Ανασκάλεμα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία από την ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ενάντια σε ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ για τις προβοκατόρικες μέθοδές τους



ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΕΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Την ώρα που οι δημοκράτες ανησυχούν βαθιά με την άνοδο και την κλιμάκωση της βίας της ναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» και αναζητούν τρόπους να την ανακόψουν και να τη συντρίψουν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κλιμακώνεται μια ύπουλη, προβοκατόρικη και φασιστικού τύπου επίθεση ενάντια στην «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» από το ΣΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την ανοιχτή υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με επικεφαλής της το ΣΕΚ και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησαν πρόσφατα ένα μετωπικό σχήμα και του έδωσαν το όνομα «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά», σαν να πρόκειται για τοπικό τμήμα της οργάνωσής μας.

To Σάββατο 22 του Σεπτέμβρη στον Πειραιά, το σχήμα αυτό ηγήθηκε συγκέντρωσης και διαδήλωσης, που είχε συνδιοργανωτές την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικό ομιλητή - εκπρόσωπο του σχήματος, ένα στέλεχος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Για τις παράτες της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά και το θράσος των εθνοπροδοτών ναζιστών

Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής παραταγμένοι στρατιωτικά
στις 16/9/2012 μπροστά στην πηγάδα του Μελιγαλά

Το ΚΜ θα ήθελε πολύ να κάνει μια έστω σύντομη μελέτη και πραγμάτεια του ζητήματος της μάχης του Μελιγαλά μεταξύ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των υπολειμμάτων του Τάγματος Ασφαλείας Καλαμών - Μελιγαλά, στα μέσα του Σεπτέμβρη του ’44, και των γεγονότων που την ακολούθησαν.

Λόγοι ανώτερης βίας (στην πραγματικότητα έλλειψης χρόνου) δεν καθιστάνε μπορετό κάτι τέτοιο. Ωστόσο τα καθάρματα δεν περιμένουν. Οι οργανωμένες ναζιστικές ορδές έδωσαν -την Κυριακή που μας πέρασε- στο μνημόσυνο της «Πηγάδας», για πρώτη φορά μετά το 1982, μαζικό και μάλιστα ανοιχτά ταγματαλήτικο χαραχτήρα.

Οι κραυγές «Τιμή σε χίτες και ταγματασφαλίτες» και «Αλήτες φονιάδες κομμουνιστές» έδωσαν και πήραν από τη στρατιωτικά οργανωμένη κλάκα της Χρυσής Αυγής. 

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΙΝΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΩΝ 7 ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΙΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΩΝ 7 ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»


Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ

ΟΙ 7 KOMMATIKEΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ


Τα νέα φασιστικά ιμπεριαλιστικά αφεντικά της χώρας
Αυτό που ανοιχτά ή με τρόπο επαναλαμβάνει από το 2009 σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι ότι η Γερμανία θέλει την εξαθλίωση της χώρας μας για να την αγοράσει φτηνά. Αποδεικνύεται όμως σήμερα ότι τη χρεωκοπημένη Ελλάδα δεν την αγοράζει η Γερμανία, αλλά την αγοράζουν αθόρυβα, σχεδόν τζάμπα και χωρίς διαγωνισμούς, η Ρωσία και η σύμμαχός της Κίνα. Κανένα από τα 7 κόμματα δεν το καταγγέλλει αυτό, ενώ κάποιοι καλοθελητές λένε ότι μόνο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι επενδύουν επειδή μόνο αυτοί είναι σύμμαχοί μας.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τέτοιες μέρες το ’49 η υποχώρηση του ΔΣΕ – Τιμή και δόξα στους ήρωες της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής δημοκρατίας – Αιώνια καταισχύνη στους φαιο-«κόκκινους» συκοφάντες τους



Αφορμή για τούτο το γραφτό σχόλιο δεν είναι κάποιο αφηρημένο επετειακό καθήκον. Είναι η αναγέννηση, το βρικολάκιασμα πιο καλά, του κλασσικού ταγματασφαλίτικου και χίτικου πνεύματος αντιμετώπισης της ιστορίας της χώρας μας τη μεγάλη δεκαετία του ’40, με τη συνενοχή και τη συμπαιγνία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος κορυφής.




Ο Χορτιάτης μετά την καταστροφή του από Γερμανούς και
ταγματαλήτες
Την ώρα που οι ναζήδες της «Χρυσής Αυγής» προσκαλούνται σήμερα, 2 του Σεπτέμβρη, σαν «καθωσπρέπει κοινοβουλευτικό κόμμα» από τον εκλεγμένο με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη να «τιμήσουν» τα θύματα των παππούδων τους στις 2/9/1944, δηλαδή να φτύσουν στους τάφους 246 σκοτωμένων από τους ταγματαλήτες κατοίκων του Χορτιάτη, η σαμαροφυλλάδα «Δημοκρατία» δίνει με την κυριακάτικη έκδοσή της την -γυρισμένη στην περίοδο του απριλιανού φασισμού ’67 - ’74- ταινία του Ηλία Μαχαίρα «Γράμμος – Βίτσι».