Ανασκάλεμα

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το καθεστώς οδηγεί τη χώρα στην αποικιοποίηση από το φασιστικό ανατολικό Άξονα - Να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να αντισταθούμε

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται - Η κυβέρνηση απομονώνει τους Ρώσους"
Η συμπύκνωση της φασιστικής προπαγάνδας
Ο καιροσκόπος και τυχοδιώχτης Καρατζαφέρης, ο αρχηγός του φασισμού μέσα στη Βουλή, δε μάσησε τα λόγια του. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA τη Δευτέρα 10/10, προσδιόρισε καθαρά ποιοι είναι οι «εχθροί» του έθνους και ποιοι οι «φίλοι» του, σύμφωνα πάντα με τις ηγετικές κλίκες των 8 (μαζί με Οικολόγους Πράσινους, ΔΗΜΑΡ και «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών») βασικών κοινοβουλευτικών και ευρωκοινοβουλευτικών κομμάτων (με 9ο τους καρπαζοεισπράχτορες ευρωπαιόφιλους -αβανταδόρους του καθεστώτος- της ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη).



Ο άνθρωπος δεν κρύφτηκε καθόλου: οι «εχθροί μας» είναι οι Γερμανοί που ετοιμάζουν λέει επενδυτική επέλαση, αφού -όπως υπονόησε ο Καρατζαφέρης- τους «κάλεσε» σε μία τέτοια ο «ενδοτικός» Παπανδρέου ο Γ’. Οι «φίλοι μας», που θα αντιρροπήσουν αυτή την επέλαση, και θα επενδύσουν με «φιλικούς» προς την Ελλάδα όρους είναι οι 150 Ρώσοι που περιμένουνε «γιατί ακόμη δε τους έχει προσκαλέσει ο Παπούλιας, αν και θέλει» και τους οποίους ο Καρατζαφέρης προσφέρθηκε να «φέρει», σε συνεννόηση (!) με τον απερχόμενο Ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ, αφού και ο τελευταίος από αυτούς τους 150 -λέει- είναι ικανός να μας «καλύψει το χρέος»

Αυτά φυσικά τα έχει συζητήσει με τον παλιό κολλητό των Ρώσων και του σοσιαλφασίστα Ζίφκοφ της Βουλγαρίας, ΥΠΕΞ του Παπατζή του Β’ τη δεκαετία του ’80 και «οικουμενικό» σήμερα πρόεδρο Παπούλια, που κάθε τόσο καλεί επιδεικτικά το φασίστα Καρατζαφέρη δίκην εθνικού σοφού στο Προεδρικό Μέγαρο για κουβεντούλα… 

Είναι ο ίδιος Παπούλιας βέβαια που υποδέχεται και ξένα «κομμουνιστικά» κόμματα παρέα με την Παπαρήγα στο Προεδρικό Μέγαρο (!), για να θυμηθεί τα παλιά, όταν έκανε τον αβανταδόρο του Γιαρουζέλσκι και των Ρώσων εισβολέων στο Αφγανιστάν... Είναι να μη τον επαινεί τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ευαισθησίες του η Παπαρήγα;;


Βέβαια, ο Καρατζαφέρης δεν περιορίστηκε στην προπαγάνδιση της έλευσης εδώ ως σωτήρων των αφεντικών του. Έβαλε επί τάπητος και το ζήτημα της οικουμενικής ουσιαστικά διακυβέρνησης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. Δηλαδή, ο τυχοδιώχτης αυτός που του τρέχουνε τα σάλια όταν βλέπει έστω από μακριά υπουργικούς θώκους και προεδρικά, νεοπαλατιανά ανακτοβούλια υπό τον Παπούλια, όπου θα αποφασίζει για τις τύχες αυτού του λαού παρέα με τα άλλα πουλητάρια του σοσιαλιμπεριαλισμού, θέλει να κυβερνήσει παρέα με τον «αμερικανοεβραίο» Παπανδρέου και τον «άφρονα» Σαμαρά, τους οποίους από το πρωί μέχρι το βράδυ δήθεν καταγγέλλει! 





Για να φέρουνε μαζί το ρώσικο κρατικομονοπωλιακό κεφάλαιο της απόλυτης ιμπεριαλιστικής σαπίλας, της ληστρικής λείας στο όνομα της πάλης κατά του «μπαμπούλα» του γερμανικού μονοπώλιου, που αν εξαιρέσει κανείς τον ΟΤΕ, στον οποίο ακόμα έχει αρμούς ο Κόκκαλης αλλά πλέον και οι Κινέζοι στις προμήθειες υλικού, δεν έχει τίποτα άλλο στρατηγικής σημασίας στα χέρια του. Την ίδια ώρα, η αγορά γης από πλευράς Ρώσων και Κινέζων, με τον εξευτελισμό της τιμής της που ενισχύεται από τα προβοκατόρικα μέτρα Παπαντρέα - Βενιζέλου, δε δείχνει να ενοχλεί κανέναν... Μέχρι και τεράστιοι πάσαλοι με κινέζικες σημαίες (!!) έχουνε αρχίσει να ξεφυτρώνουνε π.χ. στην Ανατολική Αττική... Αλλά είπαμε, πρέπει να μαζευτούμε στην πόρτα για να αποφύγουμε την άλωση δήθεν από τους εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ δευτεροκοσμικούς Γερμανούς, ώστε να μπει από το παράθυρο η παλιά υπερδύναμη Ρωσία, η ανερχόμενη δύναμη Κίνα και οι φίλοι τους!

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι το φασιστικό και φιλοναζιστικό ΛΑΟΣ είναι τόσο «πατριωτικό» κόμμα, που στις συγκεντρώσεις του στη Θεσσαλονίκη το 2008, εκτός από την ελληνική, οι οπαδοί του ανέμιζαν και ΡΩΣΙΚΕΣ σημαίες!! Επίσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά του ΛΑΟΣ Μαντούβαλος ήτανε ο πλέον διαπρύσιος κήρυκας της «τεράστιας σημασίας» της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την κινέζικη COSCO, που λυμαίνεται ελέω πεντακομματικού καθεστώτος την προβλήτα 2 του ΣΕΜΠΟ του πειραιώτικου λιμανιού. Ο φασίστας αυτός προπαγάνδιζε μάλιστα την παράδοση ολόκληρου του λιμανιού στους Κινέζους κρατικοναζήδες, για να «αναβαθμιστεί παραγωγικά»!! Αυτό θα πει «εθνικισμός»! Είναι ο «εθνικισμός» των τσολιάδων του Σιμάνα, του Ράλλη και του Παπαδόγκωνα που έστελνε το ’44 τηλεγραφήματα γεμάτα στοργή στο Χίτλερ «επί τη διασώσει του»!


Από την άλλη, ο Παπατζής ο Γ’, αυτός ο «εβραιομασώνος» κατά τας γραφάς του κάθε ΣΠΙΘΑίου, ΕΠΑΜιτζή, εθνικοφασίστα, χρυσαυγίτη κλπ., ως εκ θαύματος ανασταίνεται από την «αφάνεια» κάθε φορά που είναι να παραδώσει ένα κομματάκι της χώρας του σε δυνάμεις του φασιστικού Άξονα ή φίλους και συμμάχους τους. Τον θυμόμαστε να λάμπει στη Βουλή στην επικύρωση των συμφωνιών με τους Κινέζους διχτάτορες. Πριν λίγες ημέρες, από το πουθενά, ανακοινώθηκε πανηγυρικά σε συνάντησή του στο Μαξίμου με τον καταριανό Εμίρη Αλ Θανί  η είσοδος ΚΡΑΤΙΚΩΝ κεφαλαίων του Κατάρ, μετά την ALPHAEUROBANK, και στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Πρόκειται για είσοδο με αποικιοκρατικούς όρους, με χορήγηση υψηλότοκου δανείου με τάχιστη υποχρέωση αποπληρωμής που έχει ουσιαστικά σαν ενέχυρο τα ίδια τα μεταλλεία. Ουσιαστικός καταλύτης για την είσοδο του Κατάρ στη χώρα στάθηκε ο Νο1, μαζί με τον Κόκκαλη, ρωσοφτιαγμένος κρατικο-ολιγάρχης, ο Μπόμπολας



Αυτός με την εύνοια όλου του καθεστώτος τσίμπησε τζάμπα τα μεταλλεία από την καναδική TVX, που την αιμορραγήσανε επί χρόνια αγκαλιασμένοι ΣτΕ, ψευτοΚΚΕ, αναρχομεσαίωνας με μπόμπα, σε αντιπαράθεση με το ταξικό σωματείο των μεταλλωρύχων που έδωσε σε μεγάλο βαθμό αντισαμποταριστική πάλη. Αφού λοιπόν η TVX κόντεψε να βαρέσει φαλιμέντο παγκόσμια (!) και απορροφήθηκε από άλλη εταιρεία εξαιτίας του φιάσκου στη Χαλκιδική, αφού πόνταρε σε μια επένδυση που τη σαμπόταρε όλο το ελληνικό καθεστώς, πούλησε όσο όσο και την κοπάνησε!

Ο δε Μπόμπολας, επειδή δεν είχε τεχνογνωσία να δουλέψει μεταλλεία, έκανε απλά τον κομπραδόρο, πούλησε ένα μέρος στη ρουμάνικη European Goldfields, που την είχε βάλει απ΄ την αρχή στο παιχνίδι, μπαίνοντας και ο ίδιος στο μετοχικό της κεφάλαιο, αλλά τις ξανάφτιασε «περιβαλλοντικό» κίνημα και πάλι εκείνη δε μπορούσε να επενδύσει και να βγάλει άδειες, ενώ ο ίδιος από όλη αυτή την ιστορία έχει καθαρίσει 273 εκατ. δολάρια! Και ξαφνικά, έρχεται ο Αλ Θανί, ο Εμίρης του Κατάρ, το πρόσωπο του Παπατζή του Γ’ φέγγει και ως δια μαγείας, τα χρυσωρυχεία θα πάρουνε φωτιά από τη δραστηριότητα, με τα καταριανά κεφάλαια! Κι όλα αυτά, την ώρα που η τιμή του χρυσού είναι σε ιστορικό υψηλό και στις Σάπες Ροδόπης σαμποτάρεται μια άλλη μεγάλη επένδυση για χρυσάφι!


Το Κατάρ είναι η βάση του Αλ-Τζαζίρα, ένα εμιράτο που δουλεύει τη «μαλακή» ψευτοφιλελεύθερη - αντισημιτική γραμμή ή αλλιώτικα το «μαλακό» ισλαμοφασισμό. Μέχρι πρότινος τουλάχιστο, στο κανάλι διατηρούσε εκπομπή «ιεροκήρυκα» ο «πνευματικός» ηγέτης των Αδερφών Μουσουλμάνων, ο Καρανταβί, ο οποίος, εκτός του ό,τι είναι χιτλερικός, έκανε έκκληση με φετβά(!) στους μουσουλμάνους αντάρτες στον Καύκασο να παραδόσουν τα όπλα, γιατί «η Ρωσία δεν είναι εχθρός αλλά φίλος»!! Επίσης, το Αλ-Τζαζίρα έχει συμμετάσχει σε πολλές προβοκάτσιες κατά της εθνικοανεξαρτησιακής Φατάχ (της οργάνωσης που ίδρυσε ο Γιασέρ Αραφάτ) στην Παλαιστίνη, που είχανε σα στόχο να ενισχύσουνε τους ισλαμοφασίστες της Χαμάς, ενώ πήρε υπό τη σκέπη του ολόκληρη την «αραβική άνοιξη» του ισλαμοφασισμού. Μια «αραβική άνοιξη» που την έχουν μετανιώσει ήδη οι γυναίκες της Τυνησίας και οι χριστιανοί κόπτες της Αιγύπτου.


Το Κατάρ έχει αναπτύξει προνομιακές σχέσεις και με το Ιράν, και σε όλη τη Μέση Ανατολή θεωρείται πως Ρωσία - Ιράν - Κατάρ κινούνται με σχετικό συντονισμό κινήσεων. Φυσικά μέσα σε αυτά τα σχήματα υπάρχουν πάντα και οι επί μέρους αντιθέσεις, π.χ. άλλη γραμμή έχουν οι τριτοκοσμικοί σωβινιστές Ιρανοί μουλάδες κι άλλοι ο ρωσόφιλος πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ, ενώ και η Ρωσία δε θεωρεί το Κατάρ απόλυτα «δικό της», αν και από το 2007 και μετά έχουνε στρατηγική συνεργασία. Σε ό,τι αφορά στο Ιράν, π.χ. οι εθνικιστές τριτοκοσμικοί μουλάδες, παρά τη φασιστική τους αθλιότητα, στη μάχη της Λιβύης δε χτύπησαν ανοιχτά τον Καντάφι, ενώ ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ, που είναι πάντα μέσα στη στρατηγική του Άξονα, ήταν ανοιχτά με τη Βεγγάζη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα και με τη θέση του Ιράν για τη Συρία.

Η ουσία είναι πως το Κατάρ, ενώ οικονομικά παίζει με δυτικούς όρους, είναι αναγκασμένο λόγω του μικρού μεγέθους του να βασίζεται σε ξένες πλάτες γεωπολιτικά. Και σήμερα, αυτές τις πλάτες τις έχει βρει γενικά στον ανατολικό ιμπεριαλιστικό Άξονα. Αν σ΄ αυτό προστεθεί και ο ιδεολογικός αντισημιτισμός των ηγετών του,  στον οποίο πάντα σπεκουλάρει η Ρωσία χωρίς να εκτίθεται η ίδια στο Ισραήλ (αφού έχει φίλους και τους αντιπαλαιστίνιους φασίστες μες στην ισραηλινή κυβέρνηση τύπου Λίμπερμαν), καταλαβαίνουμε τι θα πει η λατρεία του Παπανδρέου και του μέχρι πρότινος υπουργού επενδύσεων Παμπούκη (παλιού δικηγόρου της COSCO) για το Κατάρ και τον Αλ Θανί.


Την ίδια ώρα, ο Σαμαράς στέλνει το γλοιώδη ευρωπαιόφιλο, αλλά οπορτουνιστή αντιπρόεδρο της ΝΔ Αβραμόπουλο στο συνέδριο του κόμματος  «ΕΝΙΑΙΑ ΡΩΣΙΑ» του Πούτιν, όπου και υπογράφεται πρωτόκολλο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ των δύο κομμάτων. Το πρωτόκολλο συνυπέγραψαν και άλλα 5 κόμματα, το σοσιαλφασιστικό αδελφό κόμμα των ψευτοΚΚΕ – ΣΥΝ κυπριακό ΑΚΕΛ (!!!), και το κόμμα της «Ενιαίας Αμπχαζίας», μεταξύ άλλων. 


Δηλαδή, ο Σαμαράς έβαλε το γελοίο αυτό φιλελεύθερο που πήγε μαζί του ενάντια στη Μπακογιάννη και καλύπτεται γιατί δεν είναι συνειδητός ρωσόφιλος, να υπογράψει μαζί με τους πράκτορες της Ρωσίας του ΑΚΕΛ το ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.






Γιατί όταν υπογράφεις με το χαφιέδικο, ταγματασφαλίτικο κόμμα της Αμπχαζίας κοινό πρωτόκολλο και δικαιολογείς έτσι τη ρώσικη εισβολή στη Γεωργία «για την υπεράσπιση των μειονοτήτων», δικαιολογείς και την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο του 1974, η οποία είχε ακριβώς αυτό το πρόσχημα και τη στήριξη της τότε ΕΣΣΔ! Κανείς στη χώρα μας, ούτε καν οι κλασσικοί ακροδεξιοί φαιοί σωβινιστές, δε βρήκε να αρθρώσει λέξη. Αλλά δεν υπάρχει και πιο γλοιώδης και θρασύδειλος εθνικισμός από τον ελληνικό και τον ελληνοκυπριακό! Επειδή βλέπουν τη Ρωσία σα το νέο προστάτη τους, κάνουνε μόκο και τρώνε τη ροχάλα του Ρώσου αδιαμαρτύρητα και σε αυτό, όπως την έφαγαν και το 1992, που η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα!!


Φυσικά, πρωτοστάτης στο χειροκρότημα της ρώσικης εισβολής στη Γεωργία τότε ήταν ο δήθεν «εκσυγχρονιστής» - «ευρωπαιόφιλος» Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ, που πουλάει μια πολύ δυτική-τεχνοκρατική μούρη για να πλασαριστεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη για διάδοχος του Παπανδρέου, ωστόσο είναι ένας πρώην κνίτης και θαυμαστής του Φλωράκη. Ο «δημοκράτης» λοιπόν αυτός, του επιτελείου Βενιζέλου μέχρι πρότινος, λίγες ώρες μετά την εισβολή τον Αύγουστο του 2008, σαν υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ τότε, είχε γράψει στον ιστότοπό του άρθρο που με πολύ λεπτές κουβέντες δικαίωνε τη Ρωσία που την παρουσίαζε σαν ειρηνευτική δύναμη και χτύπαγε την τότε ΥΠΕΞ Μπακογιάννη ότι «δεν πήρε καθαρή θέση». Η αλήθεια είναι ότι η Μπακογιάννη είναι και γλοιώδης και κεντρίστρια και καθόλου αρχειακά δημοκράτισσα, αλλά ο εισοδιστής αυτός εννοούσε τότε (2008) να πάρει η Μπακογιάννη θέση υπέρ του Πούτιν! Υπάρχουν κάποια πράγματα, στα οποία υπάρχει πανεθνική «σύμπνοια»…



Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνορωσικής Φιλίας, ετοιμάζει μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα ρώσικη επιχειρηματική απόβαση - συνέδριο, ενώ ζητάει -σαν πλασιέ- όσες κρατικές επιχειρήσεις είναι να ιδιωτικοποιηθούνε άμεσα, να δοθούνε στους Ρώσους, με πρώτο τον ΟΣΕ!


Η ναζιστική Χρυσή Αυγή δε χάνει ευκαιρία να προβάλει το στιβαρό χέρι του Πούτιν, τις δηλώσεις του, πρόσφατα δε τον έβαλε και στο εξώφυλλό της (στη φωτό ένα παλιότερο) ισχυριζόμενη ότι «δείχνει το δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας» σε μας τους γραικύλους Έλληνες, που είμαστε τόσο υποχωρητικοί απέναντι στους ευρωπαίους και τους «εβραίους τραπεζίτες»!! Πράγματι, αυτά τα σκουλήκια του Μιχαλολιάκου ονειρεύονται τη μέρα που θα συγκροτήσουνε τα νέα τάγματα αλητών, στο όνομα του Τσάρου, για να μάθουν το λαό μας «τι θα πει πατρίδα και έθνος»!



Ο ΣΥΝ έχει σταθερά επί 20 χρόνια υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής του το συνοδεύοντα τον Κύρκο στις εκδηλώσεις της ρώσικης πρεσβείας Πάνο Τριγάζη, ο οποίος δεν εμπλέκεται ποτέ ως δια μαγείας στις εσωκομματικές διαμάχες, είναι πάντα με την τάση του προέδρου του κόμματος και «κεντρώος» (ούτε «ανανεωτής» ούτε «αριστεριστής») και πάντα έχει να πει έναν καλό λόγο για τη σημασία της συνεργασίας της χώρας μας με τη χώρα των σιλόβικι και τις «προοπτικές της ελληνορωσικής προσέγγισης». Είναι ο ίδιος τύπος που συνόδεψε την Παπαρήγα (τότε ανήκε στο ψευτοΚΚΕ) το Μάη του 1991 στη γνωστή επίσκεψη της στη Μόσχα, όπου παρέδωσε στο Γκορμπατσόφ το αγαλματάκι του Ηρακλή για το «ηράκλειο» έργο του!


Η Παπαρήγα με το θαυμαστή των Τσάρων και της "αιώνιας Ρωσίας"
Ζιουγκάνοφ
Όσο για το ψευτοΚΚΕ, αυτό το «άσπιλο κι αμόλυντο από τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις» κόμμα, υπέγραψε προχτές μια καταδίκη μαζί με το «Κ»Κ Ρωσικής Ομοσπονδίας του Ζιουγκάνοφ ενάντια σε «αντικομμουνιστικά» μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις Καζακστάν και Γεωργίας. Τα «αντικομμουνιστικά» μέτρα τύπου Γεωργίας στην πραγματικότητα είναι δεξιά φιλελεύθερα αντισοσιαλφασιστικά, που επειδή οι φιλελεύθεροι είναι σάπιοι, ιστορικά ηλίθιοι και ταξικά αντιδραστικοί, τα επεκτείνουν και ενάντια στον πραγματικό κομμουνισμό, οπότε χάνουν τον όποιο δημοκρατισμό τους. Η ουσία όμως εδώ δεν είναι αυτή, ούτε ότι οι καταγγέλοντες  είναι πολύ μεγαλύτεροι εχθροί του κομμουνισμού και της επανάστασης από το φιλελεύθερο εθνικιστή αντικομμουνιστή Σαακασβίλι.

Την έκκληση του μεγαλορώσικου νεοτσαρικού εκτρώματος που ονομάζεται «Κ»ΚΡΟ, μαζί με το ψευτοΚΚΕ, την υπογράφουν τα «κομμουνιστικά» κόμματα της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσσετίας. Φυσικά και πρόκειται επίσης για κόμματα – κουίσλιγκ της ρώσικης κατοχής, που καλούν οι «χώρες» τους να ενσωματωθούν στη Ρωσία. Είναι χαρακτηριστικό πως την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία έχουν αναγνωρίσει σαν «ανεξάρτητα κράτη», σε σύνολο 200 κρατών στον πλανήτη ΜΟΛΙΣ 6, η Ρωσία που τις κατέχει, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και τρία νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού (Τουβάλου, Ναούρου, Βανουάτου), καθώς και η ισλαμοφασιστική Χαμάς.

Η διακομματική ρωσοφιλία, που από τη συγκρότηση του Άξονα μετά το 1995 έγινε γενική ανατολικοφιλία, και που αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο των κομματικών ηγεσιών στη χώρα μας, δεν έχει τίποτα το μεταφυσικό ούτε συνωμοσιολογικό. Την έχει εξηγήσει και θεμελιώσει μαρξιστικά η μαοϊστική μειοψηφία του ΕΚΚΕ - ΜΛΚΚΕ στα 1982-1985 και στη συνέχεια η μαοϊστική ΟΑΚΚΕ, σε μια πορεία χρόνων.


Η ήττα του ελληνικού σωβινισμού στην Κύπρο το 1974 τον έκανε να αποσπαστεί από την αμερικάνικη ηγεμονία. Για μια μεταβατική περίοδο επικράτησαν οι ευρωπαιόφιλες τάσεις μέσα στην αστική τάξη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, παλιός τροτσκιστής και μεγαλοαστός πολιτικός, με δεσμούς με τη Ρωσία που πρέπει να άγγιζαν το ανοιχτό πραχτοριλίκι, έκανε την αστική τάξη να κοιτάξει προς ανατολάς κι έκανε κόμματα του κράτους τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΝ, δηλαδή τους φίλους και κρυφοσυμμάχους του. Σωβινιστικός αντιτουρκισμός - αντιδραστικός από τα δεξιά αντιαμερικανισμός, χτύπημα του ιδιωτικού βιομηχανικού κεφάλαιου από την πλευρά του κρατικού καπιταλισμού, αποβιομηχάνιση και εξαγορά των μαζών, επιδέξιος χειρισμός και αλληλοεξουδετέρωση και των δύο αυθόρμητων τάσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ (ευρωπαιόφιλων σοσιαλδημοκρατών και εθνικιστών-σοσιαλκρατιστών) ήταν μερικά μονάχα από τα όπλα του Παπατζή του Β' για να ακολουθήσει και η αστική τάξη και ο λαός την πορεία προς ανατολάς.


Το μόνο που έμενε ήταν να πέσει η ΝΔ – κι αυτό έγινε όταν ο μοιραίος εθνικιστής καραμανλικός, παλιός ΕΚΟΦίτης Έβερτ, αδυνατίζοντας τους μητσοτακικούς φιλελεύθερους, που ήταν δεμένοι με το δυτικό μονοπώλιο και σε ένα βαθμό και με τους Αμερικάνους, ενίσχυσε τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά (που είναι μετά το 1990 υφεσιακή με την ψευτοαριστερά στο όνομα του αντιΠΑΣΟΚ μετώπου) και άνοιξε μεταξύ 1993-1997 το δρόμο για τον δήθεν «ευρωπαιοκεντριστή» Καραμανλή το Β’, με τις πλάτες όλων των φραξιών της παλιάς δεξιάς (Βαρβιτσιώτης, Ράλλης, Τσαλδάρης, Κεφαλογιάννης κλπ.). Από το Μάρτη του 1997, όλες οι θέσεις στο τραπέζι του διακομματικού συντονιστικού είχανε κλείσει. Ο Καρατζαφέρης δε δυσκολεύτηκε να χωθεί μετά το 2004, αφού σα φασίστας και καιροσκόπος, είδε ότι ο φιλοαμερικανισμός δε φτουράει ελλείψει «κομμουνιστικού κινδύνου» μετά το 1990 και μπήκε κι αυτός στο αντιδυτικό παιχνίδι, όπως και οι περισσότεροι κλασσικοί ακροδεξιοί σε όλη τη Γη. Σίγουρα έχει ζητήσει ανταλλάγματα, και θα τα πάρει σύντομα.


Ο μόνος κίνδυνος ήταν η διαδοχή Καραμανλή στη ΝΔ, που παραμένει κλασσικό κόμμα των αστών και μοιραία κάπως ευρωπαϊκό, αν και όχι δημοκρατικό στη συγκρότηση και τη λειτουργία του. Πέσανε όμως πάνω σαν τα όρνια οι εφημερίδες, τα κανάλια, οι μηχανισμοί ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ο Λαζόπουλος, η κρατική διανόηση, οι σωβινιστές κλπ. και μας «σώσανε» από την «κόρη του γκαντέμη Μητσοτάκη», που θα «ξεπουλούσε και την Ακρόπολη» λόγω «νεοφιλελευθερισμού», κι έτσι έχουμε στην πλάτη μας τον κρυφοφασίστα μπατίρη της πολιτικής (1996-2007) και προδότη της ΝΔ στα 1993 Σαμαρά, που υπογράφει πρωτόκολλα με το ναζιστικό κόμμα του ρώσικου ιμπεριαλισμού και στέλνει τη φράξια του, τους σωβινιστές Φαηλο-Λαζαρίδηδες να ενισχύουν τη ΣΠΙΘΑ και το ΣΥΝ στους Αγαναχτισμένους… Η ίδια βέβαια η Μπακογιάννη, που δεν έχει και τίποτα δημοκρατικές παραδόσεις, από όλα αυτά δεν κατάλαβε τίποτα, και με τον αντιδραστικό οικονομίστικο φιλελευθερισμό της σήμερα κάνει πλάτες στον Παπανδρέου, ζητώντας του να απολύσει 100.000 δημοσίους υπαλλήλους…

Η αστική τάξη δεν έχει πνοή. Είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι ήταν το 1935, ειδικά η μονοπωλιακή της Δύσης που τόσο ευχαριστιέται το δείπνο ανθρώπινης σάρκας που της προσφέρουν οι Κινέζοι γκαουλάιτερ όταν πάει να επενδύσει στο Πεκίνο και στη Σαγκάη. Η Λιβύη ήταν η καλύτερη απόδειξη του τι εξάμβλωμα έχει καταντήσει.

Το ζήτημα είναι πως το καθεστώς ετοιμάζεται, εκμεταλλευόμενο τις νέες προτάσεις ταξικού κανιβαλισμού της τρόικας, που θέλει λέει κι άλλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, να ξεκινήσει νέα αντιΕΕ εκστρατεία.

Φυσικά το εργατικό κίνημα πρέπει να οργανωθεί και να αποτρέψει κάθε σκέψη για οποιαδήποτε αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων για το καθ’ αυτό προλεταριάτο και τους φτωχούς υπάλληλους του ιδιωτικού τομέα.

Ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τις άδικες μαζικές εφεδρείες και απολύσεις.

Αλλά ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να αποκαλύψουν ότι οι τροϊκανοί ζητάνε φτήνεμα της εργατοώρας, όχι τόσο επειδή είναι ταξικά αντιδραστικοί (που είναι δηλαδή, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα).

Το κάνουν επειδή το ανατολικόδουλο καθεστώς δεν απελευθερώνει την παραγωγή, αλλά αντίθετα την τσακίζει με φορογιούργιες και σαμποτάζ, και στη συνέχεια δηλώνει αδυναμία να μειώσει τα ελλείμματα, οπότε οι τροϊκανοί φοβούνται ότι οι δυτικές τράπεζες θα φαλιρίσουν (λόγω ελληνικής χρεωκοπίας) κι η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί σε νέα ύφεση αν οι «Έλληνες δεν τα καταφέρουν», κι έτσι ζητάνε απ’ το «χασάπη» Παπανδρέου κι άλλο κομμάτι κρέας του λαού.

"Δεν υπάρχει πολιτισμός και ανθρώπινο περιβάλλον
χωρίς βιομηχανική ανάπτυξη"
Χωρίς απελευθέρωση της παραγωγής, που δεν είναι παραγωγίστικο σοσιαλδημοκρατικό σύνθημα γενικής ανάπτυξης των ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, αλλά αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα άρσης των ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ της εξάρτησης και υποταγής της χώρας στο σοσιαλιμπεριαλισμό και πιο βαθιά συνολικά στον ιμπεριαλισμό, δε μπορεί να υπάρξει ούτε απόλυτη ούτε σχετική βελτίωση της θέσης των άμεσων παραγωγών.


Το πρόβλημα είναι ότι κανένας σοβαρός και πραγματικά ταξικός αγώνας δε μπορεί να γίνει υπό τη σημαία των κρατικο-κομματικών συμμοριών π.χ. της διακομματικής ΑΔΕΔΥ ή της φράξιας Φωτόπουλου μες στην ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή των φίλων των Κινέζων βασανιστών του προλεταριάτου της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως, αν και ο λαός τους σιχαίνεται, δε τους βλέπει ακόμη σαν εξωτερικούς εχθρούς αλλά σαν «αντιπαθητικούς» φίλους. Ακόμη και το κνίτη με την τόση έπαρση, αντιδημοκρατία και τραμπουκισμό, και το συριζαίο με τις πέτρες και τα γιαούρτια, δεν τον συμπαθεί, αλλά τον βλέπει να ανήκει στο από δω, στο «δικό μας», στο λαϊκό μετερίζι, με τα «ελαττώματά» του. Αυτό είναι κάτι που θα πάρει καιρό να σπάσει, και επιβάλει την προσέλκυση στο ενιαίο ταξικό δημοκρατικό εργατικό μέτωπο και της βάσης αυτών των κομμάτων πάνω σε μίνιμουμ αιτήματα για ψωμί, δουλειά, ανάπτυξη, ελευθερίες και δικαιώματα στους χώρους δουλειάς και δημοκρατία στα συνδικάτα.

Ταυτόχρονα πρέπει να δωθεί έμφαση στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλισμού κατά προτεραιότητα εκεί όπου δραστηριοποιείται το κεφάλαιο του Άξονα και των φίλων του, επίσης στις επιχειρήσεις του κρατικο-ολιγαρχικού κεφάλαιου των ανατολικοφτιαγμένων, που είναι συνήθως οι χειρότεροι και πιο εκμεταλλευτές εργοδότες, και να υπάρξει αντίσταση και στην κλασσική εργοδοσία, που τρελλαίνεται πάντα για πίεση στο μεροκάματο και φτήνεμα της εργατικής δύναμης, και στην οποιαδήποτε προσπάθεια του δυτικού μονοπώλιου να επιβάλει, όπου επενδύσει στην Ελλάδα, εργασιακούς όρους Κίνας (κάτι πάντως που γενικά μες στην ΕΕ το έχει αποφύγει, αν και ρίχνει τα μεροκάματα). Αυτό βέβαια προϋποθέτει πρώτα να γίνουν αυτές οι περιβόητες γερμανικές επενδύσεις, οι οποίες φυσικά και θα βρουν απέναντί τους, με κάθε λογής απίθανα προσχήματα, τις διακομματικές συμμορίες που δε βγάζουνε άχνα για το εργασιακό όργιο - γκέτο στην Προβλήτα 2 στο ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά...

Η εργατική τάξη, τα σύμμαχά της στρώματα της φτωχολογιάς, ο λαός με δυο κουβέντες, έχουνε μεγάλη ανηφόρα μπροστά τους, μέχρι να ξεκαθαρίσουνε με τους απατεώνες και τους προδότες, και της τάξης και της χώρας, και να ανοίξουνε το δρόμο για την εθνική και κοινωνική λευτεριά, και για την Ελλάδα και πιο βαθιά για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.  

Το ζήτημα είναι ΣΗΜΕΡΑ κάθε τίμιος και δημοκρατικός άνθρωπος να στρατευτεί από το όποιο μικρό ή μεγάλο μετερίζι του, όσο μπορεί και όσο σηκώνει το μπόι του, στην αποκάλυψη της αντιστροφής της αλήθειας που γίνεται με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, με κύριους υπεύθυνους όσους σηκώνουνε δήθεν «επαναστατικά» λάβαρα…


...ΚΑΙ (ΜΕΡΙΚΑ) ΤΕΚΜΗΡΙΑ

1. Ρώσικες σημαίες σε συγκέντρωση του ΛΑΟΣ «για τη Μακεδονία μας» το 2008 - ενώ οι Ρώσοι έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία


2. Ο Καρατζαφύρερ «πλασάρει» τα αφεντικά του τους Ρώσους σαν αντίβαρο στη «γερμανική επέλαση»


3. Καρατζαφέρης: «Εγώ φωνάζω και λέω. Αν η Ρωσία μπει στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα σωθεί». Η υποτέλεια του «πατριώτη»


4. Κάλεσμα για μετατροπή του Προεδρικού Μεγάρου σε νέο Παλάτι μέσω των ανακτοβουλίων από τον Καρατζαφέρη στον Παπούλια, επίσης εραστή του «ξανθού γένους»


5. Από την ιστορία της μάχης και του σκανδάλου στη Χαλκιδική

6. Ο πνευματικός ηγέτης των αραβοανοιξιωτών «ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ», επαινεί το Χίτλερ, εκδίδει «φετβά θανατικής καταδίκης» για τον τριτοκοσμικό εθνικιστή Καντάφι και στηρίζει τη Ρωσία στον Καύκασο, καλώντας τους Καυκάσιους μουσουλμάνους να σταματήσουν τον «ιερό πόλεμο» ΕΙΔΙΚΑ εκεί!

7.  Στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – Κατάρ για τη Χαλκιδική και ευρύτερες βλέψεις


8. «…Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της "Ενιαίας Ρωσίας", αύριο θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του κόμματος και άλλων έξι ξένων κομμάτων, μεταξύ των οποίων η ΝΔ, το κυπριακό ΑΚΕΛ, η σερβική Ένωση Σοσιαλδημοκρατών, το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το Λαϊκό Κόμμα της Λετονίας και η Ενιαία Αμπχαζία της αποσχισθείσας από τη Γεωργία Δημοκρατίας



9. Άρθρο του Ανδρέα Λοβέρδου, υπεύθυνου Τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17/8/2008 με τίτλο «ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ», όπου αρπακτικό είναι…η Γεωργία και σε άμυνα η …Ρωσία


10. Π. Τριγάζης - ΣΥΝ: «Να απεμπλακεί η Ελλάδα από την πολιτική του ατλαντισμού» - Ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία


11. Κεδίκογλου και Μαχαιρίδης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μαζί για την «προσέλκυση ρώσικων επενδύσεων» που «καθυστερεί» η κυβέρνηση

12. Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας μας καλούν να πάρουμε από τον Πούτιν οι απόγονοι του χιτλερόδουλου ταγματασφαλητισμού της ΧΑ


13. Κοινή δήλωση των «κομμουνιστικών» κομμάτων Ρωσίας, Αμπχαζίας, Νότιας Οσσετίας, Ελλάδας κ.ά., καθώς και της Υπερδνειστιρίας, της περιοχής που η Ρωσία έχει «αυτονομήσει» από τη Μολδαβία. Το ψευτοΚΚΕ παρέα με τους κουίσλιγκ, που επιδοκιμάζουν την κατοχή της χώρας τους


14. «Ούτε Ευρωλιγούρηδες – ούτε Αμερικανόπληκτοι»: Ο πρώην υπαρχηγός της «Χρυσής Αυγής», αρχηγός της συμμαχίας ναζιστών – χουντικών «Πατριωτική Συμμαχία» και εκδότης επί 7 χρόνια της χουντοφυλλάδας «Ελεύθερος Κόσμος» (και παρ' ολίγο βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2009, αν δεν επενέβαινε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία) Δ. Ζαφειρόπουλος κηρύσσει από τον ιστότοπο του ΕΚ ότι το μέλλον του ελληνικού εθνοφασισμού είναι στην Ευρασία με ηγέτη τη Ρωσία! 10.7.2011



15.  Ο Παπούλιας, η Παπαρήγα και τα ψευτοκομμουνιστικά κόμματα





17 σχόλια:

  1. Και για να δουν και κάποιοι που ίσως δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι σοσιαλναζήδες που υποδύονται τους "κομμουνιστές" στη Μόσχα και με τους οποίους διατηρεί στενότατες σχέσεις το κόμμα του Περισσού.

    Φίλοι της ΚουΚλουξΚλαν, του Λεπέν, αντισημίτες ρατσιστές κανίβαλοι, θαυμαστές του Τσάρου και της "υπερχιλιετούς ρώσικης κουλτούρας" του μεσαίωνα, οπαδοί του Ιησού Χριστού κλπ.

    Απολαύστε (το ΚΜ δε συμφωνεί απαραίτητα με τα σχόλια που κάνει ο "Ιός" στα λεγόμενα των σοσιαλναζήδων):

    http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991107a.htm

    http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991107b.htm

    http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991107c.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα επειδή το γέλιο το έχουμε ανάγκη η οακκε φροντίζει και γιαυτό (κυρίως)


    oakke.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξέρεις οτι ο ιος πρόσφατα αναφέρθηκε θετικά στον Ζαχαριαδη,τωρα και στον

    σταλιν δεν σου φαίνεται παράξενο,απο το γραφείο τύπου του εκσυγχρονιστικού πασοκ(σημιταρας)

    που πρόσφατα εκβίασε ανοιχτά τον ΓΑΠ η κορη του αφεντικού που ξεκινώντας στο

    τιμόνι της εφημεριδας εξευτέλισε ανοιχτά τους εργαζόμενους που είχαν άποψη

    Ο ιος θεωρούσε πως τα θύματα του σταλιν ηταν πάνω απο 80.000.000 και δεν μιλούσε

    για τον εμφύλιο .

    Συνέχισε να μας δείχνεις τους φιλους σου και τις αρχες σου καπεταν μπαρούφα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω πραγματικά και απορώ με την ανεγκεφαλοσύνη του μέσου κνίτη.

    Ρε φιλαράκο, όχι μόνο το ζήτημα εδώ δεν είναι η γραμμή του "Ιού", που πλέον δεν υπάρχει, αφού δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για συνέντευξη, αλλά συν τοις άλλοις έγραψα κιόλας ότι η χρήση του Ιού ως πηγής δεν σημαίνει συμφωνία ούτε καν με τα σχόλια στο άρθρο.

    Ξαναδιάβασε για τους ναζήδες τους συντρόφους σου που θέλουνε να κυνηγήσουνε εβραίους, κι έχουνε επαφές με όλη την παγκόσμια ακροδεξιά κι άσε τις ανοησιούλες, που όπως πάντα δε βγάζουνε νόημα. Αφού ο Ιός δεν υπάρχει πια, τι Ζαχαριάδη κλπ. λες μωρέ;; Τά 'χεις παίξει;;

    Όσο για το "γέλιο" που κάνεις με τα γραφτά της ΟΑΚΚΕ, το παράδοξο θα ήταν με τα μυαλά που κουβαλάς να μη γελούσες... η αλήθεια όμως είναι πάντα επαναστατική έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι κι επιπλέον έχει την ακατάβλητη δύναμη του νέου που διαλεχτικά υπερβαίνει το παλιό. Γέλα λοιπόν όσο θέλεις - κάποτε οι άνθρωποι θα γελάνε όταν θα τους διηγούνται τι γελοιογραφικές του μαρξισμού μπαρούφες έλεγαν οι ψευτοαριστεροί του 2011...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ιος εχει μπλοκ και ο Δανικας έγραψε στο βημα κατι παρόμοιο

    2ο γιατι δεν αναδημοσιεύεις το κείμενο της οακκε να ενημερωθούν

    οι αναγνώστες σου

    Και αφού για σένα ο ιος δεν αποτελεί αξιόπιστη Πηγή για ποιο λογο

    μου προτείνεις να το διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρχίζω και ανησυχώ για την υγεία σου.

    Ωραία, αν έχει blog θα μπαίνω να διαβάζω. Δεν το ήξερα.

    Δεν είπα ότι ο Ιός δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή, άλλωστε ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, οπότε καλώ όποιον διαβάζει να διαβάσει τι λένε οι φασίστες του "Κ"ΚΡΟ, οι σύντροφοί σου ρε παιδάκι μου. Το τι είναι ο Ιός είναι άσχετο με τη συζήτηση.

    Τέλος, ποιο κείμενο της ΟΑΚΚΕ εννοείς;; Άλλα αντί άλλων πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είναι οι φαιοκοκκινοι μπροστα στον Μαο που σκότωσε 70000000 ,απλοι ηρωες που δεν θελουν τα σκουληκια του τριτοδιεθνισμου να μας κανουν ειλωτες να δουλευουμε 12 ωρες την ημερα για μια κουπα ρυζι ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΑΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΛΩΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα πεις ενα ευχαριστώ για το κείμενο που σου στέλνω θείε

    Και για να μην σε κουράζω ακομα και η πρώτη παράγραφος
    μονο ειναι αρκετή .Εγω πάντως στο στέλνω ολόκληρο με
    κομμάτια όμως μια και ειναι μεγάλο όπως ολα τα σπουδαία

    ΠΑΟ: ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΉ
    Την τελευταία φορά που είχαμε γράψει για τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, είχαμε την άτακτη τότε (Σεπτέμβρης 2010) υποχώρηση Βαρδινογιάννη μπροστά στο μέτωπο Βγενόπουλου – Πατέρα. Τότε είχαμε γράψει ότι το ντόπιο και δυτικόφιλο κεφάλαιο Βαρδινογιάννη φεύγει από το φόβο μην του κάψουν την Παιανία ή και τη MOTOROIL οι φιλο-βγενοπουλικοί τραμπούκοι της εξέδρας του ΠΑΟ. Τελικά πρόσφατα ετοιμαζόταν όντως από τους τραμπούκους διαδήλωση έξω από τις εγκαταστάσεις της MOTOROIL (!), με αίτημα την αποχώρηση Βαρδινογιάννη από τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟ, πριν αυτή ανακοινωθεί επίσημα στις 5 του Σεπτέμβρη. Δεν χρειάστηκε οι τραμπούκοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Έφτανε ο φασιστικού τύπου εκφοβισμός του κεφάλαιου Βαρδινογιάννη στο κέντρο και στη βάση της πραγματικής ισχύος του, που είναι τα διυλιστήρια, για να ξεκόψει αυτό το κεφάλαιο οριστικά από τον Παναθηναϊκό.

    Στην πραγματικότητα δεν είναι μια φράξια τραμπούκων και το αφεντικό τους, ο κρατικοολιγάρχης Βγενόπουλος, που έδιωξαν τους Βαρδινογιάννηδες από τον Παναθηναϊκό. Είναι το διακομματικό σύμπλεγμα κορυφής που το πέτυχε αυτό μέσα από μια πολύχρονη εκστρατεία φθοράς. Δίχως τον άμεσα κρατικό πόλεμο της διαιτησίας, δίχως μια «επαγγελματική» τραμπούκικη και ηθικά διεφθαρμένη πτέρυγα αυτού του συμπλέγματος στην εξέδρα, δίχως μια κατάλληλα υποταγμένη αθλητική δικαιοσύνη που θα κάλυπτε το εξεδρικό και διαιτητικό όργιο σε βάρος του Παναθηναϊκού και υπέρ του Κόκκαλη επί μια 15ετία, δίχως μια ποινική δικαιοσύνη και μια αστυνομία που θα άφηναν ουσιαστικά ατιμώρητες τις εκτός γηπέδων επιθέσεις των τραμπούκων κάθε είδους ενάντια στους παναθηναϊκούς συνδέσμους που δεν υποτάχθηκαν στο πνεύμα Κόκκαλη-Βγενόπουλου, δίχως ένα Συμβούλιο της Επικρατείας στα χέρια του ΣΥΝ και του ψευτοΚΚΕ που με τις «κινήσεις πολιτών τους» υπονόμευαν πάντα το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπου αυτό και να χτιζόταν, και πάνω απ’ όλα δίχως τα όλο και πιο δουλικά ΜΜΕ που γενικά κάλυπταν όλη αυτή τη φασιστική και σαμποταριστική κτηνωδία, δεν μπορούσε να επιτευχθεί η πολιτική και οικονομική δήμευση της ισχυρότερης κεφαλαιακά ομάδας της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα βαθύτερα αυτή η δήμευση αντανακλά την ανυπαρξία στην Ελλάδα μιας ισχυρής και σχετικά ανεξάρτητης από τον ιμπεριαλισμό -τώρα από τον πανίσχυρο ρώσικο σοσιαλιμπεριλισμό- βιομηχανικής αστικής τάξης. Αυτή που στήθηκε μετά τον πόλεμο έδειξε το στενότερο και δουλικότερο πολιτικά πνεύμα όταν μετά το 1981 άφησε τη μια μετά την άλλη τις μεγάλες βιομηχανίες και τις μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις να τσακιστούν από τους ρωσόδουλους σαμποταριστές. Αλλά και οι ίδιοι οι Βαρδινογιάννηδες παραιτήθηκαν από κάθε δημοκρατική πολιτική αντίσταση, όταν ένα στέλεχός τους στον ΠΑΟ, ο Φιλιππίδης, προσπάθησε να μετατρέψει σε ρεύμα πολιτικής διαμαρτυρίας το ρεύμα ενάντια στο διαρκές διαιτητικό ρίξιμο του Παναθηναϊκού. Προτίμησαν να διώξουν τον Φιλιππίδη, που ήταν ένας γενικά επιτυχημένος πρόεδρος σε επίπεδο επιδόσεων του ΠΑΟ στην Ευρώπη μεταξύ 2000 και 2003, παρά να τα βάλουν έστω και λίγο με το κράτος, πράγμα που για μας αποδεικνύει την οικονομική τους εξάρτηση από αυτό.

    Αλλά ας δούμε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον συντριπτικά πολιτικό και ελάχιστα ποδοσφαιρικό πόλεμο μέσα στους κόλπους του Παναθηναϊκού, πόλεμο που αποτελεί το ύψιστο δείγμα της γενικότερης πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα ή για την ακρίβεια της φασιστικοποίησής του.

    Από την προσωρινή πτώση του Βγενόπουλου στο φασιστικό διώξιμο του Βαρδινογιάννη
    Τι έχει συμβεί λοιπόν από πέρσι το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα; Χοντρικά έχουν συμβεί τα εξής: ο Βγενόπουλος, μετά από μια εξαιρετικά συμφέρουσα για τον ίδιο συμφωνία, που ουσιαστικά του παραχωρούσε την κυριαρχία στον Παναθηναϊκό μονάχα μέσα από τη συμμετοχή του στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), δηλαδή χωρίς να δώσει δεκάρα τσακιστή στους Βαρδινογιάννηδες, βρέθηκε σε δύσκολη θέση κεφαλαιακά, λόγω της κρίσης που δέρνει τις επιχειρήσεις του, αφού σε αντίθεση με τους πιο βαθιά κρατικοδίαιτους παλιότερους ανατολικούς κρατικοολιγάρχες Μπόμπολα – Κόκκαλη – Γερμανό κλπ., αυτός, έχοντας την πιο δυτική φασάδα αγόρασε για λογαριασμό του ανατολικού καθεστώτος μια σειρά από πολύ σύγχρονες βιομηχανικές εταιρείες που παράγουν με όρους ελεύθερης αγοράς. Τέτοιες εταιρείες όμως δεν μπορεί να τις δουλέψει καλά και τις καίει το διεφθαρμένο ανατολικό κεφάλαιο που μπορεί και ζει κυρίως από την κρατική λεηλασία και την πολιτική εύνοια γενικότερα. Έτσι του ήταν δύσκολο του Βγενόπουλου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες σε ρευστό της ΠΑΕ ΠΑΟ, από τη στιγμή που το άνοιγμα-έλλειμμα που δημιούργησε η διαχείριση Πατέρα ήταν πολύ μεγάλο (πάνω από 30 εκατ. ευρώ).

    Το έλλειμμα αυτό ήταν στο βάθος απόρροια της λαϊκίστικης και τυχοδιωκτικής διαχειριστικής πολιτικής Βγενόπουλου, που ερέθιζε την ταπεινωμένη από τον Κόκκαλη και το φιλικό του καθεστώς εξέδρα του ΠΑΟ με τη φασιστική γραμμή «νίκες πάση θυσία», δηλαδή νίκες ακόμα και με στημένη διαιτησία. Ο Βαρδινογιάννης έχει πολλές φορές πει πως ο Πατέρας δεν έκανε συνειδητά προβοκατόρικη πολιτική, αλλά έχει ανοιχτά υπονοήσει ότι ήταν το νέο «αφεντικό» ο Βγενόπουλος, που του έλεγε σε όλους τους τόνους να σπαταλάει λεφτά για να πάρει ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα με κάθε μέσο. Εμείς φυσικά δεν θεωρούμε αθώο κανέναν τύπο που εμπλέκεται σε βρώμικα παιχνίδια στο παρασκήνιο, είτε έχοντας έναν εντολέα, είτε αυτόβουλα.

    Έτσι λοιπόν, γύρω στο Γενάρη, ο Βγενόπουλος βρίσκει -σχεδόν χωρίς προσχήματα- τρόπο και ακυρώνει τη συμφωνία με το Βαρδινογιάννη, που μένει και πάλι μόνος ενεργός μέτοχος με μια καταχρεωμένη από τους Βγενόπουλο – Πατέρα ομάδα. Φαίνεται πως οι Βαρδινογιάννηδες δεν ήταν διατεθειμένοι να αιμορραγήσουν κι άλλο τον όμιλό τους σε ώρες κρίσης για την κάλυψη του ελλείμματος που έφτιασαν οι διώκτες τους. Αυτό ο Γ. Βαρδινογιάννης το διακηρύσσει ανοιχτά, αλλά ταυτόχρονα σημειώνει πως δεν θα αφήσει τον ΠΑΟ να πτωχεύσει μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωστόσο, οι «κεφαλές» της εξέδρας και ειδικά του «Ενιαίου Φορέα», που έχουνε προνομιακές σχέσεις με το Βγενόπουλο, συνεχίζουν να βρίζουνε το Βαρδινογιάννη σε κάθε ματς του ΠΑΟ, τη στιγμή που δεν υπάρχει -μετά την αποχώρηση Βγενόπουλου- καμία διάδοχη λύση. Ουσιαστικά, οι λακέδες αυτοί περίμεναν κι έστρωναν το έδαφος για την επόμενη κίνηση του αφεντικού τους.

    Αφού λοιπόν οι Βαρδινογιάννηδες έστησαν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ομάδα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις 2011-2012, με χαμηλό και σφιχτό μπάτζετ είναι η αλήθεια, καταθέσαν τις μετοχές τους, που αντιστοιχούνε στο 54,7% του συνόλου, σε δικηγορικό γραφείο, καθιστώντας τες ανενεργές. Ο Γ. Βαρδινογιάννης έδωσε τότε στις 5 του Σεπτέμβρη μια συνέντευξη, όπου ουσιαστικά ξεμπρόστιαζετην ανατολικο-φεουδαρχική πανούκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το τρίπτυχο «συναλλαγή – δωροδοκία – πουλημένη εξέδρα», αποχωρώντας από τον ΠΑΟ. (όσο του επέτρεπε πολιτικά η ταξική του θέση και η στενή του σχέση με το ευρύτερο πολιτικό καθεστώς)

    Σε μια βδομάδα μέσα, στις 12 του Σεπτέμβρη, ο Βγενόπουλος, που πλέον και με τη βούλα δεν έχει παρά να βάλει λεφτά για ΑΜΚ για να γίνει κύριος της ΠΑΕ ΠΑΟ, δίνει και ο ίδιος συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, στην οποία παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο η γεμάτη θράσος και τραμπούκικη φυσιογνωμία του: απαγορεύει με φουσκωτούς (!) την είσοδο στο χώρο στο διευθυντή της αθλητικής εφημερίδας Derby News Κώστα Γκόντζο, που χτυπάει το Βγενόπουλο και υποστηρίζει τον Βαρδινογιάννη, ρωτάει σα δικαστής-ανακριτής κάθε δημοσιογράφο αν εργάζεται και σε άλλο μέσο εκτός αυτού που δηλώνει όταν λαμβάνει το λόγο, ειρωνεύεται παλαίμαχους του ΠΑΟ που ζητούν το λόγο κλπ. Το βασικότερο όλων είναι ότι αποκαλύπτει πως συμμετείχε ΕΝΕΡΓΑ στο μέτωπο των σαμποταριστών του ΣΥΝ και μέρους του Συμβουλίου της Επικρατείας με μια δράκα κατοίκων του Βοτανικού κατά της δημιουργίας του γηπέδου του ΠΑΟ στον Ελαιώνα, δικαιώνοντας την ΟΑΚΚΕ που μιλούσε και τότε για υπονόμευση του γηπέδου από το σοσιαλφασισμό σε συνεργασία με το σκοτεινό αυτόν ολιγάρχη!

    Μάλιστα ο Βγενόπουλος έβαλε και νέους όρους στο Γ. Βαρδινογιάννη, που ήδη είχε αποχωρήσει (!), σε ό,τι αφορά τη ΓΗΠΕΛ (εταιρεία που συστήθηκε για την κατασκευή του γηπέδου, με μετοχική σύνθεση ίδια με την ΠΑΕ), εταιρεία στην οποία ο Βγενόπουλος είχε εκπρόσωπο στο ΔΣ τον Ν. Ξυλά, άρα ήξερε τα πάντα για το τι αυτή ξόδευε και πώς κινούνταν!! Ο Βγενόπουλος κατηγόρησε τον Βαρδινογιάννη ότι σπατάλησε μέσω ΓΗΠΕΛ 10 εκατ. ευρώ για μακέτες, ενώ έχει ήδη παραδεχτεί ότι στεκόταν ο ίδιος στα κρυφά δίπλα από τους σαμποταριστές του ΣτΕ και του ΣΥΝ, με αποτέλεσμα να πάνε χαμένες δεκάδες χιλιάδες ευρώ που πήγαιναν στα προκαταρκτικά για το χτίσιμο του γηπέδου! Το νέο ψέμα κατέρρευσε, όταν αποδείχτηκε πως τα 6,5 από τα 9,5 εκατ. είχαν ήδη επιστραφεί από τη ΓΗΠΕΛ στην ΠΑΕ, τα δε υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ είναι επίδικα και τα ζητάει η ΓΗΠΕΛ πίσω από το Δήμο Αθηναίων (θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη διακοπή του έργου) μαζί με επιπλέον αποζημίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να ρε εσένα σου έβαλε 70000000 έμενα 80000000(ενας "αλλος¨")

    δηλ. σε περνάω 10.Κέρδισα.

    βρε την παρδαλή κατσαρίδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Που θα απεργισεις αυριο στην μοτορ-οιλ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στα φασιστικά καθεστώτα που στηρίζανε και στηρίζουνε τα κομματικά αφεντικά σου, η απεργία τιμωρούνταν το λιγότερο με Ασφάλεια και ξύλο, και καμιά φορά και με σφαίρα στο σβέρκο.

    Τράβα λοιπόν αυτά κνίτη "απεργέ" της πλάκας να τα πεις στο Γιαρουζέλσκι, το Μεγκίστου, το Νέτο της Αγκόλας, στο Μπρέζνιεφ και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ ΤΩΝ "Κ"Κ Κίνας, Κούβας, Βιετνάμ και Βόρειας Κορέας.

    Άιντε με τις γελοιότητες!
    Κνίτη, ε κνίτη!

    ΥΓ: Τις ερωτήσεις αυτές και τις ειρωνιούλες, πήγαινε κάν΄τες αν σου βαστάει σε κανέναν απολυμένο της Περισσός - ελληνικό παράρτημα Μόσχας Α.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και στα ευρωπαϊκά κράτη πάντως και ειδικά στην Μπανανία που ζούμε αν απεργήσεις και διαδηλώσεις, έξω από τις γραμμές δυνάμεις του Κόμματος ή της Αριστεράς και της προόδου, με ξύλο, απολύσεις,προσαγωγές,χημικό πόλεμο ακόμα και προφυλάκιση τιμωρήσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καπετάν μπαρούφα τα πόδια μου βαστάνε και πολύ μάλιστα

    λαθος πόρτα χτύπησες,απο εκει και πέρα θελω να σε ρωτήσω

    κατι που σκέφτομαι τον τελευταίο καιρο ,ρε μπας και εισαι ο Τσακας

    που φέρνει τον Άραβα πρόεδρο στον παναθηναϊκό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι, είμαι ο Τσάκας από το πρώτο Big Brother που στο μεταξύ έγινε μαοϊκός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδη τα λεφτά τα πήρες ,απόδειξή έκοψες μπας και καταστραφεί το ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή