Ανασκάλεμα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όχι στη ναζιφασιστική τρομοκρατία Χρυσής Αυγής - ΛΑΟΣ στο Αγρίνιο! Συμπαράσταση στην Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου!

Η αφίσσα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης
Το ΚΜ αναδημοσιεύει σήμερα ένα κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγρινίου και αλληλέγγυων, για τη συγκέντρωσή τους την Παρασκευή 11 του Νοέμβρη στις 10 το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια του Αγρινίου. Εκεί θα εκδικαστεί μήνυση που έχει καταθέσει -κατά συντρόφου τους αναρχικού- ένας χρυσαυγίτης ναζιστής.

Δεν είναι μόνο η αντιφασιστική αλληλεγγύη που οδηγεί σε αυτή την αναδημοσίευση. Είναι πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναδεικνύονται ανάγλυφα οι στενοί δεσμοί ΛΑΟΣ – Χρυσής Αυγής, που ασκούν μαζί την αντιλαϊκή και αντινεολαιίστικη τρομοκρατία τους μακριά από τα φώτα της «κεντρικής» αθηναϊκής δημοσιότητας, όπου το ΛΑΟΣ υποδύεται το κάπως ευρωσκεπτικιστικό αλλά εν πάση περιπτώσει γενικά «δημοκρατικό» κόμμα. Μάλιστα, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του παθολογικά ρωσόφιλου αρχιφασίστα αρχηγού του Καρατζαφύρερ, ο παγκόσμιος προβοκάτορας Παπανδρέου του πρότεινε «τιμητική» θέση στη νέα κυβέρνηση, κάτι για το οποίο, όπως τον διαβεβαίωσε ο Παπατζής ο Γ’, ο κρυφοφασίστας αρχηγός της νέας ΝΔ Σαμαράς δεν είχε «καμία αντίρρηση». Εφ’ όσον κανείς δε τον έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής, εμείς θα καταγγέλλουμε όλα τα πολιτικά κόμματα που θεωρούν τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση νομιμοποιημένη. Δηλαδή το σύνολο των υπόλοιπων 8 κοινοβουλευτικών και ευρωκοινοβουλευτικών κομμάτων.


Είναι γνωστές οι απόψεις των μαοϊστών, των κομμουνιστών από την εποχή του Μαρξ και του Ένγκελς, για το μικροαστικό και οπισθοδρομικό χαραχτήρα του αναρχισμού σα ρεύματος (τόσο γενικά – στρατηγικά, όσο και ειδικά στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα). Ο αναρχισμός έχει φορτωθεί πολλά κρίματα στην πλάτη του, κυρίως επειδή επιμένει συνήθως να υποτιμάει τις διαθέσεις του λαού και επειδή δεν ξέρει και δε θέλει από τη φύση του να ξέρει για κύριους και δευτερεύοντες εχθρούς, για μέτωπα και συμμαχίες, γενικά για πολιτική. Ειδικά δε από το 2002, η 17Νοεμβροποίηση – κουφοντινοποίηση μέρους του ριζοσπαστικού αντιεξουσιαστικού ρεύματος, με «ειρηνική – πολιτική» μορφή την ΑΚ, έχει οδηγήσει τον αναρχικό χώρο σε άνευ προηγουμένου συμμετοχή σε προβοκάτσιες υπέρ του σοσιαλφασισμού και γενικά της πολιτικής ανωμαλίας.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας χώρος που συσπειρώνει, πέρα από το κάθε λούμπεν καρυδιάς καρύδι, και ένα μέρος πραγματικά επαναστατικών και αντιφασιστικών διαθέσεων νεολαίας, γεγονός που είναι απότοκο της ανυπαρξίας παγκόσμια, αλλά και ειδικά στη χώρα μας, επαναστατικού εργατικού κινήματος και επαναστατικών εργατικών (κομμουνιστικών δηλαδή) κομμάτων.


Από τη δράση των ΚΝΑΤ στις 20/10
Η πρόσφατη δυναμική αντιπαράθεση του αναρχισμού με τα ΚΝΑΤ (ξέχωρα από τις αυταπάτες των αναρχικών για τη φύση του ψευτοΚΚΕ, αλλά και τις ίδιες τους τις μέθοδες σύγκρουσης) και κυρίως η υποστήριξη που έλαβαν οι τραμπούκοι του ψευτοΚΚΕ από ΣΥΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΝΑΡ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με εξαίρεση το ΜΑΑ του Αλαβάνου που καθοδηγάει την ΑΚ, οπότε θέλησε να καλυφτεί απέναντι στους αναρχικούς, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει καταλύτη για εσωτερικές διεργασίες ιδεολογικού ξεκαθαρίσματος μέσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κύριος εχθρός πρέπει να είναι οι ΣΥΝασπισμόφιλοι, κρυφοκνίτες ΑΚίτες σοσιαλφασίστες, που αποτελούν τον αγωγό της ρεβιζιονιστικής «πολιτικής οικονομίας» του σοσιαλφασισμού μέσα στον αναρχισμό, καθώς και τα αναρχοναζιστικά ρεύματα του αναρχομηδενισμού γενικά και της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ειδικά, που ζυμώνουν, άμεσα ή έμμεσα, την «αντικαπιταλιστική» ενότητα μηδενισμού – κλασσικού ναζισμού σαν «αντικαθεστωτικών δυνάμεων» που πολεμούν «μαζί ενάντια στην αστική δημοκρατία του κεφάλαιου».

Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό ξεκαθάρισμα του αναρχισμού αφορά τον ίδιο. Οι κομμουνιστές δε μπορούν παρά να συμπαραστέκονται σε κάθε ρεύμα που δέχεται επίθεση από τη βαθύτερη αντίδραση αυτού του τόπου, που είναι δεμένη και με την πιο βαθιά ιμπεριαλιστική αντίδραση: τους ναζιφασίστες ΛΑΟΣ και ΧΑ, που όχι τυχαία είναι παθιασμένοι εραστές της ρώσικης νεοναζιστικής υπερδύναμης.

Υ.Γ. Εννοείται πως δε συμμεριζόμαστε όλες τις εκτιμήσεις του κειμένου – καλέσματος για τη φύση του ναζιφασισμού, κυρίως γιατί ο αναρχισμός τον ταυτίζει με το αστικό κράτος, ενώ για μας, παρά την εμφανή σύμφυση των δύο, πρέπει πάντα να σημειώνεται πως οι ναζήδες βρίσκονται ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ από τον κρατικό μηχανισμό της κάθε Βαϊμάρης και της κάθε Γ’ Ελληνικής μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Πάντως, είναι δείγμα υγείας ότι οι αναρχικοί του Αγρινίου, όχι μόνο καταγγέλλουν την εναντίον τους φασιστική βία, αλλά αναδεικνύουν τον επιθετικό της χαραχτήρα ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΑ, ζητώντας ουσιαστικά δημοκρατική – αντιφασιστική συμπαράσταση από το λαό της πόλης (όσο μπορεί ο αναρχισμός να καταλάβει από τέτοιες διακρίσεις). Το ύφος και η λογική του καλέσματος αυτού δε μυρίζει καθεστωτική εξουσία, όπως συμβαίνει με τα μηδενιστικά αιμοβόρα «επιθετικά» κείμενα.



ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΩΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ




Φασίστες βουλευτές του ΛΑΟΣ
Η χρονική αφετηρία στην προσπάθεια των διάφορων φασιστοειδών και ακροδεξιών, για την επάνοδό τους, από το περιθώριο της κοινωνικής περιφρόνησης, στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, ήταν η ίδρυση και η τελική είσοδος στη Βουλή του νεοφασιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το αυγό του φιδιού εκκολάπτονταν στη ζεστή αγκαλιά του κράτους, στα σώματα ασφαλείας, την εκκλησία και την ΕΥΠ.

Με την εμφάνιση του ακροδεξιού λαϊκισμού στην επίσημη πολιτική και τη μονοπώληση του ρατσιστικού δηλητηρίου στα τηλε-παράθυρα, ανασύρθηκαν από τις τρύπες τους οι διάφοροι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών - γερμανοτσολιάδων και δοσίλογων και επιδίδονται ξανά στο γνώριμο έργο τους. Δηλαδή, τις δολοφονικές επιθέσεις, τη λασπολογία και συκοφαντία, τη στοχοποίηση και το κυνήγι μαγισσών, ενάντια σε ό,τι για την εξουσία αποτελεί εχθρό. Τους πλέον εξαθλιωμένους, ξένους εργάτες και πρόσφυγες, και φυσικά τα κοινωνικά κινήματα, αγωνιστές και χώρους αντίστασης και αγώνα.


Στο Αγρίνιο, το Σεπτέμβρη του 2007, στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με μπράβους και μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτίθενται σε παρέα συντρόφων στην κεντρική πλατεία της πόλης και τραυματίζουν σοβαρά στο μάτι έναν από αυτούς, με σπασμένο τασάκι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας. Έπειτα, για λόγους νομικής κάλυψης και αποπροσανατολισμού, σχετικά με το ποιος είναι ο επιτιθέμενος, απέναντι σε μια κακουργηματικού τύπου (αυτεπάγγελτη) κατηγορία, κατατίθεται σειρά μηνύσεων από νεοναζί της Χρυσής Αυγής, σε βάρος συντρόφων. Πρόκειται για γελοίες κατηγορίες (απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση, απειλή) και αποτελούν, συν τοις άλλοις, προσπάθεια εξάντλησης και στοχοποίησης των αγωνιστών.

Είχαν προηγηθεί «επισκέψεις» σε σπίτια αγωνιστών με σκοπό την τρομοκράτηση των οικείων τους, με αφορμή την αναγραφή αντιφασιστικών συνθημάτων από άγνωστους συντρόφους σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και την εξαφάνιση προεκλογικού υλικού του ΛΑ.Ο.Σ. από τους δρόμους του Αγρινίου κάτω από αναρχικά αυτοκόλλητα και αφίσες.


Ανοιχτοί ρατσιστές κανίβαλοι
Στα παραπάνω περιστατικά, φυσικός αυτουργός ήταν το γνωστό θρασύδειλο απόβρασμα – υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Λεωνίδας Σταθόπουλος, που συνδέεται συγγενικά με το Σπύρο Σταθόπουλο, τότε υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος είχε διατελέσει και γραμματέας του κόμματος. Το εν λόγω ανθρωποειδές είχε επίσης «επισκεφτεί» γνωστό καφενείο της πόλης όπου συχνάζει νεολαία και ζήτησε την ταυτότητα των νεαρών που υπογραφούν ως “Terra Libera”, απειλώντας ότι αυτός δεν ανήκει στους γλυκανάλατους του ΛΑ.Ο.Σ, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά ακόμα παραπέρα… και ότι οι εν λόγω νεαροί θα έχουν πρόβλημα. (Το «ακόμα παραπέρα» σήμερα, μάλλον τοποθετείται στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται για διπλή δολοφονία - συμβόλαιο θανάτου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή, αρχινταβατζής του Αγίου Παντελεήμονα Χρήστος Ρήγας).

Ύστερα από μερικούς μήνες, ο ίδιος θρασύδειλος τύπος, εμπνεόμενος μάλλον από τη δράση των ιδεολογικών και φυσικών προγόνων του, «επισκέφτηκε» τον εργοδότη δυο συντρόφων, λέγοντας του ότι οι δυο νεαροί είναι αναρχικοί (έλα ρε μεγάλε!) και να τους διώξει από τη δουλειά.

Να σημειώσουμε επίσης και την αναγραφή φασιστικών και απειλητικών συνθημάτων έξω από αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, το σπίτι ενός συντρόφου και την τοιχοκόλληση αφίσας με τίτλο «αναρχικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Ο ίδιος αυτός τύπος λοιπόν, αντί να μετράει επισκέψεις στο νοσοκομείο ισάριθμες με αυτές στα σπίτια, τα στέκια και το περιβάλλον αγωνιστών, μηνύει σε μια επίδειξη θράσους, πάνω κάτω τους ίδιους ανθρώπους, και ισχυρίζεται ότι του έχουν προκαλέσει «φόβο» και «ανησυχία».


Στους φασίστες όμως, και τα διάφορα ακροδεξιά απολιθώματα «φόβο» και «ανησυχία» προκαλεί η συνείδηση του αντικοινωνικού ρόλου τους και οι εξηγήσεις που θα κληθούν αργά ή γρήγορα να δώσουν στην κοινωνία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, στο Αγρίνιο αυτοί πρώτοι μίλησαν για κρεμάλες... ενώ αντίθετα ο ευρύτερος αντιφασιστικός χώρος είπε… «ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑΣΑΚΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ».



Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ - ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ!


Στις 11 του Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 του Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00 π.μ.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου
Αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες

6 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΓΗ (!!!):

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΟ ΠΡΕΣΒΗ

    Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhiknishvili. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις βαθιές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην "απαράδεκτη συμπεριφορά της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ έναντι της Ελλάδας, που έμπρακτα σημαίνει απώλεια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας". Τόνισε δε, την ανάγκη η Ελλάδα, με βάση τις προτάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, να αναζητήσει διευρυμένες και αναπτυσσόμενες σχέσεις σε οικονομικό, ενεργειακό, πολιτικό επίπεδο με χώρες και εκτός Ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

    Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενημέρωσε για την προεκλογική δραστηριότητα ενόψει εκλογών στην κρατική Δούμα, των επόμενων προεδρικών εκλογών στη Ρωσία. Ενημέρωσε λεπτομερώς για τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας και των άλλων χωρών - μελών του BRIC (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα) σε σχέση με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη διεθνή γεωπολιτική αστάθεια. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική, και o Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ

    ΚΑΤΩ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

    Εμπρος με την ΟΑΚΚΕ για την αξιοπρεπεια της χωρας, την ανάπτυξη και το ψωμί του λαού

    http://oakke.blogspot.com/2011/11/blog-post_2968.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρχικοί κουφάλες έρχονται κρεμάλες! Πούτσα στο καθεστώς σας, ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι και σε λίγο θα σας πάρει με τις πέτρες! Η Ελλάδα στους Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ γερμανοτσολιά, μετά αγγλοαμερικανοτσολιά και τώρα ρωσοτσολιά ναζιστή, κτήνος, βγάλε το σκασμό!

    Η Ελλάδα ανήκει στους πατριώτες, στους δημοκράτες, σ' αυτούς που δουλεύουν με τα χέρια και το μυαλό τους και σηκώνουνε στις πλάτες τους αυτή τη χώρα, μέσα στη ζωή, κάθε μέρα, Έλληνες και μετανάστες. Στο γιαπί, στο εργοστάσιο, στο λιμάνι, στο γραφείο.

    Αυτοί θα σε στείλουν στη σκοτεινή τρύπα που σου αξίζει, αργά ή γρήγορα: να είσαι σίγουρος παλιάνθρωπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απαραδεκτος ο προλογος του κειμενου και το οτι το κειμενο αποτελεσε αφορμη για μια κακοπρορετη και μικροπολιτικη κριτικη εναντιον του α/α χωρου. καλα κανεται και δημοσιευετ το κειμενο αλλα οχι και να μας βριζεται καταμουτρα...

    επισεις το οτι υπαρχουν καλοι αγωνιστες αναρχικοι και καθε λουμπεν καρυδιας καριδια ειναι δικη σας εκτιμιση και δε συμπιπτει με τιποτα με τη θεση των συντροφων που υπογραφουν το κειμενο, εννοηται επισεις και η αθλια θεση σας οσων αφορα τους αναρχικους συντροφους της σ.π.φ.

    αυτος που εγραψε (αρχικα) το κειμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον ανώνυμο φίλο:

    Νομίζω ότι γίνεται εμφανές σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο ότι ο πρόλογος εκφράζει μονάχα το ΚΜ και δεν αποδίδεται κατά κανένα τρόπο στους αναρχικούς του Αγρινίου.

    Καθόλου δε σας βρίζει το ΚΜ κατάμουτρα, γενικώς το ΚΜ δε βρίζει. Ασκεί πολιτική κριτική, την οποία εκθέτει δημόσια μέσα από αυτό το δίαυλο που λέγεται Ίντερνετ (άλλωστε το ΚΜ είναι αποκλειστικά μια ιντερνετική ατομική προσπάθεια, δεν είναι ομάδα ή ρεύμα ή ό,τι παραπλήσιο).

    Σέβομαι πολύ τους αντιφασίστες και τους πραγματικούς αναρχικούς, αν και διαφωνώ μαζί τους σε πάμπολλα. Δε σέβομαι όμως καθόλου ούτε το κάθε λούμπεν καρυδιάς καρύδι (και υπάρχουν πολλά τέτοια, ξέχωρα αν θέλεις να κλείνεις τα μάτια σου), και φυσικά δε σέβομαι καθόλου Σ.Π.Φ. και λοιπές δυνάμεις, που εκφράζουνε γειτνίαση με το νεοναζιστικό ρεύμα του "αναρχομηδενισμού"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή