Ανασκάλεμα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Παπούλιας – Παπαρήγα επικεφαλής του «δημοκρατικού» ξεπλύματος των ναζιστών μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής




Τα φιλαράκια...
Έχουμε πια περάσει σε νέα πολιτική φάση της ιστορίας της χώρας μας, και από μια άποψη ολόκληρης της Ευρώπης. Οι υφεσιακές προς το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό δυνάμεις περικυκλώνουν τους κάπως προοδευτικότερους, αλλά κοντόφθαλμους ευρωπαϊστές (αυτό σηματοδοτεί η εκλογή Ολάντ και η αντιΜέρκελ συμμαχία του με τον σιχαμερό Ομπάμα), την ίδια ώρα που μια ολόκληρη ενωμένη Ευρώπη επιτρέπει σε ένα επαρμένο υποκείμενο σαν τον κνίτη Τσίπρα (με το 16,78% του 66% του εκλογικού σώματος της Ελλάδας) να απειλεί ευθέως να πάρει στο λαιμό του ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία μέσω της ανατίναξης της ΕυρωΖώνης αν δε του κάνουν τα χατίρια.


Η "ελπίδα του έθνους" Τσίπρας με το φίλο του το Ρώσο πρέσβη...
Αν προσέξει κανείς καλά τι λέει αυτό το παγώνι του κνιτισμού, που κορδωνότανε προχτές με όλη του την νεόκοπη αστική τσιριμόνια μπροστά στον αρκετά γλοιώδη οπορτουνιστή Κούλογλου (που δεν έχει πάρει το μάθημά του από το πώς τον χειρίζονται οι «ρώσοι»), θα δει ότι από τη μια παρουσιάζει την ΕΕ σα δύναμη ανταγωνιστική προς την Ελλάδα και το λαό της, από την άλλη όμως δεν προτείνει την εδώ και τώρα διάρρηξη της σχέσης Ελλάδας – ΕΕ και το χτίσιμο μιας π.χ. αυτοδύναμης τριτοκοσμικής Ελλάδας ή μιας Ελλάδας δεμένης με το «ρώσικο» στρατόπεδο, καθαρά, ανοιχτά και ξάστερα.

Έτσι έχουνε μάθει αυτοί οι λακέδες της Μόσχας, από την εποχή που σπουδάζανε στις σχολές του Σουσλόφ (ο Τσίπρας λόγω ηλικίας δεν πρόλαβε). Γιατί αν τη στρατηγική τους για στροφή στο Κρεμλίνο την πούνε ανοιχτά, καθαρά και αντρίκεια στο λαό, αφ’ ενός θα φάνε τα φάσκελα του αιώνα, αφ΄ ετέρου η μισοδημοκρατική Ευρώπη θα τους διαολοστείλει και πλέον αυτή η μικρή χώρα με τον όμορφο λαό, τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο, θα αχρηστευτεί σα μέσο υπονόμευσης της ενότητας του κέντρου του Δεύτερου Κόσμου (της ΕΕ) απέναντι στις υπερδυνάμεις, Ρωσία και ΕΠΑ, υπονόμευσης που βέβαια οργανώνεται από την πρώτη κι όχι από τους σε πτώση ευρισκόμενους Αμερικάνους ηγεμονιστές.


Πάντως, το άτυπο αλλά ουσιαστικό μέτωπο της φασίστριας Λεπέν με τον «αριστερό» σοσιαλφασίστα Μελανσόν και τον Ολάντ κατά του ευρωπαϊστή Σαρκοζί στη Γαλλία μαρτυράει μια αλλαγή ποιότητας και μέσα στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μια ενίσχυση της φιλοσοσιαλφασιστικής σε σχέση με την αστικοδημοκρατική της πτέρυγα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχιρωσόδουλος Καρατζαφύρερ δυο μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του φασιστικού ΛΑΟΣ, που μάλλον πνέει τα λοίσθια, χαιρέτισε τον αντιΣαρκοζί αγώνα των Ολάντ – Λεπέν!!!

Για όλα αυτά θα μιλάμε για πολύ καιρό και σε συνάρτηση και με το αποτέλεσμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Τούτη η ανάρτηση όμως είναι «δικαιωματικά» αφιερωμένη σε αυτό το «εκπληκτικό» δίδυμο του σοσιαλφασισμού, στον τροτσκο-σοσιαλδημοκράτη, σοσιαλφασίστα λακέ του Αντρέα Παπαντρέου που υποδύεται τον «αρχηγό του έθνους μας» πρόεδρο Παπούλια, και στην «αντικαπιταλίστρια», αλλά και «μειλίχια» και «μετριοπαθέστατη» όταν μπαίνει σε προεδρικά μέγαρα με τους παραδοσιακούς αστούς αρχηγό του ψευτοΚΚΕ Παπαρήγα.

Τα δύο λοιπόν αυτά παλιά έμπιστα στελέχη του Κρεμλίνου, που δεν υπάρχει αντιδημοκρατική βρωμιά και παλιανθρωπιά από το 1981 και δώθε στην οποία να μην έχουν επιδοθεί, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική και τον εμποτισμό της συνείδησης  του λαού μας με φασιστικό δηλητήριο (π.χ. υπέρ των Σέρβων ναζιστών γενοκτόνων του βοσνιακού λαού), έγιναν ξαφνικά «δημοκράτες»! Ναι, γίνονται θαύματα στον 21ο αιώνα!!


ΚΝΑΤ με μακριά ρόπαλα στη Στουρνάρη - 1980
Η Παπαρήγα, που με πάθος τσάκιζε με τα ΚΝΑΤ ή υπονόμευε απ’ τα μέσα κάθε αυθόρμητη προοδευτική κίνηση του λαού από το 1974 και δώθε (χώρια η υπονόμευση του αντιφασιστικού Πολυτεχνείου το ’73), σκίζει τα ρούχα της για το «δημοκρατικό» δικαίωμα των ναζιστών, ρατσιστών μαχαιροβγαλτών οπαδών του Άουσβιτς και του Νταχάου, να παρακάθονται στις συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, δηλαδή στο νέο Παλάτι των ραδιουργιών!

Σε αυτό, ο προλογιστής βιβλίων για τους σοσιαλφασίστες διχτάτορες της Ανατολικής Ευρώπης Χόνεκερ, Κάνταρ, Γιαρουζέλσκι και συγκαλυφτής της σφαγής 2.000.000 Αφγανών από τους Ρώσους γενοκτόνους το 1980-1989 «Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας» είναι ακόμα πιο φανατικός από την καθ’ αυτό σοσιαλφασίστρια, την δήθεν «σταλινική» Παπαρήγα: τους ψήφισε ο λαός λέει και τα σκυλιά δεμένα, και φυσικά η κνίτισσα αρχηγός δεν έχει καμία αντίρρηση!


Μιλάμε για την απόλυτη αντιστροφή της αλήθειας, αλλά και διαστροφή κάθε έννοιας δημοκρατισμού! Δεν ήσουν εσύ Παπαρήγα, μαζί με τον Τσίπρα και τους προκατόχους σας, που επίμονα αρνιόσαστε κάθε αντιναζιστική και αντιφασιστική προπαγάνδα, σαν «αποπροσανατολισμό του λαού από τα οικονομικά του προβλήματα» και «συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ»;;

Δεν ήσουν εσύ Παπαρήγα που το «Εκτός Νόμου Ναζί και Χούντα» που ζύμωνε η ΟΑΚΚΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δεν ήθελες ούτε να το ακούς;; Που όταν η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έδινε συνέντευξη τύπου για τη συμμετοχή τεσσάρων ναζιστών της ΧΑ στο νομαρχιακό συνδυασμό της Αθήνας του Καρατζαφύρερ το 2002 ειρωνευόσουνα -με τη γνωστή φασιστική σου έπαρση για να να κάνεις πλάτες στους φασίστες- την πρωτοβουλία αυτή μέσω του ψευτοΡιζοσπάστη;;



Δύο τυπικοί εκπρόσωποι του παθολογικά ρωσόφιλου
καθεστωτικού φαιο-"κόκκινου" σκυλολογιού
Δεν ήσουνα εσύ Παπαρήγα που από το 1974 και δώθε, με το φασιστικό ψευτοΚΚΕ σου είτε επί Φλωράκη είτε επί «νεοσταλινικής» - τροτσκιστικής στροφής μετά το 1996-2000 δεν πήρατε ΠΟΤΕ μέρος σε καμία αντιφασιστική κινητοποίηση, είτε για την αποχουντοποίηση, είτε κατά της Εθνικής Παράταξης – ΕΠΕΝ – ΕΝΕΚ κλπ. αργότερα, είτε μετά το 1991 κατά του γιγαντωμένου σύγχρονου ρωσόφιλου ορθοδοξοφασισμού και ακόμα χειρότερα ναζισμού;; Αντίθετα, από το 1999 προσέλαβες στο ψευτοΚΚΕ την υστερική φαιο-«κόκκινη» Κανέλλη για να σου κάνει τα μετωπάκια σου με όλη την κλασσική αντίδραση σε αυτό τον τόπο, δηλαδή με ό,τι χειρότερο μέσα στο παπαδαριό, στους χουντικούς, στους μοναρχοφασίστες, στους εθνικιστές, στο στρατό.


Δεν ήσουν εσύ Παπαρήγα που νομιμοποίησες το ρατσιστικό, αντισημιτικό και αντιδημοκρατικό ασκέρι του Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ, και δε το θεωρούσες και «τίποτα ιδιαίτερο» που μπήκε στην κυβέρνηση, αφού κατά Μαϊλη ήταν απλώς ένα «κόμμα της ευρύτερης κεντροδεξιάς»;; Κι αυτό, αν και ήξερες ότι αυτό ήταν το κόμμα που κάλυπτε επί χρόνια και συνεργαζόταν με τους ναζιστές, ότι καλλιεργούσε το ρατσισμό και έσπερνε δηλητήριο, ότι υπερασπιζόταν τη χούντα και τους βασανιστές του λαού μας;; Ο λόγος;; Και πάλι η ρωσοφιλία αυτού του ημιθανούς σήμερα εκτρώματος.


Δεν ήσουν εσύ Παπαρήγα που κουβάλησες τους ναζιστές στη Χαλυβουργία και τους ενέταξες συμβολικά στο εργατικό «αντικαπιταλιστικό» δήθεν κίνημα σου, λερώνοντας τους χαλυβουργούς και δηλητηριάζοντάς τους;; Δεν ήσουν εσύ που αρνιόσουν με λύσσα να ασχοληθείς μαζί τους πριν τις εκλογές και ποτέ δε τους αποκαλούσες ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ και ΝΑΖΙΣΤΕΣ, αλλά απλά «φασιστοειδή» και άλλες πιο μαλακές εκφράσεις, ακριβώς για να μην πολώνεις τη βάση σου μαζί τους;;

Γιατί ακόμα και σήμερα στο ψευτοΚΚΕ υπάρχουν άνθρωποι της γενιάς του αντιφασιστικού αγώνα ή και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που παρά το εντατικό τροτσκιστικό φροντιστήριο, δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν ότι οι ναζήδες είναι απλά «κόλπο της αστικής δημοκρατίας για αποπροσανατολισμό» και «μικρότερος εχθρός από τους κλασσικούς αστούς που φτωχαίνουν το λαό». Αυτό φαίνεται κι από την πίεση που παραδέχτηκε ότι δέχτηκε η Παπαρήγα από απλά μέλη του ψευτοΚΚΕ, να μην κάτσει στο ίδιο τραπέζι με το ναζιστή.

Πού να φαντάζονταν αυτοί οι σε γενικές γραμμές καλοί και τίμιοι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς και αριστεροί στις διαθέσεις τους (αν και όλο και λιγότεροι τέτοιοι μένουν στις οργανωμένες τάξεις του ψευτοΚΚΕ) ότι η αρχηγός τους έβαλε τους ΝΑΖΗΔΕΣ με ΣΤΟΧΕΥΣΗ στα τραπέζια της ελλαδικής αστικής μισοδημοκρατίας, δημοκρατίας που πεθαίνει γοργά από τα συντονισμένα χτυπήματα φασιστών και σοσιαλφασιστών!


Ο Μάο Τσε Τουνγκ είχε πει, από τα μέσα κιόλας της δεκαετίας του ’60, ότι το καθεστώς της -μετά το θάνατο του Στάλιν και το παλατιανό πραξικόπημα των σοσιαλφασιστών- Σοβιετικής Ένωσης ήταν μια διχτατορία γερμανικού ναζιστικού τύπου, μια διχτατορία χιτλερική.


Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια υπάλληλο αυτής της νεοχιτλερικής διχτατορίας, από ένα μηχανισμό λακέδων και δολοφόνων του Ζαχαριάδη και των μελών του ΚΚΕ και ανταρτών του ΔΣΕ που έμειναν πιστοί στο παλιό επαναστατικό τριτοδιεθνιστικό κόμμα σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τη Σοβιετική Ένωση;; 


Ο χρυσαυγίτης Βλαμάκης κάνει μια πολύ "αντρική" χειρονομία (που
δείχνει τη βρώμικη ψυχή του)
στο Νταχάου σε φωτογραφία του Νίκου Ζαχαριάδη - Να δούμε
αν θα γελάει όταν θα τον περιλάβει ο δημοκρατικός λαός, αυτόν
και τα άλλα τομάρια, αργά ή γρήγορα...
Ουσιαστικά ένα τραπέζι που περιλαμβάνει Παπαρήγα και Μιχαλολιάκο, έχει έναν πολύ καλό συνεκτικό δεσμό: οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των δεσμοφυλάκων του Ζαχαριάδη στο Νταχάου αγκαλιά με τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους των δεσμοφυλάκων του Ζαχαριάδη στο Σουργκούτ.

Αλλά και τι καλύτερο να περιμένει κανείς από ένα λακέ (Παπούλιας) ενός πράχτορα (Αντρέας Παπαντρέου) αυτής της ρώσικης νεοχιτλερικής διχτατορίας, ένα λακέ που με συνέπεια από την εποχή του Μπρέζνιεφ μέχρι την εποχή του Πούτιν έχει σταθεί με παρρησία δίπλα στη νεοτσαρική Ρωσία όταν αυτή απειλεί την Ευρώπη;; Τελευταίο «κατόρθωμα» του Παπούλια, το να στέκεται και να υπομειδιά αηδιαστικά δίπλα στον Πούτιν το Μάη του 2007 στη Μόσχα, όταν αυτός απειλούσε με πυρηνικά χτυπήματα την Ευρώπη αν δε συμμορφωθεί με τις ρώσικες απαιτήσεις και δεν πάψει να είναι τόσο «φιλοαμερικανική»!!!


Μαζικός τάφος Βόσνιων στη Σρεμπρένιτσα... Στην κατάληψη και στη
σφαγή αμάχων που ακολούθησε πήραν μέρος και Έλληνες "λεβέντες"
με προεξάρχοντες ναζιστές της Χρυσής Αυγής!!
Αυτό όμως που δε θα ξεχάσουν ποτέ οι δημοκράτες είναι η πλαστογραφία του Παπούλια σαν ΥΠΕΞ του Παπαντρέα το 1994, όταν οι Σέρβοι φασίστες επεχτατιστές εθνοεκκαθαριστές χτύπησαν με ρουκέτα την αγορά του μαρτυρικού Σεράγεβο: τότε ο Παπούλιας, επί ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, διοχέτευσε στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ πλαστογραφημένη πληροφορία, ότι δήθεν το χτύπημα το είχαν κάνει μόνοι τους οι Βόσνιοι για …προβοκάτσια κατά των «αντιιμπεριαλιστών» Σέρβων!! Στο πλευρό φυσικά των «αντιιμπεριαλιστών» Σέρβων, που κατάσφαξαν τη Σρεμπρένιτσα στο μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα εξόντωσης αμάχων στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολεμούσαν και «διαλεχτά παλικάρια» της Χρυσής Αυγής σαν «εθελοντές»! Είχαν άλλωστε πίσω τους όλο το «αντιιμπεριαλιστικό έθνος», μεταξύ αυτών και τους Παπούλια – Παπαρήγα…


Από τέτοια τέρατα, από τόσο πειθήνιους υπαλλήλους κι από τέτοιους φανατικούς υπερασπιστές φασιστών, διχτατόρων και γενοκτόνων τύπου Παπούλια και Παπαρήγα, τι θα περίμενε κανείς παρά το ξέπλυμα των ναζιστών, φυλετιστών δολοφόνων με τις φαλτσέτες και τα ρόπαλα χρυσαυγιτών;; Αφού η Χρυσή Αυγή είναι με τα μπούνια φιλοπουτινική και αντιδυτική, ζήτω η «με δημοκρατική ψήφο εντός Βουλής» Χρυσή Αυγή!!! «Τι μπορούμε να κάνουμε;;» ρωτάνε με προκλητική ειρωνική ψευτοαθωότητα οι σύντροφοι μεταξύ τους Παπούλιας και Παπαρήγα.


Εσείς δε μπορείτε να κάνετε τίποτα, παλιάνθρωποι. Εσείς αυτό που ήταν να κάνετε το κάνατε. Κάνατε τη χώρα μας συνώνυμο του διεθνούς μπαταχτσή, του γλοιώδους εκβιαστή, του ψεύτη και χαλκευτή στοιχείων, του παρασιτισμού και της διαφθοράς, την ίδια ώρα που ο λαός μας, Έλληνες και μετανάστες, δουλεύει πιο σκληρά σχεδόν από κάθε άλλον στην Ευρώπη, αλλά με υπονομευμένα και διάσπαρτα – απαρχαιωμένα τα υλικά μέσα παραγωγής (ή λιώνει στο μαρτύριο της ανεργίας), ενώ ταυτόχρονα κερνάγατε αυτό το λαό το ιδεολογικό δηλητήριο της πιο βαθιάς πολιτικής, πολιτισμικής και ιδεολογικής πισωδρόμησης.

Εσείς είστε από την ίδια πλευρά του ιστορικού οδοφράγματος με τους χρυσαυγίτες, που τους φτιάσατε κόμμα με την προβοκάτσια του μεταναστευτικού και του «κάτω οι κλέφτες πολιτικοί», που κάλυπταν και τα δυο το «ρώσικο» παραγωγικό σαμποτάζ σας που ανατίναζε τη χώρα απ’ τα μέσα.

Και αυτούς και εσάς θα σας περιλάβει, αργά η γρήγορα, η πλατιά λαϊκή δημοκρατική πλειοψηφία. Ειδικά δε αν οι προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηγεμόνες στην επόμενη κυβέρνηση κι αρχίσουν, σα μικροαστικά τρωκτικά που είναι, τη μπούκα τους στο (χρεοκοπημένο ΚΑΙ από τους ίδιους) κράτος, η πλέρια αποκάλυψη όλου του σοσιαλφασιστικού συνεχούς θα αρχίσει πια για τα καλά. Και μέσα απ’ αυτή την αποκάλυψη, θ’ αρχίσει το στήσιμο μιας πραγματικής μαζικής αριστεράς, με πυρήνα της τους επαναστάτες, τους τριτοδιεθνιστές μαοϊστές κομμουνιστές, σα μέρος ενός ευρύτερου πατριωτικού και δημοκρατικού κινήματος.

Το ΚΜ δημοσιεύει παρακάτω την ανακοίνωση καταγγελίας της πολιτικής νομιμοποίησης των ναζιστών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εξέδωσε η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, καθώς και ένα απόσπασμα από τα πρακτικά των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Παπούλια, συγκεκριμένα ένα διάλογο Παπούλια – Παπαρήγα για το θέμα της Χρυσής Αυγής, αποκαλυπτικό για τον φιλοναζιστικό πολιτικό χαραχτήρα του ψευτοΚΚΕ.

Οι σύνδεσμοι:

http://www.antinazi.gr/ekloges_ha160512.htm

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=139773&catid=9

http://www.lifo.gr/now/politics/10090

Υ.Γ. Εκείνο που αποτελεί επίσης μεγάλο αίσχος, είναι η επιλογή του παλιού αγωνιστή Μανώλη Γλέζου, που σαν πρόσωπο κουβαλάει έναν ειδικό συμβολισμό για τον πανευρωπαϊκό αντιφασιστικό αγώνα, στα 90 του χρόνια, και ορκιζόμενος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην κάνει ούτε μία νύξη για την είσοδο των ναζιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Γλέζος ήταν από τα 1956 με τη ρεβιζιονιστική πτέρυγα στη διάσπαση - διάλυση του ΚΚΕ. Δεν ήταν όμως ρωσόδουλος, αντιτάχτηκε στη σοσιαλιμπεριαλιστική εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, δε δέχτηκε να διοριστεί από τους Ρώσους γραμματέας του ψευτοΚΚΕ το 1972 (διορίσανε τελικά το Φλωράκη). Γι’ αυτό και μετά το 1974 κρατούσε στην μικρή μεταπολιτευτική ΕΔΑ το εθνικιστικό ταμπούρι και συνεργαζόταν με τους αυτοδυναμικούς εθνικιστές του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς μετά το 1990, μπήκε κι αυτός, όπως σχεδόν όλοι, στις φαιο-«κόκκινες» δήθεν αυταπόδεικτες «αλήθειες», που ήταν και είναι όλες απάτη. Και τελειώνει τον πολιτικό του βίο ορκιζόμενος στην ίδια Βουλή με μαχαιροβγάλτες οπαδούς του Χίτλερ και μη βγάζοντας άχνα… Αυτό ας αποτελεί παράδειγμα της ορθότητας της λαϊκής ρήσης «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα»…

 








 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ!

Το πολιτικό καθεστώς "ξεπλένει" τη "Χρυσή Αυγή"


Το αδιανόητο για ευρωπαϊκή χώρα μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι γεγονός: στις 13/5/2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, υποδέχτηκε τον αρχηγό των ναζιστών Ν. Μιχαλολιάκο στο προεδρικό μέγαρο, τον άκουσε προσεκτικά να εκθέτει το «εκλογικό» πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, «κράτησε σημειώσεις» και συζήτησε μαζί του τον τρόπο που θα υλοποιηθούν οι «προτάσεις» του μέσα από το σχηματισμό κυβέρνησης. 

Το χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησης είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε μια στιγμή έστω με τον πιο έμμεσο τρόπο δεν έβαλε ζήτημα αντίφασης ανάμεσα στις γνωστές στους πάντες ναζιστικές - ρατσιστικές διακηρύξεις του κόμματος που είχε μπροστά του, με το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Προς το τέλος αυτής της συνάντησης έπιασαν και κουβεντούλα για "τα παλιά" παιδικά τους χρόνια, όπου ο Παπούλιας βεβαίωσε το ναζιστή ότι δεν είναι ....κακός όπως λένε.

<<ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Για όνομα του Θεού, μην το λέτε αυτό.
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Έναν τόσο κακό άνθρωπο.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Δεν νομίζω.
ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : Όχι, όπως τέλος πάντων εικάζουν και λένε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Από τη Γούβα και κακός;>>


Αυτή η κατάπτυστη και ανάξια για τη θέση Προέδρου της Δημοκρατίας στάση, αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα βρισιά και περιφρόνηση στους αγώνες και τα απέραντα βάσανα του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης στη διάρκεια της χιτλερικής επίθεσης. Και όμως αυτή η στάση δεν καταγγέλθηκε από κανένα από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Κι αυτό γιατί τα εκφράζει.

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής που εκλέχτηκε στην ελληνική Βουλή με ποσοστό 7%, απόκτησε τώρα και το μανδύα της κοινοβουλευτικής προστασίας για να συνεχίσει τη χιτλερική ρατσιστική της προπαγάνδα και την κανιβαλική της βία. Την ευθύνη γι' αυτό το ιστορικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού και όλων των λαών της Ευρώπης φέρνουν στο ακέραιο ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα - ιδιαίτερα αυτά της λεγόμενης "αριστεράς". Για πάνω από 20 χρόνια προστάτευσαν τους ναζιστές της Χ.Α., αφήνοντάς τους ασύδοτους να ασκούν ατιμώρητα τη χιτλερική τους βία και ουδέποτε ανέδειξαν σαν τεράστιο πολιτικό ζήτημα την ύπαρξη και την ασύδοτη δράση αυτής της συμμορίας και την αποκάλυψή τους μέσα στο λαό. Και τώρα ακόμα μετά την είσοδο τους στη Βουλή οι προστάτες των ναζιστών της Χ.Α. συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο. Καμιά καταγγελία για τον πελώριο κίνδυνο που αποτελεί η είσοδό τους στη Βουλή, κανένα κάλεσμα στους πολίτες για την καταδίκη και απομόνωση τους, κανένας θόρυβος στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Το αντίθετο μάλιστα. Τώρα μετά την "εκλογή" τους το καθεστώς έχει επιδοθεί στο "ξέπλυμα" της "Χρυσής Αυγής". Η πρώτη δημοκρατική αντίδραση από ορισμένους δημοσιογράφους απέναντι στους τραμπούκους ναζιστές - "βουλευτές" τους, που με βία έδωσαν το παράγγελμα "εγέρθητω'' στην εμφάνιση του "φύρερ" τους, αλλά και στη συνέχεια η ακριβής παρουσίαση της αποκρουστικότητάς τους σε τηλεοπτική εκπομπή (συνέντευξη του Σρόιτερ στον Άλφα), αναχαιτίστηκαν αμέσως από σειρά άλλων εκπομπών που τους παρουσίασαν ως καθωσπρέπει "κυρίους" που εκθέτουν τις "απόψεις" τους, που είναι κι αυτοί "σαν όλα τα άλλα κόμματα" αφού το βασικό τους χαρακτηριστικό, που είναι η ρατσιστική βία, πέρασε εντελώς ξώφαλτσα (Ευαγγελάτος στο ΣΚΑΪ, Θεοδωράκης στο ΜΕΓΚΑ).

Οι ανοιχτοί και καλυμμένοι προστάτες τους βγάζουν το σκασμό για τα καθημερινά περιστατικά βίας των ναζιστών που έχουν βγει στη δημοσιότητα μετά την "εκλογή" τους όπου αυτοί πετάνε έξω από τα λεωφορεία και τους συρμούς του μετρό μετανάστες (έξω ρε εδώ είναι Ελλάδα!) ή τους ξυλοκοπούν ασύστολα σε συνοικίες που έχουν αναλάβει να "καθαρίσουν".

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θεωρεί αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά τη συγκρότηση ενός πλατιού δημοκρατικού μετώπου που θα αναχαιτίσει τη ναζιστική κτηνωδία και θα απαιτήσει να βγει εκτός νόμου η "Χρυσή Αυγή".

Προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα αυτού του μετώπου είναι το να δεθεί ιδιαίτερα με το φτωχό κόσμο, που σημαίνει να απαντήσει με τη μέθοδο της μαζικής πολιτικής διαμαρτυρίας και της οργάνωσης της λαϊκής αλληλοβοήθειας στα ειδικά προβλήματα που δημιούργησε το πολιτικό καθεστώς και που ανέθεσε στους ναζιστές να "λύσουν": μεταναστευτικά γκέτο, ανασφάλεια στις γειτονιές και ακραία εξαθλίωση.

Αθήνα 16 Μαΐου 2012

 

 

Πιο διαλλακτική όσον αφορά στις φωνές που δε θέλουν τη Χρυσή Αυγή παρούσα με τους υπόλοιπους αρχηγούς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;» λέει αναφερόμενη στο ενδεχόμενο –αν είχε κληθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής- να καθίσει δίπλα στον κ. Μιχαλολιάκο και τονίζει πως δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει τα «δεν κάθομαι» και σημειώνει: θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Ο διάλογος της Αλέκας Παπαρήγα με τον Κάρολο Παπούλια

Αλέκα Παπαρήγα: Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, τώρα θα δείτε και τον κ. Μιχαλολιάκο;


Κάρολος Παπούλιας: Συνταγματική επιταγή.


Αλέκα Παπαρήγα: Δεν σας κατηγορώ. Είναι ένα θέμα τώρα. Εγώ μάλιστα σκέφτηκα να πάρω ένα τηλέφωνο και μου έλεγαν «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν κληθήκατε όλοι μαζί». Ήξερα ότι και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας είχαν βάλει θέμα. Κατ’ αρχήν, είπα ότι δεν έχω καμμία όρεξη να κάνω θέμα –ο κόσμος έχει τα προβλήματα του- γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί. Είναι μέσα στην ευθύνη, λέει. Όμως και αυτό σε κάποια φάση, πώς θα γίνει;


Κάρολος Παπούλιας: Για ποιο λέτε;


Αλέκα Παπαρήγα: Αυτό, δηλαδή να κάθομαι μαζί με τη Χρυσή Αυγή.


Κάρολος Παπούλιας: Από την αρχή!


Αλέκα Παπαρήγα: Ούτε εγώ έχω καμία όρεξη να κάτσω με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορείς...


Κάρολος Παπούλιας: Υπάρχει και το επιχείρημα ότι τον ψήφισαν πεντακόσιες χιλιάδες λαός.


Αλέκα Παπαρήγα: Δυστυχώς, ο κόσμος τους ψήφισε. Αυτό είναι. Εμείς μάλιστα στη Βουλή βάλαμε θέμα γιατί μας είπαν ότι θα πήγαινε στη θέση του ΛΑΟΣ και θα ήμασταν δίπλα-δίπλα. Θα σκοτωθούμε! Όχι εμείς, αυτοί θα προκαλούν. Ξέρετε και πώς μας βλέπουν. Όμως, δεν μπορώ «δεν κάθομαι». Αν χρειαστεί, θα καθίσουμε όλοι μαζί. Τι θα γίνει δηλαδή; Έτσι θα δυναμώσουν. Δεν μπορείς να τους αποκλείσεις.
Εγώ, επειδή πήρα και αυτό από τα άλλα κόμματα, σκέφτηκα ότι μπορεί και να μη θέλουν τη Χρυσή Αυγή. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν σας καλεί όλους μαζί;». Λέω «σιγά βρε παιδιά τώρα, αυτό είναι το θέμα;».
Όμως γι’ αυτό, σε κάποια φάση, αν είναι στην επόμενη Βουλή –μακάρι να μην είναι- κάτι πρέπει να γίνει. Ποιος θέλει να κάτσει δίπλα τους;



Κάρολος Παπούλιας: Λαϊκή θέληση.


Αλέκα Παπαρήγα: Αφού σκεφτόμασταν –αν μας καλούσατε όλους μαζί- και μου έλεγαν να μην κάτσω δίπλα. Έλεγα εγώ «βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;».


Κάρολος Παπούλιας: Ωραίο!


Αλέκα Παπαρήγα: Έτσι μου έλεγαν τα μέλη μας, «μην τυχόν πάτε όλοι μαζί και καθίσεις». Τους είπα «τι να κάνω, θα πάω να κάνω θέμα στο Προεδρικό Μέγαρο που κάθομαι;». Αφού τους έστειλαν οι πεντακόσιες χιλιάδες, παραπλανημένοι οι περισσότεροι. Αλλά τι να κάνεις; Έτσι θα τους κάνουμε ήρωες. Αν αρχίσει ο ένας «δεν κάθομαι δίπλα» ο άλλος «δεν κάθομαι δίπλα», θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.
Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι είμαστε όλοι μαζί και δεν θα κάνω φασαρία στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα δείτε ότι αυτοί θα το παίζουν σε δυο ταμπλό, θα βάλουν και τα κοστουμάκια τους, θα πάρουν και τους αποσπασμένους και τα αυτοκίνητα, όλα αυτά.


Κάρολος Παπούλιας: Σας ευχαριστώ πολύ.


Αλέκα Παπαρήγα: Θα τα κάνουν όλα και θα κάνουν και τα άλλα. Εμείς θα βγούμε ανοιχτά –ήδη βγήκαμε- και θα πούμε στον κόσμο «διορθώστε την ψήφο σας ως προς τη Χρυσή Αυγή», να αλλάξουν την ψήφο ως προς τη Χρυσή Αυγή –και στον τσαμπουκά λέμε, αλλά όχι προς τη Χρυσή Αυγή- δεν την ψήφισαν όλοι συνειδητά.


Κάρολος Παπούλιας: Χάρηκα πολύ, να είστε καλά.


Αλέκα Παπαρήγα: Γεια σας.

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης και οι απορίες της Αλέκας για την Χρυσή Αυγή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εάν τελειώσαμε μ’ αυτό το θέμα, κύριε Πρόεδρε, να σας κάνω μια ερώτηση;
Όσον αφορά την ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές, στις 10 Ιουνίου ή στις 17 Ιουνίου, εν πάση περιπτώσει, δεν βάζουμε ζήτημα.
Κύριε Πρόεδρε, ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που μας τεθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής. Είχατε καλέσει τη Χρυσή Αυγή;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Βεβαίως.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Α, και δεν ήρθε.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εντάξει.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πώς σκεφθήκατε ότι θα μπορούσα να παραβώ τις διατάξεις του Συντάγματος;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν άκουσα τίποτα. Με συγχωρείτε. Είπα μήπως μου διέφυγε εμένα από τα δελτία ειδήσεων. Ξέρετε, μπορεί να με ρωτούσαν.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, εκλήθη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν θα μιλούσα για λογαριασμό σας, αλλά δεν θα ήξερα τι να πω. Το κάνω καθαρά για να είμαι βέβαιη.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, είμαι πολύ συνεπής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εντάξει, είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω, αλλά ήθελα να ρωτήσω.
(Γέλια)
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Θα παρουσιαστεί ότι αγωνιάτε για να συμμετάσχει!
(Γέλια)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Όχι. Όταν με ρωτήσουν γιατί δεν ήρθε η Χρυσή Αυγή, τι θα πω; Θα μπορούσα να πω «ρωτήστε τον Πρόεδρο», αλλά…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Ήταν χρήσιμη η ερώτηση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Θα πω ότι μίλησα με τον Πρόεδρο και ότι εκλήθησαν. Είναι ένα πρόβλημα.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Άλλωστε, την τελευταία φορά είχατε και μεγάλο ενδιαφέρον να μην είναι δίπλα σας.
(Γέλια)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Θα το πω καθαρά ότι ελπίζω να μην είναι στην επόμενη Βουλή. Όμως, δημιουργεί ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να είναι τέσσερα χρόνια στη Βουλή και να μην είναι, ας πούμε, στο Προεδρικό Μέγαρο.

(...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου