Ανασκάλεμα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ποιος ήταν τελικά ο Νίκος Μπελογιάννης ;; Ο επαναστάτης και η γελοιογραφία του (Σκέψεις του ιστολογίου και ένα ντοκουμέντο του ΚΚΕ του 1952)


Στις 30 του Μάρτη του 1952, οι μοναρχοφασίστες της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση των υπερατλαντικών αφεντικών τους, προχώρησαν σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη διεθνή κοινή γνώμη, όχι μονάχα των τότε σοσιαλιστικών και λαϊκοδημοκρατικών χωρών, από τη Λαοκρατική Γερμανία μέχρι τη Λαϊκή Κίνα, αλλά και τους δημοκράτες σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Παρά την πρωτοφανή διεθνή κινητοποίηση χιλιάδων προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα των τεχνών, των επιστημών, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής σε όλο τον πλανήτη για την απονομή χάριτος, εχτέλεσαν ως «κατάσκοπο της Σοβιετικής Ένωσης και της Κομινφόρμ στην Ελλάδα» το Νίκο Μπελογιάννη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του Κόμματος εντός Ελλάδος (μετά την ήττα του ΔΣΕ στα 1949, η έδρα της ΚΕ βρισκόταν στην προσφυγιά, συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας).

Τα γεγονότα είναι γνωστά στους έχοντες βασικές, έστω και αδρές γνώσεις επί της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Άλλωστε, τόσο η «Εντολή» της Διδώς Σωτηρίου όσο και η ταινία «Ο άνθρωπος με το Γαρύφαλλο» του Νίκου Τζίμα (με όλες τις  πολύ μεγάλες ιδεολογικές ενστάσεις που μπορεί να έχει ένας μαρξιστής – λενινιστής για εχτιμήσεις που γίνονται σε αυτά), καθώς και η μετά το 1981 όψιμη πρεμούρα για λιβανωτά στους παλιούς κομμουνιστές από την εξουσία κρατικογραφειοκρατών και σοσιαλφασιστών, έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε ένα βομβαρδισμό του λαού με αγιογραφίες. Από αυτή τη μοίρα δε γλίτωσε και ο σύντροφος Νίκος Μπελογιάννης.


Το να γράφεις σήμερα δυο κουβέντες για τον Μπελογιάννη, από μόνο του πια, δε σημαίνει τίποτα. Τα 59 χρόνια που έχουν περάσει από το θάνατό του επέτρεψαν την κατάτμηση της πολιτικής σκιάς του σε πολλά κομμάτια, κι ο καθένας πια έχει το δικό του και πορεύεται (μαζί κι οι απατεώνες). Το να αφήσεις ένα λουλούδι στον τάφο του Μπελογιάννη, όπως διηγούνται με συγκίνηση αριστεροί νεολαίοι της εποχής, τις μέρες μετά την εχτέλεσή του, ήταν από μόνο του ένας άθλος. Η Ασφάλεια καραδοκούσε, κυνηγούσε, χτυπούσε, συλλάμβανε, και μέσα στην αγριανθρωπιά της, σκορπούσε τα λουλούδια που άφηναν στο μνήμα του ήρωα οι νεολαίοι, πηδώντας μες στο σκοτάδι τη μάντρα του νεκροταφείου.

 Τα στρατόπεδα ήταν καθαρά χωρισμένα. Από τη μια οι πατριώτες και δημοκράτες, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, κι από την άλλη ο κόσμος της εθνικής προδοσίας, της εθελοδουλίας, της βίας και της κτηνωδίας (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως στη βάση της μοναρχοφασιστικής δεξιάς, αλλά και του σκληρού αντικομμουνιστικού τμήματος του Κέντρου δεν υπήρχαν και καλοί και τίμιοι άνθρωποι – υπήρχαν και μάλιστα πολλοί, άλλωστε και σ' αυτούς απευθυνόταν το πατριωτικό και δημοκρατικό κάλεσμα του ΚΚΕ).

Σήμερα, τα πράγματα δεν έχουν έτσι (όσον αφορά στα στρατόπεδα). Το πρότυπο της παλαιάς αντικομμουνιστικής εθνικοφροσύνης ξέφτισε, και απ΄ την ίδια τη ζωή και τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, αλλά και από την επίθεση που δέχτηκε από το μπλοκ της Νέας Δεξιάς* τη δεκαετία του ‘80 (ψευτοΚΚΕ – ΠΑΣΟΚ), όχι στο όνομα του πραγματικού πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της αποκατάστασης της αλήθειας, αλλά στο όνομα της υποταγής της χώρας σε ένα νέο αφεντικό. Αυτό το αφεντικό έχει ανάγκη να τσακίσει ο,τιδήποτε θυμίζει Δύση και παραδοσιακό αντικομμουνισμό, καθώς θέλει να έρθει στην εξουσία σα λαός.  

Αυτό το νέο αφεντικό είναι η Ρωσία, είτε σα σοσιαλφασιστική ΕΣΣΔ των Μπρέζνιεφ – Γκορμπατσόφ, είτε σαν ανοιχτά νεοτσαρική Ρωσία των Γέλτσιν – Πούτιν – Μεντβέντεφ. Για την ακρίβεια, αυτοί οι απερίγραπτοι φασίστες θέλουν να έρθουν στην εξουσία μεταξύ άλλων και σαν  δήθεν ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ για το φόνο του Μπελογιάννη, δηλαδή στο ΟΝΟΜΑ του (!). Γι' αυτό και από το 1981 υποχρέωσαν την παλιά Δεξιά σε εξευτελιστικούς τεμενάδες για τα (πραγματικά) εγκλήματά της, ώστε να γίνει κοινή συνείδηση πως πλέον η νέα εθνικοφροσύνη είναι "δημοκρατική και αριστερή" (φυσικά δεν είναι τίποτα από τα δύο, και ο τελευταίος που ευθύνεται γι' αυτό είναι ο σύντροφος Νίκος Μπελογιάννης). Τώρα φυσικά, μέσω Χρυσής Αυγής, βγάζουν από το χρονοντούλαπο και τον κλασσικό ταγματασφαλιτισμό και αντικομμουνισμό, που όμως τον "μετριάζει" ο κοινός αντιδυτικισμός φαιών και ψευτοκόκκινων!!!


Έτσι σήμερα, υπάρχει ο Μπελογιάννης του ψευτοΚΚΕ, «υπεραριστερός» και νεοτροτσκιστής, που δεν ήθελε συνεργασία με κανένα, δεν καταλάβαινε από μέτωπα και δημοκρατικές συνεργασίες με άλλους πατριώτες και άλλους τέτοιους «ρεφορμισμούς», οπαδός μάλλον -χωρίς να το ξέρει- από τότε της «λαϊκής εξουσίας και οικονομίας» της Παπαρήγα, που «δε σέβεται το Σύνταγμα» με οπλαρχηγό το Μαϊλη, την ώρα που το ψευτοΚΚΕ είναι το πιο στρατηγικά ασφαλές, κρατικό και πλούσιο αστικό κόμμα στην Ελλάδα.

Υπάρχει και ο Μπελογιάννης του ΣΥΝ και του Λαφαζάνη -  iskra.gr,  που «αρνείται το χρέος» και με τη θυσία του κάτω από τα αμερικάνικα βόλια (ο τόνος στο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ) μας δείχνει το δρόμο για τη νέα «εθνική ανεξαρτησία» (με υποταγή σε Ρωσία και Κίνα, σαν "αντίβαρο" στις ΕΠΑ), με έμβλημα τη «Σπίθα» του Θεοδωράκη και του κνίτη Καζάκη, που πλέον βγαίνει και στα ΜΜΕ ως αναλυτής – οικονομολόγος, για να προετοιμάζει το έδαφος για την «εθνοσωτήριον επανάστασιν».


Υπάρχει ο Μπελογιάννης της ΔΗΜΑΡ και του παλιού «Κ»Κεσ., καθώς και της Έλλης Παππά. Είναι ένας Μπελογιάννης αναθεωρητής ευρωκομμουνιστής σοσιαλδημοκρατικού τύπου, που κατά βάθος ήταν κατά του ΔΣΕ, υπέρ του «κοινοβουλευτικού δρόμου» το 1946 (σαν άλλος Κώστας Γυφτοδήμος - Καραγιώργης ή Μήτσος Παρτσαλίδης), «ευρύς αριστερός» και όχι «δογματικός ζαχαριαδικός», που κατά βάθος ήταν πρόδρομος της «κεντροαριστεράς», αυτού του εμβλήματος παλιότερα του Μπίστη - ΑΕΚΑ και σήμερα του Κουβέλη - ΔΗΜΑΡ, για να εισοδίσουνε μες στο ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια των Σημίτη  και Γ. Παπανδρέου.



Βέβαια, ήταν οι ίδιοι οι «εσωτερικοί» παρέα με τους κνίτες, που όλη την περίοδο 1956-1974 επιτιμούσαν το Μπελογιάννη μες στις κομματικές και εδαϊτικες οργανώσεις για «αριστεριστή», «ακραιφνή ζαχαριαδικό σεχταριστή» και άλλες τέτοιες αθλιότητες, ενώ σαν ηγεσία της ρεβιζιονιστικής πια ΕΔΑ είχαν σκυλιάσει όταν, το Μάρτη του 1965, το πρώτο μαοϊστικό έντυπο εντός Ελλάδας, η «Αναγέννηση» των Χοτζέα – Ιορδανίδη, στο 6ο του τεύχος είχε για εξώφυλλο τον ήρωα του λαϊκοδημοκρατικού μας κινήματος.



Υπάρχει ακόμη κι ο Μπελογιάννης του «αριστερού μαρξιστικού λαϊκού» ΠΑΣΟΚ, δηλαδή των Φωτόπουλων της ΔΕΗ και των φιλοτροτσκιστών κρατικοφασιστών (δες αναφορές στο Μπελογιάννη στο «αριστερό» ΠΑΣΟΚικό ιστολόγιο «Βαθύ Πράσινο»). Είναι ο Μπελογιάννης θύμα της «Δεξιάς», του μοναδικού πολιτικού μιάσματος αυτού του τόπου, που σήμερα γι’ αυτούς δεν εκφράζεται φυσικά από τον πραγματικά ακροδεξιό Σαμαρά ή το φασίστα Καρατζαφέρη, αλλά από τη ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη και τους μητσοτακικούς μες στη ΝΔ, γενικά από τους οικονομικά και πολιτικά φιλελεύθερους αστούς. Είναι ο «Μπελογιάννης» υπερασπιστής της κρατικής σαπίλας, μπαταχτσής, «κατά των ιδιωτικοποιήσεων», υπέρ της ρεμούλας, υπέρ της «εθνικής αντίστασης στη Μέρκελ και στην ΕΕ» παρέα με τους απογόνους των μοναρχοφασιστών και των ταγματασφαλιτών τύπου ΛΑΟΣ, ταγματασφαλιτών και μοναρχοφασιστών τους οποίους πολέμησε βέβαια ο πραγματικός Μπελογιάννης.

Υπάρχουν κι άλλοι κάλπικοι Μπελογιάννηδες: εκείνος της καραμανλικής ΝΔ, που με τις σιχαμερές συγγνώμες της στην ψευτοαριστερά, την καθιστούσε ακόμη και στα μάτια των συντηρητικών κληρονόμο των επαναστατών κομμουνιστών και λαϊκοδημοκρατών, εκείνος της Σεμίνας Διγενή και του Πρετεντέρη, του Κούλογλου, που συνδυάζουν τα διάφορα παραπάνω κάλπικα πρόσωπα με λίγο δακρύβρεχτο προσωπικό μελό (το οποίο δεν απέφυγε πολλές φορές και η Έλλη Ιωαννίδου – Παππά, καλή της ώρα). Υπάρχει βέβαια πάντα και ο Μπελογιάννης του Βορίδη του ΛΑΟΣ (ενίοτε τον θυμάται κι ο Καρατζαφέρης, όταν χάνει απ’ τα δεξιά του), που είναι ο Μπελογιάννης-κατάσκοπος, ο υπάλληλος του Κρεμλίνου που ήρθε να «ταράξει τα βάθρα του έθνους» και της όψιμης αμερικανόδουλης εθνικοφροσύνης των μοναρχοφασιστών της Αθήνας.



Κι ο αληθινός Μπελογιάννης;; Αυτός βρίσκεται πια ενσωματωμένος μες στη λαϊκή ψυχή, εγκιβωτισμένος σε κάθε σύγχρονο αγώνα για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και την προκοπή τούτου του τόπου.
Στέκεται πάντα σημαιοφόρος της αλήθειας και του δίκιου, απέναντι και αντίθετα στα πολιτικά κτήνη, τους  φίλους της Ρωσίας και της Κίνας, που υποδύονται με κρατική επιχορήγηση τους αντικαπιταλιστές και επαναστάτες, ενώ είναι ξενόδουλοι κρατικοφασίστες. Στέκεται απέναντι σε κάθε τροτσκιστική προσποίηση, σε κάθε εισοδισμό, σε όποια μπαγαμπόντικη και σιχαμερή μέθοδο απεργάζεται ο σοσιαλφασισμός για να παρασύρει τις μάζες.



Ο Μπελογιάννης ήταν τριτοδιεθνιστής, κομμουνιστής, μαρξιστής-λενινιστής, σταλινικός, επαναστάτης, και γι’ αυτό βαθύς πατριώτης και δημοκράτης.
Ανήκε στη στρατιά της οποίας, μέχρι το 1950 (άσχετα με την πορεία προς το ρεβιζιονισμό μερικών εξ αυτών, μετά το 1956) ηγούνταν οι Στάλιν, Μάο Τσε Τουνγκ, Δημητρόφ, Πικ, Ζαχαριάδης, Γκότβαλντ, Ράκοσι, Φόστερ, Πόλιτ, Τολιάτι, Πασιονάρια, Τορέζ, Χο Τσι Μινχ και δεκάδες ακόμη επαναστάτες ηγέτες. Μα πάνω απ’ όλα, ήταν παιδί του παλιού, μεγάλου ΚΚΕ, και μάλιστα της εποχής της ωριμότητάς του, μετά την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ΄ ΚΔ το 1931 και την εκλογή στην ηγεσία του Κόμματος του Νίκου Ζαχαριάδη.

Όσο και να προσπαθούν, τα τσακάλια, οι ψεύτικοι «φίλοι του λαού», δεν θα ξεπατώσουν ούτε θα οικειοποιηθούν την ψυχή, την βαθύτερη ουσία της θυσίας του Ν. Μπελογιάννη. Γιατί όσον κι αν η αντιστροφή των πάντων, η μεγαλύτερη τέχνη του σοσιαλφασισμού, είναι που έφερε το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα στο σημερινό βαθύτατο τέλμα, τελικά η ζωή και η πραγματικότητα μιλάνε πάντα με φωνή στεντόρεια, και μέσα από την πείρα διδάσκουν τους λαούς. Βαθιά μέσα τους, όλοι ξέρουν πως στα -πληρωμένα με ρώσικα κρατικοφασιστικά ρούβλια- άχαρα τετράγωνα τσιμεντένια κουτιά του Περισσού και στην Κουμουνδούρου δεν υπάρχει στάλα, αλλά αντίθετα, μονάχα άρνηση του πνεύματος, της πολιτικής γραμμής, της προλεταριακής και επαναστατικής ηθικής των παλιών κομμουνιστών, μέσα σ’ αυτούς και του Μπελογιάννη.

Μια τελευταία παρατήρηση: πολλοί -και δικαίως- θέτουν ένα ζήτημα ηθικής τάξης, στο γεγονός πως πολλοί αγωνιστές που έπεσαν κάτω από τα βόλια του εχθρού, στην Κατοχή, στο Δεκέμβρη, στη μετα-Βάρκιζα περίοδο αλλά και στον Εμφύλιο, έχουν χαθεί στη λήθη. Τιμώντας τη μνήμη των ηρώων του κομμουνιστικού και λαϊκοδημοκρατικού μας κινήματος, δε τους αποσπάμε από το σύνολο ούτε τους αποδίνουμε υπερφυσικές ιδιότητες (κάτι που θα αποσείανε με περιφρόνηση κι οι ίδιοι). Τιμώντας το Μπελογιάννη, τιμάμε στο βάθος όλους τους τιμημένους νεκρούς του επαναστατικού ΚΚΕ μας, που δε τους γονάτισαν οι θύελλες σε όλη την πολυκύμαντη περίοδο ανάμεσα στο 1918 και στο 1956.

Παραθέτουμε εδώ, το σύντομο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, λίγες ώρες μετά την εχτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, στις 30 του Μάρτη του 1952.

Γίνεται φανερό πως, την ίδια ώρα που οι Πλαστήρας - Βενιζέλος έπαιξαν αυτό το βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες του δημοκρατικού λαού, το ΚΚΕ δεν περιορίζεται σε ανέξοδες "αντικαπιταλιστικές" κραυγές, αλλά καλεί αποφασιστικά τις μάζες που ακολουθούν την ΕΠΕΚ και σε ένα βαθμό τους (δεξιότερους της ΕΠΕΚ) Φιλελεύθερους, να συμπορευτούν μαζί του στο δρόμο της πάλης ενάντια στο φασισμό και την αμερικανοκρατία. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως ο Πλαστήρας αντικειμενικά έβαψε τα χέρια του με το αίμα του Μπελογιάννη, το ΚΚΕ ξεχωρίζει τον Παπάγο και τον ακροδεξιό "Συναγερμό" του σαν ΚΥΡΙΟ ΕΧΘΡΟ, χωρίς όμως να υποτάσσεται στους δημοκρατικούς συμμάχους, αλλά αντίθετα εφαρμόζοντας πολιτική ενεργητικής κι όχι παθητικής συμμαχίας.

Αυτό ήταν το ΚΚΕ του Ν. Ζαχαριάδη, το "σεχταριστικό" και "αριστερίστικο" κατά τους δεξιούς σοσιαλφασίστες του Κολιγιάννη - Φλωράκη και τους δεξιούς ρεβιζιονιστές του Παρτσαλίδη - Δημητρίου (οι τελευταίοι είναι ως γνωστό λάτρεις και ξεπλυντές  της "δημοκρατικής παράταξης" της αστικής τάξης). Αυτό ήταν το ΚΚΕ του Ν. Ζαχαριάδη, το "δεξιό" και "μη ολόπλευρα προσανατολισμένο στη στρατηγική της σοσιαλιστικής επανάστασης", όπως τοιμάζονται να το χαρακτηρίσουν οι άθλιοι αντιμαρξιστές του σημερινού ψευτοΚΚΕ, που θεωρούν (δήθεν, καθώς πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες χωρίς αρχές, μπορεί σε 10 χρόνια να λένε άλλα) ότι το ΚΚΕ έπρεπε να θεωρεί όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις συλλήβδην σαν μια "αντιδραστική αστική μάζα" και να κάνει -σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας και εκτελέσεων- αγκιτάτσια γενικά για τη διχτατορία του προλεταριάτου(!).

* Η έκφραση «Νέα Δεξιά» είχε χρησιμοποιηθεί από την επαναστατική μαοϊστική μειοψηφία μέσα στο ΕΚΚΕ – ΜΛΚΚΕ, στο 1ο του Συνέδριο (και τελευταίο) στα 1984, για να περιγράψει το μπλοκ ψευτοΚΚΕ – ΠΑΣΟΚ, που κατά την εκτίμηση της, οδηγούσε τη χώρα σούμπιτη από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση από τη Δύση και κύρια από τις ΕΠΑ, στα νύχια της σοσιαλιμπεριαλιστικής ΕΣΣΔ. Η πλειοψηφία των συνέδρων δε δέχτηκε τη θέση αυτή, θεωρώντας πως το ΠΑΣΟΚ ήταν, στην κύρια πλευρά, δυτικόφιλο κόμμα, που συνεχίζει σε γενικές γραμμές την υποταγή στις ΕΠΑ και στην δυτικοευρωπαϊκή ΕΟΚ (σ.κ.μ. τότε η θέση του ευρύτερου μ-λ χώρου για το θέμα ΕΟΚ ήταν κάπως συγκεχυμένη, αλλά αυτό είναι ζήτημα άλλης δημοσίευσης). Οι δυνάμεις εκείνες μες στο ΕΚΚΕ – ΜΛΚΚΕ που είχαν στηρίξει τη θέση περί «Νέας Δεξιάς», ένα χρόνο αργότερα, δημιούργησαν την Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ – ΟΑΚΚΕ.



Για την εκτέλεση του Μπελογιάννη (Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 30/03/1952)


Οι δήμιοι Πλαστήρας – Βενιζέλος, εκτελώντας την ανθρωποφαγική διαταγή του Πιουριφόι, προχώρησαν στο έγκλημα. Σήμερα στις 4 το πρωί, εκτέλεσαν στο Γουδί το μεγάλο ήρωα του λαού της Ελλάδας και της παγκόσμιας στρατιάς της ειρήνης, το σύντροφο Νίκο Μπελογιάννη. Στο πρόσωπο του Μπελογιάννη, το ΚΚΕ και ο λαός της Ελλάδας έχασε έναν από τους ηγέτες του και η φιλειρηνική ανθρωπότητα έναν αϊτό αήττητο σημαιοφόρο της.

Η εκτέλεση του Μπελογιάννη αποτελεί μια άνανδρη γκανγκστερική δολοφονία, μια άτιμη συναλλαγή ανάμεσα στους δήμιους Πλαστήρα – Βενιζέλο και στον γκαϊουλάιτερ Πιουριφόι. Σαν γνήσιοι γκάνγκστερς άρπαξαν τον Μπελογιάννη από το κελί των μελλοθανάτων των φυλακών Καλλιθέας στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και πριν ανατείλει ο ήλιος, όπως ορίζει ο νόμος τους, τον εκτέλεσαν χρησιμοποιώντας για φως τους προβολείς των αυτοκινήτων. Εκτέλεσαν κρυφά, στα σκοτεινά, το δολοφονικό τους έργο, γιατί έτρεμαν οι άνανδροι την παλλαϊκή οργή του λαού της Ελλάδας και των εκατοντάδων εκατομμυρίων καλής θέλησης ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο.


Οι δήμιοι Πλαστήρας – Βενιζέλος, σαν απαίσιοι έμποροι του αίματος, παζάρεψαν με τον Πιουριφόι το κεφάλι του Μπελογιάννη, για προσωρινή παραμονή των κομμάτων τους στην κυβέρνηση. Πάρε στο πιάτο το κεφάλι του Μπελογιάννη και κράτησέ μας για κυβέρνηση, μια κι εμείς σε υπηρετούμε και θα σε υπηρετούμε καλύτερα κι απ’ τον Παπάγο. Είναι ζήτημα αν υπάρχει δεύτερο παράδειγμα τέτοιας κατάπτωσης, τόσο άτιμης συναλλαγής.

Με την εκτέλεση του Μπελογιάννη, ο Πιουριφόι προχωράει στην εφαρμογή του σχεδίου του, για εγκαθίδρυση παπαγικής διχτατορίας σαν το καλύτερο όργανο της αμερικάνικης κατοχής, για πιο άγρια εφαρμογή της αμερικάνικης πολιτικής πείνα – κρεμάλα – πόλεμος. Με την εκτέλεση του Μπελογιάννη, ο Πιουριφόι ξόφλησε πολιτικά την ΕΠΕΚ (σ.κ.μ. «Εθνική Προοδευτική Ένωσις Κέντρου», κεντροαριστερό -αντικομμουνιστικό φυσικά- κόμμα με επικεφαλής το στρατηγό Πλαστήρα) και το Φιλελεύθερο Κόμμα. Το κυβερνητικό συγκρότημα άρχισε να διαλύεται με τις παραιτήσεις των υπουργών Σακελλαρίου και Ιωσήφ. Τώρα δε μένει παρά η κλωτσιά για να φέρει τον Παπάγο. Το δρόμο του τον ανοίγουν οι Πλαστήρας – Βενιζέλος με τα έργα τους.

Με την εκτέλεση Μπελογιάννη, ο Πιουριφόι επιδίωξε να ανοίξει αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις για να εμποδίσει την ανάπτυξη της πατριωτικής ενότητας και πάλης του λαού μας για ψωμί – δουλειά – ειρήνη – δημοκρατία – ανεξαρτησία. Όμως το αίμα του Μπελογιάννη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν επιπλέον δυνατό κρίκο σύνδεσης ανάμεσα στις πατριωτικές δυνάμεις. Η αμερικάνικη κατοχή με τους λακέδες της από τη μια, όλες οι πατριωτικές δυνάμεις από την άλλη. Η δολοφονία του Μπελογιάννη απόδειξε σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης μέσα στην ΕΠΕΚ, πως ο Πλαστήρας είναι Ιούδας της δημοκρατίας, ένας δήμιος, ένα άθλιο οργανέτο της αμερικάνικης κατοχής. Αν ήθελε ο Πλαστήρας, δε θα εκτελούνταν ο Μπελογιάννης. Αυτό είναι φανερό για κάθε τίμιο άνθρωπο. Μετά τη δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη, οι αυταπάτες σε στελέχη και μέλη της ΕΠΕΚ για το ρόλο του Πλαστήρα αποτελούν έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας.

Το καθήκον των τίμιων ανθρώπων στην ΕΠΕΚ και στο Κόμμα των Φιλελευθέρων είναι να ξεχωρίσουν τις ευθύνες τους από τους προδότες της πατρίδας και δολοφόνους των καλύτερων παιδιών της. Η κοινή πάλη που έγινε για τη σωτηρία του Μπελογιάννη πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για τη συσπείρωση όλων των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας.



Σήμερα στις 4 η ώρα έπαψε να χτυπάει η φλογερή καρδιά ενός μεγάλου αγωνιστή του λαού της Ελλάδας και της φιλειρηνικής ανθρωπότητας. Έδωσε όλες τις δυνάμεις του και την ίδια τη ζωή του, για την απελευθέρωση της Ελλάδας, για τη νίκη των δυνάμεων της ειρήνης, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού σε όλο τον κόσμο. Ο Μπελογιάννης έπεσε από αμερικάνικα βόλια, που τα έριξαν οι δήμιοι Πλαστήρας – Βενιζέλος. Ο Μπελογιάννης όμως ζει στις καρδιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Μπελογιάννης πέρασε στο πάνθεο των μεγάλων ηρώων της προοδευτικής ανθρωπότητας. Η αντρεία πάλη του και μέσα στο μοναρχοφασιστικό στρατοδικείο και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο στην πάλη τους για την υπεράσπιση της ειρήνης, για ένα καλύτερο μέλλον.  Οι αγωνιστές της Ελλάδας θα τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου εθνικού λαϊκού ήρωα Ν. Μπελογιάννη, με πιο μεγάλη, πιο ακούραστη και θαρραλέα πάλη, για την ενότητα όλων των πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας μας. Μόνο αυτή η ενότητα και πάλη μπορεί να φράξει το δρόμο στον Παπάγο, να σώσει την Ελλάδα και το λαό της από την πολεμική καταστροφή.

Κατάρα στους προδότες και δολοφόνους! Πατριωτική ενότητα και πάλη. Και η νίκη θα ‘ναι του λαού και της Ελλάδας. Στο πλευρό μας έχουμε το πανίσχυρο στρατόπεδο της ειρήνης και το σημαιοφόρο του Μεγάλο Στάλιν, που τόσο θερμά παραστάθηκε στο λαό μας και στην πάλη του για τη σωτηρία του Μπελογιάννη.

Πιο ψηλά τη σημαία της πατριωτικής δημοκρατικής ενότητας και πάλης!

30/3/52
Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

94 σχόλια:

  1. Σου αναγνωριζω το επαναστατικο παθος και τις συνεπεις θεσεις απο τις οποιες κανεις κριτική. Αλλά αρκεί αυτό για να γίνουμε αητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου πω φίλε Ανώνυμε...

    Μάλλον όχι, από μόνο του δεν αρκεί. Είναι όμως μια αφετηρία, μια προϋπόθεση χωρίς την οποία λίγα θα μπορέσουμε τελικά να κάνουμε...

    Όπως και νά 'χει, με τιμάει αυτό που πιστώθηκες από αυτό που διάβασες...

    Νά 'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕμας δεν ανηκει σε εσενα βρε βλακα αλλα στην εργατικη
    ταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως σίγουρα δεν ανήκει σε φασίστες, ψευτοαριστερούς υβριστές που μπαίνουν σε ένα ιστολόγιο μονάχα για να επιτεθούν σε αυτόν που το "τρέχει".

    Από τη μανία σου να βρίσεις κόλλησες το ΚΚΕ με τη λέξη μας.

    Το ΚΚΕ που διαλύσατε το 1956, κύριε υβριστή, ανήκει στην εργατική τάξη, στη φτωχολογιά και σε αυτούς που το υπερασπίζουν και συνεχίζουν την επαναστατική πολιτική γραμμή του, ενάντια σε αυτούς που το καπηλεύτηκαν, σκοτώνοντάς το και κλέβοντας το όνομα και τα "παράσημά" του.

    Μη νευριάζεις, πιες λίγο ξύδι και πήγαινε μια βόλτα από τον Περισσό να ηρεμήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σε πω σύντροφο να γίνεις μπαρούτι?
    ρε μπαγάσα σε όλο το κατεβατό βρίζεις καταρυπας το ΚΚΕμου
    και διαμαρτύρεσαι? σε έχει επηρεάσει το πολύ ιντιμιντια.
    ποιος σου έδωσε το πιστοποιητικό του γνήσιου
    Μαρξισμου-λενινισμου για να πάρω για κατι φιλους μου?
    τα πολλά μου- μας που χρησιμοποιείς, ειναι υπερβολή και
    κουράζουν(συμβουλή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Ευχαριστώ για τη συμβουλή
    2. Κανέναν δε βρίζω φιλαράκο. Πολιτική κριτική και πολεμική δε σημαίνει μπινελίκια. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
    3. Δε διεκδικώ κανένα πιστοποιητικό, την αποψή μου γράφω και λέω.
    4. Διαμαρτύρομαι γιατί θα μπορούσες να γράψεις μια ωραιότατη απάντηση σε αυτό που διάβασες αντί να γράφεις "βλάκα" κλπ. Δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε ανθρώπινα ευγενικό να μπαίνεις στο ιστολόγιο του άλλου, να τον βρίζεις και μετά να θες και διάλογο.
    5. Δε γίνομαι μπαρούτι εύκολα. Σύντροφοι όμως δεν είμαστε, το ξέρεις καλά, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό που θεωρείς εσύ μετά το 1965 ως "κομμουνισμό" εγώ το θεωρώ απλούστατα καθαρό φασισμό με σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μανδύα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ υπήρχαν μέχρι πρόσφατα και υπάρχουν ακομα
    αγωνιστές που ήταν στο Γραμμο και στις εξοριες εκει που εσυ δεν ήσουν.(και αυτο είναι πραγματική ύβρη)
    Εγω ειμαι επιφυλακτικός σε τίτλους τιμής οπως κομουνιστής αγωνιστής κτλ.
    διότι μεχρι στιγμής δεν είχαμε την ευκαιρία να μετρήσουμε το μπόι μας σου προτείνω
    να κάνεις το ιδιο ...
    και κανεις κριτική με την ευκολία της απόστασης σε χρόνια θυελλας.
    Μου κανει εντύπωση οι χρονικές στιγμές που βάζεις .54-74 ενω δεν στέκεσαι
    στη διάσπαση του68 και τσουβαλιαζεις μετα.ισως γιατι το ΚΚΕ δεν θα χώραγε στο
    τσουβάλι εύκολα..Οι απόγονοι παντός της 6ης ολομέλειας βρίσκονται στην Κουμουνδούρου.
    επίσης αυτοι που δρουν κανουν και λαθη. (και την δίκια σας δράση δεν την έχουμε δει ακομα
    εκτος και αν δραση θεωρείς την καταγραφή της δράσης των αλλων) και λαθη έγιναν και την
    περίοδο που διαλέγεις να προτιμάς και μάλιστα μεγάλα λάθη (ενοω πριν το 54 στην ΕΣΣΔ που τα πράγματα πηγαίναν και τοτε πακέτο)
    αλλα οπως είπαμε τοτε υπήρχε δραση.
    Σε καθε περίπτωση οι μεγαλοστομίες σε εποχές κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας"
    ειναι γελοίες και για αυτο το λόγο σου απονέμω τον τιτλο του Καπετάν μπαρούφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά και υπάρχουν αγωνιστές που ήταν στο Γράμμο και στις εξορίες... Υπάρχουν και στο κόμμα σου, και στο ΣΥΝ, και στο ΠΑΣΟΚ, και στα μ-λ, και εχτός πολιτικής κλπ.

    Τους τιμάω και τους αγαπάω όσο δε φαντάζεσαι, είναι οι ήρωές μου. Αυτό τι σημαίνει;; Ότι δε μπορώ να κάνω κριτική στο φορέα που έχει βουτήξει και φέρει το ίδιο όνομα με αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν;;

    Για μένα το σημερινό "ΚΚΕ" πρώτα πρώτα τον αγώνα αυτών των ανθρώπων προδίδει, ιδιαίτερα των εθνικά Μακεδόνων, που λέει ότι δεν υπάρχουν, εξυπνάκια...

    Δε λέω ότι το πραγματικό ΚΚΕ της περιόδου 1918-1956 δεν έκανε λάθη, και χοντρά μάλιστα, όπως και το μπολσεβίκικο κόμμα από το 1898 που φτιάχτηκε μέχρι το 1957 που το κατέλαβαν ολοκληρωτικά οι σοσιαλφασίστες. Λέω απλώς πως από τότε έπαψαν αυτά τα κόμματα να είναι στην κύρια πλευρά επαναστατικά κόμματα, και πλεόν κάθε κομμουνιστής έπρεπε να αρχίσει να τα πολεμάει. Ο ίδιος ο Μάο είχε ζητήσει από τους κομμουνιστές και τους λαούς, αν ποτέ το ΚΚ Κίνας γίνει ρεβιζιονιστικό, να του επιτεθούν και να το τσακίσουν, όπως και την ίδια την Κίνα αν γίνει ιμπεριαλιστική (όπως έγινε τελικά)!

    Τώρα για το '68 κλπ. δεν καταλαβαίνω τι λες, προσπάθησε να γράφεις πιο ξεκάθαρα και κατανοητά. Α, και νομίζω ότι σου εξήγησαν ότι κι εγώ είμαι πολύ φειδωλός στη χρήση όρων όπως "κομμουνιστής", "αγωνιστής"... Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί μου το επαναλαμβάνεις... Είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά που ανέφερες το μακεδονικό γιατι παραλίγο να σε πάρω στα σοβαρά
    σήκωσε τα ματια σου και δες τι υπάρχει σε αυτή την περιοχή σήμερα..
    εισαι ανεύθυνος και επικίνδυνος κλασική περίπτωση αριστερού οπορτουνισμού
    που ευτυχώς εσείς οι 5-10 δεν εκφράζεται τίποτα και ουτε πρόκειται(έχεις αντίρρηση)?

    ασχολείστε εντατικά με την ιστορία αυτο ειναι καλο,ειναι ομως αρκετό?
    Κόμμα δεν είστε άλλα ενα γραφείο ιστορίας διοτι την επαναστατική σας δράση δεν την έχουμε δει ακόμα
    έχετε λοιπόν μια ευκαιρία βγείτε λοιπόν μπροστά να σας καμαρώσουμε
    Δεν άλλαξε το ΚΚΕ οι συνθήκες άλλαξαν και θα αλλάξουν ξανά και ξανα
    και θα φροντίσουμε το κόμμα να ειναι και πάλι εδω για την επόμενη βάρδια
    αν χρειαστεί και δεν θα μοιάζει με μια περιθωριακή γκρουπα μλ "κκε".
    με ετερόκλητες συμμαχίες της λογικής είμαστε λίγοι ας ενωθούμε να μοιάζουμε πολλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά που ανάφερα το μακεδονικό, γιατί έδειξες με τα λεγόμενά σου τον αντιδιεθνισμό σου. Είσαι δηλαδή σε κοινό μέτωπο με τους μοναρχοφασίστες που εκτελούσαν τα μέλη του παλιού ΚΚΕ με την κατηγόρια του προδότη, διαμελιστή της Ελλάδας που πουλάει τη Μακεδονία κλπ. Ήθελα νά 'ξερα, αυτό δε σε κάνει να ντρέπεσαι;;

    Το σκονάκι που σου δώσανε στην ΚΟΒα περί "αριστερού οπορτουνισμού" άστο γι' αλλού, γιατί οι σημερινές θέσεις του κόμματός σου είναι όχι απλά "αριστερές οπορτουνιστικές", αλλά υπεραριστερές στη μορφή - υπερδεξιές στην ουσία (χτυπάτε το Λένιν για τη ΝΕΠ, το Στάλιν και το Δημητρόφ για το αντιφασιστικό μέτωπο, το ΕΑΜ κλπ. σα δήθεν δεξιές παρεκκλίσεις). Επικίνδυνοι για την εργατική τάξη, το λαό και τη χώρα είναι οι καθοδηγητές σου, τα κεφάλια του ψευτοΚΚΕ, που έχουν διαστρέψει το μαρξισμό - λενινισμό και τον περιφέρουν σα ζόμπι της αντεπανάστασης, μαζί με Κανέλλες και παπάδες, ακροδεξιούς και φασίστες.

    Εκεί που τό 'χασες πάλι είναι στην τελευταία παράγραφο. Ρε αδερφέ, βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά. Οι συνθήκες, περιθωριακές γκρούπες, ποιοι να ενωθούμε να μοιάζουμε πολλοί;; Χριστό δεν κατάλαβα... Μπας κι είσαι ποιητής και μου τα γράφεις με στιχάκια και δεν τα πιάνω;;

    Προσπάθησε με δυο προτάσεις να μου εξηγήσεις τι εννοείς στο τέλος, αν σου είναι εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για πες μου τη "στρατηγική" σου για το Μακεδονικό για να ξέρω τι

    χάπια να σου πάρω



    δηλαδή τα έκτακτα στρατοδικεία γίνανε για τους λόγους που

    λέγανε ? κατασκοπία προδοσία της χώρας κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν κνιτοφασίστα,

    Όταν μάθεις να μιλάς σαν άνθρωπος και σταματήσεις να μιλάς, σα χυδαίος που είσαι, με χάπια κλπ. αθλιότητες, τότε θα κάνουμε διάλογο. Το επόμενό σου σχόλιο με τέτοιο περιεχόμενο θα διαγραφεί.

    Για να μην πεις ότι αποφεύγω να απαντήσω στις εξυπνάδες σου, λέω με δυο λόγια:

    Για τη μακεδονική, όπως και για την τούρκικη μειονότητα, η λύση είναι το σταμάτημα της άθλιας σωβινοφασιστικής προσπάθειας να "μην υπάρχουν" σαν τέτοιες, η αναγνώριση της ύπαρξής τους σαν ΕΘΝΙΚΕΣ, το σταμάτημα της επέμβασης στα εσωτερικά τους αλλά και το σταμάτημα της γκετοποίησής τους. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλιστεί, με ενότητα των Ελλήνων, Μακεδόνων και Τούρκων δημοκρατών ελλήνων πολιτών ότι μέσα στις μειονότητες δε θα επικρατούν οι αποσχιστές, μακεδόνες και τούρκοι σωβινιστές που θέλουνε ομοσπονδιοποιήσεις, αυτονομίες, αλλαγή συνόρων κλπ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, που είναι και πατριωτική. Γιατί η βία ή οι διακρίσεις πάνω στις μειονότητες δεν είναι κυρίως για να καταπιεστούν αυτές. Είναι για να φασιστικοποιηθεί η πλατιά μάζα των Ελλήνων, για να φανατίζεται απέναντι σε έναν εχθρό. Βέβαια, αν μετά την Τουρκία μέσω Ερντογάν, οι Ρώσοι βουτήξουν και τη Μακεδονία, θα δεις ξαφνικά "αγάπες και λουλούδια" με τις μειονότητες, αφου πια θα είμαστε "αδέρφια" στον αντιδυτικό αγώνα.

    Όσο για τα στρατοδικεία, φυσικά και οι κατηγορίες ήτανε χαλκευμένες και γελοίες, ωστόσο είναι αλήθεια πως η ελληνική αστική τάξη είχε λυσσάξει από το διεθνισμό του ζαχαριαδικού ΚΚΕ, που έβγαλε τους Μακεδόνες μπροστά και τους έδωσε σημαίνοντα ρόλο στο αντάρτικο και στην αυριανή δημοκρατική και σοσιαλιστική Ελλάδα που θά 'φερνε ο αγώνας του ΔΣΕ.

    Εσύ δηλαδή διαφωνείς ότι ο διεθνισμός των κουκουέδων συντρόφων, που εκφράστηκε στη θέση τους για τους Μακεδόνες, είναι συστατικό στοιχείο της κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας και στάσης;; Αυτό πιστεύεις πως δε σκύλιαζε τους μοναρχοφασίστες ψευτοπατριώτες, αμερικανόδουλους σωβινιστές;; Και πώς τολμάς, εσύ και οι καθοδηγητές σου, να μιλάτε για "ΚΚΕ", όταν φτύνετε στους τάφους των μισών ανταρτών του ΔΣΕ της Β. Ελλάδας, των εθνικά Μακεδόνων, λέγοντας πως "δεν υπάρχει μακεδόνικο έθνος";;

    Προδότες του σοσιαλισμού, προδότες του διεθνισμού, προδότες του αντιφασισμού, τραμπούκοι και ανιστόρητοι...που βγάζετε και μια γλώσσα δέκα πήχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταλάβαιναν δηλ. οι μοναρχοφασίστας απο διεθνισμό η¨ αντίθετα θελαν ενα προτεκτοράτο

    οι Αμερικάνοι μπροστά στο φόβο μιας κλειστής λιμνης σοσιαλιστικών Βαλκανίων και

    οι δωσιλογοι απο την μεριά τους να σώσουν το τομάρι τους μαζι με τους τουρίστες

    του Καΐρου που γύρισαν να "κυβερνήσουν"?

    επίσης η επαναστατική αλληλεγγύη απο μέρους της ΕΣΣΔ δεν ειναι παρατηρητές

    και υπομνήματα στα "ην.έθνη"(προσωπική άποψη)



    αυτο που υπάρχει σήμερα ειναι ενας εθνικισμός που καραδοκεί

    μια ανάγκη ενος εθνικού μύθου που θα αποπροσανατολίσει

    τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ Μακεδόνες (με στρατηλατες και Αλεξάνδρες ) και τους Αλβανούς

    σε ενα ιδιότυπο μεγαλοϊδεατισμο με τον Αμερικανό καβαλάρη

    ενορχηστρωτή .

    τον Άνθιμο σε ρόλο πυροκροτητή μαζι με κάθε είδους

    οπορτουνισμου που θα πρόσφερε την καλύτερη ευκαιρία για

    να χτυπηθεί το μοναδικό κκ.της Ευρώπης σήμερα(είτε σου αρέσει ειτε οχι).

    Απορώ πως δεν προτείνεις το οπλο παραποδας που

    ήταν ατυχές ακομα και τοτε που ειπώθηκε.

    Άσε που υπήρχε και ενα παράξενο παρασκήνιο μεταξύ Τίτο- σοβ.ένωσης με θύμα τον ΔΣΕ



    οι αποσχίσεις θα πηγαίναν σούμπιτες με τε τέτοια μυαλά

    αν αυτο δεν ειναι αριστερός οπορτουνισμός εγω είμαι

    ο άγιος Βασίλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με όσα λες επιβαρύνεις τη θέση σου και αποδεικνύεσαι εντελώς πια σαν αρνητής του αληθινού ΚΚΕ. Συνεχίζεις να φτύνεις το διεθνισμό των κομμουνιστών, που εκφράστηκε πρωτοπόρα στο μακεδονικό από τη δεκαετία του '20 και δεν είχε τίποτα το αντιπατριωτικό. Πράγματι οι ταγματασφαλίτες και όλος ο υπόκοσμος ακολούθησε το μοναρχοφασισμό για να σώσει το τομάρι του από τη δίκαιη λαϊκή τιμωρία που επιφύλασσε μια ενδεχόμενη νίκη του ΔΣΕ. Αυτό όμως δεν αναιρεί σε τίποτα το πόσο φρενιασμένη ήταν η σωβινιστική - πολεμοκάπηλη προπαγάνδα κατά της θέσης του ΚΚΕ για το μακεδονικό. Στο στρατοδικείο ρωτούσανε: Είσαι υπέρ ή κατά της 5ης Ολομέλειας;; Το κατά ήταν πασαπόρτι για τη ζωή, αλλά οι κομμουνιστές και οι συνεπείς λαϊκοδημοκράτες δε το είπαν.

    Άρχισες τώρα και την τροτσκιστική κριτική στο Στάλιν και στην ΕΣΣΔ σαν "προσωπική" άποψη. Κατά τη γνώμη σου έπρεπε να κάνουν εξαγωγή της επανάστασης και τρίτο παγκόσμιο για την Ελλάδα κι όχι απλά να "στέλνουν υπομνήματα". Αυτά σας λένε στις αναλύσεις του Β' τόμου του Δοκιμίου; Πρόκειται για θέσεις που μόνο στόχο έχουν την αυριανή συμπαράταξη στον πόλεμο του ρωσοκινέζικου φασισμού κατά της ανθρωπότητας, με "υπεραντικαπιταλιστικό" μανδύα.

    Αν τώρα θεωρείς ότι ο μακεδόνικος εθνικισμός, ενός έθνους 1,5 εκατομμυρίου κι ενός κράτους με οικονομικές, στρατιωτικές, διπλωματικές κλπ. δυνατότητες στο 1/10 της Ελλάδας είναι ο επιθετικός με αμερικάνικη μπαγκέτα, ενώ ο ελληνικός εθνοσωβινισμός των αιμοβόρων συλλαλητηρίων του 1992 για να αλλάξει μια χώρα το όνομά της και να παραδεχτεί ότι δεν αποτελεί έθνος(!), κι όλα αυτά υπό ρώσικη μπαγκέτα, είσαι απλούστατα σύμμαχος του ελληνικού σωβινισμού, αντεπαναστάτης με πατέντα και αντιδημοκράτης. Ο αλβανικός εθνικισμός πράγματι πάει να ανατινάξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά αν ο φίλος σου ο Καραμανλής ο κολλητός της Αλέκας δεν έβαζε τα φασιστικά του εμπόδια για την ευρωπαϊκή πορεία της Μακεδονίας, σε λίγα χρόνια η κοινή ευρωπαϊκή πορεία των δύο χωρών θα έλυνε τα ζητήματα των αλυτρωτισμών.

    Τώρα για το αν είσαι ο Άγιος Βασίλης, όρκο δεν παίρνω, πάντως κνίτης είσαι σίγουρα. Σου εξήγησα πως είμαι φανατικά ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ για τις μειονότητες της χώρας μας. Αλλά η αποτροπή δεν θα γίνει μέσω του να λέμε φασιστικά ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά αναγνωρίζοντάς τες και σε συμμαχία με τα πιο δημοκρατικά και προοδευτικά στοιχεία μες στις γραμμές των μειονοτήτων. Όπως έκανε παλιά το ΚΚΕ που σκότωσαν οι καθοδηγητές σου του ψευτοΚΚΕ. Κατάλαβες;;

    Υ.Γ. Πάντως πολύ γελάω με την κατηγορία του "αριστερού" οπορτουνισμού. Περίμενα εκφράσεις τύπου "αμερικανονατοϊκέ πράκτορα", "αστέ και δεξιέ" κλπ. Τώρα ειδικά που βγάζετε και το δοκίμιο όπου οι πάντες είναι δεξιοί και μόνο η Αλέκα κι η ομάδα της στα 2011 βρήκανε τη "μαρξιστική αριστερή" γραμμή κριτικής της ιστορίας, πίστευα πως δεν υπάρχει πια "αριστερός" οπορτουνισμός, αλλά μονάχα δεξιός για σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το οτι βλέπεις σαν διέξοδο την ευρωπαϊκή ένωση ειναι

    πραγματικά εντυπωσιακό (εδώ δίκαιος διεκδικείς τον τιτλο του δεξιού οπορτουνισμού η' και του αστού εαν τον επιθυμείς)

    βάλε απο πάνω και το οτι εκεί υπάρχει και η μεγαλύτερη αμερικάνικη βάση στη βαλκανική

    οχι οτι ειναι επεκτατικοί αλλα εχουν συνδέσει την ύπαρξη τους με τον αμερικανικό παράγοντα

    Και υπάρχουν και αλλοι πρόθυμοι στην περιοχή

    αλλα εσυ ενδιαφέρεσαι τι συνέβη το 49 άντε εως το 54

    πως συμβιβάζεις τοσο αντίθετες έννοιες μονο εσυ μπορείς

    να καταφέρεις

    το οτι δεν επιθυμείς απόσχιση δεν σημαίνει οτι θα σε ρωτήσουν πρώτα

    αλλα αυτο θα πρέπει να το έχεις σκεφτεί πριν μετά ειναι αργα

    Εδω βάλε οτι χρώμα τυχοδιωκτισμό θέλεις.

    αλλα οταν εισαι απαλλαγμένος απο καθε ευθύνη και δεν δίνεις λόγο πουθενά

    μπορείς να λες οτι σου' ρθει.

    αλλα σου εχω ξαναπεί γραφείο ιστοριας ιστέ και οχι κομμα



    η άποψη μου σε "κάποιες" στιγμές του Σταλιν ειναι πραγματικά

    προσωπικές γιατι το ΚΚΕ τον στηρίζει συνολικά με κόστος

    αλλα δεν θα πω κατι παραπάνω στο συγκεκριμένο για λογους

    ευνόητους.

    Θα παρασυρθω σε ενα μονο επειδή σε αφορά και ειναι οι λαθροχειρίες

    διαβάζοντας κάποιες κοτσαναρες που εχεις γραψει ..οπως κατηγορούμε τον λενιν

    για τις ΝΕΠ .Εδω δεν έχουμε κατηγορήσει τον Σταλιν που οι νεπ απο πενταετίες

    εγιναν πενικονταετιες....

    καπάκι εχεις καταντήσει σε άθλιες ψευδολογίες που αγγίζουν η΄και ξεπερνούν τα όρια της

    κουταμάρας μια και τα καταρρίπτει η πραγματικότητα οτι (εδω ζαλίστηκα)το ΚΚΕ ειναι το

    πιο πλούσιο κομμα μόνο εσυ και ο καρατζαφερης. Και το ΚΚΕ δεν έχει πει ποτέ πως δεν

    υπάρχουν οι Μακεδόνες

    και αλλα παραμύθια δύστυχος συνειδητά που θα σου τα μαζέψω και θα σου τα στείλω

    οχι για μενα αλλα για αυτους που σου δίνουν σημασία και εσυ τους παραπληροφόρεις

    ο αυτισμός σου ειναι παροιμιώδης τι μου λες εμένα για τα συλλαλητήρια δίνει αλλη διάσταση

    στην εννιά του παραληρημάτος


    Ο Καραμανλής ειναι πολύ καλός φιλος μου γιατι με μαθαίνει

    play station που ξέρει καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

    Σε αντίθεση με το κόμμα σου, φίλε, οι μαοϊστές στα ζητήματα παίρνουνε καθαρή θέση μπροστά στο λαό για όλα τα ζητήματα. Εσύ μπορεί να μιλάς κατά της ΕΕ την ώρα που δε ζητάς καν έξοδο από αυτήν, όπως θα έκανες αν ήσουν τουλάχιστο τίμιος τριτοκοσμικός εθνικιστής - αστός αντιιμπεριαλιστής. Εσύ μπορεί να μιλάς κατά της ΕΕ, την ώρα που τα πρωτοπαλίκαρά σου στον κάμπο "ρουφάγανε" μέχρι το μεδούλι επιδοτήσεις που πήγαιναν στη σαπίλα κι όχι στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό του πάγιου κεφάλαιου της αγροτικής παραγωγής. Εσύ μπορεί να μιλάς κατά της ΕΕ, να θες να διαλυθεί γιατί είναι αντίπαλος πόλος και ανάχωμα στον Άξονα Ρωσίας - Κίνας, αλλά ταυτόχρονα να μη βάζεις ζήτημα ΕΞΟΔΟΥ εδώ και τώρα, ακριβώς για να συνεχίσει ο κρυφοσύντροφός σου Παπανδρέου να διασπά και να διαλύει από τα μέσα την ευρωπαϊκή αστικοδημοκρατική ενότητα, όπως αυτή εκφράζεται σήμερα στην ΕΕ.

    Η ΕΕ είναι ένας πόλος του δευτεροκοσμικού ιμπεριαλισμού. Εξωτερικά, δηλαδή προς τον Τρίτο Κόσμο, δρα φυσικά ιμπεριαλιστικά αλλά με λιγότερο αποικιακούς όρους απ' ό,τι οι χυδαίοι επεμβατιστές Αμερικάνοι και οι νεοναζήδες ΡωσοΚινέζοι νεοαποικιοκράτες. Εσωτερικά, μες στην ΕΕ ωστόσο, η ιμπεριαλιστική επιβολή είναι εντελώς δευτερεύουσα πλευρά, η κύρια πλευρά είναι η σύνθεση και η συναπόφαση μεγάλου και μικρού, που σε ένα βαθμό αίρει τη διαφορά ιμπεριαλιστικών και μη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (π.χ. Γαλλία και Ιρλανδία ή Ιταλία και Εσθονία). Οι επιδοτήσεις ήταν ακριβώς μία προσπάθεια του ιμπεριαλιστικού Βορρά της ΕΕ να φέρει το μη ιμπεριαλιστικό Νότο της ΕΕ σε παραπλήσιο οικονομικό σκαλοπάτι, ώστε η ΕΕ να ενδυναμωθεί και να δυναμώσει σαν ιμπεριαλιστής παίκτης στην παγκόσμια σκηνή.

    Φυσικά και η ΕΕ δεν είναι ένωση αγγέλων ή σοσιαλιστικών/λαϊκοδημοκρατικών κρατών. Έχει μέσα της, στα κράτη που την αποτελούν, την αθλιότητα, την αντιδημοκρατία και την εκμετάλλευση που είναι συνυφασμένη με το μονοπωλιακό καπιταλιστικό χαραχτήρα της. Ωστόσο αφ' ενός είναι ο χώρος της σχετικά μεγαλύτερης ελευθερίας και μισοδημοκρατίας για το προλεταριάτο παγκόσμια ώστε αυτό να ζυμώσει την πείρα του, να παραγάγει θεωρία - ανάπτυξη του μαρξισμού και να φτιάξει τα νέα επαναστατικά κομμουνιστικά του κόμματα, σαν μετόπισθεν του πρωτοπόρου αντιιμπεριαλιστικού Τρίτου Κόσμου ή και σαν πρωτοπορία, αν η Ευρώπη βρεθεί κάτω από ρωσική μπότα. Αφ΄ετέρου, το δίλημμα σήμερα που η σοσιαλιστική επανάσταση δεν είναι επί θύραις, δεν είναι σοσιαλιστική ή μονοπωλιακή Ευρώπη, αλλά ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ Ευρώπη ή ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ Ευρώπη;;

    Δηλαδή θα προτιμούσες μια Ευρώπη όπου η Γερμανία και η Γαλλία θα είχανε ακόμη θερμά επεισόδια για την Αλσατία και τη Λοραίνη ή οι Εγγλέζοι θα ξεκινάγανε πολέμους με τους Ιταλούς για τον έλεγχο της Μεσογείου και του Γιβραλτάρ;; Σε μεγάλο βαθμό, η μισοδημοκρατική ενότητα των ευρωπαϊκών κρατών μες στην ΕΕ αποδεσμεύει αντικειμενικά τους λαούς και από τα εθνικιστικά - σωβινιστικά τους βαρίδια, που είναι πολύ σημαντικό για την αυριανή προλεταριακή επανάσταση, ώστε να μην πνιγεί αυτή μέσα στις εθνικιστικές αντιπαλότητες π.χ. Γερμανών και Πολωνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν είναι φυσικά μαρξιστική η θέση που λέει πως μπορούν να επιτευχθούν οι πλήρεις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μες στον ιμπεριαλισμό, όπως πολύ σωστά σημειώνει ο Λένιν στο γνωστό άρθρο του, του 1915. Απλούστατα, όσο μπορούμε σαν πολιτικοί εκπρόσωποι του προλεταριάτου, πρέπει οι μαρξιστές να δουλεύουμε τις μάζες υπέρ της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ και ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ένωσης των κρατών, ακόμα και μες στον καπιταλισμό (θέση και του Μαρξ και του Λένιν). Αντιτιθόμαστε φυσικά σφόδρα σε "ένωση" που σημαίνει βία, δηλαδή σε "ένωση με το ζόρι", που θα πει ότι ο μεγάλος προσάρτησε το μικρό.

    Ωστόσο σήμερα, στην ΕΕ όσοι μπαίνουν μπαίνουν με χαρά και κάνουνε αμάν, και καθόλου δεν εκβιάζονται να το κάνουν, ίσα ίσα το θεωρούνε και θετικό βήμα για τις χώρες τους (μόνο οι Έλληνες προβοκάτορες χώσανε την Κύπρο στην ΕΕ, πριν λυθεί το ζήτημα του τούρκικης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, δηλαδή βάλανε μπόμπα μες στην ΕΕ με εκβιασμό πως αν δεν έμπαινε η Κύπρος, η Ελλάδα θα έβαζε βέτο (!!!) και για άλλες 9(!!!!!!!!!) χώρες, που μπαίνανε τον ίδιο καιρό στην ΕΕ!).

    Αν ξέρεις εσύ καμία χώρα που βρίσκεται υπό τη "μπότα" της ΕΕ, που μπήκε σηλαδή επειδή οι Γερμανοί κι οι Γάλλοι της το επιβάλανε με τα όπλα ή με απειλές κι ο λαός της κάνει αντιΕΕ αντάρτικο, να μου την πεις και να πάμε μετά μαζί (αλήθεια σου λέω) να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία της. Έλα όμως που δεν υπάρχει... Ειδικά οι χώρες που βίωσαν το ρώσικο μετά 1956 κατοχικό φασισμό στην Ανατολική Ευρώπη, κάνανε και κάνουν σα λυσσασμένες για να μπουν στην ΕΕ, που τη βλέπουν -και σωστά- σαν ανάχωμα στην επεκτατική Ρωσία του στρατοκράτη Πούτιν. Οι περισσότερες μάλιστα έχουν ήδη μπει.

    Σε τελική ανάλυση, η διεθνοποίηση της ταξικής πάλης των εργατών όλης της ηπείρου είναι ένα εξαιρετικό γεγονός και ανοίγει προοπτικές αν όχι για ταυτόχρονη, τουλάχιστο για αλυσιδωτή ευρωπαϊκή προλεταριακή επανάσταση στο μέλλον...

    Αυτά σε ό,τι αφορά την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι η μικρή και ειρηνόφιλη Δημοκρατία της Μακεδονίας, που περιβάλλεται από 4 βρώμικους τραμπούκικους σωβινισμούς που θέλουνε να της κόψουνε κομμάτι ή και να τη διαλύσουν (μεγαλοελλαδίτικος, μεγαλοσέρβικος, βουλγάρικος, αλβανικός), έχει στο έδαφός της αμερικάνικες βάσεις, όπως και η Ελλάδα που το μέτωπο των "αντιιμπεριαλιστών" Ανδρέα Παπανδρέου - ψευτοΚΚΕ θα τις "έδιωχνε" το 1981 (κι ακόμα εκεί είναι).

    Αυτές εχτός των άλλων είναι συνδεδεμένες και με την προσπάθεια του αλβανικού σωβινισμού να διαμελίσει τη Μακεδονία κόβοντάς της το Τέτοβο, οπότε οι δυτικοί ιμπεριαλιστές που χαϊδεύανε τον αλβανικό σωβινισμό βρέθηκαν εκεί για να τον μαζέψουν (φυσικά, ο αλβανικός σωβινισμός προβοκαρίστηκε και σάπισε όχι μόνο από την εποχή που ο Χότζα πέρασε στον εθνοτροτσκισμό και άρα σε αντικειμενική συμμαχία με την ΕΣΣΔ κατά της Γιουγκοσλαβίας και της Κίνας στα μέσα της δεκατίας του '70, αλλά και από τις βρωμιές του ρωσόφιλου σέρβικου αιμοβόρου φασισμού στο Κόσοβο, που όμως οι ίδιοι οι Αλβανοί τον έβγαλαν από το κλουβί του).

    Εν πάσει περιπτώσει, λες παραμύθια, η Μακεδονία δεν έχει εκδηλώσει σαν κράτος καμία επεχτατική βλέψη, είναι έτσι κι αλλιώς πολύ αδύναμη για κάτι τέτοιο, και αν κάποιος είναι υπεύθυνος που και οι Μακεδόνες σωβίνες βγήκαν απ΄οτο κλουβί τους είναι η φασιστοΕλλάδα των αλητών τραμπούκων, που με το ζόρι θέλει να της αλλάξει το όνομα. Αν ήσουν διεθνιστής, δηλαδή το πιο βασικό για να είσαι κομμουνιστής, θα ξεκίναγες με την καταδίκη κάθε απειλής και βίας από την Ελλάδα σε αυτή τη μικρή χώρα. Αλλά εδώ εσείς λέτε πως αυτή η χώρα κατοικείται από ανύπαρκτο έθνος, που το έφτιαξε "ο ιμπεριαλισμός" και άλλες τέτοιες αθλιότητες, τι σου λέω τώρα...

    Για τις μειονότητες: δηλαδή επειδή θα έχουν και τους μειονοτικούς σωβίνες μέσα, που θέλουνε αποσχίσεις, εμείς θα τους τη "φέρουμε", μη αναγνωρίζοντάς τες;; Να σου πω φίλε "επαναστάτη", δε τους σφάζουμε κιόλας να μην έχουμε έννοιες στο κεφάλι μας;; Τι να καθόμαστε να τραβιόμαστε... Μα τα λες σοβαρά αυτά τα πράγματα;; Είσαι σίγουρος πως έστω και στα λόγια είσαι με τον κομμουνισμό κι όχι με καμιά άλλη κοσμοθεωρία (π.χ. εθνικοσοσιαλισμός);;

    Το τι κάνεις με το Στάλιν είναι δικό σου πρόβλημα. Προτιμώ έναν αντισταλινικό κνίτη από έναν "σταλινικό", αφού ο "σταλινικός" από το Στάλιν έχει καταλάβει ότι "έσφαζε πολλούς και καλά έκανε" και κάτι άλλες ψυχανώμαλου τύπου νευρώσεις με συνθήματα στα αμφιθέατρα ότι "θα ρθει ο Στάλιν να σας γαμ..." κλπ. Φυσικά όλα τούτα δεν αναιρούν ότι είστε μέρος του διεθνούς ρεβιζιονισμού, που με επικεφαλής τους Χρουστσώφ - Μπρέζνιεφ, δολοφονήσατε το έργο του επαναστάτη Στάλιν και τσακίσατε τους τριτοδιεθνιστές σε όλα τα κόμματα (μόνο στο ΚΚ Κίνας δε τα καταφέρατε και το ΚΚΕ, το οποίο το διαλύσατε μεταξύ 1956 - 1958 και φτιάξατε άλλο κόμμα, αντικομμουνιστικό, το ψευτοΚΚΕ σου).

    Καλά, για τη Νέα Οικονομική Πολιτική του Λένιν που την μπλέκεις με τα Πεντάχρονα του Στάλιν (άσχετο!), άστο, ψάξ' το λίγο και το ξανασυζητάμε, γιατί με το συμπάθειο, τά 'χεις κάνει αχταρμά στο μυαλό σου και δε βγάζει νόημα τι έχεις γράψει...
    Ο αυτισμός είναι πάθηση κάποιων ανθρώπων κύριε κι όχι τρόπος να "μου την πεις". Μην είσαι τόσο κνίτης και ξεφεύγεις σε χυδαιότητες, στο ξαναεπισήμανα. Ναι, το ψευτοΚΚΕ σου δεν αναγνωρίζει ούτε ότι υπάρχει μακεδόνικο έθνος ούτε ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει, έστω μικρή πια, μακεδόνικη μειονότητα.

    Ο Καραμανλής είναι φιλαράκος σου και μέλη του κόμματός σου ψιθυρίζανε ότι τον φάγανε οι Αμερικάνοι γιατί "ήταν ανεξάρτητος και τά 'χε βρει με τον Πούτιν", ότι "οι Αμερικάνοι του έκαναν το Δεκέμβρη του 2008 για να τον ρίξουν" κλπ. Αυτά που έλεγε και το ΛΑΟΣ δηλαδή... Αχ κνίτη, τι τραβάς κι εσύ να υπερασπίζεσαι, "κομμουνιστής" άνθρωπος, τον "αντιαμερικάνο" παχουλό ανηψιό του "εθνάρχη", που λέει κι ο Πανούσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυσκολεύομαι να σου απαντήσω πλήρως γιατι δεν ειναι η κύρια απασχόληση μου

    τα μπλοκ. Εν το μεταξύ αυριο ειναι μερα απεργίας και ξέρεις εμείς είμαστε στις

    περιφρουρήσεις απο τις 5 το πρωι αλλα εντελώς περιγραφικά θα σου πω οτι.

    Εκτός απο τον λενιν στα 1915 υπάρχει και η συσσωρευμένη γνώση της ιστοριας που ακολούθησε

    αλλα τον λενιν τον διαβάζεις "γραφειοκρατικά"στενά

    Το οτι αναγαγεις την ρωσια του πουτιν ως υπερδύναμη ουτε η πεθερά του δεν το πιστεύει

    (περιφερειακή υπερδύναμη ισως με τις υποδομές της ΕΣΣΔ) και μιλάμε για μια χώρα που

    κατάντησε να μπει στο ΔΝΤ..

    Για την ΕΕ

    Ποιοι μπαίνουν με χαρα δηλ ποιοι το αποφασίζουν οι λαοι και εαν κάποιοι το

    θελουν γνωρίζουν που πανε ? Δες τουλάχιστον μπροστά σου (αυτο τι πάθηση ειναι βρες"το μονος σου

    για να μην τσαντιστεις παλι).

    Εδω σαν γνήσιος εθελόδουλος ΕΛΛΗΝ ψάχνεις για καλυτετερα αφεντικά και και "δημοκρατικούς"

    νταβατζήδες.



    Ζαλισμένος εισαι ? ποτε ειχε το ΚΚΕ την εξουσία να διώξει τις βάσεις και ποτε συνεργάστηκε

    το ΚΚΕ με τον Παπανδρέου .(δεν μας τα λες καλα)!!!

    ούτε είπα οτι εχει ημπωρει η ΠΓΔΜ να εγείρει αξιώσεις αλλα στην απελπησιατης για "επιβίωση"

    μπορεί να συμμετέχει η να γίνει θρυαλλίδα για αποσταθεροποίηση με άγνωστα αποτελέσματα.



    ΑΑ!! ανησυχώ για σενα φυσικά και ειμαι αντίθετος ακομα και σε λεκτικές απειλές .Και σου ειπα

    και πριν οτι υπάρχει μακεδονικό εθνος αλλα με γεωγραφικό προσδιορισμό στα χρόνια του

    ιμπεριαλισμού......



    Το "ΚΚ" Κινας τα κατάφερε μονο του.



    Αφου σου αρέσει ο Πανουσης εχει ενα τραγούδι που μπορεί να σου αρέσει

    Αντε γαμήσου εργατιά (δεν φταίω εγω ποιητική αδεία ειναι ο τιτλος του κομματιού)

    Κατάλαβες ?? εισαι πολυ εύκολος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φυσικά και είμαι πολύ "ευκολος", αφού δεν απάντησες σε τίποτα απ' όσα σου έθεσα!!! Έτσι το ξέρω κι εγώ να κάνω τον έξυπνο...

    Για το Λένιν και τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης: ακριβώς το αντίθετο σου λέω, ότι τον διαβάζω διαλεκτικά κι όχι μεταφυσικά, όπως το ψευτοΚΚΕ. Το κόμμα σου, με βάση τη θέση του Λένιν ότι δεν μπορεί να αποτελεί ξεχωριστό σύνθημα των κομμουνιστών το να δημιουργηθούν "Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης", βγάζει ότι πρέπει να διαλύσουμε την ΕΕ. Χώρια που ούτε εγώ είπα ότι αν δεν υπήρχε ΕΕ, το κομμουνιστικό κίνημα έπρεπε να ρίχνει σύνθημα "φτιάξτε μια Ευρωπαϊκή Ένωση", που θα ήταν όντως οπορτουνισμός, σου λέω πως απαντάς σε λάθος ερώτημα σε ό,τι αφορά την ΕΕ. Το ερώτημα είναι: Ευρώπη των εθνικιστικών σφαγών ή της έστω καπιταλιστικής ενότητας;; Τι από τα δύο αποτελεί καλύτερο υπόστρωμα για τη σοσιαλιστική επανάσταση;; Αυτό σου είπα. Και κανένα "δημοκράτη" νταβατζή δε θέλω στο κεφάλι της εργατιάς. Απλά προτιμώ ένα χώρο όπου μπορούμε να βγάζουμε εφημερίδες, να φτιάχνουμε κόμματα, να μιλάμε ακόμα χωρίς να μας παρακολουθεί στην καφετέρια ο ασφαλίτης, όπως γίνεται στην ΕΕ, παρά μια στρατοκρατία κι έναν κρατικοκαπιταλιστικό φασισμό, που θα εμποδίζει ακόμα και την πιο απλή θεωρητική και πραχτική πολιτική ζύμωση. Δικαίωμά σου να διαφωνείς, αλλά μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Προλεταριακή εξουσία θέλω, και φυσικά σα στρατηγικός μου στόχος για την ανθρώπινη απελευθέρωση δε με καλύπτει μια μισοδημοκρατική μονοπωλιακή καπιταλιστική ΕΕ. Αλλά αν με ρωτήσεις ΕΕ ή Ρωσία, ΕΕ ή Κίνα, ΕΕ ή ΗΠΑ, ακόμα και ΕΕ ή "λαϊκή εξουσία" της φίλης όλων των κρατικοκαπιταλιστικών φασισμών επί Γης Παπαρήγα, θα σου απαντήσω ΕΕ και ξερό ψωμί. Όσο για το αν οι λαοί, που σήμερα ακόμη δεν παλεύουν για το σοσιαλισμό, γιατί τον προδόσατε και τον καταξευτιλίσατε στα μάτια τους σε όλη την Ευρώπη, θέλουν την είσοδο των χωρών τους στην ΕΕ, πες μου μία χώρα με μαζικό, πλειοψηφικό και προοδευτικό αντιΕΕ κίνημα σε όλη την Ευρώπη (όχι τους ακροδεξιούς αντιΕΕ τύπου Φιλανδίας, προοδευτικούς εννοώ). Δεν υπάρχει πουθενά φίλε, δυστυχώς για σένα. Αν αύριο η ΕΕ αποτελέσει ανάχωμα για τη σοσιαλιστική επανάσταση, πρώτος θα πάρω σκεπάρνι να τη γκρεμίσω.
    ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Ρωσία του Πούτιν φυσικά και είναι υπερδύναμη. Πολιτικοστρατιωτικά είναι η δεύτερη ισχυρότερη χώρα του πλανήτη μετά τις ΗΠΑ, και με τα πρακτόρια της και την εξαιρετική καλοσχεδιασμένη στρατηγική της, είναι ουσιαστικά η πρώτη. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, παίζει μαζί με τις ΗΠΑ τον κύριο ρόλο, σε σχεδόν μόνιμη συμμαχία με την εκκολαπτόμενη υπερδύναμη Κίνα. Έχει συμμάχους και υποταχτικούς σε όλο τον πλανήτη πια (Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Βολιβία, Ιράν, Ν. Αφρική, Συρία, Χαμάς - Χεζμπολλάχ, Κούβα, Βιετνάμ, Ελλάδα στα κρυφά, Τουρκία κλπ.), ελέγχει ισχυρές πολιτικές φράξιες μέσα στους αντίπαλους ιμπεριαλισμούς (π.χ. ρεύμα Σρέντερ μες στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, ρεύμα Κλίντον μες στο Δημοκρατικό Κόμμα ΗΠΑ), έχει για υποταχτικούς και φίλους όλα τα παλιά σοβιετόφιλα ψευτοΚΚ και τα ψευτοφιλελεύθερα αριστερά τύπου ΚΕΑ - ΣΥΝ, έχει τα περισσότερα πυρηνικά μετά τις ΗΠΑ και με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, έχει ήδη ξεπληρώσει τα χρέη της και έχει πλεονάσματα, ενώ με τις ψευτοεξεγέρσεις της Β. Αφρικής απέχτησε ερείσματα και μέσα σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη κλπ.
    Επειδή όμως πράγματι οικονομικά είναι λιγότερο ισχυρή τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ και την Ιαπωνία, όπως ήταν αντίστοιχα η χιτλερική Γερμανία μετά τις Βερσαλίες, γι' αυτό αποτελεί τον ιμπεριαλιστικό εκείνο πόλο που έχει συμφέρο από ένα μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο αναδιανομής σφαιρών επιρροής, που όμως θα περιλαμβάνει και κατάληψη των μητροπόλεων του δυτικού ιμπεριαλισμού, πρώτα της Ευρώπης. Γι΄αυτό και οι μαοϊστές φωνάζουμε "κύριος εχθρός ο Άξονας Ρωσία - Κίνα - Ιράν" και πολύ λένε "μα ποια Ρωσία, η Αμερική είναι η μόνη υπερδύναμη". Το ίδιο έλεγαν πολλοί το 1938 "ποια Γερμανία, αυτή είναι πεθαμένη, η Αγγλία είναι η παγκόσμια αυτοκρατορία" κι ευτυχώς που οι Στάλιν - Δημητρόφ και η Γ' Διεθνής προσανατολίστηκαν σωστά και είπαν "κύριος εχθρός ο φασισμός", ακόμα και σε συμμαχία με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές (συμμαχία στον πόλεμο εννοώ).


    Τις βάσεις δε τις έδιωξε ο ο φίλος σου ο Παπανδρέου για να καθησυχάζει τη Δύση ότι είναι δικός της και για να μην εξεγερθεί το τμήμα της ελληνικής αστικής τάξης που είναι δεμένο με το δυτικό ιμπεριαλισμό. Οι Αμερικάνοι ελέγχουν ακόμη τη στρατηγική ισορροπία του Αιγαίου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μέσω ΝΑΤΟ. Εσείς πάλι δε θέλατε να τον ζορίσετε πολύ, αφού δουλεύατε για τα ίδια αφεντικά (δε λέω εσύ, οι καθοδηγητές σου). Έτσι μείνανε οι βάσεις, αν και μειώθηκαν. Φυσικά, σε περίπτωση εξαπόλυσης πολέμου από τον Άξονα, οι βάσεις αυτές (ειρωνεία της ιστορίας!) θα μετατραπούν από αρνητικό σε θετικό παράγοντα για την ανεξαρτησία της χώρας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

    Αδερφέ, δεν έχεις καταλάβει τι λέει το κόμμα σου, και στο λέω φιλικά. Λέει: "Ας υπάρχει η λέξη Μακεδονία σαν συνθετικό στο όνομα, αρκεί να μην υπονοείται η ύπαρξη μακεδονικού έθνους". Δηλαδή σα να μας πει κάποιος: "Ας λέγεστε Ελλάδα, αρκεί να μην υπονοείται από αυτό ότι υπάρχει ελληνικό έθνος". Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για την θέση του απόλυτου παραλογισμού. Τώρα στο ερώτημα ποιο διαολεμένο έθνος κατοικεί σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα, το ψευτοΚΚΕ δεν απαντάει. Και γιατί να απαντήσει;; Σάμπως του ζητάει κανείς τα ρέστα;

    Για το ΚΚ Κίνας, έχεις δίκιο, αλλά πριν τα καταφέρει μόνο του έδωσε τη μάχη της Πολιτιστικής Επανάστασης, αν έχεις ακουστά. Τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία με το ρεβιζιονισμό, που αγκάλιασε όλη την Κίνα. Αυτή είναι η βραδυφλεγής μπόμπα που έβαλαν οι επαναστάτες κομμουνιστές του ΚΚ Κίνας στα σπλάχνα του ρεβιζιονισμού και η οποία κάποια στιγμή θα σκάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το τραγούδι του Πανούση ωραίο, εκφράζει τη στενοχώρια του ριζοσπάστη μικροαστού που ο εργάτης δεν ανταποκρίνεται στις "επαναστατικές" του φαντασιώσεις. Ο Πανούσης είναι τρομερά οξυδερκής, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια περασε σε αντιδραστικές θέσεις (υπέρ καψίματος Αθήνας το Δεκέμβρη, αντισημιτισμός, υιοθέτηση όλης της "αντιμνημόνιουμ" μικροαστικής πλατφόρμας του ΣΥΝ). Έχει δώσει όμως ωραία χτυπήματα στο ψευτοΚΚΕ σου, ειδικά τη δεκαετία του '80.

    Υ.Γ. Την έκανες τη βόλτα σου στην Αθήνα;; "Περιφρούρησες" για δυο ώρες, για ξεκάρφωμα, επιχειρήσεις στις οποίες ποτέ δε συνέβαλες ώστε να φτιαχτεί ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ συνδικαλιστικό ρεύμα με αυτοοργάνωση των εργατών και συνδικαλιστική δημοκρατία;; Επιχειρήσεις που δεν απεργεί κανείς ή σχεδόν κανείς, και περιμένουν να φύγεις οι εργάτες για να μπούνε μέσα;; Ή και καμιά επιχείρηση που το "κόμμα" θέλει να την κλείσει γιατί ανήκει σε αντίπαλη μερίδα του κεφαλαίου;; Άσε μας ρε φίλε, με τις ονειροφαντασίες σου. Δεν έχεις ιδέα τι θα πει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ απεργία. Όταν γίνονταν τέτοιες, το 1974-1981, το κόμμα σου τις τσάκιζε στο ξύλο ή τις πούλαγε στα αφεντικά.
    Θα πάθεις τίποτα από τις πολλές "ταξικές μάχες"...που έτσι και κατά λάθος σε χτυπήσει μπάτσος, θα πάει ο βουλευτής σου και μετά θα σου ζητάνε συγγνώμη... Άσε μας ρε φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μόλις γύρισα απο το λιμάνι και λεω.

    Για να δούμε τι γράφει ενας γνήσιος

    αντάρτης.



    Δεν νομίζεις οτι οι διαπιστώσεις ειναι πολύ

    εύκολες?

    Η πιο εύκολη ερώτηση που δεν απαντήθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ευκολία με την οποία αποδίδεις στον εαυτό σου τον τίτλο του επαναστάτη και δρώντα κομμουνιστή επειδή ψευτοπεριφρούρησες την κρατική απεργιούλα σου, η οποία δεν κινδύνευε από κανένα μπάτσο και κανένα εφοπλιστή είναι ενδεικτική της πολιτικής παιδείας που δίνει το κόμμα σου (εσύ δεν διατρέχεις καν τον κίνδυνο που διατρέχει αυτή την ώρα το παιδί από το ΝΑΡ που χαροπαλεύει, άσχετα αν η πολιτική γραμμή και του μπλοκ στο οποίο συμμετείχε είναι εξίσου καταστροφική με τη δική σου - καλά νά 'ναι το παλικάρι εύχομαι με όλη μου την ψυχή και να κοπεί το χέρι του φασίστα του κολόμπατσου, του ένστολου αλήτη!)

    Με ξέρεις ρε φίλε;; Ξέρεις τη διαδρομή του καθενός για να τον χαρακτηρίζεις έμμεσα "επαναστάτη του ίντερνετ", υποτιμώντας τον;; Ξέρεις τι πορεία έχει ακολουθήσει ο καθένας στη ζωή του;;

    Σε μια ανώνυμη θεωρητική-πολιτική κουβέντα σε ένα ιστολόγιο, να μάθεις να απαντάς θεωρητικά - ιδεολογικά. Αν βρισκόμασταν σε άλλο περιβάλλον (π.χ. σε μια συνέλευση εργατών ή μιας γειτονιάς) αλλιώς θα μιλούσαμε.

    Η "εξυπνάδα", επειδή δε μας παίρνει να απαντήσουμε στον άλλο να το γυρνάμε στο λακριντί, δεν είναι επαναστατικότητα αλλά κουτοπονηριά.

    Η ειρωνεία και η έπαρση ρε κνίτες, δεύτερη φύση σας έχει γίνει αδερφάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόλις βρω χρόνο που που εσυ εχεις περισσότερο απο εμενα θα αντιπαραβάλω

    τα δικα σου σχόλια που φασκεις και αντιφασκεις συνεχώς

    ολόκληρο "κατεβατό" σου έγραψα και συμφωνισες οτι πρέπει

    να είμαστε επιφυλακτικοί σε ορους "κομουνιστής"αγωνιστηςκτλ.

    Η ειρωνεία που μου προσαπτεις ειναι ενας προσωπικός τρόπος

    έκφρασης απέναντι σε υπερφίαλους ανθρώπους.(επειδή και εγω πριν απο

    20-25χρωνια ήμουν υπερφίαλος και νόμιζα οτι εκανα σπουδαία πράγματα

    τα θυμάμαι και γελάω)αλλα ας το κλείσουμε εδω αυτο το θεμα...

    Οπως κρίνεις επιθετικά το ΚΚΕ το κάνω και εγω για σενα

    αλλα δεν το αντέχεις.Τι είπα μια αυτονόητη αλήθεια οτι το

    "κόμμα"σου δεν εχει δραση δεν εχει την ικανότητα να παρέμβει πουθενά

    ειναι ψέμα αυτο? και κρίνεις εναν αλλο πολιτικό σχηματισμό που

    παρολες τις δυσκολίες του επηρεάζει τα πράγματα σε ενα βαθμό .

    Δεν κατάλαβα το σχόλιό σου οτι θα μιλάγαμε αλλιώς με ξέρεις. ?

    θέλεις κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε ζεις σε ενα φαντασιακό δικο σου δίνεις συνεχώς σε άσχετα πράγματα

    την δικιά σου ερμηνεία το κάνουμε όλοι αλλα οχι τοσο.

    Ο πανουσης ειναι ενας σπουδαίος καλλιτέχνης οχι μονο

    σατιρικός και μου αρέσει και ο τρόπος που μας τα λεει

    απο την πολύ επανάληψη το εχω συνηθίσει τα κριτήρια του

    ειναι τα εξής

    αντι-μπολσεβίκος αντι-ΕΣΣΔ συνολικά τον Ζαχαριάδη σου

    τον φτύνει αντι-κκε απο το 75και μετα δηλ δεν εχει συνοχή

    η πολιτική του θεση και δεν ειναι υποχρεωμένος είπαμε

    καλλιτέχνης ειναι .απλά δεν αντέχει την κυριαρχία της εργατικής ταξης μεσα απο

    τα ΚΚ οχι οτι δεν υπάρχει εργατική ταξξη σε αλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

    εχει την εμμονή του χημείου το συντηρεί πολυ αυτο το θεμα και συμμετέχει στη

    συντήρηση αυτου του ζητήματός που εχει δημιουργήσει ενα μισος(με ανευθυνότητα) που κάποια

    στιγμή θα τρέξει αιμα

    Εχει κατηγορήσει ρατσιστικά τους οικοδόμους ( τι να ξέρουν οι οικοδόμοι απο σοσιαλισμό )κτλ.

    Δεν εχει λοιπόν το κομμάτι του την ερμηνεία που θα ήθελες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μόλις βρω χρόνο που που εσυ εχεις περισσότερο απο εμενα θα αντιπαραβάλω

    τα δικα σου σχόλια που φασκεις και αντιφασκεις συνεχώς

    ολόκληρο "κατεβατό" σου έγραψα και συμφωνισες οτι πρέπει

    να είμαστε επιφυλακτικοί σε ορους "κομουνιστής"αγωνιστηςκτλ.

    Η ειρωνεία που μου προσαπτεις ειναι ενας προσωπικός τρόπος

    έκφρασης και γιατι συχαίνομαι τις μεγάλες κουβέντες πια .(επειδή και εγω πριν απο

    20-25χρωνια ήμουν υπερβολικός και νόμιζα οτι έκανα σπουδαία "πράγματα"

    τα θυμάμαι και γελάω)αλλα ας το κλείσουμε εδω αυτο το θεμα...

    Οπως κρίνεις επιθετικά το ΚΚΕ το κάνω και εγω για σενα

    αλλα δεν σου αρεσει.Τι είπα μια αυτονόητη αλήθεια οτι το

    "κόμμα"σου δεν εχει δραση δεν εχει την ικανότητα να παρέμβει πουθενά

    ειναι ψέμα αυτο? και κρίνεις εναν αλλο πολιτικό σχηματισμό που

    παρολες τις δυσκολίες του επηρεάζει τα πράγματα σε ενα βαθμό .

    Δεν μιλαω προσωπικά αλλα

    δεν κατάλαβα το σχόλιό σου οτι θα μιλάγαμε αλλιώς με ξέρεις. ?

    θέλεις κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δηλαδή οτι το ΚΚΕ περιφρουρεί αμυντικά τις διαδηλώσεις του και

    μπορεί ο κοσμος να διαδηλώνει με ασφάλεια αυτο δεν ειναι κατάκτηση

    νομίζεις οτι ειναι επιλογή του Κράτους να μην εχει παρουσία φανερή "ετσι" ?

    Στο ΚΚΕ και στις πορείες του υπάρχουν γυναίκες γέροι και παιδιά



    αλλα θα σε προλάβω γιατι φαντάζομαι οτι η απάντηση σου ως συνήθως

    θα έχει λάσπη γιατι στο εχω ξαναπεί (και κάνεις τον ΚΙΝΕΖΟ ακου διαβολεμένη

    σύμπτωση) και ειναι κατάντημα, λες πολλές φορές συνειδητά ψέματα.



    Τα πράγματα σε άλλες κινητοποιήσεις πχ ναυτεργάτες ειναι εντελώς

    διαφορετικά και τώρα θα μπω σε μια συζήτηση παιδική αλλα αναγκαστική..

    πατα ζωνη Πέραμα η λιμανι και θα δεις και μπόλικο ξυλο ενδεικτικά σε συμπλοκές

    με ουκαδες που παίρνανε κατευθείαν εντολές απο τον αγουδημο με 43 συντρόφους στο νοσοκομείο αλλες φορές και μια πολλυ πρόσφατα

    το αντίθετο .

    αυτο τι σημαίνει σύμφωνα με το σκεπτικό σου οτι επειδή δερνουμε η μας δέρνουν

    σημαίνει κατι ? και στα γήπεδα συμβαίνουν αυτα.

    το περιστατικό με το ναρ συνέβη γιατι ειναι πιο εύκολοι και λιγότερο

    οργανωμένοι (όπως άλλοι) θα μπορούσε να γινει και στο χωρο των ¨"αντιεξουσιαστων"

    αλλα ετσι δεν θα πέρναγε το μήνυμα οτι στόχος ειναι πλέον όλοι

    Αν ήθελες(γιατι μπορείς) να βγάλεις την τσίμπλα απο το ματι θα έδινες προτεραιότητα στη σκέψη σου

    στην πιο βασική προϋπόθεση την μαζικοποίηση που χωρίς αυτη δεν εχει νόημα

    να μιλάμε για οτιδήποτε

    Το ΚΚΕ δίνει βαση σε αυτο (δηλ στην περιφρούρηση) μπας και ξεφοβηθει ο κοσμος



    Όπως καλα ξερεις σε δύσκολες στιγμές για τους εξουσιαστες το πρόβλημα το εχουν

    με το συντεταγμένο Ειρηνικό κίνημα (σε πρώτη φαση)

    Και επιζητούν τη βια για να απεμπλακούν απο την πίεση κάνοντας τη θεσμική "δουλειά" τους

    να επιβάλουν τον νομο.


    Δηλαδή οτι το ΚΚΕ περιφρουρεί αμυντικά τις διαδηλώσεις του και

    μπορεί ο κοσμος να διαδηλώνει με ασφάλεια αυτο δεν ειναι κατάκτηση

    νομίζεις οτι ειναι επιλογή του Κράτους να μην εχει παρουσία φανερή "ετσι" ?

    Στο ΚΚΕ και στις πορείες του υπάρχουν γυναίκες γέροι και παιδιά



    αλλα θα σε προλάβω γιατι φαντάζομαι οτι η απάντηση σου ως συνήθως

    θα έχει λάσπη γιατι στο εχω ξαναπεί (και κάνεις τον ΚΙΝΕΖΟ ακου διαβολεμένη

    σύμπτωση) και ειναι κατάντημα, λες πολλές φορές συνειδητά ψέματα.



    Τα πράγματα σε άλλες κινητοποιήσεις πχ ναυτεργάτες ειναι εντελώς

    διαφορετικά και τώρα θα μπω σε μια συζήτηση παιδική αλλα αναγκαστική..

    πατα ζωνη Πέραμα η λιμανι και θα δεις και μπόλικο ξυλο ενδεικτικά σε συμπλοκές

    με ουκαδες που παίρνανε κατευθείαν εντολές απο τον αγουδημο με 43 συντρόφους στο νοσοκομείο αλλες φορές και μια πολλυ πρόσφατα

    το αντίθετο .

    αυτο τι σημαίνει σύμφωνα με το σκεπτικό σου οτι επειδή δερνουμε η μας δέρνουν

    σημαίνει κατι ? και στα γήπεδα συμβαίνουν αυτα.

    το περιστατικό με το ναρ συνέβη γιατι ειναι πιο εύκολοι και λιγότερο

    οργανωμένοι (όπως άλλοι) θα μπορούσε να γινει και στο χωρο των ¨"αντιεξουσιαστων"

    αλλα ετσι δεν θα πέρναγε το μήνυμα οτι στόχος ειναι πλέον όλοι

    Αν ήθελες(γιατι μπορείς) να βγάλεις την τσίμπλα απο το ματι θα έδινες προτεραιότητα στη σκέψη σου

    στην πιο βασική προϋπόθεση την μαζικοποίηση που χωρίς αυτη δεν εχει νόημα

    να μιλάμε για οτιδήποτε

    Το ΚΚΕ δίνει βαση σε αυτο (δηλ στην περιφρούρηση) μπας και ξεφοβηθει ο κοσμος



    Όπως καλα ξερεις σε δύσκολες στιγμές για τους εξουσιαστες το πρόβλημα το εχουν

    με το συντεταγμένο Ειρηνικό κίνημα (σε πρώτη φαση)

    Και επιζητούν τη βια για να απεμπλακούν απο την πίεση κάνοντας τη θεσμική "δουλειά" τους

    να επιβάλουν τον νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απαντήσεων συνέχεια.

    Υποτίθεται ότι όταν συζητάς με τον άλλο, έχεις προσέξει τι πολιτικές θέσεις αυτός εκφράζει. Αν έκανες τον κόπο λοιπόν να διαβάσεις τι γράφω σ' αυτό το έρμο ιστολόγιο, θα είχες καταλάβει (αν δεν προβοκάρεις) ό,τι δεν είμαι καθόλου εραστής του μπάχαλου, του λούμπεν σπασιματισμού και της άνευ λόγου αντιαστυνομικής βίας. Κι αυτό άσχετα από το μίσος μου για τα κτηνώδη Ειδικά Σώματα της Αστυνομίας που ταπεινώνουν μετανάστες και νεολαίους, καθώς και για την ακροδεξιά ηγεσία και κορμό των φιλοχρυσαυγίτικων ΜΑΤ.

    Συμπλοκές του ψευτοΚΚΕ με ΟΥΚάδες έγιναν μία φορά ουσιαστικά: το καλοκαίρι του 2002. Η ψυχανωμαλία των ΟΥΚάδων, που πράγματι τσάκισαν πολλά κεφάλια κνιτών, δεν αναιρεί ότι επρόκειτο και τότε για ψευτοαπεργία - πραξικόπημα του ψευτοΚΚΕ στο Λιμάνι του Πειραιά, που έδενε με το ζόρι τα πλοία με φοιτητές - σπουδαστές της "Κ"ΝΕ, χωρίς συμμετοχή στην απεργία από πλευράς ναυτεργατών. Ο τρόπος με τον οποίο ασκείτε, κύριοι κνίτες, την ψευδεπίγραφη "ταξική πάλη" με την ανοχή του κράτους (εκείνη η περίπτωση ήταν εξαίρεση) είναι ο τραμπούκικος καθεστωτικός πραξικοπηματισμός.

    Στις πραγματικές λαϊκές πορείες του μέλλοντος, φυσικά και η περιφρούρηση που θα εξασφαλίζει τη λαϊκή συμμετοχή θα είναι συστατικό στοιχείο. Η διαφορά μας είναι η εξής: το ψευτοΚΚΕ σου αφ΄ενός δε θεωρεί το αστικό κράτος και την αστυνομία εχθρό, αλλά έχει επαναλάβει πολλές φορές καλέσματα στους μπάτσους να κατέβουν με το ΠΑΜΕ (βλ. Λιάνα Κανέλλη, 5/12/2008, μία μέρη πριν τη δολοφονία του Αλέξη, σε ημερίδα των ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ της Αστυνομίας), ενώ έχει φτιάξει και συσπέιρωση με σωβινιστές ρωσόφιλους απόστρατους τύπου Κακαρά, Αλευρομάγειρου κλπ. για το στρατό. Είναι κόμμα δηλαδή που ενώ υποδύεται το "επαναστατικό κομμουνιστικό", παίζει μπάλα με τους πιο συντηρητικούς καθεστωτικούς βαθιούς θεσμούς (παπαδαριό, μπάτσους, καραβανάδες), ενώ κανείς δεν το θεωρεί ουσιαστικά επικίνδυνο για την καθεστηκυία τάξη (που είναι επικίνδυνο, αλλά από τα δεξιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όσο για το Πέραμα, τολμάς ακόμα κνίτη και μιλάς;; Διαλύσατε τη Ν/Ε Ζώνη, την τελειώσατε για να την πάρουν τα αφεντικά σας οι Κινέζοι κρατικοκαπιταλιστές φασίστες, ή κι αν δε συμβεί αυτό για να υπονομέψετε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και πιο βαθιά τη συγκέντρωση της εργατικής τάξης. Εκμαυλίσατε, σύρατε στη λάσπη τους εργάτες, τους κάνατε επαίτες επιδομάτων, τους στείλατε στη χειρότερη φτώχεια και ανεργία, στο να κοιμούνται στις βάρκες διωγμένοι από τα σπίτια τους, στο να ζητιανεύουνε μες στο Πέραμα, με τον "ταξικό συνδιακαλισμό" σας της νοθείας και της βίας.

    Σήμερα πρακτικά δεν υπάρχει Ζώνη, έχουνε μείνει 100 άτομα που βολοδέρνουνε μπας και τους δώσει κανένα μεροκάματο ο κνίτης και φάνε μια μπουκιά ψωμί. Αντί να αισχύνεσαι, τη βγαίνεις κι από πάνω. Όταν ο ΕΡΓΑΣ και η Αυτοοργάνωση λέγανε πως οι "ταξικές απεργίες" σας ήταν απλά ένας τρόπος για να διαλύσετε τη Ζώνη, βγαίνατε και λέγατε ότι είναι "δεξιοί και της εργοδοσίας". Μόνο όμως αυτή παλεύανε στ' αλήθεια ενάντια στ' αφεντικά για να μην υπάρχει μαύρη εργασία, για να εφαρμόζονται τα μέτρα ασφαλείας, για να πληρώνουνε οι εργολάβοι.

    Ναι, ναι, οι "δεξιοί οακκίτες", δηλαδή οι πραγματικοί κομμουνιστές της Ζώνης, μαζί με τους υπόλοιπους ΕΡΓΑΣίτες.

    Ενώ ο κνίτης, άμα του κάνανε τα χατίρια τα αφεντικά, του έκοβαν κουπόνια και παίρναν τους δικούς του στις δουλειές, έκανε τα στραβά μάτια και για μέτρα ασφάλειας και για τα πάντα. Άσε λοιπόν τον "ταξικό" μονόλογο κι εξήγησε στο λαό πώς ο σοσιαλφασιστικός ψευτοσυνδικαλισμός σου έχει οδηγήσει να μην υπάρχει σήμερα ούτε ίχνος πρωτοβάθμιας οργάνωσης της εργατιάς μες στους χώρους δουλειάς, να υπάρχει απόλυτη ασυδοσία των αφεντικών παντού, να μην υπάρχει -το χειρότερο- ελπίδα ότι κάτι θ' αλλάξει προς το καλύτερο μες στο λαό.

    Που είναι τα τάγματα σας, οι τραμπούκοι σας στην Γ΄Σεπτεμβρίου που τα κτήνη οι χρυσαυγίτες δολοφονούνε και σφάζουνε;; Υποκριτές, γλοιώδεις και ξευτελειστές του σφυροδρέπανου είστε, και το ξέρω ότι θα οργιστείς με το ύφος μου, αλλά με τέτοια υποκρισία και ταξική προδοσία εδώ και 50 χρόνια να βγαίνετε και μάγκες και ταξικότατοι ρε συ, ε πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με αυτες τις υπερβολές που συνηθίζεις έχει τα αντίθετα αποτελέσματα

    ο λόγος σου

    Τους μισούς τους βγάζεις προδότες και τον κόσμο ηλίθιο και εσυ

    εισαι ο σπουδαίος κομουνισταρας με την απόλυτη επαναστατική

    διορατικότητα

    Ενα αλλο θεμα που ειναι εντυπωσιακό ειναι οτι διαφανείς με το

    ΚΚΕ συμφωνώντας.

    Γιατι τα μισα αν οχι παραπάνω απο αυτα που λες ειναι θέσεις

    του ΚΚΕ που με την ευκαιρία του δοκιμίου θα τα διαπιστώσεις (ασε που δεν εινα άγνωστα)

    και ειμαι περίεργος να δω πως θα τα δικαιολογήσεις φαντάζομαι με αφορισμούς και

    ιδεολογικά μπινελίκια σου εχω υποσχεθεί να στα μαζέψω .

    και τα ιστορικά και τα ιδεολογικά

    γιατι εχω αρχίσει να σε συμπαθώ(επίθεση φιλίας)

    Το ξερω οτι δεν εισαι υπερ του μπαχαλου αλλα έβαλες ενα θεμα που δημιουργεί

    εντυπώσεις και προσπάθησα να σου απαντήσω.

    Αυτο που είπες για το Πέραμα αλλη φορα για τους αγρότες και μια αλλη

    για τα μακεδονικά συλλαλητήρια ειναι λάθος.

    Εχεις μπερδέψει ηθελημένα το ΚΚΕ με το κκε εσ.και την Κουμουνδούρου

    γιαυτό σου είχα πει για τη διάσπαση του 68 που ηταν αποτέλεσμα του

    άγριου (κυριολεκτικά αγριου με προπηλακισμούς και ξυλο στην Τασκένδη στο

    περιβάλλον του Ζαχαριαδη) πόλεμου με τον οπορτουνισμό που βρήκε την ευκαιρία

    να εκφραστεί μετα την ητα του ΔΣΕ

    και βρήκε σύμμαχους το ΚΚΣΕ και τον τσαουσεσκου και ομως δεν δίστασε


    να κάνει κατι αναπάντεχο και ισως βαρυ αμάρτημα για τα δεδομένα της εποχής

    να απεγκλωβιστεί και να διασπαστεί για πρώτη φορά το κόμμα

    Τελος ειναι εντελώς αδύνατο να με τσατίσεις Σάββατο βραδύ

    ΥΓ στο λιμάνι τα 6 απο τα 8 σωμάτια ειναι με τους εφοπλιστές

    επησεις ο εργας γιατι δεν ενεπνευσε τους ναυτεργατες Ε???

    Αλλος θα τσαντιστει σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οσο για την τριτη σεμπτεβριου τι προτείνεις να καταλάβω.

    Να στείλουμε τα "κνατ" ?

    Είδες που σου λέω ???

    Να βγάλουμε και τροχονόμους Πυροσβέστες και

    οτι άλλο χρειάζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κανέναν δεν έβγαλα προδότη προσωπικά. Για πολιτικούς χώρους μιλάω. Προδότης γενικά είναι όποιος δεν εφαρμόζει την αρχή της συνέπειας λόγων και πράξεων ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, δηλαδή ο πολιτικός απατεώνας για ίδιον πολιτικό όφελος. Πουθενά δεν έχω γράψει ότι είμαι "κομμουνισταράς", αυτά τα βγάζεις από το μυαλό σου, έχω πολύ δρόμο ως εκεί φιλαράκο. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μέχρι τότε δε θα λέω με παρρησία (θα ήθελα να έχω περισσότερη) τη γνώμη μου. Μην ευτελίζεις την κουβέντα με τα περί "ιδεολογικών μπινελικίων". Από τη στιγμή που θεωρώ το ψευτοΚΚΕ σοσιαλφασιστικό κόμμα, πώς θες να μιλάω γι΄αυτό, με γλυκύτητα και νηφαλιότητα;

    Μετά από κει που λες ότι με συμπάθησες (καλοσύνη σου!), κάνεις ένα μπέρδεμα άνευ προηγουμένου: μπέρδεψες τη διάσπαση του 1956 μεταξύ ΚΚΕ και ψευτοΚΚΕ στην Τασκένδη κι αλλού, με τη διάσπαση μεταξύ ψευτοΚΚΕ και "Κ"Κεσωτερικού του 1968 στη Ρουμανία. Ρε συ, στα ιστορικά μην είσαι επιπόλαιος, κι εγώ φιλικά στο λέω, να τα ψάχνεις πρώτα πριν γράψεις, γιατί αυτό ήταν λίγο "μαργαριταράκι". Εντελώς διαφορετικές διασπάσεις, με άλλους συμμετέχοντες. Το 1968 οι ζαχαριαδικοί ήταν εκτός ψευτοΚΚΕ και "Κ"Κεσ., είχαν δικές τους οργανώσεις (παράνομες) στις ανατολικές χώρες...

    Και καπάκι ρίχνεις δεύτερο μαργαριτάρι. Μπλέκεις την ΠΝΟ και τους ναυτεργάτες με την Ν/Ε Ζώνη και τους μεταλλεργάτες. Βρε συ, άσχετοι κλάδοι. Ο ΕΡΓΑΣ είναι παράταξη στο Μέταλλο, στη Ζώνη, δεν έχει σχέση ούτε με λιμενεργάτες ούτε με ναυτεργάτες.
    Ούτε εγώ τσαντίζομαι Κυριακή μεσημέρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φυσικά και δεν περίμενα να στείλετε τα ΚΝΑΤ στην Γ'Σεπτεμβρίου. Τα ΚΝΑΤ πάντα τα είχατε για να "τιμωρείτε" τους δημοκράτες, τους αριστερούς και τους επαναστάτες. Ποτέ για τους φίλους της ηγεσίας σας και εξίσου φιλορώσους με σας φασίστες και ναζιστές των ΛΑΟΣ και Χρυσής Αυγής (λέω της ηγεσίας σας γιατί δεν πιστεύω ότι ο κνίτης της βάσης συμπαθεί τους φασίστες).

    Απλούστατα σου αποδεικνύω ότι εκεί όπου ασκείται χιτλερικό πογκρόμ, ένα από τα χειρότερα στη μεταπολεμική Ευρώπη (προσπαθώ να θυμηθώ μετά το 1945 μαζική φυλετική βία σε ευρωπαϊκή πόλη και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα), εκεί δηλαδή που θα είχε πράγματι αξία η μαζική πολιτική βία της δημοκρατίας κατά του φασισμού, το κόμμα σου είναι απόν και περιορίζεται σε χλιαρές ανακοινώσεις.

    Αλλά φυσικά το ψευτοΚΚΕ δεν είναι αριστερό κόμμα, όπως πολύ σωστά σημείωναν τόσο το ΕΚΚΕ όσο και το ΜΛΚΚΕ από τη μεταπολίτευση κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αυτό που λες πρώτη διάσπαση ειναι μια "κρίση" ενδοκομματική

    και τέτοιες εχουν γίνει πολλές και ολες αλλες λιγότερο και άλλες

    περισσότερο ήταν συγρουσιακες .

    Εδω μιλάμε για επίσημη με Βούλα και σφραγίδα

    Τα συμπεράσματα σου γιατι ειναι εξ"ορισμού σωστά?

    Εσυ διαλέγεις ποτε το μερικό και ποτε το ειδικό ανάλογα σε οτι

    σε συμφέρει την καθε στιγμή

    δεν απαντάς σε ολα.. Ολοι το κάνουμε αυτο αλλα φαίνεται

    το τι συμβαίνει με την ΠΝΟ και τη ζωνη αλλη φόρα γιατι θελει

    χρόνο Λες κατι πράγματα τερατώδη εμεις φταίμε για την κριση

    στη ζωνη για τις επιδοτήσεις με τους αγρότες

    Φιλε δεν εισαι σοβαρός καταλαβαίνω την σκοπιμότητα προσπαθώ τουλάχιστον

    αλλα πως να το κάνουμε ουτε ο αλαφουζος δεν τα λεει αυτα.

    και σύμφωνα με τις εξισώσεις που κανεις για το ΚΚΕ δικαιούμαι και εγω να

    πω οτι εισαι τσατσονι των εφοπλιστών

    Εισαι ? γιατι οχι

    Παραμένει το βασικό που ξέχασες γιατι ο εργας δεν ενέπνευσε τους

    μεταλεργατες(σωστο) ? εχεις απάντηση μάλλον το ΚΚΕ φταίει παλι.

    που σας φτυσανε στη ζωνη



    και αφου θέλεις να ξεκατινιαστουμε λοιπόν απο που να αρχίσω

    απο το βιετναμ το πολ-ποτ το χαος της "πολιτιστικής επανάστασης

    η" τους ρουφιανους της οακε τα φτυάρια για το μεγάλο αλμα κτλ

    Α!! το ισραηλ τελικά είχε δικιο ? Για το λιμό ο χασαπης Μαο και

    εκατομμύρια θύματα εχεις να μας πεις κατι σχετικό

    μην ξεχασεις τον εργας είστε τοοοοσο κουμουνιστες που

    δεν θέλετε απεργίες και απο την αλλη μου ελεγες για πραγματικές

    απεργίες 74με81

    Γιατι οταν κάποιος τα λεει πολλά κατι μυρίζει

    Α ! γαιτι θυμήθηκα τη μπακογινη να θυμηθώ και τον ΝΙΞΟΝ?

    Πολυλογα κατεξοχήν χαρακτηριστικό αυτων που εχουν

    λερωμένη την φωλιά τους

    Και τωρα σφυρά γιατι δίνεις αλλη διάσταση στην ενοια της αυτογελιοποιησηις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και κατι άλλο εχεις πολλά αρχεία και παραπομπές

    γιαυτα που γράφεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τελικά ρε κνίτη, δεν άντεξες... Έβγαλες χολή... Λοιπόν, πάρε μια συνολική απάντηση στην κνίτικη αντιμαοϊστική πολεμική. Την έγραψα επ' αφορμή της επίθεσης που είχε κάνει στο ιστολόγιο και γενικότερα στο μαοϊσμό ένα φασιστοειδές/κνιτοειδές ονόματι laiko stroma.

    Εκεί θα βρεις τις απαντησεις σχεδόν για όλα όσα αναφέρεις στο τελευταίο σου σχολιάκι.

    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/02/blog-post_24.html

    Διάβασέ το και αν θες, απαντάς (ο φασίστας προβοκάτορας που είχε ανοίξει την κουβέντα βρίζοντας δεν απάντησε ποτέ!).

    Και πού 'σαι: πρόσεχε που αποδίδεις χαρακτηρισμός όπως ρουφιάνος και ασφαλίτης. Γιατί η ΟΑΚΚΕ (και οι μαοϊστές εν γένει) δεν έχει εργαζόμενους και συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΥΠ, ούτε μιλάει σαν την Κανέλλη σε συνέδρια ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ούτε έχει "Κίνηση για την Εθνική Άμυνα" με ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ και ΦΙΛΟΡΩΣΟΥΣ, ούτε υπερασπίζεται τον "αντιιμπεριαλιστικό" ρόλο της Εκκλησίας, ούτε μιλάει με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να κανονίζει πώς θα γίνονται οι πορειούλες και οι καταλήψεις λιμανιών.

    Ξέρεις τι είχε δηλώσει ο Χρυσοχοϊδης, στη σύσκεψη την προηγούμενη μιας υποτίθεται επιστρατευμένης "απεργίας" του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι στους αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό) που υποτίθεται θα "κατέστελναν" το ΠΑΜΕ;; "Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, δεν είναι ανάγκη να τους δείρουμε και από πάνω". Ενώ ξέρει φυσικά πως στα τάγματα του ψευτοΚΚΕ - ΠΑΜΕ που καταλαμβάνουν λιμάνια ΟΥΔΕΙΣ είναι ΑΝΕΡΓΟΣ, ελάχιστοι είναι πραγματικά ΕΡΓΑΤΕΣ, και οι περισσότεροι είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ και συρφετός άεργων από τις συνοικιακές ΚΟΒες του ψευτοΚΚΕ.

    Κράτος είσαι ΕΣΥ και το κόμμα σου, αρχηγέ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΟΪΣΤΕΣ. Αυτά για το περί ρουφιάνων, γιατί όλα έχουν κι ένα όριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Α, και να μη μιλήσω για τους πακτωλούς κρατικού χρήματος που σου έδινε/δίνει το αστικό κράτος αφειδώλευτα (κρατική επιχορήγηση το λένε) για να το "πολεμάς".

    Για να μη σου θυμίσω τους μαζικούς διορισμούς κνιτών από τον Παπανδρέου το 1981-1986 στο δημόσιο, γενικά για τη "συνδιαχείριση" που ακούσατε επί μία οκταετία ΑΝΟΙΧΤΑ μέσα στο κράτος δήθεν σαν "εκδίκηση" στο παλιό "κράτος της Δεξιάς"(κάτι που συνεχίζουν πιο ξεδιάντροπα οι κρυφοσύντροφοί σας κνίτες του ΣΥΝ).

    Βρε τους "ασφαλίτες" τους μαοϊστές, πώς το διαβάλλουμε το δύσμοιρο το ψευτοΚΚΕ...ε συγγνώμη, το κόμμα του λαού εννοούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βρε καλός τον



    τα πάθη όπως ο έρωτας για το ΚΚΕ συχνά στραβώνουν

    αντίστοιχα εφηβικές συνήθειες κουφενουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λοιπόν,

    Όσον αφορά τις εφηβικές συνήθειες, για να το λες κάτι θα ξέρεις από προσωπική πείρα. Ποιος είμαι γω να σε αμφισβητήσω;;

    Το ό,τι ρίχνεις το επίπεδο έτσι σε μια συζήτηση κάτω από ένα άρθρο για το Νίκο το Μπελογιάννη δείχνει το πολιτικό σου επίπεδο (που είναι γήπεδο). Λογικό. Τι σχέση έχει ο σταλινικός κομμουνιστής Μπελογιάννης με μπρεζνιεφικούς κνίτες σοσιαλφασίστες;; Οι δεύτεροι είναι η απόλυτη άρνηση του πρώτου.

    Εσύ έχεις έρωτα με το ΚΚΕ;; Αφού εσύ είσαι οπαδός αυτών που το διέλυσαν. Μάλλον είσαι ερωτευμένος με το Μαλάμη, τα τανκς στην Πράγα και στην Καμπούλ, τη Στάζι και την ΚαΓκεΜπε. Αυτοί οι παρά φύση έρωτες όντως στραβώνουν και αποκτηνώνουν.

    Περαστικά σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πω-πω αδερφάκι μου χειρότερος απο τους δικούς μας εισαι

    χαλάρωσε δεν χάθηκε ο κόσμος

    δεν προλαβαίνω τώρα


    ΥΓ ο Μπελογιάννης ειναι 5σεντονια παραπάνω

    μη κάνεις τον κουτό στο άρθρο σου απο

    επάνω απαντώ (ελαφρά).Απο φαντασία εισαι 0

    Θα με ξενυχτίσεις σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι μποσελβικοι φημίζονταν για το χιούμορ τους.

    Αρα.....εισαι εχθρός των μποσελβικων

    αμ" στα λεω εγω αλλα δεν ακούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Άτσα ρε χιουμορίστα! Ξεσκιστήκαμε στο γέλιο με τα χωρατά σου...την κοιλιά μου κρατάω...

    Πρώτα μπαίνεις και γράφεις "βλάκα"... Μετά συστήνεις χάπια και στο τέλος, ενώ έχεις γίνει χου σε επίπεδο επιχειρημάτων (κοινώς λες άλλα αντί άλλων, μπλέκεις διασπάσεις κλπ. - τι να σου κάνω, με προκαλείς...), κι όταν τα ακούς και δεν έχεις τι να πεις για το κρατικό σου κόμμα, με λες και περί διαγραμμάτου μ...κα. Τι ωραίο τυπάκι που είσαι, ρε κνίτη...

    Τεσπά, αν δεν έχεις να γράψεις τίποτα σοβαρό και με ειρμό, κόψτο εδώ. Αν έχεις να πεις πράγματα, κόψε τις προσωπικές ανοησίες και απάντα. Εδώ δεν είναι blog χαλαρό για χαβαλέ, είναι blog πολιτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Διάσπαση εχει γίνει μια το 68 ουτε καν η 6η πλατιά

    ολομέλεια ήταν διάσπαση ήταν μια επικράτηση μιας

    αλλης πολίτικης με τον πιο έντονο τρόπο αλλα ακομα και αυτη

    δεν ηταν η μονη

    και κάνεις επιλογή θεμάτων για απαντηση, και σε αλλα φυσιολογικά

    κανεις τον κινεζο.

    ενα απο τα πολλά πχ ειναι οι δυνατές απεργίες 74-81που εσυ μου

    έλεγες και απο την αλλη εισαι αντίθετος στις απεργίες στην ζωνη

    για το ξεροκόμματο του σήμερα ταπεινώνοντας τους εργάτες και

    διαφθείροντας εργαζόμενους να σκέφτονται την πάρτη τους

    ενω εμεις παλεύουμε και για τους αυριανούς σε ενημερώνω

    οτι τα δικαστήρια στο συνδικάτο ξεπέρασαν τα 200 απο τους

    εργολάβους(που προτείνουν να υπογράφει η σύμβαση για 2χρωνια και να αποσυρθούν κάποιες μηνύσεις)

    που εσείς οι υποληποι με συμμαχίες ανίερες ξεβρακώνεστε να υπογράφει η σύμβαση

    και δίνετε θάρρος στους λακέδες του συστήματος να τολμήσουν το

    αντι-συνδικάτο σε αυτο το ηρωικό και με μεγάλη ιστορια σωμάτιο αλλα δεν αυτο να

    το θυμάστε

    Δεν σου γράφω αλλα για την ωρα για να μη χαθεί η ουσια



    Την επόμενη θα σου πω το πιο αστείο που εχει να κάνει με το πως

    διαφωνείς με το ΚΚΕ συμφωνώντας

    Τελικά το μπλοκ σου δεν ειναι και τοσο πολιτικό οπως θες να νομίζεις

    αλλα χιουμοριστικό του παει καλύτερα

    διότι σε αλλη περίπτωση μιλάμε για μεγάλη κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Θέλεις να έρθεις σε μια συνέλευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Θα σου πω δυο πράγματα. Δε μου αρέσει καθόλου σαν πρακτική να την πέφτει κάποιος σε κάποιον άλλο επειδή ο πρώτος ξέρει κάτι κι ο δεύτερος όχι. Μ'αρέσει να έχουν στέρεη γνώση των γεγονότων και οι δυο, και να ξιφομαχούνε ποιος έχει δίκιο.

    Δε σου κάνω τον έξυπνο. Απλά μάλλον δεν έχεις ψάξει και δεν ξέρεις (το πιστεύω ότι δεν το ξέρεις) ότι το 1956-1958 παραπάνω από το 50% (περίπου το 65%)των μελών και μέχρι μεσαίων στελεχών του ΚΚΕ διαγράφηκαν από τους ρεβιζιονιστές/σοσιαλφασίστες σαν "ζαχαριαδικοί δογματιστές". Αυτό συνέβη κύρια στις κομματικές δυνάμεις του ΚΚΕ που βρίσκονταν στην ΕΣΣΔ, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό και στις υπόλοιπες σοσιαλιστικές και μετά κρατικοκαπιταλιστικές χώρες. Το 1958 διαλύσατε και τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ελλάδα, οπότε έπαψε να υπάρχει και τυπικά το ΚΚΕ (αφού στο εσωτερικό δεν υπήρχε και στο εξωτερικό είχαν μείνει σ' αυτό μονάχα οι ακόλουθοι του χρουστσωφισμού).

    Από πολλές πλευρές η διάσπαση του 1956 ήταν πολύ πιο μεγάλη και σκληρή από εκείνη μεταξύ ψευτοΚΚΕ και "Κ"Κεσ. του 1968, όταν αυτά τα δύο κόμματα είχαν πολύ λιγότερους οργανωμένους απ' ό,τι το παλιό προ 56 ΚΚΕ. Ψάξε, διάβασε λίγο κι ας διαφωνούμε όσο θέλεις. Μου δίνεις την αίσθηση ότι πας και ρωτάς το γραμματέα της ΚΟΒας σου κι ό,τι σου πετάξει. Δεν πάει έτσι. Αν δε στρώσεις τον πισινό σου να τα ψάξεις λίγο μόνος σου, δε βγαίνει...

    Δεν έχω κάνει τον κινέζο ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, σε αντίθεση με σένα που έκανες γαργάρα μεταξύ άλλων και τα τελευταία που σου έριξα για τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΤΑΤΟ χαραχτήρα του ψευτοΚΚΕ. Δυο λόγια για τη Ζώνη και γενικά για το ό,τι δήθεν αντιφάσκει η θέση μου για τις πραγματικές απεργίες 74-81 και τις ψευτοαπεργίες του ΠΑΜΕ στη Ζώνη:

    Υπερασπίζομαι τις ταξικές απεργίες του 74-81, γιατί εκφράζανε μετά από 30 χρόνια σκοτάδι, τις διαθέσεις της εργατιάς των εργοστασιακών μονάδων και της μεγάλης γενικά επιχείρησης για να καταχτήσει αυτά που ο μοναρχοφασισμός και ο χουντικός φασισμός της είχαν στερήσει: ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ελεύθερη συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο δουλειάς - λεύτερος συνδικαλισμός, ψηλότερο μεροκάματο που να συμβαδίζει με την γενική οικονομική πρόοδο που είχε υπάρξει και οι εργάτες δεν την είχαν καρπωθεί, τελικά άνοιγμα του δρόμου για να γίνει η εργατική τάξη τάξη για τον εαυτό της, αφού για 25 χρόνια οι ιδέες της ήταν στην παρανομία.
    Επρόκειτο για ενθουσιώδες ξέσπασμα, με δημοκρατικό, αντιιμπεριαλιστικό και τελικά αντικαπιταλιστικό χαραχτήρα, αν και ήταν λίγο αβαθές. Αυτό το χτυπήσατε κνίτη ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ, με τα κλαδικά, με ξύλο, με πουλήματα απεργιών, με θεωρίες ότι "θα κατέβουνε τα τανκς" και πρέπει να μην "προκαλούν" οι εργάτες. Κι αυτά δε τα λέγατε σε τίποτα μπάχαλους, σαν κι αυτούς που σήμερα καίνε ανθρώπους στις Μαρφίν και στα ΑΤ Εξαρχείων και για σας δεν τρέχει κάστανο. Τα λέγατε σε ταξικούς αγωνιστές, που δεν ήταν καθόλου προβοκάτορες και προκλητικοί απέναντι στο λαό, και τους ξυλοφορτώνατε με μένος (κάτι που δεν κάνετε ούτε με τους μαρφινικούς, ούτε με τους χρυσαυγίτες σήμερα, γι' αυτό σου λέω ότι τα ΚΝΑΤ είναι μόνο για τους δημοκράτες, τους αριστερούς και τους επαναστάτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εσύ ο ίδιος λοιπόν (το ψευτοΚΚΕ, όχι εσύ προσωπικά), όσο ήθελες να κάνεις το καλό παιδί στην παλιά Δεξιά (προ 81 ΝΔ), ώστε να αποκτήσεις ερείσματα στο αστικό κράτος σα καθωσπρέπει κόμμα, καταδίκαζες με πάθος κάθε ριζοσπαστική λαϊκή εκδήλωση (στην οποία συνήθως πρωτοστατούσανε οι μαοϊστές και άλλοι ριζοσπάστες) σαν "αριστερίστικη".
    Έλπιζες πως η αστική τάξη θα άφηνε τον Παπανδρέου το 81 να σε μπάσει στην κυβέρνηση σα συνεργαζόμένο. Φυσικά η αστική τάξη, σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καραμανλής και παλιά Δεξιά (στρατός, σώματα ασφαλείας) ακόμα και οι σωβινιστές παλιοί κεντρώοι και οι δυτικότροποι σοσιαλδημοκράτες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όσο άθλιοι κι αν ήταν (που ήταν όλοι τους, ειδικά η παλαιοδεξιά "εθνικόφρονη" καμαρίλα) δεν θα άφηναν να μπει η ίδια η Ρωσία στην κυβέρνηση μέσω του κόμματος του Φλωράκη - γι' αυτό και ο Αντρέας, με την έγκριση της ΕΣΣΔ, άφησε τελικά τους Ανδρουλάκηδες, τις Παπαρήγες και τους Τσολάκηδες να στηρίζουν "απ' έξω" την "Αλλαγή" κι όχι σε υπουργικό θώκο, όπως ξερογλύφονταν αυτοί οι μικροαστοί πολιτικάντηδες του ψευτοΚΚΕ τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές του 81.

    Όταν το κρατικοκαπιταλιστικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ, με τη συνενοχή του Παπαντρέου που έπαιζε τον "αρχηγό" αυτού του ρεύματος, σε συνεργασία με το ψευτοΚΚΕ και τμήμα του μικροαστικού "Κ"Κεσ. διαλύσανε το συνδικαλισμό μέσα από την κρατική ρύθμιση του μεροκάματου "από τα πάνω", δήθεν σαν "εργατική πάλη" ενάντια στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και στη συνέχεια γιγάντωσαν την κρατικογραφειοκρατικοποίηση της εργατικής τάξης (πριν αρχίσουν οι λαλιωτικοί και η ψευτοαριστερά το σαμποτάζ, έπρεπε το κρατικοχρηματιστικό κεφάλαιο να επιβληθεί στο κλασσικό ιδιωτικό), δεν έμεινε ρουθούνι από πραγματικό πρωτοβάθμιο ταξικό συνδικαλισμό.

    Ε, μετά το 1991 λοιπόν, και αφού αφήσατε ανοργάνωτους τους οικονομικούς μετανάστες να σπάσουνε το μεροκάματο παντού γεννώντας τον κανιβαλικό ρατσισμό, φτιάχνετε στα τέλη της δεκαετίας του '90 το ψευτοΠΑΜΕ σας και ρίχνετε τη γραμμή του υπεραντικαπιταλιστικού, υπερταξικού, υπερπρωτοπόρου συνδικαλισμού που δεν καταλαβαίνει τίποτα και ζητάει εδώ και τώρα 1500, λαϊκή εξουσία, δε δέχεται κανένα μεταβατικό αίτημα γιατί είναι "ρεφορμισμός" κλπ.

    Ρε μάγκες, ποιον δουλεύετε να πούμε;; Τον εαυτό σας ίσως. Αυτή η "ριζοσπαστική" γραμμή φάνηκε στη Ζώνη. Το ΠΑΜΕ, χωρίς ουσιαστικά να οργανώνει καμία πραγματική ταξική μάχη στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, δηλαδή εκεί που ο εργολάβος δεν πλήρωνε, εκεί που δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας, στο να μην υπάρχουν "διακρίσεις" στη λίστα των ανέργων κλπ. (μάλλον οργανώνοντας μόνο σε όσους δε του κάναν τα χατίρια), έβαζε εχτός τόπου και χρόνου και έξω από τις διαθέσεις των εργατών δικές του, γραφειοκρατικές ψευτοαπεργίες, απλά για να κλείνει η Ζώνη, να μένει παγιδευμένο το καράβι που είχε πάει για επισκευή εκεί, κι έτσι αυτός που το πήγε να σιχτιρίζει και να λέει "σιγά μη το ξαναπάω σε τούτους". Είναι σα να έχεις συνεργείο και να σενιάρεις απεργία και να λες αυτού που σου έχει αφήσει τ' αμάξι του και το θέλει πίσω "σόρρυ μάγκα από Δευτέρα" κι αυτός να τραβάει τα μαλλιά του. Που στο κάτω κάτω δεν είναι εργοδότης αλλά πελάτης του συνεργείου.
    Αφού λοιπόν οδηγήσατε τη Ζώνη στο μαρασμό, κατηγορούσατε τον ΕΡΓΑΣ και μετά την πολύ πλατύτερη του ΕΡΓΑΣ "Αυτοοργάνωση" που είχε μέσα ανθρώπους κάθε πολιτικής απόχρωσης (εχτός από ναζήδες) ότι επειδή έλεγε το αυτονόητο "να μην εγκλωβίζουμε τα καράβια για ψύλλου πήδημα γιατί δε θα ξανάρθει κανείς στη Ζώνη" ήταν δεξιά - φιλοεργοδοτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αλήθεια, γιατί δε ρωτάς τους συντρόφους σου: Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά είναι κλαδικό. Τι τους πείραζε να υπάρχει Σωματείο Ζώνης, δηλαδή του ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, πέρα από το κλαδικό;; Κανονικά αν ήταν τίμοι θα χαίρονταν να υπάρχει ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ - ΖΩΝΙΤΙΚΟ, και να υπάρχει και το ΚΛΑΔΙΚΟ για όλο τον Πειραιά. Επειδή όμως το "ιστορικό" σου σωματείο κάνει εδώ και χρόνια εκλογές ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ, με καταλόγους που δεν τους βλέπει κανείς εχτός του ΠΑΜΕ, με φερτούς και "ψηφίζουν και τα δέντρα", ενώ κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει στο ΑΛΗΘΙΝΟ Σωματείο Ζώνης, πέσατε με λύσσα (ακόμα και με ξύλο) να το τσακίσετε, αυτό και τους πρωτεργάτες του.

    Στο βάθος ό,τι κάνατε το 1974-1981 κάνετε και τώρα, το ίδιο ακροδεξιοί είστε στην ουσία. "Κλαδικός" φασισμός της νοθείας και της κομματικής βίας πάνω στην πρωτοβάθμια θέληση των εργατών. Κι αν δεν είχατε σαμποτάρει κάθε παραγωγικό τομέα σε αυτή τη χώρα, δε θα αναγκάζονταν σήμερα οι πραγματικοί κομμουνιστές να βάζουν και "αναπτυξιακά" αιτήματα, που κατ'εσάς είναι δεξιά. Στο βάθος τα αναπτυξιακά αιτήματα είναι πολιτικά. Σημαίνουν τη δική σας συντριβή, τη συντριβή του εφτακομματικού διακομματικού καθεστώτος κορυφής (με τους οικονομιστές φιλελεύθερους αβανταδόρους του) για να πάει μπροστά αυτή η χώρα, για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική - αντιιμπεριαλιστική επανάσταση.

    Ένα θα σου πω: η Ζώνη αυτή τη στιγμή είναι μισοπεθαμένη. Εκεί την κατάντησε ο "ταξικός" φασιστικός σας συνδικαλισμός της επαιτείας επιδομάτων από το κράτος (που κάποιες φορές ήταν σωστό αίτημα αλλά σεις το κάνατε αντίληψη για να διαφθείρετε τους εργάτες). Τι να πει κανείς για τις βρωμιές του ψευτοΚΚΕ στη Ζώνη... Τα "οι δικοί μας πρώτα κι οι άλλοι να πάνε να...";; Τα κομπρεμί με όσα αφεντικά του κάνανε τα χατίρια και παίζανε το παιχνίδι του;; Τα ΨΕΜΜΑΤΑ με τα οποία φλόμωνε τον κόσμο, ότι δήθεν κινητήρια δύναμη πίσω από το νέο σωματείο ήταν η ΠΑΣΚΕ (αν και γενικά η ΠΑΣΚΕ της Ζώνης ήταν κάπως αντισοσιαλφασιστική και συνεργαζόταν σε ένα βαθμό με τους κομμουνιστές και τον ΕΡΓΑΣ κατά του ΠΑΜΕ/ψευτοΚΚΕ).

    Με λίγα λόγια: η κριτική η δική μου, αλλά και η κριτική του ΕΡΓΑΣ στο ΠΑΜΕ για τις ψευτοαπεργίες του δεν είναι από τα δεξιά, αλλά από τα αριστερά, από την πλευρά του πραγματικού, ταξικού, δημοκρατικού συνδικαλισμού βάσης. Τι να σου κάνω που βρίσκεται δεξιότερα και από την κλασσική εργοδοσία της Ζώνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι να σου κάνω που το ΠΑΜΕ/ψευτοΚΚΕ βρίσκεται δεξιότερα και από την κλασσική εργοδοσία της Ζώνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το οτι χρειάζεσαι 3μετρα κατεβατό για να απαντήσεις ειναι και

    αυτο ενδεικτικό

    περα απο την ιδεολογική φλυαρία υπάρχει και η λογική

    που όσο και αν περδικλώνεται δεν μπορεί να κρυφτεί


    Το οτι δεν τα ξέρω όλα ειναι ενα γεγονός που το βρίσκω φυσιολογικό (εαν εσυ τα γνωρίζεις συγχαρητήρια)

    αλώστε δεν ειμαι και κανένα επαγγελματικό στέλεχος.επίσης σε αυτην την ιδιότυπη

    συνομιλία μας είμαστε δυο μας.

    όμως μιλάμε ελληνικά στην διάσπαση του 68 υπήρχε ενα κόμμα και

    βγήκαν δυο το ΚΚΕ και το ΚΚΕεσωτερικου.ποτε ξανάγινε αυτο??



    Φίλε δεν ειναι δυνατόν να παριστάνεις τον απολυτό ανυποχώρητο

    του μαρξιστη-λενινιστη και κατο στη πραγματική πάλη έστω και

    για Χάρη της "ανάγκης" στα πλαίσια κάποιας τακτικής να εισαι

    διατεθειμένος να κάνεις την πιο ταπεινωτική υποχώρηση αυτο

    δεν γίνετε πως να το κάνουμε δηλαδή.

    η συμμαχία σας στη ζωνη ειναι αηδιαστική ξέρεις με ποιους

    συνεργάζεστε γιατι δεν το λες?μη ντρέπεσαι πες τα με το όνομα τους.

    τα αιτήματα σας ειναι ευθυγραμμισμένα με της εργοδοσίας και με τους

    κρατικούς υπάλληλους.της.

    οτι έγινε στην ικαρια(άσχετο αλλα ενδεικτικό) που δικαιούμαι να συμπεράνω

    οτι υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός.στον οποίο όπου μπορείτε συμμετέχετε.

    αυτα δενμπωρουν να δικαιολογηθούν πως να γίνει δηλαδή



    Ακου και το ξέρεις ενα πράγμα σας ενδιαφέρει να χτυπηθεί το κκε και

    μπροστά σε αυτο ειστε διατεθειμένοι να συνεχίζετε τον αυτοεξευτελισμός σας.

    την απάντηση σας την δίνουν οι ίδιοι οι μεταλεργατες ετσι δεν ειναι (ποτε απάντησε σε αυτο το ερώτημα)

    Ποσο χυδαίο ειναι να σχεδιάζεται να μπουκαρετε στο δωματιάκι στο Πέραμα να μας πετάξετε εξω(σου μιλάω για γεγονότα)

    εχτές προσπαθήσατε στη συνέλευση να βάλετε θεμα διάσπασης αντι-συνδικάτο .

    Σε πληροφορώ αν δεν μπαίναμε στη μέση να σας σώσουμε ακόμα κλοτσιές θα τρώγατε

    οι οργανωμένοι του κόμματος είμαστε λίγοι σχετικά σε αριθμό όμως οι μεταλεργατες και οι

    Περαματιώτες εμάς εμπιστεύονται γιατι εμείς παλεύουμε μαζί τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Όσο για τα γεγονότα σχετικά με την εποχή και τον Ζαχαριάδη

    (και οχι μονο απλα το αναφερω γιατι ειναι ο καημος σου)

    στα βασικά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορες

    και τις περισσότερες φορές αν οχι όλες ειναι ίδιες με το

    ΚΚΕ και δεν ειναι και άγνωστες.

    άλλωστε ο κύριος λόγος του ΚΚΕ δεν ειναι να κάνει

    ιστορικές ημερίδες ουτε ρεπορτάζ με τον καθε ενδιαφερόμενο

    αλλα να τα μελετάει ως εργαλεία .

    με καθυστέρηση και ψυχραιμία τα ανοίγει και για τους απέξω

    λαμβάνοντας υπόψιν(αναγκάζομαι να λεω και τα αυτονόητα)

    οτι υπάρχει και ο αντίπαλος που λαϊκίζοντας θα τα κανει

    οπλα προπανγαδας.

    Στο εσωτερικό του κόμματος αυτα ειναι λιμένα που επαναλαμβάνω

    ειναι γνωστα απλα τωρα θα παρουσιαστούν ως ιστορικη επιστημονική

    μελέτη με πληρείς παραπομπές και με βαση τα αρχεια που εχει στην

    διάθεση του.

    όσο για το οτι απαντάς σε ολα μην το ξαναπείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πάρε κάτι που συνέβη πριν από 1 ακριβώς χρόνο, τέτοιον καιρό... Η προκήρυξη της Αυτοοργάνωσης συμπυκνώνει το τι έχει συμβεί στη Ζώνη τα τελευταία χρόνια...

    Η φασιστική τρομοκρατία του ΠΑΜΕ στη Ζώνη Περάματος δεν θα περάσει

    Τραμπούκισαν και τραυμάτισαν μέλη της «Αυτοοργάνωσης των εργατών της Ζώνης» και τα απειλούν με αποκλεισμό από τη δουλειά!!!

    Φασιστική, απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν το πρωί της Παρασκευής 30/4 μέλη της Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης Περάματος από ομάδα τραμπούκων της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου (ΠΑΜΕ). Η Αυτοοργάνωση ήταν στην πύλη της Ζώνης από τις 5:30 το πρωί και μοίραζε προκήρυξη που απαντούσε σε συκοφαντίες της διοίκησης του συνδικάτου εναντίον της. Κατά τις 6 πμ εμφανίστηκαν 5 άτομα από τη διοίκηση και απαίτησαν να φύγουν από εκεί γιατί θα μοίραζαν οι ίδιοι προκήρυξη του συνδικάτου. Αυτή ήταν μια πρωτοφανής απαίτηση. Πάντα όταν κάποιος ερχόταν δεύτερος για να μοιράσει προκήρυξη στην πύλη πήγαινε μπροστά ή πίσω από τον άλλο που ήδη μοίραζε.


    Οι εργάτες της Αυτοοργάνωσης απάντησαν ότι δεν θα υπέκυπταν σε αυτήν την παράλογη απαίτηση που είχε μόνο ένα νόημα και ένα στόχο, την ταπείνωση και την υποταγή τους. Μετά από λίγη ώρα η διοίκηση μάζεψε τα μέλη που έχει το ΠΑΜΕ στη Ζώνη (καμία 50αρια) και επιτέθηκε στους 20 εργάτες της Αυτοοργάνωσης με στυλ χιτλερικού τάγματος εφόδου δηλαδή με γρονθοκοπήματα που συνοδεύονταν από υστερικές κραυγές και βρισιές. Δύο μέλη της Αυτοοργάνωσης τραυματίστηκαν ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία από τα τραύματα στο κεφάλι.
    Αυτή η φασιστική επίθεση θα μετατραπεί σε μπούμεραγκ γιατί οι εργάτες της Ζώνης έχουν κουραστεί και σιχαθεί αυτή τη συμμορία που δεκαετίες τώρα καταδυναστεύει και καταστρέφει τη ζωή τους με το να κάνει εκβιασμούς στη δουλειά, με το να τους αφήνει άνεργους διώχνοντας τα καράβια και με το να ασκεί νοθεία και βία στις εκλογές.

    Σε ότι αφορά τους εκβιασμούς στη δουλειά: Η διοίκηση του ΠΑΜΕ βάζει μόνο τους δικούς της ανθρώπους να δουλεύουν και πολύ συχνά να λουφάρουν την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία από μας είμαστε άνεργοι. Αυτό το πετυχαίνει επειδή ελέγχει τις κρατικές Επιτροπές ασφάλειας και υγιεινής. Με αυτές εκβιάζει τους εργολάβους να παίρνουν τους δικούς τους στη δουλειά αλλιώς οι Επιτροπές τους βάζουν πρόστιμα ή τους σταματάνε.
    Η μεγαλύτερη οργή των συναδέλφων προέρχεται από το ότι είναι σήμερα άνεργοι όχι τόσο από την κρίση αλλά γιατί η διοίκηση του ΠΑΜΕδιώχνει εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά τα καράβια από τη Ζώνη. Μια από τις μεθόδους τους είναι να κάνουν κάθε τρεις και λίγο απεργίες που δεν προκύπτουν από τις ταξικές συγκεκριμένες διεκδικήσεις μας αλλά γίνονται με τις πιο απίθανες αφορμές για να καθυστερούν οι επισκευές ακόμα και να εγκλωβίζονται για πολύ καιρό τα επισκευαζόμενα καράβια στο Πέραμα. Μια άλλη μέθοδός τους είναι να εμποδίζουν τα ζωτικά έργα εκσυγχρονισμού της Ζώνης ιδιαίτερα τις δεξαμενές που ρίχνουν το κόστος επισκευής.
    Το ΠΑΜΕ ελέγχει το συνδικάτο εδώ και χρόνια με νόθες εκλογές: Δηλαδή φέρνει από όλη την Αττική να ψηφίζουν στις εκλογές μέλη του ΠΑΜΕ που δεν δουλεύουν στη Ζώνη και ανήκουν σε άλλα σωματεία. Αυτό μπορούν και το κάνουν γιατί το Σωματείο Μετάλλου επίσημα δεν είναι της Ζώνης αλλά κλαδικό όλης της Αττικής. Σε αυτό 2000 μέλη είναι της Ζώνης και άλλοι 9.000 εκτός Ζώνης (!), οπότε πάντα το ΠΑΜΕ παίρνει την πλειοψηφία. Γι αυτό το λόγο οι εργάτες θέλησαν να φτιάξουν ένα σωματείο μόνο της Ζώνης.

    (Συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Έτσι μπροστά στην αφόρητη και σχεδόν καθολική ανεργία τους μια μαζική συνέλευση 400 εργατών της Ζώνης σχημάτισε το Σεπτέμβρη του 2009 την «Αυτοοργάνωση των εργατών της Ζώνης» και την επιφόρτισε να προωθήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση Σωματείου Ζώνης. Αυτό θα δίνει και την πάλη για τα ταξικά μας συμφέροντα απέναντι στους εργοδότες εργολάβους αλλά και για τα ταξικά μας συμφέροντα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα απέναντι στην ιδιότυπη εργοδοσία του ΠΑΜΕ. Η Αυτοοργάνωση κάλεσε ωστόσο και το ΠΑΜΕ να συμμετέχει ώστε να υπάρχει ένα και μόνο ένα σωματείο εργατών στην Ζώνη που όμως δεν θα λειτουργεί με φερτούς ψηφοφόρους. Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε και σταδιακά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εγκατέλειψε τις συνελεύσεις του συνδικάτου μετάλλου. Αντίθετα η Αυτοοργάνωση δυνάμωσε, μάζεψε ως τώρα 400 υπογραφές κέρδισε την καρδιά όλης της Ζώνης και έτσι κατέθεσε πρόσφατα στο Πρωτοδικείο αίτηση ίδρυσης του Σωματείου Ζώνης.

    Για να ανακόψει το κύμα υπογραφών η διοίκηση του ΠΑΜΕ αποφάσισε να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Έτσι προχώρησε στον τραμπουκισμό της 30/4. Και δεν έφτανε αυτό. Την επόμενη εργάσιμη μέρα στις 3/5 ανακοίνωσε με ντουντούκες στη Ζώνη ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναδουλέψουν στη Ζώνη 20 ηγετικά μέλη της Αυτοοργάνωσης! Παράλληλα άρχισε να απειλεί αρκετούς συναδέλφους ότι αν τολμήσουν να υπογράψουν για το Σωματείο Ζώνης θα έχουν την ίδια μοίρα με τους προηγούμενους. Δηλαδή σύμφωνα με αυτούς οι εργάτες της Ζώνης όχι μόνο δεν έχουν δικαίωμα να έχουν σωματείο του χώρου δουλειάς τους όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, αλλά όποιοι το τολμήσουν θα πρέπει να πεθάνουν από την πείνα αφού άλλη δουλειά δεν ξέρουν. Με λίγα λόγια το ΠΑΜΕ αποφάσισε να κάνει στη Ζώνη αυτό που δεν έχουν τολμήσει ούτε οι μεγαλύτερες δικτατορίες, δηλαδή να πεθάνει στην πείνα τους «αντιφρονούντες» του. Όμως η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ήδη μετά το φασιστικό χτύπημα οι συνάδελφοι εξοργισμένοι συσπειρώνονται ακόμα πιο πολύ γύρω από την Αυτοοργάνωση. Η Αυτοοργάνωση καλεί όλα τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, όλους τους μαζικούς φορείς και όλους του δημοκρατικούς πολίτες να καταδικάσουν την τρομοκρατία στη Ζώνη. Η καταδίκη της βίας πρέπει να γίνει με πολιτικά και μόνο με πολιτικά μέσα.
    Η αντίσταση σε αυτή την τρομοκρατία δεν είναι μόνο ένα τεράστιο ζήτημα στοιχειώδους συνδικαλιστικής δημοκρατίας στη χώρα μας είναι και ένα ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες της μεγάλης ανεργίας και των νέων μέτρων πείνας που φέρνει η χρεωκοπία της χώρας. Για να ζήσει η εργατική τάξη πρέπει από τη μια να αντισταθεί στα νέα μέτρα πείνας και υποχρεωτικής ανεργίας και από την άλλη να παλέψει για να υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη και να σταματήσει το σαμποτάζ σε βιομηχανικές και σε γενικότερες επενδύσεις με διάφορα ψευτοοικολογικά, ψευτοταξικά και γραφειοκρατικά προσχήματα. Η πιο μεγάλη αιτία της χρεωκοπίας της χώρας μας πιστεύουμε είναι η αποβιομηχάνιση. Χωρίς βιομηχανία δεν υπάρχει ούτε εργατική τάξη, ούτε ταξική πάλη, ούτε μελλοντική κοινωνία ισότητας παρά μόνο μια μόνιμη βαρβαρότητα και κανιβαλισμός.

    Αυτοοργάνωση των Εργατών της Ζώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Όσο για το ό,τι οι αναλύσεις του ΚΜ είναι στο ίδιο πνεύμα με εκείνες του ψευτοΚΚΕ σε ό,τι αφορά την ιστορία του κινήματος (!!!!!!!), ε αυτό πια ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία!

    Απλούστατα δε χαρίζω στο κόμμα σου και στους καθοδηγητές σου τις επαναστατικές μορφές που είτε τις καταπρόδοσαν είτε και τις δολοφόνησαν (Ζαχαριάδης) και σήμερα τις "λιβανίζουνε" εκ του ασφαλούς.

    Προσπάθησε να καταλάβεις κάτι απλό. Έναν φανατικό κνίτη που τραμπουκίζει π.χ. στη Ζώνη ή σε ένα αμφιθέατρο, και δηλώνει ότι το κάνει γιατί είναι "ζαχαριαδικός", άρα επαναστάτης, άρα "δέρνει γιατί οι διάλογοι είναι για τους αστούς και τους δημοκράτες", τον θεωρώ πιο δεξιά από έναν δημοκράτη, μετριοπαθή, ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, και μάλιστα σαν κομμουνιστής μπορώ να ενωθώ με τον δεύτερο κατά του κνίτη.

    Θέλω να σου πω ότι με έναν αρχικνίταρο - αρχιτραμπούκο δε δέχομαι καν να ανοίξω κουβέντα "κομμουνιστικού" τύπου για Ζαχαριάδη κλπ., γιατί απλούστατα δεν τον θεωρώ όχι κομμουνιστή, αλλά ούτε αριστερό, ούτε ακόμα ακόμα δημοκράτη. Φαντάζεσαι ο Μάο π.χ. να άνοιγε διάλογο με το Σουσλώφ για τα "λάθη του Στάλιν" την ώρα που ο Σουσλώφ εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία (1968);;

    Με μέλη της βάσης του ψευτοΚΚΕ που νομίζουν ότι βρίσκονται σε ένα κομμουνιστικό κόμμα, ναι θα συζητήσω (γι' αυτό συζητάω και μαζί σου). Και για προσωπικούς λόγους, δικούς μου, και γιατί δε θεωρώ πως είναι όλοι σάπιοι. Αλλά μέχρις εκεί. Το ό,τι μιλάω για Ζαχαριάδη ή έχω το Μπελογιάννη στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου, δε σημαίνει καθόλου πως νιώθω πολιτικά συγγενής με το ψευτοΚΚΕ.

    Η αντίθεση των πραγματικών κομμουνιστών με την ηγεσία του ψευτοΚΚΕ είναι αντίθεση ανάμεσα στο λαό και στον εχθρό κι όχι αντίθεση μες στους κόλπους του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δυο λόγια γιατην ωρα διότι ειναι και αργα

    η ζωνη χωρις δεξαμενές ειναι δυνατόν να δουλέψει,πως?

    οταν η κυβέρνηση επιδοτεί τους εφοπλιστές για να τα πανε

    στην κινα χμ.....και οι κινεζοι απαιτούν ναυλα φταίει το παμε

    και γιατι η κυβερνήση δεν κανει κατι παρόμοιο ?

    ενα αλλο που δεν "σκεφτικές" ειναι οταν σου ζητούν

    μείωση η πα;γομα μισθων αυτο δεν σημαίνει οτι γίνεσαι

    και εσυ μέρος του προβλήματος που αυτοι δημιούργησαν

    και συμβάλεις μαζι τους στην "λυση" του ?

    πόσο επαναστατική νοοτροπία ειναι αυτη που

    καλλιεργείς σε αυτους τους ανθρώπους με τέτοιο σκεπτικό

    οχι τελικη λυση θα υπάρξει ποτε αλλα οπότε βάζεις ζητήματα

    θα σε περνάνε για εξωγήινο.

    και οταν θα αρχίσει αυτη η κρίση να "ξεπερνιέται" οι κατακτήσεις

    δεν πρόκειται ωα γυρίσουν πίσω και βεβαία δεν θα υπαρχει

    δυνατό συμπαγές σωμάτιο να απαιτήσει

    και θα ξαναρχίσουμε πάλι απο την αρχη.

    ασε την γοητευτική φλυαρία γιατι την ξεπερνά η απλη πραγματικότητα.



    Δεν μπορώ να παρακολουθήσω που Σταμάτα η επαναστατικότητα σου

    και που καταλήγει ο συμβιβασμός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. όσο άφορα τις περίφημες απεργιες του 74-81 που λες μου δίνεις την εντύπωση

    οτι τις προσεγγίζεις σε ενα βαθμο συναισθηματικά γιατι τις χαρακτηρίζεις και με

    αβαθές περιεχόμενο

    Δεν εχω ιδια γνώση και αμφιβάλω οτι εχεις εσυ αλλα αυτο δεν ειναι ζήτημα

    ειναι σαν να ψάχνουμε πιος πήγε πρώτος φανταρος.

    Φυσικά και μου φαίνεται αδιανόητο το σπάσιμο τους που αποδίδεις στο ΚΚΕ

    Πιστεύω οτι υπήρχε ενα κλιμα πολεμικό που ειναι κατι παραπάνω απο σύνηθες

    σε αριστερούς χωρους και τοτε και τωρα με τις ιδιαιτερότητες της καθε εποχής

    που ο καθε ενας αποκαλεί βια την βια των αλλων ενω την δικιατου την θεωρεί

    ανι-βια.

    Γιατι δεν μπορώ να φανταστώ ως ειρηνιστές και θύματα την ΠΠΣΠ το ΕΚΚΕ

    και λίπους εξωκοινοβουλευτικούς "θυμάμαι" τα 3 η 5λεπτα ελευθερίας που μάλιστα τα ειχαν αποδοκιμαστεί και

    κάποιοι υπερ-ανταρτες που πηραν τα οπλα αφου έφυγε η χουντα και τους είδαμε

    κάποιους(εναν δηλαδη)ως τρόπαιο του χρησοχωιδη το 2002

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Με "λίγα" λόγια (αφού σου πω πως, αφού μπορείς και μιλάς νηφάλια, γιατί έβριζες στην αρχή;; δεν είναι καλύτερα τώρα που μιλάς με επιχειρήματα;), σου απαντώ:

    Το κύριο στη διαλεχτική παραγωγικών σχέσεων - παραγωγικών δυνάμεων είναι οι παραγωγικές σχέσεις, δηλαδή η ταξική πάλη για την αλλαγή τους (όποιος λέει το αντίθετο είναι δεξιός οπορτουνιστής) αλλά το ΒΑΣΙΚΟ, το θεμέλιο δηλαδή είναι οι παραγωγικές δυνάμεις, πάνω στις οποίες "χτίζονται" οι παραγωγικές σχέσεις (όποιος λέει το αντίθετο, είναι "αριστερός" οπορτουνιστής).

    Μια ενδεχόμενη τακτική υποχώρηση κάποιων εργατών σε ένα ειδικό ζήτημα (π.χ. πάγωμα μεροκάματου για ένα διάστημα) δε συνιστά ταξική προδοσία στο βαθμό που "βγαίνει" μέσα από την εχτίμηση των συνθηκών, της κατάστασης της επιχείρησης/κλάδου, της συνολικής εκτίμησης της πορείας της ταξικής πάλης.

    Αυτό που ΣΥΝΙΣΤΑ ταξική προδοσία είναι οι κρυφοσυναλλαγές με τα αφεντικά, το να λες ψέμματα στη βάση των εργατών ενώ είσαι συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος, το να μην αφήνεις τη βάση να εκφραστεί και να αυτο-οργανωθεί στον αγώνα για ψωμί και δικαιώματα, το να μη ζητάς αυξήσεις σε περίοδο που ο καπιταλιστής έχει κέρδη. Εκεί, ναι, είσαι δεξιός. Αλλά, για να πάω από το γενικό στο ειδικό, όλα τα παραπάνω που σου περιέγραψα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Ζώνης, δε τα έκαναν ποτέ οι ΟΑΚΚΕίτες, οι ΕΡΓΑΣίτες, οι Αυτο-Οργανωσίτες (που είναι βέβαια πλατύ σχήμα που δεν έχει κομματική ένταξη/γραμμή). Αντιθέτως, τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, τα έκαναν οι "ταξικότατοι" "αντικαπιταλιστές" κνίτες σου, μαζί με το έγκλημα του να διώχνουν τα καράβια με άκυρες "απεργίες" - κλεισίματα της Ζώνης εκτός τόπου και χρόνου κι όχι για ταξικά αιτήματα - διεκδικήσεις του κλάδου αλλά επειδή τους διέταζαν τα κεντρικά του ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Τώρα που δεν υπάρχει Ζώνη (έχουνε μείνει εκατό νοματαίοι, που κι αυτοί δεν έχουν δουλειά), που την τελειώσατε, τι λες, νίκησε η εργατική τάξη;; Νικήσαμε τα αφεντικά;; Πρέπει να είμαστε περήφανοι;; Αποτελεί αυτό που κάνατε (ή για να είμαι ολότελα δίκαιος, αυτό στο οποίο ΣΥΜΒΑΛΑΤΕ καθοριστικά, δηλαδή ο θάνατος της Ζώνης) προλεταριακή νίκη ή εγκληματική συνέργεια σε αντεργατική, αντιλαϊκή και αντεθνική πράξη;; (Ο μαρασμός της Ζώνης είναι έγκλημα κατά όλου του εργαζόμένου λαού και πιο βαθιά κατά της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δυο λόγια για το 74-81 και τα άλλα που λες:

    Ναι, τις αντιμετωπίζω με τρυφερότητα και συναισθηματικά, όχι όμως και χωρίς καθαρό ταξικό - πολιτικό κριτήριο. Φυσικά και είχαν άγουρα στοιχεία μέσα τους, και οικονομισμό, και ρεφορμισμό, και αριστερισμό πολλές φορές, και ανυπομονησία και χίλια δυο καλά και στραβά. ΕΚΦΡΑΖΑΝ ΟΜΩΣ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ήταν το προλεταριακό ξέσπασμα μετά από δεκαετίες βούρδουλα, που ουσιαστικά από τη διχτατορία του Μεταξά μέχρι το 1974 συνεχιζόταν χωρίς διακοπή.

    Δυστυχώς για σένα ρε φιλαράκι, το ψευτοΚΚΕ ΕΣΠΑΓΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΑ και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑ εργατικές εκδηλώσεις και απεργίες, ειδικά την περίοδο 1974-1978 αλλά και αργότερα, στην αρχή με το επιχείρημα ότι θα κατέβουνε τα τανκς κι ότι οι εργατικοί αγώνες αποτελούν "τυχοδιωκτισμό" και αργότερα με τη λογική ότι αφού υπάρχουν τα "κλαδικά" - δευτεροβάθμια συνδικάτα, τι τις θέτε τις πρωτοβάθμιες απεργίες και τα σωματεία ανά χώρο δουλειάς, είναι διασπαστικά, σας κάνουν κακό κλπ. κι άμα δε μας ακούτε, φάτε κι ένα χέρι ξύλο.

    Η αλήθεια είναι ότι τότε, με το λούστρο ότι καλά είστε η συνέχεια του ΚΚΕ (25 χρόνια μόλις από την ήττα του ΔΣΕ), δέρνατε με πολύ μεγαλύτερο ζήλο και χωρίς καμία δικαιολογία - κάλυψη, κάτι που δεν πολυκάνετε σήμερα (το κάνετε κυρίως σε αναρχικούς, εξωκοινοβουλευτικούς μικροαστούς κ.ά. σε συνδικάτα που ελέγχετε π.χ. οικοδόμους ή στο δρόμο, όπου σας παίρνει, ενώ λιγότερο συχνά δέρνετε και συνδικαλιστές των δύο κλασσικών αστικών κομμάτων).

    Το ξέρεις ότι το σύνθημα που φωνάζεις " Νόμος είναι το Δίκιο του Εργάτη " βγήκε το Σεπτέμβρη του 1974 από έναν ανένταχτο αριστερό, συμπαραστάτη των εργατών της National Can, όπου σπάσατε την απεργία με άγριο ξύλο και φασιστικές μέθοδες (νοθεία ψηφοφοριών, εκβιασμοί), κατά του ψευτοΚΚΕ;; Ο άνθρωπος αυτός (είναι σήμερα μέλος της ΟΑΚΚΕ, για να μη νομίζεις ότι σου λέω παραμύθια) το πρωτοφώναξε εκεί σαν ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο ψευτοΚΚΕ, που έβρισκε νομικά τερτίπια για να σπάσει η απεργία.

    Αφού τα σχετικοποιείς όλα και λες "τι η βία του ψευτοΚΚΕ, τι η βία του ΕΚΚΕ ή της ΟΜΛΕ", θέλω να μου φέρεις μια μαρτυρία ότι ΑΑΣΠΕίτες ή ΠΠΣΠήδες ή ΠΕΑΣίτες μετά το 1976 (ΠΕΑΣ=φοιτητική παράταξη του ΜΛΚΚΕ) τραμπούκισαν εργάτες ή φοιτητές, διάλυσαν μια συνέλευση ή μια απεργία, συμπεριφέρθηκαν σα νταβατζήδες απέναντι στο λαό. Αν μου πεις μια τέτοια περίπτωση, θα πάω πάσο. Γιατί οι αντίστοιχες για το ψευτοΚΚΕ ειδικά τη δεκαετία του '70 είναι δεκάδες/εκατοντάδες (ακόμα τα κάνετε, όταν δε σας βγαίνουν τα κουκιά).

    Για τα 5 λεπτά ανεξαρτησίας του ΕΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία το 1975, τέλος πάντων, τα χρόνια έχουνε περάσει, αν θες τη γνώμη μου ήταν ακτιβίστικη ενέργεια με έντονο το αριστερίστικο στοιχείο που την εκμεταλλεύτηκε η ΝΔ για να χτυπήσει όλη την πορεία και να ματοκυλίσει την Αθήνα. Αλλά πάει πολύ να μιλάει γι' αυτό το ψευτοΚΚΕ που έκανε πλάτες για να μην πετύχει η αποχουντοποίηση, για να το θεωρεί η αστική τάξη καθωσπρέπει κόμμα, ώστε να κάνει τη μπούκα του στο κράτος για λογιαριασμό της Ρωσίας. Αυτά είναι ζητήματα εντός του προοδευτικούτ κινήματος, δεν αφορούν τους Φλωράκηδες υπαλλήλους του Κρεμλίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τελευταίο: για τη 17Ν. Κοίτα, άμα το πάμε με πολιτική καταγωγή, κι ο Κουφοντίνας ήταν στην μαθητική νεολαία του ΠΑΣΟΚ (άλλωστε και τώρα η πλατφόρμα του ουσιαστικά "αντιιμπεριαλιστικό ΠΑΣΟΚ" ήταν - αντινεοφιλελευθερισμός, μόνος εχθρός οι ΗΠΑ, αντιτούρκος - φυσικά στο βάθος ήταν ρώσικη) κι ο Πάτροκλος Τσελέντης στέλεχος του ψευτοΚΚΕ στον Πειραιά μέχρι το 1988. Άστο λοιπόν. Για τη 17Ν, εσύ πρέπει να απολογηθείς πολιτικά, γιατί ποτέ δε τη χτύπησες ΠΟΛΙΤΙΚΑ (όχι με ανακοινώσεις ότι και καλά ήταν προβοκάτορες για να πλήξουν το "αντιαμερικάνικο κίνημα"), αφού η πλατφόρμα της ήταν (και πριν το 1991) ένας είναι ο εχθρός... Για την ΕΣΣΔ είχε την κλασσική τροτσκιστική γραμμή ότι είναι εκφυλισμένο εργατικό κράτος αλλά όχι ιμπεριαλιστική, ενώ στήριζε και την "αντιγραφειοκρατική" επανάσταση του Γκορμπατσόφ, όπως και οι Φλωράκης - Παπαρήγα. Όλοι οι στόχοι της 17Ν ήταν οι στόχοι του ψευτοΚΚΕ και του Α. Παπανδρέου: δυτικοί αστοί, παλιά πλουτοκρατία, Αμερικάνοι, Τούρκοι κεμαλικοί, παλαιοδεξιοί, γερμανικές εταιρείες.

    Μην αναζητάς λοιπόν στους μαοϊστές που χτύπησαν τη 17Ν ΠΟΛΙΤΙΚΑ (από την αρχή) τέτοιες πολιτικές συγγένειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. μην εισαι τόσο καχύποπτος δεν ήθελα να συνδέσω την 17Ν

    με κάποιο συγγενικό σου χωρο αμεσα αν και θα μπορούσα

    και μαλιστα αν χρησιμοποιούσα κατι τερατώδης υπερβολές

    που εσυ εχεις εύκολες θα σε ελεγα καθοδηγητή της ΤΣΕΚΑ

    (εδω προβοκάρω-οχι λιγότερο απο εσένα όμως)


    Δεν εννοούσα τον φαρμακοχερη αλλα τον γιο του αρχειομαρξιστή

    που ειχε συνεπή στάση στη δικη θα μπορούσε να πει κανείς δεν

    πολύ-συμμετείχε και αποπροσανατόλισε λιγο την διαδικασία κατι

    που ηταν πάγια σταση τέτοιων "ομαδων" κύριός στο εξωτερικό

    αλλα μη τα μπερδεύεις με τις γερμανικές εταιρίες AEG kai τον ΕΛΑ

    που ηταν συγκοινωνούντα δοχεια αλλα ειχαν βασικες διαφορες

    στη δεκαετία του 80 .Μπλεγμένοι και πολλοί ρηγαδες σε αυτη την ιστορια

    Δεν ηταν ο τσελεντης αλλος ηταν και το μικρο του ονομα ειταν Αρης

    και ηταν και υποψήφιος σε δημοτικές εκλογες

    αφού μιλάμε με ονόματα ο φαρμακοχερης ήταν και στην ΠΠΣΠ

    (αντι-τουρκος δεν ειναι ακριβές κάποια συνεργασία απο απέναντι προέκυψε

    με την εισαγωγή εκτελεστή που πεθανε η την "έκανε")ποιος να ξερει?

    όπως και ο κροτίδας επανέρχομαι στην ΠΠΣΠ (οχι κακο λογο χουντας) και έγινε πρωθυπουργός

    εκσυγχρονιστής

    αλλα και το εκκε έβγαλε αντάρτη υπουργό πρωτοκλασάτο της ΝΔ

    που φοβάμαι οτι τον ψήφισες κιολας

    αλλα το τι έκανε ο καθε ενας δεν μπορεί να το χρεώνεται ενας

    ολόκληρος χώρος αυτη ειναι μια τίμια άποψη που εσυ λαϊκίζοντας

    δεν την λαμβάνεις υπόψη σου και αντίθετα σε ζητήματα του χωρου

    σου τις εκπτώσεις τις έχεις Ευαγγέλιο

    αλλά μια και το έφερε η κουβέντα τι έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ

    (και τι εκαναν οι Κινέζοι-με δουλευεις ?)

    να στείλει τα κνατ παλι όπως ήθελες στην 3σεμπτεμβριου

    μου φαίνεσαι οτι θελεις να μας δωσεις την εξουσια αλλα ντρέπεσαι

    να το ομολογήσεις δεν αποκλείω μετα την έκδοση του δοκιμίου

    να τρέχεις στον περισσό να δωσεις βιογραφικό (υπομονή τον Ιούλιο θα το έχεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. στο τι έπρεπε να κάνει το κομμα εννοούσα την 17Ν

    που λες οτι οι Κινέζοι τους χτύπησαν πολίτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν κρίνω από αυτά που δημοσίεψε το Βήμα πριν 2 βδομάδες, και δεν διέψευσε το ψευτοΚΚΕ, αλλά και από το χτεσινό ΓΕΛΟΙΩΔΕΣΤΑΤΟ άρθρο Μαϊλη στον ψευτοΡιζοσπάστη όπου προσπαθεί να δικαιολογήσει τον νεοτροτσκισμό του "κόμματος" και την μετά 80 χρόνια αποδοχή των θέσεων του Πουλιόπουλου με τη λογική "μπάτσος - όργανο - μπουζούκι", πάτε για ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΗ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ διαστρέβλωση της ιστορίας του ΚΚΕ από τ' "αριστερά" (στην ουσία από τα ακροδεξιά).

    Άσε δε που επειδή οι συγγραφείς κνίτες δεν έχουν αρχές, απ' ό,τι έλεγε το Βήμα θα "αποκαταστήσουν" τους πάντες και τους αντίθετούς τους (Βελουχιώτη, Ζαχαριάδη, Καραγιώργη, Σιάντο, Πλουμπίδη κλπ.), ενώ θα αλλάξουν επί το τροτσκιστικότερο - "αριστερότερο" εχτιμήσεις του Α΄Τόμου του Δοκιμίου τους, που είχε γραφτεί όταν οι κνίτες ήταν ακόμη δεξιούληδες, πριν το 1996, κι έχει διάφορα αντιαριστερίστικα από δεξιά ρεβιζιονιστική, φλωρακική πλευρά.

    Αχ βρε κνίτες, κάθε φορά που η Ρωσία γίνεται από "φιλελεύθερη" (Χρουστσόφ, Γκορμπατσόφ, Γέλτσιν) "αντικαπιταλιστική" (Μπρέζνιεφ, Πούτιν), να πρέπει κι εσείς από δεξιούληδες να φοράτε τη μάσκα του ντούρου αντικαπιταλιστή... Και βάρδα να ξαναγράφεις δοκίμια μετά να αλλάζεις την προηγούμενη ανάλυση καταπώς βολεύει τα αφεντικά... Τι τραβάτε και σεις οι δύσμοιροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ελπίζω να ξέρεις βέβαια πως οι μαοϊστές, σαν ακραιφνείς ζαχαριαδικοί, είναι φουλ αντι-αρχειομαρξιστές. Οι αρχεοφασίστες ήταν φαλτσετοφόροι τραμπούκοι, που έπαιζαν κανονικά το παιχνίδι της αντίδρασης.

    Όσο για την μετά το 1976 ΠΠΣΠ, δεν απολουγούμαι, γιατί ανήκε σε μη μαοϊστικό φορέα (το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν χοτζικό και ουσιαστικά είχε απομακρυνθεί από το μαοϊσμό, προσχωρώντας σε έναν γενικόλογο τροτσκοαντικαπιταλισμό, αν και για χρόνια ήταν αριστερό κόμμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οσο για τον ζαχαριαδη και την Τασκένδη πραγματικά τα λεγόμενα σου

    δεν ειναι καινούρια και με την ευκαιρία του δοκιμίου θα μπορεί ο καθε ενας που

    ενδιαφέρεται να τα βρει εύκολα πια.

    Γιαυτο πιστεύω οτι αρχίζεις να φιλάς τις πάντες σου λέγοντας οτι

    δεν ανοίγεις συζήτηση με κνιτες κτλ διοτι δεν τους θεωρείς κομμουνιστές

    το βλέπω σαν υπεκφυγή

    η διάφορα απο οτι καταλαβαίνω ειναι οτι το ΚΚΕ ια αντιμετωπίζει

    με συγκράτηση λόγο της έλλειψης αναμφισβήτητων ντοκουμέντων

    γιατι μαρτυρίες και απόψεις η" συναντήσεις που γίνανε στην Σιβηρία το 73 χωρίς

    πρακτικά δεν ειναι αρκετές.για τοσο σημαντικά γεγονότα

    Το "λαθος" ειναι οτι αυτη η συζηση άνοιξε αφου κάποιοι που ηταν παρόντες

    μέχρι και πριν 3-4 χρόνια δεν ειναι πια εδω.

    Όπως ειναι κοινό "μυστικό" οτι στην Τασκένδη υπήρχαν μάλλον δυο ΚΚΕ

    όμως όλοι εμείς τα παιδια του καλοριφέρ καλο θα ήταν να είμαστε στην κριτική

    μας πιο ταπεινοί.και η κριτική μας να ειναι δημιουργική και οχι προπανγαδιστικη

    γιατι υπαρχουν και αντίπαλοι που προσπαθούν με τσιτάτα να ξαναγράψουν την

    ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εσυ εχεις την πολυτέλεια να εισαι όσο ανεύθυνος θελεις γιατι εκφράζεις τον εαυτο σου

    οσο και αν φαντασιώνεσαι οτι εισαι ο κληρονόμος του ΚΚΕ ομως αυτο που εχει

    σημασία ειναι ποιον αναγνωρίζει ο κοσμος(εχθροι και φιλοι) και αυτος που εχει την

    υποχρέωση να σκεφτεί το καλο του κόμματος της ιστοριας του και της προοπτικής του

    ειναι το ΚΚΕ.

    Επίσης μου μοιάζει μεταφυσικό να αποδιδεις στο σημερινό ΚΚΕ την ευθύνη της

    τασκενδης ενω εκείνο ειναι ξεκάθαρα(υπαρχουν και δυσκολιες) τοποθετημένο στο εσωτερικό του κόμματος

    εκτός και αν πιστεύεις οτι θα πρέπει η Αλέκα και το Π.Γ να καβαλησουν ενα αστροπλοιο

    και μετα απο ενα ταξίδι πισω στο χρονο να σκάσουν μύτη στην τασκενδη

    αλλα σου φαίνεται παράξενο μετα απο τέτοια ήττα (στρατιωτική) και ενω οι αντιθέσεις

    ακομα και κατα τη διάρκεια του εμφυλίου ηταν έντονες και συνέπεσαν με την αποκαθήλωση

    του Σιφη στην ΕΣΣΔ να μην υπήρχαν ακρότητες και εκτροπή?

    Αλοστε η πορεια του κομματος στην ιστορια δεν ηταν ευθηγραμη

    κάνοντας βέβαια κριτικη (απαλή κατα την γνωμη μου -γιατι δεν ειμαι προσωπικά με τα μπουνιά ζαχριαδικος-σταλινικος)

    αλλα αναμφισβήτητα ήταν ο μεγαλύτερος ηγέτης κομουνιστής της ελληνικης ιστοριας(λόγο όμως των μεγάλων στιγμών και της ηρωικής

    δράσης των απλων μελών του κόμματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τώρα για τον Γκορμπατσόφ και ειδικά την Αλέκα πως το πέταξες αυτο και δεν

    πρόλαβα να βάλω κράνος.

    Για τον Χαρίλαο θα σε μαλώσω μιλάμε για τον μεγαλύτερο μαχητή του ΔΣΕ μαζι με

    τον Διαμαντή τελεία.

    επίσης το κομμα δεν ηταν ιδιοκτησία του(του γιωτη)δεν εξέφραζε την δικια του

    γνωμη αναφέρομε στην "περιπέτεια" του ΣΥΝ που εγινε υπο την πίεση του

    κόσμου 16χρονια μετα την μεταπολίτευση και ενώ το κίνημα ηταν σε πτώση

    αλλοι ισχυρίζονταν οτι θα κατηγορηθούμε για την ατιμωρησία της ¨καθαρσης"λογο

    παραγραφης

    ο δεύτερος σημαντικότερος λογος(για εμενα ο πρωτος) ηταν επιτέλους

    να φαει μια φάπα το ΠΑΣΟΚ που εκμεταλλευόταν το μισος για την

    επάρατη και ήξερε οτι οι κομουνιστές θα τον βγάζουν πρώτο την 2η κυριακη

    το ΠΑΣΟΚ ηταν μια λαίλαπα απο το 80 και λιγο πριν πέρναγε πανω απο όλους

    μη λες για συνεργασίες και εισοδησμο αν και φαντάζομαι την σκοπιμότητα

    αλλα τοσο άκρατη ειναι επίπεδου ΛΑΟΣ και χειρότερα πες 10 ψέματα να φτιάξω μια "αλήθεια"



    για πες μου τι σοκ έπαθε η αστική ταξη οταν το 72 είδε εναν απο τους θρυλους

    των αγώνων και των πολέμων ( θα εχεις διαβάσει το βιβλιαράκι για την περισυλλογή διαλυμένων ομαδων

    και την προσπάθεια αντιπερισπασμού για 2ο μέτωπο εκτος του γραμμου ) του ΚΚΕ να ειναι γραμματέας του

    οχι την δικια σου γνωμη ακομα δεν εχεις δώσει το βιογραφικό σου στο ΚΚΕ

    είπαμε μετα το δοκίμιο



    Με την ευκαιρία πως βλέπεις την αποκατάσταση του ΑΡΗ θα μπορούσα να πω

    οτι δεν χρειαζότανε καν γιατι στην συνείδηση ηταν δικαιωμένος αλλα μια και

    ανοίξαμε αυτη την κουβέντα

    κομματικά δεν αποκαταστάθηκε αυτο δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς

    αλλα ειμαι περίεργος τι θα πεις οσο αφορά τον πλουμπιδη και

    τον Κλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Λοιπόν. Ενώ μπήκες σε αυτό το ιστολόγιο με μπινελίκια, στην πορεία δείχνεις ένα πρόσωπο που διαλέγεται. Πάσο, κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε γω, ούτε συ, ούτε ακόμα και οι επαναστάτες του παρελθόντος στους οποίους με τον τρόπο του αναφέρεται πολιτικά ο καθένας μας.

    Δυο - τρεις εχτιμήσεις μου για το τελευταίο σου σχόλιο: Το γεγονός ότι η κουβέντα για την Τασκένδη κι ευρύτερα για την μετά 1949 ιστορία του ΚΚΕ ανοίγει από το ψευτοΚΚΕ το 2011, όπως σωστά ψυλλιάστηκες και συ, δεν είναι τυχαίο. Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει επ' ουδενί όσο υπήρχε οργανωμένο και σχετικά μαζικό μ-λ κίνημα (μέχρι το 1980 δηλαδή), ούτε ωστόσο αμέσως μετά τη "νεοσταλινική" - ψευτοσταλινική - νεοτροτσκιστική στροφή του ψευτοΚΚΕ του 1991-1996, για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρχαν στη ζωή άνθρωποι που είχαν ζήσει τα γεγονότα, ακόμα και μέλη του ψευτοΚΚΕ, που δεν θα ανέχονταν συμψηφισμούς και ήξεις - αφίξεις. Αν κάποιος απ' αυτούς έχανε την ψυχραιμία του και άνοιγε το στόμα του στα παραδοσιακά αστικά Μέσα Ενημέρωσης, το πλήγμα για το ψευτοΚΚΕ θα μπορούσε να είναι αρκετά σοβαρό, ειδικά αν κανένας δημοκράτης και αριστερός δημοσιογράφος σκάλιζε λίγο παραπάνω τις σοσιαλφασιστικές βρωμιές στην Τασκένδη, στη Ρουμανία και σε όλη την Ανατολική Ευρώπη μεταξύ 1956-1983, όταν άρθηκε κάθε όρος για την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα.

    Σήμερα, η "αποκατάσταση" ενός ψεύτικου, δήθεν υπεραριστεριστή Ζαχαριάδη, με κριτική στα δήθεν "δεξιά" του λάθη, εξυπηρετεί από δύο πλευρές: επιτρέπει στο ψευτοΚΚΕ να ποζάρει για συνεχιστής των επαναστατικών παραδόσεων του δολοφονημένου ΚΚΕ και να συσπειρώνει μέρος της ριζοσπαστικής αριστερής νεολαίας και μισοδιανόησης κι από την άλλη "δικαιώνει" τον πραξικοπηματισμό, τον τραμπουκισμό και τελικά το σοσιαλφασισμό του σαν "αριστερό ζαχαριδισμό" που δεν καταλαβαίνει από πολλές πολλές δημοκρατίες.

    Στο βάθος η πολιτική του σημερινού ψευτοΚΚΕ είναι η συστηματοποίηση της "αριστερής" κατσαπλιάδικης, μισοτροτσκιστικής παρέκκλισης του Βελουχιώτη, που ήταν "αριστερός" οπορτουνισμός δεμένος με την αθλιότητα και τις παθογένειες του ελλαδίτικου ανάπηρου εξαρτημένου αστο-τσιφλικαδισμού μετά το 1821, με τις χειρότερες πλευρές της κλεφτουριάς που έγιναν μικροαστική ανυπομονησία για τη "λαοκρατία".

    Φυσικά, η σημερινή ηγεσία του ψευτοΚΚΕ, αστική και ξενόδουλη μέχρι το κόκκαλο, βρίσκεται παρασάγγες πιο δεξιά από το Βελουχιώτη (που είχε και μια αντικειμενικά θετική πλευρά και προσφορά σαν επικεφαλής του αντάρτικου), από τον οποίο "δανείζεται" τον πραξικοπηματισμό "χτυπώντας" τον για το "αντικομματικό του ατόπημα", ώστε να καλύπτεται και σαν κομματική - ορθόδοξη.

    Με δυο λόγια, για το περί κνιτών μη κομμουνιστών: μη θίγεσαι προσωπικά. Απλά πράματα λέω.

    Κομμουνισμός που να θεωρεί σήμερα την Κίνα σοσιαλιστική χώρα και να μην της κηρύσσει τον πολιτικό πόλεμο, που να καλεί εδώ τα φασιστικά κρατικά συνδικάτα της Βόρειας Κορέας, της Συρίας κλπ. σαν "εκπροσώπους του μαχόμενου εργατικού κινήματος", που να στηρίζει δικτατορίες και φασισμούς όπου γης, που να θεωρεί "σοσιαλισμό έστω με παρεκκλίσεις" το καθεστώς Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ -
    Γκορμπατσόφ, που να δικαιολογεί ιμπεριαλιστικές εισβολές σε κυρίαρχες χώρες, ψυχιατρεία και βασανιστήρια σε επαναστάτες, που να θεωρεί την πάλη κατά του φασισμού και του ναζισμού "ψευδεπίγραφη υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας", που να έχει βουλευτίνα τη σωβινοφασίστρια Κανέλλη και φίλους τους σωβινιστές, που να λέει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. Δε φταίω εγώ γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Α ρε μπαγάσα, απάντησα μόνο στο πρώτο, μετά είδα τα άλλα δύο. Η συνέχεια λοιπόν σε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για το σημερινό ψευτοΚΚΕ και τη σχέση του με την Τασκένδη: το φασιστικό πραξικόπημα στο ΚΚΕ, που προετοιμαζότανε καιρό, ξέσπασε στις 9/9/1955 στην Τασκένδη, με την προσπάθεια βίαιης κατάληψης των Κομματικών Γραφείων, όπου μέσα ήταν ο Δ. Βλαντάς από το ΠΓ.

    Σ' αυτή τη βρωμιά ήταν ενωμένοι οι σοσιαλφασίστες (μετέπειτα κνίτες) και οι ρεβιζιονιστές (μετέπειτα "εσωτερικοί"). Μάλιστα ένας από τους αρχηγούς της επιδρομής με τα μαχαίρια και τις πέτρες ήταν ο Β΄Γραμματέας του ψευτοΚΚΕ μέχρι το 1991 Κώστας Τσολάκης, που ήταν και ο οργανωτικός επικεφαλής του μηχανισμού του "κόμματος" (δηλαδή είχε μεγαλύτερη εξουσία κι από τον Φλωράκη, ενώ ήταν και πράχτορας των Σοβιετικών, κανονικός πράχτορας, όχι απλά πολιτικός πράχτορας σαν τους υπόλοιπους).

    Ο "κύριος" αυτός, παρέα με τον Κολιγιάννη (που μετά τον πετάξανε σαν ανίκανο), το Φλωράκη μετά το 1972, τον Υφαντή, το Μαυρομμάτη, το Λουλέ, τον Γκρόζο, την "Ηρωδιάδα" Κουκούλου που πούλησε τον άντρα της Ζαχαριάδη κ.ά. στήσανε αυτό το μηχανισμό που εσύ σήμερα αποκαλείς "ΚΚΕ" και εγω αποκαλώ ψευτοΚΚΕ. Αυτοί ανέδειξαν ΟΛΑ τα στελέχη που προσκυνάς εσύ σαν "επαναστάτες", Αλέκες, Γόντικες, Μαϊληδες και όλο τον υπόλοιπο αντεπαναστατικό εσμό. Όλοι αυτοί οι κύριοι, μαζί με Ανδρουλάκηδες, Αλαβάνους, Δελαστίκ, Δαμανάκηδες, Λαφαζάνηδες, Καραγκουλέδες κλπ. ορκίζονταν στο φρενιασμένο αντισταλινισμό και αντιζαχαριαδισμό. Κάλυπταν πολιτικά και με απειλές τα εγκλήματα της Τασκένδης, συνέχιζαν με "δόξα και τιμή" την πολιτική παράδοση των σοσιαλφασιστών του 1956 και ΚΥΡΙΩΣ, δούλευαν για τα ίδια αφεντικά που ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ το 1956 (Πονομαριώφ, Σουσλόφ και λοιποί Ρώσοι προδότες του μαρξισμού διχτάτορες).

    Από πού και ως πού λοιπόν, με ποια αυτοκριτική, μέσα από ποια διαδικασία όλα αυτά τα γραφειοκρατικά, ξενόδουλα στοιχεία έγιναν "επαναστάτες" και πρέπει να τους αντιμετωπίζω σαν "άλλο κόμμα" σε σχέση με το '56;; Αφού υπάρχει και φυσική και πολιτική συνέχεια. Και ξέρεις που φαίνεται αυτό;; Πού φαίνεται ακόμα και σήμερα η ρωσοδουλία τους και ο πλήρης αστισμός τους;;

    Στο ό,τι, αν και "καταδικάζουν" το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, λυσσάνε αν τους πεις την μετά το '60 ΕΣΣΔ ιμπεριαλιστική. Ακόμα και στη διαμάχη ΕΣΣΔ - Κίνας του 1963-1964, όπου σαν "αριστεροί ζαχαριαδικοί" πλέον θα έπρεπε λογικά να είναι με την αντικαπιταλιστική Κίνα ή έστω "ούτε ΕΣΣΔ - ούτε Κίνα" είναι με τη δεξιά ΕΣΣΔ και βρίζουν τον αριστερό Μάο! Ενώ κατηγορούν την Κίνα για αντισοβιετισμό, δεν κατηγορούν την ΕΣΣΔ για αντικινεζισμό, που ήταν και πολύ πιο ωμός και άθλιος (αν βρεις βιβλία της "Σύγχρονης Εποχής" της δεκαετίας του '70, μέχρι και βιβλία για τον "κίτρινο κίνδυνο" βγάζατε, ρατσιστικού - αντικινέζικου περιεχομένου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. τελευταίο για σήμερα γιατι μέχρι να γραψω (τα πλήκτρα τα ψαχνω)

    μου περνει πολυ ωρα

    Λες οτι εκμεταλλεύεται εκ του ασφαλούς Ζαχαριαδη-Σταλιν

    Πρόβλημα η στήριξη στον Ζαχαριάδη και κυριός στον Σταλιν

    σημερα ειναι κατι σαν πολιτικη αυτοκτονία

    καλός η κακος δίκαια η άδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Για το Φλωράκη του 1972, άφησέ το καλύτερα, γιατί μεγάλο "πέπλο" καλύπτει το πώς αφού τον άφησε η Χούντα από την εξορία το 1971, και παρακολουθούνταν, "ξαφνικά" διέφυγε, έφυγε στο εξωτερικό και ανέλαβε τη Γραμματεία. Ο άνθρωπος, εκτός του ό,τι ήταν αυταρχικός και "αυλάκιας" (του άρεσε να έχει ορντινάτσες), είναι και πολιτικά υπεύθυνος για την κάλυψη της δολοφονίας του Ν. Ζαχαριάδη από τα αφεντικά του τους Ρώσους σοσιαλιμπεριαλιστές, αλλά και για τις αθλιότητες που γράφει μαζί με το Θεοχαράτο στο γνωστό βιβλίο - βιογραφία ότι "ο Ζαχαριάδης τά ΄χε χάσει στο τέλος, δε γινόταν να σωθεί κλπ."

    Για τον Κλάρα - Βελουχιώτη, αν και σου τά 'πα χωρίς να έχω δει ότι θα με ρώταγες(!), σου λέω και δυο πράγματα ακόμη: ήταν πολύ αντιφατική προσωπικότητα. Ξεκίνησε σα χαρτοπαίχτης, λούμπεν γενικά, μπήκε γύρω στο 1924 στο ΚΚΕ και διαπαιδαγωγήθηκε, μάλιστα έχει γράψει κι ένα ωραίο γράμμα στο Ριζοσπάστη το 1931 όπου λέει πώς τον έκανε άνθρωπο το Κόμμα και τον έβγαλε από την αθλιότητα. Σα στέλεχος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ έκανε καλή δουλειά τις δεκαετίες του '20 και του '30. Στην Κέρκυρα ο Ζαχαριάδης, που δεν ήτανε ούτε ψεύτης ούτε μικρός, λέει ότι χωρίς να φάει ένα μπάτσο λύγισε και υπόγραψε. Τον είχανε βγάλει Μιζέρια, γιατί είχε έντονη μικροαστική απαισιοδοξία.
    Ε, όταν βρέθηκε καπετάνιος του ΕΛΑΣ κι ένιωσε τη δύναμη του ένοπλου, ξέφυγε, μεγαλοπιάστηκε, νόμισε πως τούτο ήτανε δικό του έργο κι όχι του ΕΑΜ. Άσε που επειδή δρούσε κυρίως στην ύπαιθρο που η πίεση του καταχτητή ήταν λιγότερο έντονη απ' ό,τι στην πόλη, έπεφτε συνέχεια σε "αριστερά" παραστρατήματα, ανοίγοντας μέτωπα με τις αγγλόφιλες και γενικά μη ΕΑΜικές οργανώσεις, βοηθώντας την αντίδραση να παρουσιάζει το ΚΚΕ σαν κόμμα που δεν κάνει αντίσταση αλλά απλώς ετοιμάζεται να πάρει την εξουσία μετά το φευγιό των Γερμανών.
    Καλά, δε μιλάμε για τη Βάρκιζα, όπου πρώτα την υπόγραψε και μετά σήκωσε μπαϊράκι, κάνοντας φραξιονισμό, κλέβοντας αποθήκες, συγκροτώντας "νέο ΕΑΜ" - ΜΕΑ κλπ. Αυτός ο άνθρωπος, παρά τα κάποια καλά του, μόνο να χαντακώσει το κίνημα μπορούσε. Σωστά τον κρίνει ο Ζαχαριάδης. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δικαιολογώ τη μοναρχοφασιστική δεξιά που κρέμασε το κεφάλι του στο φανοστάτη στα Τρίκαλα. Ο Βελουχιώτης, όπως έγραφε και η Ελεύθερη Ελλάδα του ΕΑΜ την επομένη του θανάτου του, ήταν ένα απείθαρχο παιδί του λαϊκού κινήματος. Επειδή όμως βρέθηκε στην ηγεσία του και δεν ήταν απλός στρατιώτης, θα μπορούσε να το είχε χαντακώσει για τα καλά και εν μέρει δυστυχώς το έκανε με τα κατσαπλιάδικα "κατορθώματά" του και τους αριστερισμούς του στην Κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Για τον Πλουμπίδη αύριο...

    Υ.Γ. Ό,τι γράφω εδώ είναι προσωπικές απόψεις (διαμορφωμένες φυσικά μέσα από συζήτηση με συναγωνιστές, φίλους κλπ.) ενός μπλόγκερ κι όχι θέσεις κόμματος, οργάνωσης κλπ. Για να μην παρεξηγούμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. λοιπόν θα εχει πολύ πλακα (εσυ μη κουραστείς ξερω γι τέτοιους "διαμαρτυρόμενους"

    φταιει το ΚΚΕ που δεν τους έδωσε ριζοσπαστική διέξοδο )

    συνεχίζω : κατι αστέρες της Τν συγκλονίστηκαν με την "αυθόρμητη"

    διαμαρτυρία επειδή τους τιην είπαν οι Ισπανοί και βγήκαν λόγο φεις μπουκ

    σαν τους εξεγερμενους των Αράβων που δεν είχαν άλλο τρόπο

    κωμικό ενώ πηγαίνεις πίσω να νομίζεις οτι πας μπροστά

    θα "βρουν" τα αιτήματα -αιτήματα και οχι απαιτήσεις που να μπορούν

    να τα υποστηρίξουν

    και χωρις να ξερουν ποιος είναι διπλα τους και ποιος ειναι τι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Δυο λόγια για τον Πλουμπίδη που τα χρωστάω.

    Ο Πλουμπίδης εμφανίστηκε σα στέλεχος του κόμματος στην φραξιονιστική πάλη '29-'31, στην οποία έλαβε ενεργά μέρος, αλλά ήταν οργανωμένος από το 1926 κι είχε ζήσει όλες τις στροφές της εσωκομματικής ζωής και πριν την Έκκληση της ΚΔ που έστησε το ΚΚΕ στα πόδια του το 1931.

    Στα 1940, συνδεδεμένος με την Παλιά Κεντρική Επιτροπή που είχε πάρει θέση κατά της υποστήριξης της κυβέρνησης Μεταξά στον πόλεμο (στη βάση ότι αποτελεί μέρος του ευρύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου Αγγλογάλλων και Γερμανοϊταλών, άρα έπρεπε οι κομμουνιστές να επιδιώκουν την ήττα της αστικής τάξης της χώρας "τους"), είχε γράψει ένα γράμμα στο "Ριζοσπάστη" της Παλιάς ΚΕ που έλεγε πως το γνωστό 1ο γράμμα του Ριζοσπάστη ήτανε πλαστό. Αυτό είχε μια βάση να το πιστέψει κανείς, ξέροντας πως η Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ, που στήριζε το Μεταξά στον πόλεμο, ήταν όργανο του Μανιαδάκη, αλλά τελικά ΟΝΤΩΣ ο Ζαχαριάδης είχε γράψει το επικό αυτό αντιφασιστικό κάλεσμα, καταφέρνοντας με έναν εκπληκτικού βάθους ελιγμό να αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με την "ούτε Σύμμαχοι - ούτε Άξονας" θέση της Γ΄ΚΔ, να θεμελιώσει την αναγκαιότητα του πολέμου στον αμυντικό - αντιιμπεριαλιστικό χαραχτήρα της πάλης και στον εξαρτημένο χαραχτήρα του ελλαδίτικου καπιταλισμού και να μην υποτάξει ολότελα το προλεταριάτο χωρίς όρους στο μεταξικό φασισμό και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό.

    Κι όλα αυτά, τα λέμε σήμερα που ξέρουμε πως τελικά ο πόλεμος ακόμα και το '39-'41 στην κύρια πλευρά ήταν δίκαιος από την πλευρά των Συμμάχων, ακόμα και πριν την εισβολή του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ. Τότε αυτό δεν ήταν τόσο καθαρό, για την ακρίβεια δεν ήταν καθόλου, και γι' αυτό ευθύνονται οι Αγγλογάλλοι που φοβόντουσαν περισσότερο την προλεταριακή ΕΣΣΔ παρά τη ναζιστική Γερμανία.

    Στην Κατοχή ο Πλουμπίδης μπήκε στο ΠΓ, έπαιξε ένα ρόλο στην καθοδήγηση της ΟΠΛΑ και γενικά των αθηναϊκών οργανώσεων, του έγινε αυστηρή κριτική για "αριστερά" - κατσαπλιάδικα λάθη στη δράση της ΟΠΛΑ αλλά στο 7ο Συνέδριο μετά την Απελευθέρωση εξελέγη στην ΚΕ. Σε όλη τη διάρκεια του Εμφύλιου, έμεινε στην Αθήνα παράνομος (συνελήφθη μία φορά το 1946 αλλά τον άφησαν) και μετά το θάνατο του Στέργιου Αναστασιάδη, επαναστάτη παλιού κούτβη, ανέλαβε επικεφαλής του κλιμακίου της ΚΕ του ΚΚΕ στην Αθήνα.

    Γεγονός είναι πως στο βάθος ο Πλουμπίδης ποτέ δεν πίστεψε βαθιά στην ανάγκη του β' αντάρτικου, του ΔΣΕ. Μάλιστα, ακόμη και το 1948, όπου όλες οι δυνάμεις του ΚΚΕ είχαν πέσει στη στρατολογία για το ΔΣΕ, εκείνος προπαγάνδιζε ότι "δεν πρέπει να βγούμε, να μείνουμε στην Αθήνα να δώσουμε από δω την πάλη" κλπ. Αρνήθηκε μάλιστα και προσωπικά στο ΠΓ του Κόμματος να βγει στο βουνό, επικαλούμενος λόγους υγείας.

    Γενικώς, η όλη του πολιτική αντίληψη ήταν δεξιά, οπορτουνιστική, ενώ τα έκανε μαντάρα και στις εκλογές του Μάρτη του 1950, με διαστρέβλωση της γραμμής του κόμματος προς όφελος των συνεργασιών χωρίς αρχές. Χώρια που γενικά δεν τα πήγαινε καλά με το συνομωτισμό και εκτιθόταν βαριά, σε βαθμό που είναι σχεδόν σίγουρο πως η Ασφάλεια ήξερε τις κινήσεις του αλλά για δικούς της λόγους δεν τον έπιανε.

    Γενικότερα, την κομματική ζωή του Νίκου Πλουμπίδη από τη διχτατορία του Μεταξά μέχρι τη σύλληψή του τη βαραίνουνε χοντρά λάθη, δεξιά και "αριστερά", πολλά από τα οποία μες στον Εμφύλιο και αμέσως μετά ήταν πολύ σοβαρά. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΧΑΦΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η χαφιεδοφοβία σε μια περίοδο ήττας του δεύτερου ένοπλου αγώνα και βαθιάς παρανομίας και τρομοκρατίας, ήταν ένα αναγκαίο κακό, που ενισχυόταν από πραγματικά και προβοκατόρικα μεγεθυμένα γεγονότα εκείνη την εποχή μες στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα (ρήξη με τον Τίτο, κατηγορίες για τιτισμό σε στελέχη των ΚΚ στις ανατολικές χώρες, που η ιστορία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει αν ήταν βάσιμες ή ήταν προβοκάτσιες της τριανδρίας Σουσλόφ - Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ κλπ.)

    Τα στοιχεία δε που έστελνε το δεύτερο κλιμάκιο από την Αθήνα, εκείνο της παράνομης ΕΠΟΝ με επικεφαλής το Σ. Κασσιμάτη, συνέτειναν και κείνα ότι ο Πλουμπίδης "κάποια τρύπα είχε", πράγμα που πάντως δεν αποδείχτηκε ποτέ.

    Ασφαλώς, το πραγματικό κομμουνιστικό κίνημα θα αποδώσει στον Πλουμπίδη τα εύσημα για τη στάση του απέναντι στο μοναρχοφασισμό όταν έπεσε στα χέρια του. Ταυτόχρονα, και πέρα από αγιοποιήσεις, θα ασκήσει την κριτική του στη γραμμή που εκείνος έβαζε, ανοιχτά ή έστω στην πράξη, για ολάκερη την περίοδο 1945-1952. Σε πολιτικό επίπεδο, στη "διαμάχη" (που ποτέ δεν υπήρξε ανοιχτή) Ζαχαριάδη - Πλουμπίδη σε ό,τι αφορά πολιτικές επιλογές, το δίκιο στη συντριπτικά κύρια πλευρά βρισκόταν με το Ζαχαριάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. εδώ εχουν προκύψει πολλά ζητήματα που θελω να αναφερθώ

    εχει γίνει ανα μικρο χάος θα τα λεω όπως μου έρχονται

    και αναγκαστικα θα πηγαίνω μπρος πίσω.


    οσο για τον κλαρα λούμπεν ηταν και ο Ντοστογιέφσκι

    την Βάρκιζα ειτε την υπόγραψε ειτε οχι το γεγονός

    ειναι το ιδιο θα συμφωνήσω οτι ο οπλισμός που απαλλότριωσε

    δεν του άνηκε επίσης η ομαδα του ηταν αμφιβόλου ποιότητας

    ομως η θεση του για τον ρολο των αγγλων ηταν σωστη

    και το πιο σημαντικό ο λαος για πρώτη ισως και φια τελευταία φωρα

    ηταν ένοπλος αυτο ειναι το μεγαλύτερο ζήτημα.

    με την ευκαιρία θα σου επαναλάβω οτι οι η κριτικη σου οπως παντα ειναι

    τερατωδώς υπερβολική.

    Απο τη στιγμη που έγινε σύμβολο και σημείο αναφοράς

    δεν γίνεται να είμαστε εμεεις μίζεροι η να εχουμε πλήρη ευθυκρισία

    ενω οι αντίπαλοι δεν εχουν ιχνος απο κατι τέτοιο .

    λαμβάνω βέβαια υπόψη μου οτι θεοποιηθηκε και απο αντιπάλους

    για να χτυπήσουν το ΚΚΕ λογο αυτης της ρήξης

    Ο Ζαχαριαδης ειναι βασικός πρωταγωνιστής αυτης της ιστοριας(βαρκιζα)

    και στο βουνό ισως βγήκε και σε εναν βαθμο αναγκαστικά

    και δεν ηταν κύρια θεμα επιλογής αλλα και

    θεμα επιβίωσης και πίεσης απο την βαση

    ακομα το ΕΑΜ δεν είχε βαλει θεμα εξουσίας και ηταν και λαθος η

    επιλογή των σταδίων για την λαικη εξουσια.

    και αυτοι που θελουν να θεωρουν τους εαυτους τους κομουνιστές

    δεν κρινουν τον ανθρωπινό παράγοντα και τις

    αδυναμίες του με απολητοτητα .Φυσικά απο τα στελέχη εχεις αλλες

    απαιτήσεις.

    και βεβαια ο Ζαχαριαδης δεν ηταν δα και αλάνθαστος

    η κριση σου δεν ειναι καθολου αντικειμενική δεν μιλάω για πλήρη

    αντικειμενικότητα αυτο δεν υπαρχει πουθενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ρε αδερφέ, καλά κι άγια αυτά που λες, όντως πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και διαλεχτικό πνεύμα στην κρίση μας για ιστορικές προσωπικότητες. Δε νομίζω όμως πως από αυτά που σου έγραψα έβγαζα ένα φανατισμό χωρίς επιχειρήματα. Σου αιτιολόγησα σε γενικές γραμμές για ποιο λόγο αποδίδω στην κάθε προσωπικότητα τους πολιτικούς χαραχτηρισμούς που αποδίδω.

    Και κάτι που δεν αφορά μόνο εσένα αλλά και δεκάδες άλλους "της αριστεράς και της προόδου" από όλους τους από ΣΥΝ και "αριστερότερα" χώρους που πιάνουν συζήτηση για την ιστορία του κινήματος: δε λέω να ξέρεις τι έγινε στις 3.28 της 17ης του τάδε μήνα του '45, αλλά μπορείς να ξέρεις αν διαβάσεις ότι όταν υπογράφηκε η Βάρκιζα ο Ζαχαριάδης ήταν ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ.
    Ωστόσο εδώ και χρόνια στις συζητήσεις το ακούω κι αυτό: ο Ζαχαριάδης λέει έκανε τη Βάρκιζα κι έφαγε το Βελουχιώτη! Πολιτική αμορφωσιά και πολιτική συκοφαντία πάνε μαζί!

    Φυσικά και ο Ζαχαριάδης δεν είναι αλάνθαστος. Ούτε και οι 5 κλασσικοί του μαρξισμού ήταν αλάνθαστοι, πόσο μάλλον οι υπόλοιποι κομμουνιστές ηγέτες... Αλλά απλούστατα δεν αναγνωρίζω στο ψευτοΚΚΕ το δικαίωμα να αποτιμήσει τη δράση του Νίκου, να τον κριτικάρει ή να τον "αποκαταστήσει".

    Ας ανοίξουν τα αρχεία του ρώσικου κράτους για τη δολοφονία Ζαχαριάδη, ας καταδικαστούν σαν εγκληματίες έστω και μετά θάνατο οι Φλωράκης, Τσολάκης, Λουλές, Κουκούλου και ΣΙΑ, ας αλλάξει όνομα αυτό το πραχτορείο του σοσιαλιμπεριαλισμού και ΤΟΤΕ τα ξαναλέμε με αυτούς τους κυρίους, μαθητές και τσιράκια των παραπάνω υπαλλήλων του Κρεμλίνου.

    Υ.Γ. Για τη στάση του Ζαχαριάδη από τον Ιούνη του 1945 που ήταν εδώ απέναντι στη Βάρκιζα: ο ίδιος έχει μιλήσει γι' αυτήν στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950. Πέρα από αυτό όμως, είναι αλήθεια πως ουσιαστικά μέχρι το Μάρτη του 1946, οπότε και είπε το "Βάρκιζα στο κίνημά μας δεν πρόκειται να ξαναγίνει", έκανε όντως φιλότιμες προσπάθειες για την εφαρμογή της, προσπάθειες που φυσικά τορπίλισε το Μαύρο Μέτωπο της άκρας δεξιάς και του δωσιλογισμού - νεοφασισμού, που είχε την προστασία των αγγλικών λογχών μετά το Δεκέμβρη του '44.

    Ο Ζαχαριάδης χτύπησε -και σωστά- τη Βάρκιζα στο θέμα της παράδοσης των όπλων στον εχθρό και της μη εξασφάλισης πιο καλών όρων. Ωστόσο, είχε δίκιο στο ό,τι αν εφαρμοζόταν ΠΛΗΡΩΣ και ΑΠΟΛΥΤΑ η Συμφωνία της Βάρκιζας στο πολιτικό της μέρος, το λαϊκοδημοκρατικό ΕΑΜικό κίνημα θα ξεκίναγε από πολύ καλή αφετηρία τον αγώνα του για την λαϊκοδημοκρατική, αντιφασιστική αναγέννηση της χώρας μας.

    Ως συνήθως οι νεοτροτσκιστές και νεοβελουχιωτικοί του ψευτοΚΚΕ χτυπάνε τη Βάρκιζα όχι για την παράδοση των όπλων και τη δεξιά γραμμή στη διαπραγμάτευση, αλλά για το ό,τι αντί για Βάρκιζα το ΚΚΕ έπρεπε να κάνει επί τόπου "αντικαπιταλιστική - σοσιαλιστική επανάσταση", την ίδια ώρα που οι Άγγλοι πολεμούσαν μαζί με τους Σοβιετικούς, τους Αμερικάνους και τα υπόλοιπα ελευθερόφιλα έθνη τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

    Ακόμη και το Δεκέμβρη του '44, που είχε στη διεξαγωγή του από την πλευρά μας πολλά "αριστερά" παραστρατήματα (εκτελέσεις, όμηροι), που τα παραδέχεται κι ο Σιάντος στην 11η Ολομέλεια του Απρίλη 1945, το ΚΚΕ στα κείμενα του δεν έλεγε ότι πολεμάει τους Άγγλους επειδή είναι ιμπεριαλιστές και εμείς θέλουμε εδώ και τώρα σοσιαλισμό, αλλά έλεγε (και σωστά) ότι πολεμούσε για την πατρίδα και την αντιφασιστική δημοκρατία, για την τιμωρία των δωσίλογων, για καλύτερους όρους στη δημιουργία εθνικού στρατού κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Φυσικά σήμερα έχουμε πήξει στους "υπερεπαναστάτες" που επειδή πήγανε σε πέντε πορείες και πετάξανε πέντε μολότωφ με την ανοχή του κράτους και την πολιτική κάλυψη του ΣΥΝ, γράφουν στους τοίχους "Η Συμφωνία της Βάρκιζας έσπασε" ή "Δεκέμβρης '44 - Δεκέμβρης '08" και άλλες τέτοιες βλακείες.

    Το δε σημερινό ψευτοΚΚΕ διαστρεβλώνει την ιστορία και με το λιλιπούτειο, φιλοπουτινικό ανάστημά του, κατηγορεία το ΕΑΜ και το ΚΚΕ για "λογική σταδίων" κλπ. Λες και ακόμα και η γραμμή της 6ης Ολομέλειας του '34, που τόσο σας πονάει, για τη δημοκρατική διχτατορία του προλεταριάτου και της αγροτιάς , δε λέει μέσα για σοβιέτ εργατών - αγροτών, για απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφάλαιου και των τσιφλικιών, για λαϊκό κράτος που θα ελέγξει στην κύρια πλευρά τη βιομηχανία και τον ορυχτό πλούτο...

    Η αστικοδημοκρατική επανάσταση με τάση γρήγορης μετεξέλιξης της σε σοσιαλιστική του ΄34 (που όντως μετά το '49 είναι παρωχημένη), είναι επανάσταση νέου τύπου και το καθεστώς που θα εγκαθίδρυε θα ήταν σε τυπική μονάχα απόσταση από τη διχτατορία του προλεταριάτου (απλώς θα ήταν πιο πλατιά στη συμμαχία με τους μικροϊδιοχτήτες και το μεσαίο κεφάλαιο, με το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι συμβιβασμοί, όπως έγιναν στην Κίνα του Μάο από το 1949 μέχρι το 1965).

    Αφήστε λοιπόν τις εύκολες "λύσεις" με την αναπαραγωγή όλης της τροτσκιστικής σαβούρας του "σοσιαλισμός εδώ και τώρα", με τις οποίες λερώνετε την ιστορία του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. το γνωρίζω οτι ηταν στο νταχαου και ειχε μαλιστα και οργανωτική δραση

    (( και εδω εφόσον μου είπες ποιο πριν αφήνοντας υπονοούμενα για τον

    χαριλαο το 71 ξερεις οτι και για τη δραση του ζαχαριαδη στο νταχαου

    πολλά λέγονταν -ακολουθώ το δικο σου σκεπτικό ))

    το οτι επέστρεψε κάποιες εβδομάδες μετα την βαρκιζα δεν τον αφήνει

    εκτος ευθυνών απο την στιγμη μαλιστα που την υποστήριξε με παθός



    Δεν υπαινίχτηκα πουθενά το υποτιθέμενο σκοτεινό και συνομοσιολογικό

    ρολο του ζαχαριαδη με μπερδεύεις με άλλους

    ΥΓ

    η βαρκιζα απο μονη της δεν ηταν απόλυτα καταστρεπτική

    και ουτε ηταν κεραυνός εν"αίθρια υπήρξαν πριν Καζέρτα και

    Λίβανος.

    απλα δεν τήρησαν την υπογραφή τους οι φασιστοτσολιαδες

    πραγμα οχι και τοσο απρόοπτο

    2οΥΓ

    είχαν γινει 3 απόπειρες δολοφονίας πολύ πριν το 7

    δεν πιστεύω ομως οτι η τελευταία ηταν πράγματι

    δολοφονία στα 70του χρονια με τέτοιο παρελθόν

    και τέτοια κατάληξη να περιμένει ΤΙ ?

    Ο θάνατος ισως να ηταν και λύτρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Έτσι μπράβο, μ' αρέσει που αγαπάς πιο πολύ το Φλωράκη από το Ζαχαριάδη, έτσι για να καθαρίζουνε και τα στρατόπεδα.
    Ο Ζαχαριάδης ήρθε τρεισήμιση μήνες μετά τη Βάρκιζα κι όχι "εβδομάδες". Σου επαναλαμβάνω, δεν υποστήριξε με "πάθος" καμία Βάρκιζα σαν στρατηγική επιλογή. Από τη στιγμή όμως που το ΕΑΜ και το ΚΚΕ είχαν βάλει την υπογραφή τους, έπρεπε και να την τιμήσουν και να δείξουν στα αμφιταλαντευόμενα τμήματα του δημοκρατικού λαού ότι τον Εμφύλιο Πόλεμο τον οργανώνει η αντίδραση με προστάτες τους Εγγλέζους κι όχι οι λαϊκοδημοκράτες και οι κομμουνιστές.

    Πολιτική γ... το κερατό μας μέσα: δε φτάνει να έχεις δίκιο, πρέπει να το κάνεις φραγκοδίφραγμα στις μάζες, να κερδίζεις ένα μέρος τους, να ουδετεροποιείς ένα άλλο, να στενεύεις όσο γίνεται τη δεξαμενή απ' όπου ψαρεύει ο εχθρός. Αυτή είναι η διαφορά της γραμμής Ζαχαριάδη από τη γραμμή Βελουχιώτη και την ακόμη χειρότερη γραμμή σημερινού ψευτοΚΚΕ.

    Νομίζεις ότι ο Ζαχαριάδης μισούσε λιγότερο τους Εγγλέζους ή τους μοναρχοφασίστες από τον Άρη;; Ήταν όμως αρχειακός και βαθύς στα ζητήματα, και κυρίως δεν ήταν μικροαστός αλλά προλετάριος πολιτικός. Γι' αυτό και ο ΔΣΕ είναι το διαμάντι του λαϊκού μας κινήματος, παρ' όλο που κι αυτόν πάτε να τον "τροτσκοποιήσετε" με τις νεο-υπεραντικαπιταλιστικές σας "αναλύσεις", ενώ ΚΑΙ ο ΔΣΕ, μέχρι το 1949, έβαζε λαϊκοδημοκρατικά, αστικοδημοκρατικά - αντιφασιστικά αιτήματα για να απομονώσει τις συμμορίες των μοναρχοφασιστών μες στο λαό και μονάχα όταν η αντίθεση έφτασε στην άκρη της και διεθνώς, αρχές 1949, έβαλε καθαρά το ζήτημα της διχτατορίας του προλεταριάτου και του σοσιαλισμού (και πολύ σωστά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και κάτι τελευταίο για τον "άγγλο" Ζαχαριάδη: πόσο γίγαντας είναι ένας άνθρωπος που τον Οχτώβρη του '40 από τις φυλακές βάζει, όπως σου ξανάγραψα γραμμή αντιφασιστικού - αντιιμπεριαλιστικού - εθνοανεξαρτησιακού πολέμου χωρίς να έρθει σε ρήξη με την "ούτε-ούτε" γραμμή της Γ' ΚΔ, βγαίνει δηλαδή "άγγλος" σε σχέση με την ΕΣΣΔ, στη συνέχεια στο Νταχάου απομονώνεται για ένα διάστημα σαν "αριστεριστής" επειδή λέει ότι μετά την ήττα των Γερμανών νομοτελειακά ο αγγλοσαξωνικός ιμπεριαλισμός θα βρεθεί αντίπαλος με το προλεταριάτο, επιστρέφοντας στην Ελλάδα τη βγαίνει και σωστά αντι-αριστεριστής και δεν πάει με τα κατσαπλιάδικα του Βελουχιώτη αλλά ξαναφτιάνει μαζικό κίνημα, ρίχνει τους Δύο Πόλους για να ενώσει όλη την αντιφασιστική δημοκρατία μες στο λαό και στη συνέχεια σε αντιπαράθεση με τους δεξιά τάση μες στο κόμμα (Παρτσαλίδη, Καραγιώργη, Πλουμπίδη, Χρύσα κλπ.), αφού συγκεντρώνει δυνάμεις, χτυπάει Εγγλέζους, μετά Αμερικάνους και μοναρχοφασισμό.
    Και μετά από όλα τούτα, κι ενώ είναι καβάλα στ' άλογο σαν ηγέτης, παρά την ήττα, δέχεται την επίθεση από το Χότζα με επιχειρήματα Βελουχιώτη - Βαφειάδη, στην οποία ο Στάλιν παρεμβαίνει και τον δικαιώνει. Από το 1950, οι σουσλοφικοί μες στο ΚΚΣΕ(μπ.) τον υποσκάπτουν, του στήνουνε προβοκάτσιες, τον χτυπάνε το Σεπτέμβρη του '55 στην Τασκένδη, κι εκείνος, ο γίγαντας, παρά το ό,τι είναι ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΣΕ, και σοβιετικός μέχρι το μεδούλι, σαν επαναστάτης σηκώνει το ανάστημά του και λέει: "Κύριοι, έχω διαφορές αρχών με το Χρουστσόφ" αντί να σκύψει και να γλύψει κει που έφτυνε, απλά για να μείνει εφ' όρου ζωής Γραμματέας. Και στη συνέχεια, σαν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, υπομένει 17 χρόνια τις υπέρτατες ταπεινώσεις του από σκουλήκια του τύπου Ζωγράφου, Τσολάκη και σία, αγέρωχα (κατασχέσεις των γραφτών του, απαγόρευση μετακίνησης). Ειδικά μετά το 1962, που ζήτησε να μεταβεί στην Ελλάδα να δικαστεί, και σύσσωμη η αντίδραση (Δεξιά - Κέντρο - ψευτοαριστερά) του το απαγόρευσαν, η ζωή του έγινε ανυπόφορη. Ωστόσο εκείνος έκανε απεργίες πείνας, πάλευε, ποτέ δεν κανάκεψε τα σκουλήκια και τους παλιανθρώπους του ψευτοΚΚΕ που τον εκβίαζαν να αναγνωρίσει το Μπρέζνιεφ και τη σπείρα Κολιγιάννη - Φλωράκη για κομμουνιστές.

    Αυτός ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ του προλεταριάτου και του ελληνικού έθνους, θες να μου πεις ότι αυτοκτόνησε;;; Τι αθλιότητες χαλκευμένες από τα αφεντικά των καθοδηγητών σου είναι τούτες που μου τσαμπουνάς;; Η ιστορία, αδερφέ, δεν ξεγράφει. Αιώνιο στίγμα και λεκές θα μείνει στην ιστορία του κόμματος - πραχτορείου η δολοφονία του αρχηγού του παλιού ΚΚΕ, που το 1974 σίγουρα θα αποτελούσε καταλύτη που θα διέλυε το ανύπαρκτο στις μάζες τότε ψευτοΚΚΕ του Φλωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2008/07/blog-post_9517.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Το χαρτί που δημοσίεψες με αυτή την παραπομπή είναι η ζωντανή απόδειξη των χίλιων μεταμφιέσεων του ψευτοΚΚΕ. Από "ηρεμούτσικο ήπιο σοσιαλδημοκρατικό" μπορεί να γίνει "σούπερ υπεραριστερό αντικαπιταλιστικό" εν μία νυκτί, αν αυτό απαιτούνε τα συμφέροντα του ανατολικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ ή πιο σωστά η φάση στην οποία βρίσκεται η πορεία αυτού του τελευταίου.

    π.χ. Δε θα μπορούσε το ψευτοΚΚΕ, όταν η Ρωσία είχε γίνει σούπερ "δεξιά - φιλελεύθερη" - ανοιχτά αντισταλινική επί Γκορμπατσόφ να παίζει τη σημερινή, σούπερ σταλινοζαχαριαδική (δήθεν) γραμμή. Τότε ήταν μια χαρά δεξιούλικο, με σοσιαλδημοκρατικούτσικες θέσεις, με Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκηδες στην εμπροσθοφυλακή. Στην ουσία βέβαια είναι πάντα σοσιαλφασιστικό, από το 1968 και δώθε.

    Φυσικά, για να μη νομίζεις ότι συνομωσιολογώ, σου εξηγώ το εξής: φυσικά, στη βάση του οι άνθρωποι πιστεύουν την κάθε γραμμή: π.χ. η γκορμπατσοφική γραμμή, όσο κι αν ήταν σοσιαλφασιστική, έφτιαξε δεξιούς φιλελεύθερους αναθεωρητές - σοσιαλδημοκράτες, που φύγανε με το ΣΥΝ ή για το σπίτι τους. Το ίδιο η σημερινή γραμμή φτιάχνει λυσσασμένους μικροαστούς "υπεραριστερούς" αντικαπιταλιστές, που αν η Παπαρήγα ή ο επόμενος αρχηγός του ψευτοΚΚΕ το γυρίσει σε "δεξιά - μετωπική" γραμμή, μπορεί να νιώσουν προδομένοι και να φτιάσουν κανένα νέο ΝΑΡ, διαμαρτυρόμενοι για την προδοσία του "αντικαπιταλισμού" και της "ταξικής γραμμής". Δε γινεται να έχεις μιλημένους χιλιάδες ανθρώπους ότι αυτά είναι κολπάκια και ψευτιές, οι περισσότεροι τα πιστεύουν και τα θεωρούν αληθινές διαμάχες (και στη βάση όντως έχουν μια τέτοια πλευρά, αληθινής ιδεολογικής αντιπαράθεσης).

    Πάντως, το παραπάνω χαρτί που υπόγραψε ο Φλωράκης στο μισοχουντικό ακόμα καθεστώς με πρόεδρο το Γκιζίκη θα αποτελεί επίσης αιώνιο στίγμα για το "κομμουνιστικό" (τρομάρα του!) κόμμα του Περισσού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Βλέπω εισαι και οργανωμένος αποφάσισες να αγριεψεις

    και εβαλες λογοκρισία φοβούμενος τα μπινελίκια.

    βαλε και δεύτερη οπως στην εφημερίδα του Ρήνου



    Γραφικέ μου φιλε στην τεχνη καταρχήν αλλα και παντου

    η αφαίρεση εχει τα ποιοτικά στοιχεία η μεγαλοστομία

    μου προκαλεί αποστροφή και ο μικρομεγαλισμος

    ειναι γελοίος. Πασο ειναι δικο σου θεμα.

    Εγω το ΚΚΕ το παίρνω ολόκληρο ακομα και με τον

    Πουλιοπουλο.(ετσι για να σε ξανα ιντριγκαρω)



    Μου δημιουργείς μια καχυποψία διοτι το μονο κόμμα

    που υπερασπίζεται μεν αλλα οχι σαν άγιο τον Ζαχαριάδη

    αλλα και τον σταλιν πια ειναι το ΚΚΕ

    εδω θέλω μια λογική απάντηση σε ερώτηση που σου

    εχω ξανακάνει .Σήμερα καλος η κακος το να στηρίζεις

    τον ζαχαριαδη και τον σταλιν ισοδυναμεί σχεδόν με

    πολιτική αυτοκτονια και το ΚΚΕ έχει κοστος απο αυτο(χειροπιαστό κοστος οχι κουβέντες)



    Μη με προκαλείς με τον ζαχαριαδη ξέρουμε και αλλοι ιστορια και

    μαλιστα οχι μονο την κομματική ερμηνεία της.

    υπάρχουν και μη κομματικοί ιστορικοι έγκυροι του παντειου ας"πουμε.

    το αφήνω στην ακρη και συνεχίζω φοβούμενος μην παρασυρθω πολύ

    Μου είπες οτι μετα την βαρκιζα ο Ν.Ζ έπρεπε να τιμήσει την υπογραφή

    του κομματος την λαθεμένη απέναντι σε οτι χειρότερο γέννησε αυτη η χωρα

    που στοίχισε την φυλάκιση πανω απο 80000 εαμιτων και δεν ειμαι πρόχειρος

    ποσες δολοφονίες βιασμούς και οτι μπορεί να φανταστεί κανείς

    για να "τιμήσει" την υπογραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Γιατι ομως τον κλαρα τον πλουμπιδη και ποσους αλλους ΣΩΣΤΑ λες οτι

    χωρις το κομμα δεν θα ηταν αυτο που έγιναν και δεν ισχύει το ιδιο για

    τον Ν.Ζ και ενα χειροπιαστό παράδειγμα το εαμ και ο ελλας μια χαρα τα

    πηγαν και με την απουσία του ενω για τον κλαρα μου έλεγες οτι ας το

    πουμε με την "ιδιορρυθμία" του θα μπορούσε να χαντακώσει το κομμα

    κατι που ειναι υποθετικό μια και δεν συνέβη .Υπογραμμίζεις το υποθετικό

    και αποδυναμώνεις το γεγονός.Το πρόβλημα του Ζαχαριάδη ήταν οτι

    άφησε πισω ενα κομμα περιθωριακό(αρχίζω να μην σέβομαι διοτι το κανεις

    επανειλημμένος μπας και καταλάβεις οτι κατι τετοιο ειναι κάπως φτηνο)

    και επιστρέφοντας βρήκε κατι μεγαλειώδες και τελικά δεν τα κατάφερε

    Αυτο δηλαδή δεν θα μπορούσε να πει κάννης οτι ηταν η γενεσιουργός αιτια

    του εκφυλισμού του (προσπαθώ να ειμαι μεγαλόψυχος θα μπορούσα αω ήθελα εδω να ειμαι

    πολύ επιθετικός-το καταλαβαίνεις πιστεύω)

    Η προσωπολατρία δεν έκανε καλο σε κανένα παρα μονο για λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. 1. Το τελευταίο που ήθελα ήταν να βάλω έλεγχο στα σχόλια. Δυστυχώς, ένας άνθρωπος με πρόβλημα (δεν είναι ανάγκη να υπεισέλθω) που γράφει με μονομανία άκυρα, δήθεν χιουμοριστικά σχόλια με ανάγκασε να το κάνω (μάλιστα συνεχίζει και γράφει, παρά το ό,τι δε δημοσιεύεται τίποτα, από κει να καταλάβεις...)

    2. Το ψευτοΚΚΕ έχει κάποιο κόστος από την ψευδοϋπεράσπιση Στάλιν (κυρίως) και Ζαχαριάδη (πολύ λιγότερο), κόστος όμως που δε το ενδιαφέρει ως κόμμα αφού η ηγεσία του είναι κομμάτι ενός διακομματικού συντονιστικού. Αντίθετα, σε ένα κομμάτι της ριζοσπαστικής νεολαίας, αυτή η ψευδοϋπεράσπιση περνάει για "ηρωισμός", "υπεράσπιση του κομμουνισμού", "στάση αρχών απέναντι στην αστική τάξη" και τρίχες κατσαρές.

    Όταν για το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή το ψευτοΚΚΕ είτε δεν υπάρχει είτε το χτυπάνε "εθιμοτυπικά" και χωρίς ιδιαίτερο πάθος (εξαίρεση οι ΜΗ ρωσόδουλοι εθνικοφασίστες του ΛΑΟΣ τύπου Άδωνι, που το χτυπάνε με μίσος, μπερδεύοντάς το με το παλιό ΚΚΕ, που το μισούν βαθιά), μπορείς να καταλάβεις πόσο "αντικαθεστωτικός" είναι ο "σταλινισμός" του ψευτοΚΚΕ.

    3. Το ΚΚΕ μεταξύ 1941 και 1945 γιγαντώθηκε και μεγαλούργησε, ναι. Αλλά υπέπεσε και σε βαριά λάθη και παρεκκλίσεις, εν μέρει αναπόφευκτες, εν μέρει όχι. Μία απ' αυτές ήταν η δεξιά παρέκκλιση στη στρατολογία, με τα 400.000 (!) μέλη που κατά 85% καλά καλά δεν ξέρανε τι θα πει μαρξισμός και κομμουνισμός, ήταν δηλαδή συνήθως πλατείς ΕΑΜίτες που στρατολογήθηκαν στο κόμμα χωρίς ιδεολογική προετοιμασία και καλώς εννοούμενη διαλογή.

    Ο Ζαχαριάδης πολλές φορές έχει μιλήσει μεταξύ 1949 και 1957 για τη μετα-βαρκιζιανή περίοδο. Στα είπα και παραπάνω, μη με κάνεις να επαναλαμβάνομαι. Την εύκολη λύση "έπρεπε με το που ήρθε να ξεσηκώσει Εμφύλιο" τη λένε άνθρωποι πολιτικά αγράμματοι και πραξικοπηματιστές - η επανάσταση δεν είναι πραξικόπημα, είναι επιστήμη, συγκρότηση στρατοπέδου, ουδετεροποίηση των ενδιάμεσων, στένεμα και αποδιοργάνωση του αντίπαλου, συμμαχίες κλπ.

    Οι γελοίοι αριστερισμοί βελουχιώτιας προέλευσης είναι ό,τι πρέπει για πολιτικά παιδιά του φασίστα Μπρέζνιεφ, αλλά το τότε ΚΚΕ ήταν κόμμα λενινιστικό - σταλινικό, κόμμα του λαού, λαϊκοδημοκρατικό κι επαναστατικό κι όχι σοσιαλφασιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ποια ατομα και ποιες παρεκκλίσεις δηλ. θα πρέπει να

    αποκτήσεις συνειδητοποιημένο σύσσωμο τον ελληνικο λαο

    [πριν διεκδικήσει την εξουσια ? Εαν ειναι ετσι κακος

    συζητάμε για οτιδήποτε αυτο δεν πρόκειται να γινει ποτε

    Η μεγαλη πλειοψηφία του ελληνικου και ολλων των

    λαων δεν πρόκειται να συμμετέχει δραστικά ειτε στη μια

    ειτε στην αλλη πλευρα .

    στην καλύτερη περίπτωση θα ειναι αδρανής και ουδέτερος

    αυτους θα τους κερδίσεις μετα βάζοντας τους συνδιαμωρφοτες

    στην οικοδόμηση της καινούργιας κοινωνίας


    Εδω σε πιάνω πολύ λάθος το 17 πόσοι ηταν συνειδητοποιημένοι

    το 80% ηταν αναλφάβητοι πλακα μου κανεις?

    Με απογοητεύεις αδερφε το χάνεις


    Την αλλη φορα θα πούμε (είδες ουτε να σε αιφνιδιασω δεν θελω)

    ποτε ανακάλυψε η ΕΣΣΔ και το κομμα μας τον πατριωτισμό και

    γιατι ?


    Τι να την κανω την κριτικη του Ν.Ζ μετα..

    Κριτική "μετα" κάνανε και αυτοι που εσυ λες σοσιαλφασιστες


    Δυο μετρα και δυο σταθμά αδερφε ! Δυο μετρα και δυο σταθμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ρε συ, διάβασέ το πάλι το τελευταίο που μού 'γραψες! Μπέσα σου μιλάω, δεν κατάλαβα χριστό που λένε...

    Αν είσαι ακόμα εδώ, ξαναρίχτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. 3. Το ΚΚΕ μεταξύ 1941 και 1945 γιγαντώθηκε και μεγαλούργησε, ναι. Αλλά υπέπεσε και σε βαριά λάθη και παρεκκλίσεις, εν μέρει αναπόφευκτες, εν μέρει όχι. Μία απ' αυτές ήταν η δεξιά{ παρέκκλιση στη στρατολογία , με τα 400.000 (!) μέλη που κατά 85% καλά καλά δεν ξέρανε τι θα πει μαρξισμός και κομμουνισμός }, ήταν δηλαδή συνήθως πλατείς ΕΑΜίτες που στρατολογήθηκαν στο κόμμα χωρίς ιδεολογική προετοιμασία και καλώς εννοούμενη διαλογή.

    {Ο Ζαχαριάδης πολλές φορές έχει μιλήσει μεταξύ 1949 και 1957 για τη μετα-βαρκιζιανή περίοδο} ( και την ιδια ((ΔΙΚΟ ΜΟΥ)) ). Στα είπα και παραπάνω, μη με κάνεις να επαναλαμβάνομαι. Την εύκολη λύση "έπρεπε με το που ήρθε να ξεσηκώσει Εμφύλιο" τη λένε άνθρωποι πολιτικά αγράμματοι και πραξικοπηματιστές - η επανάσταση δεν είναι πραξικόπημα, είναι επιστήμη, συγκρότηση στρατοπέδου, ουδετεροποίηση των ενδιάμεσων, στένεμα και αποδιοργάνωση του αντίπαλου, συμμαχίες κλπ.



    Αυτο μεταξύ άλλων μου έγραψες

    Ξαναδιαβασε το δικο μου























    Παω τωρα για την καθιερωμένη αλλεπάλληλη επανάσταση και αυτου

    του σαββατοκύριακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Για την κριτική εκ των υστερών εννοώ τον Ζαχαριαδη για την βαρκιζα

    που την δέχεσαι ενώ την κριτική του ΚΚΕ οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Εντάξει, κατάλαβα, απλά δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτή την κουβέντα...Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ποτε ξανα συμμοριτοπόλεμος................

    ΑπάντησηΔιαγραφή