Ανασκάλεμα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Η Λετονία συνέλαβε δυο Ρώσους εθνικομπολσεβίκους φασίστες

Ο Ρώσος εθνικομπολσεβίκος
φασίστας Λιμόνοφ
Ο Δεύτερος και ο Τρίτος Κόσμος, ειδικά όσες χώρες γειτονεύουν με τους νέους Χίτλερ του Κρεμλίνου, ακολουθούν την ακριβώς αντίθετη πορεία από την ρωσόδουλη στην ηγεσία της, προβοκαρισμένη και χιλιοπλανεμένη Ελλάδα.

Οι χώρες της Βαλτικής, που βρίσκονται στο στόχαστρο των διαμελιστών - επεκτατιστών της ανερχόμενης πυρηνικής υπερδύναμης Ρωσίας, του μεγαλύτερου εχθρού των λαών της Ευρώπης και σε τελική ανάλυση όλου του πλανήτη, οργανώνουν την αντίστασή τους έναντι της Μόσχας, παρά το γεγονός ότι αναπόφευκτα στο εσωτερικό τους δουλεύουν φιλορώσικα ρεύματα, που παίζουν πάνω στη δίκαιη οργή των Ρώσων μειονοτικών, τους οποίους οι βαλτικές αστικές τάξεις δεν έχουν καταφέρει να εντάξουν στο εθνικό σώμα και πολλές φορές τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες β' κατηγορίας.

Πάντως, η σύλληψη των δύο «αντινατοϊκών», τσαρικών φασιστών του Λιμόνοφ από τις λετονικές αρχές είναι μια δημοκρατική πράξη. Η φιλοπουτινική πέμπτη φάλαγγα μέσα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ειδικά σε όσες έχουν σύνορα με τη Ρωσία, πρέπει να τσακιστεί. Πρέπει να της ασκηθεί δημοκρατική διχτατορία για το καλό της ανεξαρτησίας των κρατών και της ελευθερίας των εθνών ολάκερης της Ευρώπης.

Η είδηση από το in.gr

«Υπό κράτηση έθεσαν οι αρχές της Λετονίας δύο Ρώσους ακτιβιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να μπουν σε στρατιωτική βάση, καθώς η χώρα συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
 

Οι άνδρες, που είχαν μαζί τους μια σημαία του Αγίου Γεωργίου του ρωσικού στρατού και φυλλάδια εναντίον του NATO, σκαρφάλωσαν σε τοίχο της βάσης Αντάζι την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο λετονικός Στρατός. Συνελήφθησαν μερικά λεπτά αργότερα, αλλά τέθηκαν επισήμως υπό κράτηση χθες.
 

Η κράτησή τους, όπως και μια επίθεση σε συστήματα πληροφορικής στη Λιθουανία την περασμένη Τετάρτη, εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Βαλτικής και τη Ρωσία, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται σε μία κρίσιμη καμπή μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία πέρυσι και λόγω της υποστήριξης που το Κίεβο και η Δύση καταγγέλλουν πως προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές αντάρτες στην Ανατολική Ουκρανία.
 

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λετονία δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις συλλήψεις. Ο Λετονός υπουργός Αμυνας Ραϊμόντς Βεγιόνις από την πλευρά του δήλωσε ότι το συμβάν ενδέχεται να αποτελεί μέρος ενός πολέμου προπαγάνδας και πρόσθεσε ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λετονίας εργάζονται κατάλληλα για την εξάλειψη τέτοιων προκλήσεων», όπως μετέδωσε το λετονικό πρακτορείο ειδήσεων LETA.
 

Η Άλλη Ρωσία, ένα μικρό κίνημα που έχει δημιουργήσει ο ιδρυτής του Εθνικού Μπολσεβίκικου Κόμματος Εντουαρντ Λιμόνοφ, ο οποίος υποστηρίζει πως επιδιώκει τη δημιουργία ενός «Ευρασιατικού κράτους», ανέφερε πως οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη του.
 

Εις βάρος των δύο Ρώσων διεξάγεται έρευνα και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία και απόπειρα διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών. Εάν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ισόβια κάθειρξη».

2 σχόλια:

  1. Φοβερή δημοκρατία, ισόβια κράτηση για φυλλάδια κατά του ΝΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν καταλαβαίνεις ότι την ισόβια δεν θα τη φάνε (που δεν ξέρω άμα θα τη φάνε) για τα φυλλάδια, αλλά για το ότι ετοιμάζουν κίνημα με λογική "δεν υπάρχει λετονία, όλα αυτά είναι ρώσικα εδάφη που τα κατέκτησε η άτιμη Δύση, οπότε έμπαινε Βλαδίμηρα", τότε κάθε συζήτηση περιττεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή