Ανασκάλεμα

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κάτω η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΣΑ του ΟΗΕ κατά της Λιβύης - Μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης η κυβέρνηση Καντάφι

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε το μεσημέρι στο ιστολόγιο της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Η επαίσχυντη απόφαση 1973 του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία πρωτοστάτησαν η Γαλλία με τη βρώμικη αποικιοκρατική παράδοση, οι παλιοί ξεπεσμένοι κοσμοκράτορες του Ενωμένου Βασίλειου με πρωθυπουργό τον -εξυπηρετικό σε όλα για τη ρώσικη στρατηγική- Κάμερον και η μισο-χεζμπολλαχίτικη κυβέρνηση Μικάντι του Λιβάνου, εκδόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου άρθρου. Φυσικά, οι σοσιαλιμπεριαλιστές της Μόσχας και του Πεκίνου το παίζουν και πάλι «φίλοι» και του θύτη και του θύματος, αφού δεν έβαλαν βέτο για το ψήφισμα 1973, όπως και η κρυφοτροτσκιστική και φιλοκαστρική-φιλοκουβανική κυβέρνηση της Βραζιλίας, αρνούμενοι ωστόσο να ψηφίσουν υπέρ της επέμβασης ή ακόμα περισσότερο να συμμετάσχουν σ’ αυτήν. Η Γερμανία, όπως και η Ινδία, πήραν επίσης κεντριστική θέση, λιγότερο άθλια ωστόσο από εκείνη των σοσιαλιμπεριαλιστών Ρωσίας και Κίνας, της υπερδύναμης των ΕΠΑ και των γεροξεκούτηδων Γαλλο-Βρετανών ιμπεριαλιστών.

Το ρωσόφιλο Κατάρ και το Αλ-Τζαζίρα του στηρίζουν την επέμβαση, με ήπιους βέβαια κι όχι ιδιαίτερα φιλοδυτικούς τόνους, ενώ συνεχίζουν να αποκαλούν το ισλαμοφασιστικό ασκέρι της Βεγγάζης «μαχητές της δημοκρατίας», όπως βέβαια και στα καθ’ ημάς το MEGA CHANNEL των Μπόμπολα – Ψυχάρη – Βαρδινογιάννη – Τεγοπούλου (με έμφαση στον πρώτο σε ό,τι αφορά στην πολιτική γραμμή), που το 2006 υμνούσε την «αντίσταση» των ισλαμοναζιστών της Χεζμπολλάχ στο Ισραήλ. Τα ρώσικα ΜΜΕ, μετά την απόφαση για την επέμβαση, στην οποία η Ρωσία συνέβαλε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ με τη ΜΗ χρήση του δικαιώματος βέτο, άρχισαν με απύθμενο θράσος το αντιδυτικό (κύρια αντιΕΠΑ) κρεσέντο, με γραμμή «αφού επεμβαίνετε στη Λιβύη, γιατί δεν επεμβαίνετε και στο Μπαχρέιν;», στο Μπαχρέιν όπου την ντόπια μοναρχία δεν απειλούν δημοκράτες αντιμοναρχικοί αγωνιστές αλλά οι ιρανόδουλες σιίτικες ισλαμικές συμμορίες, τις οποίες στηρίζει σαν αντιδυτικές αλλά κριτικά (από φόβο μην πολυδυναμώσει το Ιράν) η Μόσχα. Αυτά τα απερίγραπτα φασισταριά του Κρεμλίνου θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο, έχουν κάνει την υποκρισία και το «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» επιστήμη και ανώτερα μαθηματικά.

Οι ιμπεριαλιστές, με προεξάρχοντες (με απερίγραπτη λύσσα) τους Γάλλους, και με τα μικρομεσαία «ρωσάκια» μες στην ΕΕ (Θαπατέρο, Παπανδρέου κλπ.) να τους ακολουθάνε κατά πόδας, δηλώνοντας παρόντες στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της ανεξάρτητης Λιβύης, δηλώνουν πως ακόμα και μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης Καντάφι και την κατάπαυση του πυρός στις μάχες με το ασκέρι της Βεγγάζης, το πιθανότερο είναι να χτυπήσουν λιβυκούς στόχους γιατί «ο Καντάφι είναι ψεύτης», «θα συνεχίσει να σκοτώνει το λαό του» κι άλλες γελοίες ψευτοανθρωπιστικές ιμπεριαλιστικές φανφάρες. Σε κάθε περίπτωση, δικαιώνεται απολύτως το πνεύμα του παρακάτω άρθρου, ότι βαθιά θέληση του σοσιαλιμπεριαλισμού είναι μια λύση «μεσοβέζικη», που θα κρατάει σα μίξη από τη μια το ρωσόφιλο-ρωσόδουλο κομμάτι του κανταφικού μηχανισμού,  από την άλλη το λιγότερο ανεξέλεγκτο και απρόβλεπτο κομμάτι των ισλαμοφασιστών της Βεγγάζης, με επικεφαλής κάποιον «ρώσο» έμπιστο, που θα είναι ταυτόχρονα και ανεχτός στη Δύση, όπως είναι αποδεχτά π.χ. υποκείμενα τύπου Καρζάι του Αφγανιστάν ή Αλ-Μαλίκι του Ιράκ.

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, και με δεδομένο ότι σύσσωμος ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός λέει πως δε θέλει να καταχτήσει με χερσαία επέμβαση τη Λιβύη αλλά «απλά να βοηθήσει τους δημοκράτες της Βεγγάζης» το σενάριο που περιγράφει η ΟΑΚΚΕ για το μέλλον της Λιβύης είναι και το πλέον πιθανό. Ξεδόντιασμα του Καντάφι, υποταγή των πιο ιρανόδουλων ή σωβινιστικών τάσεων μέσα στους βεγγαζιανούς και τελικά μια υποταγμένη στη χειρότερη εκμετάλλευση από το σοσιαλιμπεριαλισμό και ευρύτερα τον ιμπεριαλισμό Λιβύη, αντιδυτική στην ουσία με ήπια δυτική φασάτα στη μορφή, που θα συμβάλει με τον τρόπο της στην κρίσιμη για τη Ρωσία περικύκλωση της Ευρώπης, του μεγάλου της στόχου, όπως σημείωνε -το ξαναλέμε- ο τελευταίος μεγάλος δάσκαλος του προλεταριάτου, ο Μάο Τσε Τουνγκ, λίγο πριν πεθάνει, στα 1975.

Κάθε πατριώτης και δημοκράτης, κάθε ελεύθερος άνθρωπος, κάθε οπαδός της ειρήνης και της δικαιοσύνης στις σχέσεις μεταξύ λαών, εθνών και κρατών, πρέπει να καταδικάσει αυτό το έκτρωμα – απόφαση 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ και φυσικά, να καταδικάσει με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και κρατικής ανεξαρτησίας της Λιβύης, ακόμα περισσότερο οποιοδήποτε στρατιωτικό χτύπημα κατά αυτής της χώρας του Τρίτου Κόσμου από τους εγκληματίες, αλαζόνες ποδοπατητές λαών του ιμπεριαλισμού.
 
Παραθέτουμε το άρθρο από το ιστολόγιο της ΟΑΚΚΕ: 

http://oakke.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html



Κάτω η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης μέσω των κυρώσεων του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης είναι η κυβέρνηση Καντάφι

(Κείμενo όπως γράφτηκε  για το τελευταίο φύλλο της «Νέας Ανατολής» -18/3- πριν την επαίσχυντη απόφαση του Συμβούλιου Ασφαλείας για την στρατιωτική επίθεση στη Λιβύη. Αυτή η απόφαση δικαιώνει το πλαίσιο των εκτιμήσεών του)

Γράφουμε στο πρώτο άρθρο μας ανακοίνωση στο blog (σ.κ.μ. της ΟΑΚΚΕ) για τον εμφύλιο στην Λιβύη ότι είναι η Ρωσία που οργανώνει στο βάθος την εκδίωξη του Καντάφι από την εξουσία με την ταυτόχρονη διάσωση του ό,τι χειρότερου υπάρχει στο καθεστώς του. Φαινόταν αρχικά ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλανε, όπως και στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, σ’ αυτό το σχέδιο, επεμβαίνοντας όχι μόνο με πολιτικό όπως ως τώρα, αλλά και με στρατιωτικό τρόπο, όπως έκαναν στο Ιράκ για την ανατροπή του Σαντάμ. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε μία μεταστροφή της αμερικανικής στάσης. Ενώ δηλαδή η Ουάσιγκτον προσανατολιζόταν προς την επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και είχαν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες, ξαφνικά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρ. Γκέιτς διαπίστωσε ότι η επιβολή μιας τέτοιας ζώνης θα απαιτούσε «μια μεγάλη επιχείρηση σε μια μεγάλη χώρα» και ότι θα τέντωνε παραπέρα τις ήδη πολύ απλωμένες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Τι μπορεί να συνέβη;

Η Λιβύη είναι πράγματι αρκετά μεγάλη χώρα σε έκταση αλλά είναι πολύ μικρή σε πληθυσμό και ακόμα πιο μικρή σε στρατό. Επίσης οι ΗΠΑ είναι ξεπεσμένες σαν υπερδύναμη και είναι παρατεντωμένες σε δυόμισι θέατρα πολέμου (Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν), πάντα όμως βρίσκεται αραχτός ένας αμερικάνικος στόλος στη Μεσόγειο για μια ώρα ανάγκης. Έτσι είναι πολύ περίεργο που, όταν ο Γκέιτς πρόβαλε τις αντιρρήσεις του για την επιβολή μιας Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη, η ρωσόδουλη Κλίντον δεν έβγαλε μιλιά για να υποστηρίξει την επέμβαση όπως θα έκανε σε άλλες περιστάσεις π.χ. στο Ιράκ, όπου πάλι η Ρωσία διαφωνούσε και μάλιστα πολύ πιο έντονα για μια στρατιωτική επέμβαση και όχι χλιαρά όπως τώρα.

Τι συνέβη λοιπόν; Γιατί σταμάτησε ξαφνικά η αμερικάνικη στρατιωτική μηχανή και δεν χτύπησε τον Καντάφι, πράγμα που άλλαξε καίρια τους πολιτικοστρατιωτικούς συσχετισμούς εκεί; Τι έγινε και τη στιγμή που όλοι έκαναν την πολιτική κηδεία του Καντάφι και πρώτος απ’ όλους ο Μεντβέντεφ (λέγοντας ότι ο Καντάφι είναι πολιτικά νεκρός), αυτός ξαφνικά αναστήθηκε και πήρε σβάρνα τους ισλαμοφασίστες; Μήπως αυτός ο εκκεντρικός δικτάτορας νίκησε δύο υπερδυνάμεις;
Είναι αλήθεια ότι ο στρατός του Καντάφι και ο ίδιος έδειξαν έναν αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και ένα πνεύμα αντίστασης απέναντι κυρίως στην ωμή δυτική ιμπεριαλιστική επέμβαση και στους ισλαμοφασίστες πραξικοπηματίες της Βεγγάζης. Αυτό είναι κάτι το πολύ σημαντικό και στο μέλλον θα έχει την θετική επίδρασή του. Αν ο Καντάφι παραδινόταν εύκολα τότε στην εξουσία θα ερχόταν όχι ο οποιοσδήποτε λαός της Λιβύης αλλά οι χειρότερες πλευρές του καθεστώτος του σε συνεργασία με τις χειρότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Αυτό θα δεκαπλασίαζε την ορμή των καλυμμένα αντιδραστικών κινημάτων στον αραβικό κόσμό και το κάθε  καθεστώς θα έπεφτε εκεί για να παραδώσει τη θέση του σε ό,τι χειρότερο είχε μέσα του. Όμως εκτιμάμε ότι η αντίσταση του ηγετικού μπλοκ Καντάφι δεν ήταν αρκετή για να το μετατρέψει σε πραγματικό νικητή των υπερδυνάμεων που οργάνωσαν τον πραξικόπημα. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε  έναν τρίτο και έναν δεύτερο κόσμο που να αντιστέκονται και όχι να είναι πολιτικο-ιδεολογικά συμβιβασμένοι με τις δύο (αν όχι τρεις πλέον, μαζί με την Κίνα) υπερδυνάμεις. Μόνο επειδή οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν επενέβησαν στρατιωτικά ενάντια στο μπλοκ Καντάφι, αυτό μπόρεσε να νικήσει σε πόλεμο εκ παρατάξεως ισλαμοφασίστες που δεν είχαν ούτε αεροπορία ούτε πυροβολικό. 

Πως εξηγείται η μεταστροφή των ΗΠΑ

Τι συνέβη λοιπόν; Γιατί  η Ρωσία που είναι ενάντια στον Καντάφι δεν έσπρωξε τον Ομπάμα και βέβαια τη δικιά της Κλίντον για βομβαρδισμό της αεροπορίας του Καντάφι, ή έστω για μια απαγόρευση των πτήσεων της οπότε θα τέλειωνε την επέλασή ανατολικά γρήγορα; Η Ρωσία δεν θα λερωνόταν σε μια τέτοια περίπτωση γιατί η δουλειά θα γινόταν όπως και με τον Σαντάμ, δηλαδή η Ρωσία θα ψήφιζε όχι στην στρατιωτική επέμβαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας και οι ΗΠΑ ή ακόμα και η Γαλλία ή η Αγγλία θα την πραγματοποιούσαν.

Αλλά από την άλλη, γιατί η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όλα τα άλλα στρατηγικά στραγγαλιστικά μέτρα που πρότεινε η Δύση κατά του Καντάφι; Δηλαδή γιατί ο Άξονας ψήφισε υπέρ του εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Λιβύη, υπέρ της δέσμευσης των καταθέσεων του Καντάφι και της κυβέρνησης του στο εξωτερικό, υπέρ της απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό του Καντάφι και 16 ηγετικών του στελεχών; Επίσης γιατί Κίνα και Ρωσία συνυπέγραψαν στις 28 Φλεβάρη για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας παραπομπή ενός καθεστώτος, του λιβυκού, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης του οποίου τη δικαιοδοσία ως τώρα ποτέ δεν αναγνώριζαν; Γιατί λίγες μέρες μετά, στις 2 του Μάρτη μαζί με όλες τις χώρες του κόσμου αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να διώξουν την Λιβύη από μέλος της Επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Αλλά και πως έγινε και ψήφισαν κατά του Καντάφι στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 28 του Μάρτη όλες οι αραβικές και αφρικανικές ισλαμοφασιστικές χώρες, δηλαδή όλοι οι σύμμαχοι της ρώσικης διπλωματίας;

Και πως ήρθε αυτή η συγκλονιστική στιγμή να παρομοιάζει ο εκπρόσωπος της Λιβύης στον ΟΗΕ Αμπντουραχάμ Μοχαμέντ Σαλγκάμ τον Καντάφι με τον Πολ Ποτ και τον Χίτλερ και τότε τα μέλη του Συμβούλιου Ασφαλείας από τις αραβικές χώρες να ρίχνονται στην αγκαλιά του κλαίγοντας; Μάλιστα σύμφωνα με την Μοντ της 3ης του Μάρτη, αυτή η συγκλονιστική σκηνή ήταν αυτή που έκανε τη Ρωσία να κάνει στροφή 180 μοιρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας και να ψηφίσει τις κυρώσεις. Όλα αυτά τα μέτρα δεν σκοτώνουν τώρα τον Καντάφι, αλλά μακροπρόθεσμα τον σκοτώνουν γιατί του προκαλούν πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ασφυξία.

Γιατί η Ρωσία και η Κίνα αρνούνται να ολοκληρώσουν το δημοκρατικό «ψυχικό» τους και δεν αφήνουν με τρόπο τη Δύση να βομβαρδίσει και να τελειώσει τον Καντάφι; Και πως γίνεται και οι ίδιοι οι εξεγερμένοι της Βεγγάζης να αρνούνται επί μέρες τον βομβαρδισμό της αεροπορίας του Καντάφι από το ΝΑΤΟ στο όνομα «της μη επέμβασης του ιμπεριαλισμού στα εσωτερικά της Λιβύης», την ώρα που από την πρώτη στιγμή ζήτησαν την επέμβαση του ιμπεριαλισμού μέσα από όλες τις άλλες κυρώσεις που ψηφίστηκαν στον ΟΗΕ κατά του καθεστώτος Καντάφι;

Αυτά τα αλληλένδετα αινίγματα έχουν την απάντησή τους στο ένα και ενιαίο από την αρχή ρώσικο σχέδιο που εκτελείται από πολλές πλευρές χάρη στον γνωστό στους αναγνώστες μας πολλαπλό εισοδισμό της ρώσικης διπλωματίας σε όλες τις πλευρές μιας διεθνούς σύγκρουσης.
Το ίδιο σχέδιο ξεπροβάλλει μέσα από τη στάση της ηγεσίας της αντι-Καντάφι αντιπολίτευσης στη Λιβύη, το ίδιο μέσα από το βρώμικο δίδυμο Ομπάμα-Κλίντον, το ίδιο μέσα από τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ισλαμική Συνδιάσκεψη, το ίδιο μέσα από την υπουργό Εξωτερικών της ΕΕ Άστον και τον Κάμερον. Αυτό που φαίνεται σαν αντιφατικό σε αυτό το σχέδιο απλά μαρτυράει την πολυπλοκότητα και την ευκαμψία του.

Όσο οι εξελίξεις προχωράνε θα μπορούμε να δούμε καθαρότερα την τακτική της Μόσχας.  Το πιθανότερο είναι ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί τον ισλαμοφασισμό για να συνθλίψει τον Καντάφι αλλά από την άλλη φαίνεται ότι ανησυχεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει μια νέα ισλαμοφασιστική εξουσία στη Λιβύη όπως και σε κάθε άλλη αραβική πετρελαϊκή χώρα. Γιατί κάθε τέτοια εξουσία κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από την ευρύτερη πολιτικοστρατιωτική επιρροή του Ιράν και των αντιδυτικών εθνικιστών κάθε ξεχωριστής αραβικής χώρας. Ιδιαίτερα τώρα που ετοιμάζονται να καταρρεύσουν κάτω από τα συντονισμένα χτυπήματα της Μόσχας και των προβοκατόρων Ομπάμα-Κλίντον όλες οι ανεξάρτητες μοναρχίες των πετρελαίων με πρώτη την Σαουδική Αραβία, τα μυαλά των μουλάδων του Ιράν κινδυνεύουν να σαλέψουν από μεγαλομανία γιατί το ισχυρό στρατιωτικό τους άντρο θα βρεθεί μαζί με το μισο-σιίτικο Ιράκ στο κέντρο ενός ανοχύρωτου Κόλπου, δηλαδή στο κέντρο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής θάλασσας του πλανήτη. 

Προσέξαμε ήδη ότι η Ρωσία και στην Τυνησία και στην Αίγυπτο δούλεψε για μια αλλαγή καθεστώτος από τα μέσα, δηλαδή για ένα πραξικόπημα μέσα στο στρατό με το ισλαμοφασιστικό και σοσιαλφασιστικό κίνημα απ’ έξω να κάνει στη συνέχεια εγχειρήσεις μέσα στις κυβερνήσεις και μέσα στο στρατό. Πιστεύουμε ότι και στη Λιβύη η Ρωσία θα επιδιώκει εγχείρηση μέσα στο λιβυκό στρατό και κυρίως στις ειδικές δυνάμεις γύρω από τον Καντάφι και όχι μια ισλαμοφασιστική ένοπλη εξέγερση που θα μπορούσε να την ελέγξει τελικά το Ιράν.

Αυτός είναι πιθανότατα και ο κύριος λόγος που οι Ομπάμα- Κλίντον και η Μόσχα δεν γκρεμίζουν τώρα δα τη βασιλική δυναστεία στο Μπαχρέιν και δεν το δίνουν στην σιίτικη πλειοψηφία του που είναι ιρανόφιλη, ούτε  δίνουν στους σκληρούς ισλαμοφασίστες την εξοπλισμένη με ρώσικα όπλα Υεμένη, ούτε το Ομάν.

Αυτά τα «καλούδια» με πρώτη τη μεγάλη τροφοδότη της νότιας ΕΕ σε φυσικό αέριο Λιβύη δεν είναι για τα δόντια των μουλάδων του Ιράν αλλά του Κρεμλίνου.
Αν αυτό ελέγξει τη Λιβύη ελέγχει όλο το φυσικό αέριο της ΕΕ (το φυσικό αέριο της Αλγερίας που επίσης σπάει κάπως τον ενεργειακό αποκλεισμό της ΕΕ είναι λιγοστό), ελέγχει στρατιωτικά την  Βόρεια Αφρική και από εκεί μπορεί να ελέγξει και το πετρέλαιο του Κόλπου. Για να ελέγξει λοιπόν τη Λιβύη, η Μόσχα πρέπει να μετατρέψει το καθεστώς Καντάφι σε άδειο κέλυφος χωρίς να παραδυναμώσει τον ανοργάνωτο ακόμα ισλαμοφασιστικό όχλο της Βεγγάζης. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι οι δύο δυνάμεις της Λιβύης πρέπει να ισορροπούν σχετικά αλληλοεγχειριζόμενες και αλληλοεξουδετερούμενες από μία Μόσχα που θα παίζει το μεσολαβητή, είτε ή ίδια απ’ ευθείας, είτε καλύτερα μέσο πιστών πρακτόρων, όπως είναι ο Ερντογάν, ο Παπανδρέου ή ακόμα και ο Τσάβες, που ήδη προτείνουν τις υπηρεσίες τους.

Να λοιπόν γιατί σε πρώτη φάση η Μόσχα έφτιαξε και γιγάντωσε την ισλαμοφασιστική αντιπολίτευση  της Βεγγάζης και της έδωσε φτερά μέσα από την Αλ Τζαζίρα της, τους Ομπάμα-Κλίντον της (σ.κ.μ. ο Ομπάμα σαν ακραία υφεσιακός προς τη Ρωσία και την Κίνα και σαν πολεμοκάπηλος, η Κλίντον σαν καθαρά ενταγμένη στη ρώσικη στρατηγική), τις λαίδες Άστον της (η οποία σημειωτέον πρώτη στην ΕΕ ξεσπάθωσε κατά του Καντάφι), τους Κάμερόν της, τους άφθονους φίλους της στον Αραβικό Σύνδεσμο και στην Ισλαμική Διάσκεψη και πάνω απ’ όλα μέσα από τους ηλίθιους φιλελεύθερους όλου του πλανήτη που θα πέθαιναν για να ικανοποιήσουν το «δημοκρατικό δικαίωμα» των ισλαμοναζιστών και σοσιαλναζιστών να απαιτούν την εξόντωση των Εβραίων.

Αυτή η δουλειά βγήκε καλά στη ρώσικη διπλωματία στην Τυνησία και την Αίγυπτο, γιατί οι παλιές εκεί εξουσίες παρέλυσαν και οι δυτικόφιλοι στο στρατό και στην πολιτική εξουσία υπέκυψαν πολιτικά στους ισλαμοφασίστες «επαναστάτες» και βασικά στους ρωσόδουλους κεντριστές (π.χ. Ελ Μπαραντέι). Όμως στη Λιβύη όπου ο Καντάφι λειτουργούσε σαν αρχιφύλαρχος και έσερνε στενά και προσωπικά πίσω του έναν ηγετικό πυρήνα του στρατού, κυρίως των ειδικών δυνάμεων οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το μεγάλο ρήγμα που ήθελαν. Όμως δεν αποτόλμησαν μια δυτική στρατιωτική επίθεση γιατί αυτή είχε τον κίνδυνο να μετατρέψει  τη Λιβύη σε Ιράκ, δηλαδή να δώσει μεγάλη ισχύ στους ισλαμοφασίστες εκτός στρατού. Αντίθετα αν περιμένανε το πολιτικοοικονομικό αδυνάτισμα αυτού του στρατού και της κανταφικής ολιγαρχίας μέσα από τον διεθνή αποκλεισμό και την ασταμάτητη πίεση της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να ανοίξουν ρήγματα. Ας μην ξεχνάμε εδώ ότι ο στρατός στη Λιβύη έχει μια ρωσόφιλη πολιτική παράδοση και ρώσικα όπλα.

Ήταν φυσικό λοιπόν που μετά από αυτά τα αδειάσματα ο Καντάφι που είχε πιστέψει στην Ευρώπη και θα μπορούσε να της λύσει το μισό πρόβλημα της εξάρτησης από το ρώσικο αέριο (ήδη την προμήθευε με το 30% των αναγκών της) κάλεσε τους υποτιθέμενους ευεργέτες  του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τη Ρωσία και την Κίνα να πάρουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος από το λιβυκό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.  Αυτό το έκανε επιδεικτικά καλώντας τους πρεσβευτές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας στη σκηνή του την Κυριακή στις 12 του Μάρτη.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα δεχτεί την πρόταση του και θα τον αφήσει να ξανακάτσει  στην εξουσία έστω και άσχημα τσουρουφλισμένος.

Ποιον άφησε στη θέση του από αυτούς τους τριτοκοσμικούς δικτάτορες η Ρωσία όταν χάσανε τα όποια δυτικά τους ερείσματα;  Κανέναν. Και τώρα που άρχισε με τον Καντάφι δεν νομίζουμε ότι θα σταματήσει. Γι’ αυτό θα τον έχει διαρκώς διεθνώς υπό περιορισμό και θα κρατάει πάντα ζωντανό πολιτικά και όποτε χρειαστεί στρατιωτικά το Προσωρινό Εθνικό Συμβούλιο, ενώ στο μεταξύ θα ξεδοντιάζει μέρα με τη μέρα το στρατόπεδο του Καντάφι ώσπου να φάει και τον ίδιο. Ήδη ο Ερντογάν που προσποιείται τον πιο καλό φίλο του Καντάφι και αυτοπροτείνεται σαν μεσολαβητής, καταδικάζει απόλυτα κάθε δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και του ζήτησε σύμφωνα με δήλωσή του ίδιου στην τηλεόραση Αλ Αραμπίγια «να ορίσει στην θέση του κάποιον που να έχει την εμπιστοσύνη του λιβυκού λαού», που σημαίνει και των δύο πλευρών. Ένα πρόσωπο αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, κάτω από τις σημερινές συνθήκες θα μπορεί να είναι μόνο ένας Ρώσος ανθύπατος. Αυτός ακριβώς είναι ο ύψιστος σκοπός κάθε μεσολάβησης μεταξύ Τρίπολης και Βεγγάζης.

Ασφαλώς κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να δεχτεί μια τέτοια μεσολάβηση και ένα τέτοιο τέλος για την Λιβύη. Οι άνθρωποι που θέλουν την εθνική απελευθέρωση και την κρατική ανεξαρτησία της Λιβύης και κυρίως την ειρήνη σε όλη τη Μεσόγειο και στον κόσμο, πρέπει να απαιτούν τώρα δα το σταμάτημα κάθε ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη που σήμερα εκδηλώνεται κύρια μέσω του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρέπει δηλαδή να ακυρωθούν όλες οι κυρώσεις ενάντια στην κυβέρνηση Καντάφι, πόσο μάλλον που η εξέγερση της Λιβύης δεν απέδειξε πουθενά τον δημοκρατικό και στοιχειωδώς αυθόρμητο της χαρακτήρα* και να αναγνωριστεί από όλα τα κράτη η κυβέρνηση Καντάφι σαν η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Αν ο λαός της Λιβύης αποδείξει με τον σκληρό, μαζικό και παρατεταμένο αγώνα του και στην επαφή του με τους άλλους λαούς ότι θέλει μια άλλη κυβέρνηση, τότε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση στον κόσμο μπορεί να τους δώσει όπλα και ασφαλή μετόπισθεν στο αντάρτικό τους. «Απελευθερώσεις» χωρών ερήμην των λαών τους από τους ναζιΠούτιν, τους αναιδείς μισομπατήρηδες «πλανητάρχες» τύπου Ομπάμα και από τις τροτσκίστριες λαίδες Άστον, χάρη σε μερικές καλοοργανωμένες ψευτοαυθόρμητες διαδηλώσεις ή ξαφνικά οπλισμένα αντάρτικα υπό την σκέπη της Αλ Τζαζίρα και του ΒΒC, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γενικευτούν.

*Ακόμα αναρωτιούνται οι δυτικοί δημοσιογράφοι και δεν μπορεί κανείς τους να απαντήσει σύμφωνα με την Μοντ της 2ης  του Μάρτη του 2011 πως έγινε και σηκώθηκε ταυτόχρονα σε όλη τη Λιβύη η παλιά σημαία της Λιβύης του καθεστώτος του βασιλιά Ιντρίς και μάλιστα από νεολαίους που δεν την είχαν δει ποτέ τους, ούτε πάλι πως ξαφνικά σε μια μέρα παιζόταν στα κινητά όλης της εξεγερμένης νεολαίας ο εθνικός ύμνος της Λιβύης επί Ιντρίς που πάλι κανείς τους ως τότε δεν είχε ακούσει. Αυτό συν το ό,τι η μεγαλύτερη οργάνωση της αντιπολίτευσης της Βεγγάζης είναι η ισλαμοφασιστική «Λιβυκή Μαχόμενη Ισλαμική Ομάδα», συν ό,τι η κεντρική πολιτική κραυγή όλου του κινήματος είναι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», συν την ταυτόχρονη ξαφνική αποσκίρτηση ολόκληρων μονάδων του λιβυκού στρατού σε όλα τα σημεία της χώρας υπέρ των επαναστατών βρωμάνε φασιστικό πραξικόπημα από 1000 χιλιόμετρα.

9 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2009 ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

    "Έχουμε τη δέσμευση να υπερασπιζόμαστε την ακεραιότητα των εθνών με συλλογικό τρόπο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το ξέσπασμα 65 πολέμων με τον ΟΗΕ να μήν κάνει τίποτα για να τους εμποδίσει, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μεγάλων πολέμων που κόστισαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, που διαπράχτηκαν από ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας με δικαίωμα βέτο. Τα κράτη που νομίζαμε ότι θα αποκρούσουν την επίθεση και θα προστατεύουν τους λαούς, τελικά είναι αυτά που χρησιμοποίησαν επιθετική δύναμη ενόσω έχουν το προνόμιο του βέτο. "

    "Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι απλώς ένα εκτελεστικό σώμα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα πρέπει να αντιπροσωπεύει όλα τα έθνη. Το να έχει ένα έθνος βέτο και το άλλο όχι, ένα έθνος να έχει μόνιμη θέση και το άλλο όχι, αυτό πρέπει να εκλείψει τώρα. Εμείς δεν το αναγνωρίζουμε αυτό απολύτως και δεν υποκείμεθα σε καμία απόφαση που θα παρθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την παρούσα μορφή του. Τρομοκρατία δεν είναι μόνο η τρομοκρατία της Αλ Κάιντα. Το στάτους κβο είναι τρομοκρατία."

    "Τα ισχυρά έθνη έχουν μεγάλα συμφέροντα στον κόσμο, και χρησιμοποιούν το βέτο, χρησιμοποιούν την ισχύ του ΟΗΕ γιά να προστατεύουν τα συμφέροντά τους τρομοκρατώντας τον Τρίτο Κόσμο. Από την καθιέρωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας, το 1945, και μέχρι τώρα, δεν παρείχε ασφάλεια σε μας, παρά μόνο τιμωρία και τρόμο."

    "Ο ΟΗΕ δεν έχει καμία επίδραση στην ειρήνη στον κόσμο. Το Διεθνές Δικαστήριο εφαρμόζει αποφάσεις μόνο σε βάρος μικρών κρατών, αλλά όχι των ισχυρών. Η Επιτροπή Διεθνούς Ατομικής Ενέργειας ανήκει στον ΟΗΕ, αλλά οι μεγάλες χώρες δεν δίνουν λογαριασμό. Αυτή στρέφεται μόνο εναντίον μας.Μίλησα με τον (τότε) επικεφαλής Ελ Μπαραντέι και τον ρώτησα αν ελέγχονται τα πυρηνικά οπλοστάσια των μεγάλων κρατών και μου απάντησε πως όχι. Όλοι οι ελεγκτικοί φορείς του ΟΗΕ στρέφονται μόνο κατά των μικρών κρατών μελών του."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κατά τα άλλα οι Σπιθο-ναζήδες δήθεν εθνικιστές αλλά στην ηγεσία τους ρωσοκινεζοτσολιάδες (που θά 'λεγε και ο φίλος Δευκαλίωνας) συνεχίζουν το αφιόνισμα του λαού μας με αισχρή αντιστροφή της αλήθειας, εν μέσω πείνας, ανεργίας και κρίσης.

    http://amfilegomena.wordpress.com/2011/03/18/%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-21-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι υπερ της διεθνους στρατιωτικης επιθεσης στην Λιβυη... Αληθεια ολοι αυτοι που τοσο ευκολα συστρατευονται με το ''ρευμα'' ειναι σιγουροι που τους παει; Oταν μια μαζα συσπειρωνεται εναντιον ενος καθεστωτος ειναι a priori ''δημοκρατικη εξεγερση'';
    Hταν στον χαρακτηρα και τα αιτηματα της ''δημοκρατικη εξεγερση'' ο Δεκεμβρης του 2008 π
    αρα την συμμετοχη αρκετων δημοκρατων στις διαδηλωσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Δευκαλίωνα,

    Όταν λες "όλοι" εννοείς ΜΜΕ και καθεστώς, ή το λαό;;

    Γιατί μες στο λαό, έστω κι αν δε βλέπει το ρόλο της Ρωσίας και γενικότερα του σοσιαλιμπεριαλισμού, έστω κι αν θεωρεί τις ΕΠΑ τη μόνη υπερδύναμη, θα ακούσεις από πολλούς ανθρώπους το σωστό επιχείρημα ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.

    Φυσικά και δεν ήταν "δημοκρατική εξέγερση" ο Δεκέμβρης όπως εξελίχθηκε, μολονότι θα μπορούσε αν δεν τον καπέλωνε και δεν τον μετέτρεπε σε όργιο καταστροφής το καταστροφικό μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ - αναρχοφασιστών (θα μπορούσε δηλαδή, όπως σωστά έλεγε τότε η ΟΑΚΚΕ, να γίνει ένα αυθεντικά αντιφασιστικό κίνημα που να εξυγίαινε την αστυνομία από τους ρατσιστές και φασίστες).

    Τέλος πάντων, αν θες εξήγησε μου ποιους εννοείς...
    Νά 'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με το γαλλικό Le Monde, στις 17.43 ώρα Παρισιού, γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος πρόσβαλε με πυρά λιβυκό στρατιωτικό όχημα στο έδαφος.

    Οι ηλίθιοι δυτικοί ιμπεριαλιστές όχι μόνο αποδεικνύονται για άλλη μια φορά χοντρόπετσα υποκείμενα που ηδονίζονται να ποδοπατάνε την κρατική ανεξαρτησία των αδύναμων (προφανώς οι Γάλλοι σάπιοι γκωλικοί φαντασιώνονται ότι ανακτούν αίγλη στη διεθνή κονίστρα με τη λύσσα που επιδεικνύουν), αλλά ανοίγουν και το δικό τους τάφο αλά Τσάμπερλεν - Νταλαντιέ, καθώς οι βεγγαζιανοί είναι οι καλύτεροι απ' αυτούς "Ιρανοί" και οι χειρότεροι "Ρώσοι", ενώ ό,τι απομείνει από το κανταφιανό διχτατορικό καθεστώς θα είναι οι ρωσοσπουδαγμένοι επιτελείς του συνταγματάρχη Καντάφι.

    Να πω πως σαν ιστολόγιο (ατομική πολιτική θέση δηλαδή, δεν εκφράζει κανέναν πολιτικό φορέα) θεωρούμε από δω και μπρος νομιμοποιημένα και δίκαια τα χτυπήματα του Καντάφι -της Λιβύης δηλαδή- κατά ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ στόχων (αεροπλανοφόρα, αεροπλάνα, βάσεις απ' όπου απογειώνονται αεροπλάνα που χτυπάνε το λιβυκό στρατό) κι όχι φυσικά (αν και δε νομίζω να το κάνει) τυφλά χτυπήματα κατά δυτικών αμάχων (δεδομένου ότι ο Καντάφι είχε παλιά τη δικτύωσή του με την τρομοκρατία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kokkino Meterizi με το ''ολους'' εννοω ολες τις καθεστωτικες φραξιες και τα ΜΜΕ που αλλοι φανερα και αλλοι πιο εκλεπτυσμενα κανουν πλατες στην επεμβαση. Ακομη και αυτοι που το παιζουν εναντιων το κανουν για ξεκαρφωμα, στην πραξη λενε το ιδιο παραμυθι... Και φυσικα η Ρωσια και η Κινα στην πραξη ψηφισαν την επεμβαση αφου δεν ασκησαν βετο, ενω ακομη και ο ΣΥΡΙΖΑ οχι μονο δεν διοργανωσε τις γνωστες του πορειες στηριξης που συνιθιζει στους γενοκτονους τυπου Χαμας και Χεσμπολαχ αλλα χαρακτηρισε ''βαρβαρικο'' το καθεστως Κανταφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι φυσικα στο ''ολοι'' ειναι και η συντριπτικη πλειοψηφια των φιλελευθερων που απο αγνοια και ελλειψη στρατηγικης πολιτικης σκεψης παιζουν για αλλη μια φορα το παιχνιδι του εγχωριου και διεθνη κνιτισμου πυροβολωντας επι της ουσιας τον εαυτο τους... απλα την σφαιρα θα την φανε αργοτερα μετα απο μερικους εξοστρακισμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η "πλάκα" Δευκαλίωνα είναι η εξής:

    Όταν ο Καντάφι ήταν ένας από τους καλύτερους τραμπούκους της τότε "σοβιετικής" Μόσχας, οι Ανδρεοπαπανδρέηδες και τα ψευτοΚΚΕ τον υμνούσανε (ο πρώτος) και τον υπερασπίζονταν ανοιχτά (οι δεύτεροι). Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιαρουζέλσκι, ο Πολωνός σοσιαλφασίστας διχτάτορας πήρε την πιο μεγάλη στήριξη από τους Α.Παπανδρέου και Μ. Καντάφι, όταν όλη η δημοκρατική ανθρωπότητα έφριττε με την κατατολή του ηρωικού αντι-σοσιαλφασιστικού κινήματος της Πολωνίας το Δεκέμβρη του 1981.

    Τότε λοιπόν οι μαοϊστές κατάγγελαν τον Καντάφι σα φασιστοειδές, τραμπούκο και διχτάτορα, ρωσόδουλο (δεν ήταν ξεκαθαρισμένο τότε αν ήταν εθνικιστής ρωσόφιλος ή καθαρός εγκάθετος της Μόσχας, όπως αποδείχτηκε ήταν το πρώτο).

    Ε, με τη μετά το 2003 στροφή του ο Καντάφι δεν έγινε φυσικά δημοκράτης ούτε καλός άνθρωπος ούτε φίλος της εργατικής τάξης. Ωστόσο πήρε μια σειρά αντιιμπεριαλιστικές, παναφρικανικές και αντικειμενικά αντιυπερδυναμικές θέσεις, που χτυπάνε τα συμφέροντα των πιο χυδαίων αποικιοκρατών της εποχής μας, Ρωσίας και Κίνας, που έχουνε φτάσει να πυροβολούνε εργάτες με καραμπίνες όπως έκαναν οι Κινέζοι μάνατζερς στη Ζάμπια (!) το Νοέμβρη του 2010. Γι' αυτό, όπως και για την αντίστασή του ΚΑΙ στο δυτικό ιμπεριαλισμό και στην ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας του, βρέθηκε να χτυπιέται από παντού.

    Εκεί που αποκαλύπτονται οι ψευτοαριστεροί είναι στο ό,τι θεωρούν τους βεγγαζιανούς ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ του Καντάφι και στηρίζουν το ισλαμοφασιστικό τους ασκέρι, με στόχο τελικά μια εξουσία-μίξη των χειρότερων στοιχείων του Καντάφι και των πιο ρώσικων στοιχείων της Βεγγάζης. Κάνουν δήθεν πως διαφωνούν με την ευρωαμερικάνικη επίθεση, αλλά ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ" και ρίχνουν υποκριτικά ένα "ούτε Δύση - ούτε Καντάφι", που σημαίνει Ρωσία - Κίνα στο ΣΑ του ΟΗΕ (βαράτε σεις, πλάτες εμείς).

    Έτσι συμβαίνει το εξής σχιζοφρενικό: οι μαοϊστές να καταδικάζουν απερίφραστα τη δυτική επίθεση στη Λιβύη, που είναι στο βάθος και ρωσοκινέζικη, και οι δήθεν σούπερ αντιιμπεριαλιστές κνίτες, συνασπισμαίοι και λοιποί της ψευτοαριστεράς, ουσιαστικά, παρά το ξεκάρφωμα, να ΜΗ θέλουν την ΗΤΤΑ της επέμβασης του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη! Φυσικό, αφού δεν είναι αντιιμπεριαλιστές αλλά φιλοϊμπεριαλιστές (φιλορωσοκινέζοι), να μην εξυπηρετήσουν οι ηγεσίες τους τα αφεντικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχιζοφρενικό εννοώ φαινομενικά, στην ουσία είναι απόλυτα λογικό, καθώς μόνο οι μαοϊστές κομμουνιστές είναι πραγματικοί αντιιμπεριαλιστές, πραγματικά κατά ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, οπότε συνακόλουθα έχουν για πρώτο και κύριο εχθρό τους το χειρότερο και πιο πεινασμένο για επέχταση ιμπεριαλισμό, που εκπροσωπείται από τον άξονα Ρωσίας - Κίνας.

    Ενώ οι δήθεν αντιιμπεριαλισταράδες - αντιαμερικαναράδες κνιτοειδείς, στο βάθος δεν είναι ούτε καν γνήσιοι αντιδυτικοί αντιιμπεριαλιστές, καθώς τη Δύση δε τη μισούν σαν αντιιμπεριαλιστές, αλλά σαν φασίστες αντίπαλοί της, ενώ δεν έχουν πρόβλημα η Δύση να ταπεινώνει λαούς (Αφγανιστάν, Ιράκ, Πακιστάν, Λιβύη) αν είναι να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και του ρωσοκινέζικου ιμπεριαλισμού.

    Τώρα οι φιλελεύθεροι δυστυχώς πέσανε στη λούμπα της πάλης ενάντια σε ένα πράγματι διχτατορικό καθεστώς, που είχε και σοσιαλφασιστικά χαρακτηριστικά (κρατικοκαπιταλισμός, "σοσιαλιστική" ρητορεία, αντιδραστικού τύπου αντιδυτικισμός μέχρι το 2003, ισλαμικά στοιχεία κλπ.)

    Γι΄αυτό, και λόγω της παλιάς ρωσοδουλίας του Καντάφι, αλλά και δυστυχώς επειδή οι φιλελεύθεροι, στο μεγαλύτερό τους μέρος, δεν έχουν πρόβλημα αρχής με την παραβίαση της εθνικής ανεξαρτησίας των χωρών από τον ιμπεριαλισμό, ειδικά το δυτικό (δεν εννοώ φυσικά εσένα Δευκαλίων, ούτε και άλλους δημοκράτες και αντιφασίστες που έχετε καταλάβει βαθιά το τι παίζει), δεν ήταν δύσκολο να πέσουν θύματα του "ανθρωπισμού" του Αλ Τζαζίρα, που προβοκατόρικα λέει 24 ώρες το 24ωρο ότι ο Καντάφι "σφάζει το λαό του" κι άλλες ανοησίες.

    Στο βάθος αυτό έχει να κάνει με το ίδιο το ρεύμα του φιλελευθερισμού, ειδικά του οικονομικού φιλελευθερισμού που δε συνοδεύεται πάντα και από πολιτικό δημοκρατισμό και αντιφασισμό, ακόμη λιγότερο από αντιιμπεριαλισμό.

    Εν πάσει περιπτώσει, επίτρεψέ μου να σου πω Δευκαλίωνα πως η μοναχική πάλη που δίνεις μέσα στον πολιτικό σου χώρο σα φιλελεύθερος είναι αξιέπαινη, και σε καταλαβαίνω βαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή