Ανασκάλεμα

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Για τη λήξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το πού θα κατέληγε η απεργία πείνας των 237 (για να είμαστε ακριβείς) μεταναστών, που μετά τη Νομική οδηγήθηκαν από τους πολιτικούς νταβατζήδες του ΣΥΝ σε συνεργασία με το φιλικό του τμήμα του κράτους στο Μέγαρο «Υπατία», δεν έχει κοπάσει ακόμα εντελώς, παρά τη λήξη της απεργίας. Χτες μάλιστα το πολιτικό συνεχές – χυλός που ξεκινάει από τις «αριστερές» εσωκομματικές τάσεις του ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ και φτάνει στην «Κόντρα», την Α.Κ. και το σπασιματικό αναρχο-λούμπεν διοργανώσανε και πορεία επινικείων, για τη «δικαίωση» της γραμμής τους, με την οποία οι μετανάστες «νίκησαν».

Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη υπόθεση, όπως εξελίχθηκε από την κρατικά προστατευόμενη μεταφορά αυτών των ανθρώπων από την Κρήτη αρχικά στη Νομική μέχρι και την προ λίγων ημερών συμφωνία Ραγκούση - Παπουτσή - Λοβέρδου - Νταλάρα με τους αυτόκλητους «σωτήρες» των μεταναστών έδωσε την τελική ώθηση που χρειαζόταν για να μετατραπεί το εθνορατσιστικό μίσος μες στο λαό από σιγοκαίουσα φλόγα σε πυρκαγιά. Ειδικά στις συνθήκες της πιο βαθιάς και ολόπλευρης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης που ζει η χώρα μετά το τέρμα του Εμφύλιου Πολέμου.
Πλέον πολλοί άνθρωποι που γενικά θα τους κατατάσσαμε στο πλειοψηφικό δημοκρατικό στρατόπεδο, έχουν αρχίσει να πιστεύουν, βλέποντας την εξωφρενική ανοχή και απολογητικότητα του κλασσικού αστικού πολιτικού προσωπικού απέναντι στους σοσιαλφασίστες του ΣΥΝ και της μικροαστικής «υπερεπαναστατικής» - υπερφασιστικής στην πραγματικότητα ουράς του, ότι αντίσταση στην πείνα και στο καθεστώς είναι να είσαι αντιμετανάστης, αν όχι φυλετικά για τους δημοκράτες, τουλάχιστο πολιτικά. «Να φύγουνε, δε τους χωράει η Ελλάδα», σιγοψιθυρίζει πολύς κόσμος, μουρλαμένος από την ανεργία και την αβεβαιότητα. Κι αυτό γιατί από λάθος πολλών ανθρώπων λόγω της συνειδητής προβοκάτσιας του ΣΥΝ με τον τραμπούκικο, νταβατζήδικο «φιλομεταναστευτισμό» του αλλά και των  κυβερνήσεων των -στην πράξη- ανοιχτών συνόρων, ο κόσμος θεωρεί πως οι μετανάστες απολαμβάνουν συλλήβδην υπέρμετρη προστασία και ανοχή, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει διόλου, για την ακρίβεια ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Και μολονότι δεν υπάρχει περίπτωση έστω και αβαθής δημοκράτης να κινηθεί πολιτικά προς το ΛΑΟΣ ή τη Χρυσή Αυγή, και μόνο το γεγονός πως ένας κόσμος αρχίζει ήδη να ανέχεται αυτά τα κόμματα σα «κομμάτι του πολιτικού σκηνικού» που «λένε και κανένα σωστό πράγμα σε κανά δυο ζητήματα», είναι ήδη ήττα του λαού, Ελλήνων και μεταναστών, και της δημοκρατίας. Και γι’ αυτό το απερίγραπτο αίσχος υπεύθυνοι είναι οι εγκληματίες προδότες του λαού και ψευτοπροοδευτικοί καταστροφείς της χώρας των ηγετικών πυρήνων ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ – ΔΗΜΑΡ, καθώς και η φιλοσυνασπισμική κλίκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Βλέποντας κάποιος το Γιαννόπουλο του «Δικτύου», την Κούρτοβικ, το Λιόντο της "Κόντρα" και όλο τον υπόλοιπο εσμό που ο πολύς κόσμος γνώρισε σαν το σκληρό πυρήνα της υπεράσπισης -σαν «επαναστατικής» ή εν πάσει περιπτώσει «αριστερής»- της σοσιαλφασιστικής, ρωσοκαθοδηγούμενης δολοφονικής συμμορίας της «17Ν» και ειδικά του αρχισοσιαλφασίστα Κουφοντίνα το 2002 (κάτι που σε μια δημοκρατική χώρα θα τους είχε στιγματίσει σα φίλους φασιστών και δολοφόνων, και αναξιόπιστους εσαεί για οποιοδήποτε διάλογο δημοκρατικού χαρακτήρα) να συνομιλούν με 4 μέλη του υπουργικού συμβουλίου με επικεφαλής το συνασπισμικό -φίλο του Κύρκου- Υπουργό Εσωτερικών Ραγκούση, σε στυλ νικητή και τροπαιούχου που επιβάλλει όρους σε ηττημένο που έχει καταθέσει τα όπλα, ήταν πραγματικά να σου γυρίζει το στομάχι ανάποδα.

Όχι γιατί είναι άσχημο να ταπεινώνεται το πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος. Αλλά γιατί εδώ η ταπείνωση ήταν κομμάτι του σχεδιασμού μιας καθαρά κρατικά επιδουτούμενης και ενισχυόμενης επιχείρησης. Εδώ είναι το βαθύ κράτος που ταπεινώνει το κράτος της επιφάνειας, ή αλλιώτικα το βάθος του φασισμού που ταπεινώνει το τσόφλι της αστικής δημοκρατίας, αλλά και το λαό. Ο Γιαννόπουλος, η Κούρτοβικ, οι Κοντραίοι και οι ΑΚίτες είναι πιο βαθύ κράτος από τον Παπουτσή, όχι ατομικά - προσωπικά σα μικροαστοί που είναι, αλλά σα σοσιαλφασιστικό ρεύμα και κίνημα, παντοδύναμο μέσα στις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της συμβιβαστικότατης βέβαια με όλο αυτό το συρφετό και γενικά αντιλαϊκής ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη).

Φυσικά ο δικός τους ουσιαστικά Ραγκούσης, τσιράκι του υπερπροβοκάτορα πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε το λιοντάρι στους 237, που κατά βάση είχαν δίκιο στο ΑΤΟΜΙΚΟ τους αίτημα για χαρτιά μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στην Ελλάδα, άρχισε με προβοκατόρικες δηλώσεις να καλεί την ΕΕ να πάρει μέρος των μεταναστών που οι προβοκάτορες τούτης αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης (κατά βάση οι κλίκες γύρω από Γ. Παπανδρέου σήμερα και Καραμανλή τον Β' επί κυβέρνησης ΝΔ κι όχι οι ευρωπαιόφιλοι ή εθνικιστές, αλλά κατά κανόνα χωρίς ισχυρό χαραχτήρα, υπουργοί) αφήνουν να συρρέουν στην Ελλάδα ακριβώς με την ελπίδα να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη.

Το προσωπικό του καθεστώτος είχε ταπεινωθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ από τους Ιρανούς αντιφασίστες πολιτικούς πρόσφυγες και τον υπέροχο αγώνα τους πριν από λίγους μήνες. Ήταν τότε που οι φυσικοί ηγέτες της απεργίας πείνας τους (συγκεκριμένα η Μαντάνα Ντανεσνιά) διαολόστειλαν σα βρεγμένες γάτες τους «κυρίους» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προτείνανε να δώσουν πολιτικό άσυλο στα μουλωχτά σε 1-2, τους πιο γνωστούς και πρωτοπόρους  του αγώνα για να τους εξαγοράσουν, αφήνοντας τους άλλους 40 αντιφασίστες απεργούς πείνας στο έλεος της μοίρας τους.

Αυτά όμως τα μάθανε μονάχα όσοι περνούσαν από τα Προπύλαια και κοντοστέκονταν συγκινημένοι από τις εικόνες των βασανιστηρίων και τα αδυνατισμένα κορμιά των απεργών, όσοι διάβαζαν τη «Νέα Ανατολή», τον ιστότοπο και το ιστολόγιο της ΟΑΚΚΕ (η μόνη οργανωμένη δύναμη που στάθηκε ολόπλευρα και χωρίς υστεροβουλία σε αυτό τον αγώνα, βοηθώντας ουσιαστικά και όχι καπελώνοντάς τον) και τον ιστότοπο της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας», το Πολιτικό Καφενείο του Π. Βήχου και το ιστολόγιο των απεργών στα αγγλικά. Όχι όμως και όσοι διάβαζαν τις ύπουλες μπηχτές για το «φιλοδυτικό - φιλοσιωνιστικό» και «μη άξιο συμπαράστασης» αυτόν αγώνα που έριχναν στο Διαδίκτυο φασίστες και σοσιαλφασίστες. Εκεί βλέπεις αντίπαλος ήταν ο αντιαμερικάνος και άρα «αντιιμπεριαλιστής σύμμαχος» ισλαμοναζί Αχμαντινετζάντ, του οποίου συν τοις άλλοις το άθλιο δουλεμπόριο υπερασπίζονται όλα αυτά τα τέρατα υποκρισίας.

Εκεί οι Γιαννόπουλοι κι οι Λιόντοι, καθώς και οι διάφορες Κούρτοβικ που τόσο πολύ αγαπούν τους καταπιεσμένους, δεν πέρασαν ούτε για ένα λόγο συμπαράστασης, ενώ οι του ΣΕΚ επενέβαιναν μονάχα για να διαστρεβλώσουν την αντιφασιστική, αντιΑχμαντινετζάντ και αντι-Ιράν γραμμή της απεργίας σε γραμμή «Ανοιχτά Σύνορα – Μέσα και νόμιμοι όλοι οι μετανάστες», δηλαδή τη γραμμή που θα φέρει τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες στα έδρανα της Βουλής, και που ήταν άσχετη με το αίτημα των αντιφασιστών για χορήγηση ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ. Εκεί δεν είχε κάμερες, δηλώσεις με ύφος πρωθυπουργού για τους νάρκισσους μικροαστούς «σωτήρες», εκεί δεν είχε χορηγία του ΣΥΝ και του κράτους.

Τι είδε ο λαός στο τελευταίο αυτό κίνημα, που ήταν του ΣΥΝ κι όχι των 300 μεταναστών
;; Ένα κίνημα που καταλαμβάνει δημόσια πανεπιστημιακά κτίρια «νταβατζιλίκι» και απειλεί – εκβιάζει, αγνοώντας τις διαθέσεις του ευρύτερου κόσμου ή τις συνθήκες της κρίσης, που ζητάει «νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των μεταναστών εδώ και τώρα» με ανεργία στο 14,8% (επίσημα – δηλαδή ανεπίσημα 20% και βάλε), ένα κίνημα που δε θέλει να ενωθεί με ό,τι δημοκρατικό υπάρχει μέσα στον ελληνικό λαό αλλά συναλλάσσεται μόνο με την εξουσία σε διαλόγους κορυφής και εκβιασμών, που δε βάζει καν το σκανδαλώδες ζήτημα της νομιμότητας των ναζιστικών συμμοριών στη χώρα μας που είναι ο Νο1 κίνδυνος για τους μετανάστες, ένα κίνημα που ουσιαστικά με τη γραμμή του κατά του ευρωενωσιακού Δουβλίνου 2 και του καλέσματος στην ΕΕ να ανοίξει φουλ τα σύνορα στους πάντες (όπως αποδεικνύουν πολιτικά σε πρόσφατο άρθρο τους για το θέμα οι συναγωνιστές της ΟΑΚΚΕ) θέλει να γιγαντώσει το σωβινοφασισμό σε όλη την ΕΕ, αποσαθρώνοντας την από τα μέσα μέσω των εθνικιστών και εθνικοφασιστών κάθε χώρας για χάρη ανατολικών αφεντικών (ήδη βλέπουμε τα δημοσκοπικά  ποσοστά της κόρης Λεπέν στη Γαλλία).

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, που στην πλειοψηφία τους, όπως και οι 237, είναι καλοί, τίμιοι και δουλευτές άνθρωποι, που μικρά και μεγάλα αφεντικά τους πάτησαν και τους πατάνε στο λαιμό για να τους ξεζουμίσουν και να αντιρροπήσουν παράλληλα, με το χαμηλό τους μεροκάματο, το φρένο που έχουν βάλει στη φυσιολογική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας οι σαμποταζάκηδες και κλεισο-εργοστασιάκηδες της ψευτοαριστεράς και των στενών ηγετικών κλικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ
. Οι 237 μετανάστες, στην πλειοψηφία τους χρόνια εργαζόμενοι στην Κρήτη, δικαιούνταν χαρτιά και άδεια παραμονής. Τα υπόλοιπα που τους βάλανε στο στόμα περί «ανοιχτών συνόρων», «νομιμοποίηση όλων», «κατάργηση της Φρόντεξ» κλπ., όχι επειδή είναι χαζοί και άβουλοι, όπως διαδίδουνε οι ρατσιστές και κάθε είδους τομάρια, αλλά γιατί δεν ξέρουν καλά την ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική και είναι σε ξένο τόπο οπότε πιάνονται από όποιο χέρι μοιάζει φιλικό, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ. Τη μέρα που οι 237 έπαιρναν τα χαρτιά της ανοχής μέχρι νεοτέρας (και καλώς τα πήραν), το ρήγμα μέσα στην εργατική τάξη και το λαό μεταξύ Ελλήνων και παλιών μεταναστών από την μια και νέων μεταναστών από την άλλη βάθαινε ακόμα περισσότερο.

Αν δε δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα για την πολιτική συντριβή του καθεστωτικού μπλοκ που ακρωτηριάζει παραγωγικά τη χώρα για να είναι αυτή ευάλωτη στην ανατολική νεοαποικιακή εξάρτηση, ώστε η φυσιολογική ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, μαζί με τον κοινό ταξικό αγώνα, να δώσει ψωμί και δουλειές σε Έλληνες και μετανάστες, ο ένας θα κυνηγάει να στρίψει το λαρύγγι του άλλου
. Έλληνες κατά Αλβανών, Αλβανοί κατά Πακιστανών, Ασιάτες κατά Αφρικανών και ούτω καθ’ εξής. Παράλληλα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της χώρας σε νέα μετανάστευση (μόνο για αντιφασίστες πολιτικούς πρόσφυγες, που έτσι κι αλλιώς αριθμητικά είναι ελάχιστοι, πρέπει να είναι τα σύνορα πάντα ανοιχτά) και το να επαναπροωθούνται -πολιτισμένα κι όχι με φασιστικούς εξευτελισμούς- όσοι μπαίνουν από δω και μπρος παράνομα στη χώρα ευνοούν όλο το λαό, Έλληνες και μετανάστες, γιατί θα επιτρέψει και να μη μεγαλώνει ο εφεδρικός στρατός των ανέργων και πεινασμένων πάνω στην κρίση, και σιγά σιγά οι ντόπιοι να τα βρούνε με τους ήδη εγκαταστημένους μετανάστες, να τους γνωρίσουνε, να δεθούνε και να συγχωνευτούνε μέσα στην ίδια την πρακτική, κοινωνική ζωή, μέσα στη δουλειά, στο καφενείο, στη γειτονιά, στο γλέντι, πάνω απ΄ όλα στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή και για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ανισότητα.

Δε φτάνει λοιπόν, παλιάνθρωποι του σαμποτάζ, ψευτοαριστεροί ή φίλοι τους στα κυβερνητικά κόμματα, που κλείνετε τα εργοστάσια, μπλοκάρετε τις παραγωγικές δυνάμεις και κάνετε στο λαό χειρότερη κούρα πείνας απ’ αυτήν που του κάνει η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και οι ηλίθιες συνταγές της, θέλετε με τις προβοκάτσιες σας, με τους δήθεν «φιλομετανάστες» νταβατζήδες σας και με τα «ανοιχτά σύνορά» σας να στέλνετε την άνεργη νεολαία από τις εργατογειτονιές σούμπιτη στους μαχαιροβγάλτες ναζήδες, για να πυκνώνουνε τις τάξεις τους, για να γίνονται τα άνεργα εργατόπαιδα κτήνη και δολοφόνοι του "φύρερ" Μιχαλολιάκου και των άλλων συμμοριών και να υμνούνε βέβαια τα κοινά ανατολικά «αντιιμπεριαλιστικά» αφεντικά σας.

Για να μοιράζετε την εργατική τάξη και ευρύτερα τη φτωχολογιά σε δυο αλληλομισούμενα και αλληλοσφαγιαζόμενα τμήματα, με ό,τι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ οπισθοδρόμηση μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο στον αγώνα τόσο κατά του φασισμού σήμερα, όσο και σε εκείνον για τη σοσιαλιστική απολύτρωση του λαού, μέσα από τη σοσιαλιστική – αντιιμπεριαλιστική του επανάσταση. Ε λοιπόν, δε θα σας περάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου