Ανασκάλεμα

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Το φασιστικό Τείχος του Βερολίνου: Υπεύθυνος ο σοσιαλφασισμός και όχι ο επαναστατικός κομμουνισμός

Εισαγωγή ΚΜ: Το Νοέμβρη του 2009, γιορταστήκανε από τους Γερμανούς και όλη τη δημοκρατική ανθρωπότητα τα 20 χρόνια από το γκρέμισμα του λαομίσητου, φασιστικού Τείχους που χώριζε στα δυο την πόλη του Βερολίνου, και ταυτόχρονα σηματοδοτούσε για 28 χρόνια (1961-1989) το χώρισμα του γερμανικού έθνους σε δύο χωριστά κράτη (την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και τη «Λαοκρατική» Δημοκρατία της Γερμανίας).

Το Τείχος αυτό, που χτίστηκε με πρωτοβουλία της μεγαλορώσικης σοσιαλφασιστικής ομάδας Σουσλόφ – Χρουστσόφ και με τη συναίνεση του ρεβιζιονιστή υποταχτικού τους, ηγέτη του ανατολικογερμανικού «ενιαίου σοσιαλιστικού» κόμματος (πρώην τριτοδιεθνιστή) Βάλτερ Ούλμπριχτ στα 1961, αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα και πιο μισητά σύμβολα του σοσιαλφασισμού στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Για χρόνια το να περάσει κανείς το Τείχος (με σοβαρότατο κίνδυνο της ζωής του – εκατοντάδες χάθηκαν από σφαίρες συνοριοφρουρών, σταζιτών και καγκεμπιτών φασιστών) ήταν συνώνυμο του περάσματος από τον κόσμο της σοσιαλφασιστικής αστικής διχτατορίας στον κόσμο της σχετικής ελευθερίας που εξασφάλιζε η μονοπωλιακή, δευτεροκοσμική ιμπεριαλιστική αλλά αστικοδημοκρατική Δυτική Γερμανία.


Και φυσικά, μπορεί η πτώση του Τείχους να ήταν (εν μέρει) στα σχέδια του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού επί Γκορμπατσόφ για να αποκοιμίσει την Ευρώπη (άλλο που ο γερμανικός λαός της έδωσε αυτό το μαχητικό αντιφασιστικό – αντισοσιαλφασιστικό τόνο), ωστόσο το ίδιο το γεγονός δεν παύει να συγκινεί καθώς σηματοδότησε την επανένωση ενός έθνους και μιας χώρας που χωρίστηκε παρά φύση πληρώνοντας πρώτα τα εγκλήματα του ναζιστικού της παρελθόντος, στη συνέχεια την αλαζονεία και τον αντικομμουνισμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και αργότερα τα επιθετικά, κτηνώδη σχέδια της ρώσικης υπερδύναμης.

Όλα τούτα είναι λίγο – πολύ γνωστά και αποδεχτά από ολάκερη την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Δεν αποτελεί ωστόσο έκπληξη που στη χώρα μας η ερμηνεία των γεγονότων είναι διαμετρικά αντίθετη. Για ένα μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας, ειδικά για τη βάση της ψευτοαριστεράς κι ενός μεγάλου τμήματος του ΠΑΣΟΚ η πτώση του Τείχους ήταν «μια τραγωδία», «νίκη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της καταναλωτικής Δύσης» που «με τα τζην και τις φτηνές υλιστικές  συνήθειες της κατάπιε ένα αντιδυτικό και δίκαιο εν πάση περιπτώσει καθεστώς».


Παπατζής ο Β' με τα αφεντικά (εδώ με τον Τιχόνοφ)
Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως όποιος άνθρωπος έχει αυτή την άποψη είναι συνειδητό κτήνος. Αν αυτά δεν τροφοδοτούνταν από τη λαλιωτική κλίκα και δεν πέρναγαν σα θέσφατα στον ΠΑΣΟΚικό τύπο (πέρα από τον τύπο του αμιγούς σοσιαλφασισμού), και δε δουλεύονταν επί χρόνια ενιαία από την κλίκα Παπανδρέου και την «αριστερή» τάση του ΠΑΣΟΚ παρέα με τα χειρότερα στελέχη - κνίτες του ΣΥΝ και με το «αρραγές» σε τέτοια ζητήματα ψευτοΚΚΕ, όλα τούτα θα αμφισβητούνταν έντονα και με επιχειρήματα.

Αυτή η αμφισβήτηση γίνεται συνήθως μονάχα από μειοψηφικούς φιλελεύθερους, τύπου ΔΗΣΥ και αρθρογράφων «Καθημερινής», που πολλές φορές όμως τη διατυπώνουν με τόσο εριστικό και αντιπαθές στυλ, βρίζοντας περισσότερο τον πραγματικό κομμουνισμό παρά τον μετά το 1956 σοσιαλφασισμό (άλλωστε γενικά δε μπορούν να μοιράσουνε σε δυο γαϊδούρια άχυρο), που καταντάει να λειτουργεί υπέρ του σοσιαλφασισμού. Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει και με κάποιους κλασσικούς αντικομμουνιστές φασίστες τύπου Άδωνι Γεωργιάδη, που είναι σκέτοι φαιοί και δεν έχουν ακολουθήσει τον Καρατζαφέρη στη φαιοκόκκινη ενότητα.


Ποιος Γκέμπελς... Εδώ μιλάμε για επιστήμη!
Το Νοέμβρη λοιπόν του 2009, οι πολιτικοί αγύρτες του ψευτοΚΚΕ, όπως έγραφαν στον ψευτοΡιζοσπάστη τους, με αφορμή τους εορτασμούς, διέδιδαν με γραπτά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα την εξής φασιστική αθλιότητα: «Το τείχος του Βερολίνου έπεσε για να σηκώσει ο καπιταλισμός χιλιάδες τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα».

Οι φασίστες αυτοί, που μισούν τις μάζες όσο και οι ναζιστές, δε δίνουνε δεκάρα για τις διαθέσεις του γερμανικού λαού και των λαών της υπόλοιπης Ανατολικής Ευρώπης. Αν ο ανατολικογερμανικός λαός δεν αρεσκόταν στη σταζίτικη και καγκεμπίτικη διχτατορία, τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν! Έπρεπε να «συνετιστεί» κι όχι φυσικά «να του γίνει το χατίρι» και να πέσει το Τείχος! Άκου εκεί να έχουν το θράσος να μη θεωρούν παράδεισο το καθημερινό χαφιεδιλίκι, τη ρώσικη κατοχή, τη μαύρη αγορά και τη στρατοκρατική – κρατικοφασιστική επιβολή! Ο κνίτης νιώθει πραγματικά μεγάλη έπαρση απέναντι σε αυτά τα «ποταπά σκουλικάκια» τους Ανατολικογερμανούς που δήθεν «για ένα τζην πουλήθηκαν στο κεφάλαιο και στους Αμερικάνους», ενώ περνούσαν «τόσο όμορφα»!



Είναι λογικό. Και το αφεντικό τους κάπως έτσι τα θυμάται τα πράγματα. Ο Πούτιν ήταν αξιωματικός – αρχιρουφιάνος της ΚαΓκεΜπε  στο Ανατολικό Βερολίνο την περίοδο 1985 – 1990. Τις ημέρες του εορτασμού των 20 χρόνων το 2009, ο αρχηγός – τέρας – πατέρας του σοσιαλιμπεριαλισμού είχε δηλώσει πως νοσταλγεί την πραότητα και την ηρεμία που υπήρχε προ της πτώσης του Τείχους! Φυσικά, είχε προσθέσει πως οι δεσμοί Γερμανίας – Ρωσίας μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 είναι ασύγκριτα μεγαλύτεροι, οπότε κάθε νοσταλγία έρχεται δεύτερη!



Φυσικά! Αφού αυτή η επανένωση έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να έχει μέχρι και πράκτορά της ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ της Γερμανίας (Γκ. Σρέντερ), που σήμερα δουλεύει σαν υπάλληλος (!) του ρώσικου μονοπώλιου φυσικού αερίου στη Γερμανία (ΓΚΑΖΠΡΟΜ). Με αυτόν έμπασε την Ελλάδα του κολλητού του Σημίτη και των λοιπών χαφιέδων μες στην ΟΝΕ κι έχει ανατινάξει την Ευρώπη. Είναι τώρα να μένει, σα τα παραπαίδια του τους καθοδηγητές του ψευτοΚΚΕ, σε νοσταλγίες για το Τείχος;; Ο Πούτιν είναι πρακτικός άνθρωπος…

Πώς μας ήρθαν όλα τούτα στο μυαλό;; Πριν λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν πάλι εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την έγερση του αίσχους του Τείχους. Με αφορμή αυτό το γεγονός, εμφανίστηκε στο γνωστό ιστότοπο του Indymedia της Αθήνας μια πολύ καλή μεταφραστική προσπάθεια δυο-τριών σύντομων ντοκουμέντων από το 1953, που αφορούν τη θέση της τότε επαναστατικής σοβιετικής κομματικής και κρατικής ηγεσίας για το ζήτημα της Γερμανίας.


Μολότοφ - Βοροσίλοφ - Μπέρια - Μαλένκοφ
Θυμίζουμε πως το 1953 και μετά το θάνατο του μεγάλου επαναστάτη και κλασσικού του μαρξισμού Ι.Β. Στάλιν (στις 5 του Μάρτη), στην ηγεσία του επαναστατικού ακόμη ΚΚΣΕ είχε ντε φάκτο βρεθεί το μπλοκ των Μαλένκοφ – Μπέρια – Μολότοφ – Καγκάνοβιτς – Βοροσίλοφ, με την υποστήριξη και άλλων επαναστατών (Αντρέγεφ, Μπουλγκάνιν κλπ.), έχοντας δυστυχώς ήδη κολαούζους τους Χρουστσόφ – Σουσλόφ.

Ωστόσο, μέχρι και τον Ιούνη του 1953, όταν με την προβοκάτσια της σε μεγάλο βαθμό αντικομμουνιστικής εξέγερσης στο Ανατολικό Βερολίνο οι σοσιαλφασίστες συνέλαβαν το διεθνιστή Λαβρέντι Μπέρια σα δήθεν «πράχτορα των Εγγλέζων», η εξουσία ήταν απόλυτα στα χέρια της σταλινικής επαναστατικής ομάδας.

Η επαναστατική ομάδα λοιπόν, που χοντρικά η μετριοπαθής - δεξιά πλευρά της ήταν οι Μπέρια – Μαλένκοφ και η ριζοσπαστική - αριστερή ήταν οι Μολότοφ – Καγκάνοβιτς – Βοροσίλοφ και οι παλιοί οπαδοί του Ζντάνοφ, προχώρησε άμεσα σε σειρά μέτρων. Απόλυσε από φυλακές και στρατόπεδα ένα μεγάλο αριθμό κρατουμένων για να αναζωογονήσει τη δημόσια ζωή και να αμβλυνθούν κάποιες μη ανταγωνιστικές αντιθέσεις μες στους κόλπους του λαού, όπως θα έλεγε ο Μάο. Αποφάσισε, χωρίς να εγκαταλείψει την προτεραιότητα στη βαριά βιομηχανία, να δώσει βάρος στη βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών, ακολουθώντας την παραίνεση του Στάλιν για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του σοβιετικού λαού.

Συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερη ζέση την αντιιμπεριαλιστική γραμμή του κινήματος ειρήνης με βάση την Έκκληση της Στοκχόλμης (στην πάλη για τη διάδοση της οποίας συνελήφθη και εκτελέστηκε και ο δικός μας Ν. Νικηφορίδης νωρίτερα το 1951), ενώ ταυτόχρονα έκανε μία προσπάθεια να χαλαρώσει τα λουριά στην Ανατολική Ευρώπη και να σεβαστεί βαθιά τις διαθέσεις των λαών, ακυρώνοντας αριστερίστικες ή και «αριστερές» σοσιαλφασιστικές πολιτικές «άμεσης εδώ και τώρα κολλεκτιβοποίησης» ή «κοινωνικοποίησης» έξω από τη συνείδηση των μαζών, που λειτουργούσαν αρνητικά για τον κομμουνισμό και ενίσχυαν μέσα στις μικροαστικές μάζες την καπιταλιστική αντίδραση και τους ανατραπέντες κεφαλαιοκράτες.


Αυτό ακριβώς φαίνεται ειδικά από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού της ΕΣΣΔ και ενός εκ των τριών καθοδηγητών του ΚΚΣΕ εκείνη την περίοδο, Γκ. Μαλένκοφ. Ο Μαλένκοφ διατυπώνει καθαρά τη γραμμή Στάλιν για ενιαία αστικοδημοκρατική Γερμανία και κριτικάρει τη βεβιασμένη «γρήγορη σοσιαλιστική οικοδόμηση» στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, που υπονομεύει την πάλη για μια ενιαία, ουδέτερη, ειρηνόφιλη Γερμανία. Τα συμφέροντα δηλαδή του παγκόσμιου προλεταριάτου και των λαών απαιτούσαν εκείνη την στιγμή όχι μόνο επιβράδυνση των ρυθμών της οικοδόμησης στη ΓΛΔ, αλλά σε τελική ανάλυση και στρατηγικές υποχωρήσεις στη συγκεκριμένη χώρα, ώστε να αποφευχθεί η αναζωπύρωση των εξοπλισμών στην Ευρώπη και να μπορέσει το υπόλοιπο σοσιαλιστικό μπλοκ να βαθύνει το σοσιαλισμό του, και σε επίπεδο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων και σε επίπεδο εμβάθυνσης των σοσιαλιστικών παραγωγικών σχέσεων.

Τα ΓΕΝΙΚΑ παγκόσμια συμφέροντα του επαναστατικού κινήματος και προλεταριάτου έμπαιναν και σωστά πάνω από τα ΕΙΔΙΚΑ συμφέροντα του ανατολικογερμανικού προλεταριάτου, που καλούνταν να παλέψει για μια ενιαία Γερμανία, μέσα στην οποία θα έπρεπε να δώσει από την αρχή τη μάχη του για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής και κεφαλαιοκρατικής εξουσίας.


Οι σοσιαλφασίστες δεξιά - Οι κομμουνιστές αριστερά του Στάλιν
Τόσο από όσα λέει ο Μαλένκοφ, όσο και από την τοποθέτηση του Μπέρια και το υπόμνημα που ο τελευταίος έστειλε στο Σοβιετικό επιτετραμμένο στη ΓΛΔ, φαίνεται ανάγλυφα η ΧΑΡΑΔΡΑ που χωρίζει το σοσιαλισμό από το σοσιαλφασισμό, την επανάσταση από τον πραξικοπηματισμό, την προλεταριακή γραμμή από τον αντιδραστικό μεγαλοκρατισμό – αστισμό, τελικά τους Μαλένκοφ – Μπέρια – Μολότοφ από τους Χρουστσόφ – Σουσλόφ – Μπρέζνιεφ. Από τη μια ο σεβασμός των μαζών, η πολιτική μετώπων και ειρήνης, η προσπάθεια για κέρδισμα συνειδήσεων με ιδεολογική δουλειά, με παράλληλη ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου. Από την άλλη η έπαρση, ο πραξικοπηματισμός, η επιβολή, ο μεγαλοκρατισμός, οι σφαίρες και το Τείχος. Με δυο λόγια, η μέρα του κομμουνισμού με τη νύχτα του σοσιαλφασισμού.

Μπορεί ο Μπέρια και ο Μαλένκοφ να είχαν και στοιχεία δεξιάς παρέκκλισης στη γραμμή τους (δεν αποκλείεται). Μπορεί ο Μολότοφ και ο Καγκάνοβιτς να είχαν στοιχεία «αριστερής» - δογματικής παρέκκλισης (αυτό κι αν δεν αποκλείεται – προσοχή δεν εννοούμε ολοκληρωμένες οπορτουνιστικές παρεκκλίσεις αλλά κάποια δευτερεύοντα στοιχεία στη γραμμή και των δύο ομάδων). ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ και πολιτικοί του προλεταριάτου, και όχι αστικά ιμπεριαλιστικά κτήνη όπως αυτοί που τους πήραν με πραξικόπημα την κομματική και κρατική ηγεσία και ανέτρεψαν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι σταλινικοί κομμουνιστές επαναστάτες ήξεραν τι θα πει λαός, τι θα πει σεβασμός των διαθέσεων των μαζών, τι θα πει πειθώ και προλεταριακή, επαναστατική πολιτική. Με τα (δευτερεύοντα) λάθη, με τα στραβά και τους δογματισμούς τους, που ήταν απότοκα, σε ένα βαθμό αναπόφευκτα, μιας εποχής και μιας συγκεκριμένης φάσης ανάπτυξης του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, της πιο ηρωικής, της τριτοδιεθνιστικής.


Απολογητές του Μπρέζνιεφ και "αριστεροί" κριτικοί των Λένιν - Στάλιν
Αυτοί που αρνούνται τη διαφορά, το χάσμα ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΛΕΥΡΑ μεταξύ 19ου και 20ου Συνεδρίων του ΚΚΣΕ, αυτοί που θολώνουν τα νερά και μπλέκουν το αντιδιαλεχτικό λάθος του κλασσικού Στάλιν του 1936 (με την «παλλαϊκότητα» και το σβήσιμο σε ένα βαθμό των ταξικών ορίων) με τα ιδεολογικά και πραχτικά εγκλήματα των ρεβιζιονιστών – σοσιαλφασιστών του «παλλαϊκού κράτους», που μπλέκουν την ειρηνόφιλη τίμια και ανοιχτή αντιιμπεριαλιστική διεθνή πολιτική Στάλιν – Μολότοφ 1945-1955 με την αντικομμουνιστική γραμμή συνεργασίας με τον ιμπεριαλισμό Χρουστσόφ 1956-1964 σα δήθεν «εξίσου δεξιές», όπως κάνουν μόνιμα οι κνίτες πλαστογράφοι, είναι χυδαίοι  απολογητές του σοσιαλιμπεριαλισμού και του σοσιαλφασισμού.

Και δεν είναι τυχαίο που ενώ είναι ΤΟΣΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» που θεωρούν δεξιό ακόμη και το Στάλιν (πλεόν ακόμα και το Λένιν της Νέας Οικονομικής Πολιτικής!!), ταυτόχρονα υπερασπίζονται με λύσσα όλη την υπερδεξιά «σοσιαλιστική» περίοδο 1956-1991 και όλα τα εκτρωματικά της χαραχτηριστικά, τύπου Τείχους του Βερολίνου, σαν αντίβαρο δήθεν στο δυτικό ιμπεριαλισμό.


Ο Στάλιν στην εξορία - 1915
Έλεος, κνίτες με τα «ευφυολογήματα» και τις «ατάκες» της αθλιότητας για τα «χιλιάδες τείχη» κλπ. Έλεος, προδότες του μαρξισμού που κάνατε τη μισή υφήλιο να τον μισήσει και να τον φτύνει, και μάλιστα να βρίζει άδικα τον μεγαλύτερο εχθρό σας, αυτόν που ανατρέψατε σεις και τα αφεντικά σας, το μεγάλο Στάλιν, σα δήθεν υπεύθυνο για τις δικές σας φασιστικές αθλιότητες και παλιανθρωπιές.

Είναι πρόκληση να λες στο λαό και στη νεολαία πως για να είχε δουλειά και δικαιώματα, θα έπρεπε να υπήρχε ακόμη η μπότα του μετά το 1960 Ρώσου καταχτητή και οι βρώμικες διχτατορίες των υποταχτικών του στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι μάθημα κανιβαλισμού, χώρια που είναι και μεγάλο, τερατώδες ψέμα.

Σεις με τ’ αφεντικά σας που μετατρέψατε τις σοσιαλιστικές και λαϊκές δημοκρατίες σε φασισμό από τα 1960 και δώθε, σεις μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες πουλήσατε και το δυτικό προλεταριάτο στα μονοπώλια και στην αστική τάξη. Και τώρα πράγματι υψώνονται «χιλιάδες τείχη για τα λαϊκά δικαιώματα», όπως προκλητικά και «αθώα» διατείνεστε

Αφήστε λοιπόν τη σπέκουλα ότι δήθεν «οι ελευθερίες που απαγορεύονταν στην Ανατολική Γερμανία ήταν μονάχα του αστού που απαγορευόταν να ξεζουμίζει τον εργάτη».
Σοσιαλφασιστικός έρωτας: Μπρέζνιεφ - Χόνεκερ!
Η αστική τάξη νέου τύπου, η συλλογική γραφειοκρατική μπουρζουαζία ή μάλλον οι κορυφές της ΞΕΖΟΥΜΙΖΑΝ μια χαρά και με εντατικότατο ρυθμό το προλεταριάτο στις σοσιαλφασιστικές χώρες. Κι εσείς πηγαίνατε εκεί ταξιδάκια, τρώγατε και μπεκροπίνατε, επιβραβεύοντας τους φασίστες «συντρόφους» σας, έχοντας φυσικά πλήρη γνώση των όσων συνέβαιναν και μη δίνοντας δεκάρα για το τι τράβαγαν οι λαοί από τα καθάρματα αυτά, του τύπου των δύο θωπευόμενων στη φωτογραφία. Κι όχι μόνο δε μετανιώσατε για όλα τούτα, αλλά με πιο πολύ λύσσα, τώρα που η νεολαία τούτα όλα τα θεωρεί προϊστορία, χαλκεύετε τα βρώμικα ψέματά σας ότι δήθεν η αντίθεση στο Τείχος είναι αντίθεση με το σοσιαλισμό και τη διχτατορία του προλεταριάτου, ενώ αντίθετα η αποδοχή του είναι δήθεν αποδοχή της λαϊκής εξουσίας και του αταξικού μέλλοντος… Κούνια που σας κούναγε αστογραφειοκράτες και επαγγελματίες ψεύτες και διαστρεβλωτές, αν νομίζετε πως αυτά θα τα περάσετε για «συνεπή κομμουνισμό» στο λαό μας…

Ας διαβάσουμε καθαρά ποια ήταν η προλεταριακή κομμουνιστική, επαναστατική σοβιετική θέση για τον παρά φύση χωρισμό στα δύο της Γερμανίας. Από τούδε και πέρα, όποιος παίρνει «κομμουνιστική θέση υποστήριξης του αντιιμπεριαλιστικού Τείχους», δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας…

Υ.Γ. Η μετάφραση από τα αγγλικά ανήκει στο φίλο "πετρο" και ο σύνδεσμος στην αρχική δημοσίευση είναι: 

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1325572






Προσχέδιο Λόγου Γκ. Μαλένκοφ προς αντιπροσωπία του ΕΣΚΓ (Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας) - Μόσχα 2 του Ιούνη 1953



Γκεόργκι Μαλένκοφ

1. Όχι μόνο εσείς, Γερμανοί φίλοι μας, αλλά και η Κεντρική Επιτροπή μας, είμαστε από κοινού  υπεύθυνοι για την τροπή της επιταχυνθείσας οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Όπως ξέρετε, αυτή η πορεία έχει υλοποιηθεί από το Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας με την συγκατάθεση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης.

2. Όπως βλέπετε στο έγγραφο που σας μοιράσαμε, σας προτείνουμε να αναγνωρίσετε ότι αυτή η πορεία είναι εσφαλμένη και να θεωρήσετε απαραίτητο, υπό τις παρούσες συνθήκες, να απορρίψετε την βεβιασμένη οικοδόμηση σοσιαλισμού στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα και γιατί θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και επιτακτικό να διακόψουμε τώρα την πορεία της βεβιασμένης οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη ΓΛΔ;

3. Πάνω από όλα, είναι απαραίτητο να πούμε ότι το ζήτημα των προοπτικών της ανάπτυξης της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ειδωθεί ξέχωρα από την επίλυση του καθήκοντος της ένωσης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας σε ένα ενιαίο γερμανικό κράτος.

Πρέπει να δοθεί έμφαση στο ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της διεθνούς κατάστασης είναι το πρόβλημα της γερμανικής ενότητας, του μετασχηματισμού της Γερμανίας σε ένα ειρηνικό δημοκρατικό κράτος. Κάποιοι, φαίνεται, τείνουν να πιστεύουν ότι προωθούμε το ζήτημα της αποκατάστασης της ενότητας της Γερμανίας μόνο για κάποιους προπαγανδιστικούς σκοπούς, ότι στην πραγματικότητα δεν παλεύουμε για τον τερματισμό της διαίρεσης της Γερμανίας, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την αποκατάσταση μιας ενιαίας Γερμανίας. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος.


Αυτό θα σταματήσει αν, αντί για υπαινιγμούς, επιθυμήσουμε να ακολουθήσουμε μια σταθερή και σαφή πολιτική γραμμή σε σχέση με ένα από τα βασικότερα σύγχρονα ζητήματα. Θεωρούμε την ενότητα της Γερμανίας και του μετασχηματισμού της σε ένα δημοκρατικό και ειρηνόφιλο κράτος ως τη βασικότερη προϋπόθεση, ως μια από τις ουσιαστικότερες εγγυήσεις, για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής και, συνεπώς, της παγκόσμιας ασφάλειας, για την εξασφάλιση της δύναμης της ειρήνης.

Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν πως η Γερμανία μπορεί να υπάρχει επί μακρόν υπό συνθήκες διαμελισμού και υπό τη μορφή δύο ανεξάρτητων κρατών. Το να κολλά κανείς στη θέση της ύπαρξης μιας διαμελισμένης Γερμανίας σημαίνει πως συνεχίζει να βαδίζει προς ένα νέο πόλεμο στο εγγύς μέλλον. Μια διαιρεμένη Γερμανία στο κέντρο της Ευρώπης δε σημαίνει τίποτε άλλο από έναν επιταχυνόμενο επανεξοπλισμό της Δυτικής  Γερμανίας, μια ανοιχτή προετοιμασία για ένα νέο πόλεμο, η οποία, σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, θα φτάσει στο άμεσο ξέσπασμα του πολέμου. Μην έχετε καμία αμφιβολία: η παρουσία μιας διαιρεμένης Γερμανίας είναι νερό στο μύλο όσων σχεδιάζουν πλάνα για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Η πάλη για την ενοποίηση της Γερμανίας υπό τις παρούσες συνθήκες, για το μετασχηματισμό της σε ένα ειρηνόφιλο και δημοκρατικό κράτος, σημαίνει παραμονή στο δρόμο για την αποτροπή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου. Μην έχετε καμία αμφιβολία: η επιτυχής επίλυση του καθήκοντος της ένωσης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας σε ένα ενωμένο, ειρηνικό και δημοκρατικό κράτος σημαίνει την ακύρωση των σχεδίων για την προετοιμασία ενός νέου παγκοσμίου πολέμου.



4. Σε ποια βάση μπορεί η ενοποίηση της Γερμανίας να επιτευχθεί στην σημερινή διεθνή κατάσταση;
Κατά τη γνώμη μας, μόνο στη βάση του ότι η Γερμανία θα είναι ένα αστικοδημοκρατικό κράτος.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η εθνική ενοποίηση της Γερμανίας στη βάση του μετασχηματισμού της σε μια χώρα της δικτατορίας του προλεταριάτου με τη μορφή λαϊκής δημοκρατίας δεν είναι εφικτή. Ήταν αυτή η αντίληψη για τις προοπτικές της Γερμανίας που καθόρισε τις προτάσεις της Σοβιετικής Ένωσης για τη χρήση του Συντάγματος της Βαϊμάρης, με συγκεκριμένες τροποποιήσεις, ως ένα μοντέλο για τη σύσταση μιας ενιαίας Γερμανίας. Και τι είναι το Σύνταγμα της Βαϊμάρης; Τι είναι η Δημοκρατία της Βαϊμάρης; Είναι, μπορεί κανείς να πει, ένα κλασικό μοντέλο αστικοδημοκρατικού κράτους, που δημιουργήθηκε από τους άρχοντες κύκλους στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατών, που προσπαθούσαν να λάβουν υπόψη τα διδάγματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και αν έτσι έχουν τα πράγματα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε ότι η βεβιασμένη οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη ΓΛΔ, υπό τις παρούσες συνθήκες οδηγεί στην παγίωση του διαμελισμού της Γερμανίας και είναι ένα εμπόδιο στην ενοποίηση της Γερμανίας.

Στις οικονομικές της σχέσεις, η ΓΛΔ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι κλειστό, απομονωμένο από την υπόλοιπη Γερμανία. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οποιαδήποτε απόπειρα διάρρηξης των δεσμών μεταξύ του πληθυσμού της ΓΛΔ και εκείνου της Δυτικής Γερμανίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο επί μακρόν να βασίζουμε την οικονομία της Γερμανίας  σε δύο αμοιβαία αποκλειόμενα θεμέλια: στο ένα τμήμα της Γερμανίας, στο σοσιαλισμό και στο άλλο, το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα, στον καπιταλισμό.

5.  Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι υποχωρούμε. Βαδίζαμε, τάχα, ολοταχώς προς το σοσιαλισμό και ξαφνικά εγκαταλείπουμε αυτό το δρόμο, απομακρυνόμενοι από το δρόμο προς το σοσιαλισμό.
Σε αυτό, κάποιος μπορεί να δώσει την ακόλουθη απάντηση:



Η ανάλυση της εσωτερικής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη ΓΛΔ, το γεγονός της μαζικής φυγής του πληθυσμού της Ανατολικής Γερμανίας προς τη Δυτική Γερμανία (ήδη, περίπου 500.000 έχουν φύγει), αποδεικνύει περιεκτικά ότι βαδίζουμε ολοταχώς, στην πραγματικότητα, όχι προς το σοσιαλισμό, αλλά προς μια ολοκληρωτική καταστροφή. Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κατάματα την αλήθεια και να αναγνωρίσουμε ότι χωρίς την παρουσία των σοβιετικών στρατευμάτων, το υπάρχον καθεστώς στη ΓΛΔ είναι εύθραυστο.

Στην παρούσα διεθνή κατάσταση, η εμπειρία της βεβιασμένης οικοδόμησης σοσιαλισμού στο ένα τμήμα της Γερμανίας -η εντατική εφαρμογή μιας πολιτικής της εξάλειψης των ιδιωτικών καπιταλιστικών στοιχείων στην πόλη και τη χώρα- έχει οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα και η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη ΓΛΔ επί του παρόντος είναι εξαιρετικά δυσμενής.


Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η εμπειρία των πρόσφατων ετών στη ΓΛΔ έχει παίξει αρνητικό ρόλο, αντί να γεννά πέραν των γερμανικών συνόρων την περαιτέρω ανάπτυξη συμπαθειών και της αφοσίωσης στη μεγάλη υπόθεση του σοσιαλισμού σε ευρεία στρώματα των εργαζομένων. Αυτό είναι αρκετά κατανοητό, αφού, τι άλλο μπορούν οι εργάτες της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών να βγάλουν ως εμπειρία; Την ίδια στιγμή, οι εχθροί του σοσιαλισμού απέκτησαν μια ευκαιρία, να αξιοποιήσουν τα λάθη στη ΓΛΔ για να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους στο σοσιαλισμό, στην ιδεολογία του Μαρξισμού- Λενινισμού και στη Σοβιετική Ένωση.

6.  Συνεπώς, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε:
είτε την πορεία προς τη βεβιασμένη οικοδόμηση σοσιαλισμού στη ΓΛΔ, προς την ανεξάρτητη ύπαρξη δύο Γερμανιών, και αυτό σημαίνει πορεία προς ένα Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο,

είτε την εγκατάλειψη της βεβιασμένης οικοδόμησης σοσιαλισμού στη ΓΛΔ και την υιοθέτηση της πορείας για την ενοποίηση της Γερμανίας υπό μορφή αστικοδημοκρατικού κράτους, με την προϋπόθεση του μετασχηματισμού της σε μια ειρηνική και δημοκρατική χώρα.

7. Να γιατί, κατ εμάς, το πιο πιεστικό καθήκον για τους Γερμανούς φίλους μας είναι η γρήγορη και αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων που εμείς προτείνουμε για την ομαλοποίηση της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στη ΓΛΔ και για την προστασία της μελλοντικής επιτυχούς επίλυσης του καθήκοντος της ενοποίησης της Γερμανίας και του μετασχηματισμού της σε ένα ειρηνικό και δημοκρατικό κράτος. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα εντελώς σωστά για την παρούσα διεθνή κατάσταση.

Όποια λάθη στην πολιτική βρεθούν, πρέπει  γρήγορα και γενναία να διορθωθούν. Δυστυχώς, πολύς χρόνος έχει ήδη χαθεί. Μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε με τριπλάσια ενέργεια για τη διόρθωση των λαθών που διαπράχτηκαν στη ΓΛΔ. Μόνο οφέλη θα έχει η Γερμανία με μια τέτοια αντίληψη.


Ο τριτοδιεθνιστής πρώτος Πρόεδρος της ΓΛΔ Βίλχεμ Πικ
8.  Είναι αδύνατο να μην ξεχωρίσουμε ένα ζήτημα το οποίο, αν και μεμονωμένο, έχει μεγάλη σημασία. Αυτό είναι το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ του ΕΣΚΓ και των δυτικογερμανών σοσιαλδημοκρατών. Στη Δυτική Γερμανία, οι σοσιαλδημοκράτες μπορούν να νικήσουν τον Αντενάουερ στις εκλογές και να έρθουν στην εξουσία. Μια τέτοια προοπτική δεν πρέπει να αποκλείεται. Είναι κοινός τόπος ότι η γερμανική σοσιαλδημοκρατία παλινδρομεί επί του ζητήματος της Γερμανικής ενότητας και κάποιες φορές καθιστά δύσκολο στον Αντενάουερ να διατηρεί τη γραμμή του.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι απαραίτητο οι σύντροφοί μας στη Γερμανία να κάνουν σοβαρές διορθώσεις στις σχέσεις τους και τις τακτικές τους έναντι των σοσιαλδημοκρατών.

Πηγή: A. Filitov, "'Germany will be a Bourgeois-Democratic Republic': The New Evidence from the Personal File of Georgiy Malenkov", Cold War History, vol. 6, no. 4, November 2006 pp.549-557



Υπόμνημα Λ. Μπέρια (Υπουργός Εσωτερικών της ΕΣΣΔ) προς το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ(μπ.) - 6 του Μάη 1953




Λαβρέντι Μπέρια
Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες μέρες ο Τύπος του αγγλοαμερικάνικου μπλοκ έχει αρχίσει μια καμπάνια σχετικά με το ζήτημα των μαζικών μεταναστεύσεων προς τη Δυτική Γερμανία από κατοίκους της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της ΕΣΣΔ στη Γερμανία υποβάλει την παρακάτω πληροφόρηση σχετικά με το ζήτημα:

Κατά το δεύτερο μισό του 1952 και το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους, ο αριθμός των μεταναστεύσεων προς τη Δυτική Γερμανία από κατοίκους της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Κεντρική Διοίκηση της εθνικής αστυνομίας της ΓΛΔ, κατά το πρώτο μισό του 1952, 57.234 άνθρωποι έφυγαν για τη Δυτική Γερμανία, κατά το δεύτερο μισό του έτους 78.831 άνθρωποι έφυγαν και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους αυτού 84.034. Μεταξύ όσων έφυγαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, υπήρχαν 1836 μέλη του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας και 1.781 μέλη της Ένωσης της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η αύξηση στον αριθμό των μεταναστεύσεων προς τη Δύση εξηγείται όχι μόνο από την αυξανόμενη εχθρική προπαγάνδα στους κατοίκους της ΓΛΔ που εξαπολύουν τα δυτικογερμανικά όργανα, αλλά επίσης και από την επιθυμία διάφορων ομάδων αγροτών να αποφύγουν την ένταξη σε αγροτικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς η οποία τώρα οργανώνεται, από φόβους πολλών μικρών και μεσαίων ιδιωτών επιχειρηματιών ότι η ατομική τους ιδιοκτησία και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα κατασχεθούν, από την επιθυμία πολλών νέων να αποφύγουν τη θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της ΓΛΔ και από τις δυσκολίες που συναντά η ΓΛΔ σχετικά με την παροχή τροφής και εμπορευμάτων στους κατοίκους.


Πηγή:SVRA file 3581, vol. 7; published as facsimile (in Russian) in David E. Murphy, Sergei Kondrashev, and George Bailey, Battleground Berlin: CIA vs. KGB in the Cold War (New Haven: Yale University Press, 1997), p. 157.



Υπόμνημα από το Σοβιετικό Υπουργείο Εσωτερικών στο Βλαντιμίρ Σεμιόνοφ (επίσημο αντιπρόσωπο της ΕΣΣΔ στη ΓΛΔ)

«Για το ζήτημα της αποτροπής της μετανάστευσης κατοίκων από τη ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία»




Η παράνομη μετακίνηση ανθρώπων από τη ΓΛΔ στις δυτικές ζώνες της Γερμανίας έχει γίνει μαζική. Μόνο εντός 10 μηνών το 1952 (1 του Γενάρη- 1 του Νοέμβρη) 110.333 άνθρωποι από τη ΓΛΔ μετακινήθηκαν προς τη Δυτική Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο. Επιπροσθέτως, 24.732 άνθρωποι μετακινήθηκαν προς τη Δυτική Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο με επίσημη άδεια των αρχών της ΓΛΔ. Από τους 100.677 που μετακινήθηκαν στις Δυτικές ζώνες και για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία για ηλικία και κοινωνική σύνθεση, 26.194 άνθρωποι είναι εργάτες (πάνω από 25%), νέοι 15-25 ετών 49.138 άνθρωποι (περίπου 50%), αγρότες είναι 2.378 άνθρωποι, και υπάλληλοι γραφείου 15.597 άνθρωποι.

Μεταξύ όσων παράνομα μετακινήθηκαν από τη ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων επιστημόνων. Έτσι, για παράδειγμα, μεταξύ του γ’ τριμήνου του 1952, 604 εξειδικευμένοι επιστήμονες πήγαν από τη ΓΛΔ προς τις Δυτικές ζώνες, που περιλάμβαναν 144 μηχανικούς, 13 εργάτες επιστήμης, 52 δασκάλους και άλλους ειδικούς. Ξεκάθαρα, η μετανάστευση κατοίκων από τη ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία σχετίζεται ως ένα βαθμό με την πολιτική της οικοδόμησης σοσιαλιστικών βάσεων στη χώρα.

Σε πρώτη φάση, όσοι τρέχουν προς τη Δύση είναι καπιταλιστές και κάθε είδους εγκληματικά στοιχεία, όπως και ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, ιδιαίτερα νέοι και διανόηση,  που έχουν επηρεαστεί από την εχθρική προπαγάνδα. Η Σοβιετική Αντιπροσωπεία στη Γερμανία, το ΕΣΚΓ και τα κυβερνητικά όργανα της ΓΛΔ αποδίδουν μεγάλη προσοχή στο ζήτημα της αποτροπής της μετανάστευσης των κατοίκων της ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία. Τα μέτρα της κυβέρνησης της ΓΛΔ και του ΕΣΚΓ, που στόχευαν στη βελτίωση της υλικής κατάστασης και της ενδυνάμωσης και της αύξησης της πολιτικής δουλειάς στον πληθυσμό, έλαβαν υπόψη και αυτό το ζήτημα. Συγκεκριμένα, στις 28 Ιούνη του 1952 η κυβέρνηση της ΓΛΔ υιοθέτησε μια απόφαση για την παροχή σημαντικών αυξήσεων στους εργάτες και τη διανόηση.

Σύμφωνα με αυτή, στους εργάτες οι μισθοί αυξάνονταν από 3 ως 97% και στη διανόηση από 18 ως 220%. Στις 9 Απρίλη αυτού του έτους, η κυβέρνηση της ΓΛΔ ξανά υιοθέτησε την απόφαση για εφαρμογή πλήθους μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργατών. Αυτά τα μέτρα συμπεριλάμβαναν, μεταξύ άλλων, αποφάσεις για τη βελτίωση του φαγητού στα εστιατόρια των εργοστασίων, την κατάργηση του δελτίου για σχεδόν όλα τα αγαθά ένδυσης και υπόδησης, την καθιέρωση ενός νέου συστήματος για τη διανομή δελτίων στο δημοκρατικό τομέα του Βερολίνου, την κατάργηση του συστήματος δελτίου για τους επιστήμονες και τους τεχνικούς εργάτες, και μια αύξηση στην ποικιλία του ψωμιού στην αγορά.



Το 1952, η κυβέρνηση της ΓΛΔ υιοθέτησε μια απόφαση για την αύξηση των πληρωμών για τα αγροτικά προϊόντα που πωλούσαν οι αγρότες στο κράτος για την εκπλήρωση των απαιτούμενων ποσοτήτων, όπως και για τις εθελοντικές πωλήσεις.

Στις 7 του Γενάρη αυτού του έτους, η ΚΕ του ΕΣΚΓ υιοθέτησε μια ειδική απόφαση για μέτρα για την παρεμπόδιση της μετανάστευσης κατοίκων της ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία. Οι οδηγίες της ΚΕ του ΕΣΚΓ, που διανεμήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις του ΕΣΚΓ, στοχεύουν στην αύξηση της δουλειάς εξήγησης στον πληθυσμό και αποκάλυψης της εχθρικής προπαγάνδας.

Η εφαρμογή αυτών και άλλων μέτρων του ΕΣΚΓ, ωστόσο, δεν ανέκοψαν τις μετακινήσεις κατοίκων της ΓΛΔ προς τις Δυτικές ζώνες.

Προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω αναχωρήσεις κατοίκων της ΓΛΔ προς τη Δυτική Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο, θα ήταν χρήσιμο να υλοποιηθούν τα παρακάτω μέτρα:

1) Ειδική προσοχή στον αγροτικό τομέα για τα διοικητικά και οργανωτικά βήματα για την ενδυνάμωση των αγροτικών παραγωγικών συνεταιρισμών που ήδη υπάρχουν. Είναι απαραίτητο οι υπάρχοντες αγροτικοί παραγωγικοί συνεταιρισμοί να μετατραπούν σε πρότυπους. Σχετικά με αυτό, θα πρέπει προσωρινά να σταματήσει η ίδρυση νέων συνεταιρισμών και να μην υπάρχει ποσοτική ανάπτυξη των υπαρχόντων.

2) Υιοθέτηση των αναγκαίων μέτρων για την αύξηση της παραγωγής των βιομηχανικών καταναλωτικών αγαθών για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της ΓΛΔ, διεύρυνση της ποικιλίας και αύξηση της ποιότητας αυτών των αγαθών, όπως και περαιτέρω βελτίωση της παροχής τροφής στον πληθυσμό.

3) Σχέδιο για αυξανόμενη οικοδόμηση ατομικών κατοικιών για τους εργάτες της επιστήμης και άλλα τμήματα της διανόησης, τόσο από την κυβέρνηση όσο και με την προώθηση της ατομικής οικοδόμησης κατοικίας με την παροχή ειδικών δανείων στη διανόηση με ευνοϊκούς όρους, και εξασφάλιση των κατοικιών και των εκτάσεων γης που ανήκουν στους εξειδικευμένους επιστήμονες.

4) Η πρακτική των μαζικών συλλήψεων και η καταδίκη πολλών από όσους οδηγούνται στη δικαιοσύνη θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Επιπροσθέτως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας.  Στις αγροτικές περιοχές, είναι αναγκαία η μείωση των περιστατικών κατάσχεσης όλης της περιουσίας των αγροτών για μη ή ατελή εκπλήρωση των απαιτούμενων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων στο κράτος, καλύτερα να αντικατασταθεί αυτή η ποινή με την επιβολή ενός προστίμου.

5) Η εξέταση της πιθανότητας κήρυξης αμνηστίας για όσους καταδικάστηκαν για μικρά ποινικά ή οικονομικά-διοικητικά αδικήματα.


Εκδηλώσεις στη μνήμη του αντιφασίστα Ε. Τέλμαν - Α. Βερολίνο 1951
6) Η στροφή της προσοχής προς την αυξανόμενη ad hoc μαζική-πολιτική δουλειά εξήγησης, ειδικά μέσα στη νεολαία, η γνωστοποίηση σε όλο τον πληθυσμό των πολιτικών του ΕΣΚΓ και της κυβέρνησης της ΓΛΔ για ζητήματα οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης της χώρας. Ταυτόχρονα, πρέπει να κλιμακωθεί η δουλειά για την αποκάλυψη της εχθρικής προπαγάνδας η οποία στοχεύει στην υπόσκαψη της οικοδόμησης των σοσιαλιστικών θεμελίων στην ΕΣΣΔ και στη διασπορά πανικού στον γερμανικό λαό. Η αποκάλυψη της εχθρικής προπαγάνδας πρέπει να συνδέεται στενά με τη μαζική εκπαίδευση για τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης των εργατών στη Δυτική Γερμανία και το Δυτικό Βερολίνο, όπως και στις καπιταλιστικές χώρες.

7) Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αντιδραστικές δραστηριότητες της Εκκλησίας στη ΓΛΔ έχουν σημαντικά αυξηθεί εσχάτως, και δεδομένου ότι η Εκκλησία έχει μια ισχυρή επιρροή στους κατοίκους της χώρας, διοικητικά και κατασταλτικά μέτρα πρέπει να χρησιμοποιούνται λιγότερο στον αγώνα ενάντια στην εχθρική δραστηριότητα της εκκλησίας. Αντίθετα, ο στόχος πρέπει να δοθεί στη διοργάνωση μιας ολόπλευρης αντιθρησκευτικής και επιστημονικής-υλιστικής προπαγάνδας, αποκαλύπτοντας έτσι τις αντιδραστικές δραστηριότητες των κληρικών.

5/5/1953

Πηγή: AVPRF, f. 0742, op. 41, pap. 271, d. 92, ll. 99-102

(Οι αγγλικές μεταφράσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Woodrow Wilson Center)

26 σχόλια:

  1. Πρώην dionmich1(και καθόλου μαυρισμένος)

    Α"προβοκάτσια η εξέγερση του 53 στο βερολινο διεθνιστική αλληλεγγύη το μακελειό

    στην ουγγαρια .Αμα θες να εισαι μάγκας και σωστος η αληθεια ειναι οτι στην αν.Γερμανία

    απλα έγινε μια σοβιετική κατοχη και διορίστηκαν χειραγωγημένοι αρχηγοι .

    Ολα αυτα βέβαια υπο το βαρος της ναζιστικής κτηνωδίας που φυσικα δεν ηταν αμέτοχοι

    οι Γερμανοι της ανατολικης πλευράς.

    Και το φιρμάνι που μας γράφεις ηταν σκέτα λογια και συνεχίστηκε και απο τους

    επόμενους

    Αλλα δεν μας λες στα δυτικά τι εγινε με τους αξιωματούχους και οχι μονο ναζι ?

    πανω σε αυτους δεν στηρίχτηκε το νεο καθεστώς.Κουστούμι αλαξαν και εκαναν

    λαμπρές καριέρες μεσα και εξω απο την Γερμανια ,μεχρι και σε δικαστήρια

    της Ευρώπης σουλατσαραν ως μάρτυρες υπεράσπισής σσυντοφων τους για

    εγκλήματα πολεμου.

    Και η ευημερία τους έναντι στην αν.Γερμανία εξηγείτε με χαριστικά δανικά

    ποτάμια δολαριων,οπως και τα πυραυλικά και αλλα πολεμικά αστικοδημικρατικα

    πυρηνικά λιβάδια



    Αυτα που γράφεις ειναι ευκολίες σε μια προπανγαδα ξεπερασμένη αυτο που

    θα σου βαζουν στο μελλον οι αναβαθμισμένοι αντικομουνιστες που δεν θα

    ειναι "δεξιοι"με την παραδοσιακή ρητορική που ευκολα αντιμετωπίζεται (εαν το

    θελει κάποιος)για ουτοπίες η παρεκκλίσεις αλλα εαν ο "ολοκληρωτισμός"ειναι

    διαλεκτικον αποτέλεσμα του κομουνιστικού κινήματος.

    Αυτοι που "εκθειάζεις"για πρόοδο απο το επίπεδο του "σοσιαλ/φασισμου" στο

    σχετικά ελεύθερο πεδίο της αστικης δημοκρατιας δεν εχουν στο μυαλό τους

    τον σουσλοφ,μπρεζνιεφ και χρουτσοφ αλλα τον ΣΤΑΛΙΝ .

    Εχεις καμια αντίρρηση σε αυτο ?

    ΥΓ

    Και ειναι οι ίδιοι που ενώ καταδικάζουν το τοίχος (και σωστα) του 61 έβαλαν

    και δικο τους τούβλο(μην το πάρεις προσωπικά) στο τοίχος του Ισραήλ στον 21ο αιωνα.

    Και επειδή δύστυχος μέσες λυσεις δεν υπάρχουν οσο και να διαφθαρεί ο

    σοσιαλισμός παντα θα εχει μεσα του το σπερμα της προόδου θα

    κρατά ζωντανό το όνειρο και θα ειναι υποχρεωμένος να απολογείται

    στον μαρξισμο-λενινσμο.

    Αποδηξη : Δες που πήγαν τα κινήματα μετά το 90.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Μη στενοχωριέσαι για το μαύρισμα. Έτσι κι αλλιώς σ' ένα μήνα έχει φύγει. Αν δεν την παλεύεις κι έμεινες Αθήνα, πιάσε παραλιακή και βούτα, έστω και με το λεωφορείο.

    2. Γιατί δε συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το όνομά σου;; Τεσπά...

    3. Προβοκάτσια το Α. Βερολίνο του '53 με την έννοια ότι από τη μια βγήκαν στο δρόμο τα ναζιστικά κατακάθια και οι αντικομμουνιστές εγκληματίες και προβοκάτορες, αλλά από την άλλη η βεβιασμένη αριστερίστική ή/και "αριστερή" σοσιαλφασιστική πολιτική της ομάδας Ούλμπριχτ (την οποία εξισορροπούσε κάπως ο σ. Πικ, που είχε και άμεσες επαφές με το Στάλιν για να τα μαζέψει) έδωσε και σε μέρος των εργατών, της νεολαίας και των μικροαστών λόγους για να ενωθούν με την προβοκάτσια. Το γεγονός δε ότι η εξέγερση έγινε καταλύτης για να πλακωθούν ο Μολότοφ με το Μπέρια και τελικά ο Χρουστσόφ με πραξικόπημα να συλλάβει/στείλει στο θάνατο το Μπέρια, με κάνει ακόμα πιο δύσπιστο. Πάντως, η εξέγερση ήταν σε τελική ανάλυση αντιδραστική.

    4. Σου έχω ξαναπεί για το θέμα της Ουγγαρίας ότι σίγουρα μέσα στη φάση υπήρχε ήδη πολύ ενισχυμένος ο μεγαλορώσικος σωβινισμός. Αλλά και οι σταλινικοί του ΚΚΣΕ, που δεν είχαν διωχθεί ακόμη, σε γενικές γραμμές στήριξαν την επέμβαση, ενώ και ο Μάο Τσε Τουνγκ, αν και είχε πάρα πολλές επιφυλάξεις, στο τέλος έδωσε την έγκρισή του για την επέμβαση. Είναι ένα ζήτημα που θα το λύσει η ιστορία, πάντως σε γενικές γραμμές και μέχρι το κίνημα να καταλήξει σε άλλο πόρισμα, στηρίζω τη θέση ότι στην ΚΥΡΙΑ πλευρά η επέμβαση στην Ουγγαρία ήταν δίκαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5. Η αλήθεια σε γενικές γραμμές δεν απέχει από αυτό που λες περί παράδοσης της εξουσίας από τον Κόκκινο Στρατό, ειδικά για την Α. Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Αυτό γιατί σε Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Πολωνία και Τσεχοσλοβακία υπήρχε πολύ ισχυρό αντιστασιακό ρεύμα, αυτοφυές και ξέχωρο από τη βοήθεια του Κόκκινου Στρατού. Νομίζω πως στις πρώτες 4 χώρες, αν το επέτρεπε ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και δεν χτυπούσε την ΕΣΣΔ με την πολιτική του Ψυχρού Πολέμου, κι ο ίδιος ο Στάλιν θα επέλεγε να τις αφήσει να αναπτυχθούνε σαν αντιφασιστικές αστικές δημοκρατίες, αφού το προλεταριάτο τους δεν ήταν έτοιμο για τη μετάβαση στη λαϊκοδημοκρατία. Αυτό δεν αναιρεί ότι οι Γερμανοί, Ούγγροι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι κομμουνιστές ήταν τίμιοι και επαναστάτες, απλώς νομίζω πως αυτή η από τα πάνω παράδοση της εξουσίας ενίσχυσε πολύ μες στις γραμμές αυτών ειδικά των ΚΚ το σοσιαλφασισμό και τους ζεστοθεσούληδες - γραφειοκράτες.

    Το κόμμα σου όμως όχι μόνο δεν το κριτικάρει αυτό, αλλά το θεωρεί απόλυτα θεμιτό. Θέλω να σου πω ότι αυτό που λες είναι πιο κοντά σε αυτό που λένε οι μαοϊστές παρά σε αυτό που λέει το ψευτοΚΚΕ. Μπράβο σου, αρχίζεις και σέβεσαι διαθέσεις λαών, μαζών κλπ.

    6. Φυσικά και κριτικάρω βαθιά το συμβιβασμό της αστοδημοκρατίας της Δ. Γερμανίας με τα υπολείμματα του ναζιστικού μηχανισμού, πολιτική πουμ την ενέπνεε και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Ωστόσο, αν με ρωτήσεις ποιος ήταν ο πιο αυθεντικός κληρονόμος των ναζιστικών μεθόδων, η μυστική αστυνομία της Δ. Γερμανίας ή η Στάζι, με ευκολία θα σου απαντήσω η δεύτερη. Στο κάτω κάτω στη Δ. Γερμανία υπήρξαν ριζοσπαστικά κινήματα, έστω με μικροαστική καθοδήγηση, για την κάθαρση από τους ναζήδες, για την πάλη ενάντια στον αυταρχισμό του δυτικογερμανικού κράτους, για τα δικαιώματα λαού και νεολαίας, κατά των Αμερικάνων κλπ.

    Στην Ανατολική Γερμανία, έτσι και διαδήλωνε κανένας κατά του Ρώσου, θα τον βρίσκανε σε καμιά όχθη ποταμού όπου θα είχε "πνιγεί αυθόρμητα"... Άστα ρε διονμιχ1, δε το σώζεις με τίποτα το καθεστώς, ακόμα και σε σύγκριση με τους Αντενάουερ και σία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7. Μια παράκληση: Να διαβάζεις πιο καλά τι λέω ή αν δεν είσαι σίγουρος τι εννοώ, να μου απευθύνεις ερώτημα να σου το διευκρινίζω. Εγώ λέω το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ: πως δεν ήταν νομοτελειακή η επικράτηση του σοσιαλφασισμού πάνω στον κομμουνισμό.

    Οι αστοί και μικροαστοί του "αντι-ολοκληρωτισμού" μπορούν να λεν ό,τι θέλουν. Εγώ δε λέω αυτές τις αντι-ιστορικές αθλιότητες. Απλά εξετάζω, όπως εξέταζε και ο Πρόεδρος Μάο και έφτασε στη θεωρία της συνέχισης της επανάστασης κάτω από τις συνθήκες της διχτατορίας του προλεταριάτου, δηλ. στη γραμμή της Πολιτιστικής Επανάστασης, το πώς θα καταφέρουμε να μην την ξαναπατήσουμε και να χάσουμε (οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες και οι κομμουνιστές) την προλεταριακή εξουσία από τους αντικομμουιστές αστούς πραξικοπηματίες που είναι χωμένοι μες στο κόμμα και υποδύονται τους συντρόφους μας.

    Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι οι αστοί φιλελεύθεροι μπερδεύουν το Στάλιν με τους σοσιαλφασίστες. Γι' αυτό όμως υπεύθυνοι, πέρα από την αντιδραστική στρατηγικά φύση των φιλελεύθερων, είστε εσείς οι κνίτες που λέτε ακριβώς το ίδιο τραγούδι: ότι Στάλιν=Μπρέζνιεφ ή ότι Ζαχαριάδης=Παπαρήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 8. Τέλος: το παραλληλισμό σου μεταξύ Τείχους Βερολίνου και τείχους στη Γάζα δεν τον έπιασα. Ρε μπαγάσα, κάθε φορά θα πετάξεις και το ακαταλαβίστικό σου, έτσι για το καλό.

    Το τείχος στη Γάζα είναι μια άδικη και ηλίθια απάντηση του Ισραήλ στο φασισμό της Χαμάς. Τιμωρεί δηλαδή τον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας για να πλήξει τη Χαμάς, τελικά η Χαμάς παίρνει τα όπλα που χρειάζεται και κάνει και λαθρεμπόριο θησαυρίζοντας στις πλάτες του λαού της Γάζας, ενώ οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι φορτώνουν όλη την ευθύνη στο Ισραήλ. Αλλά κουβέντα με οπαδούς της θεωρίας "Δρέσδη - Χιροσίμα - Γάζα ίδιοι οι δολοφόνοι", που είναι το ψευτοΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, σε αυτό το επίπεδο δεν κάνω. Αν δεν ξεκινάμε από την καταδίκη του ναζιστικού χαραχτήρα Χαμάς - Χεζμπολλάχ και της θέσης τους για "διάλυση του Ισραήλ", δεν υπάρχει πεδίο δημοκρατικής συζήτησης.

    Όντως ενδιάμεσες καταστάσεις δεν υπάρχουν. Ο σοσιαλισμός ανατράπηκε ανεπίστρεπτά στην Α. Ευρώπη μεταξύ 1956 και 1964, στη Γιουγκοσλαβία είχε ανατραπεί από τα 1949-1950, ενώ η Αλβανία είχε λαϊκό καθεστώς (με σοβαρές παρεκκλίσεις) μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70.

    Η θέση σου είναι πως κάτι που στη μορφή ΜΟΙΑΖΕΙ με σοσιαλισμό είναι πάντα καλύτερο από τον αμιγή σοσιαλισμό. Αυτή η θέση είναι αντιμαρξιστική γιατί αντικαθιστά την ουσία των πραγμάτων με τη μορφή τους. Δηλ. δε σε απασχολεί αν μπορεί ένα καθεστώς να είναι ΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ από ένα άλλο κι ας έχει στη μορφή "σοσιαλιστική ιδιοχτησία", σου φτάνει να βλέπεις την κρατική σημαία έξω από τις τράπεζες ή τη βιομηχανία κι όχι τη σημαία του ιδιώτη ιδιοχτήτη για να θεωρείς ένα καθεστώς "καλύτερο" ή "λιγότερο κακό".

    Με αυτή τη λογική, η σημερινή Συρία ή Βόρεια Κορέα ή η Λιβύη του Καντάφι ή η Λευκορωσία του Λουκασένκο ή η Σερβία του Μιλόσεβιτς (που σημειωτέο, όλους τους παραπάνω, αν και καθάρματα, τους στήριξα/στηρίζω απέναντι στις προβοκάτσιες της Ρωσίας)είναι για σένα σοσιαλιστικά κράτη, αφού έχουν κρατικο-καπιταλισμό στη βάση και μονοκομματικό εποικοδόμημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διόρθωση: "Η θέση σου είναι πως κάτι που στη μορφή ΜΟΙΑΖΕΙ με σοσιαλισμό είναι πάντα καλύτερο από τον αμιγή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σέβομαι την αυτοδιάθεση των λαων θα μπορούσα να σου πω στο βαθμο

    που την σέβεσαι και εσυ πριν την 5 μαρτιου του 53.

    Και κανεις και κατι αλλο οτι πρόβλημα συναντάμε στα χρόνια του Σταλιν τα

    απορρίπτεις αξιωματικά χωρις πολα-πολα και πρόχειρα(ισως για να τα αποδυναμώσεις)

    Σε έμενα αυτο ειναι εύκολο να το κανεις μια και ειμαι πρόθυμος εστω και αν

    στέκομαι κριτικα στον Σηφη να μην ειμαι ¨"αυστηρός" αλλα το πρόβλημα δεν ειμαι εγω



    Για συρια κορεα κανταφι δεν απαντω.





    Δεν εννοώ αυτο που νομίζεις .Δηλ.ο χειρότερος σοσιαλισμός καλύτερος

    απο όποιον αστοικοδημοκρατικο φιλελευθερισμό επειδή ομως απο τον σοσιαλισμο

    εχουμε απαίτησεις.

    Αν και θα ένιωθα πιο ασφαλής σαν εργατης στα χρόνια του μπρεζνιεφ

    παρα στην ελλαδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και δεν πειράζει να ζοριζόμουν και

    λιγο αν ζούσα στην ΕΣΣΔ(υποθετικό βέβαια όπως και πολλά αλλα ομως)

    αλώστε ο απόλυτος παράδεισος δεν θα υπάρξει ποτε και απο πουθενά ακομα

    και στην πολυ μακρινή κομουνιστική κοινωνία, και

    όποιος τον περιμένει( τον παράδεισο ) απλα δεν θα τον δει ποτε του.Και επειδή εκ παραδρομής

    μαλλον έγραψες για κομουνισμό πριν το 53 που δεν ηταν καν σοσιαλισμος παρα καποιο μόρφωμα του με κατανοητούς λογους για τους καλόπιστους που η ριζα τους ηταν

    σε μεγαλο μερος τους και απο το 17.



    Εσυ θέλεις να νομίζεις πως στις

    δυτικές "δημοκρατίες" εχεις καλύτερες συνθήκες κινηματικες,που για εμενα ειναι

    αυταπάτες μια και οταν σου αφηνουν εναν δρομο ελεγχόμενο που πεφτει σε

    βράχια βαρα εσυ για να τα σπασεις . Σε αυτο το σημείο δεν είμαστε τωρα,που

    βλεπεις κατι το θετικό. Ετσι και εγω

    πιστεύω μεσα απο τον προβληματικό σοσιαλισμο που γνωρίσαμε θα

    είχαμε πιθανότητες απο καλύτερες θεσεις,ενω τωρα δεν εχουμε τιποτα

    αλώστε τα πράγματα ποτε δεν ηταν ευθύγραμμα στο μηκος του χρονου

    στον υπαρκτο.Έδιναν ομως και ψυχολογία στους απανταχού εξεγερμενους

    και υλική βοηθεια (αλλου λιγοτερο και αλλου περισσότερο οπως παντα αλώστε)

    Ειναι απλη σύμπτωση που μετα το 90 εξαφανίστηκαν τα κινήματα ακομα και

    αυτα που δεν ηταν αμεσα εξαρτημένα απο τον υπαρκτό



    Οσο για το τοιχος του ισραηλ που δεν καταλαβες ,σου λεω οτι όλος ο

    συρφετός που μαζεύτηκε για να γιορτάσει την την πτώση του τοιχους στο

    Βερολινο ειναι οι ιδιοι που στήριξαν και στηρίζουν αυτο το απίστευτο

    και χυδαίο έγκλημα (στο 2011)και οχι μονο στην Γαζα απο ενα κρατος που εχει εξευτελίσει

    καθε εννιά ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν εχει κανενα δικαίωμα να βρίσκετε

    εκει που βρίσκεται

    Και αν η χαμας θελει να εξαφανίσει αυτο το κρατος στα λογια μια και δεν μπορεί,

    το ισραηλ το κανει πραξη εδω και 44 χρονια .Σου θυμίζω πως μιλάμε για

    κατοχη.Εισαι ομως παγιδευμένος στις συμμαχίες των παλιών σου κινεζων

    συντροφων ενάντια της ΕΣΣΔ, που θα έπρεπε να αρνηθείς τον εαυτο σου

    εαν έκανες σωστη κριτικη

    ΥΓ

    Και δεν μπερδεύουν τον Σταλιν με τους αλλους οπως ειπες αλλα κανουν

    συγκεκριμένη "κριτικη"στον Σταλιν .

    Και η ειρωνεία ! Ξερεις ποιος υπερασπίζεται τον Σταλιν εστω και για ιστορικους

    λογους ο Πουτιν .Χωρίς υπονοώ κατι θετικό για τον Πουτιν (δεν εχω τρελαθεί ακομη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πρέπει γενικά να υπεκφεύγεις. Η ειρωνεία σου για το σεβασμό των διαθέσεων των λαών και της κυριαρχίας τους επί Στάλιν, δείχνει την αντικομμουνιστική σου πολιτική θέση, που είναι λογική μιας και είσαι μέλος του ψευτοΚΚΕ.

    Ακόμη κι αν είχες δίκιο, δηλαδή αν όντως επί Στάλιν δε γίνονταν σεβαστές οι διαθέσεις μαζών, λαών κλπ. (και τέτοια λάθη όντως έγιναν στην τριτοδιεθνιστική περίοδο, χωρίς όμως να αποτελούν την κύρια πλευρά), αν ήσουν δημοκράτης θα καταδίκαζες και το Στάλιν και τους σοσιαλφασίστες και δε θα κάλυπτες την δική σου αληθινή άρνηση της αυτοδιάθεσης των λαών και της ελεύθερής τους ανάπτυξης πίσω από την ψεύτικη δική μου.
    Με δυο λόγια, με κατηγορείς στα ψέμματα για κλέφτη ή δολοφόνο, και λες: "Άρα, τι πειράζει που εγώ κλέβω και σκοτώνω; Κι εσύ το ίδιο έκανες παλιά". Δε σας πιάνει κανένας πουθενά ρε κνίτες.

    Το να μου λες ότι ο εργάτης στην ΕΣΣΔ του Μπρέζνιεφ, τη μάνα του παγκόσμιου σοσιαλφασισμού και της απόλυτης κρατικοφασιστικής διχτατορίας περνούσε πιο ωραία ζωή απ' ό,τι περνάει ακόμα και στη σακατεμένη από τους καθοδηγητές σου και τα αφεντικά τους σημερινή Ελλάδα, με την αστική μισοδημοκρατιούλα της που την κέρδισε το αντιφασιστικό Πολυτεχνείο ενάντια στους χουντοφασίστες και στους κνίτες, είναι τραγελαφικό.

    Κοίταξε φίλε διονμιχ1, είναι άλλο πράγμα να μην πιστεύει κανείς μεταφυσικά σε παραδείσους, κι άλλο να μπερδεύει το φασισμό, την αστική δημοκρατία και την προλεταριακή δημοκρατία. Αν θες, το εγγύτερο πράγμα στον παράδεισο που μπορούμε να ονειρεουτούμε να ζήσουμε είναι αυτή η τελευταία. Αλλά μέχρι την ώρα που οι αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες θα φέρουν την επαναστατική έκρηξη, και ακριβώς για να προλάβουμε να ζυμώσουμε το πρόγραμμα του νέου κομμουνισμού, που θα είναι τριτοδιεθνισμός+μαοϊσμός+νέα πείρα, θα υπερασπιζόμαστε κάθε ρανίδα δημοκρατίας απέναντι σε φασισμό/σοσιαλφασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για ποιες καλύτερες θέσεις μου μιλάς ρε διομμιχ1;;;

    Ήταν δυνατό το προλεταριάτο και οι κομμουνιστές να κάνουν πολιτική ζύμωσαη μέσα στην Ανατολική Γερμανία μετά το 1960 ή μέσα στη Βουλγαρία του Ζίφκοφ;; Θα μας τρελλάνεις;; Εκεί σε έπιανε η ασφάλεια, και σε βρίσκανε μετά κομματάκια σε κανένα βαρέλι στη χωματερή. Έναν Έλληνα σταλινικό - μαοϊστή πολιτικό πρόσφυγα, οι Βούλγαροι σύντροφοί σου το 1968 τον έμπασαν σε ένα πλοίο και τον πέταξαν σε ένα λιμάνι του Λιβάνου, ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ (!), όπου και χάθηκε (μάλλον τον σκότωσαν συμμορίες του λιμανιού, γιατί οι σύντροφοί του, στους οποίους έστειλε ένα μήνυμα, δεν πρόλαβαν να τον βοηθήσουν!). Σου μιλάω για αντάρτη του ΔΣΕ, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι τώρα με τα κομματικά αφεντικά σου που το θυμήθηκα αυτό. Από πολύ ωραίες θέσεις θα "ξεκινάγαμε" με το "σοσιαλισμό" σου, δηλαδή με την απόλυτη κατρακύλα και δυσφήμηση του κομμουνισμού που αποτελούσε ο σοσιαλιμπεριαλισμός της τότε ΕΣΣΔ και οι φασιστικές διχτατορίες που στήριζε (και που συνεχίζει να αποτελεί σήμερα ο κινέζικος σοσιαλιμπεριαλισμός αλλά και τα φιλορώσικα ψευτοΚΚ όπου γης).

    Τα κινήματα "έπεσαν" μετά το 1990 αφ' ενός γιατί ο τελευταίος πόλος λαϊκής δημοκρατικής εξουσίας, η Κίνα, τέλειωσε σαν τέτοια στα 1980 (υπάρχει πάντα και ο νόμος της αδράνειας), λόγω του γεγονότος ότι η πλήρης αποκάλυψη της σαπίλας του ρωσόδουλου ρεβιζιονισμού παγκόσμιου έφερε τεράστια σύγχυση στις εργαζόμενες μάζες παγκόσμια. Από την άλλη, ο ρώσος αποφεύγει να ερεθίζει τις δυτικές μονοπωλιακές αστικές τάξεις με πολλά - πολλά διεκδικητικά κινήματα, η Κίνα ρουφάει με το ναζισμό της το παγκόσμιο μεροκάματο προς τα κάτω και οι σοσιαλδημοκράτες, παλιοί προδότες (πιο παλιοί από σας), είναι δεμένοι νύχι κρέας και με σας της ψευτοκομμουνιστικής "αριστεράς" (σα μικροαστοί που γίνανε ή θέλουν να γίνουνε αστοί) και με το ίδιο το μονοπώλιο που τους λέει "κάντε μόκο και αποδεχτείτε το μειωμένο μεροκάματο και την κινεζοποίηση".

    Ποιος θα τα κάνει τα διεκδικητικά κινήματα, οι ψευτοκομμουνιστές - συνεργάτες του κεφάλαιου αλλά και επίδοξοι απαλλοτριωτές του προς όφελος του "κόμματος";; Οι συντηρητικοί, κλασσικοί δεξιοί συνδικαλιστές;; (εδώ γελάνε, αυτοί είναι από τα γεννοφάσκια τους πουλημένοι στη μπουρζουαζία).

    Ωστόσο, ΕΡΧΟΝΤΑΙ τα δικεδικητικά μαζικά κινήματα, θα τα δεις και θα τρίβεις τα μάτια σου και πρώτο τους σύνθημα θα είναι "φορολογία στα κινέζικα - δημοκρατικά δικαιώματα για τους Κινέζους εργάτες". Ψωμί - Ειρήνη - Δημοκρατία θα γράφει η σημαία και θα κατευθύνεται ενάντια στο σοσιαλφασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλος, για το θέμα Ισραήλ και Κίνα του Μάο:

    Σου έχω πει, άμα δεν ξέρεις μην πετάς πέτρες αδιάκριτα. Λες σαν πονηρούλης που είσαι: "Το κόμμα λέει ότι ο Μάο ήτανε με τους Αμερικάνους και αντισοβιετικός. Άρα θά 'τανε και με το Ισραήλ".

    Λάθος, μπαγάσα μου. Η Λαϊκή Κίνα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. Κι αυτό, όχι φυσικά από αντισημιτισμό, αλλά από αλληλεγγύη στην ΟΑΠ του Αραφάτ και στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα του παλαιστινιακού λαού (έλεγε δηλαδή ότι θα συνάψει σχέσεις μαζί του όταν λυθεί το ζήτημα των δύο κρατών στην Παλαιστίνη).

    Άλλωστε, το Ισραήλ έπαιξε έναν πολύ αντιδραστικό ρόλο σαν τοπικός χωροφύλακας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή, ειδικά την περίοδο '50-'90.

    Ωστόσο, από το '90 και δώθε που έχει ενωθεί ο σταυρός με το ψεύτικο σφυροδρέπανο, η Κανέλλη με την Παπαρήγα, ο Τζουγκάνοφ με το Ζιρινόφσκι κλπ. βγήκε από το χρονοντούλαπο και ο πατροπαράδοτος αντισημιτισμός, που υπέβοσκε όλα αυτά τα χρόνια και μέσα στον αραβικό κόσμο (μ' αυτή την έννοια, οι άδικοι πόλεμοι του Ισραήλ 50-90 είχαν και μια ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ πλευρά υπεράσπισης της ύπαρξής του).

    Από τη στιγμή λοιπόν που ο φασισμός και ο σοσιαλφασισμός ενώνονται κατά του "εβραίου απάτριδα κοσμοπολίτη αστού", κατά των "σιωναζί" και άλλες αθλιότητες Δελαστίκ, ΣΥΝ, Χρυσής Αυγής και άλλων καθαρμάτων, πρέπει κάθε μαρξιστής και κάθε δημοκράτης να σηκώνει ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τον Παλαιστινιακό λαό και το δικαίωμά του σε μια πατρίδα.
    Η Χαμάς προδίνει τον αγώνα για ανεξάρτητη Παλαιστίνη, όπως και η Χεζμπολλάχ τον αγώνα για ανεξάρτητο Λίβανο. Είναι οργανώσεις μακριά χέρια της Ρωσίας και του Ιράν μες στη Μέση Ανατολή και γι' αυτό θέλουνε τσάκισμα, πρώτα από τους ίδιους τους Παλαιστίνιους και τους Λιβανέζους. Αυτές οι οργανώσεις είναι ισλαμοναζιστικές, και βρίσκονται δεξιότερα των αντιδραστικών ισραηλινών εθνικιστών - σιωνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλος, δύο πράγματα:

    1. Εσύ είσαι μεγάλος "οπορτουνιστής" για κνίτης. Εδώ η καθοδήγα λέει ότι ο σοσιαλισμός ήταν ταμάμ 1917-1991, έσυ έχεις αμφιβολίες ότι υπήρξε καν. Τέλος πάντων, προς το παρόν το δικό σου ζήτημα δεν είναι το πότε είχε ή δεν είχε σοσιαλισμό απάνω, αλλά το να μάθεις να μη δέρνεις αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη, να μην σου αρέσουν οι νοθείες που κάνετε στη Ζώνη, να μη σου αρέσουν τα πραξικοπήματα στις φοιτητικές συνελεύσεις, να μην αντιμετωπίζεις τον απλό άνθρωπο σαν "ηλίθιο αλλοτριωμένο από το κεφάλαιο", να αποβάλλεις τον οικονομισμό και τον κακοχωνεμένο μαρξισμό του "κεφάλαιο - εργασία" κλπ. Φυσικά και δεν είχε κομμουνισμό απάνω, ο κομμουνισμός προϋποθέτει παγκοσμιότητα και απονέκρωση του κράτους.

    2. ΦΥΣΙΚΑ και ο Πούτιν ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ. Και ο Μπρέζνιεφ σε ένα βαθμό άφηνε κάποιες θετικές "αιχμές" (ο λεγόμενος νεο-σταλινισμός). Είναι η χρήση του Στάλιν-Σουσλόφ, του ψεύτικου σκιάχτρου και των λίγων λαθεμένων πλευρών του Στάλιν - είναι ο Στάλιν - μούμια, ο Στάλιν "δικτάτορας", ο Στάλιν του ιμπεριαλισμού και του σοσιαλιμπεριαλισμού, δηλαδή ο Στάλιν που έφτιξαν τα χαλκεία του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του ΜακΚάρθυ και του Χρουστσόφ. Είναι ο Στάλιν της Αλέκας και του Μαϊλη, ο Στάλιν της ΚΟΕ. Είναι η άρνηση του Στάλιν στο όνομά του. Αυτό το Στάλιν "υπερασπίζεται" ο Πούτιν. Γι' αυτό σου είπα ότι για κνίτης που είσαι, δεν με ενοχλεί που είσαι αντισταλινικός.

    Γιατί ο "σταλινικός κνίτης" του σήμερα είναι ο χειρότερος φασίστας, το απόλυτο τροτσκιστικό κτήνος, ο απόλυτος συκοφάντης του Στάλιν με τα ανώμαλα "ο Στάλιν γ..., σκότωνε, εκτελούσε, καλά έκανε, αυτά θα κάνουμε και μεις" που λένε οι πιθηκοειδείς των ΚΝΑΤ-ΜΑΣ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.oakke.gr/na470/afisa_zahariadi.pdf

    Της Εργατιάς το Κόμμα να χτίσουμε ξανά!
    Την Κόκκινη Σημαία ακόμα πιο ψηλά!
    Ζήτω το παλιό μεγάλο ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πάγια απάντηση σου στα "προβλήματα" οτι τα λαθη δεν ηταν

    στην κύρια πλευρα και παμε παρακάτω δεν ειναι γενναία και δεν

    ταιριάζει με την κατα τα αλλα λαλίστατη ψηφιακή προσωπικότητα σου

    Μου ζητας να μην σε "παρερμηνεύω" κατι που το κανεις εσυ συνεχώς

    μη ζητας προνομιακή αντιμετώπιση .και μη κλαψουρίζεις για αντικομουνισμό

    και τέτοιες ευκολίες τις κάνουν και αλλοι και δεν μου αρέσει επίσης.

    Με κατηγορείς οτι εξωραΐζω κατα την γνωμη σου "λαθη" οχι, απλα δεν

    πιστεύω σε αγιους ουτε θελω να γινω τέτοιος.Και μη μου παριστάνεις τον

    Αγ.Σπυρίδωνα

    Φυσικά στην ΕΣΣΔ ηταν ο εργατης ποιο ασφαλής απο υλικη άποψη

    τωρα εσυ τι να σου πω, μπορει να ανήκεις στην εργατική αριστοκρατία

    απο ελευθέριες ας μην το συζητήσουμε ,αν και στον πόλεμο υπάρχουν αλλες

    προτεραιότητες αρκει ο "πολεμος" να μη κρατήσει για παντα.



    Μου λες για τον εργάτη θύμα το 68 μια γενια πριν.Ακου τωρα ως νοοτροπία τι κανεις αφου μου

    βαφτίζεις Γκεμπελικά συντρόφους τους καιροσκόπους του 68 μου φορτώνεις

    την πράξη,γιατι θα καταλάβαινα τις συνηθισμένες περι του 56 και περα κατηγόριες

    αλλα απο το 68 που έγινε και επίσημα η διάσπαση απο το εσωτερικό γραφείο

    ειναι τέτοια λάσπη που δηχνει πως δεν εχεις αρχες

    .Αλλα ας μη το χαρακτηρίσω γιατι σέβομαι την "φιλοξενία"και την

    ιδιοκτιτικη σου αντίληψη,αλλα νταξ"εδω εισαι για δουλειά και εχεις περιορισμούς



    Τις καλύτερες θεσεις μη μου κανεις τον χαζο γιατι θα αρχίσω να πιστεύω πω εισαι.

    Εννοω για τον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων,και οχι την εσωτερικη κατασταση

    πες μου τωρα τι βλέπεις στο είπα και πριν

    να σου πω εγω, τίποτα παει τέλειωσε .Οχι φυσικά οτι δεν θα έρθουν συγκρούσεις απο

    την στιγμη που υπάρχουν αντιθέσεις και μάλιστα αξεπέραστες το ζητουμενο ειναι η μορφή

    μια και και θάβουν κανονικά και απροσχημάτιστα σε παγκοσμιο επιπεδο

    και οχι αυτους που θες

    να νομίζεις, και εχει και αποτέλεσμα οι συνειδήσεις χάνονται αγαπητέ αλλα εσυ κοιτάς αλλου

    και πάντα φταίνε κάποιοι αλλοι .Την εργατική ταξη την εχεις γράψει στα παπαρια σου ο

    ιδεολογικός σου εγωισμός σε νοιάζει και τίποτε αλλο.

    Ποιος κινεζικός πολος χάθηκε με δουλεύεις ποτε υπήρχε εκτος εαν θεωρείς επιτυχία που

    εδω έβγαλε υπουργούς μπλε και πράσινους κοκους μεχρι και πρωθυπουργό εκσυγχρονιστή

    που μπορεί και να τον ψήφισες,

    και ειναι φυσικό μια και βλέπεις συμμαχίες κεντροδεξιές δεν πήγαν μακριά οι

    πρώην στελεχαρες σου μη μου πεις οτι κάνω λαθος εδω εσυ μου χρεώνεις

    άσχετα.Και σε συμπάθησε και η Χ.Α εγω φταίω και γιαυτο .Λες τελικά ο πρόεδρος

    οταν έλεγε μεγάλη φασαρία θαυμάσια κατάσταση αυτο να ειχαι στο μυαλο του.

    εννοώντας τις νεοφιλελεύθερες συμμαχίες που κανεις

    Η αλήθεια ειναι οτι πολίτικα εχεις χρεοκοπήσει αντικειμενικά δηλαδή και δεν ειναι

    σύμπτωση.

    Ξέρεις που συμφωναω(sic) μαζι σου? Στη νεα πειρα στην καινούρια κατάσταση εκεί

    προσπαθεί(κατα την γνωμη μου) το κόμμα να αντεπεξέλθει, δεν ομφαλοσκοπεί

    όπως εσυ αλλα κοίτα και τριγύρω τι γίνεται (που δεν γίνεται τίποτα δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οσο για την εξίσωση που λες οτι δηλ αφου ήσουνα και εσυ κακο παιδί αρα

    δικαιούμαι να ειμαι και εγω,με απογοητεύεις ,δεν σκέφτομαι ετσι.

    Σου εξηγώ 1ο βγάλε την κατασκευή προς πάσα χρήση απο το κεφάλι σου

    και στην συνέχεια άκου

    Κανω αυτο που δεν χωράει στο μυαλό σου αυτοκριτική(στο κομμα μου) ,και δεν το εχω

    μυστικό μη νομίζεις οτι τα εξομολογούμαι εδω σε εσένα ,το ξέρουν όλοι

    οσοι με γνωρίζουν.,εκτος αυτου σε τόσες χιλιάδες ανθρωπους ειναι αδύνατον

    να ταυτίζονται απόλυτα,εγω γνωρίζοντας οσα είχα την δυνατότητα να

    γνωρίζω εχω κανει την επιλογή μου και δεν ειμαι απο πάντα στο κομμα

    ήμουν και αλλου πριν κάμποσα χρόνια.

    Απλα δεν μου αρέσει η τηλεόραση και η αυταρέσκεια αλλα ο δρόμος.

    Και μη νομίζεις οτι κανεις κατι σπουδαίο κατεβάζοντας κατω την βιβλιοθήκη

    και φαντασιώνεσαι οτι εισαι στον Γραμμο ενω εισαι πισω απο μια οθονη.

    οχι οτι αυτο ειναι 0 αλλα κατω απο κάποιες προϋποθέσεις δεν ειναι και αδύνατον.

    απο εκει και πέρα ομως τι .



    Παμε τωρα στο ισραηλ που με είπες και "πονηρουλη".Κανεις λαθος δεν πηρα

    την προκάτ απάντηση,τα πράγματα ειναι ποιο απλα,εσυ έγραψες παραπάνω

    για το ισραηλ καταφανέστατα υπερ του και κατα της χαμας που ειναι και

    ναζιστικη ενω το ισραηλ οχι.Και επειδή εισαι και απρόσεκτος μου αμόλησες

    τα περί αντισημιτισμού ενω εγω "μίλησα" για το κράτος του ισραηλ και μονο.

    Οσο για τις χοντροκομμένες και πολλές φορές κτηνώδεις συμμαχίες του τιμονιέρη

    με πλαστό δίπλωμα

    δεν φταίω εγω ,και είπες και για το πολυτεχνείο της χουντας αυτο τι το ήθελες.

    Ξέχασα την χεσπολαχ που ειπες. Δεν θα παραξενευτω καθολου αν την χαρακτηρίσεις

    προβοκατόρικη οτι ειναι πισω απο την εισβολή του ισραηλ στο Λίβανο με βαπόρια

    και αεροπλάνα σκοτώνοντας επίτηδες κυανόκρανους και σχεδόν άοπλους

    αντάρτες και παρόλα αυτα πήραν και τον πουλο τους,αφου ισοπέδωσαν τα παντα

    με τα αεροπλανα τους

    Κάπου μου ειπες για οικονομισμό δεν θα διαφωνήσω ελα ομως που οι συμπολίτες μας

    συνχηστηκαν γιαυτον ακριβός το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιλέγω όπως έχεις δει να σε αντιμετωπίζω σαν έναν καλό γενικά άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος στο ψευτοΚΚΕ. Αυτό μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι (εύχομαι το πρώτο). Ακόμη όμως κι αν μπαίνεις εδώ καθαρά για να χτυπήσεις ή να προβοκάρεις τη γραμμή που προβάλλει τούτο το ιστολόγιο, και πάλι καλό κάνει η κουβέντα και μπορεί να είναι χρήσιμη ή ενδιαφέρουσα στους τρίτους που μας διαβάζουν. Δεν έχει νόημα λοιπόν να μου απευθύνεις χαζομαρίτσες ότι "εδώ είμαι για δουλειά κι έχω περιορισμούς", δηλ. ότι είμαι επαγγελματίας εχθρός του ψευτοΚΚΕ από "συμφέρο" (ποιος ξέρει τι φαντάζεσαι!). Άμα αρχίσουμε την προβοκατορολογία, σε λέω εγώ χαφιέ της Μόσχας, με λες εσύ όπως λέγατε πάντα το ΕΚΚΕ - ΑΑΣΠΕ το '75 "αμερικάνο", και το λήξαμε. Δεν γίνεται δουλειά έτσι. (Η διαφορά είναι βέβαια ότι η ηγεσία του "Κ"Κεξ. είναι όντως πουλημένη στο σοσιαλιμπεριαλισμό, ενώ η τότε ηγεσία του ΕΚΚΕ φυσικά και ΔΕΝ ήταν αμερικανόδουλη).

    2. Κλαψουρίσματα και Άγιους Σπυρίδωνες, δεν ξέρω πού τα είδες. Πάλι θυμιάτιζε η Κανέλλη στα γραφεία και βλέπεις μορφές "αγίων";; Μη χειρότερα! Για τα λάθη του τριτοδιεθνισμού και τη σύγκρισή τους με τις βρωμοδουλιές του σοσιαλφασισμού. π.χ. Άλλο πράγμα είναι το δεξιό λάθος του επαναστατικού ΚΚ Ισπανίας να μην κινητοποιήσει πολιτικά και σε αντάρτικο τις μάζες στα μετόπισθεν του Φράνκο το 1936-1937, άλλο η προσπάθεια του σοσιαλφασιστικού Γαλλικού "Κ"Κ να χρησιμοποιήσει τον επαναστατικό Μάη του '68 στη Γαλλία για να κάνει πραξικόπημα. Είναι ζήτημα στρατοπέδου. Το 1936 το ΚΚΙ ήταν η αντιφασιστική πρωτοπορία της ανθρωπότητας. Το 1968 το Γ"Κ"Κ αν νικούσε θα έσερνε όλη τη Δυτική Ευρώπη πλην Μ. Βρετανίας στο άρμα του σοσιαλιμπεριαλισμού (σύγκρυο μ' έπιασε και μόνο στη σκέψη!) και θα δημιουργούσε όρους για Γ' παγκόσμιο πόλεμο με υποκινητές τους στρατοκράτες της Μόσχας. Τι να σου κάω ρε αδερφέ, άλλο τό 'να, άλλο τ' άλλο! Αν θες να συζητήσουμε για λάθη του τριτοδιεθνισμού, καλώς να συζητήσουμε - θα μιλάς συγκεκριμένα όμως, για συγκεκριμένο θέμα, όχι γενικά. Γενικά τι να σου απαντήσω;; Γενικά ναι στην περίοδο Κομιντέρν - Κομινφόρμ είχαμε δίκιο στα συντριπτικά περισσότερα απ' όσα κάναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 3. Σε προσωπικά σχόλια για το αν ανήκω στην εργατική αριστοκρατία κλπ. δεν απαντώ. Ας μείνεις με την απορία. Σου έχω πει όμως ότι είμαι Εβραίος, οπότε μπορείς να εικάσεις ότι τα παίρνω από το Σόρος ή από τους "νεοφιλελεύθερους" συμμάχους (!) μου...

    4. Κόιταξε να δεις για μια ακόμη φορά. Το ΚΚΕ το διαλύσατε μαζί, και οι του ψευτοΚΚΕ και οι του "Κ"Κεσ. Μάλιστα για δώδεκα χρόνια ήσαστε και στο ίδιο κόμμα. Κολιγιάννη εσύ, Παρτσαλίδη αυτοί. Ήσαστε και οι δύο προδότες του λαού, του ΚΚΕ, της επανάστασης, γι' αυτό και αλλάξατε όλο το πρόγραμμα και τη γραμμή της ΕΔΑ και διαλύσατε τις κομματικές οργανώσεις του παλιού ΚΚΕ, κλέβοντας το όνομα. Άσε που βρίζατε νυχθημερόν το ΔΣΕ σα τυχοδιωχτισμό. Το 1968 τώρα τσακώθηκαν οι υπάλληλοι του Κρεμλίνου (ψευτοΚΚΕ - εσείς ρε παιδί μου) με τους σοσιαλδημοκρατίζοντες ευρωρεβιζιονιστές, που ήθελαν υποταγή στην ελληνική αστική τάξη κι έβλεπαν σα κέντρο τους τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό κι όχι το ρώσικο.

    Η θέση των μαοϊστών για τότε είναι καθαρή: Με τους ρεβιζιονιστές του "Κ"Κεσ. ενάντια στους σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ. Θέλω να σου πω πως αυτό που μου λες για καμάρι, είναι όνειδος. Χίλιες φορές να ήσουνα με τον ευρωρεβιζιονισμό, παρά με τους μακελάρηδες του αφγανικού, του τσετσένικου, του βοσνιακού (έμμεσα) κλπ. λαού.

    Το Πολυτεχνείο πήγαν να το πουλήσουν και οι δύο, με χειρότερους τους κνίτες τραμπούκους με αρχηγό το Λογοθέτη που απειλούσε με ξύλο και οικοδόμους τους αντιφασίστες φοιτητές (ο μετέπειτα δήμαρχος του ΣΥΝ στον Πειραιά). Όταν είδαν τα σάπια, μπήκαν μέσα και πήρανε καρέκλες στη συντονιστική. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι ο Ρήγας Φεραίος ήταν πολύ πιο δημοκρατικός στη βάση του και πολύ πιο μαζικός από την "Κ"ΝΕ το Νοέμβρη του '73. Και η προβοκάτσια της Πανσπουδαστικής Νο8 είναι ολότελα δικιά σας. Άιντε κνίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε αναφορές σε παπάρια κλπ. αθλιότητες, σε πολιτικό διάλογο, δεν απαντάω. Αλλά πάει πολύ ρε συ να έχεις ερημώσει τη ζώνη, να έχεις δείρει, να έχεις προβοκάρει, να έχεις διαλύσει όλα τα σωματεία και να τα έχεις μετατρέψει σε γραφεία με άδειες καρέκλες ακόμα και τωρα μες στην πείνα, να είσαι ο πιο μεγάλος ποδοπατητής της εργατιάς αφού δε τη σέβεσαι, δε τη θες να μιλάει, να σκέφτεται, να λέει τη γνώμη της, τη θες μονάχα να χειροκροτάει το ΠΑΜΕ, τους φίλους δηλαδή των Κινέζων ναζιστών.
    Θα σου πω κάτι φίλε. Αυτό το ιστολόγιο είναι ένας κόκκος άμμου, ένα πετραδάκι στην προσπάθεια να καθαριστεί ιδεολογικά - πολιτικά το έδαφος για τη δημιουργία του ΚΟΜΜΑΤΟΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ στη χώρα μας, του νέου ΚΚΕ. Άμα το καταφέρουμε αυτό (με πολύ κόπο, πόνο, σκαμπανεβάσματα), δε θα τους κρατάει τίποτα τους εργάτες. Παραμάζωμα θα τα πάρουνε όλα, και πρώτους τους αρχιπροδότες ψευτοκομμουνιστές.

    Τα άλλα που λες για κεντροδεξιές κλπ. είναι παπαρδέλες, που ελεγε κι ο Ζαχαριάδης. Για τους παλιούς ΕΚΚΕτζήδες, ναι, ήταν μικροαστοί σε μεγάλο βαθμό και μερικοί απ' αυτούς πήγανε και στα αστικά κόμματα. Προδόσανε τον κομμουνισμό. Αλλά ποιος τους κατηγορεί γι΄ αυτό;; Εσύ, δηλ. το κόμμα των εισβολών, των διχτατοριών και των βασανιστηρίων του Ρώσου και του Κινέζου;; Κατάκρινε πρώτα τους δολοφόνους της ΚαΓκεΜπε και της Στάζι και τους μακελάρηδες του λαού στην Τιεν Αν Μεν και μετά έλα να μιλήσουμε για τους μικροαστούς ψιλικατζήδες που φύγανε από το ΕΚΚΕ και το πολύ πολύ γίνανε βουλευτάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ελλαδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα πες μου βρε εξυπνάκια, σε πόσα πράγματα συμφωνεί η πλατφόρμα σου με τη ΧΑ και σε πόσα η δική μου;; Πλάκα μου κάνεις;;

    Γερμανία - Εβραίους - ΔΝΤ βλέπει η ΧΑ πίσω από την κρίση, τα ίδια κι εσύ. Μνημόνιο το πρόβλημα λέει η ΧΑ, τα ίδια κι εσύ. Αμερική κύριος εχθρός λέει η ΧΑ, το ίδιο κι εσύ. Να σφάξουμε τους ξένους λέει η ΧΑ, ανοιχτά σύνορα λες εσύ για να τις φέρνεις και νέους άνεργους και στοιβαγμένους μετανάστες για νά ΄χει να σφάζει. Κύριο πρόβλημα ο δικοματισμός λέει η ΧΑ, το ίδιο λες και συ. Κάθεσαι στα ίδια τραπέζια μαζί της στις προεκλογικές επιτροπές, από τις οποίες φεύγει μόνο η ΟΑΚΚΕ και η ΕΕΣ - Ουράνιο Τόξο των Μακεδόνων, αποδέχθηκες ότι το ΛΑΟΣ είναι ΛΑγΟΣ του ΠΑΣΟΚ και όχι φασιστικό, δε δέχεσαι να βγούνε εχτός νόμου οι ναζήδες γιατί το θεωρείς δήθεν "αποπροσανατολιστικό", και τελικά να σου πω κάτι: τα στελέχη του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ έχουνε δεχτεί επιθέσεις από ΧΑ εδώ και χρόνια, και τελικά αυτοί τους διαολόστειλαν από το Ικόνιο. Οι τραμπούκοι σου πότε έδωσαν μάχη με τους ναζήδες, που έχουνε και κόσμο;; Να σου πω εγώ: ΠΟΤΕ. Γιατί τους ενώνει η κοινή φιλορώσικη ψύχωση του μικροαστού "αντικαπιταλιστή".
    Τώρα για την πολιτική χρεοκοπία, εδώ γελάνε που λένε. Για σεντούκια μας έλεγες με άφθονο πλούτο, ότι η κρίση είναι κόλπο, ότι η Ελλάδα ήταν χώρα του μονοπωλιακού καπιταλισμού, ότι θα πάρουμε όλοι 1500 βασικό, να μπούνε όλοι στο δημόσιο έλεγε η Παπαρήγα το Γενάρη του '10 (!!!!), και έχει καταρρεύσει το σύμπαν.

    Αντίθετα, το Κατάρ πήρε 20% στην τράπεζα Άλφα - Γιούρομπανκ, η Κίνα έχει το μισό λιμάνι, ο Ρώσος πήρε την τράπεζα Πειραιώς και το φυσικό αέριο, ο Κόκκαλης κι ο Μπόμπολας αρμέγουνε τα πάντα, ο Μυτιληναίος βάζει να τον πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ο κνίτης ο φίλος σου ο Καραγκουλές παίρνει χαριστικά ανεμογεννήτριες, ο Γερμανός τα ξέρεις μη τα ξαναλέμε, κι εσύ επιμένεις. Θα μας τρελλάνεις ρε μεγάλε;; Από τη μια πλάτες στα αφεντικά σας, από την άλλη κατοχή στα συνδικάτα μη και τα πάρουν οι εργάτες και τα φτιάσουν πραγματικά συνδικάτα κι όχι σφραγίδες όπως τα έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παραπέρα: Το κόμμα σου καμία νέα πείρα δεν επεξεργάζεται. Όταν του λέει ο Ρώσος να είναι δεξιό (π.χ. 1989) και να παίζει με την αστική τάξη, παίζει. Όταν του λέει "χτύπα με σκληρό αντικαπιταλισμό της πλάκας", χτυπάει. Άλλωστε, ένα κόμμα που όπως πολύ καλά θα ξέρεις δεν έχει καθόλου εσωτερική δημοκρατία δεν μπορεί να ζυμώσει νέα πείρα, γιατί είναι γραφειοκρατική - φασιστική η εσωτερική του λειτουργία: δεν αναπνέει, δεν κατεβαίνουνε κείμενα, ιδέες, πλατφόρμες, δε γίνονται πραγματικές ψηφοφορίες (δε λέω την "ομοφωνία" της πλάκας), οπότε δε μπορεί να προοδεύσει μέσα από την εσωτερική του κίνηση και τη διαλεχτική του σχέση με τις μάζες. Οπότε μοιραία η μόνη νέα πείρα που ζυμώνει το ψευτοΚΚΕ, είναι η νέα πείρα του Ρώσου που παίρνει τηλέφωνο την καθοδήγα για να της πει τι να κάνει...

    Μπράβο σου αν παλεύεις τις θέσεις σου μες στο ψευτοΚΚΕ. Θέλει μια κάποια λεβεντιά και ανεξαρτησία πνεύματος αυτό (ελπίζω να μην είσαι νάρκισσος και να το κάνεις αυτό απλά για να έχεις το κύρος του "διαφωνούντα" εξυπνάκια,ελπίζω να έχεις δηλαδή όντως αντίθεση και να την εκφράζεις παλληκαρίσια). Η ζωή θα δείξει πόσο θα αντέξεις εκεί μέσα, αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις...

    Για το θέμα Γράμμος - οθόνη κλπ. Τι μανία είναι αυτή να θεωρείς πως άπαξ και κάποιος έχει ένα ιστολόγιο, δεν κάνει πραχτικά τίποτε άλλο στη ζωή του, είναι απορίας άξιο. Μου το πέταξε κι άλλος ένας αυτό. Και να πεις ότι γράφω κάθε μέρα κι από ένα άρθρο, να σου πω ντάξει, υπερβολή. Σου δίνω τούτο το ιστολόγιο την αίσθηση ότι ο συγγραφέας - διαχειριστής είναι ένας ακαδημαϊκός τύπος, που δεν έχει δει πεζοδρόμιο στη ζωή του;; Μπορεί αυτά να τα λες πάλι για να ψαρέψεις τι τύπος είμαι κλπ. Συνειδητά αποφεύγω τέτοιες αναφορές εδώ μέσα. Θέλω το ιστολόγιο και τα κείμενα να κρίνονται όχι με βάση το ποιος είμαι γω, αλλά το τι λένε και το ποια γραμμή υποστηρίζουν και προωθούν.
    Ναι, μου αρέσει να κατεβάζω βιβλία από τη βιβλιοθήκη μου και να τα μοιράζομαι, ειδικά ντοκουμέντα που δεν είναι από τα πλέον γνωστά. Αυτό δε το κάνω από έπαρση, αφού το κάνω ανώνυμα. Το κάνω με χαρά και ευχαρίστηση, γιατί λέω πως έτσι μπορεί να τη γλιτώσει κανένα παιδί από τη στρούγγα του σοσιαλφασισμού ψευτοΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - τροτσκισμού κλπ. και να πάει προς το μαρξισμό, αλλά και άλλοι αγωνιστές από τη βάση της ψευτοαριστεράς μπορεί να προβληματιστούν για κανά δυο πράγματα. Γι' αυτό υπάρχει το ΚΜ. Κατά τα άλλα, δεν ξέρω πόσο χρονώ είσαι αλλά σε πληροφορώ πως δεν έχω περάσει τη μέχρι τωρα ζωή μου μπροστά στον υπολογιστή. Κάθε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι, η Χαμάς είναι φασιστική ενώ το Ισραήλ όχι. Ναι, η Χεζμπολλάχ είναι ναζιστική ενώ το Ισραήλ όχι.

    Ναι, ο Λίμπερμαν ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ είναι σιωνιστής φασίστας, και ναι ο Νετανιάχου είναι υπερδεξιός και σωβινιστής αντιΠαλαιστίνιος. Αλλά και οι πιο μετριοπαθείς κεντροδεξιοί του Καντίμ της Τζίπι Λίβνι και οι σοσιαλδημοκράτες του Εργατικού Κόμματος του Μπάρακ αναγκάστηκαν να χτυπήσουν το Δεκέμβρη του 2008, μολονότι δέχονται το παλαιστινιακό κράτος.

    Αν δεν υπήρχε Χαμάς να προβοκάρει, ο ισραηλινός λαός θα είχε τελειώσει μια και καλή με τους ακροδεξιούς σιωνιστές και θα είχε γίνει πραγματικότητα η λύση των δύο κρατών. Όσο η Χαμάς βαράει, ενισχύει τα φασισταριά μες στο Ισραήλ. Φυσικά. Αφού δε τη νοιάζει ο παλαιστινιακός λαός. Αυτή ισλαμικά χαλιφάτα Μέσης Ανατολής ονειρεύεται, και τρίβουν τα χέρια τους τα αφεντικά της της Ρωσίας και του Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ήθελα να σου πω 2-3 ακομα αλλα με την απάντηση σου γυρνώ

    στα άχαρα γιατι προβοκαρεις


    χάνεις την ψυχραιμία σου χωρις λογο ειμαι γενικά ευγενής και

    αν ξαναδιαβασεις τα σχολια θα δεις οτι ειμαι ενα κλικ πισω απο

    εσενα στο λεω γιατι αυτα τα προσέχω

    Ουτε για πιθηκοειδή ειπα ,ουτε φασιστα ουτε κτηνος,οπως εσυ

    Και οταν ζορίζεσαι σκόπιμος πετάς την μπαλα θες παράδειγμα ?

    οταν σου λεω για την δουλειά και τους περιορισμούς μη καρφώνεσαι

    πολυ απλα εννοώ οτι αντιπροσωπεύεις κατι η προσωπική θεση

    και ο τρόπος έκφρασής περιορίζεται

    Δηλαδή ρε φιλε τι θελεις να μπαίνω εδω μεσα ως ένοχος με στοχο την εσωτερική

    κάθαρση για να γουσταρεις ,εσυ θα διαλέξεις σε ποια περίοδο χρονική και

    ιδεολογική ανηκω πλακα με κανεις.

    προχωράω

    Ουτε στην διάλυση τον κομματικών οργανώσεων πηθαρχησαν και ουτε φυσικα

    κατηγορούσαν τον ΔΣΕ δεν θα με χωρέσεις εκει που σου κανει κεφι.Οσο για

    τα ΕΚΚΕ Μ-Λ ΟΑΚΕ και οτι αλλο δεν στέκομαι στις θεσεις αλλα στην αποτυχια τους.

    Εκτος αν πιστεύεις οτι ο κοσμος ειναι ηλιθιος και δεν πηρε χαμπάρι τον ανθο της

    ανατολης.Εδω τωρα εχει πλακα, λεω για τους κινεζους τι προσπαθείς να πεις

    ποτε το κκε ειχε παρτίδες ιδεολογικές με αυτους και πριν την τιεν αμεν και μετα.

    Εκει δε που το χανεις ειναι με την κοσσκο μια και είμαστε οι μονοι που καναμε οτι

    περνούσε απο το χερι μας στο λιμανι και οχι στα λογια,σου εχω ξαναπεί και για

    τους γερανούς τα ναυλα κτλ. Εσένα ο αλαφουζος σε γνωρίζει ,

    Επιμένεις για την Χ.Α αλλα δεν σε παίρνει ,το κκε κύριε προβοκάτορα ουτε Εβραίους

    βλεπει πισω απο την κριση(που την θεωρεί διαχρονική)ουτε Γερμανους παρα το

    διεθνες κεφάλαιο

    Οσο για το λαος τι να σου πω δεν χρειάζεται ,αλλα επειδή εδω πρέπει να λεμε και τα

    αυτονόητα λαγους του πασοκ τους λεει τωρα γιατι τωρα αυτο κανουν ,ελεος δηλαδη

    Ακου τωρα την δικια μου γνωμη για την Χ.Α,απο τοτε που μαζικοποιειθηκε μπήκε στο

    δημ.συμβ,.έγινε γατακι γιατι βλεπει εκλογες,τις επιθέσεις οπως αυτη στον κουσουρη,η

    και πρόσφατα σε αναρχ.η ακομα και σε εναν κνιτη (τον μαχαίρωσαν) θα τα κόψουν.

    .(αν και η μαλ@..α δεν κόβεται ευκολα)

    Υπαρχουν ομως πραγματικά επικίνδυνοι

    φασιστες πανω απο 20-25 χρόνια πριν ακομα ερθει ο Λεπεν "εκδρομή" εδω.

    θα ειναι ομως παντα περιθωριακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό που είπες περί δουλειάς με δυο τρόπους μπορούσε να ερμηνευτεί:

    1. ότι είμαι "πληρωμένος" για να χτυπάω το κόμμα της ρώσικης πρεσβείας
    2. ότι εκφράζω κάποιο χώρο

    Ο τρόπος που το έγραψες συνέτεινε στο πρώτο. Αφού απάντησα, λες ότι εννοούσες το δεύτερο.
    Τέλος πάντων. Με δεσμεύουν όσα βλέπεις δεξιά του ιστολογίου, στις φωτογραφίες που ξεκινάνε από το πεντακέφαλο και πάνε προς τα κάτω. Ναι, έχεις δίκιο, αν είχα ένα ιστολόγιο "προσωπικό" θα έγραφα πιο ελαφρά και ανέμελα. Δεν είναι όμως κάτι που με απασχολεί.

    Θες δε θες, για 40 ολάκερα χρόνια, ο ΔΣΕ ήταν "στον πάγο". Μέχρι το 1985 ειδικά, υπήρχαν στελέχη του ψευτοΚΚΕ που το έλεγαν ανοιχτά "τι ήταν μωρέ το δεύτερο αντάρτικο, ένας τυχοδιωχτισμός του Ζαχαριάδη". Ο άλλος δε ο αγύρτης, ο κατσαπλιάς Μάρκος Βαφειάδης, που πήγατε να τον προϋπαντήσετε το '83 όταν ήρθε στην Ελλάδα και μετά πήγε με το ΠΑΣΟΚ, υπέγραφε σαν συνταγματάρχης του ΕΛΑΣ, όπως και ο άλλος ΠΑΣΟΚτζής πρώην στρατηγός του ΔΣΕ Αλέκος Ρόσιος - Υψηλάντης, που κι αυτός από στρατηγός έγινε λοχαγός, αφού μόνο ΕΛΑΣ αναγνώριζε πια κι όχι ΔΣΕ. Φυσικά το ψευτοΚΚΕ δε τους χτύπησε για τον αντιΔΣΕισμό τους αλλά αποκλειστικά επειδή πήγαν με το ΠΑΣΟΚ, και πάλι χλιαρά. Σου μιλάω για μένος για το β' αντάρτικο. Μην κοιτάς τα μετά το 1995 αφιερώματα, φωνές, εκδρομές κλπ. γελοιότητες που πάτε και κάνετε για το ΔΣΕ. Αυτά είναι για γέλια. Δε τα κάνατε όταν για τους χουντοφασίστες και τους απογόνους των ταγματασφαλιτών θα ήταν πράγματι κόλαφος να πηγαίνατε στο Γράμμο το 1975 ή το 1980. Τότε όμως ψάχνατε πόρτα να χωθείτε στο αστικό κράτος. Όταν η αστική τάξη και επίσημα "αποδέχτηκε" το ΔΣΕ (1989), όχι φυσικά τον πραγματικό αλλά το Φλωράκη σαν ισότιμο με τους παλιούς αστούς (αυτό ήταν η "εθνική συμφιλίωση" του 1989), αρχίσατε τα πανηγύρια στους Γράμμους και στις κορφές. Μιλάμε για τον απόλυτο χαμαιλεοντισμό - με λένε ψευτορίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για το ΕΚΚΕ, το ΜΛΚΚΕ, την ΟΑΚΚΕ:

    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

    Κατ' αρχήν αυτό γιατί είναι τεράστιο το θέμα. Και ποτέ δεν είπα ότι ο λαός είναι ηλίθιος. Το φαινόμενο της αδυναμίας του προλεταριάτου να συγκροτήσει πρωτοπόρα κόμματα είναι παγκόσμιο και θέλει βαθιά ανάλυση κι όχι μπακάλικο στα πλαίσια σχολίων σε ένα μπλογκ.

    Όσο για τη ΧΑ: το πρόβλημά σου είναι ότι δεν αναγνωρίζεις ναζήδες και φασίστες σαν τον πυρήνα της αντίδρασης σε αυτή τη χώρα. Μισείς ρε παιδί πιο πολύ τον "μνημόνιο" ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΣΥ παρά το φασίστα του ΛΑΟΣ και το ΧΑ. Εγώ π.χ. βρίζω το ΠΑΣΟΚ πιο πολύ που εκθειάζει το ΛΑΟΣ για υπεύθυνη πατριωτική δύναμη παρά για το ό,τι ψηφίζει το αντιλαϊκό μνημόνιο. Είναι πιο σημαντικό πράγμα ο πολιτικός φασισμός και φιλοφασισμός από την οικονομική επίθεση στο λαό.

    Ο φασισμός ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ είναι ακριβώς αυτή η οικονομίστικη βρωμιά: έλα μωρέ, οι φασίστες είναι το θέμα, εδώ οι φιλελεύθεροι μας κλέβουνε το ψωμί απ' το τραπέζι! Φυσικά η αλήθεια είναι πως ο φασίστας φέρνει ΚΑΙ οικονομικά ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εξαθλίωση από το φιλελεύθερο, αν και στην αρχή δίνει λίγο ψωμί για ξεκάρφωμα. Αλλά κι έτσι να μην ήταν, τι αξία έχει ένας χορτάτος δούλος;; Εκεί είναι η ουσία στη σύγκριση με τον εργάτη που μου λεγες καλύτερα ΕΣΣΔ τότε παρά Ελλάδα τώρα.

    Είμαι αντιμνημόνιος από τ' αριστερά. Αλλά αν μου πεις "μνημόνιος ΠΑΣΟΚτζής" ή "αντιμνημόνιος χουντοναζιστής", χίλιες φορές ο ΠΑΣΟΚτζής ή ο ΔΗΣΥ ή ο αντισαμαρικός ΝΔ. Εδώ βγήκε προχτές ένας χουντόπαπας σε γιορτή στο Βίτσι (!) για την ήττα του ΔΣΕ (!) και έλεγε να διώξουμε την τρόικα όπως διώξαμε τους κομμουνιστές (!!!!!!!) και να πετάμε γιαούρτια στους πολιτικούς και στον Πάγκαλο! Σαν οικονομιστής, πρέπει να πας μαζί του. Τι, επειδή είναι λίγο φασίστας;; Έλα μωρέ, αυτοί είναι περιθωριακοί, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι το πρόβλημα, οπότε βουρ με τον ναζιπαπά "κατά της πείνας και των πολιτικών" στο Βίτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το φαινόμενο της αδυναμίας του προλεταριάτου να συγκροτήσει πρωτοπόρα κόμματα είναι παγκόσμιο ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σ.Φ.Δ.

    Γειά σου ΚΜ, πράγματι πολύ σημαντικά τα κείμενα που ανέβασες και μπορώ να πω ότι εξεπλάγην. Είχα υπόψη μου κάποια πρόταση των σοβιετικών για ενωμένη Γερμανία που όμως απορρίφθηκε γιατί θεωρήθηκε από τους δυτικούς ότι ήταν μπλόφα και ότι είχε σκοπό να ''μολύνει'' το δυτικό τμήμα, να το διαβρώσει και να το καταλάβει από μέσα, αλλά αυτές οι αναφορές πάνε πολύ παραπέρα. Και αυτά όπως και το άρθρο που ανέβασες της ΕΠΟΝ σχετικά με την πυρηνική ενέργεια και την θέση των κομμουνιστών έναντι της χρήσης της ατομικής βόμβας το '45 είναι πολύ σημαντικά γιατί καταδεικνύουν όντως μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις περιόδους, ανάμεσα σε αυτό που αργότερα επικράτησε ως ''αριστερές'' αντιλήψεις με αυτό που εκείνες όντως ήταν στον πραγματικό χρόνο των γεγονότων. Διαφορές εντυπωσιακές και για τους πιο ψιλιασμένους σχετικά με τα του κομμουνισμού και της ΕΣΣΔ.

    Πάντως το ζήτημα από τις ημέρες που γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους πρόπερσι δεν ήταν οι αναμενόμενες αθλιότητες του ''ΚΚΕ'' αλλά το πολύ σοβαρό θέμα της στάσης του προέδρου Ομπάμα ο οποίος έστειλε τότε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα επιλέγοντας να επισκεφτεί την Κίνα και να μην παρεβρεθεί στους εορτασμούς. Ποιός θα μπορούσε το 1989 ή το 1999 να πιστέψει ότι στην εικοσαετή επέτειο της ''νίκης του ελεύθερου κόσμου'' ο πρώτος ηγέτης του θα αγκαλιαζόταν με αυτούς που επίσης το 1989 κατεβάζαν τανκς στους δρόμους και θερίζαν νέους ανθρώπους εν ψυχρώ! Το ακόμα πιο δραματικό είναι ότι πουθενά, τουλάχιστον εγώ, δεν είδα να σχολιάζεται και να καυτηριάζεται αυτό το γεγονός, με εξαίρεση όπως πάντα την ΟΑΚΚΕ.

    Σ.Φ.Δ

    ΥΓ. Στην επικεφαλίδα του κειμένου του Μαλένκοφ γράφεις πως ήταν προσχέδιο λόγου. Τελικά τον εκφώνησε και σε αυτή την μορφή ή τον άλλαξε ή δεν τον δημοσίευσε ποτέ;

    ΥΓ2. Προσπάθησα να δημοσιεύσω το σχόλιο από τον λογαριασμό μου Google αλλά μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης ή κάτι τέτοιο! Ξέρεις τι είναι αυτό το πράγμα γιατί είμαι λίγο άσχετος με τα blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου φίλε Σ.Φ.Δ.

    Πρώτο, αυτός ακριβώς ήταν, αν θέλεις, ο στόχος της δημιουργίας τούτου του ιστολογίου. Να έρχεται σε αντιπαράθεση, μέσα από ντοκουμέντα και θέσεις, η στάση του επαναστατικού κομμουνισμού απέναντι στα ζητήματα με εκείνη του μαύρου ρεβιζιονισμού και σοσιαλφασισμού, που έχει μολύνει και αντιστρέψει την παγκόσμια αριστερά. Χαίρομαι που και οι φίλοι, συναγωνιστές και άλλοι αναγνώστες το πιστώνονται αυτό.

    Όσο για τον Ομπάμα, ο τύπος εχτός τελικά του ό,τι είναι κόκκαλο επεμβατιστής-ιμπεριαλιστής στον Τρίτο Κόσμο, είναι και εκφραστής των πιο υφεσιακών προς το σοσιαλιμπεριαλισμό τάσεων μέσα στο αμερικάνικο μονοπώλιο. Ο τύπος έχει κάνει εγκλήματα - εδώ βοήθησε για να ανέβει όλο το ισλαμοφασισταριό στην εξουσία σε όλη τη Βόρεια Αφρική, και το κτήνος συνεχίζει - την ίδια ώρα που αποδεικνύεται ότι ένας από τους στρατηγούς π.χ. του ΕΜΣ της Λιβύης ήταν συνεργάτης της Αλ Κάιντα!!! Μιλάμε για αντικειμενικά προβοκάτορα, κι άμα βάλεις και την από οικογενειακή παράδοση φιλορώσα Κλίντον, βράσε όρυζα που λένε... Μας πάνε βουρ για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο... Πολύ βρώμικος επίσης ο Ομπάμας και στο ζήτημα Ευρωζώνη - Ελλάδα, καλύπτει και δίνει πλάτες στο ρώσο Παπατζή αλλά και στον κρυφοφασίστα τυχοδιώχτη Σαμαρά.

    Για το λόγο του Μαλένκοφ: δεν ξέρω αν εκφωνήθηκε, γιατί λίγες μέρες μετά ξέσπασε η εξέγερση στην Α. Γερμανία, η οποία έγινε αιτία να συλληφθεί και να εκτελεστεί ο Μπέρια από τον Χρουστσόφ. Ο Μπέρια κατηγορήθηκε για "εγγλέζος" ακριβώς λόγω αυτής της γραμμής της επανένωσης της Γερμανίας, οπότε δεν ξέρω αν τελικά άλλαξε κάτι.

    Δυστυχώς, είμαι και γω λιγάκι κομπιουτεριστικά απαίδευτος. Πάντως δεν έχω κάνει κάτι - μόνο προέγκριση στα σχόλια έχω βάλει, γιατί έμπαινε ένας... τέλος πάντων, κι έγραφε στιχάκια(!) με ανοησίες. Μάλλον ήταν πρόβλημα της στιγμής, ελπίζω την επόμενη φορά να μπορέσεις να δημοσιέψεις κανονικά με το λογαριασμό σου.

    Να είσαι καλά
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή