Ανασκάλεμα

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ζήτω το αληθινό Πολυτεχνείο! Κάτω οι προδότες και σφετεριστές του, προστάτες των ναζί




ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!


Η μεγάλη μάζα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου πάλεψε επικεφαλής όλων των δημοκρατών ενάντια στη χούντα και στην αμερικάνικη υπερδύναμη με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, λαϊκή και δημοκρατική. ΛΙΓΟΙ μόνο από αυτούς χρησιμοποίησαν αυτόν τον αγώνα για να ανεβούν οι ίδιοι και να φέρουν στην εξουσία νέα αφεντικά. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους οι άνθρωποι της εξέγερσης του '73 έμειναν σεμνοί, ανώνυμοι  και  δημοκρατικοί και το παράδειγμα και η κουλτούρα τους απλώθηκε στη χώρα. Γι' αυτό η κληρονομιά του Πολυτεχνείου ΚΥΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ  που δεν θα αργήσει να  ξαναπολεμήσει το φασισμό.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Άρθρο από την ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών»



Ο «Ιός» από τις στήλες της «Εφημερίδας των Συντακτών» ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο «Για τη θεσμική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής», από το πρώτο κιόλας φύλλο της στις 5 Νοεμβρίου 2012. Τα ερωτήματα που καλούνται να απαντηθούν είναι: «Υπάρχουν τρόποι να σταματήσουμε τη ναζιστική βία που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα; Υπάρχουν δημοκρατικοί θεσμοί που μπορούν να αντιπαρατεθούν στην προκλητική παραβατική δράση μιας βίαιης ναζιστικής ομάδας που θέλει να λέγεται κόμμα; Πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή;». Στα πλαίσια αυτά φιλοξενήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012 τοποθέτηση της συν. Άννας Στάη, εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, την οποία και αναδημοσιεύουμε.







ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Της Άννας Στάη*

Μια δολοφονική ναζιστική συμμορία πρέπει να είναι υποχρεωτικά εκτός νόμου. Διαφορετικά, κανένα υποψήφιο θύμα της (μετανάστης, μέλος εθνικής μειονότητας, Εβραίος, ομοφυλόφιλος, Ρομά, ή δημοκράτης υπερασπιστής τους) δεν μπορεί να αμυνθεί νομικά στη βία της.