Ανασκάλεμα

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μην Περιμένης τον Καρυπίδη (Ένα κρας τεστ για το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο)



Ο παρ' ολίγο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί
σε κλίμα αλληλοκατανόησης, σχεδόν σύμπνοιας, με το
τον άτυπο νέο αρχηγό των ναζιστών δολοφόνων Κασιδιάρη

Η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ – Καρυπίδη δεν είναι τόσο αθώα όσο μοιάζει με πρώτη ματιά. Θα ήταν ευχής έργο για τους αριστερούς και τους δημοκράτες αυτής της χώρας να αποκαλυφτεί η πράγματι βαθιά αντιδραστική, ακροδεξιά πολιτική φυσιογνωμία του κνίτικου ηγετικού απαράτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά αυτά της ΚαΓκεΜπε, του Φλωράκη και του Τσολάκη, έφαγαν ένα γερό χαστούκι από δημοκράτες και αριστερούς, εντός και εκτός του χώρου επιρροής τους. Γράφτηκαν και αρκετά καλά άρθρα για τον «πολιτικό αμοραλισμό» (για μας συνειδητή στρατηγική γραμμή) του να συμμαχούν με πατενταρισμένους φασίστες ενάντια σε απλά συντηρητικούς, φιλελεύθερους ή σοσιαλδημοκράτες.

Ο αντισημιτικός οχετός του Καρυπίδη στο facebook
Το γεγονός ωστόσο ότι το θέμα Καρυπίδη έλαβε τόσο ευρεία έκταση, με τη βοήθεια και των υποτιθέμενων «μνημονιακών» του καθεστώτος κρύβει ένα πιο σύνθετο πολιτικό φαινόμενο: οι μεν - σε τελική ανάλυση επίσης αντισημίτες - Σαμαράς (γνωστός αρχηγός χουντοφασιστών και φιλοναζιστών στην ΠΟΛΑΝ και σήμερα στη νέα ΝΔ) και Βενιζέλος (που στη λίστα Λαγκάρντ είδε μονάχα «ονόματα Εβραίων») ξεπλύθηκαν για μια ακόμη φορά στην Ευρώπη ως φίλοι των Εβραίων και του Ισραήλ, γεγονός που για το φιλελεύθερο ιμπεριαλισμό της Δύσης είναι sine qua non για να αποδεχτεί μια πολιτική δύναμη ή προσωπικότητα. Κι αυτό τόσο λόγω της αντιχιτλερικής εμπειρίας των δυτικών αστικών τάξεων και των λαών, όσο και λόγω της παραδοσιακής συμμαχίας Δύσης – Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μάτι στο καθυστερημένο πολιτικά κομμάτι του λαού που θέλγεται από ένα θολό «αντιμνημόνιο» της πλάκας, όπως το δουλεύουν τόσο οι ναζήδες όσο και οι εθνοφασίστες των ΑΝΕΛ – Καμμένου, πέρασε ένα «αντιδεξιό» χεράκι τους Εβραίους της Αμερικής που αντέδρασαν δικαιότατα στο αντισημιτικό κήρυγμα του Καρυπίδη, βγάζοντάς τους συμμάχους – πάτρωνες του «μνημονιακού» Σαμαρά, αλλά σώθηκε κάπως και στην αριστερή του βάση και στη Δύση, αποσύροντας τελικά την υποψηφιότητα.

Κι αυτό παρ’ ότι δε διέγραψε την πλειοψηφία της Νομαρχιακής του Επιτροπής Κοζάνης που δεν την ενοχλούσε ο φασίστας και τον ήθελε για υποψήφιο, ακόμη και μετά την αποκάλυψή του και τα βίντεο όπου γλείφει τον άτυπο νέο αρχηγό των ναζιστών δολοφόνων Κασιδιάρη.

Ο νυν υπουργός Υγείας όταν διαφήμιζε το ναζιστικό
πόνημα του Κ. Πλεύρη κατά των Εβραίων
Η κριτική που άσκησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, μέχρι και πατενταρισμένοι κολλητοί και μαθητές ναζιστών τύπου Άδωνι Γεωργιάδη («πουλέν» και υπερασπιστής στα δικαστήρια του γεροναζί Κ. Πλεύρη και διαφημιστής ναζιστικού του πονήματος προ ετών) και οι ρώσοι μεσίτες τύπου κυβερνητικού εκπροσώπου Κεδίκογλου δεν περιείχε καμία υπεράσπιση αρχών των εβραίων από τις αντισημιτικές επιθέσεις με επιχειρήματα. Και πώς να γίνει αυτό όταν πολλοί λαϊκιστές χουντοφασίστες μέσα στην παλιά Δεξιά και πολλοί παλιοί «Αυριανιστές» μέσα στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ πιστεύουν τα ίδια με τον Καρυπίδη «περί του εβραϊκού λόμπι και της παντοκρατορίας του σιωνισμού»;

Η αντισημιτική ψευτοαριστερά, από την πλευρά της, δουλεύει εδώ και δεκαετίες τον αντισημιτισμό σαν «αντισιωνισμό», τάχα λόγω Παλαιστίνης και συμμαχίας ΗΠΑ – Ισραήλ, αλλά προδίνεται όταν δικαιολογεί όχι μόνο και όχι κυρίως τους κοσμικούς παλαιστίνιους πατριώτες που πολεμάν το Ισραήλ γενικά από τα αριστερά, αλλά και τους ισλαμοναζί εξολοθρευτές γυναικόπαιδων και εθνοεκκαθαριστές αντισημίτες, που θέλουν να το σβήσουν από το χάρτη.

Ο «αντιμνημονιακός» ήρωας που ενθυλάκωσε για λίγο
ο ΣΥΡΙΖΑ υμνεί το φασίστα φονιά Ντερτιλή
Στο Χαϊδάρι πάλι, η τοπική δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ενθυλάκωσε πρόσφατα έναν «ανεξάρτητο» χουντοφασίστα δημοτικό σύμβουλο ονόματι Ηλία Περιμένη, ο οποίος θαύμαζε και υμνούσε διαδικτυακά το χουντικό φονιά Ντερτιλή, που πέθανε πρόσφατα - όπως και του άξιζε - στη φυλακή.

Φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πριν το θέμα λάβει έκταση, έσπευσαν να τον απομακρύνουν, ωστόσο δε μας είπαν: με αυτό τον κύριο, που τον πήρανε μαζί τους γιατί ήτανε λέει «μαχητικός αντιμνημονιακός», προτού τον βάλουν στην παράταξή τους, δεν κουβέντιασαν; Δεν ήπιαν καφέ στα γραφεία τους; Δεν άκουγαν τις τοποθετήσεις του; Δεν έλεγε – που σίγουρα θα έλεγε για να υμνεί το φασίστα Ντερτιλή – «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται»;

Τι σόι παλιάνθρωποι δίχως αρχές ενθυλακώνουν πλέον σε όλη την Ελλάδα όλο το χίτικο και χουντικό συρφετό (τον ταγματαλήτικο τον έχει αναλάβει η Χρυσή Αυγή), είτε κατά μόνας είτε στη μορφή της συμμαχίας με τους «αντιμνημονιακούς» χίτες και αυριανοφασίστες των ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα υποδύονται ότι μάχονται το «νεοφιλελευθερισμό που μας πεινάει» από τα αριστερά;

Πάλη κατά του νεοφιλελευθερισμού (ανύπαρκτου πολιτικά στην Ελλάδα και χιλιοταπεινωμένου από το «παλιό καλό ΠΑΣΟΚ» και το φασίστα Σαμαρά, βλ. την πολιτική μοίρα Μπακογιάννη, Μάνου κλπ.) με εθνοφασίστες, ρατσιστές, χουντικούς και φιλοχρυσαυγίτες είναι πάλη από τα δεξιά, είναι πάλη από την πλευρά του φασισμού και της πιο βαθιάς μεσαιωνικής αντίδρασης. Και εχθρός φυσικά δεν είναι κανένας ανύπαρκτος καθεστωτικός τάχα φιλελευθερισμός. Είναι η ίδια η πολιτική δημοκρατία στον τόπο μας και τελικά η εθνική ανεξαρτησία, την οποία επιβουλεύονται οι ανατολικοί φασίστες ιμπεριαλιστές.

Εκεί βρίσκεται και η βαθιά ενότητα των κνιτών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ναζήδες, εκεί και η λυσσασμένη υπεράσπιση της νομιμότητας της Χρυσής Αυγής από σοσιαλφασίστες «ιδεολόγους - ταγούς» της κακιάς ώρας τύπου Κατρούγκαλου και Μπελαντή.

Ετοιμάζονται να παραδώσουν τη χώρα στα αφεντικά τους
Οι κνίτες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδεολογικά παιδιά του Μπρέζνιεφ, έχουν κάνει ό,τι και τα αφεντικά τους στη Μόσχα από το 1956 και δώθε: έχουν αναποδογυρίσει το μαρξισμό έτσι που το κουφάρι του να το κάμουν σκιάχτρο από τα δεξιά πάλης ενάντια όχι μονάχα στον πραγματικό σοσιαλισμό και την προλεταριακή επανάσταση, αλλά ενάντια ακόμη και σε αυτόν τον αστικό διαφωτισμό.

Σοσιαλφασίστες, χιταριό, χούντα και ναζήδες, όμως, έχουν υπολογίσει χωρίς τον ξενοδόχο: κι αυτός είναι η ποτισμένη με πολύ ιδεολογικό δηλητήριο, αλλά και με πολύ δάκρυ και πόνο για τη δημοκρατία ψυχή του λαού μας.

9 σχόλια:

  1. Κοκκινο μετεριζι λετε οτι η ηγεσια του "Κ"ΚΕ ειναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ πρακτορες της ρωσιας ακομα και επειτα απο την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης δηλαδη και τωρα που και αυτοι παραδεχονται οτι ειναι μια καπιταλιστικη χωρα.Εκπληρωνουν τον ρολο τους (αν καταλαβαινω καλα) περνωντας μεσα στο υπολοιπο κομμα τους και στο λαο γενικα μια γραμμη μονοπλευρα αντιδυτικη και αντιαμερικανικη την ωρα που υπαρχουν δυο υπερδυναμεις.Ξερεις τι δεν μπορω να καταλαβω;Πως γινεται μια τετοια συνομωσια να ειναι τοσο σταθερη.Εξηγω:τα υπολοιπα καπιταλιστικα κομματα αν καποιος τα επιανε με δεσμους με ρωσους επιχηρηματιες η το ρωσικο κρατος θα σου λεγανε "οκ εμεις δεν το αρνουμαστε η πολιτικη μας περιλαμβανει τους επιχειρηματιες και εχουμε σχεσεις και με τους αμερικανους και με ευρωπαιους αλλα ειμαστε ελληνες εθνικιστες πατριωτες η οτι αλλο και οτι κανουμε το κανουμε για την ελλαδα" και αντε μετα να αποδειξεις απο ποιους περνουν εντολες.Ομως το "Κ"ΚΕ παριστανει το απολυτο αντικαπιταλιστικο κομμα δηλαδη και αντιρωσικο.Τι θα γινοταν ομως αν καποιο στελεχος αλλαζε στρατοπεδο η αποκτουσε κριση τιμιοτητας και αποκαλυπτε την αληθεια.Η αν καποιο απο τα κατωτερα στελεχη που δεν εχει συνειδηση του χαρακτηρα του κομματος ερχοταν σε επαφη με τετοιες πληροφοριες και τις αποκαλυπτε.Το "Κ"ΚΕ θα καταστρεφοταν και τα αλλα κομματα θα ειχαν δεχτει ενα ασυληπτο χτηπημα.Απο αυτα βγαινει οτι το καθεστως δεχεται να υπαρχει ενα κομμα που αποτελει ορολογιακη βομβα στα θεμελια του.Ειναι δυνατον αυτο;Και πως ξερει η ΟΑΚΚΕ οτι στο "Κ"ΚΕ ειναι συνειδητοι πρακτορες της ρωσιας και οχι απλα φασιστες και αντινεοφιλελευθεροι που απλα αντικειμενικα παιζουν το παιχνιδι της.Και ερχομαι στο ερωτημα που με ενδιαφερει ακομα περισσοτερο.Αν ισχυει η εκτιμηση της ΟΑΚΚΕ η ηγεσια του ΚΚΕ θα πρεπει να αναγνωριζει σε αυτην τον ποιο ορκισμενο εχθρο της αλλα και ατομα με επαναστατικο ηθος δυναμη και μυαλο για να μπορουν να ξερουν και να λενε αυτη την αληθεια και αυτοι ενω εχουν μελετησει και μαρξισμο επιλεγουν να πουνε ψεματα.Πως γινεται αυτο;Δεν τον εχουν καταλαβει καλα,τον εχουν καταλαβει αλλα τα υλικα τους κινητρα ειναι τοσο ισχυρα που τον διαστρεβλωνουν; Ενδεχομενως οι ερωτησεις μου να περιεχουν υπεραπλουστευσεις αλλα θα εκτιμουσα πολυ μια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε, το ερώτημά σου είναι ενδιαφέρον, πολιτικά καίριο και με έχει απασχολήσει κι εμένα στο παρελθόν.

    Νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται έξω από το πεδίο της κακώς εννοούμενης συνωμοσιολογίας: κατ' αρχή έχω την αίσθηση ότι οι πράκτορες με την έννοια του χαφιέ, δηλαδή του γνώστη ότι δεν είναι ούτε κατά διάνοια κομμουνιστής αλλα πουλημένο τομάρι μιας ιμπεριαλιστικής χώρας πιθανότατα τόσο στο ψευτοΚΚΕ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεπερνούν τον αριθμό των δαχτύλων του ενός χεριού (στο καθένα από τα δύο).

    Υπάρχει νομίζω ένας λίγο ευρύτερος κύκλος αριβιστών και παλιανθρώπων γύρω από τους χαφιέδες που ξέρουν λιγότερα, ξέρουν δηλαδή ότι "γενικά" πρέπει να μαστε με τις ανατολικές δυνάμεις για να πολεμήσουμε τη δυτική "μονοκρατορία", χωρίς π.χ. να είναι συνειδητοί γνώστες ότι το ψευτοΚΚΕ κι ο Κόκκαλης/Μπόμπολας είναι κολιγιά. Ο γενικόλογος "αντικαπιταλισμός" είναι μια πολύ ωραία μέθοδος να βγαίνεις από την ανάγκη να μιλάς για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ καπιταλιστές και το κακό που κάνουν στη χώρα σου ή στον κόσμο.

    Φασίστες και αντινεοφιλελεύθεροι είναι σίγουρα τα ηγετικά στελέχη του ψευτοΚΚΕ (βέβαια, αντινεοφιλελεύθεροι είμαστε κι εμείς, αλλά από τα αριστερά), ωστόσο το πώς αρθρώνεται η πολιτική αυτού του κόμματος (π.χ. δεξιά "αντιαριστερίστική" γραμμή 74-85, "υπερδεξιά" γραμμή 85-91, "αριστερή στροφή" 91-2005, "υπεραριστερή μέχρι γελοιότητας" 2005-2014) δεν προκύπτει από καμιά εσωτερική ιδεολογική πάλη στις γραμμές του, από μια φυσική πολιτική εξέλιξη. π.χ. Το ψευτοΚΚΕ είχε πολύ πιο αριστερή και επαναστατική βάση το 1975 ή το 1985 σε σχέση με σήμερα, ωστόσο η γραμμή του ήταν - στη μορφή - εντελώς δεξιά σε σχέση με την "υπεραριστερή" σημερινή, που είναι επίσης φασιστική και ταγματαλήτικη - ρώσικη.

    Νομίζω άλλωστε ότι όταν η παγκόσμια αστική τάξη, με προεξάρχοντες τους ίδιους τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, βυθισμένη στον οικονομισμό της, έχει αφ' ενός πιστέψει τη θεωρία ότι η Ρωσία πέθανε κι ότι υπάρχει πλέον μόνο μία υπερδύναμη και μόνο ένα παγκόσμιο γεωπολιτικό μπλοκ (εκείνο των δυτικού τύπου ιμπεριαλιστικών χωρών), έχει αφ' ετέρου παραδώσει τις παγκόσμιες μάζες σε κάθε είδους καθυστέρηση και μεσαίωνα που υποδύεται το "σοσιαλιστή" - κοινωνικό εξισωτή (λατινοαμερικάνικος ψευτοσοσιαλισμός, ισλαμοφασισμός σαν Μουσουλμανική Αδελφότητα ή Χεζμπολάχ, "αντιμνημόνιακό μπλοκ" ψευτοαριστεράς - ναζιφασιστών στην Ελλάδα κλπ.), δεν είναι και πολύ δύσκολο να στρατολογήσει κανείς φιλόδοξους μικροαστούς λυσασμένους να καβαλήσουν την κλασσική αστική τάξη και να γίνουν χαλόφηδες στη θέση του χαλίφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω λοιπόν ότι ο τίμιος άνθρωπος και κάπως μαρξιστής στη ψυχή στέλεχος του ψευτοΚΚΕ δεν θα φτάσει ποτέ σε ανώτατο στελεχικό επίπεδο, ώστε να αποτελέσει κίνδυνο για την ηγεσία, αλλά ακόμη και αν φτάσει, δεν θα μπει στο κλειστό "κλαμπ" όσων "γνωρίζουν κάτι παραπάνω". Επίσης νομίζω ότι για τα φιλόδοξα μικροαστάκια που συνωθούνται στην ηγεσία, ακόμη και η απόδειξη μιας πραχτόρικης σχέσης κάποιου από τους καθοδηγητές τους με τη Ρωσία (που είμαι βέβαιος ότι η καθοδήγηση γίνεται π.χ. μέσω "Κ"Κ Ρωσικής Ομοσπονδίας, δε νομίζω να διακινδυνεύει η Ρωσία το κύρος της για να μιλάει κρατικός της αξιωματούχος με την Παπαρήγα ή τον Κουτσούμπα), δε νομίζω να τον ενοχλήσει στρατηγικά.

    Αν έχεις λογαριασμό σε facebook, αλλά κυρίως στο twitter, ψάξε λίγο τις αντιδράσεις των ελλήνων "αριστερών" για τη ρώσικη εισβολή στην Κριμαία... Αν δεις πόση φιλοϊμπεριαλιστική - φιλορωσική μπόχα, πόση ηδονή για μια ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΔΙΚΗ φασιστική εισβολή, στο όνομα του αντιευρωπαϊσμού κλπ. υπάρχει στη βάση της ψευτοαριστεράς, μπορείς να καταλάβεις τι πωρωμένα υποκείμενα είναι οι ηγέτες της, που την πότισαν με αυτό το βρώμικο πνεύμα.

    Γι' αυτό μπορεί τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Κουτσούμπας να βγάζουνε ανακοινώσεις την ημέρα της εισβολής και κατοχής εδάφους ενός ξένου κράτους από τη Ρωσία και να μιλάνε για "σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ" και δεν έχουνε όχι μαζικές αποχωρήσεις, αλλά ούτε ένα μέλος να τους φεύγει. Ο αντιδυτικισμός - μικροαστικός αντικαπιταλισμός, που είναι η συμπύκνωση όλων των μορφών του οπορτουνισμού που βλάστησε στο εργατικό κίνημα και όλης της αστικής αντίδρασης, είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ και το ΑΠΟΛΥΤΟ κριτήριο για όλους αυτούς, αυτό τους κινεί και αυτό τους δονεί. Για να έρθει λοιπόν κάποιος στο σημείο - σε κρίση τιμιότητας - να αποκαλύψει τη μπόχα, ακόμη και στην απειροελάχιστη πιθανότητα που έφτανε στα "υψηλά κλιμάκια", θα έπρεπε πρώτα να έχει ΥΠΕΡΒΕΙ ιδεολογικά τον σοσιαλφασιστικό ρεβιζιονισμό που είμαι σήμερα παγκόσμια κυρίαρχος. Να γίνει δηλαδή από ακροδεξιός φασίστας καθοδηγητής, επαναστάτης.

    Τέτοια θαύματα όμως δε γίνονται κάθε μέρα και ο νόμος των πιθανοτήτων είναι με την πλευρά του Πούτιν... Οπότε μάλλον θα πρέπει να βρούμε πολιτικό και όχι αστυνομικό τρόπο για να αποδεικνύουμε τις σχέσεις ψευτοαριστερών "αντικαπιταλιστών" και υπερκαπιταλιστικής φασιστικής Ρωσίας. Για μένα η σημερινή ανακοίνωση του ψευτοΚΚΕ - Κουτσούμπα μιλάει όσο χίλιες μαρτυρίες για χαφιεδιλίκι, για όποιον φυσικά θέλει να βλέπει και δεν κλείνει συνειδητά τα μάτια του, ώστε να μη του χαλάσει το παραμύθι που έχει στήσει και την ευρυθμία της ζωής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοκκινο μετεριζι θα επιμεινω λιγο για να ξεκαθαρισω λιγο καλυτερα τα πραγματα,ειναι αληθεια οτι η πρωτη απαντηση σου βοηθαει...Λετε λοιπον οτι προκειται για μικροαστους που με δογμα σημαια τον μαρξισμο(οπως αλλου ιδιοι ανθρωποι με αυτους κανουν με την θρησκεια) προσπαθουν να παρουν την εξουσια η τμηματα της οπου μπορουν,οποτε συμμαχουν στον κοσμο με ανθρωπους,κρατη που εχουν τους ιδιους προσανατολισμους με αυτους εναντια στο δυτικο ιδιωτικο κεφαλαιο και σε καμια περιπτωση δεν τους πανε κοντρα.Ειναι παρομοια περιπτωση με οταν οι τριτοδιεθνιστες κομμουνιστες κατηγορουσαν τον Τροτσκι για πρακτορα του Χιτλερ αλλα στο τρις χειροτερο οταν αυτος ουσιαστικα σημαχουσε μαζι του η τον ευνοουσε για να μπορεσει να ανεβει στην εξουσια μετα απο μια ενδεχομενη ηττα της ΕΣΣΔ?(ελπιζω οτι δεν εχω πεσει σε σοβαρο λαθος).Η αληθεια ειναι οτι κανει τρομερη εντυπωση οτι την ωρα που εχουμε ΕΙΣΒΟΛΗ μιας χωρας σε μια αλλη αυτοι βγαζουν τις κλασσικες ανακοινωσεις εναντια στην ΕΕ και στους αμερικανους(αληθεια περιμενω να δω στο τελος θα καταγγειλουν την εισβολη...)ειναι η πρωτη περιπτωση διεθνους πολιτικης που παρακολουθω.Αυτο που θελω να καταλαβω καλυτερα ειναι ποια ειναι η σχεση τους με τον μαρξισμο και τον κομμουνισμο.Στο μυαλο τους ειναι κομμουνιστες η ξερουν οτι υπαρχει ενας αλλος κομμουνισμος εναντια στον οποιο παλευουν?Με τον μαρξισμο τι σχεση εχουν?τον εχουν στο μυαλο τους διαστρεβλωμενο,περνουν κομματια απο αυτον για να τα εφαρμοσουν στην πολιτικη τους αλλα αποσιωπουν αλλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή η παραλληλία σου με τον Τρότσκι και τα ηγετικά στελέχη της Τέταρτης Διεθνούς, ειδικά από τα μέσα της δεκαετίας του '30 και μετά. Νομίζω ωστόσο ότι ακόμη και ο Τρότσκι δεν είχε τόσο βαθιά - διάφανη αυτοσυνείδηση του γεγονότος ότι έγινε αντεπαναστάτης. Γι' αυτό και αρχικά δεχτόταν το ενιαίο εργατικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό (δε δεχόταν το ακόμη ευρύτερο λαϊκό μέτωπο με μικροαστούς και δημοκρατικούς αστούς). Στα τελευταία του όμως ήταν έτοιμος να δώσει στους χιτλερικούς κανονικά Ουκρανία και στους Γιαπωνέζους Άπω Ανατολή, αν επικρατούσαν οι ιδέες του, τόσο σάπιο υποκείμενο είχε καταστεί.

      Νομίζω ότι ο σοσιαλφασισμός μετά το 1956, στον οποίο εντάσσονται και οι ηγέτες των ψευτοΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΑΡ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι πολύ βαθύτερα δεξιός του κλασσικού τροτσκισμού, με την έννοια ότι αποτέλεσε/αποτελεί και κρατική εξουσία και μάλιστα σε υπερδύναμη με 20.000 πυρηνικές κεφαλές. Μειώνεται δηλαδή το περιθώριο του "έντιμου που κάνει λάθος" γι' αυτή τη λούμπεν αληταρία των νεαρών στελεχών του ψευτοΚΚΕ που σουλατσέρναν από το 1974 ως το 1991 στην ΕΣΣΔ, στη Βουλγαρία, στην Α. Γερμανία και γλείφονταν με τα αφεντικά τους, ενώ έβλεπαν τι καθεστώς επικρατούσε εκεί. Αυτοί καθοδηγάν σήμερα και τα τρία κόμματα - κέντρα του κλασσικού σοσιαλφασισμού (συν Αλαβάνος, άλλος αρχικνίτης).

      Νομίζω ότι στο μυαλό τους, όσοι δεν είναι με την τυπική έννοια χαφιέδες, φίλε ανώνυμε, έχουν τον αντεστραμμένο μαρξισμό του Κρεμλίνου, το σοσιαλφασιστικό ρεβιζιονισμό ή αν θες τον ακροδεξιό οπορτουνισμό. Είναι κατά βάση ΕΘΝΙΚΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, δηλαδή ντουγκινιστές, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ, από την πλευρά της βαρβαρότητας.

      Γι' αυτό μισούν την εκτροπή του Αχελώου, γι' αυτό μισούν τη δημοκρατία, γι' αυτό δε τους καίγεται καρφί αλλά φτιάχνονται όταν ο άλλος κόβει κομμάτι από την Ουκρανία, γι' αυτό όταν οι εργάτες στη Χαλυβουργική φωνάζουν "φτηνότερη ενέργεια για να μην κλείσει το εργοστάσιο" τους λένε δεξιούς και συμβιβασμένους με το αφεντικό, γι' αυτό συνεργάζονται με πρώην θρησκόληπτους και χουντικούς, γι' αυτό είναι σύντροφοι στο εξωτερικό με όλα τα ακροδεξιά καθάρματα, καταπιεστές και βασανιστές λαών. Κύριος εχθρός ο - σχετικά πάντα - φιλελεύθερος καπιταλισμός της αγοράς, ο οποίος είναι δεμένος με την αστική δημοκρατία και ο αντίστοιχος οικονομικός του ιμπεριαλισμός, συμμαχία με κάθε κρατικοφασιστικό μονοπωλιακό καπιταλισμό και με κάθε πολιτικο-στρατιωτικό υπερσυγκεντρωμένο ιμπεριαλισμό ενάντια στον πρώτο. Χρήση ολόκληρης της μικροαστικής καθυστέρησης στο επίπεδο της ιδεολογίας, των προλήψεων, κάθε οπορτουνιστικού ρεύματος που βλάστησε μετά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο ή και πριν από αυτό.

      Η ιδεολογία του σοσιαλφασισμού έχει μέσα της: κακή πλευρά ουτοπικού σοσιαλισμού, φεουδαρχικό "σοσιαλισμό", λασαλισμό, μπλανκισμό, μπακουνινικές και νετσαγεφικές πινελιές, δογματισμό Β' Διεθνούς, τροτσκισμό, αναρχοσυνδικαλίστικό εργατισμό, τροτσκισμό και υπεραριστερό - συμβουλιακό κομμουνισμό, μπουχαρινισμό και δεξιό οπορτουνισμό τύπου "ευρωκομμουνισμού".

      Αυτό το κατασκεύασμα κάποιοι το πιστεύουν για μαρξισμό και είναι διατεθειμένοι να μας πάνε μέχρι τον τάφο γι' αυτό, να μας οδηγήσουν σα λαό, σα χώρα, σαν πλανήτη, σαν ανθρωπότητα στην καταστροφή. Το θέμα είναι και να μη τους το επιτρέψουμε...

      Διαγραφή
  5. Κοκκινο Μετεριζι δεν θελω να κανω καταχρηση του ιστολογιου και του χρονου σου και να σε βαλω να μου λυσεις θεματα που προφανως λυνονται με πολυ μελετη,συζητησεις στα πλαισια του εργατικου κινηματος,συμετοχη στην πολιτικη, γενικοτερα προσωπικη πειρα αλλα νομιζω οτι εχεις διαθεση να απαντησεις οποτε συνεχιζω λιγο.Μερικα απο αυτα που λες τα ξερω επειδη παρακολουθω την ΟΑΚΚΕ καποιον καιρο (δεν εχω προσωπικη επαφη) καθως εχω και μια πειρα απο την δραση αυτων των κομματων,αλλα απ'αυτα που λες χρειαζονται περετερω διευκρηνιση.Απο οτι καταλαβαινω λες οτι οντως θαυμαζουν την μπρεσνιεφικη Σοβιετικη Ενωση και επυθημουν μια επανασυσταση της,με ανοδο των ιδιων στην εξουσια (ενα αντιστοιχο καθεστως εδω) που θα σημενει να γινουν οι ιδιοι κρατικοι καπιταλιστες,και για να το κανουν αυτο χρησημοποιουν τις μορφες παλης που διαδασκει ο μαρξισμος αλλα κατα βαθος (αυτοι τις χρησημοποιουν) εναντια στην προοδο στην δημοκρατια και στην αναπτυξη.Αυτο παει να πει "αντεστραμενος μαρξισμος"?Τον δε πραγματικο μαρξισμο δεν τον ξερουν και ουτε τους νοιαζει να τον μαθουν μη εχοντας συμμετασχει ποτε σε κανενα πραγματικο λαικο ,δημοκρατικο κινημα.Επισης μπορεις να μου περιγραψεις το περιεχομενο των εννοιων "μικροαστική καθυστέρηση στο επίπεδο της ιδεολογίας" σε γενικες γραμμες?Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι ρε συναγωνιστή, αλίμονο, χαρά μου να συζητάμε, μην το ξαναπείς περί κατάχρησης... Θαυμάζουν κάθε σοσιαλφασιστικό καθεστώς, την μετά το 1966-1967 Κούβα, την μετά το 1980 Κίνα, τη μπρεζνιεφική ΕΣΣΔ, το γραφειοκρατικό - μιλιταριστικό καθεστώς Τσάβες - "ψεκασμένου" Μαδούρο στη Βενεζουέλα κλπ. Κρατικοί καπιταλιστές μπορεί να είναι και οι εθνικιστές τύπου Καντάφι, Σαντάμ, Κουτσόγιωργα, Τσοχατζόπουλου. Νομίζω ότι οι σοσιαλφασίστες βλέπουν τον εαυτό τους σε ρόλο κρατικογραφειοκράτη διαχειριστή μιας κρατικής εξουσίας υπό ξένη ιμπεριαλιστική ηγεμονία, κατά μία έννοια σαν "αριστερό" Τσολάκογλου - Λογοθετόπουλο - Ράλλη. Ο κνίτης δεν ονειρεύεται μια ισχυρή κρατικοκαπιταλιστική Ελλάδα στην οποία θα είναι ηγεμόνας, αυτό ήταν το όνειρο του τριτοκοσμικού κρατιστή ΠΑΣΟΚου του '80. Ο κνίτης ονειρεύεται μια "ολιγαρκή" - πεινασμένη - "σπαρτιάτικη" Ελλάδα - τμήμα του παγκόσμιου "αντικαπιταλιστικού" - αντιδυτικού μετώπου υπό τη ρωσική και δευτερευόντως κινεζική ηγεμονία, που θα "τσακίσει τους ποταπούς αστοφιλελεύθερους χρηματιστές της Δύσης". Κατά μία έννοια, αν διαβάσεις ένα άρθρο του Κασιδιάρη που λέει πώς θα ταν ο κόσμος αν είχε νικήσει ο Χίτλερ, έχεις περίπου και το κοινωνικό όραμα του κνίτη, το οποίο απλώς είναι βαμμένο σε "κόκκινο" και όχι σε ανοιχτά μαυροκόκκινο χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, όπως το λες είναι. Παίρνουν μορφές τις οποίες διδάσκει ο μαρξισμός και έχει χρησιμοποιήσει νικηφόρα το εργατικό κίνημα (όλες μάλιστα) και τις αξιοποιούν για τους ακριβώς αντίθετους σκοπούς. Παράδειγμα, την απεργία που ήταν πάντα όργανο συλλογικής διεκδίκησης καλύτερων όρων για την πούληση της εργατικής δύναμης και σχολειό ταξικής οργάνωσης και ενότητας ενάντια στα αφεντικά, την έχουνε μετατρέψει σε αφιόνι ιμπεριαλιστικής διάλυσης των παραγωγικών δυνάμεων μιας τριτοκοσμικής χώρας ώστε αυτή να απομακρυνθεί από τη Δύση αλλά και από την εθνική - εσωτερική ανάπτυξη και να γίνει εύκολη λεία για τα δόντια του Ρώσου.

    π.χ. Το σοσιαλφασιστικό τους Δεκέμβρη του '08 τον παρομοιάζανε με τον ηρωικό λαϊκοδημοκρατικό και εθνοανεξαρτησιακό Δεκέμβρη του '44, τις έξω από το λαό δολοφονίες των ναζί χρυσαυγιτών (που τους δυναμώνουν) τις παρομοιάζουν με εκείνες της ΟΠΛΑ κλπ.

    Τέλος η μικροαστική καθυστέρηση στο επίπεδο της ιδεολογίας έχει να κάνει με μια σειρά προλήψης, κυρίως της απέραντης μικοαστικής μάζας, ειδικά στην Ελλάδα, για τον τρόπο που λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα: π.χ. πολλοί μικροαστοί στην Ελλάδα πιστεύουν πράγματι ότι αν ανέβαινε στην εξουσία τον αντιμνημονιακό μπλοκ, "λεφτά υπάρχουν" να φαν κι οι κότες. Πιστεύουν, όπως λέει ένας καλός αντισοσιαλφασίστας φίλος, ότι τα λεφτά τα φέρνει ο πελαργός και δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή, την υλική πρόοδο μιας χώρας. Πολλοί επίσης θεωρούν τις τράπεζες κέντρο της εξουσίας και παρασιτικούς οργανισμούς οι οποίοι σχηματίζουν ένα παγκόσμιο τραστ που κυβερνάει υπόγεια τον κόσμο κι έχει υπαλλήλους του όλους τους πολιτικούς, ειδικά τους Έλληνες. Τώρα, ό,τι οι τράπεζες στην Ελλάδα φαλήρισαν και τελικά κρατικοποιήθηκαν, αυτό ούτε τους περνάει από το μυαλό. Μικροαστική καθυστέρηση που εκμεταλλεύεται ο φασισμός είναι ο αντισημιτισμός, όπως επίσης και η θέαση του ιμπεριαλισμού με αμιγώς οικονομικούς κι όχι πολιτικο-στρατιωτικούς όρους (γι' αυτό πολλοί μικροαστοί είναι με τον Πούτιν στην Ουκρανία, κι ας είναι φανερό ότι αυτός έχει στρατό κι όχι η Δύση στη χώρα).

    Μικροαστική καθυστέρηση, μεταξύ άλλων, είναι π.χ. η θέση "όσο πιο κρατιστής, τόσο πιο σοσιαλιστής", που έχει κάνει όλους τους φασίστες να σηκώνουν την αντινεοφιλελεύθερη - αντι-ιδιωτική σημαία. Το παλλαϊκό κράτος επίσης. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ενδιάμεση θέση του μικροαστού στην καπιταλιστική κοινωνία και τη φρεναπάτη του ότι μπορεί να συμβιβάσει κεφάλαιο και εργασία, "σοσιαλισμό" και καπιταλισμό. Ε, αυτά ο σοσιαλφασισμός τα κάνει (σήμερα κυρίως ως ΣΥΡΙΖΑ) κεντρικές ιδεολογικές φρεναπάτες των "αντιμνημονιακών" μαζών και τις ποδηγετεί, οδηγώντας τες στο γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομιζω το "συναγωνιστης" ειναι πολυ μιας και το μονο που εχω προσφερει στο δημοκρατικο κινημα ως τωρα ειναι οτι εχω ψηφισει μια φορα ΟΑΚΚΕ στις προηγουμενες βουλευτικες...Προσπαθω να μαθω και απο την ΟΑΚΚΕ γιατι χρειαζεται να μαθω και γιατι ειναι η μονη οργανωση που εμπιστευομαι απ τις υπαρχουσες παρα τις σοβαρες κατα καιρους αμφιβολιες κτλ.Παρεπιπτοντως ελπιζω και ευχομαι να τα καταφερει να κατεβει στις ευροεκλογες,αυτες οι τηλεοπτικες εμφανισεις ειναι παρα πολυ σημαντικες και θα την ενισχυσω οικονομικα με οσα χρηματα καταφερω να μαζεψω.Αυτα προς το παρων.Να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή