Ανασκάλεμα

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Να μην περάσει το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ




Να περιφρουρηθεί ο αγώνας των εργαζομένων της από το σοσιαλφασισμό

Λίγο μετά το φασιστικό διάγγελμα Κεδίκογλου
Η φασιστική κλίκα γύρω από το Σαμαρά, με πρώτο τον αρχιρώσο Σίμο Κεδίκογλου, σπουδαγμένο τη δεκαετία του ’80 με τις πλάτες του ψευτοΚΚΕ στη Μόσχα, με μια πρωτοφανώς κτηνώδη και πραξικοπηματική μέθοδο και ένα χουντικού τύπου διάγγελμα κατέβασε ρολά σε ολόκληρη την κρατικής ιδιοχτησίας ραδιοφωνία και τηλεόραση της χώρας, πετώντας σε ένα απόγεμα στο δρόμο πάνω από 2.500 ανθρώπους.

Οι ΠΟΛΑΝίτες, που με επικεφαλής τον «πρωθυπουργό της χώρας μας» είχαν ρίξει τη φιλοευρωπαϊκή (αν και αντιλαϊκή) κυβέρνηση ΝΔ – Μητσοτάκη το 1993 για τον «κρατικό χαραχτήρα του ΟΤΕ» και για το «όνομα της Μακεδονίας» (δηλαδή σαν αντινεοφιλελεύθεροι εθνικοφασίστες) έγιναν ξαφνικά ζηλωτές της πιο ακραίας και αντιλαϊκής πλευράς του δυτικού οικονομικού φιλελευθερισμού, προχωρώντας σε «θεραπεία-σοκ» με κόψιμο χιλιάδων «κεφαλιών» εργαζομένων, στο όνομα τάχα της «ευρωπαϊκού τύπου μείωσης του σπάταλου κράτους».


Πρόκειται για φασιστική φάρσα, τη στιγμή που ηθελημένα καλύπτουν πολλούς άλλους θύλακες στο κράτος που συνεχίζουν την κατασπατάληση του χρήματος του λαού, αλλά κυρίως τη στιγμή που συνεχίζουν να παχαίνουν τους κρατικοδίαιτους ρωσοφτιαγμένους ολιγάρχες, στους οποίους εκχωρούν τα πάντα, αλλά και να ξεπουλάν γη και ύδωρ στους ανατολικούς φασίστες της Μόσχας και του Πεκίνου.

Ο δημοκρατικός λαός κατάλαβε διαισθητικά τον φασιστικό χαραχτήρα του «μαύρου» που έπεσε μέσα σε 6 ώρες στις κρατικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και αντέδρασε άμεσα, εκφράζοντας με πολλούς τρόπους την αλληλεγγύη του στους εμβρόντητους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που είδαν σε ένα βράδυ τις ζωές τους να πετάγονται στα αζήτητα και να γίνονται παίγνιο στα χέρια του ρωσόδουλου φασιστικού διδύμου Σαμαρά – Κεδίκογλου, αλλά τελικά όλου του ρωσόδουλου σαμποταριστικού καθεστώτος.

Ήδη η Ευρώπη «κάρφωσε» τους απερίγραπτους υποκριτές φασίστες, δηλώνοντας ότι δεν ζήτησε εκείνη το κλείσιμο της ΕΡΤ, μολονότι πράγματι έχει ζητήσει μείωση των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα με απολύσεις, δέσμια της δυτικής ιμπεριαλιστικής αντεργατικής της σαπίλας και της δογματικής φιλελεύθερης οικονομολογίας.

Τόσο η επιλογή της ΕΡΤ όσο και η πραξικοπηματική μέθοδος κλεισίματός της βαραίνουν απόλυτα την ηγεσία της κυβέρνησης και της ΝΔ, που λειτουργεί ταυτόχρονα ως η πλέον «ευρωπαϊκή» προμετωπίδα του καθεστώτος.

Οι γελοίες «αντιρρήσεις» των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να κρύψουν τη συμπαιγνία τους με το Σαμαρά, τον οποίο δεν απειλούν με άρση της εμπιστοσύνης τους αλλά δήθεν του «παζαρεύουν» νέους όρους συμμετοχής στην τρικομματική εξουσία, μονάχα για να δημιουργηθεί εκ νέου εικόνα «πολιτικής κρίσης» στη χώρα για να ταρακουνηθεί η Ευρώπη και κυρίως η Μέρκελ, που έχει μπροστά της εκλογές.

Οι εντελώς τυφλοί και στην πραγματικότητα αντιδημοκράτες του κλασσικού αστικού οικονομικού φιλελευθερισμού βγήκαν να χειροκροτήσουν το φασίστα Σαμαρά και το γελοίο ρωσόδουλο υπάλληλό του Κεδίκογλου σαν εφαρμοστές της «μείωσης του κράτους». Η Δράση του Σκυλακάκη κάτι κατάλαβε ότι μυρίζει άσχημα στην υπόθεση, αλλά δε στέκεται αντίθετη παρά στη μεθόδευση κι όχι στην ουσία του κλεισίματος, οι φιλελεύθεροι μέσα στη ΝΔ και η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Βαλιανάτου πανηγυρίζουν, ενώ ο ρωσοφασίστας «φιλελεύθερος» Τζήμερος – Δημιουργία Ξανά κάνει το κέντρο, μην παίρνοντας καθαρή θέση.

Πρόκειται σε γενικές γραμμές για τους ίδιους ηλίθιους που θεωρούσαν το Σημίτη «ευρωπαίο μεταρρυθμιστή», ενώ εκείνος ήταν απλώς η ευρωπαϊκή μεταμφίεση του ρώσικου καθεστώτος για να διαλύσει την ΟΝΕ, μέσα από την είσοδο της Ελλάδας σε αυτήν με ψεύτικα στοιχεία και που σήμερα θεωρούν τις κινεζικές επενδύσεις «αναπτυξιακές», αρνούμενοι ακόμα και τις αστικοδημοκρατικές κατακτήσεις του ευρωπαϊκού προλεταριάτου σε σχέση με τον κινέζικο σοσιαλφασιστικό μεσαίωνα. 

Η μοίρα τους θα είναι είτε να γίνουν σφουγγοκωλάριοι και κολαούζοι των ρώσων ολιγαρχών ή να ξευτελιστούν εντελώς από τους χρυσαυγίτες και κνίτες ταγματαλήτες, που θα τους σέρνουν στο δρόμο σα σκυλιά σε μια επερχόμενη ανοιχτή ρωσοφασιστική διχτατορία.

Ο φασίστας ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρης, που τοιμάζει την επιστροφή του βόθρου του στη ΝΔ και την ακόμα μεγαλύτερη ρωσοποίησή της, σε ένα διάλειμμα από τους ύμνους του στον Πούτιν και στα ρώσικα αγκυροβόλια στο Αιγαίο, βγήκε να στηρίξει το σταυραδερφό του ακροδεξιό Σαμαρά, ενώ οι ναζήδες της συμμορίας, αυτοί οι «αντικαπιταλιστές φίλοι του λαού» μαχαιροβγάλτες βγήκαν να στηρίξουν έμμεσα το κλείσιμο γιατί η ΕΡΤ τους αποκαλούσε ναζί και δεν τους έδινε -λέει- βήμα. Έτσι, η ΧΑ άφησε ανοιχτό το πεδίο «συμπαράστασης» στους «αριστερούς αντικαπιταλιστές» ή έστω αντινεοφιλελεύθερους του καθεστωτικού συνεχούς.

Ο κλασσικός, ψευτοαριστερός σοσιαλφασισμός των ψευτοΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, μαζί με τα σκουλίκια που έχει στρατολογήσει σα συμμάχους από τους κλασσικούς σοβινιστές και εθνικοφασίστες (ηγεσίες και στελέχη ΑΝΕΛ, ΕΠΑΜ και σία) και το συρφετό των εξωκοινοβουλευτικών ηγεσιών ανέλαβε να «καθοδηγήσει» τον αγώνα κατά του κλεισίματος, καίγοντας σημαίες της ΕΕ και βρίζοντας την τρόικα. Κι ας πήραν χαμπάρι όλοι οι λογικοί άνθρωποι ότι μόνο έμμεση είναι η ευθύνη των ευρωπαίων μονοπωλιστών στο συγκεκριμένο και πως το «αίμα» των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι στα χέρια των Σαμαρά – Κεδίκογλου.

Κείνο που προέχει τούτη τη στιγμή, πέρα από τα πολιτικά παιχνίδια των κυβερνητικών σαμποταριστικών ηγεσιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι η υπόθεση της ματαίωσης του κλεισίματος της ΕΡΤ να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων της, με τη συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων στον ευρύτερο κλάδο των ΜΜΕ, αλλά και όλων των δημοκρατών και πατριωτών.

Ανοιχτές, δημοκρατικές συνελεύσεις, καμία υπεράσπιση της κνίτικης σοσιαλφασιστικής σαπίλας που έκανε αντιπαθητική την ΕΡΤ και όλο το δημόσιο τομέα της τελευταίας 30ετίας σε ένα μεγάλο μέρος του λαού, αντιπρόταση για ένα πραγματικό νέο ξεκίνημα χωρίς τις αργομισθίες και την αλητεία των «κολλητών» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τύπου, περιφρούρηση του δημοκρατικού χαρακτήρα μεγάλου μέρους του προγράμματος της ΕΡΤ και του αποκλεισμού των ναζιστών της Χρυσής Αυγής από αυτήν.

Κυρίως, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διχαστούν από το μπαμπέσικο δίλημμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», «τρόικα – αντιτρόικα», «Ευρώπη – αντιΕυρώπη», τη στιγμή μάλιστα που σε ολόκληρη την ΕΕ η φασιστική ταξική κτηνωδία του Σαμαρά έχει προκαλέσει μεγάλη απαρέσκεια και κριτική.

Οι σημαίες των ΣΥΡΙΖΑ – ψευτοΚΚΕ (ΠΑΜΕ) έχουν γεμίσει το χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής σε μια προσπάθεια ηγεμόνευσης της αντίδρασης των εργαζόμενων της ΕΡΤ κατά της καταστροφής της ζωής τους, αλλά και κατά της καταστροφής ενός οργανισμού ο οποίος είχε παραγωγική χρησιμότητα σε επίπεδο παραγωγής ενημέρωσης και πολιτιστικού προϊόντος.

Η προστασία του αγώνα τους είναι στο χέρι των εργαζόμενων, που έχουν εμπειρία του πώς πολιτεύτηκε ο καθένας όλα αυτά τα χρόνια και πώς προετοίμασε, μέσα από το γραφειοκρατικό και αντιπαθητικό εργατοπατερίστικο ψευτοσυνδικαλισμό της ρουφιανιάς, της λούφας και του εσωτερικού καταφαγώματος, το χτύπημα από το Σαμαρά.

Μόνο οι εργαζόμενοι, μαζί με όλους τους δημοκράτες, μπορούν να ακυρώσουν τους καθεστωτικούς σχεδιασμούς και τις πολιτικές προβοκάτσιες που πιθανά να ετοιμάζονται με όχημα το πραξικόπημα του «θανάτου – σοκ» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Κουτσούμπας - Καμμένος - Τσίπρας: Το "τρίο ρώσο"
Δεν  πρέπει η μάχη της ΕΡΤ να γίνει το πεδίο μιας νέας αντιΜερκελιάδας των Βενιζέλου – Κουβέλη, σε συμπαιγνία με τον ΠΟΛΑΝίτη πρωθυπουργό, ούτε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να πυκνώσουν τις τάξεις των απόλυτων ολετήρων τους -και στο βάθος χειρότερων από το Σαμαρά- Τσίπρα, Κουτσούμπα, Καμμένου, Αλαβάνου-Καζάκη και σία.

Η ταξική κτηνωδία προετοιμάστηκε από το παραγωγικό σαμποτάζ και την πρακτική κατάργηση του πραγματικού συνδικαλισμού επί δεκαετίες από το σύνολο των καθεστωτικών ηγεσιών. Σωτηρία από την πείνα και τον αυταρχισμό του Σαμαρά δεν είναι η συμπόρευση με τους κλεισοεργοστασιάκηδες τραμπούκους και φασίστες που χτυπάν εργάτες που δεν τους κάνουν τα κέφια (Σκουριές), αλλά σε συνδικαλιστικό επίπεδο ένας νέος, δημοκρατικός και ταξικός συνδικαλισμός βάσης και σε πολιτικό ένα αντιφασιστικό – αντισοσιαλφασιστικό, δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου