Ανασκάλεμα

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Όχι στα καθεστωτικά κόμματα - Δήλωση στήριξης της ΟΑΚΚΕ στην κάλπη - Ούτε μια ψήφο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και στον ΣΥΡΙΖΑ



Οι Σαμαράς - Βενιζέλος παραδίνουν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του ρώσικου αφεντικού

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Σε κάθε περίπτωση καμία ψήφο στη ναζιστική «Χρ. Αυγή» και στον ΣΥΡΙΖΑ


Οι προ­βο­κα­τό­ρι­κες η­γε­σί­ες κυ­βέρ­νη­σης και α­ντι­πο­λί­τευ­σης πά­νε τη χώ­ρα για άλ­λη μια φο­ρά σε πρό­ω­ρες ε­κλο­γές. Αυ­τές οι ε­κλο­γές έρ­χο­νται σε μί­α πε­ρί­ο­δο που βρί­σκει πε­ρισ­σό­τε­ρο φθαρ­μέ­να α­πό πο­τέ τα κλασ­σι­κά κυ­βερνη­τι­κά κόμ­μα­τα της ΝΔ και του ΠΑ­ΣΟΚ, που έ­χουν συγκε­ντρώ­σει, και δί­καια, τη με­γά­λη δυ­σα­ρέ­σκεια του λα­ού για τα δει­νά που περ­νά­ει σή­με­ρα.  Ε­πί­σης, πο­τέ άλ­λο­τε αυ­τά τα κόμ­μα­τα δεν ή­ταν τό­σο υ­πο­ταγ­μέ­να στους ρω­σό­δου­λους που έ­χουν ε­γκα­τα­στα­θεί στην η­γε­σί­α τους τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια με­τά α­πό αλ­λεπάλ­λη­λες και πραξι­κο­πη­μα­τι­κές εκ­κα­θα­ρί­σεις και πο­τέ δεν ή­ταν πιο διαβρω­μέ­να α­πό την ι­δε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κή γραμ­μή του σο­σιαλ­φα­σι­σμού.


Έ­τσι τώ­ρα ε­τοι­μά­ζε­ται να α­να­λά­βει κυ­βερ­νη­τι­κό ρό­λο έ­να  κόμ­μα που δεν έ­χει α­πλά έ­ναν σο­σιαλ­φα­σί­στα  και ρω­σό­δου­λο αρ­χη­γό, ό­πως η ΝΔ και το ΠΑ­ΣΟΚ, αλ­λά τέ­τοια εί­ναι σχε­δόν ό­λα τα η­γε­τι­κά στε­λέ­χη του και τα πε­ρισ­σότε­ρα με­σαί­α στε­λέ­χη του. Αυ­τό ση­μαί­νει ό­τι αν έρ­θει στην ε­ξου­σί­α ο ΣΥΡΙ­ΖΑ θα γί­νει μια αρ­νη­τι­κή ποιο­τι­κή αλ­λα­γή για­τί θα ε­γκα­τα­στα­θεί στη χώ­ρα έ­νας πλα­τύς  σο­σιαλ­φα­σι­στι­κός κρα­τι­κός μη­χα­νι­σμός που θα βρί­σκε­ται σε κά­θε πό­ρο της κοι­νω­νί­ας, που θα ε­πι­διώ­ξει να κά­τσει στο σβέρ­κο του λα­ού για τα κα­λά και να κα­ταρ­ρα­κώ­σει την ε­λά­χι­στη δη­μο­κρα­τί­α που υ­πάρ­χει ακό­μα στη χώ­ρα.  



Η Ο­ΑΚ­ΚΕ δεν θα συμ­με­τέ­χει σε αυ­τές τις ε­κλο­γές λό­γω του δυ­σβά­σταχτου οι­κο­νο­μι­κού βά­ρους

Σε αυ­τή την κρί­σι­μη ε­κλο­γι­κή μά­χη που θα διε­ξα­χθεί σε συν­θή­κες χρε­ω­κο­πί­ας, δυ­να­μώ­μα­τος του σα­μπο­τάζ των πα­ρα­γω­γι­κών δυ­νά­με­ων, με­γα­λύ­τερης υ­πο­δού­λω­σης της χώ­ρας στα ρω­σο­κι­νέ­ζι­κα α­φε­ντι­κά και ε­πί­θε­σης του φαιο-«κόκ­κι­νου» με­τώ­που, η Ο­ΑΚ­ΚΕ δεν θα μπο­ρέ­σει να συμμε­τέ­χει με το δι­κό της ψη­φο­δέλ­τιο για­τί δεν μπο­ρεί να α­ντα­πο­κρι­θεί στο δυ­σβά­στα­χτο οι­κονομι­κό βά­ρος που ση­μαί­νει έ­να πα­νελ­λα­δι­κό ε­κλο­γι­κό κα­τέ­βα­σμα.

Η Ο­ΑΚ­ΚΕ έ­χει δώ­σει το πα­ρόν σε ό­λες σχε­δόν τις ε­κλο­γι­κές μά­χες α­πό την ί­δρυ­σή της μέ­χρι σή­με­ρα για δύ­ο λό­γους: ο πρώ­τος εί­ναι να δώ­σει τη δυ­να­τό­τη­τα σε ό­σους έ­χουν πει­στεί α­πό την πο­λι­τι­κή της γραμ­μή να το δη­λώ­σουν με την ψή­φο τους στις ε­κλο­γές, να με­τρή­σει την α­πή­χη­ση της γραμ­μής της και να κα­τα­γρά­ψει την πα­ρου­σί­α της στον πο­λι­τι­κό χώ­ρο. Ο δεύ­τε­ρος και κυ­ριό­τε­ρος εί­ναι ό­τι μόνο αυ­τή η ε­κλο­γι­κή κά­θο­δος δί­νει στην Ο­ΑΚ­ΚΕ φω­νή στα τη­λε­ο­πτι­κά κα­νά­λια, α­πό τα ο­ποί­α εί­ναι α­πο­κλει­σμέ­νη ό­λο τον υ­πό­λοι­πο χρό­νο, για να α­κου­στεί η γραμ­μή της πα­νελ­λα­δι­κά και να γί­νει γνω­στή σε πολ­λούς αν­θρώ­πους που δεν θα εί­χαν πο­τέ τη δυ­να­τό­τη­τα να μά­θουν για αυ­τήν με άλ­λο τρό­πο. Αυ­τή η δυ­να­τό­τη­τα πα­νελ­λα­δι­κής πα­ρέμ­βα­σης έ­χει με­ρι­κά μό­νο υ­πο­κα­τα­στα­θεί τα τε­λευ­ταί­α χρό­νια α­πό το ί­ντερ­νετ, με δε­δο­μέ­νο ό­τι εί­ναι μι­κρό το πο­σο­στό ό­σων ε­νη­με­ρώ­νο­νται α­πό το ί­ντερ­νετ σε σχέ­ση με αυ­τούς που ε­νη­με­ρώ­νο­νται α­πό την τη­λε­ό­ρα­ση.

Ω­στό­σο, οι αλ­λε­πάλ­λη­λες ε­κλο­γι­κές μά­χες των τε­λευ­ταί­ων ε­τών, με τε­λευ­ταί­α τη μά­χη των ευ­ρω­ε­κλο­γών που έ­γι­νε μό­λις πριν λί­γους μή­νες το Μά­η του 2014, κά­νουν α­δύ­να­τη οι­κο­νο­μι­κά τη συμ­με­το­χή μας σε αυ­τές τις ε­κλο­γές. Ή­δη το οι­κο­νο­μι­κό πρό­βλη­μα ή­ταν ο­ξυ­μέ­νο και για τις ευ­ρω­ε­κλο­γές του 2014 για­τί εί­χαν έ­να συ­νο­λι­κό κό­στος πε­ρί­που 25.000 Ευ­ρώ που βγή­κε με αι­μα­τη­ρές θυ­σί­ες συ­ντρό­φων και φί­λων, και με την α­νά­λη­ψη ε­νός χρέ­ους που α­κό­μα μας βα­ραί­νει. Το οι­κο­νο­μι­κό κό­στος της συμ­με­το­χής σε αυ­τές τις ε­κλο­γές έ­χει γί­νει σή­με­ρα α­κό­μα πιο δυ­σβά­στα­χτο. Α­πό τη μια τα ορ­γα­νω­μέ­να μέ­λη, οι επιρ­ρο­ές και οι φί­λοι της Ο­ΑΚ­ΚΕ εί­ναι κυ­ρί­ως ερ­γά­τες, ερ­γα­ζό­με­νοι, συ­ντα­ξιού­χοι και ά­νερ­γοι που έ­χουν ό­πως και ο υ­πό­λοι­πος λα­ός πλη­γεί α­πό την οι­κονο­μι­κή κρί­ση. Α­πό την άλ­λη η ση­με­ρι­νή με­γά­λη α­πή­χη­ση της γραμ­μής της Ο­ΑΚ­ΚΕ που φαί­νε­ται έ­ντο­να ε­κεί που κι­νεί­ται σε με­γα­λύ­τε­ρο α­ριθ­μό αν­θρώ­πων, δη­λα­δή μέ­σω της ι­στο­σε­λί­δας της στο ί­ντερ­νετ, δεν έ­χει εκ­φρα­στεί μέ­χρι σή­με­ρα πρα­κτι­κά και ορ­γα­νω­τι­κά, ο­πό­τε δεν έ­χει εκ­φρα­στεί και σε ε­πί­πε­δο οι­κο­νο­μι­κής ε­νί­σχυ­σης. Ω­στό­σο, αυ­τή η α­ντί­φα­ση δεν μπο­ρεί να συ­νε­χί­ζε­ται για πο­λύ α­κό­μη. Στην πε­ρί­ο­δο που δια­νύ­ου­με το σά­πιο δια­κομ­μα­τι­κό κα­θεστώς μοι­ραί­α θα α­πο­κα­λύ­πτε­ται κά­θε μέ­ρα και πε­ρισ­σό­τε­ρο. Ι­διαί­τε­ρα αυ­τό ι­σχύ­ει για την ψευ­το­α­ρι­στε­ρά και αυ­τή τη δια­δι­κα­σί­α θα την ε­πι­τα­χύ­νει ραγδαί­α η πλή­ρης α­πο­κά­λυ­ψη και α­πο­γύ­μνω­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που θα έρ­θει ό­ταν αυτός α­να­λά­βει κυ­βερ­νη­τι­κή ε­ξου­σί­α.

Ή­δη έ­χει αρ­χί­σει να γί­νε­ται συ­νεί­δη­ση στους δη­μο­κρά­τες ό­τι η Ο­ΑΚΚΕ εί­ναι ο μό­νος ορ­γα­νω­μέ­νος πυ­ρή­νας α­ντί­στα­σης στη φαιο-«κόκ­κι­νη» λαί­λαπα, ό­πως φά­νη­κε α­πό την πλα­τιά δια­κί­νη­ση στο ί­ντερ­νετ της καταγ­γε­λί­ας της φα­σι­στι­κής ε­πί­θε­σης στην Athens Voice, ό­πως και του άρθρου για την κα­θε­στω­τι­κή ε­πι­χεί­ρη­ση η­ρω­ο­ποί­η­σης του Ρω­μα­νού. Το ί­διο φαι­νό­με­νο μιας δη­μο­κρα­τι­κής συσπεί­ρω­σης γύ­ρω α­πό την Ο­ΑΚ­ΚΕ εί­χε πα­ρα­τη­ρη­θεί με την κα­ταγ­γε­λί­α της ρώ­σικης ει­σβο­λής στην Ου­κρα­νί­α και την εκ­δή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έ­ξω α­πό τη ρώ­σικη πρε­σβεί­α. 


Ό­χι στα κα­θε­στω­τι­κά κόμ­μα­τα - Δή­λω­ση στή­ρι­ξης της Ο­ΑΚ­ΚΕ στην κάλπη

Το ό­τι η Ο­ΑΚ­ΚΕ δεν θα συμ­με­τέ­χει σε αυ­τές τις ε­κλο­γές με ψη­φο­δέλ­τιο δεν ση­μαί­νει ό­τι θα εί­ναι α­πού­σα α­πό την ε­κλο­γι­κή μά­χη, ού­τε ό­τι μας εί­ναι α­διά­φο­ρη η έκ­βα­σή της. Θα ε­πι­διώ­ξου­με την πα­ρέμ­βα­σή μας σε αυ­τή με όλα τα μέ­σα προ­πα­γάν­δι­σης που έ­χου­με στη διά­θεσή μας για να α­πο­κα­λύ­ψου­με στο λα­ό τα βρώ­μι­κα παι­χνί­δια των προ­βο­κα­τό­ρων του κα­θε­στώ­τος, τον πο­λι­τικό χα­ρα­κτή­ρα των κομ­μα­τι­κών η­γε­σιών που διεκ­δι­κούν την ψή­φο του, και να κα­ταγ­γεί­λου­με την κα­τα­στρο­φή και το φα­σι­σμό που ε­τοι­μά­ζουν για να μπο­ρέσουν να πα­ρα­δώσουν τη χώ­ρα στα ρώ­σι­κα α­φε­ντι­κά και στους συμ­μά­χους τους. Ταυ­τό­χρο­να κα­λού­με ό­σους μας έ­χουν ψη­φί­σει σε προ­η­γού­με­νες ε­κλο­γές και ό­σους θα ή­θε­λαν να μας ψη­φί­σουν σε αυ­τές, να πά­ρουν έ­να λευ­κό ψη­φο­δέλ­τιο να γρά­ψουν πά­νω Ο­ΑΚ­ΚΕ και να το ρί­ξουν στην κάλ­πη. Πα­ρ’ ό­λο που τυ­πι­κά αυ­τό με­τρά­ει σαν έ­να ά­κυ­ρο ψη­φο­δέλ­τιο, εί­ναι μί­α πο­λι­τι­κή δή­λω­ση στή­ρι­ξης της Ο­ΑΚ­ΚΕ σε κά­θε άν­θρω­πο που βρίσκε­ται γύ­ρω μας, σε κά­θε άν­θρω­πο που ζυ­μώ­νου­με τη γραμ­μή μας και που ση­μαί­νει ό­τι δεν θε­ω­ρού­με κα­νέ­να α­πό τα γνω­στά κόμ­μα­τα που κα­τε­βαί­νουν στις ε­κλο­γές θε­τι­κό, προ­ο­δευ­τι­κό και δη­μο­κρα­τικό ε­πει­δή η η­γε­σί­α του θα εί­ναι έ­να βρώ­μι­κο κομ­μά­τι του βρώ­μι­κου κα­θεστώτος.

Αυ­τή η στά­ση εί­ναι μια στά­ση ε­μπι­στο­σύ­νης στην Ο­ΑΚ­ΚΕ ι­διαί­τε­ρα ε­πει­δή δεν μπο­ρεί να κα­τε­βεί τις ε­κλο­γές. Γι’ αυ­τό κα­λού­με τους φί­λους μας να τη συ­ζη­τά­νε, να τη ζυ­μώ­νουν και να τη δια­δώ­σουν πλα­τιά, ε­νώ βέ­βαια αυ­τό θα κά­νου­με και κε­ντρι­κά α­πό το ί­ντερ­νετ .   Για­τί το βα­σι­κό που με­τρά­ει πιο πο­λύ δεν εί­ναι να δεί­ξει  η Ο­ΑΚ­ΚΕ την α­πή­χη­σή της σε ψή­φους, αλ­λά να διατη­ρή­σει και να αυ­ξή­σει την ορ­γα­νω­τι­κή της δύ­να­μη.   

Στις ση­με­ρι­νές δη­λα­δή συν­θή­κες κά­θε ψή­φος στα κοι­νο­βου­λευ­τι­κά κόμ­μα­τα και τους ε­ξω­κοι­νο­βουλευ­τι­κούς κο­λα­ού­ζους του εί­ναι μί­α ψή­φος που ε­νι­σχύ­ει το δια­κομ­μα­τι­κό σύ­στη­μα κο­ρυ­φής και το κα­θε­στώς που έ­χει κατα­στρέ­ψει και θα συ­νε­χί­σει να κα­τα­στρέ­φει τη χώ­ρα μέ­σα α­πό το σα­μπο­τάζ της βιο­μη­χα­νί­ας και των πα­ρα­γω­γι­κών δυ­νά­με­ων. Αυ­τή την πο­λι­τι­κή α­κο­λούθη­σαν ε­δώ και δε­κα­ε­τί­ες οι ρω­σό­δου­λες η­γε­σί­ες που ε­γκα­τα­στά­θη­καν σε ΠΑ­ΣΟΚ - ΝΔ α­πό κοι­νού με τα ψευ­το­α­ρι­στε­ρά α­νοι­χτά ρω­σό­δου­λα κόμ­μα­τα ψευ­τοΚ­ΚΕ και ΣΥΝ (Σύ­ρι­ζα). Εί­ναι αυ­τή η πο­λι­τι­κή που χρε­ω­κό­πη­σε τη χώ­ρα και έ­φε­ρε την κρί­ση και τα μνη­μό­νια που τώ­ρα οι ε­γκλη­μα­τί­ες η­γέ­τες κυ­βέρ­νη­σης και α­ντι­πο­λί­τευ­σης φορ­τώ­νουν στους ευ­ρω­παί­ους δα­νει­στές. Ό­μως α­πο­δει­κνύ­εται ό­τι οι ευ­ρω­παί­οι δα­νει­στές που ευ­χα­ρί­στως υ­πο­γρά­φουν τα μέ­τρα πεί­νας και α­φή­νουν πά­ντα πο­λι­τι­κά α­λώ­βη­τους τους σα­μπο­τα­ρι­στές, δεν εί­ναι αυ­τοί που α­γο­ράζουν τζά­μπα την κα­τε­στραμ­μέ­νη χώ­ρα ό­πως ι­σχυ­ρί­ζο­νταν οι δημα­γω­γοί του κα­θε­στώ­τος. Α­πο­δει­κνύ­ε­ται ό­τι η κα­τα­στρο­φή που φέρ­νουν στη χώ­ρα οι σα­μπο­τα­ρι­στές α­νοί­γει το δρό­μο στους κρα­τι­κο-ο­λι­γάρ­χες της Ρω­σί­ας και της συμ­μά­χου της Κί­να που α­γο­ρά­ζουν πα­νά­κρι­βη τουριστι­κή γη, λιμά­νια, σι­δη­ρο­δρό­μους, βιο­μη­χα­νί­ες α­κό­μη και των Ο­ΠΑΠ γα να ε­λέγ­ξουν τους ο­πα­διο­κύς στρα­τούς. Μά­λι­στα, μέ­σα στην κρί­ση σύσ­σω­μο το κα­θε­στώς πα­ρα­χώρη­σε τον έ­λεγ­χο των με­γα­λύ­τε­ρων τρα­πε­ζών, δη­λα­δή ου­σια­στι­κά τον έ­λεγ­χο των κα­τα­χρε­ω­μέ­νων ελ­λη­νι­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων, σε ρώ­σι­κα και ρω­σό­φι­λα κε­φά­λαια (Πει­ραιώς-Νέ­σις, Άλ­φα -Κα­τάρ, και πιο πρό­σφα­τα πά­τη­σε το πό­δι του στην Eurobank ο Μυ­τι­λη­ναί­ος). Προ­η­γού­με­να το ί­διο κα­θε­στώς εί­χε φρο­ντί­σει να δυ­να­μώ­σει στην οι­κο­νο­μί­α τη ρω­σό­δου­λη νέ­α κρα­τι­κή ο­λι­γαρ­χί­α (Κόκ­καλης, Μπό­μπολας, Μυ­τι­λη­ναί­ος, Κο­πε­λού­ζος, Γερ­μα­νός κλπ).

Το πό­σο συ­ντο­νι­σμέ­να λει­τουρ­γεί το δια­κομ­μα­τι­κό σύ­στη­μα κο­ρυφής υ­πέρ των νέ­ων α­φε­ντι­κών α­πο­δει­κνύ­ε­ται α­πό το ε­ξής: Ε­νώ βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη οι ψη­φο­φο­ρί­ες για την ε­κλο­γή του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας, στις 21/12, πέ­ρα­σε στα μου­λω­χτά στη Βου­λή η σκαν­δα­λώ­δης τρο­πο­λο­γί­α για την ε­πέ­κτα­ση της δου­κτη­τι­κής Cosco, δη­λα­δή του φα­σι­στι­κού κρα­τι­κού κι­νέ­ζι­κου μο­νο­πώλιου στο λι­μά­νι του Πει­ραιά. Με αυ­τήν την τρο­πο­λο­γί­α πα­ρα­δί­νουν σχε­δόν τζά­μπα και χω­ρίς δια­γω­νι­σμό στην Cosco την προ­βλή­τα Ι­Ι­Ι ε­νώ της κά­νουν σκό­ντο και στο ε­νοί­κιο που δί­νει στην προ­βλή­τα Ι­Ι στην ο­ποί­α ή­δη έ­χει ε­γκα­τα­σταθεί με­τα­τρέ­πο­ντας τη σε ερ­γα­σια­κό κά­τερ­γο. Αυ­τό το σκάν­δα­λο θά­φτη­κε στα ψι­λά μέ­σα στη σιω­πή ό­λων των κομ­μά­των. Ι­διαί­τε­ρα ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που υ­ποκρι­τικά στη Βου­λή τά­χθη­κε κα­τά της τρο­πο­λο­γί­ας δεν ξε­σή­κω­σε κα­νέ­να θό­ρυ­βο για να μην πε­ρά­σει σαν α­νερ­χό­με­νη ε­ξου­σί­α. Σε κα­νέ­να λό­γο α­πό αυ­τούς που α­λαζο­νι­κά βγά­ζει σή­με­ρα ο Τσί­πρας υ­πο­χό­με­νος τά­χα ό­τι θα σκί­σει τα μνη­μό­νια, και με­τα­δί­δουν ό­λες οι τη­λε­ο­ράσεις δεν κα­ταγ­γέλ­θη­κε αυ­τή η συμ­φω­νί­α που δεν θα πά­ει ού­τε για σκί­σι­μο ού­τε καν για “ε­πα­να­δια­πραγ­μά­τευ­ση”. 

Γι’ αυ­τό λέ­με ό­τι η στή­ρι­ξη της Ο­ΑΚ­ΚΕ, και με την ψή­φο δή­λω­σης στήρι­ξης στην κάλ­πη, εί­ναι η μο­να­δι­κή α­πο­τε­λε­σμα­τι­κή α­ντί­στα­ση στην κα­τα­στρο­φή της χώ­ρας που δυ­να­μώ­νει ό­λο και πε­ρισ­σό­τε­ρο αυ­τό το κα­θε­στώς ε­ξου­σί­ας.


Σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση κα­μί­α ψή­φο στη να­ζι­στι­κή «Χρυσή Αυ­γή» και στον ΣΥΡΙ­ΖΑ

Πρέ­πει ό­μως μέ­σα σε αυ­τές τις συν­θή­κες και με τις δο­σμέ­νες πο­λιτι­κές δυ­νά­μεις να δια­κρί­νου­με α­νά­με­σα σε ό­λα τα κόμ­μα­τα  α­πό που έρ­χε­ται ο με­γα­λύ­τε­ρος κίν­δυ­νος για τη δη­μο­κρα­τί­α στα πλαί­σια της στρα­τη­γι­κής του α­ντι­φα­σι­στι­κού με­τώ­που που μπο­ρεί να κα­θυ­στε­ρή­σει ή και να α­πο­τρέ­ψει τη φαιο”κόκ­κι­νη” δι­κτα­το­ρί­α που ε­τοι­μά­ζουν οι ρώ­σοι σο­σια­λι­μπε­ρια­λι­στές για να με­τα­τρέ­ψουν τη χώ­ρα σε να­ζι­στι­κή α­ποι­κί­α τους. 

Έ­τσι, σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση πρέ­πει να ζυ­μώ­νου­με τη θέ­ση να μην πέ­σει κα­μί­α ψή­φος στο ξε­τσί­πω­τα δο­λο­φο­νι­κό, κρα­τι­κά προ­στα­τευό­με­νο κοι­νο­βουλευ­τι­κό να­ζι­στι­κό κόμ­μα - συμ­μο­ρί­α μα­χαι­ρο­βγαλ­τών, τη “Χρυ­σή Αυ­γή”. Αυ­τήν την προ­στα­τεύ­ει σύσσω­μο το κα­θε­στώς, κυ­ρί­ως η πουλη­μέ­νη στη Ρω­σί­α ψευ­τοα­ρι­στε­ρά (ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ψευ­τοΚ­ΚΕ) και η πιο μαύ­ρη δε­ξιά (Α­ΝΕΛ του Καμ­μέ­νου), για­τί οι χρυ­σαυ­γί­τες εί­ναι δια­κη­ρυγ­μέ­νοι φί­λοι της Μό­σχας, την ο­ποί­α α­γα­πούν όλες οι κα­θε­στω­τι­κές η­γε­σί­ες, α­πό τον Κου­βέ­λη και το Βε­νι­ζέ­λο μέ­χρι το Σαμα­ρά και το Θε­ο­δω­ρά­κη του “Πο­τα­μιού”. Γι’ αυ­τό α­κό­μα και σή­με­ρα που έ­χουν συλλά­βει τους βου­λευ­τές της κά­τω α­πό την πί­ε­ση της ευ­ρω­πα­ϊ­κής και διε­θνούς κοι­νής γνώ­μης, της ε­πι­τρέ­πουν να κα­τε­βαί­νει στις ε­κλο­γές, κου­βα­λά­νε ό­λους τους υ­πό­δι­κους στη Βου­λή για την ψη­φο­φο­ρί­α του προ­έ­δρου της δη­μο­κρατί­ας, και σέρ­νουν α­δι­καιο­λό­γη­τα και για μή­νες τη δί­κη τους μέ­χρι να ξε­χαστεί στις συ­νει­δή­σεις του λα­ού η ε­γκλη­μα­τι­κή τους ρα­τσι­στι­κή βί­α. Την ί­δια στιγ­μή με­τρά­νε τα πο­σο­στά τους στα γκά­λοπ σαν να εί­ναι ένα κα­νο­νι­κό πολι­τι­κό κόμ­μα και για κα­μί­α πο­λι­τι­κή δύ­να­μη, για κα­νέ­να κοι­νο­βου­λευ­τι­κό κόμ­μα, δεν α­πο­τε­λεί ζή­τη­μα πρώ­της γραμ­μής, ό­τι αυ­τοί οι ψυ­χροί δο­λο­φό­νοι του Π. Φύσ­σα, αυ­τοί που ευ­θύ­νο­νται για τις αι­μα­τη­ρές ε­πι­θέ­σεις ε­νά­ντια σε χι­λιά­δες με­τα­νά­στες και ενά­ντια σε δη­μο­κρά­τες και α­ντι­φα­σί­στες, α­κόμα ε­ξα­σφα­λί­ζουν με ά­νε­ση την εί­σο­δό τους στην ε­πό­με­νη Βου­λή. Οι κα­ταγ­γε­λίες για τις φι­λο­χι­τλε­ρι­κές και ρα­τσι­στι­κές τους δια­κη­ρύ­ξεις και για τα εγκλή­μα­τά τους που ή­ταν στην πρώ­τη γραμ­μή της ε­πι­και­ρό­τη­τας για λί­γο μόνο διά­στη­μα με­τά τη σύλ­λη­ψή τους, θά­φτη­καν με­θο­δι­κά μέ­σα στους φα­κέ­λους των δι­κο­γρα­φιών που έ­χουν αρ­χί­σει να μα­ζεύ­ουν σκό­νη.      

Σε κά­θε πε­ρί­πτω­ση ε­πί­σης δεν πρέ­πει να δώ­σουν κα­μί­α ψή­φο στο ΣΥΡΙ­ΖΑ.  Αυ­τό το λέ­με για­τί η αιχ­μή του δό­ρα­τος του κα­θε­στώ­τος της κα­τα­στροφής, οι ι­δε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κοί ε­πι­κε­φα­λής της πο­λι­τι­κής του σα­μπο­τάζ, του φα­σι­σμού, του φι­λο­να­ζι­σμού, και της υ­πο­δού­λω­σης της χώ­ρας, τα πιο α­φο­σιωμέ­να και συ­νει­δη­τά τσι­ρά­κια των νέ­ων α­φε­ντι­κών, εί­ναι η ση­με­ρι­νή ψευ­το­α­ριστε­ρά των ΣΥΝ (ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ) και ψευ­τοΚ­ΚΕ, που ό­μως μό­νο μέ­σω του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ μπο­ρεί να κα­βα­λι­κέ­ψει στην ε­ξου­σί­α. Ό­πως έ­χου­με γρά­ψει α­να­λυ­τι­κά σε προ­η­γού­με­νο άρ­θρο μας μί­α εν­δε­χό­με­νη κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν θα εί­ναι α­πλά έ­να πέ­ρα­σμα α­πό την ε­ξου­σί­α για να κά­νει “μί­α α­πό τα ί­δια”, αλ­λά θα ση­μαί­νει την ε­γκατά­στα­ση του σο­σιαλ­φα­σι­στι­κού κρά­τους στη χώ­ρα, του νέ­ου δυ­νά­στη και βα­σανι­στή του λα­ού υ­πέρ των νέ­ων α­φε­ντι­κών (http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/441).


Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ε­τοι­μά­ζε­ται να πά­ρει την ε­ξου­σί­α για να ε­γκα­τα­στή­σει το σο­σιαλ­φα­σι­στι­κό κρά­τος

Ό­πως α­να­λύ­ου­με σε άλ­λο άρ­θρο μας οι πρό­ω­ρες ε­κλο­γές που θα ση­μαίνουν πι­θα­νά την ά­νο­δο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στην ε­ξου­σί­α, έρ­χο­νται χω­ρίς ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να έ­χει ε­ξα­σφα­λί­σει την “προί­κα” των δις α­πό τους φί­λους του στην Ευ­ρώ­πη και στο ΔΝΤ για να μπο­ρέ­σει να κά­νει αρ­κε­τές ε­λαφρύν­σεις και ε­ξα­γο­ρές του λα­ού, και ε­νώ έ­χει μπρο­στά του τη δια­πραγ­μά­τευ­ση με την τρό­ι­κα που δεν έ­χει κλεί­σει για τη λή­ψη των νέ­ων μέ­τρων πεί­νας, ι­διαί­τε­ρα αυ­τών που α­φο­ρούν τις συ­ντά­ξεις, για την α­πο­δέ­σμευ­ση της τρέ­χου­σας δό­σης του δα­νεί­ου. Αυ­τό θα εί­ναι έ­να βα­ρί­δι για μια μελ­λο­ντι­κή ε­ξου­σί­α ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­φού πα­ρά τη ση­μερι­νή δη­μα­γω­γί­α του δεν θα μπο­ρέ­σει  ου­σια­στι­κά κα­νέ­να μνη­μό­νιο να κά­νει “πα­ρελ­θόν”  την ώ­ρα που θα βα­θαί­νει και δυ­να­μώ­νει το σα­μπο­τάζ της πα­ρα­γω­γής στο ο­ποί­ο πρω­τα­γω­νι­στεί, και ό­σο θα χρειαστεί να κρα­τή­σει τη χώ­ρα μέ­σα στο ευ­ρώ για να διεκ­πε­ραιώ­νει την πο­λι­τι­κή της διά­σπα­σης και κα­ταρ­ρά­κωσης της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης κατ’ ε­ντο­λή του Πού­τιν. Έ­τσι α­πό τη μί­α θα μπο­ρέ­σουν να διεισ­δύ­σουν στην Ευ­ρώ­πη σε ρό­λο σω­τή­ρα και τα ρω­σο­κι­νέ­ζι­κα κε­φά­λαια με α­ποτέ­λε­σμα την ε­ξάρ­τη­ση και την ο­μη­ρί­α της ευ­ρω­πα­ϊ­κής οι­κο­νο­μί­ας, και τε­λι­κά την πο­λι­τι­κή κα­ταρ­χήν υ­πο­δού­λω­ση της Ε­Ε στο ρω­σο­κι­νέ­ζι­κο ά­ξονα.

Αλ­λά πέ­ρα α­πό τη συ­νέ­χι­ση της πο­λι­τι­κής του σα­μπο­τάζ, των μνη­μονί­ων και της πα­ρά­δο­σης της χώ­ρας στο ρω­σο­κι­νέ­ζι­κο ά­ξο­να, η ε­ξου­σί­α ΣΥ­ΡΙΖΑ θα φέ­ρει με την ε­πι­βο­λή ε­νός κα­τα­δυ­να­στευ­τι­κού για το λα­ό κα­θε­στώ­τος, στο ο­ποί­ο τον πρώ­το ρό­λο σε ό­λους τους μη­χα­νι­σμούς του κρά­τους και της διοί­κη­σης θα έ­χει έ­νας έ­τοι­μος στρα­τός κομ­μα­τι­κών στε­λε­χών της συν­δι­κα­λιστι­κής κρα­τι­κής γρα­φειο­κρα­τί­ας και της διε­φθαρ­μέ­νης κρα­τι­κής υ­παλ­λη­λίας που τό­σο έ­χει προ­στα­τεύ­σει.  Σε αυ­τό το στρα­τό θα συμ­με­τέ­χουν πρώ­τα και κα­λύ­τε­ρα τα στε­λέχη του ψευ­τοΚ­ΚΕ που τώ­ρα υ­πο­κρί­νε­ται ό­τι εί­ναι μα­κριά α­πό ό­λα τα “βρώ­μι­κα” παι­χνί­δια ε­ξου­σί­ας. Ταυ­τό­χρο­να, θα συ­γκρο­τη­θεί έ­να νέ­ος σο­σιαλ­φα­σι­στι­κός στρα­τός στα α­νώ­τε­ρα και πιο πο­λι­τι­κά κλι­μά­κια της γρα­φειο­κρα­τί­ας. 

Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό δείγ­μα αυ­τής της ε­ξου­σί­ας που έρ­χε­ται εί­ναι το πως διοι­κεί η Δού­ρου στην πε­ρι­φέ­ρεια Ατ­τι­κής. Μό­λις λί­γοι μή­νες πέ­ρα­σαν από τό­τε που ε­γκα­τα­στά­θη­κε ε­κεί και εμ­φα­νί­στη­κε η πρώ­τη συ­γκλο­νι­στι­κή καταγ­γε­λί­α ερ­γα­ζο­μέ­νων, και συ­γκε­κρι­μέ­να του Σω­μα­τεί­ου του Ει­δι­κού Δια­βαθ­μι­κού Συν­δέ­σμου Νο­μού Ατ­τι­κής (ΕΔ­ΣΝΑ). Σύμ­φω­να με δη­μο­σί­ευ­μα του Βήμα­τος (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=658532) με α­να­κοί­νω­σή του το ση­μα­τεί­ο κα­ταγ­γέ­λει την “ε­πέ­λαση της κομ­μα­το­κρα­τί­ας, της ευ­νοιο­κρα­τί­ας και της οι­κο­γε­νειο­κρα­τί­ας”, “θεσμι­κές πα­ρε­κτρο­πές”, αλ­λά και “πο­γκρόμ συν­δι­κα­λι­στι­κών διώ­ξε­ων”. 

Αυ­τή εί­ναι μί­α μι­κρο­γρα­φί­α του νέ­ου τύ­που φα­σι­σμού, του σο­σι­λαφα­σι­σμού που ε­τοι­μά­ζει για τη χώ­ρα ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, αν έρ­θει στην ε­ξου­σί­α, και που η ζω­ή θα γί­νει α­φό­ρη­τα δύ­σκο­λα σε ό­λα τα ε­πί­πε­δα για ό­σους δεν συμ­με­τέ­χουν ή δεν στη­ρί­ζουν το σο­σιαλ­φα­σι­στι­κό κα­θε­στώς που θα έ­χει στε­λε­χώ­σει ό­λες τις δη­μό­σιες υ­πη­ρε­σί­ες, για ό­σους δεν θα έ­χουν δια­βα­τή­ριο “κοι­νω­νικών φρο­νη­μά­των” για μί­α θέ­ση στο δη­μό­σιο, ή για μί­α θέ­ση ερ­γα­σί­ας στα ρω­σο­κινέ­ζι­κα κά­τερ­γα, και θα νιώ­θουν στο σβέρ­κο τους της α­νά­σα του πρό­θυ­μου σοσιαλ­φα­σί­στα της γει­το­νιάς και της δου­λειάς του.     

Για να ε­γκα­τα­στή­σει την α­ντι­λα­ϊ­κή ε­ξου­σί­α του και να χτυ­πή­σει τις α­ντι­δρά­σεις που α­να­πό­φευ­κτα θα ξε­σπά­σουν, και για να μπο­ρεί να εκ­κα­θαρί­σει τους πο­λι­τι­κούς του α­ντι­πά­λους μέ­σα στην α­στι­κή τά­ξη με λί­γα υ­παρκτά  και πολ­λά α­νύ­παρ­κτα σκάν­δα­λα ώ­στε να  ε­φαρ­μό­σει α­πο­τε­λε­σμα­τι­κά την πο­λι­τι­κή της υ­πο­δού­λω­σης στα νέ­α α­φε­ντι­κά, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­τί­θε­ται να χρησι­μο­ποι­ή­σει τα πιο α­ντι­δρα­στι­κά, τα πιο φα­σι­στι­κά και φι­λο­να­ζι­στι­κά τμήμα­τα της δι­καιο­σύ­νης, του στρα­τού και της α­στυ­νο­μί­ας. 

Γι’ αυ­τό τον έ­χου­με δει σε ό­λη την προ­η­γού­με­νη πε­ρί­ο­δο να στη­ρί­ζει τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες ει­δι­κά των εν­στό­λων και των δι­κα­στι­κών ε­νά­ντια στις πε­ρι­κο­πές στις συ­ντά­ξεις τους, που τε­λι­κά μό­νο για αυ­τούς και για κα­νέ­ναν άλ­λο εργα­ζό­με­νο ή δη­μό­σιο υ­πάλ­λη­λο γί­να­νε κά­ποιες, ε­στω μι­κρές υ­πο­χωρή­σεις α­πό το κα­θε­στώς. Αυ­τή ή­ταν μί­α α­νε­πι­φύ­λα­κτη στή­ρι­ξη που δεν έ­βα­λε πο­τέ ζή­τη­μα κά­θαρ­σης της α­στυ­νο­μί­ας και του στρα­τού α­πό τους φι­λο­να­ζι­στές που ορ­γιά­ζουν μέ­σα τους, που δεν έ­βα­λε ζή­τη­μα τι­μω­ρί­ας των βα­σα­νι­στών της α­στυ­νο­μί­ας που γυ­μνά­ζο­νται πά­νω σε κορ­μιά με­τα­να­στών ό­ταν οι κα­ταγγε­λί­ες ε­να­ντί­ον τους ο­λο­έ­να και πλη­θαί­νουν, και γι’ αυ­τό  στά­θη­κε ου­σιαστι­κά στο πλευ­ρό του Ά­ρειου Πά­γου, ό­πως και ό­λο το κα­θε­στώς, ό­ταν με μί­α κατά­πτυ­στη α­πό­φα­σή του α­θώ­ω­σε πα­νη­γυ­ρι­κά το να­ζι­σμό και το γε­νο­κτο­νι­κό αντι­ση­μι­τι­σμό στην υ­πό­θε­ση Πλεύ­ρη. Γι’ αυ­τό ο Τσί­πρας α­φιέ­ρω­σε τρεις ώ­ρες σε μί­α συ­νά­ντη­ση με τους αρ­χη­γούς των γε­νι­κών ε­πι­τε­λεί­ων των ε­νό­πλων δυνά­με­ων έ­να μή­να πριν την ε­πέ­τειο του φε­τι­νού Πο­λυ­τε­χνεί­ου με­τά την ο­ποία δή­λω­ση την ε­μπι­στο­σύ­νη του στις έ­νο­πλες δυ­νά­μεις για­τί “το κρά­τος συ­νεχί­ζε­ται”. Το κρά­τος συ­νε­χί­ζε­ται με τους φι­λο­να­ζι­στές ε­φέ­δρους που δια­δηλώ­νουν υ­πέρ των χρυ­σαυ­γι­τών στο Σύ­νταγ­μα, τους φι­λο­χου­ντι­κούς της Ευελ­πίδων που μέ­νουν α­τι­μώ­ρη­τοι, και τους έν­στο­λους που πα­ρε­λαύ­νουν φω­νά­ζοντας ρα­τσι­στι­κά συν­θή­μα­τα για τα ο­ποί­α μό­νο που δεν πα­ρα­ση­μο­φο­ρή­θη­καν.

Στους μη­χα­νι­σμούς της βί­α­ης ε­πι­βο­λής της ε­ξου­σί­ας των σο­σιαλ­φασι­στών, ε­πι­φυ­λάσ­σε­ται ξε­χω­ρι­στός ρό­λος στους να­ζι­στές της “Χρυ­σής Αυ­γής”, το μό­νο κόμ­μα που κα­λεί το ρώ­σι­κο στρα­τό να έρ­θει στη χώ­ρα. Ή­δη ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ανέ­λα­βε το ρό­λο του πο­λι­τι­κού υ­πε­ρα­σπι­στή της νομι­μό­τη­τας της συμ­μο­ρίας των να­ζι­στών κα­νι­βά­λων και του δι­καιώ­μα­τος των συλ­λη­φθέ­ντων να­ζι­στών σε μια “δί­και­η δί­κη”, που σέρ­νε­ται μέ­σα α­πό ευ­ρω­εκλο­γές και βου­λευ­τι­κές ε­κλο­γές και δεν γί­νε­ται πο­τέ. Κι ε­νώ κα­τάγ­γει­λε και σω­στά τους Σα­μα­ρά-Βενι­ζέ­λο για­τί δέ­χτη­καν τις ψή­φους των δή­θεν α­νε­ξάρ­τη­των σή­με­ρα να­ζι­στών βου­λευ­τών Α­λε­ξό­που­λου και Μπού­κου­ρα για το Δή­μα, δέ­χτη­κε ευ­χα­ρί­στως την ψή­φο της υ­πό­λοι­πης κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ο­μά­δας της “ΧΑ” ε­να­ντί­ον του Δή­μα. Εί­ναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πό­σο ι­σχυ­ροί αι­σθάν­θη­καν οι να­ζι­στές μέ­σα στη Βουλή ε­νό­ψει των πρό­ω­ρων ε­κλο­γών στην τρί­τη ψη­φο­φο­ρί­α ώ­στε να στή­σουν προ­κλητι­κά ο­λό­κλη­ρο ε­πει­σό­διο και να φω­νά­ζουν ό­τι πε­ρι­μέ­νουν τους διώ­κτες τους στη φυ­λα­κή.
Ε­ξί­σου το δι­κό τους ρό­λο θα παί­ξουν οι σο­σιαλ­φα­σι­στι­κές συμ­μο­ρίες βί­ας τύ­που “Συ­νω­μο­σί­ας των Πυ­ρή­νων της Φω­τιάς”. Δεν εί­ναι τυ­χαί­ο που ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ πρω­το­στά­τη­σε προ­ε­κλο­γι­κά στην η­ρω­ο­ποί­η­ση του Ρω­μα­νού πα­ρό­λο που αυ­τό του κό­στι­σε σε ε­κλο­γι­κά πο­σο­στά.

Στην ά­σκη­ση μιας τέ­τοιας κυ­βερ­νη­τι­κής ε­ξου­σί­ας εί­ναι δια­θέ­σιμοι σαν πρό­θυ­μοι σύμ­μα­χοι εί­τε ε­ντός εί­τε ε­κτός κυ­βέρ­νη­σης η ΔΗ­ΜΑΡ του Κου­βέ­λη, οι ε­θνι­κο­φα­σί­στες του Καμ­μέ­νου, αλ­λά και αυ­τοί του Ε­ΠΑΜ με τους ο­ποί­ους συ­να­ντή­θη­κε α­ντι­προ­σω­πεία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και διαπί­στω­σαν α­πό κοινού την α­νά­γκη δρά­σης ε­νά­ντια στα “δει­νά του μνη­μο­νί­ου”. Τέ­τοιος σύμ­μα­χος θα εί­ναι και το δή­θεν ευ­ρω­παιό­φι­λο “Πο­τά­μι” που του έ­χουν φου­σκώ­σει την ε­κλο­γι­κή δύ­να­μη και το έ­χουν κά­νει τρί­το κόμ­μα. Το πό­σο ευ­ρω­παιό­φι­λος εί­ναι ο αρ­χη­γός του “Ποτα­μιού” Θε­ο­δω­ρά­κης φά­νη­κε στην πρό­σφα­τη συ­νά­ντη­σή του με τον πρέ­σβη της Ρω­σί­ας στην Α­θή­να με α­ντι­κεί­με­νο τη “δι­πλω­μα­τί­α με μέ­λι και γρα­βιέ­ρα” (http://topotami.gr/nea/diplomatia-meli-ke-graviera/). Σε αυ­τήν οι δύ­ο τους ε­ξέ­τα­σαν πως θα μπορέσει να ξε­πε­ρα­στεί η ζη­μιά που προ­κά­λε­σε το δι­καιο­λο­γη­μέ­νο προ­φα­νώς για το Θε­ο­δω­ρά­κη ρώ­σι­κο ε­μπάρ­γκο στα α­γρο­τι­κά προ­ϊ­ό­ντα της Ελ­λά­δας που ή­ταν “α­ντί­με­τρο” ό­πως α­να­φέ­ρε­ται στην α­να­κοί­νω­ση του κόμ­μα­τος για τα μέ­τρα της Ευ­ρώ­πης ε­νά­ντια στη Ρω­σί­α για την εισβο­λή στην Ου­κρα­νί­α. Συ­γκε­κρι­μέ­να α­να­φέ­ρε­ται ό­τι “Κοι­νή ε­κτί­μη­ση και των δύ­ο συ­νο­μι­λη­τών ή­ταν ό­τι πα­ρά τις τε­λευ­ταί­ες “α­να­τα­ρά­ξεις” (κυ­ρώ­σεις της Ε­Ε και ε­μπάρ­γκο στα γε­ωρ­γι­κά προ­ϊό­ντα α­πό την πλευ­ρά της Ρω­σί­ας) οι σχέ­σεις των δύ­ο λα­ών δεν έ­χουν ε­πη­ρε­α­στεί και οι Ρώ­σοι ε­ξα­κο­λου­θούν να βλέ­πουν τους Έλ­λη­νες ως φί­λους”. Ε­πί­σης, στην α­να­κοί­νω­ση α­να­φέρε­ται ό­τι: “Οι δύ­ο συ­νο­μι­λη­τές συμ­φώ­νη­σαν ό­τι η συ­νερ­γα­σί­α των χω­ρών τους πρέ­πει να ε­νι­σχυ­θεί, ι­δί­ως σε το­μείς που δεν ε­πη­ρε­ά­ζο­νται α­πό τις κυ­ρώσεις, ώ­στε να α­ντι­σταθ­μι­στούν οι α­πώ­λειες των ελ­λη­νι­κών ε­ξα­γω­γών. Τέ­λος, ο Ε­πι­κε­φα­λής του Πο­τα­μιού έ­θε­σε το ζή­τη­μα των ρω­σι­κών ε­πεν­δύ­σε­ων στην Ελ­λά­δα και ιδιαι­τέ­ρως την διεκ­δί­κη­ση του σι­δη­ρο­δρο­μι­κού δι­κτύ­ου. Ο κ.Μάσλοβ δή­λω­σε ό­τι το ρω­σι­κό εν­δια­φέ­ρον πα­ρα­μέ­νει α­μεί­ω­το ε­πι­ση­μαί­νο­ντας όμως ό­τι οι Ρώ­σοι θα διεκ­δι­κή­σουν “πα­κέ­το” το λι­μά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης και τον σι­δη­ρό­δρο­μο”.

Α­σφα­λώς, στην πε­ρί­πτω­ση που έρ­θει μια τέ­τοια ε­ξου­σί­α του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ θα τον α­πο­κα­λύ­ψει τό­σο στα μά­τια της βά­σης του, ό­σο και στα μά­τια ό­λης της Ευ­ρώ­πης και θα ε­τοι­μά­σει μί­α νέ­α φά­ση δη­μο­κρα­τι­κής α­ντί­στα­σης στην ο­ποία η Ο­ΑΚ­ΚΕ θα παί­ξει πρω­το­πό­ρο ρό­λο.

Ε­νι­σχύ­στε - Δυ­να­μώ­στε την Ο­ΑΚ­ΚΕ για την υ­πε­ράσπι­ση της α­νε­ξαρ­τη­σί­ας της χώ­ρας και της δη­μο­κρα­τί­ας, τη συ­γκρό­τη­ση του α­ντι­φα­σι­στι­κού αντιφαιο-«κόκ­κι­νου» με­τώ­που και το δυ­νά­μω­μα της ερ­γα­τι­κής τά­ξης

Μό­νο έ­να μα­ζι­κό δη­μο­κρα­τι­κό κί­νη­μα του λα­ού μπο­ρεί να α­να­τρέ­ψει την α­νερ­γί­α και την πεί­να. Ο πρώ­τος ό­ρος για έ­να τέ­τοιο κί­νη­μα εί­ναι να τσα­κί­σει πο­λι­τι­κά αυ­τούς που κύ­ρια τα προ­κά­λε­σαν, δη­λα­δή αυ­τούς που προ­κάλε­σαν την ε­θνι­κή χρε­ω­κο­πί­α και που συ­νε­χί­ζουν να προ­κα­λούν τη διεύ­ρυνση του χρέ­ους. Αυ­τοί εί­ναι οι σα­μπο­τα­ρι­στές της σύγ­χρο­νης πα­ρα­γω­γής με τα α­ντι­βιομη­χα­νι­κά τους κι­νή­μα­τα, και ταυ­τό­χρο­να οι μα­χη­τι­κοί υ­πε­ρα­σπιστές της σά­πιας κρα­τι­κής γρα­φειο­κρα­τί­ας και οι πο­λι­τι­κοί προ­στά­τες της νέ­ας κρα­τι­κο­δί­αι­της α­να­το­λι­κού τύ­που ο­λι­γαρ­χί­ας. Αυ­τοί α­πο­τε­λούν το φαιο-”κόκ­κι­νο” μέ­τω­πο, που α­πα­τε­ω­νί­στι­κα μι­λά­ει για λα­ϊ­κή ε­πα­νά­στα­ση η λα­ϊκή ε­ξέ­γερ­ση αλ­λά θέ­λει την ε­ξου­σί­α για το ί­διο και κυ­ρί­ως για το νέ­ο με­γάλο α­φε­ντι­κό του, τη Ρω­σί­α που θέ­λει μα­ζί με τη σύμ­μα­χό της Κί­να να κά­νουν την Ελ­λά­δα μια α­ποι­κια­κή βά­ση τους μέ­σα στην Ε­Ε. 

Αυ­τοί για να ε­ξυ­πη­ρε­τή­σουν τα ρώ­σι­κα συμ­φέρο­ντα θέ­λουν να διατη­ρούν τη χώ­ρα σαν έ­να καρ­κί­νω­μα πά­νω στο σώ­μα της Ευ­ρώ­πης που θα αι­μορ­ραγεί διαρ­κώς, ζη­τώ­ντας νέ­α δα­νει­κά για να ζή­σει και προ­σθέ­το­ντας νέ­ο χρέ­ος στο πα­λιό ό­σο αυ­τό και να χα­ρί­ζε­ται με κου­ρέ­μα­τα. 
Σή­με­ρα το ι­στο­ρι­κό βά­ρος της α­ντί­στα­σης στους νε­ο­α­ποι­κιο­κρά­τες και στα ντό­πια τσι­ρά­κια τους πέ­φτει στο προ­λε­τα­ριά­το, στους ερ­γα­ζό­με­νους και ά­νερ­γους που πρέ­πει να πο­λε­μή­σουν ε­νά­ντια στην πο­λι­τι­κή του βιο­μηχα­νι­κού σα­μπο­τάζ με δύ­ο βα­σι­κά αι­τή­μα­τα: 1ο να μην κλεί­σει κα­νέ­να άλ­λο ερ­γο­στά­σιο, και να α­νοί­ξουν και αυ­τά που έ­κλει­σαν και 2ο να δο­θεί ε­πί­δομα α­νερ­γί­ας για ό­λους τους α­νέρ­γους. Τα λε­φτά για το δεύ­τε­ρο μπο­ρούν να βρεθούν α­μέ­σως α­πό το κρά­τος αν στα­μα­τή­σει το σα­μπο­τάζ και κυ­νη­γή­σει τη διεφθαρ­μέ­νη γρα­φειο­κρα­τί­α που τό­σο προ­στα­τεύ­ει. 

Αυ­τό ση­μαί­νει ό­τι πρέ­πει να οι­κο­δο­μη­θεί έ­να ι­σχυ­ρό α­ντι­φα­σι­στικό α­ντι­φαιο-”κόκ­κι­νο” πα­τριω­τι­κό και δη­μο­κρα­τι­κό μέ­τω­πο α­πέ­να­ντι στο ρωσό­δου­λο κα­θε­στώς που σή­με­ρα ε­τοι­μά­ζε­ται να κά­νει μί­α νέ­α ε­πέ­λα­ση ε­να­ντί­ον του λα­ού και της χώ­ρας με ά­με­σα συν­θή­μα­τα:

-Ο­ΧΙ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗ­ΧΑ­ΝΙ­ΚΟ ΣΑ­ΜΠΟ­ΤΑΖ - Ε­ΠΙ­ΔΟ­ΜΑ Α­ΝΕΡ­ΓΙΑΣ ΓΙΑ Ο­ΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Α­ΝΕΡ­ΓΟΥΣ
-Ο­ΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑ­ΡΑ­ΔΟ­ΣΗ ΤΗΣ ΧΩ­ΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩ­ΣΟΥΣ ΦΑ­ΣΙ­ΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟ­ΠΙΑ ΤΣΙ­ΡΑ­ΚΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου