Ανασκάλεμα

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ψευτοαριστεροί, δεξιοί, ναζήδες αντισημίτες, είμαστε όλοι Καβαλιώτες Εβραίοι


Η εκλεγμένη με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα αποφάσισε να αναβάλει τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Καβαλιώτες Εβραίους που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να απομακρυνθεί από την πλάκα του το σύμβολο του εβραϊσμού, το Αστέρι του Δαυίδ.


Η δήμαρχος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αυτό θα συνέβαινε ώστε να αποφευχθεί να γίνει το μνημείο στόχος επιθέσεων. Αλλά ποιος δημοκρατικός άνθρωπος αναγνωρίζει στους φασίστες το δικαίωμα να αστυνομεύουν έμμεσα το περιεχόμενο των μνημείων που στήνονται για λόγους ιστορικής μνήμης, μέσω της απειλής ότι αυτοί θα τα καταστρέψουν;

Και ειδικότερα, ποιος μπορεί να δίνει στους ναζήδες και αντισημίτες κάθε είδους το δικαίωμα αυτό σε μια χώρα όπου ο ναζισμός ξεπάστρεψε κυριολεκτικά 9 στους 10 Έλληνες εβραίους αδερφούς μας το 1941-1945;

Το δικαίωμα αυτό το έχουν δώσει βέβαια εμμέσως αλλά σαφώς σύσσωμες οι καθεστωτικές ηγεσίες, με τη φανατική υπεράσπιση από πλευράς τους της πολιτικής (που σημαίνει τελικά και ποινικής) νομιμότητας/ασυλίας της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Η εκ των υστέρων και με την άκρη των χειλιών καταδίκη της δημάρχου από τον εκπρόσωπο της ΝΔ Καραγκούνη, είναι για τα μάτια. 

ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ, με μισόλογα δήθεν «αντίθεσης», κάλυψαν την αντισημίτρια δήμαρχο, αφού απλώς «διαφώνησαν» μαζί της, χωρίς να κάνουν επίσημη, δυναμική πολιτική καταγγελία και χωρίς να κάνουν το θέμα κεντρικό. Όλη όλη μια ανακοίνωση γενικού «αντιναζιστικού» βερμπαλισμού από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κι από κει παν κι οι άλλοι.

Μιλάει άλλωστε και η μη συμμετοχή τους ούτε για τα μάτια στη συγκέντρωση καταγγελίας που κάνανε Έλληνες δημοκράτες, εβραίοι και μη, στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Λογικό. Ο πόλεμος που ετοιμάζει το αφεντικό τους ο Πούτιν, με τις κατοχικές δυνάμεις του οποίου οι κνιτο-συριζοφασίστες χαριεντίζονται στην ρωσοκατεχόμενη ανατολική Ουκρανία στέλνοντας αντιπροσωπείες, θα έχει σα σημαία του την εξόντωση του «εβραίου νεοφιλελεύθερου κεφαλαιοκράτη, που ελέγχει τον πλανήτη».

Ο σοσιαλφασισμός θέλει πάντα τον «εβραίο» του δυνατό, πλούσιο, τραπεζίτη, για να ταιριάζει με τις δεισιδαιμονίες που σπέρνουνε στο λαό οι αντισημίτες για το «σιωνιστικών συμφερόντων ενιαίο παγκόσμιο κεφάλαιο».

Ο απλός εβραίος, ο λαϊκός άνθρωπος, ο εβραίος - θύμα των ναζί πρέπει να ξεχαστεί ή και να λοιδωρηθεί από ναζήδες και κνίτες ως «δημιούργημα της βιομηχανίας του Ολοκαυτώματος, που τη φτιάξανε οι Αμερικάνοι για να δικαιολογούνε το Ισραήλ, το χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής».

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν οι ρωσοναζήδες που διαμελίζουν την Ουκρανία κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις τους στο Ντονέτσκ κι άρχισαν να μεταδίδουν τηλεοπτικό πρόγραμμα, δήλωσαν περήφανα ότι «σταμάτησαν την προπαγάνδα των σιωνιστικών ζόμπι». Κέντρο κάθε ναζισμού και αντισημιτισμού στο σύγχρονο κόσμο είναι η νεοφεουδαρχική, νεοβαρβαρική, από τα δεξιά «αντικαπιταλιστική» νεοτσαρική Ρωσία του Πούτιν.

Δεξιοί και κυρίως ψευτοαριστεροί, πάνω απ' όλα χρυσαυγιτοναζί αντισημίτες, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ!

98 σχόλια:

  1. Μπράβο και εις ανώτερα
    Κρυφοσιωνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ ότι έχεις χιούμορ, αλλά δεν παύεις να στηρίζεις τη φασιστική, γενοκτονική, μιλιταριστική, εκ φύσεως ρατσιστική σιωνιστική οντότητα.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ, κνιτοσυριζαίος είσαι; Νόμιζα ότι μόνο ακροδεξιοί και ναζήδες θα μπορούσαν να να γράψουνε τέτοια για "κρυφοσιωνισμούς"... Σε πέρασα για αναγνώστη της Ελεύθερης Ώρας, συμπάθα με... Καρφώθηκες με τα μιλιταριστικής κλπ., που οι ναζήδες δε τα λένε γιατί είναι οι ίδιοι μιλιταριστές και στρατόκαυλοι...

      Υ.Γ. Εκεί έχετε καταντήσει ρε; Για Εβραίους της Καβάλας, θύματα των ναζί μιλάμε, το Ισραήλ πάλι φέρνετε στην κουβέντα; Όλο και πιο κοντά στους χρυσαβγίτες... Με τη Κωνσταντοπούλου για ίνδαλμα φαντάζομαι...

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον δεν καταντήσαμε να υποστηρίζουμε ένα νεοφασιστικό μόρφωμα που παριστάνει το κράτος και έχει βομβαρδίσει σχεδόν όλες τις αραβικές χώρες, με θύματα χιλιάδες άοπλα γυναικόπαιδα

      Υ.Γ. Καλύτερα "κνιτοσυριζαίος" παρά με την ευρωπαϊκή πτέρυγα της ΝΔ

      Διαγραφή
    3. Εννοείται ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι γλίτσες αστοφιλελεύθεροι της ευρωπαϊκής πτέρυγας της ΝΔ, αν και υφεσιακοί προς τον ρώσικο φασισμό και από στρατηγική άποψη εχθροί του λαού, είναι παρασάγγες πιο αριστερά από τους νεοχιτλερικούς επισκέπτες των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας κνιτοσυριζαίους...

      Α, και το πόσο αντιΝΔ είσαι, το είδαμε από το ότι δε σχολίασες καν αρνητικά την αντισημίτα δήμαρχο της ΝΔ στην Καβάλα και το αίσχος της... Αυτός είσαι κνίτοσυριζαίε. Γιατί εσύ δεν είσαι απλά δεξιός, είσαι και με τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ πλευρά της ΝΔ...

      Υ.Γ. Οι δεξιές σιωνιστικές - εθνικιστικές κυβερνήσεις του Ισραήλ έχουν κάνει πολλές αδικίες κι εγκλήματα ακόμα κατά του εθνικοανεξαρτησιακού κινήματος στον αραβικό κόσμο, κυρίως δε κατά του παλαιστινιακού απελευθερωτικού αγώνα. Όμως ρε φιλαράκο αντισημίτη, που ακόμα κάνεις μόκο για το αρχικό θέμα με τους καβαλιώτες εβραίους, για πες μας:

      1. Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει, όπως του το αναγνώρισε η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν το 1947; Ο λαός του έχει δικαίωμα να το έχει για πατρίδα του, για να φυλάγετε από σένα και τους φίλους σου τους ναζήδες ανά τον κόσμο;

      2. Για τον ισλαμοφασισμό της Χαμάς, του Ισλαμικού Κράτους, κάθε αντισημιτικής αντίδρασης που θέλει γενοκτονία ΟΛΩΝ των εβραίων της περιοχής, θα μας πεις τίποτα; Η αριστερή γραμμή είναι: με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των τίμιων, αντι-ισλαμοφασιστικών τάσεων της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στο Ισραήλ. Με το Ισραήλ ενάντια στους ισλαμοναζήδες.

      Διαγραφή
    4. Ναι, άλλη δουλειά δεν έχουν οι προοδευτικοί άνθρωποι από το να σχολιάζουν κάθε μεμονωμένη μαλακία των δεξιών (τους εχθρευόμαστε συνολικά εμείς, όχι υπό όρους όπως εσύ)

      Υ.Γ. "Η αριστερή γραμμή είναι: με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των τίμιων, αντι-ισλαμοφασιστικών τάσεων της παλαιστινιακής αντίστασης ενάντια στο Ισραήλ. Με το Ισραήλ ενάντια στους ισλαμοναζήδες."

      Κατάλαβα, είσαι ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και παναθηναϊκός στο μπάσκετ.

      Η παλαιστινιακή αντίσταση είναι ενιαία και αδιάσπαστη απέναντι στον κατακτητή και εισβολέα, διάβασε τις κοινές τους ανακοινώσεις (όλων των οργανώσεων, κοσμικών και θρησκευτικών)

      Διαγραφή
    5. Α, μάλιστα... "Μεμονωμένη μαλακία των δεξιών" είναι η άρνηση να χαραχτεί το αστέρι του δαυίδ σε μνημείο για εκτελεσμένους από τους ναζί... Σα να κόβαν λίγο το μισθό με κανά μνημόνιο... Τίποτε το ιδιαίτερο, τίποτα το εξοργιστικό, τίποτα το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στο μεταπολεμικό κόσμο...

      Έχετε γίνει ίδιοι με τους ναζήδες, κνιτοσυριζαίε. Από το κακό στο χειρότερο πάτε. Η πραγματική Αριστερά, τόσο η επαναστατική κομμουνιστική όσο και η ευρύτερη δημοκρατική, θα συγκροτηθεί μέσα από τη συντριβή σας.

      Διαγραφή
    6. Πρωτοφανή και εξοργιστικά είναι αυτά που κάνουν οι κολλητοί σου οι ναζί της Ουκρανίας (με παραλλαγή ή γραβάτες δεν έχει σημασία)
      Επίσημη ανακήρυξη ως ηρώων του Στεπάν Μπαντέρα και των ουκρανικών ταγμάτων ασφαλείας, απαγόρευση αναφοράς στην Σοβιετική Ένωση, καταστροφή όλων των μνημείων του κόκκινου στρατού και άλλα "όμορφα" (και "δυτικοευρωπαϊκά" βεβαίως, βεβαίως-δες τις φωτογραφίες που βγάζουν με αγκυλωτούς σταυρούς μαζί με το πανί της ΕΕ)
      Αλλά εσύ υποστηρίζεις ανοιχτά το φασιστικό ουκρανικό πραξικόπημα, τι σου λέω τώρα

      Διαγραφή
  3. Πάλι έχασες εξυπνάκια... Αν θες να είσαι άνθρωπος του δίκιου και της αλήθειας, αφιέρωσε 10 λεφτά να διαβάσεις τι έλεγε η ΟΑΚΚΕ από την αρχή της Μεϊντάν για το ρόλο της φασιστικής και της ναζιστικής Ακροδεξιάς και πόσο αρνήθηκε να την υποστηρίξει, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους φιλελεύθερους.

    Από πού κι ως πού όμως, βρε "αντιιμπεριαλιστές" της δεκάρας, ένα αντιδραστικό πραξικόπημα σε μία χώρα δίνει δικαιώμα σε μια άλλη να κάνει κατοχή σε μερικές επαρχίες της πρώτης, τάχα επειδή εκεί ζει μειονότητα που κινδυνεύει; Γιατί δεν έγινε ενιαίο αντιφασιστικό κίνημα Ουκρανών - Ρώσων της Ουκρανίας κατά της κυβέρνησης στο κάτω κάτω; Και γιατί το Σβόμποντα και ο Τομέας, αφού η Ουκρανία είναι "ναζιστική", πατώσαν και στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές; Ε κνίτη;

    Και κάτι γι΄αυτές τις φωτό των ουκρανοναζί: εγώ δεν ξέρω κανένα ναζιστή στην Ευρώπη, από τους φίλους σας τους χρυσαβγίτες και τους ρωσοναζί μέχρι τους ναζιφασίστες της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας κλπ. που να είναι φιλοΕΕ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ δεν είναι φιλοευρωπαϊκή. Αντιθέτως είναι φιλορώσικες. ΟΛΕΣ. ΜΕ ΠΑΘΟΣ (ψάξτο αν δε το γνωρίζεις). Ακόμη κι οι ουκρανοναζί του Δεξιού Τομέα αποκαλούν την ΕΕ "φιλελεύθερο ολοκληρωτισμό", "δικτατορία ομοφυλόφιλων" κλπ. (ξέρεις, τα ίδια που λέει και το πολιτικό αφεντικό σας ο Πούτιν).

    Άρα, δε θα μου έκανε εντύπωση να πρόκειται για εντελώς στημένες προβοκάτσιες της Ρωσίας (δεν εννοώ τις φωτό με τους αγκυλωτούς, εννοώ τη συνύπαρξη σημαιών με αγκυλωτό και σημαιών της ΕΕ, που τις είδα κι εγώ).

    Τράβα τώρα να κάνεις κανά καραβάνι στις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας ή καμιά πορεία στη γερμανική πρεσβεία (κνίτες και αναρχοκνίτες παρέα, ξέρετε σεις...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Αυτά που γράφω (ανακήρυξη ως ηρώων του Στεπάν Μπαντέρα και των ουκρανικών ταγμάτων ασφαλείας, απαγόρευση αναφοράς στην Σοβιετική Ένωση, καταστροφή όλων των μνημείων του κόκκινου στρατού και άλλα "όμορφα") τα αποφάσισε το κοινοβούλιο που εγκαταστάθηκε μετά το πραξικόπημα (ανεξάρτητα αν "πάτωσε" το Σβόμποντα και ο Δεξιός Τομέας, που πάντως και υπουργούς διαθέτουν στην κυβέρνηση και οι εμπορσφυλακές τους αποτελούν πλέον επισήμως σώματα με αστυνομικά-στρατιωτικά καθήκοντα με κυβερνητική βούλα)

      2. Για τους βετεράνους του κόκκινου στρατού που υποστηρίζουν ανοιχτά τις ΛΔ του Λουχάνσκ και του Ντανιέτσκ έχεις να πεις κάτι; Μήπως είναι και αυτοί ίδιοι με τους χρυσαυγίτες και δεν το ξέρουν;

      3. Σε ενόχλησε τόσο που πήγε κόσμος στην πρεσβεία των ξανθών κτηνών-ιμπεριαλιστών που τόσο θαυμάζεις, να διαμαρτυρηθεί για όσα δεινά επιφέρουν σχεδόν ενάμιση αιώνα τώρα στους μικρούς λαούς;

      3. Μιας και σου αρέσουν οι σύνθετες λέξεις, μετονομάσου σε μαο-μερκελικό μετερίζι να τελειώνουμε

      Τι άλλο να σου πω, καταπώς φαίνεται "μιλάω" σε τοίχο

      Διαγραφή
    2. 1. Όλα αυτά που κάνει ο ουκρανικός αντικομμουνισμός και που σωστά αναφέρεις, εγώ τα καταδικάζω στ' αλήθεια και με πάθος. Δε τα χρησιμοποιώ ως αφορμές, όπως κάνεις εσύ, για να στηρίζω μια ξενική κατοχή ουκρανικού εδάφους και να χω το θράσος να την παρουσιάζω στον ελληνικό λαό και ως "αντιφασιστική εξέγερση".

      2. Βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού ζουν και στην Ουκρανία ξέρεις. Μη διαβάζεις μόνο ό,τι σου πασάρουν οι κνίτες, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πολέμησαν στον Κόκκινο Στρατό, ενώ οι ταγματαλήτες μπαντέρες δεν ξεπέρασαν ποτέ τις λίγες δεκάδες χιλιάδες. Και πολλοί βετεράνοι του αντιφασιστικού πολέμου βρίσκονται από την άλλη πλευρά του οδοφράγματος. Επίσης πάμπολλοι βετεράνοι του Κόκκινου Στρατού υποστήριζαν σα σοσιαλισμό την περίοδο Μπρέζνιεφ, ενώ και πολλοί ΔΣΕίτες έγιναν κνίτες, εσωτερικάδες, πασόκοι. Τι καταπληκτικό επιχείρημα είναι τούτο;

      3. Ξανθά κτήνη τους λέγαμε όταν ήταν ναζί. Η ιστορία της Γερμανίας είναι ενιαία εδώ και 1,5 αιώνα ε; Το ίδιο ο Κάιζερ, το ίδιο η Βαϊμάρη, το ίδιο ο ναζισμός, το ίδιο η πρώιμη Δυτική Γερμανία με τον αντικομμουνισμό της, το ίδιο η ενιαία Γερμανία μετά το 90. Τι να σου πω ρε φίλε, μέγας μαρξιστής πρέπει να 'σαι, τα λυσες όλα σε δυο αράδες... Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ, Γκορμπατσόφ, Γέλτσιν, Πούτιν, καλοί ε; Αυτοί, όπως κι ο μπαμπάς τους ο τσάρος Νικόλαος δεν καταπιέσανε ποτέ λαό εδώ και 1,5 αιώνα... Αθώες περιστερές, μάλλον κάνανε "αντίσταση" στα "ξανθά κτήνη"...

      4. Η Μέρκελ δικιά σας είναι, γι' αυτό και παρά τις αθλιότητες της εθνικής σου κυβέρνησης, την οποία στηρίζεις με κάθε τρόπο (δίπλα στον φασίστα Καμμένο, στους εθνικολαϊκιστές πασόκους τύπου μιχελογιαννάκη και μητρόπουλου, στη φιλοχρυσαβγίτα Ζωή, στον φλωρακικό κνίτη Λαφαζάνη, στον "Ντούγκιν" - Κοτζιά κλπ.), λέει σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα "πρέπει να σωθεί και να μείνει στο ευρώ". Για να βάζει τα βέτο της μεθαύριο όταν η Ρωσία θα ξεσκίζει κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα προφανώς...

      5. Ο Μάο σας πονάει, γιατί αυτός, συνεχίζοντας το θεωρητικό και πολιτικό έργο των Μαρξ Ενγκελς Λένιν Στάλιν έχει ανοίξει τον ιδεολογικό σας τάφο...

      Διαγραφή
  4. Ξεσκιστειτε σα τα σκυλια, τσιρακια, του ανατολικου ιμπεριαλισμου ο μεν, του δυτικου ο αλλος. Σα ξυπνησει μονομιας, θα ‘ρθ‘ αναποδα ο ντουνιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από σένα κνίτη του "ούτε ούτε" (μπας κι είσαι ο χοτζικός ο φασίστας που πήρε πόδι από δω γιατί μίλαγε για Τυρίμους;), προτιμώ τον ρώσο που κυνηγάει "ξανθά κτήνη" από πάνω. Τουλάχιστον αυτός και οι "σύντροφοί" του έχουν κάποια παλικαριά και πολεμάνε στο Ντονμπάς για το αφεντικό τους τον Πούτιν, με κίνδυνο να φάνε καμιά σφαίρα.

    Εσύ ο άκαπνος, ο ψευτοκομμουνιστής και ψευτοεπαναστάτης κάθεσαι περήφανος στον θρόνο του ούτε - ούτε σου και λες με ύφος χιλίων καρδιναλίων: "Πφφφ, από δω ουκρανοί δυτικοκίνητοι ναζί, από κει πουτινικοί, γυρίστε βρε χαζοί τα όπλα ανάποδα και κάντε σοσιαλισμό μαζί αδελφωμένοι".

    Δηλαδή, ο ρώσος από πάνω που κυνηγάει εβραίους είναι ταγματαλήτης κι εσύ τροτσκιστής. Ξέρεις τι έκανε και στους δύο, όπως και σε κάθε έναν που δεν πολέμαγε τους ναζί με "αντικαπιταλιστικά" προσχήματα, το ΕΑΜ και η ΟΠΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα, κανενας σοσιαλισμος δεν μπορει ν‘ ανατειλει στην Ουκρανια σαν αποτελεσμα συναδελφωσης ναζιφασιστων και ρωσοδουλων ναζι - παλικαραδων... Για να ερθει, πρεπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να περασει σαν οδοστρωτηρας πανω και απο "σενα" και απο το Ρωσο...


    Οσο για τις ιστορικες αναλογιες, δε σε συμφερουν. Γιατι ξερεις τι εκανε το ΕΑΜ - ΟΠΛΑ στους αγγλοδουλους φασιστο - ΕΔΕΣιτες και το Δεκεμβρη στους Εγγλεζους και τα τσιρακια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΟΠΛΑ δε σκότωνε αγγλόδουλους του ΕΔΕΣ... Σκότωσε ναζιστόδουλους ΕΔΕΣίτες Αθήνας, που είχαν πέράσει με τα τάγματα ασφαλείας...

    Αλλά πέρα απ'όλα αυτά, δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχω με τους Εγγλέζους στο Δεκέμβρη... Εγώ φιλαράκο κι ο χώρος μου ήμασταν από την άλλη πλευρά του οδοφράγματος το 44... Ξέρεις, σταλινικό ΚΚΕ, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ... Συ ο τρότσκας του ούτε - ούτε έκανες λούφα το Δεκέμβρη και μάλιστα σαν Στίνας δικαίωνες τις αποστολές του Σίτριν που ξεθάβαν πτώματα δήθεν εκτελεσμένων "από τους κομμουνιστοσυμμορίτες" στο Περιστέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το να προσπαθείτε να "αποδείξετε" ότι οι νεκροί αγωνιστές του ΕΑΜ και της ΟΠΛΑ αν ζούσαν σήμερα θα ταυτίζονταν με εσάς και τις εσωτερικές σας αναζητήσεις, δυστυχώς στέλνει την συζήτηση στην μεταφυσική σφαίρα (μήπως επικοινωνείτε και μαζί τους;)

    Από την πλευρά μου μιλάω για το σήμερα και μόνο. Υποστηρίζω την παλαιστινιακή αντίσταση και τον αντιφασιστικό αγώνα στην Ναβαρασίγια, όπως και τον αντικατοχικό-αντιγερμανικό αγώνα στην Ελλάδα. Δεν μισώ κανέναν εβραίο επειδή είναι εβραίος ούτε κανέναν επειδή γεννήθηκε ουκρανός ή γερμανός πιστεύω όμως ότι οι λαοί που πειθαρχούν σε φασιστικές και γενοκτονικές ηγεσίες έχουν σαφέστατη ευθύνη των πράξεών τους και θα υποστούν τελικά τα εγκλήματα που τους αξίζουν (εκτός αν συνειδητοποιηθούν και αλλάξουν τροπάρι)

    Όσο για σένα μαομητσοτακικέ που με αποκάλεσες ταγματαλήτη, αν θες σου στέλνω την διεύθυνσή μου και έλα να μου το πεις από κοντά. Ντροπή σου υπάλληλε της τρόικας

    Ο "Ρώσος" από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα πλάκα έχεις. Η φασιστο-Νοβοροσίγια σου ανεκδιήγητε είναι κατεχόμενο από μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη έδαφος μιας αδύναμης χώρας του τρίτου κόσμου. Ταγματαλήτης του κερατά είσαι αν είσαι με τον Πούτιν στην Ουκρανία. Άκου λέει "θα υποστούν τα εγκλήματα που τους αξίζουν". Άρα, αφού με την πολιτική σου ανάλυση, το Ισραήλ και η Ουκρανία είναι σήμερα το άκρον άωτο της αντίδρασης (έχουν πράγματι και οι δύο αντιδραστικές δεξιές κυβερνήσεις, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα), τότε ο ουκρανικός και ο ισραηλινός λαός είναι θεμιτοί στόχοι των ναζιστοειδών που στηρίζεις (και δεν εννοώ φυσικά τους Παλαιστίνιους πατριώτες, τα αδέρφια μας, αλλά τους ρωσοναζήδες και τους ρωσοχαμασίτες).

      Για το Μητσοτάκη και τις τρόικες κνίτη ή αναρχοκνίτη, τράβα στην γερμανική πρεσβεία με την Κωσταντοπούλου και τον Καμμένο εσύ και μόκο. Με το "εθνικό" αντιγερμανικό μέτωπο με την αγια-Βαρβάρα, το στρατό και τη χωροφυλακή.

      Την τρόικα και τα μνημόνια εσύ τα στηρίζεις με το σαμποταζάκι σου, με τον "αγώνα" σου κατά του μεταλλείου, με τα ρώσικα "οικολογικά" σου κινήματα... Άντε "φίλοι του λαού", δολοφόνοι των εργατών και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, που μιλάτε κι από πάνω... Φλωράκηδες...

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ. Α, και άσε τις μαγκιές από το πληκτρολόγιο. Εγώ δε σε απείλησα με ξύλο και με δεδομένο ότι ακόμη και καλοί άνθρωποι της βάσης της ψεύτικης "Αριστεράς" μπορεί από λάθος σήμερα να ναι φιλικοί προς τη Ρωσία, δεν θα έβριζα ούτε θα τραμπούκιζα ποτέ κάποιον που θα μου έλεγε ότι οι Ρώσοι έχουν δίκιο στην Ουκρανία. Ο χαρακτηρισμός, όσο κι αν σε ενοχλεί, είναι πολιτικός. Έκανα παραλληλισμό με τον β' παγκόσμιο πόλεμο και την τότε διάταξη δυνάμεων.

      Αυτός που είναι με την κατοχή, τη στηρίζει και τη λιβανίζει ήταν "τσολιάς". Δεν φταίω εγώ γι' αυτό... Εσύ πολεμάς τη φαντάστική τάχαμ κατοχή της τρόικας, που ούτε στρατό έχει ούτε σε δέρνει κι άμα θες τη διώχνεις σε μια μέρα αν αποφασίσεις να πας σε εθνικό νόμισμα, αλλά στηρίζεις με πάθος μια κανονική ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ - ΑΙΜΑΤΗΡΗ κατοχή στην Ουκρανία.

      Πώς να σε πω δηλαδή;

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. 2 Και η αναφορά στην ΟΠΛΑ δεν ήταν έμμεση απειλή, ήταν "πικάρισμα" στον χοτζικό από πάνω που μου κάνει τον μέγα ΕΑΜίτη και ζαχαριαδικό, για να τον "ερεθίσω" κάπως. Προσωπικά, δεν αγαπάω τα αίματα κι έχω πολλούς φίλους, καλούς ανθρώπους που λεν χοντρικά τα ίδια με σας για την Ουκρανία, την "τρόικα" κλπ. Αλίμονο αν τα λύναμε όλ' αυτά σήμερα, που δεν έχουμε ένοπλη αναμέτρηση, με βία. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι.

      Διαγραφή
  9. Αν εννοεις τον εαυτο σου, πουτινικε, και τουτον δω, τοτε, ναι, δικαιωμα σας ειναι να εχετε οποιες κι οσες μεταφυσικες ανησυχιες θελετε, αλλα η υπερασπιση της αντικειμενικης αληθειας στα διαφορα μετωπα (π.χ. στο ουκρανικο) και των επαναστατικων παραδοσεων, οχι, καμια σχεση δεν εχουν με τις μεταφυσικες σας αναζητησεις.

    Τουτο που σας λεω γω ειναι κατι πολυ απλο: ουτε συ, ενας λακες της ιμπεριαλιστικης Ρωσιας, ουτε ο ετερος, ενας λακες της ιμπεριαλιστικης Δυσης, εχετε την παραμικρη σχεση με αντιφασισμο, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, επαναστατικο ΚΚΕ, κλπ., κλπ.

    Δυο υαινες ειστε, δυο κοινοι κακοποιοι, δυο λησταρχοι που ξεσκιζετε την Ουκρανια για λογαριασμο των αφεντικων σας, πασχιζοντας να την αρπαξει ο ενας μεσ‘ απ‘ τα χερια του αλλουνου και καθηκον του ουκρανικου λαου με μπροσταρη την ουκρανικη εργατια ειναι να σας βαλει τα δυο ποδια σ‘ ενα παπουτσι, για να το πω οσο πιο ευγενικα γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτα, πουτινικε, για την ωρα. Σε οσα... εξοχως μαρξιστικα και επαναστατικα υποστηριζει ο ετερος Καππαδοκης, εχουμε και λεμε:

    1. Οχι, το ακριβως αντιθετο απ‘ αυτο που λες, διοτι η σχεση σου με τους Εγγλεζους και τα τσιρακια τους ειναι τουτη δω: σημερινος συμμαχος του ματωβαμμενου ΝΑΤΟ και των διαδοχων των χιτλερικων, αμερικανων ιμπεριαλιστων, δε μπορει παρα να εισαι ενας βαμμενος εχθρος των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του επαναστατικου ΚΚΕ, ενας "καλος" Χιτης του Δεκεμβρη ‘44, εκτελεστικο οργανο ακριβως αυτουνου του Σιτριν και του γερο-Παπατζη...

    Οι δε αγαπημενοι σου ΕΔΕΣιτες υπηρξαν συνεργατες των Ναζι και μετεπειτα τσιρακια των Εγγλεζων και κανενας γελοιος διαχωρισμος σε κακους ναζιστοδουλους και καλους αγγλοδουλους ΕΔΕΣιτες δεν καταγραφηκε στις δελτους της Ιστοριας... Κεινο που καταγραφηκε ειναι η συντριβη τουτων των ολιγαριθμων δωσιλογων (ειδικα στην Ηπειρο) απ‘ το μεγαλο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ (αρα και την ΟΠΛΑ σαν κομματι του κινηματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2. Καμια καλπικη αναλογια του σημερα με το β παγκοσμιο πολεμο και τα αλλα παραμυθια που σκαρωνεις για τροτσκιστες κλπ. δεν μπορουν να μασκαρεψουν την ολοφανερα σαπια, φιλοιμπεριαλιστικη, αντιδραστικη γραμμη συμμαχιας με την ιμπεριαλιστικη Δυση που σερβιρεις ταχα σαν φρεσκια και που δεν ειναι παρα η παμπαλαια σοσιαλπροδοτικη της Β Διεθνους, δηλαδη με δυο λογια εισαι ενας συγχρονος σοσιαλσωβινιστης αποστατης Καουτσκυ.

    Επαναστατης σημερα σημαινει να πολεμας και τις δυο εξισου φιλοπολεμες και επιθετικες υπερδυναμεις ( τον Αξονα της εποχης μας) και τους λακεδες τους. Ολα τ‘ αλλα ειναι "πρακτοριλικια" για λογαριασμο του ιμπεριαλισμου και της ντοπιας αντιδρασης και αργα ή γρηγορα θα κληθεις να λογοδοτησεις απ‘ το συγχρονο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3. Ακαπνοι εμεις οι χοτζικοι;

    Εμεις οι σταλινικοι - χοτζικοι ποτε δε βροντηξαμε τα παρασημα μας, αλλα αφου πετας το γαντι, κατσε να στα κοπανησω κι εδω, για να μη σ‘ εχω αναγκη που λενε.

    Οταν εμας τους μαρξιστες - λενινιστες μας καταδιωκαν και μας εξοντωναν τα αντιδραστικα καθεστωτα της Λατινικης Αμερικης, Αφρικης (ξερεις, τα συμμαχακια σου, του Γ Κοσμου..) κι αλλου, οταν μας καταδιωκε τοσο η "δημοκρατικη" ΟΔ Γερμανιας οσο κι η σοσιαλφασιστικη Ανατολικη, εσυ σαν Μαο υποδεχοσουν με τιμες στο Πεκινο τους Κισινγκερ - Νιξον, τη γυναικα του Σαχη της Περσιας, τον Τιτο, τους ευρωαναθεωρητες και καθε καρυδιας αποστατη και αντιδραστικο, ξεσκιζες τις διμερεις συμφωνιες που ειχες υπογραψει με τη σοσιαλιστικη Αλβανια, εσπρωχνες το χασαπη σου Πολ Ποτ σε πολεμο με τους βιετναμεζους ρεβιζιονιστες, στη Γαλλια και στην Τουρκια συμμαχουσες με την Αντικομμουνιστικη Λιγκα κι αλλους φασιστες, στην Ελλαδα σαν ΕΚΚΕ εκανες αμιλλα με τους φλωρακικους στην αβαντα στο ΠΑΣΟΚ (σαν μικροαστικη του ουρα που ησουν) στις δημοτικες του ‘78, το ‘81 και παλι στις δημοτικες του ‘82! Αφου εισαι θρασυς και πουλας μπαρουτι και καπνα, τ‘ ακουσες κι αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 4. Αν ο Σταλιν ειχε αναθεωρησει το ‘46 την εκτιμηση της Κομιντερν για τον ιμπεριαλιστικο - ληστρικο χαρακτηρα του πολεμου Γερμανων - Αγγλογαλλων στα ‘39 - 41, θα επρεπε να καταγγειλει αναγκαστικα και το Γερμανο - σοβιετικο Συμφωνο Μη Επιθεσης του ‘39.

    Ο Σταλιν πολυ απλα και με τη χαρακτηριστικη του σαφηνεια λεει πως ο πολεμος εναντια στο ναζιστικο Αξονα ειχε αντικειμενικα εξαρχης δικαιο - απελευθερωτικο χαρακτηρα απ‘ την πλευρα των Λαων και ανεξαρτητα απο τους ιμπεριαλιστικους σκοπους των ηγετων των ΕΠΑ - Αγγλιας.

    Καταλαβες τωρα γιατι αυτος που αναθεωρει τον Σταλιν εισαι εσυ και οχι ο Σταλιν;;;

    Εξ ου και η αβυσσος που σε χωριζει απο την καταγγελτικη σταση του Ζαχαριαδη στον αδικο και κατακτητικο πολεμο του Μεταξα στην Αλβανια, εξ ου και η συμπτωση και ο παραλληλισμος σου με τον Τυριμο που υμνουσε το Μεταξα σαν "πρωτοπορο του αντιφασιστικου αγωνα" και κακοποιουσε συνειδητα τη σταση του επαναστατικου ΚΚΕ, παραλληλισμος που τοσο πολυ σε εθιξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5. Ο Σταλιν και η σοσιαλιστικη ΕΣΣΔ ηταν υπερ μιας ανεξαρτητης και δημοκρατικης αραβοισραηλινης ομοσπονδιας στα εδαφη της ιστορικης Παλαιστινης και οχι υπερ ξεχωριστων κρατων Εβραιων και Αραβων Παλαιστινιων που προωθουσαν και τελικα επεβαλαν οι δυτικοι ιμπεριαλιστες. Σ‘ αυτο το πλαισιο εξοπλιζαν τους Εβραιους για την αυτοαμυνα και την προστασια τους απο αντιδραστικους Αραβες μοναρχοφασιστες και ιμπεριαλιστες και οχι για να φτιαξουν με τις πλατες των Αγγλο - αμερικανων μια ρατσιστικη σιωνιστικη οντοτητα πανω στα πτωματα των αραβικων λαων. Γι‘ αυτο και διεκοψαν καθε διπλωματικη σχεση με το κρατος του Ισραηλ μολις λιγο αργοτερα, το ‘52.

    Ο αντισημιτισμος των ναζιστων, της ψευτοαριστερας και διαφορων αντιδραστικων υποκειμενων τυπου δεξιας δημαρχου Καβαλας, των Χαμασιτων, Χεζμπολλαδων κ.α. δεν μπορουν να κρυψουν την προσχωρηση σου στο φιλοσιωνιστικο στρατοπεδο και την ντροπη οσων Εβραιων δεν καταγγελλουν τα εγκληματα του σημερινου κρατους δολοφονου - του Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1. Γύρισε τελικά ο κύριος ρεβιζιονιστής. Λες κι ο "Ρώσος" από πάνω εμφανίστηκε ακριβώς για να μπεις εσύ και να πεις το ούτε - ούτε σου. Σύμπτωση; Θα δείξει... Πάντως, ενώ "θίχτηκε" πολύ με το "ταγματαλήτης", αντί να μπει αυτός να απαντήσει, μπήκες εσύ. Μπας κι είστε δύο εις σάρκα μία; Δεν το ξέρω, αλλά ας πούμε ότι είστε δύο χωριστά πρόσωπα κι ας συνεχίσουμε. Θα προσπαθήσω να μαι συνοπτικός, αν και κανονικά έπρεπε να φας διαγραφή με αυτά που έχεις πει. Ας όψεται το γεγονός ότι προέχει να απαντώνται όσα λες, για να νικιέται ο ρεβιζιονισμός στις συνειδήσεις και δεν προέχουν τα προσωπικά συναισθήματα.

    Θα σε πάω ανάποδα, έτσι για να τα κοιτάω πιο εύκολα:

    1. Προφανώς και η γραμμή για την Παλαιστίνη ήταν ομοσπονδία. Αλλά ξεκάθαρα η ΕΣΣΔ είπε στον ΟΗΕ (ΟΕΕ) ότι, αφού οι δυο λαοί, δηλητηριασμένοι από το σωβινισμό (κυρίως οι Άραβες), δε μπορούσαν να ζήσουν μαζί, καλύτερα δυο κράτη με βάση εκείνα τα σύνορα του 47.

    Τώρα η διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ έχει δύο πλευρές: η μία είναι ο σωβινισμός της νέας ισραηλινής αστικής τάξης και οι σχέσεις που άρχισε να αναπτύσσει με το δυτικό ιμπεριαλισμό, κύριο εχθρό των λαών εκείνη την εποχή. Η άλλη είναι ο αντισημιτισμός των τροτσκιστών χρουστσοφικών, ο οποίος μάλιστα είχε "σκληρό αντικαπιταλιστικό αντιδυτικό" χαρακτήρα (αντιδυτικό όχι με την αντιιμπεριαλιστική, αλλά με την τσαρική - νεοχιτλερική έννοια) κι έγινε μάλιστα το κύριο όχημα για τα πραξικοπήματα στην ανατολική Ευρώπη κατά σταλινικών κομμουνιστών, με την επιβολή χρουστσοφικών ανδρεικέλων. Με τις υποκειμενικές μου γνώσεις, δεν ξέρω ποια ήταν η κύρια πλευρά, αλλά τείνω να πιστεύω με βάση την εξέλιξη της ιστορίας ότι το κύριο ήταν ο αντισημιτισμός των σοσιαλφασιστών, που έσπρωξε το Ισραήλ να πέσει στην αγκαλιά των Αμερικανώνε (καπιταλιστικό κράτος ήταν, δεν ήταν και δύσκολο).

    Το περί κράτους - δολοφόνου και τα περί "Εβραίων" που λες σε κάνουν ένα με το άλτερ έγκο σου, τον "Ρώσο" από πάνω. Δηλαδή, οι εβραίοι π.χ. της Ελλάδας πρέπει να απολογούνται για τα "εγκλήματα" ή και τα πραγματικά εγκλήματα του Ισραήλ; Έναν δεξιό, καθυστερημένο πολιτικά έλληνα εβραίο που είναι φιλοΝετανιάχου, δεν πρέπει να τον υπερασπιζόμαστε έναντι του χρυσαβγίτη και κνίτη αντισημίτη; Πρέπει να του ζητάμε δήλωση φρονημάτων πριν υψώσουμε τείχος υπεράσπισής του; Τα ίδια λέει κι ο "Ρώσος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2. Αυτά που λες για το Στάλιν και τη θέση του για τον Β' Παγκόσμιο είναι καρφί αυτά που λέει το ψευτοΚΚΕ. Ο διαχωρισμός σου είναι τροτσκιστικός. Ο πόλεμος ήταν δίκαιος από όλο το αντιφασιστικό στρατόπεδο, κράτη, έθνη και λαούς όλη την περίοδο 39-45 και αυτή ΕΙΝΑΙ η τελική θέση του Στάλιν, για όποιον ξέρει να διαβάζει δυο κολλυβογράμματα. Το Ρίμπεντροπ - Μολότοφ ΔΕΝ ήταν λάθος, αλλά αποτέλεσμα της αντικομμουνιστικής προκατάληψης των ιμπεριαλιστών ηγετών των μη επιθετικών καπιταλιστικών χωρών της εποχής. Αποδείχτηκε όμως ότι η συνισταμένη της αντισοβιετικής πλουτοκρατίας του πλανήτη ΕΚΕΙΝΗ την περίοδο ήταν η ναζιστική Γερμανία κι όχι η πλουτοκρατική Αγγλία. Αυτό το δειξε η ΖΩΗ, ο ζωντανός μαρξισμός κι ο Νίκος δεν ήταν κανάς μικροαστός εγωίσταρος δογματικός να μη το αναγνώριζε (άλλο που σωστά έβλεπε τον κίνδυνο της Αγγλίας, μετά τον πόλεμο για την Ελλάδα, λόγω της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης - αυτά τα λέω για τη διαφωνία μας που σε οδήγησε στα περί Τυρίμου).

    Όλη σας αυτή η προσπάθεια περί του χαραχτήρα του β' παγκόσμιου πάντως έναν στόχο έχει: στον πόλεμο που θα κηρύξει ενάντια σε κράτη - έθνη - λαούς ο Βλαδίμηρας, ο Χίτλερ του καιρού μας, οι λαοί να ναι είτε μαζί του (όπως θέλει ο "Ρώσος" από πάνου), είτε να πούνε ούτε - ούτε, δηλαδή πάλι Βλαδίμηρα, όπως προτείνεις συ. Το ούτε - ούτε του Β' Παγκόσμιου βοήθαγε το Χίτλερ κι όχι την Αγγλία. Έτσι κι εσύ. Γιατί αφού σε όλα τα ζητήματα τα κύρια πυρά σου είναι στον "φιλελεύθερου" - "νεοφιλελεύθερου" τύπου καπιταλισμού, στην οικονομία, στη φιλοσοφία, λογικό είναι οι λίγοι που θα σ ακολουθήσουν από ένστικτο να μισούνε πιότερο τον κλασσικό δυτικού τύπου καπιταλισμό παρά τον "σοσιαλιστικό του στρατώνα" καπιταλισμό του Πούτιν, που θα πουλάει αντιδυτικό και αντικαπιταλιστικό σανό με το σωρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 3. Με τη θέση του Νίκου να μη μπούμε στην Αλβανία και να καταγγείλει τη σοβινιστική κλίκα του Μεταξά, έξυπνε, συμφωνώ απόλυτα. Δεν έβαλα ποτέ ζήτημα διαφωνίας με το β' και γ' γράμμα, ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεγαλοϊδεάτικες βρωμιές του ελληνικού φασισμού στη λεγόμενη "βόρεια Ήπειρο". Απλώς το ζήτημα ήταν αφάνταστα περίπλοκο, καθώς εμπλεκόταν και με τον χαρακτήρα του τότε πολέμου Αγγλίας - Άξονα, που το κομμουνιστικό κίνημα πάλευε να καθαρίσει (αυτό φαίνεται κι από τις προσπάθειες του γίγαντα Δημητρόφ και τα τότε κείμενα της Διεθνούς, καθώς και από τις επιστολές του στα κομ. κόμματα, που δείχνουν τη συνεχή εξέλιξη και την προσπάθεια διαμόρφωσης γραμμής απέναντι σε πρωτόγνωρα γεγονότα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 4. Η οργάνωση στην οποία αναφέρομαι πολιτικά ήταν ακριβώς η πιο αντιΠΑΣΟΚ πλευρά του ΕΚΚΕ και του ΕΚΚΕ - ΜΛΚΚΕ και κατάγγειλε τον φιλοπασοκισμό τόσο της κλίκας Μπίστη, όσο και τη γραμμή Παπαδόπουλου στο ΜΛΚΚΕ που έβαζε θέμα "ενδιάμεσου ΠΑΣΟΚ, μη εχθρού" κλπ. Ο δικός σου χώρος είναι που με τον μονόμπαντο αντιμητσοτακισμό και τους "αντινεοφιλελεύθερισμούς" της δεκάρας ήταν και είναι πάντα σε μέτωπο άτυπης συμμαχίας με το "αριστερό - σοσιαλιστικό" κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τελικά με την ηγεσία του. Αλλού λοιπόν αυτά.

    Για την Κίνα, τα χουμε πει, αδερφάκι μου, την ίδια κασέτα παίζεις συνέχεια. Άλλο οι διακρατικές σχέσεις, άλλο το τι έκαναν τα μαοϊστικά ρεύματα ανά τον κόσμο. Δεν αρνούμαι τα μέτωπα με κλασσικούς αντιδραστικούς που κάναν όσοι αποστάτησαν από τον μαοϊσμό σε Γαλλία, Τουρκία κλπ. Όλοι αυτοί όμως που τότε έγιναν δυτικόφιλοι ρεβιζιονιστές (π.χ. Λούντο Μάρτενς, Περιντσέκ στην Τουρκία), στη συνέχεια έγιναν ξανά αντιδυτικοί κνίτες. Ο Μάρτενς από συνεργάτης της Αντικομμουνιστικής Λίγκας έγινε κολλητός του ψευτοΚΚΕ και της Παπαρήγα(ς) μέχρι να πεθάνει, ενώ ο Περιντσέκ είναι οπαδός της συμμαχίας Τουρκίας - Ρωσίας που προάγει ο Ντούγκιν. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, για τελευταία φορά, όλα τα χοτζικά ρεύματα - κόμματα ανά τον κόσμο (με εξαίρεση αυτό που μου πάσαρες πρόσφατα που το παίζει ούτε ούτε, αλλά τελικά κι αυτό για "δυτικοκίνητους ναζί" στην Ουκρανία μιλάει) πολεμούσαν τον ένα και μοναδικό "δυτικό υπεριμπεριαλισμό". Εδώ κι εσύ όταν πρωτόμπαινες στο ιστολόγιο, μου λεγες έλα μωρέ πια Ρωσία, το πρόβλημα είναι η Μπακογιάννη και η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης (η οποία υπήρχε μόνο στο μυαλό σου βέβαια)... Άστα λοιπόν χοτζικέ που σε "κυνηγούσανε"... Όλους τους μ-λ μας κυνηγούσανε στις σοσιαλιστικές χώρες, δεν είχες το προνόμιο ούτε ποτέ κανένα σοσιαλφασιστικό κράτος είπε "αφήστε τους μαοϊστές και πιάνετε μόνο χοτζικούς" στους ασφαλίτες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 5. Οι δύο υπερδυνάμεις ήταν ο κύριος εχθρός των λαών μέχρι το 1985-1990. Από το 1970 ήδη, ήταν οπορτουνισμός να μη λες ότι η πιο επικίνδυνη, η κύρια πηγή του πολέμου και η πιο πεινασμένη επειδή ήρθε τελευταία στη μοιρασά ανάμεσα στις δύο ήταν η Ρωσία. Μετά το 1990 όμως, αν δεν βλέπεις τη μεταμφίεση της Ρωσίας, τη φασιστικοποιίηση της Κίνας και τελικά τη δημιουργία ενός Άξονα που αποτελεί σαφώς κύριο εχθρό των λαών, τότε ουσιαστικά κάνεις φιλορώσικη πολιτική. Γιατί μέχρι το 90 υπήρχε φασιστικό ρεύμα που ήταν παλιού τύπου, φιλοαμερικανικό, αντιρώσικο. Τέτοιος ήταν ακόμη κι ο Λεπέν, η ΕΠΕΝ του Βορίδη κλπ.

    Σήμερα όλοι οι ναζί κι οι φασίστες είναι Ρώσοι, μαζί με όλα τα κνιτοειδή παγκόσμια. Αν το μέτωπο χρυσαβγίτη - συριζοκνίτη, για να στο βάλω πιο απλοϊκά μπας και καταλάβεις, το θεωρείς ίδιας βαρύτητας με το μέτωπο των ασθενικών φιλελεύθερων που συντρίβονται μέσα στη δογματική τους χαύνωση, τότε τι να σου πω... Ήταν σωστό να είναι κανείς με τους Σαντινίστας στη Νικαράγουα και με τους Αφγανούς αντάρτες του 80, κι ας είχαν οι μεν τη σοβιετική κι οι δε την αμερικάνικη βοήθεια. Σήμερα όμως η Ρωσία παίζει ΕΝΤΟΣ του αντίπαλου στρατοπέδου μεταμφιεσμένη σε πρόβατο, αν και είναι λύκος. Έχει αλλάξει η φάση κι εσύ μένοντας στην προηγούμενη γίνεσαι αυτόματα δεξιός. Ο δογματισμός είναι θάνατος για το μαρξιστή - λενινιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για το 44 και το ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε το 49, τον ΕΔΕΣ κλπ. τα χουμε ξαναπεί, δεν επανέρχομαι, το θέμα είναι να λέμε και τίποτε καινούριο...

    Υ.Γ. Έχω κι εγώ μια ερώτηση: για τη διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Ε.Ε., τι έχεις να πεις; Ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει άδικο; Η Ζωή πώς σου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατ' αρχάς, η διαφορά σου με τον πουτινικό στη μορφή αλλά η απόλυτη τάυτισή σου στο περιεχόμενο (επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατόπεδου) είναι προφανέστατη και άδικα πασχίζεις να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο, γι' αυτό μη με μπλέκεις εμένα στις ασήμαντες διαφορές σου και φιλοφρονήσεις που ανταλλάσσεις μαζί του.

    Και στην Ουκρανία κάποια στιγμή, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και σκληρά παζάρια, μπορεί να τα βρεις μαζί του, άλλωστε μόνο μπροστά στην επανάσταση τρέμετε και απέναντί της είστε νύχι - κρέας συσπειρωμένοι μαζί, σε δεσμό αιώνιου όρκου και απόλυτης αφοσίωσης...

    Όσο για το ψαλίδι στα σχόλιά μου που κραδαίνεις "απειλητικά" στον αέρα, αυτό φανερώνει φασίζουσα συμπεριφορά και τσαλακώνει το "δημοκρατικό" σου προφίλ και κάλλιστα θα μπορούσα να σε ρωτήσω γιατί εσύ να 'χεις το δικαίωμα να σχολιάζεις στο ιντυμίντια και σε κνίτικα μπλογκς ενώ οι άλλοι εσένα όχι;;; Εκτός κι αν σ' ενοχλούν ΜΟΝΟ τα επαναστατικά σχόλια...

    Για τα δε αρχικά μου σχόλια στο ιστολόγιό σου κι επειδή τα 'χεις ξαναπεί αυτά, έχεις ασθενική μνήμη μάλλον. Γιατί εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα το ρόλο και τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ρωσίας, απλά είχα πει πως δε μου αρέσουν οι ατέρμονες συνωμοσιολογίες και σεναριολογίες που θυμίζουν "προφητείες" Αγίων Πατέρων και αναφέρθηκα στη ρωσοπληξία σου, δηλαδή στις αποκλειστικές σου αναφορές στα εγκλήματα και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ρώσικου ιμπεριαλισμού, που χρησιμοποιείς σα φύλλο συκής προκειμένου να καμουφλάρεις την προσχώρησή σου στο ακραία επιθετικό - φιλοπόλεμο δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ. Αναφορικά με τους "Μπακογιάννηδες" είχα πει πως αντί να καταδικάσεις το αντεπαναστατικό τυχοδιωκτικό "ένοπλο"απ' τ' αριστερά όπως οφείλει να κάνει κάθε αριστερός - επαναστάτης, εσύ πήγες κι έκανες μέτωπο με την πιο μαύρη αντίδραση, τα τσιράκια της "πρεσβείας", των εφοπλιστών, κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τη δε πολιτική μου ταυτότητα στην είχα δηλώσει εξαρχής -σταλινικός- και είχα επιτεθεί "άσχημα" στους "Ανασυνταξάδες", το ελληνικό "κομμάτι" της ψευτοχοτζικής οπορτουνιστικής ICMLPO, αλλά εσύ, σαν καλός σπεκουλαδόρος που είσαι, επιμένεις στις συγκρίσεις με τα "χοτζικά κόμματα - ρεύματα" όπως αποκαλείς αυτούς τους νεορεβιζιονιστές αντιχοτζικούς... Έτσι σε συμφέρει, έτσι κάνεις...

    1. Ιδεοληψία και δογματική αποστέωση (στην καλύτερη περίπτωση) είναι αυτό που κάνεις εσύ, το να παίρνεις δηλαδή το σχήμα του β' παγκόσμιου πόλεμου και να προσπαθείς να καλουπώσεις μέσα του ατζαμίδικα σαν άλλος Προκρούστης τη σημερινή πραγματικότητα που είναι ριζικά διαφορετική. Το να αρνείσαι τους πολέμους και τις σφαγές, τα πραξικοπήματα (Ονδούρα, Βενεζουέλα, Ουκρανία κι αλλού), τις απροσχημάτιστες επεμβάσεις παντού στον κόσμο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, βλέποντας μόνο τα αντίστοιχα της Ρωσίας - Κίνας, αυτό είναι μεταφυσική δοξασία και όχι ζωντανός μαρξισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 2. Αυτό που λες για το ΕΚΚΕ, ότι δηλαδή ήταν επαναστατική οργάνωση με οπορτουνιστικές τακτικές είναι το ίδιο μ' αυτό που λέει το ψευτοΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο και την παλινόρθωση που τα χαρακτηρίζει σα μια δεξιά οπορτουνιστική παρένθεση μιας κατά τ' άλλα αδιάσπαστης σοσιαλιστικής συνέχειας...

    Ντρέπεσαι προφανώς να πεις ότι ήταν συνολικά μια μικροαστική οπορτουνιστική οργάνωση, προσπαθώντας να τα ρίξεις στις "ηγεσίες", χωρίς να μας εξηγείς γιατί αυτή η οπορτουνιστική γραμμή γινόταν τότε καθολικά αποδεχτή χωρίς τα στελέχη σου να βγάζουν άχνα (πόσω μάλλον να διαχωριστούν οργανωτικά), κάνοντας μόνον κατόπιν εορτής υποκριτικές αυτοκριτικές προσπαθώντας να κρύψουν τις πομπές τους... Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους άλλους μαοικούς ανά τον κόσμο που μετά το '77-'78 πέρασαν στην αντεπανάσταση και που εσύ αποκαλείς απλά "δυτικόφιλους ρεβιζιονιστές" προσπαθώντας να τους ξεπλύνεις... Τότε ήταν που αφού γίνατε "καλά παιδιά" (όχι πως δεν ήσασταν οπορτούνια - ξένο "σώμα" μες στο μ-λ κίνημα από πρωτύτερα), τέλειωσαν οριστικά τα βάσανα και τα "κυνηγητά" για σας, γι' αυτό και τσίνησες στην αναφορά μου αυτή...

    Και μη σπεκουλάρεις καθόλου με τους μ-λ της προσφυγιάς και τις διώξεις τους στις σοσιαλφασιστικές, φίλε του Πολύδωρα, του πράχτορα των χρουστσοφικών (κείνο το παλιό σχόλιό σου στο ιντυμίντια όπου έβριζες σαν τάχαμ "αντιζαχαριαδικούς" τους αλβανούς συντρόφους και υπερασπιζόσουν λυσσασμένα τον αποστάτη Δανιηλίδη και τις "αναμνήσεις" του, το θυμάσαι;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 3. Δεν σε τιμά καθόλου να αποδίδεις στον Στάλιν τη δική σου οπορτουνιστική αντίληψη του συμμαχικού αγώνα.

    Ο Στάλιν μιλούσε για "μονολιθικό μέτωπο των λαών" και για τον "πόλεμο για τη λευτεριά της πατρίδας μας που ενώνεται με τον αγώνα των λαών της Ευρώπης και της Αμερικής για την ανεξαρτησία τους και τις δημοκρατικές ελευθερίες" έχοντας ξεκαθαρίσει παστρικά και με απόλυτη σαφήνεια ήδη πριν το '46 τον εξαρχής δίκαιο - αντιφασιστικό χαρακτήρα του β' παγκόσμιου πόλεμου απ' την πλευρά των Λαών και ανεξάρτητα από τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς των ηγεσιών ΕΠΑ - Αγγλίας που εσύ εξωραίζεις και αθωώνεις "ξεχνώντας" το σαμποτάρισμά τους στο άνοιγμα του δεύτερου μετώπου, τις προσπάθειές τους να προσεγγίσουν και να έρθουν σε μυστική συνεννόηση με τους χιτλερικούς σε βάρος της ΕΣΣΔ, "ξεχνώντας" πως η συμμετοχή τους στην Αντιφασιστική Συμμαχία τούς ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ από τους Λαούς των χωρών τους κι όχι γιατί ξεπέρασαν τις "προκαταλήψεις" τους για τον "μπολσεβικισμό" και άλλαξαν την ιμπεριαλιστική τους φύση...

    Τα μπραουντερικά γυαλιά που φοράς δε σ' αφήνουν να δεις ότι σε ριζική διάκριση με τους νεοτροτσκιστές κνίτες που κάνουν λόγο για τον συνολικά ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του β' παγκόσμιου πόλεμου και τον άδικο ελληνο-ιταλικό πόλεμο του '40, εγώ, σα τριτοδιεθνιστής, μιλώ για δίκαιο αντιφασιστικό πόλεμο '41- '45 και δίκαιο απελευθερωτικό πόλεμο του ελληνικού λαού το '40!!!

    Το να αρνείσαι, λοιπόν, εσύ, τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του β' π.π. στα '39-'41 (δίκαιος ήταν μόνο απ' την πλευρά των Λαών στην περίοδο αυτή) ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη διαυγέστατη (και στους "αγράμματους") εκτίμηση του Στάλιν και παραβλέποντας τον άδικο πλουτοκρατικό πόλεμο σαν κομμάτι του γενικού ιμπεριαλιστικού που πήγε να κάνει ο φασίστας Μεταξάς (γράφοντας ανοιχτά για λαθεμένη εκτίμηση του Ζαχαριάδη στο γενικό χαρακτήρα του πολέμου), ε, αυτό είναι οπορτουνισμός με κέρατα, και τι μου λες τώρα εμένα πως δεν εννοούσες το β' και γ' γράμμα αλλά κάτι άλλο, προκειμένου να καλύψεις τα νώτα σου και να θολώσεις τα νερά, τράβα πέστο σε κάνα πιτσιρίκι μπας και σε πιστέψει... (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άσε και το άλλο που κάνεις, που μιλάς με όρους μικροαστικής ψυχολογίας για προκατάληψες τάχαμ των δυτικών ιμπεριαλιστών στην αρχή του β' π.π., λες και η σκευωρία του "Μονάχου" και αργότερα το σαμποτάρισμα και η διαρκής παρέλκυση στο άνοιγμα του δεύτερου μετώπου στη Δυτ. Ευρώπη, οι ομολογίες Τρούμαν για τα οφέλη της Δύσης απ' το αλληλοφάγωμα Ναζιστών - Ρώσων, τα κρυφά παζάρια με τους χιτλερικούς, ήταν κι αυτά προκατάληψες των ιμπεριαλιστών και όχι συνειδητή έχθρα απόλυτα συμβατή με την ιμπεριαλιστική τους φύση...

    Όσο για τις συνεχείς τάχαμ αναθεωρήσεις του Ντιμιτρόφ και της ΚΔ, άσε τα παραμύθια. Οι Στάλιν - Ντιμιτρόφ ουδέποτε αναθεώρησαν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του '39-'41 και αν έχεις κάτι "παράξενο" εσύ που ν' αποδεικνύει αναθεώρηση, βγάλτο, παράθεσέ το, και μετά το συζητάμε...

    Ο γενικός διαχωρισμός των δυο διαφορετικών φάσεων του πολέμου (ιμπεριαλιστικός/ απελευθερωτικός) είναι σταλινικός - ντιμιτροφικός, τροτσκιστικό είναι το κεφάλι σου το κλούβιο...

    Για το τι ρόλο παίζουν ("φύλλο συκής") τα συνεχή κραξίματά σου στο Βλαδίμηρα, στα 'πα προηγουμένως, και δεν επανέρχομαι... Απλά σημειώνω εδώ τα πάμπολλα πατήματα που δίνεις στον φασίστα αυτό, με τα εγκλήματά σου και την ταγματαλήτικη κτηνωδία σου στην Ουκρανία, να εκμεταλλεύεται και να βιάζει τα αγνά αντιφασιστικά αισθήματα των φιλειρηνικών Ντονμπάσιων προλετάριων που δεν ενόχλησαν και δεν προκάλεσαν κανέναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 4. Εδώ λέμε πως η σταλινική ΕΣΣΔ ήταν υπέρ μιας αραβο-ισραηλινής ομοσπονδίας στον ΟΕΕ, συμφωνείς και συμπληρώνεις μετά πως οι Σοβιετικοί ήταν αυτοί που πρότειναν τα ξεχωριστά κράτη (το σχέδιο των δυτικών ιμπεριαλιστών δηλαδή!) προκειμένου να ζήσουν ειρηνικά κι αρμονικά οι δυο λαοί!!! Ειλικρινά σε "χάνω"...

    Πες καθαρά πως είσαι με το σχέδιο των ιμπεριαλιστών (που αναγκαστικά αποδέχτηκε η ΕΣΣΔ μετά την απόρριψη της ομοσπονδίας), να τελειώνουμε!

    Ασε στην μπάντα τα αντισταλινικά υπονοούμενα (πως κουμάντο στην ΕΣΣΔ του '52 έκαναν οι αντισημίτες-σωβινιστές χρουστσοφικοί και όχι ο Στάλιν!) και πες καθαρά και τίμια πως θεωρείς "αντισημιτική πράξη" την διακοπή των σχέσεων σταλινικής ΕΣΣΔ του '52 - κράτους του Ισραήλ!!! Μίλα καθαρά, τι τις θες τις περικοκλάδες;;;

    Όσο για τους Εβραίους, άστο γιατί δε σας μοιάζω καθόλου. Ούτε πιστοποιητικά φρονημάτων των Εβραίων ζήτησα, ούτε σε μαζικά χιτλερικού τύπου αντίποινα ενάντια σε απλούς Εβραίους ή Γερμανούς πολίτες κάλεσα όπως ο πουτινικός και ούτε χιτλερικού - "αζοφικού" τύπου εγκλήματα σε βάρος Ντονμπάσιων και πνιγμούς - δολοφονίες προσφύγων καθαγίασα ή αποσιώπησα όπως εσύ. Εγώ μίλησα για ντροπή και αίσχος όσων Εβραίων δεν καταγγέλλουν τα εγκλήματα της σιωνιστικής "τους" οντότητας που δε διαφέρουν σε τίποτα από κείνα που έκαναν οι Ναζί σε βάρος τους!!! Το φασιστικό κράτος του Ισραήλ κάνει κατοχή και γενοκτονία στην Παλαιστίνη, όχι η Παλαιστίνη στο Ισραήλ, πώς να το κάνουμε δηλαδή;;;

    Οσα ισχυρίζεσαι για φρονήματα κλπ. είναι έμμεση συνηγορία υπέρ Σιωνισμού που είναι εξίσου αντιδραστικός με τον αντισημιτισμό... Ξέρεις τι λέει ο Στάλιν για τους Σιωνιστές στο "ο Μαρξισμός και το εθνικό ζήτημα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΥΓ. Η "διαπραγμάτευση" που λες είναι ένα θέατρο για εσωτερική κατανάλωση, αλλά δε βαριέσαι, στο "πρόγραμμα" της εξάρτησης απ' τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι κι αυτό, μιας εξάρτησης που πίνουν νερό στ' όνομά της νυχθημερόν τα ΣΥΡΙΖΟ- ΑΝΕΛίτικα στελέχη... Εδώ, νάσου, βγαίνει ο... ρωσόδουλος (κατ' εσέ..) Καμμένος και ζητά εγκατάσταση καινούριας αμερικανο- νατοικής βάσης σε κάνα νησάκι...

    Φαντάζομαι, χαράς ευαγγέλια για σένα, που παραμένουμε σε ΝΑΤΟ-ΕΕ επ' αόριστο..

    Όσο για την κυρία που λες, ένα υπεραντιδραστικό υποκείμενο είναι, ταιριαστό με το κόμμα της...
    Μα σάμπως είναι χειρότερη απ' τον φασιστοΆδωνι που τρέχεις ξωπίσω του στα "συλλαλητήρια" του Μπόμπολα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νομίζετε στα αλήθεια ότι όλα αυτά που γράφετε ενδιαφέρουν κανέναν σήμερα; Δεν λέω να μην διαβάζετε ιστορία και να μην βγάζετε συμπεράσματα, αλλά αν περιμένετε να συνδεθείτε με τον έλληνα εργάτη/άνεργο που είναι στην πείνα αναλύοντας την πορεία του πολύδωρου δανιηλίδη και την θέση του στάλιν για το "ισραήλ" (το 1950) τότε χαιρετίσματα στην παπαλάμπραινα
    Τα πράγματα είναι απλά: ο φασισμός επικρατεί στην ουκρανία, η τρόικα στην ελλάδα και ο σιωνισμός με τα γεράκια του πενταγώνου στην μέση ανατολή. Δεν χρειάζεται να είσαι αυθεντία για να καταλάβεις αυτά

    "Ρώσος από πάνω"

    Υ.Γ. Το να μην παίρνεις θέση και λες φταίτε εσείς, φταίνε οι άλλοι, φταίει και ο χατζηπετρής (άρα εγώ είμαι ο άσπιλος επαναστάτης) είναι αναχωρητισμός και εσχάτη ομφαλοσκοπία
    Υ.Γ. 2 Πουτινικός δεν είμαι (αν με ρώταγες μέσα στην Ρωσία θα υποστήριζα τον Ουνταλτσώφ) αλλά υπό προϋποθέσεις ο εχθρός του εχθρού φίλος (τι να κάνουμε, θα ισχύει πάντα αυτό). Δηλαδή ο στάλιν που συμμάχησε (υπό προϋποθέσεις βέβαια) με την βρετανική αυτοκρατορία θα έπρεπε να ήταν παράδειγμα προς αποφυγή για σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H φωνή της λογικής. Οι άνθρωποι δεν είναι επαναστάτες παρά χομπίστες και μάλιστα μάνες στο να απαξιώνει ο ένας τον άλλο,με καλτ χαρακτηρισμους "μικροαστε"οπορτουνιστη"κ.λ.π. Για εμένα πρεπει να υπάρχει ένα ΚΚ με όσους αποδεχονται των επαναστατικο μετασχηματισμο της κοινωνιας.

      Διαγραφή
  29. Έχουμε μπλέξει. Και το λέω σοβαρά. Αν οι μόνες απόψεις στη βάση αυτού που αποκαλείται σήμερα Αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι του "Ρώσου από πάνω" και του χοτζοκνίτη που παριστάνει τον επαναστάτη ενώ είναι δεξιά οπορτούνα από τις λίγες, τότε ο ναζισμός έρχεται γοργά και οι επαναστάτες πρέπει να ταχύνουμε το βήμα μας.

    Αρχινάω από τον ανοιχτό Ρώσο: το Ισραήλ σε εισαγωγικά δείχνει ντουγκινική πώρωση πρωτόγνωρη, αντισημιτισμό χιτλερικού τύπου πατενταρισμένο. Τουλάχιστο οι θέσεις του Ρώσου είναι καθαρές: στην Ουκρανία το πρόβλημα κατ΄αυτόν δεν είναι ότι η υπερδύναμη Ρωσία ξεσχίζει μια αδύναμη γειτονική της χώρα, αλλά οι ολιγάριθμοι "μπαντέρες", που πράγματι όμως παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην προβοκατόρικη (τελικά ρώσικη) εξουσία του Κιέβου. Δε θα προσπαθήσω μάταια να πείσω τον Ρώσο ότι πολλοί από τους Ουκρανούς φασίστες όχι μόνο προωθήθηκαν από το καθεστώς Γιανουκόβιτς, αλλά είχανε και σχέσεις πριν το πραξικόπημα της Μεϊντάν με Ρώσους ναζιφασίστες. Ούτε μπορείς να εξηγήσεις εύκολα σε έναν τέτοιον τύπο πόσο η "κυριαρχία της τρόικας" στην Ελλάδα είναι ένα παραμύθι που καλύπτει το παραγωγικό σαμποτάζ του κνίτικου υπόκοσμου που κάνει το λαό να μισεί τη σχετικά δημοκρατική Ευρώπη και να βλέπει σα φίλους και σωτήρες τους ναζήδες - εθνικοσοσιαλιστές κυβερνήτες της Ρωσίας και της Κίνας. Ούτε βέβαια ότι η φάση στη Μέση Ανατολή έχει αλλάξει και το Ισραήλ είναι αυτή τη στιγμή το Κέντρο και όχι η άκρα Δεξιά της αντιπαράθεσης στη Μέση Ανατολή (η Αριστερά είναι η παλαιστινιακή δημοκρατική - εθνική αντίσταση, η άκρα Δεξιά είναι οι ισλαμοναζήδες).

    Πάντως ο Ουνταλτσόφ με την ξυρισμένη κεφάλα είναι ένας ανοιχτός φαιο-"κόκκινος" (συνεργάτης βέβαια του Ζιουγκάνοφ του εθνικο-"κομμουνιστικού" "Κ"ΚΡΟ στην προεκλογική εκστρατεία του 2012), ενώ το μέτωπο του Στάλιν ήταν με τους ανοιχτά καπιταλιστές Βρετανούς ενάντια στον "αντιπλουτοκράτη" Χίτλερ. Απ' αυτό ίσως θα πρεπε, Ρώσε από πάνω, να έβγαζες ένα συμπέρασμα για το πόσο εκτρωματικό είναι το μέτωπο που κάνεις εσύ, εντελώς αντίθετα από τον Στάλιν, με τους ναζήδες ενάντια στους φιλελεύθερους σε αντιμνημονιακή ή φιλορωσική βάση, σε Ελλάδα, Ουκρανία, τελικά σε όλο τον πλανήτη.

    (συνεχίζεται με απαντήσεις στον χοτζοκνίτη το συντομότερο δυνατό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σταλ Χοτζ,ρε φιλε μια ερωτηση θελω να σου κανω(δεν είμαι οακκειτης ουτε εχω προσωπικη επαφη με οακκειτες).Η ΟΑΚΚΕ είναι η μονη οργανωση που σε περιπτωση που αιωρηθεί το ονομα της στην ατμοσφαιρα οι διάφοροι κνιτες καταλαμβανονται από αμηχανια(στο μίνιμουμ) εως λυσσα...Εχω ακουσει με τα αυτια μου να αναφαιρεται η ΟΑΚΚΕ και κνιτες να μουρμουριζουν υπονοουμενα περι ασφαλιτων,να προσεχουμε και να μην τους πλησιαζουμε κτλ.Ειναι η οργανωση που για οποιον εχει ζησει λιγο στο κεντρο ξερει ότι τα μελη της πραγματικα κινδυνευουν λογω των αντιληψεων τους ενώ οι υπολοιποι δεν διατρεχουν σχεδόν κανεναν κινδυνο,μαλιστα σε περιπτωση που ανηκουν στην "αριστερα" είναι πολλες φορες ενισχυμενοι.Ειναι η οργανωση που αν δεν υπηρχε κανενας μας δεν θα χε παρει χαμπαρι από αντισοσιαλφασισμο,ουτε θα ξεραμε ότι υπαρχει τετοιο πραγμα(τον χαραχτηρισμο "πουτινικε" για συριζαιο ειλικρινα ρε φιλε θα τον ειχες ξεστομισει αν δεν υπηρχε η οακκε?)Μου κανει εντυπωση,στην ιδια χωρα ζουμε, αυτά δεν τα βλέπεις?Και αντι να τα λαβεις αυτα υποψην σου,με οποιες διαφωνιες και να εχεις, αναφερεσαι σε "κακοποιούς" που "τρεμουν την επανασταση",πραγματικα δεν πιστευω αυτά που διαβαζω...

    Ας σχολιασω και κατι άλλο που μου χει ερθει στο μυαλο αν και είμαι ασχετος από πολιτικη..Τα τελευταια 7 χρονια εχω διαβασει αρκετα κειμενα της ΟΑΚΚΕ από "φιλολογικο ενδιαφερον".Θυμαμαι παντα ποσο κακη εντυπωση μου εκανε ότι η ΟΑΚΚΕ εχει προκηψει από το ΕΚΚΕ και μαλιστα εβλεπα ότι αρνειται να το απορριψει ενώ στα ματια μου το ΕΚΚΕ ηταν κατι "κακο" λογω της κατάληξης των περισσοτερων που προερχονταν από αυτό.Ετσι αυτό συνεβαλλε στο να μειωνεται και η ΟΑΚΚΕ στα ματια μου.Τωρα αρχιζω να αναρωτιέμαι μηπως αυτή η αποψη που ειχα είναι λαθος και μηπως η μη απορριψη του ΕΚΚΕ δειχνει ακριβως το αντιθετο,δηλαδη το ότι η ΟΑΚΚΕ είναι τοσο σπουδαια που ενώ ειναι πολύ λιγο "ΕΚΚΕ" σε μεγεθος δεν αφηνει ανυπερασπιστο ουτε γραμμαριο θετικης δρασης(ελπιζω να μην μετραει αυτο που λεω για λιβανισμα :P).

    υγ.αν και ειχα αποφασισει να μην σχολιασω τιποτα απολυτως από πολιτικη για ολο το επομενο διαστημα πραγματικα η αντιπαραθεση σας ηταν στο μάξιμουμ ενδιαφερουσα και δεν μπορεσα να αντισταθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς τον χοτζοκνίτη, με τη μεγαλύτερη δυνατή πυκνότητα:

    1. Τα περί διαπραγματεύσεών μου με το Ρώσο, που θα τα βρούμε στην Ουκρανία κλπ. είναι το λιγότερο γελοία. Αυτό θα ίσχυε αν η ΟΑΚΚΕ (και το ΚΜ σαν ιστολόγιο) έλεγε ζήτω ο Ποροσένκο, ο Γιατσένιουκ, η κυβέρνηση του Κιέβου κλπ. Αυτοί πράγματι σαν αντιδραστικοί μπορεί να τα βρούν με τον Πούτιν και να υποταχτούν στην κατοχή του (ακόμη περισσότεροι οι ναζήδες τάχα "αντιρώσοι" του Τομέα, της Αζόφ κλπ., που είναι ιδεολογικά πολύ εγγύτερα στους Ρώσους απ' ότι στην αστική μισοδημοκρατική Ευρώπη). Άρα, δεν έχει νόημα να συζητούμε άλλο επ' αυτού. Συκοφαντείς απλώς για να χωρέσεις τους αντι-σοσιαλφασίστες στα χοτζοκνίτικα σχήματά του. Εγώ λέω: η Μεϊντάν, παρά το δημοκρατικό κόσμο που τη στελέχωσε αρχικά στη βάση της, ήταν προβοκάτσια του Πούτιν και τέλειωσε με ηγεμονία της Ακροδεξιάς. Αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν Πούτιν το δικαίωμα να μπει και να μακελέψει - αποσχίσει. Αυτή είναι μια πραγματική θέση ούτε - ούτε, αλλά με καθαρό κύριο εχθρό.

    2. Μπακογιάννης - 17Ν: εσύ προτείνεις μια καταδίκη "απ'τ'αριστερά", του τύπου "καλά του κάνατε, δε στενοχωρήθηκα που τονε φάγατε, αλλά τελικά λειτουργήσατε προβοκατόρικα κι ενισχύσατε τη Δεξιά". Αυτή η καταδίκη θα είχε νόημα αν οι δολοφονίες της 17Ν ενίσχυαν την κλασσική, παλαιοδεξιά φιλοαμερικάνικη αντίδραση. Η ζωή όμως έδειξε ότι δεν επρόκειτο για προβοκάτσιες, αλλά για απευθείας χτυπήματα αποδυνάμωσης της παλιάς δεξιάς και ενίσχυσης της ρώσικης νέας Δεξιάς Παπαντρέου - ψευτοΚΚΕ, καθώς και του ρώσικου κεφάλαιου τύπου Κόκκαλη - Μπόμπολα κλπ. Υπ' αυτή την έννοια, αν καταδίκαζα χωρίς να στέκομαι στο πλευρό των θυμάτων, όπως έκανε π.χ. το ψευτοΚΚΕ, θα μουνα ένας λίγο πιο 17 Νοεμβρίτης Ρώσος από την ίδια τη 17Ν. Όπως εσύ με τη γραμμή που βάζεις είσαι πιο κνίτης κι από τον Κουτσούμπα και πιο ΣΥΡΙΖΑ κι απ' το ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 3. Αλήθεια, στην Ελλάδα με ποιο κομματικό πολιτικό φορέα - συλλογικότητα είσαι πιο κοντά; Ποιον στηρίζεις στο δρόμο, στην καθημερινότητα ρε παιδί μου; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, γιατί εσύ μου ζητάς να δικαιολογηθώ μέχρι και για το προπατορικό αμάρτημα του Πολύδωρα ή του ΕΚΚΕ, αλλά από τη δική σου πλευρά, κύριος, δεν απολογείσαι για τίποτε. Αν θες απαντάς φυσικά, αλλά για να διευκολυνθεί η συζήτηση...

    4. Επανέρχεσαι συνέχεια ότι τάχα ο χώρος μου δεν καταδικάζει τις επεμβάσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού και ειδικά των υπερεπεμβατιστών των ΗΠΑ ανά τον πλανήτη. Αυτό το λες συνέχεια αλλά είναι τόσο εξόφθαλμο ψέμα που πραγματικά δεν ξέρω αν έχει νόημα να το αποδομήσω. Πλέον υπάρχει το ιντερνετάκι και ο καθένας μπορεί να διαβάσει τη θέση της ΟΑΚΚΕ και για την πρώτη επέμβαση στο Ιράκ, και για τη Σερβία το 99 και για το Αφγανιστάν το 2001 και για το Ιράκ το 2003 και στη Λιβύη το 2011 και για όλα. Άλλο όμως σε ενοχλεί εσένα. Ότι οι καταδίκες της ΟΑΚΚΕ είναι πάντα στη βάση αρχών και πάντα θέτουν δίπλα στη δυτική επέμβαση τον ρόλο και τη στόχευση της Ρωσίας. Ότι δεν χαρίζεται στο Μιλόσεβιτς όταν σφάζει Αλβανούς, χωρίς ταυτόχρονα να δικαιώνει τους σωβινοφασίστες του UCK.

    Τελικά σου τη δίνει ότι η ΟΑΚΚΕ δε σε αφήνει ανέμελο να χαθείς στη θάλασσα του αντιαμερικανισμού σου και μετά την πορεία στην πρεσβεία, να πας τη βόλτα σου με τους ΣΥΡΙΖΑίους και τους κνιτοεξωκοινοβούλες σου και τα φρικιά και να βρίζετε μαζί το "νεοφιλελεύθερισμό και την αυτοκρατορία, τη μόνη υπερδύναμη". Ε τι να κάνουμε, για σκέτο αντιδυτικισμό χωρίς ανάλυση, χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς μαρξιστική θέαση του σύγχρονου γίγνεσθαι υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο Καμμένος, το ψευτοΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ - Λαφαζάνης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλο το αντιδραστικό (στην ηγεσία του) σκυλολόι. Έχεις αυτούς λοιπόν που καταδικάζουν παντού και πάντα "τη μόνη υπερδύναμη" (αν και εσχάτως τα σκουλίκια αυτά αγάπησαν τις ΗΠΑ σαν αντίβαρο στη "νεοφιλελέ" Ευρώπη!!!!). Την ΟΑΚΚΕ λοιπόν τι τη θέλεις στην παρέα σου; Πάγαινε παρέα με τους πουτινικούς να βγάζεις ντουγκινικούς λόγους κατά των ΗΠΑ, άλλωστε ιδεολογικά εκεί ανήκεις, στο φαιο-"κόκκινο" μέτωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 5. Το ΕΚΚΕ ήταν οργάνωση με επαναστατική στρατηγική και επαναστατική θέση για τον κύριο εχθρό, τις δύο υπερδυνάμεις, με κύρια αιχμή προς τη Ρωσία.

    Στην ηγεσία της ωστόσο άνθησαν διάφορες αριστερίστικες και δεξιές παρεκκλίσεις, που τελικά το οδήγησαν στο πέρασμα στον οπορτουνισμό και τελικά στην αντεπανάσταση το 1982 (πλήρης υποταγή στο ΠΑΣΟΚ και τελικά στο σοσιαλιμπεριαλισμό). Ακόμη και επαναστατικά κόμματα (χωρίς να λέω ότι πρόκειται ακριβώς για την ίδια περίπτωση) μπορούν να πέσουν σε χέρια οπορτουνιστικών καθοδηγήσεων (π.χ. ΚΚΕ 1941-1945 - Σιάντος).

    Τώρα, ποιο σχόλιο έκανα στο Ιντυμήντια για τον Πολύδωρα, ούτε ξέρω ούτε θυμάμαι. Δώσε μου λινκ μπας και συνεννοηθούμε. Πάντως ως ΚΜ δε θυμάμαι να έχω γράψει ποτέ στο Ιντυμήντια (χωρίς να το αποκλείω κιόλας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 6. Για τον χαρακτήρα του Β' Παγκόσμιου, απεραντολογείς άνευ ουσίας με τα επιχειρήματα του ψευτοΚΚΕ σε χοτζοκνίτικη μετάφραση.

    Πρώτον: είτε ο πόλεμος του 39-41 από πλευράς των δυτικών ήταν άδικος, άρα οι λαοί τους κακώς πίεζαν για αντιφασιστικό - αντιχιτλερικό πόλεμο, είτε ήταν δίκαιος, οπότε ήταν δίκαιος ΚΑΙ από πλευράς κρατών και από πλευράς λαών. Τα άλλα είναι τροτσκιστικές απάτες, γιατί ο λαός της Αγγλίας δεν έδινε ΑΛΛΟΝ πόλεμο από εκείνον της κυβέρνησής του. Ή μάλλον έδινε ΑΛΛΟΝ μόνον από την άποψη ότι μαχόταν τον φασισμό για ένα πράγματι φωτεινό μέλλον χωρίς φασισμό και καταπίεση, ενώ ο Τσώρτσιλ ήδη σκεφτόταν τη μεταπολεμική θέση της Αγγλίας και τις ιμπεριαλιστικές της κτήσεις. Αλλά γενικά ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Αλλιώτικα θα πρεπε να λέμε "Αγγλικέ λαέ ρίξε τον Τσώρτσιλ για να κάνεις τον πόλεμο ενάντια στον Χίτλερ πραγματικά αντιφασιστικό κι όχι κάλπικα αντιφασιστικό, όπως είναι σήμερα" (μιλάει για το 39-41).

    Ακόμη κι αν εξετάσεις την περίοδο 39-41 ως προετοιμασία της χιτλερικής Γερμανίας για την κτηνώδη επίθεση ενάντια στην πατρίδα του παγκόσμιου προλεταριάτου, τη μεγάλη ΕΣΣΔ, θα πρέπει εκ των υστέρων να βγάλεις τον δίκαιο χαραχτήρα όλου του β' παγκόσμιου. Η ιστορία διδάσκει τους μαρξιστές και τους οδηγάει σε νέα συμπεράσματα στη βάση αρχών. Τώρα για σένα το Άουσβιτς, το Νταχάου κλπ. δεν έχουν καμιά ιδιαιτερότητα. Ακριβώς όπως λεν κι οι κνίτες, για παράδειγμα ο απαράδεχτος στο συγκεκριμένο θέμα καθηγητής Μαργαρίτης, που διακινεί τη θεωρία ότι τι Νταχάου τι αμερικάνικες πολυεθνικές, όλα γίνονται για το φιλελεύθερο καπιταλιστικό κέρδος κλπ. Αυτά είναι καρικατούρα του μαρξισμού, ισοπεδωτισμός για να χάνεται η διαχωριστική γραμμή φασισμού - αστικής δημοκρατίας, ώστε οι σοσιαλφασίστες να κάνουν ανενόχλητοι τα μέτωπά τους με τους Λεπέν, Καμμένους και κάθε άλλο κάθαρμα στο όνομα του «αντι-νεοφιλελευθερισμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 7. Το ζήτημα των αντικομμουνιστικών μηχανοραφιών των δυτικών ιμπεριαλιστών ακόμη και μεσούντος του β' παγκόσμιου, δείχνει πόσο επιδέξια ο Στάλιν κατάφερε να τους αναγκάσει να βάλουν αυτά τα σχέδια στον πάγο και τελικά να πολεμήσουν μέχρι την τελική συντριβή τον Χίτλερ. Ήταν το κύρος της ΕΣΣΔ, των αντιφασιστικών εθνικοαπελευθερωτικών αντάρτικων, τα βαθιά αντιφασιστικά αισθήματα των ίδιων των λαών τους, που δεν επέτρεψαν να πάρουν κεφάλι το 39-45 ούτε στη Βρετανία ούτε στις ΗΠΑ ούτε στη Γαλλία οι δυνάμεις που θέλαν αντισοβιετική συνεννόηση με τον Χίτλερ. Και στην Ελλάδα ακόμα, αν το ΚΚΕ - ΕΑΜ δεν είχε πέσει σε γραμμή οπορτουνιστικής παρέκκλισης, θα ταν πολύ δύσκολο μεσούντος του β' παγκόσμιου οι Εγγλέζοι να ανοίξουνε μέτωπο με σύμμαχο στρατό (ΕΛΑΣ), ενώ ο πόλεμος με τους Γερμανούς μαινόταν. Αλλά γενικά η Ελλάδα αποτέλεσε εξαίρεση. Οι τάσεις μέσα στο δυτικό ιμπεριαλισμό που θέλαν αντισοβιετική συνεννόηση με έναν αποδυναμωμένο Χίτλερ έχασαν, για να πάρουν κεφάλι βέβαια από το 46 και μετά στην αντικομμουνιστική Δύση. Ωστόσο η ήττα τους, έστω μέχρι το 46, ήταν περηφανής νίκη της τακτικής του αντιχιτλερικού μετώπου, του οποίου άτυπος αλλά ουσιαστικός παγκόσμιος ηγέτης ήταν ο Στάλιν.Έτσι, μαζί με την ευφυέστατη ταχτική του άλλου γίγαντα, του Μάο στην Κίνα, ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1/3 του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 8. Κι εγώ με την ομοσπονδία στην Παλαιστίνη είμαι και το 1947 και για το μέλλον. Σήμερα ωστόσο, όπου από τη μια κυριαρχεί ο αντιαραβικός σωβινισμός των δεξιών σιωνιστών κι από την άλλη το μέτωπο του ρωσοσπουδαγμένου αντισημίτη Αμπάς με τους ισλαμοναζήδες της Χαμάς, λέω: ανεξάρτητο κοσμικό παλαιστινιακό κράτος, όχι αποστρατιωτικοποιημένο όπως λένε οι Ισραηλινοί σωβινιστές, αλλά κανονικό κράτος με το στρατό του, τα όργανά του, την πλήρη αυθυπαρξία του και σε μια πορεία της δημοκρατικής ανθρωπότητας προς το μέλλον, όταν θα φύγουν τα σύγνεφα ανάμεσα στους δύο λαούς, ομοσπονδία που να ενώνει το αστέρι του Δαυίδ με την παλαιστινιακή σημαία, αδελφοποίηση σε ισότιμη βάση.

    Αυτό όμως προϋποθέτει το τσάκισμα του ισλαμοναζιστικού αντισημιτισμού, καθώς και του ισραηλινού επεχτατισμού στην περιοχή. Προϋποθέτει επίσης την αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος - καταφύγιο των εβραίων όλου του πλανήτη.

    Πάντως κι εσύ παραδέχτηκες ότι η ΕΣΣΔ δέχτηκε τελικά τα δύο κράτη, έστω κι αν δεν ήταν η καλύτερη λύση. Ας όψεται η αγγλική αποικιοκρατία, που ξάναψε στους Άραβες μοναρχοφασίστες τον αντισημιτισμό για άνομους σκοπούς και τελικά την πλήρωσε ο παλαιστινιακός λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 9. Όπως το περίμενα, αποκαλύφτηκες. Δηλ. όπως ΑΚΡΙΒΩΣ λένε οι ψευτοΚΚΕ - Καζάκης - ναζήδες της Χρυσής Αυγής, λες κι εσύ ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι Ρώσοι, αλλά κατά βάθος είναι "Αμερικάνοι".

    Τη συμφωνία τη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί αγαπάει το Σόιμπλε, όπως λες σαν καλός χοτζοκνίτης, αλλά γιατί δεν μπορεί να σηκώσει πολιτικά το βάρος μιας τόσο απότομης χειροτέρευσης της ζωής των μαζών που θα έφερνε η άταχτη χρεοκοπία. Θέλει χρόνο ο ρώσικος θίασος και για να καταλάβει το κράτος και να στήσει δομές μισοδιχτατορίας (ήδη τρομοκρατεί καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, όποιον δεν παίζει το παιχνίδι του), ενώ ταυτόχρονα θα διασπάει την Ευρώπη με όλο και νέες "αντινεοφιλελεύθερες" ψευτοαντιστάσεις κάθε λίγους μήνες, τάχα για το καλό των φτωχών, αλλά στην ουσία για το καλό της Ρωσίας, που θέλει μια Ε.Ε. που θα κατατρώγεται από τα μέσα από τον ελληνικό καρκίνο.

    Για σένα όμως ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι κακός ως τέτοιος, ως Ρώσος, ως αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά είναι κακός μόνον όσο υποχωρεί έναντι των "τοκογλύφων δανειστώνε". ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι λένε ναζί και Κουτσούμπας, ΚΑΡΦΙ τα ίδια λες ρε έρμε χοτζοκνίτη μου... (μήπως να βγάλεις το χοτζό και να μείνεις σκέτος κνίτης;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 10. Τέλος, αποκαλύφτηκες ΤΕΛΕΙΩΣ με τον οχετό σου κατά των μεταλλωρύχων, χαρακτηρίζοντας την πορεία τους "πορεία του Μπόμπολα". Ό,τι ακριβώς έλεγε η κάθε ελληνοφρένεια, ο κάθε αλητοΜπογιόπουλος, η κάθε Ακριβοπούλου, ο κάθε βρωμιάρης τρολιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο τουήτερ.

    Η προβοκάτσια με τον γελοίο το Γεωργιάδη έγινε από ανθρώπους μες στο συνδικάτο που πράγματι είναι της επιρροής Μπόμπολα, ακριβώς για να αδυνατίσει και να εκθέσει τον αγώνα για ψωμί - δουλειά - ανάπτυξη της μάζας των μεταλλεργατών.

    Και φυσικά η Κωσταντοπούλου βρίσκεται στα δεξιά του καραγκιόζη αυτού, αφού η ακροδεξιά της γραμμή είναι "φρέσκια", ΣΗΜΕΡΙΝΗ φασιστική - ρώσικη, ενώ αυτός ζει στον αντικομμουνιστικό του παράδεισο τύπου Γράμμου - Βίτσι, εντελώς έξω από το τι διακυβεύεται σήμερα. Γι' αυτό και όλοι οι γελοίοι φαιο-"κόκκινοι" χτυπάνε με λύσσα το μνημονιακό Γεωργιάδη, αλλά καταπίνουν αμάσητο τον Καμμένο, τον Καζάκη, τη Χρυσή Αυγή και κάθε άλλο αντιμνημονιακό φασίστα και ναζιστή.

    Να στο πω πιο απλά: εσύ χτυπάς το Γεωργιάδη ως ακραίο οικονομικά φιλελεύθερο, ενώ εγώ σαν ακροδεξιό - ρατσιστή - αντικομμουνιστή. Αλλά γω χτυπάω ΚΑΙ τους μη οικονομικά μνημονιακούς ακροδεξιούς και ναζιφασίστες, για τους οποίους κάνεις πρωτόφαντο μόκο (όχι τυχαία, αφού είσαι μαζί τους στο αντιδανειστές μέτωπο).

    Υ.Γ. Ήσουνα και στην αντισυγκέντρωση - στα Προπύλαια - των μεσαιωνιστών ψευτοαναρχικών τραμπούκων κατά των μεταλλεργατών, με σύνθημα "Καμιά εξόρυξη ποτέ και πουθενά" (τίγκα μαρξιστικό σύνθημα);

    Αχ και νά σουν από μια μεριά να έβλεπες με τι συγκίνηση και αυθεντική λαϊκότητα πλησίαζαν οι μεταλλωρύχοι κι οι οικογένειές τους την ΟΑΚΚΕ στη συγκέντρωση... Εγκεφαλικό θα χες πάθει, χοτζοκνίτη μου... Αλλά, ναι, ξέχασα, αυτοί δεν είναι εργάτες, είναι "τσιράκια του Μπόμπολα και της Ελντοράντο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Σεργκέι Ουνταλτσώφ έχει συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί δεκάδες φορές από την ρώσικη αστυνομία, με ποιον κάνει φαιοκόκκινο μέτωπο (να την κοιτάξεις αυτήν την μανία με τις σύνθετες λέξεις, εννοώ ότι φανερώνει πολιτική σύγχυση) και σήμερα είναι υπό περιορισμό στην οικία του. Απλά ως αριστερός υποστηρίζει ανοιχτά την αντιφασιστική αντίσταση των ανατολικών περιοχών της ουκρανίας (πόσο ουκρανία όμως είναι ένας τόπος που οι κάτοικοι αισθάνονται ρώσοι (δικαίωμά τους ή όχι;)

    Όσο για την παλαιστίνη, ηθελημένα δεν απαντάς;

    1. Οι κοσμικές οργανώσεις (που αποκαλείς αδέρφια σου) λαϊκό μέτωπο, ταξιαρχίες του αλ ακσά (πατριωτική φατάχ-όχι δοσίλογη του Αμπάς, κατ' αναλογία πατριωτικού και προδοτικού ΕΔΕΣ στην κατοχή) πως εξηγείς ότι έχουν επίσης προβεί πολλάκις σε επιθέσεις κατά σιωνιστών μέσα στην οντότητα;

    2. Πως εξηγείς την συστράτευσή τους με την κυβέρνηση της Χαμάς σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις (κοινός συντονισμός, κοινές ανακοινώσεις κλπ;)

    3. Και μην πεις ότι και οι ηγεσίες αυτών είναι πράκτορες του πούτιν οπότε τα κάνουν αυτά γιατί διακρίνω την χρήση μιας εύκολης φόρμουλας για πάσα νόσο (ό,τι γίνεται που δεν σε βολεύει, γίνεται γιατί υπάρχει πουτινικός δάκτυλος τα ίδια λες και για την μέρκελ, ειδικά για αυτήν θεωρείς ότι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός της δύσης κυριαρχείται από ηλίθιους που βάζουν τον εχθρό στο σπίτι τους; ή μήπως είναι τόσο καλοί άνθρωποι που δεν πάει ο νους τους πολύ πιθανό βέβαια να το πιστεύεις και αυτό)

    ΡΑΠ


    31 Μαΐου 2015 - 12:21 π.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σένα σου φαίνονται συνωμοσιολογίες άνευ σημασίας τα περί της Ρωσίας, θά 'πρεπε όμως να απαντήσεις, πρώρα στον εαυτό σου, παστρικά:

      Πώς γίνεται "αντικαθεστωτικοί" όπως ο Ουνταλτσόφ ή ο Ναβάλνι, ενώ αντιμετωπίζουνε την "καταστολή" (για μένα ελεγχόμενη και κάλπικη) του ρώσικου καθεστώτος Πούτιν να συμφωνούν με αυτό το καθεστώς στην επεχτατική - διαμελιστική της Ουκρανίας πολιτική του;

      Ο Νεμτσόφ, ο οποίος ήταν αστοφιλελεύθερος ή ο Κασπάροφ, που δεν είναι τέλειος αλλά είναι αστός αντι-σοσιαλφασίστας, χτυπούσαν και χτυπούν (ο ένας δε ζει πια, τον έφαγε ο Πούτιν) τη ρώσικη πολιτική σε αυτό το κεντρικό παγκόσμιο ζήτημα, δηλαδή σπάγανε/σπάνε την επίπλαστη "εθνική" (στην πραγματικότητα ναζιστική) ενότητα υπό τον Βλαδίμηρα.

      Επίσης κι εκείνοι, όπως και το "Κ"ΚΡΟ και το ΚΕΚΡ-ΕΚΚ, τα δύο κόμματα με τα οποία το ψευτοΚΚΕ διατηρεί συντροφικές σχέσεις, θεωρούν πιο μεγάλο πρόβλημα την "αμερικάνικη νεοφιλελεύθερη - δυτική επιρροή" στη Ρωσία (που είναι μηδαμινή στην πραγματικότητα) παρά τη διχτατορία και τις εκτελέσεις αντιφρονούντων δημοκρατών πολιτικών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών.

      Άρα, τα περί αντιφασιστικής αντίστασης άστα για κανάν άλλο. Τη ΡΩΣΙΚΗ επέκταση υπερασπίζονται, άρα τον δικέφαλο αετό στο Ντονμπάς (άλλο που σηκώνονται και ψεύτικα σφυροδρέπανα, που γελοιοποιούν τον κομμουνισμό, καθώς Λένιν και τσάρος Νικόλαος δεν πάνε μαζί, είναι φωτιά - νερό).

      Στην Παλαιστίνη υπήρχαν χοντρικά τρία ρεύματα μέσα σε όσους αντιτίθενται στην ισραηλινή κατοχή, μάλλον δύο και το τρίτο φτιάχτηκε στην πορεία: το πρώτο ήταν το αστικό τριτοκοσμικό πατριωτικό της Φατάχ υπό τον Αραφάτ. Προοδευτικό όσο του επέτρεπε η αστική και μη προλεταριακή του φύση, με μπόλικη αραβική αντισημιτική καθυστέρηση, αλλά βασικά τίμιο και αυθεντικά παλαιστινιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 1974 ο Αραφάτ άνοιξε διαύλους με τους δημοκράτες μες στο Ισραήλ κι άρχισε να κόβει τις επιθέσεις κατά Ισραηλινών αμάχων. Αυτό το ρεύμα είναι ακόμα η καρδιά, ό,τι σχετικά καλύτερο υπάρχει στο κίνημα για την παλαιστινέζικη απελευθέρωση από την ισραηλινή κατοχή.

      Το δεύτερο ήταν εκείνο των Λαϊκού και Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που ήταν ουσιαστικά οι πράχτορες του Μπρέζνιεφ και από το 1967 και δώθε έριχαν τη ρώσικη αντισημιτική γραμμή ως τάχα "σκληρή αντιιμπεριαλιστική. Δρούσαν μέσα στην PLO υπό τον Αραφάτ, αλλά πάντα τον σπρώχναν να πάει προς τη Ρωσία, να μη δεχτεί ποτέ δυτική μεσολάβηση, να μην συμφιλιωθεί με τις ειρηνόφιλες πλευρές της ισραηλινής αστικής τάξης ώστε να πετύχει ειρήνη και λευτεριά.

      Η τρίτη τάση, που ενισχύθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν η Ρωσία από ψευτοκομμουνιστική έγινε ανοιχτά "δεξιά" - τσαρική, είναι ο ισλαμοναζισμός, που ξεπήδησε από το παλαιστινέζικο τμήμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλ. η Χαμάς και οι παραφυάδες της. Πρόκειται για τη μόνη οργάνωση της περιοχής που είχε τολμήσει να χαιρετήσει ανοιχτά την εισβολή και κατοχή της Ρωσίας σε Αμπχαζία - Νότια Οσετία, στη Γεωργία.

      Αυτή λοιπόν μιλάει για ισλαμικό χαλιφάτο Μέσης Ανατολής, άρα δεν είναι πατριωτική, αλλά πανισλαμιστική. Επίσης δε το συζητάει καν να υπάρχει Ισραήλ, αλλά θέλει να το διαλύσει και να περάσει από μαχαίρι όλους του τους εβραίους κατοίκους. Αυτή είναι η πιο ναζιστική γραμμή αυτή τη στιγμή στο παλαιστινιακό, πιο δεξιά κι από το Νετανιάχου και τον επίσης "Ρώσο" ακροδεξιό Λίμπερμαν (υπέξ του Ισραήλ μέχρι πριν λίγες μέρες).

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα είναι ότι ο θάνατος Αραφάτ έφερε τη Φατάχ στα χέρια ενός ανθρώπου, του Αμπού Μαζέν (Αμπάς), ο οποίος είχε σπουδάσει στη μπρεζνιεφική Μόσχα, κάνοντας διατριβή στις "σχέσεις των εβραίων με το Χίτλερ", δηλαδή στην απίθανη ναζιστική θεωρία ότι οι εβραίοι στήσαν μονάχοι τους το Ολοκαύτωμα για να φτιάσουν το Ισραήλ.

      Ο Αμπάς είναι η Χαμάς και ο σοσιαλφασισμός στην ηγεσία της Φατάχ, κινείται δηλαδή σαν χαφιές έξω από τη γραμμή των πλατιών διαθέσεων της βάσης και των στελεχών της Φατάχ (που έχουν κι αυτά σαπίσει κάπως από τη διαχείριση της αστικής εξουσίας εδώ και δύο δεκαετίες στην Παλαιστινιακή Αρχή). Καλύπτεται βέβαια πίσω από τη δίκαιη οργή που γεννάει στους Παλαιστίνιους πατριώτες ο ισραηλινός επεχτατισμός και εποικισμός στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

      Εκεί λοιπόν βρίσκεται η απάντηση στις "κοινές ανακοινώσεις" Φατάχ - σοσιαλφασιστών - ισλαμοναζιστών.

      Διαγραφή
  40. Τώρα για την πρακτόρισσα του Κρεμλίνου καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ.

    Εδώ είτε από άγνοια είτε από κακή προαίρεση, διαστρέφεις την οακκείτικη, επαναστατική κομμουνιστική και αντισοσιαλφασιστική θέση για τους πράκτορες μέσα στις δυτικές καγκελαρίες. Η ΟΑΚΚΕ δε γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα με πράχτορες για να εξηγάει ό,τι δεν βγαίνει από την ανάλυσή της: φτάνει με την ανάλυσή της σε συμπεράσματα για τον ρόλο ενός πολιτικού και κοιτάει να δει αν θα μπορούσε να μην είναι απλά υφεσιακός απέναντι στη Ρωσία, αλλά κανονικός λακές.

    Η Μερκελού ήταν κνίτα στην ανατολική Γερμανία και, όπως είχε καταγγείλει σε συντρόφους μια Γερμανίδα σοσιαλδημοκράτισσα που είχε ζήσει τη σοσιαλφασιστική διχτατορία Χόνεκερ, ενώ η Στάζι κυνήγαγε τους σοσιαλδημοκράτες, το χριστιανοδημοκρατικό ρεύμα της Μέρκελ που τυπικά ήταν νόμιμο εντός ανατολικής Γερμανίας δε το πείραζε κανένας.

    Έκανε εσωκομματικό πραξικόπημα κατά του Χέλμουτ Κολ, που αντιπροσώπευε τη γενικά πιο προοδευτική, ευρωπαϊστική πλευρά της γερμανικής Κεντροδεξιάς, τσάκισε τους συμμάχους της Φιλελεύθερους που ήταν αντιρώσοι και αντιΕλλάδα κι έμπασε στην κυβέρνηση τους φιλορώσους (στην ηγεσία τους) σοσιαλδημοκράτες, έχει βοηθήσει την Κίνα να συνεχίζει το ντάμπινγκ κατά της Ευρώπης που ρίχνει τα μεροκάματα όλης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και συνεχίζει τη φιλορώσικη ενεργειακή πολιτική.

    Κυρίως όμως, πάνω στη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, βγαίνει και λέει "δεν υπάρχει συλλογική ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς τη Ρωσία". Δηλ. πιο δεξιά κι από Τσάμπερλεν - Νταλαντιέ το 38.

    Το ζήτημα είναι γιατί το γερμανικό μονοπώλιο ή το αμερικάνικο παλιότερα και τώρα (Κλίντον - Ομπάμα) δέχεται για πολιτικούς επικεφαλής του ανθρώπους που υπονομεύουν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντά του: αυτό συμβαίνει γιατί το δυτικό μονοπωλιακό κεφάλαιο έχει σαπίσει ιστορικά και ο ορίζοντάς του, όπως και κάθε τάξης που έχει γίνει άρνηση για την πρόοδο της ιστορίας, είναι περιορισμένος. Δηλ. σκέφτεται: Όχου, ας τα χω καλά με τον Πούτιν για να χω τις αγορούλες μου να λειτουργούν απρόσκοπτα και τα χρηματοκιβώτια μου γεμάτα. Ας πουλάω Μερσεντές στην Κίνα κι ας τροφοδοτώ με φυσικό αέριο τις βιομηχανιούλες μου, για να βγάζω τα κέρδη μου και να ζω στις βιλάρες μου. Ποιος τη χέζει στο κάτω κάτω την Ουκρανία και την κάθε Ουκρανία - ας πρόσεχαν. Το πολύ πολύ να κρατήσει ο Πούτιν την ανατολική Ουκρανία κι εγώ να κάνω μπίζνα με τη δυτική του Κιέβου.

    Πάνω σε μια τέτοια γραμμή, εύκολα μπορεί να παίξει ένας πράκτορας, δίνοντας στο δυτικό μονοπώλιο διευκολύνσεις. Το ίδιο το δυτικό κεφάλαιο νιώθει κυρίαρχο γιατί σκέφτεται οικονομίστικα κι όχι πολιτικά, αφού λέει: όσο και να χει αναπτυχθεί η Κίνα, δεν παύουμε σα δυτικό μπλοκ (ΗΠΑ - ΕΕ - Ιαπωνία - Καναδάς - Αυστραλία) να μαστε συντριπτικά οικονομικά κυρίαρχοι. Το παν λοιπόν είναι να διατηρούμε το στάτους κβο, άντε και να την πέφτουμε σε κανάν εθνικιστή Καντάφι ή Σαντάμ για να ανοίγουμε νέες αγορές για τα πετρελαιάκια μας, τα προϊόντα μας, την "ελεύθερη αγορά" μας.

    Αυτά τα σκουλίκια, με αυτή την εντελώς έξω από δημοκρατικές αρχές ιμπεριαλιστική τους χαύνωση ανοίγουν το δρόμο στο Ρωσοκινέζικο Άξονα και σε κάθε διεστραμμένο σύμμαχό του (ισλαμοναζισμός κλπ.). Γι' αυτό και ένας ρώσος πράχτορας στην ηγεσία τους δεν μοιάζει παράταιρος, αφού σε πολλά ταυτίζεται με την πραγματική στρατηγική των δυτικών μονοπωλίων κοντοπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

    Η διαφορά είναι ότι ένας δυτικονομονοπωλιστής καγκελάριος που δε θα ταν χαφιές θα μπορούσε να πάρει μέτρα που να χτυπάν προσωρινά την κερδοφορία των γερμανικών μονοπωλίων, με μακροπρόθεσμη στόχευση να περιορίσει τη ρώσικη επιθετικότητα.

    Η χαφιεδού Μέρκελ, αντιθέτως, κάνει ακριβώς ό,τι πρέπει για να ενισχύσει τη ρώσικη εισβολή στην Ευρώπη που πια κοντοζυγώνει. Γι' αυτό και, σε αντίθεση με το Σόιμπλε, δε θέλει να αφήσει τη ρώσικη βρωμερή Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη. Και σε αυτή τη γραμμή τη σιγοντάρει ο Ομπάμας, που λέει "άμα διώξετε την Ελλάδα, θα γίνει ρώσικη κι αυτό δε το θέλει κανείς μας". Λες και δεν είναι ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προς χοτζοκνίτη: Επειδή ξέχασε τα αντιφασιστικά αισθήματα των προλετάριων του Ντονμπάς, προσθέτω και κάτι ακόμη για να το λάβεις υπόψη εάν δεν έχεις αρχίσει να γράφεις την απάντησή σου.

    Εγώ δε διαφωνώ καθόλου ότι η πλατιά μάζα στο Ντονμπάς εμφορείται από αντιφασιστικά αισθήματα. Μαλιστα είναι αλήθεια ότι ιστορικά η πιο προοδευτική πλευρά της Ουκρανίας ήταν τα ανατολικά της, που είχανε και τη βαριά βιομηχανία της χώρας, καθώς τα δυτικά είναι ως επί το πλείστο πιο αγροτικά - μικροαστικά - συντηρητικά.

    Ωστόσο, βλέπω ότι είσαι πολύ ευαίσθητος για τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των Ντονμπάσιων προλετάριων, αλλά καθόλου ευαίσθητος για τα πατριωτικά αισθήματα του υπόλοιπου ουκρανικού λαού. Δηλ. στην πλατιά μάζα των Ουκρανών δεν αναγνωρίζεις τον ευγενικό σκοπό να κρατηθεί η χώρα ενωμένη, με τους Ουκρανούς, τους ρωσόφωνους Ουκρανούς και τους εθνικά Ρώσους της. Η θεωρία περί ρατσισμού κατά των Ρώσων στην Ουκρανία είναι γελοία. Στη Μεϊντάν, ό,τι μπόχα κι αν έκρυβε αυτή μέσα της, συμμετείχαν άπειροι ρωσόφωνοι, άλλωστε στην Ουκρανία πολλά κανάλια, εφημερίδες, ταινίες είναι στα ρωσικά και γενικά ουδέποτε υπήρξε θέμα συμβίωσης ουκρανόφωνων Ουκρανών, ρωσόφωνων Ουκρανών και εθνικά Ρώσων μειονοτικών.

    Άρα, για άλλη μια φορά, μέσω τάχα της αγάπης σου για το "λαό του Ντονμπάς" (δεν υπάρχει λαός του Ντονμπάς, υπάρχει λαός της ανατολικής Ουκρανίας), έδειξες προς τα πού κλίνουν οι συμπάθειές σου σε αυτή τη σύγκρουση (το χες δείξει άλλωστε όταν είχες πει ότι τάχα το κύριο πρόβλημα εκεί είναι οι βομβαρδισμοί του ουκρανικού στρατού κι όχι τα εγκλήματα των πουτινόδουλων συμμοριών).

    Το ούτε - ούτε σου γέρνει σα βάρκα, χοτζοκνίτη μου...

    Υ.Γ. Προς ΡΑΠ: καλά κάνουν όσοι νιώθουν Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία, όπως καλά κάνουν όσοι νιώθουν Τούρκοι στη Θράκη και εθνικά Μακεδόνες στην ελληνική Μακεδονία. Το ζήτημα αλλάζει όταν έχομε να κάνομε με κινήματα εθνικής απόσχισης και αλλαγής συνόρων με πατρονάρισμα από την "μητέρα πατρίδα" της εκάστοτε μειονότητας. Εκεί πρέπει να είμαστε αντίθετοι, γιατί τα κινήματα απόσχισης σημαίνουν πάντα σε τελική ανάλυση εθνοκάθαρση. Μόνο εφ' όσον το πλειοψηφικό έθνος διαπράξει γενοκτονία κατά της μειονότητας κι αυτή πάρει τα όπλα και στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, κάνει πραγματικά δημοκρατικό - εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και αποδείξει ότι δε μπορεί πια εκ των πραγμάτων να ζήσει στο ίδιο κράτος με το πλειοψηφικό έθνος, μπορούμε να μιλήσομε για αλλαγή συνόρων. Αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς είναι καρικατούρα αυτού του σχήματος, καθώς καμία βία δεν πρόλαβε να ασκήσει καμία ουκρανική εξουσία στους εθνικά Ρώσους της Ουκρανίας. Το γεγονός δε ότι στο πλευρό των "ντονμπάσιων προλετάριων" πολεμάνε Τσετσένοι ταγματαλήτες, δηλαδή αυτοί που συνεργάστηκαν με τη Ρωσία για να σφάξουν τον ίδιο τον τσετσενικό λαό το 1995-2000 και τον ευγενικό, μεγάλο ηγέτη του, Ασλάν Μασχάντοφ, δείχνει πόσο δεξιότερα είναι οι νεοναζιστικές "λαϊκές δημοκρατίες" του Ντονμπάς ακόμη και σε σχέση με το βρώμικο φιλοφασιστικό Κίεβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Όσο για το παραγωγικό σαμποτάζ που γράφεις συνέχεια, φυσικά και γίνεται τέτοιο όχι όμως ανατολικής αλλά δυτικής προέλευσης (οι ανατολικοί δεν μπορούν να το κάνουν και να θέλουν γιατί ο οικονομικός τους ρόλος στην Ελλάδα είναι εντελώς περιφερειακός)
    Το παραγωγικό σαμποτάζ το κάνει η ΕΕ, που μας έχει δέσει με τα δάνεια, με τα οπλικά συστήματα (μαζί με ΗΠΑ και Γαλλία), που με το κοινό νόμισμα και την κατάργηση των δασμών γέμισε την Ελλάδα με βιομηχανικά προϊόντα δικά τους και έφερνε την Ζίμενς να λαδώνει όλους τους λούμπεν των μεγάλων κομμάτων με 15% μίζα για κάθε παραγγελία. Κρατάνε την Ελλάδα σαν μισοαποικία για να εισπράττουν από δέκα πλευρές (μέχρι και την γεωργία ελλειμματική την έκαναν με την ένταξη στην ΕΟΚ και το ευρώ)
    Αυτό είναι το οικονομικό σαμποτάζ στην Ελλάδα φίλε, και ισχύει από την δεκαετία του 50 μέχρι σήμερα
    Τέλος, όλα αυτά τους εξυπηρετούν για να έχουν την Σούδα ως βάση ανεφοδιασμού για να βομβαρδίζουν άλλες μικρές χώρες όπως Ιράκ, Λιβύη κλπ. Αυτή είναι οι Δύση λεβέντες μην αιθεροβατείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Μαλιστα είναι αλήθεια ότι ιστορικά η πιο προοδευτική πλευρά της Ουκρανίας ήταν τα ανατολικά της, που είχανε και τη βαριά βιομηχανία της χώρας, καθώς τα δυτικά είναι ως επί το πλείστο πιο αγροτικά - μικροαστικά - συντηρητικά."

    Γιατί δεν λες φασιστικά να τελειώνουμε και το πας μέσω Λαμίας, αυτοί χαιρετάγανε τον χίτλερ ως απελευθερωτή με τετντωμένο το χέρι όταν εισέβαλε στον ΒΠΠ

    ΡΑΠ (Ρώσος από πάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ, ναζιστής είσαι; Ολόκληρους λαούς χαρακτηρίζεις; Η μεγάλη μάζα του ουκρανικού λαού, ακόμα και στα δυτικά, πολέμησε μέσα από τον Κόκκινο Στρατό και το σοβιετικό παρτιζάνικο τους ναζί. Οι φασίστες φιλοναζήδες του Μπαντέρα δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουνε τις μερικές χιλιάδες μέλη.

      Αν είναι ναζήδες ρε έξυπνε Ρώσε, που σου αρέσει βλέπω αυτό το όνομα, γιατί δεν ψηφίσαν Σβόμποντα και Δεξιό Τομέα σε προεδρικές και βουλευτικές; Ο ουκρανικός είναι ένας δημοκρατικός λαός, ένα καταπιεσμένο έθνος. Να κοιτάς τη Ρωσία σου όπου και τα τέσσερα επίσημα κόμματα, η Δεξιά του Πούτιν, η φασιστική Ακροδεξιά του Ζιρινόφσκι, η "σοσιαλδημοκρατία" του Μιρόνοφ και το "Κ"ΚΡΟ είναι όλα τσαρικά, επεχτατικά και φασιστικά, όπως και η "αντιπολίτευση" τύπου Ναβάλνι και Ουνταλτσόφ.

      Άντε κνίτες, που έτσι και σας αφήσουμε, θα πάτε να σφάζετε μωρά στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τα "ναζιστάκια στην κούνια".

      Διαγραφή
    2. Ηγέτης του δεξιού τομέα (που κατά τα άλλα "πάτωσε") διορίζεται ειδικός σύμβουλος του αρχηγού του ουκρανικού στρατού. Μιας χώρας "μικρής", "δημοκρατικής", "καταπιεσμένης" κλπ. η οποία όμως ουδόλως ενοχλείται από τον κασιδιάρη σύμβουλο του στρατού της...

      ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

      https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/04/10/neo-nazi-dmytro-yarosh-appointed-as-advisor-to-the-chief-of-general-staff/

      Διαγραφή
  44. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Πράγματι ο φασίστας Γιάρος διορίστηκε σε αυτή τη θέση. Αυτό δείχνει τη μπόχα που επικρατεί στο Κίεβο. Δείχνει επίσης πόσο προβοκάτορες υπέρ της Ρωσίας είναι οι Ουκρανοί κυβερνώντες, οι οποίοι την ώρα που η Ρωσία διαμελίζει τη χώρα τους ακριβώς με πρόσχημα τον Δεξιό Τομέα, αυτοί διορίζουν το φασίστα αυτόν σε κρατική θέση αντί να τον βάλουν στη φυλάκα. Δείχνει ακόμη την αποκτήνωση των δυτικών ιμπεριαλιστών, οι οποίοι αν ήταν στοιχειωδώς δημοκράτες (δεν είναι, κι αυτό έχει να κάνει με την ταξική τους φύση) θα έλεγαν στην Ουκρανία: κόβουμε κάθε σχέση με τη Ρωσία και σας δίνουμε όπλα να διώξετε τον κατακτητή, με έναν όρο - να πετάξετε τους φασίστες όξω από κάθε κρατική ή κυβερνητική ευθύνη.

    Αυτή είναι η δημοκρατική θέση και κριτική. Όχι οι φασιστικές τσαρικές Ναβαρασίγιες (πας να μιμηθείς μέχρι και τη ρωσική προφορά ρε πουτινικέ, και κάνεις το ο (Νοβοροσίγια) α (Ναβαρασίγια)) και η υποστήριξη στους ναζήδες νεοτσαρικούς μαυροεκατονταρχίτες που ξεσχίζουν το σώμα της Ουκρανίας.

    Ο Γιάρος είναι στο βάθος ιδεολογικός σύμμαχος των φίλων σου της Ναβαρασίγιας. Μιλάει για ΕΕ «φιλελεύθερων και ομοφυλόφιλων», όπως και οι φίλοι σου στο Russia Today και στα άλλα προπαγανδιστικά σου μέσα... Και φυσικά η Ουκρανία, σα γεωπολιτικό μέγεθος, είναι μια μικρή, καταπιεσμένη, βασανισμένη από τα αφεντικά σου χώρα. Γι' αυτό εσύ κατέχεις το έδαφός της, ενώ αυτή δεν κατέχει ούτε σπιθαμή εδάφους της φασιστικής σου Ρωσίας, η οποία τάχα "αμύνεται" στην επίθεση των "Ουκρανών ναζί"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μετά τον κνίτικο οχετό του κατά της ανεξαρτησίας του ουκρανικού έθνους, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, το άλτερ έγκο του Ρώσου από πάνω, ο χοτζοκνίτης, λάκισε... Έτσι πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μέχρι σήμερα πίστευα ότι βρίσκεσαι σε πολιτική σύγχυση. Δυστυχώς, οι θεωρίες συνωμοσίας που διακατέχουν το μυαλό σου επεκτείνονται και σε άλλα πεδία, καθιστώντας το συγκεκριμένο πρόβλημα σου μάλλον γενικότερης φύσης.

    Πρώτον. Έγραψες ότι οι διώξεις που έχει υποστεί ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ από την ρωσική κυβέρνηση (ο οποίος εν τέλει είναι φυλακή αυτή την στιγμή, ενώ έχει προβεί και σε πολυάριθμες απεργίες πείνας) είναι "κάλπικες". Από που και ως που; Με τι στοιχεία; Γιατί έτσι, αυτό αποφάσισε η ΟΑΚΚΕ

    Δεύτερον. Θεωρείς πιθανότερο να έχει αλώσει ο Πούτιν την ουκρανική κυβέρνηση με πράκτορες, με την συνεργασία άλλων πρακτόρων και σαπισμένων καπιταλιστών της δύσης, ώστε βάζουν τους επίσης πράκτορες ναζί στην κυβέρνηση της ουκρανίας επίτηδες την ίδια στιγμή που ο πράκτοράς του Ομπάμα τον στηρίζει διπλωματικά. Και όλα αυτά αντί να παραδεχθείς την προφανή φασιτικοποίηση (σε συνάρτηση με την σταθερή φασιστική ιστορία μιας ευμεγέθους μειοψηφίας) του ουκρανικού λαού. Μήπως ξέρεις αν πρόκειται να γυριστεί 10ος κύκλος των Χ-Files; Θα είχες να προσφέρεις ωραίες ιδέες

    Τρίτον. Με έβγαλες πουτινικό γιατί γράφω Ναβαρασίγια. Τι να κάνουμε, ρώσικη λέξη είναι και έτσι προφέρεται. Είναι ένδειξη πουτινισμού να προφέρω ρώσικα μια ρώσικη λέξη;

    Τέταρτον. Φλερτάρεις επίμονα με την ιδέα ότι είμαι το ίδιο πρόσωπο με τον χοτζικό (με τον οποίο αφενός δεν έχω καμία σχέση, αφετέρου διαφωνούμε σε έναν σωρό πράγματα). Και γιατί; Για να "αποδείξεις" στον εαυτό σου κυρίως την δήθεν ύπαρξη φαιοκόκκινου μετώπου κλπ..

    Μπορώ να βρω και άλλα, αλλά ποιο το νόημα

    Κρίμα που πλέεις στα πελάγη της σύγχυσης, γιατί αντικειμενικά η πένα σου είναι μάλλον καλή

    Ρώσος από πάνω (όνομα που εσύ μου έδωσες, και το οποίο υιοθέτησα χάριν της συζήτησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρώσε από πάνω

    Χάρη περισσότερο των όποιων αναγνωστών αυτού του διαλόγου, θα προσπαθήσω να σου κάνω φραγκοδίφραγκα το τι λέω για την Ουκρανία με όσο το δυνατό περισσότερη χρήση του νομοτελειακού στοιχείου, ώστε να σου αποδείξω ότι το κύριο δεν είναι η συνωμοσία, αλλά η νομοτέλεια που γεννάει ΚΑΙ τη συνωμοσία ως αδιάσπαστο και αναγκαίο κομμάτι της. Η φασιστική, ανορθολογική συνωμοσιολογία (εβραιομασόνοι κλπ.) μου είναι ένα από τα πλέον απεχθή πράγματα.

    Εγώ αναφέρθηκα στο γεγονός ότι ο Ουνταλτσόφ έχει προνομιακές σχέσεις με το εθνοτσαρικό, νεοχριστιανικό "Κ"ΚΡΟ του Ζιουγκάνοφ, όντας μάλιστα οργανωτής της προεκλογικής εκστρατείας του ηγέτη του για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Το "Κ"ΚΡΟ, όπως και ο Ουνταλτσόφ, αλλά και ο φασίστας αντιμετανάστης Ναβάλνι στηρίζουν Πούτιν στο παγκόσμιο ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς και στον αντιδυτικισμό. Πώς θέλεις να θεωρήσει αληθινή και κομβική μια τέτοια "αντίθεση", η οποία είναι προφανές ότι είναι μεταξύ ομογάλακτων; Πιο πολλές διαφορές είχανε μεταξύ τους οι παπαδοπουλικοί από τους ιωαννιδικούς φασίστες το 1973-1974, παρά ο Πούτιν με τον Ουνταλτσόφ. Κι οι ιωαννιδικοί συνελάμβαναν παπαδοπουλικούς φασίστες, ακόμα και ναζί όπως τον Πλέυρη. Ελπίζω να μη μου λες ότι θα έπρεπε οι δημοκράτες να συμπαρίστανται στον Πλεύρη...

    Δεύτερο: Ουκρανία. Ο βασικός πόλος των ναζί που άλωσαν τη Μεϊντάν ήταν η Πανουκρανική Ένωση Ελευθερία (Σβόμποντα). Αυτοί λοιπόν δυναμώσανε και γίνανε σα τη Χρυσή Αυγή από γκρούπα μεγάλο κόμμα ΜΕΣΑ από την προβολή τους από το φιλορωσικό καθεστώς Γιανουκόβιτς. Υπάρχουν μάλιστα κείμενα Ουκρανών αντιρώσων δημοκρατών, πριν ακόμα τη Μεϊντάν, που καταγγέλλανε ότι ο Γιανουκόβιτς προωθούσε τους κλασσικούς Ουκρανοναζήδες ως το αντίπαλο δέος του, ακριβώς για να κάνει "σάντουϊτς" τους δημοκράτες και πατριώτες. Επίσης οι Ουκρανοί δημοκράτες κατάγγελλαν ότι η γραμμή των ναζιφασιστών έσπαγε την ψυχική ενότητα Ουκρανών και Ρώσων πολιτών της Ουκρανίας. Ακόμη κι αν οι ουκρανοναζήδες Σβόμποντα - Τομέα και άλλων μικρότερων συμμοριών δεν είναι πράχτορες (στην ηγεσία τους σίγουρα κάποιοι είναι, και ειδικά για δυο στελέχη τους έχει βγει κιόλας ότι είχανε σχέσεις με Ρώσους φασίστες), παίζουν ανοιχτά και ξάστερα το παιχνίδι του Πούτιν και των καθαρμάτων - ταγματαλητών της Νοβοροσίας, οι οποίοι είναι ο κύριος εχθρός του ουκρανικού λαού και της ανεξαρτησίας της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η Δύση βλέπει μόνο αγορές και καθόλου δημοκρατία. Γι' αυτό και κρύβει το πρόβλημα των ναζιφασιστών κάτου από το χαλί, αρκεί οι κυβερνήτες του Κιέβου να της τάζουν σύσφιγξη σχέσεων, ελεύθερες συναλλαγές προϊόντων, έναν σχετικό αντιρωσισμό.

    Ωστόσο, η βρωμιάτης Δύσης είναι διττή: πρώτο, αρνείται να εξοπλίσει την Ουκρανία και να τη βοηθήσει να πετάξει στη θάλασσα τους φασίστες Νοβορώσους σου (όχι τη ρώσικη μειονότητα, τις συμμορίες των ρωσοταγματαλητών). Και δεμένο μ' αυτό, δεύτερο, ότι δεν την πιέζει να βγάλει όξω από το παιχνίδι και να συγκρουστεί με τους Ουκρανοναζήδες, που είναι εγκληματίες και μόνο κακό κάνουν στον αγώνα για ενιαία ουκρανία. Και καλά, πες το δεύτερο είναι αστική χοντροπετσιά σαπισμένων μονοπωλιστών, το πρώτο γιατί δε το κάνουνε;

    Οργανώσαν οι δυτικοί ολάκερο "πραξικόπημα" στην Ουκρανία και μετά δεν υπερασπίζονται με όπλα τους "δικούς τους"; Αυτοί, "οι πιο επιθετικοί ιμπεριαλισταί του πλανήτη" φοβούνται την "αμυνόμενη" Ρωσία του Πούτιν; Τότε γιατί το κάναν το πραξικόπημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Eδώ είμαι κύριε μαοαστάκια (κατά το μικροαστάκια που χρησιμοποιούσε ο σ. Νίκος Ζαχαριάδης)... Φαίνεται δε χάρηκες μ' όσα σου κοπάνησα και θες κι άλλο ξεσκέπασμα...

    1. Β΄ παγκόσμιος: Αντί να το κλωθογυρίζεις, πες καθαρά πως ο Στάλιν και η Κομιντέρν στα 39 - 41 ήταν για σένα τροτσκιστές πράχτορες του Χίτλερ σε αντίθεση με το Τσώρτσιλ και τη δυτική ιμπεριαλιστική μπουρζουαζία που ήταν ασυνεπείς αλλά πάντως σε κάθε περίπτωση αντιφασίστες!!!

    Πες ακόμα πως κατ' εσένα τροτσκιστής ήταν κι ο Ζαχαριάδης που λέει πως ΑΛΛΟΣ ο άδικος πλουτοκρατικός πόλεμος του Μεταξά και ΑΛΛΟ ο δίκαιος απελευθερωτικός πόλεμος του ελληνικού λαού που εφόσον υπεράσπισε την εθνική του ανεξαρτησία, είχε καθήκον να κλείσει χωρίς όρους ειρήνη με τη φασιστική Ιταλία και ν' ανατρέψει το φασίστα Μεταξά!!!

    Παρακάμπτεις με ζηλευτή δεξιοτεχνία πατενταρισμένου οπορτουνιστή τόσο τα λεχθέντα του Ζαχαριάδη που αποδομούν στα ίσια όσα γράφεις, όσο και τη γραμμή Στάλιν, που μιλώντας για μονολιθικό μέτωπο των Λαών, προσδιόριζε τον ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ χαρακτήρα του πολέμου κάνοντας έτσι σαφέστατη διάκριση ανάμεσα στους λαούς και τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς των ηγεσιών τους (δηλαδή των "κρατών" τους, όπως λες)...

    Και η τροτσκιστική αναθεώρηση των κνιτών του Περισσού και οι μπραουντερικές αναθεωρήσεις οπορτουνιστικών ρευμάτων, όπως το δικό σου, έναν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ σκοπό εξυπηρετούν: την δικαιολόγηση και διαιώνιση της στυγνής ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. (λίγα ακόμα για το χαρακτήρα του β΄ παγκόσμιου)- συνέχεια από το προηγούμενο

    Με απλά λόγια ο Στάλιν σου λέει πως ΑΛΛΟ να υπερασπίζεσαι σαν αγγλικός λαός στα 39 - 41 την ανεξαρτησία σου από την επίθεση των χιτλερικών που είναι ΔΙΚΑΙΟΣ αμυντικός πόλεμος (αυτό λέει στο Λόγο του '46) και ΑΛΛΟ να μεταφέρεις τον πόλεμο μέσα στη ναζιστική Γερμανία με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που είναι ΑΔΙΚΟΣ ενδοιμπεριαλιστικός πόλεμος, όπως πράγματι ήταν στην περίοδο 39 - 41 έχοντας σα στόχο την εξόντωση του άλλου ιμπεριαλιστή και όχι την απελευθέρωση υπόδουλων λαών όπως είχε η μετέπειτα προέλαση του Κόκκινου Στρατού στην Ευρώπη, άρα και το καθήκον που έμπαινε ήταν η ανατροπή των Τσώρτσιλ και Χίτλερ αντίστοιχα, όπως συμβούλευε τότε η Κομιντέρνα.

    Τώρα, το να επικαλείσαι υποκριτικά τον τροτσκιστή Μαργαρίτη του ψευτοΚΚΕ και το Άουσβιτς των χιτλερικών εγκληματιών, "ξεχνώντας" τη σφαγή του ελληνικού Δεκέμβρη 44 απ' τους Αγγλους, τις μεταπολεμικές θηριωδίες των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, παραβλέποντας δηλαδή την κοινή ιμπεριαλιστική τους φύση και τον ΤΑΚΤΙΚΟ και όχι στρατηγικό χαρακτήρα των συμμαχιών των κομμουνιστών ενάντια στον κύριο εχθρό κάθε δοσμένης ιστορικά φάσης , σε οδηγεί σε παράκρουση και σε ψυχαναλύσεις για προκαταλήψεις και ιστορικές παρεξηγήσεις από μεριάς ιμπεριαλιστών.

    Βλέπεις λοιπόν σε τι παραλογισμούς σε οδηγεί ο χυδαίος οπορτουνισμός απ' τον οποίο εμφορείσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. 2. Ισραήλ. Εγώ είπα πως η σοσιαλιστική ΕΣΣΔ αναγκάστηκε να αποδεχτεί στον ΟΕΕ το σχέδιο των ιμπεριαλιστών για ξεχωριστά κράτη μετά την απόρριψη της ομοσπονδίας, σαν ένα φιλειρηνικό κράτος που δεν μπορούσε ν' αρνηθεί του δικαίωμα του εβραίικου λαού στην κρατική του συγκρότηση, αλλά είχε διαχωριστεί ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ σε μια τέτοια "λύση" που υπηρετούσε, όπως αποδείχτηκε κι όλας, τα διαμελιστικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι ανέλαβαν έτσι και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για όσα επακολούθησαν στην περιοχή και ώς τα σήμερα.

    Εσύ λες πως οι σοβιετικοί θεωρούσαν καλύτερη τη λύση των ξεχωριστών κρατών γιατί με το σωβινισμό των Αράβων δεν μπορούσε να διασφαλιστεί διαφορετικά η ειρηνική συμβίωση των δυο λαών (!), λες δηλαδή μια καταφανή αρλούμπα σε πλήρη διάσταση τόσο με την ιστορική όσο και τη σημερινή πραγματικότητα, κάνοντας έμμεση απολογιστική για το σχέδιο των ιμπεριαλιστών!!!

    Επίσης, η άποψή σου πως φταίει ο αντισημιτισμός συνολικά των Αράβων (εδώ ταυτίζεσαι με τα περί συλλογικής ευθύνης των ναζί - σιωνιστών) και πως Άκρα Δεξιά και κύριος εχθρός είναι η υπεραντιδραστική Χαμάς κι όχι το φασιστικό κράτος του Ισραήλ που κάνει κατοχή (όχι μόνο στην Παλαιστίνη, αλλά και στα υψίπεδα του Γκολάν-συριακό έδαφος ) και γενοκτονία, σε προβιβάζουν σε άτυπο εκπρόσωπο Τύπου των Σιωνιστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 3. Τα εμετικά που λες για τη συγκίνηση που προκαλεί ο "φιλεργατισμός" σου, δηλαδή το σπεκουλάρισμά σου με τον κτηνώδη ατομικισμό πολιτικά καθυστερημένων εργατών που δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα των αρπακτικών της Ελντοράντο - Μπόμπολα, την ίδια ώρα που λοιδορείς κάθε αυθόρμητο αγώνα υπεράσπισης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων - θυμάτων των μνημονίων της περιόδου '10-'12 και η λάσπη που πετάς στο κίνημα της Χαλκιδικής ταυτίζοντάς το με περιθωριακά αντιδραστικά προταγματα της μικροαστικής αναρχίας σε άτυπη συμμαχία με τους άγριους σαμποταριστές αυτού του κινήματος, σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ και την αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ., ΞΕΠΕΡΝΟΎΝ κι αυτό ακόμα το θράσος του μαύρου μετώπου και είναι "απόψεις" και στάσεις που προκαλούν βαθιά αποστροφή που σίγουρα θα απαξιούσε να συζητήσει κάθε αριστερός στις διαθέσεις του απλός άνθρωπος.

    4. Σε παραξενεύει πολύ και θεωρείς περίεργο που δεν στοιχίζομαι πίσω από καμιά αστική ή ρεφορμιστική κατεύθυνση;; Σε πήρε ο πόνος;; Και τότε, εφόσον συμπεραίνεις πως είμαι κάτι το διαφορετικό, πώς με συγχέεις με τους κνίτες και τον ΡΑΠ τον πουτινικό;; Ετσι σε βολεύει, έτσι κάνεις...

    Στάλιν - Χότζα - Ζαχαριάδης, πάλη για την ανασυγκρότηση του επαναστατικού ΚΚΕ, αυτά πρεσβεύω. Ειδικά ο Μεγάλος Ενβέρ Χότζα που ξεσκέπασε με βαθιά οξυδέρκεια και επιστημονική αυστηρότητα τον μικροαστικό οπορτουνισμό σας, αποδεικνύοντας τον συμπληρωματικό σας ρόλο στον κύριο εχθρό - σύγχρονο αναθεωρητισμό , θα σας κυνηγάει για πάντα εσάς τους μαοαστάκηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 5. Στην Ουκρανία δεν είχες καθόλου μια αντιδραστική εσωτερική εξέλιξη ασύνδετη με τον άγριο ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας - Δύσης. Είχες φασιστικό πραξικόπημα, προιόν της δυτικής ιμπεριαλιστικής ανάμειξης με στόχο την απόσπαση της Ουκρανίας από τη ρώσικη σφαίρα επιρροής και την ένταξή της στο δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που απαντήθηκε με ιμπεριαλιστική ρώσικη ανάμειξη.

    Οσο για την έκκληση που κάνεις στη Δύση να εξοπλίζει ανοιχτά και απροσχημάτιστα (γιατί έμμεσα το κάνει, όλος ο κόσμος βουίζει) τους λακέδες της του Κιέβου, θεωρείς τόσο εύκολο να εμπλακεί άμεσα η Δύση σε ανοιχτό πόλεμο με τη Ρωσία;;; Και μόνο που καλλιεργείς σε όποιον κόσμο παρακολουθεί τη συζήτηση τέτοιες φιλοπόλεμες αντιλήψεις (που οδηγούν τους λαούς σε ένα άδικο ενδοιμπεριαλιστικό μακελειό) δείχνει πόση σχέση έχεις με τον κομμουνισμό... Για τις μαζικές λιποταξίες από τον ουκρανικό στρατό, έχεις ακουστά;; Οι νεολαίοι αυτοί που δεν έχουν καμιά διάθεση να σφαγιαστούν για τ' Αφέντη το ψωμί σκοτώνοντας ομοεθνείς τους, είναι αντιδραστικοί και προδότες της πατρίδας τους;;;

    Οι αναφορές μου στους Ντονμπάσιους προλετάριους έχει απλά και μόνον γεωγραφικό προσδιορισμό και δεν υπονοεί κανέναν διαμελισμό της Ουκρανίας. Για Ντονμπάς μιλώ, όχι για Νοβορωσίες όπως ο "Ρώσος (που είναι κι) από πάνω", ούτε καλώ σε εξοπλισμούς των μπαντέρηδων, όπως εσύ, που είναι αυτοί οι οποίοι ενεργώντας για λογαριασμό της Δύσης προκάλεσαν τον αιματηρό διχασμό στην Ουκρανία τον οποίο εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο φασιστοΠούτιν με τους ναζι-ταγματαλήτες του.

    6. Οι ΟυκρανοΑζόφ που ποζάρουν με αγκυλωτό και τη "σβάστικα" του ΝΑΤΟ, οι βαλτικοί Ες Ες, οι Ρουμάνοι Αντονέσκου και οι πολωνοναζήδες που πετροβολούν τη ρώσικη πρεσβεία και μισούν βαθιά τον ρώσικο λαό, έχουν κι αυτοί τη "Μέκκα" τους στη Μόσχα;;

    Ζεις σε άλλον "πλανήτη" μάλλον.... Την Εισήγηση στο 7ο του Ντιμιτρόφ που εστιάζει στην προσπάθεια προσαρμογής των φασιστών στις ιδιαίτερες εθνικές κάθε χώρας ιδιομορφίες το πρόσεξες ή το 'γραψες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου και προσπαθείς να μας πείσεις για την... φυλετική καταγωγή όλων των σύγχρονων φασιστών και ναζιστών απ' τη Μόσχα;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. "Είχες φασιστικό πραξικόπημα, προιόν της δυτικής ιμπεριαλιστικής ανάμειξης με στόχο την απόσπαση της Ουκρανίας από τη ρώσικη σφαίρα επιρροής και την ένταξή της στο δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, που απαντήθηκε με ιμπεριαλιστική ρώσικη ανάμειξη."

    Και τι διαφορά είχε η αρχική ενίσχυση του ΕΛΑΣ από τους Άγγλους στην κατοχή; Να είσαι βέβαιος ότι όταν οι πολιτοφυλακές των ΛΔ γίνουν επικίνδυνες για τα συμφέροντα του πούτιν θα έχουν και εκεί Δεκέμβρη του 44 (αυτό που υπάρχει τώρα είναι μια τακτική συμμαχία πολιτικών αντιπάλων απέναντι σε ναζί, όταν επέλθει η νίκη απέναντι σε αυτούς είναι μοιραία η "εσωτερική" σύγκρουση).

    "Στην Ουκρανία δεν είχες καθόλου μια αντιδραστική εσωτερική εξέλιξη ασύνδετη με τον άγριο ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας - Δύσης. "

    "Ωραία" η αφ' υψηλού ανάλυση και το νίψιμο των χειρών, μοιάζει όμως "λίγο" με την τροτσκιστική θέση στην κατοχή (κακός ο στάλιν, κακοί και οι δυτικοί).

    Όσο για τον ζαχαριάδη, τον χότζα κλπ. καλό είναι να αναλύει κανείς την πορεία τους εντός του συγκεκριμένου ιστορικού πλαισίου και όχι να προβαίνει σε αγιογραφίες. Ο τρόπος που αναφέρεσαι σε αυτούς φέρνει στην μνήμη ημών των παλαιοτέρων την λατρεία των αεκτζήδων για τον μπάγεβιτς την δεκαετία του 90. Από όσα έχω διαβάσει βέβαια, περισσότερα τα θετικά από τα αρνητικά τους (το σωστό να λέγεται)

    Επίσης το να με αποκαλείτε πουτινικό όλη την ώρα την στιγμή που ευθαρσώς δήλωσα την κριτική μου στήριξη στο αντιπολιτευόμενο Ενωμένο Εργατικό Μέτωπο στην Ρωσία είναι βασικά αχαρακτήριστο. Εκτός αν έτσι είναι γιατί έτσι νομίζετε, οπότε μπράβο σας

    "ΡΑΠ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Από τη φιλορώσικη Σκύλλα στη ρωσόδουλη Χάρυβδη... Χοτζοκνίτης και ΡΑΠ (ο δεύτερος σα να μου φαίνεται και τιμιότερος από τον πρώτο, καθώς δεν κρύβει το πρόσωπό του πίσω από δήθεν ούτε - ούτε) κόβουν και ράβουν για να αποδείξουν στην καλύτερη περίπτωση ότι το αφεντικό τους ο Πούτιν επενέβη στην Ουκρανία αμυνόμενο (έστω ιμπεριαλιστικά - χοτζοκνίτης) είτε - στη χειρότερη - αμυνόμενο εντελώς δίκαια και αντιιμπεριαλιστικά, έστω κι αν είναι καπιταλιστής (ΡΑΠ). Όπερ έδει δείξαι όμως...

    1. Στο βιβλίο που εξέδωσε το Γραφείο Πληροφοριών της ΕΣΣΔ το 1948, με τίτλο "Πλαστογράφοι της Ιστορίας" (Falsifiers of History), το οποίο συνεπιμελήθηκε ο ίδιος ο Στάλιν, σε απάντηση στην αμερικανική (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) αντικομμουνιστική προπαγάνδα περί του Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η στάση της ΕΣΣΔ το 1939-1941 ήταν αποτέλεσμα της μανιασμένα αντικομμουνιστικής - κομμουνιστικόφοβης στάσης των δυτικών ιμπεριαλιστών, η οποία ευνοούσε τα χιτλερικά σχέδια για επίθεση ενάντια στην ΕΣΣΔ.

    Η ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να γνωρίζει το 1939-1941 εάν ο πόλεμος Συμμάχων - Άξονα θα κατέληγε σε μικροσυμβιβασμούς και τελικά σε σπρώξιμο του Χίτλερ να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ από πλευράς Αγγλοαμερικάνων. Σωστά λοιπόν επέλεξε ουδετερότητα και προσπαθούσε να ετοιμάσει την άμυνά της, βολιδοσκοπώντας και τους χιτλερικούς για να "κόβει κίνηση" πού πάει το πράγμα (επίσκεψη Μολότοφ το Νοέμβρη του 40 στο Βερολίνο). Ωστόσο, πουθενά στο σταλινικό βιβλίο του 1948 δεν αμφισβητείται ότι με βάση την ΚΑΤΟΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ (εδώ είναι το δογματικό - ρεβιζιονιστικό λάθος του χοτζοκνίτη, γιατί αυτήν την κατοπινή εξέλιξη κάνει τάχα ότι ξεχνά), ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ο πόλεμος των Συμμάχων κατά του Χίτλερ ΚΑΙ πριν τις 22 Ιουνίου του 1941 ΣΥΝΕΒΑΛΕ τελικά στην ήττα των ναζικανίβαλων (τους οποίους μισείς στην Ουκρανία τάχα, αλλά το 1939-1941 που σφάζαν λαούς, τους βρίσκεις "μιά απ' τα ίδια", "τι Χίτλερ - τι Τσώρτσιλ" κλπ.).

    Το μόνο που σωστά θέτουν οι Σοβιετικοί μας σύντροφοι (δικοί μας, των κομμουνιστών, όχι δικοί σας, των πουτινικών) είναι: κύριοι δυτικοί "δημοκράτες", αν δεν ήμασταν δίπλα σας στον πόλεμο αυτόν του 39-41 κι αναγκαστήκαμε σε ταχτικές κινήσεις τύπου Ρίμπεντροπ - Μολότοφ, όλη η ευθύνη ανήκει στον παθολογικό αντισταλινισμό - αντικομμουνισμό σας, που σας οδήγησε και στα Μόναχα, και στην ενίσχυση του Χίτλερ οικονομικά από το 32 ακόμα, και στην προδοσία κατά της Δημοκρατικής Ισπανίας, και στην επαίσχυντη στάση σας στο σοβιετοφινλανδικό πόλεμο, όπου δυτικοί και Χίτλερ βοηθάγαν αντάμα την αντιδραστική - αντικομμουνιστική Φινλανδία.

    Αυτά τα ολίγα και τις αθλιότητες περί του ότι θεωρώ ότι ο Τσώρτσιλ στάθηκε αριστερότερα του Στάλιν το 39-41 να τις λες αλλού, εκεί που σε παίρνει. Εδώ έχουνε γνώση οι φύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Περί μπραουντερισμού: το λες και το ξαναλές εδώ και δύο χρόνια, αλλα είσαι πολύ αδύναμος για να το στηρίξεις. Γιατί μπραουντερισμός είναι πρώιμος ευρωρεβιζιονισμός, πρώιμο "Κ"Κεσωτερικού, πρώιμη σοσιαλδημοκρατική παρέκκλιση και υποταγή στους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Ο Μπράουντερ ήταν πιο δεξιά κι από τον Παρτσαλίδη, που συμμετείχε έστω και σε ένα αντιαμερικάνικο αντάρτικο, με όλη τη δεξιά γραμμή του. Πού διάλο είδες στη γραμμή της ΟΑΚΚΕ ή στα άρθρα του ΚΜ μπραουντερική υποταγή στον τρουμανισμό και τον τσωρτσιλισμό της μετά το 1945 εξέλιξης, μόνο συ το ξέρεις. Μπραουντερικοί και ΔΣΕίτες μαζί, δε γίνεται ρε μεγάλε, πώς να το κάνουμε δηλαδή... Απλώς εμείς δεν είμαστε τροτσκιστές και όπως σου έχω ξαναεξηγήσει, έχουμε διδαχτεί από τους Στάλιν - Μάο το υπερόπλο του ΕΝΙΑΙΟΥ μετώπου, με το οποίο δεν θέλουμε να γλειφόμαστε με τους αστούς και τους οπορτουνιστές, αλλά να ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ τον ΚΟΣΜΟ που τους ακολουθάει για να κάνουμε την επανάσταση.

    Σε ό,τι δε αφορά τη σύγκριση Άουσβιτς και Δεκέμβρη του 44, φυσικά το Άουσβιτς είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο μεγάλο και μοναδικό ιστορικό έγκλημα. Αυτό μειώνει σε κάτι το μεγάλο Δεκέμβρη; Με αυτή την αθλιότητα δεν πας να ψηλώσεις την αντίστασή μας στον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό τον Δεκέμβρη, αλλά να κοντύνεις το μέγεθος του Άουσβιτς για να βγάλεις την αγαπημένη σου εξίσωση "ο ναζισμός δεν είναι παρά μια απ' τα ίδια παραλλαγούλα του επεμβατικού ιμπεριαλισμού". Κι έμπλεξες να λερώσεις το ματωμένο Δεκέμβρη για να κάνεις τα παιχνιδάκια σου και να σχετικοποιήσεις τη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ του Ολοκαυτώματος... Κνίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. 2. Απ' όσα λες για το Ισραήλ, ένα πράγμα αξίζει: η παραδοχή σου ότι θεωρείς την όντως βρωμερή εθνικιστική Δεξιά του Ισραήλ χειρότερο πράγμα από τη Χαμάς. Αυτό σε αποκαλύπτει ως χαμασίτη και φιλοϊσλαμοφασίστα, αν και για τις ανάγκες της επίθεσης φιλίας που έκανες σαν εισοδιστής εδώ στο μπλογκ, τους αποκαλούσες ισλαμοφασίστες, κατηγορούσες την Κόντρα που τους γλείφει κλπ.

    Η θέση σου σημαίνει πρακτικά: σε κάθε προβοκατόρικο πόλεμο που θα ξεσηκώνει η Χαμάς με ρουκέτες στα ξεκούδουνα με το Ισραήλ, εμείς πρέπει να μαστε "πάνω απ' όλα κατά του Ισραήλ". Άρα, να δεχόμαστε οι χαμασίτες να κλείνουν τα γυναικόπαιδα σε σπίτια γεμάτα οπλισμό και μπόμπες, ώστε να τα σκοτώνουν οι Ισραηλινοί σωβινιστές από αέρος και μετά να βγαίνουμε μαζί με το Russia Today και να κρώζουμε: "δολοφόνοι σιωναζί, τελικά καλά σας έκανε ο Χίτλερ". Τι μας λες κύριε χοτζόκνιτα...

    Μεις θ' αποκαλύπτουμε και θα καταγγέλλουμε με στεντόρεια φωνή την αδικία της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη, θα ζητάμε Παλαιστίνη λεύτερη και ανεξάρτητη και θα λέμε στα αδέρφια μας τους Παλαιστίνιους: οι μεγαλύτεροι υπονομευτές του αγώνα σας είναι οι ισλαμοφά ναζήδες που τον έχουνε καβαλήσει για άνομους, εντελώς αλλότριους σκοπούς. Αυτοί δεν είναι αντιστασιακοί κατά του Ισραήλ, αλλά ίσα ίσα το βοηθάνε να σας κάθεται αιώνια στο σβέρκο και δυσκολεύουνε κι όσους Ισραηλινούς σας αγαπάνε και θέλουνε να σας δούνε μια μέρα λεύτερους. Κάτω λοιπόν, ΚΑΤΩ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΗΔΕΣ προβοκάτορες της Χαμάς, τα ρωσόδουλα φασιστικά χαφιεδάκια και η γραμμή "λεπίδι σε κάθε Εβραίο" που αυτοί προπαγανδίζουν.

    Και θα σου πω εγώ μετά αν ο παλαιστινιακός λαός καθαρίσει με αυτά τα καθάρματα, πόσο παγκόσμιο από όλους τους λαούς του πλανήτη θα είναι το μέτωπο που θα αναγκάσει τη σιωνιστική Δεξιά του Ισραήλ να δεχτεί το παλαιστινιακό κράτος και να κάνει μόκο. Ισλαμοναζί και σιωνιστο-σωβίνες είναι αλληλοτροφοδοτούμενοι, όπως ακριβώς τους θέλει το αφεντικό σου ο Πούτιν (που χει στο Ισραήλ δικό του τον ρωσόφωνο ρατσιστή αντιάραβα Λίμπερμαν κι έχει και φιλαράκι καλό τον Νετανιάχου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για τη Χαλκιδική επαναλαμβάνεις αυτολεξεί το τροπάρι του ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αντίθεση με όλα τα επιστημονικά πορίσματα που συντείνουν στο ότι η ακαριαία τήξη σε κλειστό φούρνο είναι απόλυτα ασφαλής περιβαλλοντικά μέθοδος. Βρίζεις για κτηνώδη ατομικισμό ένα από τα πιο τίμια και συγκεντρωμένα τμήματα της εργατικής τάξης, με ιστορία ταξικών αγώνων κατά της κλασσικής δεξιάς αντίδρασης, επειδή αυτό το εργατικό απόσπασμα έχει το θάρρος σήμερα να ξεσκεπάζει και το πολιτικό σου μπλοκ, χοτζορώσε συριζαίε.

    Μπέσα δεν έχεις διόλου;; Έχει ή δεν έχει όλο το κίνημα που θαυμάζεις πρόταγμα αντίστοιχο με τη μικροαστική αναρχία, του τύπου "κάθε επένδυση είναι έγκλημα, γιατί απαιτεί επέμβαση στη φύση"; Αυτά που λένε οι χρυσαυγίτες κι ο Χάιντεγκερ, ότι ο άνθρωπος πρέπει να γυρίσει σε μια διεστραμμένη "αρμονία" με τη φύση (που μόνο αρμονία δεν είναι, όπως την εννοεί ο μαρξισμός) και να ξαναγίνει "λύκος και ζαρκάδι", χωρίς μηχανές, βιομηχανίες και άλλους "διαβόλους", αυτή δεν είναι κύριε η γραμμή σας; Δε λέω η ανοιχτή, λέω αυτή που δουλεύετε κάτου, στη μάζα σας και με βάση την οποία τα αναρχοναζιστάκια (αντισπισιστές - πυρήνες της φωτιάς) πετροβολάν εργάτες ως τάχα "δούλους του αφεντικού";

    Άντε δε ντρέπεστε, με τις χίλιες γλώσσες, που στον καθένα τα λέτε όπως σας βολεύει, χωρίς καμία αρχή, μέση, τέλος, συνέπεια και λεβεντιά... Ο Καμμένος που καλούσε σε λιτζάρισμα του Πάχτα είναι κι αυτός φίλος σου, ε; Θέλει να σώσει το λαό ο φασίστας αυτός από το "περιβαλλοντικό έγκλημα" ε; Άκου κάτι πράγματα, οι φασίστες κι οι χουντικοί γίναν φίλοι του λαού και της φύσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Για την Ουκρανία, όπως και για όλα τα άλλα, αποκαλύπτεσαι σε κάθε απάντησή σου και πιο πολύ σα σκυλί του Πούτιν, που τρέχεις μπροστά στο κυνήγι της αλεπούς πριν κι απ' το αφεντικό σου.

    Δυτική η επέμβαση, ουκρανοφασίστες αυτοί που επέβαλαν το διχασμό, άρα κι αν ο Πούτιν έκανε μια άδικη επέμβαση, κατ' εσένα την έκανε σε ΔΙΚΑΙΗ βάση. Οπότε ενώ οι της δυτικής Ουκρανίας δεν έχουν καμιά δικαιολογία, οι της ανατολικής ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ έχουν δικαιολογία - κατά το χοτζορώσο μας - τη δυτική πραξικοπηματική επέμβαση στη χώρα τους και τον τρόμο για τους μπαντέρες. Άρα, το έγκλημά τους που πήγαν με τον Πούτιν δεν είναι έγκλημα, αλλά ένα απλό λαθάκι...

    Και προς θεού, άκου φιλοπόλεμες απόψεις να θέμε να εξοπλιστεί η Ουκρανία για να διώξει όξω από τα σύνορά της μια υπερδύναμη που την ξεσκίζει... "Κομμουνιστές" θα μασταν άμα λέγαμε πετάξτε τα όπλα κι αφήστε τον Βλαδίμηρα να φτάσει Κίεβο, με τις ευλογίες Μέρκελ, Ολάντ, Ομπάμα, Γιούνκερ, Ρέντσι, Κάμερον και των υπόλοιπων παλιανθρώπων...

    Άκου κύριε χοτζοκνίτη: τη θέση μου και για το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που το υποβοήθησε ο Πούτιν - Γιανουκόβιτς για να κάνει στη συνέχεια αυτό που έκανε (Κριμαία - Ντονμπάς), την αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο Βλαδίμηρας ήταν έτοιμος να φάει την Κριμαία. Καλά, η Ρωσία που δεν ήξερε τίποτε, έγινε το πραξικόπημα 22 του Φλεβάρη και εκπόνησε σε 20 μέρες στρατηγική να διοργανώσει άρον άρον δημοψήφισμα στην Κριμαία και να την προσαρτήσει; Αυθόρμητα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς προφυλάξεις; Και κυρίως χωρίς οι ουκρανοφασίστες τομέες και σία να έχουνε πειράξει ούτε έναν εθνικά Ρώσο ή ρωσόφωνο της Ουκρανίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Οι δυτικοί δεν οργάνωσαν κανένα πραξικόπημα. Καβάλησαν σαν τυχοδιώχτες και ιμπεριαλιστές που είναι ένα ύποπτο στην οργάνωσή του κίνημα της Μεϊντάν, που χε μέσα στη βάση του πολλή δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία αλλά στην ηγεσία του πολλή ολιγαρχική μπόχα και από ένα σημείο και μετά πολλή Ακροδεξιά, γιατί το θεωρούσαν θετικό για τα συμφέροντά τους.

    Σήμερα η Ουκρανία του κεντριστή, υφεσιακού προς τη Ρωσία Ποροσένκο είναι ένα πτώμα, χρεοκοπημένη οικονομικά και υπονομευμένη εσωτερικά από την ελευθερία με την οποία αλωνίζουν οι ουκρανοναζήδες, ιδεολογικοί φίλοι του αφεντικού σου του Πούτιν, κι ας το παίζουν μέγιστοι αντιρώσοι. Ήδη οι Ουκρανοί δημοκράτες, όπως ο Σεχοφτσόφ, καταγγέλλουν ότι οι ουκρανοφασίστες σε όλα τα ζητήματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, Ευρώπης κλπ. λένε τα ίδια με τον Πούτιν και καθόλου τα ίδια με τους "αιώνιους εχθρούς" σου, τους φιλελέδες της Ε.Ε..

    Φτιάχνεται λοιπόν ήδη μια Ουκρανία έτοιμη για να την καταπιεί ο Βλαδίμηρας και στρατιωτικά και ιδεολογικά και όχι μια "νεοφιλελεύθερη Ουκρανία, τσιράκι της Γερμανίας", όπως φαντασιώνεσαι συ και όλο το σοσιαλφασιστικό, κνίτικο και συριζαίικο σκυλολόι.

    Είναι δυνατό σαν κομμουνιστής, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μισώ τον Τομέα και τους Σβόμποντες, να μη ζητάω ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (και όχι οι φασίστες "εθελοντές") να ενισχυθεί και να συντρίψει τη νεοταγματασφαλίτικη μούργα των "ΛΔ" του Ντονμπάς και τα ρώσικα στρατά; Ποιο είναι, να στο πω αλλιώς σήμερα το πρώτο σύνθημα, το λενινιστικό ΚΕΝΤΡΟ της επιχειρηματολογίας ενός κομμουνιστή για την Ουκρανία; Δεν είναι το ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; Αν δε λέει κανείς αυτό, οι φανταστικές μάχες που δίνεις με τους Γιάρος και τις Αζόφ Μπατάλιον είναι φούμο για να καλύπτεις το πόσο σε "φτιάχνει" πολιτικά να βλέπεις τα τανκς του Βλαδίμηρα να ξεσκίζουν μια ανεξάρτητη χώρα, με πρόσχημα κάποιους φασίστες που έχουν πράγματι καβαλήσει (σχετικά λίγα) κυβερνητικά πόστα σε αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υ.Γ. Για κάποιες πλευρές της ανατολικοευρωπαϊκής ακροδεξιάς που εμφανίζονται αντιρωσικές: στις χώρες αυτές, ο μεγαλορώσικος σωβινισμός, με το μανδύα του κομμουνισμό, έκανε μεγάλα εγκλήματα από το 1956 (κάποιοι μεγαλορώσοι σωβινιστές φέρονταν άσχημα και νωρίτερα) μέχρι το 1991. Δεδομένου ότι όλα αυτά τα έκαναν με τη μπέρτα του κομμουνιστή, οι παλιές αστικές τάξεις αυτών των χωρών και τα κλασσικά δεξιά και ακροδεξιά ρεύματα στην ανατολική Ευρώπη ταύτισαν τον αντικομμουνισμό με τον αντιρωσισμό.

    Αυτό εκμεταλλεύεται σήμερα ο Βλαδίμηρας, παρουσιαζόμενος ως "κάποια μικρή συνέχεια" του κομμουνιστικού αντικαπιταλισμού και αντιιμπεριαλισμού, πράγμα που γοητεύει μικροαστούς "αντικαπιταλιστές" και τροτσκιστές του δικού σου τύπου.

    Ωστόσο, ακόμη και στην ανατολική Ευρώπη, τα ρεύματα (τα αντιρώσικα ακροδεξιά εννοώ) είναι περισσότερο απομεινάρια του χτες, παρά μέλλον. Το πιο κτηνώδες ναζιφασιστικό κόμμα στην ανατολική Ευρώπη (και το πιο δυνατό), το Jobbik της Ουγγαρίας, δεύτερο κόμμα στη χώρα του, είναι πια εντελώς χαφιεδορώσικο - καγκεμπίτικο. Η ελληνική Χρυσή Αυγή, παιδί ενός εντελώς αντικομμουνιστικού και αντιρώσικου ελληνικού ταγματαλητισμού, έχει γίνει το πιο ανοιχτά ρώσικο κόμμα στην Ελλάδα.

    Ακόμα και οι ουκρανοναζήδες σου, όλο και αποκαλύπτεται ότι πριν το 2013 και τη Μεϊντάν, είχαν σχέσεις με ρώσικες, φιλοπουτινικές ναζιστικές οργανώσεις, ταξίδευαν στη Μόσχα, πήγαιναν σε "εθνικιστικές κατασκηνώσεις", είχαν επαφή με όλο το ντουγκινικό συρφετό του ρώσικου "εθνικομπολσεβικισμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ΡΑΠ, μπέρδεψες τον ΕΛΑΣ (που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κομμουνιστών κι έπαιρνε τα όπλα του σε μάχες με το ναζιφασίστα κατακτητή) με τους δωσίλογους του ΕΔΕΣ και τα 'κανες θάλασσα...

    1. Το πάλεψες από δω, το πάλεψες από κει, αποτρόπαια αμερικανόδουλη Σφίγγα, μα σε πρόδωσε τελικά η πουτινική Μέδουσα που μην έχοντας τίποτα ουσιαστικό ν' αντιπαρατάξει στην πολεμική, σου έκλεψε το τετριμμένο σου ψευτοεπιχείρημα περί "τροτσκισμού", αποδεικνύοντας πως δεν είστε τίποτ' άλλο παρά τα δυο πρόσωπα του ιμπεριαλιστικού Ιανού (Ρωσία/ Δύση) που παρά τις άγριες διιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που σας κατατρώγουν απ' τα μέσα, είστε μια χαρά μονιασμένοι απέναντι στους Λαούς κι εδώ ειδικά έναντι του Ουκρανικού λαού που τον κατασπαράζετε σαν αιμοβόρες ύαινες..

    Μην ζορίζεσαι κυρ- μαοαστάκια, οι κραυγούλες σου δεν είναι πρωτότυπες μιας κι έχουν προηγηθεί ιστορικά άλλοι εξίσου αντιδραστικοί με σένα, σαν τους Ρώσους μοναρχοφασίστες που έβριζαν τον Λένιν για "πράχτορα των Γερμανών ιμπεριαλιστών" επειδή αντιτάχτηκε αποφασιστηκά και με συνέπεια στο σφαγείο του α΄ ιμπεριαλιστικού παγκόσμιου πόλεμου. Στ' αχνάρια τους βαδίζεις και το ίδιο άθλιο τέλος τους θα έχεις...

    2. β΄ παγκόσμιος. Ενώ φλυαρείς ακατάσχετα και παραθέτεις σταλινικά συγγράμματα που ούτε καν αντιλαμβάνεσαι το περιεχόμενό τους κάνοντας στην πραγματικότητα επίδειξη της ημιμάθειάς σου σαν ένας ταλαίπωρος παλιάτσος οπορτουνιστής που στερεύοντας από επιχειρήματα κρώζει παραληρώντας, ΔΕΝ φέρνεις ΚΑΝΕΝΑ απολύτως στοιχείο που ν' αποδεικνύει ότι το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα (18 - 56) αναθεώρησε το ΑΡΧΙΚΑ άδικο-ιμπεριαλιστικό στάδιο (39 - 41) του β΄ παγκόσμιου πολέμου. Νομίζεις μάλλον πως απευθύνεσαι σε πολιτικά μικρόνοες ανθρώπους και βάζεις στο "στόμα" του Στάλιν και του Ντιμιτρόφ μπραουντερικές "απόψεις" που ουδέποτε διατύπωσαν, έχοντας γίνει περίγελως άσχετα αν το καταλαβαίνεις ή όχι, ενώ επιμένεις σταθερά σε ψυχαναλίζουσες ψευδοερμηνείες περί "παθολογίας - κομμουνιστικοφοβίας" των δυτικών ιμπεριαλιστών τους οποίους αθωώνεις με ένα εξόφθαλμα εξοργιστικό "χαρτί απορίας"... Μετρίασε, αν μπορείς βέβαια, την πολλή ενασχόλησή σου με το ιδεαλιστικό έργο του Βίλχεμ Ράιχ, γιατί σου 'χει πάρει τα μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 3. Η γραμμή σου της ταξικής συνεργασίας και της κατά βάθος σύγκλισης κομμουνιστών - φιλελεύθερων ιμπεριαλιστών απέναντι στο φασισμό που έχει τάχα "εντελώς ειδική φύση" όπως διατυμπανίζεις (λες και δεν είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού), είναι ατόφιος ρεβιζιονιστικός μπραουντερισμός και στην περίπτωσή σου (δηλαδή της ΟΑΚΕ - έτσι με ΕΝΑ "Κ" για να λυσσάς!) είναι εξόφθαλμος και αυταπόδεικτος. Αν κάτι σε διαφοροποιεί ίσως, είναι πως με τον απροσχημάτιστο εξωραισμό σου του δυτικού ιμπεριαλισμού, στέκεσαι πιο ΔΕΞΙΑ και από τους Μπράουντερ - ευρωαναθεωρητές.

    Με τους τελευταίους, άλλωστε, σύμπηξες μέτωπο σαν μαοική καπιταλιστική Κίνα, πράγμα καθόλου τυχαίο, που έδειχνε τον μεγαλοκρατικό σου πραγματισμό και την πλήρη έλλειψη αρχών, μιας κι οι "ευρωκομμουνιστές" ήταν πολιτικό - ιδεολογικό ρεύμα αποστατών και ΟΧΙ κράτος με το οποίο συνάφτεις σχέσεις στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων μιας σοσιαλιστικής χώρας. Δείχνοντας επιπλέον -και αυτό είναι το συμπέρασμα- πως ο αντισοσιαλιμπεριαλισμός σου, παλιότερος και τωρινός, είναι συγκυριακός, μια κακόγουστη απάτη απλά για να ρίχνεις στάχτη στα μάτια αφελών.

    Γι' αυτό λοιπόν το "κόντεμα" του Δεκέμβρη 44 και η "σχετικοποίηση" των χιτλερικών εγκλημάτων είναι μονάχα αποκυήματα της αρρωστημένης σου φαντασίας που τα επιστρατεύεις για να αποσείσεις τον προσχηματικό φιλοιμπεριαλισμό σου (που είναι απροκάλυπτος) και το ρόλο μαντρόσκυλου της αστικής εξουσίας που φιλοδοξείς να παίξεις σε συνέργεια με το σύμπαν ρεβιζιονιστικό κακό συναπάντημα , αμερικανόδουλη Οχιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 4. Αν ήσουν αληθινός φίλος και συμπαραστάτης του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού θα απαιτούσες τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Δεν το κάνεις όμως κι επιπλέον με τις απάτες σου ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ τους παλαιστίνιους στους ισλαμοφασίστες της Χαμάς, της Τζιχάντ κ.ά. αποδεικνύοντας ότι βαθύς τους σύμμαχος είσαι ακριβώς συ! Η φιλοΣιωνιστική σου απολογιστική είναι εμετική (κοπιάρεις για τους Παλαιστίνιους καρφί όσα πλαστογραφούν τα ανά τον κόσμο τσιράκια του Σιωνισμού) και κάθε άλλο σχόλιό μου είναι περιττό...

    5. Κατηγορείς τα ηγετικά ρεμάλια της Κόντρας που συναγελάζονται με τον φασίστα Κοραντή στο "Καράβι για τη Γάζα", εσύ, που τρέχεις πίσω από το φασίστα Γεωργιάδη;;

    Εσύ ΔΕΝ έχεις μπέσα, που "ανακαλύπτεις" τον προβοκατόρικο ρόλο του τελευταίου μόνο άμα σε κράξουν (όπως εγώ). Γιατί, σαν μπεσαλής που είσαι, δεν τον ξωπέταξες από το "συλλαλητήριό" σου;;;

    Οσα απίθανα αραδιάζεις για νεοναζί, Χάιντεγκερ, το σπεκουλάρισμα που κάνεις με τα αντιδραστικά προτάγματα της αναρχίας και το φασίστα Καμμένο, "επιστημονικά" πορίσματα για το ακίνδυνο μιας πρωτοφανούς λεηλασίας (που θα ξεπατώσει ένα ολόκληρο δάσος με ό,τι αυτό συνεπάγεται περιβαλλοντικά), κλπ. είναι σχιζοφρενιές για να λασπώσεις τον ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ μοναδικό στόχο του κινήματος αυτού που συμπυκνώνεται στο : ΣΤΟΠ στην καταστροφή της Χαλκιδικής!

    Εσύ που είσαι και... μαρξιστής δεν γνωρίζεις πως οι καπιταλιστές κυνηγάν το μέγιστο κέρδος αδιαφορώντας για καθετί άλλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 6. Η "εξίσωση" με την Ουκρανία δε σου βγαίνει με τίποτα, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να εκτίθεσαι, οπότε άστο. Με νουθεσίες του στιλ "Διώξτε καλοί μου αντιδραστικοί κλικαδόροι του Κίεβου τους ναζηστομπαντέρες γιατί σας εκθέτουν και σας κάνουν ζημιά", γελούν και τα ντουβάρια μαζί σου.

    7. Απομεινάρια του χτες, και όχι μέλλον οι ρωσοφάγοι ναζήδες της Ανατολικής Ευρώπης που είναι από τους πιο κτηνώδεις ναζιστές του σήμερα!!! Στους οποίους -όλως τυχαίως- υψώνει τείχος προστασίας και ανοχής η κατά τα άλλα δημοκρατική ΕΕ...

    Εδώ σηκώνει ψηλά τα χέρια η επιστήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Είναι προφανές νομίζω από τις τελευταίες σου απαντήσεις ότι απλώς αποφαίνεσαι και δεν επιχειρηματολογείς. Έχεις φτιάξει μια σοσιαλφασιστική - χοτζικού τύπου καρικατούρα του τριτοδιεθνιστικού κομμουνισμού, τροτσκιστική στην ουσία της (όπως δεξιά τροτσκιστική ήταν κι η κριτική του Χότζα στην μαοϊστική Κίνα) και κραδαίοντάς την, κάνεις πολεμική κατά ανεμόμυλων.

    Ρε συ σταλινικέ χοτζικέ, που δεν είχες καν τη λεβεντιά να μας πεις πού ανήκεις και σε ποιο μπλοκ συμμετέχεις όταν κατεβαίνεις στις αντιμνημονιακές πορειούλες σου, για πες μας κάτι: το Διαδίχτυ είναι γεμάτο ψευτοαριστερά - κνίτοναρίτικα και συριζαίικα μπλογκ που αναπαράγουν όλη τη γραμμή της φιλικής, αμυνόμενης Ρωσίας, που βοηθάει τίμιους αντιφασίστες στην Ουκρανία κλπ.

    Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα και μόνο μπλογκ στη γραμμή της ΟΑΚΚΕ. Εσύ, ο τόσο φανατικός του ούτε - ούτε, ο τόσο βαθύς εχθρός Ρώσωνε και Αμερικάνωνε, πώς και, αφού ήρθες εδώ να "καρατροπώσεις" την εντελώς μειοψηφική γραμμή περί κύριου εχθρού Ρωσίας, δεν έχεις ανοίξει ανάλογο πόλεμο με το κνιτολόι που στηρίζει Ρωσία στα πάντα;

    Και καλά, εμείς εδώ είμαστε "αμερικανόδουλοι" (γελάν κι οι πέτρες): με τους άλλους, που κάνεις μαζί τους αντιμνημονιακά κινήματα της πλάκας και του κράτους, έχεις πλακωθεί ποτέ, τους έχεις καταγγείλει για το φιλορωσισμό τους, τους έκοψες την καλημέρα που στηρίζουν ταγματαλήτες στο Ντονμπάς;

    Γιατί εγώ δεν άκουσα ποτέ ότι υπάρχει μέσα στο αντιμνημονιακό κίνημα ένα τίμιο παιδί, ο Σταλ - Χοτζ, που ενώ είναι κατά τα άλλα μες στο "κίνημα", βγαίνει σε συνελεύσεις και λέει: "όλα κι όλα σύντροφοι, όχι και με τον Πούτιν. Μπορεί να αντιπαλεύουμε τους κολοδυτικούς, αλλά δε θα πάμε και μ' αυτό το φασίστα".

    Φαντάζομαι ότι το χεις κάνει κι εγώ απλώς δεν έτυχε να το ακούσω ε; Πού να πας βρε κακομοίρη, που θα τρέμεις μη σε βγάλουνε δεξιό κι Αμερικάνο, και μόνο που θα πεις το ούτε ούτε σου, μη σου πω ότι τρέμεις μη σε πούνε ΟΑΚΚΕίτη κι αμέσως θ' αρχίσεις να γλείφεις "όχι ρε παιδιά, τι ΟΑΚΚΕίτης, εγώ τους βρίζω, αυτοί είναι με τον Άδωνι και τις επενδύσεις" και άλλες ανοησίες που γράφεις εδώ.

    Κνίτης ήσουν, κνίτης είσαι, απελευθερώσου, ο δρόμος για τον Περισσό είναι ανοιχτός, στο χα πει από παλιά. Κι όσο για το ποιος δεν ξέρει να διαβάζει κλασσικούς του μαρξισμού και να τους ερμηνεύει, ας μη το πιάσουμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Kαλά, το επιχείρημα πως πρέπει να ανοίγεις διάλογο με τους σοσιαλναζί για ν' αποδεικνύεις πόσα κιλά αντισοσιαλφασίστας είσαι, είναι επιεικώς παιδαριώδες, για να μην χρησιμοποιήσω καμιά βαρύτερη λέξη.

    Όπως παιδαριώδες είναι να αθωώνεις το τσιράκι των καπιταλιστών, Πάχτα, με τα εμφυλιοπολεμικά του ξεράσματα προ δημοτικών ("άμα βγει φιλοσυριζαίος δήμαρχος, οι μεταλλωρύχοι θα κάψουν το χωριό"), σπεκουλάροντας με τον -όντως- φασίστα Καμμένο.

    Αστειότητες που προκαλούν τρανταχτά γέλια είναι κι αυτά περί συμμετοχής των Σταλινικών-Χοτζικών σε κνίτικες φασιστο-συνελεύσεις και τα καλέσματά σου για προσχώρηση στο ψευτοΚΚΕ..

    Εγώ, φυσικά, δεν θα σε καλέσω να προσχωρήσεις αυτού, διότι δεν θ' αλλάξει τίποτε επί της ουσίας. Λακές της μπουρζουαζίας και του ιμπεριαλισμού είσαι και τώρα, δεν χρειάζεται να προσεγγίσεις το σοσιαλφασισμό για να γίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά καλά. Για πεζ μου τώρα: τι ψήφισες ή ΔΕΝ ψήφισες στο δημοψήφισμα; Τον Τσίπρα πώς τον βλέπεις; Διαπραγματεύεται καλά με τους "εχθρούς"; Κερδάμε; Πόσα - πόσα είμαστε;

      Διαγραφή
  68. Xαχαχα... Οι "ύπουλες" ερωτήσεις σου για τον ΣΥΡΙΖΑ με κάνουν να νοιώθω σαν νάμαι σ' ένα καφενεδάκι κι ένας μπαρμπάκος μπαγαμπόντης με σαρδόνιο χαμόγελο, σχιστά μάτια και στριφογυρίζοντας επίμονα το κομπολογάκι του να προσπαθάει από τη γωνιά στο βάθος να με τσιγγλάει με "παράξενες" απορίες: πώς σου φαίνεται η τσουλούφα του Τσίπρα, πώς τα είδες τα μούτρα της Ζωής απόψε;;

    Μην τυρραγνιέσαι άδικα σου λέω, σημείο τομής με τους αντιδραστικούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς να βρεις σε μένανε... Ψάξε αλλού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εντάξει μάγκες κάντε διαγωνισμό λαϊκότητας με εκφράσεις του 50 (σε μένανε; κλπ.) για να αποδείξετε την αριστεροσύνη σας

    Η ουσία είναι ότι ένα αμερικανάκι τσακώνεται με ένα απολίθωμα (τουλάχιστον όμως όχι αμερικανάκι) στο πλαίσιο δύο παράλληλων μονολόγων που τελικά δεν έχουν το παραμικρό να προσφέρουν

    ΡΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά παλικάρι μου, άντε πάρε κανά τηλέφωνο τον Πούτιν παρέα με τον Τσίπρα - Λαφαζάνη από το Προεδρικό Μέγαρο όπως προψές να μας "βοηθήσει ενάντια στους νεοφιλελέ Ευρωπαίους" και να σε χειροκροτάει ο Φάρατζ κι η Λεπέν κι έλα μετά εδώ να μας πεις για αμερικανάκια και μη... Γιατί και τον πραγματικό αντιαμερικάνικο αγώνα, μετά τη διάλυση του παλιού, επαναστατικού ΚΚΕ το 1956, οι μαοϊστές τον κάνανε (βλ. αντίσταση στη χούντα - Πολυτεχνείο, δημοκρατικοί αγώνες και ταξικές απεργίες στη Μεταπολίτευση)... Άιντε γιατί έλεος με τον κάθε παπάτζα του σοσιαλφασισμού που καμώνεται και τον "αγωνιστή" εδώ μέσα...

      Διαγραφή
  70. Προψές έγινε αυτό ή εψές;
    100 χρονών θα είσαι για να γράφεις έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ η χώρα καίγεται κι η ρωσάκλα "χτενίζεται" με το πώς μιλάω γω... Ε ρε που έχουμε μπλέξει...

      Διαγραφή
  71. Την χώρα την έκαψαν οι συνεργάτες σου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με τους προστάτες σας (ΕΕ-ΗΠΑ) οπότε δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς

    Έχεις βρει την καραμέλα του ανατολικού οικονομικού σαμποτάζ την οποία χειρίζεσαι σαν την λυδία λίθο και "καθαρίζεις" για πάντα, όμως για το πραγματικό οικονομικό σαμποτάζ της Δύσης δεν λες κουβέντα

    Παρεμπιτπόντως, το σχόλιο του (Ανώνυμος 31 Μαΐου 2015 - 6:32 μ.μ.) δεν το σχολίασες από ό,τι παρατήρησα παρότι λαλίστατος κατά τα άλλα και με λαϊκίζοντα καλολογικά στοιχεία βεβαίως, προς συσκότιση της αστικότατης ουσίας των λεγομένων (για αυτό και το σχολίασα)

    ΡΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Aπολίθωμα ε;;

    Ετοιμα τα 'χεις τα μουχλιασμένα ναζιστικά κλισεδάκια, μπαρμπα-ρωσοχαφιέ βρυκόλακα, που κρύβεσαι πίσω απ' τον τοίχο και κρυφακούς τι λέμε με στητό τ' αυτί, μην και σου ξεφύγει κάνα γραμμάριο λέξης και σε μαλώσουνε τα κτήνη τα ρώσικα τ' αφεντικά σου... Επίδοξε γενοκτόνε λαών (εβραίικου, ουκρανικού), φιλαράκι του ναζιΟυνταλτσώφ, ακόλουθε των νεοτσαρικών μεσαιωνιστών φονιάδων σε όλα!

    ΚΜ, σάπα μωρέ που 'κανες και Πολυτεχνεία κι εργατικές Μεταπόλες που τσ' χαντάκωσες με τον μικροαστικό αλλοπροσαλλίστικο οπορτουνισμό σου. Τι καλά και τι ωραία που ο... αντιευρωπαίος Αλέξης τα κατάφερε να μας κρατήσει στον σκληρό πυρήνα της Ευωένωσης για να ευημερήσουμε κι άλλο με νέο Μνημόνιο, ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Σταλ Χοτζ, δε χρειάζεται να κάνεις ότι μαλώνεις τον φίλο σου ώστε να χτυπήσεις τον πραγματικό εχθρό σου, που δεν είμαι εγώ αλλά το μαοϊστικό ρεύμα. Πέρνα κατευθείαν στην επίθεση, δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις καλύψεις...

      Το αντιευρωπαϊκό μίσος που θα γεννήσει (που έχει ήδη γεννήσει μάλλον) αυτή η εκτρωματική συμφωνία του Τσίπρα με τη φίλη του τη Μέρκελ και τον Ολάντ (στο βάθος με κοινό εχθρό τους τον ευρωπαϊστή αστό Σόιμπλε) θα είναι άνω ποταμών και θα τροφοδοτεί το εντελώς εθνικοσοσιαλιστικό μέτωπο των ναζί της ΧΑ, της Ζωίτσας, του Λαφατζανί, του ψευτοΚΚΕ και όλου του δελαστίκειου και νεο-"αναρχικού" αντιευρωπαϊσμού. Ο Τσίπρας βέβαια μένει άθικτος σαν "Κολοκοτρώνης", που δεν ήθελε αλλά αναγκάστηκε. Αφού φυσικά βούλιαξε την οικονομία επί 6 μήνες κι έσυρε στη λάσπη κάθε λαϊκή φρούδα ελπίδα για καλυτέρεψη της ζωής της φτωχολογιάς, που τον πίστεψε.

      Αν συ θεωρείς ότι με αυτό το εκτρωματικότερο των τριών μνημονίων, με το παραγωγικό σαμποτάζ να οργιάζει και τον "ευρωπαίο" Τσίπρα από δω και πέρα να εφαρμόζει σίγουρα όλα τα αντιλαϊκά του μνημόνιου και τίποτε από τα διαρθρωτικά υπάρχει περίπτωση η χώρα να κινείται προς υποταγή στο Σόιμπλε κι όχι στον Πούτιν, που ήδη από τα κωλοκάναλά του κάνει "σκληρή αντινεοφιλελεύθερη - αντιΣόιμπλε" προπαγάνδα, ταΐζοντας σανό και το ρώσικο λαό και όποιον Ευρωπαίο βλέπει RT, τι να σου πω...

      Εγώ βλέπω ότι πάμε σε καραμπινάτη, πρωτόγνωρη πείνα, σε εθνικο"μπολσεβίκικο" φασισμό στην πολιτική και μάλιστα με πρωτοφανώς ενισχυμένη τη λαϊκή του βάση, που τώρα πια είναι σίγουρη ότι ο εχθρός είναι το "δημοσιονομικά πειθαρχημένο" Βερολίνο. Κι ας ήταν η γραμμή Σόιμπλε για Grexit, έστω προσωρινό, η ουσιαστικά πιο φιλελληνική και σίγουρα πιο φιλοευρωπαϊκή λύση... Αλλά πού να πάει το πραχτοράκι ο δικός μας, χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα... Να χάσει την ευκαιρία υπονόμεψης της Ευρώπης για το αφεντικό του και παράλληλα να χει τις μάζες να τον κυνηγάνε για την καταστροφή; Έτσι ακολουθεί το δρόμο του άλλου "αντινεοφιλελεύθερου" γίγαντα, του άλλου "αντιτραπεζίτη" και "επικριτή των αδηφάγων αγορών", του μέγα ΓΑΠ, φυσικά στο πιο ανοιχτά φασιστικό - ντουγκινικό... Αργός μνημονιακός θάνατος του λαού κι όλη η λέζα στην "κακή" Ευρώπη, επεισόδιο 3, και πάμε προς το τέλος, που είναι η ένταξη της Ελλάδας, καταβασανιζμένης και καταξεσκισμένης, στο μπλόκ της Ευρασίας, αφού πρώτα το 70% θα χει πιστέψει ότι κείνος που μας πέθανε ήταν ο Σόιμπλε κι όχι οι χαφιέδες της Ρωσίας που εκλέγουμε τον ένα μετά τον άλλο πρωθυπουργούς...

      Διαγραφή
    2. Τον κακό σου τον καιρό που θα πεις εσύ φασίστα τον Ουνταλτσόφ, που σαπίζει στις φυλακές ενώ εσύ σερφάρεις στο διαδίκτυο από μια πουλημένη στο χρηματιστικό κεφάλαιο της δύσης χώρα

      Ο τρόπος που γράφεις δείχνει ότι βρίσκεσαι εκτός εαυτού (άσε που παίρνεις και για ψευδώνυμα ονόματα προσωπικοτήτων τις οποίες έχεις αναγάγει σε άγιους χωρίς φυσικά να τους ρωτήσεις)

      Είσαι η ελένη λουκά της αριστεράς, τόσο γραφικός και εκτός τόπου (περί χρόνου δεν συζητάμε)

      Ποτέ δεν μίλησα για γενοκτονία και διαφωνώ κάθετα με τέτοιες μεθόδους, όμως είναι νομοτελειακό λαοί που στο όνομά τους ανέχονται να γίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να πληρώνουν κάποια στιγμή μικρό ή μεγάλο τίμημα (η δράση φέρνει αντίδραση είτε σου αρέσει είτε όχι δεν θα αλλάξεις και τους νόμους της φυσικής)

      Καλά για τον σκύλο του σόιμπλε τι άλλο να γράψω, αυτός εκτίθεται μόνος του όλο και περισσότερο (ενώ εσύ μία τα γράφεις έτσι μία αλλιώς, πχ για την ουκρανία και τους σιωνιστές οπότε μάλλον δεν έχεις δουλειά και απλά περνάς την ώρα σου παίζοντας κρυφτούλι). Λέγε ρε, είσαι υπέρ της σιωνιστικής οντότητας ή όχι;

      Μήπως είχε δικαίωμα ύπαρξης και το απαρτχάιντ και η ροδεσία (οι καλύτεροι εταίροι του "Ισραήλ" άλλωστε, πωλήσεις όπλων κλπ.) και όποιος έλεγε να διαλυθούν ήταν γενοκτόνος και βρυκόλακας;

      Διαγραφή
    3. Έτσι και πάρετε ποτέ εξουσία, κάθαρμα, που μιλάς για "σκύλους του Σόιμπλε", αυτός ο λαός, οι δημοκράτες και οι επαναστάτες, πρόκεται να μαρτυρήσουν. Αλλά πονεμένοι και ξεφτιλισμένοι από τη βρωμερή εξουσία σας, από το πραξικοπηματισμό και τη βία σας, η πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων θα σας στείλει στη σκοτεινή τρύπα που σας αξίζει. Νεοχιτλερικά πουτινικά τσιράκια, που νομίζετε ότι ο λαός που έφτιαξε παλιό ΚΚΕ, ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ΔΣΕ και Πολυτεχνείο θα σας ανεχτεί στο σβέρκο του!

      Διαγραφή
  73. Ζεις μέσα στην πλάνη, γαλαζοπράσινο μετερίζι

    Μήπως ο λαός, το παλιό ΚΚΕ, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κλπ. ... είσαι εσύ και η ΟΑΚΚΕ;
    Ο λαός μαρτυράει δεκαετίες μέχρι και σήμερα, με ΕΟΚ ΝΑΤΟ και δυτικό ιμπεριαλισμό δεν χρειάζεται να περιμένει την εκπλήρωση των προφητειών σου
    Ο δημοκρατικός και αριστερός μας λαός είναι το 62% (οι φασίστες, αν ψήφισαν, το πολύ να είναι ένα 2-3% πόσο μάλλον που η ΧΑ είχε καλέσει σε αποχή (κάτι μου θυμίζει αυτό) αν θες αφαίρεσε το) που θέλει την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία και έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό και όχι τους "δημοκράτες αστούς" σου που μας έκαναν τριτοκοσμική χώρα
    Νεοχιτλερικούς να πεις τους συντρόφους σου, σοιμπλάκι (όσο για την "φιλελληνική" γραμμή του, σου συστήνω το διήγημα του Μάριου Χάκκα "ένας φιλέλληνας" που μιλάει για κάποιους σαν και την αφεντιά σου)

    Υ.Γ. Για το οικονομικό σαμποτάζ της Δύσης στην Ελλάδα μούγκα στην στρούγκα από την πλευρά σου, παρά τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην μακροσκελή αυτή συνομιλία και στα οποία σε παρέπεμψα σε προηγούμενη τοποθέτηση. Απάντα αν έχεις το θάρρος (έστω με την κουτσαβάκικη διάλεκτο που τόσο σου αρέσει)

    ΡΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ρώσε από πάνω

    Γαλαζοπράσινο δε θα γίνει ποτέ το μαοϊστικό προλεταριάτο και οι κομμουνιστές. Άλλωστε οι γαλαζοπράσινοι γλίτσες ηγέτες στηρίζουν σχεδόν χωρίς κριτική τη βρωμερή κυβέρνηση του ΟΧΙ σου, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψηφίζοντας ό,τι βρωμια αυτή κατεβάζει στη Βουλή. Εσένα η αντίθεση σου με τους γαλαζοπράσινους είναι ενδοαστικού τύπου, ενώ η δική μας είναι στρατηγική και ταξική.

    Ο δημοκρατικός λαός διχάστηκε σ' αυτό το δημοψήφισμα - φασιστική φάρσα. Μεγάλο μέρος της δημοκρατίας και της αυθόρμητης κοινωνικής Αριστεράς πήγε προς το ΝΑΙ, κυρίως βλέποντας τι φασισμό τοιμάζετε συ και τ΄αφεντικά σου σ΄αυτή την έρμη χώρα. Μεγάλο επίσης μέρος του δημοκρατικού λαού, πονεμένο από την ανεργία, τη μαυρίλα και την ανασφάλεια για το μέλλον, πήγε κι έριξε τη μούτζα - ΟΧΙ του, νομίζοντας ότι κύριοι υπεύθυνοι για τα βάσανά του είναι οι 18 υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, όπως του λένε εδώ και πέντε χρόνια οι δικοί σου, αλλά και οι ηγεσίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι "φιλοευρωπαίοι" ρωσόφιλοι τύπου του σιχαμερού Σταύρου Θεοδωράκη.

    Το ζήτημα είναι το Αντιρώσικο Δημοκρατικό και Πατριωτικό Μέτωπο να ενώσει το δημοκρατικό ΝΑΙ και το λαϊκό - ταξικό ΟΧΙ σε ένα ακατανίκητο αντιφασιστικό μέτωπο για δημοκρατία, ειρήνη, πραγματική εθνική ανεξαρτησία, ανάπτυξη και πρόοδο.

    Εγώ δεν είπα ότι ο Σόιμπλε είναι φιλέλληνας. Είπα ότι η πρότασή του για Grexit αποδεικνύει τι σόι μπαρούφες είναι όλες κείνες που ταΐζετε το λαό μας, ότι τάχα τα μνημόνια είναι σχέδιο της Γερμανίας για να μας έχει μέσα στο ευρώ και να μας απομυζάει. Γιατί, μιας και στη δική σας θεωρία, ο Σόιμπλε είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει (τα ίδια λένε και οι έλληνες "φιλοευρωπαίοι", που επίσης τον χτυπάνε), τότε αυτός έπρεπε να ν ο πιο μεγάλος υποστηριχτής της παραμονής της Ελλάδας εντός ευρώ ώστε να την έχει δεμένη.

    Για το "ευρωπαϊκό" σαμποτάζ: αυτά τα παραμύθια δεν έχουν δράκο, όταν από την ΕΟΚ - ΕΕ εισέρρευσαν στην Ελλάδα εκατοντάδες δισ. από το 1981 και δώθε, όχι υπό μορφή δανείων, αλλά σε χαριστικό χρήμα για να επιτευχθεί η σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας μ' εκείνες των αναπτυγμένων δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Τζάμπα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογουμένων, για να αντιρροπιστεί η όποια ζημιά από το άνοιγμα των συνόρων και την κατάργηση δασμών και περιορισμών στο εσωτερικό (εντός Ε.Ε.) εμπόριο.

    Βέβαια η Ευρώπη δεν είναι κοινότητα αγίων ή προλεταριάτων, αλλά ένωση αστικών - καπιταλιστικών χωρών, οπότε η απόλυτη σύγκλιση δεν μπορεί ποτέ να πραγματοποιηθεί χωρίς σοσιαλιστική - αντιιμπεριαλιστική επανάσταση. Ακόμα και κάποιες αρνητικές πλευρές, ειδικά στην αγροτική οικονομία, που επιβλήθηκαν κυρίως από την ανάγκη η Γαλλία να πείσει την αντιδραστική πλούσια αγροτιά της να δεχθεί την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων εντός Ε.Ε., οι Έλληνες κυβερνήτες δεν τις πολέμησαν ποτέ, αντίθετα προέτρεπαν τους αγρότες σε γιουρούσια επιδοτήσεων που τα κάναν κολόμπαρα στη Λάρισα. Η διαφθορά από το τζάμπα ευρωενωσιακό χρήμα είναι εξ ολοκλήρου δουλειά των συμμοριών ψευτοΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και η μόνη κριτική που μπορεί να γίνει στην Ε.Ε. είναι ότι δεν έλεγχε πού παν τα φράγκα που ηλιθιωδώς πλήρωνε στους σοσιαλφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η Ευρώπη ποτέ δε σε πίεσε ούτε σε ανάγκασε να κλείσεις τα εργοστάσια σου επειδή τάχα μολύνανε ή για να χώσεις όλο το προσωπικό τους στο δημόσιο, σαπίζοντας παραγωγικούς ανθρώπους, πετόντας τους σα λεμονόκουπες στην αναδουλειά και στο μαχμουρλίκι. Αυτά τα καναν οι συμμορίες του λαλιωτικού ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστή στήριξη ψευτοΚΚΕ - κνιτών του ΣΥΝ. Βεβαίως κάποιες βιομηχανίες έντασης εργασίας π.χ. κλωστοϋφαντουργία, κλείνουν γενικά σε όλο το δυτικό κόσμο γιατί μεταφέρονται στον Τρίτο Κόσμο για πιο φτηνά εργατικά χέρια. Ωστόσο, στη Δύση αυτές οι βιομηχανίες αντικαθίστανται με βιομηχανίες έντασης κεφαλαίου, ψηλότερης οργανικής σύνθεσης, νέων τεχνολογιών, μηχανοκατασκευής ακριβείας κλπ. Στην Ελλάδα οι παλιές βιομηχανίες κλείναν, αλλά αντί ν' ανοίγουν στη θέση τους καινούργιες και πιο σύγχρονες, οι εργάτες πετάγονταν στην ανεργία και στην πείνα ή όσοι μπορούσαν, απορροφώνταν στο δημόσιο, σε δουλειές όμως ουσιαστικά άχρηστες, τις οποίες οι κυβερνήσεις χρηματοδοτούσαν με δανεικά από τους κουτόφραγκους.

    Ποτέ δεν πάλεψες να μην κλείσει βιομηχανία, ποτέ δεν είπες στο λαό ότι κανένας μαρξισμός δε λέει να κλείνουμε τα εργοστάσια επειδή ακόμα ανήκουν στους καπιταλιστές, πάντα διευκόλυνες κάθε αντιεπιστημονικό, τάχα φιλοπεριβαλλοντικό κίνημα που όλο ανακάλυπτε "ατασθαλίες" και ξεπάτωνε ένα ένα τα εργοστάσια (βλέπε εκείνα χαμηλά στην Πειραιώς και σε όλο τον αστικό ιστό του Πειραιά, που σήμερα είναι σκέτα κουφάρια και σε πιάνει η ψυχή σου άμα περνάς από δίπλα).

    Τέτοιο μαζικό έγκλημα καταστροφής μιας χώρας σαν αυτό που πραγματοποίησαν οι Α. Παπαντρέου, Σημίτης, Γ. Παπαντρέου, Βενιζέλος, Καραμανλής ο ανιψιός, Σαμαράς και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ τα πιο φασιστικά αντεργατικά αποσπάσματα της Ρωσίας, ψευτοΚΚΕ και κνίτες του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ματαγίνει στην Ευρώπη και ίσως στον πλανήτη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και τολμάτε και μιλάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή