Ανασκάλεμα

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κύπρος - «κούρεμα» : Οι ψευτοαριστεροί αποκαλύπτουν για πρώτη φορά ανοιχτά τη ρωσόδουλη φυσιογνωμία τους




Αποτελεί στέρεη πεποίθηση των μαοϊστών για την μετά το 1989 περίοδο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που ξέρασε από τις γραμμές του το ενιαίο πραχτορείο της Μόσχας, το ψευτοΚΚΕ του Φλωράκη, δηλαδή -εχτός φυσικά του ίδιου του σημερινού ψευτοΚΚΕ- οι ηγετικές ομάδες των ΝΑΡ - ΣΥΝ και σήμερα ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «προσωπικότητες» τύπου Δαμανάκη – Ανδρουλάκη - Ν. Μπίστη και σία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, συνέχισαν κανονικότατα να δουλεύουν πολιτικά και ιδεολογικά για το ίδιο αφεντικό για το οποίο εργάζεται και ο Περισσός: για την ρώσικη υπερδύναμη, δηλαδή για την υπερσυγκεντρωμένη κρατικοφασιστική αστική τάξη του Κρεμλίνου, η οποία από τον Χρουστσόφ έως τον Πούτιν έχει την ίδια ταξική ποιότητα και χαρακτήρα.

Κάτι τέτοιο δεν εδράζεται σε «αστυνομικά» στοιχεία, αν και υπάρχουν και τέτοια, όπως π.χ. η στενότατη σχέση του Ανδρουλάκη με τον πράχτορα της Ρωσίας, «εθνικό» ολιγάρχη Κόκκαλη, η υπερπροβολή από τα κανάλια του καθεστώτος, ειδικά επί Σημίτη αλλά και αργότερα, του γυρολόγου κομμάτων παλιού τραμπούκου της «Κ»ΝΕ Νίκου Μπίστη, που σήμερα προσαράζει στη ΔΗΜΑΡ, δημοσιεύματα για (αργο)μισθίες της Δαμανάκη από εταιρείες συμφερόντων Μπόμπολα, του έτερου ρωσοφτιαγμένου «εθνικού» ολιγάρχη, η αναγωγή του εμφατικά καθεστωτικού και εντελώς ανοιχτά ρωσόδουλου Δελαστίκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε «εθνικό αναλυτή» και θαμώνα των εκπομπών του Πρετεντέρη, του Χατζηνικολάου κλπ.


Κυρίως εδράζεται στην πολιτική ανάλυση και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ζήτημα και πεδίο στο οποίο όλος αυτός ο παλιός συρφετός των Φλωράκη - Τσολάκη - Καλούδη - Κουκούλου, ο γαλουχημένος από τους μαχαιροβγάλτες αντιζαχαριαδικούς τραμπούκους της Τασκένδης του 1956 και τους πράχτορες της ΚαΓκεΜπε, να μην παίρνει πρακτική θέση που να συμφέρει τη Ρωσία. Για παράδειγμα, η σε όλα «μνημονιακή» Δαμανάκη, που ο συνάδελφός της πράχτορας του Κρεμλίνου Παπανδρέου ο Γ’, ο κατά τα άλλα «αμερικάνος», την έστειλε επίτροπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, από την ημέρα που έφτασε εκεί δεν κάνει άλλη δουλειά από το να μιλάει για την ανάγκη του ευρωομολόγου, δηλαδή του αποδομητικού για την ΕΕ κοινού δανεισμού χωρίς ταυτόχρονη δημοσιονομική και πολιτική ενοποίηση, τουλάχιστο της Ευρωζώνης, που συμφέρει μόνάχα τη Ρωσία, την Κίνα και τις κεφαλαιικά ισχυρές συμμάχους τους στο BRICS.

Ένα από τα πλέον αρριβιστικά και κενά ταυτόχρονα παγώνια
που ξέρασε ο σάπιος μηχανισμός του Φλωράκη
Ο Ανδρουλάκης μιλούσε για το «χρήσιμο» ρωσόδουλο Καρατζαφέρη και καλούσε την «κουκολοφόρο αριστερά» να ενταχθεί «κι αυτή» όπως δήθεν ο φασίστας Καρατζαφύρερ στο «συνταγματικό τόξο», ενώ πρόσφατα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς το ΠΑΣΟΚ να τον καταγγείλει(!!), γιατί λέει «δε θέλει να συμμετέχει σε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»! Ο κνίτης κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, δεν άλλαξε φυσικά ούτε τη γνώμη του ούτε την κνίτικη κεφαλή του, κι ο Βενιζέλος συνεχίζει να του πλέκει το εγκώμιο!!!! Μιλάμε για έναν Ανδρουλάκη, που όλη τη δεκαετία του ’90 το έπαιζε ο καλύτερος φίλος των οικονομικά φιλελεύθερων Μάνου, Ανδριανόπουλου και σία, γιατί τότε ο φιλελευθερισμός ήταν χρήσιμος για κρατικοδίαιτους «ιδιώτες» τύπου Κόκκαλη.


Αντιδραστικός από τα γενοφάσκια του, πολέμιος της
ριζοσπαστικής αντιχουντικής πάλης από την "Κ"ΝΕ της
εποχής 1968-1974
Ο δε Ν. Μπίστης λίγο πριν τις εκλογές μιλούσε για το πόσο «καλύτερο» είναι να μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή απ' το να μείνει απ' όξω, καθώς έτσι θα καταστεί πιο «ακίνδυνη»! Τα ίδια ακριβώς έλεγε και η «Αλέκα», που ζύμωνε τη γραμμή ότι οι ναζήδες θα αφήσουν τα μαχαίρια και θα βάλουν κουστούμια, άρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα(!).

(Περί Χρυσής Αυγής):
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=14587
 (Κνίτικη - αντινεοφιλελεύθερη δουλειά στη βάση των φιλελεύθερων, όπως έκανε πάντα)
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=14890

Έτσι, η Παπαρήγα μπορούσε να παραμυθιάζει τη βάση της ότι ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη έγιναν «δυτικοί αστοί» και «ευρωλάγνοι», και δεν παράμειναν, όπως η ίδια, «επαναστάτες»!! Λες και όταν βρίσκονταν μαζί στο ενιαίο ψευτοΚΚΕ του 1961-1991 όλοι αυτοί οι κνίτες, «ρεφορμιστές» και «επαναστάτες», δεν αποτελούσαν, μαζί με τους χουντοφασίστες, τη χειρότερη αντιδημοκρατική και αντικομμουνιστική αντίδραση αυτού του τόπου!

Για κάποιους απ΄ αυτούς, η επιμονή στη ρώσικη στρατηγική πιθανά να έχει να κάνει με υλικά κίνητρα. Για άλλους, με τη λαγνεία για την καθεστωτική εξουσία που απολαμβάνουν σα μέλη του κλειστού ρωσόδουλου αστικού μπλοκ, που από το 1981 και ειδικά μετά το 1997 ελέγχει απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, παρά τις αυθόρμητες αντιστάσεις που αντιμετωπίζει, μέσα από την αστική τάξη, τόσο τη φιλελεύθερη όσο και την εθνικιστική. Για τους περισσότερους, νομίζουμε ότι είναι η ίδια η κνίτικη πολιτική και ψυχική συγκρότησή τους που τους οδηγεί στον αστικό, σάπιο και φασιστικό «αντικαπιταλισμό» ή/και αντιφιλελευθερισμό από τα δεξιά. Όλο αυτό το συνεχές, στο οποίο προστίθενται οι Παύλοι Τσίμες, οι Πέτροι Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι νεόκοποι «αντισεχταριστές διαφωνούντες» του ψευτοΚΚΕ τύπου «Εργατικού Αγώνα», έχουν γαλουχηθεί, στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, με δυο απλές αρχές: το απέραντο μίσος για τις «αλλοτριωμένες και ανάξιες να αρθούν στο ύψος της αποστολής τους» λαϊκές μάζες και τη γραφειοκρατική υποταγή στην πολιτικοϊδεολογική γραμμή των αφεντικών τους της Μόσχας.

Άλλωστε, και ο υποτιθέμενος αντινεοφιλελευθερισμός τους, που τον πλασάρουν σαν αριστερή ή έστω σοσιαλδημοκρατική έγνοια ενάντια στον αδηφάγο δυτικό καπιταλισμό της αγοράς, είναι κάλπικος, αφού με τον κατ' εξοχήν κτηνώδη και σε πολλές πλευρές του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ νεοφιλελεύθερο κινέζικο καπιταλισμό, οι κνίτες αυτοί δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα! Στην ουσία, ο αντιφιλελευθερισμός τους είναι η απέχθεία τους για την πολιτική δημοκρατία, τόσο την αστική όσο φυσικά και την προλεταριακή!

Πάνος Τριγάζης
Ακόμη κι όσοι από αυτούς δεν είναι συνειδητοί ρωσόδουλοι λακέδες (με την έννοια του χαφιέ, που ξέρει ότι υπηρετεί ένα πολιτικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο), είναι τόσο βαθιά τυφλωμένοι από τον μονόμπαντα αντιδυτικό, τροτσκιστικό – οπορτουνιστικό - οικονομίστικο «αντιιμπεριαλισμό» τους ή τον σοσιαλφασιστικό «αντινεοφιλελευθερισμό», που ενίοτε είναι χειρότεροι των ανοιχτών «Ρώσων», τύπου Πάνου Τριγάζη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι συνήθως ιδιαίτερα νηφάλιοι και προκαλούν ελάχιστες εντάσεις και συγκρούσεις γύρω από το πρόσωπό τους.

Για την ουσία των εξελίξεων στην Κύπρο, το ΚΜ καλύπτεται απόλυτα από τη σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, όπως αυτή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Κύπρος: Η Ευρωζώνη έπεσε στην παγίδα της ρώσικης υπερδύναμης. Το συγκεκριμένο κυπριακό «όχι» δεν είναι αντίσταση στη Γερμανία, αλλά υποδούλωση στη Ρωσία» ( http://www.oakke.gr/kypros_russia.htm ) .

Αυτή τη φορά ωστόσο, η ανοιχτή λαγνεία των ΛαφαζανοΔραγασάκηδων Τσιπραίων, των Δελαστίκ και φυσικά του πραχτορείου της ρώσικης πρεσβείας στη Λευκωσία σοσιαλφασιστικού ΑΚΕΛ για τη Μόσχα βγήκε στην επιφάνεια με πάταγο, ο οποίος θα έκανε μεγαλύτερη αίσθηση εάν δεν καλυπτόταν από τις αντιγερμανικές κραυγές του ελληνικού ρωσόδουλου καθεστώτος.

Γιάννης Δραγασάκης
Ο παλιός αρχικνίτης και παρ’ ολίγον γραμματέας του ψευτοΚΚΕ το 1991 Δραγασάκης, σε επίσκεψή του ως επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκωσία μες στην εβδομάδα, είχε συνάντηση με το ρώσο πρεσβευτή στην Κύπρο Βιάτσεσλαβ Σούμσκι. Δηλαδή, επισκέφτηκε ξένη χώρα και συναντήθηκε εκεί με πρέσβη ΤΡΙΤΗΣ χώρας, πέρα κι έξω από κάθε ενημέρωση του ελληνικού ή του κυπριακού λαού για το τι βρωμοδουλειές σκαρώσανε, μαζί με τους ΑΚΕΛίτες ηγέτες - πράχτορες του σοσιαλιμπεριαλισμού. Άλλωστε, ο Τσίπρας έχει ανοίξει εδώ και μήνες το δρόμο με συνεχείς επισκέψεις του στο ρώσο πρεσβευτή στην Ελλάδα, Βλαντιμίρ Τσχικνισβίλι.

Αντιγράφουμε ένα σκωπτικό αλλά αποκαλυπτικότατο σχόλιο του ιστότοπου «Μαύρη Οχιά», το οποίο είναι ενδεικτικό για το πόσο ανοιχτή είναι πλέον η εκπροσώπηση των συμφερόντων της Ρωσίας στη χώρα μας από τα κνιτοειδή του ΣΥΡΙΖΑ:

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα- Δραγασάκη, μετρήσαμε ότι αναφέρθηκαν στη λέξη Ρωσία 27 φορές, στη λέξη Κύπρος 21 φορές, και στην λέξη Ελλάδα 21 φορές.
Ο τσάρος Τσίπρας μετά του αντικαγκελάριου Δραγασάκη, έθεσαν την ρώσικη γραμμή: «Η Ρωσία είναι στρατηγικός εταίρος της Κύπρου, υπάρχει στενότατο πλέγμα οικονομικών και πολιτικών σχέσεων οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν», «η Ρωσία δεν παύει να είναι μία ευρωπαϊκή δύναμη»,
τόνισαν πως επιθυμεί η Ρωσία να βοηθήσει την Κύπρο: «ότι η Ρωσία είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της ήδη από το φθινόπωρο του περασμένου χρόνου να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος», 
εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια της Ρωσίας για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της Κύπρου: «Πιο πολύ, λοιπόν, με εξέπληξε το γεγονός ότι πάρθηκε αυτή η απόφαση του Eurogroup την Παρασκευή χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης ενημέρωση της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι είναι επιφυλακτική η ρωσική κυβέρνηση να προχωρήσει σε αποφάσεις ή σε κινήσεις χωρίς να ελέγξει και να μελετήσει όλα τα δεδομένα»,
και εξέθεσαν τις προσδοκίες τις Ρωσίας: «. Ενδιαφέρεται και η Ρωσία για τις λίστες Λαγκάρντ, τις δικές της λίστες. Ενδιαφέρεται και η Ρωσία να δει τι γίνεται και με τους δικούς της φοροφυγάδες», «η Ρωσία έχει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο γενικότερα στο πλαίσιο της Ευρώπης»!
Όχι παίζουμε! Χα!


Ο κνίτης κι ο μαθητής του Γεωργαλά της χούντας
ή αλλιώς οι κνίτες αγκαλιά με τους χίτες
Ο κνίτης Τσίπρας ήδη «αρραβωνιάστηκε» πολιτικά τον χουντογενή ακροδεξιό Καμμένο, οι ΑΝΕΛ του οποίου ετοιμάζονται για επίσημο πρωτόκολλο συνεργασίας με την «Ενιαία Ρωσία» του Πούτιν, στη βάση της «ορθοδοξίας»! Τέτοιο πρωτόκολλο με το φασιστικό - ιμπεριαλιστικό κόμμα του καγκεμπίτη ρώσου προέδρου έχει υπογράψει ήδη η ΝΔ, αλλά και το ΑΚΕΛ, το οποίο είναι ΑΔΕΛΦΟ κόμμα τόσο με το ψευτοΚΚΕ, όσο και με το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει μάλιστα στη «διεθνή των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων» της Παπαρήγα!!!

Τσίπρας - Καμμένος:

Καμμένος (ΑΝΕΛ) - Ενιαία Ρωσία


ΝΔ - ΑΚΕΛ - Ενιαία Ρωσία (2011):


Η υμνητική για τις προοπτικές συνεργασίας με τον Πούτιν ανακοίνωση του ΑΚΕΛ της 21ης του Μάρτη από τον ιστότοπο της ψευτοδιεθνούς του παπαρηγικού σοσιαλφασισμού, δηλαδή του πάλαι ποτέ μπρεζνιεφικού κινήματος των σοσιαλφασιστικών ρεβιζιονιστικών ψευτοΚΚ:



Ο κατακεραυνωτής της Μέρκελ, παθιασμένος
οπαδός του Μπρέζνιεφ, του Πούτιν αλλά και του... Σαμαρά,
ο κατά τα άλλα ΑΝΤΑΡΣΥΑίος Γιώργος Δελαστίκ, άλλο ένα
παιδί της φλωράκειας "Κ"ΝΕ και του ψευτοΡιζοσπάστη
Για το αρχιστέλεχος του ΝΑΡ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διευθυντή της φυλλάδας «ΠΡΙΝ» και «έγκριτο» αναλυτή Γ. Δελαστίκ και την αρθρογραφία του στο σοσιαλφασιστικό, καγκεμπίτικο σε όλη τη γραμμή του από τη δεκαετία του '80 «Έθνος» του Μπόμπολα, δεν μπορεί κανείς να πει και πολλά.

Ο «αντικαπιταλιστής» μας, που σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ «φυσικά» θεωρεί δήθεν «κάθε» επένδυση ως έγκλημα του κεφάλαιου, ξαφνικά αποδεικνύεται ότι αγαπάει κάποιες συγκεκριμένες επενδύσεις, τις οποίες η «κακή» Δύση προσπαθεί να αποτρέψει. «Κυβέρνηση, ΗΠΑ και ΕΕ κατά των Ρώσων επενδυτών!»  ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63773353 ), έγραφε πρόσφατα ο «αριστερός και αγωνιστής» αρθρογράφος, αλλά ειδικά μετά την πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, δεν άντεξε και ξεσπάθωσε, σαν «γνήσιος αριστερός», και πάλι βέβαια κατά της «νεοφιλελεύθερης Μέρκελ» και του «τέταρτου Ράιχ», το οποίο είναι βέβαια κατά τον ίδιο το άοπλο και νανώδες διπλωματικά Βερολίνο και όχι η πάνοπλη πυρηνική πουτινική Μόσχα.

«Η Κύπρος έχει λύσεις, πολιτικό ηγέτη δεν έχει» ( http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63800650 ), μας λέει ο συγγραφέας βιβλίων υπεράσπισης της ρώσικης ναζιστικής εισβολής στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80, «κομμουνιστής» Δελαστίκ και μας εξηγεί αναλυτικά:

«… Η δεύτερη λύση, εξωτερικού χαρακτήρα, είναι η ισχυρή στροφή της Λευκωσίας προς τη Ρωσία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ένα ευρύ πακέτο μέτρων.
Ενδεικτικά, τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν την αγορά μίας ή δύο κυπριακών τραπεζών από Ρώσους επιχειρηματίες ή τη συμμετοχή στην επανακεφαλαιοποίησή τους σε ποσοστό που θα δώσει στους Ρώσους σοβαρά ή και καθοριστικά ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Την παροχή δανείου από τη Μόσχα στη Λευκωσία ύψους γύρω στα 5 δισ. ευρώ. Σε αντάλλαγμα, την εκχώρηση από τους Κύπριους στη Ρωσία κάποιου θαλάσσιου «οικοπέδου» φυσικού αερίου, με δικαιώματα εκμετάλλευσης. Αν όντως οι ρωσικές εταιρείες -δηλαδή η Gazprom- μπουν στο κυπριακό φυσικό αέριο, αλλάζουν όχι μόνο τα μέχρι τώρα ενεργειακά δεδομένα στην Κύπρο, αλλά και τα γεωπολιτικά. Δεν αποκλείεται π.χ. να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την παροχή διευκολύνσεων στον ρωσικό στόλο της Μεσογείου από την Κύπρο - πάντα θεωρητικά μιλώντας…»

Τα άρθρα του Δελαστίκ στα οποία η φασιστική Ρωσία παρουσιάζεται ως το αντίβαρο σε μια επελαύνουσα «νεοφιλελεύθερη Ευρώπη» είναι τόσα, ων ουκ έστι αριθμός! Τις εξετάσεις του άλλωστε ο κύριος αυτός της έδωσε και το 2008, στη Γεωργία, όταν στήριζε ανοιχτά το ρώσικο μακέλεμα, όσο και το 2009, όταν, όπως έχουμε επαναλάβει, λειτουργούσε (ΑΝΤΑΡΣΥΑίος ων!) σαν κλακαδόρος του ακροδεξιού Σαμαρά κατά της «αμερικάνας» φιλελεύθερης Μπακογιάννη από τις στήλες του «Έθνους»… Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση Κόκκαλη (και άρα Ρωσίας) – Σαμαρά από την ανατροπή της ευρωπαιόφιλης κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 υπέρ του ρωσόδουλου Ανδρέα Παπανδρέου…

Ο Δελαστίκ αναδημοσιεύεται ενίοτε και από την ιστοσελίδα iskra.gr . Πρόκειται για την ηλεκτρονική έκφραση του «Αριστερού Ρεύματος», δηλαδή του σκληρού εσωκομματικού κνίτικου πυρήνα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον παλιό έμπειρο σοσιαλφασίστα και τραμπούκο Λαφαζάνη.

Παναγιώτης Λαφαζάνης - Άλλο αγαπημένο τέκνο
του Περισσού αναδειγμένο από τον καγκεμπίτη "Χαρίλαο"...

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αναδημοσιεύονται κατά κόρον και ανελλιπώς άρθρα του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου 1985-1988 και ανταποκριτή στη Μόσχα μεταξύ 1989 – 1998 για το ΑΠΕ, τη Ντόιτσε Βέλλε και άλλα ΜΜΕ. Η γραμμή Κωνσταντακόπουλου, την οποία αναπαράγουν οι «φίλοι του λαού» λαφαζανικοί κνίτες, είναι η γραμμή η οποία ενώνει Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο, Καρατζαφέρη, «αντισεχταριστές» του ψευτοΚΚΕ και στο βάθος όλο το πολιτικό καθεστωτικό συνεχές: η καλή ή εν πάση περιπτώσει φιλική Μόσχα, και η «σατανική» Δύση η οποία θέλει να σαμποτάρει κάθε «επωφελή» συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου με τη Ρωσία. Δε θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερό από ένα συνεργάτη του Παπατζή του Β’ και έλληνα ανταποκριτή στη Μόσχα, ωστόσο το θέμα εδώ δεν είναι ο παθολογικά ρωσόφιλος κ. Κωνσταντακόπουλος, αλλά ο ξετσίπωτα υποδυόμενος τον «αριστερό» και «αντικαπιταλιστή» Λαφαζάνης, που αποδεικνύεται κι αυτός, μετά τον κολλητό του επί ενιαίας φλωρακικής «Κ»ΝΕ ΝΑΡίτη Δελαστίκ, ένας πλασιέ της «μαμάς» Ρωσίας. Όπως άλλωστε και τα άλλα «παιδιά» Χουντής, Τριγάζης, Δραγασάκης, Τσίπρας κλπ. οι οποίοι φοίτησαν στην μεγάλη των πραχτόρων σχολή του τσολάκειου Περισσού.



Το δε «Βήμα της Κυριακής» της 24ης Μαρτίου 2013, σημειώνει σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε «Όχι» και Ρώσους για την Κύπρο» (σελ. Α21) ότι το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ καλεί τους Κυπρίους να αξιοποιήσουν το Plan B με άξονα τη Μόσχα, ανεξαρτήτως ανταλλαγμάτων(!!!!!) τα οποία θα ζητήσει η Ρωσία. Δηλαδή, ακόμη κι αν τα ανταλλάγματα είναι στρατιωτικές βάσεις, οπότε μια τρισχειρότερη εξάρτηση από εκείνη της «τρόικας»!

"Μας αγαπάνε οι
Ρώσοιιιι... Σα φίλοι
θά 'ρθουνε"
Αυτοί είναι οι «πατριώτες», οι κνίτες «Δήμοι Σταρένιοι» του ψευτοΚΚΕ-ΣΥΝ-ΝΑΡ και του «οι Ρώσοι είναι φίλοιιιιιιιιιιιιι μας…».
 

Η πραχτόρικη σχολή του Περισοού, πάντως, και μετά το 1991, γεννοβολάει σαν κουνέλα και ξεπετάει όλο και νέα φυντάνια. Η εξωφρενικά σεχταριστική -στη μορφή- «υπεραντικαπιταλιστική» πολιτική γραμμή της Παπαρήγα, η οποία είναι το κλείσιμο του ματιού, το άνοιγμα του δρόμου για τη γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αυτός να αχρηστευτεί, οπότε το ψευτοΚΚΕ θα ξαναγίνει «κόμμα μαζών», δημιούργησε στη γενικά δεξιά και αντεπαναστατική πολιτικά βάση του ψευτοΚΚΕ ένα μεγάλο ρήγμα: αφ’ ενός η φλωρακική μεσαία στελέχωση που είχε καλομάθει στο φαγοπότι παρέα με ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ στα διάφορα ΔΣ, στους δήμους, στα πανεπιστήμια, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ΟΚΕ, στα συνδικάτα κλπ. δεν είδε με καλό μάτι την -αναγκαία για το σοσιαλφασιστικό σχέδιο- αυτοαπομόνωση του ψευτοΚΚΕ και το χάσιμο, έστω για μερικά χρόνια, της «κουτάλας», αφ’ ετέρου ένα τμήμα της βάσης του Περισσού, που νομίζει ότι κάνει αντικαπιταλιστικό αγώνα, δικαίως (από τη δική του σκοπιά) εξανίσταται για την έλλειψη τακτικής συμμαχιών με τα άλλα «αντικαπιταλιστικά» ή «αριστερά» ρεύματα στο «μαζικό» κίνημα.

Πολιτική έκφραση αυτής της -πλήρως ελεγχόμενης ηγετικά από το σοσιαλφασισμό του Περισσού- τάσης, η οποία υπάρχει και στο εσωτερικό του ψευτοΚΚΕ αλλά και σαν εξωτερική προς αυτό -πλέον- πλατφόρμα, η οποία κινείται ένα κλικ «αριστερότερα» της γραμμής Λαφαζάνη, έχει αναδειχθεί η ιστοσελίδα «Εργατικός Αγώνας» ( http://www.ergatikosagwnas.gr/ )

Σε αυτή τη σελίδα λοιπόν, πέραν των φλωράκειων πολεμικών κατά της «σούπερ σεχταριστικής» - ψευτοαριστερίστικης γραμμής Παπαρήγα, έχουμε και την αντιπρόταση των «μετωπικών αντισεχταριστών» κνιτών για την «προοδευτική διέξοδο» από την κρίση για Κύπρο και (φανταζόμαστε) και για Ελλάδα.

Άντρος Κυπριανού: γραμματέας του πολιτικού - κομματικού
παραρτήματος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία
με την επωνυμία "ΑΚΕΛ"
Πρώτα πρώτα, οι «μαρξιστές» του «Εργατικού Αγώνα» αναδημοσιεύουν ασχολίαστο και άρα επιδοκιμαστικά το γλοιώδες κάλεσμα του σάπιου κυπριακού ΑΚΕΛ για στροφή της Λευκωσίας προς τη Μόσχα των δολοφόνων καγκεμπιτών μονοπωλιστών του Πούτιν.


«… Από την περασμένη Δευτέρα προτείναμε στον κ. Αναστασιάδη να ζητήσει βοήθεια από το Ρώσο Πρόεδρο κ. Πούτιν και συμβάλαμε να γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη και δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να μεταβούμε με τον κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία, όταν θα καθοριστεί η συνάντησή του με τον κ. Πούτιν. Θεωρούμε ότι η παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη Μόσχα, θα διευκολύνει τη λήψη άμεσων αποφάσεων εκεί, αν απαιτηθεί…»

Οι «κομμουνιστές» αυτοί του "ΕΑ" κάνουν μάλιστα κριτική στην Παπαρήγα, ότι δήθεν είναι πολύ «αριστερή» και χτυπάει άδικα και «μαξιμαλιστικά» τα καθεστώτα τύπου Κούβας, που κατ’ αυτούς αποτελούν προπύργιο του «αντιιμπεριαλιστικού αγώνα». Φυσικά, τόσο η Παπαρήγα όσο και οι ίδιοι οι εργατοαγωνίτες είναι μανούλες στο να προβάλλουν αυτά τα σοσιαλφασιστικά εκτρώματα σαν «λιγότερο αρνητικά» και «αντίβαρα» στο δυτικό ιμπεριαλισμό, ενώ στην πραγματικότητα εκείνα χτυπάν το δεύτερο από τα δεξιά, δηλαδή από την πλευρά του σοσιαλιμπεριαλισμού.

Φιντέλ Κάστρο - Βλαντιμίρ Πούτιν - Ο γεροπράχτορας
με το νέο Χίτλερ
Ο «Εργατικός Αγώνας», π.χ., είχε αναδημοσιέψει, δήθεν για να μπει στο μάτι του «αριστερίστικου» Περισσού, γράμμα του Φιντέλ Κάστρο επ’ αφορμή της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης, στις 9 του Μάη του 2012. Ο Κάστρο, λοιπόν, το γέρικο σκυλί του Κρεμλίνου, που από παλικάρι κι επαναστάτης κατάντησε λακές και στρατολόγος πρακτόρων στη Λατινική Αμερική, στα 2012 επαναλαμβάνουμε, κλείνει το γράμμα του «για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης» ως εξής:

«… Η στρατιωτική τεχνολογία που εκτέθηκε στη Μόσχα στις 9 του Μάη, επιδείκνυε την εντυπωσιακή ικανότητα της Ρώσικης Ομοσπονδίας να παράσχει απάντηση κατάλληλη και μεταβλητή στα πιο επιτηδευμένα συμβατικά και πυρηνικά μέσα του ιμπεριαλισμού.
Ήταν η πράξη που περιμέναμε στην ένδοξη επέτειο της σοβιετικής νίκης επί του φασισμού…»


Δημήτρης Καλτσώνης
Ένας δε από τους αρχηγέτες της «αντισεχταριστικής – μετωπικής» πλατφόρμας εντός, εχτός και επί τ’ αυτά του ψευτοΚΚΕ, ο πανεπιστημιακός και μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια στέλεχος του Περισσού Δημήτρης Καλτσώνης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή Κύπρου», την οποία αναδημοσιεύει ασχολίαστη και επαινετικά ο «Εργατικός Αγώνας», σημειώνει, με την πάντα βρώμικη και επαμφοτερίζουσα γλώσσα του σοσιαλφασισμού:

«Εξάλλου, υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια, όχι μόνο για το δανεισμό, αλλά και για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων με άλλα κριτήρια. Θεωρώ πως ωριμάζει πλέον, σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, στην Κύπρο, στην Ελλάδα και αλλού, η πεποίθηση ότι η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να γίνει με όρους και πολιτικές που 1. θα διαφυλάσσουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, 2. θα υπερασπίζονται και θα ανακτούν την εθνική κυριαρχία, τόσο την πολιτική όσο και την οικονομική.
Η χάραξη και υλοποίηση τέτοιων πολιτικών απαιτεί, κατά τη γνώμη μου, τη σθεναρή υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και τη ρήξη με το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποδείχθηκε θεσμός ισχυροποίησης των ισχυρών σε βάρος των ασθενέστερων. Απαιτείται επομένως η ενεργητικότερη αναζήτηση διεθνών συμμαχιών και ισορροπιών, χωρίς τις μέχρι σήμερα παραδεδεγμένες μονομέρειες και αγκυλώσεις. Απαιτείται η ενεργοποίηση της διπλωματίας των λαών…»

Όταν οι ψευτοαριστεροί μιλούν για μονομέρειες και αγκυλώσεις και για εναλλακτικές διεθνείς συμμαχίες, με το μεν πρώτο πάντα εννοούν τις σχέσεις με τη δήθεν «επάρατο» Δύση και με το δεύτερο τη σύναψη στενών σχέσεων με τη φασιστική Ρωσία.

Δημοσθένης Λιγδόπουλος -
Ηρωική μορφή του ΣΕΚΕ - ΚΚΕ
και από τους πρώτους επαναστάτες
κομμουνιστές στη χώρα μας
Αυτοί είναι οι κύριοι οι οποίοι βρωμίζουν το όνομα του «Εργατικού Αγώνα», της εφημερίδας που διεύθυνε ο ήρωας και ιδρυτικό στέλεχος του ΣΕΚΕ – ΚΚΕ Δημοσθένης Λιγδόπουλος και που αποτέλεσε την πρώτη εφημερίδα του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, στην εκπομπή του Πρετεντέρη στο MEGA ο υπάλληλος της ρώσικης πρεσβείας Κύπρου, γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καθώς και ο νεόκοπος φίλος της Ρωσίας και της Κίνας Γιώργος Λιλλήκας, πρώην βουλευτής και υπουργός συνεργαζόμενος με το ΑΚΕΛ και νυν κύπριος «Καμμένος»,  που η σαμαρική δήθεν «μνημονιακή» ΝΔ τον στήριξε παρασκηνιακά για πρόεδρο ενάντια στον ευρωπαιόφιλο Αναστασιάδη, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το πόσο «εφικτή» ήταν η προσφυγή στη Ρωσία και στην Κίνα για να γλιτώσει το νησί από τη «μέγγενη της τρόικας»!

Από κοντά η Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ κι ο «αιώνιος» Δελαστίκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με μπαλαντέρ την φαιο-«κόκκινη» Κανέλλη του ψευτοΚΚΕ, κατακεραυνώνουν τις αδηφάγες αγορές και τη Γερμανία, με το Μπίστη της ΔΗΜΑΡ να υποδύεται τον «ευρωπαίο», χωρίς φυσικά να λέει ούτε κατ’ ελάχιστο κακή κουβέντα για τη Ρωσία. Οι δε «αντιμνημονιακοί» γιαουρτωτές του Πρετεντέρη παρακαλούνται να μην του ξανασκήσουν βία, καθώς το «παιδί» έχει ενταχθεί πλήρως στο αντιμερκελικό – «αντινεοφιλελεύθερο» μέτωπο, άρα είναι κι αυτός πια «φίλος του λαού»…

Το γεγονός ότι οι Πούτιν – Μεντβέντεφ είχαν στείλει ανοιχτά τους υπαλλήλους τους και εγκληματίες κατά Ελλάδας και Κύπρου, καταστροφείς Παπανδρέου τον Γ’ και Χριστόφια στο ΔΝΤ και στην τρόικα αρνούμενοι κάθε άμεση βοήθεια σε Ελλάδα – Κύπρο, κάνουν πως δε το είδε και δε το άκουσε κανένας! Μολονότι ο Μεντβέντεφ το είπε ανοιχτά και με δηλώσεις του και στις δύο περιπτώσεις!




«… Η Ρωσία περιμένει την απόφαση της τρόικας για τη διάσωση της Κύπρου πριν εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχει, συνέχισε ο Αντόν Σιλουάνοφ (σ. ΚΜ: ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας όταν του ζητήθηκε βοήθεια από τον κύπριο ομόλογό του, Μιχάλη Σαρρή, στη Μόσχα)…»






Τώρα, όλα τα ρωσόδουλα υποκείμενα σε Αθήνα και Λευκωσία, τα μόνιμα ερωτευμένα με την ιμπεριαλιστική Μόσχα από το 1964 και ακόμη περισσότερο από το 1991 και δώθε, θα μας λένε ότι ο ευρωπαιόφιλος Αναστασιάδης είναι δήθεν «δυτικό πουλητάρι», που μπορούσε αλλά δεν έκανε το βήμα προς τη Μόσχα

Νίκος Αναστασιάδης
Λες κι ο Αναστασιάδης, που είναι ιδιαίτερα υφεσιακός προς τη Μόσχα και καθόλου αρχειακά αντιρώσος, είχε τη διάθεση να αυτοχειριαστεί πολιτικά 15 μέρες μετά την εκλογή του και να καταστραφεί ανεπιστρεπτί, ο ίδιος και η κυπριακή αστική τάξη την οποία εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο ο ΔΗΣΥ. 

Ο σοσιαλφασίστας Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ, με απέραντο θράσος, αφού κατάστρεψαν την πατρίδα τους προς όφελος των αφεντικών τους, υποδύονται τώρα, 15 μέρες αφού έφαγαν μαύρο από το λαό της Κύπρου για τα εγκληματικά πεπραγμένα τους, τους αρχηγούς της εθνικής αντίστασης, προσπαθώντας να συμπαρασύρουν πίσω τους τους μη ρωσόδουλους εθνικιστές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Η παθολογική ρωσοδουλία των ψευτοκομμουνιστών -
Ο Χριστόφιας γελοιογραφείται κατά την επίσκεψη Μεντβέντεφ
στη Λευκωσία το 2010
Το γεγονός ότι οι απερίγραφτοι αυτοί χαφιέδες, που παριστάνουν την «Αριστερά» και το «λαϊκό εργατικό πολιτικό ρεύμα», ενώ είναι ξενόδουλοι φασίστες, βγάζουν πλέον στο φως την αγάπη τους για την πλέον ξετσίπωτα φασιστική ιμπεριαλιστική και στρατοκρατική χώρα του πλανήτη, τη χώρα μεταξύ άλλων με τις μεγαλύτερες ταξικές διαφορές και χάσμα μεταξύ ολιγαρχίας και λαού, είναι από μια άποψη θετικό, κι από μιαν άλλη ιδιαίτερα ανησυχητικό. 

Δείχνει ότι ο λαός και η Δημοκρατία, στην Κύπρο και κυρίως στην Ελλάδα, δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να τους αποκαλύψουν και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους.

3 σχόλια:

  1. O Δήμος Σταρένιος στην πολιτική του ζωή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ κατά την Κατοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω την αμαρτία μου δε το γνώριζα... Είναι νομίζω ευθέως κατανόητο ότι το ΚΜ αναφέρεται στο ρόλο του στη γνωστή ταινία όπου ζητάει από τους πατριώτες στην Κρήτη να καταδώσουν τους αγωνιστές στους Γερμανούς ναζήδες...

    Για αυτό και το "Δήμοι Σταρένιοι" βρίσκεται σε εισαγωγικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά, εκτοπίστηκαν εν μέρει οι ρώσοι (λαμβάνοντας βεβαίως τα απαραίτητα ανταλλάγματα) "σπρώχνοντας τους Γερμανο-δυτικούς μονοπωλιστές να λάβουν τα πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος της Κύπρου προκειμένου να αυτο-στοχοποιηθούν" και άφησαν τη θεϊκή ευκαιρία ν' αποκτήσουν μέχρι και δικαιώματα βάσης ελλιμενισμού του στόλου τους για ν' αγοράσουν τζάμπα την Κύπρο αργότερα; Μα καλά, την παλεύουν εκεί στην ΟΑΚΕ;

    Όσο για τον ισχυρισμό ότι "η κυβέρνηση άφησε την πάλη με την τρόικα γιατί αποφάσισε τελικά ότι δε θέλει τη συγχώνευση Εθνικής- Γιούρομπανκ" ("Νέα Ανατολή", Μάρτης '13, σελίδα 1), ναι, πράγγματι έτσι είναι. Δεν της την έτριψαν στη μούρη τη "συγχώνευση" οι τροϊκανοί. Η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα. Και οι οακίτες διεκδικούν αυτοδικαίως και επαξίως μαζί με τους φωστήρες "οικονομολόγους του ψευτοΚΚΕ το Νόμπελ Οικονομίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή