Ανασκάλεμα

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για τα εκλογικά παντρέματα ΚΚΕ(μ-λ) – Διαρρηχτών («ΜΛΚΚΕ»): ενότητα υπεραντιδραστικών μικροαστών σε σοσιαλφασιστική πλατφόρμα


Δεν πάει πολύς καιρός που το αιώνιο απωθημένο του λεγόμενου «εξωκοινοβούλιου», δηλαδή το «ξεπέρασμα των διαφορών» των δύο «μ-λ» έγινε πράξη, έστω και προσωρινά, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Εγένετο λοιπόν «Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία», με άξονες πάλης «Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία», η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των φτωχών ή αλλιώτικα των «συνεπών μαρξιστών – λενινιστών». Έτσι τουλάχιστο θέλουν να αυτοαποκαλούνται και να περνιούνται οι καθοδηγητές του ΚΚΕ(μ-λ) και των Διαρρηχτών του «ΜΛΚΚΕ», αν και τον τίτλο αυτό διεκδικούνε με λιγότερη ζέση επίσης οι ΚΟΝΤΡΑίοι αναρχο-χοτζικοί, οι «Ανασυνταξάδες 18-55» και λοιπές «επαναστατικές» δυνάμεις.

Φυσικά, ειδικά στη χώρα της απέραντης μικρής παραγωγής, του μικροαφεντικού και των πάμπολλων κορδωμένων παγωνιών, συνήθως ό,τι δηλώσεις το περνάς και ο ίδιος για πραγματικότητα, και για τέτοια τείνουν να το περνάνε και οι άλλοι. Δεν έχει σημασία η τεκμηρίωση, η συνέπεια, η λογική συνέχεια λόγων και πράξεων.


Κανένας δημοσιογράφος ή σχολιαστής δεν αναρωτιέται πώς η Παπαρήγα, με την τόσο δήθεν «υπεραριστερή αντικαπιταλιστική» γραμμή, έχει ταυτόχρονα τις καλύτερες σχέσεις με όλη τη μαύρη συντήρηση, παπάδες, στρατό, γραφειοκρατία, αστυνομία κλπ.

Πώς ο Τσίπρας, την ίδια ώρα που θωπεύει και προστατεύει αποδεδειγμένα τους ψευτοαναρχικούς τραμπούκους καψιματίες καταστροφείς, γλείφεται με τους φασίστες και με όλο τον υπόκοσμο σε «αντιμνημονιακή» βάση, χωρίς να τρώει γιαούρτια ή φάσκελα είτε από τα φρικιά είτε από τους «εθνικοπατριώτες», που πριν δυο χρόνια ήθελαν να τον φάνε ζωντανό λόγω «Δεκέμβρη» του ’08.

Αφού λοιπόν η Παπαρήγα είναι «κομμουνίστρια» και ο Τσίπρας «ριζοσπάστης αριστερός» αλλά και «εθνικοπατριώτης» ταυτόχρονα(!), γιατί να μην είναι και τα θραύσματα – απομεινάρια του πάλαι ποτέ επαναστατικού μ-λ ρεύματος, οι αποστάτες του μαρξισμού λενινισμού μαοϊσμού ηγέτες του ΚΚΕ(μ-λ) και των Διαρρηχτών «συνεπείς μ-λ αντιιμπεριαλιστές»;;

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό στα σοβαρά, θα πρέπει να θυμηθούμε λίγο ποιες ήταν οι αρχές συγκρότησης του μ-λ ρεύματος διεθνώς και στη χώρα μας. Ποια ανάγκη το γέννησε και σε ποια βάση θεμελιώθηκε.


Το μ-λ κίνημα ήταν το παιδί της μεγάλης πάλης αρχών του ΚΚ Κίνας με το ρεβιζιονιστικό «Κ»ΚΣΕ στα 1963-1964. Ήταν το παγκόσμιο κίνημα που συγκρότησαν τα καλύτερα και πιο πρωτοπόρα στοιχεία μέσα από τα παλιά Κομμουνιστικά Κόμματα σε όλο τον πλανήτη, όταν στα 1964-1965 αυτά τα τελευταία φάνηκε πως είχαν πια ανεπίστρεπτα προδώσει την επανάσταση και τη γνήσια αντιιμπεριαλιστική γραμμή πάλης. Τότε, μέσα στους επαναστάτες μαρξιστές λενινιστές υπήρχε η άποψη πως κατά μία έννοια αυτή η μάχη ήταν μια επανάληψη της πάλης που είχε δώσει ο Λένιν ενάντια στον Κάουτσκυ, δηλαδή ο επαναστατικός μαρξισμός ενάντια στην αντεπαναστατική σοσιαλδημοκρατία ή και μια συνέχεια της πάλης των Στάλιν – Μολότοφ στα 1948 ενάντια  στον τιτοϊκό ρεβιζιονισμό.

Εκείνο που φαινόταν με την πρώτη ματιά ήταν πως από τη μια είχαμε να κάνουμε με μια γραμμή ανειρήνευτης πάλης ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις που αυτός στήριζε σε όλο τον υπόλοιπο καπιταλιστικό κόσμο μέσα σε κάθε χωριστά παρμένη χώρα, γραμμή που εκφραζότανε από το ΚΚ Κίνας, και από την άλλη μία γραμμή συμβιβασμού και παζαρέματος μαζί του για σφαίρες επιρροής, αναίρεσης του μαρξισμού σε βασικά σημεία όπως η θεωρία για τον ταξικό χαραχτήρα του κράτους και τη διχτατορία του προλεταριάτου, θεωριών για δήθεν «ειρηνικό πέρασμα» στο σοσιαλισμό και άλλες αντιμαρξιστικές εξαμβλωματικές παραποιήσεις των επαναστατικών αρχών από την πλευρά του «Κ»ΚΣΕ.


Τα παραπάνω φυσικά είναι απόλυτα αληθή, αλλά ήταν μέρος μονάχα της αλήθειας, κάτι που φάνηκε εντονότερα μετά το στερέωμα των σοσιαλφασιστών στην ηγεσία του «Κ»ΚΣΕ το 1965 και ειδικά μετά το 1968. Αποδείχτηκε ιστορικά πως οι σοσιαλφασίστες αναθεωρητές του μαρξισμού τύπου Χρουστσόφ – Μπρέζνιεφ και σία δε δρούσαν σαν εντολοδόχοι του δυτικού ιμπεριαλισμού με κέντρο τις ΕΠΑ, αν και του προσέφεραν και αυτού μεγάλες υπηρεσίες με το τσάκισμα του παγκόσμιου επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Δρούσαν σαν αστική τάξη, και μάλιστα μονοπωλιακή, υπερσυγκεντρωμένη και (νομοτελειακά) ιμπεριαλιστική, δρούσαν πρώτα και κύρια για τον εαυτό τους, για τα συμφέροντα του μεγαλορώσικου ιμπεριαλισμού τον οποίο αναγέννησαν μετά το θάνατο του Στάλιν και την πραξικοπηματική ανατροπή της διχτατορίας του προλεταριάτου στη Σοβιετική Ένωση (που την ετοίμαζαν χρόνια με βαθιά πολιτική, ιδεολογική και συνωμοτική δουλειά).

Η πρωτόλεια συγκρότηση όμως του μ-λ κινήματος δεν έγινε στη βάση της παραδοχής και της ιδεολογικής βαθιάς ζύμωσης αυτού του τελευταίου συμπεράσματος που συμπυκνώνεται στο μαοϊκό «ο ρεβιζιονισμός στην εξουσία είναι η αστική τάξη στην εξουσία», αλλά έγινε αρχικά σε μια κάπως γενικόλογα αντιρεφορμιστική βάση. Συνυπήρχαν δηλαδή μέσα στο μ-λ ρεύμα η αριστερή γραμμή που ακολουθούσε το βάθεμα της κριτικής στο ρεβιζιονισμό, που τον έβλεπε να ολοκληρώνεται σε σοσιαλφασισμό, δηλαδή σε αστισμό και μάλιστα φασιστικού τύπου (όπως βάθαινε αυτή η κριτική στη γραμμή του ΚΚ Κίνας από το 1964 μέχρι το 1978), αλλά και εκείνη η γραμμή που, ακολουθώντας τη γενική λογική του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας αλλά σε ένα βαθμό και του ρεύματος του τσεγκεβαρισμού, έριχνε όλο το βάρος της κριτικής της απλώς στο ότι ΕΣΣΔ και ψευτοΚΚ σε όλο τον κόσμο προδίνουν την επανάσταση ενάντια στο δυτικό ιμπεριαλισμό. Η κεντριστική, δεξιά αυτή γραμμή μέσα στο μ-λ κίνημα ήταν συγγενής με τον κλασσικό τροτσκισμό, και ουσιαστικά έβλεπε τους σοσιαλφασίστες σα νεοσοσιαλδημοκράτες, δηλαδή απλώς σαν μια ρεφορμιστική πτέρυγα του εργατικού ή και του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αλλά όχι σαν αυτόνομο εχθρό ούτε σαν αστική πτέρυγα.


Στην Ελλάδα, η «Αναγέννηση» (πρώτη βάση της μετέπειτα ΣΠΑΚ-ΟΜΛΕ) των Χοτζέα – Ιορδανίδη, που συγκροτήθηκε γύρω από το ομώνυμο περιοδικό το 1964, κουβάλαγε όλα τα κουσούρια της κεντριστικής – δεξιάς αυτής γραμμής μέσα στο μ-λ κίνημα, και τη φόρτωνε και με άλλα, ελληνικής εσοδείας: αντιζαχαριαδισμό, λικβινταρισμό, επιστροφή στο ξεπερασμένο πια σχήμα των σταδίων (αρνιόταν το σοσιαλιστικό χαραχτήρα της επερχόμενης επανάστασης στην Ελλάδα προβάλλοντας την αναγκαιότητα λαϊκοδημοκρατικού επαναστατικού σταδίου), σεχταρισμό κλπ.

Στις χώρες του πρώην λαϊκοδημοκρατικού μπλοκ, οι ζαχαριαδικοί πολιτικοί πρόσφυγες με τις παράνομες οργανώσεις τους στάθηκαν πολύ καλύτερα και στήριξαν αρχειακά τη γραμμή του ζαχαριαδικού ΚΚΕ και τον ίδιο το Νίκο σαν επαναστάτη, ωστόσο τελικά νικήθηκαν από τις ραδιουργίες της ΚαΓκεΜπε που παρουσίαζε το Ζαχαριάδη αντίθετο με το Μάο, αλλά και από την αδυναμία να συλλάβουν θεωρητικά αυτό που ζούσαν πρακτικά στα βασανισμένα ηρωικά κορμιά τους: τη μετατροπή του αναθεωρητισμού (ρεβιζιονισμού) σε φασιστική, ιμπεριαλιστική εξουσία, πλήρως αστική και εχθρική και όχι «απλώς παρεκκλίνουσα από την ορθή γραμμή».  Εξαίρεση αποτέλεσε η ομάδα Ράφτη – Λακαρέα, που ζύμωνε τη μαοϊκή γραμμή μέσα στην πολιτική προσφυγιά, ενώ η Προσωρινή Κεντρική Επιτροπή (ΠΚΕ) του ΚΚΕ(Μ-Λ), δηλαδή των παράνομων οργανώσεων των αντιρεβιζιονιστών της προσφυγιάς με επικεφαλής τον Πολύδωρα Δανιηλίδη (μέλος της ΚΕ του παλιού ΚΚΕ) με έδρα τη Ρουμανία είχε πολιτικό χαραχτήρα αντίστοιχο με εκείνον της «Αναγέννησης».

Τούτα το ΚΜ τα έχει ξαναγράψει στην ανάρτησή του για τα αίτια της προσωρινής ήττας του μ-λ κινήματος στο ζήτημα της συνέχειας του ΚΚΕ, στο ζήτημα δηλαδή της οικειοποίησης από το ψευτοΚΚΕ -στα μάτια των μαζών- της τριτοδιεθνιστικής κληρονομιάς. Εκείνο που έχει σημασία να τονιστεί εδώ είναι ότι οι συγκεκριμένοι τύποι -τα παιδιά αυτής της κεντριστικής και δεξιάς γραμμής μέσα στην ενιαία ΟΜΛΕ- που καθοδηγάνε το ΚΚΕ(μ-λ) και τους Διαρρήχτες θέλουν και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο.


Θέλουνε δηλαδή και να βρίσκονται ΣΕ ΟΛΑ ΠΙΑ μέσα στην πανεθνική καθεστωτική γραμμή που ενώνει ναζιστές, φασίστες, ηγετικές κλίκες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και καθεστωτική κρατική ψευτοαριστερά, τελικά μέσα στη γραμμή του ψευτοΚΚΕ (για του οποίου την αποκάλυψη στο λαό και το τσάκισμα υποτίθεται πως ιδρύθηκαν) και να περνάνε στις μάζες για ασκητές, οδοιπόροι και άοκνοι επαναστάτες.

Το ΚΚΕ(μ-λ) από μια πλευρά δεν κοροϊδεύει κανέναν. Από το 1976 και τη διάσπαση της ΟΜΛΕ, διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι θεωρούσε το ψευτοΚΚΕ στην κύρια πλευρά του ρεφορμιστικό και όχι σοσιαλφασιστικό κόμμα, παρά το ότι δεχόταν τη σχέση υποταγής-υπαλληλίας του Περισσού προς τη Μόσχα, ότι διαφωνούσε με τη θεωρία των Τριών Κόσμων, ότι το πρόβλημα της καθεστωτικής «αριστεράς» ήταν όχι ο σοσιαλφασισμός της αλλά ο συμβιβασμός της με τον κλασσικό αστισμό, ενώ έκανε κάθε προσπάθεια στα ντοκουμέντα του, λόγω της τότε ακόμη πολύ ισχυρής επιρροής των ΕΠΑ στη χώρα μας, να στρέφει όλα τα πυρά των αναλύσεών του στη γραμμή ψευτοΚΚΕ – ηγεσίας ΠΑΣΟΚ: «Ένας είναι ο εχθρός, ο ΔΥΤΙΚΟΣ ιμπεριαλισμός». Ήδη από τα 1979 μιλούσε για ενότητα του «αντιρεφορμιστικού χώρου», που περιλάμβανε τροτσκιστικές και νεοτροτσκιστικές δυνάμεις όπως η ΟΣΕ, η Κ.Ο. Μαχητής, η «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β΄ Πανελλαδική» κλπ. Γι’ αυτές τις δυνάμεις φυσικά ο σοσιαλιμπεριαλισμός απλώς δεν υπήρχε, ενώ για κάποιες ο διεθνής ρόλος της ΕΣΣΔ ήταν μέχρι και «θετικός».


Η εφημερίδα του επαναστατικού ΜΛΚΚΕ μεταξύ 1979 και 1982
Η επαναστατική, αντισοσιαλιμπεριαλιστική πλευρά της ΟΜΛΕ που συγκρότησε το Νοέμβρη του 1976 το τότε ΜΛΚΚΕ (υπό την επίδραση και της γραμμής του ΕΚΚΕ), δεν είχε κι αυτή απόλυτα καθαρίσει με αυτές τις αντιλήψεις, με τις κακές κληρονομιές της ΟΜΛΕ. Απόδειξη η διάσπαση του Ιορδανίδη το 1979, με επιχειρήματα και πάλι από τη φαρέτρα του ρεβιζιονισμού, με έμφαση στο «ρεφορμιστικό» δήθεν χαραχτήρα των Φλωράκηδων και όχι στον τραμπούκικο ρωσόδουλο σοσιαλφασιστικό τους, με άρνηση του ότι η Ρωσία ήταν η ανερχόμενη υπερδύναμη κλπ.

Το 1985 και η διάσπαση του ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, όταν η επαναστατική αντισοσιαλφασιστική του πτέρυγα αποσπάστηκε καταγγέλλοντας το για πέρασμα στον οπορτουνισμό και δημιούργησε την ΟΑΚΚΕ, ήταν σταθμός για αυτό το χώρο, ήταν ουσιαστικά η ολοκλήρωση της φυσιογνωμίας του.

Οι σημερινοί Διαρρήχτες («ΜΛΚΚΕδες»), πλειοψηφούντες τότε μέσα στο ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, είχαν γελοιοποιηθεί με την εκλογή Σαρτζετάκη το Μάρτη του ’85 στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ οι ίδιοι έκαναν μαχητική καμπάνια κατά του Καραμανλή του Α’ που δήθεν θα επανεκλεγόταν Πρόεδρος σφραγίζοντας τάχα το «δυτικό» προσανατολισμό των Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, ο Παπανδρέου μαζί με το Φλωράκη έκαναν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και εξέλεξαν με χρωματιστά ψηφοδέλτια και άλλες αθλιότητες το Σαρτζετάκη,  κουτρουβαλώντας το σύμβολο της παλιάς δεξιάς σε μια εποχή που αυτό είχε σημασία για τους συσχετισμούς στο στρατό, στο κράτος κλπ. Ενώ λοιπόν στην αρχή οι Διαρρήχτες το φύσαγαν και δεν κρύωνε από το ρεζιλίκι, παρά τις προειδοποιήσεις της επαναστατικής μειοψηφίας μες στο ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, δυο μήνες μετά, για να ενωθούν με το ΚΚΕ(μ-λ) τραγουδήσανε το ίδιο οπορτουνιστικό τραγούδι που τους είχε γελοιοποιήσει, δηλαδή ανέτρεψαν ακόμη και τη γραμμή του κόμματός τους για την «ενότητα»!

Η διακήρυξη της «Κομμουνιστικής Αριστεράς» («ΚΚΕ(μ-λ)», «ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ», «Κίνηση για την Ανασυγκρότηση του ΜΛ Κινήματος» του Ιορδανίδη) για τις εκλογές του Ιούνη του ’85 ήταν το πέρασμα στον μονόμπαντο «αντιδυτικό» αγώνα, με δυο τρεις φρασούλες για σοσιαλιμπεριαλισμό για τα μάτια, ενώ το ψευτοΚΚΕ κατηγορούνταν για έλλειψη «συνέπειας», δηλαδή ότι δεν ήταν αρκετά «αγωνιστικό»!!

Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι. Οι Διαρρήχτες που έμειναν το ’85 με τον τίτλο ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ (αν και όλοι οι ΕΚΚΕτζήδες του ενιαίου κόμματος πλην δύο, καθώς και πολλοί ΜΛΚΚΕδες είχαν φύγει δημιουργώντας την ΟΑΚΚΕ), το διέλυσαν το 1986 φτιάχνοντας με αποχωρήσαντες από το ψευτοΚΚΕ (ΟΕΚΟ) την «Κομμουνιστική Αναγέννηση» και το 1988 διάλυσαν και την ΚΑ για να ξαναφτιάσουν με τον Ιορδανίδη το «ενιαίο» ΜΛΚΚΕ.

Από τότε, η κατρακύλα των «συνεπών» Διαρρηχτών τους έφερε το ίδιο δεξιά με τους συντρόφους τους του ΚΚΕ(μ-λ) ή και δεξιότερα. Αναίρεσαν όλες τις θεωρητικές κατακτήσεις του μαοϊστικού κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, τσαλαπάτησαν και στην ουσία αλλά και σαν όρο τον μαρξισμό – λενινισμό – μαοϊσμό, αρνούμενοι την τομή που έκανε η θεωρητική συμβολή του Μάο Τσετούνγκ στο ζήτημα της συνέχισης της επανάστασης κάτω από τη διχτατορία του προλεταριάτου, «έκλαψαν» για την «ολοκλήρωση» της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ που δήθεν έγινε το 1991 ενώ είχε γίνει το 1965.

Αθώωσαν δηλαδή σαν μη ολοκληρωμένα καπιταλιστική την περίοδο Μπρέζνιεφ – Γκορμπατσόφ της Ρωσίας κι έφτυσαν την αντισοσιαλιμπεριαλιστική και αντισοσιαλφασιστική πάλη των λαών που βίωσαν τη ρώσικη και ρωσόδουλη μπότα!!
Ο ηρωικός ηγέτης της αφγανικής αντίστασης στους Ρώσους τη
δεκαετία του '80 Αχμάντ Σαχ Μασσούντ -
Με έντονες μαοϊκές επιδράσεις, ισλαμοδημοκράτης, είχε προειδοποιήσει
για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου - Δολοφονήθηκε δυο μέρες πριν το
γκρέμισμα των Δίδυμων Πύργων
Γιατί εφ’ όσον οι λαοί μάχονταν με αστικοδημοκρατική (Τσεχοσλοβακία, Πολωνία) ή και απλά εθνικοαπελευθερωτική (Αφγανιστάν) σημαία κατά του «μη πλήρως παλινορθωμένου καπιταλισμού» του Μπρέζνιεφ, πάει να πει πως βρίσκονταν στα «δεξιά» του, άρα ο αγώνας τους ήταν αντιδραστικός, όπως ακριβώς λέει σήμερα το ψευτοΚΚΕ!! «Όλα κι όλα, μπορεί να έμπαζε ο Μπρέζνιεφ, αλλά μια χαρά τους κανόνισε τους αμερικανοκίνητους σε Τσεχοσλοβακία, Πολωνία κλπ.».  

Αυτοί είναι οι «συνεπείς μαρξιστές λενινιστές», δηλαδή οι ραφιναρισμένοι νεοκνίτες των δύο «μ-λ»!!


Ο ηρωικός γραμματέας της ΟΚΝΕ Χρήστος Μαλτέζος - Δολοφονήθηκε
το 1938 στις φυλακές της Κέρκυρας αφού οι μεταξικοί φασίστες του κάρφωσαν
πέταλα στα πέλματα.
Ήταν μόλις 30 χρονών, άξιος ήρωας του ΚΚΕ και του λαού μας.


Απάλειψαν από τα ντοκουμέντα τους τη χρήση του όρου «ψευτοΚΚΕ», αποκαλώντας τους περισσιώτες λακέδες της Μόσχας με το όνομα ΚΚΕ, με το όνομα δηλαδή του κόμματος της Ακροναυπλιάς, των δύο αντάρτικων, του Ζαχαριάδη, του Μπελογιάννη, της Ηλέκτρας, της Μίρκας Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη) και του Μαλτέζου.


Οι αρχηγοί του σοσιαλφασιστικού κινήματος της ΕΑΣ Σταμούλος (ψευτοΚΚΕ)
και Κολλάς (ΠΑΣΟΚ)




Μπήκαν με τα μπούνια σε όλα τα αντιδραστικά «αντινεοφιλελεύθερα» ψευτοκινήματα υπό σοσιαλφασιστική ηγεμονία, που ξεκίνησαν με ορόσημο εκείνο των μειοψηφικών τραμπούκικων συμμοριών ψευτοΚΚΕ – ΠΑΣΟΚ στα λεωφορεία της ΕΑΣ το 1991, συγκινήθηκαν με το σφαγέα Κάρατζιτς και τους «αδερφούς μας Σέρβους», που κατάσφαζαν τα πρώην αδερφά τους γιουγκοσλαβικά έθνη αλλά στην Ελλάδα το καθεστώς τους παρουσίαζε για θύματα κι όχι για θύτες, κρεμάστηκαν αλαλάζοντας από τα μπλόκα της πλούσιας αγροτιάς που έκανε πλιάτσικο στα ευρωπαϊκά κοντύλια καθοδηγούμενη και βοηθούμενη από τις διακομματικές συμμορίες, γενικά ο «μ-λ» χώρος δεν άφησε κίνημα για κίνημα του σοσιαλφασισμού στο οποίο να μην εμφανιστεί ως η πιο λυσσασμένη πρωτοπορία. Ιδιαίτερη συμβολή έχουν αυτοί οι αποστάτες του μαοϊσμού στα «κινήματα παιδείας», όπου με οβιδιακές μεταμορφώσεις και συμμαχίες – κολοτούμπες με κνίτες, ΣΥΝ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΑΡ και σία έχουνε μεγάλο μερίδιο στο εγκληματικό σαμποταριστικό ξεχαρβάλωμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, κύρια της τεχνικής, δηλαδή των σχολειών της εργατικής τάξης.

Ωστόσο, το ΚΚΕ(μ-λ), που ήταν κατά το ήμισυ Χότζα και κατά το άλλο ήμισυ κινέζικη «συμμορία των 4», δηλαδή πιο «αντικαπαλιστικό» - τροτσκιστικό, πάντα είχε καλύτερη και πιο γειωμένη επαφή με ΣΥΡΙΖΑ, κλασσικούς τροτσκιστές, «ρευματικούς», εξαρχειώτικα ρεύματα κλπ. Οσμωνόταν μαζί τους από πολλά χρόνια, οπότε μοιραία του επηρέασαν και τη φυσιογνωμία,  που δεν ήταν και ποτέ καθαρά προσδιορισμένη στη βάση αρχών. Το ΚΚΕ(μ-λ), με λίγο σπρώξιμο, θα χωρούσε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αντίθετα, οι Διαρρήχτες υποδύονται το ψευτοΚΚΕ της εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς». «Σοβαροί», βλοσυροί, ηθοποιοί απ’ τους λίγους, διαχωρίζονται πάντα από τα «επεισόδια» και τις «ακρότητες», ενίοτε δίνουν στους μπάτσους και άτακτους – μολοτοφόρους «κινηματίες» με τους οποίους κατά τα άλλα διαδηλώνουν χέρι χέρι και εναντίον κοινών εχθρών, απεχθάνονται σαν «καθωσπρέπει» μικροαστοί τη μυρωδιά του λούμπεν και υποδύονται δήθεν πως κριτικάρουν τον τροτσκισμό και το ψευτοΚΚΕ από «μαρξιστικές λενινιστικές» θέσεις.

Αυτές οι διαφορές των δύο «μ-λ», που είναι εντελώς δευτερεύουσες σε σχέση με την πάλη στρατοπέδων στα αρχειακά ζητήματα, καθώς και η φαγωμάρα και οι μικρότητες που ενδημούν σε όλες αυτές τις μικροαστικές οργανώσεις που τους λείπει ο πραγματικός λόγος ύπαρξης και διακριτότητας σε σχέση με το ψευτοΚΚΕ, ήταν αρκετές για να τα κρατήσουν μακριά επί 27 ολόκληρα χρόνια, αν και όλο και κάπου συναντιούνταν σε «κοινές εκδηλώσεις».


Κι έρχονται σήμερα να μιλήσουν για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, μπας και ψαρέψουν κανέναν ταλαιπωρημένο αριστερό άνθρωπο, που μπαφιασμένος από την γενικόλογη «αντικαπιταλιστική» τροτσκιστική φρασεολογία, θα δει σε αυτές τις κουβέντες κάτι από πραγματική αριστερά, από ζωντανή επαφή με τους πόθους των μαζών.

Ποια δουλειά;; Αυτή που οι κύριοι αυτοί, οι κάποτε απλά οπορτουνιστές και σήμερα πατημένοι αντιδραστικοί, στην ηγεσία τους τουλάχιστο, τσακίζουν καθημερινά με τον ακολουθητισμό τους στο κνίτικο και συνασπισμαίικο παραγωγικό σαμποτάζ;; Το ΚΚΕ(μ-λ) έβγαλε πριν και από το ψευτοΚΚΕ ανακοίνωση καταδίκης των εργατών της Χαλυβουργίας Βόλου που ύψωσαν πανώ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ». Έπρεπε κατά τους «συνεπείς μαρξιστές λενινιστές» οι εργάτες να στρουγγιστούν στα πολιτικά παιχνίδια των κνιτών, που δεκάρα δεν έδιναν και δε δίνουν φυσικά για τα συμφέροντα των εργατών απέναντι στην εργοδοσία Μάνεση, αντίθετα θέλουν να καταστρέψουν τους εργάτες μαζί με τη βιομηχανία για να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους.

Ποια ειρήνη;; Ένας από τους βασικούς λόγους της διάσπασης του ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ το 1985 ήταν ότι οι μικροαστοί εθνικιστές ηγέτες των Διαρρηχτών δεν δέχονταν με τίποτα τη θέση για κύρια ευθύνη της Ελλάδας και όχι της Τουρκίας για το άναμμα της αντιπαράθεσης στο Αιγαίο, με καταλύτη και εμπνευστή της όξυνσης τη Μόσχα. Σήμερα που η πανεθνική γραμμή είναι ειρήνη με την Τουρκία του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, μόκο και οι «συνεπείς» Διαρρήχτες. Κουβέντα για τις μειονότητες, «πατριωτική» ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ως ΠΓΔΜ στα ντοκουμέντα, εμετικά υπονοούμενα κατά των Ρώσων δημοκρατών που δολοφονούνται από τον Πούτιν κατά καιρούς, σταθερή θέση «κύριος υπεύθυνος η Γεωργία» στον πόλεμο του Καυκάσου το 2008. Ποια ειρήνη λοιπόν εννοούν;; Την ειρήνη των ρώσικων προσαρτήσεων;;

Ποια δημοκρατία;; Μα δεν είναι και οι ίδιοι, μαζί με όλο το κνιταριό, που κάνουν λαθρεμπόριο ιδεών, μπερδεύοντας τη διάκριση αστικής δημοκρατίας και σοσιαλιστικής δημοκρατίας με εκείνη αστικής δημοκρατίας και φασισμού;; Οι μαρξιστές είναι εχθροί της αστικής δημοκρατίας από τα αριστερά όταν αυτή μπαίνει εμπόδιο στη σοσιαλιστική επανάσταση, που έχει ωριμάσει και ασφυκτιά στα όρια της. Κι αυτό γιατί οι μαρξιστές είναι οι μεγαλύτεροι σημαιοφόροι της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας, που δε μπορεί να χωρέσει στα όρια του αστισμού.


Όταν ωστόσο φασίστες και σοσιαλφασίστες, ναζήδες κάθε είδους, ετοιμάζονται να στήσουν κανιβαλικό χορό στο σώμα κι αυτής ακόμα της κολοβής αστοδημοκρατίας, οι μαρξιστές μπαίνουν σημαιοφόροι στην υπεράσπισή της, μπορούν και να πεθάνουν γι΄ αυτήν, και μέσα από αυτή τη διαδικασία συνήθως, νικώντας το φασισμό, δημιουργούν τους όρους για να την ΥΠΕΡΒΟΥΝ προς το σοσιαλισμό, αν το θέλουν και έχουν πειστεί και οι μάζες. Για το ΚΚΕ(μ-λ) και τους Διαρρήχτες, φασιστικός κίνδυνος σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει, τουλάχιστο αν διαβάσει κανείς τις εισηγήσεις τους στην κοινή τους εκδήλωση στο Ακροπόλ στις 2 του Απρίλη. Μια νύξη στην εισήγηση του ΚΚΕ(μ-λ) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε «αντιμνημονιακές εκδηλώσεις με καθαρούς φασίστες» χάνεται μέσα στον όγκο του κούφιου «αντιιμπεριαλιστικού» λογυδρίου και δεν φαίνεται ούτε κατά διάνοια σαν σημείο αιχμής.

Ποια εθνική ανεξαρτησία;; Που ενώ επί 17 τουλάχιστο χρόνια, από το 1995 χοντρικά, βλέπουν όλο το κλασσικό χιταριό, ενωμένο με ό,τι χειρότερο μες στο ΠΑΣΟΚ και όλα τα κνιτοειδή να στάζουν μέλι για τη φασιστική Ρωσία σα δήθεν αντίβαρο στο δυτικό ιμπεριαλισμό, ενώ βλέπουν το πόσο καθεστωτικό είναι πια να είναι κανείς στην Ελλάδα αντιαμερικάνος και αντιευρωπαίος, ενώ έχουν μπροστά στα μάτια τους μιαν ανάλυση που υποδεικνύει την επέλαση του άξονα Ρωσίας – Κίνας υπό την ηγεσία της πρώτης στη χώρα μας όχι μόνο σε ιδεολογικό και πολιτικό αλλά και σε υλικό επίπεδο, δε βγάζουν άχνα;; Και μάλιστα, ενώ είναι οι μόνοι που δε δικαιολογούνται να το κάνουν, γιατί αυτοί υπήρξαν κάποτε μαοϊκοί και ξέρουν τι θα πει σοσιαλιμπεριαλισμός και πώς τεκμηριώνεται η ειδική φύση του τελευταίου. Στο κάτω κάτω, με την κάλυψη της παραγωγικής αποσάθρωσης και της εκτρωματικής οικονομίας που κινούνταν με τα δανεικά και τα αγύριστα της Ευρώπης, οδήγησαν και στο βάθεμα της οικονομικής εξάρτησης της χώρας μας ΚΑΙ από το δυτικό ιμπεριαλισμό.

Χρυσαυγίτες, μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, τραμπουκισμοί από νεογκοτζαμάνηδες (που δεν είναι καθόλου πεινασμένος λαός αλλά εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ και της φασιστικής ακροδεξιάς), αντιευρωπαϊσμός από την πλευρά του σωβινισμού και των υπερδυνάμεων, κύρια της Ρωσίας, κινέζικος φασισμός και φαιοκόκκινο νεοορθόδοξο μιλιταριστικό ρώσικο καθεστώς, δεν υπάρχουν για τους «μαρξιστές λενινιστές» μας. Κι αυτό γιατί ο «μαρξισμός λενινισμός» τους είναι ο «μαρξισμός λενινισμός» του Μπρέζνιεφ, δηλαδή η αποστέωση του μ-λ από την παραπέρα διαλεχτική του ανάπτυξη από το μεγάλο Μάο Τσε Τουνγκ. Όσο «μαρξιστές» ήταν οι σοσιαλδημοκράτες, οι συμβουλιακοί κομμουνιστές και οι τροτσκιστές, που αρνούνταν κρυφά ή φανερά την κομβική συμβολή του Λένιν στην ανάπτυξη του μαρξισμού (κύρια στο ζήτημα της ανισόμετρης ανάπτυξης και της δυνατότητας για νίκη της επανάστασης σε μια χωριστά παρμένη χώρα), άλλο τόσο «μαρξιστές λενινιστές» είναι οι αρνητές του Μάο μισοτροτσκιστές του ΚΚΕ(μ-λ) και οι δεξιοί ρεβιζιονιστές, σοσιαλφασίστες Διαρρήχτες του «ΜΛΚΚΕ».


Η αντιμνημονιακή – «αντιΕΕ – αντιΝΑΤΟ» πλατφόρμα της συνεργασίας τους είναι ακόμη πιο βαρετή από εκείνες των ψευτοΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τίποτα καινούριο, τίποτα πρωτοπόρο, τίποτα που να κινεί τη σκέψη προς τα μπρος. Γενικές διαπιστώσεις της πείνας και της δυστυχίας, που τις «εξηγούν» σα στρατηγική του ντόπιου κεφάλαιου και «γενικά» του ιμπεριαλισμού, ιμπεριαλισμού ο οποίος είναι ενιαίος κι αδιαίρετος κατά τους νεοκαουτσκιστές μας.  Ψευτοκριτική των άλλων τριών πόλων της ψευτοαριστεράς, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη η δική τους στρατηγική έστω και σα διακηρυκτική φόρμουλα, λούστρος «αταλάντευτης σταθερότητας σε αρχές» που τις έχουν τσαλαπατήσει από χρόνια, αμηχανία. Αν δεν βρίσκονταν αντικειμενικά (και μισοσυνειδητά) στο ίδιο στρατόπεδο με τους χειρότερους ναζιστές, φασίστες και πουλημένους στο σοσιαλιμπεριαλισμό παλιανθρώπους στη χώρα μας, θα προκαλούσαν απλώς οίκτο.

Το γεγονός όμως ότι ζητάνε ένα κοκκαλάκι από τους «μεγάλους» φαιοκόκκινους συμμάχους τους, που τους έδερναν το καλοκαίρι επί «Αγανακτισμένων» κι εκείνοι επέστρεφαν με νέα πανό στο Σύνταγμα, προκαλεί οργή. Οι άνθρωποι ξέρουν καλά τι ρόλο παίζουν. Είναι πατημένοι δεξιοί αποστάτες και της επανάστασης και της δημοκρατίας, γιατί ξέρουν ότι αυτά που μηρυκάζουν δεν ενοχλούν κανένα κράτος και κανένα καθεστώς.

Γι’ αυτό και το λιγότερο που έχει να κάνει κανείς είναι να τους γυρίσει την πλάτη.


Αριστερό αντιιμπεριαλιστικό ψηφοδέλτιο σε αυτές τις εκλογές, που καλύπτει τόσο τη μίνιμουμ δημοκρατική - πατριωτική γραμμή κι απαίτηση για ψωμί, δημοκρατία, ειρήνη και ανάπτυξη του τόπου μας, ενάντια στο φαιοκόκκινο μέτωπο της πείνας και του φασισμού, όσο και τη μάξιμουμ γραμμή για την προοπτική της πάλης για σοσιαλιστική - αντιιμπεριαλιστική απολύτρωση της φτωχολογιάς μέσα από την ανασυγκρότηση του πραγματικού ΚΚΕ στις νέες συνθήκες, υπάρχει: είναι το ψηφοδέλτιο της ΟΑΚΚΕ, δηλαδή του τελευταίου αποσπάσματος του μ-λ κινήματος που στάθηκε όρθιο σε επαναστατικές κομμουνιστικές, αντισοσιαλφασιστικές θέσεις, αναλύοντας και αποκαλύπτοντας όσα οι υπόλοιποι «μ-λ» έκαναν πως δεν έβλεπαν.

Με καθαρή γραμμή ενάντια στον κύριο εχθρό της χώρας και των λαών παγκόσμια, του άξονα Ρωσίας – Κίνας, με γραμμή ανεξαρτησίας από την αμερικάνικη υπερδύναμη, με υπεράσπιση της ενότητας της ΕΕ απέναντι στον Άξονα, αλλά με θέση αρχής ενάντια στις ιμπεριαλιστικού τύπου μέθοδες και της Γερμανίας στην προσπάθεια σωτηρίας της ΕΖ, στις οποίες όμως βάζουν φυτίλι οι Έλληνες ρωσόδουλοι προβοκάτορες, οξύνοντας συνεχώς την ευρωπαϊκή κρίση.

Η ενίσχυση της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ με κάθε τρόπο σε αυτές τις εκλογές και γενικότερα, κόντρα στη χιονοστιβάδα του ψέματος και της κοροϊδίας, θα δώσει ελπίδα και δύναμη για να πλατύνει ακόμα πιο πολύ η διάδοση της επαναστατικής και δημοκρατικής γραμμής της. Μιας γραμμής που όλο και λιγότερο αντιμετωπίζεται ως παραδοξότητα και όλο και περισσότερο κατακτάει σεβασμό, κατανόηση και πειστικότητα.


Υ.Γ. Αρχική σκέψη ήταν το συγκεκριμένο άρθρο να διαρθρωθεί με βάση τις εισηγητικές τοποθετήσεις που έγιναν στην κοινή εκδήλωση ΚΚΕ(μ-λ) – Διαρρηχτών στο Ακροπόλ στις 2 του Απρίλη, όπως δημοσιεύονται στο κεντρικό ιστολόγιο του ΚΚΕ(μ-λ). Δηλαδή παράθεση αποσπάσματος και σχόλιο. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για μια πλατφόρμα του υπεραντιδραστικού αυτού οπορτουνισμού του 1985, που είχε έστω στη μορφή ένα «μ-λ» αέρα ή φρασεολογία. Διαβάζοντας τις πλατφόρμες, διαπιστώνει κανείς πως πια δε διαφέρουν σε τίποτα από εκείνες του κλασσικού σοσιαλφασισμού ούτε στην αύρα, οπότε μια τέτοια ανάρτηση θα ήταν βαρετή και ίσως ανούσια.

Εκείνο ωστόσο που για όποιον ξέρει λίγη ιστορία του μ-λ κινήματος είναι το πλέον εξοργιστικό, είναι το εντελώς παπαρηγαίικο – κνίτικο κλαψούρισμά τους για τους «ιμπεριαλιστές, που αυτοαποκαλούνται νικητές της ιστορίας» κλπ. Οι τύποι δηλαδή έχουν προσχωρήσει με τα μπούνια στη θέση ότι το σοσιαλισμό και το παγκόσμιο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα το νίκησαν οι «ραδιουργίες των Αμερικάνων» κι όχι η εσωτερική σοσιαλφασιστική και σοσιαλιμπεριαλιστική προδοσία σε Ρωσία και Κίνα το 1956 και το 1978 αντίστοιχα.

Μηρυκάζουν αυτά ακριβώς που αναμασάει ο Πούτιν, ο Ζιουγκάνοφ,  ο Ζιρινόφσκι, οι εθνικομπολσεβίκοι και όλος ο υπόλοιπος φαιοκόκκινος συρφετός για «αμερικανοδυτική μονοκρατορία» που ήρθε επειδή δήθεν οι Ρώσοι ηγέτες «πουλήθηκαν» και «υποχώρησαν στο δυτικό ιμπεριαλισμό». Αυτοί οι άνθρωποι, που ουσιαστικά βγάζουν λάδι τη χειρότερη αστική αντίδραση και το χειρότερο οπορτουνισμό που βλάστησε ποτέ στο εργατικό κίνημα, το σοσιαλφασιστικό ρεβιζιονισμό, άρα ετοιμάζουν την εργατική τάξη και τους λαούς για νέες ήττες και νέες προδοσίες απ’ τα μέσα, είχαν το θράσος στην κοινή τους εκδήλωση, με το στόμα του αρχιδιαρρήχτη Τσιριγώτη, να μιλάνε για «νέους Μπελογιάννηδες».


Τη δόξα του κυρίου της  φωτογραφίας
εζήλωσαν οι διαρρήχτες καθοδηγητές του "ΜΛΚΚΕ"
Υ.Γ. 2: Για το προσωνύμιο Διαρρήχτες για τους καθοδηγητές του λεγόμενου «ΜΛΚΚΕ», αντιγράφουμε από μια συζήτηση στο αθηναϊκό Ιντυμήντια, όπου γινόταν σχετική συζήτηση, μια παρέμβαση σ/φου – σ/φισσας από την ΟΑΚΚΕ:

«Στο ενιαίο ΕΚΚΕ–ΜΛΚΚΕ όταν ήρθε η κρίση και η ρήξη του 1985 προέκυψε η ΟΑΚΚΕ. Τότε υπήρχε μια κοινή περιουσία και κύρια το χαρτί των εκλογών που είχε απομείνει, από την απαγόρευση της καθόδου στις ευρωεκλογές που είχαν προηγηθεί. Βέβαια εκτός από την κοινή αυτή περιουσία υπήρχαν και κοινά χρέη από την δραστηριότητα της οργάνωσης που δεν ήταν αμελητέα. Στα γραφεία του Πειραιά συγκεκριμένα στην Παλιά Κοκκινιά βρισκόταν η μεγάλη ποσότητα του χαρτιού. Η ηγεσία τότε του ΕΚΚΕ – ΜΛΚΚΕ (Παπαδόπουλος, Ριτζάκης, Τσιριγώτης και σία) ζήτησε από την ΟΑΚΚΕ όλο το χαρτί, όμως η πλευρά της ΟΑΚΚΕ είχε προτείνει τα χρέη και η περιουσία να μοιρασθούν αναλογικά, δηλαδή  μιας και η περιουσία έχει προκύψει από τις εισφορές των μελών να μοιρασθεί ανάλογα με τα μέλη.

Μάλιστα δυο-τρεις μέρες πριν την διάρρηξη έγινε συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στα γραφεία της Παλιάς Κοκκινιάς όπου συζητήθηκαν όλα αυτά, χωρίς βέβαια να συμφωνήσει η πλευρά του ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ αλλά χώρισαν οι αντιπροσωπείες με δεδομένο ότι θα ξαναγίνει μια επόμενη συνάντηση. Νύχτα λοιπόν με φορτηγό πήδηξαν μάντρα 4μετρη, παραβίασαν την κεντρική πόρτα και πήραν όλη την περιουσία αλλά επιπλέον φόρτωσαν στην ΟΑΚΚΕ όλο το χρέος που «έτυχε» να έχουν υπογράψει επιταγές σε τυπογραφεία στελέχη του ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, που όμως ίδρυσαν την ΟΑΚΚΕ. Η ΟΑΚΚΕ αποκάλεσε σωστά από τότε και μέχρι σήμερα το ΜΛΚΚΕ διαρρήχτες, θέση που υιοθέτησε ο χώρος του μ-λ κινήματος.   Το «έτυχε» το βάζω σε εισαγωγικά γιατί υπονοώ ότι τα στελέχη της ΟΑΚΚΕ στο ενιαίο κόμμα ήταν τίμιοι αγωνιστές και τους εμπιστεύονταν οι επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργαζόταν τότε το ΕΚΚΕ-ΜΛΚΚΕ, για να εκδίδει την εφημερίδα και τα υπόλοιπα υλικά της προπαγάνδας. Οι Διαρρήχτες πίστευαν και το παραδέχονταν σε συζητήσεις ότι με αυτές τους τις πράξεις έδιναν ένα κτύπημα και άρα η ΟΑΚΚΕ θα ήταν αδύνατον να αντέξει και να συνεχίσει την δράση της, οπότε αυτό θα ήταν καλό για το κίνημα!!!»

  
Υ.Γ. 3: Οι εισηγήσεις στην εκδήλωση του Ακροπόλ:

Εισήγηση του ΚΚΕ(μ-λ):


Εισήγηση των Διαρρηχτών:


Η κοινή τους πλατφόρμα:

43 σχόλια:

  1. Αληθινο "ανεκδοτο" :

    Το καλοκαιρι του 2011 οικοδομος 45 ετων πατερας 3 παιδιων και επι
    σειρα εκλογικων αναμετρησεων υποφηφιος βουλευτης του ΚΚΕ(μ-λ)
    στο νομό Ρεθύμνου (μαλλον και τωρα θα ειναι υποψηφιος,επειδη ειναι
    οικοδομος με 3 παιδια τον βαζουν καιροσκοπικα στα ψηφοδελτια και
    τον εχουν και μελος...),επι δύο συνεχομενες μερες με ισχυρογνωμοσυνη
    μού επεμενε οτι το1993 και 1996 στη Μαχόμενη Αριστερα συμμετείχε και
    το ψευτοΚΚΕ !!!! Και μόνο οταν του εξηγησα οτι ο Δεσύλλας ειχε
    ανεξαρτητοποιηθει ως ευρωβουλευτης,μαλακωσε...Γελια σε ολη την αιθουσα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η εφημερίδα του επαναστατικού ΜΛΚΚΕ μεταξύ 1979 και 1982»
    («Η Φωνή του Λαού»),γράφεται στην ανάρτηση.
    Τί τραγωδία τα ίδια τα άτομα αυτά σήμερα να έχουν μεταραπεί σε
    υπεραντιδραστικούς μικροαστούς με σοσιαλφασιστική πλατφόρμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, στη ζωή υπάρχει και η κίνηση, η εξέλιξη. Ακόμα και οι πραξικοπηματίες του 1956 μές στο ΚΚΕ είχαν δώσει μεγάλους αγώνες και πριν το '40, και στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, και στο ΔΣΕ.

    Ναι, το ΜΛΚΚΕ του 1979-1982 στεκόταν ΓΕΝΙΚΑ σε επαναστατικές θέσεις. Ναι, κουβάλαγε σα δευτερεύουσα πλευρά και τον οπορτουνισμό που από το 1985 και δώθε το κατάφαγε απ' τα μέσα και το έκανε ζόμπι.

    Δεν πρόκειται λοιπόν για τραγωδία. Πρόκειται για το ένα που χωρίζεται στα δυο: οι καθοδηγητές των Διαρρηχτών διάλεξαν τον ακολουθητισμό στο ΠΑΣΟΚ και στο ψευτοΚΚΕ το '85 και κατάντησαν τα πιο φανατισμένα σκυλιά του ακροδεξιού αντιδυτικισμού, που φτάνουν να υπονοούν ότι την Πολιτκόφσκαγια δε τη σκότωσε ο Πούτιν αλλά...δυτικοί προβοκάτορες!!

    Εκείνοι που μέσα στο ΜΛΚΚΕ κρατούσαν ψηλά το λάβαρο του κομμουνισμού και της επανάστασης,του αντι-σοσιαλφασισμού, πέταξαν από πάνω τους την τρύπια σαμπρέλλα των Παπαδόπουλου - Ριτζάκη - Τσιριγώτη - Παπαευθυμίου και προχώρησαν μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ριτζάκης μάλιστα τη δεκαετία του '90 έγινε... ψευτοΚΚΕ και αρθρογραφούσε και στον ψευτοΡιζοσπάστη...

    Ο δε Τσιριγώτης, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, στα κινήματα των κνιτών με ντουντούκα "για τη δημόσια παιδεία", με τις σφραγίδες του ψευτοΚΚΕ στο "κίνημα γονέων και κηδεμόνων"...

    Μιλάμε για απόλυτους κνίτες, όπως και οι φίλοι τους του "ΚΚΕ(μ-λ)"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν όψει των πιθανών εκλογών στις 17 Ιούνη,
    η εκλογική συνεργασία των "μλ",για οικονομικούς
    λόγους,δεν θα κατέβει στις εκλογές.
    Τι επίσημη γραμμή θα δώσουν στους ψηφοφόρους ;;;
    «Λευκό ή άκυρο» ;;; Ή «Ενάντια στα εκβιαστικά
    διλήμματα και στις εκλογικές αυταπάτες,ψήφος κατά
    συνείδηση» ;;;(που αφήνει μια χαραμάδα για «κριτική
    ψήφο» σε «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»,ψευτοΚΚΕ,«ΣΥΡΙΖΑ»...).
    Διαβλέπω μάλλον το δεύτερο !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άτιμο το βιαστικό χέρι, πάτησε το διαγραφή αντί για το δημοσίευση. Παρακαλώ τον ανώνυμο φίλο να ξανακάνει το σχόλιό του, αν θέλει, και του ζητώ συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνέχεια του 15 Μαΐου 2012 6:39 π.μ.
    --------------------------------------------------------------------------
    ...τελικά οι "μλ",για να αποφύγουν να δώσουν γραμμή στους ψηφοφόρους
    το δεύτερο,πράγμα που θα τους εξέθετε πλήρως,και μην μπορώντας να τους δώσουν γραμμή το πρώτο,αποφάσισαν να κατέβουν και στις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012,με μεγάλη μείωση των υποψηφίων,για πιο οικονομικά ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ό,τι και να κάνουν, το πολιτικό τους τέλμα είναι πενταφάνερο στους προοδευτικούς ανθρώπους. Το γεγονός ότι κανένας από το σοσιαλφασιστικό συνεχές ΣΥΡΙΖΑ - ψευτοΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - "μ-λ" δεν έχει αγκαλιαστεί από το λαό με πραγματική θέρμη σαν πρωτοπόρος και αυθεντικός εκπρόσωπός του (βλέπε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ, που με το ζόρι είχε 6.000 ανθρώπους), είναι ένα δείγμα έστω και έμμεσης ωριμότητας αυτού του λαού.

    Γιατί ό,τι και να ταϊζει τον κόσμο ο σοσιαλφασισμός, ακόμα κι αν τον έχει πείσει ότι για την πείνα φταίνε στην κύρια πλευρά οι Γερμανοί, οι κλέφτες πολιτικοί και τα μνημόνια, δεν μπορούν να τον κάνουν να αγαπήσει στ' αλήθεια τους ελεεινούς δημοκόπους και τυχοδιώχτες τύπου Τσίπρα, Καμμένου, Παπαρήγα, το ναζιστή Μιχαλολιάκο... Ακόμη κι αυτοί που τους στηρίζουν τους παραπάνω, δε τους αγαπάνε, δε τους πιστεύουν βαθιά, απλώς τους θεωρούν αναγκαίο κακό ενάντια στους δυτικόφιλους και ψευτο-δυτικόφιλους "κλέφτες που μας πεινάσανε".

    Γι' αυτό και όταν ο λαός πάρει χαμπάρι πόσο απάτη είναι αυτοί οι προβοκάτορες αρχιψεύτες και αρχιαπατεώνες, η δημοκρατική οργή του θα μας εκπλήξει ευχάριστα όλους!! Μέσα από το πιο βαθύ σκοτάδι, θά ΄ρθει μια νέα ανατολή για την Ελλάδα και το λαό της, ανατολή της δημοκρατίας και του επαναστατικού κινήματος για την ανθρώπινη χειραφέτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Καμαρώστε» τι γράφει το «ΚΚΕ(μ-λ)» στην εφημερίδα του.
    Δεν τηρεί στάση πολεμικής έναντι του «ΣΥΡΙΖΑ»,αλλά αναμονής :


    http://kkeml.blogspot.com/2012/05/blog-post_2563.html
    («Π.Σ.» 12 Μάη 2012) :
    «Δεν είμαστε εμείς που θα πούμε πώς τελικά θα πολιτευτεί
    ο ΣΥΡΙΖΑ και πού μπορεί να οδηγηθούν οι εξελίξεις με βάση
    τις τέτοιες ή αλλιώτικες επιλογές του.Όσο μας αφορά,μένει να
    δούμε ποια ζητήματα θα τεθούν και ανάλογα θα πράξουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σκουλικιάρικη στάση ε... Για "μ-λ" επαναστάτες... Από σούπερ ντούπερ χοτζικούς νεοτροτσκιστές, στην "κατανόηση" για τα κνιτοειδή του ΣΥΝ, δηλαδή για τους πιο σιχαμερούς καριερίστες μέσα στο ψευτοΚΚΕ της περιόδου 1974-1991, τους πιο γραφειοκράτες, τους πιο ερωτευμένους με τις σοσιαλφασιστικές νομενκλατούρες των μετέπειτα μαφιόζων της Ανατολικής Ευρώπης...

    Με την "Κ"ΟΕ, που επειδή έφαγε πέσιμο από τη ΝΔ, βγήκε να δηλώσει ότι "ναι, λέγαμε έξω απ΄ την ΕΕ κι απ΄την Ευρωζώνη, αλλά δεν εννοούσαμε να μας πετάξει η Μέρκελ με άσχημους όρους, αλλά να φύγουμε μόνοι μας με ευνοϊκούς, άρα το Έξω από την Ευρωζώνη δεν ισχύει για τώρα δα". Τέτοια κολοτούμπα ούτε ο Καρατζαφύρερ και ο Βελόπουλος δε θα έκαναν...

    Αυτοί που με την οπορτουνιστική γραμμή τους στην Ελλάδα και διεθνώς χαντάκωσαν το μ-λ κίνημα, το τσάκισαν και το έκαναν ουρά του ρωσόδουλου "διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος" των ρεβιζιονιστικών ψευτοΚΚ, φτάσανε στο τελειωτικό κύλημα στη λάσπη, να καλλιεργούν αυταπάτες για το γλοιώδη σοσιαλφασίστα Τσίπρα και το ασκέρι του, ότι δήθεν πρόκειται για λαϊκό κόμμα που μπορεί να κάνει και "μερικά καλά" κλπ. Εντάξει, "ΚΚΕ(μ-λ)"άδες και Διαρρήχτες, θα πάρετε καμιά θέση Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Παιδείας για να διαλύσετε με την ησυχία σας ότι απέμεινε από εκπαίδευση σ΄αυτό τον τόπο. Θα παίρνετε και δουλίτσες - εργολαβίες, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορεί να δέρνει τόσο ανοιχτά αν είναι μέσα στην κυβέρνηση, όπως πέρσι που πετροβολάγατε εσείς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και στείλατε δύο στο νοσοκομείο...

    Διαρρήχτες και "μ-λ"δες ψηλά το κεφάλι
    Με τον Αλέξη Τσίπρα κυβέρνηση μεγάλη


    Ουυυυυυυυυυστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ---NA ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ
    ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΕΡΣΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ
    ΕΣΤΕΙΛΑ,ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ,
    ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ
    ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΙΟ-----ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ.
    =======================================================================
    Το «ΚΚΕ(μ-λ)» κάλεσε για συζήτηση στις 18 Μάη 2012,στις
    7.30μμ,στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των τειχών" της Αθήνας,με θέμα την
    κάθοδο ή όχι στις επόμενες εκλογες,(επι λέξει : "Με αφορμή τα
    αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη και μπροστά στη νέα εκλογική
    αναμέτρηση, το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει συζήτηση με θέμα: Νέες κάλπες,
    νέα αδιέξοδα, νέοι εκβιασμοί.Νέες αυταπάτες; Ο λόγος και ο ρόλος της
    Αριστεράς").Μετα τη συζήτηση δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικο μ'αυτη,
    και η πρόσκληση διαγράφτηκε από το μπλογκ.
    Στις 22 Μάη 2012 ,η Κ.Ο.Θεσσαλονίκης του «ΚΚΕ(μ-λ)»
    δημοσίευσε έναν προβληματισμό,χωρίς να
    ξεκαθαρίζει αν τάσσεται υπέρ ή κατά της καθόδου στις
    εκλογες τη 17ης Ιούνη 2012,και που έκλινε πιο πολύ στο
    να μην κατέβουν.Μάλιστα καλούσε τους ψηφοφόρους
    να κατέβουν στις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012,
    με "ψηλά το κεφάλι"(αυτό προετοιμάζει για "ψηφίστε
    «ΣΥΡΙΖΑ»,ή «Κ»ΚΕ--χωρίς αυταπάτες",και όχι
    "ψηφίστε συνεργασία «μλ»").Επίσης,δημοσιεύτηκε,
    πάλι στις 22 Μάη 2012,και μια πρόσκληση του
    «ΚΚΕ(μ-λ)» για σχετική συζήτηση,για νέα κάθοδο
    ή όχι,στην Καρδίτσα την Κυριακή 27 Μάη 2012
    στις 11 π.μ. σε ημιώροφο ξενοδοχείου(επί λέξει,όπως πιο πάνω).
    Και τελείως ξαφνικά,αργότερα την ίδια μέρα,22 Μάη 2012,
    αποφάσισαν οι «μλ» να κατέβουν στις εκλογες της 17ης Ιούνη
    2012 !!! (οπότε και η συζήτηση αυτή στην Καρδίτσα ματαίωνεται,
    ή "μετεξελίσσεται" σε προεκλογική συγκέντρωση).
    Η ηγεσία των «μλ» φοβήθηκε τη βάση της και δεν τόλμησε
    να μην κατέβει και να ρίξει τη γραμμή "ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ--χωρίς αυταπάτες"
    (δεν βάζουν εισαγωγικά στα «ΣΥΡΙΖΑ»,«Κ»ΚΕ),ενώ αυτό ήθελε !!!
    Γι' αυτό προτίμησε να κατέβει στις εκλογές της 17ης Ιούνη 2012,διότι
    φοβήθηκε λιγότερο το οικονομικό κόστος μιας δεύτερης εκλογικής
    αναμέτρησης σε 6 βδομάδες,από τη βάση της.
    Και αυτά με δεδομένο ότι οι «μλ» ως υπεραντιδραστικοί μικροαστοί με
    σοσιαλφασιστική πλατφόρμα δεν μπορούν να μην κατέβουν και
    να ρίξουν τη γραμμή "ψηφίστε λευκό ή άκυρο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις μεγάλη πλάκα, αλλά στο συγκεκριμένο έχεις μάλλον δίκιο...

    Αν και δε νομίζω πια ότι η βάση τους έχει αντικνίτικα - αντισυνασπισμαίικα αντανακλαστικά... Έχουμε πια 2012 και από το 1985 καλλιεργούν συστηματικά το φιλοκνιτισμό...

    Εδώ το 2003 το ψευτοΚΚΕ είχε ματσουκώσει άνευ ουσιαστικού λόγου το "ΚΚΕ(μ-λ)" και εκείνο είχε ψελλίσει μια καταγγελιούλα κι από κει παν κι οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι «μλ» αναλύουν ότι τον «ΣΥΡΙΖΑ»
    τον θέλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ,και τον
    έχουν για χρήσιμο δεκανίκι!!!!!!

    Οι «μλ» θεωρούν τον «ΣΥΡΙΖΑ»
    φιλοευρωπαϊκή,φιλοαμερικανική
    δύναμη !!!!!!

    Όσο για τον παγκόσμιο χάρτη των
    «μλ»,αυτός ουσιαστικά έχει ωκεανό εκεί
    που είναι η Ρωσία και η Κίνα !!!!!!

    Μέχρι κει φτάνει το μυαλό των «μλ» !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι «μλ» κάνουν μια κάποια «αριστερή κριτική»
    στον «ΣΥΡΙΖΑ»,που όμως είναι μια
    επανάληψη σαν ηχώ αυτής που του
    κάνει το ψευτοΚΚΕ ...!!
    Στο δε ψευτοΚΚΕ οι «μλ» δεν κάνουν καμμιά
    κριτική,πέρα απ' ό,τι θεωρούν ότι απέναντι
    σ'αυτούς δρα διασπατικά και παρόμοια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέσα στην τρικυμία, κάνεις και μερικές σωστές παρατηρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΦΙΣΑ ΤΟΙΧΟΥ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ,
    ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ :

    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/522100_134476863351741_324587880_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακούω ανθρώπους της βάσης των «μλ» έντονα να προεξοφλούν
    ότι στις εκλογές της 17 Ιούνη 2012 θα πέσουν πολύ σε σχέση
    μ'αυτές της 6 Μάη 2012,και ας έγιναν μόλις 6 βδομάδες
    νωρίτερα.Λες και υποσυνείδητα ξέρουν ότι δεν έχουν καμμιά
    ουσιαστική διαφορά με το ψευτοΚΚΕ,αλλά και ούτε με τον
    «ΣΥΡΙΖΑ» !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΨευτοΚΚΕ και «μλ» όμοιοι και στον,μέσα σε μόλις
    6 βδομάδες, εκλογικό τους υποδιπλασιασμό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αηδιασμένος από το άρθρο1 Νοεμβρίου 2013 στις 6:09 μ.μ.

    Είναι φοβερό!
    Είναι αλήθεια αυτό που έλεγαν οι κλασικοί,
    ότι μερικές από τις φιλοσοφικές και πολιτικές ερμηνείες του κόσμου,
    ταιριάζουν περισσότερο σε τρόφιμους φρενοκομείου!
    Αναφέρομαι, φυσικά, στους συντάκτες του άρθρου (και του site συνολικά).

    Λυπάμαι που σας δίνω κύρος, παίρνοντας μέρος σε αυτόν τον στημένο διάλογο.
    Με ανάγκασε η αηδία που μου δημιούργησατε, να απαντήσω.

    Στρέψτε την κριτική σας στα πραγματικά προβλήματα,
    και αφήστε τους μαρξιστές-λενινιστές στον αγώνα τους.
    Και, αν έχετε το θάρρος (θράσος) να τους ασκείτε κριτική,
    τουλάχιστον να βρείτε την τιμιότητα να το κάνετε ντόμπρα, χωρίς συκοφαντίες και ψεύδη.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από εκείνους που θεωρούν ότι
    για τα πάντα φταίει η τσαρική Ρωσία;
    Περαστικά σας εύχομαι!
    Αν σας έχει απομείνει η ελάχιστη πολιτική ευπρέπεια, να μη διαγράψετε το σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τώρα ρε αδερφέ, "αηδιασμένε από το άρθρο", τι να σου απαντήσω; Κατ' αρχή, κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια όταν καλείς να μη σου κοπεί το σχόλιο... Αυτά είναι φασιστικές πραχτικές, τις οποίες έχει αντιγράψει ο σοσιαλφασισμός κι από κει τα πήραν και οι μικροαστοί οπορτουνιστές "μ-λ" αυτούσια...

    Το υπόλοιπο σχόλιό σου σε ένα μακροσκελές άρθρο που, άλλο αν δε σου αρέσουν, έχει πάντως μια πολιτική επιχειρηματολογία και συλλογιστική, έχει μόνον δύο "πολιτικές" αιχμές: ότι το ΚΜ είναι για φρενοκομείο και ότι για όλα του φταίει η τσαρική Ρωσία.

    Το πρώτο είναι ποταπό. Αν η παραπάνω ανάλυση είναι επιπέδου φρενοκομείο, θα μπορούσες να την αποδομήσεις σε δύο παραγράφους. Το ότι δεν το κάνεις δεν οφείλεται στο ότι "βαριέσαι" ή "δεν αξίζει". Οφείλεται στο ότι πατάς σε σάπια ιδεολογική και πολιτική σανίδα. Το ίδιο ισχύει και για την Ρωσία. Το ΚΜ ξέρει ότι ο ρόλος της δεν είναι συνήθως προφανής και εύκολος στο να τον δει κανείς, γιατί πάντα κρύβεται πίσω από τους φιλελεύθερους και τους εθνικιστές. Ωστόσο, τύπος ο οποίος είναι έστω "φίλος των μ-λ" και άρα έστω φιλομαοϊκός, θά πρεπε να ξέρει έστω μέσες άκρες τι γνώμη είχε ο Μάο για την μετά το 1956 ΕΣΣΔ.

    Κι αν ο Μάο έλεγε χιτλερική υπερδύναμη την "κομμουνιστική" Σοβιετική Ένωση του Μπρέζνιεφ, δε βλέπω γιατί είναι τρέλλα και όχι μία απόλυτα σεβαστή άποψη οι σημερινοί μαοϊστές να αποκαλούν ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ την ανοιχτά καπιταλιστική πλέον και αρπακτική Ρωσία του Πούτιν.

    Σημειωτέο δε ότι την τελευταία κυβερνούν οι καγκεμπίτες της εποχής Μπρέζνιεφ, οι λεγόμενοι σιλόβικι, εκλεκτό μέλος των οποίων είναι και ο ίδιος ο ναζιφασίστας αυτός.

    Άσε λοιπόν τις ευκολίες και τις εξυπνάδες... Αν θέλεις διάλογο, μετά χαράς.

    Αν δε θες, γεια χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαρκώς αηδιασμένος14 Νοεμβρίου 2013 στις 11:02 μ.μ.

      θέλω διάλογο με πολιτικούς όρους, όχι με τους προβοκατόρικους δικούς σου.

      για να σου στερήσω όμως και το τελευταίο σου επιχείρημα, θα σου πω τα εξής:

      α) Καταρχάς, να λείπουν τα σχόλια για "φασιστικές πρακτικές" που τάχα εφαρμόζουν οι μ-λ αυτούσια.
      Εσύ ο φιλελεύθερος προφανώς δεν λογοκρίνεις ποτέ τις απόψεις που διατυπώνονται εδώ. Τότε γιατί δεν επιτρέπεις άμεσα -και όχι όπως γίνεται τώρα, με παρέλευση χρονικού διαστήματος (για να κάνεις τον έλεγχό σου)- την ανάρτηση των διαφόρων απόψεων;

      β) Αν έχω καταλάβει καλά, εσύ οικοδομείς πολιτικό κίνημα κατηγορώντας ως φασίστες ΟΛΟΥΣ όσοι δεν είναι ΟΑΚΚΕ;! για μαϊντανό τον έχεις τον φασισμό;!
      Η ελληνική κοινωνία είναι κατά 99,9% φασιστική;!

      γ) Διάβασε τα (πολιτικά) χάλια σου: "το σοσιαλφασιστικό συνεχές ΣΥΡΙΖΑ - ψευτοΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - "μ-λ" δεν έχει αγκαλιαστεί από το λαό με πραγματική θέρμη σαν πρωτοπόρος και αυθεντικός εκπρόσωπός του (βλέπε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ, που με το ζόρι είχε 6.000 ανθρώπους), είναι ένα δείγμα έστω και έμμεσης ωριμότητας αυτού του λαού".
      Μάλιστα. Προφανώς από τη ΝΔ, και μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έχουμε να κάνουμε με μια συρραφή φασιστών! ευτυχώς, σώζεται η ΟΑΚΚΕ.
      Ακόμη: το γεγονός ότι το αριστερό και λαϊκό κίνημα προφανώς υπολείπεται,
      ότι δεν έχει συγκροτηθεί ισχυρό ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα,
      αυτό είναι δείγμα έμμεσης ωριμότητας του λαού; και πού είναι η άμεση ωριμότητα;
      στις απανωτές εκλογικές νίκες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;! στους χρυσαυγίτες;!
      Μακάρι ο ελληνικός λαός να στεκόταν μακριά από την ψευτοαριστερά, επειδή έχει καταλάβει τα λάθη που αυτή κρύβει. τότε όμως θα είχαμε άλλη κατάσταση στην ελλάδα. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι ο λαός φεύγει από την ψευτοαριστερά, για όλους τους λάθος λόγους;!

      δ) Το (πολιτικό) φρενοκομείο στο οποίο αναφέρομαι είναι χτυπητό:
      για σένα, όλοι είναι φασίστες, και για όλα φταίει η τσαρική ρωσία.
      Έχεις κάποιου είδους πολιτική μονομανία. μπορείς να το καταλάβεις.
      ακόμα και στην απάντησή σου στο πρώτο σχόλιό μου,
      πάλι δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να μιλήσεις για τη Ρωσία.
      Αδελφέ, δεν πρέπει να κάνεις κάποια αναφορά, νύξη έστω, στις ΗΠΑ;! στη Γερμανία;! Δεν καταλαβαίνεις ότι με την τσαρική μονομανία σου, αθωώνεις τους λοιπούς ιμπεριαλιστές;! Δεν καταλαβαίνεις ότι με τη παμ-φασιστική φιλολογία σου αθωώνεις τους πραγματικούς φασίστες;!

      ε) Αλήθεια, δεν έχω δει πανό της ΟΑΚΚΕ σε κάποια πορεία ή κινητοποίηση.
      μήπως σας εμποδίζει κάποιος (φασιστικός, σίγουρα, ή τσαρικός) δάκτυλος;

      στ) Ο Καντ έλεγε για ορισμένους παρανοϊκούς φιλοσόφους, ότι "παρασκευάζουν με περίσκεψη τα πλάσματα της φαντασίας τους, χωρίς να σημαίνει ότι είναι λιγότερο πλάσματα". Αυτό θεωρώ ότι ισχύει με εσένα/εσάς, σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο. Έχετε φτιάξει ένα μοντέλο, έξω από το οποίο όλοι οι άνθρωποι είναι φασίστες. λυπάμαι πολύ γι' αυτό.

      ε) α, και ξεκόλλα επιτέλους με αυτό το "ψευτο-" του "ψευτο-ΚΚΕ".
      Όχι ότι δεν είναι. αλλά είναι κάπως παθολογικό να το επαναλαμβάνεις συνέχεια.
      Τότε πρέπει να λες, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, και για ψευτοΠΑΣΟΚ (διότι δεν είναι σοσιαλιστικό κίνημα), ψευτοΣΥΡΙΖΑ (διότι δεν είναι ριζοσπαστική αριστερά), κ.ο.κ.
      Αν θες να ξεχωρίσεις με κάποιον τρόπο, ανάπτυξε ουσιαστικό πολιτικό λόγο,
      σε επαφή με τα πράγματα, και άσε την επιτηδευμένη ψευτο-γραφή.


      Διαγραφή
  21. Και αφου ο... μαρξιστης- λενινιστης αυτος ξεμπερδεψε με το φρενοκομειο επικαλουμενος τον... διαλεχτικο ματεριαλιστη Καντ, βουρ στη μητερα ολων των μαχων της 25ης Γεναρη του 2015! Οσο για τα προβληματα του λαου, τοσο πολυ τον... κοφτει που θα του κοπει η πολλη ορεξη μεχρι να γινει το μεγαλο θαμα της... αυτοκρατειρας Θεοδωρας: να ξεπερασει το ΚΚΕ (οπως θελει να το αποκαλουν αυτος ο... μη μονομανης) τη... "δεξια μετατοπιση" του και να ξαναπαρει μερος στους αγωνες. Και μετα κοιμηθηκε... Το δε ψευτοΚΚΕ "χεστηκε" (με το συμπαθειο) για τετοιες αγαπουλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Από το 1988 κιόλα, όταν ξαναφτιάσανε οι Διαρρήχτες το "ενιαίο" ΜΛ-ΚΚΕ με τον Ιορδανίδη της "Κίνησης για την Ενότητα του μ-λ κινήματος", είχανε βάλει θέμα το ψευτοΚΚΕ να αποκαλείται ΚΚΕ, καθώς, λέει, άμα είναι να λέμε ψευτό- τα κόμματα, θα 'πρεπε να λέμε ψευτοΠΑΣΟΚ το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν είναι αληθινά σοσιαλιστικό!

    Άκου οι άθλιοι! Τη διάλυση του ΚΚΕ με φασιστική, ξένη βία την κάνανε γαργάρα κιόλας από τότε! Τότε που το ψευτοΚΚΕ περνούσε την πιο "δεξιά" του φάση και ήτανε η καλύτερη περίοδο για να ξεσκεπταστεί, μιας και είχε γίνει φουλ γκορμπατσοφικό. Ποιοι; Οι "ντούροι" μαρξιστές - λενινιστές, οι υποταγμένοι στο σοσιαλιμπεριαλισμό διαρρήχτες του κοινού ποινικού δικαίου...

    Όπως μου έλεγε σωστά κι ένας καλός σύντροφος, τούτοι δω είναι χειρότεροι κι απ' τους κνίτες, γιατί τουλάχιστο κάποιοι κνίτες δε μάθαν ποτέ την αλήθεια και πιστέψαν τα ρεβιζιονιστικά - σοσιαλφασιστικά παραμύθια για τον μαοϊσμό... Οι "μ-λ" μας όμως δεν έχουνε το ελαφρυντικό της άγνοιας, άρα είναι ακόμη πιο βαθιοί και συνειδητοί οπορτουνιστές και προδότες της εργατιάς και του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι, ειναι προφανες απ' το στυλακι... Μεγαλου Δουκα πως ειναι "Διαρρηχτης" ο τυπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για το ζητημα των διασπασεων του μαοικου χωρου, θα ηθελα να σε ρωτησω δυο τρια πραγματα: Πρωτο, ποια ηταν τα επιδικα του διαχωρισμου του '79 αναμεσα σε "ΜΛΚΚΕ" και "ΜΛΚΚΕ ανασυγκροτημενο" (Ιορδανιδης); Και δευτερο, αφού το "ΜΛΚΚΕ" ηταν "επαναστατικο" και εκανε ενοτητα με το "ΕΚΚΕ" το '82, γιατι διαχωριστηκε το '85 και εφτιαξε την "Κομμουνιστικη Αριστερα" με το "ΚΚΕ μλ"; Τριτο, τι σταση κρατησε ο Μπιστης απεναντι στο ζητημα ενοτητας "ΕΚΚΕ- ΜΛΚΚΕ"; Και τεταρτο ποια ηταν η σταση της "πολιτικης"( Δανιηλιδης) σε σχεση με ολα αυτα; Η "Α/συνεχεια" (Χοτζεας) ειχε εντελως αυτονομη παρουσια μετα το '82;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θελω ν' αναφερω και κάτι ακομη. Σε πολεμικη που εκανα σ' ενα στελεχος του "ΚΚΕ μ-λ", του ανεφερα την καταγγελια της Αντιναζιστικης πως επι 20 ολοκληρα χρονια καθονταν σε κοινο τραπεζι με τη ναζιστικη συμμορια στο Εσωτερικων για το μοιρασμα των χρονων των κομματων παραμονες των καθε φορα εκλογων. Αυτος απαντησε επι λεξει: "Δεν ξέρω πού κατσαμε μαζί με φασιστες ούτε και το πιστεύω -εκτος αν έγινε κάπου στραβη. Δεν είμαι κανένα σοβαρο στελεχος να παρακολουθω τα πάντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιστεύω απόλυτα. Τέτοιοι κατάντησαν που δεν τους πειράζει διόλου αυτή η συνεύρεση... Η νομιμότητα της ναζιστικής συμμορίας, όπως την έχουν περάσει σαν "αριστερό" θέσφατο οι κνίτες των ηγεσιών ψευτοΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ είναι απαράβατη και για τους "συνεπείς μαρξιστές - λενινιστές" (τρομάρα τους!)...

      Διαγραφή
  26. Οταν δε του επεσημανα το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ των Κνιτων να μπασουν νεοναζι σε εργατικο χωρο για ΠΡΩΤΗ φορα στα χρονικα της λεγομενης μεταπολιτευσης, μου απαντησε επι λεξει: " Λες ανοησιες. Αυτό που λες, οτι οι κουκουεδες καλεσαν τους νεοναζι στη Χαλυβουργια δεν εχει καμια πολιτικη λογικη και βαση. Η αντιπαραθεση σε καποιον εχει μια σημασια να ειναι πραγματικη και να εχει μια λογικη και βαση και οχι να κανιβαλιζει ο ενας στον αλλον (αυτο κι αν ειναι κνιτικη λογικη). Το ΚΚΕ μπορει να το κριτικαρουμε για χιλια πραγματα (εμεις, εσυ δικο σου προβλημα τι κανεις) αλλα οτι καλεσε τους Χαιτες ειναι οτιναναι. Μα που ζειτε μερικοι ανθρωποι;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενω στο τελος, φανερα εκνευρισμενος αυτος ο αντιδραστικος μικροαστος, μου απεδωσε... χαμαιλεοντισμο τυπου Αγανακτισμενων του Συνταγματος! Ποιοι; Αυτοι που καθε τρεις και λιγο συναγελαζονται με τους χαμαιλεοντες του Συνταγματος (Ανταρσυαιους, Ναριτες και λοιπους) αναζητωντας μετωπικες κοινες δρασεις μαζι τους!!! Οταν δε δισταζουν να μιλουν ετσι δημοσια μεσα απο τον επισημο "μετωπικο" τους διαδικτυακο τοπο ("Αντισταση στις γειτονιες"), μπορει να φανταστει κανεις για τι αδισταχτους και αντιδραστικους πολιτικους απατεωνες προκειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάποτε όλους αυτούς τους αντιμετώπιζα σαν αριστερούς που κάνουν λάθος. Αν όχι την ηγεσία τους, τουλάχιστον τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη τους. Ίσως γιατί κι εγώ είχα κάνει κάποτε (σε μικρότερη ηλικία) λάθος και είχα πιστέψει για μαρξισμό τις βρώμικες αντιστροφές του ρεβιζιονισμού - σοσιαλφασισμού. Μάταια περίμενα για χρόνια μια διάσπαση, μια διαπάλη έστω από αριστερή πλευρά στις γραμμές τους, για να πειστώ ότι νταξ, κάπου έξω έχω πέσει, κάπου υπερβάλλω, δε μπορεί η αλήθεια να ναι τόσο μειοψηφική... Ε λοιπόν όχι μόνο δε το είδα αυτό που περίμενα, αλλά τους είδα να αποκτηνώνονται στον αίσχιστο βαθμό.

    Όλα αυτά τα αντιδραστικά υποκείμενα, κι ας κάνουν τους αντιΣΥΡΙΖΑίους, έχουνε λυσσάξει από χαρά με την έλευση των κνιτών του Φλωράκη (ΣΥΡΙΖΑ) στην εξουσία. Μυρίζονται καθεστωτικά οφίτσια, οι δε πιο "αριστεριστές" έναν κάπως θεσμικό ρόλο στα "κινήματα", σε οργανώσεις για το μεταναστευτικό, κάποιου τύπου βόλεμα, σε απίστευτα πιο ευρεία κλίμακα απ' όσο τα κατάφεραν με το ΠΑΣΟΚ μετά το 1981...

    Οι κλάψες τους για τον "όχι αρκετά αριστερό ΣΥΡΙΖΑ", για τον "ρεφορμισμό" του κλπ. δε μπορούν να κρύψουν πόσο ΔΕΝ τους ενοχλεί η Ραχήλ, ο Καρυπίδης, η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών και των "δικαιωμάτων τους", η ένταξη του πιο βρώμικου ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια, οι απόστρατοι καραβανάδες, τα γλυψίματα της Δούρου με το χειρότερο παπαδαριό κλπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι χειρότεροι και πιο αριβίστες κνίτες παλιάνθρωποι, είναι η «μάνα» ολουνών τους. Βέβαια, αυτοί οι θλιβεροί μικροαστοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι η εξουσία δεν θά ναι δικιά τους, αλλά της νέας ολιγαρχίας των Μπόμπολα - Κόκκαλη - Κοπελούζου - Μυτιληναίου - Γερμανού - Καραγκουλέ (πρώην αναπλ. ΠΓ ψευτοΚΚΕ) κλπ. και της πιο στενής κλίκας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, με έναν Τσίπρα να διακηρύσσει ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα υπάγονται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    Μ' αυτά που θα δούμε, θα θυμόμαστε τους γελοίους Μπαλτάκους και Μουρούτηδες του ακροδεξιού Σαμαρά και θα γελάμε, να μου το θυμηθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι, εχεις απολυτο δικιο, μυριστηκαν ψητο αυτα τα βρομερα υποκειμενα. Δεν ξερω αν το θυμασαι, αλλα το Μαη του '12 χαιρετησαν ΕΠΙΣΗΜΩΣ (με αρθρο στη φυλλαδα τους και με προκηρυξη της Εκλογικης τους Συνεργασιας) το εκλογικο αποτελεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ως "μεγαλη επιτυχια του λαικου παραγοντα που ανηκει 100% στο λαο" και ως "ηχηρο μηνυμα στον ιμπεριαλισμο και την ντοπια ολιγαρχια"!!! Ακου τα ασπονδυλα! Κι η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και να σου πω και κατι, η κρυφη λυσσα τους για βολεμα ειναι η μια οψη του νομισματος γιατι υπαρχει και η αλλη: τηρουμενων των αναλογιων να εχουν την τυχη των ταγματων εφοδου του Ρομ... Αλλα γιατι να τους λυπηθει κανεις;;; Τετοια αντιδραστικα μικρο-καθαρματιδια εχουν παντα ενα αθλιο τελος σ' ολο το διαβα της ανθρωπινης Ιστοριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι... Κι όσοι απ' αυτούς δε γίνουν ταγματαλήτες του νέου κυρίαρχου ιμπεριαλισμού, ακριβώς αυτή την τύχη θά χουνε...

      Διαγραφή
  31. Νταξ, αλλα κι ο "παλιος" κυριαρχος ιμπεριαλισμος που δε βλεπω δα και να τον αμφισβητουνε τοσο πολυ (οι θεατρινισμοι ειναι για εσωτερικη καταναλωση), δε φημιζεται για την αβροφροσυνη του... Αν αναλογιστει κανεις την τυχη που επεφυλαξαν στον αλλοτε κανακαρη τους, τον Σανταμη ή στον αλλονε τον Μουαμαρη που λυσσαγε για εναν καποιο συμβιβασμο μεχρι το τελος - σκουρα τα βλεπω τα πραγματα και για τουτους δω τους "δικους" μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ... Ο οπορτουνιστής εύκολα μπορεί να γίνει μπασιμπουζούκους και του δυτικού ιμπεριαλισμού... Εκεί όμως είναι ακόμα πιο εκτεθειμένος, γιατί ο κλασσικός δεξιός οπορτουνισμός είναι απείρως πιο διάφανος και εύκολος στο ξεσκέπασμα σε σχέση με τον ακροδεξιό - σοσιαλφασιστικό "αριστερό" οπορτουνισμό...

      Το "Κ"Κεσ. ή αν θες σήμερα τη ΔΗΜΑΡ ή τον Λυκούδη στις μάζες τους ξεπατώνεις απείρως πιο εύκολα από τους "επαναστάτες"...

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω μόνο ότι ο Σαντάμ και ο Καντάφι, αν και αστοί αυταρχικοί διχτάτορες που βασάνισαν σκληρά και απάνθρωπα δημοκρατικούς ανθρώπους και έχυσαν άδικα αίμα, πέθαναν κι οι δύο σαν πατριώτες και αντιστεκόμενοι, ο μεν πρώτος στα χέρια των ιρανόδουλων σιιτικών συμμοριών (με τις πλάτες Ρωσίας και Αμερικάνων καταχτητών), ο δε δεύτερος στα χέρια των ισλαμοφασιστικών καθαρμάτων (πάλι με τις πλατες Ρωσίας και ΗΠΑ και τη φυσική αυτουργία των Γάλλων ιμπεριαλιστών).

      Διαγραφή
    3. έπεσαν μαχόμενοι και με το όπλο στο χέρι και όχι κρυμένοι και στο εξωτερικό. μπορεί να έιναι ηγέτες δικτατορικών καθεστώτων αλλά στο βαθμό που αντιστάθηκαν σε ΕΣΣΔ και ΗΠΑ (δευτερευόντως) τους ανήκει ο τιλος του Γ"κοσμικού πατριώτη αντιμπεριαλιστή. συγνώμη για τα λάθη, είμαι απλός εργάτης στο μέταλο από μιρκός και που καιρός για γράματα

      Διαγραφή
  32. Σαν τα ποντίκια "τέλειωσαν", καθόλου σαν ήρωες.Ο μεν ένας κρυβόταν σ' ένα λαγούμι 3 μέτρα κάτω απ' τη γη, ο δε άλλος έτρεξε να βρει καταφύγιο σε τούνελ αποχέτευσης...

    Οσο για το "ρόλο" τους, κι εδώ τα πράγματα είναι διαυγή: για τον μεν πρώτο υπήρξε (και δε θα μπορούσε να μην υπάρξει) σχεδόν μηδαμινός στο αντικατοχικό κίνημα αντίστασης, για τον δε δεύτερο πολλοί πατριώτες που πολεμούσαν ένοπλα ώς το τέλος τους μισθοφόρους των ιμπεριαλιστών ισλαμοφασίστες στη Μισράτα, το Μπάνι Ουαλίντ κι αλλού, δήλωναν σε διεθνή ΜΜΕ πως τον σιχαίνονταν και τον μισούσαν βαθιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο ρόλος των μπααθικών στο κίνημα αντίστασης ήταν σημαντικότατος. Ήταν μάλιστα το μόνο προοδευτικό αντι-αμερικανικό - αντικατοχικό κίνημα, καθώς οι σιιτικές συμμορίες του Σαντρ και οι αλκαϊντιανοί φασίστες πολεμούσαν τους Αμερικανούς ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ.

    Οι προβοκάτορες αυτοί, "ιρανοί" και αλκαϊντιανοί, έσφαζαν πιότερο ο ένας αμάχους του αλλουνού (οι σιιτοφασίστες έσφαζαν άμαχους σουνίτες, οι δε αλκαϊντιανοί ανύποποπτους σιίτες), διχάζοντας βαθιά τον ιρακινό λαό.

    Γι' αυτό και πολλοί σουνίτες και πρώην υποστηρικτές του μπααθισμού έφτασαν να κάνουν μέχρι και ενότητα με τον Πετρέους και να φτιάξουν τις Ομάδες Αφύπνισης για να τσακίσουν τις συμμορίες των ναζί-σιιτών και ναζι-αλκαϊντιανών σουνιτών. Αυτές τις διάλυσε ο Ομπάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγώ ποτέ δε σου είπα επίσης ότι ο τριτοκοσμικός αυταρχικός διχτάτορας Καντάφι ήταν άνθρωπος που μπορούσε να αγαπάει κανείς. Ποιος, ο καταπιεστής του λιβυκού λαού και κολλητός επί χρόνια του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού, ο εισβολές του Τσαντ;

    Ούτε καν για το πώς πέθανε στον αγωγό και τ' άλλα που λέγαμε πέρσι δεν εννοούσα. Εννοώ ότι δεν δέχτηκε να διαπραγματευτεί με τον ιμπεριαλισμό για να σώσει το τομάρι του, γι' αυτό και πέθανε σαν πραγματικός εθνικός αστός, όχι σαν πράχτορας και λακές των ιμπεριαλιστών, ανατολικών και δυτικών.

    Αν δεν βλέπεις τη διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγω παντως θυμαμαι αρκετους μεγαλοσχημους Μπααθιστες να περνουν με την Κατοχη. Καποιοι μπααθιστες της βασης οντως συμμετειχαν στην αντισταση κι επαιξαν εναν μικρο (αλλα καθολου σημαντικοτατο οπως λες) ρολο κι αυτο εξαιτιας του βρομικου παρελθοντος τους που καθολου δε διεφερε απο τις φασιστικες πρακτικες των αντιδραστικων ιρανοδουλων και των αλκαιντιανων, διοτι "ξεχνας" πως ο Σανταμ ξεπατωσε με χημικα τους Κουρδους και τους Σιιτες το '91... Το κυριο βαρος της αντιστασης ομως το εφεραν οι πολιτοφυλακες του Σαντρ προτου εκφυλιστουν σε φονιαδες του σουνιτικου στοιχειου και οι σουνιτες εξεγερμενοι της Ανμπαρ που ειναι πολυ χοντρο να τους εξισωνεις με την αλκαιντιανη φασιστικη συμμορια του Ζαρκαουι και τους δωσιλογους των Επαγρυπνουντων Συμβουλιων που αυτοδιαλυθηκαν οταν ολοκληρωσαν την αποστολη τους της καταστολης της αντιστασης κι οχι τοσο της αλκαιντιανης σεχταριστικης κτηνωδιας που ζει και βασιλευει στο Ιρακ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επισης, εγω θυμαμαι τον Κανταφι να δινει απανωτες συνεντευξεις σε δυτικα ΜΜΕ και να καλει τη Δυση σε κοινο μετωπο εναντια στον κοινο εχθρο, την Αλ Καιντα. Προφανως απερριψαν τις εκκλησεις του για συνδιαλλαγη και αποφασισαν να τον "τελειωσουν" θεωρωντας τον πλεον καμενο χαρτι... Τι ιμπεριαλιστες θα ηταν αν εκαναν διαφορετικα;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και να συμπληρώσω στο σχόλιό μου για το Ιράκ πως μάλιστα ο Σαντρ σε μια πρώτη φάση είχε εμφανιστεί (άσχετα για ποιους λόγους και για ποιο σκοπό) με μια γενικά καλή γραμμή για ενότητα Σιιτών - Σουνιτών στη βάση.Βεβαίως όταν άρχισε η φασιστική συμμορία του Ζαρκάουι να βάζει μπόμπες σε σιιτικα τεμένη και να σκοτώνει στο σωρό, απάντησαν ανάλογα και οι σιιτικές πολιτοφυλακές (όχι τόσο ο Σαντρ όσο ο ανταγωνιστής του, το υπεραντιδραστικό ρεμάλι ο αλ - Αμίρι με τις ταξιαρχίες Μπαντρ) εκφυλιζόμενες κι αυτές σε στυγνούς φονιάδες άμαχου σουνίτικου στοιχείου.

    Είναι εγγενείς αυτάς οι τάσεις, άλλωστε για αστικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα μιλάμε, όχι για εθνικά κινήματα που καθοδηγούνται από κομμουνιστές, και είναι άσκοπο να ψάχνουμε αρχές και συνέπεια σ' αυτά. Αναφέρομαι φυσικά στον Σαντρ κι όχι στη φασιστική φυτετευτή σέχτα της Αλ Κάιντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή