Ανασκάλεμα

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

9 του Μάη 1945: Η συντριβή του ναζισμού στην Ευρώπη. Να μην αφήσουμε το φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι

Αμερικάνοι και Σοβιετικοί φαντάροι στον ποταμό Έλβα (Απρίλης 1945)

Το ιστολόγιο αναθυμάται με συγκίνηση τα εκατομμύρια των μαχητών και των αμάχων, που χάθηκαν την εξαετία 1939-1945 στη μάχη κατά των νεοκανίβαλων του εθνικοσοσιαλισμού/φασισμού του Άξονα Γερμανίας – Ιαπωνίας - Ιταλίας, από το βομβαρδισμένο Λονδίνο και τα βουνά της ελληνοαλβανικής μεθορίου, τις αχανείς εκτάσεις της ευρωπαϊκής ΕΣΣΔ, μέχρι τη Χαβάη και την Ινδοκίνα.

Σήμερα που ο φασισμός ντύνεται πολλές φορές με «αντιιμπεριαλιστικό» και «αντιπλουτοκρατικό» μανδύα (σε ένα βαθμό το έκανε και τότε, αλλά τότε υπήρχε η προλεταριακή ΕΣΣΔ και η Γ' Κομμουνιστική Διεθνής που τον αποκάλυπταν), νομίζουμε πως πρέπει πάντα να κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τη γραμμή της αντιφασιστικής ενότητας και πάλης, σε κάθε χώρα χωριστά, αλλά και διεθνώς.



Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στο σοβιετικό λαό και στην ηγεσία του, το ένδοξο Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι) που με επικεφαλής το σ. Στάλιν έδωσαν έναν αγώνα ζωής και θανάτου που όμοιο του δεν έχει ματαδεί η ανθρώπινη ιστορία, με συνολικό αριθμό απωλειών που ξεπέρασε τα 23 εκατομμύρια ψυχές, αναρτούμε λίγες εικόνες, για να βάλουμε και μεις ένα λιθαράκι στο να μην περιπέσει στη λήθη ο τιτάνιος αυτός αντιφασιστικός αγώνας.

Επίσης αναρτούμε και υλικό από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, το άνοιγμα δηλαδή του δεύτερου μετώπου στην Ευρώπη που αποτέλεσε, μετά βέβαια την ήττα του στην Αφρική αλλά και το έπος του Στάλινγκραντ, την οριστική καταδίκη του χιτλερισμού. Τέλος αναρτούμε κι ένα μικρό φόρο τιμής στους αντιφασίστες παρτιζάνους της Ευρώπης και όλου του πλανήτη, που με τον ηρωισμό τους και την αυτοθυσία τους τραυμάτισαν βαριά το φασιστικό τέρας, οδηγώντας το μια ώρα αρχύτερα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Και πιο συγκεκριμένα, ένα τραγούδι των Εβραίων αντιφασιστών παρτιζάνων, στο λαό των οποίων τα κτήνη του χιτλερισμού άσκησαν την πιο απάνθρωπη και εξοντωτική βία…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου