Ανασκάλεμα

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Να αρνηθούμε τους δολοφόνους του Νίκου Ζαχαριάδη για να χτίσουμε το νέο ΚΚΕ στα χνάρια του παλιού


38 χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ




Την 1η Αυγούστου κλείνουν 38 χρόνια από την δολοφονία του γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό και τους λακέδες του, τους πολιτικούς πρόγονους του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ. Η δολοφονία του ήρωα της ελληνικής προλεταριακής επανάστασης ήταν μια κίνηση υποχρεωτική για το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό και για τα σχέδια της ηγεμονίας του στην Ελλάδα. Αν με την επικείμενη πτώση της κλονιζόμενης τότε χούντας ο Ζαχαριάδης κατέβαινε στην Ελλάδα, θα έδινε ένα τεράστιο χτύπημα από το οποίο δεν θα συνερχόταν ποτέ το κάλπικο «ΚΚΕ», το βασικό πολιτικό πρακτορείο της Ρωσίας στη Ελλάδα.

Ποιος θα ακολουθούσε το μικρό τότε κόμμα του Φλωράκη, του Τσολάκη, του Καλούδη και Σία, όταν θα υπήρχε ζωντανός ο θρύλος, ο Ζαχαριάδης, με την τεράστια ακτινοβολία, το κύρος, τη βαθύτατη μαρξιστική του κατάρτιση και το κοφτερό πολιτικό μυαλό του;


Ποιος θα τολμούσε να σταθεί απέναντί του και να απαντήσει στα ερωτήματα που θα έβαζαν οι μάζες της κομμουνιστικής και δημοκρατικής αριστεράς; Ποιος, το κυριότερο, εκτός από αυτόν θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τη μεγάλη μάζα των μαχητών του ΔΣΕ που θα κατέβαιναν μαζί του; Όλα τότε θα ήταν διαφορετικά. Τα στρατηγικά σχέδια του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού για την Ελλάδα θα είχαν κυριολεκτικά τιναχτεί στον αέρα.


Ο σοσιαλναζί Σουσλόφ
Ο Ζαχαριάδης αρχικά εμποδίστηκε με φασιστική βία να συμμετέχει στην πολιτική ζωή του κόμματός του, του ΚΚΕ, και στη συνέχεια το ίδιο το κόμμα του διαλύθηκε με φασιστικές διώξεις των συνεπέστερων επαναστατικών στοιχείων του, που ήταν πρόσφυγες στην ΕΣΣΔ μαχητές του ΔΣΕ. Αυτά έγιναν με τις πιο ύπουλες, πρωτοφανείς, παράνομες και πραξικοπηματικές διαδικασίες που μόνο έμπειροι προδότες διεθνούς επιπέδου μπορούσαν να οργανώσουν. Τέτοιοι ήταν οι σφετεριστές της ηγεσίας του λενινιστικού και σταλινικού ως τότε ΚΚΣΕ, οι προδότες του ρώσικου και του παγκόσμιου προλεταριάτου Σουσλόφ και Χρουστσόφ.



Στη συνέχεια αυτοί χρησιμοποίησαν κάποια σιχαμερά τσιράκια τους μέσα στο ως τότε επαναστατικό ζαχαριαδικό ΚΚΕ, τους Κολιγιάννη, Παρτσαλίδη κλπ., για να φτιάξουν ένα άλλο ΚΚΕ, ένα ομοίωμα του πραγματικού ΚΚΕ και έτσι να εξαπατήσουν τους Έλληνες κομμουνιστές.



Αργότερα ηγέτες αυτού του ψεύτικου «ΚΚΕ» έγιναν άλλοι προδότες και τσιράκια των Σοβιετικών ψευτοκομμουνιστών, όπως ο Φλωράκης, και μετά από αυτόν η Παπαρήγα. Ο Ν. Ζαχαριάδης έγινε αιχμάλωτος των Σοβιετικών στη Ρωσία και στάλθηκε σε εξορία στην πόλη Μποροβίτσι από το 1956 ως το 1962. Εκεί είχε κάποιο δικαίωμα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο και το αξιοποίησε για να ζητήσει και από τη ρώσικη και την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει στην Ελλάδα και να δικαστεί. Η κυβέρνηση Καραμανλή και οι Έλληνες ψευτοκομμουνιστές το αρνήθηκαν. Το δε «Κ»ΚΣΕ θύμωσε και φοβήθηκε τόσο πολύ, ώστε έστειλε τον Ν. Ζαχαριάδη σε μια απάνθρωπη εξορία στους πάγους της Σιβηρίας, στο Σουργκούτ, και τον κράτησε εκεί σε απομόνωση και φρουρούμενο διαρκώς από τις δυνάμεις ασφαλείας με προβολείς έξω από την κάμαρά του, ώστε ποτέ να μην αποδράσει και σε κανέναν έμπιστο σύντροφό του ή δημοσιογράφο να μη μιλήσει.


Εκεί τον κράτησαν επί 11 ολόκληρα χρόνια ώσπου τον κρέμασαν στα 1973 στο δωμάτιο του τρεισήμιση μήνες πριν το Πολυτεχνείο. Αρχικά οι αρχές είπαν επίσημα ότι πέθανε από καρδιά. Μετά από 17 χρόνια μίλησαν κάποιοι Ρώσοι μάρτυρες που είπαν για την κρεμάλα και μετά άλλαξε η επίσημη εκδοχή και έγινε ότι ο Ζαχαριάδης κρεμάστηκε μόνος του. Δηλαδή, λένε ότι ένας τέτοιος ήρωας αφού άντεξε στο μαρτύριο της μοναξιάς επί 11 χρόνια κατά σύμπτωση αυτοκτόνησε λίγο μετά την εξέγερση της Νομικής κατά της χούντας και τρεισήμιση μήνες πριν από το Πολυτεχνείο. Αυτό λέει και τώρα το ψευτοΚΚΕ που τώρα παριστάνει ότι τιμά και αποκαθιστά το Ζαχαριάδη.

Οι ψεύτικοι αυτοί φίλοι ή καλύτερα οι ηθικοί συναυτουργοί της δολοφονίας πάνε τώρα στα μνημόσυνα του Ζαχαριάδη. Όμως τους προδίνει το ότι «ξέχασαν» να πάνε στην κηδεία του το 1973 και ποτέ ως τώρα, ούτε τώρα, δεν ζητάνε από τη ρώσικη κυβέρνηση να ανοίξουν τα αρχεία του ΚΚΣΕ και της ΚαΓκεΜπέ και να φέρουν στο φως τι λένε γι’ αυτήν την εξορία, την φυλάκιση, την απομόνωση, το θάνατο του αρχηγού ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος, του πιο ένδοξου και ηρωικού από κάθε άλλο στη χώρα μας. Αυτό το απαιτούμε εμείς, οι Έλληνες κομμουνιστές, και δεν θα αργήσει πολύ η στιγμή που θα το απαιτεί όλη η Ελλάδα.



Γιατί δεν πρόκειται μόνο για το θάνατο του Ζαχαριάδη. Είναι η εξόντωση του πιο φωτεινού κόμματος αυτής της χώρας και ακόμα περισσότερο είναι η περίπτωση όπου αυτοί που σκότωσαν αυτό το κόμμα ντύθηκαν τη φορεσιά του σκοτωμένου που αντί για φως σκορπάει το απόλυτο σκοτάδι και μετατρέπει σε δηλητήριο κάθε θρεπτικό χυμό αυτού του κόμματος και διαστρέφει όποια καλή ψυχή το πλησιάζει.

Τον Ζαχαριάδη τον φυλάκισαν και τον σκότωσαν για να διαλύσουν αρχικά το αληθινό ΚΚΕ με τα πογκρόμ εναντίον των καλύτερων μελών και στελεχών του, με τις φυλακές και τις εξορίες στην παγωμένη Σιβηρία, με τη στέρηση της δουλειάς και των όρων επιβίωσης τους, με την συναλλαγή τη διαφθορά και την αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Έφερναν αυτά τα τέρατα περήφανους μαχητές και στελέχη του ΔΣΕ στο σημείο να τους ζητούν την οποιαδήποτε δουλειά, για να ταΐσουν τα πεινασμένα τους παιδιά.

Το επαναστατικό ΚΚΕ ήταν το έμπειρο και δοκιμασμένο κόμμα του αντιφασιστικού αγώνα και της προλεταριακής επανάστασης, το μοναδικό κόμμα στον κόσμο ακόμα και πριν το ΚΚ Κίνας που με τον ηγέτη του Ν. Ζαχαριάδη αντιστάθηκε στο χρουστσοφικό αντισταλινικό πραξικόπημα του 1956 και γι’ αυτό δεν ήταν εύκολο να το ελέγξουν οι σοσιαλιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους.

Δεν ήταν εύκολο να τσακίσουν την επαναστατικότητα, τη μαρξιστική-λενινιστική του ιδεολογία, τις αρχές του, την πολιτική και την κομματικότητά του, που καταχτήθηκαν στους ηρωικούς ταξικούς αγώνες ως τα 1940, μετά στον μεγάλο αντιφασιστικό ένοπλο αγώνα 1940-44 και στη συνέχεια στην ένοπλη επαναστατική πάλη για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή δημοκρατία ανάμεσα στα 1945-1949.

Αυτό το κόμμα δεν μπόρεσε ποτέ ο σοσιαλιμπεριαλισμός να το μετατρέψει ειρηνικά σε ένα κόμμα σοσιαλφασιστικό, πραχτορείο της ρώσικης υπερδύναμης ή ακόμα να το μετατρέψει σε ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ευρωκομμουνιστικού τύπου και να το στρέψει με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στην επανάσταση, στην εργατική τάξη και στο λαό. Γι’ αυτό και το σκότωσαν, το δολοφόνησαν, το διέλυσαν πρακτικά διαγράφοντας την πλειοψηφία των μελών του, αφού δεν μπόρεσαν να το ελέγξουν. Το σοσιαλφασιστικό πρακτορείο που κατασκεύασαν στη θέση του, που φέρνει μέχρι σήμερα το όνομα του επαναστατικού ΚΚΕ, είναι η πλήρης άρνησή του. Αυτό είναι το κόμμα της άρνησης της επανάστασης, της άρνησης της εργατικής τάξης και της άρνησης του λαού.


Το ψευτοΚΚΕ είναι το κόμμα που ταυτίζεται σήμερα στρατηγικά με τους κλασικούς φασίστες στην κοινή αντιδυτική και φιλορώσικη γραμμή και συγκροτεί μ’ αυτούς στην πράξη το φαιοκόκκινο μέτωπο
Αυτή η στρατηγική συνεργασία σηματοδοτήθηκε στην οικουμενική του ’89, όταν το ψευτοΚΚΕ μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου και τη ΝΔ του Μητσοτάκη και των παλιών καραμανλικών έκαψαν στις υψικαμίνους τους φακέλους της Ασφάλειας, για να εξαφανίσουν τις ιστορικές ευθύνες του φασισμού αλλά και τις προδοσίες των ψευτοαριστερών. 

Αυτό το τρομακτικό έγκλημα ενάντια στην ιστορία του λαού και της χώρας το έκανε το ψευτοΚΚΕ για να μπορεί να ενωθεί για πάντα με τους παλιούς φαιούς φασίστες, για να φέρουν από κοινού μια μέρα τη νεοτσαρική δικτατορία στην Ελλάδα. Έτσι οι δολοφόνοι του αληθινού ΚΚΕ εξαφάνισαν τις αποδείξεις κάθε προδοσίας και κάλυψαν κάθε προδότη, εθνικό ή ταξικό.

Για τον ίδιο λόγο ο φάκελος Ζαχαριάδη φυλάσσεται από τη Ρωσία, σαν μυστικό υψίστης κρατικής ασφάλειας. Οι διώξεις και η εξόντωση του δεν πρέπει ποτέ να σκιάσουν τι ελληνορωσικές σχέσεις ή μάλλον να αποκαλύψουν τις σχέσεις υποτέλειας της Ελλάδας αλλά και του ψευτοΚΚΕ προς τη Ρωσία. Το ψευτοΚΚΕ δημοσίευσε την ιστορία του ΚΚΕ τόμος Β’, όπου εκτός που αναγνωρίζει την αυτοκτονία σαν αιτία θανάτου του Ζαχαριάδη και για τις συνθήκες της τάχατες αυτοκτονίας, δηλώνει ότι ο τόμος δεν φτάνει χρονολογικά σε αυτήν! Οι καγκεμπίτες «αυτοκτόνησαν» τον Ζαχαριάδη ρίχνοντας στον τάφο του και μια σειρά από πλαστογραφήματα που τα εμφανίζουν σαν γράμματά του εδώ και χρόνια για να τον συκοφαντήσουν.

Έτσι κατασκευάζουν στη θέση ενός γίγαντα έναν «μικρό Ζαχαριάδη», που τον δέρνουν οι τύψεις και οι συναισθηματισμοί με τους διώκτες και δήμιούς του, που εκθειάζει τα κόμματα που τον βασάνιζαν όπως το «Κ»ΚΣΕ και το ψευτοΚΚΕ, και στα οποία εκθειάζει αυτό το θλιβερό τσιράκι των Σοβιετικών και αγαπημένη φιγούρα της ελληνικής αντίδρασης Χαρ. Φλωράκη σαν: «άξιο κουκουέ, με στέρεο κομματικό έρμα, δοκιμασμένο, με κατάρτιση και μυαλό που θα του επιτρέψουν, αφτό το πιστέβω, να τα βγάλει πέρα». Αν τά ‘λεγε αυτά ο Ζαχαριάδης, έστω και για ένα δευτερόλεφτο, δεν θα τον είχαν στον πάγο αλλά θα έκανε τις βόλτες του στη Μόσχα και μετά στην Αθήνα.


Πρέπει να δούμε τι σημαίνει το ότι ο Ζαχαριάδης παρουσιάστηκε το 1962 στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα για να δικαστεί στην Ελλάδα. Με αυτή του και μόνο την κίνηση ο Ζαχαριάδης έδειξε στην πράξη, για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνώριζε το ρώσικο κράτος και το «Κ»ΚΣΕ σαν τον φυσικό δικαστή του, ούτε βέβαια σαν συντρόφους του κομμουνιστές, και ζήτησε ως Έλληνας πολίτης και ως κομμουνιστής να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Να απολογηθεί στην εργατική του τάξη και στο λαό του, σε αντίθεση με τους δολοφόνους που απολογούνται στο Κρεμλίνο. Μια τέτοια δίκη θα ήταν καταστροφική και για το ψευτοΚΚΕ και για τους αντικομμουνιστές και τους φασίστες. Η σύμπτωση αυτή φασισμού και σοσιαλφασισμού για την από κοινού αντιμετώπιση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ είναι και η πρώτη χαρακτηριστική πράξη συγκρότησης του φαιοκόκκινου μετώπου.


Από εκεί και πέρα μόνο η παραμονή του Ζαχαριάδη στον πάγο, που σημαίνει την άρνησή του να κάνει οποιαδήποτε θετική τοποθέτηση στον τύπο για το «Κ»ΚΣΕ και το ψευτοΚΚΕ, δείχνει πόσο βαθιά τους καταφρονούσε και τους μισούσε πολιτικά. Αυτή η στάση και μόνο αυτή μιλάει από μόνη της όσο 100 τόμοι καταγγελιών.

Επειδή στη βασανιστική απομόνωση του Σουργκούτ ο Ζαχαριάδης αφήνει νέες υποθήκες στο παγκόσμιο και ελληνικό επαναστατικό κίνημα με την πλήρη απόρριψη κάθε πρότασης αναγνώρισης του σοσιαλιμπεριαλισμού και του ψευτοΚΚΕ, αυτοί με τις δήθεν επιστολές του κατασκευάσανε τότε έναν φανταστικό Ζαχαριάδη ομοϊδεάτη τους.

Αυτή τη συκοφαντική αντιστροφή του Ζαχαριάδη τη συνεχίζουν σήμερα και μάλιστα την δυναμώνουν με την «αποκατάσταση» του. Το ψευτοΚΚΕ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, και σε ένα βαθμό όλο το φαιοκόκκινο καθεστώς ολοκληρώνει τώρα τον πλαστό Ζαχαριάδη και τον κάνει πολιτικό πρόγονο του ρωσοκινέζικου άξονα, με τον οποίο θα συμφωνούσε ο κάθε σημερινός ακροδεξιός.

Η καθεστωτική αυτή «αποκατάσταση» επικυρώνει όλες τις χαλκευμένες επί χρόνια κατηγορίες εναντίον του Ν. Ζαχαριάδη. Να τι λέει απόσπασμα από το κείμενο του Β’ τόμου: «Στα πρωτοπόρα στοιχεία της σκέψης και των επιλογών του Ζαχαριάδη περιλαμβάνεται και η άποψη του για το ρόλο του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού, τον οποίο θεωρούσε πιο ισχυρό και άρα πιο επικίνδυνο από τον γερμανικό, ακόμα και τότε που βρισκόταν στο Νταχάου. Ανάλογα πρωτοπόρα επαναστατική ήταν η θέση του για την ανάγκη οργάνωσης των Γερμανών και Αυστριακών κομμουνιστών σε επαναστατική κατεύθυνση. Ο Ν. Ζαχαριάδης παρέμεινε αφοσιωμένος στη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και στον προλεταριακό διεθνισμό. Η σύγκρουσή του με το ΚΚΣΕ δεν ταυτιζόταν με την πολεμική του ΚΚ Κίνας. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Ν. Ζαχαριάδη σε γράμμα του προς την Κομματική Οργάνωση (μ.λ.) στην Τασκένδη, με τίτλο «Σκέψεις και προτάσεις για μια κουκουέδικη γραμμή στην Ελλάδα», στις 23 Μαΐου 1967». (σημ. συντ. Αν είναι δυνατό να υπήρξε αυθεντικό ανοιχτό «γράμμα από το Σουργκούτ». Αν ήταν έτσι, τότε γιατί δεν τον αφήσανε να πάει να τα πει ο ίδιος;)


Το κατάπτυστο αυτό κείμενο του ψευτοΚΚΕ παρουσιάζει τον Ζαχαριάδη, που έγραψε το 1940 το περίφημο πρωτοπόρο γράμμα του για την παλλαϊκή και πανεθνική συστράτευση ενάντια στον ιταλικό φασισμό σε συμμαχία με την αγγλόφιλη κυβέρνηση Μεταξά, ως πρόδρομο της γραμμής της -από θέση αρχής- καταστροφής κατά προτεραιότητα της καπιταλιστικής Δύσης, που την προωθεί σήμερα ο ρωσοκινέζικος άξονας. Αν είναι δυνατό αυτός ο Ζαχαριάδης να ήταν ένας κοινός φιλοχιτλερικός, αφού δεν έβλεπε σαν αιχμάλωτος μέσα στο Νταχάου τον χιτλερικό ναζισμό σαν τον κύριο εχθρό της ανθρωπότητας, αλλά τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό!


Στο ίδιο απόσπασμα αναφέρεται η πλαστή επιστολή του Ζαχαριάδη για την καταδίκη του μαοϊσμού, του ΚΚ Κίνας και η χωρίς όρους αναγνώριση των διωκτών του του «Κ»ΚΣΕ, όταν οι πιστότεροι ζαχαριαδικοί είχαν προσχωρήσει στον μαοϊσμό και γι’ αυτό τους επιβλήθηκε και η μεγαλύτερη τιμωρία, η εξορία στην Σιβηρία. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης είχε συγκρουστεί με την ηγεσία του «Κ»ΚΣΕ και του ψευτοΚΚΕ από τις ίδιες ιδεολογικές βάσεις από τις οποίες αργότερα συγκρούστηκε και το ΚΚ Κίνας. Αντιμαοϊκός Ζαχαριάδης, όπως τον παρουσιάζει η KGB, σημαίνει φιλο-χρουστσοφικός Ζαχαριάδης!




"Τσακίστε τους Σοβιετικούς ρεβιζιονιστές" - 1967

Αν ο Ζαχαριάδης ήταν πράγματι εναντίον του Μάο στα 1967, δηλαδή πάνω στην μάξιμουμ σύγκρουση «Κ»ΚΣΕ – ΚΚ Κίνας, όπου ο Σουσλόφ κι ο Μπρέζνιεφ κρίνανε πάνω σε αυτήν την αντίθεση τους εχθρούς και τους φίλους τους, τότε ο Ζαχαριάδης θα ήταν οπωσδήποτε γραμματέας του ΚΚΕ και ψηλό στέλεχος της ρώσικης νομενκλατούρας, γιατί τέτοιοι θρυλικοί κομμουνιστές επαναστάτες δεν ήταν πολλοί στον κόσμο και το πού θα έριχνε το βάρος του ο Ζαχαριάδης ήταν πελώριας προπαγανδιστικής σημασίας.

Ο Ζαχαριάδης δεν είχε να υπηρετήσει αφεντικά. Ήταν ο άνθρωπος που έδειχνε ο Στάλιν (σ. ΚΜ – στα 1952) σαν το πρόσωπο που μπορούσε να ανάψει τον επαναστατικό πόλεμο στην Ευρώπη, και ήταν και από τους λίγους που έβαζε ανοιχτά και θαρραλέα τις διαφωνίες του σε αυτόν, ακριβώς γιατί είχε ανεξάρτητη και θαρραλέα σκέψη. Ο Ζαχαριάδης ταυτόχρονα πάλευε πάντα για την πιο πλατειά ενότητα του λαού και δεν τον έπιανε από το αυτί να τον πάει όπου αυτός ήθελε.



Έκανε δηλαδή ό,τι έκανε ο Λένιν. Ζύμωνε στο λαό τις θέσεις του αλλά δεν τον έσερνε ποτέ του σε συγκρούσεις πριν αυτός κατανοήσει μέσα από την πείρα του αυτές τις θέσεις. Δηλαδή έκανε το αντίθετο από αυτό που κάνουν τώρα το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ, που φτιάνουν πραξικοπηματικές μειοψηφίες που ασκούν βία στο όνομα του λαού και εναντίον της μεγάλης μάζας του λαού, που την κατηγορούν ότι είναι υποταγμένη στην αντίδραση.





Γι’ αυτό ο Ζαχαριάδης θέλησε να αποφύγει τα σεχταριστικά λάθη που έγιναν από το ΚΚΕ στο Α’ αντάρτικο και στο Δεκέμβρη. Έτσι, μόλις ήρθε από το Νταχάου αντιτάχθηκε στον υπονομευτή του ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου, που αργότερα επιχείρησε να διασπάσει και το ΚΚΕ, Άρη Βελουχιώτη, και τον διέγραψε. Αυτό ποτέ δεν του το συγχωρούν οι σημερινοί σοσιαλφασίστες, που έχουν ίνδαλμά τους το Βελουχιώτη.






Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ν.Ζ. εισηγούνταν στο 7ο συνέδριο του ΚΚΕ, του 1945, την ενότητα του λαού, την ειρήνη, τη συνεργασία, την ησυχία, την δημοκρατία και την ανοικοδόμηση της χώρας. Για την αποφυγή του εμφυλίου διατύπωσε τη «θεωρία των δύο πόλων», την στήριξη της λαϊκοδημοκρατικής Ελλάδας προς βορρά στις βαλκανικές χώρες και στη Σοβιετική Ένωση και στο Αιγαίο και στα νησιά την κατοχύρωση των αγγλικών συμφερόντων σε ό,τι αφορούσε τις συγκοινωνίες τους προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Με την πολιτική αυτή, που βέβαια είχε νόημα την εποχή που διατυπώθηκε, δηλαδή πριν από τον Ψυχρό Πόλεμο, και με την οποία το ΚΚΕ πάλεψε για μια λαϊκοδημοκρατική Ελλάδα που θα στηρίζεται στη Σοβιετική Ένωση και στην Αγγλία, αλλά και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, δεν διαφώνησε ποτέ ο Στάλιν και το ΚΚΣΕ. Αντίθετα με αυτήν την γραμμή διαφώνησαν εκ των υστέρων οι Σουσλόφ – Χρουστσόφ, και με αυτήν τον έβγαλαν αντισοβιετικό.

Η μεγάλη βρωμιά τους είναι που τον χτύπησαν, όπως πάντα κάνουν οι σοσιαλφασίστες, σαν δεξιό, ενώ ήταν ο Ζαχαριάδης που πάντα και πρώτα απ’ όλα δίδαξε την πιο ανειρήνευτη πάλη με τον δεξιό οπορτουνισμό, που στην άκρη του είναι ο σοσιαλφασισμός, και χτύπησε την ταξική ατολμία, την ταλάντευση και τα μισόλογα.


Έκανε τα πάντα για να αποφύγει έναν πόλεμο, αλλά όταν ο εχθρός τον ξεκινούσε με δική του ευθύνη, ο Ν.Ζ. ορμούσε σαν λιοντάρι για τη νίκη με γενναιότητα, σύνεση και ως το τέλος με σεβασμό στις διαθέσεις του λαού και με την εφαρμογή της τακτικής του ενιαίου μετώπου. Τέτοιον πόλεμο αυτοθυσίας, πείσματος, γενναιότητας, μαχητικής διάρκειας δεν ξανάδειξε ποτέ ελληνικός στρατός στην νεοελληνική ιστορία. Οι λαϊκοί μαχητές του ΔΣΕ εμπνεύσανε το Ζαχαριάδη αλλά και αυτός τους ενέπνευσε βαθιά. Γι’ αυτό τον ακολούθησαν κόντρα στο παντοδύναμο τότε «Κ»ΚΣΕ στο στόμα του λύκου, με τέτοιο πάθος και για τόσα χρόνια .

Η ζωή του Ν. Ζαχαριάδη είναι η πιο συμπυκνωμένη εμπειρία της ταξικής πάλης του ελληνικού προλεταριάτου και του λαού. Το αντιφασιστικό μέτωπο που έμπρακτα δίδαξε είναι το εργαλείο για την συγκρότηση του αντισοσιαλιμπεριαλιστικού πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου, για την αντιμετώπιση του πολέμου και της δικτατορίας που προωθούν οι επίγονοι των εχθρών του, τα δύο σοσιαλφασιστικά τέρατα ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ και οι φαιοί ναζιφασίστες. Το πιο μεγάλο του μάθημα είναι αυτό που έδωσε μέσα από την ηρωική υποχρεωτική σιωπή του στο Σουργκούτ.  


Ο Ν. Ζαχαριάδης το 1971
Τι βαθιά πίστη πρέπει να είχε στην επανάσταση και στον μαρξισμό, τι ασύλληπτη αισιοδοξία και τι διορατικότητα, για να νοιώθει από τότε ότι η σιωπή του αυτή μιλούσε στο μέλλον και ότι κάποτε θα ακουγόταν πολύ δυνατά!

Σε μας που όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε την αξία του Ζαχαριάδη μέσα και από τις δικές μας περιπλανήσεις και εμπειρίες στην ταξική πάλη πέφτει το βαρύ αλλά τιμητικό καθήκον να κάνουμε πράξη το μήνυμά του. Πιστεύουμε ότι αυτό το μήνυμα είναι ουσιαστικά το κάλεσμα για ένα νέο ΚΚΕ, που θα είναι η απόλυτη άρνηση και στη θεωρία και στη πράξη των αρνητών του κόμματος στο οποίο αυτός ηγήθηκε και οδήγησε στην ωριμότητα.

Γι’ αυτό το σκοπό πρέπει να παλέψουμε πιο δραστήρια και πιο αποφασιστικά. Το κομμουνιστικό κόμμα είναι η ψυχή της εργατικής τάξης και αυτή πρέπει να ξαναζήσει σαν τέτοια και για τον εαυτό της αλλά και για να σύρει πίσω της στην απελευθέρωση και στην αναγέννηση όλο το λαό και τη χώρα.





* Αναδημοσίεψη από το φύλλο 469 (Ιουλίου 2011) της εφημερίδας "Νέα Ανατολή" της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. 






Το περιεχόμενο της αφίσσας: 






43 σχόλια:

  1. πού μπορεί κανείς να βρει τη Νέα Ανατολή στην Αθήνα; το περίπτερο στην Κάνιγγος είναι κλειστό και το ψιλικατζίδικο στη Στουρνάρη, που γράφει η ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ, δεν την έχουν. Το πρακτορείο Άργος δεν την καταγράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακαδημίας 97 (πλατεία Κάνιγγος) περίπτερο

    Πανεπιστημίου20 περίπτερο

    Ιπποκράτους 47 μαγαζί-ψιλικά

    Στουρνάρη 5 (Εξάρχεια) μαγαζί-ψιλικά

    Πατησίων και Τοσίτσα (Πολυτεχνείο) περίπτερο

    Σόλωνος 84, Βιβλιοπωλείο “Θεμέλιο”

    Ζήνωνος και Μενάνδρου, περίπτερο

    (Αν απελπιστείς από όλα τα παραπάνω, που δεν το νομίζω, πάρε τηλ. στα γραφεία τους - θα τη βρεις όμως, δεν παίζει να μην τη βρεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εστω και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, επανέρχομαι. Ναι, το έχω διαβάσει το βιβλίο του Πάρνη. H γενικότερη γνώμη μου είναι πως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι σημαντικό τόσο από κινηματική σκοπιά όσο και στο επίπεδο της αντικειμενικής ιστορικής έρευνας -εν προκειμένω στο ζήτημα Ζαχαριάδη- όλες εκείνες οι αυτοβιογραφικές αναμνήσεις και ..αναμνησούλες για τον απλούστατο λόγο ότι στερούνται ιστορικής τεκμηρίωσης και αδιάσειστων ιστορικών αποδείξεων παραβλέποντας εδώ τις παρεμβολές διαφόρων "Πετρόπουλων" που προσδιορίζουν αναμφίβολα στάσεις και κατευθύνσεις.

    Οσον αφορά τη στάση μου απέναντι στο Ζαχαριάδη, την προσδιόρισα με σαφήνεια σε προηγούμενες παρεμβάσεις μου εδώ. Εδώ επιγραμματικά σημειώνω πως θεωρώ ανεκτίμητη τη συμβολή του δολοφονημένου (απ'τους σοβιετικούς ρεβιζιονιστές και τα ελληνόφωνα όργανά τους) κομμουνιστή ηγέτη τόσο στην πάλη ενάντια σε αστισμό όσο και ενάντια στο ρεβιζιονισμό-ρεφορμισμό.

    Τέλος διαβάζοντας την ως άνω τοποθέτηση και χωρίς καμία διάθεση να αντιδικήσω με τους συντάκτες του ή με το ΚΜ (για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει νόημα συνέχιση της αντιπαράθεσής μου με τη γενικότερη "φιλοσοφία" αυτού του ιστολόγιου) καταθέτω απλά λόγια του ίδιου του Ζαχαριάδη που απαντούν σ'ενα "προφίλ Ζαχαριάδη" που δεν είχα υπόψη μου και συγκεκριμένα στον έωλο κατά τη γνώμη μου ισχυρισμό ότι η ζαχαριαδική "θεωρία των 2 πόλων" εισηγούνταν τη " στήριξη της λαϊκοδημοκρατικής Ελλάδας προς βορρά στις βαλκανικές χώρες και στη Σοβιετική Ένωση και στο Αιγαίο και στα νησιά την κατοχύρωση των αγγλικών συμφερόντων σε ό,τι αφορούσε τις συγκοινωνίες τους προς την Ανατολική Μεσόγειο (...) πολιτική αυτή, που βέβαια είχε νόημα την εποχή που διατυπώθηκε, δηλαδή πριν από τον Ψυχρό Πόλεμο, και με την οποία το ΚΚΕ πάλεψε για μια λαϊκοδημοκρατική Ελλάδα που θα στηρίζεται στη Σοβιετική Ένωση και στην Αγγλία, αλλά και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ".

    Ας δώσουμε το λόγο στο Ζαχαριάδη λοιπόν .. "Από τη δική μας πλευρά μια πολιτική μπορούσε να υπάρξει στο ζήτημα αυτό. Κατανόηση της μεσογειακής θέσης της Αγγλίας. Διαπραγμάτευση μαζί της σαν ίσος προς ίσο με αρχή τη διαφύλαξη της τιμής της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας, στο εσωτερικό αποκλεισμό κάθε ανάμιξης της Αγγλίας. Αυτού κρίνει και αποφασίζει μόνο ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα απαλλάσσεται απ' την οικονομική εξάρτηση, απτό αγγλικό και κάθε ξένο κεφάλαιο"(Ν.Ζαχαριάδης ,12η ολομέλεια 1945, η θεωρία των 2 πόλων)

    Αν εστιάζω στο ζήτημα της εξάρτησης, του χαρακτήρα της επανάστασης και της τακτικής των συμμαχιών, του ζητήματος της ύπαρξης ή μη αστικής τάξης στη λαική δημοκρατία κλπ. είναι γιατί ακριβώς εδώ πάνω βρίσκεται ένα κομβικό ζήτημα πάνω στο οποίο αντιπάλεψαν σκληρά οι "πλατειοί μετωπιστές" αναθεωρητές του 56 με τον ταξικό προλετάριο επαναστάτη Ζαχαριάδη , με τους πρώτους να τον κατηγορούν για "σεχταριστή", "τροτσκιστή" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3o μαγαζί που πήγα σήμερα και δεν είχε: Ιπποκράτους 47.
    Ας μιλήσει κάποιος υπεύθυνος από ΟΑΚΚΕ για το πού μπορεί να βρει κανείς τη ΝΆ.
    Αυτά που έβαλες, σου είπα ότι τα είδα στην ιστοσελίδα της ΟΑΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια σύντομη απάντηση λόγω ώρας και το αναλύουμε περισσότερο αν θες: το άρθρο δε λέει ότι η κύρια πλευρά του Ζαχαριάδη ήταν "η στήριξη σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία" και φυσικά ΕΣΣΔ.

    Επισημαίνει ένα γεγονός που έντεχνα κρύβουν οι "πολέμιοι του ρεφορμισμού", που από το σοσιαλφασισμό έχουν καταλάβει μονάχα την δευτερεύουσα πλευρά του συμβιβασμού του με το δυτικό ιμπεριαλισμό (γραμμή της πρώτης περιόδου Χρουστσόφ): ότι ο Ζαχαριάδης, ενώ ΦΥΣΙΚΑ φαγώθηκε από τα ΔΕΞΙΑ από το ΚΚΣΕ και τα 6 κόμματα, κατηγορήθηκε εν πολλοίς για τα δήθεν "δεξιά" του (τους 2 πόλους, το ό,τι δεν ξεκίνησε τον εμφύλιο από το '45 κλπ.), δηλαδή τα ίδια πολιτικά ρεμάλια που έβγαλαν το ΔΣΕ "αριστερίστικο τυχοδιωκτισμό" την ίδια ώρα γτον κατηγορούσαν για φιλοάγγλο, συμβιβαστικό με τους αστούς μέχρι το ΄47 κλπ.

    Αυτό, αν δε σε τύφλωνε (και στο λέω φιλικά) ο μονόμπατα "αντιδεξιός" αντιρεβιζιονισμός σου (μη με παρεξηγείς, κι εγώ μισώ κάθε τι το δεξιό οπορτουνιστικό), θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις. Καλά γιατί αυτοί οι "δεξιοί ρεφορμιστές" τον χτυπάνε για "δεξιές" - αντιφασιστικές του θέσεις;; Δε τους έφταναν τα δήθεν "αριστερίστικά" του, π.χ. ο ΔΣΕ;;

    Η απάντηση είναι αυτό που λέει το άρθρο των συναγωνιστών της ΟΑΚΚΕ και που (για τους δικούς σου απόλυτα σεβαστούς λόγους) αρνείσαι να δεχτείς: η αποκατάσταση του από την Παπαρήγα ως "υπεραριστεριστή αντιάγγλου που δεν τον πολυένοιαζαν τα μέτωπα και οι αντιφασισμοί" είναι η ολοκλήρωση της δολοφονίας του. Του σκότωσαν την αριστερή του πλευρά αρνούμενοι το ΔΣΕ και την πάλη του κατά των δεξιών οπορτουνιστών μες στο ΚΚΕ (Παρτσαλίδη, καθοδήγηση ΚΟ Αθήνας, Καραγιώργη κλπ.) το 1956 και τον σκοτώνουν σήμερα πυροβολώντας τη "μετωπική" αντισεχταριστική του πλευρά, με σπόρο που ήδη έριξαν το '56. Τον "αποκαθιστούν", κατασκευάζοντας ένα ψεύτικο ρεμάλι, φίλο των σημερινών ρωσοκινέζων "αντικαπιταλιστών".

    Κατά τα άλλα, φυσικά και σωστά τα λέει στη 12η, οι δύο πόλοι είναι ουσιαστικά προσπάθεια να συσπειρωθεί ο πλατύς εαμικός κόσμος που χάθηκε λόγω Δεκέμβρη και βελουχιωτισμού, και να ασκηθεί πίεση στις πιο αντιφασιστικές πλευρές μέσα στις συμμαχικές αστικές τάξεις (π.χ. πτέρυγες στο Εργατικό Κόμμα Αγγλίας, στους Συντηρητικούς του Τσώρτσιλ κλπ.), ώστε να σταματήσει το φιλοφασιστικό όργιο των Άγγλων στην Ελλάδα και να μην υπονομεύεται κιόλας το αντιφασιστικό μέτωπο Αγγλίας - Αμερικής - ΣΕ κατά του φασισμού που ψυχορραγούσε (Ιαπωνία).

    Είδες πουθενά οι Στάλιν - Δημητρόφ να χτυπάνε τους δύο πόλους;; Αφού δικιά τους ήταν η γραμμή της μεταπολεμικής αντιφασιστικής δημοκρατίας, που τη σαμπόταραν οι Τρούμαν - Τσώρτσιλ και οι σοσιαλδημοκράτες της δεξιάς στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το φίλο που λέει για τη ΝΑ:

    Εχτός του ό,τι το ήξερα κι εγώ, μου το επιβεβαίωσε και συν. από την ΟΑΚΚΕ: το περίπτερο στην Κάνιγγος ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ το καλοκαίρι. Αν πας λοιπόν από το πρωί έως και τις 8-9 το βράδυ, θα τη βρεις. Έχει πολλά αντίτυπα. Αν παρ' όλα αυτά έχει τέτοια ζήτηση που νά 'χει εξαντληθεί, εχτός των διευθύνσεων που σού 'βαλα παραπάνω, υπάρχει και η λύση όλων των κεντρικών πάγκων στο κέντρο της Αθήνας (τα πράσινα stunts) που έχουν όλοι τουλάχιστο 1-2 φύλλα.

    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυο λόγια ακόμη για το "σταλινικό":

    Δεν κατάλαβα ακριβώς το σχόλιό σου για τη φιλοσοφία του ιστολογίου, την πολεμική επ' αυτής που δε μπορείς να κάνεις κλπ. Όπως και νά 'χει, δεν το πολυέπιασα...

    Σου επισημαίνω απλώς ότι η αντίθεση Λένιν - Στάλιν - Μάο και Ζαχαριάδη - ΚΚΕ από τη μια και Χρουστσόφ - Μπρέζνιεφ - Ντενγκ και ψευτοΚΚΕ από την άλλη δεν είναι ότι οι πρώτοι είναι "ταξικοί προλετάριοι που δε γουστάρουν μέτωπα" και οι δεύτεροι "πλατιοί μετωπιστές".

    Αλλιώς, πώς θα εξηγείτο η σημερινή υπερτρότσκα "αντικαπιτάλα" Παπαρήγα, που δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από "κομμουνισμό εδώ και τώρα", γελοιποιώντας κάθε έννοια μαρξισμού;;

    Η διαφορά είναι αλλού. Είναι στο βάθος η διαφορά Λένιν - Κάουτσκυ, η διαφορά της επανάστασης με κάθε οπορτουνισμού στο ζήτημα του κράτους, η διαφορά του Ένγκελς με το SPD στο πρόγραμμα της Ερφούρτης το 1891 κλπ.: τσάκισμα του αστικού κράτους ή είσοδος σε αυτό και κατάχτησή του;; Ο Ζαχαριάδης (αυτό είναι μια θέση που διατυπώνει η ΟΑΚΚΕ, για να εξηγούμαι, με την οποία συμφωνώ απόλυτα) από τα πιο "δεξιά" - μετωπικά του μέχρι τα πιο ταξικά - προλεταριακά του, είναι ο μαρξιστής που βρίσκεται έξω από τη λογική κατάχτησης της κρατικής μηχανής των αστών, του μοναρχοφασισμού, των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών και κοιτάει να ενώσει το λαό για να συντρίψει είτε το φασισμό και την αντιδημοκρατία, είτε τελικά (πιο βαθιά) το ίδιο το ανάπηρο κράτος του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής αντίδρασης (γραμμή ΚΚΕ για σοσιαλιστική επανάσταση - 1949).

    Οι σοσιαλφασίστες είτε σα δεξιοί (56-68) είτε σα μισοαριστεροί (68-96) είτε σαν ντούροι υπεραριστεροί (96-2011), έχουν ένα στοιχείο που τους αποκαλύπτει: δεν είναι πια εξωτερικοί προς το κράτος, αλλά κοιτάνε πώς θα χωθούν σε αυτό και όλες τους οι συμμαχίες, οι στροφές, οι αλλαγές πολιτικής γραμμής υποτάσσονται σε αυτό το σκοπό τους.

    Γι' αυτό δε φτάνει η κριτική σε αυτούς για "ρεβιζιονισμό - ρεφορμισμό", που τους κάνεις. Αναδεικνύεις και σωστά την συμβιβαστική με την παλιά αντίδραση πλευρά τους (που είναι πολύ σημαντικό, ειδικά η συνεργασία τους με τους φασίστες και ναζήδες) αλλά δε βλέπεις καθόλου την αυθύπαρκτη αστική τους οντότητα, δηλαδή την πάλη τους να γίνουν οι ίδιοι, χωρίς το δυτικό αστό, κουμανταδόροι αυτής της χώρας στο όνομα των αφεντικών τους.

    Ο Τσίπρας δηλαδή δε θέλει να έχει Διαμαντοπούλου, Μπακογιάννη, Πάγκαλους, φιλελεύθερους της ΝΔ ή ακόμα και δυτικόφιλους φασίστες Βορίδηδες του ΛΑΟΣ μες στα υπουργεία. Θέλει όλη την εξουσία για τον εαυτό του, την Παπαρήγα, τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη, και για σωματοφύλακες θα έχει την ΑΚ.

    Στο βάθος η αντίθεση Ζαχαριάδη - ΚΚΕ και ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ είναι: με το λαό για το γκρέμισμα του φασιστικού και τελικά του αστικού κράτους ή με τις μειοψηφίες για να καταλάβουμε από τα μέσα με πραξικόπημα το παλιό κράτος των εκμεταλλευτών και του ιμπεριαλισμού;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ζαχαριάδης αναλύοντας τη " θεωρία των 2 πόλων" που διατύπωσε, καταλήγει στο "η Ελλάδα απαλλάσσεται απ'την οικονομική εξάρτηση, απ'το αγγλικό και κάθε ξένο κεφάλαιο". Εσύ λες πως η "θεωρία των 2 πόλων" μιλάει για "στήριξη της Ελλάδας εκτός από ΕΣΣΔ , και σε ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία". Νομίζω, σα μέτριος γνώστης της ελληνικής, πως είναι ευδιάκριτο -ακόμη και σε όποιον γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στοιχειωδώς- το εννοιολογικό χάος που χωρίζει τις λέξεις "απαλλαγή" και "στήριξη", στα παραπάνω αποσπάσματα. Η "θεωρία των 2 πόλων" -σύμφωνα και με όσα είπε ο Ζαχαριάδης και στην 3η Συνδιάσκεψη αλλά και αργότερα- συνιστούσε "μεταβατικό σύνθημα ουδετεροποίησης της Ελλάδας", εντασσόταν σε μια επαναστατική τακτική ξεπεράσματος του "βάλτου αγγλοδουλείας" όπου είχαν ρίξει το κόμμα οι προδοτικές και συνθηκόλογες καθοδηγήσεις του ΚΚΕ της περιόδου της Κατοχής. Μια τακτική που απέδωσε τελικά καρπούς επαναστατικούς, ξεκινώντας απ'τη ΜΛΑ που διακηρύχθηκε ένα μόλις μήνα αργότερα και καταλήγοντας πολύ σύντομα στο "έξω οι Αγγλοι απ'την Ελλάδα" και στην ένοπλη πάλη του ΔΣΕ.

    Δε νομίζω λοιπόν να είχε αυταπάτες ο Ζαχαριάδης για τη μακροζωία του αντιφασιστικού συνασπισμού. Αυτό λοιπόν είναι δική σου αυθαίρετη ερμηνεία. Ο Ζαχαριάδης μάλιστα διείδε απ'το στρατόπεδο του Νταχάου κι όλας, τι ρόλο θα διεδραμάτιζε ο ιμπεριαλισμός και δη ο εγγλέζικος μεταπολεμικά , γι αυτό είχε έρθει σε οξύτατες διαφωνίες ("μέχρι παρεξηγήσεως", όπως είπε και ο ίδιος χαρακτηριστικά ) με Αυστριακούς και άλλους κομμουνιστές εκεί. Ούτε φυσικά και οι Στάλιν-Δημητρώφ που, μαρξιστές όντες, γνώριζαν πολύ καλά την ταξική φύση των "συμμάχων" τους, δεν ήταν δυνατό να έχουν αυταπάτες για τη μακροζωία του αντιφασιστικού συνασπισμού, τη δε πολιτική ΚΚΕ-Ζαχαριάδη παρακολουθώντας τη προσεκτικά, είχαν πειστεί για τον επαναστατικό της χαρακτήρα. Γιατί να μην την εγκρίνουν λοιπόν??? Εν ολίγοις, ο Ζαχαριάδης ήταν επαναστάτης κομμουνιστής που οραματιζόταν και πάλευε για τη λαική δημοκρατία (μορφή της διχτατορίας του προλεταριάτου). Δεν ήταν μπραουντερικός.

    Οσο για τις κατηγόριες που του προσήψαν στην 6η ολομέλεια, γιατί να εξανίσταμαι και να ψάχνω αν ήταν "δεξιές" ή "αριστερές" οι συκοφαντίες??? Εχει κανένα νόημα αυτό??? Στην προσπάθειά τους να τον συντρίψουν μεταχειρίστηκαν κάθε μέσο, τού απέδωσαν "τα πάντα όλα" , φτάνοντας μέχρι του σημείου να του αποδώσουν ευθύνες γιατί όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν κατήγγειλε την "προδοτική" -όπως την χαρακτήρισαν και οι ίδιοι - συμφωνία της Βάρκιζας που την είχαν υπογράψει αυτοί ακριβώς οι ίδιοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τη δε "αριστερίστρια" Παπαρήγα που αποκατέστησε ένα "αριστερίστικο σεχταριστικό" ομοίωμα Ζαχαριάδη, όπως ισχυρίζεσαι, και αυτό και έωλο και αυθαίρετο είναι. Στο "δοκίμιό" τους γράφουν ότι ο Ζαχαριάδης "συνειδητοποίησε την ανάγκη διόρθωσης της στρατηγικής του ΚΚΕ στη διάρκεια του ΔΣΕ, αλλά και στη συνέχεια με το Σχέδιο Προγράμματος (1953-1954)". Τον συκοφαντούν ανοιχτά δηλαδή σαν "αριστεριστή-σεχταριστή" , για τη δε πάλη του ΔΣΕ, σταθερά ισχυρίζονται πως ήταν "λαικός εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας" και όχι "σοσιαλιστική επανάσταση", διατηρώντας ανέπαφο το παλιό συκοφαντικό αντιζαχαριαδικό τους οπλοστάσιο.

    Στη δε πρακτική πολιτική τους, μόνο "αριστεριστές" δεν είναι. Είναι πασίγνωστο πως στα "προγράμματά" τους μιλούν για διατήρηση της ατομικής ιδιοκτησίας(τα γνωστά "μη μονοπωλιακά" κλπ.) οραματζόμενοι ένα ...σοσιαλιστικό καθεστώς σαν κι αυτό του συντρόφου τους, Χριστόφια, στην Κύπρο. . Οσο για το στόχο τους- "όνειρο" να γίνουν κουμανταδόροι , ούτε και οι ίδιοι -πιστεύω- είναι τόσο "μακάκες" για να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν κάποτε να το υλοποίησουν. Κινούμενοι ευλαβικά στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας, ένα "ταπεινό" κομματάκι της πίτας ονειρεύονται , που λέγεται "διαχείριση του ελληνικού καπιταλισμού". Μη βλέπεις "φαντάσματα" εκεί που δεν υπάρχουν. Αλλωστε και η πρόσφατη ελληνική ιστορία θα έπρεπε να να σου λέει κάτι. Το '89 κατάφεραν έστω και για μια στιγμή να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Κατάφεραν να ...έρθουν στην εξουσία και μάλιστα μέσω του ειρηνικού δρόμου προς το ...σοσιαλισμό!! Και τι συνέβη? Θυμάσαι? Μήπως συγκυβερνώντας με τους αστούς, τούς έπνιξαν, έκαναν πραξικόπημα κατ'εντολήν των αφεντικών τους και κατάφεραν να αλώσουν την εξουσία??? Δυστυχώς, όχι! Συνέβη κάτι πολύ πιο πεζό και δίχως σασπένς. Τους έβαλε ο Ψηλός (ο "δυτικόφιλος, αναπτυξιακός αστός" κατά σένα) στο βρακί του, τους άφησε να χαρούν για πολύ λίγο (μόλις μερικούς μήνες) και στο τέλος προκήρυξε εκλογές, τις κέρδισε, και τους πέταξε στα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. YΓ. Οσον αφορά το θέμα της εξάρτησης, δε νομίζω ότι έχουν κάνει δα και τίποτα το φοβερό, πλην πασιφιστικών διαμαρτυριών και ψόφιων πορειών-λιτανειών που τις διανθίζουν με πανό στην Ακρόπολη και άλλες σαπουνόφουσκες... Πότε αμφισβήτησαν έμπρακτα την εξάρτηση, τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και τους Αμερικανούς??? Οταν τους χόρταινε σφαλιάρες η αστυνομία κατά την επίσκεψη Κλίντον το '99, εγκαταλείποντας σα τις "βρεγμένες γάτες" το ...πεδίο της μεγάλης μάχης??? Η όταν επισκέπτονταν το '91 το Φλωράκη προσωπικά ο πρέσβης της Αμερικής , Σωτήρχος και παρευρίσκονταν λίγο αργότερα στο συνέδριο του ψευτοΚΚΕ για να χαιρετήσει και να ευχηθεί "καλή σταδιοδρομία" στην Παπαρήγα επί τη αναλήψει των καθηκόντων της???...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Εγώ» δε λέω τίποτα. Το άρθρο (και σωστά) αναφέρεται στη θέση που διατυπώνει στην Εισήγησή του στο 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ ο Ν. Ζαχαριάδης, και η οποία είναι η θέση για μια πραγματικά εθνική, ανεξάρτητη πολιτική που θα στηρίζεται «στην ολόπλευρη βαλκανική συνεργασία και πρόοδο, στηριγμένη στη φιλία και υποστήριξη της Αγγλίας όσο και της Σοβιετικής Ένωσης».

    Λέει επίσης εισηγητικά ο σύντροφος πως «η ελληνική εξωτερική πολιτική χρειάζεται φυσικά και τη φιλία και βοήθεια των δημοκρατιών των Ενωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Γαλλίας. Η φιλία και η συνεργασία αυτή θα στηρίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοεχτίμηση».

    Όλα αυτά σε κάνουν και τσινάς (και «δικαίως»). Από τη μια σου χαλάνε τον αριστερίστικο, ταξικίστικο μύθο για τον «αντι-μετωπιστή» Ζαχαριάδη κι από την άλλη επειδή δε θες να τον βρίσεις ή να πεις πως κάνει λάθος, κάνεις την πονηρή σκέψη: «έλα μωρέ, έτσι τα έλεγε, για ταχτικούς λόγους, μπαγαποντιά έκανε για να τους τη φέρει».

    Δυστυχώς για σένα και για κάθε χοτζικό νεοτροτσκιστή, γενικά για κάθε οπαδό της «αριστερής» παρέκκλισης από το μαρξισμό, ήταν ακριβώς η ταξικότατη προλεταριακή φύση της σκέψης και πράξης Ζαχαριάδη που τον οδηγούσε σε αυτές τις τοποθετήσεις (σε αντίθεση π.χ. με τους μικροαστισμούς του τυχοδιώχτη Βελουχιώτη).

    Φυσικά και τα αιτήματα αυτά ήταν μεταβατικά προς την ουδετεροποίηση, την οποία επίσης χτυπούσε ο Σουσλόφ σα «λάθος» από το 1951 κιόλας (έλεγε ότι είναι «τροτσκισμός» ο άθλιος, με κάτι απίστευτα επιχειρήματα). Και φυσικά, η πλήρης αντιδημοκρατική αποχαλίνωση του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού οδήγησε αργά αλλά σταθερά στην ανάπτυξη του β’ αντάρτικου, της νέας αντιφασιστικής και λαϊκοδημοκρατικής αντίστασης. Φυσικά και ο Ζαχαριάδης δεν ήταν μπραουντερικός – αυτό κατάλαβες ότι λέω εγώ ή η ΟΑΚΚΕ;; Μπραουντερικός θα ήταν αν ερχόταν από το Νταχάου, υπέβαλε τα σέβη του στον Άγγλο βασιλιά, ζητούσε συγγνώμη για το Δεκέμβρη, διέλυε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ και διακήρυσσε ότι πλέον ο δρόμος για το «σοσιαλισμό» περνάει μέσα από τη συγχώνευση ιμπεριαλισμού και σοσιαλισμού. Αυτά έκανε ο Μπράουντερ, που ήδη από το 1945 έφαγε κλοτσιά από τους Στάλιν – Δημητρόφ – Φόστερ.

    Πρέπει να καταλάβεις (με όλο το σεβασμό, δε σου κάνω τον έξυπνο) ότι η πορεία 1945 – 1949 στη γραμμή και στην ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας του ΚΚΕ ήταν δεμένη αναγκαστικά και με τις διεθνείς εξελίξεις. Το 1945-1947, όταν ακόμα ο Στάλιν και ο Μολότοφ το πάλευαν για να διατηρήσουν μορφές συνύπαρξης με τις αστικές αντιφασιστικές δημοκρατίες, ώστε να περάσει μια εποχή ειρήνης και ανοικοδόμησης στην Ευρώπη και να σηκωθεί στα πόδια της και η ΕΣΣΔ, ήταν λογικό και τα επαναστατικά ΚΚ στη Δύση να ρίχνουν το βάρος τους στην αντιφασιστική ενότητα, στο ξερίζωμα των υπολειμμάτων του φασισμού, σε κάποιες αστοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα διευκόλυναν γενικά τη ζωή των μαζών αλλά και την πάλη των κομμουνιστών κλπ. Όταν η γραμμή Τσώρτσιλ και Τρούμαν περί «σιδηρού παραπετάσματος» άρχισε να κερδάει μέσα στις δυτικές αστικές τάξεις, τις τόσο σιχαμένες και με τόσο κοντή μνήμη, απόρροια της ταξικής τους ιμπεριαλιστικής αντιδραστικότητας, άρχισε και το ξεκαθάρισμα, και στην Ανατολική Ευρώπη, και στην Ελλάδα, και στην Κίνα ακόμα ακόμα, που ο Μάο πέρασε από την άμυνα στην επίθεση και τσάκισε τους υπεραντιδραστικούς του Τσανγκ Κάι Σεκ.

    Αυτή την πορεία ακολουθεί και η καθοδήγηση του ΚΚΕ, από τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ τον Ιούνη του 1945, την πρώτη μετά την επιστροφή Ζαχαριάδη, μέχρι την 5η Ολομέλεια της ΚΕ το Γενάρη του 1949, όπου πια τοποθετείται καθαρά η πάλη για μια λαϊκοδημοκρατική ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Ελλάδα, με ταυτόχρονη αυτοδιάθεση των εθνικά Μακεδόνων – ουσιαστικά ομοσπονδιοποίηση μέσα στη σοσιαλιστική Ελλάδα.

    Δεν είναι λοιπόν τόσο απλά τα πράγματα, ούτε είναι ταμάμ «αριστερός αυτός που θέλει να πιει το αίμα του Άγγλου – δεξιός αυτός που μιλάει για μέτωπα και συνεργασίας», γιατί αν ισχύει αυτό τότε ο Ζαχαριάδης θα έπρεπε να θεωρείται σχιζοφρενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεύτερο, φυσικά και έχει σημασία η μορφή των κατηγοριών που του απέδωσαν, ακριβώς γιατί καταρρίπτει το επιχείρημά σου ότι οι τύποι (κνίτες) και τα αφεντικά τους (Ρώσοι φασίστες) είναι απλά «ρεφορμιστές – συμβιβαστές με τον αστό δυτικό, τον καπιταλιστή κλπ.». Ακριβώς αυτό που λες, ότι του φόρτωσαν ακόμα και τη Βάρκιζα που την υπογράψανε οι Παρτσαλίδηδες σαν ΛΑΘΟΣ, δείχνει ότι για το Σουσλόφ και το ρώσικο βαθύ σοσιαλφασισμό, ο βαθύς πόθος θα ήταν να είχαν την Ελλάδα σαν δικό τους τσιράκι κι όχι να τους την πάρει ο Άγγλος. Δεν πρόκειται δηλαδή για «ρεφορμιστές» φίλους των Αμερικάνων και Άγγλων, αλλά για μεγαλορώσους σωβινιστές που μισούν το δυτικό ιμπεριαλισμό από αντίπαλο ιμπεριαλιστικό συμφέρο, γι΄ αυτό και υιοθετούν ακόμα και «αριστερή» κριτική στον αντιφασισμό και μετωπισμό του Ζαχαριάδη. Γιατί θα τον ήθελαν πιο «αριστεριστή» ώστε να τους δώσει στο πιάτο μια σοσιαλιστική Ελλάδα που θα τη μετέτρεπαν οι ίδιοι σε σοσιαλφασιστική το ’56. Καλά, τα τσιράκια τους τύπου Παρτσαλίδη – Κολιγιάννη κλπ. ό,τι πει το αφεντικό, δεν έχουν πρόβλημα να γλύψουν εκείθε πού ‘φτυναν.

    Για όσα λες για το «δοκίμιο» των φασιστών, μάλλον δε το έχεις διαβάσει καλά. Όλο το δοκίμιο διατρέχεται από τη θέση ότι παντού και πάντα το ΚΚΕ έπρεπε να βάζει ζήτημα «εδώ και τώρα σοσιαλισμού». Το Ζαχαριάδη τον «επαινούν» για την αλλαγή της θέσης του ’34, που έγινε το ’49 (από αστικοδημοκρατική σε σοσιαλιστική ή επανάσταση στην Ελλάδα), αλλαγή που όντως είναι σωστή αλλά που οι κνίτες την φτιάνουν έτσι που να βγαίνει ότι ήταν εξαρχής λάθος η θέση του ’34, πράγμα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Γράφουν απίστευτα πράγματα, ειδικά για την περίοδο Σεπτέμβρη ’49 – Μάρτη ’56, ότι ο αντι-μοναρχοφασισμός είναι «δεξιά γραμμή», γιατί δημιουργεί αυταπάτες (!) για τη «δημοκρατική αστική τάξη», ενώ φτάνουνε οι άθλιοι αυτοί λαθρέμπορες να κάνουν «κριτική» στη μαοϊστική Αναγέννηση «από τ’ αριστερά», γιατί λέει «και αυτή δεν έλεγε σοσιαλισμός εδώ και τώρα», τη στιγμή που υπερασπίζονται όμως το υπερδεξιό ψευτοΚΚΕ της δεκαετίας του ’60 από την αριστερή κριτική της Αναγέννησης!!!! Οι άνθρωποι είναι Γκέμπελς, ναζιστές διαστρεβλωτές και πωρωμένοι μικροαστοί, με θράσος χίλια καντάρια.

    Σωστά διαπιστώνεις την αντίφασή τους να είναι τόσο «αριστεριστές» στα λόγια και τόσο «καθεστωτικοί», «καλά παιδιά» στην πράξη, γεγονός που απορρέει από τη διάθεσή τους να αποχτήσουν, σε συνεργασία με το ΛΑΟΣ, αρμούς μέσα στο στρατό και την αστυνομία, γενικά μέσα στην κλασσική αντίδραση, πράγμα που η στιφή και αρτηριοσκληρωτική τους φυσιογνωμία το βοηθάει (κάτι τέτοιο δε μπορεί π.χ. να το κάνει ο ΣΥΝ, με τα χασίσια, τις φιλίες με τους μπουκαλάκηδες και πετροβολητές του αναρχισμού, με τα μπάχαλα και τα πλιάτσικα, που ο κλασσικός συντηρητικός τα σιχαίνεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από εκεί όμως, καταλήγεις στο λαθεμένο συμπέρασμα ότι οι τύποι είναι απλά «σκυλάκια» του κλασσικού αστισμού, πράγμα ολότελα αυθαίρετο. Το 1989 τα αφεντικά τους ήταν στο μέσον της μεγάλης παράστασης που λεγότανε «περεστρόικα», δηλαδή στον κολοφώνα του «εκδυτικισμού» - θα βάζανε το Φλωράκη να κάνει πραξικόπημα στη ΝΑΤΟϊκή Ελλάδα;; Με σύμμαχο ποιον, ποια αστική τάξη, με μια ΝΔ εντελώς δυτική, με ένα ΠΑΣΟΚ στην κύρια πλευρά εθνικιστικό – αυτοδυναμικό – κουτσογιωργικό, με αμερικάνικες βάσεις, με ένα στρατό και μια αστυνομία ακόμα εντελώς «δυτικούς» ή έστω, μετά από 8 χρόνια ΠΑΣΟΚισμού, και λιγάκι «μπααθικούς» - σωβινιστικούς;; Εδώ σήμερα, με χρυσαυγίτες εντελώς τσολιάδες του Ρώσου, με Καρατζαφέρη να ακούει Ρωσία – Κίνα και να ερεθίζεται, με Σαμαρά εντελώς φίλο της Ρωσίας, με Παπαντρέα - παπατζή χαφιέ να παίρνει γραμμή από το Μεντβέντεφ, με Καζάκηδες, Δελαστίκ, Ανδρουλάκηδες, Δαμανάκηδες, Μπίστηδες μες στις γραμμές του αστισμού, με ΣΠΙΘΕΣ και ΕΠΑΜ, με ΑΚ να τρώει από τα μέσα τον κλασσικό αναρχισμό, με αναρχοφασίστες «ένοπλους», με Αλαβάνο και Τσίπρα να δέρνουνε βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΣΥ και της ΝΔ, και πάλι δεν μπορούνε να χαλάσουνε τόσο εύκολα την ευρωπαϊκή φασάτα και να πούνε «κύριοι, τελείωσε το πάρτυ, στο γύψο αμέσως», γιατί είναι μέσα σε μια ΕΕ, που θέλουνε να τη διασπάνε, να τη φέρνουνε σε αδιέξοδα, για να βγάζει ευρωομόλογα και να ‘ρχεται το αφεντικό να αγοράζει κλπ.

    Κανένας «Ψηλός» δε τους έβαλε στο βρακί του. Απλώς οι κνίτες Φλωρακο-Κύρκοι εκμεταλλεύτηκαν τον πολιτικό αμοραλισμό του «Ψηλού» που θεώρησε την κατάσταση μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει εξουσία και να παγιώσει το κεντροδεξιό – βενιζελικό του ρεύμα μέσα στο κόμμα της κλασσικής καραμανλικής δεξιάς, κάνοντάς την κυβέρνηση. Οι κνίτες ήθελαν να χτυπήσουν την αυτοδυναμική τάση του ΠΑΣΟΚ, που τους αρνούνταν τη συγκυβέρνηση (κυρίως το παλιό σωβινιστικό Κέντρο), με επικεφαλής γενικά τον Κουτσόγιωργα, που εξοντώθηκε τελικά (πέθανε μες στο δικαστήριο). Φυσικά ο Κουτσόγιωργας ήταν ένα λαμόγιο και μισό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ΓΙΑΤΙ τον στόχεψαν, ενώ ο Παπατζής μπαμπάς βγήκε τελικά λάδι και μετά Βαΐων και κλάδων ξαναβγήκε το 1993 πρωθυπουργός με τη βοήθεια του κρυφοφασίστα Αντωνάκη Σαμαρά – ΠΟΛΑΝ. Το 1989 είναι ουσιαστικά ένα μέτωπο των δύο υπερδυνάμεων, σε ένα βαθμό και της φιλελεύθερης Ευρώπης, (ΝΔ σα Δύση, ΣΥΝ σα Ρωσία και στα κρυφά Αντρέας) ενάντια στο εθνικιστικό, τριτοκοσμικό, μπααθιστικό ΠΑΣΟΚ που έβαζε τρομερά προσκόμματα σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ψευτοΚΚΕ, δηλαδή Αντρέα – Φλωράκη, δηλαδή ΡΩΣΙΑΣ. Οι Αμερικάνοι χαίρονταν γιατί χτυπούσαν αντιδυτικούς εθνικιστές κρατιστές, οι Ρώσοι γιατί χτυπούσαν αντιρώσους αντικνίτες εθνικιστές, κι ο Αντρέας χαιρόταν γιατί του άνοιγαν το δρόμο να αλλάξει φορεσιά και να φορέσει «ευρωπαϊκό κουστούμι», κάτι που ολοκληρώθηκε με την ελέω Λαλιώτη εκλογή Σημίτη το 1996. Το 1989 ΠΕΤΥΧΕ για τους κνίτες, ενώ ο «Ψηλός», όπως και όλη η ηλίθια δυτικόφιλη μεταπρατική στην κύρια πλευρά της αστική τάξη είναι ακόμα και σήμερα «το απόλυτο κακό», τον βρίζουν όλοι, «δεν ψοφάει», ενώ αντικειμενικά είναι από τους λιγότερο αντιδραστικούς αστούς, αν και είναι επίσης ωμά αντιλαϊκός, λειτουργώντας προβοκατόρικα υπέρ του σοσιαλφασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υ.Γ. ΦΥΣΙΚΑ και δεν είναι εθνοανεξαρτησιακοί οι κνίτες και φυσικά έχουν παίξει, στη μορφή, τη «δεξιά» εποχή τους της περεστρόικα, και με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Κι όχι μόνο τότε. Ο Τάκης Μίχας, γνωστός φιλελεύθερος δημοσιογράφος, αποκάλυψε προ λίγων ετών σε άρθρο του, πως ο Αμερικάνος πρέσβης μέχρι και πρόσφατα επισκεπτόταν τον Περισσό για ψιλοκουβεντούλα με τον Κολοζώφ. Φυσικά, αυτά η βάση των κνιτών δεν τα ξέρει, γιατί θα τους έπαιρνε με τις πέτρες. Μάλιστα, η τωρινή τροτσκιστική γραμμή «κεφάλαιο – εργασία» και οι κνίτικες κραυγές ότι «η εθνική ανεξαρτησία είναι μια απάτη – νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» είναι το «αντικαπιταλιστικό» τυράκι στη φάκα που λέει «ε, και να γίνουμε προτεκτοράτο των ρωσοκινέζων, τι αλλάζει;; καπιταλισμό έχουμε, οπότε μόνο ο ταξικός αγώνας μετράει, τα άλλα είναι φενάκη» κλπ.

    Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι λακέδες θέλουν πολύ να δούνε τον Ευρωπαίο και τον Αμερικάνο να ταπεινώνονται, θέλουν να δουν τον Πούτιν παρέα με τον Τσάβες ή τον τότε Τσάβες τέλος πάντων να τους πατάει στο λαιμό, αλλά ποτέ δε θα παίξουν πέρα από κει που αφήνει το αφεντικό – αν το αφεντικό λέει να ανεχόμαστε αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα, τις ανεχόμαστε. Αν το αφεντικό λέει «μην κάνετε διαδήλωση τώρα που έρχεται η Κλίντον», δεν κάνουνε, κι ας βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τη Λιβύη. Δεν είναι καν συνεπείς αντιαμερικάνοι ή αντιευρωπαίοι, αυτό είναι αλήθεια, γι’ αυτό τους θεωρώ τέτοια οπορτουνιστικά σκουλήκια, την ηγεσία, η βάση είναι άλλο ζήτημα κι έχει και πολλούς αριστερούς και καλούς ανθρώπους μέσα.

    Η Παπαρήγα πράγματι εξελέγη Μάρτη του 1991 και μέχρι την «αντικαπιταλιστική» στροφή έχει πει τα πιο «δεξιά» στη μορφή πράγματα, συναντιότανε με τον Αντρέα στην Εκάλη και τα έλεγαν «συμφωνώντας» σχεδόν σε όλα (καλοκαίρι 1991, ενώ ο Παπατζής «δικαζόταν» ακόμη από τους κνιτοσυνασπισμαίους, με κατήγορο τον Κωνσταντόπουλο!!!!!!), μιλούσε για στρατηγική σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ, έδινε αγαλματάκια στο μετέπειτα «αμερικάνο πράχτορα» Γκορμπατσόφ στη Μόσχα, όπου είχε πάει συνοδεία με το «ρώσο» Τριγάζη, που μετά έφυγε με το ΣΥΝ αλλά ακόμα κάθε δυο λέξεις που λέει, μιλάει για τη συμμαχία «με τη Ρωσία με επωφελείς όρους» κλπ. Μπόχα, δυσωδία, ψευτιά, κολοτούμπες, πλήρης διάσταση λόγων και έργων. Όχι, φίλε «σταλινικέ». Αυτοί οι τύποι δεν είναι απλοί σοσιαλδημοκράτες προδότες. Είναι φανατισμένα μικροαστικά σκυλιά ενός ιμπεριαλισμού, σοσιαλφασίστες προδότες, ανώτερη «ποιότητα»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας ξαναδώσουμε το λόγο στο σ. Ν.Ζαχαριάδη .." τον κοινό συμμαχικό αγώνα ενάντια στο χιτλερικό φασισμό η καθοδήγηση του ΚΚΕ ουσιαστικά τον κατάλαβε σαν ανεπιφύλαχτη υποστήριξη, όχι της κοινής συμμαχικής υπόθεσης, μα της αγγλικής πολιτικής και των αγγλικών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στη Μεσόγειο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (...) Το λάθος αυτό στέρησε το ΚΚΕ και το λαικοαπελευθερωτικό κίνημά μας απ'την καθαρή επαναστατική προοπτική και οδήγησε κατοπινά στην ήττα" (Ν.Ζαχαριάδης, Δέκα Χρόνια Πάλης-κείμενο που εγκρίθηκε στην 3η Συνδιάσκεψη).

    Ποιο είναι το συμπέρασμα που συνάγεται επομένως και από το παραπάνω απόσπασμα? Οτι στόχευση των "δεξιών"(όπως εσύ τα ονομάζεις-2 πόλοι, 7ο συνέδριο κλπ.) ήταν η συσπείρωση δυνάμεων για τον καινούργιο ένοπλο αγώνα , πολιτική που στόχευε στο ξεμασκάρεμα του ρόλου του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού στα μάτια ΚΑΙ των ταλαντευόμενων μικροαστικών ή και καθυστερημένων στρωμάτων του λαού. Αυτό το ισχυρίζεται ο ίδιος και στην 3η Συνδιάσκεψη αλλά και αργότερα. Και είναι μια ξεκάθαρη επαναστατική αντίληψη, ανοιχτή. Οι "σχιζοφρενιές του Νίκου" και οι "πονηριές και μπαγαμποντιές για να τους τη φέρει" είναι στο μυαλό σου φίλε μου. Ασε κατά μέρος τις λαθροχειρίες...

    Αυτή η ξεκάθαρη ταξική επαναστατική πολιτική ήταν η μόνη ορθή κι εκείνοι που κατέφευγαν σε μικροαστικούς τυχοδιωκτισμούς επιδιώκοντας τη διάσπαση έπρεπε το δίχως άλλο να καταδικαστούν αμείλιχτα και ν 'αποβληθούν. Αυτό δε σημαίνει πως ο Βελουχιώτης ανήκε στο στρατόπεδο της φασιστικής αντίδρασης, όπως πας να το παρουσιάσεις. Ανεξάρτητα από τα άλλα, οι επιφυλάξεις του και η εναντίωσή του όσον αφορά το ζήτημα των Αγγλων ήταν ορθές (παρά την τελική συνθηκολόγηση και του ίδιου με τη διαταγή "αποστράτευσης του ΕΛΑΣ") , τόνισε ο Ζαχαριάδης στην 3η Συνδιάσκεψη. Ξεκάθαρη αντίληψη για το ρόλο των Αγγλων είχε ο Ζαχαριάδης από τότε που βρισκόταν στο στρατόπεδο του Νταχάου. Ψιλά γράμματα κι αυτό για σένα...

    Ερμηνεύοντας τα παραπάνω κατά το δοκούν, έφτασες στο συμπέρασμα ότι απ' τις βασικές στοχεύσεις του Ζαχαριάδη ήταν "η μη υπονόμευση του αντιφασιστικού συνασπισμού" (αυτό ακριβώς όπως το λέω, ισχυρίστηκες) , λες και είχε αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού, λες και δεν είχε σχηματίσει σαφέστατη αντίληψη απ'το στρατόπεδο του Νταχάου κι όλας. Αυτό λέγεται μπραουντερισμός (ορίτζιναλ - ατόφιας ή ήπιας μορφής, δεν έχει σημασία), μπραουντερισμός δικός σου και όχι του Ζαχαριάδη και των Στάλιν -Δημητρώφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αναφορικά με το "δοκίμιό" τους όντως είναι ένα άθλιο, γκεμπελίστικο "κωλοσφούγγι" και δυστυχώς υπέστην κι εγώ το μαρτύριο να το διαβάσω. Δεν απολυτοποιώ όμως όσα λέγονται σ 'αυτό διότι υπάρχει και πολλή σπέκουλα μέσα 'αυτό. π.χ. ο ουδέτερος τρόπος με τον οποίο αξιολογούν την αντεπαναστατική 6η ολομέλεια του '56 χαρακτηρίζοντάς την "οπορτουνιστική στροφούλα" μέσα σε μια κατά τα άλλα κομμουνιστική συνέχεια, μιλούν για "θεωρητικά λάθη" στο "πρόγραμμα του 1954" χωρίς να τα αναφέρουν φυσικά, μιλώντας παράλληλα για ορθό ταξικό πρόγραμμα που λαθεμένα αποσύρθηκε κλπ. κλπ. Μύλος δηλαδή. Εν ολίγοις, το ρεζουμέ απ'όλη αυτή την ιστορία είναι πως το ψευτοΚΚΕ πουλάει Στάλιν-ΔΣΕ για να αγοράζει οπαδούς απ'τη νεολαία και να τους μετατρέπει σε ήρεμους περιπατητές διαδηλώσεων κατά τις οποίες "δε θα σπάει ούτε ένα τζάμι". Μέγιστη υπηρεσία προς το σύστημα λοιπόν...

    Τι πέτυχε δηλαδή το ρεφορμισταριό το '89?? Να εξασφαλίσει μια θέση στα σκουπίδια πέτυχε και να θέσει ο "Ψηλάρας" (απερίσπαστος και μόνος, χωρίς να έχει στο κεφάλι του κι άλλους) τα πρώτα βασικά θεμέλια της διαδικασίας "συντηρητική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού"! Ελεος με τον "αποστάτη", τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Τεμπονέρα, μη μας τρελάνεις κι όλας!

    Οσο για το ψευτοΚΚΕ τι ακριβώς παιχνίδια έπαιζε με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό το '89 ?? Πήγε να τον ξεγελάσει εκ των έσω?? Πολύ "ανάπηρους" τους θεωρείς τους αμερικάνους και λοιπούς δυτικούς ιμπεριαλιστές.

    Εμένα πάντως δε μου φαίνονται και τόσο βλάκες οι "τυφλοί", " με " κοντή μνήμη" και "παρακμάζοντες απ'τη δεκαετία του '70! " (μήπως θυμίζει αυτό εντόνως τις μακρές σε διάρκεια "μεταβατικές κοινωνίες" των τροτσκιστών???) αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Οχι και λίγους πολέμους εξαπέλυσαν απ'τη δεκαετία του 70! Αν αυτό λέγεται "αδυναμία" και "παρακμή" , τι να πω?... Τι κρίμα όμως να παραμένει ο "φουκαριάρης - παρακμάζοντας απ'το 70!" αμερικάνικος ιμπεριαλισμός "επιθετικός και φιλοπόλεμος παρόλο που του έμεινε ένα δόντι"! Τι κρίμα που παρέμεινε αιμοσταγές χτήνος (μας πιτσιλάει το αίμα του αδερφού λιβυκού λαού "αντι"ιμπεριαλιστή μου!) και παραμένοντας τέτοιος, κονιορτοποίησε και όλες εκείνες τις μεταφυσικές "τριτοκοσμικές θεωρίες" που στην πραγματικότητα πλασαρίστηκαν για να στηρίξουν "θεωρητικά" τη μετατροπή της Κίνας σε υπερδύναμη !! Σε λίγο θα μας πεις ότι κι ο Γιωργάκης προχωρεί στη σύμπηξη της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ για λογαριασμό της Ρωσίας! Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΥΓ. Με χαρακτήρισες διά μίαν εισέτι φοράν "χοτζικό νεοτροτσκιστή". Πριν πω τη γνώμη μου γι'αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα-"κατηγορία", θέλω απλά να επισημάνω πως εγώ απ'την αρχή της κουβέντας, δεν προέβην σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Σεβόμενος τη φιλοξενία, εκθέτω απλά τις απόψεις μου, οι οποίες όπως και οι δικές σου τίθενται στην κρίση των αναγνωστών, πιστεύω. Με λίγα λόγια, δε σε χαρακτήρισα "μαοικό αποστάτη-αναθεωρητή του επαναστατικού μαρξισμού" , ούτε και εξέφρασα την άποψή μου ότι απλά πλάθεις μια αρκετά αστεία εκδοχή της αντεπαναστατικής (προς υποστήριξη της αμερικάνικης κυριαρχίας-νεοαποικιοκρατίας) "θεωρίας των 3 κόσμων" (στην οποία ακόμη και το δόγμα ζόννενφελντ χαρακτηρίζεται "ήπιο" και γίνεται έκκληση στους αμερικανο-δυτικούς ιμπεριαλιστές για σταυροφορία ενάντια στον ...κύριο εχθρό, ρώσικο ιμπεριαλισμό!!!) , και προσπαθείς να ερμηνεύσεις την πραγματικότητα βάζοντάς την μέσα σ'αυτό το-δικής σου κατασκευής- "καλούπι". Ενα "καλούπι" που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει ..."ρωσόδουλους" Καντάφι -Ασαντ σε ...πρωτομάχους της εθνικής ανεξαρτησίας προκειμένου να ...επιβεβαιώνεται και η προκάτ "ανάλυση"!...

    Οσον αφορά την "κατηγορία" για "νεοτροτσκισμό", σύγκρινε πρώτα τη "θεωρία σου περί παρακμάζοντα αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από το '70", η χρονική διάρκεια της οποίας (της ...παρακμής!) ομοιάζει καταπληκτικά με τη "χρονική διάρκεια των μεταβατικών κοινωνιών των τροτσκιστών"!!! Και μετά το συζητάμε, αν θες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω παντός δεν θυμάμαι πουθενά ο Ζαχαριαδης και το κκε να

    κάνουν τσαμπουκάδες σπάμε τζάμια ,οχι οτι τρέχει και τίποτα

    αλλα αυτα ειναι δουλειές αλλων μικροαστών που εκτονώνουν

    το μισος τους μια και αυτο δεν πρόκειται να σπρώξει σε εξελίξεις

    παρα να δωσει στην εξουσία την ευκαιρία να αλλάξει την ατζέντα

    κάνοντας τον θεσμικό της ρολο να επιβάλει τον νομο.

    Αλλα γιατι ξεχνάς οτι η πάλη ειναι πρώτα απο ολα εκει που

    συμβαίνει η εκμετάλλευση των εργατών στην παράγωγη.

    Διαφορετικά η τροτσκ/αναρχικη "δράση"στο δρόμο σημαίνει

    αποδοχή της εκμεταλλευτικής πρακτικής και αποπροσανατολισμό

    των εκμεταλλευομένων.

    Ενα κίνημα πριν πατήσει γερα στα πόδια του αντιπαρατεθεί με τον νομο

    και τρομάξει την κοινωνία παει έφυγε.

    Επίσης αν θες να ξεθυμανεις την κανεις την κίνηση σου αλλα οχι με την

    ταυτότητα του μαρξ/λενινιστη

    Και ψηφιακή επανάσταση δεν νομίζω ποτε να δούμε. Η επαναστατική

    φλυαρία οσο ενημερωμένη και να ειναι δεν αξίζει τίποτα μπροστά στην ποιο

    πλημμελή ζωντανή πράξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ακουω και πολλά επαναστατικά καλέσματα αλλα δεν βλέπω

    τα κατάλληλα υλικά ,δεν βλεπω ΠΧ ανθρώπους με ψυχολογία

    ανταρτη του ΔΣΕ εν ετι 2011 ουτε μπολσεβικους .

    Οχι οτι δεν θα υπάρξει βια τελικά αλλα 1500% θα εχει ηπιότερη

    μορφή.

    Και προς το παρόν οι αλυσίδες ειναι ακόμα επαργυρωμένες για

    να χαθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 1. Δεν διαφωνώ σε όσα λες, και πράγματι αυτή η γραμμή ήταν γραμμή πλατιάς συσπείρωσης μαζών στην πάλη για τη λαϊκή δημοκρατία, αν και δεν είχε ξεκαθαριστεί ακόμα ότι θα καταφεύγαμε σε δεύτερο ένοπλο αγώνα. Για να ξεστομίζει όμως, έστω και σαν αίτημα ζύμωσης, ο μέγας τριτοδιεθνιστής Ζαχαριάδης κουβέντες για συνεργασία και ισοτιμία με τις αστικές αντιφασιστικές δημοκρατίες, πάει να πει πως κάτι τέτοιο δεν ήταν έξω από τη συνείδηση όχι μόνο του λαού, αλλά και των κομμουνιστών, αλλιώς με το που το άκουγαν θα πετάγονταν απάνω και θα του λέγανε "τι λες ρε αρχηγέ, γίνονται αυτά τα πράγματα, να τά 'χουμε καλά με Άγγλους, Αμερικάνους, Γάλλους;; κλπ."

    Αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός, η συμπαράταξη δηλαδή ιμπεριαλιστικών χωρών με τη διχτατορία του προλεταριάτου της ΕΣΣΔ ενάντια σε άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και η αδυναμία να εξηγηθεί αυτό διαλεχτικά, είναι που γέννησε τη δεξιά οπορτουνιστική παρέκκλιση του Μπράουντερ, στην οποία προσπαθείς να με εντάξεις. Πλανιέσαι όμως, γιατί αν ήμουν μπραουντερικός, θα ήμουν αντιΔΣΕ, αστοδημοκράτης, αντιζαχαριαδικός και τελικά αντιμαρξιστής, καθώς ο Μπράουντερ ήταν λικβινταριστής και κατάντησε φίλος του μονοπωλιακού κεφάλαιου των ΕΠΑ. Εγώ είμαι με τον επαναστάτη Φόστερ, αδερφέ. Τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    2. Ποτέ δεν είπα ότι ο Βελουχιώτης ανήκει στη φασιστική αντίδραση. Αλλά και δε συμφωνώ ότι αντιμετώπιζε σωστά και διαλεχτικά το θέμα των Άγγλων. Ο Βελουχιώτης έλεγε χοντρικά αυτό που λένε σήμερα οι αντικομμουνιστές του Περισσού: μπρος στους Άγγλους, τι είν' οι Γερμανοί;; Δηλαδή, πραχτικά ο Άρης έλεγε: Ας μαζεύουμε δυνάμεις στο βουνό, ας μη τις ρίχνουμε σε πολλές πολλές μαχες με τους Γερμανούς, κι ας τις φυλάμε για την αναμέτρηση με τη μοναρχική δεξιά και τους Εγγλέζους. Σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Γ' Διεθνούς - αντιφασιστικού μετώπου. Άσε δε που έγραφε πολλές φορές το ΚΚΕ και τις εντολές του και είχε μια λογική "εδώ κάνω κουμάντω γω", αν και όπως πολύ σωστά λες έκανε και το δεξιό του λάθος στη Βάρκιζα, και μετά πήγε να το διορθώσει με διάσπαση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ (ΜΕΑ - Νέος ΕΛΑΣ κλπ.) Έπρεπε το Κόμμα να τον είχε βγάλει από την ηγεσία του ΕΛΑΣ και να τον είχε βάλει να δουλέψει αλλού, να τον διαπαιδαγωγήσει και να τον γλιτώσει από την Κατοχή ακόμα. Έτσι μπορεί να γλίτωνε και το κεφάλι του από τους φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 3. Αν προσέξεις ακόμα καλύτερα (ίσως δε θες να το προσέξεις) στο δοκίμιο ΟΛΕΣ οι κριτικές είναι στη μορφή "ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ". Ακόμα και το πρόγραμμα του '54 το κριτικάρουν για τα πατριωτικά - αντιαμερικάνικά του, ότι και καλά βλέπει την Ελλάδα ως εξαρτημένη ενώ δεν είναι κλπ. Σε ένα χυδαίο ακροδεξιό λιβελογράφημα με "υπεραριστερό" τόνο, οι μόνες στιγμές που γίνονται κλασσικά δεξιοί είναι όταν θέλουν να χτυπήσουν την Κίνα και να υπερασπιστούν τη μετασταλινική ΕΣΣΔ. Μέχρι και το δεξιό αναθεωρητή Παρτσαλίδη υπερασπίζονται για κάποιες αντιζαχαριαδικές θέσεις του το 1950, ακριβώς γιατί αυτές του της υπαγόρευε η ΕΣΣΔ και ο Σουσλόφ. Εκεί φαίνεται πόσο κάλπικος είναι ο "φραστικός αριστερισμός"... Φυσικά και πουλάνε Στάλιν - ΔΣΕ ενώ είναι υπερδεξιοί του κερατά...Αλλά όχι για να σώσουν το "αστοφιλελεύθερο σύστημα", όπως βαυκαλίζεσαι, αλλά για να φέρουν το κρατικοφασιστικό τους "αντιιμπεριαλιστικό" σύστημα για να το αντικαταστήσει... Σε τελική ανάλυση, είναι οι πιο βαθείες υπερασπιστές του καπιταλισμού σαν όλου, ναι, αυτό το δέχομαι...

    4. Για το ζήτημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού: ποτέ οι μαοϊστές δεν είπαν ότι πέθανε, έγινε ανύπαρκτος κλπ. ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ είναι οι ΕΠΑ, ένας από τους βασικούς εχθρούς των λαών, ειδικά σήμερα που στην κύρια πλευρά η εξωτερική τους πολιτική ενισχύει τον Άξονα ή προβοκάρει υπέρ του. Αυτό που λένε οι μαοϊστές, και που δεν είσαι πολιτικά αγράμματος για να μη το καταλαβαίνεις - άρα το διαστρεβλώνεις, είναι ότι στην παγκόσμια κονίστρα οι ΕΠΑ έχουν χάσει πόντους σε σχέση με τον Άξονα και βρίσκονται σε πολύ δυσχερέστερη θέση από τότε που αποτελούσαν τη μάνα κάθε φασισμού, πραξικοπήματος, αντίδρασης κλπ.

    Σήμερα υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική τους ικανότητα για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας τους μετνάστεψε στην Κίνα για να ρουφάει το αίμα του κινέζικου προλεταριάτου, που του το εξασφαλίζουν οι Κινέζοι ναζήδες κυβερνήτες. Ο Ασάνζ τους κάνει ρόμπα βγάζοντας στη φόρα όλα τους τα άπλυτα - οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τους βρίζουνε μες στα μούτρα τους, τους λένε παράσιτα κλπ., η Λατινική Αμερική, η παλιά πίσω αυλή των αμερικάνων ηγεμονιστών σήμερα τους βγάζει γλώσσα ως εκεί που δεν πάει (δυστυχώς όχι με αυθεντικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα, αλλά με ρωσοκινούμενα υποκείμενα τύπου Τσάβες), η Τουρκία ανοίγει μες στα μούτρα τους μέτωπο με το φιλοαμερικάνικο Ισραήλ από "αντιιμπεριαλιστικές" - φιλοΧαμάς θέσεις και ξεδοντιάζει τους κεμαλικούς στρατοκράτες κλπ. κλπ. κλπ.

    ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1970;; Ή μπας και κατάλαβες ότι οι μαοϊστές λένε πως αποδυνάμωση θα πει να αυτοκτονήσει η Αμερική και να διαλυθεί σα κράτος;; Τι ακροβατισμοί είναι αυτοί ρε φίλε;; Μου μοιάζεις διαβασμένος άνθρωπος. Αυτό με τις μεταβατικές κοινωνίες των τροτσκιστών κλπ. είναι ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. Δε μίλησε κανείς για ολική κατάρρευση των ΕΠΑ. Μάλιστα, κάνω την εκτίμηση πως όταν οι λαοί καθαρίσουν στο μεγάλο πόλεμο με Ρώσους, Κινέζους κλπ. ο αμέσως επόμενος ιμπεριαλιστής που θα συναντήσουν απέναντί τους στο δρόμο για το σοσιαλισμό και την επανάσταση θα είναι οι ΕΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Παπανδρέου έφτιασε στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ για να σώσει το φασίστα Ερντογάν. Μια ενδεχόμενη απομόνωση του Ισραήλ σε όλο το χώρο της Ανατολικής Μεσογείου - Μέσης Ανατολής θα οδηγούσε πιθανότατα το δυτικό ιμπεριαλισμό και ειδικά τις ΕΠΑ σε πραξικοπηματική κίνηση στην Τουρκία κατά του Ερντογάν, για να δώσουν ανάσα στο Ισραήλ.
    Η απόδειξη του ΜΗ ΦΙΛΟΪΣΡΑΗΛΙΣΜΟΥ του παπατζή είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα, ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο αντισημιτισμός και η θεωρία για τους "Εβραίους απάτριδες κεφαλαιοκράτες" όχι μόνο ευδοκιμεί, αλλά ο "ισραηλινος" παπατζής ούτε τη χτυπάει, ούτε δίνει ιδεολογική μάχη μαζί της. Το ίδιο και η ελληνική δικαιοσύνη, που δικαιώνει ναζήδες Πλεύρηδες, αντισημίτες, γενοκτόνους, που αφήνει νόμιμη τη Χρυσή Αυγή των κανίβαλων κλπ. Και μάλιστα ο Παπαντρέας πήγε και τά 'φτιαξε με έναν από τους πιο δεξιούς και αντι-παλαιστίνιους Ισραηλινούς πρωθυπουργούς, δίνοντας στη Δύση εχέγγυα για το πόσο "δυτικός" είναι - και νά 'σου μετά τα δάνεια, τα νέα πακέτα κλπ. Τόσο δύσκολο σου είναι να τα πιστέψεις όλα αυτά;; Μάλλον ναι. Δικαίωμά σου.
    Αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο Τενγκ Ξιάο Πινγκ ξεδόντιασε σχεδόν αμέσως τη Θεωρία των Τριών Κόσμων και την πέταξε, ακριβώς την εποχή που άρχισε να μετατρέπει την Κίνα από σοσιαλιστική χώρα σε ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, κάτι θα έπρεπε να σου λέει γι' αυτή τη θεωρία. Αλλά, είπαμε, για σένα όλα είναι "κεφάλαιο - εργασία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλα η κινα μείωσε επίσης την με 1βαθμο

    την οικονομία της .εδω κάπου υπάρχει σκοπιμότητα ,που μαλλον θα

    μοιάζει αστείο εδω και τωρα να το ερμηνεύσουμε.

    Γιατι δεν εισαι/είμαστε οικονομολόγοι με πληροφόρηση εσωτερική

    Αλλιώς πας για Νόμπελ οικονομίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για το χαρακτηρισμό "χοτζικός νεοτροτσκιστης": αν προσέξεις καλά, δεν εμπεριέχει μομφή, αλλά είναι μια προσπάθεια να περιγράψω με δυο λόγια την πολιτική σου κατατομή. Νομίζω δε ότι ο ως άνω όρος σε περιγράφει τέλεια, με όλο το σεβασμό που σου έχω σα συνομιλητή. Η κριτική σου στο μαοϊσμό, στην ΟΑΚΚΕ, σε μένα κλπ. είναι ΚΑΡΦΙ ΟΛΟΪΔΙΟΣ με την κριτική του ΚΕΑ στο ΚΚ Κίνας το 1977. Μάλιστα, ετοιμάζω μια καλή δημοσίεψη με άρθρο κριτικής στη χοτζο-νεοτροτσκιστική γραμμή από εκείνη την εποχή, από τις γραμμές του ΜΛ κινήματος.
    Το ο,τι σε αποκάλεσα έτσι, δεν αποδεικνύει επ' ουδενί ότι δε σε σέβομαι. Είναι πολιτική κριτική.
    Τώρα τι το αστείο βρίσκεις στη θεωρία των Τριών Κόσμων και στη "δική μου"(;;) εκδοχή της, τι να σου πω... Ο Καντάφι και ο Άσαντ ήταν τριτοκοσμικοί τραμπούκοι, που η Ρωσία τους χρησιμοποίησε στην προηγούμενη φάση που ήθελε συμμαχία με τους τριτοκοσμικούς εθνικιστές... Επειδή όμως δεν ήταν χαφιέδες της αλλά απλούστατα υποταχτικοί της, δε γίνεται να τους κάνει έξωση και αυτοί να μην αντιδράσουν.

    Αυτή τους λοιπόν την ελάχιστα έστω αξιοπρεπή πλευρά, την εθνικιστική, που αντιστέκεται στα πραξικοπήματα Κλίντον - Ρωσίας - Αδερφών Μουσουλμάνων σε όλο τον αραβικό κόσμο, τη σέβομαι και τη στηρίζω για το καλό των λαών. Εσύ συνέχισε να στηρίζεις την ιμπεριαλιστική επέμβαση ενάντια στη "λέρα Καντάφι" και στο "σφαγέα Άσαντ".

    Η γενική σου γραμμή είναι δεξιά οπορτουνιστική, γραμμή υποταγής στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό, φιλοϊμπεριαλιστική συνολικά (βλ. Λιβύη), στο βάθος ακροδεξιά. Το δυστύχημα είναι πως όλα αυτά σου συμβαίνουν ενώ μέσα σου είμαι βέβαιος νιώθεις ντούρος επαναστάτης, κάνεις παρέα με παλιούς ΔΣΕίτες όπως μου είπες και είσαι ευτυχισμένος κλπ. Ζούμε την πιο περίεργη εποχή. Στην πραγματικότητα είσαι δεξιότερα στην πολιτική διάταξη από το Μητσοτάκη, κι ας συγκινείσαι με το Ζαχαριάδη, κι ας είσαι καλός άνθρωπος (που το πιστεύω ότι είσαι), κι ας αγαπάς τον κομμουνισμό. Κι ο Στίνας τον αγαπούσε, αλλά πήγε με το Γερμανό φαντάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Ανώνυμο:

    Φίλε, τα όσα λες για την τροτσκοαναρχική δράση και τα σπασίματα τζαμιών, προφανώς απευθύνονται στο "σταλινικό" χοτζικό φίλο κι όχι στο ΚΜ, που έχει πάρει θέση αρχής απέναντι στο νεοφασιστικό σπασιματισμό.

    Η ψυχολογία μπολσεβίκων και ΔΣΕ θα βγει μέσα από τη ζωή και τις ζωντανές πολιτικές συγκρούσεις, από το ξεκαθάρισμα του κύριου εχθρού και την πάλη ενάντιά του. Δεν γεννιούνται αυτά στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. OK. Εχεις τη "θεωρία" σου. Με γεια σου με χαρά σου. Το θέμα όμως είναι να πείθεις κι όχι να μοιράζεις πιστοποιητικά "αριστεροσύνης", έτσι δεν είναι? Για τις Φουκουσίμες, τα Τσερνομπίλια, τα Γκουαντάναμο (αλήθεια ποια είναι η γνώμη σου γι'αυτό?) , τα λέμε σε άλλο ποστ (της "θεωρίας των 3 κόσμων").
    Το λοιπόν, σ'αυτά που λες, μπορώ κι εγώ να σου αντιπαραθέσω άλλα τόσα. Γεγονότα της ζωντανής πραγματικότητας, που αποδεικνύουν ότι αυτά που λες, δεν πολυστέκουν (λίαν επιεικώς). Π.χ. μου τσαμπουνάς για το "ρωσόδουλο" Τσάβες. Τον Τσάβες που έγινε το "καλό το σκυλάκι το κανίς", που καταδικάζει τις FARC, που γίνεται "κ... και βρακί" με τη κολομβιανή αντίδραση, παραδίνει σ'αυτήν αριστερούς δημοσιογράφους που ακόμη και ευρωπαικές χώρες τους χορήγησαν άσυλο, νομιμοποιεί το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στην Ονδούρα (αλήθεια, το καταδίκασαν αυτό ποτέ οι συναγωνιστές σου?). Τι να λέμε τώρα λοιπόν?....

    Και να σου πω και το άλλο? Σύμφωνα με τους δικούς σου (ΕΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ κλπ.) απ'το '70 και μετά " καυτό μολύβι χύνει στην Ελλάδα ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός"... Τρομακτικά φαντάσματα που όλο κινάν για να 'ρθουν, κι όλο ρωτάμε πού 'ναι(?)... Δε λέω, ιμπεριαλιστές, σφαγείς, καθάρματα είναι οι Ρώσοι , αλλά να μη μας λείπει και το μέτρο, αδερφέ. Να βλέπουμε και την πραγματικότητα.

    Απ'την άλλη με κατηγορείς για φιλοιμπεριαλιστή (Λιβύη), τη στιγμή που λίγο πιο πριν μου λες ότι το '95, στήριξες την ιμπεριαλιστική (που για να μη χτυπήσει στο μάτι, μου τη βαφτίζεις ..."διεθνή") επέμβαση στη Βοσνία. Τι να πω πάλι?... Αφωνο με αφήνεις...

    Οσο για το άλλο, ότι είμαι -λέει- ακροδεξιός και κάνω παρέα και με ΔΣΕίτες, τι να πω πάλι? Πάλι, κάγκελο με αφήνεις. Να ξέρεις τούτο, όμως. Ο πραγματικός ΔΣΕίτης (ο αγνός, όχι της ΔΗΜΑΡ - γιατί κι αυτό το είπες, για πιθανή ύπαρξη παλιών ζαχαριαδικών ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ...) έχει πολιτικό αισθητήριο, ακόμη και σε τέτοια ηλικία. Και καταλαβαίνει αν είσαι φασίστας ή όχι. Αν το έχεις απωθημένο πάντως, απ την αρχή σου είχα προτείνει να σε φέρω σ'επαφή μαζί τους, τουλάχιστον όσους γνωρίζω εγώ. Για την ώρα, σε καλώ να αναρωτηθείς κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι γύρισαν πριν από αρκετά χρόνια στην πατρίδα τους. Πέρασαν πάρα πολλά (δε χρειάζεται να τ'απαριθμήσω), μπορεί να'ταν "αγροτόπαιδα στην πλειοψηφία, χωρίς βαθιά μαρξιστική κατάρτιση" (όπως λες), μπορεί να διασπάστηκαν με τα πλαστά γράμματα κλπ...κλπ.... Αλλά επειδή είχαν πίστη στην υπόθεση, επειδή είχαν το πολιτικό αισθητήριο, καμία γκρούπα δεν κατάφερε να τους κερδίσει αποφασιστικά και σε μαζική κλίμακα. Να'σαι σίγουρος ότι αυτό, μόνο τυχαίο δεν ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μια σύντομη (χμ...) απάντηση γιατί μ΄έπιασε το κεφάλι μου από το πολύ γράψιμο (συνεχίζουμε αύριο).

    Πρώτο, ρωσόδουλος δε σημαίνει φουλ και ντούρος αντιδυτικός, που κηρύσσει πόλεμο και κάνει εισβολή στην Αμερική. Για μένα οι χειρότεροι ρωσόδουλοι είναι εκείνοι ακριβώς που υποδύονται γενικά τους Αμερικάνους. Ο Τσάβες δεν είναι τέτοιος, είναι ένας παλιός στρατοκράτης που στρατολογήθηκε στην πορεία. Πάντως τα FARC είναι υπεραντιδραστικό αντάρτικο, δεν έχει πια καμία σχέση με αριστερές πραχτικές και μέθοδες. Άλλωστε ήταν πάντα δεμένο με το ρεβιζιονισμό του "Κ"Κ Κολομβίας. Φυσικά και ένας ρωσοδούλας θα κάνει τους ελιγμούς του, αυτό δεν αποδεινκύει κάτι.

    Αυτή η φράση με το καυτό μολύβι ανήκει στο ΕΚΚΕ, η ΟΑΚΚΕ δε την έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα, όσο μπορώ να ξέρω. Ήταν εχτίμηση του ΕΚΚΕ ότι κύριος προβοκάτορας του πολέμου στο Αιγαίο ήταν η Ρωσία (εχτίμηση σωστή), ακριβώς για να σπάσει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Απλά το ΕΚΚΕ από εθνικισμό δεν έβλεπε ότι ο κύριος προβοκάτορας δεν ήταν η εθνικιστική Τουρκία αλλά ο Αντρέας Παπαντρέου.

    Εν πάσει περιπτώσει, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είχε ένα μεσσιανισμό στη φρασεολογία της, δεν είναι ανάγκη να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε αυτό.

    Ονδούρα: η θέση είναι καμία επέμβαση στα εσωτερικά της. Δε συμφωνώ με τις μέθοδες των πραξικοπηματιών, αλλά πολιτική μου εχτίμηση είναι πως ο Σελάγια βρίσκεται δεξιότερά τους. Τι δουλειά έχει ο Ομπάμας να επεμβαίνει και να θέλει να επιβάλλει τι θα γίνει στα εσωτερικά μιας χώρας, μαζί με τα άλλα μέλη του ΣΑ του ΟΕΕ, ιμπεριαλιστές και σοσιαλιμπεριαλιστές;; Νομίζω στο μεταξύ γίνανε και εκλογές εκεί, δεν έχω παρακολουθήσει. Πάντως δεν είχαμε ούτε νεκρούς, ούτε χτύπημα του πληθυσμού από στρατό κλπ. Δε δικαιολογώ, μη με αρχίσεις στις κατηγόριες...
    Για Βοσνία: αν για κάτι μπορείς να κατηγορήσεις το δυτικό ιμπεριαλισμό στη Γουγκοσλαβία, είναι ότι από χοντροπετσιά, επέτρεψε σε μία χώρα (Σερβία) να σφάζει άλλες χώρες (Κροατία, Βοσνία) στη μέση της Ευρώπης, επιβάλλοντας και στα δύο μέρη(!) εμπάργκο όπλων, αργώντας να αναγνωρίσει τις ανεξάρτητες αυτές χώρες, ενώ τη Μακεδονία ακόμα δε την αφήνουν οι Έλληνες φασίστες να μπει στην ΕΕ. Η επέμβαση αυτή δεν είχε ιμπεριαλιστικό χαραχτήρα, αντίθετα ματαίωσε το λουτρό που ετοίμαζε ο Καρατζιτσισμός στο αίμα άμαχων Βόσνιων.
    Δε σου είπα ότι έχει ζαχαριαδικούς η ΔΗΜΑΡ, σου είπα ότι παλιοί ΔΣΕίτες και ΕΛΑΣίτες (αν και πια δυστυχώς δεν έχουν μείνει βιολογικά πολλοί) είναι διασπαρμένοι από ΠΑΣΟΚ και κάτω.
    Σου έχω ξαναπεί πως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι ήρωές μου. Ουδέποτε θα τους ειρωνεούμουνα αφ' υψηλού σε στυλ "αμόρφωτα αγροτόπαιδα". Γιατί, εγώ από τι κατάγομαι, από εφοπλιστές;; Άλλο όταν γράφω ένα κείμενο ανάλυση της φύσης του δυναμικού του ΚΚΕ το '56, μη μπλέκεις πολιτικές αναλύσεις με προσωπικά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΥΓ. Α , μπα. Συμφώνησες και με τον Ανώνυμο τώρα?? Και με την υπεύθυνη στάση του "κόμματος" που καταγγέλλει τους "αναρχο-φασίστες"-"ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ"???...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όχι, δε συμφώνησα με κανέναν. Απλώς δε θα κάνω αντιπαράθεση με τον κνίτη σε στυλ: "Κνίτη ρεφορμιστή, που δε σπας τζάμια". Θα ήμουν γελοίος, αντεπαναστάτης και πολιτικά ανερμάτιστος αν αυτό ήταν το πεδίο της διαμάχης μου με τον κντισμό.

    Για τον απλούστατο λόγο:
    Ο κνίτης δε σπάει τζάμια για να τον αγαπάει η αστυνομία, ο στρατός, η μικροαστική αντίδραση, οι αστοί, και να μπορέσει κάποτε να κάνει το ρεσάλτο του μες στο κράτος σε συμμαχία με μερίδα της αστικής τάξης.

    Εγώ δε σπάω τζάμια για να μην οδηγήσω τη μικροαστική τάξη στο ΛΑΟΣ και στη ΧΑ, γιατί δε θεωρώ ότι η καταστροφή μικροαστικής περιουσίας έχει να δώσει κάτι στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για να δεθώ με τις μάζες που αντιτίθενται βαθιά σε τέτοιες πραχτικές, για να μιλήσω στη βάση της δημοκρατίας, για να φτιάξω το στρατό μου και να ανατινάξω το εξαρτημένο από τον ιμπεριαλισμό τριτοκοσμικό αστικό κράτος αυτής της χώρας.

    Δε βλέπεις καμία διαφορά γαμώτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παντος τα συχαρίκια στα έστειλε η Χ.Α στην ζωνη του περάματος

    ηταν και αυτη μια επιτυχία επιτέλους ενα κομμάτι της κοινωνίας

    κατάφερες να το αφυπνίσεις

    Και ειναι και κατάλληλη (η ΧΑ )αφου έχετε υιοθετήσει και δυναμικές

    πρακτικές στα λογια για την ωρα για να ευχαριστηθεί και ο

    σταλινικος.

    Αν και εγω θα τις χαρακτήριζα αυτοκτονικές και σωστα τις εγκαταλείψατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τη Χρυσή Αυγή κνίτη την έστειλες εσύ, η Παπαρήγα δηλαδή, σε συνεννόηση με Καρατζαφέρη - "φύρερ" Μιχαλολιάκο, για να δυσφημίσεις ένα κίνημα που σου προκάλεσε πανικό, καθώς ήταν το πρώτο σχετικά μαζικό εργατικό ρεύμα που κατάγγελνε το ψευτοΚΚΕ σαν αντεργατικό και φασιστικό κόμμα, που μετέτρεπε σε γκέτο και παρέδινε στους Κινέζους τη Ζώνη.

    Η ΧΑ δεν είχε καμία σχέση με την όλη οργάνωση του κινήματος, με τη γραμμή του που ήταν δημοκρατική, ταξική και αναπτυξιακή, καμία επιρροή μέσα στο Συντονιστικό της Αυτοοργάνωσης. Ξαφνικά και σε μία εκδήλωση που θα μάζευε πολύ κόσμο και θα αναδείκνυε το ζήτημα (όπως και έγινε τελικά), βγάζουν μια ανακοίνωση οι ναζήδες ότι θα παρευρεθούν στον αγώνα κατά του "κομμουνιστικού" ΠΑΜΕ κλπ. Ε, είπανε με επικεφαλής τον Παναγιώταρο να έρθουνε μια βόλτα, αλλά η Αυτοοργάνωση είχε βγάλει ανακοίνωση ότι είναι ανεπιθύμητοι οι ρατσιστές στη συγκέντρωσή της.

    Ε, στην πόρτα του κλειστού του Ικόνιου τους σταμάτησε μεταλλεργάτης συν. της ΟΑΚΚΕ και στέλεχος της Αυτοοργάνωσης όταν πήγανε να μπούνε και τους λέει "Φυγέτε από δω φασίστες μαχαιροβγάλτες" (και μάλιστα ο άνθρωπος έχει και πρόβλημα υγείας, αλλά δεν κοτάγανε να απλώσουνε χέρι οι κλώσσες οι ναζήδες), βγήκανε κι οι άλλοι μετά έξω κι έγινε το σώσε - άρον άρον τα μαζέψανε οι φίλοι της Παπαρήγα οι προβοκάτορες ναζιστές, που νομίσανε ότι θα συκοφαντούσανε το κίνημα σαν αντικομμουνιστικό και αντιδημοκρατικό.

    Τώρα, ποιος είχε πραχτικές και τις εγκατέλειψε κλπ., δεν κατάλαβα... Τέλος πάντων... Κάπου μπέρδεψες κι εσύ τι θες να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν τα μπέρδεψα καθόλου για τις πρακτικές μιλάω για το δωματιάκι στο Πέραμα

    που κανονίζατε να¨ρθητε μα καλα είστε σοβαροί μιλάμε για διάσπαση σωματείου

    που βγάλανε μάλιστα την "ανακοίνωση"μυθιστόρημα των ακεραίων

    συμμετεχόντων ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ και η οακκε αυτο θα μείνει στην ιστορια

    σπουδαία συμμαχία και δεν θυμάμαι μήπως ηταν και το Λαος(ας μη σε αδικήσω)

    Ακου λεει έστειλε η παπαρηγα την ΧΑ για προβοκάτσια (πολυ ζεστη Ε")

    Φενετε η αξιοπιστία σου απο αυτα που λες συνέχισε ,οπως οταν

    έγραφες οτι το κκε ειναι το πλουσιότερο κόμμα (πρώτος το ειχαι πει ο καρατζαφερης)

    Η Χ.Α δεν φταίει καλοπροαίρετα ηρθε στο "κάλεσμα" σας θα μπορούσε να παει

    και αλλου αλλα δεν πήγε

    Κάποιος ιδεαλιστής θα έλεγε οτι ειναι τυχαίο εσεις πιστεύεται στην τυχη ?



    ΥΓ για τις μπούρδες με τους Κινέζους και την κοσκο ξερει ο κοσμος

    χαρας στο κουράγιο σου που επιμένεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Από κει που έγραφες ως dionmich1, τώρα γράφεις ως Ανώνυμος. Δεν καταλαβαίνω το λόγο, αφού κάνει μπαμ ότι είσαι εσύ από το ύφος, το στυλ κλπ.

    Από κει και πέρα, τι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ λες και ιστορίες ρε φίλε;; Παράταξη του ΣΥΝ κάτω στο Πέραμα έχει ο παλιός κνίτης Καραγιαννάκης, που χτύπησε τον ΕΡΓΑΣ και την Αυτοοργάνωση με επιχειρήματα κνίτικα, "να μείνουμε στο κλαδικό" κλπ. Κι η ΠΑΣΚΕ κατέβηκε στις εκλογές, κι ο Λιακόπουλος, παλιός αποστάτης της ΟΑΚΚΕ και σήμερα ΑΚίτης έχει άλλη μια ομάδα με πρώην κνίτες και κάνει "ταξικό ανόθευτο" συνδικαλισμό. Ποια ΟΑΚΚΕ λοιπόν με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κλπ.;; Στην Αυτοοργάνωση φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι κάθε πολιτικής απόχρωσης, εχτός από ρατσιστές ναζήδες. Αυτό θα πει ενιαίο ταξικό δημοκρατικό μέτωπο.

    Τι δωματιάκια τώρα, και τι παπαρδέλες τσαμπουνάς, πες τα αλλού! Δεν κοιτάς ρε που στη Ζώνη κάνουνε μεροκάματο μονοψήφιος αριθμός κάθε μέρα;; Εκεί την καταντήσατε "ταξικοί" συνδικαλιστές, και κουνιέστε ακόμα ρε, θα τρελλαθούμε τελείως!

    Υ.Γ. Οι σοσιαλφασίστες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά το 1991, πήγαν επίσημα την 1η Αυγούστου στον τάφο του Ζαχαριάδη και κάνανε "εκδήλωση" λέει. Οι δολοφόνοι του ΚΚΕ και του Γραμματέα του, οι συνεργοί στη δολοφονία, στο τάφο του δολοφονηθέντα ήρωα! Ε, αυτό πια ΔΕ ΘΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια - πάει πολύ πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.oakke.gr/na470/afisa_zahariadi.pdf

    Της Εργατιάς το Κόμμα να χτίσουμε ξανά!
    Την Κόκκινη Σημαία ακόμα πιο ψηλά!
    Ζήτω το παλιό μεγάλο ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. H Ρωσίδα δημοσιογράφος Βέρα Κουζνετσόβα (βασικά όμως ήταν
    λοχαγός της μιλίτσια του Σουργκούτ Σιβηρίας) σε συνέντευξή της
    στο περιοδικό «Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών» (Μάης 1994, σελ.17) είπε :
    «έφερα τον Γ. Μαύρο σε επαφή με αρμόδια πρόσωπα όπως το φρουρό του Ζαχαριάδη,τον ιατροδικαστή που έγραψε ψέματα μετά από πίεση ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης πέθανε από την καρδιά του.Όταν κουβέντιασα με τον ιατροδικαστή παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε καρδιακή προσβολή αλλά δολοφονία».
    ---Πώς σας φαίνεται η αξιοπιστία αυτού του δημοσιεύματος ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την αξιοπιστία του δημοσιέματος δεν έχω γνώμη, για να μαι ειλικρινής.

      Για την ουσία της υπόθεσης, ωστόσο, θέλω να πω ότι είμαι πεπεισμένος ότι όντως πρόκειται για δολοφονία, κάτι που βγαίνει και αστυνομικά και ΚΥΡΙΩΣ πολιτικά. Ό,τι κι αν λέει ή δε λέει η Κουζνέτσοβα.

      Διαγραφή
    2. Σχετικά με τη μετάφραση αυτού του
      αποσπάσματος της Βέρας της Κουζνετσόβα.
      Πιστεύω ότι η λέξη «δολοφονία» δεν είναι η καλύτερη
      μετάφραση,πιο σωστή μετάφραση η λέξη «σκοτωμός»,με την ευρύτερη έννοια του μη φυσικού θανάτου,που περιλαμβάνει και τον φόνο,και
      το ατύχημα και την αυτοκτονία.

      Διαγραφή
  36. Ρε ζουρλέ, μην ξαναμπείς και μην ξαναγράψεις εδώ πέρα! Με έχεις κουράσει αφάνταστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα σου σβήνω τα σχόλια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1. Το σχόλιό σου για την Κουζνέτσοβα δημοσιεύτηκε παραπάνω. Κανείς δε θέλει να συγκαλύψει τίποτε, φυσικά και είναι σημαντικό στοιχείο.

    2. Δεν είμαι αυτός που υποψιάζεσαι, εξυπνάκια.

    3. Όσο και να γράφεις το ίδιο και το ίδιο σαν τρελλός, θα σβήνονται όλα και για πάντα. Μην ελπίζεις. Τζάμπα γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Νικος Ζαχαριαδης ειναι ο μεγαλυτερος προδοτης του Ελληνισμου απο την αρχαια Ελλαδα ως σημερα. Αν αναλογιστει καποιος το τι συμφορα εφερε ο εμφυλιος, αυτη ηταν η μεγαλυτερη προδοσια στα χρονικα. Οτι τραβαμε σημερα αστυφιλια, αναρχη δομηση, αποβιομηχανοποιηση, ξενιτια, ελλειψη υποδομων, και τοσα αλλα ειναι απο αυτη ακριβως την προδοσια του εμφυλιου. Ο Ζαχαριαδης ηταν εξαιρετικα αμορφωτος, και με κολλημενο δογματικο μυαλο, εμμισθος πρακτορας του Σταλιν, και τιποτε αλλο. Μια σπιθαμιαια προσωπικοτητα, 1,50 απο το εδαφος. Ενα κομπλεξικο αμορφωτο ανθρωπακι, αιματοκυλισε την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή