Ανασκάλεμα

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

56 χρόνια από τα γεγονότα της Τασκένδης - Ντοκουμέντο: Η τελευταία νόμιμη (5η) Ολομέλεια ΚΕ του ΚΚΕ (Δεκέμβρης του 1955)

56 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΑΣΚΕΝΔΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1955)

Πριν από 56 χρόνια και λίγες μέρες, στην πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Ομόσπονδης Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, τη μακρινή Τασκένδη, γραφότανε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μα και ταυτόχρονα η πρώτη, χρυσή σελίδα της ιστορίας της αντίστασης στο σοσιαλφασισμό.

Στις 9-10 του Σεπτέμβρη του 1955, οργανωμένη κλάκα σοσιαλφασιστών και ρεβιζιονιστών τραμπούκων, με επικεφαλής μια μειοψηφία διαφθαρμένα στελέχη της ΚΟ Τασκένδης του ΚΚΕ, επιτεθήκανε ενάντια στα γραφεία της ΚΕ της ΚΟ Τασκένδης του κόμματος. Στόχος τους να τσακίσουνε τη ζαχαριαδική, πιστή στο ΚΚΕ και την ΚΕ του καθοδήγηση και να εγκαταστήσουνε νέα, αντισταλινική – αντιζαχαριαδική – χρουστσοφική καθοδήγηση, σαν ένα πρώτο βήμα για την άλωση του ΚΚΕ από το σοσιαλφασισμό – ρεβιζιονισμό, που θα ξεκινούσε τελικά με την βρώμικη και αντικαταστατική «6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ και της ΚΕΕ του ΚΚΕ» του Μάρτη του 1956.


Σουσλόφ - Μπρέζνιεφ - Χρουστσόφ
Οργανωτές αυτής της άθλιας επιχείρησης, που ματαιώθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κομματικών μελών και των τίμιων εξωκομματικών πολιτικών προσφύγων της Τασκένδης, που καταφτάσανε στα πολιορκούμενα από τους σοσιαλφασίστες γραφεία και τους δώσανε ένα γερό μάθημα με ρωμαίικο τρόπο, ήτανε οι Σοβιετικοί, μάλλον οι μεγαλορώσοι σοσιαλφασίστες με επικεφαλής το Μ. Σουσλόφ και εκτελεστικά όργανα τους Σαάκοφ – Πονομαριόφ – Μουχτάροφ και σία. Τούτοι οργάνωναν από το 1948 πιθανότατα, αλλά από το 1950 τουλάχιστο στα σίγουρα, όχι μονάχα το αντισταλινικό – σοσιαλφασιστικό πραξικόπημα μες στο Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι), αλλά και την άλωση των επαναστατικών Κομμουνιστικών Κομμάτων από ρουφιάνους τους, ξεσκολισμένους αντεπαναστάτες. Δεν μπορεί να είναι άσχετες με αυτό το σχέδιο οι βρώμικες πλατφόρμες του Βαφειάδη (1948) και του Παρτσαλίδη (1950), που και οι δυο στο τέλος συντείνανε στο ό,τι ο Ζαχαριάδης είναι εθνικιστής, αντισοβιετικός, τιτοϊκός και άλλες αθλιότητες.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Νίκος Ζαχαριάδης λεβέντικα δέχτηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και να παραχωρήσει τη θέση του σε κολλεχτιβίστικη καθοδήγηση – και τις δύο φορές όμως είχε την αμέριστη στήριξη των Στάλιν - Μολότοφ – Μπέρια και οι δεξιοί οπορτουνιστές, οι βαφειαδοπαρτσαλίδηδες, βρεθήκανε στον αέρα.

Δεν είναι επίσης τυχαίο πως οι υπάλληλοι του σοσιαλιμπεριαλισμού, η σημερινή καθοδήγηση του ψευτοΚΚΕ, παρά τον «υπεραριστερό» τόνο της νέας τους ιστοριογραφικής γραμμής, που υποτίθεται πως είναι στον πλήρη αντίποδα του παρτσαλιδισμού, δηλαδή του κλασσικού δεξιού οπορτουνισμού τύπου «Κ»Κεσωτερικού, υπερασπίζονται την κριτική του Παρτσαλίδη στο Ζαχαριάδη του 1950(!). Πρόκειται φυσικά για κριτική όχι του Παρτσαλίδη αλλά του Σουσλόφ, με τα γνωστά «αριστεροδεξιά» του σοσιαλφασισμού, δηλαδή από τη μία αντιΔΣΕ κι από την άλλη «γιατί δεν ξεκίνησες πιο γρήγορα το Β’ Αντάρτικο», από τη μια «καθοριστικό λάθος η μη συμμετοχή στις εκλογές του 1946» κι από την άλλη «γιατί έριξες τη δεξιά – φιλοεγγλέζικη γραμμή των δύο πόλων».

Ο οπορτουνισμός και η πιο ακραία μορφή του, ο σοσιαλφασισμός, δεν έχει αρχές και καθορισμένη φυσιογνωμία. Μπορεί να σε χτυπάει ταυτόχρονα από τα δεξιά κι από τ΄ «αριστερά», και να ρίχνει και γενική πλατφόρμα κεντρισμού, μιας και ο ρόλος του κέντρου αρέσει σε κάθε έμπειρο αντιδραστικό. Τέτοια πολιτική φυσιογνωμία είχε ο μεγάλος πρόδρομος του σοσιαλφασισμού, ο Λ. Τρότσκι. Φυσικά οι Σοβιετικοί αστοί πραξικοπηματίες της κλίκας Σουσλόφ – Μπρέζνιεφ - Χρουστσόφ τον ξεπέρασαν κατά πολύ κι έκαναν την προβοκάτσια επιστήμη.

Επιστρέφοντας στα γεγονότα της Τασκένδης, τα πρωτοπαλίκαρα του αντικομμουνιστικού πραξικοπήματος, αν και πρόσκαιρα απότυχαν, σε 6 μήνες είχανε γίνει εξουσία μέσα στην ΚΟΤ αλλά και γενικά μες στο ΚΚΕ, το οποίο και τελικά διέλυσαν. Κανείς τους δεν πήγε χαμένος.


Ο σπασμένος Βαφειάδης υποκλίνεται στο στρατηγό Τσακαλώτο του Εθνικού Στρατού, Δεκέμβρη του '85, φτύνοντας στους τάφους των μαχητών του ΔΣΕ και δικαιώνοντας το Νίκο Ζαχαριάδη. Αιώνιο στίγμα στους προδότες του προλεταριάτου και του λαού!

Οι βαφειαδικοί δεξιοί τροτσκιστές
γρήγορα ξωπετάχτηκαν από το ψευτοΚΚΕ από την συμμαχία σοσιαλφασιστών (Κολιγιάννη) και ρεβιζιονιστών (Παρτσαλίδη), στα 1958. Γίνανε τιτοϊκοί και γυρίσανε στην Ελλάδα μετά βαΐων και κλάδων τη δεκαετία του ’80, για να «βοηθήσουνε» την κλίκα Παπανδρέου – Λαλιώτη στο «θεάρεστο έργο της», που «πραγμάτωνε τους σκοπούς του ΕΑΜ». Μάλιστα, οι γελοίοι αυτοί τύπου Βαφειάδη και Αλέκου Ρόσιου (Υψηλάντη), Βασίλη Γκανάτσου (Χείμαρρου) κλπ. υπογράφανε τις επιστολές στήριξής τους στον πράκτορα της ΕΣΣΔ Ανδρέα Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ του όχι με τους τίτλους τους στο ΔΣΕ, που τον είχανε αποκηρύξει, αλλά σαν ταγματάρχες, λοχαγοί κλπ. του ΕΛΑΣ, αφού όπως είπαμε ο ΔΣΕ ήταν -κατ’ αυτούς- ένα αριστερίστικο λάθος του Ζαχαριάδη!


Ο Μήτσος Παρτσαλίδης
Οι κλασσικοί δεξιοί αναθεωρητές σοσιαλδημοκρατικού τύπου (Πάνος Δημητρίου, Λεωνίδας Τζεφρώνης, παρτσαλιδικοί κλπ.) είχανε κι αυτοί τις απολαβές τους από τη σοσιαλιμπεριαλιστική αστική τάξη του Κρεμλίνου – συνδιοικούσανε το ψευτοΚΚΕ για 12 χρόνια (1956-1968) μαζί με τους κνίτες, ενώ στη συνέχεια, στη χούντα και αργότερα σαν «Κ»Κεσ., έπαιξαν ρόλο κυματοθραύστη μες στο δημοκρατικό κίνημα, εμποδίζοντας τίμιο και αριστερό κόσμο να καθαρίσει ολοκληρωτικά με το ψευτοΚΚΕ και το σοσιαλφασισμό και διαδίδοντας τη σοσιαλδημοκρατική, ευρωρεβιζιονιστική αντικομμουνιστική πραμάτεια τους. Υφεσιακοί, γλείφτες του σοσιαλιμπεριαλισμού, όταν ο χαφιές της Ρωσίας Κύρκος τους μετονόμασε σε ΕΑΡ το 1987 και τους έχωσε πάλι στο ψευτοΚΚΕ μέσω ΣΥΝ, λούφαξαν κι έκαναν τις ορντινάτσες του Γκορμπατσόφ. Σήμερα, βόσκουνε στ’ απόνερα του σοσιαλφασιστικού τραμπούκικου ΣΥΝ ή στο νέο «δημιούργημα» του Κύρκου λίγο πριν πεθάνει, τη «δημοκρατική» ΔΗΜΑΡ του προβοκάτορα -θαυμαστή του Πούτιν και της Ρωσίας- Κουβέλη, που κοιτάει να χωθεί στο κράτος καβαλώντας το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια του Παπατζή του Γ’. Ο Δημητρίου, στα 92 του, ραμολιμέντο σωστό, έτρεξε να δώσει τη στήριξή του στη ΔΗΜΑΡ…


Το 4ο Συνέδριο του ψευτοΚΚΕ στα 1982 ("11ο")
Οι δε κνίτες – αμιγείς σοσιαλφασίστες, σαν αμοιβή για τους «ηρωισμούς» τους στην Τασκένδη, πήρανε την αποκλειστική αντιπροσωπεία – μαγαζί γωνία του σοσιαλιμπεριαλισμού στη χώρα μας. Αφού στήσανε το 1961 με το νόθο «8ο Συνέδριο» το πραχτορείο που πήρε το όνομα του παλιού επαναστατικού κόμματος του λαού μας, ο Τσολάκης ή αλλιώς Ταρζάν (γιατί σαν τον Ταρζάν προσπαθούσε να πηδήσει από τη σκεπή για να «καταλάβει» τα γραφεία της ΚΟΤ το 1956) έγινε για δεκαετίες ο πραγματικός ηγέτης του ψευτοΚΚΕ (τυπικά είχε τον τίτλο του Β’ Γραμματέα), με το Φλωράκη για μόστρα. Ο Τσολάκης, που πιστεύεται από την πλειοψηφία των πολιτικών προσφύγων πως ήταν κανονικότατος πράκτορας - αξιωματικός της ΚαΓκεΜπε, ήταν μέλος της ΚΕ του ψευτοΚΚΕ μέχρι το θάνατό του το 1995!


Όλα αυτά τα σαπρόφυτα, στην υπηρεσία του Σουσλόφ, έπεσαν σα στίφος πάνω στο ηρωικό ΚΚΕ, στο κόμμα του ελλαδίτικου προλεταριάτου, στο κόμμα της Ακροναυπλιάς, στο κόμμα που καθοδήγησε δυο επαναστάσεις μέσα σε 8 χρόνια (1941-1949) και πάλεψε κατά σειρά το γερμανοϊταλικό ναζιφασιστικό ιμπεριαλισμό, την αγγλική ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Όλα αυτά την ώρα που χτυπήθηκε ΚΑΙ με όλη τη συνασπισμένη ελλαδίτικη εσωτερική αντίδραση, με όλα τα λάθη του, που άλλα μπορούσανε να αποφευχθούνε κι άλλα ήτανε δεμένα με την εποχή εκείνη κι ήταν αναπόφευκτα.


Το ΚΜ δημοσιεύει σήμερα το σύνολο των αποφάσεων της τελευταίας νόμιμης Ολομέλειας ΚΕ του ΚΚΕ, της 5ης, που έγινε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη του 1955, αφού είχε συνεδριάσει η ΚΕ του ΚΚΣΕ, η οποία με την πρόσκαιρη επικράτηση των επαναστατών με επικεφαλής το Μολότοφ, είχε καταδικάσει την επέμβαση στα εσωτερικά του ΚΚΕ και είχε διατάξει έρευνα, δικαιώνοντας το Νίκο Ζαχαριάδη. Δυο μήνες αργότερα, οι πραξικοπηματίες Σουσλόφ - Χρουστσόφ, στο περιθώριο του 20ού Συνέδριου του ΚΚΣΕ, θα ανέτρεπαν στην πράξη αυτή την απόφαση, στήνοντας την κακόφημη «Επιτροπή των 6 Αδελφών Κομμάτων». Η συνέχεια είναι γνωστή… Είναι η ιστορία του μαρτυρίου του Ν. Ζαχαριάδη και της πλειοψηφίας της πολιτικής προσφυγιάς και των μελών του παλιού ΚΚΕ που τον ακολουθήσανε στο Γολγοθά της αντίστασης στο σοσιαλιμπεριαλισμό – σοσιαλφασισμό.

Η απόφαση της Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ που αφορά την κατάσταση στην ΚΟ Τασκένδης έχει αριθμό απόφασης 923 και αριθμό σελίδας 447. Ιδιαίτερη σημασία έχει το σημείο 6 της απόφασης, το λεγόμενο και «πουνκτ». «Έτσι δούλευε και δρούσε η φράξια μέσα στην ΚΟΤ. Η αλήθεια είναι πως δε θα μπορούσε να πετύχει τίποτα αν δεν είχε την υποστήριξη ορισμένων Σοβιετικών συντρόφων…». Σ΄ αυτές τις τρεις γραμμούλες, είναι κλεισμένη ολάκερη η λεβεντιά και η επαναστατικότητα του ΚΚΕ. Είναι παράνομο στην Ελλάδα, φιλοξενείται στις σοσιαλιστικές χώρες και στην ίδια την ΕΣΣΔ, εξαρτάται άμεσα από τη στήριξή τους για να μπορεί να λειτουργεί σαν κόμμα, κι όμως δε διστάζει εκεί που βλέπει το άδικο, να το βροντοφωνάξει, με σεβασμό φυσικά στη μεγάλη πατρίδα του Λένιν και του Στάλιν, που ακόμη δεν είχε αλλάξει χρώμα. Κι όλα αυτά, αρκετά πριν τη σύγκρουση ΚΚ Κίνας – ΚΚΣΕ. Πρόκειται για αναμφισβήτητο τίτλο τιμής για το ΚΚΕ μας, αλλά και για τον αρχηγό του, το Ν. Ζαχαριάδη.

Στην απόφαση αναφέρονται αναλυτικά η φυσιογνωμία των φραξιονιστών, κριτικάρονται οι θέσεις και οι πραχτικές τους, ορίζονται οργανωτικά μέτρα, καταδικάζονται τραμπούκικες πραχτικές και από την πλευρά των επαναστατών, που δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθούν γιατί έδιναν όπλα στους φραξιονιστές, και κηρύσσεται τελικά ιδεολογικοπολιτικός πόλεμος εν όψει και της 4ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, που τελικά δεν έγινε ποτέ λόγω της επέμβασης Σουσλόφ – Χρουστσόφ στα εσωτερικά του ΚΚΕ με το αντικομματικό πραξικόπημα της «6ης Ολομέλειας».

Το μόνο που έχουμε να πούμε σαν ΚΜ είναι πως η πολιτική κατάληξη των πολιτικών επιγόνων των τραμπούκων της Τασκένδης, που στρουγγίζονται ΟΛΟΙ τους πια στα απόνερα του πιο χυδαίου οπορτουνισμού – αστισμού - σοσιαλφασισμού, σαν ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ – ΝΑΡ – ΔΗΜΑΡ, αλλά και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι η απτή απόδειξη της πολιτικής, ιδεολογικής και ηθικής δικαίωσης της νόμιμης κομματικής πλειοψηφίας του ΚΚΕ, που υπερασπίστηκε το κόμμα και το δίκιο της απέναντι στους πραξικοπηματίες, απέναντι δηλαδή στους χαφιέδες των χειρότερων αστών που γνώρισε και θα γνωρίσει η ανθρωπότητα πριν περάσει από το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας: των σοσιαλφασιστών – σοσιαλιμπεριαλιστών.

Υ.Γ. Στο πρόσφατο χυδαίο πόνημά τους («Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, Β’ Τόμος»), οι κνίτες, αφού περιμένανε για δεκαετίες να πεθάνουνε και οι τελευταίοι κλασσικοί δεξιοί αντιζαχαριαδικοί τραμπούκοι της φράξιας Τσολάκη (γι' αυτό το βιβλίο αυτό ήταν σα το γιοφύρι της Άρτας - ποτέ δεν τελείωνε!), που δεν θα μπορούσαν να ανεχτούνε έστω φραστικά μια «αποκατάσταση του τυχοδιώχτη Ζαχαριάδη», βγήκανε με απερίγραπτο θράσος με γραμμή ντροπαλής «καταδίκης» της επίθεσης στην ΚΟΤ. Φυσικά, ούτε λόγος για αποκήρυξη των καθαρμάτων που την πραγματοποίησαν. Ήταν απλά ένα «λάθος», ό,τι έγινε έγινε, «όλοι αδέρφια είμαστε», και όποιος μετά το 1956 στράφηκε κατά της σοβιετόδουλης καθοδήγησης του ψευτοΚΚΕ, κι ας ήταν αυτή «απλώς δεξιά οπορτουνιστική», δεν έπρεπε να το κάνει γιατί «ένα είν’ το κόμμα» - και στο κάτω κάτω, έστω μετά από 56 χρόνια, «διορθωθήκαμε», οπότε τι γυρεύετε;;

Πρόκειται για χυδαιότητες και βρωμιές άνευ προηγουμένου, που πατάνε στο γεγονός ότι σήμερα η συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα γίνεται σε στενούς κύκλους, κι έχουνε φύγει βιολογικά και οι πιο μαχητικοί εκπρόσωποι της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και τα πιο πολλά μέλη του παλιού ΚΚΕ. Αυτοί που χαλκεύουνε αυτά τα κεντριστικά, στην πραγματικότητα ακροδεξιά εμέσματα, θα αποκαλυφτούνε μια μέρα μπροστά στο λαό σαν πουλημένοι υπάλληλοι ενός ιμπεριαλισμού, και μάλιστα ενός πολύ βάρβαρου ιμπεριαλισμού. Αυτόν τον ιμπεριαλισμό, το ρώσικο, υπηρετεί και η «ανάσταση» του Νίκου Ζαχαριάδη, σαν «φιλοχιτλερικού αντι-εγγλέζου» που «έπρεπε όμως να είναι λιγάκι πιο αριστεριστής κι όχι τόσο δημοκράτης και φίλος των μετώπων».


Έτσι οι κνίτες του ψευτοΚΚΕ έχουνε εγκαταλείψει στον κνίτη ΣΥΝ, στη «Μαρξιστική Σκέψη» και στον Καζάκη την υπεράσπιση της «ήπιας» αντιζαχαριαδικής γραμμής του ψευτοΚΚΕ 1956-1991, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει αναλάβει το ρόλο του «Κ»Κεσ., δηλαδή τον πλήρη κλασσικό αντιζαχαριαδισμό και την ανοιχτή άρνηση του ΔΣΕ.



Αλλά ματαιοπονούνε. Οι δολοφόνοι και οι συναυτουργοί δολοφονίας, ό,τι και να κάνουνε, ποτέ δε μπορούνε να οικειοποιηθούνε απόλυτα το θύμα τους. Οι κνίτες πλαστογράφοι σηκώνουν ένα βράχο που τελικά θα πέσει πάνω τους και θα τους λιώσει.

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΚΕ!
ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΚΕ!


5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (1955)

11 σχόλια:

  1. Καλός σε πείραξε η χειραψία στον τσακαλοτο αλλα η επιθυμία του

    Ζαχαριαδη να απολογηθεί στην χουντα του Παπαδόπουλου πόσο

    αρχειακή ηταν.

    Φιλε δεν τα λες καλα η ρήξη ΚΚΣΕ μαο έγινε απο την εποχή του

    Σταλιν με τα 70-30 του μαο μη μπερδεύεσαι

    Γιατι νιώθεις την ανάγκη να πεις αντι-αγγλο τον Ζαχαριαδη την

    στιγμη που ο ιδιος δεν το ειχαι πει ,ανοιχτά τουλάχιστον μια και

    οι ανοιχτές δηλώσεις μετρούν οπως του κλαρα περα απο τις

    παλινωδίες του.Δεν θα σου αρέσει η αποκατάσταση του Καραγιώργη

    γιατι όμως επειδή του έπεσε βαριά η φόλα

    Γιατι ο Ζαχαριαδης δεν απευθύνθηκε στον "σύντροφο"σου Μαο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά 'τος πάλι. Άλλα αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Βρε, δε σου έχω πει να διαβάζεις πριν γραψεις κάτι;; Τώρα ειδικά με το Ίντερνετ είναι πιο εύκολο να μην πέφτεις σε λάθη.

    1. Ο Ζαχαριάδης ζήτησε να "απολογηθεί" το 1962 στα ελληνικά δικαστήρια επί κυβέρνησης ΕΡΕ του Καραμανλή του Α'. Ουσιαστικά ήθελε να πετάξει από πάνω του το στίγμα που του ρίξανε οι σοσιαλφασίστες ότι "μπορεί να ήταν πράχτορας του εχθρού" και να υπερασπίσει το ΔΣΕ. Τον Παπαδόπουλο πού τον έμπλεξες, μόνο εσύ ξέρεις...

    2. Τα 70-30 του Μάο ειπώθηκαν το 1957, στο κλίμα του 20ού Συνεδρίου, ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. Γενικά είσαι σωστή εχτίμηση της δράσης του Στάλιν, χωρίς να χρειάζεται να το παίρνεις εντελώς τοις μετρητοίς και να ψάχνεις 7 καλά και 3 κακά. Οι σχέσεις Στάλιν - Μάο, ειδικά μετά την κινέζικη στάση στον πόλεμο της Κορέας, ήταν ΥΠΕΡΑΡΙΣΤΕΣ, όπως και γενικά πάντα ήταν.

    3. Λέω απλώς ότι οι κνίτες τονίζουνε την αντι-εγγλέζικη πλευρά του Ζαχαριάδη, σε βαθμό γελοιοποίησης, έτσι που να τον βγάζουνε αρνητή του αντιφασιστικού μετώπου. Φυσικά και ο Ζαχαριάδης ήτανε αντι-εγγλέζος, όπως ήταν και πολιτικός του προλεταριάτου κι όχι τυχοδιώχτης.

    Ο Άρης ο Κλάρας έδειξε πράγματι συνέπεια στον αντιαγγλισμό του, που ήταν όμως μικροαστικός αριστερίστικος, αλλά έγινε εχθρός και διασπαστής του ΚΚΕ στήνοντας δικό του στρατό (Νέο ΕΛΑΣ) και νέο φορέα (ΜΕΑ), σε συνθήκες που μετά τη Βάρκιζα έδινε επιχειρήματα στην αντίδραση για να χτυπάει το ΚΚΕ. Υπόγραψε την αποστράτευση του ΕΛΑΣ και μετά πήγαινε κι έκλεβε πυρομαχικά από αποθήκες. Αυτά είναι καραμπινάτος τυχοδιωχτισμός και γι΄αυτό το ΚΚΕ τον πέταξε από τις γραμμές του στην 11η Ολομέλεια του Απρίλη του '45 (επί Σιάντου ακόμα). Επί Ζαχαριάδη, η διαγραφή ανακοινώθηκε και στο Ρίζο. Την άλλη μέρα, τονε φάγανε οι φασίστες (ή αυτοχτόνησε). Τό 'φαγε το κεφάλι του, ενώ θα μπορούσε να πειθαρχήσει στο Κόμμα και να πάρει μέρος στο ΔΣΕ, διορθώνοντας υπό το Ζαχαριάδη και τα κατσαπλιάδικα του. Η δεξιά παρέκκλιση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο Α' Αντάρτικο δε δικαιολογεί τον "αριστερό" τυχοδιωχτισμό του Κλάρα. Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.

    4. Το ποιον "αποκαθιστά" το ψευτοΚΚΕ δε με απασχολεί. Στη σύγκρουση Καραγιώργη - ΚΚΕ το 1950, είχε δίκιο το ΚΚΕ. Τέλος, αν δεις τα γράμματα του Νίκου της περιόδου 1956 - 1962, που δεν αμφισβητούνται, φαίνεται η τεράστια εχτίμηση του Νίκου στο ΚΚ Κίνας και στις θέσεις του. Όλα τα άλλα είναι σαπουνόφουσκες. Η σύγκρουση του Ζαχαριάδη με τους σοσιαλφασίστες έγινε από τις ίδιες μαρξιστικές βάσεις που συγκρούστηκε μαζί τους και το ΚΚ Κίνας λίγο αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκιο στον Καραμανλή ηταν μπέρδεψα την Αποστόλη στην κινα

    επί Παπαδόπουλου (οχι του ίδιου) αντάλλαξαν και χαιρετισμούς.με τον

    τιμονιέρη.

    Οπως και η ρήξη ηταν όταν παραβίασε την συνθήκην του 54 με την ινδια η Κινα

    το 70-30 παντος ειναι γεγονός μην προσπαθείς να το αποδυναμώσει
    Είχαν όμως και οι μαοϊκοί στην ΕΣΣΔ μια διένεξη απο μέρους τους
    προς τον Ζαχαριαδη .Σωστό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Κίνα πήγε σε ΚΡΑΤΙΚΗ επίσκεψη το 1971 ο φασίστας Μακαρέζος.

    Η ρήξη με την Ινδία, αν δεν κάνω λάθος, είναι της περιόδου 1959-1962, που κατέληξε και σε ένα μίνι πόλεμο Ινδίας - Κίνας, στον οποίο οι Σοβιετικοί ηγέτες πήραν το μέρος της Ινδίας (!) εναντίον των συντρόφων τους Κινέζων.

    Δεν προσπαθώ να αποδυναμώσω το 70-30. Απλά διαπιστώνω (αυτό είναι ένα εντελώς προσωπικό σχόλιο) ότι ενώ την περίοδο 1957-1962 ο Μάο ήταν κάπως πιο κριτικός για τα πεπραγμένα του Στάλιν, η ρήξη με τους Σοβιετικούς και η αποκάλυψή τους σαν ρεβιζιονιστές και σοσιαλφασίστες, τον έκανε μετά το 1962 να αναθεωρήσει επί το θετικότερο, ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την Πολιτιστική Επανάσταση "απομακρυνόταν" από τα αντιδιαλεχτικά λάθη του Στάλιν, αποδεχόμενος ΠΛΕΡΙΑ την κύρια πλευρά του τελευταίου. Αυτό λέω.

    Οι μαοϊκοί στην Ανατολική Ευρώπη, ή μάλλον η κεντριστική ηγεσία τους με επικεφαλής τον Πολύδωρα το Δανιηλίδη, τσακωθήκανε με το φάντασμα του Ζαχαριάδη, δηλαδή με τα ψεύτικα γράμματα που δήθεν έστελνε αυτός από το Σουργκούτ και που στην πραγματικότητα τα έγραφε η ΚαΓκεΜπε. Παίρνοντάς τα λοιπόν αυτά για αληθινά, του κάνανε μια πολύ σκληρή επίθεση, χώρια που βγάλανε και την περίοδο που καθοδήγαγε ο ίδιος το ΚΚΕ ως "με χοντρά οπορτουνιστικά λάθη" κλπ. Υπάρχει ακόμα ένας αντιζαχαριαδικός λίβελος στην ιστοσελίδα του "ΚΚΕ(μ-λ)", που είναι συνέχεια αυτής της γραμμής. Σε αυτήν την αντιζαχαριαδική γραμμή αντιστάθηκε και η ομάδα Ράφτη - Λακαρέα, και οι Τασκενδίτες, που όμως πέσανε σε άλλο σφάλμα και χτυπήσανε το Μάο από αντικειμενικά φιλο-σοσιαλιμπεριαλιστικές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά εκτός από αυτούς και ένα σημαντικό τμήμα της ΟΜΛΕ ήταν ζαχαριαδικό, το ΕΚΚΕ ακόμα περισσότερο που θεωρούσε θέμα αρχής την επαναστατικότητα του παλιού ΚΚΕ επί Ζαχαριάδη (και σωστά), τα στελέχη της ΚΕΜΛ που περάσανε με το ΜΛΚΚΕ το 1978, το ΚΚΕ (Μ-Λ) του Ζάχου, ο Μ. Πιμπλής που τον τρελλάνανε στη χούντα από τα βασανιστήρια. Πλην του Ζάχου, οι υπόλοιποι ήταν και μαοϊκοί και ζαχαριαδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ηθελα νου μου απαντησεις για το πως η στρατηγικου χαρακτηρα αντιτουρκικη συμμαχια Ελλαςδας-Ισραήλ συμβαδίζει με τη ρητορεια του ιστολογίου περί ρωσόδουλης διακομματικης ηγεσιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.oakke.gr/na459/netaniahou459.htm

    Νομίζω (για να μην πολυλογάω να σου γράφω τα ίδια με το άρθρο με άλλα λόγια) πως το συγκεκριμένο άρθρο συνοψίζει τις αιτίες αλλά και τη λογική με την οποία οι Έλληνες προβοκάτορες τα φτιάσανε με το Νετανιάχου και με το φασίστα Λίμπερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωστή φυσιογνωμία ο γάιδαρος στην φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ήμουν αγενής αν σου ζητούσα να μου εξηγήσεις τι σχέση έχει το ως άνω βίντεο με το θέμα της δημοσίεψης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καμία σχέση δεν εχει με το δημοσίευμα αλλα πως αλλιώς να στο έστελνα

    Μου εκανε εντύπωση εγκληματική βλακεία κάποιων παλιών

    γνωστών αγνώστων που παίρνουν άγουρα παιδεία και φτιάχνουν

    τάγματα θανάτου τυπου μαρφιν ,καληδρομιου κ.α.

    Ειναι καταπληκτικό εκει που λεει ο πιτσιρικάς ελα κλείσε την κάμερα να

    γίνει "τίποτα" και χωρίς να τον ξέρουν.οπως τον μπογιατζή σε μια πορεία

    η όπως με το παπαδοπαίδι μια αλλη φορά που είχε ενα αυτοκόλλητο στο

    κράνος του τον άνθρωπο θα τον μάζευαν με κάνα ασθενοφόρο ετσι

    απλά για να γίνει "τίποτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρόκειται για σοσιαλναζιστάκια, και μπράβο σου που έχεις αυτή την απέχθεια για αυτά τα φαινόμενα.

    Χωρίς να θέλω να σε στενοχωρήσω, πρέπει ωστόσο να σου πω πως είναι το κόμμα-σιαμαίο του δικού σου, το δίδυμο αδερφάκι του, ο ΣΥΝ, που είναι ουσιαστικά ο πολιτικός προστάτης και ιδεολογικός τροφοδότης αυτού του ρεύματος, είτε σαν "Κοκκινοπράσινο Δίκτυο" μες στο ΣΥΝ, είτε σαν Αλαβάνος - ΜΑΑ, είτε σαν καθοδηγούμενη από το σοσιαλφασισμό ΑΚ (Αντιεξουσιαστική Κίνηση).

    Οι θεωρίες της "εξέγερσης που καίει τον πολιτισμό του κεφάλαιου", της "καταστροφής των ναών της κατανάλωσης και της αλλοτρίωσης", της "μητροπολιτικής εξέγερσης του μηδέν" κλπ. είναι επικίνδυνες μικροαστικές θεωρίες που ανθίσανε στη Δύση, αλλά που στην Ελλάδα τις προστατεύει, τις θωπεύει και τις διατηρεί στη ζωή η πολιτική φράξια των ρουφιάνων του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού και της ανατολικοφτιαγμένης αστικής τάξης, με βασικότατο εκπρόσωπό τους την ηγετική κλίκα του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή