Ανασκάλεμα

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ψευτοαπεργία της ΟΛΜΕ και επιστράτευση των καθηγητών - Μέρος της ίδιας θεατρικής παράστασης του καθεστώτος



Το γεγονός ότι το καθεστώς κορυφής των 6+2 κομμάτων Βουλής και Ευρωβουλής συν τη ναζιστική συμμορία των κανίβαλων έχει ολοκληρωθεί στην αρραγή του ενότητα, πέρα από «μνημονιακές» ή «αντιμνημονιακές» ρητορείες για ξεκάρφωμα, έχει απλοποιήσει εξαιρετικά τα πράγματα σε «συγκρούσεις» όπως εκείνη στο ζήτημα της απεργίας και της επιστράτευσης των καθηγητών.

Τι έχουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση;; Μια τρικομματική κυβέρνηση με σαμποταριστές ηγέτες που με τη ΔΕΗ, τους φόρους, τη γραφειοκρατία της και τις τράπεζές της στραγγαλίζει την πραγματική παραγωγή στη χώρα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα και το αντιδραστικό στην κύρια πλευρά μνημόνιο των δανειστών.

Αφού λοιπόν τσακίζει την παραγωγή, για να φέρει στη συνέχεια στα ίσα τα ζύγια του κρατικού ελλείμματος, πετσοκόβει επί δικαίων και αδίκων, άμεσα στο δημόσιο τομέα κι έμμεσα σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Τέτοια περίπτωση αποτελούνε και οι ρυθμίσεις για τους καθηγητές.


Αυτοί καλούνται να δουλέψουνε περισσότερο με λιγότερα χρήματα λόγω περικοπών, και να υποστούν και μια σειρά μέτρων σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις τους από σχολειό σε σχολειό χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά πραγματική σύγχρονη αστοδημοκρατική αξιολόγηση αναγκών και προσωπικού από κράτος – μαθητές – γονείς, οι οποίοι σε τελική ανάλυση πληρώνουν από το υστέρημά τους για να λειτουργεί η εκπαίδευση και να αναπαράγεται μέσα από αυτή τη λειτουργία η κοινωνική και οικονομική ζωή.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα από τα πιο απονομιμοποιημένα και σιχαμερά, απόλυτα σοσιαλφασιστικά στην ηγεσία τους συνδικάτα, την ΟΛΜΕ, την οποία λυμαίνονται οι χειρότερες δυνατές και πιο κνίτικες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ της χώρας, μαζί με το μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Διαρρηχτών («ΜΛΚΚΕ»).

Με τις τοπικές ΕΛΜΕ διαλυμένες και άμαζες, με τη μεγάλη δημοκρατική μάζα των καθηγητών να έχει γυρίσει την πλάτη με απέχθεια στους εργατοπατέρες, και με μια πλατφόρμα – αντιγραφή των «αντιμνημονιακών» ξερασμάτων των ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου - ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο βάθος ψευτοΚΚΕ, η ηγεσία της ΟΛΜΕ με επικεφαλής έναν ΔΑΚΕίτη απείλησε ξαφνικά με απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, ώστε δήθεν να «ασκήσει πίεση» στην κυβέρνηση και να εμφανιστεί σαν πρωτοπορία της πάλης κατά του «φτωχέματος που επιβάλλει η τρόικα».

Κι αυτά ενώ στην πλατφόρμα της παραμένει η άρνηση κάθε μορφής αξιολόγησης από κράτος, μαθητές και γονείς, πράγμα που σημαίνει ασυδοσία για το σοσιαλφασισμό να σαπίζει το δημόσιο σχολείο, αλλά και τα φασιστικά στην ουσία τους αιτήματα περί «ειδικής αξιοπρέπειας του καθηγητή» και άλλες φούσκες, που αποτελούν ακροδεξιά ύβρη για τον παραγωγικά εργαζόμενο λαό και είναι βαθιά διασπαστικά κάθε λαϊκής δημοκρατικής ενότητας.

Φυσικά, μια συνδικαλιστική ηγεσία η οποία θα είχε μια στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση από τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπεί αλλά και μια έστω αβαθή δημοκρατική συναίσθηση, θα είχε φροντίσει από τα πριν δύο απλά πράγματα.

Το πρώτο θα ήταν να είχε αφουγκραστεί τις διαθέσεις της μάζας του κλάδου, να είχε επιδιώξει τις πιο μαζικές και πολύβουες συνελεύσεις για συζήτηση του πλαισίου αιτημάτων, των μεθόδων πάλης, του συντονισμού με άλλους όμορους κλάδους κλπ.

Το δεύτερο θα ήταν να είχε επιδιώξει από τα πριν το πλέον πλατύ μέτωπο με μαθητές και γονείς, συμμαχία στη βάση της πάλης για έναν χορτάτο κι ευτυχισμένο καθηγητή στην υπηρεσία ενός σύγχρονου σχολειού της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, της προόδου και της πνευματικής αντίστασης στο σκοτάδι, στο φασισμό, στη θεωρητικολογία και στην πείνα.

Α ρε έρμε Μπρεχτ...
Τι από τα παραπάνω έκανε η κνίτικη σε όλη τη γραμμή της, από νεοδημοκράτες μέχρι «μαοϊκούς» διαρρήχτες, ηγεσία της ΟΛΜΕ;; Φυσικά τίποτε. Διδαγμένη καλά τον πραξικοπηματισμό από τους κνιτοφασίστες του Περισσού με τα ματσούκια και τα ρόπαλα, εμφανίστηκε μπροστά στο λαό με τη γραμμή «δε με νοιάζει τίποτε, κρατώ στα χέρια μου τις εξετάσεις, αν πατήσω το κουμπί και ανατιναχτώ, την πατήσατε», δημιουργώντας δίκαιη λαϊκή αγανάχτηση.

Ούτε καν όμως συνέπεια σε αυτή τη γραμμή δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν αυτοί οι γλοιώδεις αποστάτες κάθε πραγματικού συνδικαλισμού, οι οποίοι δήλωσαν από τα πριν έτοιμοι να υποταχτούν στην επιστράτευση του Σαμαρά!! Εκεί ξέχασαν τον «ανένδοτο αντιμνημονιακό αγώνα», γιατί εκεί ελλοχεύει αληθινός κίνδυνος να βρεθούν σε κανένα πειθαρχικό, και οι σοσιαλφασιστικές μικροαστικές τους συμμορίες δεν είναι για τέτοιες «περιπέτειες».

Έτσι, όπως οι «μεγαλειώδεις αντιμνημονιακές πορείες» κόπηκαν μαχαίρι μετά το Φλεβάρη του 2012 επειδή ο Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να βαδίζει προς την εξουσία κι ο Σαμαράς έπρεπε να παρουσιαστεί ως «μέγας ευρωπαίος θηριοδαμαστής του εξεγερμένου ελληνικού λαού», έτσι και ο αντιμνημονιακός ανένδοτος της ΟΛΜΕ φτάνει μέχρι το χαρτί επιστράτευσης με υπογραφή του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου και του γητευτή απεργιών «Αντώνη».

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανέλαβαν το ρόλο των υποστηρικτών της ΟΛΜΕ, με τρόπο βέβαια γιατί αφουγκράστηκαν την απόλυτη έλλειψη δημοφιλίας της γραμμής για απεργία στις εξετάσεις. Τη γραμμή της άρνησης της απεργίας κράτησαν οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με το φασίστα Άδωνι Γεωργιάδη μάλιστα να ανασύρει αντικομμουνιστικές εγκυκλίους του Γεωργίου Παπανδρέου (Παπατζή του Α’) και να καλεί σε μαζικές απολύσεις «κομμουνιστών» από τα σχολεία!!

Οι δε ναζήδες της ΧΑ και οι σοσιαλναζήδες του ψευτοΚΚΕ στη συγκεκριμένη υπόθεση έπαιξαν το ρόλο του «κέντρου», με γραμμή «ναι μεν κύριος εχθρός η κυβέρνηση και οι δανειστές, αλλά μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές», γεγονός το οποίο οδήγησε σε τραγελαφικές διασταυρώσεις, με το φιλελεύθερο οπαδό του «φρέσκου» Τζήμερου, Άρη Πορτοσάλτε, να δίνει εύσημα στους δήθεν «προαιώνιους εχθρούς του», «δογματικούς κομμουνιστές» του Περισσού.

Ο Αντώνης με ένα από τα αφεντικά του, το Σωκράτη...
Από τη Μόσχα με αγάπη...
Για άλλη μία φορά, λοιπόν, ο κρυφοφασίστας Σαμαράς θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη ως μέγας θριαμβευτής «κατά των συντεχνιών», τις οποίες όμως θα αφήνει ανενόχλητες να λυμαίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση την εκπαίδευση, αφού ούτε σε αξιολόγηση προχωρά, ούτε με το εκτρωματικό σχολείο του σωβινισμού και του σοσιαλφασισμού συγκρούεται, αφού κι ο ίδιος είναι και ακροδεξιός και σαμποταριστής, όπως ακριβώς οι ηγέτες της ΟΛΜΕ.

Η δε επιστράτευση – ψωμοτύρι, που με κανά δυο φωνούλες για τα μάτια δέχεται σχεδόν αδιαμαρτύρητα ο σοσιαλφασισμός, ανοίγει το δρόμο και παγιώνει την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία σαν κουλτούρα.

Έτσι, οι σοσιαλφασίστες λειτουργούν σαν τέλειοι προβοκάτορες απέναντι στις πραγματικές, μαχητικές και προοδευτικές απεργίες που έρχονται σύντομα, ενάντια στα νέα αφεντικά της χώρας, τους ρωσο-κινέζους φασίστες μονοπωλιστές και τους ρωσοφτιαγμένους έλληνες ολιγάρχες που αγοράζουν ήδη φέτα – φέτα ιδιωτική και δημόσια περιουσία και σε λίγο θα ελέγχουν όλα τα νευρικά γάγγλια της χώρας μας, αφού πρώτα έλεγξαν και διαμόρφωσαν επί 32 χρόνια την κυρίαρχη μέσα στο λαό γραμμή και ιδεολογία, και μάλιστα με ψευτοαριστερό και δήθεν αντιιμπεριαλιστικό επίχρισμα.

Χωρίς την αποκάλυψη όχι μόνο του «αντιμνημονιακού» φασιστικού – σοσιαλφασιστικού μπλοκ και της βαθιά αντιλαϊκής και υποκριτικής δημαγωγίας του, αλλά και των «μνημονιακών» σαμποταριστών και των φιλελεύθερων ακολούθων τους που δεν βλέπουν την τύφλα τους, και το δυνάμωμα μιας τρίτης, πραγματικά δημοκρατικής και πατριωτικής γραμμής διεξόδου από το βούρκο, η χώρα θα σέρνεται από τα ψεύτικα δίπολα και τις στημένες ψευτοαντιπαραθέσεις όλο και πιο βαθιά στα τάρταρα της παραγωγικής αποσάθρωσης, της πείνας και του φασισμού.

8 σχόλια:

  1. Δηλαδή, kokkino meterizi, συμφωνείς ή διαφωνείς με τη γραμμή του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, που ζήτησε αρχικά διήμερη απεργία και όχι διαρκείας μέσα στις πανελλήνιες; Γιατί μένεις στο να εξισώνεις τη γραμμη του "ψευτοΚΚΕ" με αυτή της ΧΑ, χωρίς να εξηγείς περαιτέρω, και να χρησιμοποιείς το αγαπημένο αστειάκι των συριζαίων, μπάχαλων και λοιπόν ανίατων με τον πορτοσάλτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτάω, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί ό,τι γράφεις για το πώς θα έπρεπε να είναι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών είναι ίδιο, μα ακριβώς ίδιο, με αυτό που έλεγε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ότι δηλαδή η απεργία στις πανελλήνιες ήταν καταδικασμένη να αποτύχει γιατί δεν είχε ζυμωθεί στην κοινωνία, κι ότι αυτό το ήξερε η ΟΛΜΕ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...Αυτή τη φορά δηλαδή, αν οι καθηγητές είχαν προετοιμάσει το λαό και τον είχαν μαζί τους και όχι εναντίον τους, θα έπρεπε και θα μπορούσαν να κάνουν απεργία, ακόμα και μέσα στις εξετάσεις. Όμως χάρη στην ηγεσία τους, που μεθόδεψε μία επίτηδες όψιμη και καθόλου πειστική αντίδρασή της (2 μήνες αφότου τα μέτρα μπήκαν στο τελευταίο μνημόνιο), και κυρίως χάρη στο γνωστό στο λαό βρώμικο παρελθόν της των απεργιών ομηρίας, μια απεργία σήμερα στις εξετάσεις δεν είναι δυνατή, γιατί και είναι απομονωμένη από το λαό, αλλά και γιατί όλο το καθεστώς έχει αναλάβει να τη συντρίψει με τη βία. Βία είναι και η ίδια η επιστράτευση και η απόφαση του ΣτΕ να στηρίξει αυτή την επιστράτευση· βία, αλλά ταυτόχρονα και προδοσία, είναι και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ, που πάντα στήριζε όλες τις αχρείαστες απεργίες, να μη στηρίξει αυτή τη φορά τη μόνη απεργία που θα μπορούσε να είναι απαραίτητη. Αλλά, χώρια από την ΑΔΕΔΥ, στη βία και στην προδοσία συμμετέχει και ο διπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υποστηρίζει, αλλά και δεν καταψηφίζει την απεργία στις εξετάσεις. Στην ουσία η ΟΛΜΕ προτείνει προβοκατόρικα μια απεργία που η ίδια ξέρει ότι είναι αδύνατη. Οι καθηγητές ψηφίζουν στις ΕΛΜΕ υπέρ της απεργίας, όπως τους προτείνει η ΟΛΜΕ, χωρίς αυτή η ΟΛΜΕ να τους καλεί ταυτόχρονα να σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης. Ίσα-ίσα, δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στην επιστράτευση, δηλαδή ουσιαστικά προτείνει μη απεργία. Δηλαδή η σάπια διακομματική ηγεσία της ΟΛΜΕ, θέλει από τη μια οι καθηγητές να ψηφίσουν στις ΕΛΜΕ την απεργία για να αποδείξει ότι διαθέτει τη στήριξη της βάσης, από την άλλη θέλει να αποδείξει ότι αυτή η βάση είναι ανήμπορη να αντισταθεί στην κυβέρνηση οπότε τα μέτρα θα περάσουν. Αλλά η ανημποριά δεν είναι της βάσης, είναι μιας ηγεσίας που απομόνωσε για χρόνια στον λαό το συγκεκριμένο κλάδο και τελικά τον παρέδωσε την κατάλληλη στιγμή με μια απεργία εντελώς μισητή, στην ανεμπόδιστη βία του καθεστώτος... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, κι εγώ λέω ότι τα ίδια πάνω κάτω έλεγε και το ΠΑΜΕ: [http://www.edupame.gr/content/%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%99-%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91%CE%96%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%99-%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%91 ] Και ρωτάω να μου πεις, αν υπάρχει κάποια πολύ σημαντική διαφορά στην ουσία των δυο θέσεων που δεν τη βλέπω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο γεγονός ότι για το ΠΑΜΕ κάθε γραφειοκρατο-ψευτοαπεργία όλων αυτών των ετών προ κρίσης που έκανε η ΟΛΜΕ και κάθε άλλη σοσιαλφασιστική κρατική ακρίδα ήταν "δίκαιη" και "σωστή", στο ότι κατά το ΠΑΜΕ το δημόσιο σχολείο είναι "μια χαρά" και απειλείται μόνο από την "ευρωενωσιακή ιδιωτικοποίηση" κι όχι από τις ψευτοαριστερές αντιεπιστημονικές και τεμπέλικες γραφειοκρατίες, στον κύριο εχθρό ακόμη και μιας απεργίας των καθηγητών που για μας είναι το εφτακομματικό καθεστώς κι όχι η "κακή ΕΕ και τα μονοπώλιά της", στην ανάγκη για συζήτηση και ζύμωση στη βάση των καθηγητών, πράγματα που το ΠΑΜΕ σιχαίνεται εκ της φύσης του, στο γεγνός ότι το ΠΑΜΕ έχει κάνει τις ψευτο-απεργίες ομηρίας τύπου λιμανιού, αποκλεισμού τουριστών κλπ. μανιέρα, άλλο που τα χει κόψει τελευταία τα πολλά...

    ...σε όλα αυτά ρε συ Αλεξέυ δε βλέπεις ντιπ διαφορά;; Για να ξέρω δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) Πουθενά δε λέει το ΠΑΜΕ ότι το δημόσιο σχολείο είναι μια χαρά, ίσα ίσα που έχω βαρεθεί να ακούω κάθε τοποθέτηση ΠΑΜίτη να ξεκινάει με "εμείς δε λέμε ότι το δημόσιο σχολείο είναι μια χαρά", και υπάρχει ολόκληρη πρόταση από το ΚΚΕ για το πώς πρέπει να είναι τα σχολεία και σε τι σύστημα μπορεί να γίνει αυτό. Επίσης πρώτο πρώτο το ΠΑΜΕ δε δέχτηκε την απεργία διαρκείας των επανασταταράδων ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ/Αυτόνομης Παρέμβασης/Παρεμβάσεων, ακριβώς γιατί έθεσε την ανάγκη για συζήτηση και ζύμωση στη βάση όχι μόνο των καθηγητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Να δεχόμουν ότι δεν τα ξέρεις αυτά, αλλά με τόση ενασχόληση με το "ψευτοΚΚΕ", δε μπορεί, κάτι θα είχε πάρει το αυτί σου.
    2) Αν θεωρείς τις απεργίες των ναυτεργατών απλά ψευτοαπεργίες-ομηρείες, με χιλιάδες ναυτεργάτες να κατεβαίνουν στο δρόμο και στην περιφρούρηση της απεργίας κάθε φορά, με αιτήματα πάντα δίκαια, πράγμα που φαίνεται κι απτην κατάσταση που έχει έρθει ο κλάδος επειδή ακριβώς τα αιτήματα αυτά δε δικαιώθηκαν, τότε πραγματικά θα ήθελα να καταλάβω, ποιες απεργίες, με ποια μορφή και από ποιους θα δεχόσουν σαν δικαιολογημένες έστω. Πόσο μάλλον όταν οι ναυτεργάτες εδώ και χρόνια σε κάθε απεργία κάνουν ακριβώς αυτό που λες ότι έπρεπε να κάνουν οι καθηγητές, σκίζουν δηλαδή τα χαρτιά της επιστράτευσης.
    3) Στο ιδεολογικό κομμάτι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές, εγώ πιστεύω ας πούμε ότι το "εφτακομματικό καθεστώς" που είναι ενωμένο στη βάση του κοινού στόχου να μας κάνει αποικία της Ρωσίας είναι στην καλύτερη μια λάθος ανάλυση. Αλλά ούτε αυτό, ούτε το 2) πιο πάνω ανέφερα εγώ.
    Εγώ είπα ότι σε αυτή την απεργία της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ είχε τη στάση ακριβώς μα ακριβώς που περιγράφεις. Είπε δηλαδή ότι η απεργία είναι ένα επικοινωνιακό τρικ της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, κι ο καθένας από τους υπόλοιπους ήθελέ για τους λόγους του να οδηγήσει τους δασκάλους σε μια συντριβή. Γι'αυτό το ΠΑΜΕ πρότεινε διήμερη απεργία, ζύμωμα με την κοινωνία και τους γονείς και επανεξέταση για κλιμάκωση μετά από όλο αυτό. Χωρίς επαναστατικοφανείς φαμφάρες για απεργίες διαρκείας (που γι'αυτούς πρέπει να είναι σαν το σεξ, να κρατάνε πολύ κι ας αυνανίζεσαι μόνος σου). Και συνεχίζω να έχω την άποψη ότι η ΟΑΚΚΕ, αν και δε θέλει ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο, συντάσσεται πραχτικά πλήρως με την άποψη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Στο συγκεκριμένο θέμα, ξαναλέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τη λογική σου δηλαδή, αφού η Ρωσία λέει ότι είναι με τον Άσαντ και η ΟΑΚΚΕ είναι στην κύρια πλευρά με τον Άσαντ στο συριακό εμφύλιο, η ΟΑΚΚΕ είναι με τη Ρωσία. Ή αφού ο Αλαβάνος και ο Καζάκης λένε έξω από την ευρωζώνη και η ΟΑΚΚΕ λέει έξω από την ευρωζώνη, η ΟΑΚΚΕ είναι με τον Αλαβάνο και τον Καζάκη...

    Στην ουσία: το ΠΑΜΕ λέει ότι το δημόσιο σχολείο δεν είναι μια χαρά γιατί τείνει προς την "σύνδεση με την αγορά" και "διδάσκει τις αρχές της ΕΕ", καθώς και γιατί "δεν παίρνει αρκετά λεφτά από το κράτος". Οι οακκείτες και οι συνοδοιπόροι τους λέμε ότι το δημόσιο σχολείο πάσχει ακριβώς από το αντίθετο: από τη γραφειοκρατική κνιτοσυνασπισμαίικη σαπίλα, τη θεωρητικολογία, το σοβινισμό, τη θρησκοληψία, την αποσύνδεσή του από τη ρέουσα ζωή, αυτό που ο κνίτης λέει "αγορά". Επίσης, συμφωνούνε ότι θα πρεπε να λαμβάνει περισσότερα χρήματα από το κράτος, όχι όμως για να τα μασουλάει ο κνιτοφασισμός, παρέα με ΠΑΣΚΕίτες και ΔΑΚΕίτες κηφήνες, αλλά για εργαστήρια, κομπιούτερ, μηχανήματα για παραγωγικό πειραματισμό, για γυμναστική κλπ. Επίσης, θεωρούμε τις "αρχές της ΕΕ" πολύ προοδευτικότερες και πιο διεθνιστικές και προοδευτικές από το σοβινοθρησκευτικό συρφετό που είναι αναγκασμένοι να υφίστανται οι έλληνες και μετανάστες μαθητές...

    Άρα πάει αυτό... Άλλο ψευτοΚΚΕ κι άλλο ΟΑΚΚΕ λοιπόν σε ό,τι αφορά την κριτική στο δημόσιο σχολειό στη σημερινή του μορφή...

    Για τη ζύμωση: αυτή μοιάζει μια σωστή θέση. Θες να μου πεις όμως αφ' ενός πότε το ψευτοΚΚΕ την προέκρινε στο παρελθόν; Αφού οι πραξικοπηματικές και γραφιεοκρατικές ψευτοαπεργίες είναι δικής του έμπνευσης και από αυτό τις έμαθαν και τα ιδεολογικά του αδέρφια των ΑΠ - Παρεμβάσεων και ξαδέρφια των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Το ψευτοΚΚΕ είναι το κατ΄εξοχήν κόμμα που απεχθανόταν πάντα την πραγματική ζύμωση και συζήτηση σε μαζικούς χώρους, την οποία έσπαγε πιο παλιά με τραμπουκισμούς κατά παντός δημοκράτη ή/και αριστερού και κομμουνιστή, και πιο σύγχρονα με κάθε είδους παρελκυστική μέθοδο...
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2. Μάλλον δεν ξέρεις καλά το θέμα και σε καλώ να το ψάξεις, alexey. Επειδή τυχαίνει να έχω μια ιδέα, για πες μου πότε έγινε η τελευταία μαζική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ ή των θερμαστολαδάδων του ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Η πραγματικότητα είναι ότι τις "απεργίες" τις αποφασίζαν στον Περισσό ή το πολύ στον Πειραιά οι Τσιμπόγλου και οι Μανουσογιαννάκηδες, και τις εκτελούσε ένας κομματικός στρατός κηφήνων μαζί με κνίτες στις μπουκαπόρτες. Επρόκειτο για καταλήψεις πλοίων από το ψευτοΚΚΕ, χρυσαυγίτικου τύπου, και πραγματική μάζα ούτε 50 ναυτεργατών πραγματικών απεργών δε μάζευαν, με τους "απεργούντες" ναυτεργάτες να μένουν πολλές φορές άπραγοι μέσα στα πλοία, μην ξέροντας καν γιατί "απεργούν", περιμένοντας τους φασίστες να αποφασίσουν αν θα λήξουν ή θα συνεχίσουν την "απεργία". Επρόκειτο, περά από κινήσεις σαμποτάζ, για μανούβρες του ψευτοΚΚΕ για να αποχτάει θέση προσωπάρχη και να διαπραγματεύεται με τους εφοπλιστάδες ρόλο στην επιλογή των πληρωμάτων, ώστε να μπάζει μέσα τον κομματικό στρατό του. Όπου το έπαιρνε... Εξ ου και τα καψίματα των επιστρατεύσεων ουδέποτε σήμαιναν συνέχιση της "απεργίας"... Το πρωί τα καίγαν και το μεσημέρι τα πλοία φεύγαν... Απόδειξη ότι όταν έμπαινε ο στρατός των κνιτών στο λιμάνι, κυνήγαγε τα πλοία που φεύγαν, αφού όπου δεν υπήρχε κνίτικη περιφρούρηση, οι ναυτεργάτες δούλευαν κανονικά... Πιο μεγάλη απάτη και εξευτελισμός των ναυτεργατών από τις "απεργίες" του ΠΑΜΕ στον κλαδο δεν έχει ματαϋπάρξει... Ξέρεις, δε γεννηθήκαμε χτες, κάτι ξέρουμε και μεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή