Ανασκάλεμα

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Για το κλείσιμο του κύκλου για το «Κόκκινο Μετερίζι»

Τούτο το κείμενο θα έπρεπε να έχει γραφτεί νωρίτερα, σαν ένδειξη σεβασμού στους λίγους ή πολλούς αναγνώστες που επισκέφτηκαν το Κόκκινο Μετερίζι από το 2011 μέχρι τα σήμερα και βρήκαν ενδιαφέροντα τα άρθρα και τις τοποθετήσεις του. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Το ΚΜ ήταν μια προσπάθεια προσωπικής πολιτικής έκφρασης και ξεκαθαρίσματος του μοναδικού συντελεστή του, ακριβώς την περίοδο που η ψευτοαριστερά, σφιχταγκαλιασμένη με τον κλασσικό ναζιφασιστικό βούρκο, ξεκινούσε την τελική της εφόρμηση για την κατάληψη της εξουσίας, με όχημα το φασιστικό και πραξικοπηματικό (στην ηγεσία του) κίνημα των «Αγαναχτισμένων».

Ήταν επίσης η περίοδος των πραξικοπημάτων στο τόξο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που ονομάστηκαν «Αραβική Άνοιξη» και τα οποία, λίγα χρόνια αργότερα, οδήγησαν, με τις κατάλληλες εγχειρήσεις, στην ηγεμονία του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού σε μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού Τρίτου Κόσμου.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά και τη διάδραση με τους συναγωνιστές του της ΟΑΚΚΕ, η γραμμή, η πράξη και η θεωρία των οποίων αποτελούσε έτσι κι αλλιώς την έμπνευση για το ξεκαθάρισμα του ΚΜ με το ψεύτικο «κόκκινο» στο πεδίο της πολιτικής και της ιδεολογίας, φάνηκε κάποια στιγμή ότι οι λόγοι για τους οποίους το συγκεκριμένο ιστολόγιο είχε δημιουργηθεί είχαν εκλείψει.

Κι αυτό γιατί είχαν εκλείψει οι επιφυλάξεις εκείνες για α’ ή β’ πλευρές της αντισοσιαλφασιστικής γραμμής που είχαν κάνει απαραίτητη τη δημιουργία του ΚΜ και αποτελούσαν την καύσιμη ύλη για ορισμένα άρθρα και τοποθετήσεις του. Η συνέχιση της λειτουργίας του, με μια επίφαση ανεξαρτησίας, όταν η ζωή έχει προχωρήσει και έχει διαμορφώσει νέες πραγματικότητες, θα ήταν ατιμία και φτήνια έναντι των ανθρώπων που το τίμησαν διαβάζοντας τα άρθρα του, γράφοντας σχόλια, στέλνοντας μηνύματα και ερωτήσεις, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους. Το ΚΜ επιλέγει πλέον συνειδητά και ελεύθερα να παλέψει για την υπεράσπιση και τη διάδοση της πολιτικης γραμμής της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, όσον αφορά στην έκφρασή του.

Τα άρθρα και οι τοποθετήσεις του ΚΜ θα μείνουν ανοιχτά για το κοινό, δηλαδή το ιστολόγιο δεν πρόκειται να «κατέβει» σαν ιστοσελίδα. Το ΚΜ καλεί τους αναγνώστες και φίλους του να ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν ή θέλουν την ΟΑΚΚΕ, τα έντυπα και διαδικτυακά της μέσα, μέσα από τα οποία εκφράζεται και θα εκφράζεται πλέον και ο μοναδικός συντελεστής του ιστολογίου.

Με αισιοδοξία στη μάχη για αντίσταση στη ναζιστική αποχαλίνωση και στη σοσιαλφασιστική καθεστωτική ακρίδα, που σκεπάζει τη χώρα και την οδηγεί οικονομικά στην πείνα και πολιτικά στο φασισμό.

KM

10 σχόλια:

  1. Κρίμα. Το κκε και μλ έχουν πολλά και διάφορα ιστολογια και σελίδες που να τα εκφράζουν. Για την οακκε ήταν μόνο ένα.Θα έπρεπε να έχει..όχι μόνο ενα αλλά κι αλλα..να ακούγεται η φωνή της περισσότερο. Ειδικά σε μία κρίσιμη περίοδο σαν και τούτη. Χωρίς να μπορώ να πω με σιγουριά ότι ταυτίζομαι με την οακκε 100 % σε όλα, νομίζω ότι είναι η πιο προσγειωμενη πραγματική μαρξιστική παράταξη, που βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα στις αναλυσεις της. Γι αυτό και σκέφτομαι στις όποιες επόμενες εκλογές να την στηριξω. Και για το λόγο ακόμη ότι νομίζω πως κάθε μία ψήφος και στήριξη στην οακκε, είναι και μία πραγματική αυθεντική, η μόνη αυθεντική, "γερή μπάτσα" στα μουτρα του ναζισμου/φασισμού/εθνικισμού. Τεσπα...Εγώ έγραψα αυτό το σχόλιο, αλλά δεν ξέρω κιόλας καν αν μετά από την απόφασή σας δημοσιεύεται σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι,όχι,στο κλείσιμο σας.
    Πρέπει να συνεχίζει το μπλογκ σας,
    ως κάτι σαν το μπλογκ της oakke.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ανακάλυψα το συγκεκριμένο μπλογκ καθυστερημένα και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω και εγώ στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις τις οποίες διαβάζω με πολύ προσοχή όσο το ψάχνω περισσότερο. Όπως και στις ενδιαφέρουσες όπως παρατηρώ αναρτήσεις για διάφορα θέματα πολιτικής, ιδεολογικής κλπ φύσεως.

    Θέλω να πω ότι είναι κακό που κλείνει το μπλογκ. Όχι δεν είμαι ΟΑΚΚΕ και δεν ανήκω σε κανέναν χώρο είμαι αυτό που λένε ανένταχτος, "άστεγος", μοναχικός λύκος να το πω έτσι αλλά έχω την άποψη ότι στην εποχή που ζούμε πρέπει ΟΛΕΣ οι απόψεις και οι φωνές να ακούγονται στο χώρο αυτού που λέμε της κομμουνιστικής αριστεράς ειδικά αυτές που θεωρούνται εν πάση περιπτώσει "αιρετικές" όσο και αν διαφωνούμε με αυτές. Κάθε μπλογκ που κλείνει ή σταματά τη λειτουργία του ειδικά μικρότερων οργανώσεων (βέβαια το ίδιο πιστεύω και για μπλογκς που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλλού) είναι έτσι ένα κακό ένα χτύπημα για το διάλογο και την αντιπαράθεση που χρειάζεται γενικότερα ο χώρος της κομμουνιστικής αριστεράς για να βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα και να κάνει ο καθένας κριτική ή την αυτοκριτική του.

    Αυτά και θα ήθελα και εγώ να πω να συνεχίσει το μπλογκ την λειτουργία του γιατί βλέπω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά σε αυτό πάνω σε διάφορα ζητήματα.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%81%CF%89%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-2016-1728638104041714/?ref=all_category_pyml_rhc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ και τώρα να φύγουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις απ' το Ακρωτήρι Χανίων,τη Σούδα ! Και θα τις διώξουμε ταχύτερα,αν επιτεθεί σ' αυτές η Ρωσία,απαντώντας σε μελλοντική κλιμάκωση της πολεμικής επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού.
    Αν υπάρξει μελλοντικά τέτοια ρωσική επίθεση στις εδώ αμερικανονατοϊκές βάσεις,θα είναι αριστοτεχνική,θα βλάψει μόνο τον ιμπεριαλισμό,όχι τον ελληνικό λαό,και θ' αποβεί μια βοήθεια για το διώξιμο των βάσεων.Πάντως όλο και αυξάνονται οι εστίες έντασης,π.χ. στη Συρία,Παλαιστίνη,Ουκρανία,Κορέα,Ταϊβάν
    και αλλού.Και έχουν περάσει πολλά χρόνια,73,από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου (που κατά 80% ήταν πόλεμος ανάμεσα στη Γερμανία και την ΕΣΣΔ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.haniotika-nea.gr/vasi-tis-soudas/ ----ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Το 1949 το ΚΚΕ έλεγε τ' ακόλουθα,με τα οποία όχι μόνο συμφωνώ
    πλέρια,αλλά και τα θεωρώ «Ευαγγέλιο» για το Μακεδονικό.

    «Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός
    τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση
    ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό.
    Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα
    της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός
    λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως
    τη θέλει ο ίδιος,προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την
    αποχτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα
    επικεφαλής στην πάλη του λαού των.Ταυτόχρονα, οι Μακεδόνες
    κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές
    ενέργειες που ξενοκίνητα σοβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία
    αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο
    μακεδονικό (σλαβομακεδονικό) και τον ελληνικό λαό, διάσπαση
    που μόνο τον κοινό τους εχθρό, το μοναρχοφασισμό και τον
    αμερικανοαγγλικό ιμπεριαλισμό θα ωφελήσει. Παράλληλα, το
    ΚΚΕ πρέπει ριζικά να βγάλει απ' τη μέση όλα τα εμπόδια,να
    χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σοβινιστικές εκδηλώσεις
    και τα έργα, που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα
    στο μακεδονικό λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην
    προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης.
    Ο σλαβομακεδονικός και ελληνικός λαός μόνον ενωμένοι
    μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι μόνον ήττες μπορούν
    να πάθουν. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών
    πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται
    και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά»,
    5η ολομέλεια της ΚΕ της ΚΚΕ, 30-31 Γενάρη 1949.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει γίνει και τυπικά ουρά του ψευτοΚΚΕ και της ΛΑ.Ε.
    Επίσημα συνδιοργανώνει συγκεντρώσεις και πορείες μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το όνομα της γείτονος πρέπει να είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας»


    Όλα γίνονται βαθμηδόν και κατ΄ολίγον. Έτσι σιγά-σιγά το σωστό γίνεται αποδεκτό.
    Το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»,που μέχρι πρότινος ήταν casus belli,
    τώρα η πλειοψηφία των Ελλήνων το δέχεται. Αυτό το ενδιάμεσο στάδιο χρειαζόταν,
    ώστε μετά από λίγο καιρό θα γίνει δεκτό από την πλειοψηφία των Ελλήνων και το
    «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σκέτο,σκετότατο.Άλλωστε περίπου το 1900 οι Σλάβοι
    (Βούλγαροι και Μακεδόνες Σλάβοι) ήταν πιο πολλοί από τους Έλληνες στη σημερινή
    περιφέρεια της Ελλάδας,τη Μακεδονία,απ' όπου εκδιώχτηκαν απ' τους ιθύνοντες
    κύκλους της Ελλάδας και μεταφέρθηκαν στην περιοχή που είναι τώρα,που δίκαια πρέπει
    να λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,αφού Μακεδόνες εκδιωχθέντες απ' την
    Μακεδονία την απαρτίζουν,έστω και Σλάβοι,και μάλιστα ξεχωριστό σλαβικό έθνος.
    Να πω επισης ότι η αρχαία Μακεδονία του Φιλίππου,ως περιοχή,ουσιαστικά,ταυτίζεται
    με τη σημερινή ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας,μόνο περίπου το 1% της Δημοκρατίας
    της Μακεδονίας είναι σε τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας του Φιλίππου.Ε,και άμα επανονομαστεί «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,με συναίνεση,κατάνοηση,αποδοχή του ελληνικού λαού,που δεν είναι διώκτης άλλων λαών (άλλο οι ιθύνοντες κύκλοι της Ελλάδας) και υπάρχει ακόμα ΝΑΤΟ,το κράτος της Μακεδονίας θ' αποχωρήσει απ' αυτό.Άλλωστε δεν ήταν ποτέ τόσο φιλονατοϊκοί,πιο πολύ ήθελαν να μπουν κάπου,όπου το όνομά τους έμπαινε εμπόδιο,εμπόδιο που ιστορικά πια τελειώνει.Έξω η Ελλάδα και η Μακεδονία από το ΝΑΤΟ,εδώ και τώρα ! Επαναλαμβάνω ότι μετ΄ου πολύ (ιστορικά) το ΝΑΤΟ διαλύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπραβο. Πολιτικη επιλογη ευθυνης η συνταξη με την ΟΑΚΚΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή