Ανασκάλεμα

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Στις 17 του Φλεβάρη, και απαντώντας σε σχόλιο επισκέπτη του ιστολογίου με το ψευδώνυμο TRASH, είχαμε επισημάνει
:  "Για τη Λιβύη, νομίζω πως η "εξέγερση" εκεί, αν εξελιχθεί σε εξέγερση, μάλλον είναι από τα δεξιά του Καντάφι... Αυτός φυσικά έχει μια μεγάλη ιστορία υπηρεσίας στο ρώσικο σοσιαλ-ιμπεριαλισμό από τη δεκαετία του '80, ωστόσο σα ρωσόφιλος εθνικιστής κι όχι σα ρωσόδουλος. Τα τελευταία χρόνια τό 'στριψε προς τη Δύση, όχι απόλυτα, αλλά σοβαρά. π.χ. Απέσυρε τα κρατικά του συνδικάτα από τη φασιστική ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία) που καθοδηγεί το ψευτοΚΚΕ και η Ρωσία (νομίζω Γραμματέας της είναι ο Μαυρίκος) και τα ενέταξε στα σοσιαλδημοκρατικά και συντηρητικά, πουλημένα στο δυτικό κεφάλαιο αλλά σε γενικές γραμμές αστοδημοκρατικά και ελεύθερα, συνδικάτα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας. Γενικά, βλέπω και στη Λιβύη το μέτωπο Ρώσων - Αμερικάνων, που θα οδηγήσει σε μια αστική ψευτοδημοκρατία στη μορφή με ρώσικο περιεχόμενο. Ό,τι έγινε δηλαδή, στη Σερβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Τυνησία, στην Αίγυπτο..."


Το παρακάτω άρθρο, τα στοιχεία και η ανάλυση του οποίου επιβεβαιώνουν τη "μυρωδιά" ισλαμοφασισμού που έσερνε πίσω της αυτή η από το πουθενά ψευτοεξέγερση με ξένες πλάτες, το αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, στις αναλύσεις της οποίας -για να είμαστε σαν ιστολόγιο απόλυτα ειλικρινείς- χρωστάμε και τη δυνατότητα να "μυριζόμαστε" πια τις βρωμοδουλειές του άξονα Ρωσίας - Κίνας - Ιράν...

Να προσθέσουμε επίσης πως την ανάλυση της ΟΑΚΚΕ επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του ισλαμοναζιστή διχτάτορα του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, που τάχτηκε στο πλευρό των "εξεγερμένων" και "κατά της βίας πάνω στο λαό της Λιβύης", την ώρα που εκτελεί χωρίς σταματημό αντιφασίστες στην Τεχεράνη, ενώ και ο δήθεν τριτοκοσμικός εθνικιστής και στην ουσία τσιράκι της Ρωσίας και της Κίνας Τσάβες της Βενεζουέλας, που αναγνώρισε τα ρώσικα προτεχτοράτα Αμπχαζία και Νότια Οσετία, πήρε τις αποστάσεις του από το "φίλο" Μουαμάρ, όπως είπε...

Πηγή: http://oakke.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

 

ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα δείχνουν ότι μια ακόμη επιχείρηση «αιφνίδιας επανάστασης», ουσιαστικά ενός καλυμμένου στρατιωτικού πραξικοπήματος διεξάγεται σήμερα και στη Λιβύη με την ενίσχυση κινημάτων δυσαρεστημένων μαζών κάτω από ισλαμοφασιστική καθοδήγηση. Με λίγα λόγια ο νεοναζιστικός Άξονας Ρωσίας – Κίνας – Ιράν, που καθοδηγείται από το Κρεμλίνο, επιχειρεί να καταβροχθίσει για τα καλά και τη Λιβύη. Και αυτήν την επιχείρησή την βοηθάνε οι απανταχού σάπιοι και καιροσκόποι ιμπεριαλιστές φιλελεύθεροι, σκάβοντας βαθύτερα τον τάφο των λαών τους, και τελικά και των ίδιων. Επικεφαλής τους οργιάζει ο αντισημίτης Ομπάμα και η ρωσόδουλη Κλίντον

Αν ο Άξονας πετύχει το ίδιο σχέδιο και στην Αλγερία, θα αποκόψει ενεργειακά την Ευρώπη από την πλευρά της Μεσογείου
. Αν μάλιστα οι ισλαμοφασίστες καταφέρουν να καταλάβουν την εξουσία και στην Σαουδική Αραβία η Ευρώπη θα στραγγαλιστεί ενεργειακά, θα εκβιαστεί και θα διασπαστεί πολιτικά από τον Άξονα και θα είναι από εκεί και πέρα μια πολύ εύκολη στρατιωτική λεία γι' αυτόν. ‘Ήδη η εφαρμογή του σχεδίου αυτού σε Τυνησία και Αίγυπτο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Λίγο μετά την πολιτική αλλαγή εκεί, οι νέες αρχές της Αιγύπτου επέτρεψαν σε δύο πολεμικά πλοία του Ιράν να διασχίσουν τη διώρυγα του Σουέζ, για πρώτη φορά από το 1979!

Αυτό το γεγονός είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτά τα κινήματα, παρά τη μορφή τους, δεν είναι δημοκρατικά στην ουσία τους αφού ενισχύουν άμεσα και κραυγαλέα την θέση του Ιράν, της μεγαλύτερης φασιστικής δικτατορίας στον μουσουλμανικό κόσμο. Ασφαλώς κάπου σε αυτά τα κινήματα υπάρχει και ένα κομμάτι δημοκρατών που υποφέρανε από την αστυνομική και κοινωνική καταπίεση των προηγούμενων αυταρχικών και ολιγαρχικών ηγεσιών, αλλά αυτοί δεν παίζουν πουθενά ηγεμονικό ρόλο και ήδη όσοι παρασύρθηκαν από την τελευταία -ερντογανικής σοδιάς- ψευτοδημοκρατική δημαγωγία των ισλαμοφασιστών και σοσιαλφασιστών έχουν αρχίσει να ανησυχούν.
Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν αυτές των δημοκρατικών γυναικών στην -πολύ πιο κοσμική από την Αίγυπτο- Τυνησία, οι οποίες άρχισαν να ανησυχούν και πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες μεγάλη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας ενάντια στους νικητές και αποθρασυμένους ισλαμοφασίστες.

Η αντίστοιχη  εξέγερση-πραξικόπημα φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη και στην περίπτωση της Λιβύης. Σε αυτήν, σε αντίθεση με την Τυνησία  και την Αίγυπτο, ασκείται από τον Καντάφι μία τριτοκοσμική φασιστική δικτατορία τύπου Σαντάμ Χουσεΐν. Μια λαϊκή εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Καντάφι με αξιώσεις επιτυχίας θα προϋπέθετε τουλάχιστο την ύπαρξη ενός βαθιού και πολύ πλατιού δημοκρατικού κινήματος με μια κάποια ιστορία, όπως π.χ. συμβαίνει στο Ιράν. Όμως, εδώ και πολλά χρόνια, το μόνο κίνημα ενάντια στο καθεστώς Καντάφι προέρχεται από τον ισλαμοφασισμό, που όπως παντού βοηθιέται από το ρώσικο στη γραμμή του τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Επίκεντρο του ισλαμοφασισμού αποτελεί η πόλη της Βεγγάζης, και καθόλου τυχαία, η εξέγερση αλλά και το στρατιωτικό πραξικόπημα ξεκίνησε από κει όπου στις 17/2 πραγματοποιήθηκε η λεγόμενη «Παρασκευή της Οργής» σε ανάμνηση των ισλαμοναζιστικών κινητοποιήσεων που είχαν γίνει στην ίδια πόλη στα 2006 με αφορμή τη δημοσίευση των γνωστών γελοιογραφιών του Μωάμεθ από μια δανέζικη εφημερίδα!  Αυτές τις έπνιξε τότε με βία ο Καντάφι.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία και η συγκεκριμένη ανάλυση μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τον τοπικό φασίστα Καντάφι τον χτυπάει τώρα από πολύ πιο δεξιά το παγκόσμιο νεοναζιστικό μέτωπο του Άξονα που συνεργάζεται με τους ιμπεριαλιστές φιλελεύθερους των ΗΠΑ. Αυτό το μέτωπο βρίσκεται, όπως και στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, κάτω από την ηγεμονία του Κρεμλίνου που δουλεύει υπομονετικά και για χρόνια από τα μέσα, μέσω πρακτόρων, σαν εθνικός φίλος σε κάθε προς υποδούλωση χώρα, ενώ οι -σε στρατηγική κάθοδο- ΗΠΑ δουλεύουν όπως πάντα εξωτερικά, αλαζονικά και ανόητα. Η Ρωσία του Πούτιν επιτίθεται στον Καντάφι με την ιδιότητα του τριτοκοσμικού αστού που της αντιστέκεται όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ για δεκαετίες ήταν ένας αρκετά πιστός σύμμαχός της και τραμπούκος.

Με τη μέθοδο του εισοδισμού η Ρωσία, και τώρα και παλιότερα σαν ΕΣΣΔ, έχει βαθιά διεισδύσει στον κανταφικό στρατό
, που τον εξόπλιζε αποκλειστικά και έτσι τον εξαρτούσε περισσότερο από κάθε άλλο θεσμό της χώρας, πράγμα για το οποίο αμείβεται τώρα με την προσχώρηση από την αρχή μεγάλων τμημάτων του στρατού στο πλευρό των ισλαμοφασιστών της Βεγγάζης

Ο Καντάφι ο ίδιος, όπως και ο Σαντάμ πριν από αυτόν, πιστεύει, απ’ ό,τι φαίνεται, ότι τον τρώνε κύρια οι ΗΠΑ κι η υπόλοιπη Δύση και όχι η Ρωσία και ο Άξονας, παρ’ όλο που καταγγέλλει την Αλ Κάιντα. Κι αυτό γιατί, όπως και με τον Σαντάμ, όπως και με τον Μιλόσεβιτς πριν από αυτόν, η ρώσικη διπλωματία, η βρωμερότερη του ιμπεριαλιστικού κόσμου, αφήνει τις ΗΠΑ και τους άλλους δυτικούς να εκτεθούν ανοιχτά σαν κύριοι εχθροί και να χτυπήσουν τα τριτοκοσμικά θύματά της και η ίδια κρύβεται σαν ενδιάμεση δύναμη, που ήθελε τάχα, αλλά δεν μπορούσε να τα βοηθήσει. Έτσι αυτά τα θύματα, την ώρα που πέφτουν, καταγγέλλουν βασικά τις ΗΠΑ και τους άλλους δυτικούς. Έτσι και τα υπολείμματα του καθεστώτος τους περνάνε στον Άξονα και ποτέ στη Δύση. Αυτή είναι η μέθοδος που έχουμε περιγράψει σαν «σκούπα-φαράσι» ή σαν «άλλος τινάζει τη ελιά-άλλος μαζεύει τον καρπό»

Οι ΗΠΑ παίζουν το ρόλο της σκούπας που σπρώχνει τον τριτοκοσμικό ηγέτη έξω από την εξουσία και μετά τον μαζεύει σαν φαράσι η Ρωσία, για να ανακυκλώσει το καθεστώς του και ό,τι μείνει από αυτό να το πετάξει στα σκουπίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε τον Μουμπάρακ πριν την πτώση του ήταν ένας αντιπρόσωπος του Μεντβέντεφ. Αυτόν τον ρόλο αρχικά ήταν να τον παίξει ο πιο δυτικοφανής διπλωματικός υπάλληλος του Κρεμλίνου, ο Γ. Παπανδρέου, γιος παλιότερου διπλωματικού υπαλλήλου του, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα ήταν ώριμα για μια απ’ ευθείας ρώσικη μεσολάβηση. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η ρώσικη μεσολάβηση έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στην τιμητική αποστρατεία για τον Μουμπάρακ εντός της Αιγύπτου. Αν δεν ήταν έτσι, τότε οι Αιγύπτιοι ισλαμοφασίστες θα συνέχιζαν και τώρα δα να απαιτούν πάνω απ όλα την έξωση του Μουμπάρακ από τη Αίγυπτο.

Αποδείχτηκε πάντως ότι ο Καντάφι ήταν πιο σκληρό καρύδι για τη  Ρωσία από τους άλλους γιατί αυτόν το Κρεμλίνο μέσω Μεντβέντεφ  υποχρεώθηκε ανοιχτά να τον καταγγείλει στις 25/2 για την βία του και μάλιστα τον απείλησε ότι θα θεωρηθεί και εγκληματίας πολέμου αν συνεχίσει. Μάλλον η Ρωσία ανησύχησε μήπως αυτός πάει μέχρι τέλους τη σύγκρουσή του με τους ισλαμοφασίστες και ίσως έτσι συγκρατήσει δίπλα του ένα ισχυρό κομμάτι του στρατού και διασωθεί. Αυτή η στάση -που θα δούμε αν είναι τρελή ή τολμηρή- χάλασε αρκετά την τακτική του «φαρασιού», δεδομένου  ότι η Ρωσία αρχικά ζήτησε με δυο λόγια, σχεδόν ψιθυριστά, στον Καντάφι απλά να μην χρησιμοποιήσει βία. Πάντως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ρωσία και η Κίνα, και μετά την εκδήλωση οργής από την πρώτη, φρόντισαν να είναι κάπως πιο «καλές» με τον Καντάφι απ’ όσο η Δύση βάζοντας βέτο στο σημείο εκείνο του ψηφίσματος της δεύτερης να γίνει απαγόρευση των πτήσεων της πολεμικής αεροπορίας του Καντάφι.

Αυτά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ δείχνουν την περιφρόνηση που έχει όλος ο ιμπεριαλιστικός κόσμος στην εθνική ανεξαρτησία των μικρότερων κρατών,  καθώς ποδοπατούν ξεδιάντροπα την μεγάλη αρχή τη μη επέμβασης στα εσωτερικά τους και την αρχή του σεβασμού της κρατικής κυριαρχίας τους
. Αν οι ισλαμοφασίστες ή οι όποιοι λαϊκοί επαναστάτες ή οι όποιοι στρατηγοί και άλλοι πραξικοπηματίες καταφέρουν να πάρουν ειρηνικά ή με αίμα την εξουσία στη Λιβύη, ή αν ο Καντάφι απαντήσει σε αυτούς ειρηνικά ή με έναν καταστροφικό εμφύλιο, αυτό είναι υπόθεση του λαού της Λιβύης, ή προηγούμενα του λαού της Αιγύπτου και του λαού της Τυνησίας και καμιάς άλλης κυβέρνησης. Ασφαλώς δεν θα περίμενε κανείς μια οποιαδήποτε λογική μη επέμβασης από τους νεοναζήδες του Άξονα, αλλά το πιο ανησυχητικό τους δύο τελευταίους μήνες είναι το σε ποιο σημείο έχουν αποκτηνωθεί οι δυτικοί ιμπεριαλιστές  μετά την εισβολή τους στο Κόσσοβο, και κυρίως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Πραγματικά, πόσο επιλεκτικοί, υποκριτές και σιχαμεροί είναι όταν, για να μην τρωθούν τα άμεσα υλικά συμφέροντά τους, δεν επεμβαίνουν σε γενοκτονίες σαν αυτές της Τσετσενίας, όπου η Ρωσία έσφαξε ένα άλλο έθνος ή όταν δεν επεμβαίνουν ουσιαστικά, δηλαδή με ουσιαστικές κυρώσεις όπως έχουν υποχρέωση, ενάντια στον ωμό διαμελισμό και στην κατοχή μιας καθαρά ανεξάρτητης χώρας όπως είναι η Γεωργία ή όταν το βουλώνουν εντελώς για την κινέζικη βία ενάντια στην δημοκρατική εξέγερση του θιβετιανού λαού. Το μόνο καλό είναι ότι αυτές τις εξωτερικές επεμβάσεις τους τώρα εναντίον των τριτοκοσμικών κρατών και αντικειμενικά υπέρ των ισλαμοφασιστών στη βόρεια Αφρική, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές θα τις πληρώσουν και οι ίδιοι σε ένα όχι μακρινό μέλλον. Το κακό είναι ότι θα τις πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά οι λαοί της ΕΕ και των ΗΠΑ που δεν φταίνε σε τίποτα, γιατί δεν είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις διπλωματικές υποθέσεις των κρατών τους, οπότε δεν είναι σε θέση να ξέρουν τα βρώμικα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε σχετικά μακρινές τους χώρες. Εκείνο που έχουν να κάνουν οι λαοί του Βορρά για να σωθούν είναι να πάρουν τις υποθέσεις τους στα χέρια τους, χτίζοντας -το λιγότερο- τα δημοκρατικά αντιιμπεριαλιστικά κόμματά τους.

Ένα ερώτημα που περιμένει ωστόσο μια απάντηση είναι το τι ενόχλησε τόσο πολύ τη Ρωσία, που την έκανε να στραφεί τόσο ανοιχτά ενάντια σε έναν Καντάφι που δεν ήταν απέναντί της τόσο ανεξάρτητος όσο ήταν ο Σαντάμ. Μάλιστα αρχικά κι εμείς νομίσαμε –λαθεμένα- ότι η καταδίκη από τη μεριά του Καντάφι του κινήματος-πραξικοπήματος της Τυνησίας ήταν προσχηματική.

Στην πραγματικότητα δεν είχαμε παρακολουθήσει προσεκτικά την πολιτική της Λιβύης τα τελευταία χρόνια. Αυτό λοιπόν που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι ότι αφ’ ότου οι ΗΠΑ του υιού Μπους έσπασαν την διπλωματική απομόνωση του καθεστώτος Καντάφι, αυτός σύσφιξε τις  οικονομικές, βασικά τις ενεργειακές, και τις πολιτικές σχέσεις του με την ΕΕ και προσπάθησε να αποσπαστεί από τον αντίστοιχο πολύπλευρο ασφυκτικό εναγκαλισμό της Ρωσίας, αν και η προβοκατόρισσα  Κλίντον έκανε ό,τι μπορούσε για να διαταράξει ξανά τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ.

Τον Απρίλη λοιπόν του 2008 οι Ρώσοι, εκβιάζοντας τον Καντάφι με τη διαγραφή του τεράστιου χρέους της Λιβύης λόγω εξοπλισμών, αξίωσαν από αυτόν να τους παραδώσει τον έλεγχο του συνόλου σχεδόν της παραγωγής αερίου και πετρελαίου της χώρας. Αυτός αρνήθηκε (ΝΥΤ, 3/11/08). Αν ο Καντάφι υπέκυπτε σε αυτόν τον εκβιασμό η Νότια Ευρώπη και πιο πολύ η Ιταλία θα περισφιγγόταν ακόμα στενότερα από την ρώσικη ενεργειακή μέγγενη.

Προσελκύοντας λοιπόν δυτικές εταιρίες και διοχετεύοντας σε αυτές, ιδιαίτερα στην Ιταλία, φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό και συσφίγγοντας τις σχέσεις της ιδιαίτερα με την Ιταλία και τη Γαλλία, η Λιβύη κατάφερε να αποτρέψει το μονοπωλιακό έλεγχο των κοιτασμάτων της σε αέριο και πετρέλαιο από τους Ρώσους Χίτλερ. Στα 2007 οι αρχές της Τρίπολης είχαν συλλάβει στέλεχος της Λουκόιλ για να το αφήσουν μόνο όταν ο Λίβυος πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Μόσχα τον Ιούλη του ’08 με την ελπίδα ότι θα έκλεινε τις τελικά μικρότερης σημασίας ενεργειακές και στρατιωτικές συμφωνίες μαζί της (π.χ. αγορά οπλικών συστημάτων αξίας 1 δις και όχι 11 δις όπως διέδιδε αρχικά μια αισιόδοξη ρωσική πηγή). 

Ένα άλλο που θα πρέπει να έχει ενοχλήσει τη Ρωσία και τον Άξονα γενικότερα είναι ότι ο Καντάφι ψάχνοντας εκτός από την ΕΕ και για νέα ερείσματα προς το Νότο, παίζει τα τελευταία χρόνια έναν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στον γενικά τριτοκοσμικό Οργανισμό Αφρικανικής Ενότητας. Ο Καντάφι που ήταν ως πρόσφατα πρόεδρός του, είναι υπέρμαχος της πολιτικής ενοποίησης της αφρικανικής ηπείρου, κάτι που καθόλου δε συμφέρει τους Ρώσους και τους Κινέζους νεοαποικιοκράτες, σε μια στιγμή που επιδιώκουν λυσσαλέα να βάλουν πόδι σε ένα όλο και πιο μεγάλο μέρος της πλούσιας αυτής σε ορυκτές πρώτες ύλες ηπείρου. Ο Καντάφι δε βγήκε μπροστά για να υποστηρίξει τον παλιό του φίλο και φασίστα του Άξονα Γκμπάγκμπο στην Ακτή του Ελεφαντοστού, διατηρεί καλές σχέσεις με την Ερυθραία κ.ά.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η ομιλία που έβγαλε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβρη του 2009. Εκεί ούτε λίγο ούτε πολύ καταφέρθηκε ενάντια στις υπερδυνάμεις
και κατήγγειλε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το δικαίωμα του βέτο που ασκούν και καταπιέζουν τα μικρότερα κράτη, κατηγόρησε την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (υπό την ηγεσία του ρωσόδουλου Μπαραντέι) ότι δεν πειράζει τους μεγάλους και τάχθηκε ενάντια στη διεύρυνση του Σ.Α., δηλαδή ενάντια στην είσοδο κρατών όπως η Βραζιλία που η φιλοκουβανέζικη κυβέρνησή της αποτελεί τμήμα του Άξονα.

Να γιατί η Ρωσία αποστρέφεται τώρα τον παλιό της τραμπούκο. Αυτό είναι και ένα δίδαγμα προς αποφυγή για τις χώρες εκείνες που επιδιώκουν επαφές και συνάπτουν συμφωνίες με τους σοσιαλιμπεριαλιστές, και μετά συντρίβονται από αυτούς τους προστάτες τους. Οι λαοί και τα κράτη του πλανήτη δε θα πρέπει να έχουν καμία φιλική σχέση μαζί τους.

4 σχόλια:

  1. Από την ηλεκτρονική "Καθημερινή"

    Η Μόσχα καταδικάζει τη βία στη Λιβύη

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Λίβυο ομόλογό του, Μούσα Κούσα, στον οποίο επισήμανε ότι η Μόσχα καταδικάζει τη χρήση βίας εναντίον των πολιτών, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί το Σάββατο «ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η χρήση ένοπλης βίας από τις λιβυκές αρχές κατά του πληθυσμού είναι απαράδεκτη».

    «Η Ρωσία και όλη η διεθνής κοινότητα καταδικάζουν έντονα αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

    Ο Ρώσος υπουργός ζήτησε επίσης από τον Κούσα να εγγυηθεί την ασφάλεια των Λίβυων και των ξένων υπηκόων και να φροντίσει ώστε η Λιβύη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

    Ο αρχηγός της ισλαμοφασιστικής αντισημιτικής Χαμάς Μεσάαλ θα παρευρεθεί στην κηδεία του αρχηγού του ισλαμοφασισμού στην Τουρκία επί 50 χρόνια και πολιτικού μέντορα των Γκιουλ - Ερντογάν, Νετζμεντίν Ερμπακάν. Την ίδια ώρα και αφού στήριξε τις "επαναστάσεις" στη Β. Αφρική και τη Μ.Ανατολή, ο Ερντογάν άρχισε το λακριντί για τη Δύση που βλέπει τις χώρες σα πετρελαιοπηγές κλπ. Ενώ ο ίδιος και οι φίλοι του της Ρωσίας και του Ιράν, τις βλέπουν με πατρικό και στοργικό βλέμμα...

    Από το in.gr, διαβάζουμε:

    Στην κηδεία του Τούρκου ισλαμιστή ηγέτη Νετζμετίν Ερμπακάν, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, πρόκειται να παραστεί ο αρχηγός της Χαμάς Χαλέντ Μεσάλ, σύμφωνα με δήλωση στελέχους του Κόμματος Ευημερίας (BP), του οποίου ηγείτο ο Ερμπακάν μέχρι το θάνατό του την Κυριακή. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στην κηδεία. Για «τέλος εποχής» κάνουν λόγο τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά το θάνατο του Ερμπακάν.

    «Ο Χάλεντ Μεσάαλ αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στην κηδεία μαζί με άλλους αξιωματούχους του μουσουλμανικού κόσμου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ηγετικό στέλεχος του φιλοϊσλαμικού Κόμματος Ευημερίας (ΒΡ).

    Ο Νετζμετίν Ερμπακάν, ιδρυτής του τουρκικού σύγχρονου ισλαμικού κινήματος από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, διετέλεσε πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνασπισμού το 1996. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από τις πιέσεις του στρατού, θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, ενώ το κόμμα του προωθούσε το Ισλάμ στην καθημερινή ζωή και στενότερους δεσμούς με το Ιράν και τη Λιβύη.

    Ο Ερμπακάν ήταν ο μέντορας αρκετών σημερινών ηγετών της Τουρκίας, μεταξύ τους ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ηγείται από το 2002 της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης στην Τουρκία.

    Ο Γκιουλ, ο Ερντογάν και πολλά από τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης, που εισήλθαν στην πολιτική από το κίνημα «Εθνική Άποψη» που ίδρυσε ο εκλιπών το 1969, υπογραμμίζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τη μεγάλη συμβολή του Ερμπακάν στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής στην Τουρκία.

    «Ο Ερμπακάν ήταν ένας πολιτικός και επιστήμων που προσέφερε πολλά στην Τουρκία και έχει μια τιμητική θέση στην πολιτική της Τουρκίας» υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας σημειώθηκε την παραμονή της 14ης επετείου του πραξικοπήματος της 28ης Φεβρουαρίου του 1997, του τέταρτου στρατιωτικού πραξικοπήματος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Τουρκίας, που το απομάκρυνε από την κυβέρνηση, σημειώνουν όλες σχεδόν οι εφημερίδες.

    Ο Νετζμετίν Ερμπακάν , γνωστός ως ο «δάσκαλος» («χότζας» στα τουρκικά) οργάνωσε πολιτικά το «αντιδυτικό» κίνημα που θέλησε να κρατήσει την Τουρκία μακριά από τη Δύση, αναπαράγοντας τη διαδεδομένη στον ισλαμικό κόσμο άποψη ότι η παρακμή οφείλεται στην προσπάθεια του ισλαμικού κόσμου να μιμηθεί τη Δύση.

    Ο Νετζμετίν Ερμπακάν ήταν βασική συνισταμένη όλων των κυβερνήσεων συνασπισμού της δεκαετίας του 70 συνεργαζόμενος άλλοτε με τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και άλλοτε με τον Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    Ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ετζεβίτ που αποφάσισε την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Ο ίδιος επηρέασε το πάγωμα των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η Ελλάδα ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη.

    Ως πρωθυπουργός το 1997 προτίμησε να επισκεφθεί τον συνταγματάρχη Καντάφι στη Λιβύη για να τον στηρίξει έναντι των πιέσεων που δέχονταν για την κατάρριψη του αεροσκάφους της PanAm πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αλ Κάιντα Βόρειας Αφρικής στηρίζει ολόπλευρα την "εξέγερση"

    Al Qaeda's North African wing has said "it will do whatever we can to help" the uprising in Libya, according to a statement the militant group posted on jihadist websites

    The statement by Al Qaeda in the Islamic Maghreb was posted Thursday, said SITE, a terrorist-tracking organization based outside Washington.

    In the statement, the group said Libyan leader Moammar Gadhafi's decision to hire mercenaries and use planes to fire on protesters invalidates claims that the group is killing innocent civilians.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμη και η "δική τους" Κλίντον τους αποκαλύπτει:

    Ιράν: Επιδιώκει επικοινωνία με τις αραβικές αντιπολιτεύσεις

    Το Ιράν επιδιώκει να επικοινωνήσει με τις αραβικές αντιπολιτεύσεις προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των γεγονότων, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και στην Υεμένη.

    «Αν και το Ιράν δεν έχει σχέσεις με την αντιπολίτευση και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει άσχημες σχέσεις με τους σουνίτες, με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και με άλλα κινήματα που δεν το ευνοούν, κάνει ότι μπορεί για να επηρεάσει την έκβαση των γεγονότων» ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον.

    Σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό, το Ιράν θα χρησιμοποιήσει την Χεζμπολάχ, τον «μεσολαβητή» του στον Λίβανο για να επικοινωνεί με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς «που με τη σειρά της επικοινωνεί με τους ομολόγους της στην Αίγυπτο».

    «Ξέρουμε ότι επικοινωνούν με την αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν. Ξέρουμε ότι οι Ιρανοί έχουν σχέση με τα κινήματα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη. Είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων προσώπων, επιδιώκουν συνεχώς να επηρεάζουν τα γεγονότα, έχουν μία πολύ ενεργή εξωτερική πολιτική» πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή