Ανασκάλεμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το βρώμικο φαιο-«κόκκινο» παιχνίδι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ρουπακιώτης - Μπαλτάκος
Το πρόβλημα με το σοσιαλιμπεριαλισμό είναι ότι ξέρει καλά τα κουσούρια όλων τους ανεξαιρέτως. Κάθε αστικού ρεύματος, είτε κλασσικού είτε προερχόμενου από το στρατόπεδο του λαού που έγινε αντιλαϊκό στην πορεία, ακόμα και μεμονωμένων πολιτικών τους εκπροσώπων.
 
Τούτο αποτυπώνεται ανάγλυφα στο παιχνίδι που παίζεται από τις έξι καθεστωτικές κοινοβουλευτικές ηγεσίες και τη ναζιστική συμμορία γύρω από το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Ξαφνικά, δυο ηγεσίες ανοιχτά (ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ) και μία σε δήθεν επικουρικό ρόλο (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες ουδέποτε δέχτηκαν και μάλιστα αντιστρατεύονταν τη λογική της δρακόντειας δημοκρατικής αυστηρότητας σε ρατσιστές και ναζήδες, ακόμη κι όταν οι κανίβαλοι αυτοί απλώς «διαδίδουν τις ιδέες τους», πριν ν’ αρχίσουνε το ξύλο, την τρομοκρατία, τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες, έγιναν δήθεν «διαπρύσιοι κήρυκες» της θέσπισης αντιρατσιστικής νομοθεσίας, και μάλιστα εμφανίζονται να θεωρούν το θέμα «ζήτημα αρχής».

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ψευτοαπεργία της ΟΛΜΕ και επιστράτευση των καθηγητών - Μέρος της ίδιας θεατρικής παράστασης του καθεστώτος



Το γεγονός ότι το καθεστώς κορυφής των 6+2 κομμάτων Βουλής και Ευρωβουλής συν τη ναζιστική συμμορία των κανίβαλων έχει ολοκληρωθεί στην αρραγή του ενότητα, πέρα από «μνημονιακές» ή «αντιμνημονιακές» ρητορείες για ξεκάρφωμα, έχει απλοποιήσει εξαιρετικά τα πράγματα σε «συγκρούσεις» όπως εκείνη στο ζήτημα της απεργίας και της επιστράτευσης των καθηγητών.

Τι έχουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση;; Μια τρικομματική κυβέρνηση με σαμποταριστές ηγέτες που με τη ΔΕΗ, τους φόρους, τη γραφειοκρατία της και τις τράπεζές της στραγγαλίζει την πραγματική παραγωγή στη χώρα, χρησιμοποιώντας κατάλληλα και το αντιδραστικό στην κύρια πλευρά μνημόνιο των δανειστών.

Αφού λοιπόν τσακίζει την παραγωγή, για να φέρει στη συνέχεια στα ίσα τα ζύγια του κρατικού ελλείμματος, πετσοκόβει επί δικαίων και αδίκων, άμεσα στο δημόσιο τομέα κι έμμεσα σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Τέτοια περίπτωση αποτελούνε και οι ρυθμίσεις για τους καθηγητές.