Ανασκάλεμα

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Για τα ρώσικα παραμύθια για «σχέδιο δολοφονίας» του Καραμανλή του Β’: καθεστωτικό αφιόνι για το λαό



Ξαφνικά, πριν από δυο εβδομάδες πάνω κάτω, ξαναβγήκε από το ντουλάπι η γνωστή υπόθεση που είχε «συγκλονίσει» (που λέει ο λόγος) το πανελλήνιο, το περασμένο καλοκαίρι: εννοούμε εκείνη τη «φοβερή» αποκάλυψη της ΚαΓκεΜπε, μέσω «Επικαίρων» (με αβάντα και από τον ψευτοΡιζοσπάστη), ότι -λέει- δυτικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσανε το 2008 τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με σκοπό να τον δολοφονήσουνε. Αιτία;; Σύμφωνα με τους πάντα «αξιόπιστους» νεοχιτλερικούς των ρώσικων μυστικών υπηρεσιών, η «πρωτοπόρα» πολιτική του να προσδέσει ενεργειακά την Ελλάδα στη Ρωσία, κάτι που φυσικά δε το ήθελε ο δυτικός «υπεριμπεριαλισμός» (ο μόνος ως γνωστό που υπάρχει επί γης).



Στα ρώσικα ψελλίσματα, φερέφωνο των οποίων έχει γίνει σε όλα τα ζητήματα ο κολλητός του Παπαντρέα του Β’, εθνικιστής, παλιός κεντρώος, για χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μαχητικά πια ρωσόφιλος Α. Λιβάνης (αυτός βγάζει τα «Επίκαιρα», και μάλιστα έχει πάρει τα εύσημα του Καρατζαφύρερ για τη φιλορώσικη γραμμή του), ακούγεται κάτι για «βρετανικές» μυστικές υπηρεσίες. Ως γνωστό, στη θεωρία του ρώσικου νεοχιτλερικού μονοπώλιου, η Αγγλία είναι το «μακρύ χέρι» του αμερικάνικου «σατανά» στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα βέβαια, οι ίδιοι οι Ρώσοι εκμεταλλεύονται τον αγγλικό σωβινισμό και ατλαντισμό (είναι όντως η πιο προσδεδεμένη στις ΕΠΑ ευρωπαϊκή χώρα) για να μην αφήνουν την Ευρώπη να ενωθεί, όπως εκμεταλλεύονται και κάθε δεξιό και εθνικιστικό ευρωσκεπτικισμό.

Το νέο στοιχείο, που όποιος ξέρει να το αποκωδικοποιήσει καταλαβαίνει πολλά, είναι ότι οι Ρώσοι κάνανε στο σενάριο τις εξής προσθέσεις: όχι μόνο οι «δυτικοί» θέλανε να δολοφονήσουνε τον Καραμανλή τον ανηψιό το 2008, αλλά βρίσκονται πίσω και από τις φωτιές του 2007 και του 2009 στα δάση Πελοποννήσου και Αττικής αντίστοιχα, πίσω από τις φωτιές του Δεκέμβρη του ’08, ενώ και πολλές -λέει- αναρχοτρομοκρατικές οργανώσεις είναι κατά βάθος «πράχτορες της Δύσης».

Παρακάτω θα παραθέσουμε τα ρεπορτάζ από τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», που χωρίς να είναι ούτε κατά διάνοια μαχητικά αντιρώσικες, είναι σε γενικές γραμμές σε ευρωπαϊκή γραμμή και τουλάχιστο από άποψη αστυνομικών στοιχείων στάθηκαν με καχυποψία απέναντι στα απερίγραπτα αυτά ρώσικα παραμύθια.


Μέθοδες της ΚαΓκεΜπε: Δηλητηρίαση και αργός θάνατος από πολώνιο.
Αιτία;; Αποκάλυψε τις σχέσεις ΚαΓκεΜπε - ισλαμοφασισμού και τις
προβοκάτσιες κατά των Τσετσένων (Α. Λιτβινένκο)
Αν κάτι αξίζει σχολιασμού σε όλη αυτή την ιστορία, και γι’ αυτό γράφουμε αυτό το κείμενο, είναι η ΕΙΔΙΚΗ παραδοξότητα της πραγματικότητας σ΄ αυτή την έρμη χώρα: ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων με αφορμή καταγγελία των μυστικών υπηρεσιών μιας υπερδύναμης, της φασιστικής Ρωσίας, που αποκάλυψε στη χώρα μας τη δήθεν συνωμοσία κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, αφού πρώτα έγραψε τις ελληνικές αρχές στα παλιά της τα παπούτσια μην ενημερώνοντας κανέναν, «εξέτασε» δήθεν μόνη της τα ευρήματα στη Μόσχα και αποφάνθηκε ότι Άγγλοι και «σιωνιστές» της Μοσάντ θέλανε να «φάνε λάχανο» τον «ογκόλιθο» της πολιτικής ζωής του τόπου μας, τον πρώτο ρωσόδουλο ηγέτη στη σύγχρονη ιστορία της παλιάς δεξιάς, τον Καραμανλή τον Β΄

Γι' αυτή την κατάφωρη παραβίαση από τους Ρώσους κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας κανένας ψευτοπατριώτης, απ' αυτά τα καθάρματα που έχουνε ψωμοτύρι τη "ναζίστρια Μέρκελ" και τη "νέα Κατοχή", δε βγάζει άχνα!

Την ίδια ώρα, αυτή η δίωξη δεν επιφέρει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους Αμερικάνους, τους Εγγλέζους ή το Ισραήλ σε διεθνές επίπεδο, αφού κρατιέται στη μούγγα. Υποτίθεται πως η δίωξη έγινε γιατί τα στοιχεία είναι επαρκή. Τότε γιατί είναι κατά αγνώστων και δεν έχει πάρει τη μορφή διαβημάτων προς το Ενωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ να μας εκδώσουν τους «υποψήφιους δολοφόνους» του Καραμανλή;;

Πώς δεν έχει σηκώσει η ελληνική κυβέρνηση στο πόδι τον ΟΗΕ για τις «εγκληματικές αυτές ιμπεριαλιστικές ραδιουργίες» κατά της «ανεξαρτησίας της χώρας μας» από τους δυτικούς και τους «σιωνιστές»;; Και καλά, η κυβέρνηση είναι «δυτικόδουλη» κατά τους φαιοκόκκινους ψευτοεπαναστάτες.


Το χωνί του φαιοκόκκινου ΕΠΑΜίτη Καζάκη - Γιατί
δε το κάνει πρώτο θέμα;; Δεν αφήνει το αφεντικό φαίνεται...
Οι ίδιοι, ο Σαμαράς ή έστω οι «πατριώτες» Φαήλοι του, οι Καζάκηδες, οι Παπαρήγες, οι φίλοι των Ρώσων πρεσβευτών και προξένων Καρατζαφύρερ και Τσίπρες, οι εθνικιστές ρωσόφιλοι και οι λαλιωτικοί ρωσόδουλοι μες στο ΠΑΣΟΚ, οι λάτρεις της Ρωσίας ναζιστές της ΧΑ, γιατί δε σηκώσανε τον κόσμο στο πόδι;;

Αυτή η είδηση δεν αποδεικνύει -υποτίθεται- αυτό που κραυγάζουν όλα αυτά τα υποκείμενα, ότι δηλαδή η Δύση μας αποικιοποιεί και ότι η «ομόδοξη» Μόσχα είναι φίλη μας;;

Κι όμως, μια βδομάδα ντόρος το καλοκαίρι, δυο μέρες τώρα με τη δίωξη, κι από κει παν κι οι άλλοι. Δεν αποκλείεται φυσικά να ξεθαφτεί η απίστευτη αυτή ιστορία όταν χρειαστεί κανένα νέο «αντιδυτικό σαφάρι». Ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστο, αυτή η ιστορία χρησιμοποιείται κυρίως για να δυναμώσει απίστευτα μέσα στο λαό η πεποίθηση ότι το μέλλον της χώρας είναι ανατολικά, καθώς και η άλλη, η χειρότερη, ότι κάθε προβοκατόρικη βία που ασκείται στη χώρα δήθεν ευνοεί και έχει πηγή τη Δύση.



Ειδικά το Δεκέμβρη του 2008, αυτή ήταν η θεωρία της «δυτικής συνωμοσίας» που ρίχνανε μαζί υπόκωφα η ρωσόδουλη κλειστή ομάδα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, το φασιστικό ΛΑΟΣ, η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σιχαμερό ψευτοΚΚΕ από το μαυσωλείο του Περισσού
. Το τελευταίο μάλιστα, είχε δυο τρεις εκδοχές ανάλογα με το σε ποιο ακροατήριο απευθυνόταν, και ποτέ δε βγήκε με ένα πρωτοσέλιδό του ψευτοΡιζοσπάστη, όπως θα έκανε αν πίστευε στ΄ αλήθεια ότι η Ελλάδα είναι δυτικό προτεχτοράτο, να πει: «Κύριοι, δεν θεωρούμε τον Καραμανλή φίλο του λαού, αλλά σας καταγγέλλουμε ότι υποπτευόμαστε αμερικάνικο σχέδιο για να τον φάνε επειδή είναι ρωσόφιλος ή τέλος πάντων επειδή θέλει εναλλακτικές σχέσεις της χώρας και με άλλες χώρες εκτός Δύσης».

Ποτέ δεν το είπε, ενώ το ψιθύριζαν παντού τα μέλη του. Πάντα μισόλογα, βρωμιές, ψευτιές. Ακριβώς επειδή το ψευτοΚΚΕ είναι ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ, δεν πιστεύει δηλαδή ούτε κατά διάνοια το ίδιο στις ψευτιές που διαδίδει για να δηλητηριάζει το λαό κατά της Δύσης και υπέρ των αφεντικών του της Μόσχας.

Τα ίδια και με τις φωτιές. Ο Αλαβάνος έλεγε ότι τις φωτιές της έβαζε η ουρά της αλεπούς για να εκθέσει, σε συμμαχία τότε με τον Παπατζή το Γ’ και το ΠΑΣΟΚ του, τους δυτικόφιλους υπουργούς της ΝΔ σαν «άχρηστους» και «επικίνδυνους» και να τους κουτρουβαλήσει από την εξουσία, ειδικά τον αρκετά γελοίο και κρυφοφασίστα Πολύδωρα, που όμως είχε αποκαλύψει τις σχέσεις ΣΥΝ – κουκουλοφόρων. Κι η Παπαρήγα μίλαγε και τότε για «ξένα και ντόπια κέντρα». Ο ΣΥΝ δηλαδή καβάλαγε το ΠΑΣΟΚ, το ψευτοΚΚΕ τη ΝΔ. Η αιώνια ιστορία, όταν τα καθεστωτικά κόμματα ήταν μόνο τέσσερα.


Παλιά για κάλυψη είχε Μαρξ, Γκεβάρα και Βελουχιώτη...
Τώρα περάσαμε στον ανοιχτό ναζιστικό μηδενισμό...
Τα ίδια και με την τρομοκρατία. Ο ΣΥΝ τη χαρακτήριζε «καλούς γενικά ανθρώπους που κάνουν λάθος», το ψευτοΚΚΕ «αμερικανοδυτικούς πράχτορες που προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα». Τώρα γιατί αυτοί χτυπούσαν πάντα μονάχα δυτικούς και εχθρούς των ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ εντός Ελλάδας, αυτό δε νοιαζόταν κανείς να το ψάξει, ούτε να το αναδείξει. Ο προβοκάτορας κάνει κακό σε αυτόν που προβοκάρει. Πότε η τρομοκρατία έκανε κακό στο «κίνημα» του ψευτοΚΚΕ ή ενίσχυσε την «κρατική καταστολή» σε βάρος του, πότε το «προβόκαρε»;; Ποτέ. Απλούστατα γιατί επρόκειτο για απ’ ευθείας χτυπήματα κι όχι για προβοκάτσιες.

Κανείς καθεστωτικός δεν «είδε» ούτε ότι οι φωτιές στα δάση, εκτός του αποδεδειγμένα από την κοινή λογική σχεδιασμένου χαραχτήρα τους (που έφτασε ως τη μαζική δολοφονία 63 ανθρώπων που κάηκαν σα τα άχυρα στην Ηλεία), ακυρώσανε κάθε αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος που θα απελευθέρωνε γη για παραγωγική δραστηριότητα. Ούτε ότι ακυρώθηκαν όλες οι τεράστιες τουριστικές επενδύσεις που σχεδιάζονταν στη δυτική Πελοπόννησο. Ούτε ότι με τις πυρκαγιές του 2009 κατέρρευσε το ρυθμιστικό σχέδιο του Σουφλιά, που όριζε πού μπορούσαν να εγκατασταθούν βιομηχανίες, τουριστικά, πού μπορούσε να υπάρξει νέα δόμηση κλπ. Ούτε ότι ο Δεκέμβρης του ’08 και οι πυρκαγιές του 2009 κουτρουβάλησαν από την εξουσία μια ΝΔ, στην οποία η ευρωπαιόφιλη τάση Μπακογιάννη – Σουφλιά είχε δυσανάλογα μεγάλη επιρροή, ούτε ότι η δήθεν «δυτική» ψευτοεξέγερση του Δεκέμβρη του ‘08 είχε για επικεφαλής εντελώς ρωσόδουλες πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή ΣΥΝ – ΝΑΡ – ΑΚ (οι δύο πρώτοι ανοιχτοί περισσιώτες ΚΝΑΤατζήδες λακέδες της Μόσχας επί Μπρέζνιεφ, οι δε τελευταίοι προστατευόμενοι των κνιτών του ΣΥΝ).


Μονάχα η ΟΑΚΚΕ τα επισήμαινε όλα τούτα, αλλά, για τους καθωσπρέπει «διανοούμενους» τόσο του «κινήματος» όσο και της αστικής τάξης ήταν, όπως πάντα, «ρωσόπληκτη» και κανείς δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει και να εξηγήσει αυτές τις αντινομίες, που θα έκαναν κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή να ξύσει το κεφάλι του και να αναφωνήσει πως αυτή η Ελλάδα είναι πράγματι περίεργο τρένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ Ακριβοπούλου και Τριανταφύλλου, ο Καραμανλής ο Β’ αφήνει να ακουστεί στους κύκλους του ότι πράγματι η «απόπειρα» υπήρξε, αλλά ο ίδιος εχτιμάει ότι οι δυτικοί θέλανε απλά να τον «προειδοποιήσουνε» κι όχι να τον σκοτώσουν. Πώς όμως ανέχτηκε αυτός ο τύπος να παρακάθεται σε γεύματα και συναντήσεις με τους επίδοξους δολοφόνους του;;

Πώς ο Σαμαράς πηγαίνει στο Ισραήλ και γλύφει το σιωνιστή Νετανιάχου, που υποτίθεται θα σκότωνε ή θα είχε συμμετοχή στο να «καθαρίσει» τον «πρωθυπουργό της χώρας μας», εκείνον δηλαδή στον οποίο το φασιστοειδές Σαμαράς χρωστάει την πολιτική του ανάσταση;;

Το ΠΑΣΟΚ και ειδικά ο αρχιγλοιώδης αυτός προβοκάτορας, ο «Γιωργάκης» δήθεν Παπανδρέου, γιατί δέχεται τη μομφή ότι όλα αυτά έγιναν ώστε να έρθει ο ίδιος σαν «αμερικάνος» στην εξουσία;; Γιατί δε σήκωσε ποτέ τον κόσμο στο πόδι ενάντια σε αυτή τη θεωρία;; Κι ο «ρήτορας» Βενιζέλος, γιατί δε χτυπάει τη θεωρία ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ είναι γνήσιος εκφραστής του «αμερικανοεβραϊσμού», σε αντίθεση με την πιο «εθνική» πια (αφού έφυγε από τη μέση η Μπακογιάννη) ΝΔ;;


Έτσι ξέφυγαν οι "αγγλοσιωνιστές" από την ΚαΓκεΜπε...
Σωστοί James Bond...
Το παραμύθι του σοσιαλφασισμού και των αφεντικών του στην ΚαΓκεΜπε δεν έχει δράκο. Εκτός από τις καταφανείς ανοησίες με τις μηχανές εντούρο, με τις οποίες ξέφυγαν οι «αγγλοσιωνιστές» επίδοξοι «δολοφόνοι» του Καραμανλή, ενώ αφήσανε το βανάκι μετά τη συμπλοκή με τους «κομμάντο» της ΚαΓκεΜπε (που νικάνε πάντα σα το Σούπερμαν και σα το «μπαμπά» τους τον αρχικαγκεμπίτη Πούτιν, που «βρίσκει» καταδυόμενος αρχαίους αμφορείς σε βάθος δύο μέτρα), όλη η υπόθεση καταρρέει και με βάση την πολιτική σκέψη.


Ό,τι καταλαβαίνουν αυτοί από διεθνή διάταξη δυνάμεων,
άλλο τόσο καταλαβαίνουν και οι καλοπληρωμένοι γεωπολιτικοί
αναλυτές του δυτικού ιμπεριαλισμού
Για τους Αμερικάνους, για τους Εγγλέζους, τους Γερμανούς και τους Γάλλους, οι Έλληνες ηγέτες είναι δυτικόφιλοι που απλώς επιζητούν να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Η ανάλυση των σαπισμένων πολιτικών εγκέφαλων του δυτικού ιμπεριαλισμού είναι ολόιδια με εκείνη του ΚΚΕ(μ-λ) ή των Διαρρηχτών του «ΜΛΚΚΕ», γενικά με τη γεωπολιτική ενός Έλληνα «αριστερού»: η Ελλάδα ανήκει εις την Δύσιν όπως και να ‘χει, το ίδιο και οι ηγέτες της. Αυτό είναι λάθος και αντιδιαλεχτικό, αλλά έχει έναν κόκκο αλήθειας. Δεν είναι ψέμα ότι ακόμα και σήμερα, για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός στη χώρα μας, πρέπει να έχει τουλάχιστο την ανοχή, αν όχι την εύνοια, της υπερδύναμης των ΕΠΑ, που ελέγχει τη στρατηγική ισορροπία στο Αιγαίο.

Οι Αμερικάνοι δεν έχουν επιχειρήσει τα τελευταία χρόνια να «φάνε» ακόμα και ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα αντιδυτικούς ηγέτες στον Τρίτο Κόσμο με ατομική δολοφονική τρομοκρατία, θα το πρωτοέκαναν ξανά μετά από τόσα χρόνια για τον «απλά ρωσόφιλο» στα μάτια τους Καραμανλή;; Πόσο μάλλον οι Εγγλέζοι και οι άλλοι φωστήρες, οι σωβινιστές του Ισραήλ, που περνάγανε το φίλο όλου του παγκόσμιου υπόκοσμου Παπανδρέου το Γ’ για φίλο τους και του πλέκανε το εγκώμιο…


Ο Σαμαράς π.χ. είναι ένας ρωσόδουλος. Ωστόσο το 2008, όπως αποκαλύφτηκε από τα Wikileaks, επισκεφτόταν τον Αμερικάνο πρέσβη στην Αθήνα και του έλεγε ότι καθόλου δήθεν δε του αρέσει αυτή η προσέγγιση Καραμανλή με τη Ρωσία. Το 2008, μιλώντας στο Ίδρυμα Καραμανλή, εμφάνισε την αναγκαιότητα της συμμαχίας ΕΠΑ – ΕΕ με τη Ρωσία όχι ως δική του ρωσοφιλία, αλλά ως ανάγκη για να αναχαιτιστεί δήθεν η Κίνα (!). Η Μπακογιάννη, που ήταν αυθεντική φιλοευρωπαία (και ατλαντίστρια), δεν είχε ανάγκη να πάει στην πρεσβεία να καταθέσει διαπιστευτήρια. Έτσι, όταν ο Καραμανλής έδωσε τα ρέστα του υπέρ του Σαμαρά στην εσωκομματική μάχη, οι ηλίθιοι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που χάνουν αράδα θέσεις παγκόσμια, θεωρούσαν πως μάχονται μεταξύ τους δύο «δικά τους παιδιά». Και φυσικά, ω του θαύματος, βγήκε ο ιμιτασιόν «φιλοαμερικάνος», δηλαδή ο ρώσος Σαμαράς, κι όχι η αυθεντικά Ευρωπαία και αρκετά φιλοαμερικάνα Μπακογιάννη.

Αν η υπόθεση «δολοφονία του Καραμανλή» πάει στο αρχείο, θα έχουμε ένα λαό που θα πιστεύει ότι «τα κουκούλωσαν οι εχθροί μας οι δυτικοί», πράγμα που θα του επιβεβαιώνει ο ψευτοΡιζοσπάστης, η Αυγή, τα Επίκαιρα, οι εθνικοφασίστες παθολογικά ρωσόφιλοι της «Αυριανής», η Χρυσή Αυγή, ο Καρατζαφύρερ κλπ.  Θα του λένε ότι μας απείλησαν οι «σιωνιστές» και οι δανειστές ότι άμα τους αποκαλύψουμε, δε θα μας δίνουνε λεφτά, ότι θα μας αγοράσουν με το ζόρι την Ακρόπολη και τους Δελφούς κλπ.

Την ίδια ώρα, οι Βενιζέλοι και οι Σαμαράδες θα λένε, αν τους ρωτήσει κανείς στο εξωτερικό, ότι «εμείς δε τα πιστεύουμε αυτά, τα στοιχεία είναι ανεπαρκή» κλπ. Ψέμα πάνω στο ψέμα και κόντρα ψέμα… Αυτό θα πει υπόκωφος φασισμός, που είναι ο χειρότερος γιατί φτιάνει τους όρους για τον κανονικό, αυτόν με τα μπουντρούμια και τα βασανιστήρια. Το πόσο ιδεολογικά ακυρίαρχος είναι ο δυτικός ιμπεριαλισμός στη χώρα μας είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του πόσο ακυρίαρχος θα είναι σε λίγο και πολιτικά.

Αυτό θα ήταν θαυμάσιο για το λαό μας, αν ήταν να προέρχεται από την πλευρά της λαοκρατίας, της σοσιαλιστικής δημοκρατίας, έστω της εθνικής ανεξαρτησίας. Έλα όμως που το δυτικό αυτό ακυρίαρχο είναι ήττα του δυτικού ιμπεριαλισμού από τα δεξιά, από το ρώσικο νεοναζιστικό μονοπώλιο και τις ραδιουργίες του, στις οποίες σημαίνοντα ρόλο έχουν και οι ευρωπαιοφανείς χαφιέδες στις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Απ’ αυτή την άποψη, πρέπει να αποκαλύπτουμε τις φασιστικές αυτές συνωμοσίες μπροστά στο λαό και να τον καλούμε να σκεφτεί αν αυτός που τις φτιάνει, τις φτιάνει με κάποιο δόλιο σκοπό και ποιος τελικά είναι αυτός ο δόλιος σκοπός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πατρότητα της ΚαΓκεΜπε είναι ανοιχτή και με σφραγίδα, άρα δίνει ένα καλό παράδειγμα για αντίστοιχες ψευτοαποδείξεις «δυτικοσιωνιστικών συνωμοσιών» που διαβάζουμε κατά καιρούς από φασιστικά και σοσιαλφασιστικά μέσα…



Εκείνο που είναι επίσης άξιο αναφοράς είναι πως διοικητής της ΕΥΠ εκείνη την εποχή ήταν ο Κοραντής, σήμερα βουλευτής του φασιστικού ΛΑΟΣ και υπασπιστής του Καρατζαφύρερ όπου κι αν αυτός πηγαίνει (σε όλα τα πλάνα είναι από πίσω του σαν κολαούζος). Ενός Καρατζαφέρη που άρχισε πάλι (όχι ότι είχε σταματήσει) να ωρύεται ανοιχτά για τη Ρωσία και να λέει ότι αυτό για το οποίο πολεμάει είναι ότι πρέπει να βάλουμε τη Ρωσία μέσα στη χώρα και να μην ανήκουμε πια εις την Δύσιν. Ο Κοραντής είναι επίσης φίλος της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», δηλαδή της Χαμάς, μιας και καμία σχέση με το λαό της Γάζας δεν έχει αυτός ο δήθεν «αγωνιστικός» συρφετός των αντισημιτών φασιστών και σοσιαλφασιστών (άντε και λίγων πλανημένων μικροαστών δημοκρατών). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Καρατζαφύρερ ενίσχυσε το ρώσικο σενάριο, δίνοντάς του εγκυρότητα, με τον Κοραντή να λέει πως «έκανε τότε αυτό που έπρεπε».

Ωστόσο, δε μπορεί ούτε όλη η ΕΥΠ ούτε όλη η Αστυνομία να είναι μιλημένη, και μια υπόθεση που δε στέκεται, απλώς δε στέκεται, τελεία και παύλα – μόνο με ανοιχτή διχτατορία μπορείς να σκαρώνεις υποθέσεις εντελώς φτιαχτές και να τις πηγαίνεις μέχρι το τέλος. Με αστική δημοκρατία, έστω κολοβή, πρέπει κάπως, έστω μερικώς, να αποδεικνύεις αυτά που λες… Εξ ου και οι αμφιβολίες των εμπειρογνωμόνων…

Η δε Ρωσία, για να μη χαλάσει τις σχέσεις της με τη Δύση και το Ισραήλ, στα δικά της ΜΜΕ υποβάθμισε τελείως το θέμα και το χαρακτήρισε «μύθευμα»!! Ενώ είναι οι ίδιες της οι μυστικές υπηρεσίες που το χάλκευσαν εξ ολοκλήρου και το ανέδειξαν!! Ποιος Γκέμπελς και ποιος Γκέρινγκ, εδώ μιλάμε για γίγαντες της ναζιστικής προβοκάτσιας…

Ακολουθούν τα δύο ρεπορτάζ. Το πρώτο το υπογράφει για το «ΒΗΜΑ» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το δεύτερο το υπογράφει για την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» η Δώρα Αντωνίου.


Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή
Το έγγραφο της ΕΥΠ στο οποίο αποκαλύπτεται το σχέδιο της επίθεσης


Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών

 
Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας -το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.


Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όμως, από την άλλη πλευρά, παράγοντες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μιλούσαν για «ασαφείς πληροφορίες» και για περίεργα παιγνίδια ξένων παραγόντων πίσω από το «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή». Η ποινική δίωξη βασίζεται σε πολυσέλιδο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Στο έγγραφο υπάρχουν αναφορές για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αλλά και σε νέο κύμα υποκλοπών με στόχο Ελληνες και ξένους πολιτικούς.

Το έγγραφο της ΕΥΠ

Το «Βήμα» παρουσιάζει τους άγνωστους πρωταγωνιστές και τις πτυχές αυτής της περίεργης υπόθεσης που έχουν μείνει στο σκοτάδι.
Στο έγγραφο της ΕΥΠ υπάρχει επίκληση ενός ενημερωτικού δελτίου που φέρεται να συνέταξε «ρώσος αξιωματούχος» που σχετίζεται με την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ουσιαστικά διαδόχου της KGB.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό στην Ελλάδα είχε έλθει από τον Μάρτιο του 2008 μια ομάδα 19 στελεχών της FSB.
Αφορμή για τη σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας φέρεται ότι ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του τότε Βούλγαρου Προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ».
Όπως μνημονεύεται στο υπηρεσιακό δελτίο «στόχος της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων "αντιπαρακολούθησης", κατά τις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού». Ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα της FSB «εντόπισε σχέδιο επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ Καραμανλή με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Τι λένε σήμερα αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ και της ΕΥΠ

Όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής. Το συγκεκριμένο συμβάν τοποθετείται χρονικά μεταξύ 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η «εμπλοκή» δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, όπως επίσης καταγράφεται στο έγγραφο, οι δύο ύποπτοι για την «δολοφονία του πρωθυπουργού», που επέβαιναν σε ένα Βαν, διέφυγαν από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου εντούρο. Μέσα στο Βαν οι Ρώσοι επικαλούνται ότι εντόπισαν εκρηκτικές ύλες αλλά και χάρτες που έδειχναν ότι το σχέδιο δολοφονίας του Έλληνα πρωθυπουργού είχε εκπονηθεί από μέλη δυτικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της ισραηλινής Mossad.

Τι λένε όμως οι Ελληνες αξιωματούχοι γι αυτήν την περίεργη ιστορία και ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά;

Σύμφωνα με τότε στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, ο «ρώσος αξιωματούχος» που εμφανίζεται σαν συντάκτης του πληροφοριακού δελτίου είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα που είναι «σύνδεσμος» με την ρωσική FSB. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος έχει πολυετή παρουσία στην χώρα μας και θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλης εμπειρίας. Μετά την αποστολή του ρωσικού εγγράφου η υπόθεση ανατέθηκε στην Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ.

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολήθηκε με την υπόθεση «το έγγραφο αυτό των Ρώσων μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Κατ' αρχάς, μέχρι τότε, δεν είχαμε καμία πληροφορία για ζήτημα υποκλοπών των συνομιλιών των κ.κ. Καραμανλή, Πούτιν και Παρβάνοφ. Και το εντυπωσιακό είναι ότι η επιχείρηση των Ρώσων εμφανίζεται να είχε χρονοκαθυστέρηση δύο χρόνων...».
Οι κ.κ. Καραμανλής, Πούτιν και Παρβάνοφ είχαν συνάντηση στις 4 Σεπτεμβρίου 2006 στο Μέγαρο Μαξίμου, με κύριο ενδιαφέρον την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Από τότε είχαν ορισμένες τηλεφωνικές συζητήσεις, κυρίως εκείνο το χρονικό διάστημα. Από τότε ουδέποτε ο κ. Πούτιν είχε έλθει ξανά στην Ελλάδα. Επίσης ο κ. Παρβάνοφ είχε το 2009 και το 2010 συναντήσεις με τον κ. Καραμανλή, ενώ και το 2010 είχε έλθει πάλι στην χώρα μας όπου συνάντησε μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ενα από τα ερωτήματα είναι λοιπόν, πώς διαπιστώθηκε «υποκλοπή» των διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων που φέρεται να είχαν - ο καθένας από την χώρα του- οι κ.κ. Πούτιν, Παρβάνοφ και Καραμανλής. Πώς διαπιστώθηκε, δηλαδή, εξ αποστάσεως η υποκλοπή και πως οι Ρώσοι ερευνητές προσδιόρισαν αυτήν την καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων μόνο στις συνομιλίες των τριών πολιτικών κι όχι για παράδειγμα στις συνομιλίες του κ. Καραμανλή με άλλους ξένες ηγέτες.
Είναι μάλιστα ακόμη ενδεικτικό ότι άγνοια για αυτήν την «υποκλοπή» είχαν και Βούλγαροι διπλωμάτες στην Αθήνα, που ρωτήθηκαν σχετικά.

«Καταγραφές» και ερωτήματα
Όπως λένε στελέχη της ΕΥΠ που είχαν χειρισθεί τότε την υπόθεση «το μόνο που υποθέσαμε τότε είναι ότι αυτό που αναφέρεται σαν υποκλοπή συνομιλιών των κ.κ. Καραμανλή-Πούτιν και Παρβάνοφ είναι μία ανησυχία Ρώσων διπλωματών στην Αθήνα ότι υποκλέπτονται συνομιλίες τους από την ΕΥΠ ή από άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οτιδήποτε άλλο είναι παράδοξο...».
Όσον αφορά τα μνημονευόμενα για παρουσία κλιμακίου της FSB στην Αθήνα, για την αντιπαρακολούθηση της πομπής του κ. Καραμανλή και την εμπλοκή με αυτούς που σχεδίαζαν την δολοφονία του, τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών μιλούν για «ασαφείς έως αστείες περιγραφές».
Όπως υποστήριξαν, μιλώντας προς το «Βήμα», οι ίδιοι έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες «αν κάποιου πολιτικού υποκλέπτονται οι συνομιλίες του δεν τον παρακολουθείς μέσα στην χώρα του ολημερίς κι ολονυκτίς με μια ομάδα τόσων ατόμων; Που άραγε στοχεύει αυτή η παρακολούθηση; Επιπλέον κι αυτά ακόμη περί εμπλοκής με τους "δολοφόνους" στερούνται λογικής βάσης. Ανάμεσα στα ερωτήματα που προκύπτουν είναι κι ένα προφανές: Πώς ενώ οι ρώσοι υποτίθεται ότι σταμάτησαν το Βαν των κατασκόπων, εκείνοι βρήκαν μηχανές εντούρο για να ξεφύγουν; Πού υπήρχαν αυτές οι μηχανές; Εξάλλου δεν είναι τόσο ανόητα και άπειρα τα στελέχη της FSB. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε εκείνη την εποχή και ποτέ δεν είχαμε αντιληφθεί όλα τα περιστατικά που μνημονεύονται στο ρωσικό έγγραφο».
Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης "τότε ρωτήσαμε τους επιτελείς της φρουράς του κ Καραμανλή αν είχαν αντιληφθεί οτιδήποτε ύποπτο και δήλωσαν άγνοια. Εξάλλου θεωρούμε απίθανο να παρακολουθούσαν τόσες εβδομάδες 19 Ρώσοι τον έλληνα πρωθυπουργό στα στενά της Ραφήνας, στην λεωφόρο Μαραθώνος και κανείς να μην είχε αντιληφθεί τίποτε...".
Ωστόσο το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ παραδόθηκε από τον τότε διοικητή της κ. Ιωάννη Κοραντή στον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Κοραντής μιλώντας προς «Το Βήμα» αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, τονίζοντας ότι «εκείνο τον καιρό έπραξα αυτό που όφειλα».

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τότε τον κ. Καραμανλή για το περιεχόμενο του δελτίου πληροφοριών της ΕΥΠ περί «σχεδίου δολοφονίας»του. Όμως φέρεται να του εξέφρασε παράλληλα τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα των αναφερομένων. Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος φέρεται, μέσω ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, να ενημέρωσε τους υπευθύνους της φρουράς του κ. Καραμανλή «να είναι προσεκτικοί και να αλλάζουν συνεχώς δρομολόγια». Χωρίς ωστόσο να τους προσδιορίσει για ποιο λόγο τους ζητά κάτι τέτοιο.
«Το Βήμα» είχε θέσει τότε σχετικό ερώτημα σε στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και η μοναδική απόκριση ήταν «ουδέν σχόλιον».



Το σχέδιο κατά Καραμανλή και τα ερωτήματα

Τα δύο δελτία της ΕΥΠ του 2009
Της Δώρας Aντωνίου
Υπαρκτή απειλή ή σχέδιο παραπλάνησης, με στόχο την εξυπηρέτηση άδηλων σκοπιμοτήτων; Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή φέρνει στο προσκήνιο ερωτήματα που προκλήθηκαν από την πρώτη στιγμή στον στενό κύκλο των ανθρώπων που γνώριζαν την υπόθεση και ουδέποτε απαντήθηκαν.

Συνοπτικά, η υπόθεση περιγράφεται σε δύο δελτία της ΕΥΠ, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009. Αναφέρεται ότι Ρώσος αξιωματούχος, επικαλούμενος την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας) μίλησε σε άνθρωπο της ΕΥΠ για μια επιχείρηση της υπηρεσίας στην Αθήνα, μετά τη διαπίστωση υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών του κ. Καραμανλή με τους κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και Γκεόργκι Παρβάνοφ. Η ομάδα της FSB διαπίστωσε, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2008, ότι τον παρακολουθούσε και άλλη ομάδα ατόμων. Οι Ρώσοι πράκτορες εμφανίζονται στα τέλη Απριλίου να ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μέλη της άλλης ομάδας παρακολούθησης, στη Νέα Μάκρη. Οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το όχημά τους και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν χάρτες, σημειώσεις, ήδη καμουφλάζ, ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Εξ αυτών προέκυψε το συμπέρασμα ότι σχεδιαζόταν δολοφονική επίθεση κατά του κ. Καραμανλή.

Οπως αναφέρει στέλεχος της ΕΥΠ και ένας από τους τέσσερις ανθρώπους εντός της υπηρεσίας που γνώριζαν την υπόθεση και τη χειρίστηκαν, εκείνο που της προσέδωσε βαρύτητα ήταν η ταυτότητα του πληροφοριοδότη: επρόκειτο για στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που επί σειρά ετών έδινε πληροφορίες που αποδείχθηκαν αξιόπιστες. Υπήρχε, όμως, μια διαφοροποίηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όλες οι πληροφορίες που έδινε αφορούσαν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ξαφνικά εισερχόταν σε άγνωστα γι’ αυτόν νερά, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Τα στελέχη της ΕΥΠ που ασχολήθηκαν με την ανάλυση των πληροφοριών διαπίστωσαν γρήγορα ότι ενώ το σχέδιο, όπως παρουσιάστηκε, περιελάμβανε ακριβή στοιχεία όσον αφορά τοποθεσίες και διαδρομές, περιείχε, ταυτόχρονα, στοιχεία που προκαλούσαν εύλογο προβληματισμό. Ένα βασικό στοιχείο ήταν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους, ήταν, τουλάχιστον επί σειρά εβδομάδων, αντικείμενο παρακολούθησης από δύο διαφορετικές πολυμελείς ομάδες, χωρίς κανείς από την ασφάλειά του να αντιληφθεί το παραμικρό. Παράλληλα, δεν έπεισε η επίκληση διαπίστωσης υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών του, κυρίως διότι χρονικά δεν συνέπιπτε η επίμαχη περίοδος με κάποιες συναντήσεις ή ιδιαίτερες εξελίξεις στο τρίγωνο Αθήνα - Μόσχα - Σόφια.

Όταν ζητήθηκαν από την αστυνομία πληροφορίες για εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες την επίμαχη περίοδο ή για ύποπτα οχήματα με τα χαρακτηριστικά που περιέγραφαν οι Ρώσοι, δεν υπήρχε τίποτα σχετικό. Οι ελληνικές αρχές δεν απευθύνθηκαν ποτέ στην FSB, καθώς θεωρούσαν βέβαιο ότι θα συναντούσαν απόλυτη άρνηση για τυχόν δράση της στην Ελλάδα. Απευθύνθηκαν, όμως, στον πληροφοριοδότη, μετά από έκρηξη στην ΚΕΔ, στις 19 Μαρτίου 2009, στη συμβολή Αλεξάνδρας και Κόνιαρη, σημείο από το οποίο κατά καιρούς διερχόταν ο πρωθυπουργός, συμβάν που τους θορύβησε. Εκείνος αρνήθηκε να αναφερθεί ξανά στην επίμαχη υπόθεση και δεν έδωσε ποτέ καμιά επιπλέον πληροφορία, κλείνοντας τον σχετικό δίαυλο το ίδιο αιφνιδιαστικά όπως τον είχε ανοίξει. Η ασφάλεια του κ. Καραμανλή ενισχύθηκε, υιοθετήθηκαν εναλλακτικές διαδρομές και η υπόθεση παρέμεινε μυστήριο, με ορισμένες υπόνοιες ωστόσο για ενδεχόμενο αυτονομημένης δράσης στην απόφαση να διοχετευθούν αυτές οι πληροφορίες. Στη Ρωσία, τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν ελάχιστα με το θέμα, αναφερόμενα σε μυθεύματα.






Δείτε και παλιότερη δημοσίευση του ΚΜ, αναδημοσίευση από τη "Νέα Ανατολή" της ΟΑΚΚΕ:



2 σχόλια:

  1. επειδη ειμαι νεος,γιατι τοση εχθροτητα στο κκε?ολο ψευτοκκε και ψευτοριζοσπαστης? εγω αυτο προσεξα απο το κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε συ ανώνυμε νεολαίε μου, η εχθρότητα δεν είναι προς το ΚΚΕ, που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει.

    Είναι εχθρότητα προς αυτούς που το διαλύσανε, το σκοτώσανε σα κόμμα το 1956, κρεμάσανε και το Γραμματέα του, το μεγάλο επαναστάτη Νίκο Ζαχαριάδη και φορέσανε τα ρούχα του ΚΚΕ. Μιλάω για τους κυρίους του Περισσού.

    Αυτοί, φίλε νεολαίε, είναι το εντελώς αντίθετο αυτών που φαντάζομαι πως αγαπάς, όπως κάθε αριστερός νέος: των παλιών ΚΚΕδων, που σταθήκανε η μαγιά και ο καθοδηγητής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και έπειτα του ΔΣΕ. Είναι οι εντελώς αντίθετοι αυτών που από το 1918 μέχρι το 1956, ήταν οι πρωτοπόροι κάθε κοινωνικού, ταξικού, δημοκρατικού αγώνα σε αυτό τον τόπο.

    Αυτοί από το 1956 και ειδικά από το 1968 και δώθε -για τους κνίτες του Περισσού μιλάω- είναι ανοιχτοί λακέδες της Ρωσίας, πρώτα της μπρεζνιεφικής και σήμερα της πουτινικής, υποκριτές, ψεύτες, τραμπούκοι, εχθροί της εργατιάς, του λαού, της πατρίδας και της δημοκρατίας, και φυσικά της επανάστασης.

    Προσοχή, δεν εννοω τους ψηφοφόρους του σημερινού λεγόμενου "ΚΚΕ", ούτε πολλά παιδιά που με την καλή τους την καρδιά μπαίνουν στην "Κ"ΝΕ γιατί πιστεύουν πως έτσι θα αλλάξουν τον κόσμο, ούτε καν για πολλά μέλη του "ΚΚΕ" στη βάση του.

    Η ηγεσία του όμως είναι μεγάλη κλίκα φασιστών, ακριβώς γιατί είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από τη Ρωσία, δοτοί, λακέδες. Γραφειοκράτες, σιτιζόμενοι από τον κρατικό κορβανά με τα λεφτά του λαού.

    Όσοι πονάμε την υπόθεση του κομμουνισμού και της πάλης για την πανανθρώπινη λευτεριά, πρέπει ακριβώς να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς και στην Ελλάδα και στους ίδιους με αυτούς παγκόσμια, τους λακέδες δηλαδή των ναζιστών Ρωσίας - Κίνας και μέσα από αυτή την πάλη να ξανασιάξουμε κομμουνιστικά επαναστατικά κόμματα, κόμματα της εργατιάς και όλης της φτωχολογιάς της πόλης και του χωριού, για να τραβήξουμε μπροστά ενάντια σε κάθε αστισμό, κάθε εκμετάλλευση και καταπίεση σε Ανατολή και Δύση.

    ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
    ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή