και μόνο τα αφεντικά των αφεντικών σας θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν αυτά τα αιτήματα. Το θέμα είναι τι έκαναν οι κολλητοί του κολλητού σας Φλωρακοτσολάκηδες και Κουκούλες - Ηρωδιάδες, πόσο πίεσαν τα αφεντικά τους, πόσο τα κατήγγειλαν, πόσο είπαν την αλήθεια για το θάνατο του μεγάλου αυτού επαναστάτη. Την απάντηση την ξέρετε: δεν έκαναν τίποτα. Ακόμα και στη δική τους εκδοχή, ότι και καλά ο Νίκος αυτοχτόνησε μετά το όχι του Λουλέ στο αίτημα να τον αφήσουν να πάει στην Ελλάδα, και πάλι ηθικά κτηνοειδείς εμφανίζονται, και αυτοί και τα καγκεμπίτικα βρωμόσκυλα οι Ρώσοι κρατικομονοπωλιστές.

    3. Μα τι να του κάνουμε, να του πούμε μπράβο για ποιο πράγμα;; Που έχει τα αρχεία, με άδεια των καθοδηγητών του και τα εκδίδει, με επιμελημένους "μη και θιγεί το κόμμα" προλόγους που αφυδατώνουν και διαστρέφουν την αλήθεια στο βασικό τίτλο τιμής του Ζαχαριάδη, την 17χρονη αντίστασή του στο σοσιαλφασισμό;; Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. Τι έπαρση είναι αυτοί που σας δέρνει, απίστευτο πραγματικά. Πρέπει και να δεχτούμε την αυτοχτονία και να γονατίσουμε και μπροστά σας που μας ανοίγετε με το σταγονόμετρο τα κλεμμένα αρχεία... Έλεος κύριε, έλεος...

    (Συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 4. Σε αυτό έλεγα να μην απαντήσω καθόλου, γιατί είναι επιχείρημα δημοτικού. Ότι δήθεν λέμε ότι αλλάζει το κοινωνικό σύστημα ή ο χαραχτήρας ενός κόμματος ανάλογα με τον επικεφαλής. Αυτά δείχνουνε ότι είστε σε επιχειρηματολογικό αδιέξοδο, πράγμα καλό.

    Δε γνωρίζετε δηλαδή ότι το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ π.χ. άλλαξε ολοσδιόλου την πορεία της πολιτικο-οικονομικής ζωής της ΕΣΣΔ και τη γραμμή του κόμματος, ενώ το ακολούθησε (και ένα βαθμό προηγήθηκε κιόλας) πογκρόμ κατά των επαναστατών του κόμματος, πρώτα του Λ. Μπέρια και στην συνέχεια των Μολότοφ- Μαλένκοφ - Καγκάνοβιτς, λίγο μετά και κατά του Μπουλγκάνιν, του Βοροσίλοφ, του Αντρέγιεφ κ.ά. Δεν έχετε ακούσει ποτέ για τα παλλαϊκά κράτη και κόμματα, τους κοινοβουλευτικούς δρόμους, τον αντισημιτισμό, την επιβολή με πραξικοπήματα νέων ρεβιζιονιστικών ηγεσιών σε όλα σχεδόν τα ΚΚ, την πολιτική της ιμπεριαλιστικής καταλήστεψης των τριτοκοσμικών χωρών (την είχε καταγγείλει και ο Γκεβάρα ήδη από το 1962), την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη διοίκηση των παραγωγικών μονάδων, στη στροφή στο υλικό κίνητρο, αλλά κυρίως στη γραφειοκρατική - κλεπτοκρατική αποσάθρωση, στις σοσιαλιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο θάνατο κάθε δυνατότητας για ιδεολογική - πολιτική πάλη, στα ψυχιατρεία κλπ;; Λίγο πολύ, τα ίδια ισχύουν και για την μετά την 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΚ του Δεκέμβρη του 1978 περίοδο στην Κίνα. Αυτά όλα, που θεμελιώνονται στα γεγονότα και στη ζωή, είναι μεταφυσική του προσώπου;;

    Ο Ζαχαριάδης πώς έφυγε από Γραμματέας;; Έγινε μία συνεδρίαση που τον καθαίρεσε και στη συνέχεια άλλαξε απλώς ο επικεφαλής;; Ή μήπως στήθηκε δικαστήριο των 6 κομμάτων, στη συνέχεια διαγράφηκε το 75% των μελών του κόμματος που διαφωνούσε με τη νέα καθοδήγηση, στη συνέχεια διαλύθηκαν ΟΛΕΣ οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ελλάδα το 1958, και το 1961 πια στήθηκε νέο πραχτορείο με το "8ο" (1ο ιδρυτικό) συνέδριο του ψευτοΚΚΕ στην Τσεχοσλοβακία, με εντελώς άλλη - δεξιά - ρεβιζιονιστική γραμμή;; Αυτό για σας είναι απλά προσκόλληση στο πρόσωπο ή ποιοτική αλλαγή;;

    Κατά βάθος κύριε είστε θετικιστής, και παριστάνετε και το διαλεχτικό. Για σας, η ποσοτική συσσώρευση ποτέ δεν αλλάζει την ποιότητα ενός φαινομένου. Η ΕΣΣΔ μπορούσε να είναι μόνο πολύ ή λίγο σοσιαλιστική για σας. Να μετατραπεί στο αντίθετό της, ό,τι και να γινόταν, ήταν αδύνατο. Γι' αυτό και βλέπετε σαν "παλινόρθωση" το φαινομενικό, το 1991, κι όχι το ουσιώδες, το 1956. Γι' αυτό και τον Πούτιν, αν το μισείτε, δεν τον μισείτε όσο τον εκάστοτε Αμερικάνο ομόλογό του (τα αφεντικά σας βέβαια δε τον μισούν καθόλου και θα ηδονίζονταν να έκανε πολεμικό γιουρούσι ενάντια στους παλιοφιλελεύθερους της Δύσης, μιας και η Ρωσία είναι δήθεν "φύσει" αντιιμπεριαλιστική ή έστω λιγότερο ιμπεριαλιστική από τη Δύση).

    Τελικά, δε μας είπατε, ο Θεοχαράτος με το Φλωράκη στη "βιογραφία" του αποστάτη αυτού, που λένε ότι ο Ζαχαριάδης είχε τρελλαθεί και δε μπορούσε να σωθεί, αν και ο Χαρίλαος "ήθελε", λένε αλήθεια;; Τι λέει ο ιστορικός μας;; Και αν λένε αλήθεια, τότε πώς είναι αληθινές οι απόλυτα νηφάλιες δήθεν επιστολές του Νίκου "λίγο πριν περάσει στην αιωνιότητα", που γράφονται δήθεν λίγα λεπτά πριν πεθάνει-αυτοχτονήσει;; Επίσης, περιμένουμε απάντηση σε αυτό που σας ζήτησε ο φίλος "σταλινικός": βγάλτε την επιστολή αυτή, που δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ας τη ζητήσει ο κύριος ζαχαριαδολόγος από την Αλέκα...αφού τώρα ο Νίκος "αποκαταστάθηκε", τι φοβάστε;;; -)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Mάλιστα! Μα δε μιλάτε απ' την αρχή? Μισό, να βγάλω την προβιά και ν'αφήσω το ρόπαλο στην άκρη. Καθήστε κύριε ΠουΖου, καθήστε ακριβέ μας μεγαλόκαρδε φίλε. Καθήστε να σας κεράσουμε κάτι...
    1. Α, τον καημένο το Χαρίλαο. Ωστε ήταν φυλακή και δεν ήξερε, ε? Σαν το μακαρίτη το Χριστόδουλο, ένα πράγμα. Μήπως βυθιζόταν κι ο Χαρίλαος στα διαβάσματα και δεν ήξερε? Δεν το είχαν ας πούμε μεταδώσει μέχρι και αντικομμουνιστικοί σταθμοί, ε? Και πώς αντιμετώπισε το ζήτημα όταν βγήκε και μάλιστα έγινε ΓΓ? Για πείτε μας εσείς που είστε και γραμματιζούμενος, όχι σαν εμάς τους αστοιχείωτους...
    2.Α, ώστε με απόφαση του ΚΚΣΕ! Ε, εδώ πια επιτρέψτε μας να σας κεράσουμε 2 γερά σφηνάκια να στανιάρετε. Γιατί είστε ολίγον ψευταράκος, εδώ που τα λέμε. Ορίστε...
    α." Η τότε καθοδήγηση του κόμματος πήρε θέση ότι ο Ν. Ζαχαριάδης έκανε μια απαράδεκτη αντικομματική ενέργεια και εισηγήθηκαν να σταλεί εξορία. Πράγμα που έγινε και στάλθηκε στο Σουργκούτ σε περιορισμό" (Ρ.Κουκούλου, "Ριζοσπάστης", 11-12-1990)
    β." Με απόφαση της ΚΕ του κόμματος ο Ζαχαριάδης εστάλη στο Μποροβίτσι. Εκεί όμως θεωρήθηκε επικίνδυνος λόγω των ποικίλων δραστηριοτήτων του και η ηγεσία του κόμματος εισηγήθηκε την εξορία του στο Σουργκούτ" (Π. Δημητρίου, "Αυγή", 16-12-1990)
    (συνεχίζεται το κέρασμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 1. Τα ερωτήματα που θέτετε αγαπητέ μου σας τα έχει απαντήσει όλα ο Πετρόπουλος με τα βιβλία του. Απο 'κει μάθατε κι εσεις πως έφυγε ο Ζαχαριάδης από ΓΓ, κάτω από ποιές συνθήκες έφυγε και τι επακολούθησε. Εκεί τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά με ιστορικά στοιχεία ότι η επιτροπη των 6 ήταν προσχηματική κι εκεί απαντήθηκε όλη η επιχειρηματολογία των 6ολομελιτών για το δήθεν ανώμαλο καθεστώς και την δήθεν σεχταριστική πολιτική. Μη μας κάνετε και τον έξυπνο από πάνω. Ο Ζαχαριαδολόγος μας όπως λέτε απάντησε στην υπόθεση Ζαχαριάδη με στοιχεία που εσείς οι δήθεν λάτρεις του Ζαχαριάδη ούτε να τα φανταστείτε μπορούσατε. Είχατε μάλιστα όλοι σας- όλως των αποχρώσεων- δεχτεί την αντιζαχαριαδική επιχειρηματολογία των 6ολομελητών, που την συνέχιζε μεταπολιτευτικά το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, μόνο που την προβάλατε ως σωστή πολιτική.

    2. Με λέτε θετικιστή ενώ εσείς είστε μαρξιστής και μου προβάλετε ως επιχείρημα το νόμο της μετατροπής της ποσότητας σε ποιότητα. Αλήθεια; Πότε μετατρέπετε η ποσότητα σε ποιότητα; Όποτε το αποφασίσεται εσείς; Αν το 20ο Συνέδριο άλλαξε τον χαρακτήρα της ΕΣΣΔ ως εργατικού κράτους, τότε η Περεστρόικα του Γκορμπατσόφ γιατί χρειαζόταν; Τι έκανε αυτή; Ποια ποσότητα μετέτρεψε σε ποιότητα; Βρήκατε τώρα το κολπάκι για να κρύψετε το γεγονός ότι η θεωρία σας περί σοσιαλιμπεριαλισμού δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια παραλλαγή της θεωρίας του Τόνι Κλιφ περί κρατικού καπιταλισμού. Αν ο κλιφ είναι η άρνηση του τροτσκισμού στο όνομα του Τρότσκι εσείς είστε η προσχώρηση στον Κλιφ στο όνομα του Στάλιν. Δηλαδή τα απόνερα ενός εκφυλισμένου εργατισμού που όταν εκφράζεται με λόγο η μία παράγραφος συγκρούεται με την προηγούμενη κι όταν εκφράζεται με πράξεις καταλήγει στην υπεράσπιση του καπιταλισμού στο όνομα της υπεράσπισης του δήθεν καθαρού σοσιαλισμού.

    3. Τελικά τα βιβλία του Πετρόπουλου τα έχετε εσείς αλλά να μην τα αγοράσει κανένας άλλος. Αυτό δεν επιβεβαιώνει ότι ανακηρύξατε τον εαυτό σας σε ιερατείο; Αυτό δεν φανερώνει ότι εμπνέεστε από την ιερά εξέταση; Μια σέχτα του μεσαίωνα είστε και τίποτα περισσότερο. Μια ομαδούλα που η Ασφάλεια θα σας είχε περί πολλού, για παράδειγμα, την δεκαετία του '30, όταν με τέτοιες ομαδούλες προσπαθούσε να διαλύσει τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και να προκαλεί σύγχιση στην εργατική τάξη.

    4. Τελικά, αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η εργατική τάξη δεν σας καταλαβαίνει και δεν έρχεται μαζί σας αφού τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία και στον κόσμο, στο παρόν και στο παρελθόν έχουν όπως εσείς τα λέτε; Γιατί η ιστορία περνάει από μπροστά σας αλλά ποτέ δεν έρχετε μαζί σας; Γιατί δεν καταφέρατε ποτέ να ξεπεράσετε τα 50 άτομα; Και γιατί, να πάρει ο διάολος, ενώ βάλατε στόχο της ζωής να ανασυγκροτήσετε το επαναστατικό ΚΚΕ ποτέ δεν τα καταφέρατε; Ξέρω- ξέρω και συνεχίζω να μαθαίνω. Της κοντής.... της φταίνε οι τρίχες.

    Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

    Π.Ζ.

    Ελπίζω να μην φτιάξετε καμια οργάνωση για την ανασυγκρότηση του Π.Ζ. Μπορώ και μόνος να γίνω Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. dionmich1 για παρτη του
    "Σταλινικέ" ανοίγεσαι και θα αλλάξεις νικ νειμ

    ασε τα σφηνάκια και πιες καμία μπύρα...


    κουσιατε ναζνταροβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 3. E,μα πώς να τα φανταστούμε τα ντοκουμέντα που "ανακαλύπτει" ο φίλος σου ο Πετρόπουλος ρε συ ΠουΖου? Αφού είναι απρόσιτα για τους κοινούς θνητούς, έστω κι αν αυτοί είναι ιστορικοί ή ερευνητές (μη κομματόσκυλα όμως). Λογικό δεν είναι να τα φανταζόμαστε λοιπόν? Αλλά κι εσύ ρε ΚΜ κάπου υπερβάλλεις. Να πούμε κι ένα ευχαριστώ ρε συ στον Πετρόπουλο ή σε όποιον άλλο Πετρόπουλο κομίζει γλαύκα ες Αθήνας, συγγνώμη ανακαλύπτει ντοκουμέντα ήθελα να πω. Κουράζονται, βασανίζονται οι άνθρωποι, τρώνε στη μάπα όλη τη σκόνη και τις αραχνοφωλιές εκεί μέσα στα σκοτεινά δωμάτια των αρχείων, για να διαφωτίσουν εμάς τους αχάριστους. Ε, ντροπή μας κι εμάς...
    4. Εδώ, όντως μετετράπης σε μέγα Ναπολέοντα φίλε μου ΠουΖου (που ήταν και το όνειρό σου κι όλας, όπως έγραψες παραπάνω). Δύσκολο να φανταστεί κανείς έστω κι ένα χαμερπές υποκείμενο, υπερασπιστή θρασύδειλων δολοφόνων να ...χάνεται σε τόσο σκοτεινούς δαιδαλώδεις λαβύρινθους σκέψης. Ακόμη κι ο χειρότερος από δαύτους, που έχει σώας τας φρένας, ξέρει να "φυλάγεται" και να μην εκτίθεται. Οχι δεν είναι θετικιστές αυτοί οι "λεπτεπίλεπτοι" τύποι , νιτσειστές είναι , ο κόσμος τους είναι ο φασιστικός κόσμος "των μύθων και των αφορισμών" του νιτσεισμού, είναι ύαινες που παριστάνουν τα αρνάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΥΓ. Κι όσον αφορά τις προβιές και τα ρόπαλα, θα πρότεινα να κοιτάτε την καμπούρα σας κύριε ΠουΖου. Οι εικόνες της 20ης Οκτώβρη είναι ακόμη πολύ νωπές σ' ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ξέρω, ξέρω. Εσείς δεν ασχολείστε με βρωμοδουλειές, τουτέστιν με ξυλοδαρμούς σχεδόν λιντσαρίσματα αναρχικών και άλλων διαδηλωτών. Εσείς είστε οι... υπεράνω, οι... επιστήμονες ιστορικοί κι ερευνητές, οι... σοφοί, η ...αφρόκρεμα του κόμματος...
    - Μόνο που καμιά φορά συμβαίνουν και απρόοπτα. Σαν τον από κάτω σας, τον "στιχάκια" (και άριστο γνώστη της ελληνικής, βεβαίως) που παριστάνει το... σωματοφύλακά σας. Μη γνωρίζοντας προφανώς πως εδώ δεν περνάνε νταηλίκια, τα οποία μπορεί να τα κάνει εκεί που τον παίρνει. Μαζέψτε τον γιατί σας εκθέτει κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΥΓ2. Το ρίξανε πάλι τώρα στην ...ιδεολογική αντιπαράθεση, στον ...Τόνι Κλιφ και τους... παραλληλισμούς με τον Τρότσκι!!! Και μιλάνε παράλληλα για ...γένεια και ...τρίχες!! Την επιστολή του Ζαχαριάδη δημοσιέψτε ρε!!! Που το παίζετε και ...άνετοι και λεπτεπίλεπτοι! Ε χυδαιολογούντες, τραμπουκίζοντες "ιδεολογικοί" υπερασπιστές των θρασύδειλων δολοφόνων του Ζαχαριάδη! Αποδείξτε στην πράξη ρε τους ισχυρισμούς σας με τη δημοσίευση της επιστολής !!! Σκοτώσατε το Νίκο και το 'χατε κρυφό, γιατί τον τρέματε ακόμη και νεκρό!!! Αίσχος!!! Εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα, ψευτοκομμουνιστές, τρισάθλιοι σοσιαλφασίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν ειμαι απο την κράτος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Παραθέτω μερικά πολύ χαρακτηριστικά (κατά τη γνώμη μου) αποσπάσματα από το "ΓΡΑΜΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" από το βιβλίο "Επέμβαση της Χρουστσωφικής Ηγεσίας στο ΚΚΕ" του Π. Τουλούδη, εκδόσεις "Αλφειός", σελ. 139 κ.ε.
    «...Είναι επιτρεπτό έστω και σ' έναν διαγραμμένο απ' το κόμμα, που θέλει μάλιστα να λογαριάζεται για "σωτήρας" του λαικού κινήματος να στέλνει δώθε-κείθε γράμματα, κάνοντας υπονομευτική φραξιονιστική δουλειά?
    Φυσικά για μας και για τον καθένα που σκέφτεται λογικά, κομματικά, τα πράγματα είναι πολύ καθαρά. Αντικειμενικά και το γράμμα του Βαφειάδη, όπως και το γράμμα του Ζαχαριάδη, ήταν ενέργειες προβοκατόρικες που ο εχθρός τις εκμεταλλεύτηκε και τις αξιοποίησε όσο δεν παίρνει, σε βάρος του ΚΚΕ (...)
    Τα στελέχη , τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ, που 18 χρόνια τώρα σαπίζουν στις φυλακές και στην εξορία, όλες οι ομάδες των πολιτικών κρατούμενων (σ.σ. απολύτως ανακριβές αυτό- πρβ. Αη Στράτη και λοιπούς τόπους εξορίας που μεταβλήθηκαν σε φυτώρια του αντι-εκτολομελίτικου- αντιρεβιζιονιστικού αγώνα), λαικών αγωνιστών, κομμουνιστών, καταδίκασαν τις αντικομματικές πράξεις των Ζαχαριάδη, Βαφειάδη (...)
    Η εκμετάλλευση που έγινε από την Ασφάλεια, την ΚΥΠ και τον αντικομμουνιστικό τύπο των ενεργειών των Ζαχαριάδη, Βαφειάδη τους αποκαλύπτει για άλλη μια φορά...»
    Ακολουθούν οι υπογραφές των Γλέζου Μανώλη, ΦΛΩΡΑΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, Τρικαλινού Γιώργου, Βασάλου Κ., Κουτρούκη Γ. κλπ.
    Αίγινα, 25/6/1962

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 1. Ο κύριος κνίτης μέσα στις παπαρδέλες που αραδιάζει, είπε από σπόντα και κάτι σωστό. Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος του τροτσκοειδούς "μ-λ" οπορτουνιστικού χώρου, κυρίως ο χοτζισμός, εμφάνιζε τη διαφορά Ζαχαριάδη - ρεβιζιονισμού σαν διαφορά μεταξύ "σκληρού ταξικού προλετάριου που δεν ήθελε συνεργασίες" από τη μια και "δεξιών συμβιβαστών με τους αστούς και μετωπιστών από την άλλη". Πάνω σε αυτό είχαμε συγκρουστέι και με το φίλο σταλινικό σε προηγούμενη ανάρτηση. Αλλά αφ' ενός εσείς κύριε κνίτη δε δικαιούστε να ομιλείτε γιατί οι χοτζικοί ήταν απλώς οπορτουνιστές αλλά ήταν κομμάτι της τότε αριστεράς, ενώ εσείς μαζί με το χουντοφασισμό ήσαστε ένας εκ των δύο κύριων εχθρών του λαού μας στη Μεταπολίτευση. Εσείς λοιπόν δεν έχετε ηθικοπολιτικό δικαίωμα κριτικής στους χοτζικούς. Και είναι γελοίο να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τη φυσιογνωμία Ζαχαριάδη τη γνωρίσαμε από τον κολλητό σας.

    2. Αποδεικνύεστε όλο και περισσότερο δομιστής-θετικιστής. Αυτή τη θέση, ότι η κριτική του τροτσκιστή Τόνι Κλιφ στα 1948 περί κρατικού καπιταλισμού είναι ίδιας ποιότητας με την κριτική του μαοϊσμού μετά το 1964-1968 για τον παλινορθωμένο καπιταλισμό της ΕΣΣΔ, την έχει διατυπώσει στη χώρα μας μονάχα ο αλτουσσερικός Γιάννης Μηλιός του περιοδικού "Θέσεις", ιδεολογικός μπαμπάς των σιχαμερών αρχισοσιαλφασιστών ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ, διάφορων "Β'Πανελλαδικάριων" μες στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Ο Κλιφ, κύριε, που κάνετε και το διαβασμένο (κανένας πραγματικός επαναστάτης δεν επαίρεται για τις γνώσεις του) πρώτο, είχε ουσιαστικά τη μικροαστική γραμμή του ισοπεδωτισμού και της "υπεραριστερής" κατάργησης πριν την ώρα τους των εμπορευματοχρηματικών σχέσεων, ενώ δευτερεύοντα φαινόμενα γραφειοκρατισμού τα ανήγαγε σε κύρια πλευρά, βγάζοντας το δήθεν "καπιταλιστικό" χαραχτήρα της σταλινικής ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η αντισοσιαλιστική επίθεση εκείνη του 1948 έγινε συντονισμένα από δυτικό ιμπεριαλισμό - σοσιαλδημοκρατία - τιτοϊκούς αποστάτες - τροτσκισμό - ρεύμα Καστοριάδη, και ουσιαστικά ευνόησε τους σοσιαλφασίστες μες στο ΚΚΣΕ (Σουσλόφ - Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ), που βγήκαν σαν οι πιο "αριστεροί - αντιδυτικοί" και άρχισαν να τρώνε κόσμο σαν "συμβιβαστικό με τη Δύση", ενώ μπόλιασαν και το κόμμα με τον αντιΙσραηλισμό - αντισημιτισμό.

    Το βασικό πάντως με τον Κλιφ, όπως και με όλη την κριτική τροτσκιστικού τύπου ενάντια στην ΕΣΣΔ, είτε επί σοσιαλισμού είτε επί παλινορθωμένου καπιταλισμού, είναι ότι ποτέ δε συνδέει το εσωτερικό καθεστώς με τη διεθνή θέση. Αν ήταν τίμιος ο Κλιφ και πίστευε πράγματι τη θεωρία του, έπρεπε να ρίχνει τη γραμμή "συμμαχία με το δυτικό ιμπεριαλισμό ενάντια στην κρατικοκαπιταλιστική φασιστική διχτατορία του Στάλιν", όπως π.χ. έκαναν οι δικοί μας αρχειοφασίστες του μπαμπά Γιωτόπουλου. Οι τρότσκες μπορεί να λένε τα χειρότερα για την ΕΣΣΔ, αλλά όσο φασιστική ή κρατικοκαπιταλιστική κι αν τη βλέπουν στις εσωτερικές της δομές, την προτιμούν από το δυτικό φιλελεύθερο μονοπώλιο.

    Αντιθέτως, οι Κινέζοι μαρξιστές, συνεπείς στο λενινισμό, όταν κατέληξαν παστρικά στο συμπέρασμα ότι στην ΕΣΣΔ κυβερνάει μια φασιστική κλίκα που έχει παλινορθώσει τον καπιταλισμό, επέκτειναν αυτή τους τη διαπίστωση και στην ανάλυση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΣΣΔ, και τη χτύπησαν πρωτοπόρα, από ένα σημείο και μετά πιο πολύ και από εκείνη των Αμερικάνων (και πολύ καλά έκαναν).

    Η περεστρόικα ήταν δύο πράγματα: πρώτο, μια διέξοδος από τη σαπίλα και τη στασιμότητα στην οποία είχε οδηγήσει ο κλεπτοκρατικός γραφειοκρατικός κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός τη σοβιετική οικονομία. Δεύτερο, η ανάγκη της ΕΣΣΔ να πετάξει την κόκκινη φορεσιά και να ξαναβγάλει την τσαρική φορεσιά από το ντουλάπι, για να συσπειρώσει όλη την παγκόσμια φασιστική αντίδραση γύρω από το Κρεμλίνο, την Ορθοδοξία κλπ. ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή δε θα μπορούσαν σήμερα να είναι ρωσόφιλοι αν η ΕΣΣΔ είχε ακόμα σφυροδρέπανο στη σημαία - και αυ΄το επεκτείνετέ το για τους φασίστες και ακροδεξιούς σε όλη τη γη. Χώρια που η ΕΣΣΔ κρατούσε ακόμα κάποια πολυεθνικά στοιχεία στη μορφή, που δυσκόλευαν το ρώσικο μονοπώλιο με τα τρελλά χιτλερικά όνειρα παγκόσμιας κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 3. Το πώς βρέθηκαν στα χέρια μας τα βιβλία που έχει επιμεληθεί ο Πετρόπουλος είναι δικός μας λογαριασμός. Εσείς μας ζητήσατε να απευθύνουμε κάλεσμα στους αναγνώστες μας να αγοράσουν το βιβλίο του κολλητού σας, κι εμείς φυσικά αυτό το αρνούμαστε. Σας είπαμε, φωτοτυπίες, σκανάρισμα, να μην πάρει φράγκο τσακιστό ο κύριος Πετρόπουλος και να διαδωθούν τα κείμενα του Νίκου. Τι δεν καταλαβαίνετε επιτέλους;; Τι ιερατεία και άλλες σαπουνόφουσκες τσαμπουνάτε;;

    4. Εδώ περνάτε στην καθ' αυτό αλητεία. Για κοντές... και τρίχες. Όπως πολύ σωστά σας απαντά ο σταλινικός, όλη η μπόχα της ψυχής των ψευτοκομμουνιστών - σοσιαλφασιστών βγαίνει στη φόρα. Κανονικά δε χρειάζεται να πούμε κα΄τι παραπάνω. Αυτοταπεινωθήκατε και σεις και τα αφεντικά σας που σας βάλανε να γράφετε εδώ, οι Περισσιώτες παλιάνθρωποι, που θα μπορούσε ο διάλογος να σταματήσει εδώ.

    Ωστόσο θα πω δυο κουβέντες για τους αναγνώστες. Το κόμμα (ψευτοΚΚΕ) που έχει συνδικαλιστική παράταξη στους υπαλλήλους της ΕΥΠ, όταν το πραγματικό ΚΚΕ δεν επιτρεπόταν να έχει ούτε πλατύ ψηφοφόρο στο Δημόσιο (όχι μέλος ή συνδικαλιστή στις μυστικές υπηρεσίες!!!!), το κόμμα που έχει πλατιά συσπείρωση στους καραβανάδες (ΚΕΘΑ), που στέλνει το Σκυλλάκο σε κάθε "διεκδικητικό" κίνημα των μπάτσων, που έχει το σικαίωμα από το κράτος να ξυλοφορτώνει όποιον του κάνει κέφι και να καλεί ή να διώχνει τα ΜΑΤ σε συνεοννόηση με τον Πάγκαλο, αποκαλεί την ΟΑΚΚΕ "ασφαλίτικη". Αυτό ήταν το έσχατο επιχείρημά σας απέναντι στους μαοϊστές, από τη δεκαετία του '70. Τότε βέβαια τρώγατε καλά τις ψιλές σας όταν τολμούσατε να ξεστομίσετε αυτές τις βρωμιές. Ιδεολιγικοί απόγονοι των αρχειοφασιστών και των λικβινταριστών τροτσκιστών της δεκαετίας του '30 είστε σεις κύριε και το φασιστόκομμά σας. Οι μαοϊστές, οσοδήπότε μειοψηφικοί σε αυτή την άμπωτη των επαναστατικών εφόδων του προλεταριάτου στον ουρανό, κρατάνε ψηλά τη σημαία του ΚΚΕ, της Γ΄Διεθνούς, του Λένιν- Στάλιν και του Μάο.

    Και επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί στα κνιτοειδή, η αλήθεια είναι πάντα επαναστατική, όπως σωστά επισήμαινε ο ήρωας Αντόνιο Γκράμσι, η αλήθεια νικάει το ψέμα καζι τα χαλκεία!!

    Νίκο σε σκοτώσαν και τό 'χανε κρυφό
    Γιατί σε τρέμαν ακόμα και νεκρό

    Υ.Γ. Προς σταλινικό: Αν και δεν είμαι μέλος της ΟΑΚΚΕ, κι εσύ δεν ξέρω αν είσαι μέλος της "Κόντρα", η ενότητα μας σε αυτό το διάλογο μου θυμίζει την ενότητα ΟΑΚΚΕ-ΣΑΚΕ στην κηδεία του Νίκου ενάντια στους κνίτες, χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Tα παραπάνω αποσπάσματα της επιστολής αυτής αφιερώνονται εξαιρετικά στον "κύριο αντ' αυτού" που ισχυρίστηκε (μέσα σ'όλα τα υπόλοιπα ...ακριβή και... ιστορικά εξακριβωμένα στοιχεία- ισχυρισμούς που παραθέτει) πως ο Φλωράκης προτού βγει στο εξωτερικό- όντας δέσμιος της ελληνικής μοναρχοφασιστικής αντίδρασης- δε γνώριζε τίποτα ή τουλάχιστον γνώριζε ελάχιστα πράγματα περί Ζαχαριάδη!!! Τόση άγνοια είχε δηλαδή που συνυπέγραφε επιστολές-γράμματα καταδίκης "του προβοκατόρικου ρόλου του Ζαχαριάδη"!!!
    Αλήθεια κύριε, πώς αισθάνεστε που τα "επιχειρήματά" σας καταρρίπτονται με πάταγο το ένα πίσω απ'τ' άλλο??? Η ,έστω, πώς να αισθάνεται ο φίλος σας Γιαννικόπουλος, την υπεράσπιση του οποίου έχετε αναλάβει "εργολαβικά"??? Μάλλον ρητορικό το ερώτημα...

    Αυτός είναι όμως ο θαυμαστός κόσμος του ψευτοκομμουνισμού-σοσιαλφασισμού, κι ας μη μας κάνει εντύπωση. Κόσμος ψέματος, απάτης, λαθροχειρίας, "ντοπαρίσματος" με μύθους και θρύλους. Οι κύριοι αυτοί δε διστάζουν να περιφρονούν με ακραία προκλητικό τρόπο ακόμη και ιστορικά τεκμήρια-μαρτυρίες δημοσιευμένες στον ίδιο τους τον κομματικό τύπο(!!), όπως το ως άνω απόσπασμα από μαρτυρία της Ρ. Κουκούλου που είχε δημοσιευτεί στο "Ριζοσπάστη" και παρετέθη για ν'αντιληφθεί ο μέσος αναγνώστης την ειλικρίνεια του ...ατράνταχτου επιχειρήματος του κυρίου αυτού ότι για "την εξορία του Ζαχαριάδη ευθύνεται όχι η ηγεσία του ΚΚΕ αλλά μόνο του ΚΚΣΕ". Τι κι αν οι πρώτοι ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑΝ την εξορία του!...

    Μετά απ' όλα αυτά, μπορεί ν' αντιληφεί κάλλιστα ο οιοσδήποτε πόση ...αξία και ειλικρίνεια "εμπεριέχουν" και οι ισχυρισμοί των ψευτοκομμουνιστών περί "αυτοκτονίας" του Ζαχαριάδη που ήταν τόσο "δικός τους" που είχαν φροντίσει ανάμεσα στ' άλλα όχι μόνο να του αφαιρέσουν την ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα αλλά να του ...αλλάξουν και όνομα(!) δίνοντάς του το ...καλλιτεχνικό Νικολάι Νικολάγεβιτς Νικολάεβ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Σταλινικέ, έχω αρχίσει και τον λυπάμαι τον αντ΄αυτού. Τέτοιο σφυροκόπημα δεν τον περίμενε.

    Νόμιζε ότι θα τη βγάλει όπως τη βγάζει με τα ΣΥΝασπιστήρια και τους ΝΑΡίτες, τα σταυραδέρφια του. "Ένα ειν' το κόμμα" κι άγιος ο "θεός" (ο μπρεζνιεφικός).

    Αχ τον κύριο ΠΖ και τον κολλητό του, φίλο των Φλωράκη - Κουκούλου προλογιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η πλάκα είναι πως έχουν και το απύθμενο θράσος (ίδιον κάθε φασισμού) ν' "αποκαθιστούν" το θύμα τους μπροστά στο μνημείο του στο Α Νεκροταφείο- ένα μνημείο που οι ίδιοι πάσχισαν να εξαφανίσουν μέσω της Κουκούλου που ζητούσε μετ' επιτάσεως τη μεταφορά των οστών του Ζαχαριάδη στο οστεοφυλάκιο της Καισαριανής!!! Μια ύπουλη, σχεδόν "μαφιόζικη", ενέργεια που ματαιώθηκε μόνο μετά από παρέμβαση ζαχαριαδικών μαζί με κάποιους παλιούς αγωνιστές στον τότε δήμαρχο Αθηνών.

    Υποθέτω θα διασκεδάζετε ...πηγαία κύριε Γιαννικόπουλε και λοιποί κύριοι του Περισσού μ' αυτά που "μαθαίνετε"...

    ΥΓ. Είστε οικτρά γελασμένοι αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να εξαπατάτε επ' άπειρο και με τόσο χοντροκομμένο τρόπο τον ελληνικό λαό κύριοι ψευτοκομμουνιστές σοσιαλφασίστες. Αργά ή γρήγορα όλα θα βγουν στη φόρα και ανάμεσα σ'όλα θα γίνει πλατιά γνωστό στον ελληνικό λαό (και όχι μόνο) και το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας του Ζαχαριάδη από σας και τα "σοβιετικά" αφεντικά σας. Να είστε σίγουροι γι' αυτό...

    ΥΓ. Περιττό να υπενθυμίσουμε πως ακόμη περιμένουμε τη δημοσίευση της επιστολής Ζαχαριάδη. Και μάλλον θα περιμένουμε για πολύ ακόμη. Κάνουμε λάθος μήπως?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Π.Ζ.
    Τούτη η παρέμβαση μου θα είναι και η στερνή. Διευκρινίζω πως δεν πρόκειται να αυτοκτονήσω ούτε να εκτελεστώ από την ΚαΓκεΜπε.
    Προσπάθησα να μιλήσω με επιχειρήματα σ' ένα μέρος που λατρεύει τους αφορισμούς.
    Έστω και αργά κατάλαβα το μάταιο του πράγματος και με τρόμο διαπίστωσα ότι ΝΙΚΗΘΗΚΑ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ επειδή ξέχασα πως

    Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο.
    Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του
    και θα σε νικήσει εκ πείρας.
    Ανώνυμος

    Έτσι, σαν μια τελευταία μου συνεισφορά στον προβληματισμό σας αποφάσισα να σας μεταφέρω κάποιες απόψεις ειδικών πάνω στο πρόβλημα σας. Ιδού:

    "Δεν υπάρχει καμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πως να χρησιμοποιήσει: είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Η αλήθεια αντιθέτως έχει μόνο ένα φόρεμα και έναν δρόμο για κάθε περίπτωση και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση... Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλαξ"
    Robert Musil Περί βλακείας (Über die Dummheit)

    "Δεν υπάρχει καμία σημαντική σκέψη, την οποία η βλακεία δεν θα ήξερε πως να χρησιμοποιήσει: είναι ευκίνητη προς όλες τις κατευθύνσεις και μπορεί να φορέσει όλα τα φορέματα της αλήθειας. Η αλήθεια αντιθέτως έχει μόνο ένα φόρεμα και έναν δρόμο για κάθε περίπτωση και βρίσκεται πάντοτε σε μειονεκτική θέση... Αν η βλακεία δεν έμοιαζε σχεδόν απαράλλαχτα με την πρόοδο, το ταλέντο... κανείς δεν θα ήθελε να είναι βλαξ"
    Robert Musil Περί βλακείας (Über die Dummheit)

    Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής .
    George Courteline

    Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία.
    Αbraham Lincoln

    Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν' ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.
    Pierre Claude Boiste

    Η ευφυΐα έχει τα όρια της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα.
    Elbert Hubbard

    Μη αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού δια να μη γένης και συ όμοιος αυτού.
    Παροιμίαι ΚΣΤ'

    Το πλεονέκτημα του να είσαι έξυπνος είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τον χαζό. Το αντίθετο είναι εκείνο που παρουσιάζει δυσκολίες.
    Kurt Tucholsky

    Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώσεις και να προσποιηθείς ότι είσαι έξυπνος.
    Ανώνυμος

    Η φύση δεν κάνει ποτέ γκάφες. Όταν δημιουργεί έναν ανόητο, το εννοεί.
    J.Billings
    Ελληνική παροιμία

    Τα δυο πιο κοινά στοιχεία στη φύση είναι το υδρογόνο και η ηλιθιότητα.
    Thomas Bernhard

    Μετά απ' αυτό δεν έχω πια καμιά δουλειά στην ωραία παρέα σας. Ό,τι χρήσιμο είχα να πω υπάρχει ήδη δημοσθευμένο. Για όσους θέλουν να μάθουν. Εγώ δεν θα απαντήσω ξανά σε ό,τι κι αν αναφερθεί για τον Πετρόπουλο ή για το άτομο μου.
    Για το τέλος άφησα μια φράση του Νίκου που πάντα αγαπούσα και σας την αφιερώνω:

    Η βλακεία είναι Θείο χάρισμα.
    Δεν πρέπει όμως να της γίνεται κατάχρηση.
    Νίκος Ζαχαριάδης

    Γεια χαρά
    Π.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τέλειωσες πραγματικά αυτή την κουβέντα σαν κοινός αλήτης και σοσιαλ-ναζιστής που είσαι, με προσωπικές ύβρεις και εμετικά υπονοούμενα, ενώ είχαν προηγηθεί οι ψ... και οι τρίχες. Και μιας και είσαι εντεταλμένος από τον κολλητό σου, ο οποίος σε έχρησε εκπρόσωπό του στην κουβέντα αυτή, τα ίδια ισχύουν και γι' αυτόν.

    Ο γεροναζί Πλεύρης δε θα απαντούσε διαφορετικά απο σένα. Και αν είσαι αυτός που μου έγραψαν και είχες σχέση και με εθνορατσιστικά περιοδικά, είναι κατανοητό το τι είδους υποκείμενο είσαι.

    Το ότι δεν απάντησες σε τίποτα και ουσιαστικά κατατροπώθηκες, έγινε νομίζω κατανοητό σε κάθε νοήμανα και δημοκρατικό αναγνώστη.


    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Για τον Τσολάκη.
    Διαβάζω από το βιβλίο του Αχιλλέα Παπαϊωάννου "Η Διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη" Εκδόσεις Γλάρος.
    <<Τι είμασταν; Γιατί μας εξόριζαν; Ήμασταν κι εμείς ανάμεσα στα 7.500 στελέχη και μέλη της κομματικής οργάνωσης της Τασκένδης που είχαν διαγραφεί μετά την "6η ολομέλεια". Όλους τους διαγραμμένους από το σύνολο των 8.000 μελών του ΚΚΕ στην Τασκένδη, μας βάφτισαν "Ζαχαριαδικούς". Οι αντιζαχαριαδικοί στην αρχή λέγονταν Χοτουρικοί(από τον Χοτούρα)και αργότερα Κολιγιαννικοί. Η διαγραφή των 7.500 μελών,το μεγαλύτερο χτύπημα που γνώρισε ποτέ το ΚΚΕ στην ιστορία του,έγινε όταν την καθοδήγηση της Τασκένδης την ανέλαβε μια τριμελής γραμματεία, με πρώτο γραμματέα τον Λεωνίδα Τζεφρώνη, τώρα μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ εσωτερικού,δεύτερο γραμματέα τον Κώστα Τσολάκη, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ, και τρίτο γραμματέα τον Πάνο Δημητρίου μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ εσ."
    Αυτό ως απάντηση στον "λεπτολόγο" Π.Ζ. Ο Τσολάκης ή Ταρζάν, αυτός ο σκληρός σοσιαλφασίστας διορίστηκε από τους Ρώσους β' γραμματέας στη μεγαλύτερη οργάνωση του ΚΚΕ μετά το τεράστιο πογκρόμ που οργάνωσαν από κοινού με τους υποτακτικούς τους. Ν.Ε.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Η ποικιλία του εγχειριδίων περί βλακείας δείχνει ότι ο τύπος έχει, ρε παιδί μου, ένα πάθος με το ζήτημα της βλακείας. Και αποστηθίζει και τσιτάτα. Πλούσια η βιβλιοθήκη του Δρομοκαΐτειου θεραπευτήριου, αν μη τι άλλο...

    Μπροστά στον πανικό του πλήρους ξεμπροστιάσματός τους, έδειξαν το πραγματικό βρόμικο αλήτικο μούτρο τους. Συμπεριφέρθηκαν σαν τον αλήτη που πετάει την πέτρα με το γάντι και τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά του τείχου, νομίζοντας πως δεν τον είδε κανείς. Τέτοιου είδους υποκείμενα στρουγγίζονται στον Περισσό, τι να πει κανείς.

    Ο κολλητός του, ο Γιαννικόπουλος, όμως ...ατάραχος! Εβαλε έναν άθλιο να μιλήσει για... τρίχες και... γεννητικά όργανα κι εξαφανίστηκε από το κάδρο. Γιατί εκείνος προφανώς είναι... σοβαρός, ...κύριος, ...ατσαλάκωτος, δε μπαίνει σε χαμηλού επιπέδου διαλόγους, όπως ο ομιλών περί της ...γενειάδος του Πάπα φίλος του. Ο οποίος φίλος του προσπάθησε να παραστήσει τον αισθανόμενο βαθύτατο ...αποτροπιασμόν στον επιθετικό τόνο μας, υποδυόμενος τον ...γαλήνιο συνομιλητή και αναζητώντας αβρότητες...

    Εσσετ' ήμαρ όμως. Γιατί ο Νίκος δεν είναι νεκρός, είναι ολοζώντανος. Και σας σιχαίνεται, σας πλήττει, σας εκδικείται ακόμη και μέσ' απ' τον τάφο του. Αθλιοι βαντερλουμπίστες αντικομμουνιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σταλινικέ, στο τελευταίο σου σχόλιο δεν έχω να προσθέσω τίποτα, συμφωνώ σε κάθε του λέξη, μέχρι και στα κόμματα :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Παιδιά, γράψτε τόσες απαντήσεις στον Π.Ζ. όσα τα αποφθέγματα περί βλακείας που σας αφιέρωσε. Κι αν είστε περισσότεροι- δεν πειράζει. Κάποιοι θα μοιραστείτε ένα από αυτά. Έχετε να διαλέξετε…

    Μ. Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κάνοντας μια πρόχειρη "σούμα" του διαλόγου μ' αυτόν τον "κύριο", νομίζω πως αξίζει να σημειωθούν και 2 διαπιστώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

    1. Κατ' αρχάς, αυτό το αμίμητο "όχι εμείς, εκείνοι", "όχι η ηγεσία μας, τα αφεντικά φταίνε, σ' αυτούς απευθυνθείτε"- εντελώς ενδεικτικό της ψυχολογίας ορντινάντσας του ελληνικού ψευτοκομμουνισμού-σοσιαλφασισμού, ψυχολογίας εθελόδουλων εντολοδόχων- διεκπεραιωτών των οδηγιών-εντολών των εκάστοτε μεγάλων αφεντικών τους. Αυτοί ήταν αρμόδιοι μόνο επί των εισηγήσεων, δε φταίνε σε τίποτε, ήταν και είναι αθώες περιστερές(!) Εισήγηση για την καθαίρεση-διαγραφή του Ζαχαριάδη, εισήγηση για την εξορία του αρχικά στο Μποροβίτσι και κατόπιν στο Σουργκούτ, εισήγηση για τις εξορίες και τους εγκλεισμούς στις φυλακές και τα ψυχιατρεία των συντρόφων της Τασκένδης (αλήθεια τούς "αποκατέστησαν" κι αυτούς με το Ζαχαριάδη?), εισήγηση στη σοβιετική Μιλίτσια και τους ντρουζένικους που ματοκύλισαν τους Τασκενδίτες συντρόφους-παλιούς σακατεμένους και ανάπηρους μαχητές των ΕΛΑΣ-ΔΣΕ το Μάη του '62 όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τους διωγμούς και τις θηριωδίες που υφίσταντο μπροστά στα γραφεία της Σοβιετικής Ασφάλειας του Ουζμπεκιστάν, εισήγηση για το ένα, εισήγηση για τ' άλλο. Μια ζωή εισηγήσεις, μια ζωή μες στη βρομιά, το σκοτάδι, τη ραδιουργία, το παρασκήνιο. Ποτέ δε βγήκαν οι ίδιοι μπροστά ν' αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Τόσο θαρραλέοι και γενναίοι μια φορά...

    2. Κατόπιν τούτων δε νομίζω πως πρέπει να προξενεί εντύπωση και ο τρόπος αντιμετώπισης του αιτήματος- πρόκληση που τους υπέβαλε η αφεντιά μου. Δημιουργώντας εν πολλοίς τεχνητή ένταση, φρόντισαν να το θάψουν μέσα σ' ένα οχετό ψελλισμάτων, για τρίχες, γεννητικά μόρια, γένεια του Πάπα και τσιτάτα εγχειριδίων περί βλακείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΥΓ. Ο εκάστοτε Συνταγματάρχης της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ( Σαάκοφ, Σλονένσκι κλπ.)- γενικός δερβέναγας σε κάθε κλήση συντρόφων στην Τασκένδη προκειμένου να τους ανακοινώσει την απόφαση εξορίας-εκτοπισμού ή φυλάκισής τους, έσπευδε πάντα να συμπληρώσει στο τέλος πως αυτή πάρθηκε "μετά από παράκληση-εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ". Για περισσότερα στοιχεία βλ. το βιβλίο του Τουλούδη που προανέφερα. Αλλά είπαμε εκείνοι δεν έφταιγαν σε τίποτε, μόνο εισηγούνταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 1. Προς το Π.Ζ. που μετονομάστηκε σε Μ.Λ.: όχι εσύ Μαρξιστής - Λενινιστής. Υβριστής, φασίστας, πλαστογράφος, υπερασπιστής των αφεντικών σας, κολλητός του κολλητού των Φλωράκη - Κουκούλου και σία, ναι. Όχι Μ.Λ. Με τις δήθεν ειρωνείες της απόγνωσης για τη γελοιοποίησή σου σε αυτό το διάλογο, δε βγάζεις κάτι παραπάνω. Όχι που νόμιζες ότι εδώ είναι "πετροπουλιάδα" και ψευτοΚΚΕ...

    2. Προς σταλινικό: για τις γενικές σου διαπιστώσεις για το διάλογο με το φασίστα αυτόν, έχω να πω και πάλι πως συμφωνώ απόλυτα. Για το θέμα της επιστολής που σού 'χει πει ο Σήφης, δεν ξέρω ρε συ σταλινικέ: να τη βγάλουνε, δε λέω. Αλλά πού ξέρουμε ότι δε θα τις έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο;; Εδώ ο αλήτης αυτός μας παρουσιάζει με το φίλο του "χειρόγραφα" του ανθρώπου που έκανε απεργίες πείνας στα οποία δήθεν υμνεί αυτούς ενάντια στους οποίους έκανε τις απεργίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Εντάξει, κατάλαβα. Όλους τους ορισμούς περί βλακείας τους διεκδικείτε εσείς οι δύο. Η ανθρώπινη φιλοδοξία, ακόμη κι όταν δεν έχει όρια, μπορεί να γίνεται σεβαστή, ειδικά όταν έχει τον τρόπο της να προβάλετε...

    Μ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. 1. Kαλά, το άτομο είναι "κατάλληλο" μόνο για σατιρικές επιθεωρήσεις επιπέδου υπό του μηδενός, μην ασχολείσαι. Τον επέλεξαν ως "βαρύ πυροβολικό"(δε βρήκαν άλλον "καλύτερο", μάλλον) για να μας "λιώσει" και καλά, εκτιμώντας προφανώς τις πολιτικο-ιδεολογικές του "ικανότητες"( να διατυπώνει 50 ψεύδη μέσα σε 10 λέξεις...) και αναγκάστηκαν να τον αποσύρουν κακήν κακώς (παριστάνοντας τον ...θιγμένο- προσβεβλημένο και ρίχνοντάς το στην ανάγνωση "εγχειριδίων βλακείας"). Το αστείο είναι πως τους εξέθεσε όλους μαζί, κολλητούς- "αυθεντίες της έρευνας" και αφεντικά...

    2. Τίποτα δεν αποκλείεται, όντως. Αλλωστε, την έχουν στο "συρτάρι" εδώ και δεκαετίες κι επειδή η πλαστογραφία είναι μέγας πειρασμός και "δευτέρα φύση" για κάθε φασίστα (κάθε απόχρωσης) είναι πολύ πιθανό να την "χτενίσουν", αν αποφασίσουν να τη δώσουν ποτέ στη δημοσιότητα. Παρ' όλ' αυτά κάτι έχουν στο χέρι που "καίει". Η συγκεκριμένη επιστολή και η αναζήτησή της είχε καταστεί "θέμα" στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν η αποκάλυψη της δολοφονίας Ζαχαριάδη μονοπωλούσε για αρκετές βδομάδες την επικαιρότητα τότε (είχε αναφερθεί μάλιστα σ' αυτήν μέχρι και ο αστικός τύπος της εποχής). Αλλά όποτε τούς γινόταν "κρούση" γι' αυτό το θέμα την περίοδο εκείνη, έκαναν τον "Κινέζο", παραπέμποντας μάλιστα στα αρχεία του Συνασπισμού, ο οποίος Συνασπισμός παρέπεμπε στο Ιστορικό τμήμα του ψευτοΚΚΕ και τούμπαλιν... Σαν το δάσκαλό τους το "μικρό Παττακό της Τασκένδης" (κατά Ζαχαριάδη) αρχιτραμπούκο Κ. Τσολάκη που δήλωνε στο 13ο ψευτοΣυνέδριο του κόμματός του πως εκείνος δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στα γεγονότα της Τασκένδης, γιατί εκείνη την περίοδο... απουσίαζε(!) Ετσι κι οι ίδιοι παριστάνουν σήμερα τους νηφάλιους και... ουδετερόφιλους κήνσορες και κριτές της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος. Διαχρονικά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 1. Ξαναπετάχτηκε ο ...παντογνώστης. Αριστος γνώστης της ελληνικής κι αυτός(!) Διότι η λέξη "προβάλλεται" (γ ενικό πρόσωπο, ενεστώτα) γράφεται με ένα "λ" και κατάληξη "-ε", όχι όπως την γράφουμε εμείς οι αγράμματοι κι αστοιχείωτοι, ΚΜ μου... Ευχάριστη κι αυτή η κωμική παρέμβαση, πάμε παρακάτω...

    2. Ηθελα να προσθέσω και κάτι ακόμη προκειμένου να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου για το ζήτημα της επιστολής που με ρώτησες.
    Γενικότερα, αναφορικά με το ζήτημα Ζαχαριάδη, πέρα από τα όσα έχουν διαδραματιστεί και ειπωθεί από διάφορες πλευρές όλ' αυτά τα χρόνια, πέρα από τις αντιφάσεις και τις αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές των ίδιων των ψευτοκομμουνιστών, πιστεύω πως το πιο σημαντικό που έχει "προκύψει" τα τελευταία χρόνια, διατυπώθηκε από την ίδια την διευθύντρια των Ρώσικων Κρατικών Αρχείων, Τομιλίνα, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας στη Θεσσαλονίκη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση απεφάνθη πως " ο αποχαρακτηρισμός του φακέλου Ζαχαριάδη καθίσταται αδύνατος" δεδομένου ότι "κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας". Αυτό είναι το μείζον, επομένως ό,τι και να κάνουν οι "δικοί μας", όσο και να πασχίσουν να παραστήσουν τον Πόντιο Πιλάτο, και μόνο αυτό αρκεί για να τους στιγματίσει μιας και δεν έχουν πράξει το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως και νυχθημερόν να μπει σε λειτουργία η φάμπρικά τους "αποκαταστάσεων", έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα προ πολλού.

    Οσον αφορά τη "βιομηχανία" τους δημοσιοποίησης άγνωστων ντοκουμέντων με τη μορφή της "αποκλειστικότητας", πιστεύω (και μαζί με μένα και πολλοί άλλοι, υποθέτω) πως είναι πια απαίτηση των καιρών το άνοιγμα των πυλών όπου φυλάσσονται τα σφετερισμένα αρχεία. Πρέπει επιτέλους να καταστεί προσβάσιμο όλο αυτό το υλικό (έστω σ'ένα ειδικό κοινό ερευνητών-επιστημόνων αρχικά) προκειμένου να ξεκινήσει μια αμερόληπτη έρευνα και αξιολόγηση των ιστορικών αυτών τεκμηρίων. Αυτό είναι ένα διαχρονικό αίτημα που ανεξάρτητα από την ένταση με την οποία τίθεται κάθε φορά από κύκλους της προοδευτικής διανόησης, είναι υπερώριμο πλέον. Πρέπει να το αντιληφθούν οι κύριοι του Περισσού αυτό, αν δε θέλουν να είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι στη συνείδηση κάθε τίμιου ανθρώπου σ' αυτόν εδώ τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ..."Γενικότερα, αναφορικά με το ζήτημα Ζαχαριάδη, πέρα από τα όσα έχουν διαδραματιστεί και ειπωθεί από διάφορες πλευρές όλ' αυτά τα χρόνια, πέρα από τις αντιφάσεις και τις αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές των ίδιων των ψευτοκομμουνιστών, πιστεύω πως το πιο σημαντικό που έχει "προκύψει" τα τελευταία χρόνια, διατυπώθηκε από την ίδια την διευθύντρια των Ρώσικων Κρατικών Αρχείων, Τομιλίνα, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας στη Θεσσαλονίκη. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση απεφάνθη πως " ο αποχαρακτηρισμός του φακέλου Ζαχαριάδη καθίσταται αδύνατος" δεδομένου ότι "κάτι τέτοιο θα έβλαπτε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας"...

    Αυτό σταλινικέ σου ομολογώ πως δεν το γνώριζα. Ήξερα δηλαδή ότι ο φάκελος κρατιέται στο σκοτάδι, αλλά όχι ότι έχει υπάρξει τέτοια ωμή δήλωση!! Αυτό κατακρημνίζει τους σοσιαλφασίστες του Περισσού στα Τάρταρα, αφού βεβαιώνει σχεδόν δύο πράγματα:

    1) Ότι ο Ν. Ζαχαριάδης πιθανότατα να είχε πάρει θέση υπέρ Κίνας - Αλβανίας στη διαμάχη που τότε έδιναν μαζί ενάντια στο σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό (άσχετα από τις διαφορές τους, που αναφάνηκαν μετά)

    2) Ότι ο Ν.Ζ. δολοφονήθηκε και δεν "αφτοχτόνησε", όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι παλιάνθρωποι που θέλουνε να τον φέρουνε στα μέτρα των νάνων, σοσιαλφασιστών ρεβζιονιστών καθοδηγητών του ψευτοΚΚΕ.

    Όσο για το ζήτημα των αρχείων που φασιστικά και τραμπούκικα κρατάει εφτασφράγιστα και κλειστά ο Περισσός, από το Διαδίκτυο είχα αντλήσει την εξής πληροφόρηση: ήτανε λέει να χτίσουνε δίπλα στο Μέγαρο του φασισμού, ένα άλλο κτίριο, που θα στέγαζε το αρχείο και θα το έθετε στην ευχέρεια ερευνητών. Λόγω κρίσης λέει, για να κάνουν περικοπές, πήραν την απόφαση να αναστείλουν τη δημιουργία του. Οπότε στο σκοτάδι ο λαός και το κίνημα, μέχρι να αποφασίσουν οι κρατικοχρηματοδοτούμενοι δολοφόνοι του επαναστατικού κομμουνισμού εισοδιστές στο αστικό κράτος ότι ήρθε η "ώρα" να μάθουμε την αλήθεια (όση μας αφήσουν)για το κόμμα που διάλυσαν και του οποίου το όνομα νέμονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εντάξει κύριε που θιχτήκατε. Η δική σας βλακεία είναι πάντοτε ορθογραφημένη και τηρεί όλους τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες… ιδιαίτερα όταν προβάλλεται…

    Μ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ρε σοσιαλφασίστα κνίτη Π.Ζ., δεν είπες τελευταία παρέμβαση;; Μανία σε έχει πιάσει;; Δε μας άδειασες τη γωνια;; Δε ρεζίλεψες αρκετά Πετρόπουλο και ψευτοΚΚΕ;; Τι ζητάς άλλο, και συνεχίζεις να γράφεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. 1. Φυσικά. Η δήλωση της Τομιλίνα είναι διατυπωμένη ακριβώς όπως την παραθέτω. Και όποιος ενδιαφέρεται να το διασταυρώσει αυτό, μπορεί ν' ανατρέξει στο τεύχος- "αφιέρωμα"( Ε-Ιστορικά της "Ελευθεροτυπίας") για το Νίκο Ζαχαριάδη, όπου υπάρχει μια κάπως εκτενής αναφορά στο περιστατικό αυτό στο άρθρο του Αύγουστου Μπαγιόνα (καθηγητή φιλοσοφίας που απεβίωσε το 2005). Η δήλωση της Τομιλίνα έχει αναπαραχθεί και σε μερικά blogs εδώ στο διαδίκτυο.

    2. Τι να πεις. Αρχισε να εμφανίζει συμπτώματα μανιοκατάθλιψης τώρα. Αλλά τα αφεντικά του κι οι κολλητοί του μια... απονιά όμως. Στην τύχη του τον άφησαν. Ασ' τον να "κόψει το λαιμό του", σου λέει. Εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση. Απελθέτω αφ' ημών το ποτήριον τούτο... Πάντα μεγαλόψυχη η συμπεριφορά των αφεντικών του ψευτοκομμουνισμού προς τα "ενεργούμενά" τους, στα οποία επιφυλάσσουν τύχη... αναλώσιμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εν πάση περιπτώσει πάντως, το ζήτημα Ζαχαριάδη μένει ούτως ή άλλως "ανοιχτό".

    Εγώ απλά περιμένω. Θέλω να δω αν μετά το αποφασιστικό στραπατσάρισμα που υπέστησαν, έστω στα "περιορισμένα" πλαίσια αυτού του blog, επιχειρήσουν να επανέλθουν. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να επανακάμψουν. Οι ψευτοκομμουνιστές- σοσιαλφασίστες μπορεί να ηττώνται κατά κράτος, αλλά τα όπλα δεν τα καταθέτουν. Αυτό είναι δίδαγμα της Ιστορίας και δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς, πολλώ δε μάλλον οι επαναστάτες.

    Γνωρίζω κάτι (που μπορώ να το αποδείξω) που ξεσκεπάζει εν μέρει το παιχνίδι των αντικομμουνιστών αυτών με τα χαρτιά αυτά που παρουσιάζουν ως γνήσιες επιστολές του Ζαχαριάδη. Αλλά προτιμώ να το πάμε σιγά- σιγά. Προσώρας τηρώ σιγή. Και αναμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μην μας κρατάς στην άγνοια βρε Σταλινικέ. Με το να μην βγάζεις εσύ τα στοιχεία που έχεις μας κάνεις αποκλειστικούς αναγνώστες του Πετρόπουλου

    Γιάννης Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Βοήθα σταλινικέ. Είμαστε στο σκοτάδι. Δώσε τα φώτα σου στην ανθρωπότητα. Δεν καταλαβαίνεις πως ένα ολόκληρο κίνημα αποφασισμένων επαναστατών κρέμεται από τα χείλη σου; Στάσου στο ύψος σου ως ηγέτης του προλεταριάτου.

    Θύμιος Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Αν είσαι ο ΠΖ, σταμάτα αμέσως τον οχετό των ηλίθιων ειρωνειών σου.

    Όσο για το "Γιάννη Θ." και το "Θύμιο Γ.", έναν άλλο Θύμιο ξέρω εγώ, που συνεργαζόταν με το ψευτοΚΚΕ, τροτσκιστή, που έγινε εθνορατσιστής και βγάζει και ένα ορθοδοξο-φασιστικό ρατσιστικό περιοδικό με πρώην κνίτες για αρθρογράφους, το "Ρεσάλτο".

    Μήπως τυχαίνει ΠΖ, λέω εγώ τώρα, να γνωρίζεις κάτι γι' αυτό το περιοδικό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ασ' τον να διαβάσει "αποκλειστικά Πετρόπουλο" (που γράφει και το ...συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος -σε αστρονομικό ποσοστό του 5%- 10% των σελίδων κάθε βιβλίου- οπως π.χ. προλόγους, επίμετρα, επιλόγους...) και μετά να πέσει στο γκρεμό ρε συ ΚΜ... Δε βλέπεις πόσο ...χαρούμενος και ευτυχής (μ' αυτά που μαθαίνει) αισθάνεται ? Ο πρώτος ή ο τελευταίος βρωμιάρης είναι που αφού περιδιαβεί σειρά ολόκληρη πολιτικών χώρων γλείφοντας πατόκορφα "αρχηγούς" κι "αρχηγίσκους", το παίζει στα "γεράματα" ...ανοιχτών οριζόντων??? Δεν του τα 'πανε καλά όμως. Γιατί τώρα θέλει δε θέλει, θα έρθει με τον "κηδεμόνα" του. Και μετά θα του βάλουμε (του κηδεμόνα του) κι ένα ...Κουίζ για την επιστολή Ζαχαριάδη προς Πάρνη που βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του "Γεια χαρά- Νίκος"... Πονηρούληδες... Θα το διασκεδάσετε δεόντως εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Θ' αλλάξετε πολλά "χρώματα" φιλοΠερισσιώτικες αλήτρες... Περισσότερα κι απ' του χαμαιλέοντα, μ'αυτά που θα μάθετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Να ηγέτης Σταλινικέ. Αμεσώς απάντησε και με στοιχεία. Τα δικά σου τώρα. Θα μας αναγκάσεις να γίνουμε οπαδοί του Πετρόπουλου. Δώστα όλα λεβέντη μου. Τσάκισέ τους. Σύντριψτέ τους να δούμε κι εμείς θεού πρόσωπο.

    Θύμιος Γ. με σάλτο και χωρίς Ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τώρα οι κλασικοι του μαρξισμού διαμορφώνοται ως εξής: Μαρξ- Ένγκελς- Λένιν- Στάλιν- Μάο, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΕΤΟΡΥΖΙ (Καθότι φιλοκινέζος) και Σταλινικος (καθότι βρίζει). Δηλαδή Μ.Λ.Σ.Μ.ΚΜ.Σ. πρρρρρρρρρρ

    Θύμιος ρε Άσαλτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Χαχαχαχα! Ρε, έπαθε παράκρουση ρε! Είσαι βλάκας αγόρι μου? Είσαι χαζός? Τι μας τσαμπουνάς συνέχεια τον Πετρόπουλό σου?? Εσύ δεν έχεις προσωπικότητα? "Γιουσουφάκι" του είσαι? Κυλήσου στη λάσπη αγόρι μου, κυλήσου... Κάνει καλό και στην... επιδερμίδα...

    υγ. Ναι, "αμεσώς" θα σου απαντήσουμε. Γαλήνεψε αγόρι μου, γαλήνεψε μην μας πάθεις και τίποτα...

    υγ2. Οντως είσαι μόνο με "σάλτο χωρίς Ρε". Σου πήρε χρόνο να το καταλάβεις αυτό?! Α, καλά, αυτός είναι τελείως χαζός. Ρε Περισσιώτες, βάλτε τον στο "κλουβί" του, ρε σεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. 1. To πιο ωραίο "συνολάκι"-όνομα που θα σου πήγαινε είναι- κατά τη γνώμη μου- το "UFO μετά σάλτου". Πώς σου φαίνεται? Φοβερό δεν είναι? Σου πάει τέλεια...

    2. Τι "πρρρρρρρ" ρε? Εδώ ήρθες ν' αεριστείς? Πάαινε από δω ρε! Ρε "Γιαννίκο" χαλάρωσες το λουρί του και σου ξέφυγε. Μάζεψέ τον ρε συ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. "Σταλινικός καθότι βρίζει", ε? Κι ειρωνεύεσαι και τους κλασικούς... Εσύ, που προσπάθησες να το παίξεις ...σοβαρός διανοούμενος και ...ορίτζιναλ κομμουνιστής, καταλήγοντας κραγμένος να προσπαθείς να μπαχαλέψεις, νομίζοντας πως διαθέτεις και χιούμορ κι όλας! Τι κάνει ο φίλος σου ο "Γιαννίκος" ρε, διασκεδάζει, διασκεδάζει? Αθλιε ναζιστάκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Εσένα βρε βλάκα ειρωνεύομαι που το παίζεις και αυθεντία του Μαρξισμού κι έχεις κρυφα χαρτιά. Εδώ πάει το πρρρρρρρ

    Θύμιος Γ.

    Και μην με ανακατέυεις με τους άλλους. Βγάλε το όνομά σου αν θέλεις να σου βγάλω κι εγώ το δικό μου με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Αλλά πρρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Σταλινικέ, προτείνω, επειδή τα "παιδιά" του ψευτοΚΚΕ και κολλητοί του κυρίου Πετρόπουλου είναι φανερά εντεταλμένοι να διαλύσουν την κουβέντα ή έστω να την απαξιώσουν με προφανή στόχο, να σταματήσει κάθε διάλογος μαζί τους, τουλάχιστο σε αυτό το post.

    Δεν έχω καν τη διάθεση να ψάξω σα διαχείριση του blog αν ο Γιάννης Θ. ή Θύμιος Γ. είναι ο σοσιαλφασίστας ΠΖ - νομίζω σχεδόν σίγουρα πως είναι. Θα ήθελα, αν συμφωνείς και συ, να το τελειώσουμε εδώ και, αν και δε μου αρέσει καθόλου σαν πραχτική, δε θα αφήσω άλλα σχόλια αυτού του φασίστα με πρρρρρρ και λοιπές βρωμιές. Αν μιλήσει πολιτικά, θα εμφανιστεί. Αλλιώς, ψαλίδι, αν και επαναλαμβάνω, το ΚΜ σιχαίνεται τη λογοκρισία, και νομίζουμε το έχει αποδείξει αφήνοντας και απαντώντας σε δεκάδες σχόλια που το περνάνε γενέες δεκατέσσερις.

    Εννοείται πως το ιστολόγιο είναι ανοιχτό και καλωσορίζει οποιαδήποτε αποκάλυψή σου για το Νίκο, που θα στείλει για βρούβες τους συναυτουργούς δολοφονίας σοσιαλφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Συμφωνώ απόλυτα, σεβόμενος τη φιλοξενία.

    Το ότι ο "έχων το ακαταλόγιστον" ναζι-φασίστας αυτός εκτέθηκε πλήρως και ανεπανόρθωτα, χυδαιολογώντας και στο τέλος προβαίνοντας σε τραμπούκικες συμπεριφορές κοινού πεζοδρομιακού αλήτη ζητώντας ονόματα -διευθύνσεις είτε των διαχειριστών του blog (στην αρχή της κουβέντας) είτε δικά μου- νομίζω κατέστη προφανές σε κάθε λογικό και δημοκρατικό αναγνώστη. Οπως επίσης κατέστη εξίσου προφανές πως ο ίδιος φρόντισε απ' την αρχή αυτής της κουβέντας να "εμπλέξει" τρίτους, παρουσιάζοντάς τους ως κολλητούς του που διασκεδάζουν με όσα γράφονται εδώ, ενώ στο τέλος άρχισε να μας ζητάει και το "λογαριασμό" ευρισκόμενος προφανώς σε κατάσταση πλήρους απελπισίας.

    Οσο για την αποκάλυψη, επιφυλάσσομαι. Ηδη όσα τούς καταμαρτυρήθηκαν τούς έχουν ήδη στιγματίσει με "κατάμαυρο μελάνι" όχι στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού λαού (όπως ακραία γελοιωδώς επιχείρησαν κάποιοι "τρίτοι" να ειρωνευτούν μέσω του προηγούμενου φασίστα- "οργανέτου" τους), αλλά οπωσδήποτε σ' ένα "καστ" ενδιαφερόμενων αναγνωστών. Αναμένονται ευχάριστες εκπλήξεις υπό μορφήν ευρύτερης δημοσιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Περιμένουμε αυτές τις αποκαλύψεις με μεγάλη ανυπομονησία, σταλινικέ.

    Το χρωστάμε στο Νίκο και στο ΚΚΕ, αλλά κυρίως στο νέο κομμουνιστικό κίνημα που θα γεννηθεί -χωρίς αμφιβολία- μες στις θύελλες που έρχονται.

    Να είσαι καλά

    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Π.Ζ.

    ''Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο.
    Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδό του
    και θα σε νικήσει εκ πείρας.''

    Η βλακεία είναι πράγματι ανίκητη, ειδικά στην χώρα μας αλλά αυτό οφείλεται στο ότι -όπως λέει και ο Αϊνστάιν - είναι ΄΄άπειρη΄΄ αλλά και ταυτόχρονα οργανωμένη από έξυπνες (ή πονηρές) μειοψηφίες. Στο ΄΄ένας εναντίων ενός΄΄, ένας έξυπνος θα υπερισχύει σχεδόν πάντα ενός βλάκα, άσχετο με το τι θέλει να πιστεύει ο δεύτερος.

    Είναι βέβαια απόλυτα συνήθης και λογική η τάση κάποιων να ΄΄διασκεδάζουν΄΄ την μειονεξία τους. Στο ατομικό και συλλογικό ΄΄εγώ΄΄ η μειονεξία μετατρέπεται ακόμη και σε αυταρέσκεια.

    Έτσι, εκτός από το βλάκα που νομίζει ότι είναι ΄΄έξυπνος΄΄, έχουμε τη ΄΄γριά κότα΄΄ που νομίζει ότι έχει το ΄΄ζουμί΄΄ κοκ


    Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. dionmich1

    ΚΜ

    μεχρι τώρα καλα αποφεύγεις τιςν γελοίες τσάμπα μαγκιές που λεει και

    ο λαος ομως πρέπει να αποφασίσεις ποτε λες αλήθεια και πότε ψέματα ,οταν μιλάς για τραμπούκους

    και παριστάνεις το θύμα η οταν "ρίχνεις" ψιλές, και τα δυο μαζι δεν

    γίνονται,αλλα είδες οι παρέες με νεοσσούς τι αποτελέσματα έχουν

    ειδικά ανωνύμους.Και τωρα που ούλοι φορεσαμε την προβιά και βρίσαμε με την ψυχή μας ας μιλήσουμε

    και καλα ελληνικά

    "σταλινικε" της καρπαζιάς και της σφαλιάρας μη γαβγίζεις παριστάνοντας τον σκύλο σε βλέπουμε

    πως εισαι ποντικάκι, και οταν απαλλαγείς απο την ανωνυμία τοτε μπορεί κάποιος να

    σου ΤΣΕΚΑ-ρει την γλωσσίτσα και να στην δώσει να την φας.

    Και σωστά είπες την 20η Οκτώβρη όλοι είδαν και μάλιστα τοποθετήθηκαν επώνυμα απο την

    εξωκοινοβουλευτική (λεγόμενη) αριστερά εως ελευθερίακοι που σέβονται τον εαυτό τους πχ

    ο Τ.Φωτόπουλος (Π.Δ)

    αυτο το ξέχασες καπεταν μπαρουφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Καλά, εσύ έχεις το ακαταλόγιστο, μην περίμένεις να απαντήσει το ΚΜ στα σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. ΚΟΚΚΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ (όπως σε είπε ο πιο πάνω)

    Εσύ για ότι είσαι έχεις καταλογισμό; Σα να λεμε Μπαρούφας με τη βούλα...

    Νίκος Θεοφίλου

    Γαλάτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ο πρώτος (η γνωστή και ...μη εξαιρετέα κλινική περιπτωσάρα) αφού σε παραπάνω "σχόλιό" του έβγαλε το άχτι του περί ...απατημένων συζύγων έχοντας ίσως ιδίαν πείραν (!!!!) , αποφάσισε (επιτέλους!) εν είδει... ασκητή της γιόγκα να "διαλέγεται" με τον εαυτό του διασκεδάζοντας την αφόρητη (σε βαθμό "κακουργήματος") πλήξη του, προφανώς. Πέραν των ασυναρτησιών του περί "συλλογικού εγώ" και άλλες ιστορίες γι' ...αγρίους, πέρα απ΄την άρτια γνώση της ορθογραφίας (εναντιΩν...)που την αποδεικνύει συνεχώς κι αδιαλείπτως, έχει ΚΑΙ αγωνιώδεις προβληματισμούς για γριες κότες και ...συζύγους που πιάνονται στα πράσα! Ρε , γιατί δε ρίχνεις μια ματιά στις μικρές αγγελίες? Εκτός απ' το ν' αλλάζεις "τύπο" εισαγωγικών για να ...μη φαίνεσαι έχεις καμιά άλλη δουλειά να κάνεις ???

    Ο δεύτερος (αν εγώ είμαι καπετάν μπαρούφας, εσύ τι είσαι? ο καπετάν χαζοβιόλης?...) από άλλους "χόρτασε" άφθονη σφαλιάρα και καρπαζιά στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη ,αλλά ήρθε να ζητήσει λογαριασμό εδώ... Καθάρισε πρώτα με τους αναρχικούς και μετά παίξτο μάγκας. Ποιητή ε ποιητή... Και σ' είχα και για σοβαρό άνθρωπο κι όλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Νομίζω σταλινικέ ότι ο Δ.Τ. είναι φίλος αντικνίτης που σχολίασε και παραπάνω και απευθύνεται στον ΠΖ, όχι ο ΠΖ. Αυτόν ειρωνεύεται, λέγοντας ότι ο ηλίθιος καμιά φορά περνάει τη μειονεξία του για προτέρημα...

    Απλά στο σχόλιό του ο ΔΤ έβαλε πρόθεμα το ΠΖ, απευθυνόμενος σε αυτόν τον φασίστα και γι' αυτό προφανώς νόμισες ότι ήταν σχόλιο του κνίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Η σειρά σχολίων των κνιτοφασιστών κλείνει εδώ. Οποιοδήποτε "γελοιογραφικό" δήθεν σχόλιο θα κρύβεται - απλά και μόνο για να μην υπονομευτεί η σοβαρότητα της παραπάνω δημοσίεψης. Πολιτικά σχόλια σοβαρού χαραχτήρα όσα θέλετε.

    Έτσι κι αλλιώς, σε αυτά χάνετε κατά κράτος, κνίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6628615

    Ο τροτσκιστής Μαϊλης λέει ότι αυτά που λέει ο Ζαχαριάδης είναι λάθος, με αφορμή μια ψευτοδιαμάχη Μαϊλη - Λαφαζάνη για το θέμα μέτωπα ή όχι. Ο Λαφαζάνης χρησιμοποεί το Ζαχαριάδη σα κάλυψη για να κάνει μέτωπα με τη ΣΠΙΘΑ και το ΕΠΑΜ, με τους κρυφοφασίστες δηλαδή, και ο Μαϊλης απαντά με τροτσκιστικό "αντικαπιταλισμό" που αρνείται ως "δεξιά παρέκκλιση" τη λαοκρατία και τη λαϊκή δημοκρατία.

    Μπόχα, βρώμα, δυσωδία, σιχαμάρα, εμετός. Οι δολοφόνοι, οι πράκτορες της Ρωσίας, οι ξεφτελισμένοι παλιάνθρωποι έχουν πιάσει ένα κουφάρι που ανήκε σε κάποιον που δεν υποτάχτηκε μέχρι την τελευταία του πνοή στην εξουσία τους και το χρησιμοποιούν σα σκιάχτρο.

    Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες... Οι μπρεζνιεφικοί φασίστες νάνοι για τον επαναστάτη γίγαντα... Σκουλίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Επίτρεψέ μου μόνο μια τελευταία επισήμανση προς τους "κυρίους" αυτούς.

    Μεταφέρω την προθυμία μας (και τη δική μας και παλιών αγωνιστών ΕΛΑΣιτών- ΔΣΕιτών) με παράκληση των τελευταίων, όχι μόνο να μας "τσεκάρουν τη γλωσσίτσα και να μας τη δώσουν να τη φάμε", αλλά να μας κρεμάσουν ανάποδα και στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμόν. Ας μας πουν τώρα και αν συμφωνεί μ' αυτό ο πολιτικός τους φορέας. Ας τους κρίνουν οι έντιμοι οπαδοί τους και γι' αυτή τους την ευθεία απειλή (που κατεγράφη), όπως και για όλα τα υπόλοιπα.

    ΥΓ. Μεταφέρω επίσης την επιθυμία του Ε.Λ. -παλιού αγωνιστή του ΕΛΑΣ-ΔΣΕ (που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία που ματαίωσε την "κατεδάφιση" του τάφου του Ν.Ζ.) ο οποίος ζητά -αν γίνεται-να "διευκρινιστεί" από τον κύριο (ο οποίος όπως γράφτηκε κάπου, επιθυμεί "την εκτίμηση της ιστορικής προσωπικότητας του Ζαχαριάδη μακριά από τα αναθέματα των εχθρών και το λούστρο των οπαδών- αγιογράφων του") σε τι ακριβώς συνίστατο ο "παντοτινός έρωτας της Ρούλας (σ.σ. και της ηγεσίας του Περισσού, προφανώς) για τον Νίκο",όπως υπαινίσσεται ο ίδιος στην τελευταία "επιμελημένη έκδοση". Μήπως στη μεταφορά των οστών του και την εξαφάνιση ακόμη κι αυτού του συμβολικού τάφου-μνημείου στο οποίο οι ίδιοι ...θυμήθηκαν να τον "αποκαταστήσουν" το περασμένο φθινόπωρο? Ας το κρίνουν κι αυτό οι καλόπιστοι και τίμιοι οπαδοί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή