Ανασκάλεμα

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Ομπάμα μίλια δεξιότερος και αντιδραστικότερος από το Ρόμνεϋ


Το συγκεκριμένο άρθρο δίνει ανάγλυφα μια εικόνα του ποιες είναι οι δύο γραμμές που συγκρούονται -χοντρικά- μέσα στη ιμπεριαλιστική-μονοπωλιακή αστική τάξη των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Αυτή η σύγκρουση έχει μεγάλη σημασία, γιατί έχει να κάνει με το κατά πόσο η βρώμικη αμερικάνικη υπερδύναμη, έστω για το δικό της ιμπεριαλιστικό συμφέρο, θα προβάλλει κάποια αντίσταση στο ρωσοκινεζικό ναζιστικό Άξονα και στον ισλαμοφασισμό ή θα συνεχίσει να βρίσκεται όχι μόνο στρατηγικά απέναντι στους λαούς, αλλά και τακτικά στο πλευρό του κύριου εχθρού της Ευρώπης και βαθύτερα του πλανήτη, της Ρωσίας, όπως συμβαίνει επί προεδρίας Ομπάμα.

Ο Ομπάμα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, δουλεύοντας απ’ ότι φαίνεται σε αγαστή συνεργασία με την πρακτόρισσα του Κρεμλίνου Χίλαρι Κλίντον, να παραδώσει στον Άξονα, πέρα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, πρόσφατα και την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το μισό Μάλι, ενώ εκεί οδεύουν η Γεωργία και το Πακιστάν. 


Η Τουρκία βαθαίνει μέρα με τη μέρα τον ισλαμοφασισμό της και σκοτώνει μέσα της τον κεμαλικό δυτικόφιλο εθνικισμό, η Συρία πάει από το κακό (Άσαντ) στο χειρότερο (ρωσόδουλη πλευρά του καθεστώτος Άσαντ + ισλαμοφασισμός), ενώ η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, η Αλγερία και το Μαρόκο αρχίζουν να τρίζουν.

Όταν ακόμα και αυτά τα εντελώς σαπισμένα στον εγκέφαλο δίποδα του δυτικού ιμπεριαλισμού, που βυθισμένα στο μονοπωλιακό κέρδος, στη σπέκουλα και στις σιχαμερές κραιπάλες δε βλέπουνε την τύφλα τους, θα καταλάβουν τι έχει συμβεί, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αλλά τότε θα αναλάβουν οι λαοί, μαζί με όσους αστούς δείξουν ανεξαρτησιακό και εθνικό πνεύμα, όπως έγινε το 1939-1945.


Όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι οι διάφοροι Ρόμνεϋ είναι φίλοι των λαών. Κάθε άλλο, κι αυτό όχι μόνο για το βρωμερό συντηρητισμό τους (εκτρώσεις), τη θρησκοληψία τους και τη λατρεία τους για την ασυδοσία του κλασσικού ιδιωτικού κεφάλαιου (πάνω σε αυτήν άλλωστε σπεκουλάρουν οι οπαδοί του ακόμη χειρότερου κρατικομονοπωλιακού κεφάλαιου της λείας, οι σοσιαλφασίστες, και κουνάνε το σκιάχτρο του «νεοφιλελευθερισμού» για να κοροϊδεύουν τους λαούς).

Ακόμα και η κάπως αντιρώσικη, αντι-ισλαμοφασιστική και αντι-κινεζική γραμμή των Ρόμνεϋδων έχει πάνω της τη σφραγίδα του μίσους τους για τους λαούς, ειδικά εκείνους του Τρίτου Κόσμου, και μπορεί να λειτουργήσει τελικά και προβοκατόρικα (π.χ. άκριτη υποστήριξή τους στη ισραηλινή σωβινιστική δεξιά και ακροδεξιά, απέναντι όχι μόνο στους χαμασίτες ναζήδες, αλλά και στους Παλαιστίνιους πατριώτες της Φατάχ).

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, και μόνο το γεγονός ότι δεν είναι συνειδητοί προβοκάτορες τους κάνει, σε παγκόσμιο επίπεδο και με βάση τη διάταξη δυνάμεων και τις κύριες και βασικές αντιθέσεις του ιμπεριαλισμού σε όλο τον πλανήτη, μικρότερο κακό από τους Ομπάμες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εντελώς λακές της Ρωσίας, μιλιταριστής, πραξικοπηματίας και σοσιαλφασίστας Τσάβες βγήκε να στηρίξει ανοιχτά τον Ομπάμα.

Όπως και να έχει, μεγάλο βάρος πέφτει και στον ίδιο τον αμερικάνικο λαό, και στην πάλη που αυτός θα αναγκαστεί σιγά σιγά να δώσει απέναντι σε αυτή τη σάπια και τόσο βαθιά αλαζονική αστική τάξη, που στα νιάτα της σήκωσε τη σημαία της ελευθερίας πρώτη και καλύτερη στα 1776, αλλά στα σιχαμερά γεράματά της την κυλάει στη λάσπη και την ποδοπατάει με τον πιο ωμό τρόπο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ιδιαίτερα μετά το 1946.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο φύλλο 479 της «Νέας Ανατολής», της εφημερίδας της ΟΑΚΚΕ. Σύνδεσμος στο πρωτότυπο: http://www.oakke.gr/na479/ipa479.htm



Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η αμερικάνικη εργατική τάξη αρχίζει ξανά να συνειδητοποιείται ταξικά και πολιτικά

Εθνικό σύστημα ασφάλισης, παράταση του επιδόματος ανεργίας, αύξηση της φορολογίας στα πλούσια εισοδήματα είναι μερικά από τα μέτρα που προωθεί το δίδυμο Ομπάμα-Κλίντον, προετοιμάζοντας έτσι την παραμονή του στην εξουσία για μια ακόμα τετραετία. Πρόκειται για δίκαια αιτήματα, αιτήματα του αμερικανικού λαού, που ζητούν ικανοποίηση. Πολλές φορές όμως και ένας δημαγωγός, ένα αντιλαϊκό στοιχείο και τελικά ένας φασισμός μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους αιτήματα για δικό του όφελος.


Δυο αγαπημένα παιδιά του Κρεμλίνου - Παπατζής ο Β' και Μπιλ
Κλίντον
Οι προσωρινές παροχές στις μάζες είναι μια μέθοδος μαζικής εξαγοράς συνειδήσεων που εφαρμόζει συχνά ο φασισμός για να έρθει και να σταθεροποιηθεί στην εξουσία (βλ. Τσάβες, Ανδρέας Παπανδρέου). Είναι μάλιστα μία γενικά αποτελεσματική μέθοδος, από τη στιγμή που ο φασισμός απέναντί του έχει όχι ένα διεκδικητικό επαναστατικό προλεταριάτο, αλλά μια ανοργάνωτη και διασπασμένη προλεταριακή μάζα που καταπιέζεται αγρίως από μια κλασικού τύπου μονοπωλιακή αστική τάξη, όπως είναι η αμερικανική.

Κι έτσι βλέπουμε σήμερα στις ΗΠΑ να συγκρούονται από τη μια μία σοσιαλφασιστική ρωσόφιλη κλίκα υπό τους Ομπάμα-Κλίντον που έχει δύναμη μέσα στα πανίσχυρα εκείνα τμήματα της αμερικάνικης μονοπωλιακής αστικής τάξης που είναι δεμένα με την εξαγωγή κεφάλαιου στις χώρες του νεοναζιστικού άξονα με τα φτηνά μεροκάματα ή που θέλουν ενότητα με το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό για να εμποδίζουν κάθε εμπορικό προστατευτισμό και κάθε ανεξάρτητη εθνική πολιτική στον Τρίτο Κόσμο. Έτσι μπορεί η προεδρία Ομπάμα -Κλίντον να ασκεί μία άκρως επιθετική πολιτική απέναντι στον Τρίτο Κόσμο σε στενή συνεργασία ή και σε υποταγή στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό. Από την άλλη βρίσκεται το τμήμα της μονοπωλιακής αστικής τάξης των ΗΠΑ που είναι περισσότερο δεμένο με την εσωτερική αμερικάνικη αγορά, ιδιαίτερα με την ενέργεια και με την πολεμική βιομηχανία.

Αυτό το τμήμα του μονοπώλιου, που εκφράζεται κύρια από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό και ένα πελώριο τμήμα της μη μονοπωλιακής αστικής τάξης των ΗΠΑ που θέλει ενεργειακή ανεξαρτησία από τη Ρωσία και τους σύμμαχους φασισμούς της και, που πάνω απ’ όλα, θέλει φτηνά μεροκάματα για να αντέξει στο διεθνή ανταγωνισμό στο εσωτερικό της πελώριας αμερικανικής αγοράς. Αυτό το δεύτερο κομμάτι, ενώ συμβιβάζεται σε πολύ μικρότερο βαθμό με το ρωσοκινεζικό άξονα, ασκεί μια ανοιχτά βάρβαρη αντεργατική και ευρύτερα αντιλαϊκή πολιτική στην οικονομία και ακολουθεί μια υπεραντιδραστική πολιτική απέναντι στις γυναίκες, ιδιαίτερα απέναντι στο δικαίωμά τους στην έκτρωση.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η κατάσταση μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικο-χρηματοπιστωτικής κρίσης επιδεινώθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα να εξατμιστεί η αυταπάτη του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου» και έφερε νέα στρώματα του αμερικανικού λαού αντιμέτωπα με το φάσμα της πείνας. Πάνω σε αυτή τη φτώχεια, που η βαθύτερη αιτία της βρίσκεται στον ανταγωνισμό της φτηνής εργατικής δύναμης και στην ακριβή ενέργεια που επιβάλλουν οι σοσιαλφασιστικές χώρες σε παγκόσμια κλίμακα, πατάνε οι ρωσόφιλοι στις ΗΠΑ για να παραστήσουν τον φίλο της φτωχολογιάς και να πετύχουν μια νέα τετραετία Ομπάμα-Κλίντον.


Ο "φιλολαϊκός" Ομπάμα με τον "αντικαπιταλιστή"
καθοδηγητή του αρχηγοί του πλανήτη
Αν έχουμε μια νέα τετραετία Ομπάμα αυτή θα φέρει όσο καμιά άλλη κοντά έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς θα ολοκληρώσει την περικύκλωση της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας από το νεοναζιστικό άξονα Ρωσίας-Κίνας. Ήδη η πρώτη τετραετία Ομπάμα παρέδωσε στη Ρωσία το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία, δηλαδή συντέλεσε όσο καμιά άλλη στην περικύκλωση της Ευρώπης. 

Από αυτή τη στρατηγική και παγκόσμια άποψη μια προεδρία Ρόμνεϋ είναι προτιμότερη από μια προεδρία Ομπάμα, ιδιαίτερα στο βαθμό που ο Ρόμνεϋ δήλωσε με σαφήνεια ότι η Ρωσία είναι ο υπ’ αριθμόν ένα γεωστρατηγικός εχθρός των ΗΠΑ.

Όμως αυτή η διαπίστωση δεν ξεφεύγει από την συνηθισμένη απαστράπτουσα ψυχροπολεμικού, αντικομμουνιστικού τύπου ευφυΐα του δυτικού ιμπεριαλισμού. Αυτός βλέπει χρήμα, βλέπει όπλα, βλέπει και ενέργεια αλλά δεν βλέπει ποτέ τη συνείδηση των μαζών και μάλιστα των καταπιεσμένων μαζών που αντίθετα βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής στρατηγικής του σοσιαλιμπεριαλισμού για παγκόσμια κυριαρχία. Οι σοσιαλιμπεριαλιστές είναι οι πιο σκληροί και ανελέητοι δυνάστες των φτωχών, αλλά μόνο αφού πάρουν την εξουσία. Όμως δεν υπάρχουν πιο μεγάλοι εξαγοραστές και αποπλανητές φτωχών ώσπου να την πάρουν για να εξαπολύσουν από εκεί τις πολεμικές τους επιχειρήσεις και τελικά τις κανιβαλικές τους δικτατορίες.


Αυτή την περιφρόνηση στην όλο και πιο εξαθλιωμένη αμερικάνικη φτωχολογιά και στις γυναίκες θα την πληρώσει το εκλογικό μέτωπο Ρόμνεϋ, που στην αμερικάνικη αστική τάξη είναι πλέον πιο ισχυρό από ότι η σαμποταριστική προεδρία Ομπάμα-Κλίντον. Πιστεύουμε δηλαδή ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα χάνει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές απέναντι στους πιο φτωχούς μισθωτούς και ανέργους, που είναι πολύ δύσκολο να τους πείσει ότι πρέπει να μην δεχτούν την προοδευτική μεταρρύθμιση Ομπάμα στην υγεία τους, αλλά να συνεχίσουν να υποφέρουν από την άθλια περίθαλψή τους, καθώς και από την ανεργία τους, να υποφέρουν από την όλο και αθλιότερη εκπαίδευση των παιδιών τους με τις περικοπές του προϋπολογισμού, και να υποφέρουν με την απώλεια των σπιτιών τους κι όλα αυτά για να παραμένει προκλητικά χαμηλή σε διεθνές επίπεδο η φορολογία των πλούσιων και υπερπλούσιων και να είναι πιο ελεύθερο και πιο απεριόριστο το κοινωνικό ταξικό χάσμα σε αυτήν την πελώρια και πανίσχυρη χώρα.

Πραγματικά είναι άγνωστες στους ευρωπαϊκούς λαούς πολλές πλευρές της ταξικής κτηνωδίας του αμερικάνικου καπιταλισμού απέναντι στους μισθωτούς του, η οποία δίνει τεράστιες αβάντες στους σοσιαλφασίστες να δώσουν τη μάχη της δεύτερης τετραετίας Ομπάμα-Κλίντον από θέση ισχύος.

Παρά το γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, αφού ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει μεταφερθεί στην άφθονη σε πάμφθηνα εργατικά χέρια Ασία, το ποσοστό του ΑΕΠ που διανέμεται στην πλουτοκρατία ανήλθε στο 24% στα 2007 από 8% που ήταν κατά τη δεκαετία του ’70. Η αμερικάνικη νομοθεσία εμποδίζει με πολλούς τρόπους την ελεύθερη δημιουργία συνδικαλιστικών οργανώσεων και με την εξαίρεση μερικών παραδοσιακών κλάδων βαριάς βιομηχανίας τα εργατικά συνδικάτα είναι εντελώς ανίσχυρα ή πουλημένα, εκατομμύρια είναι οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να υπογράφουν ατομικές συμφωνίες με τους εργοδότες τους και να λύνουν τις διαφορές τους με διαιτησία, δηλαδή εκτός δικαστηρίων.

Μόλις πρόσφατα το Εθνικό Συμβούλιο Εργατικών Σχέσεων, πάλι στα πλαίσια της δημαγωγικής, όψιμα φιλεργατικής πολιτικής Ομπάμα, αποφάσισε ότι το δικαίωμα των εργαζομένων για συλλογική δράση ξεπερνάει κάθε διαπραγμάτευση που απαγορεύει τις συλλογικές διεκδικήσεις (New York Times, 14/1). Λίγοι είναι αυτοί που συμμετέχουν σε κάποιο συνδικαλιστικό φορέα, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, και ο φόβος της άμεσης απόλυσης αποτρέπει την πλειοψηφία των εργαζομένων απ’ το να απεργήσει και να οργανωθεί συνδικαλιστικά.

Μια πολύ διαδεδομένη ταχτική των αφεντικών όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με εργατικά αιτήματα και απεργιακές κινητοποιήσεις είναι να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους προσωρινά και αμέσως μετά να προσλαμβάνουν αντικαταστάτες (βλ. ΝΥΤ, 22/1). Ελλείψει ενός αποτελεσματικού συστήματος υγείας, περισσότεροι από 40 εκ. εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ασθενείας και όταν αρρωσταίνουν αναγκάζονται να πηγαίνουν άρρωστοι στη δουλειά τους είτε να λείπουν χωρίς όμως να πληρώνονται, κάτι που θα μπορούσε όμως να τους οδηγήσει ακόμα και στην απόλυση (ΝΥΤ, 4/8).


Ουρά ανέργων στις ΕΠΑ
Οι άνεργοι βρίσκονται σε ακόμα τραγικότερη μοίρα με το επίδομα ανεργίας να βρίσκεται στον αέρα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούσαν στην παράτασή του, ενώ οι Δημοκρατικοί στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις ενστάσεις των πρώτων έκαναν διάφορες υποχωρήσεις και συμφώνησαν στην περικοπή του σχετικού ποσού (22/6/10).

Πατώντας λοιπόν πάνω σ’ αυτή την απαράδεχτη κατάσταση τη αμερικάνικης εργατικής τάξης και των αυξανόμενων ανέργων, οι Ομπάμα-Κλίντον ξεκίνησαν τη δημαγωγική εκστρατεία τους βάζοντας αρχικά σαν εμπροσθοφυλακή το κίνημα του Occupy Wall Street με την κούφια αντιπλουτοκρατική του συνθηματολογία.


Το συνασπισμαίικο κίνημα Occupy Wall Street
Λέμε κούφια γιατί αυτή δεν συνοδεύεται από ένα αντιεργοδοτικό διεκδικητικό εργατικό κίνημα, αλλά μένει στο επίπεδο του να αναλάβει το κράτος το ρόλο του σωτήρα της εργατικής τάξης διανέμοντας στην εργατική τάξη μερικά ψίχουλα από τον πλούτο της μεγαλοαστικής τάξης. Αυτό το κίνημα ως τώρα δεν έπιασε. Η αμερικάνικη εργατική τάξη όσο και να είναι χτυπημένη ξέρει ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη με την ίδια την εργοδοσία. Ή ίσως επίσης διαισθάνεται πολιτικά ότι τελικά θα χειροτερέψει η κατάστασή της αν βοηθήσει να ανεβεί στην εξουσία το πιο τυχοδιωκτικό τμήμα της αμερικανικής μονοπωλιακής αστικής τάξης που τώρα παριστάνει το φίλο της.

Γενικά, οι όποιες παροχές δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου εργατικού διεκδικητικού κινήματος που θα έχει αποκτήσει μια κάποια ισχυρή οργανωτική συγκρότηση, δεν θα μπορούν να περιφρουρηθούν από αυτό για καιρό. Απλά σε αυτήν την περίπτωση το αστικό κράτος ή ένα τμήμα του παρέχει σε μια πρώτη φάση διευκολύνσεις σε μια ταξικά ανοργάνωτη μάζα η οποία σε αντάλλαγμα δέχεται να υποταχτεί σ’ αυτό το κράτος ή σε αυτό το τμήμα του κράτους.

Αυτή είναι η «εργατική» ιδεολογία του σοσιαλφασισμού που την υποστηρίζουν όλα τα ψευτοαριστερά κόμματα, αλλά στο βάθος και η «εργατική» ιδεολογία της σοσιαλδημοκρατίας.

Μόνο η εμφάνιση ενός νέου εργατικού κινήματος θα μπορέσει να οδηγήσει τον αμερικανικό λαό έξω από αυτή τη διελκυστίνδα των αρπακτικών. Ένα τέτοιο κίνημα αναπόφευκτα θα ξεπηδήσει μέσα από τη βαρβαρότητα που θα φέρει στον πλανήτη η σε εξέλιξη παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Και ήδη τα νέα δεν είναι καθόλου καλά για τον Ομπάμα και την παρέα του αλλά ούτε για τους Ρεπουμπλικάνους μονοπωλιστές: το τελευταίο διάστημα η ταξική αντίθεση έχει φανερά οξυνθεί και μαζί της η πολιτική συνείδηση του αμερικάνικου λαού.

Σε μια χώρα που ο πλούτος κέρδιζε ως τώρα το σεβασμό, σήμερα δύο στους τρεις Αμερικανούς αναγνωρίζουν, όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew Research Center (12/1/12), πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στην πλουτοκρατία και τη φτωχολογιά. Την ίδια στιγμή ο αμερικανικός λαός έδειξε την περιφρόνησή του για το κίνημα Occupy Wall Street και το οδήγησε στην ήττα. Αυτά είναι καλά νέα. Δεν μπορεί επ’ άπειρον ο αμερικάνικος λαός να διαλέγει ένα από τα δύο εχθρικά του μονοπωλιακά ιμπεριαλιστικά κόμματα για να δυναστεύουν τον ίδιο και να ταλαιπωρούν όλο τον πλανήτη.


Το ΚΚ ΕΠΑ οργανώνει τους άνεργους (αρχές δεκαετίας '30)
Άλλωστε το αμερικάνικο προλεταριάτο έχει και αυτό μια ηρωική ιστορία σκληρών ταξικών, ακόμα και επαναστατικών, αγώνων.

Οι αντικομμουνιστές και αντεργάτες μονοπωλιστές τσάκισαν αυτούς τους αγώνες για μια περίοδο, καταφέρνοντας να εξαγοράσουν την αμερικάνικη εργατική αριστοκρατία και μέσω αυτής να ρίξουν στην αποπολιτικοποίηση τη μεγάλη μάζα της αμερικάνικης εργατικής τάξης. Αλλά μια καταπιεσμένη τάξη δεν ξεχνάει ποτέ, ιδιαίτερα όσο η εκμετάλλευση ξαναέρχεται με το πιο ωμό της πρόσωπο, όπως συμβαίνει σήμερα. Ότι και να συμβεί βραχυπρόθεσμα με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους, αυτοί έχουν χάσει στο βάθος την εμπιστοσύνη του αμερικάνικου λαού.

3 σχόλια:

  1. Επειδή την έχω την απορία εδώ και χρόνια , παρακολουθώντας τη γραμμή της οακκε, γιατί και με ποια στοιχεία χαρακτηρίζετε το ζεύγος Κλίντον πράκτορες, και όχι απλώς ρωσόφιλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο στρατηγικός ρόλος των Κλίντον υπέρ της ρώσικης πολιτικής

    Ο διπλός στρατηγικός άθλος του Άξονα να μετατρέψει τους δύο μεγαλύτερους εχθρούς της Ρωσίας και του Ιράν (Ιράκ του Σαντάμ και Αφγανιστάν των Ταλιμπάν) σε φίλους, δεν επιτεύχθηκε μόνο χάρη στην βλακώδη αποκοτιά των ΗΠΑ, που οφείλεται στο βάθος στο ότι αυτοί έχουν χάσει πια την παλιά τους ισχύ αφού είναι μια υπερδύναμη σε στρατηγική πτώση αλλά διατηρούν το παλιό τους θράσος. Επιτεύχθηκε χάρη και στη συνειδητή φιλοαξονική γραμμή δύο ηγετών τους, που είναι οι μοιραίοι Κλίντον.

    Οι ρώσοι νεοχιτλερικοί αξιοποιώντας την πείρα της τσαρικής διπλωματίας και τον επίσης υπερσυγκεντρωτικό αστυνομικό χαρακτήρα του σημερινού ρώσικου κράτους αναζητούν από τον καιρό της χρουστσοφικής ΕΣΣΔ στενούς φίλους μέσα στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας των ανταγωνιστών τους ιμπεριαλιστών. Ο τσαρισμός πέτυχε πελώρια διπλωματικά κέρδη το 19ο αιώνα χάρη στη συνεργασία του με τον Άγγλο υπουργό Εξωτερικών και πρωθυπουργό Πάλμερστον, για τον οποίο ο Μαρξ είχε καταλήξει ότι ήταν πράκτορας του Τσάρου. Ο Πάλμερστον πατούσε πάνω στα στενά συμφέροντα του αγγλικού εμπορικού κεφάλαιου το οποίο ήθελε ειρήνη με τη Ρωσία κυρίως για τα σιτηρά αλλά ο ίδιος ταυτιζόταν πρακτικά μαζί της σε όλη τη γραμμή.

    Οι Κλίντον έχουν σε μεγάλο βαθμό αποσπάσει την πολιτική εκπροσώπηση των πιο ισχυρών μερίδων του εξαγωγικού μονοπωλιακού κεφάλαιου των ΗΠΑ, βασικά εκείνου της νέας τεχνολογίας που χρειάζεται ανέφελη διεθνή αγορά, οπότε πολιτική συνεργασίας με την Ρωσία, ηγέτη του φασιστικού Άξονα που θέλει την ανατροπή του σημερινού στάτους κβο. Μέσα από αυτήν την ισχυρή θέση οι Κλίντον κάνουν όμως πράγματα που χτυπάνε στην καρδιά οποιαδήποτε απλά υφεσιακή αμερικάνικη στρατηγική και ταιριάζουν εντελώς με τη ρώσικη. Αυτοί ανέβηκαν αρχικά χάρη στους στενούς φιλικούς και πολιτικούς τους δεσμούς με τον Στρόουμπ Τάλμποτ που από την αρχή της καριέρας του διαμορφώνει την κυρίαρχη υφεσιακή διπλωματική σκέψη για τη Ρωσία και τον οποίο ο Κλίντον έκανε υφυπουργό Εξωτερικών σε όλη την προεδρία του. Ο ίδιος ο Τάλμποτ ξεκίνησε σαν ο μεταφραστής των απομνημονευμάτων του Χρουστσόφ που είναι το επίσημο εγχειρίδιο με το οποίο ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός εξαπατά και καθησυχάζει εδώ και δεκαετίες τη Δύση.

    Έχει κατηγορηθεί για την κραυγαλέα ρωσοφιλία του και τις υπερβολικά στενές του σχέσεις με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ . Οι Κλίντον δέθηκαν επίσης νωρίς με τους Γκορ, πατέρα και γιο, που εκπροσωπούσαν πολιτικά τη δυναστεία των μεγαλοπετρελαιάδων Χάμερ, που με την κάλυψη των Ροκφέλερ άρχισαν να συνεργάζονται με την σοσιαλιστική ΕΣΣΔ από την εποχή των λενινιστικών εκχωρήσεων και συνέχισαν ακόμα πιο στενά και έντονα μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ (σ.κ.μ. μετά το 1960) . Αλλά αυτά τα στοιχεία μόνα τους δεν αποδεικνύουν μια ορισμένη βρώμικη πολιτική, αποκαλύπτουν μόνο κάποιες αυξημένες δυνατότητες να πραγματοποιηθεί. Εκείνες που μιλάνε είναι οι συγκεκριμένες πολιτικές των Κλίντον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παρεμβάσεις των Κλίντον ήταν αποφασιστικές για τις εσκεμμένα αφανείς ακόμα νίκες της ρώσικης διπλωματίας στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σε ένα μικρό ακόμα βαθμό στο Πακιστάν και τώρα στις κατακλυσμιαίες ανακατατάξεις στον αραβικό κόσμο.

    Στο Αφγανιστάν ήταν οι Κλίντον που χτύπησαν λυσσαλέα επί χρόνια σαν κύριους εχθρούς των ΗΠΑ τους φανατικά αντιρώσους Ταλιμπάν, τους εμπόδισαν να κατασκευάσουν σε συνεργασία με την αμερικάνικη UNOCAL έναν πετρελαϊκό αγωγό που θα περνούσε από τη Κασπία στον Ινδικό απελευθερώνοντας την από τον γεωστρατηγικό εγκλωβισμό της Ρωσίας και του Ιράν, και τους απομόνωσαν διπλωματικά. Τελικά τους έστειλαν στα νύχια της Αλ Κάιντα που έσπευσε τάχα να τους βοηθήσει οικονομικά. Αυτή όμως τους προβόκαρε χτυπώντας τις ΗΠΑ. Έτσι οι Κλίντον προκάλεσαν τη συντριβή τους και την άνοδο των ρωσο-ιρανόφιλων στην εξουσία του Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν μαζί με το Πακιστάν είναι στρατηγικός κρίκος για το χερσαίο στρατιωτικό πέρασμα της Ρωσίας στον θερμό Ινδικό.

    Σύμφωνα με τον Μάο Τσε Τουνγκ, αυτός ήταν (και πιστεύουμε ότι είναι και τώρα) στρατηγικός όρος για να ξεκινήσει η σοσιαλιμπεριαλιστική ΕΣΣΔ - Ρωσία τον πόλεμό της ενάντια στη Δύση. Τώρα η Κλίντον οξύνει τις σχέσεις του Πακιστάν με τις ΗΠΑ απευθύνοντάς του την κατηγορία ότι υποθάλπει την Αλ Κάιντα και βομβαρδίζοντάς το. Έτσι δυναμώνει εκεί τον ισλαμοφασισμό ενώ παράλληλα υπονομεύει πολιτικά όσο μπορεί τους δυτικόφιλους και αφήνει ανενόχλητους τους φιλοϊσλαμιστές.

    Ο ρόλος των Κλίντον στο Ιράκ ήταν ακόμα πιο καίριος. Τοποθέτησαν έναν Τένετ στην ηγεσία της ΣΙΑ. Αυτός φρόντισε να ενοχοποιήσει χωρίς στοιχεία τον βασικό εχθρό του Ιράν, τον Σαντάμ Χουσεΐν για τα πυρηνικά και για την τρομοκρατία και να παραπλανήσει έτσι συστηματικά τις ΗΠΑ, ανοίγοντας της το δρόμο για την καταστροφική εισβολή στο Ιράκ. (Ήταν ο ίδιος Τένετ που είχε προηγούμενα βοηθήσει στην πτώση του φιλοδυτικού Μπερίσα στην Αλβανία υπέρ του φιλοανατολικού Φάτος Νάνο και ο υπεύθυνος του βομβαρδισμού της κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι που διευκόλυνε τους κινέζους ηγέτες να φουντώσουν τον αντιαμερικανισμό στην Κίνα). Η Κλίντον ήταν στη συνέχεια αυτή που περισσότερο απ όλους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ ούρλιαζε για να γίνει η εισβολή στο Ιράκ αλλά ήταν η πρώτη που ζήτησε αποχώρηση του στρατού των ΗΠΑ από αυτό όταν σταθεροποιήθηκε εκεί η εξουσία του Ιράν! Ο άνθρωπος που οργάνωσε την εκκαθάριση του ιρακινού κράτους από το Μπάαθ και την παράδοσή του στους ιρανόφιλους ήταν ο κυβερνήτης Λ. Π. Μπρέμερ, επίσης τοποθετημένος προηγούμενα από τον Κλίντον στη θέση του αρχηγού της αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή