Ανασκάλεμα

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι ταγματαλήτες της Χρυσής Αυγής αποθρασύνονται χάρη στην κάλυψη του πολιτικού συστήματος



Ο ξυλοδαρμός του δημάρχου Κορίνθου από τους ναζιστές με αστυνομική κάλυψη δεν πρέπει να περάσει



Ο αντιναζιστής δήμαρχος Κορίνθου
Αλέκος Πνευματικός
Οι κάθε λογής παλιάνθρωποι (κυρίως οι ηγεσίες της ψευτοαριστεράς) που καλούσαν το λαό να μην «αποπροσανατολίζεται από το μνημόνιο και τους φιλελεύθερους», ασχολούμενος με τη Χρυσή Αυγή, κάνουν σήμερα τα στραβά μάτια στην όλο και πιο αποχαλινωμένη βία των ναζιστών.

Στις 26 του Ιούλη, και σε καθιερωμένη εκδήλωση για τη μάχη στα Δερβενάκια, οι στρατιωτικά παραταγμένοι ναζιστές της ΧΑ (με τρεις βουλευτές τους για επικεφαλής) αποδοκίμασαν έντονα το βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Νίκο Ταγαρά, την ώρα που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο. Το σύνθημά τους ήταν το γνωστό φασιστικό «αλήτες προδότες πολιτικοί».

Το βουλευτή της ΝΔ υπερασπίστηκε άμεσα ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ. Αποκάλεσε από μικροφώνου της εκδήλωσης τους ναζήδες «φοβισμένα ανθρωπάκια» με επικεφαλής τους ένα «δειλό βουλευτή», ενώ τόνισε ότι «ο φασισμός δε θα περάσει».

 


Ο Πνευματικός είναι εδώ και πολύ καιρό στο στόχαστρο του τοπικού αρχηγού της συμμορίας και νυν «αξιότιμου βουλευτή» της Στάθη Μπούκουρα. Ο ναζιστής τον έχει απειλήσει επανειλημμένα και μάλιστα, όταν η συμμορία εισήλθε με διακομματική κάλυψη στη Βουλή, του είχε μηνύσει ότι «από δω και πέρα θα στέκεται προσοχή όταν τον παίρνει τηλέφωνο».
 

Ο ναζιστής τραμπούκος, αρχηγός της χιτλερικής συμμορίας
στην Κορινθία και βουλευτής Μπούκουρας
Οι χρυσαυγίτες κινήθηκαν κατά του Πνευματικού, αλλά τελικά επέλεξαν να μην τον χτυπήσουν μπροστά στις κάμερες, αν και του φώναζαν πως «θα του κλείσουν το στόμα» και τον αποκαλούσαν «σκουλίκι» και «σκαθάρι». Ο δε Μπούκουρας του πρότεινε να πάνε παραπέρα για τα «περαιτέρω»

Η πολιτική φύση των χιτλερικών είναι συνυφασμένη με τη γιούχα, τις ύβρεις, τη βία, την αλητεία, τη θρασυδειλία, όπως ακριβώς ήταν και εκείνη των πολιτικών παππούδων τους -και συνεργατών των Γερμανών κατακτητών- ταγματαλητών.


Οι θρασύδειλοι ναζήδες δέρνουν μετανάστες
Την μεθεπόμενη μέρα, Σάββατο 28 του Ιούλη, και ενώ ο δήμαρχος συμμετείχε σε προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στα Εξαμίλια, ομάδα 20 ναζιστών τραμπούκων, με επικεφαλής τον Μπούκουρα, περικύκλωσαν τον δήμαρχο, άρχισαν να τον χτυπάνε και τον πέταξαν καταγής. Οι χωροφύλακες – «αστυνομικοί» που το κράτος έχει αποδώσει στους χιτλερικούς για τη «βουλευτική τους ασφάλεια» απλώς κοιτούσαν τον ξυλοδαρμό, χωρίς να επέμβουν…

Νωρίτερα την Παρασκευή 27 του Ιούλη, ο δημοκράτης δήμαρχος είχε κηρύξει το ναζιστή Μπούκουρα «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στο δήμο Κορινθίων και είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στην οποία είχε καταγγείλει αναλυτικά και εκτεταμένα στον τοπικό Τύπο τον «τραμπούκικο και φασιστικό» χαραχτήρα της Χρυσής Αυγής.



Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε, στα πλαίσια του καταμερισμού των καθεστωτικών ηγεσιών, να κάνει ότι «στηρίζει» δήθεν το δημοκράτη δήμαρχο, αφήνει όπως πάντα στην άκρη κάθε αναφορά στο ναζισμό και το φυλετισμό των μαχαιροβγαλτών. Κάνοντας εντελώς μόκο για την -και με συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ- πλήρη νομιμότητα της χιτλερικής αυτής μαφίας, οι σοσιαλφασίστες του Τσίπρα καλούν αφηρημένα την «αστυνομία» να μην αφήνει ασύδοτο το «φασισμό της Χρυσής Αυγής». Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανάγκη δίωξης των τραμπούκων της μονάχα όταν «η λεκτική βία της ΧΑ μετατρέπεται σε φυσική». Λες και η βία, και μάλιστα η κανιβαλική, δεν είναι νύχι-κρέας και συστατικό στοιχείο της ιδεολογικής συγκρότησης και της δράσης κάθε ναζιστή.


Αυτούς θέλουν νόμιμους ο Περισσός, η
Κουμουνδούρου και οι ακόλουθοί τους
μες στον αναρχισμό
Στη βάση τους βέβαια, οι κνίτες του ΣΥΝ δουλεύουν παρέα με τον Περισσό και τους αναρχοφασίστες λακέδες τους τη γραμμή «καμία κρατική βία κατά της ΧΑ, γιατί αύριο θα βγάλουν παράνομους κι εμάς τους λαϊκούς αγωνιστές, σαν το άλλο άκρο». Πρόκειται για μια από τις πολλές παραπλήσιες θεωρίες πολιτικής νομιμοποίησης της Χρυσής Αυγής από τους ρωσόδουλους σοσιαλφασίστες και ψευτοδημοκράτες.

Δεν ξέρουμε περισσότερα πράγματα για το δήμαρχο Κορίνθου, αλλά μερικές συμπεριφορές λένε από μόνες τους πολλά, ιδιαίτερα σε μια χώρα που οι ηγέτες της την σπρώχνουν σε κάθε είδους αποκτήνωση.

Χαιρετίζουμε λοιπόν τη αντιφασιστική, σθεναρή και γενναία στάση του δημάρχου απέναντι στους ναζιστές, στάση που δεν έχουμε ως τώρα δει από κανένα εκλεγμένο πολιτικό πρόσωπο. Πρέπει άμεσα να συλληφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της βάναυσης και προκλητικής επίθεσης εναντίον του και να παραπεμφθούν σε δίκη.

Κυρίως περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση, ένα-ένα τα κόμματά της, καθώς και τα άλλα κόμματα. Αν αυτή η επίθεση δεν απαντηθεί, τουλάχιστον πολιτικά, στο σαφές και αποφασιστικό επίπεδο που πρέπει, δηλαδή με μαζική πολιτική εκστρατεία, αλλά μονάχα με γενικολογίες τύπου ανακοίνωσης ΣΥΡΙΖΑ για «ανάγκη δίωξης», τότε δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι οι τραμπούκοι έδρασαν έχοντας εξασφαλίσει προηγούμενα κεντρική πολιτική κάλυψη.


Τα καθάρματα της εθνοπροδοσίας - Οι ταγματαλήτες,
πολιτικοί πρόγονοι των  μαχαιροβγαλτών της ΧΑ
Τότε θα αποδειχτεί ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαντάει με αξιοπρέπεια στις σιχαμερές προκλήσεις των ναζιστών, και μάλιστα δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό μπροστά στις κάμερες και πρέπει άμεσα να τιμωρείται, αν το τολμήσει. Το ότι δηλαδή η τραμπούκικη επίθεση στο δήμαρχο έγινε μπροστά στην αστυνομία, η οποία δεν υποστήριξε το θύμα της επίθεσης, ότι έγινε μαζικά και ενώ ήταν ακόμα νωπή στο πανελλαδικό κοινό η εικόνα της αντίστασης του στους ναζιστές, αυτά όλα, αν μείνουν ουσιαστικά χωρίς βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ναζιστές, θα δείχνουν ότι η τιμωρία του αντιναζιστή δημάρχου Κορίνθου θέλουν να είναι παραδειγματική.


Οι φιλοναζήδες του διακομματικού καθεστώτος
Αν τα κόμματα απλά ψελλίσουν κάτι για τα μάτια ή δεν ψελλίσουν τίποτα σημαίνει ότι το εφτακομματικό καθεστώς έχει αποφασίσει για τα καλά να κάνει τους ναζί πολιτική εξουσία στην Ελλάδα. Λίγο δημοκρατικά να ήταν αυτά τα κόμματα, θα είχαν βάλει, τουλάχιστον τώρα δα, ζήτημα νομιμότητας της Χρυσής Αυγής. Πώς γίνεται να υπάρχουν κόμματα στη Βουλή που δέρνουν δημάρχους, επειδή αυτοί -και σωστά- τα κατήγγειλαν;

Ο λαός μας δεν πρέπει να το δεχτεί αυτό με τίποτα. Η επίθεση αυτή δείχνει σε όποιον δεν κατάλαβε ότι τα καθεστωτικά αυτά κτήνη αρχίσανε από τους ευάλωτους μετανάστες, για να εξοντώσουν τελικά κάθε πολίτη που τους αντιστέκεται, και μάλιστα προχωρώντας με ταχύτατα βήματα και χτυπώντας οσοδήποτε ψηλά, οσοδήποτε δυνατά, αν χρειαστεί και μπροστά στην αστυνομία. Μερικοί, όχι υποχρεωτικά φασίστες, που χάρηκαν με τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη, γιατί «ήταν αντιπαθητικιά», ίσως τώρα πρέπει να σκεφτούν καλύτερα σε πόσο ανησυχητικά σκοτεινό σοκάκι έχει μπει η χώρα.


Επειδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εν μέρει το ψευτοΚΚΕ, δεσμεύουν και αφοπλίζουν τον δημοκρατικό κόσμο, είναι μεγάλη η ευθύνη που πέφτει στην ΟΑΚΚΕ να συγκροτήσει, μαζί με όποια γνήσια αντιναζιστική συσπείρωση βγει μέσα από το λαό, έναν πρώτο αντιναζιστικό, λαϊκό δημοκρατικό πόλο.

Αυτός δεν θα αργήσει να δυναμώσει, γιατί οι ναζιστές βιάζονται να ξεδιπλώσουν την φυσιογνωμία τους και έτσι να δημιουργήσουν τους ανειρήνευτους εχθρούς τους. Είναι αξίωμα. Κάθε πόλος δημιουργεί τον αντίθετό του. Δεν θα μπορούν για πάντα οι ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ και οι ΣΥΡΙΖΕΣ να δεσμεύουν δυνάμεις, παριστάνοντας τον αντίθετο πόλο στους κλασσικούς φαιούς ναζιφασίστες.

8 σχόλια:

  1. Συγνώμη για το άθλιο σχόλιο που θα κάνω σε ένα άρθρο που αναφέρεται σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά έχω πιεί πολύ ή πράγματι είναι μεγάλη η ομοιότητα των χαρακτηριστικών του δημάρχου Κορίνθου με τον Νίκο Ζαχαριάδη?
    Συγνώμη και πάλι.
    Όσον αφορά το περιεχόμενο του άρθρου,''δυστυχώς'',συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Έχεις πιει πολύ.

    2. Γιατί "δυστυχώς";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαίνει ότι το άρθρο σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά είναι αδιανόητο
    να συμβαίνουν τέτοια άθλια περιστατικά.Ετσι απλά.Ευχαριστώ για τον χρόνο που μου αφιερώσατε.(δυστυχώς η μουγκή πληκτρολόγηση του λόγου, οδηγεί σε παρερμηνείες ακόμη και των πιό απλοικών σκέψεων.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοκκινο μετεριζι . ειστε ακριβως οι ιδιοι με τους χρυσαυγητες αλλα με κομμουνιστικο περιτυλιμγα.
    ηρεμηστε λιγο παρτε κανενα λεξοτανιλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοκκινο μετεριζι. εισαι σκοπιανος εθνικιστης του κερατα με ακροαριστερη φρασιολογια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς αντιθέτως ανώνυμε δε θα σε κατηγορήσουμε για ψυχικές παθήσεις...

    Είσαι σοσιαλφασίστας, κνιτάκος με τα όλα σου... Από την ταύτιση των μαοϊστών με τους ναζί (κλασσικός μπρεζνιεφικός) μέχρι το χυδαίο ψίθυρο των κνιτών και του "χώρου" για τους "τρελλούς οακκείτες" κλπ.

    Τράβα παραπέρα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν μάθεις ότι το πληκτρολόγιο έχει ένα κουμπάκι που το λένε Caps Lock, το οποίο και απενεργοποιούμε όταν γράφουμε, ξανασυζητάμε...

    Υ.Γ. Πόπο ρε κνίτες, αυτό με τον καναπέ και με το "αγωνιστικό" σας κόμμα έχει καταντήσει πιο βαρετό κι απ' το θάνατο, που λένε...

    Τίποτ' άλλο δεν έχετε να πείτε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή