Ανασκάλεμα

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Ο δολοφόνος Πούτιν σκότωσε τον Μπόρις Νεμτσόφ





ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



 
 Ο Μπόρις Νεμτσόφ, την ώρα που συλλαμβάνεται επειδή διαδηλώνει
ενάντια στο καθεστώς Πούτιν


Το βράδυ της Παρασκευής 27 του Φλεβάρη 2015, ο φιλελεύθερος Ρώσος πολιτικός Μπόρις Νεμτσόφ, σκληρός επικριτής της αντιδημοκρατίας και της διαφθοράς του νεοτσαρικού - νεοναζιστικού καθεστώτος Πούτιν έπεσε νεκρός με τέσσερις σφαίρες στο στήθος στο κέντρο της Μόσχας. Ένα λευκό αυτοκίνητο τον πλησίασε, ένας ένοπλος τον πυροβόλησε επανειλημμένα και στη συνέχεια το όχημα απομακρύνθηκε.
Ο Μπ. Νεμτσόφ κείτεται νεκρός

Ο Νεμτσόφ είχε καταγγείλει τον επεκτατικό πόλεμο του Αδόλφου Πούτιν στην Ουκρανία και είχε συμβάλει σε πολλές τεκμηριωμένες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα του κρατικοφασιστικού καθεστώτος σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και γενικά την ολιγαρχική σαπίλα της καμαρίλας του Κρεμλίνου.

Ήταν εκ των βασικών διοργανωτών της «Πορείας της Άνοιξης», την 1η του Μάρτη, στη Μόσχα, ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Από το 2012 ήταν επίσης ηγετικό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος της Ελευθερίας του Λαού, ενώ από το 2008 ηγείτο και της οργάνωσης «Αλληλεγγύη».  

Είχε συλληφθεί και φυλακιστεί προσωρινά δύο φορές, το 2007 και το 2011, για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στο καθεστώς Πούτιν οι οποίες είχαν κριθεί «παράνομες».


Η δολοφονία του, η οποία έγινε με ανατριχιαστική κυνικότητα πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, είναι μια ακόμη ένδειξη ότι ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός, η ανερχόμενη φασιστική υπερδύναμη Ρωσία, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τον πόλεμό του για την κατάληψη της δευτεροκοσμικής Ευρώπης και τελικά, μαζί με τους συμμάχους του, όλου του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου