Ανασκάλεμα

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Για τα ρώσικα παραμύθια για «σχέδιο δολοφονίας» του Καραμανλή του Β’: καθεστωτικό αφιόνι για το λαό



Ξαφνικά, πριν από δυο εβδομάδες πάνω κάτω, ξαναβγήκε από το ντουλάπι η γνωστή υπόθεση που είχε «συγκλονίσει» (που λέει ο λόγος) το πανελλήνιο, το περασμένο καλοκαίρι: εννοούμε εκείνη τη «φοβερή» αποκάλυψη της ΚαΓκεΜπε, μέσω «Επικαίρων» (με αβάντα και από τον ψευτοΡιζοσπάστη), ότι -λέει- δυτικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσανε το 2008 τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με σκοπό να τον δολοφονήσουνε. Αιτία;; Σύμφωνα με τους πάντα «αξιόπιστους» νεοχιτλερικούς των ρώσικων μυστικών υπηρεσιών, η «πρωτοπόρα» πολιτική του να προσδέσει ενεργειακά την Ελλάδα στη Ρωσία, κάτι που φυσικά δε το ήθελε ο δυτικός «υπεριμπεριαλισμός» (ο μόνος ως γνωστό που υπάρχει επί γης).

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η σάπια πατάτα του ΣΥΡΙΖΑ : άλλο τα λαϊκά κινήματα αλληλοβοήθειας κι άλλο οι σοσιαλφασιστικές νεομεσαιωνικές απάτες

Παραθέτουμε αυτούσιο το παρακάτω άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 του Μάρτη στον ιστότοπο της Οργάνωσης για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ. Πρόκειται για μια βαθιά κι εμπεριστατωμένη μαρξιστική – λενινιστική – μαοϊστική ανάλυση του ζητήματος των «κινημάτων του τζάμπα» του σοσιαλφασισμού. Αξίζει να σημειωθεί το πώς στο συγκεκριμένο άρθρο έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση ο πραγματικός, ο προλεταριακός αντικαπιταλισμός με το χάιδεμα των μικροαστικών αυταπατών από το σοσιαλφασισμό, το μεγαλύτερο αυτό υπονομευτή κάθε εργατικής οργάνωσης και πραγματικής αντιιμπεριαλιστικής και αντικαπιταλιστικής πάλης.


Το πώς δηλαδή δένεται το ζήτημα της πραγματικής λαϊκής αυτοοργάνωσης και αλληλοβοήθειας με τη μελλοντική εξουσία της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς, που περνάνε όμως και η πρώτη (για το τώρα) και η δεύτερη (για το αύριο) πάνω από την αποκάλυψη και τελικά τη συντριβή της πολιτικής επιρροής του σοσιαλφασισμού, της χειρότερης δηλαδή μορφής αστισμού, μέσα στη φτωχολογιά.

Ο σύνδεσμος στο πρωτότυπο: http://www.oakke.gr/na475/475patata.htm

 

ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»: Καθεστωτικό παραεμπόριο για το σαμποτάρισμα της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας τροφίμων και του σύγχρονου εμπόριου


Στο λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» δεν υπάρχει τίποτα το αυθόρμητο, όπως δεν υπήρξε τίποτα το αυθόρμητο στο «Δεν Πληρώνω» στα διόδια.  Όπως τότε έτσι και τώρα πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτικό κόλπο που το ξεκινάει κρυμμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως το αγκαλιάζει σαν λαϊκή τάχα πρωτοβουλία όλο το  καθεστώς με σύσσωμα τα ΜΜΕ του.

Αμέσως μετά χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες ανύποπτοι άνθρωποι του λαού πέφτουν στην παγίδα με ενθουσιασμό καθώς όλες οι απάτες αυτού του είδους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αδράχνουν μια γενική μικροαστική φαντασίωση και καμώνονται πως την κάνουν πράξη.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Χρυσή Αυγή : ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Πατριώτες και δημοκράτες, αποκαλύψτε τους!!



Το ΚΜ αναδημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την τελευταία ανάρτηση του ιστολόγιου jungle-report, που αφορά στο ναζιστικό – ανοιχτά χιτλερικό και εθνοπροδοτικό χαραχτήρα της Χρυσής Αυγής. Της συμμορίας αυτής, που ολόκληρο το διακομματικό καθεστώς της μπόχας, με επικεφαλής -σε αυτό το θέμα- τους φιλοναζήδες του ψευτοΚΚΕ (βλ. Χαλυβουργία), έχει βαλθεί σώνει και ντε να τη μπάσει από τον υπόκοσμο και το περιθώριο στην «κεντρική» πολιτική σκηνή και να τη νομιμοποιήσει μια για πάντα, ποινικά και πολιτικά (κάτι που προετοιμάζεται δυο δεκαετίες τώρα, από την εποχή του ελληνοσέρβικου φασιστικού άξονα).
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν εκτίθεται τόσο η πρόσφατη δράση και τα εγκλήματα της συμμορίας, αν και υπάρχουν κι αυτά (κυρίως στα βίντεο), αλλά γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια να αναδειχτεί κυρίως ο ιδεολογικοπολιτικά βαθύς ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ – ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ πολιτικός χαραχτήρας αυτής της μαφίας, ο θαυμασμός της για το Γ’ Ράιχ και τον Αδόλφο Χίτλερ και τα άλλα στελέχη του NSDAP, η λατρεία της για τον Τσολάκογλου και τα Τάγματα Ασφαλείας. Έτσι ξεσκεπάζεται η απάτη περί «Ελλήνων εθνικιστών», ειδικά στην τριτοκοσμική Ελλάδα όπου τα κατακάθια που αυτοαποκαλούνται έτσι είναι συνήθως οι χειρότεροι και πιο εγκληματίες λακέδες του ανερχόμενου κάθε φορά ιμπεριαλισμού, δηλαδή του κύριου κάθε φορά εχθρού των λαών (σήμερα του άξονα Ρωσίας – Κίνας).

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πραγματικά και ψεύτικα διλήμματα...



Με τέτοιους "δημοκράτες"(αριστερά) τι τους θες τους κνίτες (δεξιά)...
Βαδίζουμε προς τις εκλογές -αν το διακομματικό καθεστώς δε συνεχίσει τις πραξικοπηματικές του μανούβρες και δε τις μεταθέσει πάλι για τις Καλένδες- μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα πολιτικής ανωμαλίας, κοινωνικής σύγχυσης, καθίζησης του βιοτικού επίπεδου του λαού και -το χειρότερο-  μιας όλο και λιγότερο κρυμμένης αποχαλίνωσης της βίας φασιστών και σοσιαλφασιστών.

Παράλληλα, συντελείται μπροστά στα μάτια μας το ξετύλιγμα μιας καλοστημένης απάτης: τοποθετείται ο λαός μπροστά σε ένα δίλημμα που είναι μεν σε μεγάλο βαθμό πραγματικό, αλλά οι επικεφαλής των φορέων της μιας εναλλαχτικής λύσης του διλήμματος είναι πουλημένοι στους φορείς της άλλης.